A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele"

Átírás

1 A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele XIV. szám március-április Gyermekeink jól-létéért Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgáltatok Országos Egyesülete regionális szakmai napot szervezett a somogyi megyeszékhelyen. A kaposvári rendezvényen Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára mellett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett.

2 A Polgári Védelem Világnapját ünnepelte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet március elsején alakult meg. Ennek 20. évfordulóján, 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. A Nemzetközi zi Polgári Védelmi Világszervezet március elsején alakult meg. Ennek 20. évfordulóján, 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényén. E napon az elődökre emlékezünk és azt a több tízezer embert ünnepeljük, akik a polgári védelem területén tevékenykednek. Az időjárás, a klíma megváltozása következtében, egyre gyakrabban válik szükségessé a dühöngő természeti erők pusztításai elleni védekezés. Rekordméretű árvizek, özönvízszerű esőzések, szélviharok, hófúvások nehezítik az állampolgárok életét. Mindezeket szem előtt tartva a polgári védelem napjainkban egy megújulási folyamaton megy keresztül, amelyben kiemelkedő szerepe van az önkéntességnek. Mára országos, megyei, járási és települési szinten köteles és önkéntes mentőszervezetek állnak készenlétben, időt és energiát áldoznak a közbiztonságért itt Somogy megyében is, mondta el Wéber Antal megyei igazgató. Az ünnepi rendezvényen részt vett dr. Fehér Zoltán, a Somogy ogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is.

3 Magasrangú kitüntetést kaptak a somogyi védelmi szakemberek A Honvédelem Kitüntető ő Cím Babérkoszorúval ékesített II-es fokozatát vehette át dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott Budapesten. Rajta kívül 5 másik somogyi szakember, a csurgói járási hivatalvezető ő és négy települési polgármester részesült a Honvédelem Kitüntető Cím III-as fokozatában. A Somogy megyei kormánymegbízottat a honvédelem ügyéért hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai érdemeiért, valamint a honvédséget támogató tevékenységének elismeréséért Dr. Varga Attila Ferenc ezredes, a HM Védelmi Hivatal megbízott főigazgatója terjesztette fel a Honvédelem Kitüntető Cím Babérkoszorúval ékesített II-es fokozatára. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnökeként 5 kiemelkedő munkát végzett somogyi szakember kitüntetésére tett javaslatot. Maronics Gábor, a Somogy Megyei Kormányhivatal Csurgói Járási Hivatal hivatalvezetője a 2013-ban kialakult rendkívüli téli időjárás helyzet, valamint a migrációs válság idején tanúsított magas szakmai és irányító munkája miatt érdemelte ki a Honvédelemért Kitüntető Cím III-as fokozatát. Kovács Zoltán Berzence, Kiss Kornél Somogyudvarhely, Palotai Hajnalka Zákányfalu valamint Kunos Zoltán Lajosné Őrtilos polgármestere szintén a 2015-ben kialakult migrációs válság kezelésében tanúsított kiemelkedő szakmai munkájáért kapta meg a Honvédelemért Kitüntető Cím III-as fokozatát. Gratulálunk az összes díjazottnak!

4 Március Kaposváron koszorúzott a kormánymegbízott A forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek március 15-én Kaposváron is. A kaposvári rendezvényeken elhelyezte a megemlékezés virágait dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is. A városi megemlékezés a Széchenyi és a Petőfi téren kezdődött, majd az ünneplők átvonultak a Kossuth térre. A kaposvári Kossuth téren a rossz időjárás ellenére sokan emlékeztek meg az es forradalom és szabadságharc hőseiről és a 168 évvel ezelőtti eseményekre. A Munkácsy Mihály Gimnázium ünnepi műsora után Szita Károly polgármester mondott ünnepi beszédet majd az ünneplők - köztük dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója - elhelyezték a Kossuth-szobornál az emlékezés koszorúit.

5 VI. Nemzeti Vacsora Régi hagyományt elevenített fel a polgári oldal Siófokon. A 48-as hősöknek méltó tiszteletet állítva, hazaszerető tetteikre emlékezve, az idei évben ismét megrendezésre került a Nemzeti Vacsora Siófokon. Az ünnepi rendezvényen részt vett és a jelenlévőket köszöntötte dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Az es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. A '48-as forradalom a magyarok függetlenség iránti vágyából és bátorságából sarjad. Függetlenség, szabadság, bátorság: ennek a három szónak a ma Európájában is nagyon fontos és erős üzenete van, mondta el köszöntőjében a kormánymegbízott.

6 Állampapír értékesítési pont nyílt a siófoki járásban is Az állampapír vásárlási hajlandóság és a Start-értékpapírszámla nyitás növekedése és az ügyfél elégedettség további fokozása érdekében a Magyar Államkincstár országszerte új értékesítési pontokat nyit. Dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke a mai megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az elmúlt években egyre többen választották az állampapírok nyújtotta kockázatmentes befektetési formát. Az elmúlt időszakban a korábban csupán a fővárosban és a megyeszékhelyeken elérhető kincstári ügyfélszolgálatok mellett 38 értékesítési pont nyílt az országban és idén további 22 kerül megnyitásra, melyből immáron kettő a Somogy megyei vidéki ügyfeleket is szolgálja. Ezen ügyfélszolgálatok lehetőséget biztosítanak meglévő és leendő ügyfeleinknek, hogy az újjáalakult webkincstár mellett személyesen is megismerkedhessenek a Kincstár által nyújtott szolgáltatásokkal, tette hozzá a Magyar Államkincstár elnöke.

7 Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntőjében üdvözölte a második megyei állampapír pír értékesítési pont megnyitását. A Siófoki Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának épületében megnyílt ügyfélszolgálat heti 3 nap óráig nyitva tartó ügyfélfogadással, két ügyintézővel várja az érdeklődő állampolgárokat, és bár látszólag nem központi helyen van, mégis jelentős ügyfélforgalomra számíthat, hiszen az épületben a kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya heti két alkalommal kihelyezett ügyfélszolgálatot tart, emellett itt működik a Családvédelmi Szolgálat, valamint a területi védőnői szakfelügyeletet is. Ez utóbbihoz a siófoki és a tabi járásban 31 területi védőnő tartozik, akik azon 0-6 éves korosztályú gyermekek szüleivel tartanak kapcsolatot, akik a leginkább érintettek lehetnek az államkincstár által forgalmazott állami babakötvény kapcsán, hangsúlyozta dr. Neszményi Zsolt. Szakmai konzultációt tartott Kaposváron a helyettes államtitkár Dr. Simon Attila István a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára tartott szakmai konzultációt a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak vezetőinek Kaposváron. A megbeszélésen részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is. A szakterület szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár a konzultáció keretében a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetőjével valamint a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak vezetőivel a foglalkoztatási valamint a munkaügyi és munkavédelmi szakterület előtt álló feladatokról, az eddigi tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről egyeztetett.

8 Összeült a Somogy Megyei Védelmi Bizottság évi soros tavaszi ülését tartotta a Somogy Megyei Védelmi Bizottság. Az ülésen többek között beszámoló hangzott el a bizottság által végzett védelmi igazgatási tevékenységről, az ár- és belvízi, valamint a helyi vízkárok elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokról valamint sor került a Somogy Megyei Védelmi Bizottság évi feladat-és pénzügyi tervének elfogadására is. A megyei védelmi bizottság ülésén részt vett dr. Bérczi László, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főfelügyelőség főfelügyelője és Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. Elsőként a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke Dr. Neszményi Zsolt előadásában a védelmi bizottság munkájában részt vevő Somogy megyei és regionális szervek vezetői hallhattak beszámolót az előző ülés óta végzett védelmi igazgatási tevékenységről. Ezt követően dr. Neszményi Zsolt előterjesztésében tárgyalta meg és fogadta el a plénum a Somogy Megyei Védelmi Bizottság feladat-és pénzügyi tervét a évre vonatkozóan. Wéber Antal dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ár- és belvízi, valamint a helyi vízkárok elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokról számolt be majd a Tűzmegelőzési Bizottság évi kiemelt feladatairól tájékoztatta a bizottságot. A plénum megtárgyalta a katasztrófavédelem évi feladatait és az önkéntes tűzoltó egyesületek tárgyi és személyi feltételeinek fejlesztési lehetőségeit. Emellett szó esett a műveletirányítás rendszerének átszervezéséről, a 112-es segélyhívó rendszerhez való kapcsolódás tapasztalatairól valamint az alapvető és létfontosságú fogyasztók kijelölésének Somogy megyei helyzetéről is.

9 Megnyílt az új munkaerő-piaci pont Tabon A Somogy Megyei Kormányhivatal a Nemzetgazdasági Minisztériummal közösen új Munkaerő-piaci Pontot hozott létre Tabon. Az intézményt ünnepélyes keretek között adták át, az átadáson részt vett és köszöntőt t mondott Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is. A siófoki járási hivatal új munkaerő-piaci pontja mintegy 141 millió forintos költségvetésből, Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével című TIOP / azonosítószámú kiemelt projekt keretében valósult meg. Köszöntő beszédében Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kiemelte, 2010 óta több mint 550 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, melyek közül mintegy 320 ezer fő a versenyszférában tudott elhelyezkedni. Az elmúlt időszakban a munkanélküliségi mutató a 2010 előtti 12 %-ról 6,2 %-ra csökkent, a foglalkoztatotti arány pedig 55 %-ról 62 %-ra emelkedett, mely adat az Európai Unión belül is az egyik legjobb, emelte ki az államtitkár. Ezt követően Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője méltatta az elkészült beruházást, mellyel a munkaügyi szempontból hátrányos helyzetű tabi járásfoglalkoztatási mutatói tovább javulhatnak. Az elmúlt időszakban a mezőgazdaság súlya egyre csökken és a húzóágazattá az ipar, különösen a feldolgozóipar vált a térségben. Tabon termel Somogy megye legnagyobb vállalata, a Flextronics Kft. mely nagyságánál fogva a térség meghatározó munkáltatója, tett hozzá a képviselő.

10 Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta, Somogy megyében jelenleg mintegy 18 ezer fő keres munkát, ebből a tabi és a siófoki járásban valamivel több, mint Az új tabi munkaerő-piaci pont legfontosabb feladata az elsődleges gazdaságban működő vállalkozásoknak a kiszolgálása, ez azonban nem működhet a járási foglalkoztatási osztály dolgozóinak elhivatott szakmai munkája nélkül, tette hozzá a kormánymegbízott, aki megköszönte az új munkaerő-piachathatós közreműködését. Schmidt Jenő Tab város polgármestere a beruházás által létrejött pont megvalósulásában a Nemzetgazdasági Minisztérium értéket emelte ki, a helyi foglalkoztatottság növelése révén pedig az egész régió versenyképesebb lehet. Az új tabi munkaerő-piaci pont 8 járási kormánytisztviselővel a hét 5 munkanapján várja az ügyfeleket.

11 Iránytűt adunk az egészséghez Évnyitó munkaértekezletet tartott a Somogy Megyei Egészség Fórum, a rendezvényt Dr. Fehér Zoltán a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg. A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által működtetett Megyei Egészség Fórum (MEF) és a Járási Egészség Fórumok (JEF) prevenciós együttműködő partnerei március 22-én tartották évnyitó munkaértekezletüket a Somogy Megyei Kormányhivatalban. Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos, a MEF vezetője üdvözölte a résztvevőket. Köszöntőjében elmondta, hogy az immár negyedik éve működő prevenciós együttműködés egyre nagyobb társadalmi elfogadottságnak is örvend. Az értekezletet Dr. Fehér Zoltán a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy az Egészség Fórum megalakulásával, egy megyei prevenciós koordinatív központ jött létre, mely képes a munkát összefogni, a párhuzamosságokat megszüntetni, a forrásokat és lehetőségeket racionalizálni Somogy megye valamennyi településére vonatkozóan. Az együttműködő szakmai szervezetek, szakemberek, civil és társadalmi szervek a közös cél érdekében együttműködnek, illetve területi szerveiken keresztül segítik az egészség üzenetek lakossághoz való eljuttatását. Kiemelte, hogy a prevenciós együttműködés országosan is példaértékű kezdeményezés, mely számos eredményt ért el az eltelt 4 év alatt. Hangsúlyozta, a somogyi polgárok szolgálata iránt elkötelezett Somogy Megyei Kormányhivatal a kezdetektől a kezdeményezés mellett állt, és az elmúlt évek sikeres megelőző munkájára építve a Megyei Egészség Fórum évi munkatervének eredményes megvalósítását kívánva, a Kormányhivatal további támogatásáról biztosította a megelőzésben együttműködőket. Dr. Pálca-Juhász Márta orvos-szakmai szakmai koordinátor előadásában bemutatta a MEF létrehozását megalapozó törvényi és szakmai hátteret, majd ismertette a Fórum évi, Iránytűt t adunk az egészséghez szellemiség jegyében - az egyeztető munkacsoport ülések során kidolgozott - munkatervét. Elmondta, hogy a 2016-os munkatervben is szerteágazó feladatok kerültek meghatározásra, melyek megvalósításához továbbra is kérte valamennyi együttműködő ő támogatását a megye lakossága egészségi állapotának tényleges javulása érdekében. Ezt követően en a Járási Egészség Fórumok helyi lehetőségekhez adaptált prevenciós specifikumait ismertette a hallgatósággal. Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos a munkaértekezlet zárásaként megköszönte a szakmailag tartalmas munkaterv összeállításában résztvevők munkáját, valamint a prevenció kevésbé előtérbe e helyezett, de nagyon fontos területét - az állapotrosszabbodás és szövődmények megelőzését célzó munkát - bemutató előadásokat. Kiemelte, hogy a következő év a MEF megalakulásának jubileuma lesz, ezért reményét fejezte ki az iránt, hogy a Fórum előtt olyan év áll, mellyel az eredményes jubilálást megalapozhatja, és az idei mottó jegyében iránytűt t tud mutatni Somogy polgárainak az egészséghez.

12 Védelmi igazgatási felkészítés A védelmi igazgatásban résztvevő Somogy, Zala, Veszprém és Baranya megyéből érkezett megyei és járási szakembereknek tartottak felkészítést Balatonföldváron. A HM Védelmi Hivatal szervezésében szervezett felkészítés a tavalyi év során kezdődött, melynek célja a védelmi igazgatás rendszerében a területi (megyei), a helyi (járási) és települési szinten honvédelmi igazgatási feladatot ellátó személyek együttműködésének összehangolása és az ő szakma továbbképzésük. A balatonföldvári felkészítésen, a megyei védelmi bizottságok munkacsoportjainak vezetői, a munkacsoportokba beosztottak, a Somogy megyei polgármesterek, a járási hivatalok vezetői és a veszélyességi kategóriába sorolt települések közbiztonsági referensei vettek részt, a négy megyéből mintegy 100-an. A felkészítő értekezletet dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg. Mint fogalmazott napjainkban egyre inkább felértékelődik a védelem és a védelmi igazgatás szerepe, ezért mindnyájunknak kiemelt felelőssége, hogy Magyarország összes megyéje így természetesen Somogy megye lakosságának biztonsága érdekében felkészülten tudjunk reagálni a minket érő különböző kihívásokra, nehézségekre, esetleges fenyegetésekre, hangsúlyozta a kormánymegbízott. A képzésben közreműködtek a HM Védelmi Hivatal, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei. Wéber Antal tű. dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mutatta be a megye katasztrófavédelmi kockázatait, majd a veszélyhelyzet kihirdetésének feltételeiről, a veszélyhelyzeti működésről tartott előadást Jackovics Péter tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyhelyzet-kezelési Főosztályának vezetője. Dr. Varga Attila Ferenc ezredes a HM Védelmi Hivatal megbízott főigazgatója a honvédelmi igazgatás lehetséges válaszai a hibrid hadviselésre valamint a terrorizmus és a tömeges migráció által jelentett fenyegetésekre címmel tartott előadást, amit a tapasztalatok összegzése követett.

13 Somogy megyei vadászterületek határai A vad védelméről, l, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló évi LV. törvény (Vtv.) 11/A. -ban foglaltak alapján a Somogy Megyei Kormányhivatal hivatalból ajánlást tesz közzé hirdetményi úton a vadászterület határára, a től ig tartó üzemtervi ciklusra. Az évi LV. törvény (Vtv.) 11/A. (4) alapján, a vadászati hatóság az ajánlást a hirdetőtábláján, és elektronikus tájékoztatásra szolgáló honlapján legalább harminc napra hirdetmény formájában közzéteszi. A vadászati hatóság kezdeményezi minden érintett település önkormányzatának hirdetőtábláján, tábláján, illetve elektronikus tájékoztatásra szolgáló honlapján a hirdetmény formájában való közzétételt, amelyet az önkormányzat tájékoztató jelleggel legalább harminc napra közzétesz. A teljes kódszám és a kapcsolódó anyagoknál található lista alapján tájékozódhat az érintett Somogy megyei vadászterület adatairól. A vadászterület teljes kódszáma 3 részből áll: - 13 (a megyekód) - hat számjegyű azonosító kód (rövid kódszám) pl.: három számjegyű tájegység kód pl.: 201 A hirdetmények a Somogy megyei Kormányhivatal honlapján tekinthetők meg: vadaszteruletek-kijelolese- 2016

14 Csillogó érmekkel zárta a Somogy Megyei Kormányhivatal a Tavaszi Kupát A Kancellária SE-EMMI EMMI SE-Agrár SE közös szervezésében került sor az idei év első sportrendezvényére, a Tavaszi Kupára. A Somogy Megyei Kormányhivatal egyéniben és csapatban két aranyat szerzett, a futballcsapat pedig kiváló játékkal a bronzérmet érdemelte ki. A Kancellária Sport Egyesület, az Emberi Erőforrás Minisztérium Sport Egyesület valamint az Agrár Sport Egyesület közösen rendezte meg a sportos kormánytisztviselőknek hirdetett Tavaszi Kupát. A rendezvény a sport mellett teret biztosít a csapatok közti ismerkedésre, a játékosoknak pedig lehetőséget kínál a kikapcsolódásra és feltöltődésre. A budapesti BEAC sporttelepen megrendezett hétvégi sportnapon tenisz, röplabda, tollaslabda, streetball, asztalitenisz, sakk és labdarúgás sportágakban mérték össze erejüket az ország minden részéből érkezett csapatok. A Somogy Megyei Kormányhivatal futballistái - a Parlamenti Őrség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csapata után - kiváló játékkal, csoportelsőként a harmadik helyen zárta a megmérettetést. A somogyi streetball csapat kiváló teljesítménnyel, veretlenül lett a torna legjobbja. A tenisz egyéni versenyt pedig a kiválóan szereplő Szőke Krisztina, a Fonyódi Járási Hivatal munkatársa nyerte. Gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

15 Művészi tiltakozás a terror ellen A Somogy Megyei Kormányhivatal művészeti galériája adott otthont Albert László somogyi festőművész és Marie-Claude Eisenbeth-Combeau francia művész által közösen készített festmény ünnepélyes átadásához. A rendezvényen a francia és a magyar művész közösen készített festmény átadásával került kifejezésre a magyar-francia barátság és szolidaritás a sajnálatos párizsi terrorcselekményekre reagálva. Az esemény keretében dr. Szabó László miniszterhelyettes, a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a festményt Eric Fournier-nek Franciaország magyarországi nagykövetének. A rendezvényen házigazdaként köszöntőt mondott dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, aki elmondta, november 13-a nem csupán a francia nép, de egész Európa és a magyar nemzet lelkében is fájdalmas sebet ütött, e nemes gesztus azonban a francia és a magyar nép közötti barátságot és az erőszakkal szembeni szolidaritásunkat is kiválóan szimbolizálja. Ezt hangsúlyozta beszédében dr. Szabó László miniszterhelyettes is, majd ünnepélyesen átadta a művészek által készített festményt Franciaország magyarországi nagykövetének. Eric Fournier pár gondolattal köszönte meg a szolidáris gesztust. A francia diplomata szerint csak összefogással lehet útját állni a terrorizmusnak, melyhez mindenkinek a saját helyén kell az emberséget képviselnie. A rendezvényen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint vendégként a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola, a Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kaposvár Megyeközponti Tankerületének referensei is.

16 Megelőzéssel az egészségért A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Somogy Megyei Egészség Fórum keretében április 7.-én Alapellátási aktualitások címmel tartotta IV. Alapellátási és Járóbeteg-szakellátási Szimpóziumát. A rendezvényen 120 fő, felnőtt és gyermek háziorvos, fogorvos, szakmai szervezetek, kamarák, egészségügyi szakellátók képviselői, valamint a megyei,- járási népegészségügyi munkatársak vettek részt. Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos megnyitó előadásában az elmúlt év eredményei kapcsán beszámolt arról, hogy az emlőszűréseken megjelenők aránya 10 %-kal nőtt négy év alatt Somogyban. Az idei évben a nagyatádi járásban roma mintaprogram indul, hogy az érintett rétegekhez is minél több egészséggel kapcsolatos információ eljuthasson. A gyermekintézményi prevenció területén is aktív munka folyt, kiemelte a saját fejlesztésű ű Óvodai Kémiai Biztonsági Oktató Program megyei kiterjesztését, védjegy oltalom alá helyezését, továbbá, hogy jelenleg folyik a nemzetközi jogvédelem alá helyezése. Dr. Oroszi Beatrix az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője a magyarországi szervezett, célzott népegészségügyi szűrések fejlesztéséről szóló előadásában rámutatott: A rosszindulatú daganatok a 15 év és 64 év közötti korosztályban a férfiak 35 százalékának, és nők 46 százalékának halálát okozzák. A nőknél az emlő-, a férfiaknál a tüdőrák vezeti a halálozási statisztikát, de Somogy, Zala és Vas megyékben egyre kedvezőtlenebb a helyzet a vastagbélrák terén is, főként a férfiak esetében. A Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, dr. Moizs Mariann előadásában a kaposvári onkológiai betegút modellt ismertette, melynek keretében tavaly november óta már 1631 beteget kezeltek. Ennek jelentősége elsősorban sorban abban áll, hogy az onkológiai beteg 30 napon belül onkoteam elé kerül, és két héten belül megkezdik a kezelését. Informatikai rendszer segíti a betegek nyilvántartását, szakdolgozókból álló csoport végzi az adminisztratív feladatokat és követi a beteg útját, az orvosi kapacitást felszabadítva a szakorvosi teendőkre. A főigazgató ismertette az alacsony dózisú CT-vel folytatott kutatási vizsgálataik eredményét is, reményét fejezve ki, hogy a népegészségügyi szűrőprogramba bekerül a daganatos halálozás fő okát adó tüdőrák e módszerrel való szűrése. Dr. Varga Edit járványügyi osztályvezető előadásában a Somogy megyei járványügyi helyzet jellemzése keretében kitért, a területi és a kórházi fertőzések helyzetére és az elmúlt évben lezajlott, két viszonylag ritka járvány járványügyi jellemzőire. Szó esett az olimpiára utazók felkészítéséről is. Előadása végén az egészségügyi szolgáltatók gyakorlati munkájuk során alkalmazott informatikai rendszerekről kaptak fontos információkat.

17 A megyei földárverések második körét értékelte a kormánymegbízott A Földet a gazdáknak program második körében Somogy megye járásaiból összesen 247db helyrajzi szám került árverezésre, melyeket a Somogy Megyei Kormányhivatal bonyolított le március 1. napjától számított 15 nap alatt 3 helyszínen. A megyei földárverések újabb körének tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A Földet a gazdáknak! program keretében évben is folytatódott Somogy megyében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 3 ha feletti kijelölt földrészletek nyílt árverésen történő értékesítése. Az árverések megkezdésétől, március 1. napjától számított 15 nap alatt 3 helyszínen összesen 247 db ingatlan árverezésére került sor Somogy megyében március 30. napjáig bezárólag. Ebből az ingatlanlistából 172 db olyan földrészlet volt, amelyeket illetően en ismételten kiírt árveréseken történt az értékesítés megkísérlése, miután a szóban forgó ingatlanok árverési értékesítése a tavalyi évben meghiúsult. Az elkelt ingatlanok összes kikiáltási ára 1.56 Mrd Ft, a licitek során kialakult vételár pedig 1.64 Mrd Ft volt, mondta el a témában tartott sajtótájékoztatón dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Az árveréseken a 15 nap tekintetében 119 fő ő árverésre jogosult regisztrált. A évi 247 árverésből 104 volt sikeres, az elkelt terület 1924 ha volt, tette hozzá a kormánymegbízott. A legnagyobb elkelt terület egy 176, 5 hektáros somogyjádi ingatlan volt, melynek egyben a legmagasabb, 146,5 millió Ft volt a kikiáltási ára. Az árverezett ingatlanok több mint 60 %-nak a kikiáltási ára millió forint közötti volt. A Somogy Megyei Kormányhivatal az árverések sikeres lefolytatása érdekében jelentős koordinációs munkát végzett már az előkészítés időszakában. Az árveréseken résztvevő szervezetek közötti együttműködés sikeres és példaértékű volt, a kormányhivatal ebben résztvevő 30 kormánytisztviselőjének munkáját illetően kritika nem fogalmazódott meg, hangsúlyozta dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

18 Kiemelt összeurópai cél a fiatal korosztály foglalkoztatása Somogy megyében közel 1,9 milliárd forintból valósul meg az Ifjúsági Garancia program keretében a fiatal korosztály foglalkoztatásba való aktív bevonása, hangzott el a projektet értékelő konferencián. A rendezvényen és az azt megelőző sajtótájékoztatón részt vett dr. Simon Attila István a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A fiatalok munkanélküliségének csökkentése jelenleg az Európai Unió egyik leghangsúlyosabb célkitűzése. A gazdasági válság egyik súlyos és tartós hatása a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének jelentős romlása volt. A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött partnerségi megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok foglalkoztatásának növelését. A cél, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához. A fiatalok munkanélkülisége a 2008-as válságot követően Magyarországon is jelentősen megugrott, ezért a kormány már az Ifjúsági Garanciára vonatkozó uniós kezdeményezéseket megelőzve számos olyan intézkedést indított, amelyek segíthetik a fiatalok munkába állását. Többek között ezeknek is köszönhető, hogy Magyarországon 2014-re fordulat következett be: a évesek munkanélküliségi rátája az EU-s átlag alatti értéket mutatott. Annak érdekében, hogy ez a kedvező tendencia folytatódhasson, január 1-jével elindult az Ifjúsági Garancia Program. A projekt lényege, hogy azon 25 év alatti fiatalok számára, akik nem tanulnak és nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálatnak meghatározott időn belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra, mondta el Dr. Simon Attila István a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a program eddigi lépéseit értékelő sajtótájékoztatón. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a foglalkoztatás társadalmi hatásait emelte ki, Somogy megyében a program megvalósítására milliárd Ft áll rendelkezésre, tette hozzá a kormánymegbízott. Ebből az összegből eddig 1420 fiatalnak nyújtott segítséget a program, 47%-uk a legalább hat hónapja munkanélküliek köréből kerül ki. Ennek keretében már közel 900 álláskeresőnek adódott lehetőség foglalkoztatási eszközök igénybevételével a munkaerőpiacra történő be-, illetve visszajutáshoz.

19 Közel 500 fiatal szerzett zett eddig új szakképzettséget a program keretében finanszírozott több mint 30 tanfolyamnak köszönhetően, mondta el a sajtótájékoztatón dr. Szikra László, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője. E tanfolyamok között a legnépszerűbb képzések a raktáros és targoncavezető, gépi forgácsoló ráépülő CNC gépkezelővel, logisztikai ügyintéző vagy a cukrász. A programban képzésre eddig 440 millió forintot fordítottak, de a programelemek között bérköltség támogatás, vállalkozóvá válási támogatás vagy lakhatási támogatás is megtalálható.

20 A megyei gyermekvédelem helyzetéről l egyeztetett a kormánymegbízott A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóját fogadta irodájában a kormánymegbízott. A megbeszélésen többek között szó esett a gyermekvédelem Somogy megyei helyzetéről l és a két szervezet közötti együttműködés szorosabbá tételéről is. Tóth László Norbert megyei igazgató és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a megbeszélésen áttekintették a gyermekvédelem aktuális kérdéseit és a bekövetkezett változásokat valamint a szociális terület egyéb aktuális kérdései is szóba kerülnek. A kormánymegbízott sorsolta ki a Magyar Kupa megyei meccseit A Magyar Kupa megyei elődöntőinek sorsolását tartotta a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága. A sorsolást a szövetség társadalmi elnökségi tagja, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott végezte. A sorsolás értelmében az elődöntők során a pályaválasztó Balatonberényi SE ellenfele az AC Nagybajom, a Babócsa a SE pedig a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatát fogadja majd.

21 A tehetség a legjobb befektetés A Csányi Alapítványt a Somogy megyei gyökerekkel rendelkező üzletember 2005-ben 1 milliárd forinttal alapította meg, melynek célja a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, a tehetség felfedezése és segítése, hangzott el a kaposvári rendezvényeket megelőző sajtótájékoztatón. A rendezvényen az alapító Csányi Sándor és felesége mellett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Szita Károly Kaposvár polgármestere is részt vett. A kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket és az alapítvány munkáját méltatva a Somogy megyei tehetségek felkarolását emelte ki. Az Életút Napon számos hazai híresség is részt vett, a Csányi Alapítvány által támogatott tehetségek pedig színvonalas előadásokkal és zenei műsorral készültek. A délután folyamán került sor az örömfoci mérkőzésre, melyen az Alapítvány válogatottja mérte össze erejét Somogy megyei meglepetésvendégekkel. A zömmel kaposvári színészekből álló megyei csapatba dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is örömmel fogadta el a meghívást és a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának elnökségi tagjaként vett részt a jótékonysági rendezvényen. A sportszerű és hangulatos futballmeccset a világhírű játékvezető Puhl Sándor vezette, melyen végül az Alapítvány csapata diadalmaskodott a somogyiak válogatottja ellen.

22 Átadták a megyei agrárkamara új épületét Egy több mint 100 éves épületből l költözött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatósága a közelmúltban új épületbe. Az iroda ünnepélyes átadóján részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. A hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke valamint dr. Gombos Sándor a NAK megyei elnöke, amit az új épület megáldása következett. A rendezvényen részt vett Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója valamint Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is.

23 Toborzó országfutás Egy az egész országon átívelő futórendezvényt indított a Magyar Honvédség. A program Somogy megyei sajtótájékoztatóján dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett, aki a május 5-i váltófutáson is csatlakozni fog a megyei váltóhoz. A Toborzó Országfutás április 13-án indult el Budapestről, a résztvevők 27 nap 2016 kilométert tesznek meg. Az országfutás Baranya megyei résztvevői május 4-én érkeznek Kaposvárra, a futás a megyeszékhelyen kívül még 11 somogyi települést érint így a sportolók összesen 130 kilométert tesznek meg megyénkben. A szervezők mintegy 1000 somogyi résztvevőre, köztük diákra számítanak. A diákokon kívül civilek és közéleti szereplők köztük dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke is részt vesz a futásban. A rendezvény sajtótájékoztatóján a kormánymegbízott mellett részt vett Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármester és korábbi kajak világbajnok, valamint a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője is. Az országfutás célja az egészséges életmód népszerűsítése mellett a fiatalok toborzása, valamint jó alkalom arra is, hogy az egyenruhásokat és a civileket közelebb hozzuk egymáshoz, mondta el Horváth Jenő az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság őrnagya.

24 Focikapuknak örültek az öreglaki gyermekek Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott közbenjárásával Taszárról a volt honvédségi sportpályáról került két felújított focikapu az öreglaki diákotthonba. A nemes felajánlást tett követte, a sporteszközöket pedig már birtokba is vehették a gondozott gyermekek. Az átadóünnepségen részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Maczucza Miklós Öreglak polgármestere, a fenntartó képviseletében dr. Sütő Bernadett a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese valamint a diákotthon igazgatója Szövényi Balázs a honvédség részéről pedig Lendvai Miklós nyugdíjas katonatiszt. A felújított kapukat Taszárról a Somogy Megyei Kormányhivatal szállította át Öreglakra, amiket az átadó után azonnal birtokba is vettek a gondozott gyerekek.

25 Pedagógiai szakmai egyeztetés a kormányhivatalban Többek között a közoktatási kerekasztalról is hallhattak a megjelent Somogy és Tolna megyei pedagógusok és tankerületvezetők az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központjának mai rendezvényén. A rendezvényen előadást tartott Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára. A szakmai konferenciának a Somogy Megyei Kormányhivatal adott otthont, melyen Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója is részt vett és köszöntötte a több mint 200 Somogy és Tolna megyéből érkezett pedagógust és tankerületvezetőt. A konferencia vendége volt Oláh Lajosné Kaposvár alpolgármestere, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Kis Szilvia a kaposvári Pedagógiai Központ főosztályvezetője, valamint Stickel Péter a kaposvári és Gerzsei Péter a szekszárdi megyei központi tankerület vezetője is.

26 Összefogással a polgárok biztonságáért május elsejétől l az önálló beavatkozás lehetőségével fejlődik Törökkoppány és a szomszédos Szorosad és Kára települések tűzvédelme, a Törökkoppányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önálló beavatkozási jogosultságával. Az erről szóló ünnepélyes rendezvényen dr. Fehér Zoltán a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vett. Az 1960-as évek elején alakult törökkoppányi önkéntes tűzoltó egyesület a település egyik meghatározó szervezete. A mindenkori vezetőség nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás nevelésre, e, amelynek köszönhetően en a több mint fél évszázados múlttal rendelkező közösség folyamatosan fejlődik, s tagjainak elhivatottsága egyre csak nő, hangzott el a mai rendezvénye. A 29 fős tagságból négyen tűzoltás vezetésére jogosultak, s huszonegyen vállalták az önálló beavatkozói feladatokat is. Minden alapfelszerelés, ami az önálló tűzoltási- műszaki mentési tevékenység ellátásához szükséges, azzal az egyesület rendelkezik. Éves átlagban esemény felszámolásában működik közre az egyesület, de volt olyan év, amikor több mint félszáz alkalommal vonultak káresetekhez. Az egyesület a riasztást követően en 15 percen belül megkezdi a vonulást, így az elsődleges tűzoltói beavatkozás lerövidül, lévén, hogy a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 41 kilométerre, míg a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság több mint ötven kilométerre van Törökkoppánytól. Az ÖTE vállalta a órás minimális készenléti időt, így beavatkozó I. kategóriájú egységként végzi tevékenységét. A vállalt terület (Törökkoppány, Szorosad, Kára, Somogyacsa és Somogydöröcske) területe összesen 7295 ha-t foglal magába. Az öt településen összesen 937 fő ő helyi lakos mentő-tűzvédelmét látják el az önkéntes tűzoltók, s dolgoznak mindennapjaik biztonsága érdekében.

27 A Somogy Megyei Kormányhivatal felkészült az érettségire Április 27-én érettségi vizsgabizottsági elnököknek tartott képzést a Somogy Megyei Kormányhivatal. Az elnöki felkészülés fontos része a hatályos jogszabályok megismerése, az ismeretek frissítése, illetve jogszabályi előírás alapján (15/2015 (III.13) EMMI rendelet 6.. (5) bek.) ezeken a felkészítőkön kön minden olyan megbízást kapott elnöknek rész kell vennie, aki legalább második felvételét kérte az Országos Érettségi Elnöki névjegyékbe. A közigazgatás folyamatos átszervezése érintette a közoktatási feladatellátás kereteit is, azonban továbbra is megmaradó, és kiemelt feladat az érettségi vizsgák szervezése, illetve a lebonyolításban való közreműködés. Az érettségi vizsgák lebonyolításában közreműködő pedagógusok, így különösen a vizsgabizottsági elnökök rendkívül fontos, felelősségteljes feladatot látnak el, s e feladat ellátásához a kormányhivatal minden segítséget megad, amely együttműködés alapján az előző években problémamentesen, törvényesen zajlottak az érettségi vizsgák. A képzésen az érvényes vizsgaelnöki igazolvánnyal rendelkező vizsgaelnökök több mint kétharmada vett részt, amelynek elvégzéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak. A évi tavaszi érettségi vizsgák Somogy megyében 31 intézményben, 90 vizsgabizottság előtt fognak zajlani, és 2774 vizsgázó ad számot tudásáról. Emelt szinten 941 fő fog vizsgázni, 72 tantárgyi bizottság előtt. Német delegáció járt a Kormányhivatalban Az Öreglaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület meghívására érkezett a megyébe a németországi Brandenburg tartományi Lindow (Mark) testvértelepülés delegációja. A város jegyzője által vezetett küldöttség a Somogy Megyei Kormányhivatalba is ellátogatott. A német vendégek megismerkedtek Somogy megye kulturális nevezetességeivel és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott meghívására meglátogatták a Somogy Megyei Kormányhivatalt is, ahol megtekintették az összes megyei település címerét tartalmazó Címertermet is.

28 Jelentős állami támogatás kapott a kaposvári Videoton 230 millió forinttal támogatja a nagyvállalati beruházási program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium a kaposvári Videoton Elektro-Plast Kft.-t. Az erről szóló oklevelet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a cég igazgatójának. Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is. A 230 milliós támogatást a cég a Nagyvállalati Beruházás évi programja keretében nyerte el. A kormányzati forrás révén a Videoton Elektro-Plast Kft. a háztartási gépalkatrész gyártó-és feldolgozó kapacitás bővítését valósítja meg, ami a projekt teljes fennállási időszaka alatt több mint 2 milliárd forontos export árbevétel-növekedést generál, hangzott el a mai átadó ünnepségen. A rendezvényen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mellett részt vett Marczinkó Zoltán István, a tárca kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Lakatos Péter és Sinkó Ottó a Videoton cégcsoport vezérigazgatói, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, dr. Neszményi Zsolt Somogy megye kormánymegbízottja valamint Szita Károly Kaposvár polgármestere is. Varga Mihály miniszter köszöntője után Gerber András, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 460 millió forint összköltségű beruházás által 25 új munkahely létesül, a beruházás zárása után is nagy figyelmet fordítanak az innovációra, ennek érdekében a mostani állami támogatáson felül az idei év végéig több mint 600 millió forintot költ a cég fejlesztésekre.

29 A szakmai főosztályok információi SMKH Népegészségügyi Főosztály Felhívás kullancsok által okozott megbetegedések megelőzésére Az enyhe, csapadékos tél kedvezett az élősködőknek, emiatt a kullancsok elszaporodására lehet számítani. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a tavaszi mezőgazdasági munkák, közterület rendezések során feltétlenül gondolni kell a kullancscsípések és az általuk terjesztett betegségek megelőzésére. A kullancsok terjesztette agyhártyagyulladás ellen van védőoltás, melyet a munkáltatónak biztosítani kell a veszélyeztetett (erdőn, mezőn, település közterületein) dolgozók számára. Ezen kívül a munkavédelmi oktatás részét kell, hogy képezze a megfelelő öltözet viseletére és a munka végén történő ő kullancsvizitre való figyelemfelhívás valamint a kullancs eltávolítás szakszerű módjának ismertetése is, mivel a másik, kullancsok terjesztette gyakori betegség, a Lyme-kór ellen nincs védőoltás, csak az időben és megfelelő módon történő kullancseltávolítással előzhető meg. Javasoljuk, hogy az önkormányzatok a fentiekre a közfoglalkoztatott dolgozók esetén is fordítsanak figyelmet. A megelőzésre és a kullancsvizitre a kirándulók, kisgyermekek esetében is felhívjuk a figyelmet! Tájékoztató az Országos Epidemiológiai Központ évi védőoltásokról szóló módszertani leveléről A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI.3.) NM rendeletben foglaltak alapján minden évben kiadásra kerül a Védőoltási Módszertani Levél, ami tartalmazza azon aktuális szakmai információkat, melyek a szakszerű és egységes védőoltási tevékenységhez szükségesek, mind a kötelező, mind a nem kötelező védőoltásokra vonatkozóan. Mindezek az ország járványügyi biztonságát garantálják. Az idei módszertani levél az Egészségügyi Közlöny évi 4. számában jelent meg. Azok számára, akiknek ennek ismerete elengedhetetlen (védőnők, oltóorvosok), az elmúlt héten - a járási népegészségügyi osztályokon keresztül - nyomtatott formában is kiosztásra került.

30 SMKH Foglalkoztatási Főosztály Horvát - Magyar Konferencia a lehetséges határmenti tevékenységekről ben a Nemzetgazdasági Minisztérium látta el az EURES határ-menti együttműködések mechanizmusa elnevezésű horvát twinning light projekt végrehajtását. A projekt hat hónapja alatt az NGM szakmai feladata volt, hogy rövidtávú szakértők kiküldésével segítse a horvát foglalkoztatási szolgálat határmenti EURES tevékenységeinek kialakítását, a meglévő együttműködéseinek fejlesztését. A projekt eredményei mindkét fél részéről jelezték az együttműködés igényét. A projektvégrehajtás különböző eseményei, rendezvényei alkalmával a horvát oldalról megerősítésre került, hogy a már létező munkaügyi kapcsolatokat szívesen felelevenítenék, továbbá kiterjesztenék a munkaerőpiac egyéb fontos szereplőire is. Az illetékes szakminisztérium munkatársai a horvát munkaügyi szervezettel karöltve képző intézményeket, fejlesztési ügynökségeket, valamint kamarák és önkormányzatok képviselőit is meginvitálták a pécsi határ menti rendezvényre. A konferencián a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselői is elmondták, hogy fontosnak tartják a határ menti gazdaságfejlesztést, valamint a gazdasági és egyéb szakmai kapcsolatok fejlesztését. Erre lehetőséget fognak adni a hamarosan megnyíló horvát-magyar CBC pályázatok is. A horvát-magyavalamint Varazsd és Eszék-Baranya) foglalkoztatási főosztályvezetői, ői, illetve munkaügyi igazgatói is bemutatták az adott területek munkaerő-piaci helyzetét, illetve kiemelték azokat határszakaszon lévő megyék (Somogy, Baranya, Zala, az adatokat, amelyek jövőbeni együttműködések szempontjából fontosnak tekinthetők. A rendezvény lehetőséget adott a közös ötletelésre is, melynek legfőbb célja jövőbeni projektötletek megfogalmazása volt. A kommunikációt, tudásmegosztást és közös foglalkoztatási stratégia megalkotását is segítő informatikai platform ötlete mellett a turizmus, ökogazdálkodás, szociális gazdálkodás területei lehetnének majd pozitív eredménnyel kecsegtető projektötletek alapjai. Ehhez a Nemzetgazdasági Minisztérium az érintett partnerek készségfejlesztése mellett, állandósult és rendszeres munkamegbeszéléseket, illetve további kapacitásbővítést, érdekelt és érintett felek, külső partnerek bevonását fogja szorgalmazni a jövőben is.

31 SMKH Foglalkozási Főosztály Munkáltatói tájékoztató az Európai Munkáltatói Napok keretében A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkozatási Főosztályának szervezésében munkáltatói tájékoztató került megrendezésre április 13-án a kaposvári Vicolo étteremben. Az üzleti reggeli az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű rendezvénysorozat részét képezte, és a GINOP Út a munkaerőpiacra projekt szervezésében valósult meg. A rendezvénysorozat Európa számára kiemelt fontosságú, hiszen azt mutatja, hogy az állami foglalkoztatási szervek és a munkáltatók együttműködésére egyre nagyobb az igény. Az eseménysorozat minden tagállamban azzal a fő céllal került megrendezésre, hogy a munkaadók és a foglalkoztatási szolgálatok közelebb hozásával támogassa a köztük zajló párbeszédet, tudatosítsa a foglalkoztatáshoz kapcsolódó problémákat, helyt adjon a fejlesztési lehetőségek megfogalmazásának. Az EURES hálózat megyei tevékenységéhez és működéséhez is kapcsolódó eseményen Dr. Szikra László, a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője és Friss Zoltán EURES tanácsadó tájékoztatta a rendezvényen megjelent 18 kaposvári, illetve megyei nagyvállalat, valamint kis- és középvállalkozás vezetőjét, képviselőjét. A fórumon a foglalkoztatási szervezet által a munkáltatóknak nyújtható támogatások és szolgáltatások részletes bemutatása mellett a munkaadók az EURES hálózat kifejezetten nekik ajánlott szolgáltatásaival is megismerkedhettek. Mind a munkaadói oldal, mind pedig a foglalkoztatási szervezet fontosnak tartja az együttműködések fejlesztését, lényegesnek és célravezetőnek tartják, hogy az aktuális foglalkoztatáspolitikai, helyi munkaerő-piaci problémákat az érintett felek közösen orvosolják, illetve hogy a képzett szakemberek és pályakezdő ő fiatalok megtartása érdekében állásajánlataikat, illetve cégeik működését a munkavállalói oldal mellett az oktatási intézmények is alaposabban megismerjék.

32 SMKH Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Tavaszi ellenőrzés A Tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés országosan, így Somogy megyében is március között tartott az alábbiak szerint: Célterületek: hús és húskészítmény forgalmazás; ezen belül kiemelten a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények, különösen a sonka tojásforgalmazás és tojáscsomagolás; édesipari termék előállítás és forgalmazás; alkoholos ital és borászati termék előállítás és forgalmazás; szezonális zöldség- és gyümölcs-forgalmazás; élőállat (bárány, nyúl) szállítás. Az ellenőrzési időszak első ő felében március között Somogy megyében összesen 60 egységben 1392 élelmiszer-tétel ellenőrzését végeztük el. Öt esetben kellett figyelmeztetést alkalmazni főleg higiéniai hiányosságok miatt, négy esetben pedig bírságot kiszabni Ft értékben. A bírságok kiszabásának fő okai: higiéniai hiányosságok, lejárt fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejű termékek forgalmazása, nem engedélynek megfelelő tevékenység végzése, dolgozó egészségügyi alkalmasságát igazoló dokumentum hiánya. Összesen 79 kg nem megfelelő élelmiszert vontunk ki a forgalomból lejárt fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idő, nem megfelelő jelölés, valamint fogyasztásra alkalmatlan élelmiszer forgalmazása miatt. Az ellenőrzési időszak első ő felében 28 élőállat (bárány) szállítmányt is ellenőriztünk (1336 db), az ellenőrzések során szabálytalanságot nem tapasztaltunk. Összességében elmondható, hogy az elmúlt évekhez képest a feltárt jogsértések száma lassú, de emelkedő ő tendenciát mutat, ugyanakkor kismértékű javulás tapasztalható a feltárt t jogsértések súlyában mind az élelmiszer-előállítás, mind a kereskedelem, mind a vendéglátás területén.

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele Viii. szám - 2015. szeptember A megyei köznevelési rendszerről egyeztetett a kormánymegbízott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott irodájában fogadta Pölöskei Gábornét,

Részletesebben

2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGE

2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGE ZEMPLÉN TÉRSÉGI KATASZTRÓFA ÉS POLGÁRI VÉDELMI SZÖVETSÉG 3981 Sátoraljaújhely, Kossuth t. 5. Tel: 06/47/322-027 Fax: 06/47/321-838 A ZEMPLÉN TÉRSÉGI KATASZTRÓFA ÉS POLGÁRI VÉDELMI SZÖVETSÉG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

2015. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. Szociális Szolgáltatástervezési koncepció 2015-2019

2015. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. Szociális Szolgáltatástervezési koncepció 2015-2019 2015. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési koncepció 2015-2019 BEVEZETÉS A helyi Szociális Szolgáltatástervezési koncepció eleget tesz a szociális igazgatásról és

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 590-2/2009. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése tevékenységének félidős

Részletesebben

MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV

MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV Készítette: Harangozóné Vigh Ilona főosztályvezető 2016. április Foglalkoztatási Főosztály 9700 Szombathely, Vörösmarty Mihály u. 9. 9701 Szombathely, Pf.: 265

Részletesebben

A jövő útja az önkéntes ág PÉNZTÁRI. Rendkívüli és rendes közgyűlés történelmi döntések. XIII. évfolyam, 1. szám 2012.

A jövő útja az önkéntes ág PÉNZTÁRI. Rendkívüli és rendes közgyűlés történelmi döntések. XIII. évfolyam, 1. szám 2012. PÉNZTÁRI XIII. évfolyam, 1. szám 2012. január A TULAJDONOSOK HÍRMAGAZINJA Rendkívüli és rendes közgyűlés történelmi döntések A jövő útja az önkéntes ág AZ ELMÚLT ÉV SZEPTEMBERÉBEN RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSRE

Részletesebben

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 3980 Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5. Adószám: 18445523-1-05 KSH besorolási szám: 18445523-9499-529-05 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Sátoraljaújhely,

Részletesebben

Egy hónap margójára. Két déli szomszédjának is segített Magyarország

Egy hónap margójára. Két déli szomszédjának is segített Magyarország Egy hónap margójára Magyarország két déli szomszédjának, Horvátországnak és Szlovéniának is segített a februári rendkívüli időjárási körülmények idején: az árvízzel küzdő horvátokat homokzsákokkal, a hóviharral

Részletesebben

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán 2016. április 25., hétfő A 11. Életút Nap rendezvény kapcsán ez idáig összesen 69 megjelenést regisztráltunk. A megjelenések közel ötöde elektronikus médiumokban

Részletesebben

SAJTÓANYAG. Helyszíne: CEU Konferencia Központ 1106 Budapest, Kerepesi út 87. Időpontja: 2008. március 27. 10.30 15.30

SAJTÓANYAG. Helyszíne: CEU Konferencia Központ 1106 Budapest, Kerepesi út 87. Időpontja: 2008. március 27. 10.30 15.30 SAJTÓANYAG MÁRCIUS A FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ NŐKÉ III. KONFERENCIA Helyszíne: CEU Konferencia Központ 1106 Budapest, Kerepesi út 87. Időpontja: 2008. március 27. 10.30 15.30 FŐVÉDNÖKÖK Dr. Gurmai Zita, európai

Részletesebben

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009.

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. TARTALOM JEGYZÉK Bevezető 1 1. A koncepció elvi alapjai 1 1.1. Jövőkép megfogalmazása 3 1.2. Alapelvek megfogalmazása

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

TAB PARTNERSÉGI TERVE

TAB PARTNERSÉGI TERVE Terra Studió Kft. 1034 Budapest, Szomolnok u. 14. TAB PARTNERSÉGI TERVE Projekt azonosító: DDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Dél-Dunántúli Operatív Program - Fenntartható településfejlesztés a kisés középvárosokban

Részletesebben

JELENTÉS. a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló 2011. évi. XCIII. törvény 8. (3) bekezdése értelmében

JELENTÉS. a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló 2011. évi. XCIII. törvény 8. (3) bekezdése értelmében Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Dr. Navracsics Tibor miniszter JELENTÉS a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló 2011. évi XCIII. törvény 8. (3) bekezdése értelmében 2012. március 31.

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása Helyi Esélyegyenlőségi Program Csanádpalota Város Önkormányzata 2013-2018 Türr István Képző és Kutató Intézet

Részletesebben

Népegészségügyi Főosztály. Megyei Egészség Fórum Munkaterv 2016.

Népegészségügyi Főosztály. Megyei Egészség Fórum Munkaterv 2016. Népegészségügyi Főosztály Megyei Egészség Fórum Munkaterv 2016. 1.sz. Népegészségügyi szűréskoordinációs munkacsoport 1. Az emlő- és méhnyakrák szűrés szervezési és koordinációs feladatainak ellátása.

Részletesebben

HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATA

HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATA HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLATA Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat 2015. december Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP) 2015. évi felülvizsgálata... 2 A HEP Felülvizsgálat

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata. Ináncs Község Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata. Ináncs Község Önkormányzata ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása Helyi Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata Ináncs Község Önkormányzata 2016. Türr István Képző és Kutató

Részletesebben

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31.

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. 1. Szervezet adatai Név: TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Telefon: +36 30 3900105 Internet:

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes. Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata Mell.:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. szeptember 15. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. szeptember 15. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2011. szeptember 15. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2011. november 24. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 2 Oktatási,

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Pápa Város Önkormányzata 2013-2018.

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Pápa Város Önkormányzata 2013-2018. Helyi Esélyegyenlőségi Program Pápa Város Önkormányzata 2013-2018. Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 A település bemutatása... 4 Demográfiai helyzet... 4 Gazdasági helyzet... 6 Társadalmi helyzet... 7 Értékeink,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. november 18.- december 6.) Előadó: Ottó

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E L Ő T E R J E S Z T É S Dorog Város Képviselő-testületének 2015. szeptember 25-i ülésére

Részletesebben

féltíz Közösségi szenvedélyek, szenvedélyes közösségek 2006. május 29-30. Balatonkenese Szekció-előadások Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dél Dunántúli Regionális Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DREKEF)...

Részletesebben

be/sfphpm01-03006/2015/mksz

be/sfphpm01-03006/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szentgotthárdi Kézilabda Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Szentgotthárdi KK Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: NBII Áfa levonásra

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzata. Helyi Esélyegyenlőségi Program

Budakeszi Város Önkormányzata. Helyi Esélyegyenlőségi Program Budakeszi Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Program Készítette: dr. Kovács Anikó Maus Anna Bálega János Mentorálta: Budácsik Rita Császár Rozália Budakeszi, 2015. Tartalom I. Helyi Esélyegyenlőségi

Részletesebben

Székesfehérvárra került az Aktivitás Kupa

Székesfehérvárra került az Aktivitás Kupa Székesfehérvárra került az Aktivitás Kupa Elkezdődött az őszi választmányi ülés Szakszervezetünk őszi választmányi ülésének első napján átadták a,,szakszervezeti Munkáért Díj"-akat, megválasztották a nyugállományú

Részletesebben

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja 1. Bevezetés Az Európai Unió a nyolcvanas évek óta minden évben kiválaszt egy európai szemszögből fontos témát,

Részletesebben

be/sfp-9345/2015/mlsz

be/sfp-9345/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szanki Olajbányász Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve OBSE Gazdálkodási formakód 114 Tagsági azonosítószám 203122 A kérelmező jogállása

Részletesebben

MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA

MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA MAGYARORSZÁG KORMÁNYA MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA 2016. április TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 I. Bevezető... 3 II. Középtávú makrogazdasági kitekintés... 4 II.1. A makrogazdasági

Részletesebben

VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása

VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása A VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége fejezet 2009. évi költségvetésének végrehajtása Budapest, 2010. május hó 1 A Legfőbb Ügyészség irányítása alá az 5 fellebbviteli főügyészség mellett 21 főügyészség

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2010. DECEMBER 1-2-3-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2010. DECEMBER 1-2-3-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2010. DECEMBER 1-2-3-I ÜLÉS 7. számú napirendi pont Tájékoztató a TÁMOP 1.1.1., 1.1.2. és 1.1.3. programokról Előterjesztő: Szőke István szakmai igazgató Tájékoztató

Részletesebben

Beszámoló a MKNE 2004. évi munkájáról

Beszámoló a MKNE 2004. évi munkájáról Beszámoló a MKNE 2004. évi munkájáról A 2004. év egy hároméves ciklus záró éve volt. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy megfeleltünk az alapszabályunkban megfogalmazott célunknak: több módon is segítettük

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014. Psz/59/23/2014. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 19-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 92/2014. (XI.19.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról KAZINCBARCIKAI JÁRÁSI HIVATAL JÁRÁSI MUNKAÜGYI KIRENDELTSÉGE Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról Kazincbarcika, 2014. május 3700

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2013-2017

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2013-2017 KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2013-2017 KESZTHELY 2013. június (felülvizsgálva 2015. november 26.) Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása...

Részletesebben

Az Áldozatsegítő Szolgálat Missziója

Az Áldozatsegítő Szolgálat Missziója AZ ÁLDOZATSEGÍTŐ SZOLGÁLAT TEVÉKENYSÉGE 2009. Az Áldozatsegítő Szolgálat Missziója A jogállam feladata biztosítani a bűncselekmények felderítését és üldözését, a bűnösség kérdésének tisztességes eljárásban

Részletesebben

Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXVIII. évfolyam 6. szám 2016. február 18. Termelõi vásárról, böllér bemutatóról és városunk aktivizáló szerepérõl A III. Böllér Bemutató és a mára már hagyományossá vált

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 161. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. október 19., kedd. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 161. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. október 19., kedd. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. október 19., kedd 161. szám Tartalomjegyzék 248/2010. (X. 19.) Korm. rendelet 249/2010. (X. 19.) Korm. rendelet 250/2010. (X. 19.) Korm. rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztés sorszáma: 13 MELLÉKLET: 1 db E L Ő T E R J E S Z T É S A Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás 2014. április 24-i ülésére TÁRGY: Javaslat a Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7.

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságai 2012. évi tevékenységéről Készítette: Látta: Megtárgyalta: Bertók

Részletesebben

AKTUÁLIS. RENDÕRSÉGI HÍREK Garázdaság, betörés, sírrongálás. Büntetés helyett ajándék kerékpárlámpák

AKTUÁLIS. RENDÕRSÉGI HÍREK Garázdaság, betörés, sírrongálás. Büntetés helyett ajándék kerékpárlámpák AKTUÁLIS RENDÕRSÉGI HÍREK Garázdaság, betörés, sírrongálás Büntetés helyett ajándék kerékpárlámpák Cserényi Iván õrsparancsnok jelentése alapján: Január 1-jén egy Virág úti lakossal szemben garázdaság

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. június 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. június 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2011. június 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2011. szeptember 15. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 1 Június

Részletesebben

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu X. évf. 1. sz. 2013. március www.kiralyhegyes.hu Tisztelt Királyhegyesiek! Örömömre szolgál, hogy 2013. év elején községünk önállóságának stabilitásáról számolhatok be Önöknek. Az elmúlt időszakban számtalan

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 145-25/2008. MELLÉKLETEK: 8 DB TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Beszámoló az Országgyűlés részére. a Közbeszerzési Hatóság 2015. január 1. és december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről B/10755.

Beszámoló az Országgyűlés részére. a Közbeszerzési Hatóság 2015. január 1. és december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről B/10755. Beszámoló az Országgyűlés részére a Közbeszerzési Hatóság 2015. január 1. és december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről B/10755. Tartalom I. fejezet... 2 1. A közbeszerzési szabályozás alakulása

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Páty, 2011. április Záradék: Elfogadta Páty Község Önkormányzat képviselő-testülete 95./2011. (IV.04) határozatával. Székely László polgármester 1 Bevezető

Részletesebben

Nyílt Lapok 2007/3 Az Echo Innovációs Műhely munkatanulmány sorozata

Nyílt Lapok 2007/3 Az Echo Innovációs Műhely munkatanulmány sorozata Az Echo Innovációs Műhely munkatanulmány sorozata Az ifjúsági szolgáltatások hálózati rendszerének és projekttervezési eszközeinek regionális sajátosságai valamint a forrás-allokáció stratégiai kérdései

Részletesebben

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 14-i ülésén.

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 14-i ülésén. A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2012 Elfogadta a Kuratórium 2013. március 14-i ülésén. A szervezet alapadatai: Elnevezés: Határokon Túli Magyarságért Alapítvány Képviselő:

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:13050/453-10/2015.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 175-5/2011. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

FEJÉR MEGYE 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

FEJÉR MEGYE 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Munkaügyi Központja FEJÉR MEGYE 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA 1 1. Vezetői összefoglaló 1.1 Főbb megyei munkaerő-piaci adatok 2013-ban a nyilvántartásban szereplő álláskeresők száma a 2012. decemberi értékről

Részletesebben

A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJAI. Polyacskó Orsolya MUNKAHELYI GYAKORLAT (MHGY), INTÉZMÉNYI MUNKAHELYI GYAKORLAT (IMHGY)

A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJAI. Polyacskó Orsolya MUNKAHELYI GYAKORLAT (MHGY), INTÉZMÉNYI MUNKAHELYI GYAKORLAT (IMHGY) A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJAI MUNKAHELYI GYAKORLAT (MHGY), CSALÁDBAN ÉLŐ SÉRÜLT FIATALOK MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJA (CSMHGY), INTÉZMÉNYI MUNKAHELYI GYAKORLAT (IMHGY) Polyacskó

Részletesebben

Új bv. kódex. A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések

Új bv. kódex. A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések Új bv. kódex A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény megszületésével először szabályozza legmagasabb szintű jogszabály

Részletesebben

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015-2016. évi M U N K A T E R V E A munkaterv összeállításánál az alábbi jogi szabályozókat vettük figyelembe: Törvények: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti

Részletesebben

MEGVALÓSÍTHATÓSÁG ELEMZÉSE A NÉGY KÖZSZOLGÁLTATÁS ÁTVILÁGÍTÁSA PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓAN

MEGVALÓSÍTHATÓSÁG ELEMZÉSE A NÉGY KÖZSZOLGÁLTATÁS ÁTVILÁGÍTÁSA PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓAN MEGVALÓSÍTHATÓSÁG ELEMZÉSE A NÉGY KÖZSZOLGÁLTATÁS ÁTVILÁGÍTÁSA PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓAN SZOCIÁLIS ELLÁTÁSHOZ ÉS KÖZÖSSÉGSZERVEZÉSHEZ TARTOZÓ EGYES KÖZSZOLGÁLTATÁST VÉGZŐ INTÉZMÉNYEK VERSENYKÉPESSÉGI SZEMPONTÚ

Részletesebben

Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagjai.

Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagjai. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ A minőségirányítási program végrehajtásának

Részletesebben

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010. JANUÁR MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. - 1 - BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (Az adatgyűjtés lezárva:

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a katasztrófavédelem által Tolna megyében végzett 2015. 01-09 havi munkáról Előadó:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-139./2006. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS MEGERŐSÍTÉSÉNEK KONCEPCIÓJA

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS MEGERŐSÍTÉSÉNEK KONCEPCIÓJA 2. melléklet az előterjesztéshez AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS MEGERŐSÍTÉSÉNEK KONCEPCIÓJA EGÉSZSÉGÜGYÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG 2015. április Tartalom BEVEZETÉS...4 A stratégiai dokumentum célja és előzménye...4

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 13/2012. (IX. 14.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 13/2012. (IX. 14.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2012. (IX. 14.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

be/sfp-9471/2015/mlsz

be/sfp-9471/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Csep-Gól Fc A kérelmező szervezet rövidített neve CsepGól Fc Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 8216 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa levonásra

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2004. évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2004. évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2004. évi tevékenységéről Az 1935-ben alapított Magyar Könyvtárosok Egyesülete (továbbiakban MKE) az egyesületekről szóló 1989. évi II. törvény értelmében

Részletesebben

Egy újabb lépés elôre. A Lépj egyet elôre! program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Egy újabb lépés elôre. A Lépj egyet elôre! program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Egy újabb lépés elôre A Lépj egyet elôre! program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Egy újabb lépés elôre 1 A kiadvány az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZAT. ellen hajtottak végre biztonsági intézkedést.

ÖNKORMÁNYZAT. ellen hajtottak végre biztonsági intézkedést. ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS Kiegyensúlyozott körülmények a 2011. évi pénzügyi tervben Az az önkormányzat vállalhat térségközponti feladatokat, amelyik a térség részére szolgáltat Megújul a város

Részletesebben

K Ö Z B I Z T O N S Á G I C E N T R U M PÉCS BELVÁROSÁBAN

K Ö Z B I Z T O N S Á G I C E N T R U M PÉCS BELVÁROSÁBAN Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata K Ö Z B I Z T O N S Á G I C E N T R U M PÉCS BELVÁROSÁBAN MODELLPROJEKT AZ IRM KÖZRENDVÉDELEM I/3. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSRA KOMPLEX MEGELŐZÉSI ÉS ÁLDOZATVÉDELMI PROGRAMOK

Részletesebben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI Város címere STRATÉGIÁJA. Projekt azonosító: ÉAOP - 6.2.1/13/K-2014-0002

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI Város címere STRATÉGIÁJA. Projekt azonosító: ÉAOP - 6.2.1/13/K-2014-0002 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI Város címere STRATÉGIÁJA Projekt azonosító: ÉAOP - 6.2.1/13/K-2014-0002 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2015. május

Részletesebben

2016. évi munka és rendezvényterve.

2016. évi munka és rendezvényterve. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ - Művelődési Központ és Könyvtár - 2016. évi munka és rendezvényterve. Készítette: Csenger, 2015. október 21. szakmai vezető Az intézményünk

Részletesebben

1. sz. Jegyzőkönyv. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről.

1. sz. Jegyzőkönyv. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 1. sz. Jegyzőkönyv Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 26-i üléséről. Jelen vannak: a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2015. február 19. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v amely készült Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11. napján 15 óra 02 perckor a Polgármesteri Hivatalban megtartott nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM EMLÉKEZTETŐ 2015. SZEPTEMBER 29.

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM EMLÉKEZTETŐ 2015. SZEPTEMBER 29. IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM EMBERI JOGI MUNKACSOPORT TITKÁRSÁGA IDŐSEK JOGAIÉRT FELELŐS TEMATIKUS MUNKACSOPORT IKT. SZÁM: VII/58/4 (2015) EMLÉKEZTETŐ 2015. SZEPTEMBER 29. Helyszín: 1054 Budapest, Akadémia

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 35. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 35. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 35. A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2013. július 19., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 23/2013. (VII. 19.) EMMI utasítás miniszteri biztos kinevezéséről 6192 22/2013. (VII. 19.) KIM

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Tolna megye, 2012/4

Statisztikai tájékoztató Tolna megye, 2012/4 Statisztikai tájékoztató Tolna megye, 2012/4 Központi Statisztikai Hivatal 2013. március Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 2 Gazdasági szervezetek... 5 Beruházás... 6

Részletesebben

Fejér megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013-2020

Fejér megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013-2020 Fejér megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013-2020 Összeállította: Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság 2013. 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezető... 5 2. Módszertan... 9 3.

Részletesebben

Kerületi Esélyegyenlőségi Program 2016-2020.

Kerületi Esélyegyenlőségi Program 2016-2020. 254/2015 (XII 17) XIÖK határozat melléklete Budapest Főváros XI Kerület Újbuda Önkormányzata Kerületi Esélyegyenlőségi Program wwwpesteselyhu 1 TARTALOM 1 Vezetői összefoglaló 5 2 Bevezetés 7 21 Jogszabályi

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu SZEPTEMBER

Részletesebben

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása:

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása: SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Bodrogközi Információs Pontok (BIP) című programban (TÁMOP-5.1-11/1/A-2012-0009) a közösségfejlesztő munkatárs havi tevékenységérő ALAPADATOK Név: Sveda Bernadett Település: Bodroghalom

Részletesebben

be/sfp-10279/2015/mlsz

be/sfp-10279/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Túrricse Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Túrricse SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3352 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-08595/2015/mlsz

be/sfphpm01-08595/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Rákospalotai Egyetértés Atlétikai Club Sportiskola Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve REAC Sportiskola SE Gazdálkodási formakód 521

Részletesebben

be/sfp-08367/2015/mlsz

be/sfp-08367/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Petőfi Diák és Szabadidő Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Petőfi DSZSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3857 A kérelmező

Részletesebben

be/sfphpm01-08149/2015/mlsz

be/sfphpm01-08149/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Budakalászi Munkás Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve BMSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 429575 A kérelmező jogállása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült 2015. április 14-én (kedd) 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott nyílt üléséről Jelen vannak: Geiger Ferenc, Weinmann

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 125-45/2008. MELLÉKLETEK: 3 DB TÁRGY: Beszámoló a Baranya Megyei Kórház intézkedési tervének végrehajtásáról

Részletesebben

Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2013. május 30-i üléséről az Új Városháza üléstermében. Dr. Csorba Csaba jegyző, Megyeri László aljegyző

Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2013. május 30-i üléséről az Új Városháza üléstermében. Dr. Csorba Csaba jegyző, Megyeri László aljegyző Gyomaendrőd 15/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült 2013. május 30-i üléséről az Új Városháza üléstermében. Jelen vannak: Várfi András polgármester, Toldi Balázs alpolgármester Arnóczi István János, Béres János,

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA. Nyomonkövetési jelentés. 2015. május

NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA. Nyomonkövetési jelentés. 2015. május NEMZEI ÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI SRAÉGIA Nyomonkövetési jelentés 2015. május 1 artalomjegyzék 1. Bevezető 3 2. Összefoglaló 6 3. Beavatkozási területek szerinti áttekintés 12 I. Gyermek jól-lét 13 II. Oktatás

Részletesebben

EDUCATIO 1997/1. A hátrányos helyzetű fiatalok csoportja. A hátrányos helyzetű fiatalok közé soroljuk

EDUCATIO 1997/1. A hátrányos helyzetű fiatalok csoportja. A hátrányos helyzetű fiatalok közé soroljuk A NÉMET SZÖVETSÉGI KÖZTÁRSASÁGBAN A SZOCIÁLISAN HÁTRÁNYOS helyzetű fiatalok és fiatal felnőttek a továbbiakban szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok szakképzését szolgáló speciális program elindítása

Részletesebben

Dél-dunántúli statisztikai tükör 2013/12

Dél-dunántúli statisztikai tükör 2013/12 2014/5 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu VIII. évfolyam 5. szám 2014. január 30. Dél-dunántúli statisztikai tükör 2013/12 A tartalomból A dél-dunántúli régió megyéinek társadalmi,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére Szám: 02/65-13/2012. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 5-én 18.00 óra kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

EGYÜTT A KÖZÖSSÉGÉRT. Erdélyi Hanga elnöki programja. 1) Bemutatkozás. Rólam

EGYÜTT A KÖZÖSSÉGÉRT. Erdélyi Hanga elnöki programja. 1) Bemutatkozás. Rólam EGYÜTT A KÖZÖSSÉGÉRT Erdélyi Hanga elnöki programja 1) Bemutatkozás Rólam Erdélyi Hanga vagyok, 1994. október 10-én születtem Sopronban. Az általános iskola elvégzése után a helyi Széchenyi István Gimnáziumban

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Bács-Kiskun megye, 2013/1

Statisztikai tájékoztató Bács-Kiskun megye, 2013/1 Statisztikai tájékoztató Bács-Kiskun megye, 2013/1 Központi Statisztikai Hivatal 2013. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 3 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5 Beruházás...

Részletesebben

be/sfphpm01-03242/2015/mksz

be/sfphpm01-03242/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Albertirsai Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve ASE Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Megye Áfa levonásra a pályázatban igényelt

Részletesebben

BARANYA MEGYE SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BARANYA MEGYE SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA BARANYA MEGYE SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Készítették (2004.) Kovács Antalné, Léderer Kinga, Löffler Tamás A 2006. évi felülvizsgálatban közreműködtek: Dr. Bácsai Márta, Benyes Rita, Löffler

Részletesebben