A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele"

Átírás

1 A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele Viii. szám szeptember A megyei köznevelési rendszerről egyeztetett a kormánymegbízott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott irodájában fogadta Pölöskei Gábornét, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárát. A négyszemközti megbeszélésen Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár és Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a megkezdődött dött tanév kapcsán áttekintették a köznevelés Somogy megyei helyzetét, valamint egyeztették az elindult tanév során felmerült kérdéseket és az azok teljesülésére vonatkozó végrehajtandó feladatokat is.

2 Idén 25 éves a Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézete A Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézet fennállásának 25. éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepségén részt vett és az ez alkalomból rendezett tudományos konferencia résztvevőit köszöntötte öntötte Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is. Az intézmény az elmúlt 25 éves tevékenysége során az egészségügyi szolgáltatás mellett értékes oktató és kutató tevékenységével vívta ki a hazai és nemzetközi tudományos világ elismerését. Többszöri beruházás és folyamatos fejlesztés, bővítés és technológiai újulás során alakult ki jelenlegi formájában. Hazai partnerei közül kiemelkedik az alapvető stratégiai partnerrel a Kaposi Mór Oktató Kórházzal történő sokszínű mindennapos együttműködés. A 25 éves fennállást ünneplő ő jubileumi rendezvényen mondott köszöntőjében Dr. Neszményi Zsolt az elmúlt negyedszázadra visszatekintve üdvözölte és megköszönte az intézet eddigi munkáját és tevékenységét, valamint nagyrabecsülését fejezte ki a Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézetben dolgozó lelkiismeretes somogyi szakembereknek.

3 A Kaposvári Állattenyésztési Napok megnyitóján a kormánymegbízott A magyar agrárium kiemelkedő eseménye a Kaposvári Állattenyésztési Napok. Az idei, immáron kilencedik alkalommal megrendezett szakmai seregszemlét Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke nyitotta meg. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett az ünnepélyes megnyitón Kaposvár, Somogy megye és az agráregyetem vezetése mellett. A Kaposvári Állattenyésztési Napok a Dunántúl legnagyobb, de országos szinten is meghatározó állattenyésztési rendezvénye. A háromnapos kiállításon a mezőgazdasági ágazat jelenét és jövőjét jét bemutató szakmai programok, fajtabemutatók és különféle látványos események várják a kilátogató érdeklődőket, családokat. A kiállításon megjelennek az állattenyésztést kiszolgáló gépeket, eszközöket, berendezéseket, valamint az állattenyésztéssel kapcsolatos háttéripari termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégek, továbbá az állategészségügyet, az élelmiszeripart és az agrárfinanszírozást képviselő ő vállalkozások is. A köszöntők k keretében elhangzott, az ország legfiatalabb egyeteme által szervezett többnapos rendezvény mára hazánk egyik legnívósabb szakmai eseményévé vált. A megnyitó ünnepségen az egyetem a megye és a város vezetése mellett Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is üdvözölte a Pannon Lovasakadémia aacheni felnőtt lovastorna EB-n jó eredményt elért versenyzőjét és az őt felkészítő edzőt.

4 A családi csődvédelemről l tartott sajtótájékoztatót a kormánymegbízott szeptember elsején hatályba lépett a természetes személyek adósságrendezéséről szóló évi CV. törvény. A családi csődvédelem eljárásról és annak részleteiről Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a lehetséges érintetteket ben Magyarország egyik legégetőbb problémája a magas államadósság mellett a lakosság óriási mértékű ű eladósodása volt, ami sokak megélhetését és lakhatását veszélyeztette. A Kormány a családok védelme érdekében megalakulása óta folyamatosan és kiemelten figyelemmel kíséri az eladósodott családok problémáit. A családi csődvédelem a 2011-ben kidolgozott Otthonvédelmi akciótervhez illeszkedő újabb intézkedés, mondta el Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Az adósságcsapdába került személyek között sokan vannak abban a helyzetben, hogy szeretnének fizetni, de nem tudják maradéktalanul vállalni az eredeti hitelszerződésben foglaltakat, mert adósságspirálba kerültek. Van továbbá valamennyi vagyonuk, és fizetőképességük is, de csak részlegesen, azaz nem képesek előteremteni a teljes törlesztő részleteket. Másik oldalról a bankok természetesen hozzá szeretnének jutni a követeléseikhez, és nemfizetés esetén végrehajtást indítanak az ingatlanra. A közös cél tehát az adósság rendezése, ahol az adós és a hitelező bank megegyezésre jutnak, és ebben az állam segíti őket.

5 Az adós a kérelmét annál a pénzügyi intézménynél (főhitelező) nyújthatja be, amely első helyen jegyzett be jelzálogot a lakóingatlanán, továbbá az alábbi feltételek fennállása szükséges: vagyona és törlesztésre fordítható jövedelme van, de az nem elég az adóssága törlesztésére, az adós összes tartozása 2 millió és 60 millió forint között legyen, nagyobb a tartozásállománya a vagyonának értékénél, de nem haladja meg annak kétszeresét, és legyen legalább egy, olyan tartozása, ami több mint félmillió forint, és ami 3 hónapnál régebbi. A törvény lépcsőzetesen lép hatályba, így első körben idén szeptembertől azok kérhetik az adósságrendezési eljárást, akiknek a lakhatása (tényleges tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanuk, otthonuk) van veszélyben. A második ütemben őszétől ől pedig minden más eladósodott magánszemély, aki megfelel a feltételeknek. Az adósságrendezési eljárásban részt venni kívánó adósok elsőként a bankjukhoz fordulhatnak az e célra rendszeresített formanyomtatvánnyal. A Somogy Megyei Kormányhivatal kormányablakaiban is elérhetők lesznek e nyomtatványok és a kormányhivatal Családi Csődvédelmi Szolgálata is segíti a hozzá forduló érdeklődőket. Az érdeklődők a családi csődvédelemmel mel kapcsolatosan a www. csodvedelem.gov.hu honlapon találhatnak információkat, tölthetik le a szükséges nyomtatványt és a gyakran ismétlődő kérdésekre is válaszokat kaphatnak.

6 15 éves jubileumát ünnepli a Kaposvári Egyetem Idén 15 éves a Kaposvári Egyetem. A jeles évforduló alkalmából tartott ünnepi szenátusi ülésen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett. A Kaposvári Egyetem január 1-jén kezdte meg működését önálló felsőoktatási intézményként. Az elmúlt másfél évtized eseményeit is felelevenítő ünnepi szenátusi ülésen Horn Péter akadémikus, örökös rektor emeritus tekintette át az elmúlt 15 év történetét, Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem jelenlegi rektora beszélt a jövőre vonatkozó tervekről, majd ez alkalomból emlékplakettek és díszoklevelek átadására került sor.

7 Érintés címmel nyílott natúrmontázs kiállítás a Kormányhivatal Galériában Érintés címmel nyílt Ferencné Fogarasi Éva natúrmontázs-készítő műveiből kiállítás a Kormányhivatal Galériában. A megnyitón Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója is köszöntötte a vendégeket. Szépség, harmónia, természetszeretet, lakályosság jellemzi Ferencné Fogarasi Éva műveit. A művésznő kiváló színérzékkel és komponálásmóddal vezet vissza bennünket az ezerszínű természetbe, s ezzel a természetességbe, amely ráirányítja figyelmünket a teremtett világ szépségeire, s betekintést enged Isten titkaiba is, hangzott el a kiállítás megnyitóján. Vetési Bernadett a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a vendégeket majd a tárlatot Dr. Pál-Fám Ferenc biológus, a Kaposvári Egyetem docense nyitotta meg. A főigazgató asszony köszöntőjében kiemelte, a lírai hangú kiállítás letagadhatatlanul női alkotót sejtet, a női lélek finom rezdüléseit, a művész érzékenységét és érdeklődését tárja fel a kollekció. A kiállítás október 15-ig várja a látogatókat.

8 Balatonkeresztúron egyeztettek a megyei védelmi szakemberek Az idén augusztusi özönvízszerű balatonkeresztúri esőzés következményeiről, a hasonló esetek elkerüléséről l és az érintett balatoni települések védelméről is tanácskoztak a szakemberek a Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke által összehívott szakmai fórumon és az azt követő bejáráson. A megyei védelmi bizottság elnöke Dr. Neszményi Zsolt által összehívott egyeztetésen részt vett még a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, a MÁV, a Magyar Közút valamint az illetékes vízügyi hatóságok képviselője valamint Balatonkeresztúr polgármestere. Augusztus 17-én a hetekig tartó kánikulát követően en hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő és Balatonújlak térségére. Az M7-es autópálya melletti záportározó túlcsordult és a felgyülemlett csapadék, valamint a földekről lezúduló sár elöntötte a három települést és a mezőgazdasági területeket. A vasúti bazalttöltést ötszáz méter hosszan alámosta a víz, ezért Fonyód és Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A vasúti sínek és a Balaton közötti területen harminc centiméteres víz állt az utcákon. Balatonkeresztúron mintegy 200 házban keletkezett kisebb- nagyobb b kár, a településnek 14 millió, a MÁV-nak pedig több mint 10 millió forintos kára esett, hangzott el a szakmai fórumon. A felek megegyeztek abban, hogy részben a globális felmelegedés hatásaként a jövőben fokozottan fel kell készülni a hasonló esetekre, valamint az augusztusi havaria eseményeiből okulva már a helyszínen, az M7-es autópálya melletti záportározónál meg kell oldani a csapadékvíz biztonságos elvezetését. Ennek érdekében Balatonkeresztúr erre vonatkozó engedélyes tervét a megváltozott körülményekre vonatkozóan átdolgozzák, és pályázat útján szeretnék a meglévő záportározót a jövőben kibővíteni, a település fokozottabb védelme érdekében, hangzott el. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízottként a szükséges engedélyek és a lehetséges pályázati források vonatkozásában elmondta, a Somogy Megyei Kormányhivatal mindenben segíti a terv megvalósulását, amelyhez a védelemben részt vevő felek segítségét is kérte.

9 Új perrendtartás a közigazgatásban Az új közigazgatási perrendtartás szükségességéről, a közigazgatási bíráskodás perjogi alapelveiről l és a kodifikáció jelenlegi állásáról tanácskoztak egy kaposvári szakmai konferencián. A rendezvényen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett, melyet dr. Handó Tünde, az Országos bírósági Hivatal elnöke nyitott meg. A közigazgatási perrendtartás koncepciója című konferencia-sorozat kaposvári állomásának vendégeit dr. Varga Rita, a Dél-Dunántúli Dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője köszöntötte, majd a rendezvényt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke nyitotta meg. A konferenciát megtisztelte jelenlétével Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is.

10 A közigazgatási bíráskodásról, annak perjogi alapelveiről, l, és a kodifikáció mostani stádiumáról tanácskoztak a meghívott jogi szakemberek, köztük a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai. A konferencia témája volt többek között a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény gyakorlati összefüggései, melyet dr. Varga Tímea, a Somogy Megyei Kormányhivatal jogtanácsosa ismertetett előadásában.

11 Szemléletváltásra buzdított Kaposváron Áder János köztársasági elnök Kaposvár és Somogy megye is csatlakozott a köztársasági elnök által meghirdetett élő bolygó kampányhoz. A megyeszékhely által szervezett klímanap rendezvényének díszvendége volt Áder János köztársasági elnök, aki beszédet is mondott ez alkalomból. A rendezvényen részt vett Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is. Áder János köztársasági elnök képviseli hazánkat a klímaváltozásról tartandó idei párizsi csúcstalálkozón. A globális felmelegedés megfékezésére közös, nemzetközi egyezményre van szükség, ezért a leendő párizsi megállapodás célja, hogy az ipari forradalomkor mért szinthez képest 2 Celsius fok alatt tartsa a légkör felmelegedésének mértékét. Áder János a nemes cél érdekében csatlakozott Al Gore volt amerikai alelnök, környezetvédelmi Nobel-díjas politikus felhívásához és a nemzetközi találkozó előtt több hazai városba is ellátogat.

12 A kaposvári rendezvényen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett, hiszen Magyarország és Somogy megye is érintett a globális felmelegedésben. Amíg a világon átlagosan 0,9 tizeddel Celsiussal nőtt a hőmérséklet, addig a Kárpát-medencében 1,2 tizeddel emelkedett az az elmúlt 100 évben, ezért Kaposvár és Somogy megye is fontosnak tartja, hogy csatlakozzon az élő bolygó kampányhoz. Somogy élen jár az alternatív energiafelhasználásban, nemrégiben készült el a Somogy Megyei Kormányhivatal épületeit érintő napelemes es beruházás melynek segítségével a kormányhivatal jelentősen csökkenteni tudja épületeinek károsanyag-kibocsátását, kibocsátását, valamint energiaköltségeit.

13 Átadták az új böhönyei mentőállomást Ünnepélyes keretek között adták át a mintegy 100 millió forintos beruházásból megvalósult új mentőállomást Böhönyén. A rendezvényen köszöntőt t mondott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A magyar kormány kiemelt célkitűzése az állampolgárok szolgálata, ezen belül az egészségügyi ellátás színvonalának folyamatos javítása. A sürgősségi sségi ellátás fejlesztése elnevezésű projekt keretében országosan mintegy 11 milliárd forintból épülhetnek új, vagy felújított mentőállomások, mondta el köszöntőjében a kormánymegbízott. Dr. Neszményi Zsolt hozzátette, a több mint 100 millió forintból megvalósult új mentőállomás a jövőben nem csak Böhönyének, de az ellátott 14 település több mint 12 ezres lakosságának nyújt egészségügyi biztonságot.

14 Az átadáson a kormánymegbízott megköszönte Zsoldos Piroska polgármester asszony Böhönyéért végzett áldozatos tevékenységét, melyhez további sok sikert és jó munkát kívánt.

15 Átadtuk a csurgói és kaposvári kormányablakot Az immáron második kaposvári kormányablakot Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkárral, a csurgói integrált ügyfélszolgálatot pedig Dr. Baltay Tímeával, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkárával közösen adta át ünnepélyes keretek között Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A Somogy Megyei Kormányhivatal 226 millió forint uniós támogatást nyert A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés című pályázati kiíráson. Az újonnan átadott ügyfélszolgálatok Somogy megye ötödik valamint hatodik kormányablakai. A csurgói átadáson Dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára a mellett Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Füstös János Csurgó polgármestere és Maronics Gábor járási hivatalvezető vett részt. Az akadálymentesített új csurgói Kormányablak a Somogy Megyei Kormányhivatal Csurgói Járási Hivatalának épületében (Csurgó, Széchenyi tér 2.) négy munkaállomással és hat ügyintézővel hétfőn óráig, csütörtökön óráig hosszított nyitva tartással valamint, kedden, szerdán és pénteken pedig ig várja ügyfeleit.

16 Somogy megye immáron hatodik, Kaposvár második Kormányablaka az idén 111 éves kaposvári Városháza neoreneszánsz épületében kapott helyet. Az ünnepélyes átadáson Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár mellett jelen volt Dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere valamint Jakó Gergely a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. A résztvevőket elsőként Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte. Dr. Kovács Zoltán államtitkár ezt követő ünnepi beszédében elmondta, a ma átadott új somogyi kormányablakokkal már országosan több mint 150 második generációs integrált ügyfélszolgálatban intézhetik az állampolgárok ügyfélbarát környezetben az állammal kapcsolatos ügyeiket, jelenleg mintegy 450 ügytípust. A közigazgatási rezsicsökkentés témakörében elektronikus úton és a kormányablakokban személyesen több mint 400 ezer állampolgár mondott véleményt. A évi költségvetési tervezés eredményeként néhány illeték és hatósági eljárási díj, mint pl. az erkölcsi igazolvány vagy az adóigazolás díjának eltörlésével a tervezett csökkentés 10 Mrd forintos nagyságrendű lesz, tette hozzá Dr. Kovács Zoltán. Ezt követően en Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila méltatta az elkészült kormányablakot és a területi közigazgatási reform eddigi eredményeit.

17 A kaposvári Városháza épületében lévő Kormányablak (Kaposvár, Kossuth tér 1.) szeptember 28-tól 11 munkaállomással és 28 ügyintézővel hétfőn óráig, csütörtökön óráig hosszított nyitva tartással valamint, kedden, szerdán és pénteken pedig ig várja a tisztelt ügyfeleket.

18 Horvát közigazgatási szakemberek érkeztek a Somogy Megyei Kormányhivatalba Kétnapos tanulmányút keretében érkeztek Somogy megyébe a horvát közigazgatási minisztérium szakemberei. Miután részt vettek a második kaposvári kormányablak avatásán a somogyi szakemberekkel áttekintették az elmúlt fél évszázad legnagyobb, a magyar területi közigazgatást érintő reformját, valamint a Kormányablakok kialakításának és működtetésének általános tapasztalatait.

19 A horvát társminisztérium vezető tisztségviselői a szakmai konferencia keretében ismerkedtek meg a kormányablakok kialakításának és működtetésének általános tapasztalataival, azok elhelyezésével és fizikai megjelenésével, a támogató háttérszolgáltatásokkal és az elektronikus ügyintézés szervezeti keretével valamint az infrastrukturális és humán erőforrás feltételrendszerével.

20 A törökországi Üsküdarban járt a kormánymegbízott A somogyi megyeszékhely Kaposvár és az isztambuli Üsküdar testvérvárosi megállapodásának ünnepélyes aláírásán a delegáció tagjaként részt vett Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, aki ez alkalomból találkozott Mustafa Güler úrral, Üsküdar kormányzójával. Kaposvár és az Isztambulhoz tartozó Üsküdar kapcsolata 2013-ban kezdődött. Az együttműködés területei kiterjednek a tudomány, az oktatás és a gazdasági élet területére egyaránt. Idén februárban az üsküdari fél kaposvári látogatása keretében a Somogy Megyei Kormányhivatalban találkozott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Mustafa Güler, Üsküdar kormányzója. Az akkori baráti légkörben zajló találkozón a felek kinyilvánították, hogy az Üsküdar és Somogy megye között kialakult tudományos, oktatási és gazdasági együttműködést egy személyes tapasztalatcsere asztalatcsere keretében folytatni kívánják. A mostani látogatás keretében Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Hilmi Türkmen, Üsküdar polgármestere írta alá a testvérvárosi megállapodást. Az ünnepélyes aláíráson a Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, kaposvári üzletemberek és az egyetem képviselői is részt vettek. A rendezvényen elhangzott, a két város által kialakított kiváló együttműködés egyfajta híd szerepet tölthet be országaink között.

21

22 A vidékfejlesztésről tárgyaltak Bonnyán a megye vezetői A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal - Dr. Gyuricza Csaba elnök részvételével - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szervezett találkozót Somogy megye meghatározó szereplőinek. A bonnyai Udvaros Farmgazdaságban tartott rendezvényen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett. A rendezvényre személyesen látogatott el Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal idén márciusban kinevezett elnöke. A rendezvény résztvevői a találkozó keretében megvitatták a vidékfejlesztés aktuális kérdéseit és megtekintették a vendéglátó farmgazdaság EMVA Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap keretében megvalósult sikeres turisztikai projektjét.

23 A honvédelmi kötelék haditorna diákgyőzteseit díjazta a kormánymegbízott A Honvédelmi Minisztérium által megrendezett Honvédelmi Kötelék című haditorna eredményhirdetési ünnepségén a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vett Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése sítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2015/16-ös tanévben is meghirdette a középiskolások számára a Honvédelmi Kötelék Haditorna versenyt. A verseny célja a honvédelem ügyének a fiatal, pályaválasztás előtt álló diákok körében való népszerűsítése sítése a sport eszközeivel. A haditorna lehetőséget nyújt a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére. A versenyt a Somogy Megyei Kormányhivatal ezúttal is támogatta, melyre Somogy megye 9 középiskolájából 13 csapat nevezett. A taszári honvéd sportegyesület pályáján megrendezett díjátadó ünnepségen a kiválóan végzett csapatokat Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte és adta át a jól megérdemelt díjakat, köztük a Somogy Megyei Kormányhivatal által felajánlott ajándékokat.

24 A szakmai főosztályok információi SMKH Népegészségügyi Osztály A kormányhivatal idén is részt vett a Kutatók Éjszakáján A Kutatók Éjszakája országos programsorozathoz 2014-ben csatlakozott a PTE ETK Kaposvári Képzési Központja. A kar kollégái által nyújtott programok kedvező fogadtatásra találtak a látogatók körében, így a tavalyi év tapasztalatait felhasználva ismét megnyitotta kapuit a tudomány és a kutatás iránt érdeklődők előtt az intézmény. A programok társzervezője a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya volt. Számos érdekes program várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, melyek célja, hogy betekintést nyerjenek az érdeklődők k az intézményben zajló kutatások és az egészség világába, laikusok számára is érthető nyelvezettel, interaktív módon. Az érdeklődők kémia kísérleteket láthattak ak és próbálhattak ki. A gyermekeknek bemutatták a helyes kéz- és fogmosási technikát. A babavárók szakértők k segítségével gyakorolhatták súlyarányos babákon a csecsemők gondozását. Mindezek mellett ingyenes egészségi állapot felméréssel: testtömeg-, testzsír méréssel, BMI számítással, vércukor- és vérnyomásméréssel, látás- és hallásszűréssel is készültek a szervezők. Mikrobiológiai kísérletekkel pedig azt mutatták be, mennyire tiszták a használati tárgyak. Az Országos Mentőszolgálat az újraélesztés technikáját mutatta be. A program szervezői gyerekmegőrzőt biztosítottakottak a családosok részére, ahol a gyerekek kézműves játékokkal fejleszthették kreativitásukat.

25 Egészségesebb közétkeztetés Az új táplálkozás-egészségügyi előírások és új konyhatechnológiai eljárások bevezetésére biztosított több mint 3 éves átmeneti időszak szeptember 1-jén lejárt. Az egészségügyi hatóság az ellenőrzéseket az őszi hónapokban megkezdi és folyamatosan végzi. Mindenki a szükségleteinek és az egészséges táplálkozás irányelveinek megfelelő ételt kapjon a közétkeztetésben ez a közétkeztetési rendelet célja. Az egészségesebb közétkeztetést szolgáló alapelveket az országos tisztifőorvos 2011-es ajánlása fektette le, 2014-ben pedig megjelent a közétkeztetési rendelet. Ennek előírásait a most kezdődő tanévtől, szeptember 1-től már kötelező alkalmazni. A konyhák túlnyomó többsége élt az átmeneti időszak adta lehetőséggel, és fokozatosan új ételeket vezetett be. A folyamat része volt az ún. Mintamenza program, melynek sikere bizonyítja, hogy a gyerekekkel kkel az új ízek és az egészségesebb ételek megkedveltethetők. A rendelet kötelező alkalmazásával együtt az ellenőrzések, mintavételezések is megkezdődnek az ősszel. A vizsgálatokat a járási hivatalok végzik népegészségügyi hatáskörükben eljárva. A vizsgálatok országszerte egységes szempontrendszer szerint zajlanak majd. A tisztiorvosok, közegészségügyi felügyelők célja elsősorban nem a büntetés lesz, azonban ha visszatérő szabálytalansággal találkoznak, megteszik a szükséges intézkedéseket.

26 Mérföldkőnek számít a helyes táplálkozási szokások kialakításában, hogy a gyermekek számára a menzán immár kötelezően egészségesebb ételeket szolgálnak fel. Olyan népegészségügyi szempontból jelentős megbetegedéseket lehet ezzel visszaszorítani, mint az elhízás, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek. A népegészségügyi szervek ehhez kérik a szülők partnerségét, támogatását. Ezt a célt szolgálja az a tájékoztató kiadvány is, amit a tanév kezdetén 700 ezer magyar tanuló családjához juttatott el az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal a Kormányhivatalok és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ segítségével. További információk: egugy/januartol_egeszsegesebb

27 SMKH Foglalkoztatási Főosztály A Nemzetgazdasági Minisztérium is részt vesz az idei évi Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállításon November között, Budapesten új helyszínen, a Millenáris B épületben kerül megrendezésre a Personal Hungary 2015., 12. Emberierőforrás-menedzsment menedzsment Szakkiállítás. Az idei évben a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről Katona Miklós a hatékony munkaerő-piaci elhelyezkedés érdekében átalakított szakképzési rendszerről tart előadást november 11-én óra között, dr. Madarász Gyula a munkavégzésből származó megterhelések és a munkakörnyezet egészségkárosító kóroki tényezőinek együttes hatásáról valamint a munkavállaló munkahelyi feltételekhez, munkakörnyezethez történő alkalmazkodásáról fog előadni a Corporate Health Fórumon november 12-én óra között. A rendezvény további programjairól, és a Magyarországon idén először megrendezésre kerülő Corporate Health Fórumról részletesebben az esemény honlapján a hungary.hu/ tájékozódhatnak.

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. szeptember 23- án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2015. szeptember 23. Határozat:

Részletesebben

HÍREK, KÖZÉLET I. ÉVFOLYAM 7. SZÁM - 2007. OKTÓBER 11. CSÜTÖRTÖK

HÍREK, KÖZÉLET I. ÉVFOLYAM 7. SZÁM - 2007. OKTÓBER 11. CSÜTÖRTÖK I. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. OKTÓBER 11. Fotóminőségű nyomtatás (2400x1200 dpi) papírfélékre, fóliára, textíliára, stb., óriásplakát méretben vagy akár 25 méter hosszan. Időjárásálló nyomtatás kültérre is.

Részletesebben

Elfogadták a költségvetést

Elfogadták a költségvetést V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XXI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM,

Részletesebben

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele XIV. szám - 2016. március-április Gyermekeink jól-létéért Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya, a Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

be/sfphpm01-08082/2015/mlsz

be/sfphpm01-08082/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Palotabozsoki Községi Szabadidő Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Palotabozsok SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám

Részletesebben

be/sfp-10356/2015/mlsz

be/sfp-10356/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nádudvari Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve NSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 866 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Középpontban a fejlesztések

Középpontban a fejlesztések V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XX. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM,

Részletesebben

be/sfp-09001/2015/mlsz

be/sfp-09001/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve BALATONLELLE SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve BALATONLELLE SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1546 A kérelmező jogállása

Részletesebben

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1.

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ Csodálatos is, hogy egy nótáról mi minden jut eszébe egy magyarnak. De még csodálatosabb, hogy egy nótáról minden magyarnak

Részletesebben

be/sfp-4220/2015/mkosz

be/sfp-4220/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Hajdúhadházi Kosárlabda Klub A kérelmező szervezet rövidített neve HKK A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

be/sfphpm01-08614/2015/mlsz

be/sfphpm01-08614/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tiszakécske Város Sportegyesülete A kérelmező szervezet rövidített neve Tiszakécske VSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2172 A kérelmező

Részletesebben

Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél

Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél 2011. október, 2011/6. szám Kedves Olvasó! Ön a Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél októberi kiadását tartja kezében, melyben a városunkkal kapcsolatos információkat

Részletesebben

be/sfp-09795/2015/mlsz

be/sfp-09795/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve PÁTKA SPORTKÖR A kérelmező szervezet rövidített neve PÁTKA SK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 617 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa levonásra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL Helye: ELTE BTK Kari Tanácsterem Budapest V. ker. Múzeum krt. 4. Időpontja: 2010. június 26. Jelenlévők: ld. az l. sz. mellékletben

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László,

Részletesebben

be/sfp-09222/2015/mlsz

be/sfp-09222/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Budakeszi Labdarúgó Akadémia SE A kérelmező szervezet rövidített neve Budakeszi LA Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3179 A kérelmező

Részletesebben

be/sfphpm01-03261/2015/mksz

be/sfphpm01-03261/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tapolca Városi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TVSE Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: NBII Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

be/sfp-09171/2015/mlsz

be/sfp-09171/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kiskunmajsai Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve KiskunmajsaFC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 9140 A kérelmező jogállása

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-139./2006. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

be/sfp-08622/2015/mlsz

be/sfp-08622/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nebuló Futball Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Nebuló Futball Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3108

Részletesebben

be/sfp-10107/2015/mlsz

be/sfp-10107/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Apropó Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Apropó Focisuli Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám

Részletesebben

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán 2016. április 25., hétfő A 11. Életút Nap rendezvény kapcsán ez idáig összesen 69 megjelenést regisztráltunk. A megjelenések közel ötöde elektronikus médiumokban

Részletesebben

be/sfphpm01-10368/2015/mlsz

be/sfphpm01-10368/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Olajmunkás Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Olajmunkás SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2004 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában Kérelem száma: KE00182/2013/MJSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Veszprém Fiatal

Részletesebben

1.) Hévíz: Hévízen nyitották meg csütörtökön az első zalai hivatalt

1.) Hévíz: Hévízen nyitották meg csütörtökön az első zalai hivatalt 1.) Hévíz: Hévízen nyitották meg csütörtökön az első zalai hivatalt A Kormányablakban első az ügyfél, mögötte alázatos és színvonalas szakmai munka zajlik - hangzott el csütörtökön az első zalai intézmény

Részletesebben

be/sfphpm01-08149/2015/mlsz

be/sfphpm01-08149/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Budakalászi Munkás Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve BMSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 429575 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE00190/2013/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE00190/2013/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Budakalászi Munkás Sportegyesület

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Budakalászi Munkás Sportegyesület 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Budakalászi Munkás Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve: BMSE 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám 158

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

be/sfp-8203/2015/mlsz

be/sfp-8203/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia A kérelmező szervezet rövidített neve Grosics Akadémia Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3281 A kérelmező

Részletesebben

be/sfphpm01-08763/2015/mlsz

be/sfphpm01-08763/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Ugod Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Ugod SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2299 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

TARTALOM FÓKUSZ FÓKUSZ AKTUÁLIS NEMZETKÖZI GAZDASÁG KUTATÁS FELSŐOKTATÁSI ÁTALAKÍTÁS

TARTALOM FÓKUSZ FÓKUSZ AKTUÁLIS NEMZETKÖZI GAZDASÁG KUTATÁS FELSŐOKTATÁSI ÁTALAKÍTÁS TARTALOM FÓKUSZ AKTUÁLIS NEMZETKÖZI GAZDASÁG KUTATÁS FÓKUSZ FELSŐOKTATÁSI ÁTALAKÍTÁS EGYEZTETÉST KEZDTEK AZ MKIK ÉS A REKTORI KONFERENCIA VEZETŐI A magyar felsőoktatási rendszer problémáiról, azok lehetséges

Részletesebben

SZTE Hírlevél 2005/3 (2005 March 15, Tuesday) -

SZTE Hírlevél 2005/3 (2005 March 15, Tuesday) - SZTE Hírlevél 2005/3 (2005 March 15, Tuesday) - Szent- Györgyi Albert Orvos-és Gyógygyszerésztudományi Centrum márciusi Hírlevele Címszavakban: tanácsülések, új EHÖK elnök, népegészségügy, Emeritus Klub

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 29. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2013. 29. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2013. 29. hét Magyarország Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról Év végére meglesz az ötszázezredik magyar állampolgár a határon túlról - jelentette

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Később érkezett képviselők: Bartha György, Bazin Géza, Dr. Simon Gábor, Szabó Sándor, Varga Gergő

JEGYZŐKÖNYV. Később érkezett képviselők: Bartha György, Bazin Géza, Dr. Simon Gábor, Szabó Sándor, Varga Gergő MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE I-2175-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. június 21. napján 9.00 órai kezdettel a i Hivatal Konferencia termében (Miskolc,

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

Szakértői vélemény az Öntevékeny Keleti Városrész Kulturális Stratégiájáról. Javaslat a Cselekvési Terv és a közösségépítés megvalósulására

Szakértői vélemény az Öntevékeny Keleti Városrész Kulturális Stratégiájáról. Javaslat a Cselekvési Terv és a közösségépítés megvalósulására Szakértői vélemény az Öntevékeny Keleti Városrész Kulturális Stratégiájáról Javaslat a Cselekvési Terv és a közösségépítés megvalósulására 2011. május Nagy Andrea Rita közművelődési szakértő Engedélyszám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról. Budapest, 2007. március

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról. Budapest, 2007. március OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTER Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. (1) bekezdése alapján /2007. NEM NYILVÁNOS 2007. március -ától számított 10 évig. Készült: 2 eredeti

Részletesebben

be/sfphpm01-10579/2015/mlsz

be/sfphpm01-10579/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Csengersimáért Közhasznú Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Csengersimáért Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1695

Részletesebben

be/sfp-10682/2015/mlsz

be/sfp-10682/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nagycserkeszi Szabadidő Sport Eggyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Nagycserkeszi SZ SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2348

Részletesebben

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - A vetélkedő szervezője: A Ki miben mindentudós? országos középiskolai vetélkedősorozat (továbbiakban Vetélkedő) szervezője Mindentudás Egyeteme Kht.

Részletesebben

be/sfphpm01-08266/2015/mlsz

be/sfphpm01-08266/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve VANYARC KÖZSÉGI SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve VANYARC KSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 5872 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-08908/2015/mlsz

be/sfphpm01-08908/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Pellérdi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Pellérdi SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 161 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Igazgatási Osztályvezető megjelent. Meghívott: Dr. Nagy Szabina Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Hivatalvezető

Igazgatási Osztályvezető megjelent. Meghívott: Dr. Nagy Szabina Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Hivatalvezető JEGYZŐKÖNYV Készült Ordacsehi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. november 25-én, 17 órakor kezdődő, az Önkormányzat hivatali helyiségében megtartott nyilvános üléséről. A Képviselő-testületi

Részletesebben

Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a 2013. évi tevékenységéről

Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a 2013. évi tevékenységéről a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a. évi tevékenységéről Név: MOZGÁSSÉRÜLTEK BUDAPESTI EGYESÜLETE Székhely: Telephely: Pesti Központ Budapest, Hegedűs Gyula u.. Egyetemes

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet teljes neve: Balmazújvárosi Football Club

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet teljes neve: Balmazújvárosi Football Club 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: i Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve: i FC 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám 835 Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

be/sfphpm01-08595/2015/mlsz

be/sfphpm01-08595/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Rákospalotai Egyetértés Atlétikai Club Sportiskola Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve REAC Sportiskola SE Gazdálkodási formakód 521

Részletesebben

be/sfp-08492/2015/mlsz

be/sfp-08492/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve ASI DSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2462 A

Részletesebben

be/sfp-09538/2015/mlsz

be/sfp-09538/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Junior Sport Kereskedelmi és Szolgáltató kft. A kérelmező szervezet rövidített neve Junior Sport Kft. Gazdálkodási formakód 113 Tagsági azonosítószám

Részletesebben

be/sfphpm01-10392/2015/mlsz

be/sfphpm01-10392/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bőnyi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bőny SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 713 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfphpm01-08202/2015/mlsz

be/sfphpm01-08202/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Dombóvári Futball Club A kérelmező szervezet rövidített neve DFC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1723 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa

Részletesebben

be/sfp-10428/2015/mlsz

be/sfp-10428/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve MartonSport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve MartonSport Nonprofit Kft. Gazdálkodási formakód 113 Tagsági

Részletesebben

Elkezdődhet a Gesztenyés kert és környéke fejlesztése

Elkezdődhet a Gesztenyés kert és környéke fejlesztése A XII. KERÜLETI POLGÁROK LAPJA XXXVIII./18. BUDAKESZIERDŐ CSILLEBÉRC FARKASRÉT FARKASVÖLGY ISTENHEGY JÁNOSHEGY KISSVÁBHEGY KRISZTINAVÁROS KÚTVÖLGY MAGASÚT MÁRTONHEGY NÉMETVÖLGY ORBÁNHEGY SASHEGY SVÁBHEGY

Részletesebben

be/sfphpm01-03163/2015/mksz

be/sfphpm01-03163/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kölcsey Ferenc Diáksport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Kölcsey Ferenc DSE Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Gyermekbajnokság

Részletesebben

be/sfp-9497/2015/mlsz

be/sfp-9497/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Hatvani Góliát Diáksport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Hatvani Góliát DSE Gazdálkodási formakód 001 Tagsági azonosítószám 3375 A kérelmező

Részletesebben

Ha csak az ismert dolgok érdekelnének, lakatosnak mentem volna. (Albert Einstein)

Ha csak az ismert dolgok érdekelnének, lakatosnak mentem volna. (Albert Einstein) VIII. Fejezet Ha csak az ismert dolgok érdekelnének, lakatosnak mentem volna. (Albert Einstein) A magyar felsőoktatás egyik sikertörténete a Tudományos Diákkör, közismert nevén a TDK. Aligha véletlen,

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

Idén is lesz társasházi pályázat

Idén is lesz társasházi pályázat V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XXI. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM,

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (július)

PROGRAMAJÁNLÓ (július) Ejtıernyısök Szolnoki Szervezete (a Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége tagja) Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com

Részletesebben

be/sfp-08440/2015/mlsz

be/sfp-08440/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Magyarszék Önkormányzati Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Magyarszék Önkormányzati Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: EGYSÉGES SPORTKÖR MÉNFŐCSANAK

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: EGYSÉGES SPORTKÖR MÉNFŐCSANAK 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: EGYSÉGES SPORTKÖR MÉNFŐCSANAK A kérelmező szervezet rövidített neve: MÉNFŐCSANAK ESK 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-jén megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Ráckevei Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

be/sfphpm01-08374/2015/mlsz

be/sfphpm01-08374/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Városi Sportkör Sellye A kérelmező szervezet rövidített neve VSK Sellye Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 75 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfphpm01-10723/2015/mlsz

be/sfphpm01-10723/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kisbárapáti Községi Szabadidő- és Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Kisbárapáti SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám

Részletesebben

be/sfphpm01-03164/2015/mksz

be/sfphpm01-03164/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Úrkúti Sportkör A kérelmező szervezet rövidített neve Úrkút SK Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Megye Áfa levonásra a pályázatban igényelt

Részletesebben

be/sfphpm01-09626/2015/mlsz

be/sfphpm01-09626/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bükkzsérci Labdarúgó Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bükkzsérci LE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében. I-1/17-20/2008.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében. Jelen vannak: Pap Tibor polgármester

Részletesebben

be/sfphpm01-08086/2015/mlsz

be/sfphpm01-08086/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Komlói Bányász Sport Klub A kérelmező szervezet rövidített neve KBSK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE. Előterjesztés Békés Megye Képviselő-testülete 2011. december 16-i ülésére

BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE. Előterjesztés Békés Megye Képviselő-testülete 2011. december 16-i ülésére BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE 5601 Békéscsaba, Derkovits sor, Pf.: 118 Telefon: 66/441-156 Telefax: 66/441-609 Előterjesztés Békés Megye Képviselő-testülete 2011. december 16-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat képviselő-testület 2015. november 24-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat képviselő-testület 2015. november 24-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről ALSÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 14/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Alsóörs község Önkormányzat képviselő-testület 2015. november 24-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről Az

Részletesebben

be/sfphpm01-09721/2015/mlsz

be/sfphpm01-09721/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Örkényi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve ÖRKÉNY SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1305 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 26-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 26-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2013-2017

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2013-2017 KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2013-2017 KESZTHELY 2013. június (felülvizsgálva 2015. november 26.) Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása...

Részletesebben

be/sfp-8208/2015/mlsz

be/sfp-8208/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve GYIRMÓT SPORT EGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve GYIRMÓT SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 741 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 20/2010 Kt. BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TARTALOMJEGYZÉK a Képviselő-testület 2010. augusztus 4-én (szerdán) 19 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésén hozott döntésekről Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

be/sfphpm01-08833/2015/mlsz

be/sfphpm01-08833/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Öttevényi Torna Club A kérelmező szervezet rövidített neve Öttevény TC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 795 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Ezüst fokozatú támogatóink:

Ezüst fokozatú támogatóink: Szerelőverseny 2007 2007. október 3-án és 4-én Társaságunk adott otthont a víziközmű ágazat egyik legjelentősebb szakmai rendezvényének, a VII. Országos Vízkiközmű Szerelőversenynek. A Magyar Víziközmű

Részletesebben

be/sfphpm01-08737/2015/mlsz

be/sfphpm01-08737/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Gönyűi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Gönyűi SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 738 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hivatalos tájékoztatója. 2010/11. 1. szám. Kari Közlöny

SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hivatalos tájékoztatója. 2010/11. 1. szám. Kari Közlöny Kari Közlöny SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hivatalos tájékoztatója 2010/11. 1. szám Kari Közlöny A Kari Közlöny pdf-formátumban letölthető a JGYPK Internetes honlapjáról: www.jgypk.u-szeged.hu/kozlony

Részletesebben

be/sfp-10590/2015/mlsz

be/sfp-10590/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Budapesti Egyetemi Atlétikai Club A kérelmező szervezet rövidített neve BEAC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám be/8989/2011 A kérelmező

Részletesebben

be/sfp-08928/2015/mlsz

be/sfp-08928/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Sárospataki Rákóczi Diáksport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Sárospataki Rákóczi DSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám

Részletesebben

be/sfp-09158/2015/mlsz

be/sfp-09158/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Vasas Akadémia Kft. A kérelmező szervezet rövidített neve Vasas Akadémia Kft. Gazdálkodási formakód 113 Tagsági azonosítószám 3337 A kérelmező jogállása

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft.

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. A kérelmező szervezet rövidített neve: Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. 2Gazdálkodási

Részletesebben

be/sfphpm01-09418/2015/mlsz

be/sfphpm01-09418/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Csanyteleki Sport Club A kérelmező szervezet rövidített neve Csanyteleki Sport Club Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2014. szeptember 1-jén a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepi Közgyűlésén.

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2014. szeptember 1-jén a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepi Közgyűlésén. TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE Szám: 2-17/2014. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: 2014. szeptember 1-jén a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepi Közgyűlésén. AZ ÜLÉS HELYE: Szekszárd, Megyeháza díszterme, 7100 Szekszárd,

Részletesebben

be/sfphpm01-04127/2015/mkosz

be/sfphpm01-04127/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete A kérelmező szervezet rövidített neve SZESE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

Részletesebben

be/sfphpm01-03006/2015/mksz

be/sfphpm01-03006/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szentgotthárdi Kézilabda Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Szentgotthárdi KK Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: NBII Áfa levonásra

Részletesebben

S Z Í V A S Z Í V É R T A L A P Í T V Á N Y

S Z Í V A S Z Í V É R T A L A P Í T V Á N Y HÍRLEVÉL HÍRLEVÉL KEZDEMÉNY 2015 JÚLIUS/kezdemény szám SZÍV A SZÍVÉRT ALAPÍTVÁNY ELŐSZÓ " Nagy megtiszteltetés számomra, hogy útjára bocsáthatom ezt az új és nagyszerű kezdeményezést, a szívtranszplantációs

Részletesebben

be/sfp-09076/2015/mlsz

be/sfp-09076/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bakonyszombathely Községi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve BKSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1059 A kérelmező

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó TARTALO M M UTAT Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről. 2. A fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelet

Részletesebben

Ügyiratszám: be/sfp-1176/2013 Ügyintéző: Szabari János Hajnóczy ut 4. E-mail: sporttamogatas@hunbasket.hu 7633

Ügyiratszám: be/sfp-1176/2013 Ügyintéző: Szabari János Hajnóczy ut 4. E-mail: sporttamogatas@hunbasket.hu 7633 Iktatószám: ki/jh01-1176/2013 Bácsbasket Korlátolt Felelősségü Társaság Ügyiratszám: be/sfp-1176/2013 Pécs Ügyintéző: Szabari János Hajnóczy ut 4. E-mail: sporttamogatas@hunbasket.hu 7633 Tárgy: sportfejlesztési

Részletesebben

be/sfphpm01-08074/2015/mlsz

be/sfphpm01-08074/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szentlőrinci Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szentlőrinci SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-10157/2015/mlsz

be/sfphpm01-10157/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Dudar Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Dudar Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2319 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-10158/2015/mlsz

be/sfphpm01-10158/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Baksai Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Baksai Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-10065/2015/mlsz

be/sfphpm01-10065/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nagytarcsai Grund Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve NGSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3766 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXVIII. évfolyam 6. szám 2016. február 18. Termelõi vásárról, böllér bemutatóról és városunk aktivizáló szerepérõl A III. Böllér Bemutató és a mára már hagyományossá vált

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. október 16-án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. október 16-án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. október 16-án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2013. október 16. Határozat:

Részletesebben

be/sfp-10526/2015/mlsz

be/sfp-10526/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Dunaújvárosi Főiskola Diáksport Sportgyesület (Futsal) A kérelmező szervezet rövidített neve DFD Sportegyesület Futsal Szakosztály Gazdálkodási formakód

Részletesebben