Sport szponzorszervezés. Kecse- Nagy Sándor Kommunikációs szakértő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sport szponzorszervezés. Kecse- Nagy Sándor Kommunikációs szakértő"

Átírás

1 Sport szponzorszervezés Kecse- Nagy Sándor Kommunikációs szakértő

2 Merre van a siker?

3 Te kivel kötsz üzletet?

4 A kapcsolat titka BIZALOM

5 Mit is szeretnénk igazán? Pénzt? Pénzt? Pénzt? Menjünk és kérjünk? Mi a kívánságunk lényege? Mi a baj a szponzorszer(ve)zéssel Nálatok?

6 Miről fogunk ma beszélgetni? A sportról marketing megvilágításban Tisztázzuk, mi az a támogatás A támogatást kérők 10 legnagyobb hibájáról Mit vizsgál egy szponzor? Egy rendezvény szponzor szervezéséről

7 A legfontosabb szabály A szponzoráció nincs ingyen. A szponzorációért közösen meg kell dolgozni.

8 Bocsi, de egy kicsit a sportról A sport szolgáltatás jellegű A sportszolgáltatások a csere tárgya szerint: látvány sport: mások sporttevékenységének élvezete szabadidősport: a sportolás lehetősége, élménye Különbözik a szponzornak nyújtható előny!

9 Bocsi, de egy kicsit a marketingről A szolgáltatás marketing elemei (7 P): Termék Ár Értékesítési út Értékesítés ösztönzés Kiszolgáló személyzet Folyamatok Fizikai megjelenés

10 Mit adhatunk el? Sportból fakadó termékek és szolgáltatások sportolók nevelése, értékesítése (nevelési szerződések, átigazolások!) hírnév értékesítés (névadó- és támogatói, pártolói címek, településmarketing, sportolói egyéni- és csapatszereplések, díjátadók, médiaszereplés) reklámérték értékesítése (reklámfelületek, sportfelszerelések, merchandising) eseményértékesítés(verseny,- rendezvény- és esemény szponzoráció, médiaértékesítés, belépők, stb.) sportolás-rekreáció lehetősége (telephely- és felszerelés, szaktudás értékesítés)

11 A sport ára, a sportágérték Mekkora összegben reménykedhetünk? Az árképzést igazán a sportági fix költség és a sportág hírértéke határozza meg. Jellemző adata: az egy sportolóra eső költségvetés egy sportolóra szerzett saját szponzoráció

12 A tájfutás értékesítési csatornái A tájfutás élménye csak terepen és versenyen vehető igénybe? Hol népszerűsíthető a tájfutás? Oktatási intézményekben? Benn a településeken?? Bevásárló központban???

13 A tájfutás értékesítés ösztönzése Mi az evezés, az öttusa és a kajak-kenu üzenete? Mi a Homokháti Hungária Kupa üzenete? Mi az alternatív marketing üzenete?

14 A tájfutás közössége A szolgáltatásokban felerősödik a szolgáltatást nyújtók személye. Egységessé kell tenni a sportág üzeneteit! Következetesen, mindenkinek ezt kell közvetítenie!

15 A tájfutás folyamatai A szolgáltatások sajátossága, hogy a termelés és a fogyasztás egyidejűleg történik. A fogyasztó részese lesz a termelési tevékenységnek. A versenyhírverést kell településközpontúvá tenni. A versenyélményt ki kell egészíteni hírértékű additív szolgáltatásokkal. Olyan versenyt még nem láttam, ahol nem egyfelé futnak

16 A tájfutás megjelenése Egységes, következetes, beazonosítható! A leginkább kihasználható előny a természet közeliség, a természet szeretet. A legnagyobb hátrány a láthatóság kérdése, és a média közvetíthetetlenség. Javítani kell a látványt és a performance jelleget. A versenyfalu üzenete

17 A támogatásokról A szponzoráció - tiszta üzlet A szponzoráció valamely külső szervezet, esemény vagy személy támogatása szerződés alapján, ellenszolgáltatásért abból a célból,hogy annak pozitív imázsa átsugározzon a márkára. Az adományozás - önzetlen támogatás Az adományozás valamely külső szervezet vagy személy önzetlen, ellenérték nélküli támogatása, mely a támogató szervezet társadalmi felelősségérzetét tükrözi.

18 Szponzoráció Motivációja: az imázsépítés Üzleti kapcsolat A célközönség szabadidejében kommunikál Megítélése jobb, mint a reklámé Területei: Sport 67 %! Kultúra Társadalmi szociális (okt, eü, körny.v.) 5 %

19 Szponzor szervezés Nem pénzszerzés! Forrásteremtés! Annak meghatározása, hogy a szervezet milyen érdekeltségi körtől milyen érvrendszer alapján milyen forrásokat fog megteremteni.

20 Stratégiai feladatok Kutatás, önelemzés és környezeti elemzés Kapcsolati tőke felmérése, jogszabályi lehetőségek kihasználása Küldetés-misszió, jövőkép meghatározása Szponzorszervezési célok rögzítése (típusok, módozatok) Időtervezés (rövid-, közép-, hosszútáv) Célközönség (érdekeltek) meghatározása Teljes körű erőforrás tervezés Költségtervezés, pénzügyi kontroll, átláthatóság biztosítása Kapcsolatépítés Belső-külső kommunikáció

21 Forrás módozatok Pénzbeni cash vagy költségátvállalás Természetbeni (pénz egyenérték!) felszerelés, technika, logisztika, nyeremény, nyomda Időbeli vagy szolgáltatáson keresztüli (pénz egyenérték!) szakértők (könyvelés, jog, marketing, média,..) önkéntesek, informatikai programok, adatbázis kezelés műsorok, fellépők

22 A szponzoráció céljai Különleges célpiacokra belépés lehetősége (gyógyszer) Termékbevezetés támogatása (sportrendezvényen) A termék életstílusnak való megfeleltetése (extrém sport) Kapcsolatépítés az elosztói hálózattal (hospitality sátor) Értékesítés támogatás (kizárólagosság a rendezvényen) Termék tulajdonságainak bemutatása (kóstoltatás) Referencia elérése (Rolex) Dolgozói belső PR (tiszteletjegyek, házi verseny) Hírnév és publicitás növelés (névadó)

23 Mi a probléma a szponzorszerzéssel?

24

25 A támogatást kérők legsúlyosabb hibái 1. Összekeverik a szponzorációt az adományozással.. leginkább adományt szeretünk kapni vagy felajánlunk egy reklámfelületet 2. Személytelenül kérnek! (küldjünk ki 100 levelet, Tisztelt Igazgató Úr/Hölgy, Tisztelt 2 évvel ezelőtti Igazgató ) 3. Nem fektetnek energiát a megcélzott támogató megismerésére! (Éves Jelentés, Támogatási Politika) (ezeknek biztos van pénze, ezek a múltkor is adtak, ) 4. Nem keresik meg a lehetséges támogatókkal közös érdeklődési területeket! 5. Nem fogalmazzák meg, miért pont az adott cégtől kérnek!

26 A támogatást kérők legsúlyosabb hibái 6. Nem tudnak üzleti partnerként, döntés- előkészítési információk szolgáltatásával kérni. Pontatlan, hiányos elkésett kérelem,sürgető telefonhívás, sértődés, ha nem kap 7. Nem határozzák meg a várható közös eredményeket! (kitehetik a reklámtáblájukat ) 8. Nincs kapcsolatrendszerrel rendelkező munkatárs! 9. Nem segítőkészek abban, hogy a kapcsolat hogyan illeszkedhet a támogató szervezet életébe! 10. A támogatást ritkán követi utógondozás!

27 Gondolkodjunk kicsit a potenciális szponzor fejével!

28 Mit vizsgál egy szponzor? 1. A támogatás kapcsán három alapkérdés merül fel: 1. miért épp szponzoráljon? 2. miért épp ez a sportot? 3. miért az Ön egyesületét, eseményét, sportolóját? Ezekre adjunk használható kreatív érveket!

29 Mit vizsgál egy szponzor? 2. Mennyire képes elérni a sportágon keresztül a saját célközönségét? A célszegmens fogyasztói magatartásába, szabadidejében való kommunikációra alkalmas élményt produkáljunk Egyeztessük le előre!

30 Mit vizsgál egy szponzor? 3. Mennyire képes elköteleződni és összekapcsolódni a szponzorálttal? Milyen időtávon, milyen szinteken, milyen rendezvényeken, kiknek a részvételével, milyen kommunikációval Nyújtsunk példákat és a választás lehetőségét!

31 Mit vizsgál egy szponzor? 4. Olyan szponzorjog*-ot akar/érdemes megszerezni, amit a cég használni tud a kommunikációjában! Belső Külső Élmény- vagy Sikerkommunikáció Kínáljunk változatokat és azzal járó előnyöket!

32 Mit vizsgál egy szponzor? 5. Ki lesz szponzori és szponzorált oldali felelős? Akik rendelkeznek a koordinációhoz szükséges idővel, elkötelezettséggel és döntési hatáskörrel! Demonstráljuk a profi szervezés képességét!

33 Mit vizsgál egy szponzor? 6. Milyen mérhető célkitűzéseket rendelhet a kampány mellé! Szponzoráció esetén érdemes egyeztetni a jogtulajdonossal, milyen szempontok alapján méri a sikert. A hatékonyság (ROI) - mint minden marketing eszköznél - a szponzorációnál is a legfontosabb szempont marad! Határozzunk meg számára indikátorokat!

34 Mit vizsgál egy szponzor? 7. Az igény kielégítési hajlandóságot A szponzoráció tkp. eladó és vásárló megegyezése. A vásárlónak pedig azért érdemes fizetnie, amire valóban szüksége van, nem azért, amit a jogtulajdonos eladni szeretne! Alakítsuk a szponzor igényeihez az együttműködést!

35 Mit vizsgál egy szponzor? 8. Számolnia kell-e kockázatokkal? A versenykatasztrófáktól a bundázáson át a sportoló elleni doppingvádakig bármi felmerülhet a szponzorált csapattal, eseménnyel kapcsolatban, ezekre az eshetőségekre pedig kell egy jól kidolgozott válságterv. Ne azt mondjuk, hogy nálunk sosincs válság!

36 Mit vizsgál egy szponzor? 9. Mi a szponzoráció (a sportág) fő üzenete? A szponzor társadalmi felelősségvállalását vagy épp imázsát kell megjelenítenünk. Egyszerűen és következetesen kommunikáljon minden szereplő!

37 Határozd meg önmagad! Építs stratégiát! Válassz célközönséget! Kelts bizalmat! Építs kapcsolatokat! Legyél kreatív! Tájékoztass - szerepelj! Szervezz!.köss üzletet A stratégia

38 PR útikalauz civil felfedezőknek Mérd fel az ügyhöz kötődő lehetőségeket! Építsd fel a jó híredet! Ismerd meg a megcélzott szervezeteket! Dolgozz ki nyerő ötleteket! Válassz optimális kapcsolat felvételi formát! Tervezd a kérelem időzítését! Írj személyhez szóló, világos, érvelő kérvényt! Keress híres ember ajánlót! Viselkedj egyenrangú partnerként! Tartsd a kapcsolatot a támogatókkal!

39 Egy rendezvény szponzor szervezése A szponzoráció CSAPATMUNKA! Nem hirdetésszervezői munka jutalékért, hanem BIZALOMÉPÍTÉS és KAPCSOLATÁPOLÁS!

40 Legyen konkrét, kész tervünk a rendezvényünkről! Fontos meghatározni a rendezvényünk jellegét; célcsoportját! A szponzor számára a legfontosabb kérdés az, hogy egyrészt illik-e a rendezvény a vállalat imázsába, másrészt, a rendezvény célcsoportja egybeesik-e az övével. A rendezvény jellege, célcsoportja, földrajzi értelemben vett hatóköre (nemzetközi, országos, helyi, stb.) behatárolja a potenciális szponzorok körét.

41 Ismerjük meg a potenciális szponzorokat! Gyűjtsünk információt a tevékenységükről, üzleti céljaikról, törekvéseikről, termékeikről, szolgáltatásaikról, teljesítményükről, a döntéshozókról, a szponzorálási tevékenységükről. (milyen területet, rendezvényt szponzorálnak, szponzoráltak-e már a mienkhez hasonló jellegű rendezvényt, stb.) A potenciális szponzorok számbavételénél elsőként a saját és a munkatársak kapcsolati tőkéjét vegyük figyelembe Készítsünk potenciális szponzor térképet!

42 Készítsük el a szponzori ajánlatot! Az ajánlatban röviden mutassuk be rendezvényünket: jellegét; küldetését; céljait; a programot; az időpontot és időtartamot; a helyszínt; a szervezőket; a kommunikációs tervet! Először kössünk médiatámogatói megállapodásokat és ezeket hozzuk a potenciális szponzor tudomására! Határozzunk meg szponzori csomagokat, szinteket!

43 Szponzori szintek Névadószponzor vagy rendezőszponzor (1) Hivatalos szponzor (max.10-12) Hivatalos szállító (természetbeni: hangosítás, utaztatás, szállásolás, telefon, technika,nyomda) Helyi szponzor (a rendezvény helyszínén szolgáltatók, árusok) A szinteknél soroljuk fel a lehetőségeket, jogokat: milyen reklámanyagokon (szórólap, meghívó, plakát, műsorfüzet, belépőjegy, stb.) tüntetjük fel a nevét és a logóját; a rendezvény helyszínén hol helyezhet el információs anyagot, reklámtáblát, molinót, értékesíthet-e a rendezvényen; hány darab tiszteletjegyet kap; berendezhet-e ún. hospitality helyiséget (szobát, sátrat, standot, stb.), ahol vendégül láthatja meghívottait; stb.

44 A potenciális szponzorok felkeresése A rendezvényhez képest mennyivel előtte? A szponzor szempontjából mikor érdemes? Csak olyanhoz menjünk, akit már ismerünk! (ez a személyre és a cégre is érvényes!) A tárgyalás folyamán ne azt hangsúlyozzuk, hogy nekünk pénzre van szükségünk, hanem sokkal inkább azt emeljük ki, hogy rendezvényünkön lehetősége van a célcsoportját megszólítania!

45 Mi legyen a szerződésben? Szponzorált kötelezettségek és jogok Versenyzői kötelezettségek Szponzori jogok és kötelezettségek

46 A neheze a szerződéskötéssel kezdődik Legyen forgatókönyvünk az előkészítő és a lebonyolítási szakaszokban a szponzorok felé tett kötelezettségeink teljesítéséről! Adjunk folyamatosan híreket a szervezés mérföldköveiről! Csempésszük be a szponzorokat a médiatájékoztatásokba! Teremtsünk lehetőséget a szponzorok munkatársainak rendezvényen történő részvételére! A szponzor képviselőket kezeljük VIP-ként! Haladjuk meg az elvárásaikat!

47 Utógondozás Fejezzük ki köszönetünket a szponzoroknak! Állítsunk össze számukra egy emlékeztetőt: azaz fotókat a rendezvényről (lehetőleg olyanokat, helyeken jól látható a neve, logója, molinója, stb.), a média-megjelenésekről, stb. Vegyünk részt a rendezvényeiken! Ha a szponzorok is sikeresnek ítélték meg az együttműködést, akkor felajánlhatjuk nekik a következő rendezvényünk szponzorálási lehetőségét? NEM! Ők ajánlják fel!

48 Ne feledd, a jól végzett munka egyetlen jutalma, hogy elvégezhettük (Mahatma Gandhi)

49 Ha tetszett az előadás, osszad meg tudásodat egyesületen belül! Ha nem tetszett, mondd el nekik, hogyan csinálnád jobban! Kecse-Nagy Sándor

Felsőtárkány Község Önkormányzatának

Felsőtárkány Község Önkormányzatának Felsőtárkány Község Önkormányzatának Sportkoncepciója 2011-2016 2 1. Alapelvek (1) Felsőtárkány Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a testnevelés és sport tevékenység feltételeinek szabályozása

Részletesebben

ű Ö ű ű Ú Ú ű

ű Ö ű ű Ú Ú ű ű Ö ű ű Ú Ú ű Á Á Ö Ö Ö Ö Ö Ö Á Ö Á Á Á Ú Á Á Á Á Ö ű ű Á ű ű ű Ö Ö Á Á Á Á Á ű Ú Ö ű Ú Ú ű Ú Á Á ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á Á Ő Á Á Á Á Á Á Ö Á ű ű Ö Ö ű Ú Ö Ú ű Ú ű ű ű ű ű Ö Á Ú ű Á Ö Á Ú Á Á Á Á Á Á Ö Ö Á

Részletesebben

Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. 3170 Szécsény Rákóczi út.90/b. Kiegészítő melléklet 2008.

Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. 3170 Szécsény Rákóczi út.90/b. Kiegészítő melléklet 2008. 0 Adószám: 18633849-2-12 Cégbíróság: Nógrád Megyei Bíróság mint cégbíróság Cégjegyzék szám: 12-09-005723 3170 Szécsény Rákóczi út.90/b Kiegészítő melléklet 2008. Fordulónap: 2008. december 31. Beszámolási

Részletesebben

ü ű ö Á ö Ü Ú Ö Á Á ö ő ö ö ö ű ű ö ő ő ö ő ü Ú ú ü ö ö ő Ö ö ő ö ő ő ö ú ö ő ő ö ö ú ö ő ö ö ő ö ö ő ö ő ö Ö ö ö ö ő ö ő ö ö ö ü ű ö ö ő ö ö ű ö ő ö ö ű ö ü ö ö ö ő ö ö ő ű ö ö ü ű ö ö ő ö ö ü ő ő ő ő

Részletesebben

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 2 Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 1. Ismertesse a fogyasztói döntés tényezőit, a szükségletek szerepét! Jellemezze a háztartások és a vállalkozások gazdasági kapcsolatát! Ismertesse a kereskedelem

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

MUNKAANYAG. Nagyné Bauman Anita. Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Nagyné Bauman Anita. Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek. A követelménymodul megnevezése: Nagyné Bauman Anita Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek A követelménymodul megnevezése: Vállalkozási és kereskedelmi ismeretek A követelménymodul száma: 2219-06 A tartalomelem

Részletesebben

A rendezvények technikai feltételei

A rendezvények technikai feltételei Roadshow szervezése A Roadshow-t az ország több városában, településén érdemes megszervezni, hasonló tartalommal. Résztvevőként elsősorban a kis- és közepes méretű vállalkozások vezetőit ajánlott meginvitálni.

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

ű ú ü ö ö ü ö ö ö ú ü ü ö ö ö ú ö ö ü ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ö ü ü ü ú ö ö ü ö ü ü ö Ó ü ű ö ö ü ö ü ö ú ö ö ö ö ű ú ú ű ö ö ü ö ö ö ö ü ú ö ü ö ü ü ö ú ü ü ü ű ú ö ü ö ö ö ü ö ü ú ö ö ö ü Ú ű ü ö

Részletesebben

Tartalmi és formai követelmények értékelési szempontjai a KAP A saját farmom mindig zöldebb pályázathoz

Tartalmi és formai követelmények értékelési szempontjai a KAP A saját farmom mindig zöldebb pályázathoz Tartalmi és formai követelmények értékelési szempontjai a KAP A saját farmom mindig zöldebb pályázathoz Formai követelmények értékelése: A dolgozatnak saját alcímmel is rendelkeznie kell. A pályamunka

Részletesebben

Javaslat a Salgó Vagyon Kft. és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatának módosítására

Javaslat a Salgó Vagyon Kft. és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 29732/2012. Javaslat a Salgó Vagyon Kft. és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatának módosítására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

ő Ö ő ó ő ó ő ő ó ő ő ő ó ő ú ó ő ú ő ú ő ő ú ó ő ő ú ő ő ő ú ú ű ú ő ó ő ű ó ő ő ú ő ő ő ú ú ő ó ű ő ő Ö úú ő ó ú Ö ó ó ő ő Ö ó ú ő ő ő ú ő ó ő ó Ö ó ú Ű ő ő ó ő ő ó ő ú Ö ú Ö ő ő ú ú ő ő ú ú ó ó ő ó

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. Közhasznú alapítvány. A kérelmező szervezet székhelye: 5 6 0 0 Békéscsaba (irányítószám, helység)

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. Közhasznú alapítvány. A kérelmező szervezet székhelye: 5 6 0 0 Békéscsaba (irányítószám, helység) Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTŐ ADATLAP 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület Békéscsabai

Részletesebben

Biztosítási tájékoztató

Biztosítási tájékoztató Biztosítási tájékoztató A Raiffeisen Bank kiemelt fontosságúnak tartja, hogy ügyfeleinek sokrétű szolgáltatást nyújtson. A banki termékek mellett országszerte minden bankfiókunkban, kedvező feltételekkel

Részletesebben

Ú Ó ö Ő ö Ú Ú Ó Á Á ü ő ö Ú Ú Ó ű ő ő ő ő ü Á ö ü ö ö ő Ó Á Á ő Á Ú ö Ó Ű Ú Ó ű Á ő ő ő ö Ú ö ű ö ö ö ő Ó Á Á ű ű ö ü ű ü Á Á ű ű ö ü ű ü ü ö ü ő ü Ó Ó ő ő ő ő ű ö ő ű ü Á Á ő ü ő Ú Ó ü ö ő ő ö ő ö ö ő

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

ő ő Ü ü Á ú ú ü ú ú ü ú ü ú ú ü ő ú Á ü ú Á ü ü ü ú Á Á Ó Ü ő ü ú ú ú ü ű ú Ü ü ű Ü ú Á ú Ó ő ü Ú ú Á ő ő ú ű Á ú ü ő Á ú ú Á ú Á ú Ü Á Ö ú ú ő ő ú ű ü ő Á ő Ú ü Ö Á Á Á Á ő Ü Ö ü Ú Ö Á Á ú ő Ú Á Á ü

Részletesebben

Á ö ö ö ö ö ű ö ű ö ö ú ö ö ö ö ö ö ö ú ü ö ö ü ü ö ü ö ú ö ö ú ű Á Ú ű Á ö ö ú ű Á ú ű Á ö ö ú ü ö ú ö ú ú ú ú ú ú ú ö ö ö ú Á Á Á Á ú Á ö ö Á ö Á ö Á ú Á Á ö Á ű Á ú Á Á ö Á Á ú ö ü ö ö ö ö ű ö ü Í ö

Részletesebben

2013. 01. 01 2013. 12. 31. KIEGÉSZITŐ MELLÉKLETE

2013. 01. 01 2013. 12. 31. KIEGÉSZITŐ MELLÉKLETE Statisztikai számjel: 20685276 6920 117 04 Cégjegyzék száma: 04-06-006156 Vállalkozás megnevezése: Vállalkozás címe, telefonszáma: OROS-KONTO Számviteli és Könyvelő Betéti Társaság 5900 Orosháza, Huba

Részletesebben

ú ú ú Ú ú ú ő ő ú ű ú ő ő ú ő ú ő ő Ó Ó ő ű ő ő ú ő Ó Ó ú ú ú Ú ü ú ú ő Ü ü ő ü ő ő ú ú ő ő ú ő ő ü ü ú ő ű ü ő ő Ü ű ű ű ű ú ü ü ő ú Ö ű ű ő ú Ü ú ü ő ú ő ü ő ű Á Ü Ó Ó ű ü Ü ü ú Ü ő ő ő ő ő ő ő ü Ü ü

Részletesebben

Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben!

Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben! Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben! Információtartalom vázlata: A vállalkozás fogalma o Az üzleti vállalkozás célja, érdekeltjei,

Részletesebben

Í ű ű ő ő Á Ü Ü Ü Ü Í ü Í Í ő ü ü Ü ő ő Ü ő Ü ő ű ö ő Ü ő ö ő ő ú ö ő ű ö ű ü ű ö ö ő ő ö ő ú ő ö ö ő Ü ő ö ö ő Á Ü Ú Ü Ü ÍÍ Ü ú ú ü Ü ü ő Ü ő Ü ö ő ö ő ü ö ő ő ú ö ő ő ű ö ö ű ö ü ű ö ö ő ő ö ő ú ő Í

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

Module 2. Árubemutatás, prezentáció. Vevőkör-véleménykutatás. A. A kérdőív

Module 2. Árubemutatás, prezentáció. Vevőkör-véleménykutatás. A. A kérdőív Module 2. Árubemutatás, prezentáció Vevőkör-véleménykutatás A. A kérdőív Mit tudhatunk meg a kikérdezéssel? Ha tudni szeretnénk, hogy a termékkínálatunk megfelel-e a vevőkörünk igényeinek, hogy az árainkat

Részletesebben

33. szám - Április hírmondó

33. szám - Április hírmondó 33. szám - Április hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy ez a tavaszi időjárás változik, úgy történnek változások a pályázatok világában is. Hiszen módosult

Részletesebben

9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról. Szakmai továbbképzés

9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról. Szakmai továbbképzés 9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény

Részletesebben

SCORECARD ALAPÚ SZERVEZETIRÁNYÍTÁSI MÓDSZEREK BEMUTATÁSA

SCORECARD ALAPÚ SZERVEZETIRÁNYÍTÁSI MÓDSZEREK BEMUTATÁSA Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Nemzetközi marketing és teljes körű minőségirányítás szak Nappali tagozat Minőségirányítási menedzser szakirány SCORECARD ALAPÚ SZERVEZETIRÁNYÍTÁSI

Részletesebben

A pályázati kiírás kódja: NTP-TV-14-A/B

A pályázati kiírás kódja: NTP-TV-14-A/B PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A hagyományokkal rendelkező és az új általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók számára meghirdetett, országos, felmenő rendszerű tehetséggondozó tanulmányi

Részletesebben

Dr. Piskóti István intézetigazgató, tanszékvezető, egyetemi docens Miskolci Egyetem Marketing Intézet Turizmus Tanszék

Dr. Piskóti István intézetigazgató, tanszékvezető, egyetemi docens Miskolci Egyetem Marketing Intézet Turizmus Tanszék A FELSŐOKTATÁS PIACA ÉS MARKETINGJE Dr. Piskóti István intézetigazgató, tanszékvezető, egyetemi docens Miskolci Egyetem Marketing Intézet Turizmus Tanszék Jelen tanulmányban nemzetközi és hazai szakmai

Részletesebben

CSALÁDI TÁMOGATÁS kérdőív

CSALÁDI TÁMOGATÁS kérdőív sorszám Válaszoló sorszáma a családi táblában: REFORM KUTATÁS CSALÁDI TÁMOGATÁS kérdőív A válaszadás önkéntes! Kérdezett lehet: Háztartásfő, házastársa, Gyes-en, Gyed-en lévő személy 1995 Kérdezte:...

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

55 345 01 0010 55 04 Külgazdasági üzletkötő Kereskedelmi menedzser. Nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző

55 345 01 0010 55 04 Külgazdasági üzletkötő Kereskedelmi menedzser. Nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS 2006.

KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS 2006. KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS 2006. Ezen dokumentum mindenkor érvényes, ellenőrzött példánya az MVM Rt. számítógépes hálózatának MINOSEG/KULSO könyvtárában található. A korábban kinyomtatott példányok érvényességét

Részletesebben

Póka Imre (a bizottság tagja) bejelentette érintettségét.

Póka Imre (a bizottság tagja) bejelentette érintettségét. Jegyzőkönyv amely készült a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság 2015. november 30-án a Polgármesteri Hivatal Könyvtár szobájában tartott nyílt üléséről. Jelen vannak a jegyzőkönyvhöz mellékelt jelenléti

Részletesebben

ALAPSZABÁLY1 I. Általános rendelkezések II. Az egyesület célja és feladatai2

ALAPSZABÁLY1 I. Általános rendelkezések II. Az egyesület célja és feladatai2 ALAPSZABÁLY 1 I. Általános rendelkezések 1.1. A szervezet teljes neve: Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület Rövidített neve: GyMS megyei FTE Angol nyelven: Association of Rural Tourism in

Részletesebben

AZ FM GROUP HUNGARY MARKETINGTERVE

AZ FM GROUP HUNGARY MARKETINGTERVE AZ FM GROUP HUNGARY MARKETINGTERVE 2 I. ISMERTETŐ A TERMÉKRŐL ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI PROGRAMJÁRÓL A sikerhez vezető útja elején bizonyára mindenki keresi a választ a következő kérdésekre: - hogyan kezdjem el?

Részletesebben

A Telenor Magyarország Zrt. MOSTVAGYOK játékának Játékszabályzata

A Telenor Magyarország Zrt. MOSTVAGYOK játékának Játékszabályzata A Telenor Magyarország Zrt. MOSTVAGYOK játékának Játékszabályzata 1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE A MOSTVAGYOK játék (a továbbiakban: Játék ) szervezője a Telenor Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEDERATION OF HUNGARIAN FOOD INDUSTRIES ALAPÍTVA 1989. Együtt a fogyasztókért tegyünk együtt érte

ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEDERATION OF HUNGARIAN FOOD INDUSTRIES ALAPÍTVA 1989. Együtt a fogyasztókért tegyünk együtt érte KÉRDŐÍV 1. Kérjük röviden mutassa be, hogy a vállalat miért tartotta fontosnak a kezdeményezéshez történő csatlakozást. Pick Szeged Zrt, mint az ország legnagyobb húsipari vállalata kiemelten fontosnak

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

A pályázati kategória kódja: NTP-SZTG-M-15

A pályázati kategória kódja: NTP-SZTG-M-15 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A Szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatása c. kiíráshoz A pályázati kategória kódja: 1. oldal

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

DÉMÁSZ HÁLÓZATI ELOSZTÓ KFT. BELSŐ KIVÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Hatályos a Magyar Energia Hivatal jóváhagyását követően

DÉMÁSZ HÁLÓZATI ELOSZTÓ KFT. BELSŐ KIVÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Hatályos a Magyar Energia Hivatal jóváhagyását követően DÉMÁSZ HÁLÓZATI ELOSZTÓ KFT. BELSŐ KIVÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatályos a Magyar Energia Hivatal jóváhagyását követően 2/21. oldal Tartalomjegyzék DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. belső kiválasztási szabályzata...1

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

A képviselő-testület 2009. november 30-i ülésén hozott döntések: ZÁRT ülésen hozott döntések:

A képviselő-testület 2009. november 30-i ülésén hozott döntések: ZÁRT ülésen hozott döntések: A képviselő-testület 2009. november 30-i ülésén hozott döntések: ZÁRT ülésen hozott döntések: 267/2009. Kth. A Vakáció Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívása. 268/2009. Kth. Ingyenes óvodai és bölcsődei

Részletesebben

A termékkísérő szolgáltatások szervezeti helye az iparvállalatokon belül

A termékkísérő szolgáltatások szervezeti helye az iparvállalatokon belül A VÁLLALATOK IRÁNYÍTÁSA ÉS SZERVEZÉSE A termékkísérő szolgáltatások szervezeti helye az iparvállalatokon belül Az utóbbi időben az iparvállalatok egyre több olyan szolgáltatást kínálnak ügyfeleiknek, amelyek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATÁSÚ JELZÁLOGHITELRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATÁSÚ JELZÁLOGHITELRŐL TÁJÉKOZTATÓ AZ OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATÁSÚ JELZÁLOGHITELRŐL A GRÁNIT Bank a 16/2016. Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) IV. fejezetében meghatározott 3 vagy több gyermekes családok részére nyújtható

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é t ő l

Szentes Város Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é t ő l Szentes Város Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é t ő l Száma: U-10248/2008. Témafelelős: Dr. Seres Ilona Tárgy: Az Önkormányzati tulajdonban és érdekeltségben lévő cégek üzleti követelményrendszere,

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

SPORT SZELET MINDEN NEGYEDIK NYER NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA

SPORT SZELET MINDEN NEGYEDIK NYER NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA 1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE SPORT SZELET MINDEN NEGYEDIK NYER NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA A Sport Szelet Minden 4. nyer! elnevezésű nyereményjáték ( Játék ) szervezője a Mondelez Europe Services

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

REFERENCIAINTÉZMÉNY CSELEKVÉSI TERV A VÁSÁRHELYI LÁSZLÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TISZAVASVÁRI TAGINTÉZMÉNYÉBEN

REFERENCIAINTÉZMÉNY CSELEKVÉSI TERV A VÁSÁRHELYI LÁSZLÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TISZAVASVÁRI TAGINTÉZMÉNYÉBEN REFERENCIAINTÉZMÉNY CSELEKVÉSI TERV A VÁSÁRHELYI LÁSZLÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TISZAVASVÁRI TAGINTÉZMÉNYÉBEN Az innováción az oktatásügyben olyan belső megújulást, a rendszeren belüli alkotóerők olyan

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, azonosítója, megnevezése: 2657-06 Informatikai és gazdasági szakmai idegen nyelv használata

Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, azonosítója, megnevezése: 2657-06 Informatikai és gazdasági szakmai idegen nyelv használata Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, azonosítója, megnevezése: 2657-06 Informatikai és gazdasági szakmai idegen nyelv használata Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 2657-06/3

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE VI.

VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE VI. Lawrence VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT & Bennet A CÉGVEZETÉS MŰVÉSZETE VI. 1 MOTIVÁCIÓ A GYAKORLATBAN A Kedves Olvasónk Ebben a számunkban ígéretünk szerint maradunk a motiváció témakörénél. Mielőtt azonban belemélyednénk

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK Kereskedelmi és marketing alapismeretek középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

Záró tesztkérdések megoldása folyami evezős természetjárás fejlesztési anyaghoz

Záró tesztkérdések megoldása folyami evezős természetjárás fejlesztési anyaghoz Záró tesztkérdések megoldása folyami evezős természetjárás fejlesztési anyaghoz 1. Egészítse ki, hogy mi szerepel a vízi sportokra nézve az Új Széchenyi tervben a fejlesztési célok között! a) a vízi sportok

Részletesebben

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program Projekt adatlap a Társadalmi Megújulás Operatív Program Képzés- és tartalomfejlesztés, képzők képzése, különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre és azok

Részletesebben

É É ú í ö É É í ú É Á Á Á ö í ö í ú í Ö ö ö í í Á ö ö ö í í ö í É í ö ö í í í ö í í í í ö í í ö ö í ö ö í ö í ű í ö ú ű í í ö Ö ö ö í ö ö í ö ö í í í ö É ö ö ú ö ö ö í ö ű í ú ö ú Í É ú ö ö ö É ö ö í Íí

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á ú Ö Ú Á Á ú ú ú ú ü ü ú É ő ú ű ú ü Á É Á Í Á ú ú ú ű ú Ö ú ü ú ú ü ú ú ü ú ü ü ú ü ü ú ú ú ü ű ü ü ü ü ú ü ú ő ő ú ü ű ü ő ú ő ú ü ú ü ő ű ő ő ő ő ő ü ú ú ü ő ü ü ú ő ü ü ü ü ő ü Á ú ő ú ú ú ő Á ú ü

Részletesebben

MARKETINGTERVEZÉS. Készítette: a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából: Dr. Karaszi Andrea- Horváth Olga Szombathely, 2011.

MARKETINGTERVEZÉS. Készítette: a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából: Dr. Karaszi Andrea- Horváth Olga Szombathely, 2011. MARKETINGTERVEZÉS Készítette: a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából: Dr. Karaszi Andrea- Horváth Olga Szombathely, 2011. BEVEZETŐ Mielőtt a marketing terv készítés egyes lépéseit számba

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

ű Ö ű ú ű ü ú Á ű Á ű Á ú ű ü ú ú Í ü Á ú Ö ú ú ú ű ú ü ú Ö ú ű ű É ü ű ü ű ű É ü ű Ö ú É ú ú ú Á Á Á Á Á Á ú Ö Á Á Á Á ú ú Á Í Ü Á Á ú ú ú ú Á Á Á ű ü ü ü Ö ű ú Á Á Á É ú Á Á ű ú Ö ű ú ű Ö ű ű Ö ű ű Ö

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Összeállította: Pénzügyi Osztály Tartalomjegyzék I. Gazdasági kilátások és az önkormányzatok várható helyzete

Részletesebben

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért?

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? Bevezető Magyarország, természeti adottságainak köszönhetően,

Részletesebben