1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN"

Átírás

1 1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT BUDAPEST, DAMJANICH U Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT Budapest, Maglódi út 8. Tel.: , ; Fax: info@pxp.hu, munka@pxp.hu

2 A 2/1984 (III. 10.) számú BkM-IpM rendelet alapján, mint gyártó tanúsítjuk, hogy a készülékek a Használati útmutatóban közölt adatoknak megfelelnek. A készülékben nincs olyan biztosíték vagy alkatrész, mely a felhasználó által cserélhetô. A meghibásodott készüléket, beleértve a csatlakozóvezetéket is, csak szakember javíthatja. A használati és kezelési útmutatóban és a szerelési utasításban foglalt elôírásokat pontosan tartsa be. A gondatlanságból és az útmutatóban, illetve utasításban levô elôírások be nem tartásából származó károkért a gyártó vállalat nem vállal felelôsséget. A készüléket csak háztartásban és rendeltetésszerû célokra szabad alkalmazni. Köszönjük, hogy cégünket bizalmával megtisztelte és az általunk forgalmazott háztartási készülék mellett döntött. Bízunk abban, hogy a most megvásárolt termék sok örömet szerez majd Önnek. Állandóan bôvülô termékválasztékunkat mintaboltunkban és viszonteladóinknál figyelemmel kísérheti. Fagor Hungária Kft.

3 Tartalom 1. Biztonsági és használati útmutató Üzembe helyezés és csatlakoztatás A kezel szervek leírása Kezelési útmutató Tisztítás és karbantartás 82 Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, alaposan olvassa el az ebben a kézikönyvben található útmutatást, hogy pontosan megértse, hogyan kell biztonságosan és helyesen üzemeltetni a mosogatógépet. A kézikönyv fejezetekre tagozódik, amelyekben magyarázatokkal és részletes rajzokkal lépésr l lépésre bemutatjuk a mosogatógép m ködését. Útmutatást adunk a kosarak, a szórókarok, a tartályok, a sz r k és a mosogatási programok, valamint a kezel szervek helyes használatára. Kövesse a javasolt tisztítási eljárásokat, mert csak így biztosíthatja, hogy mosogatógépe mindig tökéletesen m ködjön. E kézikönyvben könnyen, gyorsan megtalálja a választ a mosogatógépe használatával kapcsolatban felmerül összes kérdésére. ÜZEMBE HELYEZÉSI ÚTMUTATÓ: a beszerelést, csatlakoztatást, üzembe helyezést végz és a berendezés m ködését ellen rz szakember számára. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: a mosogatógép használatára vonatkozó javaslatokat, a kezel szervek leírását és a szükséges tisztítási és karbantartási tevékenységek leírását tartalmazza.

4 Biztonsági el írások. Biztonsági és használati útmutató EZ A KÉZIKÖNYV A KÉSZÜLÉK SZERVES RÉSZÉT KÉPEZI, ÉS MINDIG A MOSOGATÓGÉP KÖZELÉBEN KELL TARTANI. A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATBA VÉTELE EL TT GONDOSAN TANULMÁNYOZZUK A KÉZIKÖNYVBEN TALÁL- HATÓ ÚTMUTATÓT. A BESZERELÉST SZAKKÉPZETT SZEREL NEK KELL VÉGEZNIE AZ ÉR- VÉNYBEN LÉV EL ÍRÁSOK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL. A KÉSZÜLÉK HÁZ- TARTÁSI CÉLRA KÉSZÜLT, ÉS MEGFELEL A JELENLEG ÉRVÉNYBEN LÉV EGK-IRÁNYELVEKNEK (73/23, 89/336 és 92/3 ), BELEÉRTVE AZ ELEKTRO- MÁGNESES INTERFERENCIA MEGEL ZÉSÉRE ÉS MEGSZÜNTETÉSÉRE VONATKOZÓKAT IS. A KÉSZÜLÉK EDÉNYEK MOSOGATÁSÁRA ÉS SZÁRÍTÁSÁRA TERVEZTÉK. BÁRMELY MÁS CÉLÚ IGÉNYBEVÉTEL NEM RENDELTETÉSSZER HASZ- NÁLATNAK MIN SÜL. A GYÁRTÓ SEMMIFÉLE FELEL SSÉGET NEM VÁL- LAL A FENTI CÉLTÓL ELTÉR HASZNÁLAT ESETÉN. A M SZAKI ADATOKAT, A GYÁRTÁSI SZÁMOT ÉS JELZÉSEKET TARTAL- MAZÓ TÍPUSTÁBLA AZ AJTÓ BELS PEREMÉN, JÓL LÁTHATÓAN KERÜLT ELHELYEZÉSRE. AZ AJTÓ BELS PEREMÉN TALÁLHATÓ TÍPUSTÁBLÁT TILOS ELTÁVOLÍTANI! KICSOMAGOLÁS UTÁN A HULLADÉK CSOMAGOLÓANYAGOT NE HAGYJUK SZABADON A LAKÁSBAN. VÁLOGASSUK SZÉT A KÜLÖNBÖZ ANYAGOKAT ÉS HELYEZZÜK EL A LEGKÖZELEBBI SZELEKTÍV HULLADÉKGY JT BEN. A KÉSZÜLÉKET AZ ÉRVÉNYBEN LÉV ELEKTROMOS BIZTONSÁGI EL ÍRÁ- SOKNAK MEGFELEL EN VÉD FÖLDELÉSSEL KELL ELLÁTNI. A GYÁRTÓ ELHÁRÍT MINDEN, SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL VAGY ANYAGI KÁRRAL KAPCSOLATOS FELEL SSÉGET, AMELY A FÖLDELÉS HIÁNYÁ- BÓL VAGY A FÖLDEL VEZETÉK HIBÁS CSATLAKOZTATÁSÁBÓL ERED. HA A BERENDEZÉST NEM KONNEKTORBA DUGOTT VILLÁSDUGÓVAL CSATLAKOZTATJUK AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATHOZ, LEGALÁBB 3 MM KONTAKTNYÍLÁSÚ SZIGETELT KAPCSOLÓT KELL FELSZERELNI. AZ ELEKTROMOS VEZETÉKEN LÉV VILLÁSDUGÓNAK ÉS A KONNEKTOR- NAK UGYANOLYAN TÍPUSÚNAK KELL LENNIE, ÉS MEG KELL FELELNIE AZ ÉRVÉNYBEN LÉV EL ÍRÁSOKNAK. ELLEN RIZZÜK, HOGY A TÁPÁRAM FESZÜLTSÉGE ÉS FREKVENCIÁJA MEGFELEL-E A TÍPUSTÁBLÁN FELTÜN- TETETT ÉRTÉKEKNEK. NE HASZNÁLJUNK ADAPTERT VAGY PÁRHUZAMOS KAPCSOLÁST. SOHA NE A KÁBELNÉL FOGVA HÚZZUK KI A VILLÁSDU- GÓT A KONNEKTORBÓL.

5 Biztonsági el írások BESZERELÉS UTÁN A VILLÁSDUGÓNAK HOZZÁFÉRHET NEK KELL MARADNIA. A SÉRÜLT ELEKTROMOS VEZETÉKET KIZÁRÓLAG SZAKEMBERREL SZABAD KICSERÉLTETNI. AZ ELEKTROMOS VEZETÉK CSERÉJE UTÁN ELLEN RIZZÜK, HOGY A KÁBELRÖGZÍT BIZTOSAN RÖGZÍTVE VAN-E A HELYÉN. HA A KÉSZÜLÉKET SZ NYEGGEL VAGY SZ NYEGPADLÓVAL BURKOLT PADLÓN HELYEZZÜK EL, FIGYELJÜNK ARRA, HOGY A GÉP ALSÓ RÉSZÉN LÉV NYÍLÁSOKAT NE ZÁRJUK EL. HASZNÁLAT UTÁN A KÉSZÜLÉKET AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉRDEKÉ- BEN MINDEN ESETBEN KAPCSOLJUK KI. AZ ELAVULT KÉSZÜLÉKET HASZNÁLHATATLANNÁ KELL TENNI. HÚZZUK KI A CSATLAKOZÓT A KONNEKTORBÓL, ÉS A HÁLÓZATI VEZETÉKET VÁGJUK LE. RÖGZÍTSÜK AZOKAT AZ ALKATRÉSZEKET, AMELYEK GYERMEKEK SZÁMÁRA VESZÉLYESEK LEHETNEK (ZÁRAK, AJTÓK STB.). EZUTÁN A KÉSZÜLÉKET HELYEZZÜK EL A SZELEKTÍV HULLADÉKGY JT HELYEN. MEGHIBÁSODÁS ESETÉN CSATLAKOZTASSUK LE A KÉSZÜLÉKET AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATRÓL, ÉS ZÁRJUK EL A VÍZCSAPOT IS. EZUTÁN HÍVJUNK SZAKKÉPZETT SZEREL T. NE HASZNÁLJUK A KÉSZÜLÉKET, HA A SZÁLLÍTÁS SORÁN MEGSÉRÜLT! HA EZZEL KAPCSOLATBAN KÉTSÉGEI LENNÉNEK, FORDULJON KERES- KED JÉHEZ. A KÉSZÜLÉK CSAK A GYÁRI UTASÍTÁSOK ALAPJÁN VAGY SZAKKÉPZETT SZEREL ÁLTAL CSATLAKOZTATHATÓ ÉS HELYEZHET ÜZEMBE. A KÉSZÜLÉKET CSAK FELN TTEK KEZELHETIK. NE ENGEDJÜNK GYER- MEKEKET A MOSOGATÓGÉP KÖZELÉBE, ILLETVE AZZAL JÁTSZANI. A MOSOGATÓSZEREKET TARTSUK TÁVOL A GYERMEKEKT L. NE ENGED- JÜK A GYERMEKEKET A GÉP NYITOTT AJTAJA KÖZELÉBE. A CSOMAGO- LÓANYAGOKAT (M ANYAG ZACSKÓKAT, POLISZTIROLT, FÉMRUDAK STB.) NE HAGYJUK GYERMEKEK ÁLTAL ELÉRHET HELYEN. A GYERMEKEKET TARTSUK TÁVOL A NYITOTT MOSOGATÓGÉPT L. A KÉ- SZÜLÉK TARTALMAZHAT MOSOGATÓSZER-MARADVÁNYOKAT, AMELYEK A SZEM, A SZÁJ ÉS A NYEL CS GYÓGYÍTHATATLAN SÉRÜLÉSÉT OKOZ- HATJÁK, S T AKÁR FULLADÁSOS HALÁLT IS EL IDÉZHETNEK.

6 Biztonsági el írások NE TÖLTSÜNK A KÉSZÜLÉKBE OLDÓSZERT (PL. ALKOHOLT, TERPEN- TINT), MERT ROBBANÁST OKOZHAT. NE HELYEZZÜNK A GÉPBE HAMUVAL, VIASSZAL VAGY FESTÉKKEL SZENNYEZETT EDÉNYT. NE TÁMASZKODJUNK A KÉSZÜLÉKNEK ÉS NE ÜLJÜNK RÁ NYITOTT AJTAJÁRA, MERT A GÉP FELBORULHAT, ÉS EZ VESZÉLYES LEHET. NE IGYUNK AZ EDÉNYEKBEN A MOSOGATÁSI PROGRAM VÉGÉN, A SZÁRÍ- TÁSI CIKLUS EL TT ESETLEG MEGMARADT VÍZB L! AQUASTOP BERENDEZÉSSEL FELSZERELT MODELLEK AZ AQUASTOP BERENDEZÉS VÍZSZIVÁRGÁS ESETÉN MEGAKADÁLYOZZA, HOGY A VÍZ ELÁRASSZA A HELYISÉGET. HA AZ AQUASTOP BERENDEZÉS BEKAPCSOL, HÍVJUNK SZAKKÉPZETT SZEREL T A HIBA MEGÁLLAPÍTÁSÁ- HOZ ÉS JAVÍTÁSÁHOZ. AZ AQUASTOP BERENDEZÉSSEL FELSZERELT MODELLEKNÉL A GUMI VÍZCS BEN MÁGNESSZELEP TALÁLHATÓ. SOHA NE VÁGJUK EL A CSÖVET, ÉS ÜGYELJÜNK ARRA, HOGY A MÁGNESSZELEP NE ESHESSEN A VÍZBE. HA A GUMI VÍZCS MEGSÉRÜL, CSATLAKOZTASSUK LE A KÉSZÜLÉKET AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATRÓL ÉS A VÍZCSAPRÓL IS. KÖZVETLENÜL A MOSOGATÓGÉP ÜZEMBE HELYEZÉSE UTÁN VÉGEZ- ZÜNK RÖVID PRÓBÁT A KÉSZÜLÉKKEL AZ ALÁBBI LEÍRÁS SZERINT. HA A MOSOGATÓGÉP NEM M KÖDIK MEGFELEL EN, CSATLAKOZTASSUK LE AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATRÓL, ÉS FORDULJUNK A LEGKÖZELEBBI SZERVIZHEZ. NE PRÓBÁLJA A GÉPET SAJÁT MAGA MEGJAVÍTANI! A MOSOGATÓGÉP KIELÉGÍTI A BIZTONSÁGRA ÉS ELEKTROMOS KÉSZÜ- LÉKEKRE VONATKOZÓ ÖSSZES ÉRVÉNYBEN LÉV EL ÍRÁST. BÁRMELY M SZAKI JELLEG ELLEN RZÉST CSAK SZAKKÉPZETT, ILLETÉKES SZEREL VÉGEZHET: JOGOSULATLAN SZEMÉLYEK ÁLTAL A GÉPEN VÉGZETT JAVÍTÁSOK ÉRVÉNYTELENÍTIK A GARANCIÁT, TOVÁBBÁ VE- SZÉLYT JELENTHETNEK A HASZNÁLÓJA SZÁMÁRA. A gyártó elhárít magáról minden, személyi sérüléssel vagy anyagi kárral kapcsolatos felel sséget, amely a készülék bármely alkatrészén végzett szakszer tlen beavatkozás vagy nem eredeti alkatrészek beépítése folytán állt el.

7 Üzembe helyezési útmutató 2. Üzembe helyezés és csatlakoztatás Vegyük le a polisztirol kosárrögzít ket. Állítsuk a mosogatógépet a kívánt helyre. A készülék hátával vagy oldalaival a falhoz vagy más bútordarabhoz helyezhet. Ha a mosogatógép sugárzó h közelében kerül elhelyezésre, szereljük fel a speciális szigetel panelt a hibás m ködést okozó túlmelegedés megel zésére. A stabilitás érdekében a beépített vagy aláépített mosogatógépet csak folytonos munkalap alá építsük, és csavarozzuk a szomszédos elemekhez. A csatlakozó víz- és szennyvízcsöveket bármely irányba el lehet fordítani. Ügyeljünk arra, hogy a csövek ne törjenek vagy tekeredjenek meg, ne nyomódjanak össze, és ne legyenek túlságosan megfeszítve. A készülék magasságát állítható lábai segítségével szintezzük be a padlón. Ez a gép megfelel m ködéséhez feltétlenül szükséges. Néhány modellen csak egy állítható láb van a hátsó részen, amely a készülék elejének alsó részén található csavarral állítható. 2. Csatlakoztatás a vízvezetékhez A dugulás vagy károsodás veszélyének megel zése: ha a vízvezeték új vagy hosszabb ideig használaton kívül volt, csatlakoztatás el tt ellen- rizzük, hogy a víz tiszta, szennyez désmentes-e, különben a készülék károsodhat. A mosogatógépet mindig új gumics vel kell a vízvezetékhez csatlakoztatni. Régi, használt csövet ne használjunk. CSATLAKOZTATÁS A VÍZVEZETÉKHEZ A vízellátó csövet a hidegvíz-vezetékhez ¾ -os gázcs menettel csatlakoztassuk, beleépítve a tartozék A jel sz r t. Ügyeljünk a cs rögzítésére: kézzel er sen csavarjuk a csövet a helyére, majd szorítsuk meg fogóval további ¼ fordulatnyit. AQUASTOP berendezéssel ellátott mosogatógép esetén a sz r már be van építve a csavarmenetes gy r be.

8 Üzembe helyezési útmutató A mosogatógépet 60 C-ot meg nem haladó h mérséklet meleg vízre is lehet csatlakoztatni. A meleg vízre való csatlakoztatás mintegy 20 perccel csökkenti a mosogatási id t, de csekély mértékben rontja a mosogatás hatékonyságát. A házi melegvíz-vezetékre való csatlakoztatást ugyanúgy végezzük, mint a fent leírt hidegvíz-vezetékre történ csatlakoztatást. SZENNYVÍZCSATLAKOZÁS Csatlakoztassuk a mosogatógép szennyvízcsövét egy legalább 4 cm átmér j szennyvízvezetékre, vagy másik megoldásként vezessük a konyhai mosogatóba a mellékelt m anyag tartóval rögzítve, de ügyeljünk arra, hogy a cs ne nyomódjon össze vagy ne törjön meg túlságosan. Fontos, hogy a cs ne lazulhasson meg és ne eshessen le. Ezért a m anyag tartón lév lyuk segítségével a csövet a falhoz vagy a vízcsaphoz lehet rögzíteni. A cs szabad végét cm magasságban kell rögzíteni, és az soha nem merülhet víz alá. Ha a szennyvízvezetéket vízszintesen toldani kell (legfeljebb 3 m), akkor a szennyvízcs a padló fölött legfeljebb 85 cm magasságban lehet. 2.2 Elektromos csatlakoztatás Dugaszoljuk a hálózati kábelt a megfelel fali konnektorba, az. Biztonsági és használati útmutató c. fejezetben leírtak szerint.

9 Használati utasítások H 3. A vezérlők leírása 3.1 Felső kapcsolótábla A mosogatógép összes vezérlője a felső kapcsolótáblán van elrendezve. 1 MOSÁS PROGRAM VÁLASZTÓ 2 BE/KI GOMB 3 SZUPER PROGRAM GOMB 4 ECO 55 C PROGRAM GOMB 5 BE/KI JELZŐLÁMPA 6 NINCS SÓ FIGYELMEZTETŐLÁMPA 7 SÜLLYESZTETT AJTÓFOGYNTYÚ A MOSÁS PROGRAM BEÁLLÍTÁSA A legmegfelelőbb program kiválasztásához lásd az alábbi táblázatot, mely a szennyeződés mértékétől és az edény típusától függően megadja az ajánlott programot. Miután a táblázat segítségével kiválasztotta a legmegfelelőbb mosás programot, forgassa a PROGRAMVÁLASZTÓ gombot (1) a kiválasztott program beállításra úgy, hogy mutató a programszámra mutasson. Ha a készüléket ellátták a kiválasztott programjelző lemezzel, akkor az mutatni fogja a programbeállítás számát.

10 H Használati utasítások PROGRAMTÁBLÁZAT TEKERŐKAPCSOLÓ ÉS GOMB SZENNYEZŐDÉS TÍPUSA ÉS FOKA AZ EDÉNYEKEN PROGRAMFOLYAMAT MOSÓSZER MENNYISÉG GRAMM 1 ÁZTATÁS Tálak és edények esetén, amíg tele nem lesz a gép Hideg előmosás 2 SUPER SUPER 65ºC Nagyon koszos tálak és edények esetén, rászáradt ételmaradék esetén Előmosás 45ºC-on Mosás 65ºC-on 2 hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás NORMÁL 65ºC Átlagosan koszos tálak és edények esetén Hideg előmosás Mosás 65ºC-on Hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás 25 3 RÖVID NORMÁL Átlagosan koszos tálak és edények esetén, kevés száraz maradékkal Mosás 65ºC-on Hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás 25 3 ECO 55ºC (*) EN ECO 55ºC Enyhén koszos tálak és edények esetén, kevés száraz maradékkal Mosás 55ºC-on Hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás 25 4 KÍMÉLŐ 45ºC Edények kevés kosszal Mosás 45ºC-on Hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás 25 4 GYORS 55ºC ECO 55ºC Edények kevés kosszal, kényes részekkel Mosás 55ºC-on Hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás 20 5 ÖBLÍTÉS Felfrissítést igénylő edényekhez Hidegöblítés Öblítés 65ºC-on Szárítás Az áztatás programot csak féltöltéssel használja. (*) Referenciaprogram az EN szabvány szerint. ( ) Nem áll rendelkezésre.

11 A mosogatási program nem indul el, amíg a mosogatógép ajtaja nyitva van vagy nincs jól becsukva. TANÚSÍTÁSI ADATOK Referenciaszabvány EN Referenciaprogram Programválasztó 3-as állásban (EGYGOMBOS MODELLEK) Programválasztó 3-as állásban + ECO 55 C (HÁROMGOMBOS MODELLEK) Mosogatási kapacitás 9 teríték Mosogatószer típusa B Mosogatószer mennyisége 25 g Öblít szer-beállítás Modellt l függ en ¾ vagy 4/6 EN A fels kosárnak alsó állásban kell lennie. 3.2 Mosogatási programok A mosogatási program bekapcsolása el tt ellen rizzük, hogy a vízellátást biztosító csap nyitva van-e. megfelel mennyiség mosogatószer van-e a tartályban. a kosarak megfelel en vannak-e behelyezve. A szórókarok szabadon, akadálymentesen tudnak-e forogni. A mosogatógép ajtaja jól be van-e csukva.

12 A PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA A folyamatban lév mosogatási program megszakításához kapcsoljuk ki a mosogatógépet a (2) F KAPCSOLÓ megnyomásával. Fordítsuk a programválasztót SOAK (áztatás) állásba, és várjuk meg, hogy az áztatóprogram elinduljon. A program befejez désekor kapcsoljuk ki a gépet a (2) F KAPCSOLÓ megnyomásával. A MOSOGATÁSI PROGRAM MEGVÁLTOZTATÁSA A folyamatban lév mosogatási program megváltoztatásához kapcsoljuk ki a mosogatógépet a (2) F KAPCSOLÓ megnyomásával. Fordítsuk a programválasztót a kívánt állásba, majd kapcsoljuk be újra a mosogatógépet a (2) F KAPCSOLÓ megnyomásával. A mosogatógép automatikusan végrehajtja az új programot. TAKARÉKOSKODJUNK AZ ENERGIÁVAL ÉS VÉDJÜK A KÖRNYEZETET! Törekedjünk arra, hogy a mosogatógépet lehet leg teljes töltéssel használjuk. Ne mosogassuk az edényeket folyó vízzel. Válasszuk a szennyez désnek leginkább megfelel mosogatási programot. Nem szükséges az edényeket el zetesen leöblíteni. Ha van legfeljebb 60 C-os melegvíz-vezeték, arra csatlakoztassuk. Ha lehet, hagyjuk ki a szárítóprogramot úgy, hogy a mosogatási ciklus végén kinyitjuk a gép ajtaját; a leveg és a maradék h tökéletesen megszárítja az edényeket. TAKARÉKOSKODJUNK A MOSOGATÓSZERREL ÉS VÉDJÜK A KÖRNYEZETET! A mosogatószerben lév foszfátok ártalmasak környezetünkre. A túlzott mosogatószer-fogyasztás elkerülése és az energiatakarékosság érdekében tartsuk szem el tt a következ ket: válasszuk szét a kényes edényeket azoktól, amelyek ellenállóbbak az er s mosogatószerekkel és a magasabb h mérséklettel szemben; ne öntsük a mosogatószert közvetlenül az edényekre.

13 Ha a mosogatógépet ki kell nyitnunk a mosogatási ciklus közben, a program csak egyperces várakozás után folytatódik. Miután újra jól becsuktuk a mosogatógép ajtaját, a mosogatási program ott folytatódik, ahol abbamaradt. Ez a m velet azonban negatívan befolyásolhatja a mosogatási program eredményességét. A PROGRAM VÉGÉN A mosogatási program végén a programkapcsoló a lefolytatott programhoz tartozó STOP jelzésen megáll. Ekkor kapcsoljuk ki a mosogatógépet a (2) F KAPCSOLÓ megnyomásával. AZ EDÉNYEK KIVÉTELE A MOSOGATÓGÉPB L A mosogatási program végén, miel tt az edényeket kivennénk, várjunk legalább 20 percet, hogy leh lhessenek. Tanácsos el ször az alsó kosárban lév edényeket kivenni, és csak ezután a fels ben lév ket, hogy ne csepegjen víz a fels kosárban lév edényekr l az alsó kosárban lév kre.

14 4. Kezelési útmutató A mosogatógép megfelel üzembe helyezése után az alábbiak szerint készítsük el a használatra: Állítsuk be a vízlágyító rendszert; Töltsük be a regeneráló sót; Töltsük be a mosogatószert és az öblít t. 4. A vízlágyító rendszer használata A vízben található vízk mennyisége (a víz keménysége) fehéres szín lerakódást okoz a száraz edényeken, amelyek id vel fénytelenné válnak. A mosogatógép automatikus vízlágyító rendszerrel van felszerelve, amely a speciális vízlágyító só segítségével csökkenti a víz keménységét. A mosogatógép gyárilag 3-as vízkeménységi fokra van beállítva (átlagos vízkeménység 4 60 df 24 3 dh). SÓ Ha a felhasznált víz közepes keménység, a vízlágyító só tartályát mintegy 20 mosogatási program után újra fel kell tölteni. A tartályba kb.,5 kg szemcsés só fér. A tartály a mosogatógép fenekén található. Az alsó kosár eltávolítása után csavarjuk le a tartály fedelét az óramutató járásával ellentétes irányban, és öntsük be a sót a mosogatógéphez tartozó tölcsér segítségével. Miel tt a fedelet visszacsavarnánk, távolítsuk el az összes sómaradványt a nyílás környékér l. Amikor a mosogatógépet el ször használjuk, a sóhoz töltsünk egy liter vizet is a tartályba. Mindig gy z djünk meg arról, hogy a sótartály fedele szorosan vissza van-e csavarva. A mosogatószerrel kevert víz soha ne kerüljön be a sótartályba, mert ez rontaná a regeneráló rendszer m ködését. Ha ez mégis megtörténne, akkor a garancia érvényét veszti. Csak háztartási mosogatógépekhez készült, speciális regeneráló sót használjunk! Sótabletta használata esetén ne töltsük teljesen tele a tartályt!

15 Ne használjunk asztali sót, mert oldhatatlan alkotórészei id vel károsíthatják a vízlágyító rendszert. Ha szükségessé vált a vízlágyító só utántöltése, azt a mosogatási program kezdete el tt tegyük meg, mert így a felesleges sóoldatot a víz azonnal eltávolítja. Ha túlságosan hosszú ideig van sós víz a tartályban, az korróziót okozhat. Ügyeljünk arra, hogy ne tévesszük össze a vízlágyító só és a mosogatószer dobozát! Ha mosogatószert töltünk a sótartályba, az károsítja a vízlágyító rendszert. A VÍZLÁGYÍTÓ RENDSZER BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép olyan vízlágyító rendszerrel van ellátva, amelyet használója a víz keménységi fokának megfelel en állíthat be. A beállító kapcsoló a vízlágyító berendezésben, a fedél alatt található, és öt fokozat beállítását teszi lehet vé.

16 VÍZKEMÉNYSÉGI TÁBLÁZAT német keménységi fok ( dh) VÍZKEMÉNYSÉG francia keménységi fok ( df) BEÁLLÍTÁS fokozat, ne használjunk sót fokozat fokozat fokozat fokozat fokozat A vezetékes víz keménységi fokára vonatkozó felvilágosításért forduljunk a helyi vízszolgáltató vállalathoz. 4.2 Az öblít - és a mosogatószer-adagoló használata A mosogatószer- és öblít szer-adagoló a gép ajtajának bels oldalán található: a mosogatószer-adagoló a bal oldalon, az öblít szer-adagoló a jobb oldalon. A SOAK (áztató) program kivételével minden mosogatási ciklus el tt a mosogatószer-adagolóba a szükséges mennyiség mosogatószert be kell töltenünk. Az öblít szert ellenben csak akkor kell utántöltenünk, amikor szükséges.

17 AZ ÖBLÍT SZER BETÖLTÉSE Az öblít szer hatására az edények gyorsabban száradnak, és nem rakódik le rajtuk vízk vagy rozsda. Az öblít szert a gép automatikusan adagolja a vízhez az utolsó öblítés alkalmával, az ajtó bels oldalán található tartályból. Az öblít szer betöltése: Nyissuk ki az ajtót. Csavarjuk le a tartály fedelét az óramutató járásával ellentétes irányban ¼ fordulattal, és vegyük le. Töltsük tele az öblít szer-tartályt az öblít szerrel (körülbelül 40 cm 3 fér bele). A tartályfedél oldalán lév ablaknak teljesen be kell sötétednie. Akkor kell öblít szert utántölteni, amikor az ablak kivilágosodik, vagy ha az öblít szer-hiányt jelz lámpa világít. Helyezzük vissza a fedelet és forgassuk el az óramutató járásával megegyez irányban. Törl kend vel töröljük le az esetlegesen melléöntött öblít szert, ami habképz dést okozhat. AZ ÖBLÍT SZER-ADAGOLÓ BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép gyárilag közepes vízkeménységre van beállítva. A beállítást azonban át lehet állítani oly módon, hogy a beállítót a kívánt állásba fordítjuk: az öblít szer mennyisége az adagoló beállításától függ. Az adagolót er sebb fokozatra kell állítani, ha az elmosogatott edények fénytelenek vagy foltosak. Az öblít szer-adagoló beállításához forgassuk el a tartály fedelét ¼ fordulattal az óramutató járásával ellentétes irányba, és vegyük le. Ezután csavarhúzóval forgassuk el a beállítót a kívánt irányba. Tegyük vissza a fedelet, és csavarjuk rá az óramutató járásával megegyez irányban. Az öblít szer mennyiségét növelni kell, ha az elmosogatott edények fénytelenek, vagy foltosak. Ha az edények ragadnak vagy fehér csíkok látszanak rajtuk, akkor csökkentsük az öblít szer mennyiségét.

18 A MOSOGATÓSZER BETÖLTÉSE A mosogatószer-adagoló fedelének kinyitásához finoman nyomjuk meg a P gombot. Töltsük be a mosogatószert, és óvatosan csukjuk vissza fedelet. A mosogatási program közben az adagoló fedele automatikusan kinyílik. Amennyiben SUPER programot választottunk, akkor a szokásos mosogatószer-mennyiségnél több mosogatószert kell tölteni a G vagy a H kamrába. Csakis speciális, mosogatógéphez gyártott mosogatószert használjunk. Az optimális mosogatási eredmény eléréséhez fontos, hogy jó mosogatószert használjunk. A mosogatószeres dobozt alaposan lezárva, száraz helyen kell tárolni, hogy elkerüljük a mosogatószer összecsomósodását, ami károsan befolyásolja a mosogatás hatékonyságát. A már felbontott dobozt ne tároljuk túlságosan sokáig, mert a mosogatószer elveszíti mosóerejét. Ne használjunk kézi mosogatószereket, mert ezek sok habot képeznek, s az rontja a mosogatógép m ködését. Megfelel mennyiség mosogatószert használjunk! Ha túl kevés a mosogatószer, akkor csak a szennyez dés egy részét tudja eltávolítani az edényekr l, a túlságosan sok viszont pazarlás, mert nem javítja a mosogatás hatékonyságát.

19 A piacon a legkülönböz bb típusú folyékony, por és tabletta kiszerelés mosogatószerek kaphatók. A különböz mosogatószereknek különböz a kémiai összetétele is: némelyik tartalmaz foszfátot, míg mások foszfátmentesek és természetes enzimeket tartalmaznak. - A foszfátokat tartalmazó mosogatószerek hatásosabbak a zsírokkal és a keményít kkel szemben 60 C feletti h mérsékleten. - Az enzimtartalmú mosogatószerek viszont alacsonyabb h mérsékleten (40 55 C) is hatásosak és biológiailag könnyebben lebomlanak. Az enzimtartalmú mosogatószerekkel alacsonyabb h mérsékleten is olyan eredmény érhet el, mint a hagyományos mosogatószerekkel 65 C-on. Környezetvédelmi szempontból javasolt a foszfát- és klórmentes mosogatószerek használata. Ha mosogatószer kerül az öblít szer tartályába akár folyékony formában is, az károsítja a mosogatógépet.

20 4.3 Általános figyelmeztetések és javaslatok Miel tt a mosogatógépet el ször használatba vennénk, javasolt elolvasni az alábbi tanácsokat a mosogatott edénytípusokkal és a mosogatógépben történ elhelyezésükkel kapcsolatban. Általában nincsenek korlátozások a háztartásban el forduló edények gépi mosogathatóságával kapcsolatban, de néhány esetben tekintetbe kell vennünk tulajdonságaikat. Miel tt az edényeket a kosarakba tennénk, ügyeljünk az alábbiakra: távolítsuk el a durvább ételmaradékokat: többek között csontot, halszálkát stb., amelyek eltömíthetik a sz r t vagy károsíthatják a szivattyút. a fazekak és lábasok aljáról távolítsuk el az odaégett ételmaradékokat, ami megkönnyíti a mosogatást, majd úgy kell ket betenni az ALSÓ KOSÁRBA. Nem szükséges az edényeket folyó vízzel elmosogatni, miel tt betennénk ket a mosogatógépbe, mert ez csak vízpazarlás. Az edények helyes elhelyezése a mosogatógépben segít az optimális mosogatási eredmény elérésében. FIGYELEM! Bizonyosodjunk meg arról, hogy az edények biztonságosan állnak a helyükön, nem tudnak felborulni, és nem akadályozzák a szórókarok forgását a mosogatási program közben. Ne helyezzünk olyan kisméret tárgyat a kosárba, amely leeshet és így akadályozhatja a szórókarok forgását vagy a szivattyú munkáját. Az öblös edényeket (csészéket, tálakat, poharakat és lábasokat) mindig nyílásukkal lefelé, ferde szögben helyezzük a kosárba, hogy a víz ki tudjon folyni bel lük. Ne helyezzük az edényeket egymás tetejére, és ügyeljünk arra, hogy ne fedjék egymást. Ne helyezzük a poharakat túlságosan közel egymáshoz, mert összekoccanhatnak és eltörhetnek, vagy foltossá válhatnak ott, ahol egymáshoz érnek. BIZONYOSODJUNK MEG ARRÓL, hogy a behelyezett edényeket szabad mosogatógépben mosni.

21 Gépi mosogatással nem tisztítható tárgyak: Fából készült edények, tálak: a magas mosogatási h fok károsíthatja ket. Kézm ves termékek: ritkán alkalmasak a gépi mosogatásra. Az aránylag magas h mérséklet és a mosogatószerek károsíthatják ket. M anyag edények: általában nem h állóak és elveszíthetik formájukat. A h álló m anyagból készült edényeket a fels kosárba helyezzük. Vörös- és sárgaréz, ón- vagy horganyzott edények és tárgyak: ezek foltossá válhatnak. Alumínium edények: az eloxált alumíniumból készült tárgyak elveszíthetik színüket. Ezüsttárgyak: az ezüsttárgyak foltossá válhatnak. Üveg és kristály: általában az üveg- és kristálytárgyakat be lehet tenni a mosogatógépbe. Azonban bizonyos fajta üveg- és kristálytárgyak homályossá válnak és sok mosogatás után elveszítik átlátszóságukat. Ezért ezeket a tárgyakat javasolt a lehet legenyhébb programmal mosogatni. Festett tárgyak: a kereskedelemben kapható festett tárgyak általában eléggé tartósak ahhoz, hogy mosogatógépben lehessen mosogatni ket, azonban színeik a sok mosogatástól fakulhatnak. Ha kétség merül fel a színek tartósságával kapcsolatban, csak néhány darabot mosogassunk egy hónapig.

22 4.4 A kosarak használata A mosogatógép kapacitása 9 teríték, a tálalóedényekkel együtt. ALSÓ KOSÁR Az alsó szórókar teljes teljesítménye az alsó kosárra irányul, ezért ezt a legnehezebben tisztítható, er sen szennyezett edények mosogatására javasolt használni. Az edények a mosogatógépben bármilyen kombinációban elhelyezhet k, az egyetlen feltétel, hogy minden edény, lábas, fazék a szennyezett részével lefelé, az alulról jöv vízsugár irányába legyen állítva. AZ ALSÓ KOSÁR MEGTÖLTÉSE Óvatosan, függ legesen állítva helyezzük be a lapos- és mélytányérokat, desszertes tányérokat és tálalóedényeket. A lábasokat, fazekakat és fed iket a nyílásukkal lefelé helyezzük el. A mélytányérok és tálkák elhelyezésénél ügyeljünk arra, hogy ne érjenek össze. Elhelyezési példák:

23 EV ESZKÖZTARTÓ KOSÁR Az ev eszközt nyelükkel lefelé úgy kell behelyezni, hogy szépen, rendezetten álljanak a kosárban. Ügyeljünk arra, hogy a kések éle ne sértse fel kezünket. A kosárba mindenfajta ev eszköz belehelyezhet, az olyan hosszúak kivételével, amelyek a fels szórókar útjába ütköznének. A mer kanalakat, a fakanalakat és a konyhakéseket a fels kosárba helyezzük, és bizonyosodjunk meg arról, hogy a kések pengéje nem nyúlik ki a kosárból. FELS KOSÁR A fels kosárban a kis- és közepes méret edényeket, pl. a kistányérokat, teás- és kávéscsészéket, lapos tálakat, és h álló m anyagból készült könny tárgyakat ajánlott elhelyezni. Ha a fels kosarat a legalsó helyzetben használjuk, akkor tálalóedényeket is elhelyezhetünk benne, feltéve, hogy csak kissé szennyezettek. A hely legkedvez bb kihasználására a kosárban két felemelhet, m anyag csészetartó is található.

24 A FELS KOSÁR MEGTÖLTÉSE A tányérokat a tetejükkel el re nézve helyezzük el, a csészék és az öblös tálak pedig nyílásukkal mindig lefelé álljanak. A kosár bal oldalán két szinten lehet a csészéket és a poharakat elhelyezni. A jobb oldalon a kistányérokat és a csészealjakat függ legesen lehet beállítani a tartók közé. Példák az elhelyezésre: A FELS KOSÁR BEÁLLÍTÁSA A fels kosarat két helyzetbe lehet állítani a használó igényeinek megfelel en, és az alsó kosárban elhelyezett edények magasságától függ en. Az alábbiak szerint járjunk el: fordítsuk el az E rögzít t jobbra és balra 90 -kal mindkét vezet sínen vegyük le a kosarat emeljük meg a kosarat, és illesszük a két kisebb kereket a vezet sínekbe állítsuk vissza a vezet síneken lév E rögzít ket eredeti helyzetükbe.

25 5. Tisztítás és karbantartás Miel tt bármilyen tevékenységet végeznénk, a mosogatógépet mindig csatlakoztassuk le az elektromos hálózatról. 5. Általános figyelmeztetések és javaslatok Ne használjunk savas vagy dörzshatású mosogatószert. Rendszeresen tisztítsuk meg a mosogatógép küls felületét és ajtóburkolatát puha, vizes ronggyal, vagy esetleg olyan tisztítószerrel, amely festett felületekhez is alkalmas. Az ajtó tömítését nedves szivaccsal tisztítsuk meg. Id nként (évente egyszer-kétszer) ajánlatos a mosogatóteret és a tömítéseket vizes ronggyal a visszamaradt szennyez désekt l megtisztítani. A VÍZSZ R TISZTÍTÁSA A vízellátó csap kivezetésénél található A vízsz r t id nként meg kell tisztítani. Miután elzártuk a vízellátó csapot, csavarjuk ki a vízbeszívó csövet, vegyük ki az A sz r t, és folyó víz alatt óvatosan tisztítsuk meg. Tegyük vissza az A sz r t a helyére, és óvatosan csavarjuk vissza a vízbeszívó csövet a helyére. A SZÓRÓKAROK TISZTÍTÁSA A szórókarokat könnyen ki lehet venni a fúvókák id szakos tisztítására, hogy ezzel megakadályozzuk az esetleges eltöm dést. Mossuk meg ezeket folyó víz alatt és óvatosan helyezzük vissza a helyükre, ellen- rizve, hogy forgó mozgásukat semmi sem akadályozza. A fels szórókar kivételéhez, ki kell csavarni az R rögzít gy r t. Az alsó szórókart úgy távolíthatjuk el, hogy annak középs részét húzva egyszer en kiemeljük a helyér l.

26 A SZ R EGYSÉG TISZTÍTÁSA A H sz r t ajánlott id nként kivenni, ellen rizni, és ha szükséges, meg is tisztítani. A sz r kivételéhez fogjuk meg és csavarjuk az óramutató járásával megegyez irányban, majd emeljük ki fölfelé. Ezután válasszuk szét az L és az M alkatrészeket, és a m anyag sz r két részét úgy, hogy óvatosan megnyomjuk a jelölt pontokon, majd felfelé széthúzva szétválasztjuk. Felfelé emeléssel távolítsuk el a központi sz r t. A MEGFELEL KARBANTARTÁSSAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZ- TETÉSEK ÉS JAVASLATOK: A sz r t folyó víz alatt, er s kefével tisztítsuk. Fontos, hogy alaposan tisztítsuk meg a sz r t a fenti útmutató szerint. A mosogatógép nem m ködik, ha a sz r eltöm dött. Óvatosan helyezzük vissza a sz r ket a helyükre, nehogy a vízszivattyú károsodjon. TARTÓS HASZNÁLATON KÍVÜL HELYEZÉS: Futtassuk le az öblít programot egymás után kétszer. Húzzuk ki a hálózati csatlakozót. Hagyjuk nyitva résnyire az ajtót, hogy ne keletkezzenek kellemetlen szagok a mosogatótérben. Töltsük fel az öblít szer-adagolót. Zárjuk el a vízellátó csapot.

27 MIEL TT HOSSZABB SZÜNET UTÁN ÚJRA HASZNÁLATBA VENNÉNK A MOSOGATÓGÉPET: Ellen rizzük, hogy nincs-e iszap- vagy rozsdalerakódás a vízcs ben; ha van, akkor folyassuk bel le a vizet néhány percig. Csatlakoztassuk a hálózati kábelt a konnektorba. Csatlakoztassuk újra a vízbeszívó csövet a csaphoz és nyissuk meg a csapot. EGYSZER BB HIBÁK ELHÁRÍTÁSA Néhány kisebb hibát magunk is elháríthatunk az alábbi útmutató szerint: Ha a beállított program nem indul el, ellen rizzük, hogy a mosogatógép csatlakoztatva van-e az elektromos hálózathoz; nincs-e áramszünet; nyitva van-e a vízcsap; jól be van-e csukva a mosogatógép ajtaja. Ha víz marad a mosogatógép belsejében, ellen rizzük, hogy a szennyvízcs nincs-e megtörve; a szennyvízszifon nem dugult-e el; a sz r k nem töm dtek-e el. Ha az edények nem tiszták mosogatás után, ellen rizzük, hogy megfelel mennyiség mosogatószert adagoltunk-e a gépbe; van-e regeneráló só a tartályában; megfelel en helyeztük-e el az edényeket a gépben; a kiválasztott mosogatási program megfelelt-e az edények típusának és a szennyez dés mértékének; minden sz r tiszta-e, és megfelel en a helyén van-e; a szórókarokon lév szórófejek nem töm dtek-e el; semmi sem akadályozza a szórókarok forgómozgását.

28 Ha az edények nem száradnak szépen vagy fénytelenek, ellen- rizzük, hogy van-e öblít szer a tartályában; helyesen van-e beállítva az öblít szer-adagoló; jó min ség -e az alkalmazott mosogatószer, és nem veszítette-e el mosóerejét (például helytelen tárolás vagy a doboz nyitva hagyása miatt). Ha az edényeken csíkok, foltok stb. látszanak, ellen rizzük, hogy az öblít szer-adagoló nincs-e túlságosan er sre állítva. Ha a mosogatótartályban rozsdafoltok láthatók: a tartály acélból készült, ezért a rozsda csak más tárgytól származhat (a vízvezetékcs b l, a lábasoktól, az ev eszközt l stb.). A kereskedelemben kaphatók speciális rozsdaeltávolító szerek; ellen rizzük, hogy a mosogatószer mennyisége megfelel -e. Egyes mosogatószereknek er sebb korrodáló hatása van, mint a többinek. ellen rizzük, hogy a sótartály fedele megfelel en rá van-e csavarva, és hogy megfelel -e a víz keménységi fokának beállítása. Amennyiben a fenti hibaelhárítási kísérletek nem vezetnek eredményre, forduljunk a legközelebbi Vev szolgálathoz. FIGYELEM: a készüléken jogosulatlan személyek által végzett bármely beavatkozás a jótállás megsz nését vonja maga után, és költségeit a használónak kell kiegyenlítenie.

29 M SZAKI ADATOK Szélesség Mélység (a kezel panel küls szélének síkjától mérve) Magasság Befogadóképesség Víznyomás Elektromos jellemz k mm Szabadon álló: 600 mm Félig beépített: 590 mm Szabadon álló: 850 mm 870 mm Félig beépített: 820 mm 870 mm 9 szabványos teríték min. 50 max. 900 kpa (min. 0,5 max. 9 bar) lásd a típustáblát

LF-453 IT. Fagor mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15.

LF-453 IT. Fagor mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. LF-453 IT Fagor mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail:

Részletesebben

LF-455 IT. Fagor beépíthetõ mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15.

LF-455 IT. Fagor beépíthetõ mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. LF-455 IT Fagor beépíthetõ mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119

Részletesebben

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

ESF 8620ROW ESF 8620ROX. HU Mosogatógép Használati útmutató 2 RO Maşină de spălat vase Manual de utilizare 27

ESF 8620ROW ESF 8620ROX. HU Mosogatógép Használati útmutató 2 RO Maşină de spălat vase Manual de utilizare 27 ESF 8620ROW ESF 8620ROX HU Mosogatógép Használati útmutató 2 RO Maşină de spălat vase Manual de utilizare 27 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW6 55 FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett

Részletesebben

Hűtővitrin. Üzembe helyezés előtti tudnivalók

Hűtővitrin. Üzembe helyezés előtti tudnivalók Hűtővitrin HU Kedves Vásárló! Megköszönjük az Ön bizalmát, amit a mi termékünk megvásárlása iránt tanúsított. Sok örömet kívánunk Önnek a használat során. A hűtővitrin háztartási alkalmazásra, italok 0

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE TARTALOMJEGYZÉK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE Biztonsági előírások 21 Környezetvédelem 22 Energiamegtakarítás 22 2 / A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA A szárítógép általános bemutatása 23 3 / A SZÁRÍTÓGÉP ÜZEMBEHELYEZÉSE

Részletesebben

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDP2074PDW...... HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.............................................................. 3 2. TERMÉKLEÍRÁS......................................................................

Részletesebben

Használati utasítás CR-312. Presszókávé-fôzô. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.

Használati utasítás CR-312. Presszókávé-fôzô. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.hu CR-312 Presszókávé-fôzô Használati utasítás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 45FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 45FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 45FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

minicool Tipus: DS20-60 Szabadonálló és aláépithető változat DS 200 DS 300 DS 400 DS 600 Használati utasítás 207.5368.08

minicool Tipus: DS20-60 Szabadonálló és aláépithető változat DS 200 DS 300 DS 400 DS 600 Használati utasítás 207.5368.08 minicool DS 200 DS 300 DS 400 DS 600 Tipus: DS20-60 Szabadonálló és aláépithető változat Használati utasítás HU 207.5368.08 Mielőtt a hűtőkészüléket üzembe helyezi, kérjük figyelmesen olvassa el ezt a

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ZUS 6140 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. http://www.markabolt.hu/

HŰTŐSZEKRÉNY ZUS 6140 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. http://www.markabolt.hu/ HŰTŐSZEKRÉNY ZUS 6140 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Figyelmeztetések és fontos útmutatások Útmutatások a csomagoló anyagokhoz A használók számára A készülék bemutatása 5 Használat 5 A belső részek

Részletesebben

FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató

FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató Kedves Vásárló! Mielőtt a mosogatógépet üzembe helyezi, kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozza át a Használati útmutatót, mert ez a füzet fontos információkat

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20. Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516

A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20. Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516 A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20 Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516 H MAGYAR Tartalom 1. Biztonság... 82 1.1 Biztonsági előírások... 82 1.2 A szimbólumok magyarázata... 85 1.3 Rendeltetésszerű használat...

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 info@bonair-bg.hu

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE TARTALOMJEGYZÉK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE Biztonsági előírások--------------------------------------------------------------------------21 Környezetvédelem-----------------------------------------------------------------------------22

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ESL 66010. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ESL 66010. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ESL 66010 1 Önre gondoltunk, amikor megalkottuk ezt a terméket. Üdvözöljük az Electrolux világában! Köszönjük, hogy egy első osztályú Electrolux terméket választott. Az

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat (lásd az opciók leírását jobbra) A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 www.bonair.hu

Részletesebben

Használati útmutató HU 1

Használati útmutató HU 1 Használati útmutató HU 1 Tartalom Biztonsági információk... 3 Készülékleírás... 7 Alapbeállítások... 9 Alap funkciók... 10 Speciális funkciók... 13 Működés közben... 15 Milyen edény használható?... 16

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ A RUHANEMŰ ELŐKÉSZÍTÉSE A PROGRAM ÉS A FUNKCIÓK KIVÁLASZTÁSA PROGRAM INDÍTÁSA ÉS EFEJEZÉSE PROGRAM MÓDOSÍTÁSA PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA PROGRAMTÁLÁZAT NAPI KARANTARTÁS

Részletesebben

(az opciók leírását a jobb oldalon találja)

(az opciók leírását a jobb oldalon találja) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. P1 Programok 6th Sense

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM:

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út

Részletesebben

61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató

61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató 61700M Üvegkerámia főzőfelület Használati- és szerelési útmutató Kedves Vásárló! Kérjük, hogy ezt a Használati útmutatót gondosan olvassa el és az abban foglaltakat maradéktalanul tartsa be. Ha a készüléktől

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60 TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60 TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60 Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

Elektromos gőz sterilizáló

Elektromos gőz sterilizáló Tartalom Bevezetés.... 2 Biztonsági utasítások és figyelmeztetések.... 3 Leírás.... 6 Előkészítés sterilizáláshoz.... 7 Használat.... 7 A készülék tisztítása és a vízkő eltávolítása.... 8 Műszaki specifikáció....

Részletesebben

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 Mosógép Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 1 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CONSTRUCTA CP333J5 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3543383

Az Ön kézikönyve CONSTRUCTA CP333J5 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3543383 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214 HU HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214 GYORSMKÖDÉSIÚTMUTATÓ Amködésimódokrészletesismertetéseahasználatiutasításmegfelelfejezetésbentalálhatóal. Akészülék bekapcsolása A készülék bekapcsolásához nyissa ki az ajtót

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS Bevezetés CSATLAKOZTATÁS HASZNÁLAT Regisztráció FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ A berendezés részeinek bemutatása ÜZEMBE HELYEZÉS CSATLAKOZTATÁS KEZELŐPANEL HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS Gyors fagyasztás ECO MÓD

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BluWash BW-103 R KÉSZÜLÉKHEZ AZ ELEKTROMOS BALESETEK KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN! 1. Biztonságos, földelt konnektor használatával helyezze üzembe a készüléket! 2. Vigyázzon,

Részletesebben

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást!

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! Professor Kisméretű sütő PT250B Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! A készüléket kizárólag otthonában, háztartásbeli célokra alkalmazza!

Részletesebben

W2000. Original-Gebrauchsanleitung V2/0516

W2000. Original-Gebrauchsanleitung V2/0516 W2000 825215 Original-Gebrauchsanleitung V2/0516 H MAGYAR Tartalom 1. Biztonság... 210 1.1 Biztonsági előírások... 210 1.2 A szimbólumok magyarázata... 213 1.3 Rendeltetésszerű használat... 214 2. Általános

Részletesebben

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Magyar, 1 Ðóññêèé, 13 Tartalom Üzembe helyezés, 2-3 Elhelyezés és vízszintezés Vízbekötés és elektromos csatlakoztatás Tanácsok az elsõ mosáshoz Mûszaki adatok Készülékleírás,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Specifikáció. Rádió-zavarok (interferencia) Mielőtt szerelőt hívnánk. Elhelyezés

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Specifikáció. Rádió-zavarok (interferencia) Mielőtt szerelőt hívnánk. Elhelyezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU Az utasításokat olvassuk át figyelmesen és őrizzük meg! Specifikáció Energia-felhasználás... 230V~50Hz,1400W Kimeneti teljesítmény... 900W Grill-égő... 1200W Működési frekvencia:...

Részletesebben

FAVORIT 60870. Automata mosogatógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 60870. Automata mosogatógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 60870 Használati útmutató Automata mosogatógép 2 Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy csúcsminõségû AEG-Electrolux készülékeink közül választott. Ez a készülék mint ezt Ön is tapasztalni fogja kiváló

Részletesebben

Kezelési utasítás Celsius Faelgázosító kazánokhoz

Kezelési utasítás Celsius Faelgázosító kazánokhoz Kezelési utasítás Celsius Faelgázosító kazánokhoz 1 Kedves Vásárló! Ön egy Celsius Faelgázosító kazán fa tüzelésére alkalmas, melegvíz üzemő kazán tulajdonosa lett. Meggyızıdésünk, hogy jól választott,

Részletesebben

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás APY-09CS és APY-12CS Hordozható klímaberendezés Használati utasítás Köszönjük, hogy kiváló minőségű klímaberendezésünket választotta. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÚRÓGÉP AUTOMATIKUS ELŐTOLÁSSAL Z5035 B

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÚRÓGÉP AUTOMATIKUS ELŐTOLÁSSAL Z5035 B HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÚRÓGÉP AUTOMATIKUS ELŐTOLÁSSAL Z5035 B Tisztelt vásárló, köszönjük, hogy a KH Trading s.r.o. cég termékét választotta. Cégünk kész Önnek szolgálatait felajánlani a termék megvétele

Részletesebben

ã=figyelmeztetés Biztonsági útmutatások Kiszállításnál Beszerelésnél Ha gyermek van a háztartásban A mindennapi használatban

ã=figyelmeztetés Biztonsági útmutatások Kiszállításnál Beszerelésnél Ha gyermek van a háztartásban A mindennapi használatban Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások............. 4 Kiszállításnál.................... 4 Beszerelésnél................... 4 A mindennapi használatban........ 4 Ha gyermek van a háztartásban..... 4 Ajtóreteszelés...................

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVL 109 Összefoglalás Üzembehelyezés, 62-63 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 62 Víz és elektromos csatlakozás, 62-63 Elsõ mosási ciklus, 63 Mûszaki adatok, 63 Mosógép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve TEKA DW7 60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/830258

Az Ön kézikönyve TEKA DW7 60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/830258 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05 Remeha P 320 Olaj/gáz tüzelésű kazánok Magyar 19/10/05 GÉPKÖNYV - Tartalom Bevezetés...................................................................................3 Leírás......................................................................................4

Részletesebben

K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V

K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V TELEPÍTÉSI, HASZNÁLATI, ÁPOLÁSI ÉS KARBANTARTÁSI INFORMÁCIÓK K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V ZANUSSI KÉSZÜLÉK CSALÁD N700-AS KÉSZÜLÉKSOR ELECTROLUX LEHEL Kft. - 2 - N700-AS SOROZAT T A R T A L O M FEJEZET

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót.

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót. ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY WHIRLPOOL MÁRKÁJÚ TERMÉKET VÁSÁROLT. Amennyiben szélesebb körű segítségre van szüksége, kérjük regisztrálja be a berendezést az alábbi weboldalon: www.whirlpool.eu/register

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 200069 V1/0615 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Tartalom 1. Biztonság... 210 1.1 Biztonsági előírások... 210 1.2 A szimbólumok magyarázata... 212 1.3 Veszélyforrások... 213 1.4 Rendeltetésszerű

Részletesebben

Őrizze meg ezt az utasítást egy biztos helyen, a későbbi fellapozhatóság érdekében.

Őrizze meg ezt az utasítást egy biztos helyen, a későbbi fellapozhatóság érdekében. Kedves Vásárló, Kérem, olvassa el ezt az utasítást a mosogatógép beépítése és az első üzembehelyezése előtt. A következő tudnivalók betartásával elkerülheti a balesti veszélyeket és megelőzheti a készüléke

Részletesebben

INFRAVÖRÖS KÜLTÉRI HŐSUGÁRZÓ

INFRAVÖRÖS KÜLTÉRI HŐSUGÁRZÓ INFRAVÖRÖS KÜLTÉRI HŐSUGÁRZÓ Biztonsági előírások és kezelési útmutató EXHR14003B-15 (HT-F62913A-500) Köszönjük, hogy ez a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt

Részletesebben

Beépíthet elektromos f z lap... 3

Beépíthet elektromos f z lap... 3 Beépíthet elektromos f z lap HU Tisztelt Vev! A beépíthet elektromos f z lap a háztartásban való felhasználasra készült. A csomagoláshoz környezetbarát anyagokat használunk, melyek a környezet veszélyeztetése

Részletesebben

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK KEZELÉSI UTASÍTÁS HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK A készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el ezt

Részletesebben

Köszönjük Önnek, hogy megvásárolta a mi új fagyasztóspultunkat, amelynek használatához nagyon sok sikert kívánunk.

Köszönjük Önnek, hogy megvásárolta a mi új fagyasztóspultunkat, amelynek használatához nagyon sok sikert kívánunk. HU Fagyasztópult Kedves Vásárló! Köszönjük Önnek, hogy megvásárolta a mi új fagyasztóspultunkat, amelynek használatához nagyon sok sikert kívánunk. A fagyasztópult háztartási használatra készült. A fagyasztópult

Részletesebben

Beépítési és használati utasítás

Beépítési és használati utasítás Beépítési és használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AQUALTIS AQSF 291 U Összefoglalás Üzembe helyezés, 50 51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Mûszaki adatok A készülék leírása,

Részletesebben

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmomag MAG 4-0/ GX/XI, MAG mini -0/ GX/XI HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS. Súlyos vagy halálos sérülés veszélyének jelzésére szolgáló ikon

FIGYELMEZTETÉS. Súlyos vagy halálos sérülés veszélyének jelzésére szolgáló ikon FIGYELMEZTETÉS A sérülések, balesetveszély elkerülése és helytelen használat elkerülése érdekében olvassa el az alábbi tájékoztatót, majd őrizze meg. A gép további használóihoz is juttassa el a tájékoztatót.

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ és JÓTÁLLÁSI JEGY a Toldi T-ECO-5.5-B típusú kályhákhoz.

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ és JÓTÁLLÁSI JEGY a Toldi T-ECO-5.5-B típusú kályhákhoz. Jótállási felelősségünk kizárása: Kérjük, maradéktalanul tartsa be a kezelési és használati útmutatóban foglaltakat, az eltérő használat és kezelésből bekövetkezett hibára garanciális javítást nem vállalunk,

Részletesebben

FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3

FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3 FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Gratulálunk a levegıtisztító megvásárlásához. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy megismerje a készülék megfelelı

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ. Modell: OM-023D

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ. Modell: OM-023D HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ Modell: OM-023D Kérjük, hogy saját biztosnága érdekében az első használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg! Ha rendeltetése

Részletesebben

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alap- ján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv GARANCIALEVÉL rendelkezései alapján

Részletesebben

A készüléket csak főzésre fejlesztették ki. Minden más használat (pl. a helység kifűtése) a termék céljainak nem megfelelő, és veszélyes lehet.

A készüléket csak főzésre fejlesztették ki. Minden más használat (pl. a helység kifűtése) a termék céljainak nem megfelelő, és veszélyes lehet. 1 HU Tisztelt Vásárló, Az Amica márka által kifejlesztett főzőlap az egyszerűséget választotta a kezelésben és a legmegfelelőbb teljesítményt. A használati útmutató elolvasása után a készülék kezelése

Részletesebben

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató 10003580, 10003579 Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor Használati útmutató Tisztelt Vásárlónk, először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Kérjük, olvassa el

Részletesebben

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 214 3.1 A szállítás felügyelete 214 3.2 Csomagolás 214 3.3 Tárolás 214

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 214 3.1 A szállítás felügyelete 214 3.2 Csomagolás 214 3.3 Tárolás 214 700.230 V1/1210 H 1. Általános információ 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk 210 1.2 A szimbólumok 210 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 211 1.4 Szerzői jog védelme 211 1.5 Megfelelőségi

Részletesebben

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 86080 i Automata mosogatógép Felhasználói tájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Olvassa el alaposan ezt a felhasználói tájékoztatót, és õrizze meg, hogy késõbb is utána tudjon benne nézni valamilyen

Részletesebben

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B Mosogatógépek Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B FONTOS! Figyelmesen olvassa el az utasításokat az első használatbavétel előtt! A mosogatógép használatakor mindig kövesse a pontos utasításokat az

Részletesebben

ZANUSSI HŰTŐSZEKRÉNY ZU 9144 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ZANUSSI HŰTŐSZEKRÉNY ZU 9144 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ZANUSSI HŰTŐSZEKRÉNY ZU 9144 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Figyelmeztetések és fontos útmutatások Csomagoló anyagokra vonatkozó tudnivalók Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés

Részletesebben

Mosogatógép 9000 438 184 (8908) Használati utasítás

Mosogatógép 9000 438 184 (8908) Használati utasítás Mosogatógép 9000 438 184 (8908) hu Használati utasítás Reset 3 sec. 10 9 8 7 6 5 End 9h 6h 3h Start 1 2 3 End 9h 6h 3h 4 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások............. 4

Részletesebben

Többfunkciós cumisüveg melegítő

Többfunkciós cumisüveg melegítő Többfunkciós cumisüveg melegítő HU Tartalom Bevezetés.... 2 Biztonsági utasítások és figyelmeztetések.... 3 Leírás.... 7 Használat.... 8 A készülék tisztítása és a vízkő eltávolítása.... 10 Műszaki adatok...

Részletesebben

Használati útmutató és biztonsági eloírások

Használati útmutató és biztonsági eloírások MA_HOFER_Aurora-Nuovo_IM_HU_2015-08-11_FK_DE 12.08.15 16:02 Seite 63 Használati útmutató és biztonsági eloírások Most az www.aldi.hu AURORA NUOVO HU Használati útmutató és biztonsági eloírások. Figyelmesen

Részletesebben

QYB1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS NYOMÁSFOKOZÓ GÉP QYB1

QYB1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS NYOMÁSFOKOZÓ GÉP QYB1 GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

BIZTONSÁG TARTALOMJEGYZÉK. BIZTONSÁG 64 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 64. Alapvető biztonsági figyelmeztetések

BIZTONSÁG TARTALOMJEGYZÉK. BIZTONSÁG 64 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 64. Alapvető biztonsági figyelmeztetések TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG 64 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 64 RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT 65 A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA 65 Kezelőlap... 65 Professzionális vasaló... 65 Háztartási vasaló... 65 ELŐKÉSZÍTÉS

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv rendszerű inverter klímaberendezések FXDQ20PBVE FXDQ25PBVE FXDQ32PBVE FXDQ40NBVE FXDQ50NBVE FXDQ63NBVE FXDQ20PBVET FXDQ25PBVET FXDQ32PBVET FXDQ40NBVET FXDQ50NBVET FXDQ63NBVET A 2 2 3 5 9 8 0 4 7 6 6 B

Részletesebben

POW302 HU 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POW302 HU 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

hu Használati utmutató

hu Használati utmutató hu Használati utmutató Robert Bosch Hausgeräte GmbH Carl-Wery-Straße 34 81739 München Cod. 9000668852 B www.bosch-home.com Tartalomjegyzék Biztonsági előírások................. 5 A készülék.........................

Részletesebben

Használati útmutató X9-s Iperespresso kávégéphez

Használati útmutató X9-s Iperespresso kávégéphez Használati útmutató X9-s Iperespresso kávégéphez Általános működtetési szabályok Figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és a garanciára vonatkozó hivatkozásokat. A kávégépet csak földelt konnektorba

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX ESF68010 http://hu.yourpdfguides.com/dref/628678

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX ESF68010 http://hu.yourpdfguides.com/dref/628678 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX ESF68010. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató. Üveg tolótetős fagyasztó láda

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató. Üveg tolótetős fagyasztó láda . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató Üveg tolótetős fagyasztó láda Mielőtt a készüléket üzembe helyezné, figyelmesen olvassa el jelen használati útmutatót. Olvassa el,

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ 4 CF-56 VM

KEZELÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ 4 CF-56 VM KEZELÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ 4 CF-56 VM Kerámia f z felület elektromos t zhely FIGYELEM!. A készülék üzembehelyezése és használatbavétele el tt kérjük figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót..

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ Fagor Hungária Kft. 1071 Budapest Damjanich utca 11-15. Tel:06-1-479-5870, 06-1-413-6016 Web: www.fagor.hu email: info@fagor.hu Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS

Részletesebben

hu Használati utmutató

hu Használati utmutató hu Használati utmutató Robert Bosch Hausgeräte GmbH Carl-Wery-Straße 34 81739 München Cod. 9000419785 H www.bosch-home.com Tartalomjegyzék Biztonsági el írások................. 5 A készülék.........................

Részletesebben

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 188 3.1 A szállítás felügyelete 188 3.2 Csomagolás 188 3.3 Tárolás 188

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 188 3.1 A szállítás felügyelete 188 3.2 Csomagolás 188 3.3 Tárolás 188 110.138 V1/0111 H 1. Általános információ 184 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk 184 1.2 A szimbólumok 184 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 185 1.4 Szerzői jog védelme 185 1.5 Megfelelőségi

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Explorer 2T-4T

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Explorer 2T-4T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VEZETŐ ÉS UTASA A motorkerékpár egy vezető és egy utas részére készült, de mindig csak a Magyarországon érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően lehet használni. A jármű össztömege

Részletesebben

MSI400 190129 V1/1213

MSI400 190129 V1/1213 MSI400 190129 V1/1213 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELİÁLLÍTÓ VÍZKEZELİ BERENDEZÉS

HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELİÁLLÍTÓ VÍZKEZELİ BERENDEZÉS HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELİÁLLÍTÓ VÍZKEZELİ BERENDEZÉS TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTOZÉKOK 3 2. FIGYELMEZTETİ JELZÉSEK 3 3. BEÉPÍTÉSI VÁZLAT 8 4. FİBB MŐSZAKI ADATOK 9 5. HIBAÜZENETEK 10 6. HÁZTELEPÍTÉS 11 7. AZ

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

LAVAMAT 5.0. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

LAVAMAT 5.0. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ LAVAMAT 5.0 Használati útmutató Mosógép 2 Tartalomjegyzék Köszönjük, hogy egyik kiváló minőségű termékünket választotta! A készülék optimális és hosszú távú teljesítményének biztosítása érdekében, kérjük,

Részletesebben

Használati utasítás. Hűtővitrin

Használati utasítás. Hűtővitrin Használati utasítás Hűtővitrin 142382hu.indd 1 4.11.2005, 8:54 Köszönjük készülékünk megvásárlásával irántunk tanúsított megtisztelő bizalmát és reméljük, hogy sokáig örömét fogja lelni benne. A hűtővitrin

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TSR-50 A készülék üvegházhatású gázt tartalmaz: R-600a/12g, GWP: 3, 0,036kg CO2 kifejezve. Hermetikusan zárt. Kedves Vásárló! Kérjük olvassa el figyelmesen a használati

Részletesebben

Original-Gebrauchsanleitung V1/0116

Original-Gebrauchsanleitung V1/0116 109881 Original-Gebrauchsanleitung V1/0116 H MAGYAR Tartalom 1. Általános információ... 158 2. Biztonsági tanácsok, szabványok, előírások és jogi szabályozások... 159 3. Rendeltetésszerű használat... 159

Részletesebben

Használati és Karbantartási útmutató DECOR 900 TCS. beépíthető sütő

Használati és Karbantartási útmutató DECOR 900 TCS. beépíthető sütő HU DE Használati és Karbantartási útmutató DECOR 900 TCS beépíthető sütő HU HASZNÁLATI UTASÍTÁS Köszönjük, hogy az általunk gyártott terméket választotta. Bízunk benne, hogy ez a háztartási készülék hosszú

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem 3 Szállítási csomagolás - 3 Régi készülékének elszállítása 3 Hulladékkezelés 4 Biztonsági el írások 5 Rendeltetésszer használat 5

Részletesebben

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R0A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXGJVBW FTXGJVBW FTXG0JVBW CTXG0JVBW FTXGJVBS FTXGJVBS FTXG0JVBS CTXG0JVBS Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS és

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK GONDOSAN OLVASSA EL, MIELŐTT TOVÁBBLÉP! A hálózati adapterről

ÓVINTÉZKEDÉSEK GONDOSAN OLVASSA EL, MIELŐTT TOVÁBBLÉP! A hálózati adapterről ÓVINTÉZKEDÉSEK GONDOSAN OLVASSA EL, MIELŐTT TOVÁBBLÉP! A hálózati adapterről VIGYÁZAT Ez a hálózati adapter csak Yamaha/Steinberg eszközökkel használható. Ne használja semmilyen más célra. Csak beltéri

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.)

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő (A képen a DX-28.88K modell látható.) FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 1 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI

Részletesebben