Felhaszna lo i ke ziko nyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhaszna lo i ke ziko nyv"

Átírás

1 Neumann Projekt és Szervezési kft. Felhaszna lo i ke ziko nyv Az EUPROMIS projekt-monitoring és dokumentumkezelési rendszer alapvető funkcióihoz Halmos Szabolcs

2 Tartalom 1. Alapvető tudnivalók Telepítés Bejelentkezés Főmenü Munkalapok felépítése Mezőtípusok Projekt-monitoring Áttekintő nézet (keresés fül) Eszköztár Tulajdonságok Fejadatok Alapadatok Megvalósítási adatok Előzmények Végrehajtók Projektszakasz helye a projektfában Részarány: Dokumentumok fül Egyéb projekt funkciók Projektek tömeges szerkesztése Projektszervezet Jóváhagyás Hierarchiamásolás Projekt értesítendők Projekt jogosultságok Szűrés Dokumentumkezelés Dokumentum feltöltése Tömeges dokumentumfeltöltés Dokumentumok áttekintő nézete Dokumentumok szűrése Dokumentumokkal végezhető műveletek...22 Verziószám 1.

3 3.6. Dokumentumtörténet Dokumentum (dosszié) értesítendők Dosszié Kapcsolódó objektumok Egyéb funkciók Excel export...27 Verziószám 2.

4 1. Alapvető tudnivalók 1.1. Telepítés Az EUPROMIS telepítő készletet az EUPROMIS ügyfélszolgálattól lehet kérni. A rendszerés hálózati követelményekről az EUPROMIS rendszerkövetelmények, rendszergazdai tudnivalók nevű dokumentumból tájékozódhatunk, a telepítést pedig az eupromisinstaller.exe futtatásával tudjuk elvégezni. A telepítéshez szükséges a felhasználónév és jelszó. Kérdés esetén keressen minket az ugyfelszolgalat@eupromis.hu címen Bejelentkezés Az EUPROMIS az asztalra kihelyezett parancsikonnal indítható. Indításkor felhasználónevez és jelszót fog kérni (amelyet az Ügyfélszolgálat küld ki ben). Első bejelentkezéskor érdemes rögtön a jelszavunkat megváltoztatni. Ezt a Technikai menüpont Jelszó módosítás opciónál tudják megtenni. Az új jelszónak legalább 10 karakterrel kell tartalmaznia, melyben szerepelnek betűk és számok is Főmenü Bejelentkezés után a főmenübe jutunk. Innen indíthatóak a munkalapok. Az ügyfélszolgálat elérhetőségei a lap alján találhatóak. 1. ábra: Főmenü Verziószám 3.

5 1.4. Munkalapok felépítése Alapvetően minden munkalapnak 3 füle van. Áttekintő nézet: ebben navigálhatunk tevékenységek között. Tulajdonságok: egy adott sor tulajdonságait tudjuk megtekintetni és módosítani. Funkciógombbal meghívható fül, amelyen a keresett sor paramétereit adhatjuk meg. 2. ábra: A munkalapok fülei 1.5. Mezőtípusok Az EUPROMIS-ban vannak kitölthető, kötelezően kitöltendő és output (módosíthatatlan) mezők. Azt, hogy egy mező milyen típusú, a háttér színe jelzi. Kék hátterűek: kötelezően kitöltendő Sárga háttér: opcionálisan kitöltendő Szürke: Output mező, nem módosítható Választómezők: amelyek felett a kurzor mellett egy kérdőjel is megjelenik. Dupla kattintással meghívható a választóablak 3. ábra: Mezőtípusok az EUPROMIS-ban 2. Projekt-monitoring A rendszer a projekteket és a hozzá tartozó tevékenységeket, projektszakaszokat fa struktúrában jeleníti meg. Minden projektsor alegységekre bontható, azokhoz egyenként különböző tulajdonságokat (minden sorhoz ugyanolyanokat) rendelhetünk. A projektfák dinamikusan bővíthetőek, átalakíthatóak. Egy projektfában alapvetően három különböző elemet különbözetünk meg: Projektgazda o A projekt tulajdonosa, kedvezményezettje o A rendszerben az a rendezési szempont, mely szerint a projektek az áttekintő nézetben megjelenésre kerülnek Top-projekt o A projektmenedzsmentben megszokott klasszikus projekt fogalom o A projektfa legfelső szintje A Projektszakasz alprojekt o A projektfa alábontása o Tevékenységcsoportokat, tevékenységeket ír le Verziószám 4.

6 A programban a találkozhatunk a projekt, alprojekt, projektszakasz szóhasználattal, melyek minden esetben ugyanazt jelentik: a projektfa egy sora. Alapvetően minden sor ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyekről részletesebben a Tulajdonságok fejezet alatt olvashat. A projekt munkalap a főmenüből nyitható meg a projekt gomb lenyomásával Áttekintő nézet (keresés fül) 4. ábra: Főmenü eszköztár Az áttekintő nézet három részből áll: eszköztár, projektfa, táblázat. 5. ábra: Projektek áttekintő nézet A baloldalon, a fában projektgazdák szerinti rendezettségben találhatóak meg azok a projektfák (projektsorok fába rendezve), amelyeket a felhasználó a jogosultsági beállításánál fogva láthat (vagy írhat). A fában bármely projektsorra kattintva a Verziószám 5.

7 táblázatban megjeleníthető a hozzátartozó projektág (egy projektsor és annak alábontása, al-projektjei). A táblázatban megjelenítjük az egyes sorokra vonatkozó legfontosabb adatokat. Ezekre a tulajdonságokra szűrhetünk is a fejléc alatt található szűrőmezőbe írva. Az egyes tulajdonságok alapján rendezhetjük a sorokat a megfelelő fejlécre kattintva. A megjelenített tulajdonságok között találjuk az Utolsó dokumentum csatolási dátumát, amely azt mutatja meg mikor volt utoljára az adott sorhoz dokumentum csatolva. A táblázatban két féle színjelöléssel is találkozhatunk: A sorszínezés a projektszakasz készültségi szintjére utal, míg a jelzőlámpák színe a terv és tény dátumok viszonyát mutatja. Erről részletesebben a Megvalósítási adatok alfejezetben olvashat. A táblázat alapértelmezésben csak azt az utolsó három projektfát jeleníti meg, amelyekben utoljára dolgoztunk Eszköztár A táblázat és fa felett található az eszköztár, amelynek gombjai segítségével az alábbi műveletek végezhetőek. Új alprojekt: Új sort hoz létre az alá a projektszakasz alá, amelyen éppen állunk. Az új projektszakasz örökli felettese néhány tulajdonságát. Frissítés: az adott ikonra kattintva a rendszer újra lekéri az adatbázisból az adott szűrési (és rendezési) feltételek alapján a projekteket. Törlés: a gomb megnyomásával a kiválasztott projekt törölhető a rendszerből. Az ikonra kattintás után egy párbeszédablak kéri a törlés megerősítését. Csak Projekt menedzser szerepkörrel aktív. Másolás: A kijelölt projektet és annak al-projektjeit vágólapra helyezi. Beillesztés: A vágólapra helyezett projekteket (és azok al-projektjeit) beilleszti a kijelölt projektsor alá a megjelölt tulajdonságokat is lemásolva. Részletesebben lásd a hierarchiamásolás fejezetet. Dokumentumok: Megnyitja a projektszakaszhoz, projektághoz vagy a teljes projektfához kapcsolódó dokumentumokat. Jóváhagyás: Jóváhagyja az adott projektsort és azok alprojektjeit. Lásd a jóváhagyás című fejezetet. Lezárás: Lezárja és módosíthatatlanná teszi a projektsort és azok alprojektjeit. Lásd a Lezárás fejezetet. Értesítendők: Megnyitja a projekt értesítendők munkalapot. Részletekért lásd az értesítések fejezetet. Gantt: A táblázat tartalmát megnyitja a Gantt diagram formájában. Verziószám 6.

8 Excel Export: A táblázat tartalmát excel táblázatba exportálja Tulajdonságok Bármely sorra kétszer kattintva átléphetünk a módosítás fülre, ahol a projektszakasz részletes adatait tekinthetjük meg és szerkeszthetjük (ha írási jogunk van az adott projektsorhoz). A tulajdonságok fül alapvetően két részre oszlik: Fejadatok (a mindig látható részen megjelenő adatok), illetve a gyerekadatok, amelyek az alfüleken találhatóak Fejadatok 6. ábra: Projekt munkalap - részletes tulajdonságok Ezek az adatok bármely alfül kiválasztása esetén láthatóak Projekt név: Alapértelmezésben az újonnan létrejövő alprojekt megörökli a felettese nevét, ezt kell értelemszerűen átírni. Típus: Az egész projektfára érvényes tulajdonság, mely a projekt jellegét írja le. ID: A sor egyedi azonosítója, automatikusan adja a rendszer (output mező). Ebből az értékből többnyire kikövetkeztethető a sor helye a fában. Lezárt: Kijelölőnégyzet, amely a lezárt projektek esetén be van pipálva. Erről részletesebben a lezárás fejezetben olvashatunk. Az ezen kívüli adatok úgynevezett gyerekadatok és a munkalap módosítás fülének alfülein találhatóak Alapadatok Ezen a fülön az adott projektszakaszra, feladatra vonatkozó információkat adhatunk meg. Itt tudunk határidőket, felelőst, készültséget kapcsolni az adott sorhoz, valamint a szakasz többi szakaszhoz való viszonyát is itt lehet meghatározni. Verziószám 7.

9 Megvalósítási adatok Neumann Projekt Kft. Legfölül a dátumokat három szinten adhatjuk meg (terv, várható, tény). Készültségi szintet adhatunk meg (százalékos értékben) egy-egy projektsornak, ilyenkor a készültségi dátum kitöltése is kötelező. Egy projekt a megvalósítási (dátumok, készültség, költség) adatait alapértelmezetten az alatta lévő projektek értékéből számolja. Ezt szabályozni tudjuk a számítandó jelölőnégyzetek átkattintásával. Ugyanakkor, ha egy sor alá létrehozunk egy alprojektet, ez az érték automatikusan bejelöltre vált. Egy felettes projektsor kezdő dátuma attól függ, hogy alprojektjei közül melyik kezdődik legkorábban, befejezés dátumát pedig az, hogy alprojektjei közül melyik fejeződik be utoljára. 7. ábra: Megvalósítási adatok felfele aggregálódnak A lejjebb beállított (minimális) részarányok fogják meghatározni, hogy egy alprojekt mekkora mértékben felelős felettese készültségi értékéért. Színkódok Az EUPROMIS áttekintő nézetében kétféle jelöléssel találkozunk, ha a projektek jóváhagyottak. A jelzőlámpák azt jelzik, hogy a tény és terv dátumok milyen viszonyban állnak egymással, illetve a jelen idővel. 8. ábra: Jelzőlámpák A sorok színe pedig a készültségi szint függvényében változik. Ha egy szakasz készültségi szintje 0 százalék, akkor piros, 0 és 100 százalék között kék, 100 százalékos szint esetén zöld. Ha egy projekt lezárt és készültsége nem 100 százalékos, akkor sötét szürke hátterű lesz. Verziószám 8.

10 Előzmények 9. ábra: Sorszín-jelölések Azon projektszakaszok, melyeknek be kell fejeződniük, mielőtt az adott szakasz elkezdődhet. Az itt meghatározott előzményeket csak a terv és várható dátumok veszik figyelembe. Megelőző(ke)t úgy adhatunk meg, ha a sárga mezőbe kétszer kattintunk, és kiválasztjuk a listából a megfelelő projektet. Ha egy projektszakaszhoz megelőzőt rendelünk, akkor a terv adatok szintjén enged inkonzisztens adatokat megadni, de ezt sárga a kritikus dátummezőkben és a sort sem engedi jóváhagyni. A várható értékeknél egy előzmény projekt befejező dátuma automatikusan eltolja követőjének kezdődátumát (azért csak itt, hogy egy esetleges elgépelésnél a terv adatokban ne borulhasson fel a teljes ütemterv). 10. ábra: Összecsúszások kezelése a függőségben lévő projekteknél A függőségi viszonyokat áttekinteni legkönnyebben úgy tudjuk, ha a projektfáról Gantt diagramm-ot kérünk le (az áttekintő nézetből indítható funkció segítségével) és bekapcsoljuk a kapcsolatok megjelenítését Végrehajtók Ebben a mezőben tudunk egy projektsorhoz felelőst rendelni. A végrehajtó vagy végrehajtó helyettese mezőkbe kétszer belekattintva felugrik egy választómező, amelyben azon személyek közül válogathatunk, akik a Projektszervezet fülön (a top projektnél) egy adott szervezeti egységhez hozzá lettek rendelve. Itt találhatóak a jóváhagyási adatok is (ha a projekt nem jóváhagyott, akkor ezek a mezők üresek). Ha egy projektet jóváhagynak, akkor a végrehajtó mező módosíthatatlanná válik. (részletesebben lásd a jóváhagyás fejezetet) Projektszakasz helye a projektfában Verziószám 9.

11 Felettes (al)projekt: Az a sor, amely alatt a projektszakasz megtalálható. Megváltoztatásával, a projekt (és az alatta lévő hierarchia) áthelyezhető egy másik sor alá. Top projekt, projektgazda: A top projekt, amely alá sor tartozik, és a projektgazda, amely alá a top projekt tartozik. Sorrend: A vele egy szinten lévő projektek közül hányadikként jelenik meg a fában. Ha kitöltött, akkor automatikusan előbb jelenik meg, mint azok a sorok, ahol nem adtunk meg semmilyen éréket. Érdemes lyukat hagyni két egymást követő projektnél, hogy később be lehessen illeszteni közéjük mást is. Ezt a sorrendet az áttekintő nézet rendezés funkciója felülírhatja Részarány: A felettes projekt készültségi százalékágából mekkora részt tesz ki. Output mező, nem változtatható, a program automatikusan számolja. A minimum részaránnyal határozhatjuk meg, hogy legalább mekkora részben határozza meg felettese készültségét. Példa: Ha egy projektsornak két alprojektje van, melyek közül az egyiknek a minimum részaránya 75%, a másiké 25% és a készültség a 75%-osnál 100%, a másiknál 0%, akkor a felettes készültsége 75%-os lesz Dokumentumok fül Itt találhatóak a projektszakaszhoz kapcsolódó dokumentumok és itt tudunk a szakaszhoz dokumentumot csatolni. Erről részletesebben lásd a Dokumentumkezelés fejezetet Egyéb projekt funkciók Projektek tömeges szerkesztése Lehetőségünk van egyszerre akár több projektsor adatait is szerkeszteni, ha például aktualizálni szeretnénk az ütemtervet, vagy egyszerre több projektszakasz státuszát szeretnénk lejelenteni. A projekt munkalapon a szerkesztés gombra kattintva felugrik a Projekt tömeges szerkesztés munkalap, ahol azon projektsorok adatait tudjuk egyszerre szerkeszteni, amelyeket a gomb lenyomásakor a táblázat tartalmazott. 11. ábra: Projektadatok tömeges szerkesztése A tömeges szerkesztésnél kiválaszthatjuk, hogy milyen jellegű adatokat akarunk szerkeszteni, míg a többit elrejthetjük, hogy ne zavarjanak. Verziószám 10.

12 12. ábra: Projektek tömeges szerkesztése A táblázatban a sárga mezők szerkeszthetőek a fehérek nem. Ha egy mező nem szerkeszthető, akkor az a következő okokból adódhat: Top projekt Nincs jogosultsága a felhasználónak Az adat számítandó A projekt jóváhagyott, így bizonyos adatai nem változtathatóak Projektszervezet A top projekt tulajdonság fülén elérhető a projektszervezet al-fül, amelyen a munkát végrehajtó személyek csoportosított listája található. Ezt a listát az ügyfélszolgálat készíti a projektmenedzser által benyújtott adatbekérők alapján. Az itt megjelölt személyeket lehet az egyes soroknál végrehajtónak jelölni. A projektszervezet szereplőiről kontaktlista készíthető az eszköztáron található Kontaktlista funkció segítségével Jóváhagyás 13. ábra: Kontaktlista Jóváhagyni egy projektfát, projektágat, vagy projektszakaszt a projekt-munkalap áttekintő nézetéből tudunk a Jóváhagyás funkció segítségével Ez az opció csak a projektmenedzsment szerepkörű felhasználók számára aktív. Egy sor jóváhagyásával az összes alatta lévő sor jóváhagyott válik. Verziószám 11.

13 14. ábra: Jóváhagyás Egy projektsor jóváhagyásával módosíthatatlanná válnak a végrehajtók és a terv adatok. Ezért érdemes itt az aláírt, elfogadott ütemezésben, útvonaltervben foglaltakat rögzíteni. Ha változik, akkor a projektmenedzser visszavonhatja a jóváhagyást és átírhatja. Jóváhagyáskor a rendszer megvizsgálja, hogy a beállított függőségeknek megfelelnek a terv dátumok, és ha nem, akkor meghiúsítja a műveletet. Az egyes projektsorok végrehajtói automatikus értesítést kapnak a jóváhagyásról Hierarchiamásolás Egy fastruktúra minden elemével és tulajdonságával átmásolható egyik sor alól egy másik sor alá. Beállítható, hogy milyen tulajdonságok másolódjanak, így akár a kapcsolódó dokumentumok is átcsatolhatók vagy átmásolhatóak. Egy projektsoron állva nyomjuk le a másolás gombot (vagy a ctrl-c billentyűkombinációt). Ezzel vágólapra helyeztük a projektet (a vágólap egy külön ablakban megjelenik). Egyszerre több projekthierarchiát is vágólapra helyezhetünk. Ezután álljunk rá arra a projektsorra, amely alá be szeretnénk másolni a vágólapra helyezett hierarchiákat és nyomjuk le a beillesztés (vagy a ctrl-v billentyűkombinációt). Ekkor felugrik a hierarchiamásolás varázsló, ahol beállíthatjuk, hogy milyen tulajdonságokat hozzon át a forrás projektből a másolatba Projekt értesítendők A projekt értesítendők funkció lehetővé teszi, hogy a rendszerben történt eseményekről levélértesítést kapjanak azon személyek, akik erre feliratkoznak. Ezeket az értesítéseket naponta egyszer küldi ki a rendszer. A levelekben az értesítéstípust függvényében az szerepel, hogy mely projekttel vagy dokumentummal, milyen esemény történt. Az összetartozó eseményeket a rendszer egy levélben küldi ki. Értesítés típusok Értesítéstípusnak az alábbiak választhatóak: Értesítés dokumentumfeltöltésről: Ha feliratkozunk rá, akkor levelet kapunk az adott alprojekthez feltöltött dokumentumokról. Projekt várható kezdő időpontja 3 nap múlva esedékes: Levelet küld azokról a projektekről, amelyek 3 napon belül várhatóan elkezdődnek. Értesítés megjegyzésről: Levelet küld, ha egy alprojekt sor megjegyzés mezője megváltozott. Ezt használhatjuk dokumentumok bekérésére vagy adott projektsorokkal kapcsolatos témák megvitatására. Verziószám 12.

14 Használat Azokat a személyeket és projektszervezeti egységeket írathatjuk fel értesítendőnek, akik a projektszervezet tagjaként lettek megadva. Minden felhasználó azokhoz a sorokhoz állíthat be értesítést, amelyet láthat és írhat. Ennek lépései a következpek: Álljunk rá arra a projektsorra, amelyhez értesítést szeretnénk rendelni. Ha egy teljes projektághoz szeretnénk értesítést rendelni, akkor annak legfelső projektjére álljunk Az eszköztáron kattintsunk az Értesítendők gombra A felugró Projekt értesítendők ablakban nyomjuk le az Új sor gombot. Válaszuk ki az értesítés típusát és az értesítendő személyt vagy projektszervezeti egységet. Ha PSzE-t választunk, akkor a csoport minden tagja megkapja az értesítést. Delegálás: Ha egy teljes projektághoz szeretnénk feliratkozni értesítendőként, akkor elsőként iratkozzunk fel az ág legfelső projektjére, majd mentsünk. Ezután a menüsoron a Delegálás gombot lenyomva tudjuk hozzáadni magunkat projektsor alatt található többi alprojekthez Projekt időráfordítások Az időráfordítások funkció segítségével a projektszervezet tagjai lejelenthetik milyen tevékenységgel mennyi időt töltöttek. Egy időráfordítás sorban megadható, hogy Ki? Csak a projektszervezet tagjai kiválaszthatóak Mikor? Csak mai és korábbi dátumok választhatóak Mivel? Mely alprojekttel Mennyi időt töltött? órában megadva Gyorsrögzítés A munka lejelentése legegyszerűbben a munka a projekt munkalapon a gyorsrögzítés gombbal indítható. Ezt az eszköztár Időráfordítás panelján találjuk. Verziószám 13.

15 A gomb lenyomása után felugrik egy ablak, ahol megadhatóak az időráfordítás sor adatai. Alapértelmezésben kitöltött a személy és a dátum, így a munkaidő megadásával már elégségesen kitölthető a form. Fontos, hogy egy alprojekthez, egy dátumra, egy személyhez csak egyetlen sor rögzíthető. Több tevékenységet különböző alprojektekhez érdemes rögzíteni, hogy az időráfordítások jól elkülöníthetőek legyenek egymástól. Karbantartás Az Időráfordítás panel Karbantartás gombját lenyomva megjelenik az Időráfordítások áttekintő nézete. Itt azok a sorok szerepelnek, amelyek ahhoz a projektághoz vannak csatolva, amelyen éppen állunk. Ezekről a sorokról itt excel exportot készíthetünk, amelyből akár a projekt teljes élettartamára vonatkozó kimutatások nyerhetőek ki Projekt jogosultságok Jogosultságot egy projektszakaszhoz alapvetően négy-féleképpen kaphat egy felhasználó az EUPROMIS-ban. Manuálisan: Ebben az esetben az ügyfélszolgálat a jogosultsági mátrix alapján egyenként ad írási vagy olvasási jogot az egyes felhasználóknak. Automatikusan öröklés szerint: Egy újonnan létrejövő projektszakasz automatikusan megörökli a felettesében beállított (automatikus és manuális) jogosultságokat. Automatikusan végrehajtónak vagy végrehajtó-helyettesnek jelölés szerint: Ha egy adott személyt végrehajtónak vagy végrehajtó-helyettesnek jelölünk, akkor a személyhez tartozó felhasználó automatikusan módosítási jogot kap a projekthez. Automatikusan módosítási jogosultságot kap a projekt-szakasz létrehozója is. Ebből már látható, hogy egy projektszakaszhoz kétféle jogosultsága lehet egy felhasználónak: módosítási (írási) és megtekintési (olvasási, láthatási..). Verziószám 14.

16 A következőkben le fogom írni, hogy az egyes szerepköröknél egy felhasználóra vonatkozóan mit jelent a módosítási jog. Az olvasási jogosultság minden szerepkör esetében azt jelenti, hogy a projekt-szakasz összes adatát és a hozzácsatolt dokumentumokat olvasni tudja, módosítani nem. Dokumentumkezelő: Módosítási joggal dokumentumokat tud módosítani és rögzíteni. Nem rögzíthet és nem módosíthat projektszakaszokat. Projekt munkatárs: Módosítási joggal a projektszakasz minden tulajdonságát tudja változtatni, dokumentumcsatolásokat is törölhet. Ha egy projekt jóváhagyott, akkor a terv adatokat (dátumok, költség, mennyiség) és a végrehajtót nem tudja változtatni. Rögzíthet új projekt-sort, de nem törölhet. Projekt menedzser: Módosítás joggal minden projektszakaszt módosíthat, a hozzátartozó dokumentumokkal együtt. Jóváhagyási és jóváhagyás visszavonási jogosultsága van. Projektszakasz lezárási jogosultsága van. Projekt-sort rögzíthet és törölhet (csak olyat, amihez módosítási joga van). Projekt szponzor: Mindent láthat, semmit nem írhat Szűrés Ha szűkíteni szeretnénk a megjeleníteni kívánt sorok számát és nagyjából vagy pontosan tudjuk, hogy mely sorokkal szeretnénk dolgozni, akkor szűrünk. Erre van egy egyszerűbb lehetőség (fejlécszűrés) valamint egy összetettebb (részletes szűrés). 15. ábra: Fejléc szűrés az EUPROMIS-os táblázatokban A fejlécszűréshez csak a táblázatok fejlécein található szűrőmezőbe kell beütnünk a megfelelő feltételt majd az enter gombot lenyomva az áttekintő nézet már csak az ezeknek megfelelő sorokat fogja mutatni. Itt egyszerre akár több megjelenített tulajdonságra is tudunk szűrni. A szűrőfeltételek megadásával a jobb oldalon lévő fa listává alakul, hiszen a fának nem minden eleme fog megfelelni a feltételnek, így abban lyukak maradnának. Ez alól kivétel a ha projektgazdára, vagy top-projektre szűrünk (ezt a részletes tulajdonságoknál tudjuk megtenni). Verziószám 15.

17 A részletes szűréssel ugyanakkor sokkal összetettebb feltételeket is megadhatunk. Lehetőségünk van Összetett szűrőfeltételek megadására Relációk kezelésére (kisebb-nagyobb,mint ; korábbi-későbbi, mint ) Feltételek felsorolás-szerű megadására Addicionális szűrőfeltételek használatára Szűrési feltételek mentésére. A szűrés fül az eszköztáron található szűrő gombbal hívható meg. 16. ábra: Szűrés fül az áttekintő nézet eszköztárán Ezen a fülön megtalálható az összes adat, amelyet a módosítás fülön megadtunk, és bármely tulajdonsághoz értéket megadva ezekre szűrni is tudunk. 17. ábra: Szűrés fül A táblázat oszlopai: Adatmező: Az mező, amelyben a megadott értéket keresi a program. a=a: Kisbetűt és nagybetűt megkülönbözteti-e. Ha a checkbox be van pipálva, akkor a reláció alapértelmezetten a beírt érték előfordul a mezőben értéket veszi fel. Verziószám 16.

18 Reláció: Azt adja meg, hogy a megadott érték, milyen relációban állhat a mező tartalmával. Felsorolás: Ha több elemet is felsoroltunk a jobb oldalon, akkor automatikusan az eleme értéket veszi fel. A nem eleme érték csak a megadott feltétel(eke)t hagyja ki a listából. Érték: Az az érték, amit a mezőben keres a program. Jobb oldalon: Egyszerre akár több értéket, (azoknak akár alsó és felső határát) is megadhatunk egyszerre. Új sort a le gomb megnyomásával adhatunk hozzá. 18. ábra: Szűrés- funkciógombok Funkciógombok Szűrés: szűrőfeltételek aktiválása Új szűrés: az összes megadott szűrőfeltétel törlése Sor törlése: a kiválasztott adatmezőhöz megadott szűrőfeltételek törlése Elmentett feltételek: egy korábban elmentett szűrőfeltétel-csomag kiválasztása Feltétel mentése: A megadott szűrőfeltételek mentése Verziószám 17.

19 3. Dokumentumkezelés 3.1. Dokumentum feltöltése Az EUPROMIS projekt-monitoring és dokumentumkezelési rendszerben a dokumentumoknak legalább egy projektszakaszhoz kell tartozniuk. Ezért a dokumentumokat projektszakaszokon keresztül töltjük fel. Első lépésben válasszuk ki a projektsort, melyhez rögzíteni kívánjuk a dokumentumot! Azoknál a projektsoroknál, amelyekhez már van dokumentum feltöltve az Utolsó dokumentum oszlopban egy dátum látható (az utolsó dokumentum csatolás dátuma). 19. ábra: Projekt munkalap áttekintő nézete A kiválasztott projektsorra kétszer kattintva átlépünk a módosítás fülre, ahol a projektsor részletes adatait találjuk. A dokumentum fület választva megtekinthetjük a hozzá csatolt dokumentumokat, illetve lehetőségünk nyílik új dokumentumo(ka)t is csatolni. Verziószám 18.

20 20. ábra: Projekt munkalap tulajdonságok - dokumentumok fül A képen is jelölt új gombra kattintva felugrik a dokumentum munkalap, ahol a feltöltendő dokumentumhoz tartozó adatokat adhatunk meg, amely a későbbi visszakereshetőséget és a hatékony dokumentum-menedzsmentet segíti. 21. ábra: Dokumentum munkalap A feltöltéshez a következő adatokat kell megadnunk (a kék mezők kötelezően kitöltendőek): Fájl neve: A mezőbe kétszer belekattintva felugrik egy windows-os fájlválasztó ablak. Itt tudjuk megadni, hogy mely dokumentumot szeretnénk feltölteni. Funkció: Szintén választóablak. A mezőbe kétszer kattintva válasszuk ki a dokumentumot leginkább jellemző funkciót. Típus: A rendszer automatikusan tölti ki a fájl formátum alapján. Státusz: Dokumentumok nyomon-követésére használatos állapotjelölés. Azoknál a dokumentumoknál érdemes használni, ahol a dokumentum életútja fontos. Pl: Verziószám 19.

21 Szerződések, teljesítési igazolások, számlák. Vigyázat: a Jóváhagyott és Sablon státuszú dokumentumok nem módosíthatóak. Dosszié: A dosszié dokumentumok összekapcsolására szolgáló tulajdonság. Ha üresen hagyjuk, akkor a dokumentum új dossziét fog képezni (és a dokumentum nevét fogja viselni). Kétszer a mezőbe kattintva ugyanakkor kiválaszthatunk egy már létező dossziét és ebbe belehelyezhetjük a feltöltendő dokumentumot. A dosszié tartalmát későbbiekben a dosszié fülön egyben meg tudjuk tekinteni. Név: Alapértelmezésben a fájl neve (kiterjesztés nélkül). Ugyanakkor lehetőségünk van az adott dokumentum más nevű megjelenítésére a rendszerben. Ezzel nem veszítjük el azt a lehetőséget, hogy akár fájlnévre is kereshessünk a későbbiekben Tömeges dokumentumfeltöltés Lehetőségünk van egyszerre akár több dokumentumot is egyszerre feltölteni a rendszerbe. Erre akkor lehet szükség, ha például egy szerződést és mellékleteit szeretnénk a rendszerben tárolni (olyan dokumentumokat, melyeknek leíró adatai hasonlítanak). Ezt szintén a projekt munkalapról indítva tudjuk megtenni egy már csatolt dokumentum mintájára. 22. ábra: Tömeges dokumentumfeltöltés a projekt munkalapról A projekt munkalapon ráállunk (egy kattintással) a megfelelő mintadokumentumra és a Több új vagy a Több új dossziéba gombok valamelyikére nyomunk. A Több új dossziéba gombbal a dokumentumok automatikusan a mintadokumentum dossziéjába töltődnek. Fontos: Mivel a feltöltendő dokumentumoknak nem adjuk meg egyenként a leíró adatait, így a mintadokumentum bizonyos leíró adatait fogják megörökölni (funkció, státusz) Dokumentumok áttekintő nézete Verziószám 20.

22 A rendszerbe feltöltött dokumentumok áttekintő nézetét a projekt munkalap Dokumentumok gombjával tudjuk megjeleníteni. Lenyitva a menüt, kiválaszthatjuk, hogy csak az adott projektsor (projektszakasz dokumentumai), az adott projektsor és alegységeinek dokumentumait (projektág dokumentumai), a teljes projektfa dokumentumait (Teljes projekt dokumentumai) akarjuk megjeleníteni. 23. ábra: Dokumentumok áttekintő nézete Bármelyikre kattintva a dokumentum munkalap áttekintő nézetét fogjuk látni funkciók szerint rendezve. A legfelső Minden dokumentum funkcióra kattintva megjeleníthetjük az összes sort egy listában. 24. ábra: Dokumentumtár áttekintő nézete Az egyes funkciók hierarchiába vannak rendezve (baloldalon). Bármelyikre kattintva megtekinthetjük, milyen dokumentumok találhatóak az adott funkcióhoz rendelve. A legfelső, Minden dokumentum sorra kattintva pedig megjeleníthetünk minden szűrőfeltételnek megfelelő dokumentumot egy listában, függetlenül attól, hogy milyen dokumentum-funkcióhoz vannak rendelve. Innen az egyes dokumentumok két kattintással nyithatóak meg Dokumentumok szűrése Ha sok dokumentumot jelenítünk meg egyszerre, érdemes lehet egyéb szűrőfeltételeket is megadni, hogy gyorsabban megtaláljuk a keresett dokumentumot. Verziószám 21.

23 Erre több lehetőségünk is van: Egy részről használhatjuk az oszlopok tetején elhelyezett szűrő mezőket. Itt a megfelelő oszlopba írjuk be azt az értéket, aminek megfelelő dokumentumsort keresünk. Ha a dokumentum nevére vagy azonosítójára keresünk például, akkor biztosan ez a leggyorsabb módja annak megtalálására. A dokumentumok tartalmában nem tud keresni a program. 25. ábra: Oszlopszűrés A másik lehetőség, hogy részletes szűrés funkciót használjuk, amelynél több szűrőfeltételt adhatunk meg egyszerre. Itt olyan tulajdonságok alapján is kereshetünk, amelyek az áttekintő nézetben nem jelennek meg. A funkció az eszköztárról indítható. 26. ábra: Dokumentum munkalap eszköztár szűrés A gombot lenyomva megjelenik a lehetséges szűrőfeltételeket felsoroló nézet, ahol meg tudjuk adni, hogy milyen tulajdonságú dokumentumokat akarunk megjeleníteni. A legtöbb szűrőfeltételt (státusz, szerző ) választómezőből kiválasztva is megadhatjuk, míg másokat kézzel lehet csak beírni (pl.: leírás). A dokumentumokat jellemző bármely tulajdonság szerint szűrhetünk. Ha több feltételt is megadunk, akkor a szűrőfeltételek és jelleggel adódnak össze, tehát csak a minden megadott feltételnek megfelelő dokumentumokat fogja megmutatni a rendszer. A szűrés gombra kattintva aktiválhatjuk a szűrőfeltételeket és tekinthetjük meg az annak megfelelő dokumentumokat Dokumentumokkal végezhető műveletek 27. ábra: Dokumentum szűrés Egy a rendszerbe feltöltött dokumentummal többféle műveletet végezhetünk. Megtekinthetjük, módosíthatjuk, más projekthez csatolhatjuk, akár ki is cserélhetjük. Ezeknek műveleteknek a dokumentum történetben nyoma marad, onnan a korábbi verziók is visszakereshetőek. Verziószám 22.

24 Ehhez először nyissuk meg a dokumentum munkalapot. 28. ábra: Dokumentumokkal végezhető műveletek A jobb oldalon található műveletek az alábbiakat jelentik: Megtekintés: Az adott dokumentum megnyílik a Windows által a formátumhoz rendelt programban. (pl.:.doc-ot a word nyit meg,.xls-t a az excel). A fájlban végzett változtatásokat a rendszer nem menti. Szerkeszt: Az adott dokumentum megnyílik a Windows által hozzárendelt programban. A dokumentum a szerkesztés idejére elvitt állapotúra válik (lásd lejjebb). A változtatások mentve lesznek, melyet indokolnunk is kell (változtatás indoklása mező). Indoklás nélkül a változtatások nem menthetőek. Letölt: A fájlt lokálisan menti a felhasználó gépére. Ekkor lehetőségünk van a dokumentumot elvitt állapotúnak jelölni. Ez meggátol minden elvivőn kívüli felhasználót a rekord szerkesztésében. (megtekinteni és lementeni továbbra is tudják majd.) 29. ábra: elvitt állapot Visszahoz: Egy másik verziójú fájlt rak az aktuális helyére. Ha a dokumentum elvitt állapotú, akkor erre csak annak van lehetősége, aki az adott dokumentumot elvitte. Lehetőség van a dokumentumok korábbi verzióinak visszakeresésére és megtekintésére. Elvitel visszavonása: Az elvitt állapotú dokumentum szerkesztés nélküli visszahozása. Csak az teheti meg, aki az adott dokumentumot elvitte. Másolás: Lehetőségünk van egy dokumentumot akár több projektsorhoz is hozzácsatolni. Erre akkor lehet szükség, ha egy dokumentumot több helyen is logikus megjeleníteni (például PEJ-hez gyűjtjük a releváns számlákat). A csatolásra felajánlás gombbal a dokumentum belekerül a csatolásra felajánlott dokumentumok ablakba. Verziószám 23.

25 Akár több dokumentumot is felajánlhatunk csatolásra ugyanezzel a módszerrel (egyenként). Ezután a projekt munkalap áttekintő nézetében válasszuk ki azt a projektsort, amelyhez csatolni szeretnénk a felajánlott dokumentumot. A projektbe belelépve válasszuk a dokumentumok fület. A csatolásra felajánlott dokumentumok ablakban álljunk rá arra a rekordra, amelyet a kiválasztott projektsorhoz kívánunk csatolni, majd nyomjunk a Becsatolás vagy Másolat csatolása gombra attól függően, hogy az adott rekordot vagy annak másolatát szeretnénk itt megmutatni. Becsatolás után a dokumentumok már innen is elérhetőek lesznek. Fontos: Ha az eredeti dokumentumot csatoljuk ide, akkor a rekorddal történt változtatások attól függetlenül fognak megjelenni mindkét helyen, hogy azokat a változtatásokat melyik projektsoron keresztül végezték. Ha másolatot csatoltunk be, akkor azzal új rekord keletkezett, amelynek innentől saját életútja van, az eredeti rekordtól függetlenül. Azt, hogy egy dokumentum mely projektsorokhoz van becsatolva a kapcsolódó objektumok fülön tudjuk megtekinteni (lásd lejjebb) Dokumentumtörténet A dokumentumtörténet fülön megtekinthetjük, hogy ki, milyen műveleteket végzett az adott dokumentummal, milyen indoklással. A korábbi verziókat is innen tudjuk előhívni, ha az adott verzióra kétszer kattintunk. 30. ábra: Dokumentumtörténet 3.7. Dokumentum (dosszié) értesítendők Egy adott dossziéhoz tartozóan megadhatunk értesítendőket. Így a rendszer a megadott személyeknek t fog küldeni az adott értesítési szintnek megfelelően. Ehhez az Verziószám 24.

26 értesítések fülön kattintsunk az Új gombra, majd kattintsunk kétszer a személyek mezőbe, hogy a választómezőből kiválaszthassuk, hogy kinek menjen az értesítés. 4 féle, egymásból épülő értesítési szintet különböztetünk meg, ahol a legfelső már tartalmazza az alatta lévőket is. (tehát ha megtekintés szintet állítunk be, akkor is megy levél pl. módosításról) Megtekintés: Levél megy, ha a dosszié egy elemét megtekintették (nem ajánlott). Módosítás: Levél megy, ha a dosszié egy eleméből új verzió jött létre. Új felvitel: Levél megy, ha a dossziéba új dokumentumot töltöttek. Törlés: Levél megy, ha a dosszié egy elemét törölték. 31. ábra: Dosszié értesítendők 3.8. Dosszié A dosszié a dokumentumok összekapcsolására szolgáló tulajdonság. Ha feltöltéskor nem választunk mást, akkor minden dokumentum külön dossziét képez. Ha azonban egy dossziéban több dokumentum is található, úgy ezen a fülön tudjuk azokat megtekinteni. Bármelyikre kétszer kattintva átugorhatunk a másik dosszié elem rekordjára. Verziószám 25.

27 32. ábra: Dosszié Egy dokumentumot bármikor áthelyezhetünk egy másik dossziéba, kivéve, ha a dokumentum már egy olyan dossziét képez, amelyhez lettek más dokumentumok helyezve (nem lehet dosszié a dossziéban). Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy az áthelyezni kívánt dokumentum dosszié mezőjébe kétszer kattintunk és kiválasztjuk az új dossziét Kapcsolódó objektumok Ahogy arról már korábban írtunk egy dokumentum több projektsorhoz is tartozhat. Ezen a fülön tudjuk megtekinteni, hogy az adott dokumentum mely projektsorokhoz van hozzácsatolva. Itt a projekt nevére kétszer kattintva megtekinthetjük a projektsort. Lehetőség van továbbá innen is több dokumentumot feltölteni. A dokumentumok ahhoz a projekthez lesznek csatolva, amely soron éppen állunk a gomb lenyomásakor. Verziószám 26.

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Műveletek makrókkal. Makró futtatása párbeszédpanelről. A Színezés makró futtatása a Makró párbeszédpanelről

Műveletek makrókkal. Makró futtatása párbeszédpanelről. A Színezés makró futtatása a Makró párbeszédpanelről Műveletek makrókkal A munkafüzettel együtt tárolt, minden munkalapon elérhető makrót a Fejlesztőeszközök szalag Makrók párbeszédpanelje segítségével nyithatjuk meg, innen végezhetjük el a makrókkal megoldandó

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Windows mappaműveletek

Windows mappaműveletek Windows mappaműveletek Windows 7 / 10 Források: http://www.akonyv.hu/windows_elemei/windows_7_mappa_allomany_es_lemezkezeles_minta.pdf http://www2.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/10.html Windows Intéző felépítése

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása A NORA új funkciója a Kedvezményezett által kitöltött űrlap adatai alapján, automatikusan generálja a megjelölt kérelmet. A dokumentum

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü NEVEZÉS Jogosultság A Nevezési anyagok feltöltése előtt, akinél nincs beállítva az alábbi jogosultság, azt ellenőrizni és amennyiben nincs, akkor azt beállítani szükséges: sportszervezetek sportszervezet

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás TELEPÍTÉS (1) Üdvözli a Bi-LINK. Az alkalmazás használatával követheti, megértheti és irányíthatja legfontosabb egészségügyi paramétereit. Az első lépés készüléke adatainak megtekintéséhez, hogy letölti,

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v1.1 2017.12.29 Tartalom 1. Menüpontok, toolbar... 3 1.1. Menüpontok... 3 1.2. Toolbar... 4 2. Idővonal... 4 2.1. Új bejegyzések... 5 2.2. Bejegyzések funkciói...

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ A pályázat weboldalra való feltöltésének menete,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építész tervezők és tervezői művezetők részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építész tervezők és tervezői művezetők részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre Építész tervezők és tervezői művezetők részére készítette Lechner Nonprofit Kft. Infokommunikációs Igazgatóság Budapest, 2016. június Tartalom

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a 2017. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések kapcsán használandó intézményi dokumentumfeltöltő modulhoz Utolsó frissítés: 2016. november 22. 1 Tartalom Általános információk...

Részletesebben

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása A TvNetTel Kft internetes szolgáltatásának igénybevételéhez szükséges a hálózati csatlakozás beállítása a számítógépen vagy routeren. A beállításhoz szükség van a

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Párhuzamos (fordított) szövegek többcélú felhasználása Három fő terület: 1. A szöveg előkészítése (mindhárom esetben):

Párhuzamos (fordított) szövegek többcélú felhasználása Három fő terület: 1. A szöveg előkészítése (mindhárom esetben): Párhuzamos (fordított) szövegek többcélú felhasználása Három fő terület: A) egy-, két-, háromnyelvű (esetleg többnyelvű) szövegtár létrehozása: Ms Access B) egy- vagy kétnyelvű glosszárium készítése, bővítése

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

MS ACCESS 2010 ADATBÁZIS-KEZELÉS ELMÉLET SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1

MS ACCESS 2010 ADATBÁZIS-KEZELÉS ELMÉLET SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 ADATBÁZIS-KEZELÉS MS ACCESS 2010 A feladat megoldása során a Microsoft Office Access 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: Adatok importálása

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Évváltási teendők

Évváltási teendők Évváltási teendők 2018-2019 Évváltási tájékoztató az Iratkezelő szakrendszerhez eddig csatlakozott, illetve az előrehozott csatlakozó nagyvárosok részére. Tisztelt Felhasználók! Jelen tájékoztatóban szereplő

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Program megnyitása Indítsuk el valamelyik tanult módszerrel a 2007-es verziót. Figyeljük meg, hogy most más felületet kapunk, mint az eddigi megszokott Office

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek Microsoft Power Point 2003 program esetén Különböző nézetek közül választhatunk, melyeket többféleképpen érhetünk el: kattinthatunk a Nézet menüre, és onnan választjuk ki a használni kívánt nézetet; a

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Belépés és kezdeti lépések. Használati útmutató minden szerepkör számára

Belépés és kezdeti lépések. Használati útmutató minden szerepkör számára 1 SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Belépés és kezdeti lépések Használati útmutató minden szerepkör számára I. Bejelentkezés:... 2 II. Kezdeti általános lépések:... 3 1. Jelszó megváltoztatása:...

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület. Konferencia-honlap tudnivalók. Fiók létrehozása a honlapon

Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület. Konferencia-honlap tudnivalók. Fiók létrehozása a honlapon Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület Konferencia-honlap tudnivalók Fiók létrehozása a honlapon 1. Látogasson el a http://konferencia.mktudegy.hu címre, ahol a Regisztráció linkre kattintva létrehozhat

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben