Digitális szakácskönyv recept videókkal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Digitális szakácskönyv recept videókkal"

Átírás

1 Digitális szakácskönyv recept videókkal

2 Üdvözlünk az Electrolux digitális szakácskönyvének oldalain! Ha kulináris élményeket keresel, jó helyen jársz. A következő oldalakon megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert, klasszikus alapanyagokból érdekes, első hallásra talán furcsának is tűnő ételeket készíteni. Görgess tovább, meríts ihletet! Minden receptnél megtalálod a szokásos információkat, amit egy izgalmas szakácskönyvtől elvársz. A hozzávalók listáját, az elkészítés leírását, és gyönyörű, csábító fotókat az ételekről, hozzávalókról. De találsz még valamit! Keresd a gombot a képen, kattints rá, és megnézheted, hogyan kell elkészítened a kiválasztott ételt úgy, hogy minden részletében tökéletes legyen. Mert minden ételnek van egy titkos hozzávalója. Ez néha egy különleges fűszer, máskor a nagyon-nagyon friss hozzávaló, de lehet, hogy éppen a megfelelő sütőprogramon vagy hőfok beállításon múlik, hogy éppen csak jó vagy egyszerűen felejthetetlen lesz az étel, amit készítesz. Egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokkal dolgozunk, de minden receptbe beletettünk egy kis csavart. Ha kipróbáltál mindent, és még többet akarsz, nézz körbe az Egy falat inspiráció oldalon, ahol havonta új recept videókkal bővítjük online szakácskönyvünket. Jó utazást kívánunk gasztronómiai felfedezőutadhoz! Üdvözlettel, Az Electrolux csapata

3 Cannelloni citromos csirkével 60 dkg csirkemell filé 15 dkg bacon 10 dkg bébispenót 3 dkg reszelt parmezán 5 dkg vaj 5 dkg liszt 1 dl tejszín 1 ek étolaj 1 kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1/2 tk őrölt szerecsendió 1 citrom reszelt héja 1/2 citrom leve 1/2 l tej 1/2 tk őrölt szerecsendió só bors reszelt parmezán a tetejére Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat. A bacont csíkokra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Egy kis fej hagymát finomra vágunk és a baconhöz adjuk - közepes lángon lepirítjuk. Közben finomra vágunk 3 gerezd fokhagymát, és ezt is hozzáadjuk. Egy szál sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelünk és ezt is a serpenyőbe tesszük. Összekeverjük és lepirítjuk. A csirkemellet feldaraboljuk és ledaráljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A serpenyőbe tesszük, majd fehéredésig pirítjuk. Egy fél citrom levét belefacsarjuk, és hozzáadunk 10 dkg tisztára mosott bébispenótot. Összeforgatjuk és addig pároljuk, amíg a spenótlevelek összeesnek. Felöntjük egy kevés tejszínnel. A besamelhez egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rászórjuk a lisztet. Világosbarnára pirítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük, végül szerecsendióval ízesítjük és parmezán sajtot reszelünk bele. Egy hőálló edény aljára kevés besamelt kanalazunk. A csőtésztákat egy kanál segítségével megtöltjük a húsos töltelékkel és egymás mellé fektetjük az előkészített tálba. Amikor minden tésztát megtöltöttünk, a maradék besamelt a töltött tésztákra öntjük, és a tetejére parmezánt reszelünk. A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük és betesszük a tésztát sülni. 40 perc alatt elkészül - akkor jó, ha a tésztarudak megpuhulnak, a mártás pedig pirosra sül.

4 Creme Brulée sütőtökkel 1 kisebb sütőtök (kb. 1 csészényi sült tök) 2,5 dl tejszín 2 ek barnacukor 2 ek cukor 3 tojássárgája 1/4 tk őrölt fahéj 1/8 tk őrölt szerecsendió 1 kk vaníliakivonat Egy kisebb sütőtököt kettévágunk, magjait kikaparjuk, a sütőtököt tepsibe helyezzük és meghintjük kevés barnacukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, amíg megpuhul. Közben a tejszínt a barnacukorral és a kristálycukorral gyöngyözésig hevítjük. Három tojást szétválasztunk, a sárgájukat felverjük és a tejszínes keverékből merőkanalanként hozzáadjuk a felét, majd a keveréket visszaöntjük a lábosba, de már nem forraljuk. Szerecsendióval, fahéjjal és vanília kivonattal ízesítjük. A puhára sült sütőtököt héjából kikaparjuk, egy tálban egészen pépesre összenyomjuk, majd kb. egy csészényit a tejszínes keverékhez adunk. Enyhén sózzuk, és kis tálkákba öntjük a masszát. A tálkákat egy nagyobb hőálló edénybe tesszük és felöntjük az edények 2/3-áig forró vízzel. 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk adagonként 1 ek kristálycukorral és karamellizáló pisztollyal ropogós cukorréteget égetünk rá.

5 Florentin tojás camembert mártással 100 g érett camembert sajt 40 g kesudió 1 dl tejszín (30%-os) 2 evőkanál olívaolaj 10 g vaj 50 g bébispenót só, bors 1 ciabatta zsömle 2 db tojást 2 evőkanál ecet Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokra tépdessük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a tejszínnel és hagyjuk, hogy a sajt szépen felolvadjon. Az olvadt sajtot, kevés sóval és tört feketeborssal ízesítjük, majd turmixgépbe öntjük és szép selymes állagúra turmixoljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, rádobjuk a friss bébispenótot, majd sóval, tört borssal ízesítjük. Egy ciabattát kettévágunk, és kenyérpirítóban mindkét felét szép ropogósra pirítjuk. Elkészítjük a buggyantott tojást: egy lábos forró, ecetes vizet finoman elkezdünk keverni egy kanállal (hogy a vízben tölcsérszerű örvény keletkezzen), és egyesével finoman az örvény közepébe csúsztatjuk a tojásokat. Kb. másfél percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük. A pirított ciabattákra halmozzuk a még meleg spenótot, ráhelyezzük a buggyantott tojásokat és az egészet leöntjük a selymes kesudiós camembert mártással. Kevés snidlinget szórunk a tetejére és azonnal, forrón szervírozzuk.

6 Görögdinnye grillezett paradicsommal és halloumi sajttal 1 fürt koktélparadicsom egy kevés görögdinnye 4 szelet halloumi sajt 1 citrom 1 marék rukkola kb. 1 dl olíva olaj egy csokor friss mentalevél balzsamecet fekete bors durva szemű tengeri só Egy fürt koktélparadicsomot sütőtálcára helyezünk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva szemű sóval, és frissen őrölt fekete borssal, majd pár csepp balzsamecetet csepegtetünk rá. A paradicsomokat kb. 15 percig sütjük grill fokozaton, 180 fokon. Egy félbevágott citromot grill lapon addig sütünk, míg a vágott felülete kissé karamelizálódik. Egy tálba kb. 1 dl olívaolajat töltünk, bele facsarjuk a grillezett citrom levét, ügyelve rá, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután finomra vágunk néhány mentalevelet és hozzáadjuk az öntethez. Csipetnyi só hozzáadása után az egészet összekeverjük egy habverővel, míg világos színű vinaigrett-et kapunk. A halloumi sajtot kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és tűzforró grill lapon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Tálaláskor a tányérra kevés rukkola salátát szórunk, ráhelyezzük a készre sütött sajtokat, néhány szelet görögdinnyét és az idő közben megsült koktélparadicsomokat, majd az egészet meglocsoljuk a mentás vinaigrette-el.

7 Mákos túrógombóc sárgabarackkal 50 dkg félzsíros tehéntúró 10 dkg búzadara 3 tojás 1 csapott teáskanál só 2 púpozott evőkanál porcukor 20 dkg szemes mák 50 dkg sárgabarack 2 evőkanál barnacukor 1 citrom A túrót egy keverőtálba tesszük és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a túróhoz adjuk a sóval és a porcukorral együtt. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd finoman hozzákeverjük ezt is a túrós masszához. Az így kapott túrógombóc alapot egy órán keresztül pihentetjük a hűtőben. A mákot száraz, forró serpenyőbe szórjuk, és rázogatva, kevergetve óvatosan pirítjuk, amíg elkezd illatozni. A sárgabarackokat kimagozzuk, elfelezzük, és egy lábosba tesszük. Meghintjük a barnacukorral, ráreszeljük a citrom héját és egy kevés vizet öntünk rá. A barackokat kevergetés nélkül addig pároljuk, míg szirupos állagúvá válik a leve. A pihentetett túróból nedves kézzel gombócokat formázunk, és forró vízben kifőzzük. A gombócok másfél perccel azután készülnek el, hogy feljöttek a víz tetejére. A gombócokat leszűrjük, és megforgatjuk a pirított mákban, majd forró sárgabarackra ültetjük és egy kevés cukrozott tejföllel, porcukorral megszórva szervírozzuk.

8 Grillezett marha steak chimichurrival A marha steakhez: Kb dkg marhabélszín vagy érlelt hátszín Só, bors A chimichurrihoz: 1 nagy csokor petrezselyem 1 chilipaprika 2 nagy gerezd fokhagyma 1 citrom vagy lime Kb. 1,5 dl kukoricaolaj (ízlés szerint olívaolaj) Só, bors A petrezselymet aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a kukorica-, vagy olívaolajat. Az egészet addig pürésítjük, míg pesto-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurrit félretesszük. A megtisztított marha steaket durvaszemű sóval és frissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajat csepegtetünk rá és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alatt körben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük. A forró, szaftos, médiumra sült húst felszeleteljük, tányérra helyezzük és gazdagon megöntözzük a chimichurri mártással.

9 Bárányburger zöldfűszer pestoval és fetakrémmel A burgerhez: 12 db mini buci 40 dkg darált báránycomb Só, bors 1 teáskanál római kömény 1 mokkáskanál őrölt koriandermag 1 teáskanál füstölt paprikapor A fetaszószhoz: 10 dkg fetasajt 1,5 dl tejszín A zöldfűszer-pestohoz egy aprítógépbe dobjuk a friss mentát, bazsalikomleveleket és koriandert, hozzáöntjük az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a tökmagot. Az egészet addig pürésítjük, míg szép élénkzöld, krémes állagot kapunk. A pestót tálalásig félretesszük. A darált bárányhúst sózzuk, borsozzuk, majd őrölt római köménnyel, füstölt paprikával és korianderrel ízesítjük. A húst alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat, abból pedig lapos korongokat formázunk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd 1,5-2 percig sütjük a bárányburgerek mindkét oldalát. A fetakrémhez egy kisebb edénybe belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzáöntjük a tejszínt és az egészet addig melegítjük, míg krémes állagúvá nem válik. Tálaláskor a bucikat félbevágjuk, megkenjük fetakrémmel, ráteszünk egy kevés rukkola salátát, és erre ütetjük rá a kisült burgereket. A tetejükre még teszünk keveset a zöldfűszeres pestóból és azon nyomban, még forrón kínáljuk. A bucikat elkészíthetjük házilag is. A hozzávalók listáját és az elkészítés módját megtalálod a videó alatt. vkattints a képre (jobbra).

10 Nyári gazpacho házi bazsalikomolajjal A bazsalikomolajhoz: 1 csokor friss bazsalikom 2 dl napraforgó olaj 1 dl extra szűz olívaolaj A gazpachohoz: 20 dkg fehérkenyér 4-5 gerezd fokhagyma 2 szár angolzeller 2 db paradicsom 1/3 kígyóuborka 1 db pritaminpaprika Kb. 0,6 liter paradicsomlé 0,5 dl olívaolaj Só 1 evőkanál Worchestershire szósz 1 evőkanál friss citromlé 1 kis csokor petrezselyem Egy csokor bazsalikom leveleit letépkedjük, aprítógépbe dobjuk, majd ráöntünk 2 dl napraforgó olajat és 1 dl olívaolajat. Magas fokozaton egy percen keresztül turmixoljuk. Az így kapott olajos-bazsalikomos pürét egy lábasba öntjük és alacsony hőmérsékleten, kíméletesen hevítjük 3-4 percen keresztül. Egy szűrőbe gézlapot teszünk, és ezen keresztül leszűrjük az olajat. Az illatos, élénk színű olajunkat felhasználásig hűtőben tároljuk. A gazpachohoz először is megsütjük a fokhagymát. Tegyük egy tepsire a gerezdeket. A kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet pedig kockára vágjuk. A kenyérkockákat sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk,a fokhagymákkal együtt sütőbe tesszük és 200 fokon 10 percen keresztül szikkasztjuk. A fokhagymákat további 10 percig a sütőben hagyjuk, hogy megsüljenek. A kiszárított kenyérből egy maréknyit turmixgépbe dobunk és alaposan összezúzunk, majd a darabokra vágott angolzellert, paradicsomot, uborkát és pritaminpaprikát is hozzátesszük. A megsült fokhagymagerezdeket megpucoljuk és szintén a turmixgépbe dobjuk. A zöldségeket felöntjük a paradicsomlével és sóval, friss citromlével, worchestershire szósszal, olívaolajjal ízesítjük. A zöldségeket pürésítjük és szükség szerint öntünk még hozzá paradicsomlevet. A kész levest lehűtjük és egy szár angolzellerrel, bazsalikomolajjal és friss petrezselyemmel szervírozzuk.

11 Joghurtos-avokádós turmix uborkával Fél kígyóuborka 1 érett avokádó 2 dl joghurt 2 evőkanál virágméz Fél citrom Az uborkát nagyobb szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a belsejét szintén a turmixgépbe kaparjuk. A fél citrom levét az ujjaink között átszűrve rácsorgatjuk az avokádóra. Hozzákanalazzuk a joghurtot és a virágmézet, majd az egészet jó alaposan összeturmixoljuk, míg egy sima, lágy krémet kapunk. Ha az új Electrolux Sport mixerben készítjük el a turmixot, akkor elég, ha a palackra rácsavarjuk a kupakot és már indulhatunk is az itallal. De természetesen kínálhatjuk hagyományos módon üvegpohárból, egy szelet uborkával díszítve.

12 Spárga és édeskömény hollandi mártással 400 g zöldspárga 1 fej édeskömény 2 tojássárgája 100 g vaj 1 teáskanál frissen facsart citromlé Só Őrölt fehérbors A megmosott zöldspárgáknak egyesével pattintsuk le a fásabb alsó részét. Az édesköményt vágjuk fel kb. egy centi vastag szeletekre. Tegyük a szeleteket egy tepsire, és pakoljuk melléjük a zöldspárgákat is. A gőzsütőt töltsük fel vízzel, majd 15 perc alatt gőzöljük készre a zöldségeket. Helyezzünk vízgőz fölé egy keverőtálat és üssünk bele a két tojássárgáját. A tojásokat folyton keverve melegítsük fel 62 fok körüli hőmérsékletre, majd a gőzről levéve adjunk hozzá 2 vékony szelet hideg vajat és keverjük addig, míg a vaj felolvad. Tegyük vissza a gőz fölé a tálat, hogy ismét átmelegedjen a vajas-tojásos keverék, ügyelve arra, hogy ne hevüljön fel túlzottan. Vegyük le a gőzről, és a folyamatot ismételgetve keverjünk a tojásokhoz összesen 100 gramm vajat, míg az egész egy szép pasztelsárga színt, és könnyű krémes állagot kap. Ízesítsük a hollandi mártást: adjuk hozzá a friss citromlevet, sót és őrölt fehérborsot. Az egészet még egyszer alaposan keverjük össze, és tálalásig tartsuk 40 fokon. A megpárolt zöldspárgát és édesköményt tálaljuk tányérra és öntsük le a melegen tartott hollandi mártással. Szórjuk meg kevés durva szemű tengeri sóval és máris fogyaszthatjuk.

13 Guacamole házi tortilla chipsszel 1 érett avokádó 1 kisebb paradicsom 1 cikk vöröshagyma Fehérbors Csipetnyi őrölt koriander 1 citrom Só 3-4 kukorica tortilla Olaj a sütéshez A paradicsom tetejét bevágjuk, és egy tálba helyezve forró vizet öntünk rá. A leforrázott paradicsomnak eltávolítjuk a héját, a csumáját és a magjait is, a húsát pedig aprítógépbe dobjuk. Az avokádót éles késsel körbevágjuk, elcsavarva félbe szedjük, majd a magját is eltávolítjuk. A belsejét szintén az aprítógépbe kanalazzuk. Egy kisebb darab hagymát szintén hozzáadunk a zöldségekhez, majd az egészet sóval, kevés korianderrel, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Az aprítógép segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük. A friss kukorica tortillát nyolcadokba vágjuk, és forró olajban szép aranybarnára és ropogósra sütjük. A guacamolét díszíthetjük chilipehellyel, korianderrel és koktélparadicsommal. Tökéletes snack a házi tortillával mártogatva!

14 Szuvidolt húsvéti sonka tojássalátával és kapros túróval A sonkához: 1 kg füstölt nyers sonka 3 gerezd fokhagyma 2 friss babérlevél 1 evőkanálnyi egész feketebors 2 evőkanál virágméz 1 csapott evőkanálnyi durvaszemű bors A tojássalátához: 150 g majonéz 3 db főtt tojás 1 kis csokor petrezselyem 2 szál újhagyma 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 1 teáskanál angol mustárpor Só ízlés szerint A kapros túróhoz: 150 g friss túró 150 g tejföl 1 csokor friss kapor 1 evőkanál reszelt torma Só ízlés szerint 1 fej ropogós endívia A füstölt, nyers sonkát vákuumzacskóba tesszük, mellészórjuk a fokhagymagerezdeket, az egész feketeborsot és a friss babérlevelet. A zacskót egy vákuumozó gép segítségével légmentesen lezárjuk. A gőzsütőt feltöltjük vízzel, majd beállítjuk a szuvid programot 68 fokra, 4 órára, majd a gőzbe tesszük a sonkát. A petrezselymet finomra aprítjuk és hozzáadjuk a majonézhez. A főtt tojásokat durvára aprítjuk és ezt, valamint az újhagymák felszeletelt zöldjét szintén a majonézhez adjuk. Sóval, fehér borssal és angol mustárporral ízesítjük és az egészet jó alaposan összeforgatjuk. A friss túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított friss kaprot, a reszelt tormát, majd az egészet sózzuk és alaposan összeforgatjuk. A szuvidolt sonkát kivesszük a zacskóból, alaposan átkenjük virágmézzel és durva szemű tört borssal meghintjük. 200 fokos sütőben 10 perc alatt szép fényes kérget sütünk rá. A megsült szuvidolt sonkát szeletkre vágjuk, a tojássalátát és a kapros túrót endívia levélbe kanalazzuk és az egészet friss tavaszi salátával körítve szervírozzuk.

15 Húsvéti quiche sonkával és tormával Az omlós tésztához: 200 g liszt 125 g vaj 1 csapott teáskanálnyi só kb ml jéghideg víz A töltelékhez: 200 ml tejszín 100 ml tej Szerecsendió 50 g friss torma 200 g húsvéti sonka 1 póréhagyma 1 kis csokor snidling Egy keverőtálba öntsünk 200 gramm lisztet, tegyünk hozzá 125 gramm kemény, hideg vajat és egy csapott teáskanálnyi sót. Az egészet keverjük morzsalékos állagúra egy robotgéppel. Lassan hozzáadunk 5-6 evőkanálnyi jéghideg vizet, és gyors fokozaton homogén tésztává gyúrjuk össze. A tésztát pár gyors mozdulattal összedolgozzuk és fóliába csomagolva fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Egy sütőformát alaposan kivajazunk, a lehűtött tésztát pedig negyed órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd egy belisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtunk. A kinyújtott tésztát óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd ráborítjuk a kivajazott sütőformára. Körbe mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, a kilógó részeket pedig egy éles késsel levagdossuk. Alaposan megszurkáljuk egy villával, majd alufóliával kibéleljük, és száraz borsót töltünk rá nehezékként. Kétszáz fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk a nehezékkel megtöltött fóliát és az üres tésztát további 5 percig sütjük a forró sütőben. Egy tálban összekeverünk 2 dl tejszínt, 1 dl tejet és három nagyobb tojást. Szerecsendiót, valamint egy jó adag friss tormát reszelünk bele, és sóval, törött borssal ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük és az elősütött tésztára öntjük. Apró kockára vágott sonkát, vékonyra szelt póréhagymát és finomra vágott snidlinget szórunk rá, majd az egészet sütőbe tesszük és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. A kisült quiche-t szeletekre vágva forrón tálaljuk, de később hidegen is tökéletes fogás lesz belőle.

16 Spenótos szuflé edami sajttal 8 dkg vaj + kevés a formák kivajazásához is 2 evőkanál liszt 3 dl tej 1 csapott mokkáskanál fehérbors Kevés szerecsendió 2 tojás 3 gerezd fokhagyma 10 dkg friss spenót Őrölt feketebors Só 10 dkg edami sajt Egy közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és óvatosan hevíteni kezdjük. Több részletben hozzáadjuk a tejet és csomómentesen elkeverjük. A besamellt sóval, fehérborssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész mártást levesszük a tűzről, majd a két tojás sárgáját egyesével alaposan elkeverjük benne. Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd rádobjuk a friss spenótot. Rövid ideig pároljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük, végül pedig a tojásos besamell-alaphoz keverjük. Egy tálban a két tojás fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a spenótos besamellt és az egészet óvatosan összeforgatjuk. Az edami sajtot kis kockákra vágunk és ezt is elkeverjük a masszában. Kivajazunk néhány szufléformát, és belekanalazzuk a spenótos krémet. Kevés gőz hozzáadásával, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük a szuflékat és azonnal, forrón szervírozzuk.

17 Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával 2 db közepes cékla 5-6 gerezd pucolatlan fokhagyma 2 dl vörösbor 50 dkg szélesmetélt Só 1 mokkáskanál fehérbors 10 dkg kecskesajt 5 dkg tisztított pisztácia, durvára összetörve 1 dkg madársaláta Az alaposan megmosott cékláknak vágjuk le a felső és alsó részét, helyezzük egy tepsibe és szórjuk melléjük a pucolatlan fokhagymagerezdeket. Süssük őket 180 fokos sütőben, kevés gőz hozzáadásával 30 percen keresztül. A kihűlt céklákat hámozzuk meg és dobjuk egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a megsült, megpucolt fokhagymagerezdeket is és a vörösborral pürésítsük az egészet szép krémes állagúra. Sós, forró vízben főzzük ki a szélesmetéltet. Közben a céklapürét egy serpenyőben kevés sóval és a fehérborssal kezdjük el lepárolni, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát és egy keveset a tészta főzőlevéből is. Óvatosan forgassuk át az egészet, míg a cékla mindenhol megszínezi a tésztát. Tálaláskor a céklás tésztára morzsoljuk rá a kecskesajtot, szórjuk meg a durvára tört pisztáciával, végül díszítsük madársaláta levelekkel.

18 Frittata édesburgonyával és mozzarellával 20 dkg édesburgonya 15 dkg koktélparadicsom balzsamelcet olívaolaj 2 szál újhagyma 6 db tojás 10 dkg mozzarella só, bors Az édesburgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és törött borssal. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsin, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel, durva szemű sóval és feketeborssal ízesítjük. Az édesburgonyát és a paradicsomot betesszük a sütőbe, és 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük. Az újhagymát felszeleteljük és egy közepesen forró serpenyőben, kevés olívaolajon párolni kezdjük. A megpárolt hagymához hozzáadjuk a megsült édesburgonya-kockákat és alaposan összeforgatjuk a zöldségeket. A tojásokat kevés sóval felverjük és az egészet az újhagymás-édesburgonyás keverékre öntjük. Rátesszük a megsütött koktélparadicsomokat, majd mozzarella darabokat tépkedünk a tojás tetejére. Az egészet megszórjuk még egy kevés durvára vágott újhagyma zöldjével és alacsony lángon kb. 5 percig sütjük. Ezután a serpenyőt berakjuk a sütőbe és grill fokozaton, 200 fokon további 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen összeáll és a mozzarella megolvad. A kisült frittatát kiborítjuk a serpenyőből és szeletekre vágva szervírozzuk forrón, vagy akár hidegen is.

19 Biscotti naranccsal és mogyoróval 10 dkg vaj 15 dkg kristálycukor 2 tojás 30 dkg liszt 1 púpozott teáskanál sütőpor 1 csipetnyi só 10 dkg pörkölt mogyoró 1 narancs A vajat és a kristálycukrot habosra keverjük egy konyhai robotgép keverőtáljában. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, és egyenletesen eldolgozzuk őket a masszában. 30 deka liszthez hozzáadunk egy púpozott teáskanál sütőport és egy csipetnyi sót is szórunk bele. A lisztet több adagban hozzákeverjük a tésztához, és szép sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Hozzáadunk 10 deka pörkölt mogyorót és egy narancs lereszelt héját, majd az egészet kézzel, óvatosan összeforgatjuk. Finoman belisztezzük a kezünket és a már két részre osztott tésztát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin mindkét adagból ellapított kenyérformát formázunk. 170 fokon 20 perc alatt elősütjük a tésztát. Ha kész, pár perc pihentetés után másfél centi vastag szeletekre vágjuk és visszatesszük a sütőbe 170 fokra, ahol a sütemények egyik felét 7-8 perc alatt ropogósra sütjük. Átforgatjuk és ugyanígy megsütjük a másik oldalukat is. Az elkészült süteményeket hagyjuk kihűlni, majd légmentesen zárható edénybe rakjuk, melyben akár két hétig is tárolhatjuk.

20 Téli coleslaw saláta diós csirkenyárssal A sonkához: 115 dkg fehér káposzta 15 dkg lila káposzta 15 dkg sárgarépa 10 dkg sörretek (vagy jégcsapretek) 10 dkg hónapos retek Házi majonéz (lsd lent) 2-3 evőkanál tejföl Só, Bors 1 evőkanál borecet 1 teáskanál porcukor A majonézhez: 1 tojás sárgája 1,5 dl étolaj 1 teáskanál mustár Só, Bors Citromlé A csirkenyárshoz: 50 dkg csirkemell filé, kis kockákra vágva Só, Bors 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág 1 dl juharszirup 5 dkg durvára tört pirított dió A káposztákat kisebb darabokra vágjuk, majd a sárgarépát, a sörretket és a hónapos retket megpucoljuk. Egy szeletelőgép segítségével az összes zöldségfélét finomra reszeljük, majd az egészet egy tálba borítjuk. Elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját egy keverőtálba teszünk, kicsit megsózzuk és hozzáadjuk a mustárt. Óvatosan, adagolva öntjük az olajat a tojáshoz és közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Ha a tojás az összes olajat felvette és a majonéz krémes állagú lett, kevés friss citromlével, fehérborssal és sóval ízesítjük. A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a sót, a feketeborsot, a borecetet és a porcukrot. Az egészet összeforgatjuk és félretesszük. A kockára vágott csirkemellet bambusznyársakra húzzuk és sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és aranyszínűre sütjük a csirkemellet. Ráöntünk egy kevés juharszirupot, melytől vékony karamelizált bevonat képződik a húskockákon. A kész nyársakat megforgatjuk pirított dióban, majd tányérra kanalazott salátahalmok tetejére helyezve tálaljuk.

21 Sertés rillette karamellizált hagymával 50 dkg sertéslapocka 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 ág rozmaring 10 szem borókabogyó 2 db babérlevél (lehetőleg friss 15 dkg mangalica sertészsír 15 dkg libazsír 2 dl száraz fehérbor 3 dl zöldségalaplé 1 evőkanál cukor 1,5 fej vöröshagyma A sertéslapockát megtűzdeljük a fokhagymával és a rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk és egy magasabb falú sütőtepsibe helyezzük. A húst a felforrósított sertészsírral leforrázzuk, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elősütött húst egy lábasba helyezzük, leöntjük a tepsiben maradt zsírral, majd hozzáadjuk a libazsírt, egy félbevágott vöröshagymát, a fehérbort és a zöldségalaplevet. Borókabogyóval, babérlevéllel fűszerezzük és lefedve, kis lángon pároljuk 3 órán keresztül. Az elkészült puha húst két villa segítségével rostjaira szedjük, visszarakjuk egy lábasba és egy szűrőn keresztül hozzáadjuk a boros-alapleves zsírt. Egy forró serpenyőben olajon cukrot karamellizálunk és hozzáadunk fél fej szeletekre vágott hagymát. Fehérborral, sóval puhára pároljuk, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz és finoman összekeverjük. A szaftos, húsos, hagymás krémet porcelántálkába kanalazzuk, rozmaringággal és borókabogyóval díszítjük és az egészet leöntjük olvadt libazsírral. Tökéletes téli csemege, hűtőszekrényben két hétig is eláll, íze pedig az idő előrehaladtával egyre finomabb lesz.

22 Szuvidolt pulykamell barnasörös-narancsos mártással 1 egész pulykamell (kb. 2 kg)2 ág friss rozmaring 3-4 ág friss kakukkfű 2 mokkáskanál őrölt sze recsendió 1 darabka reszelt gyömbér 2 narancs Só Bors Fél üveg barna sör 2 db friss babérlevél 100 g vaj 5 evőkanál juharszirup A pulykamellet alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a friss gyömbért, majd a szerecsendióval, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, valamint 3-4 szelet naranccsal ízesítjük. A pulykamellet vákuumzacskóban légmentesen lezárjuk, majd 68 fokon, 4 órán keresztül szuvidoljuk. Elkészülte után a zacskóban lévő húslevet leszűrjük, forralni kezdjük, hozzáfacsarjuk egy narancs levét és felöntjük fél üveg barna sörrel. Hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet beforraljuk kb. fele mennyiségűre. Közben a vajat kikeverjük a juharsziruppal és az egész pulykamellet alaposan bekenjük vele. Grill fokozaton, 200 fokon 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A még forró pulykasültből szeleteket vágunk és vajas-tejszínes burgonyapürét, valamint ropogósan hagyott párolt zöldséget adunk mellé. Az ételt alaposan meglocsoljuk a beforralt sörös-narancsos mártással és azonnal tálaljuk.

23 Sült kelbimbó főzelék fokhagymával 80 dkg kelbimbó 1 nagyobb fej vöröshagyma 30 dkg burgonya 3 dl zöldségalaplé 1 fej fokhagyma 2 mokkáskanál őrölt görögszéna-mag 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág 5 dkg vaj Só Bors A kelbimbókat félbevágjuk és rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 10 perc alatt, gőz segítségével kíméletesen megpároljuk a zöldséget. Egy hagymát vékony szeletekre vágunk és kevés olajon párolni kezdjük. A burgonyát cikkekre vágva puhára főzünk. A megpárolt kelbimbó 2/3-át a finoman megpirított hagymához adjuk és görögszéna maggal valamint őrölt szerecsendióvirággal ízesítjük. Felöntjük kevés zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összeforgatjuk az egészet. Pár gerezd megroppantott fokhagymát és a maradék kelbimbót meglocsolunk olajjal, és az egészet tűzforró sütőben aranybarnára sütjük. A főtt burgonyát a párolt kelbimbóhoz adjuk és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük, végül pedig egy darab vajat is hozzákeverünk. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A sütőből kivett zöldségeket a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.

24 Vaníliás panna cotta gránátalma öntettel A panna cottához: 300 ml tej 300 ml tejszín 4 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál zselatin 1 vanília rúd A gránátalma-öntethez: 1 db gránátalma 0,5 dl száraz fehérbor 1 evőkanál kristálycukor Egy gyorsforralóban keverjük össze a tejet, a tejszínt és adjuk hozzá a kristálycukrot. Egy hosszában kettévágott vaníliarúdnak kaparjuk ki a magjait egy kés lapjával, és ezt, valamint a kikapart rudat is dobjuk a keverékbe. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és távolítsuk el a vanília rudat. Két evőkanál aszpikot olvasszunk fel egy kevés hideg vízben, keverjük ezt is a forró tejhez, és pár percig kevergessük, hogy az aszpik teljesen felolvadjon. Töltsük a panna cottát befőttes üvegekbe és rakjuk kb. 3-4 órára hűtőszekrénybe. Egy gránátalmát bontsunk szét, és magjait szedjük ki egy tálba. A magok felét aprítógépben zúzzuk össze. A gránátalma levét passzírozzuk át egy szűrőn egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy kevés fehérbort, és az egészet forraljuk addig, amíg selymes állagú öntetet kapunk. A gránátalma szószt hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a megszilárdult panna cotta tetejére és tálalásig tartsuk hűtőben.

25 Őszi rizottó gesztenyével és vargányával 1 kisebb fej hagyma 8 szem gesztenye 15 dkg rizottó rizs (arborio)2 dl száraz fehérbor kb. 6 dl zöldségalaplé 15 dkg sütőtök, kis kockára vágva 50 dkg vaj 5 dkg parmezán 1 csokor friss petrezselyem 1 db nagyobb vargánya Olívaolaj Só, bors A gesztenyék héjába vágjunk egy keresztet, majd 160 fokon, lehetőleg gőzprogramon süssük 20 percig. A hagymát vágjuk apró kockákra. Egy forró serpenyőben hevítsünk olajat, majd pirítsuk üvegesre a hagymát. Szórjuk rá a rizottórizst és hevítsük addig, míg áttetszővé válnak a szemek. Öntsük rá a fehérbort, majd miután a rizs magába szívta, kis adagokban kezdjük el a zöldséges alaplevet is hozzáadni. Ha egy adagot már felszívtak a szemek, akkor adjuk hozzá a következőt. A második kör alaplé után gyorsan hámozzuk meg az időközben megsült gesztenyéket, és feldarabolva dobjuk a rizottóhoz, majd tegyük ugyanezt a kis kockára vágott sütőtökkel. Keverjük össze, adjunk hozzá két újabb adag alaplevet és folyton kevergetve, alacsony lángon főzzük tovább a rizottónkat. Sózzuk, borsozzuk, és dobjuk hozzá a vajat is. Reszeljünk le egy adag parmezánt és ezt is keverjük az ételhez, végül durvára vágott friss petrezselyemmel is szórjuk meg. A vargányát vágjuk fel nagyobb szeletekre, és forró grillserpenyőben, kevés bors és só hozzáadásával pár perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Tálalásnál szedjük a krémes, forró rizottót egy tányérra, tegyük a tetejére a grillezett vargányát, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

26 Sütőtökös gnocchi édesburgonyával Egy kisebb fél sütőtök (kb. 300 g)300 g édesburgonya 400 g liszt Egy teáskanál só Kevés frissen tört bors 1 mokkáskanál őrölt fahéj 3 evőkanál olívaolaj 60 g vaj 7-8 friss zsályalevél Egy sütőtököt kettévágunk és kimagozunk. A felét kb. egy centi vastag szeletekre vágjuk, a héját eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10 percig sütjük. Az édesburgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval egy nyújtódeszkára nyomjuk. A megsült tököt aprítógépben összetörjük és hozzáadjuk az édesburgonyához. Sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi fahéjjal ízesítjük. Több részletben hozzáadjuk a lisztet és közepesen kemény, formázható tésztává gyúrjuk. A kész tésztából vékony hengereket formázunk, amiből egy éles késsel kb. két centis darabokat vágunk. Egy villa segítségével kis bordákat nyomunk a gnocchikra, és egy fazékban addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz tetejére. A leszűrt gnocchikat forró serpenyőben, kevés olajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a friss, durvára vágott zsályát, a vajat és további 1 percig pirítjuk. A kész gnocchit kitálaljuk, meglocsoljuk egy kanál zsályás vajjal és megszórjuk egy kevés parmezánnal.

27 Fügés-szilvás chutney gyömbérrel és fahéjjal 50 ml étolaj 5-6 szem friss füge 8 szem friss szilva 2 közepes fej lilahagyma 6 dkg aszalt szilva 2 dkg friss gyömbér 1 szárított chili 1 babérlevél 80 ml vörösborecet 1 mokkáskanál őrölt koriander 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csapott evőkanál melaszos nádcukor vagy barna cukor 1,5 dl fehérbor, só A lilahagymát félfőre (azaz félbe, majd vékony szeletkre) vágjuk és közepesen forró serpenyőben, olajon párolni kezdjük. Aprítógépben durvára aprítjuk az aszalt szilvát, a friss gyömbért és a chilipaprikát, majd az így kapott keveréket is a hagymához adjuk. A fügét és a kimagozott szilvát negyedekbe vágjuk, és ezeket is a serpenyőbe dobjuk. Őrölt korianderrel, fahéjjal, babérlevéllel, nádcukorral és kevés sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort és a borecetet. Néha óvatosan átkeverve, alacsony hőfokon addig főzzük a gyümölcsöket, míg sűrű, darabos lekvár-állagot nem kapunk. Megkóstoljuk és szükség szerint sóval, cukorral vagy borecettel állítjuk be a végleges ízét. A kész chutneyt kihűlte után rögtön fogyaszthatjuk, de legjobb ízét néhány nap után éri el. Lekvárként eltéve hónapokig eláll.

28 Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával 6-7 db húsos kápiapaprika Két közepes paradicsom 1 fej fokhagyma 0,5 dl olívaolaj 40 g cukor 1 csapott teáskanál pektin 30 ml vörösborecet 1 teáskanál só Helyezzünk 6-7 húsos kápiapaprikát és egy fej fóliába csomagolt fokhagymát egy sütőrácsra és süssük őket 200 fokon kb. 30 percig, míg a paprikák héja helyenként megfeketedik. A forró paprikákat csomagoljuk alufóliába, hogy könnyen el tudjuk távolítani a héjukat, miután kihűlt. Távolítsuk el a magházat és a magokat, és két paprikát vágjunk kis darabokra. A többit helyezzük aprítógépbe és dobjuk be mellé a megsütött, megtisztított fokhagymagerezdeket is. Két paradicsom héján vágjunk kb. 2 cm-es keresztet, majd egy tálban forrázzuk le őket, és egy perc elteltével húzzuk le a héjukat. A megpucolt paradicsomokat vágjuk cikkekre és ezt is adjuk a paprikához. Kevés olívaolaj hozzáadásával a zöldségeket pépesítsük krémesre majd a kész krémet kezdjük főzni egy magasabb falú lábasban. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és egy vékony karikára vágott chilit. Keverjünk el a lábasban 40 gramm cukrot, egy fél teáskanálnyi pektint, 3 evőkanálnyi borecetet és egy teáskanálnyi sót. Forraljuk intenzíven egy percig, majd lassú tűzön további fél órán át. A kész paprikalekvárt töltsük befőttes üvegbe és igény szerint hagyományos módszerrel, vagy a sütőnk tartósító funkciója segítségével konzerváljuk.

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával Libamáj Capuccino Bárányborda, sütőtökös derelyével Mák szuflé, meggy raguval Fácánpástétom, tormás

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek A recepteket írta: Ganter Klári hivatásos konyhatündér az otthoni főzés szakértője 9+1 Karácsonyi menü azoknak, akik szeretnek időt pénzt energiát spórolni, de nem engednek a kreativitásból 1 A karácsony

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Vegetáriánus ételek wokban

Vegetáriánus ételek wokban Vegetáriánus ételek wokban A wok kiválasztása Öntöttvasból, acélból, nemesacélból (alumíniummaggal) vagy egyszerő vasból készült wokok közül választhatunk. A kereskedelemben rézbıl készült wokot is lehet

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait.

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait. Gemenci ízek Előszó Bizonyára sok olvasóban felmerül a kérdés, vajon mi köze lehet egy erdõgazdaságnak a gasztronómiához? Nagyon is sok, hiszen a vadászó-halászó életmódjuk során már õseink is rengeteg

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl )

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl ) Spárgakrémleves Levesek RÓZSASZÍN- lisztmentes ZÖLD- egészséges (1 csésze = 2-2,5 dl ) 500 g fehér spárga, tisztítva só 1 tk kristáycukor 2 ek vaj 2 ek liszt 1 csésze húsleves 1 csésze tejszín Készíthetjük

Részletesebben

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF MOLNÁR FERENC CUKRÁSZ CHEF SZOLJÁR CSABA ÜZLETVEZETŐ 2009. Ropogós sajtkosárka, juhsajt habbal. Juhsajt hab: kg tejszín 0,30 juhsajt 0,10 fehérbors A tejszínt

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Szakácskönyv A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Receptek:» Levesek» Köretek, főzelékek, zöldséges ételek» Szárnyas finomságok Tartalom A Premium program bemutatása a 3 étkezés

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip Karácsonyi italok Likőrös-kávés forró csoki 1 dl tej (60 kcal) 3 kocka meggylikőrrel töltött csokoládé (kb. 2 dkg = 100 kcal) 1 csomag csokis cappucinopor (4 g = kb. 20 kcal) tejszínhab (1 evőkanál = kb.

Részletesebben

Babareceptek 6 hónapos kortól

Babareceptek 6 hónapos kortól Anyatejes spenót 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót) 2 ek olívaolaj 2 ek kukoricaliszt 150 ml anyatej Jó- ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit

Részletesebben

83 mézes recept. az egészség megőrzésére

83 mézes recept. az egészség megőrzésére 83 mézes recept az egészség megőrzésére Az ásványianyag-szükséglet kielégítését segítő receptek Zöldségkoktél Hozzávalók 2 adaghoz: 1/4 l vegyes zöldséglé 200 g zsíros joghurt néhány csepp cinomlé só,

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS Ma már nem is lehetne egyszerűbb a konyhában tökéletes eredményeket elérni, a Whirlpool új többfunkciós sütőjének köszönhetően, amely sokféle

Részletesebben

Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április. kora tavaszi recept

Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április. kora tavaszi recept Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április TÖBB MINT 40 kora tavaszi recept Készíts RECEPTJEINKBŐL meglepetést anyák napjára! TARTALOMJEGYZÉK Hideg-meleg előételek, büféasztal Tojásos

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

160 Mézes Édesség. Alma mézkéregben. Almás mézes süti. Almás sütemény a reggeli kávéhoz. Mézes Édességek www.mezbarlang.hu. 1.

160 Mézes Édesség. Alma mézkéregben. Almás mézes süti. Almás sütemény a reggeli kávéhoz. Mézes Édességek www.mezbarlang.hu. 1. 160 Mézes Édesség Alma mézkéregben Hozzávalók: 1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Használati utasítás HU FONTOS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Elektromos készülékek használatakor mindig be kell tartani többek között a következő alapvető óvintézkedéseket: 1. Olvassa végig a

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA Ahogy ez a kutatás utat talált a sajtóba, Potter professzor Rákgyógyszer Kutatócsoportjához elkezdtek érkezni a kérések, hogy segítsenek rákban szenvedő embereken. Első válaszként

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

A GORENJE MIKROHULLÁMÚ SÜTŐI TÖBBRE KÉPESEK

A GORENJE MIKROHULLÁMÚ SÜTŐI TÖBBRE KÉPESEK A GORENJE MIKROHULLÁMÚ SÜTŐI TÖBBRE KÉPESEK A GORENJE MIKROHULLÁMÚ SÜTŐI TÖBBET TUDNAK AZ (ÚJRA) MELEGÍTÉSNÉL. TUDTA, HOGY EGY GORENJE MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ KÉPES ROPOGÓS SÜLT KRUMPLIT SÜTNI? ÍZLETES PIZZÁT

Részletesebben

Slim Fitt mintaétrend

Slim Fitt mintaétrend Slim Fitt mintaétrend (gluténmentes, cukormentes) Az alábbi étrend egy jó példa arra, hogy bármilyen egészségügyi probléma mellett lehet egészségesen étkezni. Természetesen számos egyéni tényezőt figyelembe

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad.

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Szívélyesen ősziesen okosan Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Minden megérett a kulinaris Elvezetekre Üdvözöljük az év

Részletesebben

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Fekete-erdı torta 250 g vaj, feldarabolva 1 evıkanál instant kávé 375 ml forró víz 200 g étcsokoládé, feldarabolva 300 g porcukor

Részletesebben

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ M 2600 Álló mixer Használati útmutató 3 Kedves Vásárló! A készülék első használatba vétele előtt gondosan tanulmányozza át ezt a Használati útmutatót, különösen az első részben található Biztonsági útmutatások

Részletesebben

GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL

GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL - 2. évfolyam 2. szám - 2011. február TÖBB MINT 50 r e c e p t K É S Z Ü L Ü N K A V A L E N T I N N A P R A! TARTALOMJEGYZÉK Február Még javában tart a farsang, és néhány

Részletesebben

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL szakácskönyv Tényleg ennyi pénzt szánunk a kukába? Az Európai Unióban évente 89 millió tonna étel és élelmiszer végzi a szemetesben. A naponta közel 10 000 kamionnyi mennyiség

Részletesebben

Kezdő szakácskönyv. www.lecsofozoiskola.hu

Kezdő szakácskönyv. www.lecsofozoiskola.hu www.lecsofozoiskola.hu Kezdő szakácskönyv 11 nagyszerű leves 13 elronthatatlan húsétel 9 rafinált tészta 13 csábító sütemény és desszert 15 remek vendégváró recept Tartalomjegyzék Előszó... 3 Levesek...

Részletesebben

desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie

desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie Karácsonyi desszertek Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie 1 Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val és tökmaggal Gombóc 250 g burgonya 75 g finomliszt 15 g zsír 1

Részletesebben

GESZTENYELISZT KÓKUSZLISZT

GESZTENYELISZT KÓKUSZLISZT GESZTENYELISZT A gesztenyeliszt régebben egy alapvető élelmiszer volt a Földközi-tenger népessége körében. Manapság egy jó, gluténmentes alternatíva a búza és a gabonaallergiások számára. A múltban a gesztenyelisztet

Részletesebben

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták Tartalomjegyzék DPG Recepttár 293... 1 Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták... 1 Tartalomjegyzék... 2 Máglyarakás receptek... 3 Máglyarakás

Részletesebben

MENÜ. Elôételek és saláták

MENÜ. Elôételek és saláták MENÜ Elôételek és saláták MAGYAROS HIDEG, SÜLT LIBAMÁJSZELETEK PIRÍTOTT SZULTÁN KENYÉRREL, KONYAKKAL ILLATOSÍTOTT FÜGE ÉS DIÓ CHUTNEY-VAL ÉS TOKAJI BORHABBAL... 4.600,- LAZAC ALMA GAZPACHO - KÁVÉ OLAJJAL

Részletesebben

Gasztronómiai lexikon

Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon... 1 A la Carte... 3 Abálás... 3 Adagolás... 3 Al dente... 3 Angolos bundázás... 3 Angolos-ra (rare) sütés... 3 Aszpik... 3 Átforralás... 3 Áttörés... 3 Bain-marie...

Részletesebben

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András A Drótgalamb recepttára 5. Könyv PIZZA RECEPTEK Összeállította: Klement András Barcs, 2000. Május 29. Tartalomjegyzék 1.... 5 Burgonyás pizza tészta...5 Búzacsírás pizza tészta...5 Graham-lisztes pizza

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

Rendelés leadás: telefonon +36 70 422 23 45 - +36 1 206 800 (munkanapokon 8-tól 16 óráig) faxon: +36 1 206 8001 (0-24 h) - online (0-24 h)

Rendelés leadás: telefonon +36 70 422 23 45 - +36 1 206 800 (munkanapokon 8-tól 16 óráig) faxon: +36 1 206 8001 (0-24 h) - online (0-24 h) A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag Erdélyi paraszt csorbaleves és bakonyi sertésborda házi galuskával

Részletesebben

Konyhai technológiák alkalmazása

Konyhai technológiák alkalmazása Asztalos Árpád Konyhai technológiák alkalmazása a 37/2014. (VI.30) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások figyelembevételével. Konyhai technológiák alkalmazása a

Részletesebben

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek TARTALOMJEGYZÉK KARAMELLÁS FORRÓ CSOKOLÁDÉ... 3 CSOKOLÁDÉS CSIGÁK... 3 SZICILIAI CITROMHAB FEHÉRCSOKOLÁDÉVAL... 4 CSOKOLÁDÉS KALÁCSFELFÚJT... 4 CSOKOLÁDÉS PALACSINTA

Részletesebben

Aljnélküli túrós. Hozzávalók :

Aljnélküli túrós. Hozzávalók : Aljnélküli túrós Hozzávalók : 1 kg túró 15 dkg lágy margarin 5 evőkanál búzadara 2 evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 4 egész tojás csipet só reszelt citromhéj 1-2 csomag vaniliás cukor 1 mokkáskanál

Részletesebben

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Karácsony Mézeskalács Hozzávalók 40 darabhoz 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez 12 dkg vaj 20 dkg méz 2 tojássárgája 1 teáskanál

Részletesebben

Minden kedves olvasónak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendôt kívánunk!

Minden kedves olvasónak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendôt kívánunk! A Rászorulókat Támogatók Egyesületének hírlevele III. évfolyam, 3. szám EGY TÁL MELEG ÉTELT KARÁCSONYRA! A Rászorulókat Támogatók Egyesülete meleg ételosztást szervez rászorulóknak, hajléktalanoknak. Az

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 394. könyv

A Drótpostagalamb recepttára 394. könyv A Drótpostagalamb recepttára 394. könyv Ehetı és iható virágok Receptek Az ehetı virágok divatja meglehetısen új kelető. Ez a hóbort mintegy húsz éve született Ázsiában, s a világot járó európai szakácsok

Részletesebben

Alakformáló mintaétrend

Alakformáló mintaétrend Alakformáló mintaétrend (tejmentes, laktózmentes) Az alakformáló mintaétrend olyan nő számára ajánlott, aki tudatos táplálkozással kívánja elérni és megtartani az ideális testsúlyt! A személyre szabott

Részletesebben

Bab gulyás szürkemarhából

Bab gulyás szürkemarhából Bab gulyás szürkemarhából 35 dkg szürkemarha lábszár 5 dkg zsiradék 20 dkg fejtett bab 7,5 dkg vöröshagyma 10 dkg sárgarépa 5 dkg zellergumó 7,5 dkg burgonya 1 db paradicsom Fél tv paprika Fél hegyes erős

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

BÉKEBELI VAJAS-, SAJTOS ÉS SZEZÁMMAGOS KIFLI

BÉKEBELI VAJAS-, SAJTOS ÉS SZEZÁMMAGOS KIFLI SÓS SÜTEMÉNYEK, PÉKSÜTEMÉNYEK BÉKEBELI VAJAS-, SAJTOS ÉS SZEZÁMMAGOS KIFLI Hozzávalók : Fél kiló liszt, 2 kiskanál só, fél kocka (2,5 dkg) élesztı, 2 kockacukor, 2 dl langyos tej, 10 dkg olvasztott vaj.

Részletesebben

A grill használata közben és a begyújtás FIGYELMEZTETÉS. használjon. Meleg vagy forró faszénre ne öntsön. A folyadék használata után a flakont

A grill használata közben és a begyújtás FIGYELMEZTETÉS. használjon. Meleg vagy forró faszénre ne öntsön. A folyadék használata után a flakont CHAPTER XX A BIZTONSÁGI JELZÉS a fontos BIZTONSÁGI utasításokat jelzi. A VESZÉLY, FIGYELMEZTETÉS, FIGYELEM szavak a biztonsági jelzéssel együtt jelennek meg. A VESZÉLY kifejezés a legveszélyesebb pontokra

Részletesebben

Képes szakácskönyv. dán ételekből

Képes szakácskönyv. dán ételekből Képes szakácskönyv dán ételekből Képes szakácskönyv dán ételekből Szerkesztő: Molnár Sándor A tanulmányúton résztvevő fiatalok: Volentér Ilona, Jakubács Gábor, Czaga István Tartalomjegyzék Dán királyi

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 203. könyv Karfiolos ételek

A Drótpostagalamb recepttára 203. könyv Karfiolos ételek A Drótpostagalamb recepttára 203. könyv Klemi 203. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...7 Bomba jó gombaragu-leves...7 Citromos rizsleves karfiollal...7 Csirkeaprólék-leves 1...7 Csirkeaprólék-leves 2...7 Csirke-csontleves...7

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről...

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... 1 Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... A projekt folyamán mi kaptuk feladatul a Kulturális tudatosság kompetencia fejlesztését. A gyakorlatok között őseink táplálkozásával,

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 9. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM 2016. MÁJUS TÁPLÁLKOZZUNK OKOSAN! TISZTELT OLVASÓ! A TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson

Részletesebben

Ebéd. a szabadban. Az év első piknikje. menüett piknik

Ebéd. a szabadban. Az év első piknikje. menüett piknik menüett piknik Ebéd a szabadban Az év első piknikje Ki ne akarná egy kicsit süttetni magát az első kellemes tavaszi hétvégén? Bringára vagy autóra, mindenesetre kalandra fel, bátran vágjunk neki a pikniknek!

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Klemi 207. 1 Tartalomjegyzék A Drótpostagalamb recepttára...1 207. könyv...1...1 Tartalomjegyzék...2 Receptek...3 Ananászos tiramisu......3 Epres tiramisu (Lajos

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Aranyhordó Panzió, Étterem és Pizzéria - Pere REGGELI. Bacon tojással. Fokhagymás pirítós. Főtt virsli (3 db) Franciapirítós

Aranyhordó Panzió, Étterem és Pizzéria - Pere REGGELI. Bacon tojással. Fokhagymás pirítós. Főtt virsli (3 db) Franciapirítós REGGELI Bacon tojással Fokhagymás pirítós Főtt virsli (3 db) Franciapirítós Hagymás-szalonnás tojásrántotta Ham and eggs Melegszendvics Sajtos-sonkás omlett Tojásrántotta 490 Ft 690 Ft 500 Ft 700 Ft 700

Részletesebben

Receptötletek Ízletes ételek a Hepashake májdiétához. 17 recept + részletes kalóriatáblázat

Receptötletek Ízletes ételek a Hepashake májdiétához. 17 recept + részletes kalóriatáblázat Receptötletek Ízletes ételek a Hepashake májdiétához 17 recept + részletes kalóriatáblázat Hepashake, zöldség és egyebek a májböjt alatt Kedves Páciensek! A máj zsírtalanításának fázisa alatt egy, illetve

Részletesebben

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT SÓS-BORSOS TINTAHAL Pusztán az a tény, hogy valamit nem ismerünk, még nem jelenti azt, hogy nehéz is elkészíteni. Rendben van, elismerem, ha tévés vacsoráról beszélünk, nem épp a tintahal jut elõször az

Részletesebben

Nyulak nyomában avagy árkon-bokron át csizmaországban

Nyulak nyomában avagy árkon-bokron át csizmaországban U T A Z Á S Nyulak nyomában avagy árkon-bokron át csizmaországban SZÖVEG Bedô J. István FOTÓK Csíkszentmihályi Márton MINDENTUDÓ Frank Júlia UTAZÁSUNKAT ÉS KÓSTOLÓINKAT a Nyúl Terméktanács, a bajai Bácska

Részletesebben

A Lipton Teaintézetről. A Lipton Teaintézet küldetése a tudatos teafogyasztás folyamatos népszerűsítése, és a

A Lipton Teaintézetről. A Lipton Teaintézet küldetése a tudatos teafogyasztás folyamatos népszerűsítése, és a Sir Thomas Lipton neve mára egyet jelent a modern európai teázás megteremtésével. 1871-ben a skóciai Glasgowban nyitotta első boltját, 21 esztendős korában. 1890-ben vitorlát bontott és Ceylon felé véve

Részletesebben

DPG Recepttár 327. A török konyha

DPG Recepttár 327. A török konyha Klemi 327. 1 Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Előételek, saláták... 7 Joghurtos karfiolsaláta...7 Pásztorsaláta...7 Padlizsánsaláta...7 Spenótsaláta joghurttal...7 Tökfasírozott...7 Kelkáposzta fasírozott...7

Részletesebben

Amíg a konyhánkban frissen elkészülnek az ételeitek, pár gondolatot megosztunk veletek az éttermünkről és ételeinkről.

Amíg a konyhánkban frissen elkészülnek az ételeitek, pár gondolatot megosztunk veletek az éttermünkről és ételeinkről. * Étlap * Amíg a konyhánkban frissen elkészülnek az ételeitek, pár gondolatot megosztunk veletek az éttermünkről és ételeinkről. Néhány éve azért nyitottuk meg kávézó-éttermünket, hogy vidám, mediterrán

Részletesebben

KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN

KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN A kukorica P KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN Szentlászló község Baranya megye északnyugati részén, a Dél-Zselicben fekszik, a 67-es fõút mentén, Szigetvár és Kaposvár között. 2006 óta itt mûködik az ország

Részletesebben

Fekélybetegek diétája

Fekélybetegek diétája Fekélybetegek diétája A diétáról: 1. A diéta önmagában nem befolyásolja a fekély gyógyulását, de elősegíti a tünetmentességet és a visszaesések elkerülését. Viszont a rosszul megválasztott diéta önmagában

Részletesebben

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés Erdélyiné Kiss Rita Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés A követelménymodul száma: 0536-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-032-30 SZELETEK

Részletesebben