Web Order Entry tájékoztató ügyfeleknek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Web Order Entry tájékoztató ügyfeleknek"

Átírás

1 Web Order Entry tájékoztató ügyfeleknek A Web Order Entry a következő lépés a myraben.com platform fejlesztésében. Az alkalmazás felváltja az ügyfeleink által használt jelenlegi megoldásokat és egy sokkal felhasználóbarátabb felülettel segíti elő a kényelmes és gyors ügyintézést. A Web Order Entry a válasz a Raben Group ügyfelei által megfogalmazott igényekre és kérésekre. Hogyan is működik? 1. Bejelentkezés a MyRaben.com-on a) Felhasználónév: használja az címét b) Jelszó: használja a Raben informatikai osztályától kapott jelszót, illetve adja meg sajátját (amennyiben megváltoztatta azt) 2. Válassza a Web Order Entry gombot A Web Order Entry alkalmazás fő menüjének nézete Megjegyzés: Az alkalmazás egészében, szükség esetén súgó vehető igénybe, mely elmagyarázza az egyes opciók rendeltetését. Kattintson a ikonra, hogy többet megtudhasson az egyes funkciókról.

2 3. Küldemények menüpont a) Jelenlegi küldemények: Az újonnan létrehozott küldemények megtekintésére és a hozzájuk kapcsolódó műveletek elvégzésére szolgáló fül. A küldemények a rakodás tervezett napja szerint jelennek meg (alapértelmezés), vagy a küldemény létrehozásának napja szerint (a felhasználó változtatásai szerint), illetve bármely más, további kritériumnak megfelelően. A létrehozott küldemények: beküldhetőek a szállítmányozó rendszerébe (egyenként vagy együttesen); törölhetőek, ha nem kerültek beküldésre a szállítmányozó szállítási rendszerébe; a szállítmányozó rendszerbe beküldött megrendelések esetében kinyomtathatóak a fuvarokmányok és címkék; szerkeszthetőek, ha nem kerültek beküldésre a szállítmányozó szállítási rendszerébe; Ezen kívül lehetőség van: visszfuvarok létrehozására az eredeti küldemény alapján; az eredeti küldemény alapján átirányított fuvarok (új címre szállítás) létrehozására; a létrehozott küldemények elő nézetére, a szállítmányozó rendszerébe beküldött küldemények frissítésére (ha engedélyezett). A küldemények létrehozása az új küldemény pont használatával történik (b alpont), melyet a következő fejezetben ismertetünk.

3 A Web Order Entry alkalmazásban a küldemény a következő státuszokkal rendelkezhet: Létrehozva az ilyen küldemény szerkeszthető, illetve törölhető egészen a szállítmányozó rendszerébe történő beküldés időpontjáig. Fontos! A Létrehozva státusszal rendelkező rendelések esetében nincs lehetőség a fuvarokmányok kinyomtatására, amíg meg nem történik a beküldés. Elküldve a szállítmányozó rendszerébe beküldött küldemény (ettől a pillanattól kezdve a rendelés érvényesen leadottnak minősül). Lehetővé válik az okmányok kinyomtatása. Hibás dátum ideiglenes státusz, mely a Létrehozva státusszal rendelkező küldeményeknél akkor jelenik meg, ha a megállapodásban szereplő, az adott napi feladásra vonatkozó rendelés leadási határidő után tettek kísérletet a rendelés elküldésére a szállítmányozóhoz. Elutasított nem fogadták el a rendelést, miután az elküldésre került a szállítmányozó felé, azaz nem erősítette meg azt az ügyfélszolgálati osztály. Az említett küldemények esetében a rendszer ben figyelmeztetést küld, mely tartalmazza az elutasítás okával kapcsolatos tájékoztatást (melyet az ügyfélszolgálati osztály ad meg). Törölt ezt a státuszt az ügyfélszolgálati osztály adja, miután az ügyfél kérésére beküldésre került egy küldemény a szállítmányozó rendszerébe, de a rendelés teljesítésére nem kerül sor, ezért törölni kell azt az említett rendelések esetében a rendszer figyelmeztető t küld, mely tartalmazza az információkat ezzel kapcsolatban. Frissített a megrendelés szállítmányozó felé történő beküldését követően, egy adott küldemény adatainak frissítése után.

4 b) Új küldemény Ez a fül a küldemények létrehozására használható. A Web Order Entry alkalmazásban egy szabványos űrlap segítségével lehet felvinni a küldeményeket. Cím képernyő szükséges kitölteni a küldemény címadataihoz kapcsolódó mezőket (a feladó adatait és a rakodás helyét alapértelmezésként beállítja az ügyfélszolgálati osztály, mely tetszés szerint módosítható). A rakodás és a lerakodás mezőben megadott címadatok alapján a rendszer automatikusan felismeri a küldemény típusát (belföldi/nemzetközi) és megadja az adott esetben elérhető opciókat, illetve szolgáltatásokat.

5 A következő ikonok, leírásuk alapján gyorskeresésre/új cím megadására/ meglévő címek keresésére vagy szerkesztésére használhatóak. A címek gyorskeresése a cím nevét, utcát, irányítószámot, várost/települést és a cím hivatkozási számát veszi figyelembe. A rendszer legfeljebb 10 címet mutat, melyek megfelelnek a keresett kifejezésnek. A keresett kifejezésnek legalább 3 karakterből kell állnia. Gyors címkeresés - írja be a keresett címet vagy kifejezést A címek keresésének másik formája a címadatbázisban történő keresés. Több más opció is elérhető a címekhez kapcsolódóan. Cím keresése a címek adatbázisában Kiválasztott cím Új cím hozzáadása Kapcsolattartási adatok szerkesztése az adott szállítmány esetében, a cím-adatbázis megváltoztatása nélkül

6 Új cím létrehozása Címzett/kötelező Címzett országa/kötelező Irányítószám az adott országban használt formátumban Város/település, kiválasztható a listáról, amennyiben megtalálható az adatbázisban, vagy bevihető manuálisan Cím - azaz utca és házszám / kötelező Adószám/ nem kötelező Cím azonosítója az Ügyfél szerint / nem kötelező Kapcsolattartó személy/kötelező: Telefon/kötelező /nem kötelező Természetes személy esetén tegyen pipát az IGEN mellé, a cím létrehozásakor Az ország és az irányítószám helyes formátumban történő megadását követően a rendszer javaslatot tesz a Google Api alkalmazásban elérhető városokra/településekre. Amennyiben egy bizonyos város/település nem található a listában, akkor lehetőség van manuális bevitelre. Figyeljen arra, hogy megfelelő formátumban adja meg az irányítószámot a különböző országokban. A rendszer ellenőrzi a megadott irányítószám helyességét az adott országon belül, és nem teszi lehetővé a cím lementését, ha az irányítószám formátuma nem felel meg az adott országnak.

7 Árufajták: a cím megadását követően, meg kell adni az áru fajtáját, és meg kell erősíteni a küldeményleadás első lépését. Figyelem! A küldemény fejlécében van lehetőség a változtatásokra, de a szakasz szerkesztése azt jelenti, hogy ismét meg kell adni a küldemény adatait. Árusorok (illetve a küldemény részletes paramétereinek létrehozása): Árusor - fontos feltételek! az első küldemény létrehozását követően szükség van a saját Áruadatbázis létrehozására, és a saját áru-leírásokat össze kell kapcsolni a Taric-adatbázis termékcsoportjaival

8 amennyiben a saját áruleírások és az adott Taric termékcsoport összekapcsolásakor kiderül, hogy az adott árucsoportot a szállítmányozó a szolgáltatásnyújtásra vonatkozó Üzleti Feltételek értelmében nem szállítja, a következő üzenet jelenik meg. fontos, hogy a valós adatokat adja meg a küldemény paraméterei, illetve a szállítandó áru típusa vonatkozásában. egy adott árusoron belül egy adott küldeményhez csak egyszer adhat meg egy adott típusú csomagolási egységet (az adatokat együttesen kell megadni), pl.: 5 EUR raklap egy árusornak felel meg, nem pedig 5 sor, melyekben egy raklap van. amennyiben túllépi bizonyos csomagolási típusok esetében a maximum paramétereket, a rendszer erről a tényről tájékoztatni fogja (a csomagolásra vonatkozó korlátozást az elfogadott együttműködési feltételek (az ajánlat), illetve a szállítmányozó szolgáltatásnyújtására vonatkozó Üzleti Feltételei tartalmazzák).

9 Elérhető szolgáltatások: A szolgáltatások elérhetősége a küldemény típusától (belföldi vagy nemzetközi), illetve a beállítástól függ, mely a jóváhagyott együttműködési ajánlatban szerepel. ROD- amennyiben ezt a szolgáltatást választja, szükséges kitölteni a Csatolt Okmányok mezőt is A ROP szolgáltatás csakis EUR-raklapok esetében aktív, és választható. A COD szolgáltatásnál fontos kitölteni a Törzsadatok Kezelése (MDM) részben található banki adatokat. A ROP Szolgáltatás esetén lehetőség van megváltoztatni a cserélni kívánt, bejelentett EUR raklapok számát (szendvics raklapok esetén). További küldemény információ egy olyan pont, mely további információ megadására szolgál. A részletes leírás megtalálható az egyes mezők mellett a kontextus-függő súgóban. Megjegyzés: A fel/lerakási utasítások csak az előre megadott listából választhatók ki; lehetőség egy küldeményhez egy, vagy több utasítást kiválasztani a listáról.

10 Egyéb opciók Amennyiben a szállítmányt a kétoldalúan elfogadott együttműködési feltételek, illetve elfogadott díjtábla szerint rendelik meg, ezt a mezőt az alapértelmezett beállításban kell hagyni. Amennyiben a küldemény szállítása egyedi Spot ajánlat (Spot díj) szerint kerül teljesítésre, válassza ezt az opciót és adja meg a megállapodásban szereplő fuvardíjat. vagy Vámáru: az ügyfél olyan esetben választhatja ki ezt az opciót, amikor vámkezelésre van szükség az adott küldemény esetében, vagy a küldeményt vámkezelték, de a dokumentumok érvényessége korlátozott. Amennyiben a küldeményt vámkezelni kell, lehetőség van a Raben Vámügynökség opció kiválasztására vagy arra is, hogy az ügyfél megadja bármely vámügynökség adatait.

11 Szállítmánybiztosítás: Lehetőség van arra, hogy a küldeményhez kiegészítő biztosítást rendeljen. Mielőtt először használná ezt az opciót, fontos felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálati osztállyal, hogy tájékozódhasson a szolgáltatás várható költségeiről és eljárásairól. A Raben felé beküldött kérelmek esetén az ügyfél visszaigazolást, illetve tájékoztatást kap a rendszertől arra vonatkozólag, hogy van-e lehetőség a biztosítás megkötésére az adott árutípus esetében. Dátumok és órák rész A rendszer a küldemény típusától, illetve a felrakás megadott időpontjától (feladás) függően kiszámolja a lerakás első lehetséges, tervezett időpontját. A felrakás napjának megváltoztatása esetén a rendszer automatikusan a lehető legkorábbi tervezett lerakási dátumot újraszámolja, az új felrakási napnak megfelelően. A Raben központi adatbázisában szereplő címzettek esetében a rendszer megjeleníti a kiszállítás javasolt, illetve megállapodásban szereplő időpontját és/vagy lehetőséget ad más időpontok megadására, amennyiben engedélyezett az adott címzett, illetve ügyfél esetében. Küldemények mentése és elküldése Amennyiben egy adott napon csak egy küldemény van, használja a Mentés és Elküldés opciót. Amennyiben egy adott napon több megrendelésre kerülő küldemény is van, javasolt elmenteni a feladásra kész küldeményeket egymás után, hogy aztán együttesen be lehessen küldeni azokat a Jelenlegi küldemények menüpontnál. A küldemények mentésekor lehetőség van sablonok rögzítésére az adott küldemény esetében, melynek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a következő alkalommal, amikor ugyanannak a címzettnek hoznak létre rendelést, elkerülhető legyen az adatok ismételt bevitele.

12 Küldeményadatok frissítése (opció) Az ügyfélszolgálati osztály aktiválja ezt az opciót. Az ügyfélszolgálati osztály és az ügyfél közösen határozza meg a frissíthető adatokat, továbbá azt a határidőt, amíg a tervezett felrakási napon lehetőség van a frissítésre. A küldemények frissítése nem lehetséges, ha az árut már felvette a szállítmányozó. Küldeménylista: ez egy olyan pont, ahol az alkalmazásban létrehozott összes küldemény eltárolásra kerül, függetlenül annak státuszától. Itt lehetőség nyílik riportok létrehozására, a megrendelt küldemények közötti keresésre, különböző módon és különböző kritériumok alapján. Meghatározott küldeménycsoportok exportálhatóak fájlokba és lehetőség van az egyes küldemények adatainak megtekintésére is. Küldeménysablon: ennél a pontnál kerül mentésre az összes létrehozott küldemény sablon. Erről a szintről lehetőség van azok feltöltésére, megtekintésére vagy törlésére. Figyelem! A létrehozott sablonok nem szerkeszthetőek. Amennyiben változtatásokra lenne szükség, új sablont kell létrehozni. Szállítmánybiztosítási lista: Ennél a résznél lehetőség van megtekinteni az összes olyan küldeményt, mely esetében szállítmánybiztosítást kértek. Megtekinthető azok státusza (azaz elfogadás/elutasítás) vagy létrehozható egy jegyzék, külön fájlban.

13 Szállítási megbízás: A szállítási megbízás funkciót az ügyfélszolgálati osztály aktiválja (ez a funkció az alapértelmezetten nem elérhető). Az opció segítségével fuvart lehet rendelni az áru feladásához olyan esetben, amikor az ügyfél még nem ismeri a küldemény adatait, de tájékoztatnia kell a szállítmányozót a szállítandó áru mennyiségéről. A szállítási megbízás kitöltése több alapvető kritérium megadása alapján történik. A szállítási megbízáshoz választható címeket az ügyfélszolgálati osztály aktiválja, illetve meghatározza a szállítási megbízás elküldésére vonatkozó határidőt is.

14 Figyelem! A szállítási megbízás elkészítése olyan funkció, mely csak árufelvétel megrendelésére használható. Az ügyfélnek ettől függetlenül még létre kell hoznia egy vagy több küldeményt a Menü Küldemény Új küldemény pontnál. MDM (Masterdata Management - Törzsadatok kezelése) menüpont Ügyfél címei ennél a pontnál lehet megtekinteni és szerkeszteni az ügyfél címeket Központi címek ennél a pontnál a Raben Group központi címeit lehet megtekinteni. A cím-adatbázishoz történő hozzáférést az ügyfélszolgálati osztály határozza meg. Engedélyezhet teljes, részleges hozzáférést, illetve az adatbázis lehet nem hozzáférhető az ügyfél számára (amennyiben nem használja azt). Lehetőség van az időablak előnézetére is a szállítmányozó és a címzett közötti megállapodásban szereplő kiszállítások esetén.

15 Vámügynökségek ez a pont az ügyfél által létrehozott, saját vámügynökségek megtekintésére szolgál, melyek igénybe vehetőek az vámáruk esetén. Áruleírások - ügyfél által létrehozott áruk adatbázisa ez a pont az ügyfél által létrehozott, saját áruleírások megtekintésére szolgál, melyek igénybe vehetőek a küldeményekhez. Erről a szintről megtekinthetőek vagy törölhetőek bizonyos áruleírások viszont nincs lehetőség a létrehozott áruleírások szerkesztésére. Amennyiben újat kell létrehozni, vagy módosítani kell a meglévőt, először törölje az áruleírást, majd használja az Árusor létrehozása opciót az új áruleírás hozzáadásához (lásd: árusor rész) Bankszámla ezen a helyen lehetőség van megadni a banki adatokat és a bankszámlaszámot a COD (Utánvét) szolgáltatáshoz.

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK I. BELÉPÉS ÉS ELŐZETES TEENDŐK... 2 II. KÜLDEMÉNY LÉTREHOZÁSA... 4 1. CÍMEK... 4 2. CSOMAG... 5 3. SZOLGÁLTATÁS... 8 4. DOKUMENTUMOK (KIZÁRÓLAG VÁMÁRU ESETÉN)...

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása Felhasználói segédlet v1.1 2017. 02. 15 HU Tartalomjegyzék 1. A HIK-CONNECT szolgáltatásról... 3 2. A HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása (PORT TOVÁBBÍTÁS nélkül)...

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról Tájékoztató az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról A regisztráció folyamatáról röviden I. A regisztráció, mint

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv 25. Belépés DDC rendelési felületére történô bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával lehetséges a príloha nyitóoldalon látható Bejelentkezés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává Ennek a videónak a célja annak bemutatása, hogy a PO átalakítási módszer használatával mennyire egyszerű a számlák és jóváírási értesítések feltöltése a Tungsten

Részletesebben

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu A weboldalt és az admin felületet tervezte és fejlesztette: First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu 1 2 www.kvtagozat.hu Belépés minden regisztrált látogatónak saját egyedi felhasználónévvel

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 SIKARENDELES.HU Használati útmutató Tartalom Eszköz Regisztráció... 2 megnevezése: Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 Beszerzés dátuma: Új kapcsolattartó

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni.

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A programba való belépéshez meg kell adni a cégnevet, felhasználónevet és jelszót, majd megnyomni a Belépés

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom ECAS KÉZIKÖNYV Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen jelszó megadásával férhessenek

Részletesebben

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató OTPdirekt Internet Banking Használati útmutató 1 Tartalom I. OTPdirekt Internet Banking : Azonosítási lépések I.1. Azonosítás OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártya segítségével...3 I.2. Azonosítás

Részletesebben

PostaPont bővítmény. A bővítmény csak Opencart 2.2.X és 2.3.X verziókhoz elérhető, kizárólag magyar nyelven!

PostaPont bővítmény. A bővítmény csak Opencart 2.2.X és 2.3.X verziókhoz elérhető, kizárólag magyar nyelven! PostaPont bővítmény A rendszerről A bővítmény csak Opencart 2.2.X és 2.3.X verziókhoz elérhető, kizárólag magyar nyelven! A Magyar Posta Logisztika a hagyományos házhoz szállítás mellett 4 féle csomagkézbesítési

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata Tartalomjegyzék Tartalom A e-vámügyintézés megnyitása és a csomagazonosítás 1 A küldemény feladója 2 A küldemény címadatai 3 A küldemény adatai 4 Mellékletek

Részletesebben

melyet a következő linken tehet meg. https://my.tnt.com/mytnt/registration/register.do?resplang=hu&respcountry=hu

melyet a következő linken tehet meg. https://my.tnt.com/mytnt/registration/register.do?resplang=hu&respcountry=hu Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi rövid útmutató tató reményeink szerint segítséget fog nyújtani Önnek, hogy megtegye első lépéseit a megújult webes alapú, elektronikus fuvarlevél kitöltő alkalmazásunk használatában.

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv

www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv 2007 Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés... 3 2. A termék kiválasztása... 4 3. Keresés... 5 4. Részletek... 6 5. Rendelés... 7 6. A kosár tartalma... 8 7. Szállítási

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 23 55 169. 1 Kockázatfeltáró

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MOL Nyrt - web ISA 2018 Felhasználói kézikönyv Pomázi Imre 2016.09.09 ISA jellemzők Több termékvonal - Üzemanyag - Bitumen - Tartályos pb gáz: energetikai és autógáz Manuális rendelés - A különböző termékvonalak

Részletesebben

TRANSPOREON-Web fuvarosok részére. Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East

TRANSPOREON-Web fuvarosok részére. Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East TRANSPOREON-Web fuvarosok részére Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Bejelentkezés... 3 2. No-touch order fuvartípus... 4 3. Best Carrier fuvartípus...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ISA ÚJDONSÁGOK TÖBB TERMÉKVONAL MANUÁLIS RENDELÉS RENDELÉS MONITOROZÁS ELFELEJTETT JELSZÓ KEZELÉS TÖBB SZINTŰ FELHASZNÁLÓI JOGOSULTSÁG Üzemanyag Bitumen Tartályos

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ az MTA támogatott kutatócsoportok létesítésére meghirdetett pályázathoz Az MTA támogatott kutatócsoportok

Részletesebben

EU Login kézikönyv (rövidített változat)

EU Login kézikönyv (rövidített változat) EU Login kézikönyv (rövidített változat) Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (EU Login, régebbi nevén: ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Vezetők részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web: http://www.sdakft.hu/

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben