SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ"

Átírás

1 SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ Ingatlan bérbeadás Amennyiben az ingatlan bérbeadásból származó jövedelem meghaladja az egy millió forintot és így a bérbeadó magánszemély 14%-os egészségügyi hozzájárulás (EHO) fizetésére kötelezett, úgy január 01-től nem számolhatja el költségként a fizetendő EHO-t. Családi járulékkedvezmény január 01-től ugyan azok a magányszemélyek jogosultak családi járulékkedvezményt igénybe venni, mint akik jogosultak a családi adókedvezményre. A munkavállaló alapesetben 18,5% 1 járulékot és 16% személyi jövedelemadót (SZJA) fizet a bruttó munkabéréből. Az elmúlt években a fizetendő SZJA már csökkenthető volt a családi adókedvezménnyel. Emlékeztetőül: Egy gyermek esetén a bruttó adóalapból Ft-ot lehet levonni, azaz Ft-al csökken a fizetendő személyi jövedelemadó ( Ft*16% SZJA = Ft). Két gyermek esetén 2* Ft-al csökkenthető az adóalap, ami Ft megtakarítást jelent. Három vagy több gyermek esetén az adóalap gyermekenként Ft-al csökken, azaz gyermekenként Ft-al kevesebb SZJA-t kell fizetni. Láthatjuk, hogy a 3 vagy annál több gyermekkel rendelkezők közül, valószínűleg sokan nem tudták a kedvezmény mértékét kihasználni. Számukra pozitív a változás január 01-től, ugyanis a fizetendő 17% járulék (7% egészségbiztosítási járulék és a 10% nyugdíjjárulék) is csökkenthető idéntől a családi járulék kedvezménnyel. A következőkben egy szemléletes példánkon keresztül mutatjuk be az új adókedvezményt. 1 10% nyugdíjjárulék; 7% egészségbiztosítási járulék; 1,5% munkavállalói járulék

2 Példa: Egy kedvezményre jogosult szülő 4 gyermeket nevel. A szülő jogosult családi adókedvezmény 2 igénybe vételére. Bruttó munkabére havi Ft. Családi adókedvezmény 2013/2014 Megjegyzés Bruttó munkabér Családi adókedvezmény alapja Ft*4 fő SZJA alap 0 Idáig nem történt változás az elmúlt évhez képest, hiszen a személyi jövedelemadó alapja 2013-ban is csökkenthető volt a családi adókedvezménnyel től: Mivel az érvényesíthető családi adókedvezmény Ft, azonban a munkavállaló bruttó munkabére csak Ft, így a különbözetre eső 16%-os adóval csökkenthető a fizetendő egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék is. Családi járulék kedvezmény 2014 Megjegyzés Családi adókedvezmény alapja Ft*4 fő SZJA csökkentésére felhasznált adóalap Megmaradt kedvezmény alap, melyet a fizetendő járulék csökkentésére fel lehet használni Ft Ft Felhasználható kedvezmény a járulékok csökkentésére Ft * 16% Fizetendő egészségbiztosítási járulék Ft * 7% Ténylegesen fizetendő egészségbiztosítási járulék 0 Felhasználható megmaradt kedvezmény a járulékok csökkentésére Fizetendő nyugdíjjárulék Ft * 10% Ténylegesen fizetendő nyugdíjjárulék Ft Ft A családi adó- és járulék kedvezményt évközben folyamatosan is igénybe lehet venni, de az éves személyi jövedelemadó bevallásban egyösszegben is. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Az évközben folyamatos kedvezmény érvényesítés előnye: havonta magasabb nettó jövedelem; hátránya: ha év közben megnő a bruttó munkabér, akkor a megelőző hónapokban esetlegesen fel nem használt családi járulék kedvezményt, már nem lehet érvényesíteni, még az éves bevallásban sem. 2 A családi adókedvezmény mértéke és a jogosultsági feltételek nem változtak 2014-ben, így továbbra is a as szabályozások érvényesek, melynek részletes ismertetését megtalálják a 2013-as adóváltozásokról szóló hírlevelünk személyi jövedelemadó részében.

3 A következő példán keresztül bemutatjuk, hogy mi a különbség az évközi- és az éves bevallásban érvényesített adó- és járulékkedvezmény között. Példa: A munkavállaló bruttó munkabére decemberében Ft helyett Ft. Három gyermek után tud családi adókedvezményt érvényesíteni egész évben. Családi adókedvezmény 2014 januártól - novemberig 2014 december Bruttó munkabér Családi adókedvezmény alapja SZJA alap Fizetendő SZJA Családi járulék kedvezmény 2014 januártól - novemberig december Családi adókedvezmény alapja SZJA csökkentésére felhasznált adóalap Megmaradt kedvezmény alap, melyet még fel lehet használni Felhasználható kedvezmény a járulékok csökkentésére Fizetendő egészségbiztosítási járulék Ténylegesen fizetendő egészségbiztosítási járulék Felhasználható megmaradt kedvezmény a járulékok csökkentésére Fizetendő nyugdíjjárulék Ténylegesen fizetendő nyugdíjjárulék Megmaradt fel nem használt kedvezmény Fizetendő munkavállalói járulék Nettó munkabér Éves nettó munkabérű Éves SZJA bevallásban szereplő adatok 2014 (ha év közben igénybe vesszük a kedvezményt) 2014 (ha év közben nem vesszük igénybe a kedvezményt) Bruttó bér (adóalap) Érvényesíthető családi adókedvezmény alapja SZJA alap Fizetendő SZJA Decemberben befizetett SZJA Ténylegesen fizetendő SZJA 0 0 Látható a fenti példából, hogy az adózó, hiába nem tudta érvényesíteni ig a havi Ft járulék kedvezményt, azt nem vehette figyelembe a decemberi bérénél, így Ft fizetendő adója keletkezett.

4 Az éves adóbevallásban érvényesített kedvezmények előnye: a teljes adókedvezmény érvényesíthető; hátránya: nagyobb összegű visszaigénylést eredményez, mely általában adóellenőrzést von maga után, ez pedig személyes megjelenéssel jár a NAV-nál, így egy nap szabadságot bizonyosan fel kell áldozni az ellenőrzésre. Egyéni vállalkozóknak is van lehetőségük év közben érvényesíteni a kedvezményt, azonban ez havi bevallást és adó-, valamint járulék befizetést von maga után. Cafetéria Nem változott jelentősen január 01-től a béren kívül juttatások és az egyes meghatározott juttatások köre és adózási feltételei 3, csak pontosításra került az utalványok szabályozása. Januártól nem minősül béren kívüli juttatásnak az az utalvány, mely visszaváltható vagy pontosan nem megállapítható, hogy mely termékre, szolgáltatásra használható fel. Adómentes lett a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet. Külföldi is nyújthat től ingyenesen üzletpolitikai célú ajándékokat, juttatásokat. Lakáscélú munkáltatói támogatás január 01-től adómentes a lakáscélú hitel visszafizetésére vagy törlesztésére adott munkáltatói támogatás. Feltételei: A magánszemély 5 év alatt maximum 5 millió forintot kaphat erre a célra. A támogatás nem haladhatja meg a vételár vagy az építési költség 30%-át. A lakás értéke nem haladhatja meg a méltányolható lakásigény mértékét, mely a következő: 3 Továbbra is a 2013-as szabályozások érvényesek, melynek részletes ismertetését megtalálják a 2013-as adóváltozásokról szóló hírlevelünkben.

5 Szobaszám Budapesten és megyei jogú városokban (ezer forintban) Más helységekben (ezer forintban) , , , , , , További változások Több kisebb változás történt még a személyi jövedelemadó területén, melyek viszonylag keveseket érintenek, így azokat cikkünkben tájékoztatás képen címszavakban megemlítjük. Amennyiben Ön bővebb felvilágosítást szeretne, kérjük jelezze felénk és személyesen tájékoztatjuk a részletekről. Béren kívüli juttatásnak minősül az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba célzott szolgáltatásra befizetett összeg. Változás től. Üzleti nyugdíjbiztosítás kedvezmény lépett életbe től. A nyugdíjbiztosítások hozamának adózása módosult től. Változott a kockázati biztosítás fogalma től. Módosult a kamatjövedelem adózása től. Módosult a teljes életre szóló biztosításokból származó jövedelem megállapításnak szabálya és az adómentes díja is től. Bővült az EKHO-s jövedelmek köre.. Korlátozták a rendelkező nyilatkozatokkal (1%+1%) átutalható összeget től. A szüneteltető egyéni vállalkozóknak nem kötelező önadózónak lenni, már a évi személyi jövedelemadó bevallásuk során sem. Bővült a mezőgazdasági őstermelők bevétele től. Módosult től a vagyoni jog értékesítésének az adózása. Csökkentek a munkavállalói értékpapír juttatási program adminisztrációs terhei már visszamenőleg 2013-ra is. Változtak től a tartós befektetési szerződések hitelintézetek közötti mozgatásának a szabályai. Nőtt a kisvállalkozói adókedvezmény mértéke és a felhasználhatóság köre től.

6 Változott a külföldi előadóművészek Magyarországon szerzett jövedelmének az adózása től től változott a termőföld fogalma és től a termőföld értékesítésének az adózása ban több EU pályázat keretében nyert támogatás lett adómentes. Bővült az adómentes ösztöndíjak, díjak és adott juttatások köre, valamint adómentes lett a távszerencsejátékból származó jövedelem és a hitelintézetek által elengedett követelések bizonyos feltételek teljesülése esetén. Amennyiben a cikkel kapcsolatban kérdése merülne fel, az OPTITAX Könyvelőiroda munkatársai készséggel állnak rendelkezésére az címen. Köszönöm figyelmüket: Jászberényi Ivett ügyvezető OPTITAX Számviteli Kft. Budapest, január 03.

Az adó- és járuléktörvények 2014 évi változásai. 1. Társasági adó

Az adó- és járuléktörvények 2014 évi változásai. 1. Társasági adó Az adó- és járuléktörvények 2014 évi változásai Az adótörvényeket alkalmazók örömére a jogalkotók nem szabták át generálisan a jövő évre vonatkozó jogszabályokat, egy-két apró módosítás, pontosítás történt.

Részletesebben

AZ ADÓZÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI, JÁRULÉKVÁLTOZÁSOK AZ EU-S SZABÁLYOZÁS TÜKRÉBEN

AZ ADÓZÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI, JÁRULÉKVÁLTOZÁSOK AZ EU-S SZABÁLYOZÁS TÜKRÉBEN AZ ADÓZÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI, JÁRULÉKVÁLTOZÁSOK AZ EU-S SZABÁLYOZÁS TÜKRÉBEN JÁRULÉK FOGALMAK Járulékalapot képező jövedelem 1. Az Szja tv. szerint összevont adóalapba tartozó önálló és nem önálló tevékenységből

Részletesebben

ADÓZÁS 2013-BAN INGATLAN BÉRBEADÁS ESETÉN

ADÓZÁS 2013-BAN INGATLAN BÉRBEADÁS ESETÉN ADÓZÁS 2013-BAN INGATLAN BÉRBEADÁS ESETÉN I. A bérbeadás helye a személyi jövedelemadó rendszerében: A magánszemély ingatlantulajdonos az ingatlan bérbeadási, szálláshely-szolgáltatási tevékenységét (

Részletesebben

Minden, amit tudni érdemes a béren kívüli juttatásokról

Minden, amit tudni érdemes a béren kívüli juttatásokról Minden, amit tudni érdemes a béren kívüli juttatásokról /Cafeteria/ 2014 A 2014. évi cafeteriát és az egyes meghatározott juttatásokat érintő legfontosabb adóváltozások nem sok újat hoztak a 2013. évi

Részletesebben

Személyi jövedelemadó 2015. évi változásai. Az adózás elkerülése az egyetlen olyan szellemi tevékenység, amely némi hasznot hoz.

Személyi jövedelemadó 2015. évi változásai. Az adózás elkerülése az egyetlen olyan szellemi tevékenység, amely némi hasznot hoz. Személyi jövedelemadó 2015. évi változásai Az adózás elkerülése az egyetlen olyan szellemi tevékenység, amely némi hasznot hoz. 1 NAV sajtótájékoztatója alapján SZJA bevallások kiemelt adatai 2008-2013.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Általános tájékoztató a családi kedvezmény érvényesítéséhez 1

ÚTMUTATÓ. Általános tájékoztató a családi kedvezmény érvényesítéséhez 1 ÚTMUTATÓ az NY29CSK jelű nyilatkozat mintához a 2014. évi személyi jövedelemadó munkáltató által történő megállapításához a családi adóalap érvényesítéséhez Felhívjuk figyelmét, hogy a nyomtatvány kitöltése

Részletesebben

Adótanácsadó Általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére a 2015-ös évre

Adótanácsadó Általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére a 2015-ös évre Adótanácsadó Általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére a 2015-ös évre Szerzők: Keztyűs Mónika, a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. munkatársa (1., 3-5., 7-9. fejezet) Tóth

Részletesebben

I. Igaz hamis állítások megoldása(10 pont)

I. Igaz hamis állítások megoldása(10 pont) JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ 2128-06 Jövedelemadózási feladatok A Mind az elméleti kérdéseket, mint a számításos feladatokat a 2014. január 1-jétől hatályos jogszabályok alapján kell megoldani! Ettől eltérő

Részletesebben

MUNKAANYAG. Valakovics Lászlóné. Egyéb adók és adójellegű fizetési kötelezettségek. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok

MUNKAANYAG. Valakovics Lászlóné. Egyéb adók és adójellegű fizetési kötelezettségek. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok Valakovics Lászlóné Egyéb adók és adójellegű fizetési kötelezettségek A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok A követelménymodul száma: 1969-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Örömmel bocsátjuk közre a 2014. évi adórendszert bemutató kiadványunkat.

Örömmel bocsátjuk közre a 2014. évi adórendszert bemutató kiadványunkat. TISZTELT ÜGYFELEINK, KEDVES BARÁTAINK! Örömmel bocsátjuk közre a 2014. évi adórendszert bemutató kiadványunkat. Mint ahogy azt valamennyi kiadványunkban kihangsúlyozzuk, ezúttal is igaz, hogy a bevezetett

Részletesebben

HírAdó Extra Adóváltozások 2015

HírAdó Extra Adóváltozások 2015 Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában International Tax Review European Tax Awards 2012, 2013, 2014 HírAdó Extra Adóváltozások 2015 2014. november 21. HírAdó Extra Az alábbiakban összegyűjtöttük az elmúlt

Részletesebben

Személyi jövedelem adó SzJA

Személyi jövedelem adó SzJA ADÓZÁS GYAKORLATOK SZJA; Járulékok; ÁFA; TAO Személyi jövedelem adó SzJA 1. Gyakorlat A jövedelemadók általános jellemzői Közvetlen tárgya a jövedelem Adózási egységre (személyre) vetik ki A közfelfogás

Részletesebben

Jellemzõ kifizetések és juttatások adó- és járulékvonzatai 2009

Jellemzõ kifizetések és juttatások adó- és járulékvonzatai 2009 8 saldo periodika t009/különszám Jellemzõ kifizetések és juttatások adó- és járulékvonzatai 009 Alkalmazott jelölések TBJ Társadalombiztosítási járulék (/9%) EBJ Egészségbiztosítási járulék (%) NYJ Nyugdíjjárulék

Részletesebben

A szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség

A szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség A szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvény 1 IX. Fejezete alapján a kifizetőt a természetes

Részletesebben

Kell-e személyi jövedelemadó bevallást benyújtanom?

Kell-e személyi jövedelemadó bevallást benyújtanom? Adóvilág 2014. április XVIII. Évfolyam 05. szám Kell-e személyi jövedelemadó bevallást benyújtanom? Évről évre megfogalmazódik számtalan adózóban az a kérdés, hogy egy adott tevékenysége kapcsán, illetve

Részletesebben

Vállalkozások működésének költségei Adók, illetékek, vámok (2012) Onyestyák Nikoletta Sportszervező II. évfolyam

Vállalkozások működésének költségei Adók, illetékek, vámok (2012) Onyestyák Nikoletta Sportszervező II. évfolyam Vállalkozások működésének költségei Adók, illetékek, vámok (2012) Onyestyák Nikoletta Sportszervező II. évfolyam A vállalkozókat érintő adótípusok állami: SZJA, ÁFA, Társasági adó, Kereskedelmi és játékadó

Részletesebben

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN?

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN? ÚTMUTATÓ A 2014. ÉVRŐL SZÓLÓ SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ, A JÁRULÉK, A KÜLÖNADÓ, AZ EGYSZERŰSÍTETT KÖZTEHERVISELÉSI HOZZÁJÁRULÁS, AZ EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS BEVALLÁSÁHOZ, HELYESBÍTÉSÉHEZ, ÖNELLENŐRZÉSÉHEZ

Részletesebben

A társas vállalkozás kifejezést a társadalombiztosítási jogszabály 1 gyűjtőfogalomként használja.

A társas vállalkozás kifejezést a társadalombiztosítási jogszabály 1 gyűjtőfogalomként használja. A TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, TÁRSAS VÁLLALKOZÓK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐI JÁRULÉK- ÉS EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS, VALAMINT SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ FIZETÉSÉNEK ALAPVETŐ SZABÁLYAI 2012.

Részletesebben

Felkészült Érdekvédelem az ÁFEOSZ-COOP Szövetség kapacitásfejlesztése a Dél-alföldi régióban. Alternatív Adózás

Felkészült Érdekvédelem az ÁFEOSZ-COOP Szövetség kapacitásfejlesztése a Dél-alföldi régióban. Alternatív Adózás Alternatív Adózás A) KIVA A kisvállalati adó mértéke az adó alapjának 16 százaléka. A kisvállalati adó alanya mentesül a 10 százalékos társasági adó, a 27 százalékos szociális hozzájárulási adó, és a 1,5

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a 2012-ben elvárt béremelésről szóló kormányrendelet. gyakorlati végrehajtásának és így a szociális hozzájárulási adóból

ÚTMUTATÓ. a 2012-ben elvárt béremelésről szóló kormányrendelet. gyakorlati végrehajtásának és így a szociális hozzájárulási adóból Nemzetgazdasági Minisztérium ÚTMUTATÓ a 2012-ben elvárt béremelésről szóló kormányrendelet gyakorlati végrehajtásának és így a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető adókedvezmény érvényesítésének

Részletesebben

Év végi teendők Ami még hátravan

Év végi teendők Ami még hátravan Év végi teendők Ami még hátravan Hír-ADÓ 2010. december 9. Adótanácsadás Év végi teendők Ami még hátravan A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is útmutatót kívánunk nyújtani az év végi teendőkről, részben

Részletesebben

Tax & Legal Alert PwC Magyarország 527. szám 2014. november

Tax & Legal Alert PwC Magyarország 527. szám 2014. november Tax & Legal Alert PwC Magyarország 527. szám 2014. november 2015-re vonatkozó legfontosabb adótörvény módosítások Alábbi hírlevelünkben foglaljuk össze a Parlament által 2014. november 18-án, kedden megszavazott,

Részletesebben

Tájékoztató a tőkejövedelmek adózásáról

Tájékoztató a tőkejövedelmek adózásáról Szerződéskötést megelőző tájékoztató 1. sz melléklete: Tájékoztató a tőkejövedelmek adózásáról Felhívjuk figyelmét, hogy az adózás pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhető meg, továbbá

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 161. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 161. szám MAGYAR KÖZLÖNY 161. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. november 26., szerda Tartalomjegyzék 2014. évi LXXIV. törvény Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó-

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem 2014.

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem 2014. Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem 2014. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) szerint önálló tevékenység minden olyan bevételt

Részletesebben

A társas vállalkozás kifejezést a társadalombiztosítási jogszabály 1 gyűjtőfogalomként használja.

A társas vállalkozás kifejezést a társadalombiztosítási jogszabály 1 gyűjtőfogalomként használja. A TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, TÁRSAS VÁLLALKOZÓK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐI JÁRULÉK- ÉS EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS, VALAMINT SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ FIZETÉSÉNEK ALAPVETŐ SZABÁLYAI 2014.

Részletesebben

T/12792. számú. törvényjavaslat

T/12792. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12792. számú törvényjavaslat az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról Előadó:

Részletesebben

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem 2015.

Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem 2015. Az önálló tevékenység és az önálló tevékenységből származó jövedelem 2015. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) szerint önálló tevékenység minden olyan bevételt

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A 1453NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1453E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE

ÚTMUTATÓ A 1453NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1453E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE ÚTMUTATÓ A 1453NY JELŰ NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ A 1453E JELŰ EGYSZERŰSÍTETT BEVALLÁST VÁLASZTÓ ADÓZÓK RÉSZÉRE Az egyszerűsített adóbevallás az önadózásnak egy formája, amely lehetőséget nyújt arra, hogy

Részletesebben