6x6 TAXI. Megrendelő applikáció

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "6x6 TAXI. Megrendelő applikáció"

Átírás

1 6x6 TAXI Megrendelő applikáció

2 TARTALOM 1 PÉLDA: Taxi rendelés folyamata készpénzes fizetés esetén Példa: Taxi rendelés folyamata NFC kártyás fizetés esetén Beállítások mentése Taxi rendeléséhez szükséges adatok rögzítése Kiállási cím megadása Kiállási cím megadása -utcanév egyezőség esetén Adatok ellenőrzése Viteldíj kalkuláció Rendelés Címátadás Navigáció / Térkép Rendelést követő lehetőségek Fizetés Értékelés Diszpécser hívása... 26

3 1 PÉLDA: TAXI RENDELÉS FOLYAMATA KÉSZPÉNZES FIZETÉS ESETÉN 1. Az alkalmazás kezdő (Taxi rendelés oldalán) tölts ki a neved, telefonszámod, add meg az utasok, vagy az autók számát (amennyiben kombi autót kérsz, vagy gyermekülést azt is itt választhatod ki), majd válaszd a Következő opciót, ezzel lépsz át az applikáció következő oldalára, hogy megadhasd hova érkezzen érted a taxi. 2. A kiállási cím felületén amennyiben be van kapcsolva a GPS a telefonodon, a kiállási cím automatikusan megjelenik. Amennyiben nem jelent meg automatikusan a cím, nem volt GPS jeled. Válaszd az aktuális pozíció gombot. Amennyiben más címre kéred a taxit (kiválaszthatod a mentett kedvencek közül, beírhatod a kiállási cím mezőbe, vagy a térképen érintsd azt a címet, ahová a taxit kéred. Bármelyik

4 megoldást is választod, minden esetben ellenőrizd, hogy a pozíció jelző a megfelelő helyen jelenik-e meg a térképen) Majd érintsd meg a Következő gombot. 3. Az adatok ellenőrzése oldalon ellenőrizd a megadott nevet, telefonszámot, és a címet, ahová a taxit kérted. Ezen felületen viteldíj kalkulációt is indíthatsz.(ez esetben a cél címet szükséges rögzítened, majd a Kalkulálás opciót választanod.) Amennyiben bármilyen adatot hibásnak vélsz az applikáció fejlécében található navigációs nyíllal vissza tudsz lépni az előző oldalakra, hogy javítsd a tévesen megadott adatokat. Amennyiben az adatok helyesek, válaszd a Rendelés opciót. 4. A taxi rendelés folyamatában a felkínált lehetőségek közül érintéssel válaszd a fizetési lehetőségek közül a Készpénz / bankkártya opciót.

5 5. A rendelés leadását, majd a fizetési mód kiválasztását követően a szabad taxis keresése történik. Amennyiben előre láthatólag 15 percen belül nincs szabad taxisa a társaságnak, ezt a felületen megjelenő üzenetben jelzi az alkalmazás. Két lehetőség közül választhatsz: vagy lemondod a rendelést, vagy elfogadod a felajánlott megoldást, mely szerint a Taxi 2000 küldhet számodra autót. 6. Amennyiben egy szabad taxis részére kiosztásra került a fuvar, az applikáció automatikusan megjelenő Taxis követés oldalán a térképen sárga pozíció ikonnal láthatod az érted érkező taxis mozgását, autójának típusát, és a rendszámát. (Amennyiben a Beállításoknál beállítottad, hogy a taxi közeledtével jelezzen a telefonod, a készüléked vibrálni fog, amint az általad beállított távolságban van a taxi.

6 7. Ezt követően a felületen az alábbi opciók közül választhatsz: Navigáció /Térkép indítása /Kilépés Amennyiben a Térkép opciót választod nyomon követheted a taxi mozgását a térképen. Ha a Navigáció mellett döntesz, a googlemaps navigációján ellenőrizheted az útvonalakat. Amennyiben a Kilépés opciót választod, - vagyis nem kívánod nyomon követni a taxi mozgását a térképen - az Értékelés oldal jelenik meg a felületen. 8. Az Értékelés oldalon válaszd az értékelésednek megfelelő hangulatjelet, majd amennyiben szövegesen is kívánod értékelni utazásod, véleményed felviheted a szövegmezőbe. Ezt követően válaszd az Értékelés gombot. 9. Értékelésed után a Kilépés gombbal léphetsz ki az alkalmazásból.

