FOKI FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FOKI FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma:"

Átírás

1 FOKI Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Készítette: ItJump Kft. Székhely: 9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 5. Budapesti iroda: 1082 Budapest, Corvin köz 4. 4/6. Telefon: (1)

2 TARTALOM TARTALOM A FOKI RENDSZER CÉLJA BEJELENTKEZÉS A RENDSZERBE ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS KEZELŐFELÜLET ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA ÁLTALÁNOS KEZELÉSI ÉS MŰKÖDÉSI ELVEK FELADATOK KEZELÉSE FELJEGYZÉSEK KEZELÉSE DOKUMENTUMOK KEZELÉSE NAPLÓZÁSOK IRATKEZELÉS IRATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÉRKEZETŐ KÖNYVEK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE ÉRKEZTETÉSEK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE IKTATÓKÖNYVEK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE IKTATÁSOK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE SZIGNÁLÁS SZIGNÁLÁS EGYEDILEG (IRATONKÉNT) SZIGNÁLÁS CSOPORTOS MŰVELETTEL IKTATÁSI ÉRTESÍTŐK KÜLDÉSE IRAT ENGDÉLYEZÉSEK JÓVÁHAGYÁS KIADMÁNYOZÁS POSTÁZÁS KÉZBESÍTÉSI NYUGTA (TÉRTIVEVÉNY) INFORMÁCIÓK KEZELÉSE IRATTÁRI MŰVELETEK IRATTÁRBA VÉTEL KÖLCSÖNZÉS SELEJTEZÉS LEVÉLTÁRBA ADÁS RENDSZERADMINISZTRÁCIÓ MODUL FELHASZNÁLÓK FELHASZNÁLÓI CSOPORTOK E-KAPU BEÁLLÍTÁSOK EGYEDI MEZŐK NAPLÓZÁSOK ADATSZINTŰ NAPLÓ HOZZÁFÉRÉS SZINTŰ NAPLÓ A FOKI RENDSZER CÉLJA A FOKI rendszer egy komplex iratkezelési és ügyviteli szoftver. Meggyőződésünk, hogy egy rendszer nem attól hatékony, mert bonyolult. Minden folyamatot abból a szempontból közelítettünk meg, hogy hogyan lehet egyszerűen, áttekinthetően megjeleníteni a keletkező információkat, iratokat. A rendszer támogatja a papír alapú és az elektronikus ügyiratok, iratok kezelését egyaránt.

3 2 BEJELENTKEZÉS A RENDSZERBE A rendszer indításához a felhasználónak a webcímet kell beírni a web böngészőjébe. A FOKI rendszer használatához az Internet Explorer 8-as vagy magasabb verziószámú böngészőjét javasoljuk, de rendeltetésszerűen használható valamennyi jelenleg elterjedt böngészőben (pl. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari). A szoftver minden böngészőben gyakorlatilag azonos módon működik. Minimális eltérések lehetnek az egyes képernyők megjelenésében, ezeket a böngészők közötti kompatibilitási eltérések okozzák. Természetesen ezek az eltérések nem az adatmezők láthatósága vagy működése vonatkozásában jelentkeznek. Bejelentkezés képernyő A rendszerbe kizárólag a helyes felhasználói név és jelszó megadását követően lehetséges bejelentkezni. Lehetséges a használni kívánt nyelv kiválasztása, alapértelmezett a magyar nyelv. 3 ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS 3.1 KEZELŐFELÜLET ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA A szoftver kezelőfelülete úgy lett kialakítva, hogy gyors és hatékony tájékozódást, ill. műveletvégzést tegyen lehetővé. Általános tulajdonságok: A képernyők reszponzív kialakításúak: optimális megjelenést biztosítanak - könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel - a legkülönfélébb eszközökön, az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig, A képernyők a használt böngésző által biztosított mértékben nagyíthatóak ill. kicsinyíthetőek. A program a következő ablaktípusokkal dolgozik:

4 főképernyő, beviteli képernyők, lekérdező képernyők, nyomtatott dokumentum előnézeti képernyők. Főképernyő A rendszer főképernyője lehetővé teszi a felhasználó számára a jogosultságának megfelelő folyamatok indítását, továbbá aktív munkaasztala, naptár felülete révén gyors információt biztosít a nem elvégzett, határidős feladatairól. Főképernyő A főképernyő részei: bal oldalon lévő Modulok és folyamatok rész: lehetővé egy folyamat indítását, ehhez a az elindítani kívánt folyamat nevére szükséges kattintani, legfelső panel: Cégkapu szolgáltatás gépi kapcsolattal történő elérésével kapcsolatos aktuális információ (kikapcsolt állapot jelzése), Stílus kiválasztása, Nyelv kiválasztása, Értesítések, Teendők, Üzenetek, Bejelentkezett felhasználóval kapcsolat műveletek: Profil: Fotó, személyes adatok, iroda, elérhetőségi és cím adatok megadása,

5 felső panel: Beállításaim: Kedvenc folyamatok, Iktatás során történő automatikus vonalkód nyomtatás beállítása, Jelszó megváltoztatása, Kijelentkezés, Kedvenc folyamatok: itt lehetséges azoknak a folyamatoknak a gyors elérése, amelyeket a felhasználó előzetes beállított a Beállításaim menüpont alatt kedvenc folyamatként, Bejelentkezés információk: információt kap a felhasználó arról, hogy felhasználói profiljába korábban milyen sikeres ill. sikertelen bejelentkezések történtek (dátum, IP cím, böngésző, eredmény), Naptár: naptár felület indítása, Ügyfélszolgálat: a rendszer üzemeltetőjének ügyfélszolgálatának elérhetőségi információi. A főképernyő alsó részén találhatóak a licence információk: Licence szám, Cég neve, Aktuális verziószám. Főképernyőn lévő objektumok láthatóságának változtatása: A fenti képernyőképen bekarikázott linkek használatával lehetséges két főképernyő objektum megjelenítése ill. elrejtése: Modulok és folyamatok, Mai és holnapi teendők, További funkciók, csoportos műveletek. Ez egy fontos része a programnak: bizonyos lekérdezések esetében más-más csoportos művelet értelmezett. Pl. Postázás során:

6 A bal felső sarokban lévő szimbólum különösen praktikus abban az esetben, amikor a lekérdezés találati halmazában egyszerre sok oszlop jelenik meg. Ilyenkor a bal oldalon lévő modulok és folyamatok panel elrejthető. Beviteli képernyők A beviteli képernyők a rendszerben egységesen épülnek fel. A különböző típusú beviteli mezők (szövegdobozok, listadobozok, dátum-választók) kezelését követően a képernyő felső részén lévő funkcionális nyomógombsor használatával lehetséges az elvégezni kívánt művelet (pl. mentés, mentés és bezárás vagy bezárás) indítása. Amennyiben egy képernyő tartalmaz Mentés nyomógombot, mindenképp kezeljük, ha menteni szeretnénk a rögzített adatokat. Lekérdező képernyők A lekérdező képernyők a rendszerben szintén egységesen épülnek fel. A lekérdező képernyők használata során a használni kívánt szűrőfeltételek (pl. iktatószám) megadását követően megjelenik a találati halmaz. A találati halmazon különböző műveletek értelmezette, tipikusan: Megtekintés, Módosítás, Stornózás. A szoftver kialakítása során kifejezett célunk volt nagyon rugalmas lekérdező képernyő kialakítása, hol a felhasználó önállóan tudja megadni: a lekérdező képernyőn használható szűrőfeltételek elemeit, a találati halmazok esetében megjelenő oszlopok nevét és sorrendjét. A Feltételek fülön amennyiben bekapcsoljuk a Szűrőfeltételek szerkesztése kapcsolót, abban az esetben a szűréskor használható mezők megadhatóak. Ennek során Szűrőfeltételek listadobozból kiválasztható egy újabb szűrőfeltétel, majd kezelni kell a listadoboz jobb oldalán található nyomógombot. A használni nem kívánt szűrőfeltétel a mellette található nyomógombbal törölhető.

7 Lekérdező képernyő Feltételek fül Lekérdező képernyő Feltételek fül - Szűrőfeltételek szerkesztése A Nézet fülön lehetséges a megjeleníteni kívánt oszlopok megadása. Ennek során az adott oszlop nevét a bal oldalról a jobb oldalra szükséges áthúzni.

8 Lekérdező képernyő Nézet fül A Mentett lekérdezések fülön lehetséges a használni kívánt korábban mentett lekérdezés kiválasztása. Lekérdező képernyő Mentett lekérdezések fül Amennyiben egy újonnan kialakított lekérdezést (szűrőfeltétek nézet) menteni kívánunk, ehhez a Lekérdezés mentése nyomógombot szükséges használni. Ennek során lehetséges az alábbi adatok megadása: Név: menteni kívánt lekérdezés neve. Később ezzel fogunk tudni hivatkozni rá, Alapértelmezett: beállítása esetén a létrejövő lekérdezés automatikusan alapértelmezetté válik a létrehozó felhasználó számára ill. publikus jelleg esetén minden olyan felhasználó számára, aki még saját magának nem hozott létre alapértelmezett lekérdezést, Publikus: beállítása esetén a létrejövő lekérdezés minden felhasználó számára elérhető és használható lesz. Amennyiben nem kerül beállításra, akkor csak a létrehozó felhasználó fogja tudni használni. Lekérdezés mentése képernyő

9 Nyomtatott dokumentum előnézeti képernyők A nyomtatható riportok esetében lehetőség van PDF, Word ill. Excel formátumok között választani. Találati halmaz nyomtatási képernyő 3.2 ÁLTALÁNOS KEZELÉSI ÉS MŰKÖDÉSI ELVEK A program általános kezelése megfelel a felhasználók által megszokott Windows-os környezetben jellemző kezelési irányelveknek. A beviteli képernyőkön fehér háttérrel jelennek meg azok a beviteli mezők, amelyek esetében lehetséges az adatok közvetlen módosítása és a beírt adatok esetében nem történik kapcsolódó törzsadat-szintű ellenőrzés: A beviteli képernyőkön kék háttérrel jelennek meg azok a beviteli mezők, amelyek esetében már a szöveg begépelése alatt történik lekérdezés az adatbázisból így megkönnyítve a felhasználó munkáját azáltal, hogy egy listában megjelenítve a találatokat a program lehetővé teszi, hogy azonnal kiválassza amit szeretne, és ne kelljen begépelni az egész szöveget: A beviteli képernyőkön szürke háttérszínnel jelennek meg azok az adatok, amelyek esetében nem lehetséges a közvetlen módosítás, ezek a mezők automatikusan kitöltött információkat tartalmaznak: A fenti adatmezők bal oldalán található egy i betű. A rendszer egészére igaz, hogy az adatmezők bal oldalán egy kattintható információs nyomógomb található, amelyet kezelve egy mező szintű súgó, egy tájékoztató szöveg jelenik meg az adott mező tartalmáról:

10 A rendszerben a feladatok, feljegyzések és dokumentumok egységes szemlélettel kerülnek kezelésre. Ez azt jelenti, hogy minden folyamat esetében a folyamat specifikus adatok (pl. érkeztetés adatok, irat adatok, ügyirat adatok) mellett 3 további fül megjelenik a beviteli képernyőn: Feladatok: a folyamathoz kapcsolódó tetszőleges számú feladat rögzíthető, Feljegyzések: a folyamathoz kapcsolódó tetszőleges számú feljegyzés rögzíthető, Dokumentumok: a folyamathoz kapcsolódó tetszőleges számú elektronikus dokumentum csatolható FELADATOK KEZELÉSE A rendszerben két különböző típusú feladat hozható létre: Új teendő: óra-perc időponttal nem rendelkező feladat. Pl. a holnapi napon el kell készítenem egy szerződés tervezetet. Ez tipikusan egy teendő, amennyiben a feladatot csak naphoz kötöm, de az adott napon belül bármikor elvégezhetem, Új esemény: konkrét óra-perc kezdő és végdátummal rendelkező feladat. Pl. egy holnapi megbeszélés tipikusan egy ilyen típusú feladat. A rendszerben a feladatok nyilvántartása során nemzetközileg is elterjedt és elfogadott CalDAV szabvány által biztosított elemeket használjuk. Így biztosított az, hogy egy CalDAV szabványt ismerő kliens program használatával (pl. ios Naptár, Android Naptár, MS Outlook Naptár) problémamentesen lehetséges a FoKi naptárunkat szinkronizálni mindkét irányba egyaránt.

11 Teendő beviteli képernyő

12 Esemény beviteli képernyő FELJEGYZÉSEK KEZELÉSE A rendszerben egy-egy folyamat (pl. egy konkrét szerződés) kapcsán tetszőleges számú kapcsolódó feljegyzés hozható létre. Ezek a feljegyzések gyakorlatilag elektronikus post-it-tek, használatukat kifejezetten ezek helyett javasoljuk. A létrehozásuk során egy tetszőleges hosszúságú szöveg adható meg. A rendszer természetesen a feljegyzéshez tárolja a létrehozás időpontját ill. a létrehozó személyét. Feljegyzés beviteli képernyő

13 3.2.3 DOKUMENTUMOK KEZELÉSE A rendszerben egy-egy folyamat (pl. egy konkrét szerződés) kapcsán tetszőleges számú kapcsolódó elektronikus dokumentum csatolható. Ezek tipikusan PDF dokumentumok, de lehetséges minden további elterjedt állomány (képek, hangfájlok, videók) csatolása is. A rendszer a csatolt dokumentumok esetében kétféle tárolást biztosít: FOKI felhő használata esetén az állományt titkosítja majd tárolja, saját felhő (Google Drive) használata esetén az állomány elérési útját tárolja. A rendszer képes a csatolt dokumentum esetében az elektronikus aláírás meglétének és érvényességének az ellenőrzésére. Csatolás beviteli képernyő Alapadatok fül Csatolás beviteli képernyő Aláírás adatok fül

14 3.2.4 NAPLÓZÁSOK Minden egyes folyamat ill. törzsadat esetében lehetséges az aktuálisan megtekintésre vagy módosításra megnyitott adat esetében megtekinteni a naplózott információkat a korábbi adatmódosításokkal kapcsolatban. Ehhez a beviteli képernyőn kezelni szükséges az alábbi képernyőképen piros körrel jelzett képernyő elemeket: Napló adatok lekérdező képernyő megnyitása A megjelenő képernyőn két fül található: Adat szintű: megjelenítésre kerül, hogy mely felhasználók és mikor milyen adatmódosításokat végeztek el, Hozzáférés szintű: megjelenítésre kerül, hogy mely felhasználók és mikor nyitották meg az érintett adatokat megtekintésre vagy módosításra. Napló adatok lekérdező képernyő Adat szintű napló fül

15 Napló adatok lekérdező képernyő Hozzáférés szintű napló fül 4 IRATKEZELÉS 4.1 IRATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A rendszer minden szempontból megfelel a 3/2018. (II. 21.) BM rendeletnek, amely a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményekről rendelkezik. Ezeket az előírásokat úgy építettük be a szoftverbe, hogy eközben megmaradjon annak egyszerűsége, áttekinthetősége és könnyű használhatósága. Meggyőződésünk, hogy a közfeladatot nem ellátó, de precíz iratkezelésre törekvő szervezetek is jól fogják tudni használni azokat a funkciókat, amelyek első hallásra csak a macerát okozzák számukra: érkeztető könyvek, iktatókönyvek, iratpéldányok, szignálás, expediálás, stb. Az iratkezelési folyamat alapegysége az irat ill. az ügyirat. Hétköznapi megközelítésben: Irat: iktatásra kerülő beérkező vagy kimenő dokumentum. Megjelenési formája alapján természetesen az iratok majdnem olyan sokszínűek, mint amennyi, a pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe tartózó fajról említést tesz Brehm Alfréd Edmund, a méltán elismert német zoológus Az állatok világa című, 1863-ban megjelent könyvében. Az irat megjelenhet papíron, mikrofilmen, mágneses, elektronikus vagy bármilyen más adathordozón, tartalma lehet szöveg, adat, grafikon, hang, kép, mozgókép vagy bármely más formában lévő információ vagy ezek kombinációja, Ügyirat: azoknak az iratoknak az összessége, amelyek egy ügyben keletkeztek. A FoKi rendszer szakmai moduljai esetében természetesen az ügyirat egy előre definiált entitás: Ügyvédi modul -> ügyirat=ügyvédi ügy, Követeléskezelés modul -> ügyirat=követelés, Fizetésképtelenségi modul -> ügyirat=fizetésképtelenségi eljárás.

16 Az általunk elképzelt iratkezelési modell iránytól függően az alábbi gyakorlati lépésekből tevődik össze: bejövő küldemények esetében: érkeztetés, gépi kapu kapcsolat, iktatás, vonalkódos iktatás esetén a beérkező papír alapú küldemények automatikus csatolása (Szkenner modul használatával), szignálás (opcionális, a rendszer képes automatikus szignálásra az iktatás során), iktatási értesítők küldése a felelős személyek részére, kimenő küldemények esetében: irat elkészítése iratminták használatával Word generálással. Ennek során automatikusan az irat iktatása is megtörténik, irat engedélyeztetése (jóváhagyás, kiadmányozás), vonalkódos iktatás esetén a kimenő papír alapú küldemények automatikus csatolása (Szkenner modul használatával), postázás, iktatási értesítők küldése a felelős személyek részére. egyéb iratkezelési műveletek: kézbesítési nyugta (tértivevény) információk kezelése, irattári műveletek: irattárba adás, esetleges kölcsönzés, selejtezés vagy levéltárba adás. 4.2 ÉRKEZETŐ KÖNYVEK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Érkeztető könyvek menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges az érkeztető könyvek létrehozása ill. kezelése, lezárása. További információk Amennyiben az érkeztetés folyamatot használni kívánja, abban az esetben legalább 1 érkeztető könyvet létre kell hozni. Ugyancsak érkeztető könyvet szükséges létrehoznia NISZ-BKSZ szolgáltatás részét képező Cégkapu szolgáltatást un. gépi kapcsolattal történő igénybevételéhez. A FOKI rendszer képes automatikusan csatlakozni a használó szervezet Cégkapujához. Az ide beérkező küldeményeket automatikusan letölti és érkezteti. Az érkeztetett küldeményeknek innen kezdeményezhető az iktatása, további feldolgozása. A gépi kapu használatához előzetesen megállapodást szükséges kötni a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel. Adatmezők a beviteli képernyőn:

17 Alapinformációk fül: Cég * Érkeztető könyv kategória * Év * Érkeztető könyv azonosítója * Érkeztető könyv megnevezése * Érkeztető könyv nyitásának dátuma * :21:30 Érkeztető könyv lezárásának dátuma Státusz * Kezdő érkeztetési sorszám * Partner automatikus értesítése a bejövő irányú érkeztetésről * Megjegyzés Felhasználók fül: Felhasználók Hozzáférési szint Érkeztető könyvek lekérdező képernyő

18 Érkeztető könyvek beviteli képernyő Alapinformációk fül Érkeztető könyvek beviteli képernyő Felhasználók fül Érkeztető könyvek beviteli képernyő Felhasználók fül Új felhasználó felvétele

19 4.3 ÉRKEZTETÉSEK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Érkeztetések menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges az érkeztetések manuális létrehozása, itt kérdezhetőek le az automatikusan létrejött érkeztetések. Itt lehetséges az érkeztetések további kezelése: tipikusan az iktatása. További információk Amennyiben az érkeztetés folyamatot használni kívánja, abban az esetben legalább 1 érkeztető könyvet létre kell hozni. Automatikus érkeztetésre a rendszer két módon képes: csatlakozik a használó szervezet Cégkapujához (un. gépi kapu kapcsolat) és az ide beérkező küldeményeket automatikusan letölti és érkezteti, egy vagy több előre meghatározott címre (postafiókra) érkező valamennyi küldeményt érkeztet. Az előre meghatározott postafiók használatával történő automatikus érkeztetés esetén fontos tisztában lenni azzal, hogy a rendszer nem mérlegel: minden beérkező elektronikus levelet érkeztet, tehát az esetleges spam-ek, egyéb DM levelek is érkeztetésre kerülnek. Adatmezők a beviteli képernyőn: Alap adatok fül: Érkeztető könyv * Cég * Státusz * Küldő / feladó neve * Küldő / feladó címe * Küldő címe Beérkezés időpontja * Bontás időpontja * Küldemény bontója * Bontási megjegyzés Felelős Érkeztető * Érkeztetés időpontja * Érkeztető munkaállomás azonosítója * Beérkezés módja * Kézbesítés módja *

20 Kézbesítés prioritása Postai azonosító Kezelési utasítás Küldemény típusa Iktatást igényel * Küldemény elemeinek száma Küldemény elemek típusa Hivatkozási szám Sérült küldemény Téves címzés Téves érkeztetés Aláírás ellenőrzés eredménye Feladatok, Feljegyzések és Dokumentumok fül a rendszer által biztosított funkcionalitással Érkeztetések lekérdező képernyő

21 Érkeztetések beviteli képernyő Alap adatok fül 4.4 IKTATÓKÖNYVEK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Iktatókönyvek menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges az iktató könyvek létrehozása ill. kezelése, lezárása. További információk Amennyiben az iktatás folyamatot használni kívánja, abban az esetben legalább 1 iktatókönyvet létre kell hozni. Az iktatókönyvek létrehozásakor javasoljuk azt figyelembe venni, hogy az egyes iktatókönyvekhez meghatározható az, hogy módosítási és/vagy olvasási joggal mely felhasználók érjék azt el. Tehát amennyiben egyes ügyiratok esetében más-más felhasználók lesznek jogosultak az iratok kezelésére, abban az esetben ezeket célszerű már az iktatókönyvek logikai szintjén külön-külön iktatókönyvben kezelni. Adatmezők a beviteli képernyőn: Alapinformációk fül: Cég * Iktatókönyv kategória * Év * Iktatókönyv azonosítója * Iktatókönyv megnevezése * Iktatókönyv nyitásának dátuma * Iktatókönyv lezárásának dátuma Státusz * Kezdő iktatási sorszám * További információk Iktatószám képzés módja * Ügyirat adatok automatikus aktualizálása új irat felvétele során * Kizárólagos partner kategória Partnerenként csak egy ügyirat indítható * Partner automatikus értesítése a bejövő irányú iktatásról * Iktatókönyv jelleg Megjegyzés Felhasználók fül: Felhasználók

22 Hozzáférési szint Irat kategóriák fül: Irat kategória * Irattári tételszám * Megőrzési idő * Selejtezhetőség Levéltári átadás * Iktatókönyvek lekérdező képernyő Iktató könyvek beviteli képernyő Alapinformációk fül

23 Iktatókönyvek beviteli képernyő Felhasználók fül Iktatókönyvek beviteli képernyő Felhasználók fül Új felhasználó felvétele Iktatókönyvek beviteli képernyő Irat kategóriák fül

24 Iktatókönyvek beviteli képernyő Irat kategóriák fül Új irat kategória felvétele 4.5 IKTATÁSOK LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Iktatások menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges az iktatások (ügyiratok és iratok) manuális létrehozása, itt kérdezhetőek le az automatikusan létrejött iktatások. További információk Amennyiben az iktatás folyamatot használni kívánja, abban az esetben legalább 1 iktató könyvet létre kell hozni. Automatikus iktatásra a rendszer egyetlen módon képes: egy vagy több előre meghatározott címre (postafiókra) érkező valamennyi küldeményt iktat. Az előre meghatározott postafiók használatával történő automatikus iktatás esetén fontos tisztában lenni azzal, hogy a rendszer nem mérlegel: minden beérkező elektronikus levelet iktat, tehát az esetleges spam-ek, egyéb DM levelek is iktatásra kerülnek. Az iktatás során azonnal egy útválasztóhoz érkezik a felhasználó. El kell dönteni, hogy irat vagy ügyirat iktatása történik: irat iktatásakor: első lépésként meghatározásra kerül az ügyirat, majd iktatásra kerül az irat, ügyirat iktatásakor: létrejön az ügyirat ill. az irat egyaránt. A rendszer elősegíti azt, hogy az iktatás minél kevesebb időt vegyen igénybe. Ezért azt a megoldást választottuk, hogy az iktatás során új irat esetében és új ügyirat esetében egyaránt alaphelyzetben a felhasználó mindig az irat adatokat (Irat fül) tölti. Eközben a háttérben automatikusan kitöltésre kerülnek természetesen a kapcsolódó ügyirat adatai is. Amennyiben az ügyirat adatai megegyeznek az iktatásra kerülő irat adataival, abban az esetben gyakorlatilag át sem kell lépnünk az ügyiratok adatokhoz (ügyirat fül) az iktatás során. Amennyiben viszont eltérés van (pl. tipikusan akkor, amikor az ügyiratban érintett partner nem azonos az ügyindító irat beküldőjével), akkor át kell lépnünk az ügyirat

25 fülre és ott megadni az ügyirat specifikus adatokat (a példánk esetében az ügyiratban érintett partnert kiválasztani). Adatmezők a beviteli képernyőn: Alap adatok fül: Iktató * Iktató munkaállomás azonosítója * Iktatás időpontja * Ügyirat * Iktatókönyv * Cég * Irat iránya * Küldő / feladó neve * Küldő / feladó címe * Partner iktatószáma Feladó ügyintéző Beérkezés időpontja * Illetékes irodába érkezés dátuma Postára adás dátuma Küldemény típusa Kézbesítés módja * Beérkezés módja Kézbesítés prioritása Irat kategória * Irat tárgya * Felelős * Szignáló Státusz * Szignálás időpontja Szignáló utasítása Irat ügyintézési határideje Irat elintézési időpontja Postai azonosító Kezelési utasítások Kezelési feljegyzések Alapdokumentum oldalszáma

26 Irat mellékletei Mellékletek száma Mellékletek (adathordozó) fajtája Mellékletek (adathordozó) típusa Eredeti példány helye Megjegyzés Ügyirat adatok fül: Irattári tételszám * Iktatókönyv * Cég * Partner * Partner címe Ügyirat kategória * Ügyirat tárgya * Felelős * Szignáló Ügyirat státusza * Ügyirat eredménye Ügyirat ügyintézési határideje Határidőbe tétel időpontja Határidőbe tétel lejárata Határidőből kivétel időpontja Ügyintézés módja Ügyirat elintézési időpontja Ügyirat lezárási időpontja Tárgyszavak Megjegyzés Szerelt és kapcsolódó ügyiratok fül: Kapcsolódó ügyirat * Jelleg * Iratpéldányok fül: Küldő / feladó neve * Küldő / feladó címe * Beérkezés időpontja * Státusz *

27 Kézbesítés módja * Kézbesítés prioritása Kezelési utasítások Beérkezés módja * Postai azonosító Kézbesítési nyugta adatok Tértivevény, visszaigazolás visszaérkezett Első kézbesítés megkísérlése Második kézbesítés megkísérlése Kézbesítés/visszaküldés Kézbesítés Kézbesítés eredménye Engedélyezések (jóváhagyások, kiadmányozások) fül: Tevékenység Jóváhagyás Jóváhagyó Jóváhagyás eredménye Megjegyzés Létrehozva Létrehozó Jóváhagyva Jóváhagyó Feladatok, Feljegyzések és Dokumentumok fül a rendszer által biztosított funkcionalitással Az ügyirat ill. az irat fülön a jogszabályi előírások miatt számtalan adatmező használható. A közfeladatot nem ellátó szervezetek esetében a rendszer jogosultsági beállításaiban lehetséges annak beállítása, hogy a kötelező mezőkön kívül milyen mezők legyenek használhatóak az iktatás során. Ezzel az adatbevitelre kerülő adatok köre már előzetesen, a szoftver cég-specifikus paraméterezése során pontosan behatárolható.

28 Iktatások lekérdező képernyő Iktatások beviteli képernyő Irat adatok fül

29 Iktatások beviteli képernyő Ügyirat adatok fül Iktatások beviteli képernyő Szerelt és kapcsolódó ügyiratok fül

30 Iktatások beviteli képernyő Szerelt és kapcsolódó ügyiratok fül Új szerelt ügyirat felvétele Iktatások beviteli képernyő Iratpéldányok fül Iktatások beviteli képernyő Iratpéldányok fül Új iratpéldány felvétele

31 Iktatások beviteli képernyő Engedélyezések fül Iktatások beviteli képernyő Engedélyezések fül Új jóváhagyás felvétele 4.6 SZIGNÁLÁS SZIGNÁLÁS EGYEDILEG (IRATONKÉNT) Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Iktatások menüpont. Folyamat célja A szignálás során a szignálásra jogosult felhasználó az adott irat esetében kijelöli az ügyintézést végző személyt és meghatározza a feladatot, valamint az elintézési határidőt. További információk A rendszerben az iktatások közül szükséges megkeresni az érintett, szignálni kívánt iktatást. Ezt módosítani szükséges, majd lehetséges megadni az érintett adatokat.

32 A szervezet esetében az iratkezelési szabályzat rendelkezhet arról, hogy lehetséges-e egyes irat kategóriák esetében automatikus szignálás. Az automatikus szignálás során a rendszer mind a felelős személyt, mind az elintézési határidőt automatikusan meghatározza. A szignálás során célszerű mentett lekérdezést használni. Ebben előre beállíthatóak azok a szűrőfeltételek, amelyek alapján a szignáló könnyen és egyértelműen megtalálja a szignálásra váró iktatásokat. Lehetséges pl. létrehozni egy önálló, technikai felhasználót Szignálásra vár néven, az iktatás során nyitott státuszban ehhez a technikai felhasználóhoz kerülnek hozzárendelésre az iratok. Ez jól szűrhető, innen kerülnek a tényleges ügyintézőre a szignálás során az iratok. Szignálásban érintett adatmezők: Szignáló Szignálás időpontja Felelős * Irat ügyintézési határideje Szignáló utasítása Iktatások lekérdező képernyő

33 Iktatások beviteli képernyő Szignálásban érintett adatmezők SZIGNÁLÁS CSOPORTOS MŰVELETTEL Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Iktatások menüpont. Folyamat célja A szignálás során a szignálásra jogosult felhasználó az adott irat esetében kijelöli az ügyintézést végző személyt és meghatározza a feladatot, valamint az elintézési határidőt. További információk A rendszerben az iktatások közül szükséges megkeresni az érintett, szignálni kívánt iktatásokat. Ezeket a lekérdező képernyő találati halmazának listájában a lista elején lévő kapcsolók bekapcsolásával szükséges bejelölni. Iktatások lekérdező képernyő Iktatások kijelölése A kijelölést követően kezelni szükséges a jobb felső sarokban lévő További funkciók nyomógombot:

34 Iktatások lekérdező képernyő További funkciók A további funkciók képernyőn az Irat adatok módosítása nyomógombot szükséges kezelni. Ekkor megjelenik az alábbi képernyő: Iktatások lekérdező képernyő További funkciók Csoportos szignálás A csoportos szignálás során a Felelős személyt ill. a További felelősöket lehetséges megadni. A kiválasztást követően kezelni szükséges az OK nyomógombot. Ekkor megtörténik a kjelölt iktatások (iratok) esetében a szignálásban érintett adatmezők aktualizálása: Szignáló Szignálás időpontja Felelős * Irat ügyintézési határideje Szignáló utasítása 4.7 IKTATÁSI ÉRTESÍTŐK KÜLDÉSE Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Iktatási értesítők küldése menüpont. Folyamat célja A napi posta, azaz az aznapi beérkezett küldemények feldolgozását (iktatását és szignálását) követően

35 lehetséges értesíteni az iratok ill. az ügyiratok felelős személyeit -ben. Az elektronikus levél tartalmazza a beérkező küldemény fontosabb adatait, kattintható link formájában tartalmazza az iktatás részletes adatok képernyőt ill. az irat valamennyi csatolása is közvetlenül megnyitható belőle linkek használatával. További információk Az iktatási értesítőből az iktatások csak abban az esetben nyithatók meg, amennyiben az érintett munkaállomáson a megnyitás előtt vagy során a felhasználó bejelentkezik a rendszerbe. Az iktatási értesítő egy remek eszköz arra, hogy a papír alapú küldemények helyett a szervezetben már csak a dokumentumok elektronikus példánya mozogjon. Különösen hasznos abban az esetben, amennyiben a felelős személy az iktatást végző irodától földrajzilag távol dolgozik, hiszen az iktatási értesítő használatával azonnal megkezdheti az ügyintézést. Iktatási értesítő küldése lekérdező képernyő

36 Iktatási értesítő küldése lekérdező képernyő Címzettek módosítása Iktatási értesítő küldése lekérdező képernyő Megjegyzés hozzáfűzése az értesítőhöz

37 Iktatási értesítő küldése lekérdező képernyő tartalmának megtekintése 4.8 IRAT ENGDÉLYEZÉSEK JÓVÁHAGYÁS????? KIADMÁNYOZÁS????? 4.9 POSTÁZÁS Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Postázás menüpont. Folyamat célja A kimenő postai küldemények előkészítése postázásra, küldemények adatainak ellenőrzése, esetleges módosítása. A szükséges nyomtatási kimenetek (postajegyzék, tértivevények, borítékok) előállítása. További információk A postázás folyamat során csoportos művelettel támogatja a rendszer a postajegyzéken szereplő adatok gyors és egyszerű aktualizálását (pl. küldemény súlya, boríték méret, könyvelt küldemény jellege). Lehetséges elektronikus postajegyzék előállítása is. A Magyar Posta egyre inkább támogatja azt, hogy a küldemények gyorsabb feldolgozása érdekében ne papír alapú postajegyzékkel történjen a küldemények postai feladása.

38 Postázás lekérdező képernyő A rendszerben a Postázás lekérdező képernyőn az iktatások közül szükséges megkeresni az érintett, postázási szempontból módosítani kívánt iktatásokat. Ezeket a lekérdező képernyő találati halmazának listájában a lista elején lévő kapcsolók bekapcsolásával szükséges bejelölni. Postázás lekérdező képernyő Küldemények kijelölése A kijelölést követően kezelni szükséges a jobb felső sarokban lévő További funkciók nyomógombot:

39 Postázás lekérdező képernyő További adatok funkció Postázás lekérdező képernyő Küldeményhez kapcsolódó műveletek 4.10 KÉZBESÍTÉSI NYUGTA (TÉRTIVEVÉNY) INFORMÁCIÓK KEZELÉSE Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Iktatás menüpont. Folyamat célja A kimenő postai küldemények esetében a kézbesítési nyugta információk rögzítése. További információk A funkció az iktatás lekérdező képernyőről érhető el. Első lépésként szükséges megkeresni az érintett kimenő iktatást, majd a találati halmaz esetében a következő funkciógombot szükséges használni:

40 Vonalkódos iktatás használata esetén javasoljuk, hogy a tértivevény is rendelkezzen vonalkóddal (ez nyomtatható a rendszerből). Ebben az esetben a visszaérkező tértivevények feldolgozását nagyon meggyorsítja egy kézi vonalkód olvasó, amellyel beolvasható a keresett iktatószám. Adatmezők a beviteli képernyőn: Tértivevény, visszaigazolás visszaérkezett Első kézbesítés megkísérlése Második kézbesítés megkísérlése Kézbesítés/visszaküldés Kézbesítés Kézbesítés eredménye (vevény státusz) Iktatás lekérdező képernyő

41 Kézbesítési nyugta adatok beviteli képernyő 4.11 IRATTÁRI MŰVELETEK IRATTÁRBA VÉTEL Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Irattári műveletek menüpont. Folyamat célja A lezárt ügyiratok irattárba vétele. További információk A művelet elvégzéséhez legalább egy irattárat létre kell hozni a rendszerben. A művelet elvégezhető egyedileg ill. csoportosan egyaránt: egyedi művelet kezdeményezhető a találati halmaz jobb oldalán lévő alábbi funkciógombbal:, csoportos művelet esetében szükséges kijelölni a találati halmaz bal oldalán lévő kapcsolókkal az irattárba adni kívánt ügyiratokat, majd kezelni a jobb felső sarokban lévő További műveletek funkciógombot: Az irattárba vétel során automatikusan kinyomtatásra kerül az iratjegyzék az irattárba átadásra kerülő ügyiratokról.

42 Az Irattári műveletek folyamat használatának jogosultságát kizárólag az irattáros részére javasoljuk beállítani. A rendszerben a műveletet minden esetben az irattáros kezdeményezheti, tehát az irattárba vétel egy un. magamhoz típusú, irányú művelet. Adatmezők a beviteli képernyőn: Művelet dátuma * Művelet * Irattár neve * Végrehajtó * Irattári műveletek lekérdező képernyő Irattári műveletek lekérdező képernyő További adatok funkció

43 Irattári műveletek beviteli képernyő KÖLCSÖNZÉS Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Irattári műveletek menüpont. Folyamat célja Az irattárban lévő ügyirat kikölcsönzése ügyintéző részére. További információk A kölcsönzés természetesen csak irattárban lévő ügyiratok esetében kezdeményezhető. A művelet elvégezhető egyedileg ill. csoportosan egyaránt: egyedi művelet kezdeményezhető a találati halmaz jobb oldalán lévő alábbi funkciógombbal:, csoportos művelet esetében szükséges kijelölni a találati halmaz bal oldalán lévő kapcsolókkal az irattárba adni kívánt ügyiratokat, majd kezelni a jobb felső sarokban lévő További műveletek funkciógombot: A kölcsönzés során automatikusan kinyomtatásra kerül az iratjegyzék a kikölcsönzésre kerülő ügyiratokról. Adatmezők a beviteli képernyőn: Művelet dátuma * Művelet * Irattár neve * Végrehajtó * Kölcsönzést engedélyező Kölcsönzési határidő

44 Irattári műveletek lekérdező képernyő Irattári műveletek lekérdező képernyő További adatok funkció Kölcsönzés beviteli képernyő SELEJTEZÉS Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Ügyiratok felülvizsgálata menüpont.

45 Folyamat célja A lejárt megőrzési idejű ügyiratok selejtezése. További információk A megjelenő lekérdező képernyőn első lépésként kezelni szükséges a Selejtezhető ügyiratok nyomógombot, majd a megjelenő szűrőképernyőn szükséges megadni a vonatkozási dátumot, ez alaphelyzetben az aktuális dátum. A rendszer ehhez képest mutatja meg a selejtezhető ügyiratokat. A selejtezés természetesen csak irattárban lévő ügyiratok esetében kezdeményezhető. A művelet elvégezhető egyedileg ill. csoportosan egyaránt: egyedi művelet kezdeményezhető a találati halmaz jobb oldalán lévő alábbi funkciógombbal:, csoportos művelet esetében szükséges kijelölni a találati halmaz bal oldalán lévő kapcsolókkal a selejtezni kívánt ügyiratokat, majd kezelni a jobb felső sarokban lévő További műveletek funkciógombot: A selejtezés során automatikusan elkészítésre kerül a selejtezési jegyzék, amely egy szabványos XML állományban tartalmazza valamennyi selejtezésre kerülő ügyirat adatait és csatolásait. Ügyiratok felülvizsgálata lekérdező képernyő

46 Ügyiratok felülvizsgálata lekérdező képernyő További adatok funkció LEVÉLTÁRBA ADÁS Folyamat indítása Általános adminisztráció - Iratkezelési folyamatok Ügyiratok felülvizsgálata menüpont. Folyamat célja A lejárt megőrzési idejű ügyiratok levéltárba adásának adminisztrációja. További információk A megjelenő lekérdező képernyőn első lépésként kezelni szükséges a Levéltárba kerülő ügyiratok nyomógombot, majd a megjelenő szűrőképernyőn szükséges megadni a vonatkozási dátumot, ez alaphelyzetben az aktuális dátum. A rendszer ehhez képest mutatja meg a levéltárba adandó ügyiratokat. Az átadás természetesen csak irattárban lévő ügyiratok esetében kezdeményezhető. A művelet elvégezhető egyedileg ill. csoportosan egyaránt: egyedi művelet kezdeményezhető a találati halmaz jobb oldalán lévő alábbi funkciógombbal:, csoportos művelet esetében szükséges kijelölni a találati halmaz bal oldalán lévő kapcsolókkal a selejtezni kívánt ügyiratokat, majd kezelni a jobb felső sarokban lévő További műveletek funkciógombot: A levéltárba adás során automatikusan elkészítésre kerül az átadási jegyzék, amely egy szabványos XML állományban tartalmazza valamennyi átadásra kerülő ügyirat adatait és csatolásait. Ügyiratok felülvizsgálata lekérdező képernyő

47 Ügyiratok felülvizsgálata lekérdező képernyő További adatok funkció 5 RENDSZERADMINISZTRÁCIÓ MODUL 5.1 FELHASZNÁLÓK Folyamat indítása Rendszeradminisztráció - Felhasználók menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges a rendszer használatára jogosult felhasználók létrehozása ill. kezelése, törlése. A létrehozott felhasználók hozzárendelése céghez és felhasználói csoporthoz, gyakorlatilag a cégszintű ill. folyamatszintű jogosultságok beállítása. További információk A felhasználó a létrehozását (mentését) követően azonnal egy automatikus értesítő -t kap a rendszertől. Ebben benne vannak az alábbi adatok: rendszer használatához szükséges link, felhasználói név. Ennek esetében a létrehozáskor megadott felhasználói név mögé a rendszer automatikusan mögé rakja az egyértelmű azonosítás érdekében az efoki vállalat nevét. Pl. amennyiben a showroom vállalatba létrehozzuk a demo.lajos felhasználót, akkor a mentés során a tényleges felhasználói név automatikusan az alábbi lesz: demo.lajos@ showroom, egy felhasználói jelszó, amelyet a felhasználó létrehozója sem ismer, ezt a rendszer véletlenszerűen generálja. A felhasználók létrehozása javasoljuk, hogy előzze meg a felhasználói csoportok létrehozása, hiszen így lesz lehetséges a felhasználót csoporthoz rendelni. A felhasználói név a rendszerben tetszőleges név lehet. Javasoljuk, hogy az egyértelmű használat érdekében szóközt és nagybetűs karaktert ne tartalmazzon ill. amennyiben a szervezetnél az címek létrehozása kapcsán már léteznek névkonvenciók, akkor javasoljuk ezek használatát a felhasználói nevek létrehozása során is. Adatmezők a beviteli képernyőn: Alapadatok fül:

48 Felhasználói név * Monogram Előtag Vezetéknév * Utónév * További utónevek cím * e-kapu használat Ügyfélkapus felhasználóinév Ügyfélkapus cím Iroda Státusz További személyes adatok fül: Vezetékes telefonszám Mobiltelefonszám Faxszám Vezetéknév Utónév További utónevek Születés helye (ország) Születés helye (város) Születés ideje Anyja neve vezetéknév Anyja neve utónév Anyja neve további utónevek Lakcím adatok fül: Ország Irányítószám Település Közterület Közterület jellege Házszám Épület Lépcsőház Emelet

49 Ajtó Cégek fül: Elérhető cégek Hozzárendelt cégek Csoportok fül: Elérhető csoportok Hozzárendelt csoportok Felhasználók lekérdező képernyő Felhasználók beviteli képernyő Alapadatok fül

50 Felhasználók beviteli képernyő További személyes adatok fül Felhasználók beviteli képernyő Lakcím adatok fül Felhasználók beviteli képernyő Cégek fül

51 Felhasználók beviteli képernyő Csoportok fül 5.2 FELHASZNÁLÓI CSOPORTOK Folyamat indítása Rendszeradminisztráció Felhasználói csoportok menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges a felhasználói csoportok létrehozása, kezelése ill. a létrehozott csoport folyamat szintű jogosultságainak a részletes beállítása. További információk A felhasználói csoportok létrehozása javasoljuk, hogy előzze meg a felhasználók létrehozását, hiszen így lesz lehetséges a felhasználót csoporthoz rendelni. A rendszerben létrehozható felhasználói csoport hozzárendelés nélkül is felhasználó. Ennek akkor lehet gyakorlati jelentősége, amikor pl. felelősként használni kívánunk olyan kollégát a szervezetben, akinek a rendszerbe történő bejelentkezést nem kívánjuk engedélyezni. Adatmezők a beviteli képernyőn: Alapadatok fül: Név * Felettes csoport Elérhető szerepek Hozzárendelt szerepek Tagok fül:

52 Elérhető felhasználók Hozzárendelt felhasználók Engedélyek fül: Valamennyi folyamat esetében beállíthatóak az alábbi folyamat elérési szintek: Listázás Megtekintés Új felvétel Módosítás Törlés Valamennyi folyamat esetében beállíthatóak az alábbi adat elérési szintek: Tiltott Csak saját Saját csoport Saját csoport és az alattam lévő csoportok Minden Felhasználói csoportok lekérdező képernyő

53 Felhasználói csoportok beviteli képernyő Alapadatok fül Felhasználói csoportok beviteli képernyő Tagok fül

54 Felhasználói csoportok beviteli képernyő Engedélyek fül 5.3 E-KAPU BEÁLLÍTÁSOK Folyamat indítása Rendszeradminisztráció - e-kapu beállítások menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges beállítani azt, hogy milyen napokon történjen meg a gépi kapun érkező küldemények automatikus érkeztetése. További információk A rendszer óránként lép be az érintett Cégkapura és ott ellenőrzi és érkezteti a beérkező küldeményeket A rendszer a Cégkapu felületén sohasem törli ki a küldeményeket, csak azok olvasottságát állítja be. Lehetséges egyszerre több Cégkapu elérés beállítása is. Felhívjuk figyelmét, hogy a NISZ Zrt.-vel megállapodást szükséges kötnie a Cégkapu szolgáltatás gépi kapcsolattal történő igénybevételéhez. Adatmezők a beviteli képernyőn: Automatikus érkeztetés az alábbi napokon e-kapu beállítások beviteli képernyő 5.4 EGYEDI MEZŐK Folyamat indítása Rendszeradminisztráció Egyedi mezők menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges a rendszerben használható valamennyi folyamat vonatkozásában egyedi mezőket létrehozni ill. kezelni. További információk Az egyedi mezők természetesen pontosan úgy viselkednek, mint a rendszerben már létező adatmezők: azokat beállításuktól függően lehetséges használni lekérdezések során szűrőfeltételként ill. lekérdezések nézet oszlopaként.

55 Amennyiben a létrehozásra kerülő egyedi mezőt kötelező mezőként állítjuk be, akkor automatikusan minden felhasználói csoport eléri és használhatja. Ellenkező esetben a létrehozását követően kizárólag akkor válik láthatóvá, amennyiben az érintett felhasználói csoport számára a használatát engedélyezzük. Adatmezők a beviteli képernyőn: Folyamat * Magyar * Kötelező * Szűrhető * Listázható * Csoport Típus * Egyedi mezők lekérdező képernyő Egyedi mezők beviteli képernyő 5.5 NAPLÓZÁSOK

56 5.5.1 ADATSZINTŰ NAPLÓ Folyamat indítása Rendszeradminisztráció Adat szintű napló menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges az adat szintű változtatások lekérdezése a teljes rendszer vonatkozásában. További információk Az adat szintű napló esetében egy-egy konkrét adatmező (pl. a természetesen személy partner anyja vezeték neve) korábbi módosításait mutatja meg a rendszer. Adat szintű napló lekérdező képernyő HOZZÁFÉRÉS SZINTŰ NAPLÓ Folyamat indítása Rendszeradminisztráció Hozzáférés szintű napló menüpont. Folyamat célja Itt lehetséges az egyes adatok (folyamat elemek) esetében történt hozzáférések (tipikusan módosítások, megtekintések) lekérdezése a teljes rendszer vonatkozásában. További információk A hozzáférés szintű napló esetében egy-egy konkrét folyamat-elemhez (pl. Demó Lajos természetesen személy partner adatai) történő hozzáféréseket mutatja meg a rendszer. Hozzáférés szintű napló lekérdező képernyő

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

ADÓ-IRAT integrációs folyamat

ADÓ-IRAT integrációs folyamat ADÓ-IRAT integrációs folyamat ASP Adó szakrendszer v 1.0 2017.12.22. Tartalom Az Adó-Irat integrációs folyamat ábrája - Iktatástól jogerősítésig... 3 1 Iratkészítés és jogerősítés folyamata (Adó-Irat integráció)...

Részletesebben

Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára

Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k I. Iktatási folyamatok... 2 1. Alapvetések, segítségnyújtás... 2

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

ADÓ-IRAT integrációs folyamat

ADÓ-IRAT integrációs folyamat ADÓ-IRAT integrációs folyamat ASP Adó szakrendszer v 5.1 2019.04.29. Tartalom Az Adó-Irat integrációs folyamat ábrája - Iktatástól véglegesítésig... 3 1 Iratkészítés és véglegesítés folyamata (Adó-Irat

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

ADÓ-IRAT integrációs folyamat

ADÓ-IRAT integrációs folyamat ADÓ-IRAT integrációs folyamat ASP Adó szakrendszer v 5.1 2019.08.02. Tartalom Az Adó-Irat integrációs folyamat ábrája - Iktatástól véglegesítésig... 3 1 Iratkészítés és véglegesítés folyamata (Adó-Irat

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

FoKi SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma:

FoKi SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: FoKi Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: 2019.06.20. SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS Készítette: ItJump Kft. Székhely: 9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 5. Budapesti iroda: 1082 Budapest,

Részletesebben

1 Keretrendszer beállítások

1 Keretrendszer beállítások Elektronikus ügyintézéshez és szakrendszerek közötti integrációs folyamatok működéséhez szükséges beállítások Közös Önkormányzati Hivatalok részére egy település adóügyi feladatait végző ügyintézők esetén

Részletesebben

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Tartalomjegyzék I. Kimenő/belső papír alapú küldemény iktatása... 3 1. Irány, Típus kiválasztása... 3 2. Expediálás módja kiválasztása... 3 3. Címzettek kiválasztása

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Vezetők részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web: http://www.sdakft.hu/

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1.

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. 2009. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1 2009.03.13 A teljes dokumentáció változása Kiadás: 2009.03.13.

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

KRÉTA-Poszeidon modul. Kazi Virág ekréta Zrt.

KRÉTA-Poszeidon modul. Kazi Virág ekréta Zrt. KRÉTA-Poszeidon modul Kazi Virág ekréta Zrt. MIÉRT SZÜKSÉGES? 2018. augusztus 15-én az Emberi Erőforrások Minisztere jóváhagyta a KRÉTA rendszert, mint a kötelező tanügyi nyilvántartást felváltó elektronikus

Részletesebben

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

Irat iktatás Irat iktatás Irat iktatá Működési leírás Működési leírá nem tér ki csak

Irat iktatás Irat iktatás Irat iktatá Működési leírás Működési leírá nem tér ki csak Irat iktatás Irat iktatás Működési leírás Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás

Részletesebben

Kötegelt postázás felugró menü Borítékok ragszámmal: a rögzítés során lehetővé vált azonnali boríték nyomtatása, a 3 leggyakrabban használt méretben

Kötegelt postázás felugró menü Borítékok ragszámmal: a rögzítés során lehetővé vált azonnali boríték nyomtatása, a 3 leggyakrabban használt méretben Post Administrator frissítés verzió 5.0.22 Lezárva: nyitott Újdonságok, változások a Post Administrator 5.0.22-es verziójában: 2013. január 1.-től életbelépő díjszabás! Kötegelt postázás: Kötegelt postázás

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

FoKi FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Verziószám: 3.2 Lezárás dátuma: 2014.02.28.

FoKi FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Verziószám: 3.2 Lezárás dátuma: 2014.02.28. FoKi Verziószám: 3.2 Lezárás dátuma: 2014.02.28. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készítette: ItJump Kft. 9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 5. Telefon: (94) 311-064 271-es mellék, Fax: (94) 510-730 Web: www.itjump.hu

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás

ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás Adó szakrendszer Verzió: v1.2. 2019.06.20. Tartalom 1 ADÓ-IRAT integráció működéséhez szükséges beállítások... 3 1.1 Az Iratkezelő szakrendszerben szükséges beállítások...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER Köszönjük, hogy érdeklődik szoftverünk iránt! Engedje meg, hogy bemutassuk a rendszer működését. A rendszer kifejlesztésében

Részletesebben

1. számú függelék. A DOKU rendszerre vonatkozó eltérő, illetve speciális szoftver követelmények

1. számú függelék. A DOKU rendszerre vonatkozó eltérő, illetve speciális szoftver követelmények 1. számú függelék A DOKU rendszerre vonatkozó eltérő, illetve speciális szoftver követelmények 27/2014. (V. 18.) KM rendelet - metaadatok 1. melléklet: 1. KÜLDEMÉY METAADATOK Sorszám Megnevezés Mező típusa

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről A tájékoztatót az ASP Iratkezelő szakrendszer alkalmazás-üzemeltetője,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

OJOTE - Soron kívüli beutalhatóság vizsgálat

OJOTE - Soron kívüli beutalhatóság vizsgálat Országos Egészségbiztosítási Pénztár OJOTE - Soron kívüli beutalhatóság vizsgálat Felhasználói leírás verzió: 1.10 2011.07.18 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás

ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás ADÓ-IRAT integráció Beállítások, iktatás ASP Adó szakrendszer v 1.1 2018.01.09. Tartalom 1 ADÓ-IRAT integráció működéséhez szükséges beállítások... 3 1.1 Az Iratkezelő szakrendszerben szükséges beállítások...3

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (6.4)

POSZEIDON dokumentáció (6.4) POSZEIDON dokumentáció (6.4) HALLGATÓI KÉRELMEK KEZELÉSE A POSZEIDON RENDSZERBEN Tartalomjegyzék Hallgatói kérelmek iktatása összefoglaló Tájékoztatások kezelése a kérelmekhez, határozatokhoz Jogorvoslatok

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Az űrlapot annyi példányban kell kitölteni és beküldeni, amennyi megállapodást

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása A Somogy Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézést az e-papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-papír űrlapokat folyamatosan fogadja a hivatali kapuján,

Részletesebben

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iratok küldése, postázása használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k 1. Alapvetések... 1 2. Iktatott papír és vegyes iratok érkezése...

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság 2013 Felhasználói leírás V1.0 Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság Tartalom ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ... 2 HIBA BEJELENTÉS ÉS A MEGOLDÁS FOLYAMATA... 3 FELHASZNÁLÓI LÉPÉSEK... 6 Belépés... 6

Részletesebben

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is.

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is. SZOFTVERLELTÁR FREE Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen programok és alkalmazások vannak telepítve cége, vállalkozása számítógépeire, és ezekhez milyen engedélyeik,

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

ASP Új funkciók R1

ASP Új funkciók R1 ASP Új funkciók 1.0.102 R1 Tartalom I. ÚJ FUNKCIÓK... 2 1. ALSZÁM ÜGYINTÉZŐJÉNEK MÓDOSÍTÁSA... 2 2. ELINTÉZETT IRATOK ZÖLD SZÍNNEL... 3 3. BELSŐ CÍMZETTNEK INAKTÍV FELHASZNÁLÓ... 3 4. ÚJ CÍMKE TÍPUSOK...

Részletesebben

Minősítés és Technológia

Minősítés és Technológia IQDoc Megoldás a nagyvállalati iratkezelés problémáira Wéber Zoltán és Sudár Gábor Miért az IQDoc rendszer? Minősítés és Technológia Minősített iratkezelő rendszer (VERITAN Hírközlési és Informatikai Tanúsító

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés informatikai megvalósítása

Elektronikus ügyintézés informatikai megvalósítása Elektronikus ügyintézés informatikai megvalósítása dr. Nyuli Attila osztályvezető Alkalmazás Fejlesztés és Üzemeltetés Osztály 2015. december 10. 2 Az előadás fő témakörei Elérendő üzleti célok Informatikai

Részletesebben

1 Kezd lépések. 1.1 Felhasználók azonosítása. 1.2 Menüpontok. 1.3 Bejelentkezés. icard

1 Kezd lépések. 1.1 Felhasználók azonosítása. 1.2 Menüpontok. 1.3 Bejelentkezés. icard 1 Kezd lépések Az Elektronikus Vendégnyilvántartás a Harkányi Kedvezménykártya Rendszer része! A Harkány-Kártyával kapcsolatos további tájékoztatást a Tourinform ad! 1.1 Felhasználók azonosítása Az egyes

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv VII. kötet 2014.06.30. 0 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Iratkezelés ellenőrzése, az ellenőrzés részletes feladatai Dr. Kenyeres István Budapest Főváros Levéltára főigazgató Belső Ellenőrök Társasága II.

Iratkezelés ellenőrzése, az ellenőrzés részletes feladatai Dr. Kenyeres István Budapest Főváros Levéltára főigazgató Belső Ellenőrök Társasága II. Iratkezelés ellenőrzése, az ellenőrzés részletes feladatai Dr. Kenyeres István Budapest Főváros Levéltára főigazgató Belső Ellenőrök Társasága II. SZAKMAI KONFERENCIA 2014. február 24. Amiről szólesz Az

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK Külső aláíró alkalmazás v1.0 Tartalom Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 3 Az alkalmazás célja... 4

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

OBO TS használati útmutató. OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16.

OBO TS használati útmutató.   OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16. www.obots.hu OBO TS online használati útmutató Verzió: 3.0 Dátum: 2018. január 16. Tartalom 1. A szoftver használata... 3 2. Belépés... 3 3. Típusmegoldások keresése... 3 4. Típusmegoldás kiválasztása...

Részletesebben

Kezdő lépések Outlook Web Access

Kezdő lépések Outlook Web Access Kezdő lépések Outlook Web Access A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. ügyfelei részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

"Mozaik" Integrált Ügyviteli Rendszer v7.0 - Iktatás modul 1/6

Mozaik Integrált Ügyviteli Rendszer v7.0 - Iktatás modul 1/6 1/6 Iktatás modul Az iktatás modul a MOZAIK ügyviteli rendszer része, önállóan is képes üzemelni. A modul feladata a beérkező és kimenő dokumentumok nyilvántartása az adminisztráció könnyítése. Az Iktatás

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben