J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete április 4-én megtartott ülésén Jelen vannak: -, - Varga Lászlóné jegyző, - Zakariás Zoltán alpolgármester, - Góz Mihály, Jilling Tibor, Mezriczky Ferenc, Miseta Andrea, Dr. Szűcs Tibor képviselők. köszönti a képviselő-testületi ülésen megjelenteket. A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy a 7 fő képviselő megjelent, az ülés határozatképes és megnyitja. Jegyzőkönyv hitelesítésére felkéri Góz Mihály és Jilling Tibor képviselőket. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy az alábbi napirendi pontokat tárgyalja meg: 1./ A képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet-tervezet, valamint az Ügyrend elfogadása. Előadó: 2./ A képviselő-testület négy éves gazdasági programjának elfogadása. Előadó: 3./ Népművészeti Tájház belépőjegy árainak megállapítása. Előadó: 4./ Tanórarendszerű úszásoktatás bérköltségének felülvizsgálata. Előadó: 5./ Dr. Sztankula Kornél fogászati feladatellátására vonatkozó megbízási szerződés módosítása. Előadó: 6./ Parragh Márta Balatonkenese, Márkó u.12/4.sz. alatti lakos csisztafürdői üzletsoron terasz építéséhez engedély kérése. Előadó:

2 2 7./ Mozgáskorlátozottak Lengyeltóti Csoportjának anyagi támogatás iránti kérelme. Előadó: 8./ Folyószámla hitelkeret megújítása. Előadó: 9./ Buzsák 0312/1.hrsz-ú saját használatú útra vezetékjog bejegyzéshez hozzájárulás. Előadó: 10./ KEOP /A/ jelű pályázat benyújtása komposztáló ládák kiosztására. Előadó: 11./ KEOP /A/ jelű pályázat benyújtása kerékpártároló építésére. Előadó: 12./ Faluház kistermének térítésmentes bérbeadására kérelem. Előadó : 13./ Kitüntető címek adományozására javaslat. Előadó: 14./ Csisztapusztára sebességlassító kihelyezési költségének vállalása. Előadó: 15./Csisztafürdő üzemeltetési-fejlesztési, pályázati lehetőségeiről tájékoztató. Előadó: 16./ Tájékoztatók A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 39/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat A képviselő-testület a javasolt napirendi pontokkal egyetért, megtárgyalásukat a mai ülés napirendjére tűzi.

3 3 1./ A képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet-tervezet, valamint az Ügyrend elfogadása: Előadó: A Szervezeti és Működési Szabályzatra vonatkozó rendelet-tervezetet, valamint az Ügyrendet a képviselők írásban megkapták. Amennyiben van jegyző asszonynak, illetve az Ügyrendi Bizottság elnökének kiegészítése, kéri tegyék meg. Varga Lászlóné jegyző A rendelet-tervezetet az Ügyrendi Bizottság megtárgyalta, egy-két észrevételt tett rá a Bizottság, kéri elnök urat ismertesse az állásfoglalásukat. A képviselő-testületnek a Szervezeti és Működési Szabályzatot rendelettel, míg az Ügyrendet határozattal kell elfogadnia. Góz Mihály Ügyrendi Bizottság elnöke A képviselő-testület az alakuló ülésen feladatul adta jegyző asszonynak a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatának elkészítését. Az Ügyrendi Bizottság az SZMSZ-t és a mellékletét képező Ügyrendet megtárgyalta, rendkívül részletesnek, jogszabályokhoz illeszkedőnek és végrehajthatónak találta. A Bizottság a Szervezeti és Működési Szabályzatban az alábbi módosításokat javasolja: - Az 1. -ban elírás történt, az Önkormányzat jelképei címszó a 2.. fölé kerül. - A 12.. /2/ bek. javítani kell a képviselő-testület tagjainak felsorolását, az 1.sz. függelék - re. - A 19.. /4/ bek. a távirati úton kifejezést javasolja kivenni. - A 28.. /2/ bek. lakossági fórumot javasolja tarthat -ra módosítani. - A 37.. /1/ bekezdéséből a c.) pontot javasolja kivenni. Az Ügyrendi Bizottság az 1/2011. (III.30.) ÜB.sz. határozatával a Szervezeti és Működési Szabályzatot a módosításokkal a képviselő-testület elé terjeszthetőnek minősítette és javasolja a képviselő-testületnek a rendelet-tervezet valamint az Ügyrend elfogadását. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelet-tervezetet fogadja el.

4 4 A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: 5/2011. (IV.5.) sz. rendelet A képviselő-testület 5/2011. (IV.5.) sz. rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról. A rendelet a jegyzőkönyv mellékletét képezi. A Polgármesteri Hivatal Ügyrendjével kapcsolatban amennyiben van kiegészítés vagy javaslat kéri a képviselőket tegyék meg. H o z z á s z ó l á s o k: Zakariás Zoltán alpolgármester Az Ügyrendben a III. fejezet 2./ pontja tartalmazza a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjét. A képviselő-testület korábban hozott egy döntést, hogy a csütörtöki napon az ügyfélfogadás szünetel, de csak fél évig. Itt nem ez van, nincs megjelölve, hogy ez csak átmenetileg van így. Varga Lászlóné jegyző Az Ügyrend egy szabályzat, ebben ezt nem lehet megjelölni, amint aktuálissá válik a dolog lejár a félév -, a képviselő-testület vissza fog térni az ügyfélfogadási időre és amennyiben más lesz a döntés, úgy az Ügyrend módosításra kerül. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyrendjét fogadja el. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 40/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat A képviselő-testület Buzsák Község Polgármesteri Hivatalának Ügyrendjét e határozatával jóváhagyja.

5 5 2./ A képviselő-testület négy éves gazdasági programjának elfogadása: Előadó: Az előterjesztést a képviselők megkapták, ezt év közben bármikor lehet változtatni, meghatározó lesz, hogy az Önkormányzat milyen pályázatokat tud benyújtani, tud-e önerőt hozzá biztosítani, illetve lesz-e lehetőség hitel felvételére. Kéri a képviselő-testület javaslatait, véleményét. H o z z á s z ó l á s o k: Dr. Szűcs Tibor képviselő Véleménye szerint a gazdasági program mind a négy évet felöleli, mindenre kiterjed, jó csak a megvalósításra legyen az Önkormányzatnak lehetősége. Góz Mihály képviselő Mint azt a képviselők is tudják az Általános Iskolának a felújítás óta nincs szabványosított villámvédelmi rendszere. Korábban is volt már a felhalmozási feladatok között ez tervezve, sajnos elmaradt, javasolja a gazdasági programot kiegészíteni, véleménye szerint nem kerülne ez túl sokba és az intézmény biztonságos lenne. Zakariás Zoltán alpolgármester Az újságban olvasta, hogy az országgyűlési képviselő úr és a környező települések polgármesterei megbeszélést tartottak a községeket összekötő utak ügyében. Arról érdeklődik, hogy a Buzsák-Fonyód összekötő út építése ügyében tud-e valamilyen tájékoztatást adni polgármester úr? Mezriczky Ferenc képviselő Véleménye szerint, ami a gazdasági programban meg van fogalmazva annyira általános, kérdése az, hogy előre számoltak-e, mert úgy látja, hogy ezek a dolgok csak le lettek írva. Nem tartalmaz konkrét dolgokat, ami konkrétumok le vannak írva, az anyagi fedezetét nem tartalmazza, hogy milyen módon és milyen formában történik. A villámvédelemmel kapcsolatosan elmondja, iskola korszerűsítésével kapcsolatosan ebben az évben lesz egy pályázati lehetőség, ezen felújítás keretében a villámvédelem is megoldható lesz.

6 6 Az összekötő úttal kapcsolatosan elmondja, hogy Móring József Attila országgyűlési képviselő hívta össze a polgármestereket egy megbeszélésre, hogy megkezdené a lobbizást a Fonyód-Buzsák-Öreglak-Somogyvár-Vityapuszta-Gamás összekötő útra vonatkozóan. A 35 km-es útszakaszból mindössze 13 km-t kellene csak aszfaltozni és ez a szakasz két kistérséget kötne össze. A Balaton part szezonja meghosszabodna, ha az összekötő út elkészülne. A balaton-parti vendég eljönne Csisztára, a község valamint a környezető települések nevezetességeit még többen látogatnák, megnőne az idegenforgalom. Képviselő úr Csisztafürdőre is rákérdezett, az újságban olvasta a cikket. Varga Lászlóné jegyző A gazdasági programnak az a célja, hogy négy évre általánosan állapítsa meg azokat a célkitűzéseket, hogy milyen irányban gondolkodjon a képviselő-testület. A részletes pénzügyi dolgokat az éves költségvetésnek kell tartalmazni. Szakmai anyag írja elő, hogy mit kell tartalmazni a gazdasági programnak, a mai gazdasági helyzetben, önkormányzati finanszírozásban nem lehet konkrétumokat belevenni, nem biztos, hogy a jövőben is olyan finanszírozási rendszer lesz, mint ebben a pillanatban. Azzal a képviselő-testület is tisztában van, hogy pályázatot benyújtani csak úgy lehet, ha az Önkormányzat rendelkezik kész tervekkel, illetve jogerős építési engedéllyel, amennyiben építési engedély köteles beruházásról van szó. Zakariás Zoltán alpolgármester Azt kérdezi, hogy az Önkormányzatnál van-e olyan személy, aki meg van bízva és felelőséggel a pályázati lehetőségeket figyeli? A pályázati hírek között már jóval korábban szerepelnek a lehetőség, mint ahogy az a közlönyben megjelenne és az Önkormányzat tudomására jutna. Legyen egy személy, aki naponta megnézi a pályázati lehetőségeket. Góz Mihály képviselő Más a véleménye, mint amit alpolgármester úr mondott, ugyanis a kistérségnél van egy munkaszervezet. Úgy gondolja a Társulási Tanács ülésen fel lehetne azt a lehetőséget, hogy pályázatfigyelő működtetésével azokat a pályázatokat, amik a környező településeket érinti küldjék ki. Egy ekkora település, mint Buzsák nem tud pályázati referenst alkalmazni, még talán figyelő szolgálatot sem. Külön személy nincs, aki csak a pályázati lehetőségeket figyelné, a Tourinform Iroda vezetője néha megnézi és, ha talál olyant, ami az Önkormányzatot érintené, akkor lehozza. Az óvodára benyújtandó pályázat is kistérségi szinten kerül beadásra. Mezriczky Ferenc képviselő A kistérségi közösködésről nincs jó tapasztalata és amit az Önkormányzat saját maga is meg tud oldani pályázatfigyelő -, azt itt kell megoldani.

7 7 Jilling Tibor képviselő A pályázatfigyelő honlapon először azokat a dolgokat kell megnézni, ami aktuális, aki ezzel a feladattal meg van bízva, 10 perc alatt ki tudja szűrni, mi az ami az Önkormányzatot érdekelheti. Ennyi ideje kell, hogy legyen annak a személynek, akit ezzel megbíznak. A felvetést meg fogják oldani, javasolja a képviselő-testületnek, hogy a négy éves gazdasági programot fogadja el. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozza: 41/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület a évek gazdasági programját az évenkénti bontásnak megfelelően az alábbiak szerint fogadja el: év: - Iskola-felújítás befejezése (elnyert pályázat alapján), - Intézményeink korszerűsítése, energia megtakarítási szempontból pályázat útján (iskola-fűtéskorszerűsítés, tetőszigetelés, villámvédelem szabványosítás, Polgármesteri Hivatal nyílászárócsere), - Vízminőségjavításra pályázat, - Komposztáló edények kihelyezésére pályázat benyújtása, - Kerékpártárolók építésére pályázat benyújtása, - Buzsák-Fonyód összekötő út tervezése, - Csisztafürdő fejlesztési programjának elindítása év: - Faluközpont II. ütem (Tájház kerítés) pályázat útján, - Belterületi csapadékvíz-elvezetésre tervek készítése, pályázat benyújtása, - Járdaépítésre tervek készítése, - Temetőben stációk felújítása, - Csisztafürdő fejlesztési program támogatása év: - Ravatalozó mögött sírkert kialakítása, - Járdaépítésre pályázat benyújtása, - Balaton u. - József A.u, összekötő út, Kossuth L.u. Arany J. u. összekötő út útépítése, - Orvosi rendelő tetőcsere, hőszigetelése pályázat útján.

8 év: - Járdaépítés folytatása pályázati úton, - Iskolabusz cseréje pályázati úton, - Sportcentrum építésének előkészítése, tervezés, pályázat, - Új házhelyek kialakításának előkészítése, - Öregtemető kegyeleti parkká nyilvánítása, - Idős, egyedülálló lakók részére jelzőrendszeres gondozás kiépítése 2./ A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a gazdasági programba felvett feladatokat évenként a költségvetésbe a pénzügyi lehetőségek figyelembevételével tervezze be. Felelős : Határidő: értelem szerint 3./ Népművészeti Tájház belépőjegy árainak megállapítása: Előadó: A Tájház belépőjegyeinek áraira vonatkozó javaslatot mindenki megkapta, kéri a hozzászólásokat, egyéb javaslatokat. H o z z á s z ó l á s o k: Mezriczky Ferenc képviselő A javasolt összeget soknak tartja, javasolja a felnőtt jegy árát 400 Ft-ban, a diák és nyugdíjas jegy árát pedig Ft-ban megállapítani. Dr. Szűcs Tibor képviselő Képviselő úr által javasolt felnőtt jegy árával egyetért, de a diák és nyugdíjas jegy árát 200 Ftban javasolja. Zakariás Zoltán alpolgármester Az előtte tett javaslattal ért egyet, 400 Ft. a felnőtt, 200 Ft. a diák és nyugdíjas. Góz Mihály képviselő Mivel a Tájházhoz általában a gyermek látogatók csoportosan érkeznek, ezért a 400 Ft-os, illetve a 200 Ft-os árral ért egyet.

9 9 Jilling Tibor képviselő Ő is a 400 Ft-os felnőtt és 200 Ft-os gyermek- illetve nyugdíjas belépőjegy árral ért egyet. Az elhangzott javaslatok alapján javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Népművészeti Tájház belépőjegyeinek árát felnőttek esetében 400 Ft-ban, gyermek és nyugdíjasok esetében 200 Ft-ban állapítsa meg április 1. napjától. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal az alábbi határozatot hozza: 42/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat A képviselő-testület a Népművészeti Tájház belépőjegyeinek árát április 1.napjától az alábbiakban állapítja meg: Felnőtt : Gyermek: Nyugdíjas: 400 Ft/fő 200 Ft/fő 200 Ft/fő 4./ Tanórarendszerű úszásoktatás bérköltségének felülvizsgálata: Előadó: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták, amennyiben igazgató úrnak van kiegészítése kéri tegye meg. Góz Mihály képviselő A testnevelés tantervbe bekerült az úszásoktatás és a tanulók teljesítményét értékelni, osztályozni kell, ezt pedig csak végzettséggel rendelkező pedagógus teheti meg. A jelenlegi úszásoktató nem pedagógus, ezért a II. félévtől az úszásoktatást Kecskés Balázs testnevelő tartja az úszásoktatást, ő rendelkezik azokkal a képesítésekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy bele menjen a vízbe. Ezt szeretné a 2011/12-es tanévben is folytatni, ez azonban plusz órákat jelent a pedagógusnak.

10 10 Javasolja a képviselő-testületnek értsen egyet azzal, hogy szeptember 1. napjától az úszásoktatást tartó szakember (Kecskés Balázs testnevelő tanár) bérét az Önkormányzat vállalja. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 43/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Fodor András Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai-szakmai Szolgáltató Intézményben jogviszonnyal rendelkező gyermekek és tanulók részére a Csalogány Tanuszodában tanórarendszerű keretek között szervezett úszásoktatás személyi feltételeit szeptember 1. napjától az alábbiak szerint határozza meg: A tanóra keretében a gyermekek és tanulók részére szervezett úszásoktatást tartó szakember (pedagógus, szakoktató) bérezéséről az Óvodát, illetve az Általános Iskolát működtető Önkormányzat gondoskodik. Felelős : Határidő: értelem szerint 5./ Dr. Sztankula Kornél fogászati feladatellátására vonatkozó megbízási szerződés módosítása: Előadó: A fogorvos rendelési idejének módosítására vonatkozó előterjesztést is írásban megkapták, kéri fogadják el.

11 11 H o z z á s z ó l á s o k: Mezriczky Ferenc képviselő A határozatból nem derül ki, hogy a fogászati rendelésnek hol a helye, nincs megkülönböztetve a székhely és telephely, ez félrevezető. Varga Lászlóné jegyző A határozati javaslat 1. pontját ki lehet egészíteni b.) ponttal, ahol megjelölésre kerül, hogy a fogorvos telephelye Lengyeltóti, Bem u.20. Góz Mihály képviselő A fogorvosi ellátással kapcsolatosan szeretné elmondani, hogy eddig az iskolafogászati szolgáltatást itt helyben, az iskolában megoldotta a fogorvos. A jövőben azonban ez nem lehetséges, csak szakrendelőben lehet elvégezni az 1-8. osztályos tanulók fogászati szűrését, ezért tisztelettel kéri, hogy félévenként két alkalommal az iskolabuszt az Önkormányzat biztosítsa a tanulók Lengyeltótiba történő szállításához. Miseta Andrea képviselő A fogorvos volt az orvosi rendelőben és kérte, hogy a rendelőt az iskolafogászati szűrésre bocsássák rendelkezésére. Dr. Szűcs Tibor képviselő Mivel a rendelőnek van működési engedélye, ezért ezeket a szűrővizsgálatokat el lehet itt is végezni, és nem kell Lengyeltótiba utaztatni a gyerekeket. Csak olyan helyen végezheti a vizsgálatokat, ahol van működési engedély. Amennyiben nem az orvosi rendelőben végzi a szűrővizsgálatot a fogorvos, úgy az Önkormányzat az iskolabuszt rendelkezésre fogja bocsátani. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy Dr. Sztankula Kornél fogorvossal kötött megbízási szerződés módosítását fogadja el. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 44/2011. (IV.4.) KT.sz.határozat Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, mint megbízó és Dr. Sztankula Kornél egyéni vállalkozó fogorvos, mint megbízott között létrejött vegyes korcsoportú fogászati alapellátási feladatellátására kötött megbízási szerződést az alábbiak szerint módosítja:

12 12 1.a.) A megbízási szerződésben foglalt Dr. Sztankula Kornél egyéni vállalkozó fogorvos székhelye az alábbiak szerint változik: 8693 Lengyeltóti, Kölcsey u b.) A megbízási szerződésben foglalt Dr. Sztankula Kornél egyéni vállalkozó fogorvos telephelye: Lengyeltóti, Bem u A megbízási szerződésben meghatározott rendelési idő az alábbiak szerint változik: Rendelési idő hétfő kedd szerda csütörtök péntek iskolafogászat Határidő: azonnal Felelős: 6./ Parragh Márta Balatonkenese, Márkó u.12/4.sz. alatti lakos csisztafürdői üzletsoron terasz építéséhez engedély kérése: Előadó: Parragh Márta Csisztafürdőn az üzletsoron lévő boltot bérbe vette és büfét szeretne üzemeltetni, szeretné az üzlet előtti területet bővíteni, ehhez kéri a képviselő-testület hozzájárulását. Tájékoztatja továbbá a képviselő-testületet, hogy a köztéri WC üzemeltetését is elvállalná. A működtetése mindig is problémát okozott az Önkormányzatnak, több éven keresztül közhasznú munkásokkal próbálták megoldani, de soha nem volt olyan tiszta. Elmondja továbbá, hogy 5 óra után Csisztafürdőn egyetlen egy vendéglátó egység nincs nyitva, a nyaralóknak a faluba kellett bemenni, hogy tudjanak valamit fogyasztani. Eddig senki nem akart nyitva lenni a fürdő zárása után, most jelentkezett egy vállalkozó, aki este is nyitva van, úgy gondolja ez jó dolog. Varga Lászlóné jegyző Az üzletsoron csak ez a köztéri WC. van, van egy személyzeti, ami a saját tulajdonuk. Az ÁNTSZ-től az üzletek csak úgy kapnak működési engedélyt, ha van mellékhelyiség. Kérelmező vállalta, hogy teljes mértékben felújítaná és üzemeltetné a nyilvános WC-t.

13 13 Tájékoztatja továbbá a képviselő-testületet, a fürdő területén az éttermet üzemeltető vállalkozó az épület egy részéből élelmiszer boltot kíván nyitni nem csak a fürdő, hanem kifelé, a parkoló felé is. Javasolja a képviselő-testületnek, járuljon hozzá a terasz bővítéséhez és területi bérleti díjat évre a korábban elfogadott határozat alapján állapítsa meg, valamint kössön megállapodást nyilvános WC. üzemeltetésére. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 45/2011. (IV.4.) KT.sz.határozat 1./ A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy Csisztafürdőn a 984.hrsz. alatt található ABC üzlet előtti teraszt Parragh Márta Balatonkenese, Márkó u.12/4.szám alatti lakos saját költségén 27 m2. nagysággal bővítsen. 2./ A képviselő-testület a 984.hrsz. alatt található üzlet előkertjének bérleti díját évben Ft-ban állapítja meg. 3./ Felhatalmazza a polgármestert a bérleti szerződés valamint a nyilvános WC. üzemeltetésére a megállapodás megkötésére és aláírására. Felelős : Határidő: szerződéskötés15 napon belül 7./ Mozgáskorlátozottak Lengyeltóti Csoportjának anyagi támogatás iránti kérelme: Előadó: A Mozgáskorlátozottak Lengyeltóti csoportja anyagi támogatás iránti kérelmet nyújtott be a képviselő-testülethez. Tájékoztatásuk alapján a legtöbb tagja buzsáki lakos, szeretnének valamilyen szintű támogatást, kéri a javaslatokat, véleményeket.

14 14 H o z z á s z ó l á s o k: Góz Mihály képviselő A képviselő-testületnek korábban volt egy olyan döntése, minden helyi szervezetet támogat és a csoport létszámának 70 %-a buzsáki. A csoportnak vannak rendezvényei, adminisztráció, segíti a mozgáskorlátozottakkal való kapcsolattartást. Vannak kiadásaik és a támogatást működésre kérték, mindenképpen azt javasolja, hogy a képviselő-testület támogassa a csoportot. Mezriczky Ferenc képviselő Ő is javasolja, de nem pénzösszeget, hanem mivel mozgáskorlátozottakról van szó, többen igénybe vehetnék Csisztafürdőt a mozgásszervi problémáikra. Az Önkormányzat vásároljon támogatásként belépőjegyet a fürdőre és azt adja a csoportnak támogatásként. Állapítson meg a testület egy meghatározott összeget, amelynek felét átutalja működésre, a másik felén pedig vásároljon fürdőbelépőt. Varga Lászlóné jegyző Egyetért azzal, hogy az Önkormányzat vásároljon meghatározott számú jegyet a fürdőre és a csoport ossza ki a tagok között. Dr. Szűcs Tibor képviselő A javaslattal bizonyos mértékig egyetért, de azt is tudni kell, hogy nem minden mozgáskorlátozott fürödhet a csisztai vízben. Azt a testület kikötheti, hogy a támogatást a kedvezményes fürdőbelépőkre ajánlja fel. Zakariás Zoltán alpolgármester A testület állapítson meg egy összeget, amiért az Önkormányzat belépőket vásárol. Javasolja a testületnek, hogy a tagok 10 %-ának 35 főnek biztosítson belépőjegyet. Az elhangzottak alapján javasolja a testületnek, hogy vásároljon 35 db. fürdőbelépőt Ft-ért és támogatásként ezt adja a Csoportnak. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 46/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület a Mozgáskorlátozottak Lengyeltóti Csoportja részére 35 db. Csisztafürdőre szóló belépőjegyet vásárol Ft. összegért.

15 15 2./ Utasítja a polgármestert, hogy a belépőjegyeket a fürdő üzemeltetőjétől évre vásárolja meg és a Csoportnak támogatásként adja át. Felelős : Határidő: 30 napon belül 8./ Folyószámla hitelkeret megújítása: Előadó: A képviselő-testület az elmúlt évben döntött a folyószámla hitelkeret igényléséről, majd annak módosításáról, melynek határideje április vége. Az Önkormányzat jelenleg a hitelkeretből 3 millió Ft-ot használt fel, de szeptember végéig ebből a keretből kell a kiadásokat fedezni, mivel a jelenlegi állás szerint bevétel sehonnét nem várható. A napokban érkezett meg az első közvilágítási áramszámla az E.On-tól, ami kevesebb, mint az elmúlt években volt. Az I. negyedéves számla a korábbi 1 millió Ft-tal szemben nem egészen Ft. Az intézményeknél van valamennyi megtakarítás, szolgáltató váltás és árcsökkentés is történt. Tájékoztatásképpen elmondja, hogy az elmúlt évben a 20 millió Ft-os hitelkeretet az Önkormányzat a évi költségvetési számadatai alapján kapta, 2010-től az iskola Többcélú Kistérségi Társulás fenntartása alá tartozik, nincs a 300 millió Ft-os költségvetés, ezért nem is biztos, hogy a 20 millió Ft-os hitelkeretet az Önkormányzat megkapja. Úgy gondolja az Önkormányzat mindennel takarékoskodott, három személy munkabére is megmarad nyugdíjazás miatt. Az óvodánál és az iskolánál a nyugdíjba vonulók helyét közhasznú dolgozókkal fogják betölteni, valamint egy 100 %-os támogatottságú rehabos foglalkoztatására is sor került. Kéri a képviselő-testületet, hogy a folyószámla hitelkeret meghosszabbításával értsen egyet. Tájékoztatja továbbá a képviselő-testületet, hogy a közoktatási intézmény társulásnak hozzájárulásként Táska község Önkormányzatának e Ft-ot kell fizetni. Ezt az összeget az Önkormányzat nem tudja teljes egészében kifizetni, Buzsáki Önkormányzattól e Ft. összeget kér, hogy vállaljon át helyettük. Amennyiben Táska község nem tudja a hozzájárulást kifizetni és a Társulás nem tudja inkasszóval a számlájukról leemelni, úgy a több mint 7 millió Ft-ot Buzsáktól fogják behajtani. Felmerült Táska részéről az a megoldás is, hogy a táskai gyerekeket átviszik más iskolákba, mivel kevesebbet kell utánuk fizetni. Jelenleg a buzsáki iskolába 34 táskai gyermek jár, ha elviszik őket, akkor a normatívát is megvonják a községtől. Táska is nagyon nehéz anyagi helyzetben van, ezért kéri a képviselőtestület hozzájárulását. Kéri a hozzászólásokat, véleményeket, javaslatokat.

16 16 H o z z á s z ó l á s o k: Jilling Tibor képviselő Táskai Önkormányzat kérésével kapcsolatosan javasolja megállapodást kötni, hogy legalább 5 éven keresztül nem viszi el a gyerekeket más iskolába. Góz Mihály képviselő Javasolja a hitelkeret megújítását annál is inkább, mert az Önkormányzat nem tudni tud-e pályázatot benyújtani az ÖNHIKI-re. A helyi adóbefizetések márciusig megtörténtek, más bevételi forrás nem várható. A táskaiak kérésével kapcsolatosan két dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni. Eddig kitartottak Buzsák mellett, amikor az intézménynek a létszám miatt szüksége volt a táskai gyerekekre, idehozták Őket és emelt normatívát kapott rá az iskola. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy szabad iskolaválasztás van, ma egy Önkormányzat nem dönthet hova viszi a gyerekeket iskolába. Tájékoztatja továbbá a testületet, információja szerint előfordulhat, hogy szeptember 1-től a Minisztérium átveszi az intézmények személyi kiadásainak és járulékainak a finanszírozását. A kimutatások szerint országos szinten 85 %-ban fogják finanszírozni, a 15 %. marad az Önkormányzatoknál. Erről még nincs döntés. Javasolja a képviselő-testületnek, mivel Táska is nagyon nehéz helyzetben van, ezért az általa kért e Ft-ot átmenetileg adja meg, hiszen 34 gyerekről van szó. Zakariás Zoltán alpolgármester Ha tudja a testület, adja meg a kért összeget, csak azon kell elgondolkodni, honnét lesz erre fedezet. Polgármester úr elmondja, hogy az Önkormányzathoz szeptemberig pénz nem folyik be, de ha meg lehet oldani, akkor oldja meg a testület. Igaza van képviselő úrnak, a bajban kiálltak mellettünk, most ők szorultak rá, természetesen segíteni kell. Mezriczky Ferenc képviselő A mostani gazdasági helyzetben és ahogy Buzsák község Önkormányzata is áll, nem támogatja a táskaiaktól való átvállalást. Az összes gyerek nem fog elmenni más iskolába, egy részét itt fogják tartani, valamennyi finanszírozás visszajön. Kérdése, ha a képviselő-testület a saját költségvetését nem tudja rendbe tenni, a buzsákiaknak ki fog segíteni, mert ők azért vannak, hogy a buzsáki emberek érdekeit képviseljék. Úgy gondolja, hogy Buzsák költségvetése most nincs olyan helyzetben, hogy szolidaritást vállaljon más településekkel szemben. Zakariás Zoltán alpolgármester Képviselő úr hozzászólásával szemben más a véleménye. Vannak kialakult jó szokások és jó viszony és Táskával mindig is olyan viszonyt ápolt Buzsák, amit nem szabad elrontani azzal, hogy nem fizet Buzsák, viszont azt is tudni kell, hogy honnét.

17 17 Varga Lászlóné jegyző Egyetért azzal, hogy meg kell oldani valahogyan, javasolja most a testület ne döntsön, elviekben támogatja a Táskai Önkormányzat kérését és keresi a forrás lehetőségét. Dr. Szűcs Tibor képviselő Számszakilag egyetért Mezriczky képviselő úrral, de ő is azt mondja, hogy nem érdemes a régóta tartó jó kapcsolatot felrúgni, hiszen mindenképpen a buzsáki Önkormányzatnak kellene fizetni. Azt javasolja próbáljanak meg egyezségre jutni és a képviselő-testület vállalja a plusz költséget. Zakariás Zoltán alpolgármester A képviselő-testület valahogyan ezt pénzt kigazdálkodja, jövőre ez már emelkedni fog, nehogy az legyen, hogy jövőre is meg utána is kéri a Táskai Önkormányzat. Varga Lászlóné jegyző A képviselő-testületnek csak a 2011-es évről kell dönteni. Azzal egyetért, hogy nem minden táskai gyerek menne el az iskolából, de ha csak 10 gyerek elmegy, az Önkormányzatnak az már több kárt jelentene, mint a 1,5 millió Ft. Azt is figyelembe kell venni, hogy az országgyűlési képviselő azon van, hogy a közoktatási integráció megszűnjön, akkor viszont a buzsáki iskolának szüksége lesz a táskai gyerekekre. Mezriczky Ferenc képviselő A hitelkerettel kapcsolatosan azt kérdezi, ha az Önkormányzat így áll pénzügyileg, mi az elképzelés arra, hogy Buzsák költségvetése rendezett legyen. Az egy dolog, hogy most átmeneti állapot van, de mi lesz a megoldás, ezt a kormány konszolidálni nem fogja. Nem látja a rendezést, ez egy un. adósság spirál, ami felé elindul az Önkormányzat, tenni nem nagyon akarnak ellene, illetve azok a lépések, amelyek a megtakarításra, takarékosságra irányulnak, az kevés ehhez. Nagyobb léptékű dolgokra van szükség. Képviselő úr mit ért nagyobb léptékű alatt? A képviselő-testület nem szeretne több hitelkeretet felvenni, mint ami most meg van, ez a 20 millió Ft-at megújítani. Varga Lászlóné jegyző Amikor a képviselő-testület elfogadja a költségvetést még nem tudja, hogy jövőre milyen finanszírozási lehetőségek lesznek, hogyan lehet hosszabb távra gondolkodni. Örülni kell, hogy ezt az időszakot minden különösebb probléma nélkül az Önkormányzat átvészeli, nem lehet több évre tervezni. Olyan információja van, hogy még ebben az évben meg kell lenni az önkormányzati reformnak, ami azt jelenti, hogy a körjegyzőségek létrehozását támogatja. Ez hosszabb távon mindent meg fog oldani.

18 18 Dr. Szűcs Tibor képviselő Mindannyian tudják, hogy az Önkormányzat tevékenysége valamilyen formában vállalkozás, az ország önkormányzati közül %. ilyen nehéz körülmények között működik, de vannak olyanok is, akik már az intézményeiket sem tudják fenntartani. Valamilyen mértékig egyetért a hitellel és okos gazdálkodással lehet a működést biztosítani. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy a 20 millió Ft-os folyószámla hitelkeret megújításával értsen egyet. A képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozza: 47/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1. / A képviselő-testület a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet Buzsáki Kirendeltségénél Ft. azaz Húszmillió Ft. folyószámla hitelkeretet igényel május 1. napjától. 2./ A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy az igénylést és a kérelmet a Takarékszövetkezetnél nyújtsa be. Felelős : Határidő: április 30. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Közoktatási Társulási hozzájárulásból Táska községi Önkormányzat hozzájárulásából évben e Ft-ot vállaljon át. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 48/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület Táska község Önkormányzatára eső Közoktatási társulási hozzájárulásból évben e Ft-ot átvállal.

19 19 2./ Buzsák Községi Önkormányzat közoktatási társulási hozzájárulása évben e Ft-ra változik. 3./ A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a határozatkivonatot a Többcélú Kistérségi Társulásnak küldje meg. Felelős : Határidő: azonnal 9./ Buzsák 0312/1.hrsz-ú saját használatú útra vezetékjog bejegyzéshez hozzájárulás: Előadó: Felkéri Varga Lászlóné jegyzőt, hogy a vezetékjog bejegyzéssel kapcsolatosan tájékoztassa a képviselő-testületet. Varga Lászlóné jegyző A Magyar Horizont részére került kiépítésre a gázvezeték, amely a Bajcsy Zs. u-ban megy. A vezeték önkormányzati tulajdonú területéből 376 m2-t foglal el, ezért a szolgalomért a KFt. felajánlott Ft. egyszeri kártalanítási díjat. Nem tulajdonjogot, csak vezetékjogot kérnek, melyre egy megállapodást kell kötni a képviselő-testület hozzájárulásával. Javasolja a képviselő-testületnek értsen egyet a 0312/1.hrsz-ú saját használatú útra történő vezetékjog bejegyzésével és hatalmazza fel a polgármestert a megállapodás aláírására. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 49/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ a képviselő-testület megállapodást köt az E.On Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt-vel (8800. Nagykanizsa, Zrínyi M.u.32.) az Önkormányzat tulajdonát képező 0312/1.hrsz-ú 1 ha m2. összterületű saját használatú út 376 m2. területére vezetékjog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésére.

20 20 2./ A vezetékjog alapításának ellenértékeként a Zrt Ft. egyszeri kártalanítást fizet az Önkormányzatnak. 3./ A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a megállapodás valamint a változási vázrajz aláírására. Felelős : Határidő: aláírásra azonnal 10./ KEOP /A/ jelű pályázat benyújtása komposztáló ládák kiosztására: Előadó: KEOP pályázati kiírás történt komposztáló ládák kihelyezésére, 95 %-os állami támogatottságú, az Önkormányzatnak 5 %. saját erőt kell biztosítani. Érkezett árajánlat a ládákra, 200 db. láda kihelyezése esetén az önrész Ft. A ládák műanyagból vannak, 340 literesek és olyan lakóházakhoz kerülnének kihelyezésre, ahol nagy családok vannak és a kerteket művelik. A ládákat 5 évig meg kell őrizni. Az összes környező település nyújt be pályázatot, véleménye szerint nem kellene ezt a lehetőséget kihagyni. Kéri a hozzászólásokat, véleményeket. H o z z á s z ó l á s o k: Dr. Szűcs Tibor képviselő Most az Önkormányzatnak annyira nincs pénze, nem javasolja a pályázat benyújtását. Falusi emberek lévén mindenkinek meg van a lehetősége a komposztálásra. Jilling Tibor képviselő Sajnos a zöldhulladékot is kiteszik kukák mellé az emberek, véleménye szerint ki kell helyezni ezeket a ládákat, de hogy mennyire van szükség, azt nem tudná megmondani. Mezriczky Ferenc képviselő Ő abban látja a problémát, ha 250 ládára pályázik az Önkormányzat milyen alapon lesz kiosztva, ki kap belőle. Elsődleges kérdés, hogy a pályázatot akarja-e az Önkormányzat benyújtani és van-e rá önerő.

21 21 Pályázatok benyújtásával az a véleménye, hogy meg kell pályázni valamennyit, mire elbírálásra kerülnek a képviselő-testület előtt is tiszta lesz, hogy lesz-e rá pénzügyi keret. Ha nem tud hozzá önerőt biztosítani, még mindig vissza lehet mondani, de ha nem pályázza meg, esély sem lesz a megvalósításra. Mezriczky Ferenc képviselő Javasolja, hogy a nézeteltérések elkerülése végett azok az ingatlantulajdonosok, akik igénylik járuljanak hozzá a ládák költségeihez.. A 250 db. ládára való pályázat esetén az önerő Ft, ami Ft-ot jelentene ingatlanonként, ez valóban nem sok. Egyetért képviselő úr javaslatával, az első 250 fő, aki támogatja a komposztáló ládák kihelyezését, az kapja meg. Zakariás Zoltán alpolgármester Lesz 250 ládára igény? Tudomásul kell venni, hogy faluban élünk. Azt is tudatni kell az emberekkel, hogy ezeket a ládákat 5 évig meg kell őrizni. Kara Lajos képviselő Az elhangzottak alapján javasolja a képviselő-testületnek, hogy a KEOP /A/ jelű pályázatra 250 db. komposztáló láda kiosztására nyújtsa be pályázatát és vállalja az önerő biztosítását. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 50/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület megbízza a B& B Projektmenedzser Kft-t (képviselő: Mohácsi Balázs) Kaposvár, Iskola köz 5., hogy a KEOP /A/09-11 jelű pályázat keretében 250 db. komposztáló edény beszerzésére, szállítására a pályázatot elkészítse és benyújtsa. 2./ A projekt költsége összesen 250 db. láda esetén Ft, melyből az önerő Ft., melyet a képviselő-testület vállal.

22 22 3./ A képviselő-testült utasítja a polgármestert, hogy a pályázathoz szükséges adatokat valamint a határozatot a Kft-nek küldje meg. Felelős : Határidő: 15 napon belül 11./ KEOP /A/ jelű pályázat benyújtása kerékpártároló építésére: Előadó: Szintén KEOP-os pályázat keretében kerékpártároló építésére lehet pályázatot benyújtani. Ott ahol a meghatározott kerékpár befogadó képességgel a tároló megépül, ott 3 millió Ft. értékig vizesblokk helyiséget zuhanyzót kell kialakítani vagy felújítani. Amennyiben a képviselőtestület hozzájárulna, a futball pálya mellé lehetne az egyik tárolót, ott a meglévő zuhanyzó felújításával, valamint az Általános Iskolához a másik tárolót és az óvodához kiépíteni. Három kisebb tárolót ki lehetne építeni egy zuhanyzóval. A támogatottság mértéke 95 %., a pályázat beadási határideje folyamatos, egyenlőre még árajánlat nem érkezett rá, a pályázható összeg maximul Ft. Kéri a hozzászólásokat, véleményeket. H o z z á s z ó l á s o k: Góz Mihály képviselő Az iskola udvarán lévő politechnika teremnél 2 zuhanyzó is van, amit fel lehet újítani. Mezriczky Ferenc képviselő Javasolja olyan megoldásban gondolkodni, hogy a községi rendezvények alkalmával a nyilvános illemhelyet olyan állapotba, illetve olyan helyre kellene elhelyezni, hogy az használható legyen. Zakariás Zoltán alpolgármester Amennyiben a pályázat nyertes lesz, a sportöltözőhöz javasolja kivinni, úgy is gondok vannak a vizesblokkal. Amikor az óvoda tetőfelújítása elkészült, akkor is már szó volt arról, hogy oda is készül egy kerékpártároló.

23 23 A nyilvános WC. nyári időszakban napközben is nyitva van, ma szerelték fel benne azokat a takarékos kézmosókat és WC-papír tartókat, amilyenek az iskolában, a faluházban és a hivatalban is van. A Tájházhoz is ugyanilyen berendezések kerültek felszerelésre. Javasolja a képviselő-testületnek értsen egyet a pályázat biztosításával. benyújtásával és az önerő A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 51/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület megbízza az R-Optimum Kft-t (képviselő: Müller Miklós) Pécs, Olga u.3/., hogy a KEOP /A/09-11 jelű pályázat keretében fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek című kiírásra kerékpártároló létesítésére a pályázatot elkészítse és benyújtsa. 2./ A projekt költsége összesen Ft, melyből az önerő Ft., melyet a képviselő-testület vállal. 3./ A képviselő-testült utasítja a polgármestert, hogy a pályázathoz szükséges adatokat valamint a határozatot a Kft-nek küldje meg. Felelős : Határidő: 15 napon belül 12./ Faluház kistermének térítésmentes bérbeadására kérelem: Előadó : Fehér Ferenc Buzsák, Lenin u.127.sz. alatti lakos kérelemmel fordult a képviselő-testülethez, hogy a Faluház kistermét szeretné bérbe venni, az a kérése, hogy a kistermet térítésmentesen biztosítsa a testület a gyülekezete számára. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy a faluház vezetőjével egyeztetett időpontban a kistermet egy alkalomra térítésmentesen biztosítsa nevezett részére.

24 24 A képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozza: 52/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat A képviselő-testület Fehér Ferenc Buzsák, Lenin u.127.sz. alatti lakos és gyülekezete részére a Faluház kistermét a előre egyeztetett időpontban egy alkalommal térítésmentesen bérbe adja. 13./ Kitüntető címek adományozására javaslat: Előadó: A kitüntetések adományozásáról szóló 9/1997. (XII.18.) sz. rendeletben szerepel a kitüntetések adományozásának rendje. A Buzsák községért és a Buzsák község Díszpolgára kitüntető címre május végéig lehet javaslatot tenni. A kitüntetések átadásának ideje a Buzsáki Búcsú. Olyan személyeket, civil szervezeteket lehet a cím elnyerésére javasolni, akik sokat tettek a községért. Varga Lászlóné jegyző Felolvassa a rendelet szövegét, hogy kinek lehet Buzsák községért és Buzsák község Díszpolgára kitüntető címet adományozni. Javaslatot tehetnek a polgármester, alpolgármester, jegyző, a képviselő-testület tagjai, bizottságok, társadalmi szervezetek, egyesületek, valamint az intézmények vezetői. A rendeletből készül egy kivonat, megküldésre került a felsoroltaknak, akik május 31. napjáig tehetik meg javaslatukat. Díszpolgári cím évente egy alkalommal egy személynek arany pecsétgyűrű formájában adományozható, a Buzsák községért cím - emlékplakett és emléklap - adományozható magánszemélynek, kollektíváknak, akik hozzájárultak Buzsák fejlődéséhez. H o z z á s z ó l á s o k: Góz Mihály képviselő Javasolja a kitüntető cím adományozását, már régóta nem volt ilyen.

25 25 Javasolja a képviselő-testületnek, értsen egyet évben Buzsák községért és Buzsák község Díszpolgára cím adományozásával, a javaslatok leadási határidejét május 31. napjában javasolja megállapítani. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 53/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület egyetért azzal, hogy augusztus 15-i Buzsáki Búcsú alkalmával Buzsák községért valamint Buzsák község Díszpolgára kitüntető cím kerüljön adományozásra. 2./ A képviselő-testület felhívja a 9/1997. (XII.18.) számú rendeletben meghatározott érintetteket, hogy a javaslatukat május 31-ig tegyék meg. Felelős : Határidő: május / Csisztapusztára sebességlassító kihelyezési költségének vállalása: Előadó: Már korábban is volt szó róla és a Csisztapusztai lakók is kérték, hogy a faluba az Önkormányzat helyezzen ki sebességlassítót, un. fekvőrendőrt. Érkezett árajánlat erre vonatkozóan, 2 db. fekvőrendőr 6 m. hosszú, 50 cm. széles - kiépítését Ft-ért vállalná. Amennyiben a képviselő-testület egyetért vele, a megrendelést el lehet küldeni, az út-híd fenntartás keretéből ez megoldható a évi költségvetésből. Kéri a képviselő-testületet értsen egyet a sebességlassító megépítésével és vállalja annak költségét.

26 26 A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 54/2011. (IV.4.) KT.sz. határozat 1./ A képviselő-testület megrendel Kiss Zoltán vállalkozónál Buzsák-Csisztapusztára 2 db. sebességlassító un. fekvőrendőr kiépítését, melynek költségeit a évi költségvetése terhére vállalja. 2./ A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a megállapodás megkötésére, illetve annak aláírására. Felelős : Határidő: 30 napon belül 16./ T á j é k o z t a t ó k: Tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy a Pestterv adott egy árajánlatot a fermentáló üzem építésével, illetve a Rendezési Terv módosításával kapcsolatosan. A vállalkozó szóban jelezte, hogy szeretné, ha ennek a költségét Buzsák község Önkormányzata fizetné ki. Írásos kérelem még nem érkezett, az ajánlatot nem az Önkormányzat kapta, ezért egyenlőre ezzel nem kíván foglalkozni. Varga Lászlóné jegyző A Lengyeltóti építéshatóságnál történt egy félre tájékoztatás, az üzem megépítése nem olyan egyszerű, mint ahogyan indult. A Parlament előtt van egy területrendezésről szóló törvény, amelyhez módosító javaslatot kellett benyújtani. Amennyiben ezt a módosító indítványt elfogadják, úgy nem lesz akadálya a beruházásnak. A törvényjavaslat elkészítése és alátámasztását és azokat a munkarészeket, amelyek ehhez szükségesek, ezt készítette el a PESTTERV Kft. A beruházó ennek költségét szeretné az Önkormányzatra áthárítani. A képviselő-testület is tudja, amikor Rendezési Terv módosítás van, mindig az fizeti a költségeket, akinek az érdekében történik a módosítás. Ezt a költséget is vállalta a beruházó, most még is mást akar. A terült megvásárlásakor beruházó felkereste az Önkormányzatot, hogy tájékozódjon. Akkor a Lengyeltóti építéshatóság rosszul tájékoztatta a beruházót és nem tudott róla, hogy a kérdéses terület az R2 építési övezetbe került.

27 27 Mezriczky Ferenc képviselő Véleménye szerint mivel Lengyeltótiban a beruházót félre tájékoztatták, ezt nekik kell lenyelni. Polgármester úr tárgyaljon Lengyeltóti Város polgármesterével, ne próbálják ellehetetleníteni hivatali úton Buzsák felelősségét. Miután kiderült a probléma, több település is felkérte, hogy náluk építse meg az üzemet. Véleménye szerint valamilyen szinten meg kell oldani, nem kell teljesen lemondani a beruházás lehetőségéről. Tájékoztatja továbbá a képviselő-testületet, hogy egy korábbi döntés alapján az orvosi rendelő melletti önkormányzati terület értékesítésre került Gödény Tibor részére, ami egészen a patak partjáig nevezett tulajdona lett. Ez azonban csak akkor derült ki, amikor az Önkormányzat a patak melletti területről az összes fát kitermeltette. Az Önkormányzatnak ott csak egy nagyon kicsi területe van, szó volt arról is, hogy oda lesz egy fűtőház tervezve, ami megoldja az összes intézmény, hivatal fűtését. A tulajdonos felajánlott különböző bérlési lehetőségeket. Zakariás Zoltán alpolgármester Gödény Tibor a fenti területet azért kérte az Önkormányzattól, hogy oda fogja építeni az irodaépületét és az országos hírű cégét ide akarja hozni. Azt ígérte, hogy ezt meghatározott időn belül fel fogja építeni, úgy emlékszik rá, hogy nem az egész terület került értékesítésre. Gödény Tibor nem teljesítette, amit ígért, ezért adja vissza a területet az Önkormányzatnak egy jelképes összegért, és meg lehet a hőközpontot rajta építeni. Akik régi képviselők akkor döntöttek, mindenki félreértette a dolgot? Dr. Szűcs Tibor képviselő Véleménye szerint aki nem mérte fel pontosan a területet, az hibázott. Az iskola fűtésével kapcsolatosan tájékoztatja a testületet, három alternatívára érkezett ajánlat. Ez a pályázat is a KEOP-os pályázati felhívások között szerepel. Az 1.alternatíva szerint a fűtőanyag csak gáz. A meglévő épület tetőszigetelésének felújítása csapadék és hőszigetelés, kazánok cseréje korszerű gáztüzelésű kazánra. Radiátorok lecserélése lapradiátorokra, termosztatikus szelepekkel felszerelve. Nettó bekerülési költsége Ft. A 2. alternatíva szerint a fűtőanyag gáz + méterfa. A gázkazánokat kell fatüzelésű kazánra cserélni, megtartva az eredeti gázkazánokat. Nettó bekerülési költsége Ft. A 3. alternatíva szerint a fűtőanyag gáz + pellet, a gázkazánokat kell pellet tüzelésű kazánra cserélni, megtartva az eredeti gázkazánokat. Nettó bekerülési költsége Ft. Az összes energia megtakarítás %. A pályázat 85 %-os állami támogatottságú és megújuló energiát ( napkollektor) kell, hogy tartalmazzon. A beruházást csak ütemezve lehetne megvalósítani, az I. ütemben a kazáncserét, majd a tetőszigetelést.

28 28 Góz Mihály képviselő Mivel az intézményben éjszaka is kell fűteni, az alkalmazott személyek díját is hozzá kell számolni. Varga Lászlóné jegyző Polgármester úr által elmondottak, csak tájékoztató jellegűek, a képviselő-testületnek arról kell dönteni, hogy a három alternatíva közül melyik legyen, amire esetleg a pályázatot benyújtja. Valószínű, hogy az önerő alapra is lehet pályázni a minisztériumnál. Jilling Tibor képviselő Azt kérdezi, hogy az önkormányzat területéről kitermelhető fa, hány évre elegendő, 4-5 évnél többre biztosan nem. Utána, ha venni kell, és már mindenki ezzel fűt, az meglehetősen bizonytalan. Van egy olyan lehetőség itt a környéken, ami a pellet mellett fog szólni, a lekaszált gaz, nád, amiből szintén lehet pelletet készíteni. Ami a pellet mellett szól, hogy térségben valóban sok nád van és ha úgy adódik, lehet kaszálni. A másik dolog, ami ez mellett szól, hogy Lengyeltóti geotermikus kutakat fúr, Szőlősgyörök is pellethasználatban gondolkodik. Valamilyen szinten a képviselő-testület adjon megbízást a pályázat megírására. Zakariás Zoltán alpolgármester Az önkormányzatnak van kettő olyan területe, amit nem használ, de állandóan kaszálni kell. Gondol itt a Május 1.u-ban lévő bolt mögötti területre, valamint a régi temető területére. Ha a képviselő-testület a fafelhasználás mellett döntene, nem nagy dolog és költség sem lenne ezeket a területeket akácfával eltelepíteni, 15 év után el lehet kezdeni a ritkítást, 30 év után az akácfa kivágható. Ezeket a területeket ki lehetne használni, a közhasznú dolgozókkal a telepítés megoldható lenne, a későbbi generációra gondolva. Góz Mihály képviselő Semmiképpen nem javasolja a gáz teljes megszüntetését, a II. és III. variáció között kell a testületnek állást foglalni. Dr. Szűcs Tibor képviselő Ő is a pellet mellet van. Jilling Tibor képviselő Ő is a pellett mellett van, de mielőtt döntene a testület szeretné tudni, hogy a pellet gyártása mennyibe kerül az Önkormányzatnak? Mennyivel lenne drágább a beruházás, ha a fűtésre rásegítenének napkollektorral? A fűtési idényben az első és az utolsó két hónapot a napkollektor elbírná.

29 29 A legnagyobb energiát az iskola fogyasztja, az elhangzottak alapján a III. variációra (pellet + gáz) vonatkozóan kellene majd a pályázatot elkészíteni és benyújtani, erről azonban majd a képviselő-testületnek kell dönteni. A napkollektorok felszerelésére nem adnak támogatást, nagyon jók, nagyon olcsón termelnek, de nagyon drága, de itt ha van rá 85 %-os támogatás, akkor minél több napkollektort kell felszerelni. Tájékoztatja továbbá a képviselő-testületet, hogy felkereste a hivatalt egy vállalkozó, aki felajánlotta, hogy a községre vonatkozóan elkészíti a településfejlesztési koncepciót. Időközben kiderült, hogy az Önkormányzatnak van már ilyen koncepciója, amit 2003-ban készítettek. Amennyiben a képviselő-testület úgy dönt, hogy Csisztafürdőn valamilyen mértékű fejlesztés történik, akkor ez a koncepció kell a pályázathoz, ezért majd a képviselőtestületnek dönteni kell arról, hogy a régit átdolgoztatja, vagy egy teljesen újat készíttet. Ennek a költsége jelentős összegű lenne, véleménye szerint a régit kellene aktualizálni. Varga Lászlóné jegyző Amikor a község Rendezési Tervét 2003-ban elkészítették, akkor készült el a község településfejlesztési koncepciója is, melyet a képviselő-testületnek is el kellett fogadni. Góz Mihály képviselő elhagyja az üléstermet és az ülés végéig sem tért vissza. Mielőtt a csisztafürdővel kapcsolatos tájékoztatót a képviselő-testület meghallgatnák, Varga Lászlóné jegyző kéri a képviselő-testület rendeljen el zárt ülést, személyes ügyről kívánja a testületet tájékoztatni. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy az ülés további részére rendeljen el zárt ülést. A képviselő-testület 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 55/2011. (IV.4.) KT.sz.határozat A képviselő-testület Varga Lászlóné jegyző indítványára zárt ülést rendel el.

30 30 A képviselő-testület a továbbiakban zárt ülés keretében folytatja ülését, melyről külön jegyzőkönyv készül. megköszöni a képviselő-testületi tagok megjelenését, az ülést bezárja. Kmf. Varga Lászlóné jegyző Kara Lajos polgármester Hitelesítők: Góz Mihály képviselő Jilling Tibor képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 31. napján megtartott ülésén Jelen vannak: -, - Dr. Illyés Erzsébet jegyző, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 7-én megtartott ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán alpolgármester, - Góz Mihály, Jilling Tibor, Mezriczky

Részletesebben

J EG Y Z Ő K Ö N Y V

J EG Y Z Ő K Ö N Y V J EG Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 27. napján megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, - Dr. Illyés Erzsébet mb. jegyző, -, - Góz Mihály,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. július 13-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből Jelen vannak: -, - Varga Lászlóné jegyző, - Kara Lajos alpolgármester, -

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Németbánya Önkormányzat Képviselőtestülete 8581 Németbánya Fő tér 3. Telefon/fax: 89/350-141 Szám: /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A 2011. február 28-án 9:00-kor tartott nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. március 29-én 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2012. november 13-án megtartott ülésén Jelen vannak: -, - Dr. Illyés Erzsébet mb.jegyző, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester,

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben

Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl.

Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Varga Kálmán a Bizottság elnöke Bors Miklósné

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. Határozat száma Tárgya 29/2014. (X. 27.) Polgármesteri program

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 23-án megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 23-án megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 23-án megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010. Önkormányzat Kapolcs Száma: 94-15/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete 2010. november 24-én 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2011. február 14.-én a NYÍLT ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint NAPIRENDEK:

Részletesebben

Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl.

Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl. Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről 166-6//2011. ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 5/2011.(III.30.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 10. napján megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, - Radóné Lelkes Erika mb. jegyző, - Zakariás Zoltán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Faludi Tamás polgármester ismerteti a naprendi pontokat. Kéri a képviselőket, tegyék meg észrevételeiket a napirenddel kapcsolatban.

J e g y zőkönyv. Faludi Tamás polgármester ismerteti a naprendi pontokat. Kéri a képviselőket, tegyék meg észrevételeiket a napirenddel kapcsolatban. Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2006. J e g y zőkönyv Készült a Kiskunmajsa Város Képviselő-testületének 2006. február 1-jén 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

Szám: 263-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én megtartott üléséről.

Szám: 263-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én megtartott üléséről. Szám: 263-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én megtartott üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 18-án megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: -, - Dankó József, Jozó Tamás, Kenyér Endre, Dr. Kovácsné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testület 2010. november 24-én a Művelődési Házban megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv 1. számú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28 i nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510-3 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28

Részletesebben

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. október 21-én Nagyszentjánoson az Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 16.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 27-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 1-14/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2009. november 24-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. február 20-án 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Borsosberény Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. október 28-án megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. október 28-án megtartott üléséről J e g y z ő k ö n y v készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. október 28-án megtartott üléséről Jelen vannak: Zsombok Lajos elnök Gyurákovics László Somogyvár alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 183-1/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. február 11-én /szerdán/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 230-15/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2008 november 28-án /pénteken/ 15.30 órai

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-18 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Azonosító szám: TÁMOP-2.4.5.-12/3-2012-0036 Nyitvatartási és ügyintézési idők racionalizálása Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Bárkai Jánosné és Göblyös Gáborné képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Bárkai Jánosné és Göblyös Gáborné képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2009. február 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterem Jelen vannak: polgármester Bárkai Jánosné Göblyös Gáborné Gyói Gábor Harmatos

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:32-12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. június 25.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. november 10-én (szerdán) 16.00 órakor megtartott ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Szociális és Közbiztonsági Bizottság 2011. április 19-i nyílt üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Haynald Lajos termében, 2013. december 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 5 települési képviselő:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás, Ádám Zsuzsanna al, Artai Balázs képviselő, Csókás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pécsely Község Önkormányzata PÉCSELY Szám:201/ 2-13 /2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2016. március 07-én 17:00 órakor megtartott nyilvános soron következő képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 29/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 15-én

Részletesebben

Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 22- én megtartott Jogi- Igazgatási- Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén.

Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 22- én megtartott Jogi- Igazgatási- Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén. I-1/9-5/2009. ikt. sz. Jegyzőkönyv Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 22- én megtartott Jogi- Igazgatási- Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén. Jelen vannak: Pap

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. március 28-án megtartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. március 28-án megtartott ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. március 28-án megtartott ülésén. Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint. Bencze István polgármester köszönti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 66/2013. Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 106/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 26-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester Gyıriné

Részletesebben

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2010. május 12-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésér l.

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2010. május 12-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésér l. Ügyiratszám: 22-27/2010. Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2010. május 12-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésér l. Helye: Polgármesteri Hivatal Jelen

Részletesebben

Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete 2528 Úny, Kossuth Lajos u. 2. Tel.: 33/508-800 Fax: 33/508-801 Email: info@uny.hu ================================================================== 11/2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 109/2011. (XI.29.) kt. határozat: A 2011. november 29-ei ülés napirendjének elfogadása 110/2011. (XI.29.)

Részletesebben

I-1/3-5/2011.ikt.sz. Jegyzőkönyv

I-1/3-5/2011.ikt.sz. Jegyzőkönyv I-1/3-5/2011.ikt.sz. Jegyzőkönyv Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2011. május 23.-án megtartott Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság nyílt ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 2009. január 7-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Megalkotott rendeletek: 1/2009. (I. 8.) rendelet: a helyi építészeti értékek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV

SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 12. napján 15:00 órakor megtartott nyilvános képviselő-testületi üléséről. Helye: Faluház Salföld,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2013. augusztus 30-án, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2013. augusztus 30-án, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: 2013. augusztus 30-án, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Városháza díszterme. JELEN VANNAK: dr. Garay Rita

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 2013. október 30-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Rendelete: 10 Határozatai: 198-205 T á r g y s o r o z a t a 1.) Tsp: Előterjesztés az 1/2013. (II.

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 19/2010. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 19/2010. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2010. december 20-án 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Söréd Községi Önkormányzat tárgyaló helyisége 8072 Söréd Rákóczi u. 59. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. december 11-én tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. december 11-én tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve 2014. december 11-én tartott n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen alkotott rendelet száma Tárgya 12/2014. (XII. 12.) 2014. évi költségvetési rendelet módosítása. 13/2014. (XII. 12.) A kitüntető címek

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29. napján 17 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29. napján 17 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 67-8/2015. NAGYTEVEL Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29. napján 17 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8562 Nagytevel,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Borbély Gábor Derekas András Katus Attila Kondéné

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: A Csévharaszti Polgármesteri Hivatal Dísztermében 2012. október 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: A Csévharaszti Polgármesteri Hivatal Dísztermében 2012. október 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: A Csévharaszti Polgármesteri Hivatal Dísztermében 2012. október 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: a csatolt jelenléti ív szerint Mocsáry

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 14/2011. Ö.ü. Készült: 5 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről Rendelet: Határozatok: 21/2015. (VII.10.) 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158/2015. (VII.09.) 2 J E

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi és Szúcs, Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2011. február 2-án 14 00 órakor tartott együttes ülésén, az Egercsehi Polgármesteri Hivatalban Határozatok

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testülete Szám: 1/2015. Határozatok száma: 1-16/2015. (01.21.) Rendelet száma: - JEGYZ KÖNYV Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén. AZ ÜLÉS HELYE: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme Bihartorda, Kossuth u. 73.

Részletesebben

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l.

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Az ülés helye: M vel dési Ház nagyterme Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2012. június 28-án megtartott rendes ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2012. június 28-án megtartott rendes ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 28-án megtartott rendes ülésérıl Jelen vannak: Pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása:

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása: Bak község Önkormányzati Képviselı-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2012. március 22-I rendkívüli nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZİKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Telefon: 06/88 596-910 Fax: 06/88 596-901 e-mail: jegyzo@balatonfuzfo.hu Szám: 4/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonfűzfő Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása.

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása. 140 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. augusztus 31-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló Jelen vannak: Meghívottak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvénytermében (Nagykáta, Dózsa

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kérem, képviselőtársaim kézfeltartással jelezzék annak elfogadását. Köszönöm. Ellenvélemény, tartózkodás nem volt.

JEGYZŐKÖNYV. Kérem, képviselőtársaim kézfeltartással jelezzék annak elfogadását. Köszönöm. Ellenvélemény, tartózkodás nem volt. JEGYZŐKÖNYV Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 6-án 13:00 órai kezdettel a Gamási Önkormányzat Tanácskozó termében megtartandó alakuló üléséről. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület

Részletesebben

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről.

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. 11-19/2009. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. Határozat száma: Tárgy: 273/2009.(XII.14.) Pénzügyi átcsoportosításról 274/2009.(XII.14.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: - SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 247-8/2013.

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 247-8/2013. Iktatószám: 247-8/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12. napján 16:00 órakor, a Művelődési Ház kis tanácstermében (8123 Soponya, Petőfi S. u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Barta Győző, Benkó Dániel, Fodor Istvánné, Lőrincz József, Mizsei Attila,

Részletesebben