BESZÁLLÍTÓI DOKUMENTÁCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁLLÍTÓI DOKUMENTÁCIÓ"

Átírás

1 1 BESZÁLLÍTÓI DOKUMENTÁCIÓ HOGYAN VIGYÜNK FEL E- SZÁMLÁT A PORTÁLRA? SZEPTEMBER A beszállítók a beszállítói dokumentációban foglaltakat követik. A KONE jobbá szeretné tenni a beszerzési fizetési ciklusát és a folyamathatékonyságot. Időben kifizetett számlák, időés pénzspórolás. Basware Corporation Copyright Basware Corporation Minden jog fenntartva

2 2 Tartalom A. A KONE elektronikus számlázásra vált... 3 A számlafelviteli szolgáltatás használatához 3 egyszerű lépést kell követni... 3 B. Számla létrehozása lépés: A Documents (Dokumentumok) oldalon kattintson a Create New > Invoice (Új létrehozása > Számla) lehetőségre lépés: Feladó kiválasztása lépés: Címzett kiválasztása lépés: Adja meg a számla adatait lépés: Adja meg a tételek adatait lépés: Csatolmányok hozzáadása a számlához lépés: Kattintson a Send Invoice (Számla küldése) lehetőségre, hogy a számlát elküldje az ügyfél részére C. Jóváíró számla létrehozása D. Függelék A számla tartalmával kapcsolatos előírások táblázat: Számla fejléce mezők táblázat: Számlatételek táblázat: Tizedesjelek Számlafájlok letöltése Számla keresése... 16

3 3 A. A KONE elektronikus számlázásra vált A KONE törekszik arra, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsa üzleti partnerei számára. Ennek érdekében a KONE egy átalakulási folyamaton megy keresztül, amelynek célja, hogy egységesebbé és ellenőrizhetőbbé váljanak az üzleti folyamatok. Szeretnénk fejleszteni a beszerzési fizetési ciklusunkat és a folyamathatékonyságot, valamint arra törekszünk, hogy mindig időben rendezzük a számláinkat. Ez az útmutató részletes tájékoztatást ad arról, hogyan lehet a Basware portálra felvinni a számlákat, amelyeket utána a rendszer továbbít a KONE-nak. Így a KONE elektronikus formában kapja meg a számlákat, közvetlenül a saját rendszerébe. Ez egy ingyenes szolgáltatás. A számlafelviteli szolgáltatás használatához 3 egyszerű lépést kell követni: 1. Regisztráció a szolgáltatásba, és fiók létrehozása. 2. Fiók aktiválása. 3. Számla létrehozása és elküldése lásd B fejezet. 1. Fiók létrehozása Nyissa meg a regisztrációs hivatkozást: A szolgáltatás kezdőoldalán adja meg az -címét, és kattintson a Regisztráció gombra. Jegyezze meg a megadott -címet, mert a portálra történő bejelentkezéskor ez lesz a felhasználóneve. Adjon meg egy biztonságos jelszót, és hozza létre a fiókot. o A portál visszaigazoló t küld az Ön -címére. A visszaigazoló üzenet a <no.reply@basware.com> címről érkezik, ezért előfordulhat, hogy a levélszemét mappába kerül. Kérjük, hogy ellenőrizze a levélszemét mappát is. Nyissa meg a visszaigazoló üzenetet, és aktiválja fiókját legfeljebb 7 napon (168 órán) belül, mielőtt a hivatkozás lejár. Ha a fenti lépéseket megtette, sikeresen létrehozta fiókját, és most már bejelentkezhet a portálra a felhasználónevével és jelszavával.

4 4 2. Fiók aktiválása A Basware számlafelviteli-szolgáltatás aktiválásához meg kell adnia néhány adatot a cégéről. Cégadatok megadása A My Organization (Saját szervezet) részben adja meg a cég adatait: utónév, vezetéknév, ország, cégnév stb. Kérjük, mindig mentse el az adatokat a Save (Mentés) gomb segítségével. o Adja meg a cég azonosítóját. Ezt az egyes országokban érvényes jogszabályok és szabályozások alapján kell kiválasztani (pl. az Amerikai Egyesült Államok esetében TIN). Az Egyesült Királyság esetében például a VAT-számot, azaz az adószámot kell megadni. Ehhez válassza ki az Organization Identifiers (Szervezeti azonosítók) részen belül az Add Organization Identifier (Szervezeti azonosító hozzáadása) lehetőséget. A legördülő menüből válassza ki a VAT lehetőség, és adja meg a cégazonosító számot az alábbi pillanatképnek megfelelően. Az Organization s Contact Information (A szervezet elérhetőségei) részben adja meg a cégnevet, a kapcsolattartó személy nevét, a hozzátartozó -címet és telefonszámot. Ez egy nagyon fontos -cím, ahova fontos értesítések érkeznek például, ha egy számla visszautasításra kerül, ezért, kérjük, hogy ne egy általános vagy közös -címet adjon meg, amelyet nem figyelnek.

5 5 Ha kérdése merülne fel a KONE-nek való számlaküldéssel kapcsolatban, az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére: Cég KONE Számlázással kapcsolatos kérdések (pl. melyik KONE vállalat nevére kell kiállítani a számlát) Elérhetőség Magyarország: ContactAP_HU@kone.com További országok elérhetőségéért kattintson ide Basware Ha a Basware portállal kapcsolatban műszaki kérdése merül fel (pl. regisztrációs problémák, számla létrehozása a portálon) Kapcsolattartói űrlap (angol) B. Számla létrehozása A portálra történő belépést követően átirányítjuk Önt a felhasználói felületre. 1. lépés: A Documents (Dokumentumok) oldalon kattintson a Create New > Invoice (Új létrehozása > Számla) lehetőségre. A Basware hálózat megnyitja az Edit Invoice (Számla szerkesztése) nézetet, és létrehoz egy számlatervezetet. 2. lépés: Feladó kiválasztása. Alapértelmezés szerint a szolgáltatás a kedvenc szervezetet választja ki feladóként. Szükség esetén a feladót manuálisan megváltoztathatja. a. A feladó megváltoztatásához kattintson a Sender (Feladó) alatt a Change (Módosítás) lehetőségre. b. Keresse ki azt a céget, amelyet feladóként szeretne beállítani, és kattintson a Select (Kiválasztás) gombra.

6 6 A cég neve mellett található ikonra kattintva felveheti a céget a kedvencek közé. A kedvencekként megjelölt cégek mindig a lista tetején jelennek meg. 3. lépés: Címzett kiválasztása. a. Kattintson a Select Recipient (Címzett kiválasztása) lehetőségre. b. Keresse ki azt a céget, amelyet címzettként kíván beállítani, és kattintson a Select (Kiválasztás) gombra.

7 7 A céglista szűréséhez használja a keresőmezőt. Ha a kiválasztott címzettnek több országban is van adószáma, megnyílik az elérhető országok listája. Válassza ki azt az országot, amelyet a számla kiállításához használni szeretne. 4. lépés: Adja meg a számla adatait. A szolgáltatás ellenőrzi a mezők tartalmát, és értesíti Önt arról, hogy azok jóváhagyhatók-e. A számla beküldéséhez a kékkel jelölt mezők kitöltése kötelező. Ahhoz, hogy megfelelő legyen a számla formátuma, kérjük, kövesse az 1. táblázat A számla tartalmával kapcsolatos előírások című részben leírtakat.

8 8 5. lépés: Adja meg a tételek adatait. a. Új számlatétel hozzáadásához kattintson a Line Data (Tétel adatai) fülön az Add Line (Tétel hozzáadása) lehetőségre. b. Adja meg a tétel adatait. A kötelező mezőket kék szín jelöli. Amennyiben nem ad meg áfaértéket, a rendszer automatikusan 0 százalékot rendel hozzá. Csak a címzett által elfogadott tételtípusokat adhat meg. A tételtípussal kapcsolatos mezőleírásokért és további információkért tekintse meg a függelékben található,a számlázással kapcsolatos előírásokat tartalmazó 2. táblázatot. A tételeknél használt tizedesjel formája attól függ, hogy Ön milyen nyelven használja a felületet (ez az a nyelv, amelyet a Basware portálra történő regisztrációkor a cégadatoknál megadott).

9 9 Ha nem megfelelő tizedesjelet használ, a Basware hálózat az összes számot rosszul mentheti el? A függelék 3. táblázatában megtekintheti, hogy mely nyelvek, mely tizedesjelet használják. Amennyiben az Ön nyelve nem szerepel a listán, az azt jelenti, hogy azt a nyelvet a Basware nem támogatja, tehát az angol nyelvet kell számlázási nyelvként kiválasztania. A tételadatok megadását követően a rendszer automatikusan megjeleníti az adó mértékét és a végösszeget. Kérjük, ellenőrizze, hogy a végösszeg megegyezik-e az Ön számításaival. Amennyiben elfelejtette megadni az adó mértékét, az összeg nem fog egyezni. c. Kattintson az Add Line (Tétel hozzáadása) lehetőségre, ha új elemet szeretne felvinni. Ha a feladó szervezet profilján nincs megadva bankszámlaszám, a Sender's Details (Feladó adatai) részben hozzáadhatja azt. A közvetlenül a számlán megadott bankszámlaszám nem lesz elmentve a szervezet profilján. A bankszámlaszám adatainak megadása kötelező.

10 10 Ha a szervezet profilján nem adta meg az adatokat, ebben a részben kell megadnia őket. Abban az esetben, ha a profilján már megadta a banki adatokat, de egy másik bankszámlaszámot is szeretne hozzáadni a számlához, mindkét adat megjelenik a számlán, és a kifizetés előtt összevetjük azokat a KONE törzsadataival. 6. lépés: Csatolmányok hozzáadása a számlához. a. A Files (Fájlok) fül megnyitásához kattintson a Files (Fájlok) lehetőségre. b. A kiemelt szövegre kattintva tallózással csatolmányt adhat hozzá, vagy közvetlenül a kiemelt szövegre történő áthúzással a dokumentumhoz csatolhatja azt. Kérjük, kizárólag akkor adjon hozzá számlaképet csatolmányként, ha erről külön megállapodott az ügyféllel. Számla küldésekor automatikusan létrejön egy számlakép. Kérjük, hogy olyan dokumentumokat ne küldjenek itt, amelyek nem a számlához kapcsolódnak (pl. számlakivonatok, emlékeztetők stb.). A számlához csak a költségek értelmezését segítő dokumentumokat lehet csatolni (pl. szállítólevél, számlázandó projektek részletes munkaidő-beosztása stb.). 7. lépés: Kattintson a Send Invoice (Számla küldése) lehetőségre, hogy a számlát elküldje az ügyfél részére. A Basware hálózat korlátozott ideig tárolja a számlákat. Töltse le a dokumentumkép egy példányát a Files (Fájlok) fülről, és mentse el helyileg. A csatolmányok letöltéséhez, kérjük, kövesse a függelék utasításait, amelyet az alábbi hivatkozáson keresztül érhet el: Csatolmányok letöltése. Számla létrehozásával kapcsolatban további információkat talál a következő hivatkozáson keresztül elérhető bemutatóvideóban: C. Jóváíró számla létrehozása

11 11 Kétféleképpen tud jóváíró számlát létrehozni: Egy már elküldött számlát átalakít jóváíró számlává: Ebben az esetben nem Önnek kell a jóváíró számla összes mezőjét kitöltenie, hanem a rendszer az eredeti számla alapján kitölti a mezők egy részét. Nyissa meg a számlát, és kattintson a Convert To Credit Note (Jóváíró számlává alakítás) lehetőségre. Teljesen új jóváíró számla létrehozása. A Documents (Dokumentumok) oldalon válassza ki a Create Credit Note (Jóváíró számla létrehozása) lehetőséget, és kövesse a fenti utasításokat (lásd Számla létrehozása fejezet). D. Függelék A számla tartalmával kapcsolatos előírások A Basware hálózat ellenőrzi a számla tartalmát az egyes országok helyi és a nemzetközi szabályozásai alapján. Csak az ellenőrzést követően tudja elküldeni a számlát. A Basware azonban nem garantálja a Basware hálózatán keresztül küldött számlák jogszerűségét. A számlakiállító felelőssége annak biztosítása, hogy a számla megfeleljen a vonatkozó jogszabályoknak. Figyelem! A számlának az alábbi mezőket kell tartalmaznia:

12 12 1. táblázat: Számla fejléce mezők X (=elérhető) M (=kötelező) O (=opcionális) C (=feltételes) R (=csak olvasható vagy a szervezeti adatokból kiszámított vagy beolvasott) L (=csak jogszerű kép) * (=rejtett) Általános információ Mező neve a portál felhasználói felületén Számla sorszáma Invoice number M Áfás számla/adójóváíró számla (megadja, hogy követelés vagy tartozás) (A dokumentumtípust a cím jelöli) Számla kelte Invoice date M Fizetési határidő Due Date O Teljesítés Delivery Date O Fizetési feltételek Payment Terms O Kamat - - Pénznem Currency M Rendelésszám Order Reference O Szerződésszám Contract Number O Vevő-/Ügyfél-azonosító Buyer Reference O Szállítási költség Freight * Kezelési költség Handling * Árfolyam Exchange rate * Megjegyzés Comment O Szállítási és kezelési költség áfája (%) Feladó adatai Szállítási és kezelési költség áfája (%) Feladó neve A feladó teljes neve Sender name M Feladóazonosító, alapértelmezett Organization No. O A feladó teljes címe City, Postal code, Street address, Country code (Város, irányítószám, utca, országkód) O A beszállító nemzetközi adószáma az ISO szabványnak megfelelően, amely alapján terméket vagy szolgáltatást nyújtott. Sales Tax Number (Lábléc) (Forgalmiadószám) A beszállító szervezeti azonosítója Organization No.: R A feladó kapcsolattartója Supplier's Contact Person O A beszállító adóképviselője (ha van) - - A feladó bankszámlaszáma (helyi formátumban) Account No. MC Bankszámlaszám Bank Accounts On Document Globális R * R M

13 13 IBAN (bankszámlaszám IBAN-formátumban) IBAN MC SWIFT (BIC) SWIFT/BIC O A feladó elektronikus számlázási címe - - Fizetési azonosító (Maksuviite, OCR nummer, KID nummer) Organisasjonsnummer (Norvégia) Payment Reference * Organisasjonsnummer (Norway) Kedvezményezett azonosítója - - Halasztott adó Deferred Tax * Az Organisation (Szervezet) részből beolvasott mezők, és amelyeket az Organisation (Szervezet) részben kell kitölteni Részvénytőke Share Capital * Bejegyzés helyszíne Bejegyzés helyszíne * Jogi állapot Legal Status * Siren (francia vállalkozások és egyesületek azonosítója) Siren * Adószám Adószám * Ügyvezető igazgató Managing Director * ytunnus ytunnus * STEUERNUMMER STEUERNUMMER: * Ügyféladatok Címzett Az ügyfél teljes neve Recipient name M Ügyfélazonosító - - Az ügyfél teljes címe City, Postal code, Street address, Country code (Város, irányítószám, utca, országkód) M A vevő nemzetközi adószáma (adóügyi illetékesség és azonosítószám) A vevő elektronikus számlázási címe Sales Tax Number (Fejléc) (Forgalmiadószám) Recipient's einvoicing address Teljesítés helyszíne City, ZIP, Street, Country (Delivery address) (Város, irányítószám, O utca, ország) A vevő szervezeti azonosítója - - Az ügyfél adóképviselője (ha van) - - A vevő kapcsolattartója Recipient's Contact Person A vevő kapcsolattartási -címe Recipient's Address O Vevőazonosító Buyer Reference O Forgalmi adóval kapcsolatos összefoglaló Nettó összeg (áfa nélkül) Net Total R O M O

14 14 Bruttó összeg (áfával) GROSS TOTAL R Áfa mértéke Sales Tax % R Az adóköteles összeg lebontása (áfa nélkül) az áfa mértéke vagy az áfamentesség alapján Az áfa összegének lebontása az áfa mértéke vagy az áfamentesség alapján Net Total Sales Tax Details - Amount Áfa teljes összege Sales Tax R Kerekített összeg - - R R 2. táblázat: Számlatételek X (=elérhető) M (=kötelező) O (=opcionális) C (=feltételes) R (=csak olvasható vagy a szervezeti adatokból kiszámított vagy beolvasott) L (=csak jogszerű kép) * (=rejtett) A tételek adatai Sorszám Line ID R Teljesítés helyszíne - - A termékek vagy szolgáltatások termékazonosítója Product Code O Terméknév Name O A szolgáltatott termékek mennyisége vagy a nyújtott szolgáltatás mértéke és jellege Quantity Rendelésszám Order Number * Egységár (áfa nélkül) Unit Price M Végösszeg (nettó) Net Total R Áfa (%) Sales Tax % O Áfa összege Sales Tax * Áfa összege helyi pénznemben Sales Tax in <local currency> Végösszeg (bruttó) Gross Total L Árengedmények vagy kedvezmények, amelyeket az egységár nem tartalmaz - - Árkedvezmény mértéke - - Mértékegység (ME) Quantity Unit M Szállítólevélszám - - Az ügyfél termékkódja - - A termékek vagy szolgáltatások leírása/jellege Description O M *

15 15 3. táblázat: Tizedesjelek Nyelv Cseh, dán, holland (összes), finn, francia (összes), német, görög, magyar, olasz, norvég, lengyel, portugál, spanyol, svéd, Angol (összes), arab Tizedesjel, (vessző). (pont) Számlafájlok letöltése A számlafájlokat letöltheti a Basware által generált számlakép vagy a Files (Fájlok) fülön található számlacsatolmányok formájában bármelyik számlaoldalon. A felhasználónévvel és jelszóval történő bejelentkezést követően kövesse az alábbi lépéseket: 1. Kattintson a Documents (Dokumentumok) lehetőségre. 2. Menjen arra a számlára, amelynek a csatolmányait le szeretné tölteni, és kattintson a címére. A számlákat tartalmazó oldalt megnyithatja az All (Összes), Inbox (Bejövő), Sent (kimenő) vagy az Invoice (Számla) fülről. 3. A számlaoldalon kattintson a Files (Fájlok) fülre. 4. A letöltéshez kattintson a csatolmány ikonra.

16 16 Számla keresése A Basware oldalára történő bejelentkezést követően a Documents (Dokumentumok) fülön megtekintheti a Basware portálon elküldött és létrehozott számláinak a listáját. Megtekintheti a legutóbbi frissítés időbélyegzőjét, és rákereshet egy konkrét dokumentumra, ha a keresőmezőben megadja annak számát vagy egy kulcsszót.

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Konvertálja megrendeléseit (PO) számlává Ennek a videónak a célja annak bemutatása, hogy a PO átalakítási módszer használatával mennyire egyszerű a számlák és jóváírási értesítések feltöltése a Tungsten

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Számla- vagy sztornószámla kiállítás. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Számla- vagy sztornószámla kiállítás. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Számla- vagy sztornószámla kiállítás Üdvözlet! Ennek a videónak a célja, hogy bemutassa, milyen egyszerű a számlák és jóváírások feltöltése a Tungsten Network portálon keresztül. Az indításhoz kattintson

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Elektronikus számlázás Felhasználói kézikönyv V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Tartalomjegyzék: 1.0 Általános áttekintés 3 2.0 Email értesítés 4 3.0 Bejelentkezés 4 4.0 Számlafelület 5 5.0 Számla keresése

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás Knowledge Challenge Rendszer Használata Keresés A WebShop-ban előzetes regisztráció, vagy belépés nélkül is lehetőség nyílik az ott elérhető információk megtekintésére, a feltöltött termékek közötti keresésre,

Részletesebben

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval AZ ELSŐ ONLINE HACCP NAPLÓZÁSI RENDSZER TESZTELÉSI SEGÉDLET regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval Regisztráció Regisztrációs folyamat

Részletesebben

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet Hogyan mentsünk ki oldalakat, fejezeteket az elektronikus könyvekből? 1. Nyissuk meg az Egyetemi Könyvtár weboldalát (www.ek.szte.hu ), és kattintsunk

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció Revision 2010.04.14 Szentesi János 2010.07.09 Szentesi János Tartalomjegyzék FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV... 1 DPD ELEKTRONIKUS REGISZTRÁCIÓ... 1 TISZTELT

Részletesebben

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ 1. Belépés a PayPal rendszerébe: A Sign Up for Free gomb megnyomásával 2. Ez a belépés az alábbi oldalra irányítja, ahol alapbeállításként a Personal Account van kijelölve

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 SIKARENDELES.HU Használati útmutató Tartalom Eszköz Regisztráció... 2 megnevezése: Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 Beszerzés dátuma: Új kapcsolattartó

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Selfcare fiók létrehozása és használata 1. érkezett lépései alapján létre kell hozni a fiókot.

Selfcare fiók létrehozása és használata 1. érkezett  lépései alapján létre kell hozni a fiókot. 1. noreplay.hu@myacn.eu-tól érkezett e-mail lépései alapján létre kell hozni a fiókot. ACN fiókszám : 39005249 Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy az ACN-t választotta preferált telekommunikációs szolgáltatójának!

Részletesebben

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató Az elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon, postai

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 MEGJEGYZÉS a.hu domainnel regisztrált ÜGYFELEK számára... 2 2 Bejelentkezés az O365 fiókba... 3 2.1 Az adminisztrátor felhasználói

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

ÚTMUTATÓ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK SZÁMÁRA AZ E-PAPÍR RENDSZEREN KERESZTÜL VALÓ ÜZENETKÜLDÉS LÉPÉSEIRŐL

ÚTMUTATÓ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK SZÁMÁRA AZ E-PAPÍR RENDSZEREN KERESZTÜL VALÓ ÜZENETKÜLDÉS LÉPÉSEIRŐL BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLETI POLGÁRMESTERI HIVATAL ADÓÜGYI FŐOSZTÁLY ÚTMUTATÓ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK SZÁMÁRA AZ E-PAPÍR RENDSZEREN KERESZTÜL VALÓ ÜZENETKÜLDÉS LÉPÉSEIRŐL Az alábbi útmutató az Adóügyi

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

AZ EKB E-PÁLYÁZATI RENDSZERE PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSA KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN ( RFX )

AZ EKB E-PÁLYÁZATI RENDSZERE PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSA KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN ( RFX ) Pénzügyi Főig. ECB-UNRESTRICTED 2016. november 8. AZ EKB E-PÁLYÁZATI RENDSZERE PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSA KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN ( RFX ) A pályázati anyagnak (pl. [átdolgozott] pályázat/ajánlat, részvételi

Részletesebben

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete (MOK FTESZ) az alábbi útmutatóval szeretne segítséget

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak 1. fejezet: Regisztráció 2. fejezet: Profil szerkesztése 3. fejezet: Hirdetésfeladás menete 4. fejezet: Hirdetések kezelése 5. fejezet: Hallgatói Pályázatok böngészése

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

Segédlet kártya feltöltéséhez

Segédlet kártya feltöltéséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

Belépési útmutató a MIAG weboldalra

Belépési útmutató a MIAG weboldalra Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál

Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál 1.0 verzió Utolsó módosítás 2011 augusztus 29. Státus: kész Titoktartási figyelmeztetés: nincs Kiadási információ Kiadja: Deutsche Telekom AG Dreizehnmorgenweg

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

Szállítói igény jelzése

Szállítói igény jelzése Szállítói igény jelzése 1. A rendszer elérése: http://www.mavcsoport.hu/mavcsoport/szallitominosités 2. A megjelenő adatlapot ki kell tölteni a megfelelő adatokkal. A kötelező mezők *- gal vannak jelölve.

Részletesebben

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Oldalszám 1 / 11 Tartalom 1 A MyBill bemutatása 2 Regisztráció a MyBill-be 3 Bejelentkezés a MyBill-be 4 A MyBill használata a) Számlák - Áttekintés a kiállított

Részletesebben

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató JLR EPC Gyors kezdés útmutatója Tartalom Lépésenkénti gyakorlati útmutató.....2-7 Képernyős útmutató........8-10 Hungry Version 2.0 JLR EPC Gyors kezdés útmutatója 1. Az alkalmazásba való belépés Nyissa

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a kettős, egyszeres könyvelés programban és a számlázóprogramban (UJEGYKE, UJEGYSZ, UJVSZ)

Online adatszolgáltatás beállítása a kettős, egyszeres könyvelés programban és a számlázóprogramban (UJEGYKE, UJEGYSZ, UJVSZ) Online adatszolgáltatás beállítása a kettős, egyszeres könyvelés programban és a számlázóprogramban (UJEGYKE, UJEGYSZ, UJVSZ) 1. Menüpont A Kettős könyvelés (UJEGYKE) programban az online adatszolgáltatáshoz

Részletesebben

EU Login kézikönyv (rövidített változat)

EU Login kézikönyv (rövidített változat) EU Login kézikönyv (rövidített változat) Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (EU Login, régebbi nevén: ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

BOOKING GUIDE. itbroadcast - INFOTÉKA

BOOKING GUIDE. itbroadcast - INFOTÉKA BOOKING GUIDE itbroadcast - INFOTÉKA itbroadcast.. Regisztráció. Nyissa meg email fiókját.. Kattintson az itbroadcast oldalról érkező aktiváló linkre a regisztráció megerősítéséhez. BOOKING GUIDE. Az aktiválási

Részletesebben

Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók

Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók Regisztrációs tudnivalók Pályázat benyújtása -> előzetes regisztráció Mikor? Kinek? Ki végezheti el? Hányszor? A pályázati űrlap kitöltése előtt (

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Szállítói útmutató RFP- Árajánlatkérı

Szállítói útmutató RFP- Árajánlatkérı Szállítói útmutató RFP- Árajánlatkérı Sourcing Support 2011 Copyright 2010 Introduction E-mail címére kiküldésre került egy értesítı, melyet a rendszer automatikusan generál (a feladó: sourcingsupport@metro-cc.com;

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom ECAS KÉZIKÖNYV Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen jelszó megadásával férhessenek

Részletesebben

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület GroupWise WebAccess Alap-illesztőfelület gyorskalauz 8 Novell GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület Gyorskalauz www.novell.com A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület használata Miután a rendszergazda

Részletesebben

Beszállítói önregisztráció

Beszállítói önregisztráció E.ON beszállítói lánc 2019.02.27. Beszállítói önregisztráció Útmutató lépésről lépésre Verziószám: 2.0, érvényes 2019.02.27-től Bevezetés Tisztelt Beszállítónk! A beszállítóinkkal meglévő együttműködés

Részletesebben

Útmutató a Participant Portal-on való regisztrációhoz & dokumentumok feltöltéséhez

Útmutató a Participant Portal-on való regisztrációhoz & dokumentumok feltöltéséhez Útmutató a Participant Portal-on való regisztrációhoz & dokumentumok feltöltéséhez A szervezet egyedi azonosítója, a PIC kód Az Erasmus+ program keretében történő pályázáshoz elengedhetetlen, hogy a pályázó

Részletesebben

HP szállító beállítási utasítások: Hogyan regisztrálják cégüket a HP beszállítói adatbázisában

HP szállító beállítási utasítások: Hogyan regisztrálják cégüket a HP beszállítói adatbázisában Biztonságos Szállítói Adminisztrálási Eszköz (Secure Vendor Administration Tool, SVAT) HP szállító beállítási utasítások: Hogyan regisztrálják cégüket a HP beszállítói adatbázisában Global Procurement

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Fiók Információk

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Fiók Információk VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Fiók Információk 1 TARTALOMJEGYZÉK Fiók információ Logó feltöltése vásárlói ajánlatokhoz Számlák keresése/megtekintése Társfelhasználók létrehozása Társfelhasználók

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a Kettős könyvelés programban (WUJEGYKE) 79/

Online adatszolgáltatás beállítása a Kettős könyvelés programban (WUJEGYKE)   79/ Online adatszolgáltatás beállítása a Kettős könyvelés programban (WUJEGYKE) 1. Menüpont A Kettős könyvelés (WUJEGYKE) programban az online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó beállítás egy új menüpontba, a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ)

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ) Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás programban (UJVSZ) 1. Menüpont A Számlázás - vevő szállító nyilvántartás (UJVSZ) programban az online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó

Részletesebben

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató OTPdirekt Internet Banking Használati útmutató 1 Tartalom I. OTPdirekt Internet Banking : Azonosítási lépések I.1. Azonosítás OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártya segítségével...3 I.2. Azonosítás

Részletesebben

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata Tartalomjegyzék Tartalom A e-vámügyintézés megnyitása és a csomagazonosítás 1 A küldemény feladója 2 A küldemény címadatai 3 A küldemény adatai 4 Mellékletek

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Frissítve 2017. márciusban Tartalom Regisztráció... 2 E-mail-címének aktiválása... 9 Mobiltelefonszámának aktiválása... 9 Elfelejtette a felhasználói

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben