33. szám - Április hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "33. szám - Április hírmondó"

Átírás

1 33. szám - Április hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy ez a tavaszi időjárás változik, úgy történnek változások a pályázatok világában is. Hiszen módosult az operatív programok éves fejlesztési kerete, valamint újabb és újabb felhívások jelentek meg, vagy kerültek módosításra. Mint mindig, most is szeretnénk Önnek egy átfogó képet adni, és bemutatni a jelenlegi helyzetet. Számos lehetőséget kínálunk arra, hogy első kézből értesülhessen, és értékes információkat kaphasson pályázatok terén. Jöjjön és látogasson el valamennyi eseményre, melyen cégünk is részt vesz. Az ismertetőből láthatja majd, hogy a következő hónapban mikor, és hol találkozhat velünk, legyen szó akár a Piac & Profit újabb konferenciájáról, vagy a Portfolio következő rendezvényéről! E havi számunkban továbbá, olvashat az áprilisban megtartott eseményekről is, amelyek egytől egyig sikeresnek mondhatóak a témákról, amelyekről előadást tartottunk, és a tapasztaltakról is. Örömünkre szolgált, hogy a visszajelzések alapján az érdeklődők elégedettek az általunk nyújtott információkkal, és az általunk kínált szolgáltatásokkal. Ha valamilyen okból kifolyólag nem tud eljönni egy konferenciára sem, akkor se csüggedjen, hiszen cégünk egyedülálló lehetőséget kínál - az Onlinekonferenciát, amelyet, akár otthonról, vagy irodájából kényelmesen elérhet és mindig az aktuális pályázati témákról hallhat. Hogy ez miért is hasznos Önnek? Hírmondónkból ez is ki derül. Áprilisi számunkban bemutatkoznak új partnereink, a Concord Fordítóiroda és az Intermar Kft. valamint két sikeres pályázati referenciánkról is olvashatnak, remélve, hogy ezzel Ön is kedvet kap a pályázásra. Ne feledje! Kiemelt pályázati lehetőségek állnak a vállalkozások és önkormányzatok számára is egyaránt. Ne maradjon le Ön se, olvassa el pályázati kitekintőnket is. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor Ügyvezető igazgató Goodwill Cégcsoport GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ info@gwconsulting.hu Web:

3 Pályázati kitekintés Aktualitások a pályázatok világából A pályázatok világában sűrűn tapasztalhatunk változásokat, így mindenképpen érdemes naprakésznek lenni, ha projektötletünket támogatás bevonásával szeretnénk megvalósítani. Feladatunknak és egyben küldetésünknek érezzük, hogy partnereinket, ügyfeleinket folyamatosan ellássuk a legaktuálisabb információkkal, bemutassuk a legújabb pályázati lehetőségeket. Most következő cikkünkben, önkormányzatok és cégek is hasznos tudnivalókat olvashatnak. Megjelent pályázatok ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TOP A pályázat keretében a terület specifikus mellékletben meghatározott települési önkormányzatok adhatják be támogatási kérelmüket. Az igényelt forrást intézményeik hatékonyabb energiahasználatának kialakítására használhatják fel. A támogatás mértéke 100%, illetve területenként változó összegű. MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍ- TÉSE - GINOP A fenti címmel korábban megjelent pályázat jelenleg nem érhető el, de hamarosan ismét megnyílik. Jó hír az érdeklődőknek, hogy a keretösszegét 32,4 Milliárd forintra módosították. A következő időszakban több vállalkozás juthatnak forráshoz a fent említett pályázati típusban, ezzel fejlesztve, bővítve termelésének kapacitását. INTEGRÁLT TÉRSÉGI GYERMEKPROGRAMOK EFOP Érdemes nyomon követni az előző as pályázati ciklusban meghatározott célkitűzések továbbfejlesztett változatait is, melyek egymásra épülő jellegükkel magas szintű térségi fejlődést jelentenek Magyarország számára. Az Integrált térségi gyermekprogramok elnevezésű pályázat keretében a korábbi célkitűzések kiterjesztése által további fejlesztési lehetőségekre lehet támogatást igényelni. Ilyen cél például a szegénység csökkentése gazdasági stratégiák kialakításával, vagy az egészségtudatosság előremozdítása. A támogatás mértéke 100%, illetve járásonként eltérő összegű, de minimum 350 millió Ft és maximum 500 millió Ft között lehet.

4 Pályázati hírek - Piacrajutás Gondolkodjon a határokon túl is! Külpiacra jutás a hazai vállalkozásoknak pályázati forrásból! A kormány ezen pályázati ciklusban is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy támogassa a hazai vállalkozások külpiacon való megjelenésüket. Ezt bizonyítja az is, hogy mind a Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program (VEKOP), mind pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) felhívásai között is megtalálhatjuk a Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című felhívást. A VEKOP keretei között megjelent kiírásra csak és kizárólag Budapesten, valamint Pest megyében székhellyel/ telephellyel rendelkező cégek, míg a GINOP keretében a konvergencia régió vállalkozásai pályázhatnak. Ugyanakkor mind a két felhívás célja azonos: támogatást nyújt azon vállalkozások számára, akik termékeiket hazánk határain túl is meg szeretnék ismertetni. Így például külföldi vásárokon, kiállításokon szeretnének részt venni, vagy árubemutatót szeretnének szervezni a környező országokban. Ezen célok eredményeként megvalósulhat az exportképesség és a versenyképesség növekedése, nemzetközi hálózatokba történő bekapcsolódás, valamint növekedhet a foglalkoztatottság is. A kiírások megszabnak néhány kötelezettséget, amiket a pályázó mikro-, kis- és középvállalkozásoknak meg kell valósítaniuk. Így kötelező a létszámtartás (a projekt befejezéséig a létszám nem csökkenhet), egy külkereskedelmi felelős kijelölése, piackutatás elkészítése, és egy idegen nyelvű honlap kialakítása. A támogatható tevékenységek köre is majdhogynem megegyezik. A pályázatok támogatják a külpiacra jutást elősegítő szolgáltatások igénybevételét, marketingtevékenységét, az idegen nyelvű honlap létrehozását, valamint a piackutatás elvégzését is. Önállóan támogatható tevékenységek közé tartozik a külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel (például beépítetlen és beépített terület, kiállító helyiség bérleti díja, a standfelállítással és működtetésével járó költségek), és a külföldi árubemutató szervezése (terembérlet díja, dekorációs és technikai költségek, sajtótájékoztató megjelentetése).

5 Pályázati hírek - Piacrajutás Önállóan nem támogatható tevékenységként igényelhető támogatás piacra jutás támogatására (marketingeszközök, média megjelenések, utazási költségek), információs technológia- fejlesztésre (idegen nyelvű honlap létrehozása, ehhez kapcsolódó költségek), tanácsadás igénybevételére (külső szakértő által nyújtott segítség), piackutatás előkészítésére, szabadalmak és egyéb immateriális javak megszerzésére, valamint innovációs tanácsadás és támogató szolgáltatásra. A támogatás mértéke mind a két esetben maximum 50%. A támogatás összege a közép-magyarországi régió vállalkozásai számára minimum 1,5 millió forint, maximum 10 millió forint. A konvergencia régióiban minimum 1,5 millió forintot, maximum 20 millió forint támogatást kaphattak a cégek. Ami fontos: a VEKOP pályázat május 9-től benyújtható! Bővebben róla IDE kattintva olvashat! A GINOP felhívást azonban február végétől szüneteltetik, így jelenleg nem lehetséges a támogatási kérelmek benyújtása. Aggodalomra azonban semmi ok: a pályázatot a közeljövőben ismét újra fogják nyitni, valószínűleg megváltoztatott kondíciókkal. A következő két oldalon azon partnereink bemutatkozását olvashatják, akik segítséget nyújthatnak a fentebb említett pályázatok megvalósításában. Forduljon hozzájuk bizalommal!

6 Partnerünk bemutatkozik- Concord Fordítóiroda Professzionális szakfordításra, tolmácsolásra van szüksége? Partnerünk, a Concord Fordítóiroda Kft. bemutatkozik! A Concord Fordítóiroda 2012-ben alakult. Korábban, 1988 óta a Concord Nyelviskola fordítási üzletágaként működött. Ezalatt a 28 év alatt rengeteg fordítóval, tolmáccsal dolgoztunk együtt, így minden nyelvre és szakterületre lehetőségünk volt megtalálni a legjobb szakembereket. Gyors és professzionális szakfordítás minőségi és határidő-garanciával Igényelje ingyenes fordítási kuponunkat itt, és tegyen próbára minket! Miért érdemes hozzánk fordulnia? Fejlett IT háttér: Fordításainkat a legmodernebb fordítástámogató szoftverrel végezzük, így szavatolni tudjuk az egyenletesen jó minőségű munkákat. Szigorúan követjük a kialakított szakterminológiát, a cégspecifikus szakkifejezéseket. Minőség: Havi szinten fordítóval dolgozunk együtt. Adatbázisunkban több ezer fordító szerepel, így pontosan ki tudjuk választani, hogy az adott projekten melyik fordítóval dolgozzunk. Szakfordítóink, lektoraink kiváló minőségben készítik el a fordításokat. Garanciát vállalunk a munkánk minőségére. Gyorsaság: Ajánlatkérése után szinte rögtön el tudjuk kezdeni a fordítást. Több fordító bevonásával is tudunk dolgozni, ha a határidő szorossága ezt megköveteli. Az elkészült anyagok leadását órára pontosan ütemezzük, a határidő betartására pedig garanciát vállalunk. Ár: Sok megrendelőnk visszajelzése alapján a legjobb ár-érték arányú szolgáltatással rendelkezünk a magyar piacon. Nem mi vagyunk a legolcsóbb fordítóiroda, de az olcsón elkészített fordításokból sok végül hozzánk kerül újrafordítás céljából. Milyen nyelvekre fordítunk: Minden európai, illetve kínai és japán nyelvre/nyelven fordítunk és tolmácsolunk. Milyen szakterületeken dolgozunk: IT, jog, egészségügy, műszaki Forduljon hozzánk bizalommal! info@concordforditoiroda.hu

7 Partnerünk bemutatkozik- Intermar Kft. Bemutatkozik az Intermar Kft. Az Intermart 2008-ban alapították magyar tulajdonosok. A cég folyamatos fejlesztése és tulajdonosok komoly szakmai tapasztalatai, valamint széles körű kapcsolatrendszere lehetővé tette, hogy egy olyan tevékenységet is tovább erősítsen, mellyel elősegíti hazai és külföldi cégek kapcsolatteremtését a spanyol nyelvű külpiacokon. Tevékenységünk során partnereinkkel szoros kapcsolatra törekszünk a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. A tevékenység során a cégvezető és tanácsadói 1995-óta szakosodnak különböző területekre. Kollégáink között van nemzetközi területen tapasztalatokat szerzett spanyol anyanyelvű közgazdáz, gépészmérnök, rendszermérnök és folyamatszervező is. Munkájukkal támogatják a partnerek tevékenységét, biztosítva a leghatékonyabb piaci kapcsolatok kialakítását a Dél-Amerikában, Közép-Amerikában és Karibi térségben működő vállalkozások, gyártók, befektetők között, akár az állami szférában is. Magyar vállalatok külpiaci kapcsolatainak kialakítását az alábbi tevékenységekkel támogatjuk: - Vállalkozások külpiacra jutatásához piaci felmérések, konkurencia elemzések, potenciális partnerek felkutatása. - Spanyol nyelvű szakmai anyagok elkészítése. - Célpiacokon az adott piaci környezethez igazodó marketing kialakításának tanácsadása, el készítése. - Rendezvények, szakmai kiállítások, előadások, előkészítése, szervezése és megvalósításban való közvetlen közreműködés. - Célpiacokon közvetlen szakmai képviselet anyanyelven. - Piaci közvetítés, partnerek, képviselők, disztribútorok, B2B kapcsolatok felkutatása, és meglévő kapcsolatok támogatása, üzleti közvetítés. - Megállapodások és kereskedelmi tevékenységek támogatása, és felügyelete. - Tolmács és fordítói szolgáltatás - Szabad kapacitás kiközvetítése / lekötése - Cégképviselet kialakításának támogatása - VIP Tárgyalási szolgáltatás - Iroda, fióktelep vagy helyi képviselet létrehozása, management felügyelete. A cég legfőbb feladata, hogy szoros együttműködéssel, megvalósítsa a magyar vállalatoknak a spanyol nyelvű területek felé történő piaci nyitását, új kapcsolatok kialakítását, illetve meglévő kapcsolatok esetén szaktanácsadással a kapcsolatok hatékonyabbá tételét. Tevékenységünkkel támogatjuk, hogy a kiváló magyar termékek és szolgáltatások ismertek legyenek a megadott célterületeken ösztönözve ezáltal a magyar exportot és a magyar vállalatok növekedését. Érdeklődjön aktuális akciós ajánlatunk iránt bizalommal. Mártha Tomás Intermar Kft

8 Rendezvények, melyeken részt vettünk - április Április, pályázatok, rendezvények, avagy a Goodwill Consulting informátor szerepe Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország több nagyobb, a pályázatok témakörében meghatározó szervezet cégünket kéri fel előadások megtartására. Áprilisban is több rendezvényen vehettünk részt szakmai támogatóként, és a jövő hónapban is számos helyen találkozhatnak velünk országszerte. Szeretnénk bemutatni Önnek az elmúlt hónapunk legemlékezetesebb eseményeit. PIAC ÉS PROFIT ÁPRILIS 14. ROMÁN MAGYAR ÜZLETI FÓRUM Szakmai partnerként a Piac és Profit rendezvényein az elmúlt évhez hasonlóan, idén is a legtöbb alkalommal részt veszünk. Így volt ez a Budapesten a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében megrendezésre került Román- Magyar üzleti fórum esetében is. Az esemény célja sikeresen megvalósult, hiszen a kinti piacot jól ismerő előadók hasznos, azonnal jó üzletre váltható információt, tanácsot, tippet osztottak meg a résztvevőkkel. Cégünk nemzetköziségének köszönhetően az előadók között Kiss Zoltán is megszólalhatott, aki a Goodwill cégcsoport Romániában működő irodájának értékesítési vezetője. Tapasztalatait, ismereteit előadás keretében osztotta meg a vendégekkel, illetve akár személyes konzultáció keretében is válaszolt a felmerülő kérdésekre. PORTFOLIO.HU ÁPRILIS 21. AGRÁRGAZDASÁGI SZAKMAI NAPOK A Portfolio és az agrárszektor.hu szervezésében konferencia sorozat indult áprilisban, melynek első állomása Hódmezővásárhely volt. A rendezvényen a vállalkozásvezetők és gazdálkodók kaphattak hasznos információkat, válaszokat pályázati, illetve finanszírozási kérdésekben. Hangsúlyos téma volt a régió mezőgazdasági és feldolgozóipari helyzete. Nagy örömünkre szolgált, hogy sok érdeklődővel tudtunk személyesen konzultálni pályázati témakörben. Megtisztelő cégünk számára, hogy az aktuális és várható pályázati lehetőségekről Torma Erzsébet, vezető pályázati tanácsadónk egy teljeskörű nyilvános előadás keretében is tájékoztathatta az érdeklődőket. VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ EGYESÜLET ÁPRILIS VIDÉKFEJ- LESZTÉS KÖZÖSEN ÖNNEL Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy országunk egyik fejlődő és további fejlesztéseket tervező térségének egyesülete saját szervezésű fórumára előadónak kérte fel cégünk szakértőit. Az összes előadóhoz azzal a kéréssel fordult a szervezet, hogy a maga szakterületén fejtse ki a forrás, és támogatásszerzési lehetőségeket, melyek által a régió fejlesztési elképzeléséit megvalósíthatja. A Velence Korzó csodás miliőjében cégcsoportunk képviselői Madarász András és Majoros Tamás részletes információkat és tanácsokat adtak a leendő pályázati kiírásokról, illetve a költséghatékonyabb működést elősegítő energetikai megoldásokról. Az előadások után lehetőség nyílt a konzultációra is, melynek során az érdeklődők személyesen tehették fel kérdéseiket.

9 Májusi rendezvények Májusban is igyekszünk elérhetőek lenni az érdeklődők számára az ország több pontján is találkozhatnak velünk különféle konferenciákon, ahol változatos témákról hallhatnak előadásokat többek között a Goodwill Consulting Kft. szakembereitől is MÁJUS 10. PORTFOLIO AGRÁRGAZDASÁGI SZAKMAI NAPOK 2016, NYÍR- EGYHÁZA A Portfolio és az agrárszektor.hu közös rendezésében május 10-én kerül sor az Agrárgazdasági Szakmai Napok nyíregyházi konferenciájára. A téma szakértői adnak tájékoztatást a helyi agrárvállalkozások, gazdák lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásáról és versenyképességéről, illetve az ágazat legaktuálisabb kérdéseiről. Kiemelt fókuszban lesznek a Vidékfejlesztési Program keretén belül megnyíló pályázatok, és az ezekhez kapcsolódó lehetőségek. Az agráriumnak szánt felhívásokról bővebben hallhat majd Csépány Zsuzsától, regionális igazgatónktól. Az eseményről további információkat olvashat, valamint a jelentkezését is leadhatja ide kattintva MÁJUS 19. PIAC & PROFIT PÉNZ, DE HONNAN? A Piac & Profit országjáró konferenciasorozatának következő állomása Szombathelyen, a Tóvendéglőben lesz. A konferencia szakmai támogatójaként szeretettel várjuk mi is a vállalkozásokat, önkormányzatokat, akik érdeklődnek az aktuális pályázati ciklus felhívásai iránt. A rendezvényen Cibulka Dóra, vezető pályázati tanácsadónk fog előadást tartani a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program kiírásairól, valamint a Vidékfejlesztési Programról is bővebben szó fog esni. A konzultációs szünetekben lehetőség lesz személyesen is beszélni kollégáinkkal. A konferenciáról bővebben a linkre kattintva olvashat MÁJUS 25. P&P ENERGIAHATÉKONYSÁG A NYERŐ ÜZLETI CÉL! A budapesti BKIK Székházban, május 25-én kerül megrendezésre a Piac & Profit Energiahatékonyság a nyerő üzleti cél! Készüljünk fel a piacátrendező új szabályozásra! névre keresztelt, teljesen új témakört elemző rendezvénye. Mindent megtudhatnak a résztvevők az energiafelhasználásról, megújuló energiaforrásokról, valamint hogyan is segíthetnek majd az EU-s pályázati pénzek ezek költséghatékony és környezetbarát kialakításában? Mind a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, mind pedig a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program energetikai pályázatait bemutatja a rendezvényen Lehoczky Tibor, vezető pályázati tanácsadónk. Arról, hogyan is javíthatja versenyképességét alternatív energiaforrásokkal, társcégünk, a Goodwill Energy Kft. értékesítési menedzsere, Majoros Tamás fog beszélni. Amennyiben a rendezvény felkeltette érdeklődését, a jelentkezésről és a programról bővebben itt olvashat MÁJUS 27. PORTFOLIO NYUGAT-MAGYARORSZÁGI AGRÁRFÓRUM 2016, PÁPA A pápai Agrárexpo keretein belül kerül megrendezésre a Portfolio és agrárszektor.hu által a Nyugat-magyarországi Agrárfórum. Ez a konferencia is az agrárszektort célozza: milyen lehetőségekkel és kihívásokkal néz szembe a szektor, mire számíthat az élelmiszeripar, hogyan kapcsolódhat az ágazathoz az innováció, valamint mit is tartogat az agrárvállalkozások és gazdák számára a Vidékfejlesztési Program. Az uniós forrásokról cégünk vezető pályázati tanácsadója, Lehoczky Tibor fog előadást tartani. A regisztrációról, valamint a programról bővebben ide kattintva olvashat.

10 Onlinekonferencia Az információszerzés új eszköze Immár több mint egy éve, hogy új szolgáltatásunkat bemutattuk a vállalkozások és az önkormányzatok számára. Online információs eszköztárunkat fejlesztettük azzal, hogy online konferencia keretében tájékoztatást nyújtunk - gazdasági társaságok, önkormányzatok, és agrár vállalkozások számára, az éppen aktuális pályázati lehetőségekről, külföldi irodáinkról, partnerkapcsolatainkról, és energiahatékony megoldási lehetőségekről. Az elmúlt év onlinekonferenciái nagy érdeklődést mutattak, így a jövőben is színes programokkal és előadásokkal várjuk az érdeklődőket. Legyen részese Ön is! De valójában mi is az Onlinekonferencia, hogyan működik? A minden napi rutin mellett folyamatos időhiánnyal küzdenek az emberek. Ne menjen el a napi rohanásban Ön sem a fejlesztési lehetőségek mellett. Onlinekonferenciánk elsődleges célja, hogy első kézből megoldást tudjunk nyújtani a vállalkozások és az önkormányzatok számára fejlesztési elképzeléseik megvalósításához. Online felületünkön, a oldalon kerülnek meghirdetésre konferenciáink, ahol részvételi szándékukat regisztrációval tudják megerősíteni az érdeklődők. Az előadásokat bárhonnan végig tudja követni. Könnyen, és egyszerűen akár irodájából, de akár üzleti útja alatt, telefonról és laptopról is egyaránt velünk lehet a konferencián. Következő onlinekonferenciánkon az agrár vállalkozások pályázati felhívásairól hallhatnak a résztvevők, ahol többek között szó lesz a már megjelent és a várható pályázati lehetőségekről, a megújuló energiák adta megoldásokról, valamint Csősz Zoltán az Inter Plant Kft. telephely vezetője előadást fog tartani a mezőgazdasági erő- és munkagépek hatékony alkalmazásáról. További részletekért keressen minket bizalommal! Mi segítünk Önnek időt spórolni! Tel.: info@gwconsulting.hu

11 Ösztönző Ötletláda GW-Ötletláda Tisztelt Partnerünk! Új rovatot hoztunk létre hagyományteremtő szándékkal, melynek neve GW-Ötletláda. Kezdeményezésünk célja, hogy kiadványunk hű Olvasói esélyt kaphassanak, hogy alakítsák Hírmondónkat. Írja meg nekünk, hogy a pályázatok világából miről szeretne több információt kapni, és mi következő számunkban kifejtjük a legközérdekűbb javasolt témát.* A legközérdekűbb Javaslattevőket Tiszteletjeggyel jutalmazzuk, melyet Onlinekonferenciánkon használhatnak fel. Milyen pályázati információról olvasna szívesen a következő számban? Javaslatait várjuk a marketing@gwconsulting.hu címre. A levél tárgyába kérjük írja, hogy GW-Ötlet. Hírmagazinunk tematikáját figyelembe véve, a rövidebb válaszokat igénylő kérdéseket privát levélben válaszoljuk meg. Figyelmükbe ajánljuk, hogy országszerte tevékenykedő tanácsadói hálózatunknak köszönhetően személyes tanácsadás igénylésre is lehetőség van, díjmentesen. *A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy a témajavaslatokat elbírálja. Teljes bizonyossággal nem tudjuk garantálni, hogy minden a GW-Ötletládába beérkezett témajavaslatot a következő számban ki tudunk fejteni. Megértésüket köszönjük!

12 Referenciák Termelési kapacitás bővítése a Weinberg 93 Kft-nél A Weinberg 93 Kft. a termelési kapacitásbővítő pályázati kiírás keretében ,- Ft támogatást nyert el. A projekt során új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás, valamint gyártáshoz kapcsolódó új termelő eszköz beszerzése valósul meg. A termelő technológia megfelelő elhelyezését biztosító infrastrukturális beruházás keretében a meglévő üzemépület bővítésére is sor kerül. A bővítéssel az új épület szervesen bekapcsolódik a termelés belső logisztikai rendjébe. Az épületben festőüzem, illetve acélmegmunkáló üzemrész is kiépítésre kerül. A két funkciót egy közös híddaru fogja kiszolgálni. A két üzemrész között nagyméretű toló kapu biztosítja az átjárást. A termelőeszközök tekintetében beszerzésre és üzembe helyezésre kerül egy vízszintes mozgóállványos fúró-marómű, egy szemcseszóró berendezés, terítékes festő, egy kétfőtartós futódaru, egy 60 tonnás hídmérleg és 2 db gravírozó berendezés. A fejlesztés eredményeként olyan infrastrukturális és gyártási technológia fejlesztés valósul meg, amelynek révén mind a megmunkálás mind pedig felületkezelés (szemcseszórás, festés) terén az acéltermékek spektruma bővül a piaci igényeknek megfelelően. A megmunkálás kapcsán 25 tonnánál nagyobb elemek kezelésére is lehetőség nyílik, míg az új szemcseszóró-festő technológia révén a 30 méternél nagyobb elemek felületkezelése is megvalósítható lesz. Termelési kapacitás növelése a Szécsényi Sütőipari Kft-nél A Szécsényi Sütőipari Kft. közel 60 millió Ft-os támogatást nyert el vállalkozásunk segítségével a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című, GINOP kódú pályázati kiíráson. A vállalkozás nagy beruházásra szánta el magát, melyhez Uniós források bevonására volt szükség. A fejlesztésnek köszönhetően javult a működés helyszínéül szolgáló infrastruktúra, az eszközpark fejlesztésével a vállalkozás üzleti környezete, és ez által közvetve a régió foglalkoztatási helyzete. A projekt közvetett célja a pékség tevékenységeinek erősítése, és a régió tőke ellátottságának növelése, továbbá annak előmozdítása, hogy a kapacitásbővítéssel járóberuházások hozzájáruljanak a régió fejlettségének, foglalkoztatási szintjének megtartásához, növeléséhez. A fejlesztés során termelő gépek kerültek beszerzésre, mely a minőségi színvonalát garantálja. A beruházás, 7 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesít új munkahelyet. A megerősödött piaci pozíció megtartása érdekében továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vállalkozás fejlesztésére.

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

31. szám 2016. február hírmondó

31. szám 2016. február hírmondó 31. szám 2016. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Gőzerővel dübörög tovább az év, ami mind a pályázatok világában, mind pedig cégünk életében is

Részletesebben

Ajándék Sportime Magazin VOSZ tagok részére

Ajándék Sportime Magazin VOSZ tagok részére Ajándék Sportime Magazin VOSZ tagok részére A Sportime Magazin több, mint 10 éve van a piacon. A két havonta megjelenő magazin rendszerint szabadidősporttal, életmódváltással és élsporttal foglalkozik.

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAMBAN (GINOP) Gedei Gábor projektmenedzser Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020 GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020 GINOP-ról általánosságban Magyarország -a Budapestet és Pest megyét magába foglalóközép-magyarország Régiót leszámítva - nem éri el az EU átlag

Részletesebben

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA TERVEZÉS HETE Tervezés Hete HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) 2013. december 9-12. ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0008 HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Marketing Hősök Kora 26. Országos Marketing Konferencia

Marketing Hősök Kora 26. Országos Marketing Konferencia Marketing Hősök Kora 26. Országos Marketing Konferencia A KÜLDETÉS Küldetésünk (Magyar Marketing Szövetség), hogy hazánk fejlődéséhez magas színvonalon művelt marketing tevékenységgel tudjunk hozzájárulni.

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15 A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22-től 2017. június 22-ig lehetséges. Az igényelhető

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése GINOP 1.2.1-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése GINOP 1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése GINOP 1.2.1-15 Pályázat célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai

Részletesebben

SZÉCHENYI2020 PÁLYÁZATOK 2016-BAN

SZÉCHENYI2020 PÁLYÁZATOK 2016-BAN SZÉCHENYI2020 PÁLYÁZATOK 2016-BAN Soter-Line Oktatási Központ Kft. Pályázati Akadémia Divízió Székhely:1073 Budapest Erzsébet krt. 7. info@palyazatiakademia.hu Horváth Dorina Skoda Barbara TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Dolgozz itthon! Hírlevél I. évfolyam 1. szám (2013. május 17.)

Dolgozz itthon! Hírlevél I. évfolyam 1. szám (2013. május 17.) Dolgozz itthon! Hírlevél I. évfolyam 1. szám (2013. május 17.) 1. Köszöntő Kedves Magyar Fiatal! Rövid bemutatkozásképpen annyit szeretnék elmondani, hogy Fodor Zoltán vagyok, és projekt koordinátorként

Részletesebben

Összefoglaló: Energetikai pályázati lehetőségek

Összefoglaló: Energetikai pályázati lehetőségek 2014.10.31. Hírlevél Összefoglaló: 2014. november 12-én 10:00 órától kerül megrendezésre a STEEEP projekt első workshopja. Kiírták a 2014-20-as költségvetési ciklus első pályázatait Energiahatékonysággal

Részletesebben

Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff)

Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff) Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff) Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg GINOP-2.1.5-15 5 milliárd Ft 300 600 millió Ft Intenzitás maximum % Pályázók köre Területi szűkítés részvénytársaság

Részletesebben

P Á L Y Á ZATOK VÁLLALKOZÓKNAK

P Á L Y Á ZATOK VÁLLALKOZÓKNAK V Á L L A L K O ZÓ I H Í R L E V É L KEDVES OLVASÓINK! Egyre-másra jelennek meg a különböző pályázati felhívások. Azokból választjuk ki azokat, amelyek leginkább felkelthetik az Önök érdeklődését, és lehetőséget

Részletesebben

2014 NOVEMBERI HÍRLEVÉL

2014 NOVEMBERI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2014 NOVEMBERI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/35. Ezer pár cipő A Polgár Alapítvány azoknak a gyerekeknek gyűjt, akik szeptemberben, kinőtt

Részletesebben

Információk a családi napközbeni gyermekellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőségekről

Információk a családi napközbeni gyermekellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőségekről Információk a családi napközbeni gyermekellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőségekről Pályázati lehetőségek 1. Gyakornoki program pályakezdők támogatására - GINOP- 5.2.4-16 2. Védőháló a családokért

Részletesebben

A turizmuspolitika aktuális kérdései

A turizmuspolitika aktuális kérdései A turizmuspolitika aktuális kérdései Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2015. február 19. Fodor Olivér osztályvezető Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály A turizmus nemzetgazdasági jelentősége A

Részletesebben

Ablakgyártók napja Támogatási lehetőségek elsődlegesen ablakgyártók számára Knyihár Krisztián

Ablakgyártók napja Támogatási lehetőségek elsődlegesen ablakgyártók számára Knyihár Krisztián Ablakgyártók napja Támogatási lehetőségek elsődlegesen ablakgyártók számára Knyihár Krisztián 2016-ban várható Európai Uniós támogatások Projektfinanszírozás folyamata Projektgenerálás 1. Projekt ötlet

Részletesebben

AKTUÁLIS PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK

AKTUÁLIS PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK AKTUÁLIS PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK január Amennyiben egy pályázati kiírás felkelti érdeklődését és további információkat szeretne kapni róla, azt kérjük jelezze a jobb oldalon található jelölőnégyzetben, végezzen

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÁMOGATÁSI FORRÁSOK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAMBAN (GINOP) Gedei Gábor projektmenedzser Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes

Részletesebben

A HÁROM SZEKTOR EGYÜTTMŰKÖDÉSI JELLEMZŐI 1. Bevezető

A HÁROM SZEKTOR EGYÜTTMŰKÖDÉSI JELLEMZŐI 1. Bevezető A HÁROM SZEKTOR EGYÜTTMŰKÖDÉSI JELLEMZŐI 1. Bevezető A regionális szintű kezdeményezéseknél elsődlegesen a három szektor az önkormányzati, a vállalkozói és a civil szféra kölcsönös egymásra utaltsága teremti

Részletesebben

Haladék kft-k törzstőkéjének felemelésére és más, Ptk-s változások alkalmazására

Haladék kft-k törzstőkéjének felemelésére és más, Ptk-s változások alkalmazására Haladék kft-k törzstőkéjének felemelésére és más, Ptk-s változások alkalmazására Elfogadta a Parlament a Polgári törvénykönyv (Ptk. 2013. évi V. törvény) hatályba lépésével összefüggő átmenti és felhatalmazó

Részletesebben

K Ü L Ö N K I A D Á S 2016

K Ü L Ö N K I A D Á S 2016 küf_16_adó_küf 2016.02.03. 15:29 Page 1 KAMARAI ÜZLETI f ü z e t e k K Ü L Ö N K I A D Á S 2016 Széchenyi Kártya..........2 Országos és helyi pályázatok 16 Adó 2016................40 Lakáscélú támogatások....56

Részletesebben

Gyakornoki program pályakezdők támogatására (GINOP-5.2.4-16)

Gyakornoki program pályakezdők támogatására (GINOP-5.2.4-16) Gyakornoki program pályakezdők támogatására (GINOP-5.2.4-16) A pályázatok benyújtása 2016. augusztus 1-től 2018. július 31-ig lehetséges. Támogatás célja A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés

Részletesebben

Észak-Magyarországi Régió Pályázati források Vállalkozások számára

Észak-Magyarországi Régió Pályázati források Vállalkozások számára Észak-Magyarországi Régió Pályázati források Vállalkozások számára 1 2015 Frissítve: 2015. 06. 12 Tartalom: GINOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése...3 GINOP-1.2.2-15

Részletesebben

NEMZETI FEJLESZTÉS 2020 Felkészülés a 2014-2020-as fejlesztési időszakra

NEMZETI FEJLESZTÉS 2020 Felkészülés a 2014-2020-as fejlesztési időszakra NEMZETI FEJLESZTÉS 2020 Felkészülés a 2014-2020-as fejlesztési időszakra Horkay Nándor Elnök Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) NTH szakértők: Horkay Nándor, Dr. Péti Márton, Dr. Czene Zsolt, Kígyóssy

Részletesebben

TÁMOP-7. 2.1-11/K-2015-0003

TÁMOP-7. 2.1-11/K-2015-0003 A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2014-2020- AS IDŐSZAKRA VONATKOZÓ MEGYEI FEJLESZTÉSI TERVEINEK KIEGÉSZÍTÉSE AZ ÉRINTETT OPERATÍV PROGRAMOK LEHATÁROLÁSÁVAL A CÉLZOTT FORRÁS FELHASZNÁLÁS ÉRDEKÉBEN

Részletesebben

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 BALATONSZÁRSZÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Balatonszárszó, 2015.március 23. A gazdasági programot a Képviselő-testület 80/2015.(III.23.) számú határozatával

Részletesebben

Aktuálisan pályázható támogatások

Aktuálisan pályázható támogatások Aktuálisan pályázható támogatások 2016. februártól újabb uniós források pályázhatóak: február 15-től élelmiszeripari, akár 500 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatások érhetőek el, február 1. és február

Részletesebben

A projektek megvalósítására minimum 9 hónap, de maximum 15 hónap áll rendelkezésre.

A projektek megvalósítására minimum 9 hónap, de maximum 15 hónap áll rendelkezésre. portfólió Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 A pályázat célja A pályázat elsődleges célja, hogy a fiatalok számára közvetlen módón munkahelyet teremtsen, valamint az iskolai rendszerű

Részletesebben

OPERATÍV PROGRAMOK, AKTUÁLIS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

OPERATÍV PROGRAMOK, AKTUÁLIS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK, AKTUÁLIS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP/VP/Hazai forrás Támogatás intenzitás Aktuális kiírások Változások, tapasztalatok Partnerségi Megállapodás

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM GINOP

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM GINOP GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM GINOP PÁLYÁZATI PROGRAMOK ELFOGADÁSÁNAK FOLYAMATA EU EU Koh. Pol. HU Koh. Pol. OP EU 2020 stratégia(2010 2020) 11 tematikus cél Kohéziós politika rendeletei

Részletesebben

Világgazdaság konferencia

Világgazdaság konferencia Világgazdaság konferencia A növekedés feltételei Konferencia a válságban követhető vállalati stratégiákról Id őpont: Időpont: 2012. november 8. Helyszín: Hotel Mercure 1013 Budapest, Krisztina körút 41-43.

Részletesebben

FORRÁSTÉRKÉP AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI. 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés

FORRÁSTÉRKÉP AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI. 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés FORRÁSTÉRKÉP AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten kívül megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági Program 2014-2020 2015. április 2 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS...3 II. A GAZDASÁGI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ALAPJÁT KÉPEZŐ TERVEZÉSI FOLYAMAT...5 II.1.

Részletesebben

Pest Megye Integrált Területi Programja 2.0

Pest Megye Integrált Területi Programja 2.0 2014 2020 Pest Megye Integrált Területi Programja 2.0 Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft 2015.03.31. Pest Megye Integrált Területi Programja 1 2015. április 7. Készítette Pest Megyei Területfejlesztési

Részletesebben

Sport szponzorszervezés. Kecse- Nagy Sándor Kommunikációs szakértő

Sport szponzorszervezés. Kecse- Nagy Sándor Kommunikációs szakértő Sport szponzorszervezés Kecse- Nagy Sándor Kommunikációs szakértő Merre van a siker? Te kivel kötsz üzletet? A kapcsolat titka BIZALOM Mit is szeretnénk igazán? Pénzt? Pénzt? Pénzt? Menjünk és kérjünk?

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ifjúsági Garancia Programról munkáltatók számára

TÁJÉKOZTATÓ az Ifjúsági Garancia Programról munkáltatók számára TÁJÉKOZTATÓ az Ifjúsági Garancia Programról munkáltatók számára Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 8.2.1-15- 2015-00001 munkaerő-piaci programból nyújtható foglalkoztatás bővítését szolgáló

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK PIACI MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÁSA VEKOP-1.3.1-16

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK PIACI MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÁSA VEKOP-1.3.1-16 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK PIACI MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÁSA VEKOP-1.3.1-16 A Felhívás célja mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben,

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS KLASZTERSZERVEZETEK MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSNYÚJTÁSÁNAK

PROFESSZIONÁLIS KLASZTERSZERVEZETEK MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSNYÚJTÁSÁNAK PROFESSZIONÁLIS KLASZTERSZERVEZETEK MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSNYÚJTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.3.2-15 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 Mrd forint.

Részletesebben

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel!

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! ÜDVÖZÖLJÜK A PROJEKTBEN! Üdvözöljük közös Bonux projektünkben! Örömmel köszöntjük

Részletesebben

A 2014-2020-as regionális források az energiahatékonyság szolgálatában

A 2014-2020-as regionális források az energiahatékonyság szolgálatában Energiahatékonyságot EU-s forrásokból: új források, új szabályozások, új lehetőségek konferencia Budapest, 2014. október 28. A 2014-2020-as regionális források az energiahatékonyság szolgálatában Kükedi

Részletesebben

ÚJ HORIZONTOK A 2014-2020-as időszak forrásai, finanszírozási lehetőségei KKV-k, vállalkozások részére

ÚJ HORIZONTOK A 2014-2020-as időszak forrásai, finanszírozási lehetőségei KKV-k, vállalkozások részére ÚJ HORIZONTOK A 2014-2020-as időszak forrásai, finanszírozási lehetőségei KKV-k, vállalkozások részére Előadó: Semperger Dorogi Kinga KKV Fejlesztési szakértő A ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft., ügyvezetője

Részletesebben

FELHÍVÁS GINOP-5.2.3-16

FELHÍVÁS GINOP-5.2.3-16 FELHÍVÁS FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSA VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSI KÖLTSÉGEINEK TÁMOGATÁSA GINOP-5.2.3-16 Magyarország Kormányának felhívása a GINOP-5.2.2-14 felhívás keretében felkészített fiatalok által megalapított

Részletesebben

A jogszabályok által szabályozott - Általános szerződési feltételek (ASZF )

A jogszabályok által szabályozott - Általános szerződési feltételek (ASZF ) Általános szerződési feltételek (ASZF) - Az áruházban feltüntetett árak bruttó árak, tehát áfával együtt, és forintban értendők, és nem tartalmazzák a szállítási költséget! Termék keresési segédlet, alap

Részletesebben

Etikai kódex kidolgozását kezdeményezi a VOSZ Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási Szekciója

Etikai kódex kidolgozását kezdeményezi a VOSZ Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási Szekciója Etikai kódex kidolgozását kezdeményezi a VOSZ Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási Szekciója 2010.07.01 A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének keretén belül a közelmúltban megalakult az emberierőforrás-menedzsment

Részletesebben

Új Széchenyi Terv második hullám

Új Széchenyi Terv második hullám Új Széchenyi Terv második hullám Az Új Széchenyi Terv uniós pályázatainak társadalmi vitája január 31-én zárult. Ezt követően, február 10-én 77 pályázat jelent meg közel 510 milliárd forint keretösszeggel.

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) térségi tervezési folyamata és tervezett gazdaságfejlesztési tartalma Márton György vezető tervező Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Pécs,

Részletesebben

Könnyű e integrálódni?!

Könnyű e integrálódni?! Könnyű e integrálódni?! Kulturális televízió és tematikus kulturális promóció az Interneten Márkus Csilla Elnök Kultúra és Művészet Mindenkinek Közhasznú Egyesület e-kultúra konferencia Budapest, 2009.

Részletesebben

Gyakornoki program pályakezdők támogatása GINOP-5.2.4-16 Tájékoztató kivonat

Gyakornoki program pályakezdők támogatása GINOP-5.2.4-16 Tájékoztató kivonat Gyakornoki program pályakezdők támogatása GINOP-5.2.4-16 Tájékoztató kivonat I. Támogatás célja A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben,

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK

BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK BEMUTATKOZUNK A G4S a világ vezető biztonsági megoldásokat nyújtó szolgáltatója, amely azokra a szektorokra, folyamatokra és létesítményekre specializálódott, ahol a biztonsági és vagyonvédelmi fenyegetettség

Részletesebben

8. számú melléklete: Ügyfélbesorolás és Megfelelési teszt. Ügyfélbesorolás. I. Tájékoztatás az ügyfélminősítésről

8. számú melléklete: Ügyfélbesorolás és Megfelelési teszt. Ügyfélbesorolás. I. Tájékoztatás az ügyfélminősítésről 8. számú melléklete: Ügyfélbesorolás és Megfelelési teszt Ügyfélbesorolás I. Tájékoztatás az ügyfélminősítésről Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfelünket, hogy a Fióktelep Ügyfélbesorolási szabályzata alapján

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOKNAK, NONPROFIT SZERVEZETEKNEK. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. neve:

VÁLLALKOZÁSOKNAK, NONPROFIT SZERVEZETEKNEK. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. neve: A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére VÁLLALKOZÁSOKNAK, NONPROFIT SZERVEZETEKNEK

Részletesebben

Üzleti terv sablonhoz - képzési kitöltési útmutató -

Üzleti terv sablonhoz - képzési kitöltési útmutató - VÁLLALKOZÓFEJLESZTÉSI KÉPZÉS Üzleti terv sablonhoz - képzési kitöltési útmutató - A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban c. pályázati felhívás keretében Kódszám: TÁMOP 2.3.6.A-12/1.

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/42. Zuglóban felavatták Budapest első integráló játszóterét A Pillangó névre keresztelt

Részletesebben

A Baktalórántházai kistérség Foglalkoztatási Stratégiája 2014-2020

A Baktalórántházai kistérség Foglalkoztatási Stratégiája 2014-2020 A Baktalórántházai kistérség Foglalkoztatási Stratégiája 2014-2020 Készült a Revita Alapítvány kutatóműhelyében Debrecen, 2014. május 30. TARTALOM I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 II. BEVEZETÉS... 5 III. FEJLESZTÉSPOLITIKAI

Részletesebben

ENERGIA NAPLÓ 2013. / 2. szám

ENERGIA NAPLÓ 2013. / 2. szám A Get Energy Magyarország Kft. energetikai tájékoztatója Energiahatékonysággal a költségmegtakarításért Közös úton a VEP és a GOP Elszámolható Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében a Virtuális

Részletesebben

11. qualityaustria fórum és minőségkonferencia. Budapest, 2016. április 26. Tölgyes Gabriella CSR koordinátor

11. qualityaustria fórum és minőségkonferencia. Budapest, 2016. április 26. Tölgyes Gabriella CSR koordinátor 11. qualityaustria fórum és minőségkonferencia Budapest, 2016. április 26. Tölgyes Gabriella CSR koordinátor } Egyeztetések, a Cselekvési Terv kialakítása; } A Cselekvési Terv szerkezete; } A Cselekvési

Részletesebben

MARKETINGTERVEZÉS. Készítette: a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából: Dr. Karaszi Andrea- Horváth Olga Szombathely, 2011.

MARKETINGTERVEZÉS. Készítette: a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából: Dr. Karaszi Andrea- Horváth Olga Szombathely, 2011. MARKETINGTERVEZÉS Készítette: a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából: Dr. Karaszi Andrea- Horváth Olga Szombathely, 2011. BEVEZETŐ Mielőtt a marketing terv készítés egyes lépéseit számba

Részletesebben

Kommunikáció az egyetemen Előadói pályázat

Kommunikáció az egyetemen Előadói pályázat Kommunikáció az egyetemen Előadói pályázat Előadók: Farkas Fanni (FAFPADB.PTE), Horváth Dorisz (HODPABB.PTE) Magyar szak, I. évfolyam Az előadás témája: Europass - Lehetőség az önéletrajzok kavalkádjában

Részletesebben

2010. februári hírek

2010. februári hírek 2010. februári hírek Újra itt a sztárpályázat Újra jönnek a telephelypénzek Kkv-k: a források egyharmadát már kiosztották Ismét elérhetőek a GOP február 20-al felfüggesztett pályázatai Százmilliárd a közép-magyarországi

Részletesebben

Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ. A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását

Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ. A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ 2011.05.05 A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását Megismerve a "Vidékfejlesztési, agrár - és

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2016/18. Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére Elkészült az

Részletesebben

2016. évi XXIII. törvény A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról

2016. évi XXIII. törvény A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról MAGYAR KÖZLÖNY 53. szám 2016. április 15., péntek 2016.04.18. 2016. évi XXIII. törvény A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról II. Törvények

Részletesebben

1. Fogalmak 1.1. Pályázó: 1.2. Kedvezményezett: 1.3. Kötelezettségvállaló: 1.4. Számlatulajdonos: 1.5. Támogató: 1.6.

1. Fogalmak 1.1. Pályázó: 1.2. Kedvezményezett: 1.3. Kötelezettségvállaló: 1.4. Számlatulajdonos: 1.5. Támogató: 1.6. Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) megalakulására, valamint működésük fejlesztésére, és a drogprobléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítása (A pályázat kódja: KAB-KEF-09-A/B/C/D)

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ

Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ 2014. január 28. III. évfolyam 2. szám Kedves Ügyfelünk! Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ Az Önök véleménye továbbra is fontos számunkra, így ha bármilyen észrevételük, kérdésük, javaslatuk

Részletesebben

VWeidmüller megoldások és szolgáltatások. Tartalom. Weidmüller megoldások és szolgáltatások

VWeidmüller megoldások és szolgáltatások. Tartalom. Weidmüller megoldások és szolgáltatások Weidmüller megoldások és szolgáltatások Vevőre szabott szolgáltatások: jó tanácsok, legjobb megoldások V.2 Digitális támogatás: RailDesigner, termék kiválasztási segédlet elosztóházakhoz, online termékkatalógus,

Részletesebben

Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége?

Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége? Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége? A kamarai Tanácsadói hálózat tagjai egy előre megbeszélt időpontban, személyre szabott tanácsadás keretében segítenek szakmai kérdések megoldásában.

Részletesebben

Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a

Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a flottakezelés autótechnika hasznos tippek autósport KÉSZ&GO Kft. hírei Kö s z ö n t ő Kedves Partnereink! Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a legutóbbi hírlevélről, hiszen ez azt jelenti, hogy szinte

Részletesebben

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal és Enterprise Europe Network szolgáltatásai. AAL Információs nap Budapest, 2013. március 8.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal és Enterprise Europe Network szolgáltatásai. AAL Információs nap Budapest, 2013. március 8. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal és Enterprise Europe Network szolgáltatásai AAL Információs nap Budapest, 2013. március 8. Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) A Kormány 265/2010. (XI.19) sz. rendeletével

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM GINOP

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM GINOP GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM GINOP SLIDE HEADING EU EU Koh. Pol. HU Koh. Pol. OP EU 2020 stratégia(2010--2020) 11 tematikus cél Kohéziós politika rendeletei (2014--2020) Szabályok

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

Ajánlás. a kiskereskedelmi szektorban dolgozók vasárnapi munkavégzésének és díjazásának gyakorlatára

Ajánlás. a kiskereskedelmi szektorban dolgozók vasárnapi munkavégzésének és díjazásának gyakorlatára Ajánlás a kiskereskedelmi szektorban dolgozók vasárnapi munkavégzésének és díjazásának gyakorlatára A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/51 52. Kedves Olvasónk! Ezévi utolsó számunkat olvassa. Köszönjük, hogy használja szolgáltatásunkat.

Részletesebben

V. ORSZÁGOS NAGYKERESKEDŐI ÉS GYÁRTÓI KONFERENCIA EGY NAPOS EDZŐTÁBOR, AMELY UTÁN CÉGE VERESENYTÁRSAI ELŐTT FOGJA ÁTSZAKÍTANI A CÉLSZALAGOT!

V. ORSZÁGOS NAGYKERESKEDŐI ÉS GYÁRTÓI KONFERENCIA EGY NAPOS EDZŐTÁBOR, AMELY UTÁN CÉGE VERESENYTÁRSAI ELŐTT FOGJA ÁTSZAKÍTANI A CÉLSZALAGOT! Mutassa be cégét és termékeit 450 1 fejlett cég ügyvezetőjének és vezetőinek az ország legnagyobb, gyártókra és nagykereskedőkre szabott konferenciáján Legyen Ön is az V. Országos Nagykereskedői és Gyártói

Részletesebben

2010. Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem fejlesztése 2010.03.10.

2010. Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem fejlesztése 2010.03.10. 2010. Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem fejlesztése 2010.03.10. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati

Részletesebben

INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA ÉPÍTÉSE (START-UP ÉS SPIN-OFF)

INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA ÉPÍTÉSE (START-UP ÉS SPIN-OFF) GINOP-2.1.5-15 INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA ÉPÍTÉSE (START-UP ÉS SPIN-OFF) PÁLYÁZAT CÉLJA: A Felhívás célja, hogy az ötlet fázistól, a validáción, prototípusfejlesztésen át támogassa az innovatív start-up vállalkozásokat

Részletesebben

Kis-és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás Kód Név Kedvezményezettek köre Pályázat célja Megjelenés GINOP 1.1.1.

Kis-és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás Kód Név Kedvezményezettek köre Pályázat célja Megjelenés GINOP 1.1.1. Kis-és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1.1.1. GINOP - 1.2.1. 1.2.2. 1.2.3./ 1.2.4. Vállalkozói inkubátorházak Mikro-, kis - és középvállalkozások termelési kapacitásainak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Szent István Közösségi Házban 2014. december hó 11-én 17 00 órakor a szászvári vállalkozókkal tartott kötetlen vitafórumról. Köszönöm, hogy elfogadták a meghívást és megjelentek.

Részletesebben

MAGAZIN KIAJÁNLÓ LAPSZÁMOK MAGYAR ÉS ANGOL NYELVEN

MAGAZIN KIAJÁNLÓ LAPSZÁMOK MAGYAR ÉS ANGOL NYELVEN MAGAZIN KIAJÁNLÓ LAPSZÁMOK MAGYAR ÉS ANGOL NYELVEN 2016 PERSPECTIVE. A PERSPECTIVE magazin életre hívásakor legfőbb célkitűzésünk az volt, hogy negyedévente egy-egy érdekes, a jelen kor technológiájával

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS az Európai Területi Társulások 2013. évi támogatására (A pályázat kódja: ETT-13)

PÁLYÁZATI KIÍRÁS az Európai Területi Társulások 2013. évi támogatására (A pályázat kódja: ETT-13) PÁLYÁZATI KIÍRÁS az Európai Területi Társulások 2013. évi támogatására (A pályázat kódja: ETT-13) A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (a továbbiakban:

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) 2015. ÉVRE SZÓLÓ FEJLESZTÉSI KERETE ÉS MENETRENDJE

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) 2015. ÉVRE SZÓLÓ FEJLESZTÉSI KERETE ÉS MENETRENDJE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) ÉVRE SZÓLÓ FEJLESZTÉSI KERETE ÉS MENETRENDJE Kis és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás Vállalkozói inkubátorházak

Részletesebben

A Kormány 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról

A Kormány 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y. évi 7. szám 427 A Kormány 1006/. (I. 18.) Korm. határozata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról 1. A Kormány a) megállapítja

Részletesebben

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére TÁMOP 4. 2. 1 Projekt Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére Innotét Kft. 3519 Miskolc, Hattyú út 12 2009. december 20. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető...1 2. Az innovációt segítő

Részletesebben

2016. március 8-9-10-22-23. IT és Irodatechnika finanszírozás Merkantil Bank Zrt.

2016. március 8-9-10-22-23. IT és Irodatechnika finanszírozás Merkantil Bank Zrt. 2016. március 8-9-10-22-23 IT és Irodatechnika finanszírozás Merkantil Bank Zrt. Az előadás programja OTP Csoport és a Merkantil Bank bemutatása Finanszírozási lehetőségek és megoldások a Merkantil Banknál

Részletesebben

Miért az EFEB Akadémia által szervezett projektmenedzser tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB Akadémia által szervezett projektmenedzser tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: Helyszín: Tanfolyami napok: Oktatás díja egy összegben: Folyamatos indulás A tanfolyam a jelentkezést követően azonnal elkezdhető! E-learning

Részletesebben

MENTOROKAT KERESÜNK A Nemzeti Innovációs Hivatal felhívása: Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása

MENTOROKAT KERESÜNK A Nemzeti Innovációs Hivatal felhívása: Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása MENTOROKAT KERESÜNK A Nemzeti Innovációs Hivatal felhívása: Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása A mentori rendszer célja A Nemzeti Innovációs Hivatal kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Nagykátai Polgármesteri Hivatal 6-os bejárat emelet (Nagykáta,

Részletesebben

Vidékfejlesztésre 1300 milliárd forint

Vidékfejlesztésre 1300 milliárd forint Vidékfejlesztésre 1300 milliárd forint EU-pályázatok, támogatások, finanszírozás Konferenciasorozat a Vidékfejlesztési Programról agrár-, élelmiszeripari vállalkozásoknak és önkormányzatoknak Az Európai

Részletesebben

Országjáró körútra indult az Új Széchenyi Terv

Országjáró körútra indult az Új Széchenyi Terv Országjáró körútra indult az Új Széchenyi Terv Január 20-tól országjáró körútra indul az Új Széchenyi Terv. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetői a vidéki iparkamarákkal,

Részletesebben

Alapkutatáshoz, ipari kutatáshoz és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan: Munkatársak alkalmazása. Immateriális javak beszerzése

Alapkutatáshoz, ipari kutatáshoz és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan: Munkatársak alkalmazása. Immateriális javak beszerzése 2012/06. Jelen hírlevelünkben, az alábbi táblázatban kívánjuk röviden, átláthatóan zni a vállalkozások számára jelenleg elérhető, kutatás-fejlesztési hez kapcsolódó pályázati lehetőségeket, valamint azok

Részletesebben

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK. Operatív Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Pályázati konstrukció kódja:

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK. Operatív Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Pályázati konstrukció kódja: A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Operatív

Részletesebben

Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022

Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Tartalomjegyzék: 1. Ügyvezetői köszöntő 2. A projektgazda bemutatása 3. Inkubátorház jelentése 4. A

Részletesebben

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Hatékonyságnövelés mérnöki precizitással KAPCSOLAT 5000 Szolnok, Muskátli utca 2/A Honlap: www.adversum.hu SZOLGÁLTATÁSOK Logisztikai tanácsadás Készletgazdálkodás

Részletesebben

FELHÍVÁS. Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása

FELHÍVÁS. Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása FELHÍVÁS Bejárható országos turisztikai gerinchálózatok létrehozásának megvalósítása A felhívás címe: Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése A felhívás kódszáma: GINOP 7.1.2-15 Magyarország

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 24-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS 48/2016. (V. 24.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat Óvoda és P+R Parkoló építésére kiírt pályázatok

Részletesebben

Magyarország működőtőke vonzása a nemzetközi tőkeáramlás folyamatában

Magyarország működőtőke vonzása a nemzetközi tőkeáramlás folyamatában Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali francia tagozat Gazdaságdiplomácia szakirány Magyarország működőtőke vonzása a nemzetközi tőkeáramlás folyamatában Készítette:

Részletesebben

HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK

HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK A HELYI ÉS TÉRSÉGI FENNTARTHATÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉS ÖTLETADÓ MEGOLDÁSAINAK ÉS JÓ GYAKORLATAINAK GYŰJTÉSE SORÁN FELTÁRT PÉLDÁK ALAPJÁN 1.1. Helyi termék

Részletesebben

A kkv pályázatok az új EU-s ciklusban. Üzleti Fórum - HOA, Világgazdaság Budapest, 2014. november 27.

A kkv pályázatok az új EU-s ciklusban. Üzleti Fórum - HOA, Világgazdaság Budapest, 2014. november 27. A kkv pályázatok az új EU-s ciklusban Üzleti Fórum - HOA, Világgazdaság Budapest, 2014. november 27. EU FORRÁSOK 2014-2020 TERVEZÉSI SZINT DOKUMENTUM 1 MINISZTERELNÖKSÉG Nemzeti Stratégiai Referenciakeret

Részletesebben