7 2 PÉLDA: TAXI RENDELÉS FOLYAMATA NFC KÁRTYÁS FIZETÉS ESETÉN 1. Az alkalmazás kezdő (Taxi rendelés oldalán) tölts ki a neved, telefonszámod, add meg az utasok, vagy az autók számát (amennyiben kombi autót kérsz, vagy gyermekülést azt is itt választhatod ki), majd válaszd a Következő opciót, ezzel lépsz át az applikáció következő oldalára, hogy megadhasd hova érkezzen érted a taxi. 2. A kiállási cím felületén amennyiben be van kapcsolva a GPS a telefonodon, a kiállási cím automatikusan megjelenik. Amennyiben nem jelent meg automatikusan a cím, nem volt GPS jeled. Válaszd az aktuális pozíció gombot. Amennyiben más címre kéred a taxit (kiválaszthatod a mentett kedvencek közül, beírhatod a kiállási cím mezőbe, vagy a térképen érints azt a címet, ahová a taxit kéred. Bármelyik megoldást is választod, minden esetben ellenőrizd, hogy a pozíció jelző a megfelelő helyen jelenik-e meg a térképen) Majd érintsd meg a Következő gombot.

8 3. Az adatok ellenőrzése oldalon ellenőrizd a megadott nevet, telefonszámot, és a címet, ahová a taxit kérted. Ezen felületen viteldíj kalkulációt is indíthatsz.(ez esetben a cél címet szükséges rögzítened, majd a Kalkulálás opciót választanod.) Amennyiben bármilyen adatot hibásnak vélsz az applikáció fejlécében található navigációs nyíllal vissza tudsz lépni az előző oldalakra, hogy javítsd a tévesen megadott adatokat. Amennyiben az adatok helyesek, válaszd a Rendelés opciót. 4. A taxi rendelés folyamatában a felkínált lehetőségek közül érintéssel válaszd a fizetési lehetőségek közül a Taxipay régi módon vagy a Taxipay saját telefonon opciót. (A régi mód esetén az NFC fizetést a taxis telefonján, míg a Taxipay saját telefonon esetben a saját telefonodon tudod lebonyolítani.)

9 5. A rendelés leadását, majd a fizetési mód kiválasztását követően a szabad taxis keresése történik. Amennyiben előre láthatólag 15 percen belül nincs szabad taxisa a társaságnak, ezt a felületen megjelenő üzenetben jelzi az alkalmazás. Két lehetőség közül választhatsz: vagy lemondod a rendelést, vagy elfogadod a felajánlott megoldást, mely szerint a Taxi 2000 küldhet számodra autót. 6. Amennyiben egy szabad taxis részére kiosztásra került a fuvar, az applikáció automatikusan megjelenő Taxis követés oldalán a térképen sárga pozíció ikonnal láthatod az érted érkező taxis mozgását, autójának típusát, és a rendszámát. (Amennyiben a Beállításoknál beállítottad, hogy a taxi közeledtével jelezzen a telefonod, a készüléked vibrálni fog, amint az általad beállított távolságban van a taxi.

10 7. Ezt követően a felületen az alábbi opciók közül választhatsz:navigáció /Térkép indítása Amennyiben a Térkép opciót választod nyomon követheted a taxi mozgását a térképen. Ha a Navigáció mellett döntesz, a googlemaps navigációján ellenőrizheted az útvonalakat. 8. Az utazás végén a taxis által megadott fuvardíj automatikusan megjelenik a telefonodon. Amennyiben az összeg helyes, érintsd meg a zöld pipát az összeg mellett. 9. Ekkor jelenik meg a fizetés elfogadása felület, melyen a TAXIPAY fizetés lehetőségei közül választhatsz. NFC esetén az alábbiakat választhatod: elfogadás az Ön telefonodon elfogadás a taxis telefonján

11 Saját telefonon történő fizetés: Amennyiben az NFC fizetési mód aktiválva van a telefonodon, és a saját telefonodon történő fizetést választottad, üzenet jelzi, hogy Várakozás érintésre ezen a telefonon. További teendők: - Fizetéshez érintsd a telefonodhoz az NFC kártyát. - Amennyiben a kártya használata PIN kódhoz kötött, a PIN kód megadását követően teljesül a fizetésed. (PIN kód megadására nincs szükség, amennyiben az alkalmazás kezdőoldaláról elérhető Beállításoknál a webirodához való belépésed rögzítetted. Lásd: következő oldal, Beállítások mentése) - Amennyiben a kártya használatához költséghely megadása kötelező, a megjelenő listából válaszd/ vagy írd be a szövegmezőbe a költséghelyet. Amennyiben nem NFC kompatibilis a telefonod, de a saját telefonodon kívánsz fizetni, és helyesen megadtad a kezdőlapról elérhető Beállítások lapon a Felhasználóneved/jelszavad (webiroda belépési adatok), akkor a fizetési módnál az NFC helyett a Kártyával való fizetési mód választásával a fizetés teljesíthető. Ehhez a kártyaszámodat szükséges megadnod. (Érintés helyett). Fenti megkötések (Költséghely természetesen ebben az esetben is megadandó paraméterek) Taxis telefonján történő fizetés Amennyiben nem NFC kompatibilis a telefonod: fizethetsz a taxis telefonján. További teendők: - Amennyiben a kártya használata PIN kódhoz kötött, a PIN kód megadását követően teljesül a fizetésed. (PIN kód megadására nincs szükség, amennyiben az alkalmazás kezdőoldaláról elérhető Beállításoknál a webirodához való belépésed rögzítetted. Lásd: következő oldal, Beállítások mentése) - Amennyiben a kártya használatához költséghely megadása kötelező, a megjelenő listából válaszd/ vagy írd be a szövegmezőbe a költséghelyet. Mi a teendő több autós rendelésnél? Több autós rendelésnél ha telefonod az NFC-s fizetést nem kezeli, és több autót rendelsz, továbbá TAXIPAY a kiválasztott fizetési módod, üzenet hívja fel a figyelmed, hogy ebben a formában nem adhatod le a rendelésed.(tehát erről már a rendeléskor értesülsz) Ez esetben a rendelésnél ne rögzítsd a taxipay fizetési módot. A fuvar végén a kártyával ettől függetlenül fizethetsz, természetesen érintés nélkül. ehhez válaszd a felületen a fizetés Kártyával opciót, majd add meg kártyaszámodat. (amennyiben a kártya PIN kód megadásához kötött, természetesen csak a PIN kód helyes magadását követően teljesül a fizetésed.

12 10. Fizetést követően az Értékelés oldal jelenik meg a felületen. Válaszd az értékelésednek megfelelő hangulatjelet, majd amennyiben szövegesen is kívánod értékelni utazásod, véleményed felviheted a szövegmezőbe. Majd válaszd az Értékelés gombot. 11. Értékelésed után a Kilépés gombbal léphetsz ki az alkalmazásból.

13 3 BEÁLLÍTÁSOK MENTÉSE - hogy legközelebb még egyszerűbben rendelhess taxit- A gyorsabb és egyszerűbb használat érdekében elmentheted adataidat. Így ha bármikor taxit rendelsz, nem szükséges ismét megadnod a neved, telefonszámod. Ehhez válaszd a kezdő oldal fogaskerék ikonját, majd rögzítsd az alábbi pontok szerint adataidat. Név, telefonszám (amennyiben változik a telefonszámod, későbbiekben bármikor mentheted) Taxipay Rögzítheted a web irodához használt belépési azonosítódat: Felhasználóneved, és jelszavad. Amennyiben ezt az információt helyesen rögzíted a beállításoknál, és a fuvar végén a Kártya/Utaskód fizetési módot választod, a fizetéshez nincs szükség egyéb információ megadására. Kérem jelezzen a telefon, ha a taxi a közelemben van! Pipával aktiválhatod a funkciót. Alapesetben akkor jelez a telefonod, ha a taxi 100 méterre van tőled. (és természetesen a GPS is aktív a telefonodon) A jelzésre vonatkozó távolságot a -/+ gombokkal csökkentheted/növelheted. (A funkciót inaktiválhatod. A funkció melletti körre kattints. Amennyiben üres kört látsz, a funkciót inaktívvá tetted. Ha látod a pipát körben, a funkció aktív.) Beállítás adatainak mentéséhez használd a mentés ikont: A beállítások a Taxipay adatok megadása nélkül is menthetők.

14 4 TAXI RENDELÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ADATOK RÖGZÍTÉSE A taxi rendeléshez add meg elérhetőséged: - neved - telefonszámod Megadhatod az utasok, vagy autók számát. Utasok számánál maximum 6 főt rögzíthetsz, e fölötti utas szám esetén a kért autók számát rögzítsd. Ehhez használd a -/+ gombokat. Amennyiben kombi autót kérsz, gyermekülést, vagy taxipay/utazási kóddal kívánsz fizetni, az opciók mellett érintsd meg a feltüntetett gombot. (Pipa jelzi a kiválasztott plusz szolgáltatást) A kijelölés megszüntetését ismételt érintéssel tudod megtenni. Most vagy később szeretnél utazni? Amennyiben most kéred a taxit, pipáld ki a MOST gombot. Rendelésed leadhatod későbbi időpontra is. Későbbi utazás esetén tégy pipát a KÉSŐBB gomb mellé. Majd a majd a naptár segítségével állítsd be a kért dátumot, majd az időt. Az ablakban megjelenő kész gombbal véglegesítsd az időpontot, mely a felületen meg fog jelenni. A rendelést folytasd a következő oldalon. Plusz információ: Abban az esetben, ha telefonod az NFCs fizetést nem kezeli, és több autót rendelsz, továbbá taxipay a kiválasztott fizetési módod, üzenet hívja fel a figyelmed, hogy ebben a formában nem adhatod le a rendelésed. Ez esetben más fizetési módot válassz.

15 5 KIÁLLÁSI CÍM MEGADÁSA A felületen lehetőséged van: - címet rögzíteni (ahová a taxit kéred) - kedvenceket tárolni - üzenetet rögzíteni a taxi sofőrjének KIÁLLÁSI CÍM RÖGZÍTÉSE (lehetséges az alább felsorolt 4 lehetőség valamelyikével): 1. Aktuális pozíció gomb választásával. (a kiállási cím a GPS alapján automatikusan megjelenik ennek feltétele a GPS engedélyezése telefonodon) 2. A címet beírhatod a szövegmezőbe, majd a billentyűzeten kattints a kész gombra. 3. Választhatsz a mentett Kedvencek közül is. 4. Vagy a térképen érintsd azt a címet, melyre a taxit kéred. (Ebben az esetben a pozíció jelzőt ellenőrizd) A rendelést folytasd az alkalmazás következő oldalán. ehhez használd a Következő gombot. KEDVENCEK: Kedvencek elérése: Lista elérése a kiállási cím mellett található kattintva, ahol öt címet tudsz tárolni. ikonra Új kedvenc felvétele: a kiállási cím megadását követően kattints a ikonra Kedvenc cím törlése: a listából törölni kívánt címet húzd balra, majd kattints a törlés gombra. MEGJEGYZÉS A TAXISNAK: Válaszd ezt az ikont a kiállási cím mellett:, Majd mentsd el a megjegyzést. A taxi sofőrje látni fogja az üzeneted.

16 6 KIÁLLÁSI CÍM MEGADÁSA -UTCANÉV EGYEZŐSÉG ESETÉN- Amennyiben a kiállási cím mezőben (irányítószám nélkül!) megadott címből (utca, házszám) több is létezik Budapesten, markerek jelölik térképen a lehetséges helyszíneket. Mi a teendő ebben az esetben? Két megoldás közül válaszhatunk: 1.) A markerek értintését követően megjelenik a pontos cím (irányítószámmal) a térképen, a markerek felett. E szerint már kiválaszthatjuk a pontos kiállási címet. A helyes cím kiválasztását követően (érintéssel megjelenítjük a címet a marker felett) válasszuk a Következő opciót, hogy rendelésünk leadásához az alkalmazás következő oldalára léphessünk. 2.) A helyes címet listából is kiválaszthatjuk. Ehhez -amennyiben a megadott címből több is létezik, és több marker jelenik meg a térképen- viszont nem a markerek alapján kívánjuk a helyes címet kiválasztani, válasszuk a Következő opciót, ebben az esetben listában jelennek meg a címek, melyek közül érintéssel választhatjuk kis a megfelelőt.

17 7 ADATOK ELLENŐRZÉSE Az adatok ellenőrzése oldalon (a megrendelő, a cím megadását követően) ellenőrizheted a megadott információk helyességét. Amennyiben mindent rendben találsz, a Rendelés gombbal rendelheted az autót. A felületen viteldíjat is kalkulálhatsz. Ennek folyamatát lásd a következő oldalon.

18 8 VITELDÍJ KALKULÁCIÓ A viteldíj kalkuláció gombot választva a cél cím megadással, -mely a kedvencek közül gombnyomásra kiválasztható- viteldíjat kalkulálhatunk. Lásd részletesen: 1. Add meg a célcímet, ahová utazni szeretnél (kiválaszthatod a kedvencek közül, vagy a térképen pozíció ikonnal, vagy a szövegmezőbe beírhatod a megfelelő címet) 2. Válaszd a Kalkulálás gombot Ezt követően láthatod a fuvarra vonatkozóan az alábbiakat: Megrendelő Megrendelő telefonszáma Kiállási cím Cél cím Utazás tervezett hossza (km) Utazás ideje Alapdíj Kilométerdíj Percdíj Költség összesen Az adatok ellenőrzését követően a fuvart megrendelheted.

19 9 RENDELÉS A rendelés leadását követően a fizetés típusának kiválasztása történik. Választható opció: Készpénz/Bankkártya TAXIPAY régi módon (fizetési lehetőségek: kártya/utaskód, QR kód, NFC kártyával történő fizetés, a Taxis telefonján) TAXIPAY saját telefonon (kártya/utaskód, QR kód, NFC kártya saját telefonon történő fizetéssel) Fizetés készpénzzel: Amennyiben a készpénzes/bankkártyás fizetést választod, az alkalmazásban még nyomon követheted az utazást (lásd: navigáció/térkép) majd értékelheted a fuvart. Taxi Pay fizetés Részletesen lásd a fizetés menüpont alatt. Amennyiben ezt a fizetési módot választod, de a fizetés meghiúsul, később még választhatod a készpénzes/bankkártyás opciót!

20 10 CÍMÁTADÁS Amennyiben a 6x6 taxi 15 percen belül nem tud számodra taxit biztosítani, felkínálja a lehetőséget, hogy a Taxi 2000 autója érkezik érted. Amennyiben a lehetőséget elfogadod, látni fogod a térképen, hogy a taxit jelző marker színe megváltozik. Az alkalmazás további funkciói ettől függetlenül ugyanúgy használhatók, mintha 6x6 taxi érkezett volna érted.

21 11 NAVIGÁCIÓ / TÉRKÉP Amint megérkezett érted a taxi, és a Készpénzes fizetést választottad a rendelésnél, az alkalmazáson az alábbi lehetőségek jelennek meg a felületen: Indíthatsz navigációt, vagy megnyithatod a térképet, illetve a Kilépés opcióval - amennyiben nem kívánod az utazásod nyomon követni- mellőzöd a fenti funkciókat és az alkalmazás az utazás értékelését kínálja fel. (lásd: Értékelés) Amennyiben a TAXIPAY fizetési móddal kívánod az utazást rendezni, indíthatsz navigációt, vagy megnyithatod a térképet. Navigáció: Amennyiben a navigációt választod, o o és adtál meg korábban célcímet, akkor a navigáción láthatod a felkínált útvonalat. amennyiben nem volt megadva célcímed, azt az általad indított navigációban megadhatod, és láthatod az útvonaltervet (terveket) Térkép: Amennyiben a térkép mellett döntesz, térképen követheted a megrendelt taxit (több autós rendelés esetén a taxikat)

22 12 RENDELÉST KÖVETŐ LEHETŐSÉGEK Fuvar lemondása Amennyiben leadtad a rendelést, de a taxit mégsem kéred, a fuvar lemondása opció választásával megteheted. Taxis követés Az alkalmazásban miután leadtad a rendelést, és a taxis már érkezik érted, az autót követheted a térképen.

23 13 FIZETÉS A Fizetés tekintetében megkülönböztetjük a Készpénzes/bankkártyás illetve a Taxipay fizetést. (taxis telefonján (=régi módon) vagy a saját telefonon.) A Taxi Pay fizetés az alábbiakat foglalja magában: kártya/utaskód QR kód NFC kártya Fizetés készpénzzel: Amennyiben a készpénzes/bankkártyás fizetést választod, az alkalmazásban még nyomon követheted az utazást (lásd: navigáció/térkép) majd értékelheted a fuvart. Taxi Pay fizetés A fuvar végeztével a fuvar összege megjelenik a telefonodon (amennyiben a navigációt használtad, lépj ki a navigációból, térképből) jóváhagyás végett. Jóváhagyás esetén az alkalmazás felületén kattints a fuvar összegére, majd a fizetés elfogadása oldalon válaszd a számodra megfelelő TaxiPay fizetési módot. (lásd következő oldal) Amennyiben a taxypay fizetés sikertelen (kvóta, vagy esetleg elfelejtett PIN kód miatt) válaszd a készpénzes fizetést. Ehhez lépj vissza az előző oldalra, lád fent (piros körrel jelölve) és válaszd a készpénzed fizetést.

24 Lehetséges fizetési esetek: készpénz/bankkártya (e lehetőség választását követően az applikáció a fuvart lezárja) QR kóddal (fényképezd le telefon kamerájával az utazási igazoláson található QR kódot.) Amennyiben e megoldás nem célravezető (pl. elromlott a készüléked kamerája), a kártya/utaskód sorra írd be az utazási igazolás sorszámát és válaszd az elfogadás kártyával opciót. (Amennyiben PIN kódot kér az alkalmazás, írd be az utazási igazolás sorszámát, és nyomj az OK-ra.) Kártyával (a Kártya/utaskód mellett található mezőbe írd be a kártyád számát, majd válaszd az elfogadás kártyával opciót. Amennyiben a kártya használata PIN kódhoz kötött, a felületen ezt is szükséges megadni. Utaskóddal (elegendő megadni az utaskódot, további információt nem kérünk a fizetéshez) NFC-s kártyával: - NFC fizetést támogató telefonnal - amennyiben az NFC fizetési mód aktiválva van a telefonodon, érintsd a telefonodhoz az NFC kártyát. Amennyiben a kártya használata PIN kódhoz kötött, a pin kód megadását követően teljesül a fizetésed. (Pin kód megadására nincs szükség amennyiben a Beállításoknál a webirodához való belépésed rögzítetted.) - Amennyiben nem NFC kompatibilis a telefonod - fizethetsz a taxis telefonján. Amennyiben a kártya használata PIN kódhoz kötött, a pin kód megadását követően teljesül a fizetésed. - Amennyiben nem NFC kompatibilis a telefonod, de helyesen megadtad a kezdőlapról elérhető Beállítások lapon a Felhasználóneved/jelszavad, akkor a fizetési módnál a Kártya/Utaskód választásával a fizetés teljesíthető. Ehhez a kártyaszámodat szükséges megadnod. (Érintés helyett) - Több autós rendelésnél ha telefonod az NFC-s fizetést nem kezeli, és több autót rendelsz, továbbá taxipay a kiválasztott fizetési módod, üzenet hívja fel a figyelmed, hogy ebben a formában nem adhatod le a rendelésed.(tehát erről már a rendeléskor értesülsz) Ez esetben a rendelésnél ne rögzítsd a taxipay fizetési módot. A fuvar végén a kártyával még fizethetsz, természetesen érintés nélkül. A kártyaszám-pin kód megadással.

25 14 ÉRTÉKELÉS Az utazás végén lehetőséged nyílik a taxi szolgáltatás értékelésére. Ehhez az alkalmazás Értékelés oldalán (mely a Fizetés után automatikusan megjelenik) az 5 típusú hangulatjel közül a megfelelőt érintsd meg. A kiválasztott hangulatjel piros színt kap, továbbá a felületen lehetőséged nyílik megjegyzést fűzni a taxis részére az értékelésedhez. Az értékelés elküldéséhez válaszd az Értékelés gombot:

26 15 DISZPÉCSER HÍVÁSA A Diszpécser ikon automatikusan felkínálja a Diszpécser elérhetőségét. Amennyiben a taxi rendelés kapcsán kérdésed merült fel, a megjelenő ablakon válaszd a Hívás opciót.

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tudsz továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben még nem használtad

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató

Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató A Digitális Szabadidő Térkép mobilalkalmazás a lovas illetve vízi túrázóknak fejlesztett alkalmazás, amely jelentősen megkönnyíti és a közösséghez

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv 25. Belépés DDC rendelési felületére történô bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával lehetséges a príloha nyitóoldalon látható Bejelentkezés

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Minali befizetés online a PayPal segítségével

Minali befizetés online a PayPal segítségével Minali befizetés online a PayPal segítségével Útmutató lépésről-lépésre Ha rendelkezel internetfizetésre alkalmas bankkártyával, vagy ha van PayPal számlád, akkor a Minali projektbe ezen keresztül is be

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

PostaPont bővítmény. A bővítmény csak Opencart 2.2.X és 2.3.X verziókhoz elérhető, kizárólag magyar nyelven!

PostaPont bővítmény. A bővítmény csak Opencart 2.2.X és 2.3.X verziókhoz elérhető, kizárólag magyar nyelven! PostaPont bővítmény A rendszerről A bővítmény csak Opencart 2.2.X és 2.3.X verziókhoz elérhető, kizárólag magyar nyelven! A Magyar Posta Logisztika a hagyományos házhoz szállítás mellett 4 féle csomagkézbesítési

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

EU Login kézikönyv (rövidített változat)

EU Login kézikönyv (rövidített változat) EU Login kézikönyv (rövidített változat) Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (EU Login, régebbi nevén: ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Az EnWizard Internetes megrendelő célja, hogy Ön komfortosan, korszerű eszközökkel és - nem utolsó sorban - környezetkímélő módon tudja hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

A webáruház meglátogatásához lépjen be www.sabic.eu oldalra. Írja be az azonosítóját (az Ön mail címe) Írja be a jelszavát

A webáruház meglátogatásához lépjen be www.sabic.eu oldalra. Írja be az azonosítóját (az Ön mail címe) Írja be a jelszavát A webáruház meglátogatásához lépjen be www.sabic.eu oldalra Írja be az azonosítóját (az Ön mail címe) Írja be a jelszavát Belépés után a következő képernyőt fogja látni 1 Megrendelés készítéséhez a Rendelés

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Segédlet online felület használatához

Segédlet online felület használatához Gyors áttekintés oldal oldal oldal 5. oldal Első lépések Keresse fel a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Kártya/Ügyintézés Aktiválás és belépés Adja meg kártyaszámának utolsó 8 számjegyét.

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát?

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Bejövő számla rögzítéséhez válasszuk a főmenüben a Beszerzés, azon belül pedig a bejövő számla menüpontot. 1. lépés a szállító kiválasztása A szállító kiválasztásához

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap 1. Bejelentkezés A WorCare Ügyfélkaput a www.ugyfelkapu-worcare.peas.hu címről lehet elindítani. A lap letöltődése után a Felhasználónév mezőbe a felhasználó megadott nevét kell beírni, majd ezt követően

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ 1. Belépés a PayPal rendszerébe: A Sign Up for Free gomb megnyomásával 2. Ez a belépés az alábbi oldalra irányítja, ahol alapbeállításként a Personal Account van kijelölve

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Gépjármű kiegészítő biztosítások kötésének menete

Gépjármű kiegészítő biztosítások kötésének menete Gépjármű kiegészítő biztosítások kötésének menete 1. Általános információk Statisztikáink szerint egyre több partnerünk használja ki a lehetőséget, hogy a casco, illetve kötelező gépjármű felelősség biztosítások

Részletesebben

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia C6 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Vízcenter. Mobil alkalmazás

Vízcenter. Mobil alkalmazás Vízcenter Mobil alkalmazás A Vízcenter a DRV Zrt., DMRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt.,TRV Zrt. vízi közmű társaságok közös alkalmazása, ahol ügyfeleik bárhol, bármikor tájékozódhatnak szolgáltatóik ügyfélszolgálatairól,

Részletesebben

Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer

Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer (újdonságok) Megújult az Atlon Utasbiztosítási rendszer felülete. Ez a dokumentum röviden összefoglalja a változásokat és újdonságokat. Reméljük, hogy a fejlesztés nyomán

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet)

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Regisztráció... 3 Az ügyfélszolgálati oldal használata... 5 Új kérés, hibabejelentés... 5 Korábbi kérések,

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Alkatrész Webáruház használati útmutató

Alkatrész Webáruház használati útmutató Alkatrész Webáruház használati útmutató (www.alkatreszlink.hu) 1 Autócentrum Szabó Kft. Tisztelt Ügyfelünk! Cégünk, az Autócentrum Szabó Kft., alkatrész webáruházában 8 márka (Ford, Fiat, Fiat Professional,

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

Kézikönyv online bérletvásárláshoz

Kézikönyv online bérletvásárláshoz 1 Kézikönyv online bérletvásárláshoz REGISZTRÁCIÓ A regisztrációhoz létre kell hoznia egy felhasználói profilt. 1. A kezdőlapon kattintson a Regisztráció gombra. 2. Kérjük, írja be az összes kért adatot.

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben