Beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről"

Átírás

1 Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Szent-Királyi László tűzoltó alezredes Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről Kazincbarcika, szeptember 20.

2 Tisztelt Képviselő-testület! A Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség a év I. féléves időszakot értékelve az alábbiakban számol be: A területi és helyi sajátosságok bemutatása Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági szakterület: I. félévben a Kirendeltség hatósági osztálya a 438 db ellenőrzést hajtott végre, amelyben 306 átfogó, 78 utó és 54 cél ellenőrzés volt. Az ellenőrzések keretében kiemelt területként szerepelt az aratási időszak, a tömegrendezvények, a zenés-táncos szórakozóhelyek, szociális és gyermekvédelmi szakterület, a társasházak ellenőrzése és a veszélyes üzemeknek az iparbiztonsági szakterülettel közös komplex ellenőrzése. A tűzvizsgálati tevékenységet a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának tűzvizsgálati végzettséggel rendelkező személyi állománya végzi I. félévben 10 db tűzvizsgálati eljárás folyt a Kirendeltségen. Ebből 8 esetben a hatósági osztály dolgozói végezték a helyszíni szemlét és folytatták le az eljárást. 2 esetben a tűzoltósági felügyelő végezte a tűzvizsgálatot. Kéményseprő ipari szolgáltatás hatósági felügyeleti tevékenység a Kirendeltségen 12 db volt I. félévben. A kirendeltség illetékességi területén a Borsodkomm Kommunális és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. a Termoment Kft. és a Sajószentpéteri Városgondnokság végzi a kéményseprő ipari közszolgáltatási tevékenységet. A kirendeltség illetékességi területén jellemzően volt bányász és kohász kolóniák lakóépületei találhatók, majd éves épületekről beszélhetünk. Ezekben a lakásokban nehéz anyagi- és szociális körülmények között élő lakosság a szűkös anyagi források miatt nem tud a felújításra kellő gondot fordítani. Jellemző még a fával tüzelés, amely gyakran magas víztartalmú, nem várják meg a kellő kiszáradását, ebből kifolyólag gyakori a kémények károsodása, szurkosodása. Tapasztalataink szerint a kémények elszurkosodását a helytelen tüzeléstechnikák még fokozzák: a családi házak fűtését napközben lefojtják kevés légáramlatot biztosítva zajlik az égés. A munkából hazatérő lakók pedig a fűtéssel takarékoskodva nem fűtik fel kellően a lakásokat, kéményeket.

3 A év őszén tájékoztató konferenciát szerveztünk mind a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, mind Ózd HTP-n a társasházak közös képviselői, az épületek kezelői (Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet, Panelmester Kft.) részére. A tájékoztatás tárgya a lakóépületekre vonatkozóan a jogszabályban, egyéb szabályzókban előírt tűzvédelmi követelmények évben I. félévben 99 db átfogó ellenőrzés került végrehajtásra ezen a területen. A legtöbb esetben az alább felsorolt hiányosságokat tapasztaltuk: - a villámvédelmi berendezés tűzvédelmi felülvizsgálatáról szóló jegyzőkönyvet nem tudták bemutatni, - az emeletszámozások hiányosak, - a villamos berendezések tűzvédelmi felülvizsgálatáról szóló jegyzőkönyvet nem tudták bemutatni, - az elektromos főkapcsoló nincs jelölve, - tűzoltó készüléknél biztonsági jel hiánya, - tűzvédelmi szabályzat nem naprakész. Az ellenőrzések során vizsgáljuk a tűzoltási felvonulási utak, területek használhatóságát, előírásoknak való megfelelőségét. A közérdekű bejelentések esetében az ügyintézést a jogszabályi előírások, határidők betartásával végeztük, az ismert bejelentőket az eljárás eredményéről minden esetben értesítettük. Bírság kiszabására Ózd város területén 1 alkalommal Ft - befizetésre került sor. Építés hatósági ügyben a legjelentősebb Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal és Közösségi Ház használatbavételi eljárása volt. A megkezdett kivitelezések között az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház területén a Reumakórház a kiemelkedő. Ez ügyben a kivitelezővel egyeztetések történtek, amely során hasznos pontosításokra került sor. A tűzoltósági szakterület elmúlt évi első félév terepszemlével, ismerkedéssel, a kirendeltség kialakításával kezdődött, a munka az idén, ha kisebb zökkenőkkel is, de folyamatos volt. A tavalyi év végén elektronikus formában elkészített 36 db TMMT papíralapon is elkészült és március végéig felterjesztettük a megyei igazgatóságra. Az első félévben kirendeltségi szinten egy vezetési törzsgyakorlást tartottunk.

4 A szakmai vetélkedőkön részt vettünk elért eredményeink, ill. a beavatkozások tapasztalatai az állomány jó szakmai felkészültségét bizonyítják. Kiemelném a Kazincbarcika HTP állományát akik a megyei, országrészi versenyen is nagyon jól teljesítettek, minden kategóriában, reméljük a következő országos versenyen is megállják helyüket. A kirendeltséghez tartozó tüzoltóparancsnokságok szakmai felkészültségének további emelése érdekében komplex vízből mentési gyakorlatot hajtottunk végre a Vadna Park Horgásztó területén. A gyakorlatba a hivatásos egységeken túl bevonásra kerültek a NEPTUN Búvárklub, az Országos Mentőszolgálat, valamint az Izsófalvai ÖTE tagjai is, annak érekében, hogy a hivatásos és önkéntes beavatkozók még összehangoltabban segíthessenek a bajbajutottaknak. A szolgálatparancsnoki, rajparancsnoki, szerparancsnoki kar jelenlegi felállásában, reményeink szerint hosszabb távra is megoldást jelent, hiszen az állományunkban többen vállalták a magasabb iskolai, szakmai, végzettség megszerzését, így biztosított az utánpótlás saját állományból történő pótlása. Ugyanakkor a vezénylések alkalmával távollévő kollégák helyettesítése igen feszes szolgálatszervezést igényel, és az őrsök létrejöttével újabb kihívások elé nézünk, mert a HTP-kről kell megoldani az újonc állomány helyettesítését. A tavalyi évben a HTP-kel együttműködési szerződést kötött, önkéntes tűzoltó egyesületeket a parancsnokokkal közösen ellenőriztük, munkájukat figyelemmel kísértük. Az első félévben a Kazincbarcika HTP az Izsófalva ÖTE-vel együttműködési megállapodást kötött. A területükön lévő ÖTE-k közül, akik a feltételeknek megfeleltek, pályázatot nyújtottak be, amik most már tudjuk - sikeresek voltak. A Kazincbarcikai HTP-vel közösen két alkalommal ellenőrzést tartottunk a BorsodChem Zrt. Létesítményi Tűzoltóságánál, az észrevételeinket jegyzőkönyvbe rögzítettük. A BAZ MKI műszaki osztályával együtt is megtekintettük a kialakítandó Bódvaszilasi és Aggteleki őrsök elhelyezési épületeit, ahol a kialakításról az elképzeléseink végeleges formát nyertek, és elkezdődtek az építési munkálatok. A kirendeltséghez tartozó tűzoltóságok működési területéhez a Műveleti tervadatlapok szerint 113 település tartozik, amiből 8 város. Az év eleji esős időjárásnak köszönhetően a beavatkozások száma lényegesen lecsökkent. Csak remélhetjük, hogy az iskolákban a preventív propaganda és felvilágosító tevékenységünk, az önkormányzatok és erdőgazdálkodók felé tett felhívásaink 2014-ben talán eléri célját és megelőzhetjük nagyszámú erdő és vegetációtüzek kialakulását. A Kirendeltség alá tartozó 3 tűzoltóság működési területén a tűz- és káresetek az alábbiak szerint alakultak:

5 2012. I. félévében I. félévében Összes eset (beavatkozás): Kazincbarcika esetében: Ózd Szendrő A Kirendeltség területén 224 tűzeset volt összesen, a tavalyi 942-höz képest, amikor tavaszi időszakban csak az erdő és vegetáció tüzek száma 723 volt. Az idén az első hat hónapban 52 esetben kellett beavatkozni. Még mindig magas a lakás és személyi ingatlanon bekövetkezett tüzek száma: 61 volt az első félévben. A kéménytüzek száma is szaporodott: 20 esetben kellett beavatkozni, illetve a kéményseprő közszolgáltatóval közös szemlét tartani, majd indokolt esetben, az ott lakók biztonsága érdekében, az égéstermék-elvezető használatát megtiltani. Az iparban 3 esetben fordult elő tűz, ezek jellemzően kisebb beavatkozást igényeltek és nem jártak nagy anyagi kárral. Kereskedelemben 4 esetben történt beavatkozás, a közlekedésben 5 alkalommal fordult elő tűzeset. Műszaki mentések (243) közül magas a vízkároknál történt beavatkozások száma, 63 volt az első félévben, a fakidőlés vagy ág lehasadás 38 esetben történt, és 24 közúti baleset volt. Viszonylag sok volt a gázszivárgás - 14 eset ami adódott gázvezeték átvágásból és műszaki meghibásodásból is. Beavatkoztunk még viharkároknál (13) állatmentésnél, (5) épületomlásnál, omlásveszélynél (5) Részt vettünk életmentésben (7), kerestünk eltűnt személyt, és sajnos halottat is kellett kiemelnünk (5). Csökkent a szándékosan megtévesztő jelzések száma, viszont még mindig sok a telefonon bejelentett téves jelzés, ami 22 volt, a tűzjelző berendezés miatt csak 7 esetben kellett vonulni. A működési területen történt eseteken túl meg kell említeni, hogy a kirendeltség tűzoltóságai június 06.-tól június 15.-ig átálltak 24/24 szolgálati rendre és a kirendeltségről összesen 72 fő vett részt a dunai árvízi védekezésnél. Az egységek a riasztásokat valamennyi esetben normaidőn belül hajtották végre és minden esetben kiérkeztek a jelzett helyszínre. A riasztási fokozatok jellemzően I-es és I/K volt, három esetben II-es fokozatot kellett elrendelni. A tűz és káresetek felszámolásának minden szakaszában, valamint a gyakorlatok során, illetve az egyéb jellegű munkavégzéseknél a rendeltetésüknek megfelelően és rendszeresen alkalmazták a rendszeresített egyéni

6 védőfelszereléseket. A védőfelszerelések pótlása, szabályozottan megtörtént, beszerzése folyamatos. Rendszeresített és használatban lévő eszközeink, berendezéseink, felszereléseink biztonsági felülvizsgálatai folyamatosan, az MB tisztek ütemezése szerint történik. Annak ellenére, hogy a gépjárművek és felszerelések állagának megóvása és üzembiztonságának fenntartása érdekében a napi és heti ellenőrzési, karbantartási, feladatokat az előírásoknak megfelelően végezzük, és jóval kevesebb vonulás volt az idei első félévben, a gépjárművek viszonylag sok esetben meghibásodtak. Sokszor még a tartalék-fecskendők beállításával sem sikerült maradéktalanul eleget tenni a technikai állománytábla előírásainak. A vizsgálatos esetek száma az első félévben csökkent, a kirendeltség területén a 10 tűzvizsgálati eljárásból kettőt a tűzoltósági felügyelő folytatott le. A hatósági osztállyal közösen vettünk részt eljárásban, helyszíni szemlén, lakossági bejelentés kivizsgálásában és több alkalommal tűzeseti hatósági bizonyítványt adtunk ki. A felügyelők és a hatósági osztály tagjai között a kapcsolat jó, a több szakterületet igénylő feladatokat megbeszéljük, együtt oldjuk meg. Koordináljuk a személygépjármű igénybevételt, hiszen pl. szakhatósági eljárásra, iparbiztonsági ellenőrzésre, supervisori ellenőrzésre, tűzvizsgálói- és tűzoltás-vezetői ügyeletre sokszor egy időben is szükség lehet rá. Az ellenőrzéseket folyamatosan végezzük, mivel a kirendeltséghez három hivatásos, és egy létesítményi tűzoltóság is tartozik. Az első félévben három alkalommal vettünk részt az iparbiztonsági felügyelővel és a Kazincbarcika HTP parancsnokával a belső védelmi tervgyakorlaton, ahol a BorsodChem Zrt Létesítményi Tűzoltóság feladat végrehajtását ellenőriztük. A HTP-ken váltást, begyakorló- és ellenőrző gyakorlatot, szolgálat-ellátást, szerelési gyakorlatot ellenőriztünk összesen 24 alkalommal. Célunk az, hogy az ellenőrzéseinken és a felügyeleti szervek által végrehajtott ellenőrzések és szemlék alkalmával, feltárt hiányosságokat, minimálisra csökkentsük, illetve teljesen megszüntessük. Tovább kell folytatnunk, főleg az újonnan állományba került beosztottak, elméleti és gyakorlati továbbképzését, hiszen rövid időn belül akár a tűzoltóságokon vagy az őrsökön önállóan kell, hogy beavatkozzanak év január 01-től a Kirendeltség állománya 14 fő., Július 01-én feltöltésre került a két hatósági főelőadói státusz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen júniusban végzett két hadnagy került a kirendeltség állományába. A Kazincbarcika HTP létszáma 72 fő., az Ózdi HTP állománytábla szerinti létszáma 70 fő., a Szendrői HTP létszáma 38 fő.

7 A Bódvaszilasi őrs állománytábla szerint 19 fővel, tervezett létszámának feltöltéséhez 2012 év végén megkezdődtek a felvételi eljárások. Februárban tanulmányi szerződést kötöttünk és megkezdődött 18 fő képzése a rendészeti szakközépiskolában, közülük május 01-el 17 fő nyert felvételt állományunkba, az új felvételes állomány júliusban sikeres vizsgát tett. Augusztus 01-től már szolgálatot teljesítenek a megye tűzoltóságain, a Bódvaszilasi Őrs átadásáig. Az Aggteleki őrs állománytábla szerint 19 fővel, tervezett létszámának feltöltéséhez a felvételi eljárások szintén elkezdődtek ez év tavaszán és a szerződések megkötése július 10-én megtörtént, továbbá az Ózdi tűzoltóságra 3 fő, a Szendrői tűzoltóságra 3 fő még hiányzó létszám pótlásával összesen 24 fő beiskolázására kerül sor szeptember 02-án a Rendészeti Szakképzésre. Több mint 100 jelentkezőt vontunk be a felvételi eljárásba, hogy a megfelelő, és minden szempontból alkalmas tűzoltó jelölteket megtaláljuk. Kirendeltségünk állománytábla szerinti létszáma 232 fő, ebből jelen pillanatban a feltöltött állomány 206 fő. A személyzeti és munkaügyi tevékenység szabályozása az újonnan elkészített és elfogadott SZMSZ-ben, illetve a személyre szóló munkaköri leírásokban, és a vonatkozó belső szervezetszabályzó eszközökben történt. A Humán Szolgálat Ügyrendje, és a megváltozott körülményekhez és feladatellátáshoz aktualizált munkaköri leírások biztosítják jelenleg a szakterületen folyó munkavégzéshez szükséges szabályozási kereteket. Az előírt határidők minden esetben betartásra kerültek, az állományparancsok és határozatok kiadása időben megtörtént első félévben a Kazincbarcikai Kirendeltség teljes személyi állományának, illetve a három tűzoltóságnak az éves orvosi, ill. pszichikai szűrése sikeresen lezajlott Debrecenben. Az iparbiztonsági szakterület kirendeltségünk területén 5 helyszíni szemlével járó üzemazonosítási eljárást folytatott le. Ezek mezőgazdasági - műtrágya és növény védőszer tárolással foglalkozó- vállalkozások voltak. Tavalyi év I. felében 12 t de akkor legfőképp ez tette ki a munkánk 60 % -át. Az elkövetkező időszakban 2 új veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem fog létesülni BorsodChem Zrt. iparterületén, melyek hatósági egyeztetései a évben történtek. Komplex supervisori ellenőrzés BorsodChem Zrt. munkavédelem, tűzvédelem, iparbiztonság ÁNTSZ közös ellenőrzést tartott.

8 Biztonsági dokumentációk felülvizsgálata Felső küszöbértékű üzemek: 3 db. Alsó küszöbértékű üzemek: 0 db. Küszöbérték alatti üzemek: 2 db. Veszélyes üzemek időszakos ellenőrzése Végrehajtott időszakos ellenőrzések: 1. BorsodChem Zrt.(Supervisori ellenőrzés) 2. BC KC Formalin Kft. 3. BorsodChem MDI Termelő Kft. 4. Linde Gáz Magyarország Kft.I. telephely 5. Linde Gáz Magyarország Kft.II. telephely 6. Linde Gáz Magyarország Kft.III. telephely 7. Air Liquide Kft 8. Dynea Kft. A tevékenység szüneteltetésére, felfüggesztésére és / vagy bírság kiszabására okot adó hiányosságok megállapítására egyik üzem esetében sem került sor. A lakosság megóvása érdekében a kirendeltségünk területén működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek területén 2 esetben került sor Belső Védelmi Terv Gyakorlat megtartására. A gyakorlatok 1 esetben nem megfelelő-ezt későbbi időpontban pótolták, amely megfelelő lett-1 esetben megfelelő eredménnyel zárult. A BorsodChem Zrt., BorsodChem MDI Termelő Kft,Linde I. telephely biztonsági jelentése elfogadásra került a közmeghalhatások megtörténtek, B-A-Z MKI -ra továbbítottuk az ügyiratokat április, hónapokban kirendeltségünk megkereséssel élt a kirendeltségünk területén lévő valamennyi társasházi közös képviselő felé, hogy a gátvezeték hálózat időszakos felülvizsgálatát végezze el. Kirendeltségünk területén I. félévben 4 esetben történt gázátvágás káresemény. Minden esetben a helyszíni szemlét tanú, ügyfél meghallgatást elvégeztük. A Bányakapitányság felé átadtuk az ügyet és az illetékes rendőrkapitányságra megtettük a feljelentéseket.

9 A 2013.május hónapban 2 fő részt vett az OKF szervezésesében alapfokú sugárvédelmi tanfolyamon. Radioaktív anyag szállításával, tárolásával, használatával, valamint radioaktív hulladék tárolóval kapcsolatos szakhatósági ügyünk a tárgyi éven nem volt. Az elmúlt évek statisztikáját tekintve megfigyelhető, hogy az ellenőrzéseink számát a tárgyi évben a BM OKF által előírt 48 darabhoz képest megyei szinten időarányosan túlteljesítettük. Kirendeltségünk 28 alkalommal végzett ADR ellenőrzést és 30 db ADR es járművet ellenőriztünk. A kontrollokat lehetőség szerint a társhatóságokkal közösen végeztük,.2 fő VÁSZ ügyintézői végzettséggel bővült az állományunk, ami eddig csak 3 főnek volt. Kényszervárakoztató helyek kijelölése megtörtént. Az OKF szervezésű Disaster ADR ellenőrzésen 3 napig teljes állományunk (végzettséggel rendelkező) részt vett. RID ellenőrzéseket nagy számban eddig ellenőrként a KML el közösen végeztek szakembereink. A kirendeltségi RID ellenőrzések száma 3 alkalom, 63 vagon. ADR szakterület: A megyei 5 ellenőrzésből Kirendeltségünk 4 ellenőrzést hajtott végre telephelyen BC-KC Formalin Kft. BorsodChem Zrt. Linde Gáz Mo Kft. II. telephelye Air Liquide Kft. RID szakterület: RID telephelyi ellenőrzést a BC-KC Formalin Kft- nél hajtottunk végre.(linde II.RID ellenőrzése ma délután lesz végrehajtva) ADR szakterület: 2013-ben kettő esetben összesen 500 ezer forint bírságot szabtak ki a B-A-Z MKI Hatósági osztály munkatársai közreműködésünknek köszönhetően. RID szakterület: RID szállítási bejelentésekkel kapcsolatos bírság ügyünk nem volt. Rendkívüli események, balesetek: Bánréve lengyel tartálykocsi árokba csúszott, műszaki mentés.

10 Egy sérült TDI-vel szennyezett tartálykocsi esetében, a tartály tisztításáig annak bárminemű javítását, a telephelyről való mozgatását, a lakosság biztonságát szem előtt tartva megtiltottuk. Negyedévente továbbképzést tartottunk a Katasztrófavédelmi megbízottaknak veszélyes üzem, kritikus infrastruktúra védelem és veszélyes árú szállítás témákban. Negyedévente továbbképzést tartottunk a közbiztonsági referenseknek veszélyes üzem,kritikus infrastruktúra védelem és veszélyes árú szállítás témákban. Negyedévente továbbképzést tartottunk a veszélyes üzem ügyintézőinek és veszélyes áru szállítást végző vállalkozások vezetőinek veszélyes üzem,kritikus infrastruktúra védelem és veszélyes árú szállítás témákban. Mentori feladatokat látunk el a közösségi szolgálatra érkező diákok csütörtöki napokon történő látogatásánál. A polgári védelmi feladatainak elvégzésében a járásonként kinevezett négy katasztrófavédelmi megbízott segítette a munkát. A kirendeltséghez tartozó 110 település az alábbiak szerint oszlik meg a katasztrófavédelmi megbízottak között: Edelényi Járás : 45 település Kazincbarcikai Járás: 22 település Ózdi Járás : 17 település Putnoki Járás : 26 település. A katasztrófavédelmi megbízottak közül két fő az első félévben megkezdte tanulmányait a tiszti átképzőn, egy fő ADR, RID tanfolyamon vett részt, amelyet sikeres vizsgával zárt. A tanulmányi idők alatt egymásnak segítve maradéktalanul ellátták feladataikat. Az alábbi feladatokat hajtottuk végre: - pontosítottuk a kirendeltség területén kijelölt 167 befogadó helyet - járásonként végrehajtottuk a polgármesterek felkészítését, amelybe bevontuk a katasztrófavédelmi megbízottakat - megkezdtük a települési polgári védelmi szervezetek jogszabályi változásoknak megfelelő megalakítását, 110 településen összesen 3443 fő került kijelölésre. Edelény Járás Kazincbarcika Járás Települési polgári védelmi szervezet létszáma 960 fő 1280 fő

11 Ózd Járás Putnok Járás Összesen: 608 fő 595 fő 3443 fő - elvégeztük a KAP online rendszerben a polgári védelmi szervezetek módosítását - felkészítettük a HVB titkárokat, és járásonként HVB szintű katasztrófaelhárítási gyakorlatot tartottunk - nagy hangsúlyt fektettünk az árvízi védekezésre, ennek keretében többek között a) kijelöltük a Sajó és a Bódva mentén a kritikus árvízveszélyes helyeket és ott a védekezést irányító személyeket - felmértük a védekezéshez alkalmazható technikai eszközöket - felmértük a védekezésbe bevonható közerőt - végrehajtottuk a közbiztonsági referensek felkészítését - minden hivatásos tűzoltó parancsnokságon megtartottuk a HUNOR toborzást - befejeztük az iszap- és zagytározók, valamint a víztározók gátjainak műszaki állapotának supervisori ellenőrzését. Összesen 28 helyszínen készítettünk jegyzőkönyvet. - megszerveztük a MoLaRi próbájakor az eszközök egyedi megfigyelését - megkezdtük a befogadó helyek supervisori ellenőrzését. Az első félévben összesen 19 ellenőrzést hajtottunk végre. - elkészítettük járásonként az árvízi védekezési feladatokra a rendvédelmi szervek bevetés irányítási tervét - megkezdtük az újonnan megalakított polgári védelmi szervezetekbe beosztottak felkészítését. Ez idáig 6 településen tartottunk alapképzést. - interaktív ifjúsági versenyt szerveztünk, helyet adtunk a megyei ifjúsági versenynek, illetve részt vettünk annak megszervezésében - folytattuk a belterületi vízelvezető rendszerek supervisori ellenőrzését. Az I. félévben 16 helyszínen hajtottunk végre ellenőrzést. - Az időközi választásokon nyert polgármesterek felkészítését végrehajtottuk - Befejeztük a területi polgári védelmi szervezetek járásonkénti megalakítását. Kirendeltségünk illetékességi területén 179 fő van határozattal kijelölve az előbb nevezett szervezetekbe. Edelény Járás Kazincbarcika Járás Ózd Járás Területi polgári védelmi szervezet létszáma 45 fő 54 fő 40 fő

12 Putnok Járás Összesen: 40 fő 179 fő - Megkezdtük a települési veszélyelhárítási tervek elkészítését. - Feltöltöttük a KAP online rendszerbe a befogadó helyeket. Célunk, hogy magas szintű szakmai felkészültséggel bíró egységes, azonos elvek, eljárási rendek alapján működő hatékony hivatásos szervezet legyünk, mely garantálja az itt élő közel 200 ezer ember biztonságát. Kazincbarcika, augusztus 29.

13 Határozati javaslat Tárgy: Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenti tárgyú előterjesztést megvitatta és az alábbi határozatot hozza: A Képviselő-testület a beszámolót elfogadja és egyúttal köszönetét fejezi ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének és az állomány valamennyi munkatársának a év első félévében végzett áldozatos munkájáért. Felelős: Szitka Péter polgármester Határidő: szeptember 20.

Szám: 36610/254-1/2015.ált A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2014 ÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Szám: 36610/254-1/2015.ált A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2014 ÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám: 36610/254-1/2015.ált BESZÁMOLÓ A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2014 ÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2015 Tartalomjegyzék 1.1. 2014. évi célkitűzések:... 3 2. Az elvégzett feladatok, megtett

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pécsi Katasztrófavédelmi

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a katasztrófavédelem által Tolna megyében végzett 2015. 01-09 havi munkáról Előadó:

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. A 2013-2014-es év legfontosabb tűzvédelmi célkitűzései, feladatai, létszámellátottság:... 3. 1.1. A HTP létszámellátottsága:...

Tartalomjegyzék. 1. A 2013-2014-es év legfontosabb tűzvédelmi célkitűzései, feladatai, létszámellátottság:... 3. 1.1. A HTP létszámellátottsága:... BESZÁMOLÓ A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2013 ÉVI ÉS 2014 I. FÉLÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2014 Tartalomjegyzék 1. A 2013-2014-es év legfontosabb tűzvédelmi célkitűzései, feladatai, létszámellátottság:...

Részletesebben

A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi munkájáról

ELŐTERJESZTÉS Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi munkájáról Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség ELŐTERJESZTÉS Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi munkájáról Szabó Norbert tűzoltó őrnagy

Részletesebben

Debrecen Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi beszámolója

Debrecen Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi beszámolója Szám: 35980/1719/2015./ált. Debrecen Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi beszámolója 1 I. AZ ÉRTÉKELT IDŐSZAK CÉLKITŰZÉSEI, VEZETŐI TEVÉKENYSÉG: Az elmúlt évben a jóváhagyott terveink szerint, továbbra

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL TESTÜLETE 2015. MÁRCIUS 26-án - CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. *: 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt.

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt. Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Figyelmeztető előrejelzés

Részletesebben

Tartalom 1.1. 2015. évi célkitűzések:...2

Tartalom 1.1. 2015. évi célkitűzések:...2 Tartalom 1.1. 2015. évi célkitűzések:...2 2. Az elvégzett feladatok, megtett intézkedések...2 2.1. Tűzoltósági szakterület fő feladatai:...2 2.1.1. A tűzoltói beavatkozások alakulása:...3 2.1.2. Gyakorlatok,

Részletesebben

Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok

Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok H-3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-32) 411-400 Fax:

Részletesebben

Sziráki Tamás tűzoltó-alezredes, Szolnoki Hivatalos Tűzoltóparancsnokság

Sziráki Tamás tűzoltó-alezredes, Szolnoki Hivatalos Tűzoltóparancsnokság Ikt.sz.: 81-21/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszavárkony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28. napján (csütörtök) du. 17 00 órai kezdettel megtartott soros, nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 2-2/2012. MELLÉKLET: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2011. évi tevékenységérıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

2015. ÉVI BESZÁMOLÓ A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZEGEDI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG

2015. ÉVI BESZÁMOLÓ A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZEGEDI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG Szám: 35610/115-4/2016.ált. ÉVI BESZÁMOLÓ. számú példány A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZEGEDI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG Ördög István tű. alezredes kirendeltség-vezető Csongrád

Részletesebben

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 2013. évi beszámoló jelentés TARTALOMJEGYZÉK

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 2013. évi beszámoló jelentés TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK I.KIEMELT CÉLOK MEGVALÓSULÁSA...3 II.VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS HELYZETE...4 HUMÁN TERÜLET:...4 SAJTÓ:...4 III.ELVÉGZETT KATASZTRÓFAVÉDELMI SZAKMAI FELADATOK...4 1.MENTŐ TŰZVÉDELEMI SZAKTERÜLET:...4

Részletesebben

a munkavédelmi hatóság 2014. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól

a munkavédelmi hatóság 2014. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól J E L E N T É S a munkavédelmi hatóság 2014. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól Bevezetés A munkavédelmi hatóság 2014. évi ellenőrző tevékenységét a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi

Részletesebben

GÖDÖLLŐ HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOKA ELŐTEREJSZTÉS. a képviselő-testület 2016. március 16-án tartandó ülésére

GÖDÖLLŐ HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOKA ELŐTEREJSZTÉS. a képviselő-testület 2016. március 16-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOKA ELŐTEREJSZTÉS a képviselő-testület 2016. március 16-án tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a Gödöllő Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi munkájáról

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szeghalmi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5520 Szeghalom, Széchenyi u. 2-8. Telefon: 66/371-211 Fax: 66/371-962 E-mail

Részletesebben

HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁG B A D A C S O N Y T O M A J BESZÁMOLÓ

HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁG B A D A C S O N Y T O M A J BESZÁMOLÓ HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁG B A D A C S O N Y T O M A J Szám: E-48/2011. BESZÁMOLÓ a Badacsonytomaji Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság illetékességi és működési területének tűzvédelméről és a parancsnokság

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ. A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ. A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról Készítette: Botos László Tűzőrségparancsnok Dr. Kerpán Mátyásné Közbiztonsági Főmunkatárs

Részletesebben

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. *: 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu SZEPTEMBER

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szolnok, 2016. április 8. / Matuska Zoltán

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 175-5/2011. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Hírlevél 13. hét. Készül a Gerecse Mentőcsoport a rendszerbeállító gyakorlatra 2014. március 24. 13:03

Hírlevél 13. hét. Készül a Gerecse Mentőcsoport a rendszerbeállító gyakorlatra 2014. március 24. 13:03 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 13. hét

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. oldal Jóváhagyom: Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy BM OKF Főigazgató A GYŐ R-MOSON-SOPRON MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2. oldal TARTALOMJEGYZÉK FEJEZET:

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE 3. IKTATÓSZÁM:1-3/2014. MELLÉKLET: TÁRGY: Tájékoztató a Megyei Védelmi Bizottság és a megyei védelmi igazgatás rendszerének 2013. évben

Részletesebben

Kiskunhalas HTP 2015. évi beszámolója

Kiskunhalas HTP 2015. évi beszámolója Kiskunhalas HTP 2015. évi beszámolója Tűzoltás, kárelhárítás, tűzkár statisztika: Kiskunhalas Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság (továbbiakban: Kiskunhalas HTP) működési területe 2015-ben nem változott az

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

Beszámoló. a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről Beszámoló a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Előterjesztő: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tisztelt Képviselő-testület! A Magyarország

Részletesebben

Hírlevél 8. hét. Hírlevél 2014. február 17. 11:13. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. 7. heti hírlevele.

Hírlevél 8. hét. Hírlevél 2014. február 17. 11:13. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. 7. heti hírlevele. Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 2014.

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány 2012. évi működéséről

B E S Z Á M O L Ó. A Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány 2012. évi működéséről Előterjesztő: dr. Márton Csaba Kuratórium elnöke B E S Z Á M O L Ó A Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány 2012. évi működéséről Kazincbarcika, 2013. október 25. 1 Tisztelt Képviselő testület! Kazincbarcika

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. február 8-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. február 8-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. február 8-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó...2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás...4 Beszámoló a Hódmezővásárhelyi

Részletesebben

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 42/2012. számú I N T É Z K E D É S E

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 42/2012. számú I N T É Z K E D É S E BM ORSZÁGOSKATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ 42/2012. számú I N T É Z K E D É S E A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltás-taktikai Szakutasításáról

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Tiszalök város 2010. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről. Száma: Jóváhagyom:

B E S Z Á M O L Ó. Tiszalök város 2010. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről. Száma: Jóváhagyom: TISZAVASVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY TISZALÖK RENDŐRŐRS ALOSZTÁLY 4450 TISZALÖK, KOSSUTH ÚT 71. SZ. TEL: 42/278-166 BM: 32/6243 Száma: Jóváhagyom: Dr. Balogh Barnabás

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-8/2015. ikt.sz. 9/2015.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-8/2015. ikt.sz. 9/2015. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

...AI...,~~ _...~~; A A~ ~

...AI...,~~ _...~~; A A~ ~ Szám: 36510/684-2/20 16.ált. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-4406 Nyuegyhaza, f rdo sor5. Tel: (+36 42) 404-444

Részletesebben

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseinek, utasításainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2008. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

A 2012 ÉVI ÉPÍTÉSFELÜGYELETI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSEKKEL KAPCSOLATOS ORSZÁGOS BESZÁMOLÓ TERÜLETI ÉS ELLENŐRZŐ HATÓSÁGOK SZERINTI BONTÁSBAN

A 2012 ÉVI ÉPÍTÉSFELÜGYELETI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSEKKEL KAPCSOLATOS ORSZÁGOS BESZÁMOLÓ TERÜLETI ÉS ELLENŐRZŐ HATÓSÁGOK SZERINTI BONTÁSBAN 1. sz. melléklet: a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet 6/A. (4) bekezdésben foglaltak alapján. A 2012 ÉVI ÉPÍTÉSFELÜGYELETI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSEKKEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁG 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

A NYÍREGYHÁZI HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁG 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóság Cím: 4400. Nyíregyháza, Erdő sor 5. Tel: 42/404-444 Fax: 42/509-144 E-mail: nyiregyhaza.hot@katved.gov.hu A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/6/12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

, ::/-;1. számú előterjesztés

, ::/-;1. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere, ::/-;1. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság 2012. évi tevékenységéről

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. A Békés Megyei Katas ztrófavédelmi Igazgatós ág. Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. 2012. évben elvégzett feladatairól.

T Á J É K O Z T A T Ó. A Békés Megyei Katas ztrófavédelmi Igazgatós ág. Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. 2012. évben elvégzett feladatairól. Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5540 Szarvas, Deák F. u. 7. Tel/Fax: 06/66 312-733 e-mail: szarvas.hot@katved.gov.hu

Részletesebben

9820 Jelentés a Miniszterelnökség fejezet működésének pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről

9820 Jelentés a Miniszterelnökség fejezet működésének pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről 9820 Jelentés a Miniszterelnökség fejezet működésének pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről TARTALOMJEGYZÉK I. Összefoglaló megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. A szakmai

Részletesebben

APÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 2014. MÁJUS 22-23-24. RÁKÓCZIFALVA

APÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 2014. MÁJUS 22-23-24. RÁKÓCZIFALVA APÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 2014. MÁJUS 22-23-24. RÁKÓCZIFALVA NEMZETI MINŐSÍTŐ GYAKORLAT 1 A JÁSZAPÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 1) A JÁSZAPÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTRES MENTŐCSOPORT

Részletesebben

HÍRLEVÉL 40. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten

HÍRLEVÉL 40. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Tel: 469-4341, fax: 469-4313 www.katasztrofavedelem.hu, E-mail: okf.szovivo@katved.gov.hu HÍRLEVÉL 40. HÉT A

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. és engedélyezem a veszélyes tevékenység folytatását, az alábbi kikötésekkel:

H A T Á R O Z A T. és engedélyezem a veszélyes tevékenység folytatását, az alábbi kikötésekkel: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgató H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Tel: (06-1)469-4101 Fax: (06-1)469-4102

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 230. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének 2012. évi tevékenységérıl E L İ T E R J E S

Részletesebben

A TŰZ ELLENI VÉDEKEZÉS LÉNYEGE, SZABÁLYOZÁSA.

A TŰZ ELLENI VÉDEKEZÉS LÉNYEGE, SZABÁLYOZÁSA. A TŰZ ELLENI VÉDEKEZÉS LÉNYEGE, SZABÁLYOZÁSA. Segédanyag az OMKT Kft.- n folyó Tűzvédelmi előadó szakképzéshez. Budapest, 2011. október Szerkesztő: Duruc József Megjegyzés: A szövegben pirossal kiemelt

Részletesebben

VII-B-004/761-4 /2013

VII-B-004/761-4 /2013 VII-B-004/761-4 /2013 Beszámoló A Fejér Megyei Kormányhivatal 2012. évi tevékenységéről FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... - 3-2. A kormányhivatalt érintő feladat- és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. A napirendet tárgyaló ülés: Képviselő-testület Az előterjesztést készítette: Gállné

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2011. szeptember 12-i üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2011. szeptember 12-i üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2011. szeptember 12-i üléséről Helyszín: Petőfi Művelődési Központ Színházterme Kezdete: 15.1o. h. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint valamint Pénzes Andrásné osztályvezető

Részletesebben

MHK adatbázis Jogszabály szöveg. 1/2003. (I. 9.) BM rendelet 2003. február 8. - Lekérdezés ideje: 2006. március 27.

MHK adatbázis Jogszabály szöveg. 1/2003. (I. 9.) BM rendelet 2003. február 8. - Lekérdezés ideje: 2006. március 27. MHK adatbázis Jogszabály szöveg 1/2003. (I. 9.) BM rendelet 2003. február 8. - Lekérdezés ideje: 2006. március 27. (C)1992-2001. Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. 1/2003. (I. 9.) BM rendelet atűzoltóság

Részletesebben

Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs

Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs Száma: 0400/2439/2010. ált. A tájékoztatót előterjesztésre alkalmasnak tartom: Oltyán Sándor r. alezredes rendőrségi

Részletesebben

Beszámoló. A Kazincbarcikai Könyvtárpártoló Közalapítvány 2012. évi működéséről

Beszámoló. A Kazincbarcikai Könyvtárpártoló Közalapítvány 2012. évi működéséről Beszámoló A Kazincbarcikai Könyvtárpártoló Közalapítvány 2012. évi működéséről Készítette: Hazag Mihály a kuratórium elnöke Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Tisztelt Képviselő-testület! A kazincbarcikai

Részletesebben

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 80.226-18/2013/IHO Jegyzőkönyv Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-én, a Szerencsi Polgármesteri Hivatal II. emeleti

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

NYÍREGYHÁZA HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Katasztrófavédelmi Kirendeltség Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-4400 Nyíregyháza, Erdő sor 5. Tel: (+36 42) 404-444

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs 2011-ben végzett tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ. Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs 2011-ben végzett tevékenységéről Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Szeged 6720 Szeged, Tisza Lajos körút 2-4. Tel: 62/420-528 IRM Tel: 33-14-97 Szám: SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL S Z E

Részletesebben

Városi Önkormányzat. 2013. július hó. Kazincbarcika város Településrendezési tervének K-10 jelű módosítása 1

Városi Önkormányzat. 2013. július hó. Kazincbarcika város Településrendezési tervének K-10 jelű módosítása 1 Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szervezési, Hatósági és Humánpolitikai Osztály Városi Főépítész Székhely: Kazincbarcika, Fő tér 4. Levelezési cím: 3701 Kazincbarcika, Fő tér 4 email: lautner.emoke@kazincbarcika.hu.

Részletesebben

Hírlevél 14. hét. Komárom is végzett az ifjúsági versennyel, Esztergomban ma tartják 2014. március 31. 09:06

Hírlevél 14. hét. Komárom is végzett az ifjúsági versennyel, Esztergomban ma tartják 2014. március 31. 09:06 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 14. hét

Részletesebben

A katasztrófavédelem és a települések környezetvédelmi kapcsolata PTE PMMIK - 2014.

A katasztrófavédelem és a települések környezetvédelmi kapcsolata PTE PMMIK - 2014. A katasztrófavédelem és a települések környezetvédelmi kapcsolata PTE PMMIK - 2014. Magyarország biztonsága Katasztrófavédelem Erős állam Hivatásos katasztrófavédelem Állampolgárok részvétele Lakosság

Részletesebben

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról KAZINCBARCIKAI JÁRÁSI HIVATAL JÁRÁSI MUNKAÜGYI KIRENDELTSÉGE Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási helyzetéről, az álláskeresők számának alakulásáról Kazincbarcika, 2014. május 3700

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó a lakáscélú, illetve nem lakáscélú helyiségek vagyonkezelésének és üzemeltetésének 2012. évi tapasztalatairól Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. Ü g y v e z e t ő j e Ó z d, 2013. június

Részletesebben

2015. március 16-án (hétfő) du. 15.00 órára

2015. március 16-án (hétfő) du. 15.00 órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 16. napján tartott ülésén 6. napirendi pont

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 16. napján tartott ülésén 6. napirendi pont Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 16. napján tartott ülésén 6. napirendi pont Tárgy: Beszámoló a Közös Hivatal tevékenységéről Tisztelt Képviselő-testület! A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-12/2013/JT. 108/2013. (V.30.) sz. határozat 112-122/2013. (V.30.) sz. határozat 123-125/2013. (VI.4.) sz. határozat 130-141/2013. (VI.4.)

Részletesebben

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2010. évi tevékenységéről

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2010. évi tevékenységéről Vezetői Beszámoló a 2010. évi tevékenységéről A az Egyetem oktatási-nevelési céljainak megvalósításában speciális feladatot lát el. Szociális funkciója révén lakhatást biztosít a vidéki hallgatók részére,

Részletesebben

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, a munkanélküliség alakulásáról

Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási. helyzetéről, a munkanélküliség alakulásáról Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kazincbarcikai Járási Hivatala Tájékoztató Kazincbarcika város és térsége foglalkoztatási helyzetéről, a munkanélküliség alakulásáról Foglalkoztatási Osztály

Részletesebben

Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről

Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről Gazdasági környezet Az elmúlt évek gazdaságpolitikája arra alapozott, hogy az adósság csapdából csak akkor lehet kitörni, ha emelkedik a növekedési potenciál,

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció Monostorpályi Község Önkormányzata Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció 2012 2015 I. Bevezetés I.1. A koncepció célja: a Monostorpályi Község közbiztonsági és bűnmegelőzési filozófiájának megfogalmazása,

Részletesebben

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről.

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚNIUS 17-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1505-2/2014. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB I. N API R E N D Tárgy: A sajókazai Nappali

Részletesebben

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség H-1081 udapest, Dologház utca 1. : 1443 udapest, Pf.: 154. Tel: (36-1) 459-2324 Fax: (36-1) 459-2457 e-mail: kozeppest@tuzoltosagbp.hu

Részletesebben

A veszélyeztető hatások (saját település és környezete) és a veszély-elhárítási tervezés Készítette: Takács Gyula tű. szds. kirendeltség vezető

A veszélyeztető hatások (saját település és környezete) és a veszély-elhárítási tervezés Készítette: Takács Gyula tű. szds. kirendeltség vezető A veszélyeztető hatások (saját település és környezete) és a veszély-elhárítási tervezés Készítette: Takács Gyula tű. szds. kirendeltség vezető Készült: 2012. 01. 23. Közbiztonsági referensek felkészítésére

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 14-én, 16:30 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi tűzvédelmi tevékenységéről Csorvás

B E S Z Á M O L Ó az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi tűzvédelmi tevékenységéről Csorvás Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5900 Orosháza, Kossuth Lajos tér 3. Tel: 06/66 549-481 Fax: 06/68 414-244

Részletesebben

Az egyes szervezeti egységek által ellátott feladatok: Jogi és Koordinációs Osztály

Az egyes szervezeti egységek által ellátott feladatok: Jogi és Koordinációs Osztály Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 3530 Miskolc, Mindszent tér 4. 2012. évi szöveges beszámoló 1. Feladatkör, szakmai tevékenység 1.1. Az intézmény neve, törzskönyvi

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS. a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltósági Felügyelőség. részére

MUNKAKÖRI LEÍRÁS. a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltósági Felügyelőség. részére MUNKAKÖRI LEÍRÁS a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltósági Felügyelőség részére 2 I. FEJEZET A felügyelőség alárendeltsége, alapvető feladata és szervezeti tagozódása 1. A Felügyelőség

Részletesebben

EBK (Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi) Előírások

EBK (Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi) Előírások A kivitelező társaságokkal kötött vállalkozási szerződések melléklete EBK (Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi) Előírások a BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2112 Veresegyház, Fő út 106. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. KÉSZÍTETTE: NAS Kft. VERESEGYHÁZ TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS KÖTELEZETTSÉGEK 3. 1. A jogalapja 3. 2. A Szabályzat célja 3. 3. Hatályba lépés 4.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Tárgy Határozat /Rendelet Oldal. 2.) Tájékoztató a határvédelmi szervezet tevékenységéről Röszke Községben 52/2014.(V.07.) h. 5.

Jegyzőkönyv. Tárgy Határozat /Rendelet Oldal. 2.) Tájékoztató a határvédelmi szervezet tevékenységéről Röszke Községben 52/2014.(V.07.) h. 5. RÖSZKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6758 Röszke, Felszabadulás u. 84. Tel: 573-030 11/2014. KT. Jegyzőkönyv Készült Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 7-én, szerdán,

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K Budapest XVIII.-ker. Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest, Lakatos út 32. Tel.: +36 1 295 12 77 vezetoseg2szlakszov@digikabel.hu www.lakatosszovetkezet.hu. T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI MŰVELETI TANSZÉK

KATASZTRÓFAVÉDELMI MŰVELETI TANSZÉK TÉMAJEGYZÉK a Katasztrófavédelmi Intézet diplomamunkáinak, szakdolgozatainak és TDK dolgozatainak elkészítéséhez KATASZTRÓFAVÉDELMI MŰVELETI TANSZÉK 1. A polgári védelem kialakulása, szerepe a katasztrófavédelem

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KORMÁNYMEGBÍZOTT

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KORMÁNYMEGBÍZOTT KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KORMÁNYMEGBÍZOTT I. Bevezetés A járási hivatalok kialakításáról szóló 1299/2011. (IX.1.) Korm. határozat rendelkezik arról, hogy A Kormány szükségesnek tartja a

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2015. május

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. január 28-án 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Új napirendi pont 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló az Állami Számvevőszék

Részletesebben

Új jogszabályok, ellenőrzés

Új jogszabályok, ellenőrzés Béczi László Képzések a hatékony és biztonságos tűzoltói beavatkozások érdekében A nagymértékű fluktuáció következtében a fő feladat a gyorsított ütemű továbbképzések számának, színvonalának és gyakorlatiasságának

Részletesebben

Magyarország katasztrófavédelme

Magyarország katasztrófavédelme Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Kar Gazdálkodási és menedzsment nappali szak Tantárgy: civilbiztonság Magyarország katasztrófavédelme Készítette: Tanár: Szendrei Máté (DAI5MO) Dr.

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu JANUÁR

Részletesebben

AJÁNLÁS. a veszélyhelyzeti (tűzvédelmi és polgári védelmi) nevelő-oktató munka tervezéséhez

AJÁNLÁS. a veszélyhelyzeti (tűzvédelmi és polgári védelmi) nevelő-oktató munka tervezéséhez AJÁNLÁS a veszélyhelyzeti (tűzvédelmi és polgári védelmi) nevelő-oktató munka tervezéséhez Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2005 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető. 3 1.1 Az Ajánlásban

Részletesebben

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség?

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség? Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2o1o. december 6-i-i nyílt üléséről Időpontja: 2o1o. december 6. 18 óra Helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Pénzes Andrásné pénzügyi

Részletesebben

Az intézetnél folyó elítélt-munkáltatás sajátosságai

Az intézetnél folyó elítélt-munkáltatás sajátosságai A fogvatartottak foglalkoztatása és a kapcsolódó gyakorlati problémák a Közép-Dunántúli Országos Bv. Intézetben és az Annamajori Kft.-nél * Az intézetnél folyó elítélt-munkáltatás sajátosságai Az elítéltek

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS, EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE Szám: EPL/6/15/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA MUNKAÜGYI HÍRLEVÉL. Határ menti képzési- és állásbörze

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA MUNKAÜGYI HÍRLEVÉL. Határ menti képzési- és állásbörze KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA MUNKAÜGYI HÍRLEVÉL 2012. MÁJUS-JÚNIUS Határ menti képzési- és állásbörze A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2012.

Részletesebben

Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről

Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről Panaszhasznosulási jelentésünkben félévenként áttekintjük, hogy a Felügyeletre érkező panaszokból nyert információkat milyen

Részletesebben