Magasabb vezetői pályázatok szakmai - nevelőtestületi véleményezése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magasabb vezetői pályázatok szakmai - nevelőtestületi véleményezése"

Átírás

1 Magasabb vezetői pályázatok szakmai - nevelőtestületi véleményezése Deméné Tóth Ágnes A pályázat általános célokat fogalmaz meg. Intézményünkre vonatkozó konkrét cél- és feladatrendszert számunkra nem tartalmaz. A pályázatban körvonalazott változtatások nem illeszkednek az óvoda arculatába, hosszútávon nem biztosítja a szakmai fejlődést. Helyzetelemzésében leírja a tárgyi feltételeket, az épület helyiségeit, említi a játékok cseréit, amelyeknek anyagi forrását elsősorban pályázatok útján kívánja finanszírozni. Költség megtakarítással kapcsolatban a gazdálkodás jogköre le van írva, illetve a legutóbbi nyertes pályázatok 2009-től táblázatba vannak foglalva. Humánerőforrást táblázatba foglalja. Törvényi megfelelés: mivel külső pályázóként indul, így az óvodában tett látogatását leszámítva csak a meglévő szakmai dokumentációkra tudta alapozni írásbeli munkáját. A pályázat a tartalmi és formai követelményeknek megfelel. Alapos, esztétikusan kivitelezett, könyvészetileg is szép munka. Doroginé Péter Mónika A Komplex Prevenciós Óvodai Programot elméletben ismeri, de intézményünkre adaptált, gyakorlati megvalósításának ismerete a pályázatból nem derül ki. A pályázat elsősorban a vezető feladataira összpontosít, nem a nevelőtestületnek, ill. alkalmazotti közösségnek szól. Nem jelenik meg a pályázatban a képességfejlesztés, a tehetséggondozás, a minőségirányítás, ezen belül a teljesítményértékelés és óvodánk hagyományai sem. Helyzetelemzése pontos adatokat tartalmaz, reális helyzetelemzést ad. Költség megtakarítás kapcsán elsősorban pályázatokra épít. Humán erőforrásra vonatkozó elképzelései reálisak, átgondoltak. Törvényi megfelelőség: a hatályos jogszabályok figyelembe vételével határozza meg céljait, feladatait. Formai megjelenése esztétikus, jól áttekinthető. Kompár Mónika Esztétikus, jól felépített, áttekinthető a pályázat. Reális helyzetelemzésre alapozza vezetői célkitűzéseit rövid-, közép- és hosszútávon. A pályázó szeretne az óvoda részére önálló fejlesztő pedagógusi státuszt. A gyermek centrikusságot helyezi előtérbe, az életkori sajátosságok figyelembe vételével. Vezetői hitvallása: szolgálat.

2 Helyzetelemzése pontos adatokkal, táblázatokkal megjelenített, reális helyzetelemzés, erre építi vezetői programját. Költségmegtakarítása tervszerű, költséghatékony, tudatos gazdálkodás a célja, az anyagi keretek átgondolt, ésszerű felhasználására törekszik a Fenntartó elvárásainak figyelembe vétele mellett. Takarékos szemléletmód kialakítására törekszik. Humán erőforrásra vonatkozó elképzelései átgondoltak, reálisak, igazodnak a Helyi Óvodai Program sajátosságaihoz. Felvállalja, hogy minden alkalmazott számára biztosítja a szakmai fejlődést. Törvényi megfelelőség: Vezetői Programjában a céljait és feladatait a hatályos jogszabályok figyelembe vételével határozza meg. Formai megjelenése esztétikus, jól strukturált, átlátható, színes elemekkel gazdagított a pályázat. Nagyné Ambrus Györgyi Ilona A pályázat tartalmilag és formailag magas színvonalú. A pályázó egész munkájából kitűnik az elhivatottság, a biztos jövőkép, a gyermekek és szülők iránti elkötelezettség. A pályázó magas szintű szakmai felkészültsége, innovatív képessége garancia a pályázatban leírtak megvalósításához. A demokratikus vezetői magatartással, a szakmai megbecsülésen alapuló kapcsolatrendszer alakításával, humánus légkör megtartásával, a konkrét, óvodánkra vonatkozó cél- és feladatrendszer meghatározásával képzeli el vezetői munkáját. Az intézmény önálló arculatát nagyon jól ismeri, az elmúlt több évtizedes múltat tiszteli és a megőrzés mellett fejleszteni is akarja pályázata alapján. Helyzetelemzésében tisztán, világosan látja az óvodai nevelő munka konkrét helyzetét. A pályázó részletes és sokoldalú helyzetelemzést tár elénk, melyet sokéves tapasztalata és szorgalmas tényfeltárása igazol. Költség megtakarításnál többek között fontosnak tartja, hogy amit meg tudunk csinálni, arra nem költünk. A szülők véleményére és segítőkészségére is épít, így ápolva a szülőkkel való kapcsolatot. Humánerőforrással kapcsolatos terveit, fejlesztési lehetőségeit széles körben prezentálja csapatszellem erősítése, - egyenletes munkamegosztás, - szakmai értékek elismerése, - folyamatos információáramlás elősegítése. Törvényi megfelelőség: a pályázatban a törvényi paragrafusok oktatásra- nevelésre vonatkozó pontos leírása található, melyre építi a lehetőségeket, jövőbeni terveit. Formai megjelenés mind tartalmi minőségében, részletességében, mind esztétikumában tükrözi a pályázó alaposságát, igényességét, kitartó munkáját. Mindenki számára pontos, rendezett, egyértelmű megjelenítést tár elénk. A nevelőtestület titkos szavazásának eredménye magasabb vezetői programról Deméné Tóth Ágnes vezetői programjának szavazási eredménye:

3 Támogatta: 3 fő =13 % Nem támogatta: 20 fő = 87% Doroginé Péter Mónika vezetői programjának szavazási eredménye: Támogatta: 1 fő =4 % Nem támogatta: 22 fő = 96% Kompár Mónika vezetői programjának szavazási eredménye: Támogatta: 7 fő =30 % Nem támogatta: 16 fő = 70% Nagyné Ambrus Györgyi Ilona vezetői programjának szavazási eredménye: Támogatta: 17 fő =74 % Nem támogatta: 6 fő = 26% Az alkalmazotti közösség titkos szavazásának eredménye

4 Deméné Tóth Ágnes vezetői programjának szavazási eredménye: Szavazott: 43 fő Érvényes: 40 = 93% Érvénytelen: 3 =7% Támogatta: 4 fő =9% Nem támogatta: 36 fő = 84% Doroginé Péter Mónika vezetői programjának szavazási eredménye: Szavazott: 43 fő Érvényes: 40 =93% Érvénytelen: 3 =7% Támogatta: 1 fő =2 % Nem támogatta: 39 fő = 91% Kompár Mónika vezetői programjának szavazási eredménye: Szavazott: 43 fő Érvényes: 42 =98% Érvénytelen: 1 =2% Támogatta: 14 fő =33 % Nem támogatta: 28 fő = 65% Nagyné Ambrus Györgyi Ilona vezetői programjának szavazási eredménye:

5 Szavazott: 43 fő Érvényes: 41 =95% Érvénytelen: 2 =5% Támogatta: 28 fő =65 % Nem támogatta: 13 fő = 30% Magasabb vezetői pályázatok Szülői Munkaközösség által történő véleményezése Deméné Tóth Ágnes Pozitívumként értékeljük, hogy a pályázó - saját belső motivációs díj létrehozását - szülői klub beindítását - eseménynaptár készítését célozta meg. Negatívumként értékeljük, hogy - nagy hangsúlyt támaszt a szülői segítségre. Ha a szülők érzik, hogy gyermekükért van az óvoda, támogatják is! - valamint, hogy az uniós fektetőkre történő csere véleményünk szerint nem megoldható, mivel ezek az új fektetők nem férnek el. - hiányzik a gyermekközpontúság, inkább a menedzserszemlélet érvényesül. Az SZM a vezetői programot nem egyhangúlag, hanem 90%-ban nem támogatja. Doroginé Péter Mónika A pályázó szakmai terveiben, tervei között olyan problémákat vet fel, amelyek időközben megoldásra kerültek, vagy folyamatban vannak. Pozitívumként értékeljük: - az egyénre szabott feladatátadást - új műhelyek kialakítását - a szelektív hulladékgyűjtésre való nevelést. Negatívumként értékeljük: - a belső ellenőrzést túlzottnak tartjuk - a névváltoztatás megvalósítást feleslegesnek tartjuk, mivel az óvoda elnevezése az intézmény cégnevévé vált. Az SZM a vezetői programot 100%-ban nem támogatja. Kompár Mónika Pozitívumként értékeljük:

6 - emberközpontúság, gyermek centrikusság (fontosnak tartjuk) kiérződik a pályázatból - a pályázatát jónak értékeljük - demokratikus vezetői stílust képvisel - külalakra a legszebb pályázatot készítette - a pályázatban pontosan megfogalmazásra kerülnek az ÖMIP célok és elvégzendő feladatok, ugyanakkor konkrét feladatok megfogalmazása nem történt meg. - esélyegyenlőség - a feladatok, célok lebontása megvalósul Negatívumként értékeljük: - konkrét problémamegoldás hiányzik, illetve a konfliktuskezelés is Az SZM a vezetői programot nem egyhangúlag, hanem 90%-ban nem támogatja. Nagyné Ambrus Györgyi Ilona A benyújtott pályázatok közül ezt találtuk a legátfogóbb, szakmailag a legfelkészültebb pályázatnak, - minden, ami a szülők által fontosnak tartott szempontnak megfelelt. A pályázó önéletrajzából is kiderül, hogy a Sípos Utcai Óvodában vezetői, illetve korábban több éves vezető- helyettesi tapasztalattal rendelkezik, ezért a lehető legjobban ismeri a helyi szokásokat. A szakmai szempontokra jóval nagyobb hangsúlyt fektetett, mint a gyermekközpontúságra. Összességében az SZM véleménye, hogy jelen pályázatban megvalósíthatónak látszik, hogy a Sípos Utcai Óvoda jó szakmai hírnevét a jövőben is tovább fogja öregbíteni. Az SZM nem egybehangzóan, hanem 90%-ban támogatja a vezetői programot.

Az alsó tagozatos munkaközösség véleménye az intézményvezetői pályázatról

Az alsó tagozatos munkaközösség véleménye az intézményvezetői pályázatról Az alsó tagozatos munkaközösség véleménye az intézményvezetői pályázatról Alapos, részletes, jól megszerkesztett pályázatot ismertünk meg. A pályázat szövegezésében könnyen értelmezhető, szerkezete áttekinthető.

Részletesebben

A szakmai munkaközösségek véleménye Gáspár Róbert intézményvezetői pályázatáról

A szakmai munkaközösségek véleménye Gáspár Róbert intézményvezetői pályázatáról A szakmai munkaközösségek véleménye Gáspár Róbert intézményvezetői A magyar nyelv és irodalom, mozgóképkultúra és médiaismeret, ének, rajz munkaközösség véleménye Gáspár Róbert intézményvezetői A pályázat

Részletesebben

Győri Istvánné az Árpád Fejedelem Általános Iskola intézményvezetői munkakörére benyújtott pályázatának napközis munkaközösségi véleményezése

Győri Istvánné az Árpád Fejedelem Általános Iskola intézményvezetői munkakörére benyújtott pályázatának napközis munkaközösségi véleményezése 1. sz. melléklet benyújtott pályázatának napközis munkaközösségi véleményezése A pályázat alapos, mindenre kiterjedő. Tagolása színvonalas, gondos, és tartalmas vezetői munkát mutat be. Nagyon sok értéket

Részletesebben

Rendkívüli alkalmazotti értekezlet jegyzőkönyv részlete és mellékletei

Rendkívüli alkalmazotti értekezlet jegyzőkönyv részlete és mellékletei Rendkívüli alkalmazotti értekezlet jegyzőkönyv részlete és mellékletei Gulyás Sándorné megállapította, hogy az alkalmazotti közösség szavazásra jogosult 32 fős létszámából jelen van 32 fő, tehát az alkalmazotti

Részletesebben

Nyitottsága az újdonságokra pozitívan befolyásolhatja iskolánk fejlődését. A nyugodt, biztonságos iskolai környezet biztosítására törekszik.

Nyitottsága az újdonságokra pozitívan befolyásolhatja iskolánk fejlődését. A nyugodt, biztonságos iskolai környezet biztosítására törekszik. Véleményező alkalmazotti értekezlet Vélemények az igazgatói pályázatról (munkaközösségek, iskolai szervezetek) Humán munkaközösség: A pályázat rendkívül alapos, sokrétű, tartalmában és terjedelmében is

Részletesebben

A i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Kiemelkedő területek. Értékelési terület

A i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Kiemelkedő területek. Értékelési terület A 2018.03.09-i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Értékelési terület Kiemelkedő területek 1. Pedagógiai folyamatok Az éves munkaterv összhangban

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 18-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 18-ai ülésére Szám: 02/145-12/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E lőterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézmény neve: Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája Intézmény OM azonosítója: 201 839 Intézményvezető neve: Béresné Dobránszky

Részletesebben

Ertelné Csák Judit vezetői pályázatának véleményezése adiák-önkormányzat szemszögéből

Ertelné Csák Judit vezetői pályázatának véleményezése adiák-önkormányzat szemszögéből Ertelné Csák Judit vezetői pályázatának véleményezése adiák-önkormányzat szemszögéből A pályázat részletekbe menően ismerteti iskolánk elmúlt15 évének eredményeit, melyet a pályázó vezetése alatt ért el.

Részletesebben

Vélemények az igazgatói pályázatról (munkaközösségek, iskolai szervezetek)

Vélemények az igazgatói pályázatról (munkaközösségek, iskolai szervezetek) Vélemények az igazgatói pályázatról (munkaközösségek, iskolai szervezetek) Humán munkaközösség: A pályázat nagyon alaposan mutatja be a személyi feltételeket és az intézmény pedagógiaiszakmai tevékenységét.

Részletesebben

Hatvani István Általános Iskola nevelőtestület alkalmazotti közösség, szülői szervezet diákönkormányzat

Hatvani István Általános Iskola nevelőtestület alkalmazotti közösség, szülői szervezet diákönkormányzat A Hatvani István Általános Iskola magasabb vezetőjének 1 éves megbízása 2009. július 31. napjával lejárt, ezért szükséges volt új pályázati kiírás és eljárás lebonyolítása. A pályázati felhívást a 315/2008.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 138. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Tagintézmény-vezetıi pályázatok véleményezése (TISZK) E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. július

Részletesebben

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye 1. Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az oktatáspolitikai célokkal, aktualizálásuk azonban szükséges a jogszabályoknak való

Részletesebben

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015)

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015) Szülők és pedagógusok körében végzett vezetői értékelés (2015) A közoktatási intézmények vezetőinek munkáját a megbízatásuk során két alaklommal kell az intézmény pedagógusainak és a tanulók szüleinek

Részletesebben

Elő terjesztés. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 28-i ülésére

Elő terjesztés. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 28-i ülésére Szám: 02/172-8/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Elő terjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Az igazgatói pályázat véleményezése

Az igazgatói pályázat véleményezése Az igazgatói pályázat véleményezése 2017. május 11-én a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI tantestülete, értekezlet keretében véleményezte Dévainé Kazinczy Sára igazgatói állásra beadott vezetői

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2009. június 25-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2009. június 25-ei ülésére PÁLYÁZATOT ELBÍRÁLÓ BIZOTTSÁG ELNÖKE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: A Palotakerti Óvoda és a Petőfi Sándor Általános Iskola vezetői álláshelyére benyújtott

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA Tartalom 1. Bevezető 2 1. 1. Vizsgálati szempontok 2 1. 2. A fenntartó elvárásai 2 2. Az intézményi IMIP 3 2. 1. Jogszabályi megfelelés 3 2. 2. Szakértői javaslat figyelembevétele

Részletesebben

A szakmai munkaközösségek véleménye Kis Gábor intézményvezetői pályázatáról

A szakmai munkaközösségek véleménye Kis Gábor intézményvezetői pályázatáról A szakmai munkaközösségek véleménye Kis Gábor intézményvezetői A magyar nyelv és irodalom, mozgóképkultúra és médiaismeret, ének, rajz munkaközösség véleménye Kis Gábor intézményvezetői A pályázat formai

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 205 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 205 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 10 órakor tartott tantestületi értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező nevelőtestületi értekezlete

Részletesebben

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: 1) Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az adott időszak oktatáspolitikai céljaival és a fenntartó elvárásaival. A tervezés a nevelőtestület

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója:

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 031585 Intézményvezető neve: Miksi Jánosné Intézményvezető oktatási azonosítója: 72798770861 i terv

Részletesebben

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u. 20-22. 1. Helyzetelemzés: Iskolánk jogutódja az 1897-ben alapított Labanc utcai iskolának, 1984 óta működik az új épületben is. 1996

Részletesebben

Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai gyakorlatot tükrözi.

Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai gyakorlatot tükrözi. 38 válasz Összes válasz megtekintése Elemzések közzététele carinosamadre@gmail.com Űrlap szerkesztése Összegzés Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! Vezetői Pályázat Napsugár Óvoda Tisztelt Képviselő Testület! Horváth Zsoltné s^akvksgázott óvodapedagógus a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. Törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben

Részletesebben

Az értekezlet helye: Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola konferencia terme Jelenlévők: a mellékelt jelenléti ív szerint

Az értekezlet helye: Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola konferencia terme Jelenlévők: a mellékelt jelenléti ív szerint Ikt.sz:52-27/2016 Jegyzőkönyv készült a 2016. év április hó 27. napján tartott véleményező nevelőtestületi értekezletéről Az értekezlet helye: konferencia terme Jelenlévők: a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez

Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez 3.6.1. Az óra-/foglalkozáslátogatás megfigyelési szempontjai (Az Oktatási Hivatal által kiadott Országos Tanfelügyelet c. kézikönyv 1. számú melléklete)

Részletesebben

AJÁNLAT A PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATÁHOZ, MÓDOSÍTÁSÁHOZ MÓD-SZER-TÁR ÓVODAPEDAGÓGIAI KONFERENCIA BUDAPEST 2013

AJÁNLAT A PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATÁHOZ, MÓDOSÍTÁSÁHOZ MÓD-SZER-TÁR ÓVODAPEDAGÓGIAI KONFERENCIA BUDAPEST 2013 AJÁNLAT A PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATÁHOZ, MÓDOSÍTÁSÁHOZ MÓD-SZER-TÁR ÓVODAPEDAGÓGIAI KONFERENCIA BUDAPEST 2013 HOGYAN LESZ A NEVELÉSI PROGRAMBÓL PEDAGÓGIAI PROGRAM? Törvényi változás az elnevezésben A tartalmak

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Intézmény OM azonosítója

Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Intézmény OM azonosítója INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Intézmény OM azonosítója 200110 Intézményvezető neve Papp Gyöngyi A folyamat azonosítója T2001100012017Int Intézkedési terv kezdő

Részletesebben

Alsós munkaközösség. Budapest, 2013. június 13. Bagyula Lászlóné munkaközösség-vezető. Felsős munkaközösség

Alsós munkaközösség. Budapest, 2013. június 13. Bagyula Lászlóné munkaközösség-vezető. Felsős munkaközösség A Budapest XXII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola szakmai szervezetei, a nevelőtestület, az Iskolaszék, a Közalkalmazotti Tanács, a diákönkormányzat és a szülői szervezet véleménye a vezetői pályázatról

Részletesebben

A Margit Téri Óvodában közel 20 éves óvodapedagógusi- és immár 10 éves intézményvezetői gyakorlattal, látom el a vezetői feladatokat.

A Margit Téri Óvodában közel 20 éves óvodapedagógusi- és immár 10 éves intézményvezetői gyakorlattal, látom el a vezetői feladatokat. MARGIT TÉR 20. TELEFON/FAX: (52) 498-565 BEVEZETŐ GONDOLATOK A Margit Téri Óvodában közel 20 éves óvodapedagógusi- és immár 10 éves intézményvezetői gyakorlattal, látom el a vezetői feladatokat. Mint korábban,

Részletesebben

Boros Lajosné igazgatói pályázatának véleményezése. (Iskolaszék április 19.)

Boros Lajosné igazgatói pályázatának véleményezése. (Iskolaszék április 19.) Boros Lajosné igazgatói pályázatának véleményezése (Iskolaszék 2016. április 19.) Szakmai önéletrajz és helyzetelemzés A pályázó szakmai önéletrajzát és az alapos, minden részletre kiterjedő helyzetelemzését

Részletesebben

2006. augusztus 15. Összeállította: Gergely Judit

2006. augusztus 15. Összeállította: Gergely Judit A Zöld Titkok Kastélyóvodája Minõségirányítási Programja végrehajtásának értékelése 2006. augusztus 15. Összeállította: Gergely Judit óvodavezetõ 2 Az 1993. évi LXXIX.törvény a közoktatásról 40. (11) alapján

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA,

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BESZÁMOLÓ TISZAFÜRED 2016-2017. 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A tervek elkészítése a nevelőtestület bevonásával történt,

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Javaslat. köznevelési intézmények intézményvezetői, magasabb vezetői beosztásának ellátására

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Javaslat. köznevelési intézmények intézményvezetői, magasabb vezetői beosztásának ellátására GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat köznevelési intézmények intézményvezetői, magasabb vezetői beosztásának ellátására Győr,

Részletesebben

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Hétszín Tagóvodája OM azonosító: 200911 Tagóvoda vezető neve: Szászhalmi Edit Oktatási azonosítója: 71428489821 A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018.05.05.

Részletesebben

A KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NEVELŐTESTÜLETÉNEK SZAKMAI VÉLEMÉNYE MENONI GABRIELLA 2015

A KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NEVELŐTESTÜLETÉNEK SZAKMAI VÉLEMÉNYE MENONI GABRIELLA 2015 A KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NEVELŐTESTÜLETÉNEK SZAKMAI VÉLEMÉNYE MENONI GABRIELLA 2015. ÁPRILIS 21-ÉN BENYÚJTOTT INTÉZMÉNYVEZETŐI PÁLYÁZATÁRÓL Pályázata precíz, pontos,

Részletesebben

Szakértői vélemény az

Szakértői vélemény az Szakértői vélemény az EGYÜTT-ÉRTÜK ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÓVODAI NEVELÉSI PROGRAMJÁRÓL Az intézmény székhelye: 5510 Dévaványa, Vörösmarty ú. 6-8. Az intézmény típusa: Többcélú, közös igazgatású közoktatási

Részletesebben

A Biológia -kémia, a Földrajz-filozófia etika és a Történelem szakmai munkaközösségi tagok közös véleménye

A Biológia -kémia, a Földrajz-filozófia etika és a Történelem szakmai munkaközösségi tagok közös véleménye A Biológia -kémia, a Földrajz-filozófia etika és a Történelem szakmai munkaközösségi tagok közös véleménye A pályázó - Aranyi Imre - szakmai felkészültsége és végzettsége megfelel a pályázati kiírásnak,

Részletesebben

NÉPMESE-HÁZ NONPROFIT KFT

NÉPMESE-HÁZ NONPROFIT KFT NÉPMESE-HÁZ NONPROFIT KFT Fenntartói értékelés 2015/2016.tanév Pillangó óvoda Pedagógiai-Szakmai munka fenntartói értékelése Pillangó Óvoda (9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7.) Az intézmény

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Asszony! A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat. Egyesített Óvoda. Csicsergő Tagóvodájának

Tisztelt Igazgató Asszony! A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat. Egyesített Óvoda. Csicsergő Tagóvodájának Vezetői koncepció Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Igazgatója részére 1134 Budapest, Angyalföldi út 1. Tisztelt Igazgató Asszony! A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Berhida Város Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda átdolgozott Nevelési Programjáról

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Berhida Város Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda átdolgozott Nevelési Programjáról SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Berhida Város Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda átdolgozott Nevelési Programjáról Készítette: Kovácsné Tobak Márta közoktatási szakértő Ig. sz.: 011828-02 Hajmáskér, Arany János utca

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. június 18-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. június 18-ai ülésére Szám: 02/145-15/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E lőterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 11 órakor tartott alkalmazotti értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező alkalmazotti értekezlete

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: 202461 Intézményvezető neve: Bendli Tiborné Intézményvezető oktatási azonosítója:

Részletesebben

Nevelési céljaink, feladataink megvalósítása érdekében szükségesnek tartjuk a tárgyi eszközök folyamatos szintentartását és bővítését.

Nevelési céljaink, feladataink megvalósítása érdekében szükségesnek tartjuk a tárgyi eszközök folyamatos szintentartását és bővítését. Óvodánkról: Az Egyetértés Utcai Óvoda 1976.novemberében nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt 4 csoporttal 100 férőhellyel. Azóta óvodánk Kecskemét egyik legszebb kertvárosában a Petőfivárosban 225 kisgyermek

Részletesebben

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

2. SZEMÉLYISÉG- ÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS

2. SZEMÉLYISÉG- ÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda OM azonosító: 200911 Csicsergő Tagóvodája Tagóvoda vezető neve: Oktatási azonosítója: Koltainé Balogh Katalin 73984747401 A fejlesztési terv kezdő

Részletesebben

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában 2010. A Szent László Katolikus Általános Iskola Intézményi Minőségirányítási Programjának módosítását Sárvár város Intézményfenntartó Társulásának Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Tervének változása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. március 22-én 17,30 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. március 22-én 17,30 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 5/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. március 22-én 17,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne: Eplény Közösségi Ház Jelen vannak: Fiskál János

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV 2018-2022 Intézmény neve: Szederkényi Általános Iskola OM azonosító: 027312 Intézményvezető: Beck László Intézkedési terv kezdő dátuma: 2018.02.03. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022.02.03. Készítette:

Részletesebben

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda Küldetésünk: A gyermek személyiségének fejlesztése családias környezetben Alapítás: 2012-ben az Audi Hungaria Iskola Intézményegységeként Két, 25-25 fős vegyes korosztályú csoport Egész napos felügyelet

Részletesebben

Hitvallás és hivatás - protestáns hivatásetika a köznevelésben. A pedagógusokkal szembeni etikai elvárások a református köznevelésben

Hitvallás és hivatás - protestáns hivatásetika a köznevelésben. A pedagógusokkal szembeni etikai elvárások a református köznevelésben Hitvallás és hivatás - protestáns hivatásetika a köznevelésben A pedagógusokkal szembeni etikai elvárások a református köznevelésben A református szemléletű pedagógia Bibliai megalapozottságú Az isteni

Részletesebben

Beszámoló a 2013-2014-es nevelési év Minőségfejlesztési munkáiról

Beszámoló a 2013-2014-es nevelési év Minőségfejlesztési munkáiról 2440 SZÁZHALOMBATTA Csokonai u. 50. Tel.: 06-23-354-465, Fax.: 06-23-354-475 E-mail: napsugar@mail.battanet.hu OM azonosító: 032790 Minőségi Nevelési - Oktatási Intézmény Beszámoló a 2013-2014-es nevelési

Részletesebben

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra Képzés hatékonyságának növelése felnőttképzést kiegészítő tevékenység Tematikai vázlat - 16 óra A felnőttképzést kiegészítő tevékenység célja:a közfoglalkoztatásból való kivezetés támogatása, a képzés

Részletesebben

Beérkezett kérdőívek aránya csoportonként

Beérkezett kérdőívek aránya csoportonként A 2019-es szülői elégedettségmérés elemzése Óvodánk az Oktatási Hivatal által kiadott, a köznevelési intézmények tanfelügyeletéhez szerkesztett kérdőívét használja a szülői elégedettség kétévenkénti mérésére.

Részletesebben

Siszler Katalin pályázó vezetési programjáról kialakított vélemények

Siszler Katalin pályázó vezetési programjáról kialakított vélemények Siszler Katalin pályázó vezetési programjáról kialakított vélemények A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakközépiskolája diákönkormányzatának véleményét Siszler Katalin pályázatáról A diákönkormányzat

Részletesebben

OM azonosító: Oktatási azonosítója: INTÉZKEDÉSI TERV (Az intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés értékelésére épülő terv)

OM azonosító: Oktatási azonosítója: INTÉZKEDÉSI TERV (Az intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés értékelésére épülő terv) Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Futár Tagóvodája Tagóvoda vezető neve: FreudnéBánlaki Ildikó A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018.04.18. Iktatószám: 32/6/2018 OM azonosító: 200911

Részletesebben

Szirombontogató Óvoda Enying, Vas Gereben u. 1. Szirombontogató Helyi Óvodai Nevelési Program

Szirombontogató Óvoda Enying, Vas Gereben u. 1. Szirombontogató Helyi Óvodai Nevelési Program Enying Város Önkormányzata 8130 Enying Kossuth u. 26. Szirombontogató Óvoda Enying, Vas Gereben u. 1. Szirombontogató Helyi Óvodai Nevelési Program szakértői véleményezése Készítette: Makó Józsefné közoktatási

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.4. TANÁCSADÓI FELADATOK

A TÁMOP 3.1.4. TANÁCSADÓI FELADATOK A TÁMOP 3.1.4. TANÁCSADÓI FELADATOK Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben 2009.Budapest Dr. Csontos Jánosné Szabó Gyuláné közoktatási szakértők 1 MOTTÓ Ha egy ország

Részletesebben

A környezeti nevelés munkaközösség 2013. 2014. évi munkaterve. A munkaközösség vezetője: Bolla Zoltánné óvodapedagógus, környezeti nevelő

A környezeti nevelés munkaközösség 2013. 2014. évi munkaterve. A munkaközösség vezetője: Bolla Zoltánné óvodapedagógus, környezeti nevelő A környezeti nevelés munkaközösség 2013. 2014. évi munkaterve Óvoda neve, címe: Ajka Városi Óvoda 8400 Ajka Bródy Imre utca 7. A munkaközösség vezetője: Bolla Zoltánné óvodapedagógus, környezeti nevelő

Részletesebben

Szakalkalmazotti értekezlet összesített véleménye Farkasné Polgár Katalin által benyújtott pályázat vezetési programjáról

Szakalkalmazotti értekezlet összesített véleménye Farkasné Polgár Katalin által benyújtott pályázat vezetési programjáról Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat OM azonosító: 201274 6000 Kecskemét, Katona József tér 8. Email: bacs.psz@gmail.com Telefon: 76/499-126 Szakalkalmazotti értekezlet összesített véleménye Farkasné

Részletesebben

VÉLEMÉNYEZŐ ALKALMAZOTTI ÉRTEKEZLET

VÉLEMÉNYEZŐ ALKALMAZOTTI ÉRTEKEZLET VÉLEMÉNYEZŐ ALKALMAZOTTI ÉRTEKEZLET Helyszín: Csaba József Általános Iskola Csákánydoroszló, Vasút utca 31. Időpont: 2017. május 2. 16:45 óra Jelenlevők: a mellékelt jelenléti ív szerint Levezető elnök:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 85. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Intézményvezetıi pályázatok véleményezése (Szekszárdi Baka István Általános Iskola, Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola) E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

Bischofné Blandl Mária igazgatói pályázatának véleményezése

Bischofné Blandl Mária igazgatói pályázatának véleményezése Bischofné Blandl Mária igazgatói pályázatának véleményezése 1. Humán munkaközösség A pályázat tartalmi és formai szempontból precíz, alapos, mindenre kiterjedő, gondos és tartalmas vezetői munkát mutat.

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet 2008-2009-es tanév Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Szent István tér 2. 1 I. Bevezető A nevelőtestület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola 2012. október 3-i közalkalmazotti értekezletéről

JEGYZŐKÖNYV A Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola 2012. október 3-i közalkalmazotti értekezletéről CENTENÁRIUMI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA KÖZALKALMAZOTTI ÉRTEKEZLET Ikt.sz: 699/2012/S JEGYZŐKÖNYV A Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola 2012. október 3-i közalkalmazotti értekezletéről Készült:

Részletesebben

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 A PEDAGÓGUS KOMPETENCIÁK 2014. március 3. Pedagógus kompetenciák a 326/2013. (VIII.31.) kormányrendelet szerint A pedagógiai szintleírások Szerkezete: Általános bevezető Az egyes fokozatok általános jellemzése

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 7 én, 16 órakor, a Gulner Gyula Általános Iskola nevelőtestületi és alkalmazotti értekezletén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 7 én, 16 órakor, a Gulner Gyula Általános Iskola nevelőtestületi és alkalmazotti értekezletén. Jegyzőkönyv Készült: 2011. április 7 én, 16 órakor, a Gulner Gyula Általános Iskola nevelőtestületi és alkalmazotti értekezletén. Jelen vannak: a tantestület, később az alkalmazotti testület, a mellékelt

Részletesebben

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ)

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ) PÁLYÁZAT ZALAKAROSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ) BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztere Pályázó: Grófné Csatos Andrea Grófné

Részletesebben

Különös közzétételi lista nevelési év

Különös közzétételi lista nevelési év Óvodavezető Óvodapedagógus Gondozónő Dajka Összesen: CSODA- VÁR EGYSÉGES ÓVODA - BÖLCSŐDE 3791, Sajókeresztúr, Petőfi út 25. sz. Telefon/Fax: 46/317-285 E-mail: sajoker.ovi@gmail.com OM azonosító: 201607

Részletesebben

ANGYALKERT MAGÁN ÓVODA OM: , Kecskemét, Bánk bán u.5. tel.:

ANGYALKERT MAGÁN ÓVODA OM: , Kecskemét, Bánk bán u.5. tel.: Fenntartói értékelés az Angyalkert Magán Óvoda 2017-2018. évi működéséről, a pedagógiai program végrehajtásáról, az intézményben folyó szakmai munka eredményeiről Intézmény OM azonosítója:202749 Intézményvezető:

Részletesebben

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek Intézkedési terv Intézmény neve: Európa Alapítvány Középfokú Intézet (EAKI) Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 035313 Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: dr Stumpf Jánosné 71836537383

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-3/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben

ZUGLIGET ÓVODA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJÁNAK KIEGÉSZÍTÉSE A TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOKNAK MEGFELELŐEN

ZUGLIGET ÓVODA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJÁNAK KIEGÉSZÍTÉSE A TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOKNAK MEGFELELŐEN ZUGLIGET ÓVODA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJÁNAK KIEGÉSZÍTÉSE A TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOKNAK MEGFELELŐEN Összeállította: 2007. március Óvodavezető Bevezető Az oktatáspolitika folyamatos változásokon megy keresztül.

Részletesebben

Innovációs területek fejlesztési feladatok és hozzájuk rendelt tanácsadói tevékenységek meghatározása 1. innovációs terület:

Innovációs területek fejlesztési feladatok és hozzájuk rendelt tanácsadói tevékenységek meghatározása 1. innovációs terület: Innovációs területek fejlesztési feladatok és hozzájuk rendelt tanácsadói tevékenységek meghatározása 1. innovációs terület: A referencia-intézményi szolgáltatói szerep ellátásához szükséges fejlesztéseket

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV. A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola 1151

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja

Tartalomjegyzék. Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja Tartalomjegyzék Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja I. Előszó a felülvizsgált Pedagógiai programhoz...3 II. Bevezetés...4 1. Az intézmény múltja...8 1.1. A mérki iskola

Részletesebben

A KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA PEDAGÓGIAI MUNKÁT SEGÍTŐK BELSŐ VEZETŐI ELLENŐRZÉSE, ÉRTÉKELÉSE SZABÁLYZAT

A KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA PEDAGÓGIAI MUNKÁT SEGÍTŐK BELSŐ VEZETŐI ELLENŐRZÉSE, ÉRTÉKELÉSE SZABÁLYZAT A KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA PEDAGÓGIAI MUNKÁT SEGÍTŐK BELSŐ VEZETŐI ELLENŐRZÉSE, ÉRTÉKELÉSE SZABÁLYZAT A Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda nevelőtestülete /2016/. iktatószámú jegyzőkönyve

Részletesebben

A napközis munkaközösség véleményének összegzése Dobre Lajos igazgatói pályázatával kapcsolatban

A napközis munkaközösség véleményének összegzése Dobre Lajos igazgatói pályázatával kapcsolatban Alsó tagozatos munkaközösség Dobre Lajos vezetői pályázata a törvényi előírásoknak tartalmilag és formailag is megfelel. Formailag jól strukturált, könnyen áttekinthető, logikusan felépített, igényes.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. június 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. június 30-i ülésére BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE 6021/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. június 30-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Nevelési Tanácsadója (Kiskunhalas)

Részletesebben

AMIT TUDNI ÉRDEMES A PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODÁRÓL

AMIT TUDNI ÉRDEMES A PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODÁRÓL AMIT TUDNI ÉRDEMES A PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODÁRÓL. KAPOSVÁR 2009 AZ INTÉZMÉNY ADATAI Hivatalos elnevezés: Petőfi Sándor Központi Óvoda Az intézmény címe: 7400. Kaposvár, Petőfi u.20 OM azonosító: 033759

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS A KOSSUTH ZSUZSANNA LEÁNYKOLLÉGIUMBAN

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS A KOSSUTH ZSUZSANNA LEÁNYKOLLÉGIUMBAN TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS A KOSSUTH ZSUZSANNA LEÁNYKOLLÉGIUMBAN 1 1. A vezetői feladatokat ellátók, továbbá a pedagógiai munkakörben foglalkoztatottak teljesítményértékelésének szemjai és az értékelés rendje

Részletesebben

Vezetői program véleményezése

Vezetői program véleményezése Vezetői program véleményezése Idegen nyelvi munkaközösség Tárgy: a Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola tagintézmény-vezetői állására benyújtott pályázatok

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 27-i ülésére 672-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 27-i ülésére Tárgy: Óvodavezető ismételt megbízatása Előterjesztő: dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÓDOSÍTÁSÁRÓL

SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÓDOSÍTÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60.946/2009. CÍM: SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÓDOSÍTÁSÁRÓL Előterjesztő: Abdai

Részletesebben

Az Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetői pályázatának kötelezően megjelenítendő elemei

Az Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetői pályázatának kötelezően megjelenítendő elemei Az Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetői pályázatának kötelezően megjelenítendő elemei A Nemzeti Közigazgatási Intézet Közigállás honlapján 2014. március 17-én megjelent az

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

Zuglói Zöld Lurkók Óvoda. Bemutatkozás

Zuglói Zöld Lurkók Óvoda. Bemutatkozás Zuglói Zöld Lurkók Óvoda Bemutatkozás Óvodánk jellemzői: A Zuglói Zöld Lurkók Óvoda 1973-ban nyílt meg Budapest XIV. kerületében, a Füredi park 6. szám alatt. 2014-ben teljes felújítás történt az intézményben,

Részletesebben

A Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatójának 5 éves megbízása augusztus 15-én lejár, ezért nyilvános pályázat kiírására került sor.

A Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatójának 5 éves megbízása augusztus 15-én lejár, ezért nyilvános pályázat kiírására került sor. Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: U-481/2010. Témafelelős: Dóczi Erzsébet Tárgy: A Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatójának megbízása Mell.: 1 db szakértői vélemény

Részletesebben

OM azonosító: A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018 szeptember 01. A fejlesztési terv befejező dátuma: augusztus 31.

OM azonosító: A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018 szeptember 01. A fejlesztési terv befejező dátuma: augusztus 31. Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Pöttyös Tagóvodája Tagóvoda vezető neve: Osváth Viktória OM azonosító: 200911 Oktatási azonosítója:78646091381 A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018

Részletesebben

Önértékelés Pedagógiai módszertani felkészültség Elvárások. Alkalmazott módszerei a tanítás-tanulás eredményességét segítetik.

Önértékelés Pedagógiai módszertani felkészültség Elvárások. Alkalmazott módszerei a tanítás-tanulás eredményességét segítetik. I. Pedagógusra vonatkozó elvárások 1. Pedagógiai módszertani felkészültség Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. A szaktárgynak és a tanítási helyzetnek megfelelő,

Részletesebben

PÁLYÁZAT ( RÉSZLET) A Dánszentmiklósi Mosolygó Alma Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde. óvodavezetői (magasabb vezetői) munkakörére

PÁLYÁZAT ( RÉSZLET) A Dánszentmiklósi Mosolygó Alma Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde. óvodavezetői (magasabb vezetői) munkakörére PÁLYÁZAT ( RÉSZLET) A Dánszentmiklósi Mosolygó Alma Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde óvodavezetői (magasabb vezetői) munkakörére Készítette: Kapja: Sziklásiné Magyar Mónika Dánszentmiklós község 2735 Dánszentmiklós

Részletesebben

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás.

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. A Kézműves munkaközösség 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve Mottónk: Összejönni - jó kezdés Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. - Henry Ford - 2014 08 29.-én az érdeklődő kolleganők

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola OM azonosító: 032085 Intézményvezető: Bikfalvi Borbála Intézkedési terv

Részletesebben

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 029120 Intézményvezető neve: Takácsné Oczela Csilla Intézményvezető oktatási azonosítója: 74385975176

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK EREDMÉNYEI nevelési év

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK EREDMÉNYEI nevelési év Nagykanizsa Központi Óvoda 8800 Nagykanizsa, Muraközi u. 5. Tel.,fax: 93/516872 Email: kozpontiovi@znet.hu INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK EREDMÉNYEI 20172018. nevelési év I. NKO Rozgonyi Tagóvodája

Részletesebben