MTSZ Elnökségi ülés,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTSZ Elnökségi ülés, 2005. 12. 03."

Átírás

1 Tisztelt Elnökség! Új gyakorlatot vezettem be belépésemtől kezdődően azzal, hogy a Főtitkári beszámoló mellé eddig egy kísérő levelet is készítettem. Mivel azonban se támogató, se elmarasztaló észrevétel, se kérdés vele kapcsolatban nem érkezett, így mostantól eltekintek elkészítésétől. Főtitkári beszámoló a szeptember 11. és a november 20. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Elnökúrral, sűrű programja ellenére, kapcsolatom folyamatos és aktív volt. Lehetőség nyílt több személyes egyeztetésre is. Elnökségi tagok Az időszak programjai folyamatosan kínáltak lehetőséget az együttműködésre. A Keletmagyar értekezlet, a Vértes Naturpark avatása, regionális vezetői találkozó, IVOT, Téry emlékév szervezése, Aranyjelvényes Túravezetők Klubja találkozó és több más esemény mind megfelelő alkalom volt arra, hogy szinte a napi kérdésekben is, de egy-egy területet érintő mélyebb vonatkozásokban is eszmét cseréljek az elnökség több tagjával. Mindegyik találkozás azt bizonyította, hogy nagy szükség van a folyamatos kapcsolatra az elnökség tagjai és a főtitkár, de az elnökség tagjai között is. Szervezetünk problémáinak megoldására egyetlen lehetőségünk van, folyamatos, hatékony párbeszédet folytatni, nem csak a szervezés és vezetés legmagasabb szintjein, hanem a szövetség minden fórumán. Az előző beszámolómban említett együttműködések változó intenzitással tovább folytak. Bőven vannak még lehetőségeink a hatékonyság növelésének területén is. Csak ismételni tudom a szeptemberi gondolatot; Sajnos, rajtam kívülálló okból, még nem állt módomban mindenkivel mélyebben megismerkedni, ami a közeljövő egyik kiemelt feladata. Bizonyossá vált számomra azonban, hogy több figyelemre méltó kezdeményezés fogalmazódik meg az elnökségi tagok körében az egész Szövetség, de egy-egy részterület vonatkozásában is. Célom, hogy ezek kellő hangsúllyal, hatékony munkacsoportokban tovább fejlődjenek, s eredményeikről a közeljövőben beszámolhassunk. Korábbi főtitkárok Nem szakadt meg az egyztetések sora korábbi főtikárokkal sem, de nem tagadhatóan jóval alacsonyabb intenzitással folyt az adott időszakban, mint korábban. Kiemelésre kívánkozik, hogy Németh Imrével ifjúsági és természetvédelmi kérdésekben többször módómban állt véleményt cserélni. 1.

2 Számvizsgáló Bizottság A Magyar Természetbarát Szövetség Számvizsgáló Bizottságával élő a kapcsolatunk, több kérdésben konzultatív találkozásaink voltak. Vidéki látogatások Részt vettem a Kelet Magyarországi Megyék Természetbarát vezetőinek Tanácskozásán. Gondoskodásból, vendégszeretetből bőven kaptak a résztvevők. Érdekfeszítő tárgyalásokat folytattunk a jelzésfestések, a forráskeresés, a szervezeten belüli és kívüli kommunikáció kérdéseiről. Részt vettem a Veszprém-megyei Természetbarát Szövetség kibővített elnökségi ülésén, Veszprémben. Részt vettem a XI és a X. kerületi természetbarát szervezetek elnökségi ülésein. Meghívást kaptam a Dél-Dunántúl Zöld Szigete című konferenciára, Pécsre, mely látogatás betekintés biztosított a Mecsek Egyesület egyedi lehetőségeken alapuló, széleskörű társadalmi szerepvállalásába a térségben. Szakágak/bizottságok A hegymászó bizottság vezetőjével, Dr. Nagy Sándor úrral széleskörű egyeztetést folytattamk a két terület, de a Szövetség egészének jövőjével kapcsolatban. Székely Zsolt úr (MKTSZ) arról tájékozatott minket, hogy az NCA döntésének köszönhetően működésük veszélybe került. Nem tagadhatóan aggódva, feszülten figyeljük a Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetségében és a körülötte lezajló folyamatokat. A Sportágban, az MKTSZ társszerveinél kialakulóban lévő lehetőségek, kedvező eredményt hozhatnak, amennyiben a szövetség a megfelelő válaszokat lesz képes adni rájuk. (miniszteri biztos kinevezése a kerékpárút hálózat fejlesztésével kapcsolatban) Hasznos, több együttműködési lehetőséget is felvonultató egyeztetésem volt a Természetjáró Fiatalok Szövetségének elnökével Márton Istvánnal. Meghívásnak eleget téve, részt vettem a TFSZ IVOT (Ifjúsági Vezetők Országos Találkozója) rendezvényén. Hasznos, az MTSZ egésze számára is reményt keltő találkozón több újdonságot, továbblépés lehetőségét is rejtő elképzelést fogalmaztak meg a résztvevők. Nyitottság, partnerség, tenni akarás és őszinteség jellemezte a programot. További kérdéseket is felvető megkeresést kaptunk a TID szervezőitől egy 2006 évi programjukkal kapcsolatban. Érdeklődéssel várjuk a további információkat. Megrendeztük, elvégeztük: Megrendeztük a Természetjárók Napja ünnepséget Dobogókőn. Több neves vendég (Pl: Somogyi Zoltán TH, Zambó Péter Pilis Parkerdő Rt.) is elfogadta meghívásunkat, s jelenlétükkel emeleték a találkozó színvonalát. 2.

3 NCA 2005 évi kiírásában megjelent lehetőségre benyújtott pályázataink mindegyike nyert. 3 pályázat esetében már alá is írtuk a szerződéseket. Gyalogos szakági vizsgabiztosi tanfolyamot szerveztünk és bonyolítottunk le a Pilisben. Megrendeztük a KST (Szlovák Turista Klub) és az MTSZ hivatalos találkozóját Dobogókőn. Kecskemét - Természet Háza. Felkért hozzászólóként részt vettünk a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett Civil Fórumon, amelynek témája: "Technikai sportok a természetben" volt. A rendezvény célja annak elősegítése volt, hogy a technikai sportok (cross-, és enduro motorosok, quadosok) gyakorlása a természeti értékek kímélésével, a természetvédelmi, erdészeti és egyéb területkezelői, illetve tulajdonosi érdekekkel összhangban valósuljon meg a Duna- Tisza közén. Szövetségünk központját Pálmai Vencel, míg a Dél-Alföldi Regionális Természetbarát Szövetséget Benedek Jenő, a Bács-Kiskun Megyei Természetbarát Bizottságot Bálint Károly képviselte. A fórum keretében lehetőségünk nyílt szövetségünk rövid bemutatására, valamint a gyalogos természetjárók és a terepmotorosok közötti problémák vázolására. Megrendeztük az Aranyjelvényes Túravezetők Klubja 2005 évi találkozóját. Ezúton is köszönjük Márton István közreműködését, aminek köszönhetően megfelelő helyet és vendéglátást kapott a klub. Tanácsadói, közreműködői tevékenységünk: Szinte folyamatosnak mondható, hogy tagszervezeteink, tagegyesületeink rendszeresen fordulnak hozzánk pályázat írás és pályázat elszámolása témakörben szakmai tanácsért. Folyamatosnak mondható a számviteli kérdésekben való tanácsadási tevékenységünk is (adózási kérdések, könyvelés, adóbevallás) Csikóváralja Kedvező hírek érkeztek az érintett felektől. Esély van arra, hogy a vártnál rövidebb idő alatt megnyugtató megoldás szülessen az ügyen. Ágasvár Lád külön napirendben; Kommunikáció/kiadványok Internet: Az internetes oldal pályázatát aláírtam. Az új internetes oldal kidolgozásának előkészítő munkálatai megindultak. 3.

4 Nyomtatott kiadványok: Az EWV kongresszuson nagy sikerrel mutatkozott be a korábban már ismertetett prospektus. Ugyancsak az EWV működésével kapcsolatban, két 2006-ra szervezett túránk megjelent a Nemzetközi Szövetség programjában, mely hirdetményekre már érkezett jelentkezés is. Természetbarát Híradó Néhány nyomdán belüli, lebonyolítási hiányosságtól eltekintve folyamatosan, kedvező visszhangokkal jelenik meg a Szövetség kiadványa. Több új sorozat indult, a megkérdezettek túlnyomó többsége készséggel áll a lap rendelkezésére. Sajtókapcsolat Népszabadság Folyamatos megjelenés lehetősége körvonalazódik. Elképzelhető, hogy ismét beindítható a korábban nagysikerrel folytatott sorozat a természetjárásról, a természetbarát mozgalomról. TV-RÁDIÓ megjelenés MTV1 műsorában, ismét néhány percben lehetőséget kaptam a sportág történeti áttekintésére, a fejlődés lehetőségeinek bemutatására. A közszolgálati televízióban a korábbi megkeresések eredményeként folyamatosan jelennek meg programajánlataink a különböző műsorokhoz kapcsolódóan. Duna TV A szeptemberi Gyaloglás napja program alkalmából egy hosszabb, 15 -es összeállítás készül a természetjárás sajátosságairól, egészségre gyakorolt előnyös hatásairól. Magyar Rádió Kulcsosházak témakörben az egyik napközben műsorában, 1 óra terjedelemben taglaltuk a témakör aktuális kérdéseit. A több archív anyagot és friss interjút is felvonultató műsorban megjelenésünk sikeres volt. Szaklapok Hegymászó és Turista Magazin szerkesztőivel folytatott egyeztetések sora még most sem zárult le. Folyamatosan érkeznek a mutatványszámok, egy archívum kialakításra is megegyezés született a laptulajdonossal. Nagy fogadóskészséget mutatnak szövetségünk hírei iránt. Outdoor Sport Már a 2006-os megjelenések tervezése folyik az együttműködésben. Magyar Turista Személyes találkozóm lesz a szerkesztőkkel. A lap éves találkozóján személyes részvételem egyértelműen előnyösen befolyásolta a lap olvasóközönsége, valamint más turisztikai szerveződések és az MTSZ viszonyát. 4.

5 Természetjárás Szándékom szerint hírcserével, közös megjelenéssel, programcserékkel szélesítjük az MTSZ és a TFSZ kiadványai közt az együttműködést. Külső kapcsolatok Falusi- és Agroturizmus Országos Szövetsége A korábban már jelzett együttműködési megállapodás tervezete mellékelten olvasható. Lehetőséget kaptam egy bővebb bemutatkozásra a FATOSZ továbbképző programja keretében. Ifjúsági Turisztikai Érdekegyeztető Tanács Az ifjúsággal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket tárgyaló tanácsba érintettségünk kapcsán kaptam meghívást. Jelenlétünk úgy a folyamatos véleményformálás, mint a Szövetség jövőjét, fajsúlyát illetően rendkívül fontos. KVVM Persányi miniszter úrral, a Vértes Naturpak avatóján folytatott megbeszélésem eredményeként a közeljövőben, további személyes egyeztetésekre van lehetőség, a mi kezdeményezésünkkel, úgy a minisztérium, mint az erdőt használó, védő szervezetek képviselői között. KVVM Természetvédelmi hivatal Kedvező eredménye van a hivatalnál tett bemutatkozó látogatásunknak. A Természetvédelmi Őrszolgálat kerületvezetőinél, Felsőtárkányban és a Nemzeti Parkok igazgatóinak Budapesten tartott értekezletein személyesen képviseltem a természetjárók érdekeit. Mindkét csoport részéről nagy az érdeklődés és az együttműködési készség Szövetségünk irányában. Égetően szükségessé vált a Természetvédelmi Bizottság munkájának felélesztése. A benne rejlő lehetőségek nem csak erkölcsi, szakmai, hanem komoly anyagi előnyöket is jelenthetnek Szövetségünknek. Magyar Turizmus Rt. A Részvénytársaságnál már többször, konkrétan elhangzott, hogy a 2007-es esztendőt a természetjárás éveként kívánják megszervezni. A Bor és Gasztronómia éve után, mely a 2006-os esztendő fő témája, több kiemelten kedvező lehetőséget hozhat számunkra ez az elhatározás. 5.

6 NCA Elektori jelentkezésünket elfogadták. Az érdekközösségek kialakítása folyamatban van. NSH Találkozót kezdeményeztem a Hivatal elnökével, melyre beszámolóm elkészülte utánra kaptunk időpontot. Jó jelnek számít, hogy több témakörben (sportkoncepció, ifjúsági/diák sport, szakmai egyeztetések) számítanak szövetségük véleményére, mely elvárásoknak eddig maximálisan megfeleltünk. NSZSZ Az NSZSZ helye és szerepe teljesen elbizonytalanodott. Az aktuális sportszakmai vezetés az eddigiekkel gyökeresen ellentétes elképzelésekkel bír. Pontos szándékai még nem teljesen ismertek. OIB Az Országos Idegenforgalmi Bizottság a tárgyidőszakban két ülést tartott. Több adatszolgáltatási és információ adási kötelezettségünknek is eleget tettünk az időszakban az OIB és társszervei felé. A bizottságon belüli megnyilvánulásaim rendre a Civil és non-profit szervezetek hangsúlyosabb figyelembevételét célozzák a Turisztikai szakma számára. Pilisi Parkerdő Rt. A régi jó kapcsolatra való tekintettel, folyamatos, kölcsönös információ csere zajlik Szövetségünk és a Részvénytársaság között. Nemzetközi kapcsolatok Szlovák Turista Klub Több éves előkészítés után sikerrel rendeztük meg a két szövetség közti szakmai tárgyalást. Dobogókő, a helyszín jelentősen segítette a találkozó sikerét. A Magyar Turista Egyesület közreműködése tovább javította a képet a hazai természetjárásról, biztosítva ezzel a méltó partneri viszonyt a két ország között. A két szervezet részletes bemutatkozása, ismertetése után, 2006-ra, olyan munkatervet fogadtunk el, mely biztosítja a különböző tagszervezeteknek is a kétoldalú kapcsolatok kiépítésének lehetőségét. 6.

7 NFI A nemzetközi beszámolóban részletes ismertető hangzik el a témakörben. Nagy örömmel fogadtak az NFI kongresszusán. Több új nemzetközi kapcsolat kialakítására volt mód. EWV A nemzetközi beszámolóban részletes ismertető hangzik el a témakörben. Küldöttségünk hatékonyan és sikeresen dolgozott. Munkájuknak köszönhetően igazi kihívás lesz számunkra a 2006 év kongresszus megrendezése. Ezt az alkalmat is megragadjuk arra, hogy aki, részt kíván venni, akár a szervezésben, akár a lebonyolításban a 2006 szeptemberében megrendezésre kerülő EWV kongreszszussal kapcsolatban, az jelentkezzen az MTSZ központjában. EKE Az Erdélyi Kárpát Egyesület ismét módom volt találkozni, így a két szervezet közti együttműködés újra folyamatosnak mondható. A területei szervezetink tudomásom szerint pezsgő, napi kapcsolatot tartanak fent az EKE különböző osztályaival. Nagy Gábor főtitkár 7.

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. június. 10. Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. június. 10. Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2006. április 8. és a 2006. május 29. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Elnök úrral, sűrű programja ellenére, kapcsolatom folyamatos és aktív volt. Lehetőség

Részletesebben

Beszámoló a BTSSZ 2010. évi tevékenységérıl Mőködés

Beszámoló a BTSSZ 2010. évi tevékenységérıl Mőködés Beszámoló a BTSSZ 2010. évi tevékenységérıl Mőködés A BTSSZ kiemelten közhasznú szervezet, mely Alapszabályában megfogalmazott célja szerint szolgálja Budapesten és környékén a természetjárást. Fı feladata

Részletesebben

Készült a 2007. január 27-én megtartott elnökségi ülésről

Készült a 2007. január 27-én megtartott elnökségi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2007. január 27-én megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Bársony András elnök, Baronek Jenő alelnök, Kovács Tamás alelnök, Nagy Gábor főtitkár Benedek Jenő, Bükiné

Részletesebben

Javaslat az Új Széchenyi Terv egészségturizmussal foglalkozó részének öko- és aktív turizmus feltétel-fejlesztéssel történő kiegészítésére

Javaslat az Új Széchenyi Terv egészségturizmussal foglalkozó részének öko- és aktív turizmus feltétel-fejlesztéssel történő kiegészítésére Javaslat az Új Széchenyi Terv egészségturizmussal foglalkozó részének öko- és aktív turizmus feltétel-fejlesztéssel történő kiegészítésére Az Új Széchenyi Terv közel sem szentel annyi figyelmet a turizmusfejlesztésre,

Részletesebben

MTSz elnökségi ülés, 2005. június 11.

MTSz elnökségi ülés, 2005. június 11. Részt vettünk a Természetvédelmi Vándorgyűlésen Fehérgyarmaton Részt vettünk a HTM magazin által szervezett fotókiállítás megnyitóján Bakonyszentlászló Összefogás jött létre a Győr-Veszprém vasútvonal

Részletesebben

Ökoturisztikai fejlesztések a Közép-dunántúli régióban. Turizmus és Fenntarthatóság Trendek és fejlesztések konferencia Tata, 2015. március 24.

Ökoturisztikai fejlesztések a Közép-dunántúli régióban. Turizmus és Fenntarthatóság Trendek és fejlesztések konferencia Tata, 2015. március 24. Ökoturisztikai fejlesztések a Közép-dunántúli régióban Turizmus és Fenntarthatóság Trendek és fejlesztések konferencia Tata, 2015. március 24. MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014. január december

Részletesebben

A FALUSI ÉS AGROTURIZMUS ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA. 1. Általános rendelkezések

A FALUSI ÉS AGROTURIZMUS ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA. 1. Általános rendelkezések A FALUSI ÉS AGROTURIZMUS ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1.1. A Szövetség neve: Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, rövidítve: FATOSZ 1.2. A Szövetség székhelye:

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Sztojanovits Kristóf Termék-csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Szolnok, 2007. április 19. Vissza a természethez! MARKETING CÉLOK: Belföldi turizmus élénkítése Vendégéjszaka szám

Részletesebben

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: 169- /2007. E L Ő T E R J E SZ T É S a Képviselő-testület 2007. március 29-i ülésére

Részletesebben

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG alapszabálya Az alapszabályt a 2007. megtartott közgyűlés fogadta el. 1. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szövetség: a./ neve: b./ rövidítése: c./ székhelye: d./ jelvénye:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2004. évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2004. évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2004. évi tevékenységéről Az 1935-ben alapított Magyar Könyvtárosok Egyesülete (továbbiakban MKE) az egyesületekről szóló 1989. évi II. törvény értelmében

Részletesebben

GÁRDONY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2012. SZEPTEMBER. 1 O l d a l :

GÁRDONY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2012. SZEPTEMBER. 1 O l d a l : GÁRDONY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2012. SZEPTEMBER 1 O l d a l : TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 3 1. A VÁROS SZEREPÉNEK MEGHATÁROZÁSA A TELEPÜLÉSHÁLÓZATBAN... 4 2. A VÁROS EGÉSZÉRE VONATKOZÓ

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Dunaharaszti Város Önkormányzata TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ Képviselő testületi jóváhagyásra 2016. február 01. Urban Lis Stúdió Kft. Cím: 1031 Budapest, Kadosa utca 19 21. Tel: +36 1 242 2257 Fax: +36 1 242 2257 E mail: urbanlis@urbanlis.hu

Részletesebben

Diósd Város Önkormányzatának gazdasági ( fejlesztési ) programja vitaanyag

Diósd Város Önkormányzatának gazdasági ( fejlesztési ) programja vitaanyag Diósd Város Önkormányzatának gazdasági ( fejlesztési ) programja vitaanyag Jövőkép, megvalósítandó elképzelések, feladatok: Alapelvünk az, hogy Diósd Város Önkormányzatának a településfejlesztésben meghatározó

Részletesebben

A magyar turizmus szervezeti rendszere

A magyar turizmus szervezeti rendszere A magyar turizmus szervezeti rendszere A világ számos országában a turizmus irányítását több, egymást kiegészítő szervezet végzi. Ez elmondható Magyarországról is, hiszen az Országgyűléstől a települési

Részletesebben

Ipoly-menti Palócok HACS HFS 2016.

Ipoly-menti Palócok HACS HFS 2016. Vezetői összefoglaló 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia hozzájárulása a Vidékfejlesztési Program és az EU2020 céljaihoz Helyi Fejlesztési Stratégiánk hozzájárul az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedésre

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 12 igen szavazattal az alábbi napirend fogadja el:

Jegyzőkönyv. A Gazdasági Bizottság egyhangúlag, 12 igen szavazattal az alábbi napirend fogadja el: Jegyzőkönyv Készült: 2009. február 5-én 9.00 órakor, Szolnokon, a megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Gazdasági Bizottsága üléséről Jelen vannak: 1. Szádvári

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 28-i ülésének 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 28-i ülésének 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 28-i ülésének 9. számú napirendi pontja Beszámoló a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal 2014. évi tevékenységéről Előadó: dr. Bartos

Részletesebben

Somogyi Műszaki és Természettudományi Szakemberek Közhasznú Egyesületének Közhasznúsági Jelentése 2011. évről

Somogyi Műszaki és Természettudományi Szakemberek Közhasznú Egyesületének Közhasznúsági Jelentése 2011. évről Somogyi Műszaki és Természettudományi Szakemberek Közhasznú Egyesületének Közhasznúsági Jelentése 2011. évről Egyesületünk a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény szerint kérte a Somogy

Részletesebben

B E SZ Á M O L Ó. az Ózdi Rendőrkapitányság - Ózd város vonatkozásában - végzett 2013. évi tevékenységéről

B E SZ Á M O L Ó. az Ózdi Rendőrkapitányság - Ózd város vonatkozásában - végzett 2013. évi tevékenységéről ,20 ÓZDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 3601 Ózd, Jászi Oszkár út 2. Pf.: 112 Tel: (48) 570-070, BM tel:(31) 52-40, Fax.: (48) 570-070/52-85 e-mail: drvargal@borsod.police.hu Szám: 05070-13690/2013. ált. B

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. 04. 08. Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. 04. 08. Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2006. január 28. és a 2006. március 25. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Bársony András elnök úrral, sűrű programja ellenére, kapcsolatom folyamatos és aktív

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

Záróvizsga tételek. Turizmus-vendéglátás szak. 2012. A tételek

Záróvizsga tételek. Turizmus-vendéglátás szak. 2012. A tételek Záróvizsga tételek Turizmus-vendéglátás szak 2012. A tételek 1. A turizmus fogalma. A turizmus rendszere, a kereslet, kínálat elemei. A turizmus csoportosítása. A turizmus előzményei és fejlődése. A turizmus

Részletesebben

A környezeti nevelés a Templomdombi Általános Iskolában. Csalló Attila Szentendre

A környezeti nevelés a Templomdombi Általános Iskolában. Csalló Attila Szentendre A környezeti nevelés a Templomdombi Általános Iskolában Csalló Attila Szentendre Iskolánk kisvárosi adottságai Belvárosi környezet Központi fekvés Régi műemlék épület Kicsi zárt udvar Duna, parkok közelsége

Részletesebben

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV 2016. ÉV

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV 2016. ÉV ÖNKORMÁNYZAT MESZTENYŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ FALUHÁZ ERDEI ISKOLA 8716 MESZTENYŐ SZABADSÁ TÉR 6. TEL: 85/329-166, 30/408-9175 e-mail:honimesztegnyo@gmail.com MŰVELŐDÉSI HÁZ FALUHÁZ ERDEI ISKOLA KÖZMŰVELŐDÉSI

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzatának

Felsőtárkány Község Önkormányzatának Felsőtárkány Község Önkormányzatának Sportkoncepciója 2011-2016 2 1. Alapelvek (1) Felsőtárkány Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a testnevelés és sport tevékenység feltételeinek szabályozása

Részletesebben

Térségi fejlesztési tanácsok

Térségi fejlesztési tanácsok Térségi fejlesztési tanácsok A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 5 -a a fejlesztési régiót egy vagy több megyére (a fővárosra), vagy azok meghatározott területére

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 7. szám MAGYARORSZÁGI FALUMEGÚJÍTÁSI DÍJ 2009. PÁLYÁZAT AGRÁREXPO SZÜRETI FESZTIVÁL FENNTARTHATÓ ENGERGIAGAZDÁLKODÁS

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzati választások óta eltelt időszak történéseiről, képviselőtestület

Részletesebben

TURISTA EGYESÜLET 2015/2

TURISTA EGYESÜLET 2015/2 HEGYEK VÁNDORAI TURISTA EGYESÜLET 2015/2 Berda József Barangolókhoz Ha dühödten zuhog az égi csapadék, még akkor is megyünk! Már várnak a hegyek. Boldog barangolók, hajrá a szabadba! Olyan legyen kedvünk,

Részletesebben

AKTUÁLIS. Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl "Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket"

AKTUÁLIS. Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket AKTUÁLIS Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl "Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket" A város közbiztonságának helyzetérõl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrõl, valamint

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Vezetői összefoglaló. Módszertani feltáró tanulmány. Környezet- és szituációelemzés. Koncepció. Operatív terv.

Tartalomjegyzék. Vezetői összefoglaló. Módszertani feltáró tanulmány. Környezet- és szituációelemzés. Koncepció. Operatív terv. Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló Módszertani feltáró tanulmány Környezet- és szituációelemzés Koncepció Operatív terv Mellékletek Dunaújváros Városmarketing Terve Vezetői összefoglaló Készítette:

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2005. június 13. és a 2005. szeptember 4. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Elnökúrral folytatott konzultációk sora a nyári időszakban sem szünetelt. Egyeztetéseket

Részletesebben

É-Mo Régió ROP II. program: Regionális turisztikai hálózati rendszer kialakítása:

É-Mo Régió ROP II. program: Regionális turisztikai hálózati rendszer kialakítása: É-Mo Régió ROP II. program: Regionális turisztikai hálózati rendszer kialakítása: Alprogram: II.... GAZDASÁGI-, TECHNIKAI- ÉS IPARI ÖRÖKSÉGÜNK, MINT KULTÚRTÖRTÉNETI EMLÉKEINK TURISZTIKAI HASZNOSÍTÁSA Intézkedés:

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (VI.29.) önkormányzati r e n d e l e t e (egységes szerkezetbe foglalva a 22/2011.(VIII.31.), a 30/2011. (XII.01.), a 7/2013. (V.10.), a 25/2013.

Részletesebben

Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén Lelkes Gábor

Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén Lelkes Gábor Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén Lelkes Gábor Bevezetés A modern társadalomban növekszik a szabadidő aránya, az idegenforgalom az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági ágazat (a

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROSI KISTÉRSÉG

BALMAZÚJVÁROSI KISTÉRSÉG BALMAZÚJVÁROSI KISTÉRSÉG PRIORITÁSOK ÉS PROGRAMOK Készítette: ProKat Mérnöki Iroda Kft. 2010. augusztus 1 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS...5 II. HELYZETELEMZÉS KÖVETKEZTETÉSEI...6 1. A helyzetelemzés legfontosabb

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben

55 812 01 0010 55 01 Idegenforgalmi szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser

55 812 01 0010 55 01 Idegenforgalmi szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖLTSÉGVETÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 15-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖLTSÉGVETÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 15-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖLTSÉGVETÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 15-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1515/2006. MELLÉKLETEK: DB TÁRGY: Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Jó Szerencsét kiadvány kiadásáról, valamint Komló város honlapjának

Részletesebben

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014.

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Jóváhagyta: Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a /2011. (..) számú határozatával. Tartalom 1.) Bevezetés... 2 2.) Alapelvek és pénzügyi

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés. 2014. évre

Közhasznúsági jelentés. 2014. évre Közhasznúsági jelentés 2014. évre A szervezet adatai: Neve: Édesvíz Természetbarát Egyesület Képviselője: Vrazsovics Gáborné Székhelye: 8200 Veszprém,Stromfeld Aurél u. 1/D. Adószáma: 18923456-1-19 Közhasznúsági

Részletesebben

KONZULTÁCIÓS ANYAG 1-11 SIÓ

KONZULTÁCIÓS ANYAG 1-11 SIÓ A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása KONZULTÁCIÓS ANYAG 1-11 SIÓ alegység vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez közreadja: Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, Közép-dunántúli Környezetvédelmi

Részletesebben

1996. évi LIII. törvény a természet védelméről

1996. évi LIII. törvény a természet védelméről És még... Melyik jogszabályok vonatkoznak a túrázásra? - 2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről (2. 25-26.; 6/F ) - utazásszervezés - 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogokról

Részletesebben

Évi rendes közgyűlés

Évi rendes közgyűlés Évi rendes közgyűlés Időpont: 2009. március 23. 16 óra Helyszín: Savaria Múzeum, kőtár Napirend: 1. elnöki köszöntő 2. elnökségi és titkári beszámoló 3. az Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottság beszámolója

Részletesebben

TANÁCSI BESZÁMOLÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről. Budapest 2009. április 17.

TANÁCSI BESZÁMOLÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről. Budapest 2009. április 17. TANÁCSI BESZÁMOLÓ A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről Budapest 2009. április 17. Az Országgyűlés a civil szervezetek átlátható, költségvetési forrásautomatizmusra épülő,

Részletesebben

Szociális párbeszéd új keretek között

Szociális párbeszéd új keretek között Szociális párbeszéd új keretek között Szociális párbeszéd új keretek között Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Társadalmi Párbeszéd Központ Szerkesztőbizottság: Herczog László Kaló József Lux Judit

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA

A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA Nyíregyháza, 2010. május Készült a Felső-Tisza Alapítvány megbízásából. Szerkesztette: Filepné dr. Nagy Éva Katona Mariann Tóth Miklós Lezárva 2010. május 31-én. Nyíregyháza,

Részletesebben

Anima Társadalmi és Kulturális Innovációs Egyesület. 2010. évi Közhasznúsági jelentése

Anima Társadalmi és Kulturális Innovációs Egyesület. 2010. évi Közhasznúsági jelentése 1 Anima Társadalmi és Kulturális Innovációs Egyesület 8888 Lispeszentadorján, Jókai út 4. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Lispeszentadorján, 2011. május 29. Gyertyánági Endre elnök ANIMA Társadalmi és

Részletesebben

Dr. Csordás László a földrajztudományok kandidátusa

Dr. Csordás László a földrajztudományok kandidátusa Egy szakmai életút eredményei és helyszínei HELYZETKÉP AZ ALFÖLDÖN TURISZTIKAI PROJEKTEKET TERVEZETT TELEPÜLÉSEKRŐL Dr. Csordás László a földrajztudományok kandidátusa E-mail: l.csordas@freemail.hu A turizmus

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007 (pótlással)

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007 (pótlással) KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 27 (pótlással) Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete 863 Balatonboglár, Árpád u. 17. Tel/Fax: 6-85-55-63 http://www.helyiertek.hu e-mail. helyiertek@mail.datatrans.hu

Részletesebben

Civil médiamonitor. A civil szervezetekkel kapcsolatos események megjelenése a magyar elektronikus és nyomtatott sajtóban. 2005. április - szeptember

Civil médiamonitor. A civil szervezetekkel kapcsolatos események megjelenése a magyar elektronikus és nyomtatott sajtóban. 2005. április - szeptember A civil szervezetekkel kapcsolatos események megjelenése a magyar elektronikus és nyomtatott sajtóban Tartalomjegyzék CIVIL MÉDIAMONITOR...1 2005. ÁPRILIS - SZEPTEMBER...1 TARTALOMJEGYZÉK...2 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ...3

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a 2009. augusztus 15-én megtartott elnökségi ülésről

Jegyzőkönyv. Készült a 2009. augusztus 15-én megtartott elnökségi ülésről Jegyzőkönyv Készült a 2009. augusztus 15-én megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Szabó Imre elnök, Duró Imre igazgató Dr. Kovács Mátyás, Pusztay Sándor elnökhelyettesek. Baronek Jenő, Kovács Tamás,

Részletesebben

Társadalmi-önkorm. a területi politikában KOR KÉP. Az alkotmányos jogállami

Társadalmi-önkorm. a területi politikában KOR KÉP. Az alkotmányos jogállami Társadalmi-önkorm a területi politikában KOR KÉP Az alkotmányos jogállami demokrácia nélkülözhetetlen eleme a participáció, annak vizsgálata, hogy a közvetlen és a képviseleti demokrácia miként érvényesülhet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágyi Körkép kiadói és főszerkesztői bejegyzésének megváltoztatásával összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágyi Körkép kiadói és főszerkesztői bejegyzésének megváltoztatásával összefüggő kérdésekről ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágyi Körkép kiadói és főszerkesztői bejegyzésének megváltoztatásával összefüggő kérdésekről A Biatorbágyi Körkép időszaki lapot Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Bakony és Balaton KKKE HVS helyzetelemzés felülvizsgálata. Berhida, 2015.10.15

Bakony és Balaton KKKE HVS helyzetelemzés felülvizsgálata. Berhida, 2015.10.15 Bakony és Balaton KKKE HVS helyzetelemzés felülvizsgálata Berhida, 5..5 A LEADER Helyi Akciócsoport által lefedett terület ismertetése A térség általános jellemzői A Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS MEGBÍZÓ: TERVEZŐ: Ócsa Város Önkormányzat 2364 Ócsa Bajcsy Zsilinszky út 2. KASIB Mérnöki Manager Iroda Kft. 1183 Budapest, Üllői út 455. TSZ.: 1927 ÓCSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 12- /2013. 18. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Karácsony

Részletesebben

Gourmet ételek jelentősége, falusi turisztikai lehetőségek. Dr. Szalók Csilla Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2016.04.18.

Gourmet ételek jelentősége, falusi turisztikai lehetőségek. Dr. Szalók Csilla Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2016.04.18. Gourmet ételek jelentősége, falusi turisztikai lehetőségek Dr. Szalók Csilla Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2016.04.18. Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége FATOSZ 1994 óta szakmai, érdekképviseleti

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46.

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-2/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. január 15-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

Bimbó István Elnök Úr részére. Tisztelt Elnök Úr!

Bimbó István Elnök Úr részére. Tisztelt Elnök Úr! Bimbó István Elnök Úr részére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Költségvetési és Gazdasági Bizottsága Tárgy: Kínai nyelvű baranyai prospektus kiadásának támogatása Tisztelt Elnök Úr! A Baranya

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: Internet: E-mail: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 www.opsz.hu kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva a Közgyűlés KGY/5/2010. sz. határozatával.

Részletesebben

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 d VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 5.3. egyeztetési változat 2014. július 14. Vezetői összefoglaló Életminőség, Élhető környezet, Érték-teremtés- sikeres Vas

Részletesebben

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség kettős könyvvitelt vezető szervezetként ben gazdálkodásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. március 28-án megtartott soros ülésén a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakiskola aulájában. Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/16/2007. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/16/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/16/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. április 25-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

Elnökségi ülés 2014. április 15. Jelenléti ív szerint

Elnökségi ülés 2014. április 15. Jelenléti ív szerint Elnökségi ülés 2014. április 15. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint Napirendi pontok: 1./ 2014. 01. 21-i elnökségi ülés határozatai végrehajtásának áttekintése. 2./ Beszámoló a Szövetség 2014. I. negyedévi

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Egyeztetési anyag 2015. november 18. 1 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Egyeztetési anyag 2015. november 18. A koncepció

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre A jövő az nem egy hely, ahová belépünk. Azt mi hozzuk létre: /L.I.Sweet/ Mágocs Város Önkormányzatának Gazdasági programja 2014-2019. évre A programot a képviselő-testület 2015. március.tartott ülésén

Részletesebben

Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról

Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról Kazár község Önkormányzatának képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Mindezek alapján Szigetszentmiklós hosszú távú jövőképe a következőképpen fogalmazható meg:

Mindezek alapján Szigetszentmiklós hosszú távú jövőképe a következőképpen fogalmazható meg: 180 III. STRATÉGIA 1. Szigetszentmiklós jövőképe (15-20 év múlva) Az IVS jövőképének kialakítását a meglévő dokumentumok és a helyzetelemzés során kialakult kép alapján kell szakmai szempontok szerint

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 4-én (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 4-én (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-193/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 4-én (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

A környezeti nevelés fejlesztésének új modellje. Egy önkormányzati stratégia megvalósításának elemei

A környezeti nevelés fejlesztésének új modellje. Egy önkormányzati stratégia megvalósításának elemei Iskolai nevelés a fenntartható fejlődésért 283 Havas Péter A környezeti nevelés fejlesztésének új modellje. Egy önkormányzati stratégia megvalósításának elemei A tanulmány bemutatja a főváros XI. kerületében

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM 2014-2020

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM 2014-2020 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM 2014-2020 STRATÉGIAI ÉS OPERATÍV PROGRAM Egyeztetési változat Közvitára bocsátotta: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 686/2013. (XII.16.) számú

Részletesebben

Idén is lesz társasházi pályázat

Idén is lesz társasházi pályázat V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XXI. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM,

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 16. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 16. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 16. hét Erdély Újraválasztották Kelemen Hunort az RMDSZ élére Újabb négy évre Kelemen Hunort választotta elnökévé az RMDSZ pénteken, a szövetség Kolozsváron tartott 12.

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. a 37/2014.(IX.11.)Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. a 37/2014.(IX.11.)Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 37/2014.(IX.11.)Ör-rel módosított 42/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem szabályairól Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

TOKAJ-HEGYALJA ÖRÖKSÉGTURISZTIKAI KONCEPCIÓJA

TOKAJ-HEGYALJA ÖRÖKSÉGTURISZTIKAI KONCEPCIÓJA TOKAJ-HEGYALJA ÖRÖKSÉGTURISZTIKAI KONCEPCIÓJA Dr. Dankó László a közgazdaságtudomány kandidátusa, tanszékvezető egyetemi docens Miskolci Egyetem Marketing Intézet Nemzetközi Marketing Tanszék A tanulmány

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. március 23-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. március 23-i ülésére 8. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. március 23-i ülésére Tárgy: Felsılajos Község Polgármesterének beszámolója a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Társulási

Részletesebben

J/4722. számú B E S Z Á M O L Ó. a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről (2005. február 2007.

J/4722. számú B E S Z Á M O L Ó. a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről (2005. február 2007. MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA J/4722. számú B E S Z Á M O L Ó a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről (2005. február 2007. február) Előadó: Kiss Péter Miniszterelnöki

Részletesebben

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ /2014.(07 ) sz. Határozat JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ JÖVŐKÉP ÉS CÉLOK (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 2. melléklet I. fejezet tartalmi követelményei szerint) 2 0 1

Részletesebben

2. melléklet. Egészségfejlesztési Intézkedési Terv 2012. évre. Intézkedések, programok

2. melléklet. Egészségfejlesztési Intézkedési Terv 2012. évre. Intézkedések, programok 2. melléklet Egészségfejlesztési Intézkedési Terv évre Szervezet, intézmény megnevezése (felelős) Városi Egészségfejlesztési Munkacsoport Védőnői szolgálat Védőnői szolgálat Intézkedések, programok Helyi

Részletesebben

Varsány község Önkormányzatának ( ) számú határozata a településfejlesztési koncepció megállapításáról

Varsány község Önkormányzatának ( ) számú határozata a településfejlesztési koncepció megállapításáról Varsány község Önkormányzatának ( ) számú határozata a településfejlesztési koncepció megállapításáról Varsány község Önkormányzatának képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

Turizmus. Magyarországon. www.hungarytourism.hu

Turizmus. Magyarországon. www.hungarytourism.hu Turizmus Magyarországon www.hungarytourism.hu Készítette a Magyar Turizmus Rt. H-1012 Budapest, Vérmező út 4. Telefon: +36 1 488-8700, fax: +36 1 488-8711 Tervező és kivitelező: VIVA Média Holding Fotó:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné, dr. Becsó

Részletesebben

1851-ben még ezt írta a városról Fényes Elek Magyarország Geográfiai

1851-ben még ezt írta a városról Fényes Elek Magyarország Geográfiai A Mecsek Egyesület 120 éves Baronek Jenő 1851-ben még ezt írta a városról Fényes Elek Magyarország Geográfiai Szótára című művében: Pécs igen régi nevezetes királyi város Baranya megyében a szőlőkkel,

Részletesebben

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019.

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019. Jászivány Községi önkormányzat GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019.. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnöke

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnöke Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnöke Szám: 318-2/2007. ELŐTERJESZTÉS A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Jó gyakorlatok Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület

Részletesebben

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam Készült :.. alapján. Érvényesség kezdete: 2013.09.01. Utoljára indítható:.. Dunaújváros, 2013.03.28. Őszi Attila igazgató 1 Helyi tanterv

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület előzetesen elismert LEADER Helyi Akciócsoport 2016. február 1 Tartalom Tartalom...2 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

k é r e m az Ön fellépését a Kormánynál: a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény [Ütv.] 3. (1) b) alapján;

k é r e m az Ön fellépését a Kormánynál: a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény [Ütv.] 3. (1) b) alapján; Dr. Polt Péter úr, a Magyar Köztársaság legfőbb ügyésze részére Legfőbb Ügyészség B u d a p e s t 1155 Markó u. 16. Fax: 269 2862 Tisztelt Legfőbb Ügyész ú r! Alulírott dr. Jánossy András magánszemélyként

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013.

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013. Tisztelt Képviselő Testület! 2012. szeptember 01-től önálló intézményként működik a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház, melynek feladat ellátási helye: a Könyvtár és a Tájház. Személyi feltételek:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. az Alföldi Erdőkért Egyesület Elnökségi-, Szakbizottság-vezetői, Számvizsgáló Bizottsági összevont üléséről

Jegyzőkönyv. az Alföldi Erdőkért Egyesület Elnökségi-, Szakbizottság-vezetői, Számvizsgáló Bizottsági összevont üléséről ALFÖLDI ERDŐKÉRT EGYESÜLET 6000 Kecskemét, Külső-Szegedi út 135. Tel/fax:+ (36) 76 321 048 Tel.: 30/626 20 39 honlap: www.aee.hu; e-mail: aeetitkar@freemail.hu Nyilvántartó: Bács-Kiskum Megyei Bíróság:

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Dunaharaszti Város Önkormányzata Dunaharaszti Város Önkormányzata TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ, INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA, TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT helyzetfeltárás és helyzetelemzés, helyzetértékelés

Részletesebben