LF-453 IT. Fagor mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT BUDAPEST, DAMJANICH U

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LF-453 IT. Fagor mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15."

Átírás

1 LF-453 IT Fagor mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT Budapest, Maglódi út 8. Tel.: , ; Fax: info@pxp.hu, munka@pxp.hu FAGOR HUNGÁRIA KFT BUDAPEST, DAMJANICH U

2 A 2/1984 (III. 10.) számú BkM-IpM rendelet alapján, mint gyártó tanúsítjuk, hogy a készülékek a Használati útmutatóban közölt adatoknak megfelelnek. A készülékben nincs olyan biztosíték vagy alkatrész, mely a felhasználó által cserélhetô. A meghibásodott készüléket, beleértve a csatlakozóvezetéket is, csak szakember javíthatja. A használati és kezelési útmutatóban és a szerelési utasításban foglalt elôírásokat pontosan tartsa be. A gondatlanságból és az útmutatóban, illetve utasításban levô elôírások be nem tartásából származó károkért a gyártó vállalat nem vállal felelôsséget. A készüléket csak háztartásban és rendeltetésszerû célokra szabad alkalmazni. Köszönjük, hogy cégünket bizalmával megtisztelte és az általunk forgalmazott háztartási készülék mellett döntött. Bízunk abban, hogy a most megvásárolt termék sok örömet szerez majd Önnek. Állandóan bôvülô termékválasztékunkat mintaboltunkban és viszonteladóinknál figyelemmel kísérheti. Fagor Hungária Kft.

3 Biztonsági előírások 1. Biztonsági előírások és használati útmutató EZ A KÉZIKÖNYV A KÉSZÜLÉK SZERVES RÉSZÉT KÉPEZI: MINDIG A MOSOGATÓGÉP KÖZELÉBEN KELL TARTANI. A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSUK EL AZ EBBEN A KÉZIKÖNYVBEN TALÁLHATÓ ÖSSZES UTASÍTÁST. AZ ÜZEMBEHELYEZÉST SZAKKÉPZETT SZERELŐNEK KELL VÉGEZNIE, A HATÁLYBAN LÉVŐ TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN. EZT A KÉSZÜLÉKET A HÁZTARTÁSBAN VALÓ HASZNÁLATRA TERVEZTÜK, ÉS MEGFELEL A JELENLEG HATÁLYBAN LÉVŐ, A RÁDIÓFREKVENCIA INTERFERENCIA MEGELŐZÉSÉRŐL ÉS KIKÜSZÖBÖLÉSÉRŐL SZÓLÓ 72/23, EU DIREKTÍVÁNAK (BELEÉRTVE A 92/31-ET). A KÉSZÜLÉKET A KÖVETKEZŐ CÉLRA TERVEZTÜK: EDÉNYEK MOSOGATÁSA ÉS SZÁRÍTÁSA; BÁRMILYEN ETTŐL ELTÉRŐ CÉLRA TÖRTÉNŐ HASZNÁLAT NEM MEGFELELŐNEK TEKINTENDŐ. A FENT LEÍRTTÓL ELTÉRŐ CÉLRE TÖRTÉNŐ HASZNÁLAT ESETÉN A GYÁRTÓ FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL. A MŰSZAKI ADATOKAT, SOROZATSZÁMOT, MÁRKAJELZÉST TARTALMAZÓ TELJESÍTMÉNYTÁBLA JÓL LÁTHATÓAN VAN ELHELYEZVE AZ AJTÓ BELSŐ OLDALÁNAK SZÉLÉN. AZ AJTÓ BELSŐ OLDALÁNAK SZÉLÉN TALÁLHATÓ TELJESÍTMÉNYTÁBLÁT SOHA NEM SZABAD ELTÁVOLÍTANI. SOHA NE HAGYJUK AZ ELTÁVOLÍTOTT CSOMAGOLÓANYAGOT FELÜGYELET NÉLKÜL AZ OTTHONUNKBAN, VÁLOGASSUK SZÉT A CSOMAGOLÁST ALKOTÓ KÜLÖNBÖZŐ ANYAGOKAT, ÉS VIGYÜK EL A LEGKÖZELEBBI SZELEKTÁLT HULLADÉKGYŰJTŐHELYRE. A KÉSZÜLÉKET FÖLDELT CSATLAKOZÁSSAL KELL ELLÁTNI, A HATÁLYBAN LÉVŐ ELEKTROMOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN. A GYÁRTÓ NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET SEMMIFÉLE OLYAN SZEMÉLYI SÉRÜLÉSÉRT VAGY DOLOGI KÁRÉRT, AMELY A KÉSZÜLÉK NEM-LEFÖLDELTSÉGE VAGY A HIBÁS FÖLDELT CSATLAKOZÁS MIATT KELETKEZIK. AMENNYIBEN A KÉSZÜLÉKET NEM DUGÓ SEGÍTSÉGÉVEL CSATLAKOZTATJUK AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATHOZ, AKKOR SZÜKSÉGES BEÉPÍTENI EGY LEGALÁBB 3 MM KONTAKTTÁVOLSÁGÚ SZIGETELŐ KAPOCSOLÓT. A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR VÉGÉN TALÁLHATÓ DUGÓNAK ÉS A MEGFELELŐ DUGALJNAK AZONOS TÍPUSÚNAK KELL LENNIÜK, ÉS MEG KELL FELELNIÜK A HATÁLYBAN LÉVŐ TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK. ELLENŐRIZZÜK, HOGY AZ ELEKTROMOS HÁLÓZAT FESZÜLTSÉGE ÉS FREKVENCIÁJA MEGFELEL-E A TELJESÍTMÉNYTÁBLÁN TALÁLHATÓ ÉRTÉKEKNEK. NE HASZNÁLJUNK ADAPTERT VAGY PÁRHUZAMOS KAPCSOLÁST. SOHA NE HÚZZUK KI A KÉSZÜLÉKET A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR MEGRÁNTÁSÁVAL.

4 Biztonsági előírások HU ÜZEMBE HELYEZÉS UTÁN A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓDUGÓNAK HOZZÁFÉRHETŐNEK KELL MARADNIA. AMENNYIBEN A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR MEGSÉRÜL, SZAKKÉPZETT SZERELŐVEL CSERÉLTESSÜK KI. A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR KICSERÉLÉSE UTÁN GYŐZŐDJÜNK MEG RÓLA, HOGY A CSATLAKOZÓZSINÓRT RÖGZÍTŐ BILINCS BIZTONSÁGOSAN A HELYÉN VAN. HA A KÉSZÜLÉKET SZŐNEYGPADLÓRA VAGY SZŐNYEGRE HELYEZZÜK, GONDOSKODJUNK RÓLA, HOGY AZ ALSÓ OLDALÁN TALÁLHATÓ NYÍLÁSOK ELŐTT NE LEGYEN SEMMIFÉLE AKADÁLY. AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉRDEKÉBEN HASZNÁLAT UTÁN MINDIG KAPCSOLJUK KI A MOSOGATÓGÉPET. AZ ELAVULT KÉSZÜLÉKEKET HASZNÁLHATATLANNÁ KELL TENNI. A FALI CSATLAKOZÓALJZATBÓL VALÓ KIHÚZÁS UTÁN VÁGJUK LE A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓRT, ÉS TEGYÜNK ÜZEMBIZTOSSÁ MINDEN OLYAN ALKATRÉSZT, AMELY VESZÉLYT JELENTHET A GYERMEKEK SZÁMÁRA (ZÁRAK, AJTÓK, STB.). EZUTÁN A KÉSZÜLÉKET EL KELL SZÁLLÍTANI A LEGKÖZELEBBI SZELEKTÁLT HULLADÉKGYŰJTŐ HELYRE. MEGHIBÁSODÁS ESETÉN HÚZZUK KI A MOSOGATÓGÉPET A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓALJZATBÓL, ÉS ZÁRJUK EL A VÍZCSAPOT. EZUTÁN HÍVJUNK SZAKKÉPZETT SZERELŐT. NE HASZNÁLJUNK OLYAN KÉSZÜLÉKET, AMELY A SZÁLLÍTÁS SORÁN MEGSÉRÜLT! HA ENNEK A GYANÚJA FELMERÜL, LÉPJEN KAPCSOLATBA A KERESKEDŐVEL. A KÉSZÜLÉKET A GYÁRTÓ VAGY A SZAKKÉPEZTT SZERELŐ ÁLTAL ADOTT UTASÍTÁSOKNAK MEGFELELŐEN KELL ÜZEMBE HELYEZNI ÉS CSATLAKOZTATNI. A KÉSZÜLÉKET KIZÁRÓLAG FELNŐTTEK HASZNÁLHATJÁK. GYEREKEKET NE ENGEDJÜNK A MOSOGATÓGÉP KÖZELÉDE, ÉS NE ENGEDJÜK, HOGY JÁTSSZANAK VELE. A GYEREKEKET TARTSUK TÁVOL A MOSÓSZEREKTŐL ÉS A MOSOGATÓGÉP NYITOTT AJTAJÁTÓL. A CSOMAGOLÓANYAGOKAT (MŰANYAG ZACSKÓK, POLISZTIRÉN, FÉMRUDAK, STB.) NE HAGYJUK GYEREKEK KÖZELÉBEN. A GYEREKEKET TARTSUK TÁVOL A NYITOTT MOSOGATÓGÉPTŐL. A KÉSZÜLÉK MOSÓSZERMARADVÁNYOKAT TARTALMAZHAT, AMELYEK A SZEMEK, A SZÁJ, VAGY A TOROK SÉRÜLÉSÉT VAGY FULLADÁSOS HALÁLT OKOZHATNAK.

5 Biztonsági előírások NE ALKALMAZZUNK OLDÓSZEREKET, ÚGYMINT ALKOHOL VAGY TERPENTIN, MERT EZEK ROBBANÁST OKOZHATNAK. NE HELYEZZÜNK A MOSOGATÓGÉPBE HAMUVAL, VIASSZAL VAGY FESTÉKKEL SZENNYEZETT EDÉNYEKET. HA A MOSOGATÓGÉP AJTAJÁRA TÁMASZKODUNK VAGY ÜLÜNK, AMIKOR AZ KI VAN NYITVA, AKKOR A KÉSZÜLÉK FELBORULHAT ÉS SÉRÜLÉST OKOZHAT. SOHA NE IGYUK MEG AZT A VÍZMARADÉKOT, AMELY ESETLEG AZ EDÉNYEK VAGY A MOSOGATÓGÉP BELSEJÉBEN TALÁLHATÓ A MOSOGATÁSI PROGRAM VÉGÉN ÉS A SZÁRÍTÁSI CIKLUS ELŐTT. AQUASTOP FUNKCIÓVAL RENDELKEZŐ MODELLEK AZ AQUASTOP BERENDEZÉS MEGAKADÁLYOZZA A TÚLFOLYÁST VÍZSZIVÁRGÁS ESETÉN. HA AZ AQUASTOP BERENDEZÉS KIOLD, HÍVJON SZAKKÉPZETT SZERELŐT, HOGY AZONOSÍTSA ÉS KIKÜSZÖBÖLJE A HIBÁT. AQUASTOP BERENDEZÉSSEL FELSZERELT MODELLEKNÉL A VÍZBEÖMLŐ TÖMLŐ BELSEJÉBEN TALÁLHATÓ EGY ELEKTROMÁGNESES SZELEP. SOHA NE VÁGJUK EL A TÖMLŐT, ÉS VIGYÁZZUNK, HOGY AZ ELEKTROMÁGNESES SZELEP NE ESSEN VÍZBE. ABBAN AZ ESETBEN, HA A VÍZBEÖMLŐ TÖMLŐ MEGSÉRÜL, HÚZZUK KI A KÉSZÜLÉKET AZ ELEKTROMOS CSATLAKOZÓALJZATBÓL, ÉS ZÁRJUK EL A VÍZCSAPOT. KÖZVETLENÜL A MOSOGATÓGÉP ÜZEMBE HELYEZÉSE UTÁN VÉGEZZÜK AL A KÉSZÜLÉK GYORS ELLENŐRZÉSÉT A LENTI UTASÍTÁSOKAT KÖVETVE. AMENNYIBEN A KÉSZÜLÉK NEM MŰKÖDIK MEGFELELŐEN, HÚZZUK KI AZ ELEKTROMOS CSATLAKOZÓ- ALJZATBÓL, ÉS HÍVJUK A LEGKÖZELEBBI SZAKSZERVIZT. NE KÍSÉRELJÜK MEG A KÉSZÜLÉK MEGJAVÍTÁSÁT. A MOSOGATÓGÉP MEGFELEL A HATÁLYBAN LÉVŐ, BIZTONSÁGI ÉS ELEKTROMOS KÉSZÜLÉKEKRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK SZERINTI KÖVETELMÉNYEKNEK. BÁRMILYEN MŰSZAKI ELLENŐRZÉST KIZÁRÓLAG KÉPZETT ÉS ILLETÉKES SZERELŐ VÉGEZHET: ILLETÉKTELEN SZEMÉLYEK ÁLTAL VÉGZETT JAVÍTÁSOK ÉRVÉNYTELENNÉ TESZIK A GARANCIÁT, VALAMINT POTENCIÁLIS VESZÉLYNEK TESZIK KI A MOSOGATÓGÉP HASZNÁLÓIT. A gyártó nem vállal felelősséget olyan személyi sérülésekért vagy dologi károkért, amelyek a fenti biztonsági előírások be nem tartásából, a készülék bármely alkatrészének szakszerűtlen használatából, vagy nem eredeti alkatrész használatából erednek.

6 Üzembe helyezési útmutató HU 2. Üzembe helyezés és csatlakoztatás Távolítsuk el a polisztirén rögzítőkosarakat. Helyezzük a készüléket a kívánt beüzemelési helyre. A mosogatógép hátulja vagy oldalai lehetnek közvetlenül a fal vagy más bútordarab mellett. Ha a mosogatógépet hőforrás közelében üzemeljük be, helyezzük közéjük a speciális szigetelőpanelt, hogy megakadályozzuk a készülék túlhevülését és meghibásodását. A stabilitás biztosítása érdekében az integrált, vagy beépített mosogatógépeket kizárólag folytonos munkalapok alá szereljük be, és csavarozzuk hozzá a kapcsolódó egységekhez. Az üzembehelyezési folyamat megkönnyítése érdekében a beömlő és kiömlő tömlők bármilyen irányban elhelyezhetők; gondoskodjunk róla, hogy a tömlők ne legyenek megcsavarodva, megtörve, vagy túl feszesre húzva. Szintezze a készüléket a padlóhoz az állítható lábak használatával. Ez a művelet alapvető fontosságú a mosogatógép megfelelő működésének biztosítása szempontjából. Bizonyos modellek csak egyetlen állítható lábbal vannak felszerelve a hátsó oldalon, amelyet a készülék első oldalán lent található csavar tekerésével lehet állítani. 2.1 Vízvezetékhez való csatlakoztatás Az eldugulás vagy károsodás veszélyének megakadályozása érdekében: ha a vízcső új, vagy hosszabb ideig nem használtuk, a készülék megóvása érdekében ellenőrizzük a vízvezetékhez való csatlakoztatás előtt, hogy a víz tiszta és szennyeződésektől mentes-e. A mosogatógépet mindig új tömlővel kell a vízvezetékhez csatlakoztatni; régi vagy használt tömlőt soha nem szabad újra használni. CSATLAKOZTATÁS A VÍZVEZETÉKHEZ Csatlakoztassuk a vízbeömlő tömlőt a hidegvízvezetékhez 3/4 -os gázmenettel úgy, hogy beillesztjük a mosogatógéppel együtt szállított A jelzésű szűrőt. Ügyeljünk rá, hogy a tömlőt szorosan becsavarjuk kézzel, majd fejezzük be a szorítást kb. 1/4 fordulattal egy fogó segítségével. Az AQUASTOP berendezéssel felszerelt modellek esetében, a szűrő már benne van a menetes gyűrű belsejében.

7 Üzembehelyezési útmutató A mosogatógépet melegvíz-vezetékhez is lehet csatlakoztatni abban az esetben, ha a víz hőmérséklete nem haladja meg a 60 ºC-ot. Ha meleg vizet vezetünk a készülékbe, ezzel körülbelül 20 perccel csökkentjük a mosogatási időt, de ekkor enyhén csökken a hatékonysága. A melegvíz-vezetékhez való csatlakoztatást ugyanolyan módon kell elvégezni, mint a hidegvíz-vezetékhez való csatlakoztatást. VÍZELVEZETÉS Helyezzük a mosogatógép vízelvezető tömlőjét a legalább 4 cm átmérőjű lefolyócsőbe, helyezzük a mosogatóba a mellékelt műanyag rögzítő segítségével, vigyázva arra, nehogy megtörjük vagy túlságosan meghajlítsuk a tömlőt. Fontos ügyelni arra is, hogy a tömlő nehogy meglazuljon és leessen. E célból a műanyag rögzítőn található egy lyuk, hogy a falhoz vagy a vízcsaphoz lehessen kötni. A tömlő szabad végét 30 és 100 cm közötti magasságba kell helyezni, és soha ne merüljön vízbe. Ha vízszintes (maximum 3 m hosszú) tömlőhosszabbítást használunk, a vízelvezető tömlő legfeljebb 85 cm magasságban lehet a földtől. 2.2 Elektromos csatlakozás Dugjuk a hálózati csatlakozózsinórt egy megfelelő elektromos kimenetbe, az 1. Biztonsági előírások és használati útmutató c. fejezet utasításainak megfelelően.

8 Használati útmutató 1. A vezérl gombok leírása 1.1 A fels panel A mosogatógép összes vezérl gombja a fels panelen található ON/OFF kapcsológomb Ennek a gombnak a megnyomásával áram alá helyezzük a készüléket. KIVÁLASZTOTT PROGRAM JELZ LÁMPÁJA Ennek a lámpának a kigyulladása jelzi a kiválasztott programot és azt, ha valamilyen meghibásodás lép fel (hibaelhárítás). PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Ennek a gombnak az egymás utáni megnyomásával lehetséges kiválasztani a kívánt programot. SÓ FIGYELMEZTET LÁMPA (csak bizonyos modelleknél) Ennek a jelz lámpának a kigyulladás jelzi, ha a sótartály kiürült. A MOSÁSI PROGRAM BEÁLLÍTÁSA ÉS BEKAPCSOLÁS A mosogatni kívánt edényeknek leginkább megfelel mosási program beállításához tanulmányozza a lenti táblázatot, amely az edénytípusnak és a szennyezettség mértékének megfelel ajánlott mosási fokozatokat tartalmazza.

9 Használati útmutató HU Miután a táblázat segítségével meghatározta a leginkább megfelel mosási programot: nyomja meg az ON/OFF gombot (1), és várja meg, hogy kigyulladjon a PROGRAM JELZ LÁMPA (2); tartsa benyomva a PROGRAMVÁLASZTÓ gombot (3) addig, amíg a kívánt programnak megfelel jelz lámpa ki nem gyullad; csukja be az ajtót; kb. 2 másodperc múlva a program elkezd dik. Amíg fut a program, addig a hozzá tartozó LÁMPA villogni fog (jelezve, hogy a program éppen folyamatban van). PROGRAM, SZÁM ÉS JEL EDÉNYEK ÉS EV ESZKÖZÖK PROGRAM- FÁZISOK ID TARTAM PERC (2) FOGYASZTÁS VÍZ LITER (1) ENERGIA KwH (2) 1 ÁZTATÁS További mosogatásra váró edények és tányérok Hideg el mosás FINOM Enyhén piszkos tányérok mosogatása közvetlenül használat után Mosás 45 C-on Hideg öblítés Öblítés 68 C-on Szárítás ,90 3 ECO (*) EN Normál szennyezettség tányérok mosogatása közvetlenül használat után Mosás 50 C-on Hideg öblítés Öblítés 65 C-on Szárítás ,01 4 NORMÁL Normál szennyezettség tányérok Hideg el mosás Mosás 65 C-on Hideg öblítés Öblítés 68 C-on Szárítás ,20 5 INTENZÍV Nagyon piszkos edények és tányérok (kivéve a kényes darabokat) El mosás 45 C-on Hideg öblítés Öblítés 65 C-on Szárítás ,50 Az áztatás programot kizárólag fél töltettel futtassa! (*) Az EN szabvány szerinti referencia program. (-) Nincs. (1) Átlagos energiafogyasztás 2. szintre beállított vízlágyítóval. (2) A ciklus id tartama és energiafogyasztása a víz és a helyiség h mérsékletét l, valamint az edények típusától és mennyiségét l függ en változhat. A mosási ciklus nem indul el, ha a mosogatógép ajtaját nyitva hagyjuk, vagy nem csukjuk be rendesen!

10 Használati útmutató TÁBLÁZAT A TANÚSÍTÓ INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA Referencia szabvány EN Referencia program ECO Töltet 10 féle elhelyezés Mosószer típusa B Mosószer mennyisége 25 g Öblítés beállítása Modellt l függ en 3/4 vagy 4/6 1.2 Mosási programok A mosási program megkezdése el tt gy z djön meg a következ kr l: A vízbevezetés csapja nyitva van. Megfelel mennyiség mosószert rakott a mosószertartóba. A kosarak megfelel en meg vannak töltve. A spriccel karok szabadon tudnak forogni, és nem ütköznek akadályba. A mosogatógép ajtaja biztonságosan be van csukva. AZ AKTUÁLIS PROGRAM TÖRLÉSE Az éppen futó program törléséhez nyissa ki az ajtót, és tartsa benyomva a PROGRAMVÁLASZTÓ gombot (2) néhány másodpercig, amíg a 4. és 5. program jelz lámpái felváltva villognak. (A kijelz n az end (=vége) felirat látható.) Csukja be az ajtót. Körülbelül 1 perc elteltével a mosogatógép a ciklus végére ér.

11 Használati útmutató HU PROGRAM MEGVÁLTOZTATÁSA Az éppen futó program megváltoztatásához egyszer en nyissa ki az ajtót, és válasszon másik programot. Amikor az ajtót becsukja, a mosogatógép automatikusan az új programot kezdi. CIKLUS VÉGE A mosási ciklus végén a mosogatógép rövid hangjelzést ad, és a 4. és 5. programjelz lámpák villogni kezdenek. (A kijelz n az end (=vége) felirat látható.) A mosogatógép kikapcsolásához nyissa ki az ajtót, és nyomja meg az ON/OFF gombot (1). HOGY ENERGIÁT TAKARÍTSUNK MEG! ÉS VÉDJÜK A KÖRNYEZETET Mindig próbálja teljes töltettel használni a mosogatógépet. Ne mosogasson folyó vízben. Minden töltet típushoz használja a leginkább megfelel mosási programot. Ne végezzen el zetes öblítést. Amennyiben ilyen rendelkezésre áll, csatlakoztassa a mosogatógépet legfeljebb 60 C-os melegvíz vezetékre. Amennyiben lehetséges, a mosási ciklus végén kapcsolja ki a szárítási ciklust, és hagyja nyitva az ajtót: a leveg és a h tökéletesen meg fogja szárítani az edényeket. HOGY CSÖKKENTSÜK A MOSÓSZER-FELHASZNÁLÁST!... ÉS VÉDJÜK A KÖRNYEZETET A mosogatógépekhez használatos mosószerekben található foszfátok károsítják a környezetet. A túlzott mosószermennyiség használatának elkerülése és az energiatakarékosság érdekében tartsa be a következ ket: válassza külön az érzékenyebb edényeket azoktól az edényekt l, amelyek jobban ellenállnak az agresszív tisztítószereknek és a magas h mérsékletnek; soha ne öntse a mosószert közvetlenül az edényekre. Ha a mosási ciklus során szükséges, hogy kinyissuk a mosogatógép ajtaját, akkor a program csak 2 perces késedelemmel indul tovább. Miután megfelel en becsuktuk az ajtót, a mosási program onnan indul újra, ahol megszakítottuk. Ez a m velet negatívan befolyásolhatja a mosási ciklus folyamatát.

12 Használati útmutató A VÍZLÁGYÍTÓ RENDSZER BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép fel van szerelve egy olyan készülékkel, amelynek segítségével a felhasználó a víz keménységének megfelel en beállíthatja a vízlágyító rendszert. A beállító kapcsoló a vízlágyító berendezés belsejében, a kupak alatt található, és 5-féle beállítási lehet séget kínál. VÍZKEMÉNYSÉG TÁBLÁZAT VÍZKEMÉNYSÉG Német fokozatok ( dh) Francia fokozatok ( df) BEÁLLÍTÁS beállítás SÓ NÉLKÜL beállítás beállítás beállítás beállítás beállítás A víz keménységére vonatkozóan forduljon felvilágosításért a helyi vízügyi szolgáltatóhoz. AZ EDÉNYEK KIVÉTELE A mosási program befejez dése után várjunk legalább 20 percet, miel tt kiszednénk az edényeket, hogy azok leh lhessenek. Annak megakadályozása érdekében, hogy a fels kosárban lév edényekr l a víz az alsó kosárban lév edényekre csepegjen, ajánlatos el ször az alsó kosarat kipakolni, majd ezután a fels kosarat.

13 Használati útmutató HU 2. Hibaelhárítás A mosogatógép képes számos meghibásodás jelzésére a különböz jelz lámpák egyidej kigyulladásával, melyek jelentése a következ : E1 E3 E4 E5 E6 MEGHIBÁSODÁS LEÍRÁS Vízstopp hiba Aktiválódott a túlfolyásgátló rendszer (csak a megfelel modellek esetén). Vízszivárgás esetén a rendszer kikapcsol. Vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. Vízmelegítés meghibásodása A víz nem melegszik fel, vagy a melegítési paraméterek nem megfelel k. Ismételje meg a mosási programot. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. A vízh mérséklet ellen rzésének meghibásodása Szakítsa meg a programot, és kapcsolja ki a mosogatógépet. Kapcsolja vissza a mosogatógépet, programozza újra, és kezdje meg a mosási ciklust. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. Vízbeömlés meghibásodása A készülékbe nem ömlik víz, vagy nem megfelel en ömlik. Ellen rizze, hogy rendben van-e a vízvezetékcsatlakozás, a vízbeöml csap ki van-e nyitva, és a sz r nem töm dött-e el. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. Vízkiszivattyúzás meghibásodása A készülék nem szivattyúzza ki, vagy nem szivattyúzza ki megfelel en a vizet. Ellen rizze, hogy a vízelvezet töml nincs-e megcsavarodva vagy megtörve, és hogy a szifon és a sz r nincsenek-e eltöm dve. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. Lámpa nem világít Lámpa világít Lámpa villog

14 Használati útmutató Vészjelzés esetén a készülék megszakítja az éppen futó programot, és hibát jelez. Az E1, E3, E4 vészjelzések azonnal megszakítják a programot. Az E5 és E6 vészjelzések megszakítják az éppen futó programot, és amikor a hiba oka megsz nik, a program végrehajtása folytatódik. A vészjelzés kikapcsolásához a következ t kell tenni: Nyissa ki és csukja be az ajtót, vagy kapcsolja ki és be a készüléket. Ekkor a mosogatógépet újra lehet programozni. Ha a meghibásodás továbbra is fennáll, hívja a hivatalos márkaszervizt!

15 Használati útmutató 4. Működési leírás Amikor a mosogatógépet megfelelően üzembe helyeztük, a következőképpen kell előkészíteni a használatra: Állítsuk be a vízlágyító rendszert; Töltsük be a regeneráló sót; Töltsük be az öblítő adalékot és a mosószert. 4.1 A vízlágyító rendszer használata A víz vízkőtartalma miatt (vízkeménységi mutató) fehéres foltok keletkeznek a megszáradt edényeken, amelyek így egy idő után homályossá válnak. A mosogatógép fel van szerelve egy automatikus vízlágyító rendszerrel, amely speciális regeneráló sót használ a víz keménységének csökkentésére. A mosogatógép gyári beállításként 3-as vízkeménységi szintre van állítva (átlagos vízkeménység df dh). Ha közepes keménységű vizet használunk, a regeneráló só tartályát körülbelül minden 20 mosási ciklus után kell újratölteni. A sótartály körülbelül 1,5 kg. szemcsés só befogadására képes. A tartály a mosogatógép alján található. Miután kivettük az alsó kosarat, az óramutató járásával ellentétes irányba tekerve csavarjuk le a sótartály kupakját, és töltsük bele a sót a mosogatógép tartozékaként szállított tartály segítségével. A kupak visszacsavarása előtt takarítsuk le a sómaradványokat a nyílás környékéről. Amikor első alkalommal használjuk a mosogatógépet, a só mellé szükséges beleönteni egy liter vizet is a tartályba. Minden alkalommal, amikor a sótartályt újratöltjük, győződjünk meg róla, hogy a kupak rendesen vissza van csavarva. Víz és mosószer keveréke soha nem kerülhet a tartályba, mivel ez veszélyezteti a regeneráló rendszer működését. Amennyiben ez fellép, a garancia érvényét veszti. Kizárólag speciálisan háztartási mosogatógépek számára készült regeneráló sót használjunk. Sótabletta használata esetén ne töltsük tele a tartályt.

16 Használati útmutató HU Ne használjunk asztali sót, mivel az oldhatatlan anyagokat tartalmaz, amelyek egy idő után károsíthatják a vízlágyító rendszert. Ha szükséges, töltsük fel a regeneráló só tartályát a mosási program kezdete előtt. Ily módon, a felesleges sóoldatot a víz azonnal altávolítja; a sós víz hosszabb ideig tartó jelenléte a szekrényen belül korrózióhoz vezethet. Figyeljünk, nehogy összekeverjük a só és a mosószer csomagját; ha véletlenül mosószert öntünk a sótartályba, az károsítja a vízlágyító rendszert. A VÍZLÁGYÍTÓ RENDSZER BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép fel van szerelve egy olyan készülékkel, amelynek segítségével a felhasználó a víz keménységének megfelelően beállíthatja a vízlágyító rendszert. A beállító kapcsológomb a vízlágyító berendezés belsejében található, a kupak alatt, és 5-féle beállítási lehetőséget kínál.

17 Használati útmutató VÍZKEMÉNYSÉG TÁBLÁZAT VÍZKEMÉNYSÉG Német fokozatok ( dh) Francia fokozatok ( df) BEÁLLÍTÁS beállítás SÓ NÉLKÜL beállítás beállítás beállítás beállítás beállítás A víz keménységére vonatkozóan forduljon felvilágosításért a helyi vízügyi szolgáltatóhoz. 4.2 Az öblítő adalék és mosószer adagolók használata A mosószer és öblítő adalék adagolók az ajtó belső részén találhatók: a mosószer adagolója a bal oldalon, az öblítő adalék adagolója pedig a jobb oldalon. Az ÁZTATÁS program kivételével minden mosási ciklus előtt szükséges megfelelő mennyiségi mosószert rakni a mosószer adagolóba. Az öblítő adalékot azonban csak szükség szerint kell utántölteni.

18 Használati útmutató HU AZ ÖBLÍTŐ ADALÉK BETÖLTÉSE Az öblítő adalék elősegíti az edények gyorsabb száradását és megakadályozza a vízkő és a foltok képződését. A készülék automatikusan adagolja a vízhez a végső öblítési ciklus során, az ajtó belső oldalán található tartályból. Az öblítő adalék betöltése a következőképpen történik: Nyissuk ki az ajtót. Csavarjuk le a tartály kupakját az óramutató járásával ellentétes irányban 1/4 fordulattal, és vegyük le. Töltsük tele a tartályt (kb. 140 ml). A kupak oldalán lévő optikai töltésszintjelzőnek teljesen el kell sötétednie. Ha az optikai töltésszintjelző megint átlátszó lesz vagy az öblítő adalék figyelmeztető jelzőlámpája kigyullad, töltsük újra az öblítő adalékot. Tegyük vissza a helyére a kupakot, és csavarjuk az óramutató járásával megegyező irányba. Egy ruha segítségével töröljük le az esetleg kifolyt öblítő adalékot, amely túlzott habképződést okozhat. AZ ÖBLÍTŐ ADALÉK ADAGOLÓ BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép gyárilag közepes vízkeménységre van beállítva. Azonban lehetőség van a beállítás megváltoztatására az adagoló választógombjának a kívánt pozícióba való tekerésével: az adagolt öblítő adalék mennyisége arányban áll a választható pozíciókkal. A beállított mennyiséget növelni kell, ha az elmosogatott edények homályosnak tűnnek, vagy körkörös foltok jelennek meg rajtuk. Az öblítő adalék beállításához csavarjuk az adagoló kupakját negyed fordulattal az óramutató járásával ellentétes irányba, és vegyük le. Ezután egy csavarhúzó segítségével tekerjük az öblítő adalék választót a kívánt pozícióba. Tegyük vissza a kupakot, az óramutató járásával megegyező irányba csavarva. Az öblítő adalék mennyiségét növelni kell, ha az elmosogatott edények homályosnak tűnnek, vagy körkörös foltok jelennek meg rajtuk. Másrészt, ha az edények ragadósak és fehér csíkok vannak rajtuk, akkor csökkenteni kell az öblítő adalék mennyiségét.

19 Használati útmutató A MOSÓSZER BETOLTÉSE A mosószer adagoló kupakjának kinyitásához nyomjuk meg finoman a P gombot. Töltsük be a mosószert, és gondosan zárjuk vissza a kupakot. A mosási ciklus során az adagoló automatikusan kinyílik. Amikor az INTENZÍV programot választjuk, a normál adag mosószer mellé szükséges egy további mennyiséget tölteni a G vagy H rekeszbe. Kizárólag mosogatógépek számára készült mosószert használjunk. Az optimális mosási eredmény elérése érdekében fontos, hogy jó minőségű mosószert használjunk. A mosószeres tasakokat vissza kell zárni, és száraz helyen kell tárolni, hogy megakadályozzuk a csomók képződését, amelyek negatívan befolyásolhatják a mosási eredményt. Ha egyszer már kinyitottuk a mosószeres csomagot, akkor nem ajánlatos túl sokáig tárolni, különben a mosószer elveszti a hatékonyságát. Soha ne használjunk kézzel való mosogatáshoz készült mosogatószer, mert ezektől nagy mennyiségű hab képződik, ami negatívan befolyásolhatja a mosogatógép működését. Adagoljuk megfelelően a mosogatószert. Ha nem elegendő a mosószer mennyisége, az azt eredményezi, hogy nem lesznek teljesen tiszták az edények, míg a túlzott mennyiség pazarlás, és nem javítja a mosás eredményét sem.

20 Használati útmutató HU A piacon különféle típusú mosogatószerek kaphatók folyékony, por vagy tabletta formájában amelyeket eltérő kémiai összetételük jellemez: egyes mosogatószerek foszfátokat tartalmaznak, míg mások foszfátmentesek és természetes enzim alapúak. A foszfát tartalmú mosogatószerek hatékonyabbak a zsírral és a keményítővel szemben 60 C feletti hőmérsékleten. Másrészt, az enzimeket tartalmazó mosószerek szintén hatékonyak alacsonyabb hőmérsékleten (40 50 C) és biológiailag könnyebben lebonthatók. Enzimtartalmú mosószerrel alacsony hőmérsékleten hasonló eredményt lehet elérni, mint hagyományos mosogatószerek használatával 65 C-on. A környezet megóvása érdekében a foszfát- és klórmentes mosogatószerek használatát javasoljuk. Mosószer töltése az öblítő adalék adagolójába akár folyékony formában is károsítja a mosogatógépet.

21 Használati útmutató 4.3 Általános figyelmeztetések és javaslatok A mosogatógép első használata előtt tanácsos elolvasni a következő, a mosogatni kívánt edénytípusokra és betöltésükre vonatkozó javaslatokat. Általánosságban nincs korlátozás a háztartási edények mosogatására vonatkozóan, de bizonyos esetekben szükséges figyelembe venni tulajdonságaikat. Mielőtt bepakolnánk az edényeket a kosárba, a következőket szükséges tenni: Távolítsuk el a durva ételmaradékot: pl. csontok, szálkák stb., amelyektől eldugulhat a szűrő, vagy károsodhat a vízszivattyú. Hogy a mosást megkönnyítsük, áztassuk be azokat a lábasokat és serpenyőket, amelyeknek az aljára ráégett az étel, majd ezután tegyük őket az ALSÓ KOSÁRBA. Nem szükséges folyóvíz alatt előmosogatni az edényeket, mielőtt bepakolnánk őket a kosárba, mivel ez csak vízpocsékolás. Az edények megfelelő bepakolása elősegíti az optimális mosási eredmény biztosítását. FIGYELMEZTETÉS Győződjünk meg róla, hogy az edények biztonságosan a helyükön vannak, és nem tudnak felborulni, valamint nem akadályozzák a spriccelő karok forgását a mosási ciklus során. Ne rakjunk nagyon kicsi tárgyakat a kosárba, mivel ezek leeshetnek és akadályozhatják a spriccelő karokat vagy a vízszivattyút. Olyan edényeket, mint csészék, tálak, poharak és fazekak, a nyílásukkal lefelé kell a mosogatógépbe rakni, hogy lehetővé tegyük, hogy a víz kifolyjon. Ne rakjuk egymást tetejére az edényeket, vagy úgy, hogy egymást fedjék. Poharakat ne rakjunk túl közel egymáshoz, mert ezek összekoccanhatnak és eltörhetnek, vagy foltosak lehetnek ott, ahol érintkeztek. GYŐZŐDJÜNK MEG, hogy a mosogatni kívánt tárgyak alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra.

22 Használati útmutató HU A következő dolgok nem alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra: Fából készült edények, lábasok vagy serpenyők: ezek károsodhatnak magas mosási hőmérsékleten. Kézművesipari termékek: ezek ritkán alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra. A viszonylag magas vízhőmérséklet és a használt mosószerek károsíthatják őket. Műanyag edények: ezek nem hőállóak és eldeformálódhatnak. A hőálló műanyag edényeket a felső kosárban kell mosni. Vörösrézből, sárgarézből, bádogból készült vagy horganyzott edények és tárgyak: ezek hajlamosak a foltosodásra. Alumíniumból készült edények: eloxált alumíniumból készült tárgyak elszíneződhetnek. Ezüstáru: az ezüstből készült tárgyak foltosodhatnak. Üveg és kristály: általában az üvegből készült és kristály tárgyak mosogathatók mosogatógépben. Azonban bizonyos típusú üvegek és kristályok homályossá válhatnak és elveszíthetik fényüket többszöri mosás után. Ezért azt ajánljuk, hogy ezekhez a dolgokhoz a lehető leggyengébb programot használja. Festett, mintás edények: a piacon kapható festett edények általában ellenállóak a mosogatógépben való mosogatással szemben, azonban nagyon sokszori mosogatás után a színek kifakulhatnak. Ha kételyeink vannak a színtartósságot illetően, ajánlatos egyszerre csak néhány darabot mosni körülbelül egy hónapon keresztül.

23 Használati útmutató 4.4 A kosarak használata A mosogatógép 9-féle bepakolási lehetőséget kínál, beleértve a tálalóedényeket. ALSÓ KOSÁR Az alsó kosár kapja teljes erővel a vízsugarat a spriccelő karoktól, ezért ezt a legkeményebb, leginkább szennyezett edények mosogatására kell használni. Mindenfajta töltetkombináció megengedett, feltéve, hogy a tányérok, lábasok és serpenyők mind a szennyezett felületükkel az alulról jövő vízsugár irányába néznek Hogy a kosár kínálta helyet teljesen ki lehessen használni, egyes modellek billenthető tányértartókkal rendelkeznek arra az esetre, ha nagy edényeket rakunk a mosogatógépbe. Fix tartókkal AZ ALSÓ KOSÁR BEPAKOLÁSA Billenthető tartókkal Óvatosan rakjuk be a lapostányérokat, mélytányérokat, kistányérokat és tálalóedényeket, függőlegesen elhelyezve őket. A lábasokat, serpenyőket és fedőiket fejjel lefelé kell berakni. Amikor mélytányérokat és desszertes tálakat rakunk be, biztosítsuk, hogy legyen hely köztük. Példák a bepakolásra:

24 Használati útmutató HU EVŐESZKÖZTARTÓ KOSÁR Az evőeszközöket rendezetten kell berakni a kosárba, a nyelükkel lefelé. A berakásnál vigyázzunk, nehogy a kések elvágják a kezünket. Az evőeszköztartó kosár minden fajta evőeszköz számára megfelelő, kivéve azokat, amelyek túlságosan hosszúak, és elérik a felső spriccelő kart. Merőkanalakat, fakanalakat és sütőkéseket a felső kosárba lehet tenni, biztosítva, hogy a kések pengéje nem nyúlik ki a kosárból. FELSŐ KOSÁR Ajánlatos a felső kosarat kisebb és közepes méretű dolgokkal megtölteni, úgymint poharak, kistányérok, teás és kávés csészék, sekély tálak és hőálló műanyagból készült könnyű tárgyak. Ha a felső kosarat a legalsó lehetséges pozícióban használjuk, akkor tálalóedényeket is lehet bele helyezni, feltéve, hogy csak enyhén piszkosak. A rendelkezésre álló hely legjobb kihasználása érdekében a kosár rendelkezik két felemelhető műanyag csészetartóval.

25 Használati útmutató A FELSŐ KOSÁR BEPAKOLÁSA A felső oldalukkal előrefelé kell berakni az edényeket; a csészéket és az üreges edényeket mindig a nyílásukkal lefelé kell elhelyezni. A kosár bal oldalát meg lehet tölteni csészékkel és poharakkal két szinten. A jobb oldalra a tányérokat és a csészealjakat lehet függőlegesen sorban behelyezni a villák közé. Példák a bepakolásra: A FELSŐ KOSÁR BEÁLLÍTÁSA A felső kosarat kétféle pozícióba lehet beállítani, a mosogatógép használója igényének és az alsó kosárban lévő edények magasságának megfelelően. A következőképpen kell eljárni: fordítsuk el az E jelzésű rögzítőt mindkét vezetősínen, a jobb és a bal oldalon 90 fokkal; vegyük ki a kosarat; emeljük meg a kosarat és illesszük a kisebb kerekeket a vezetősínekbe; tegyük vissza az E jelzésű rögzítőket az eredeti helyükre.

26 Használati útmutató HU 5. Tisztítás és karbantartás Mielőtt bármilyen műveletbe kezdenénk, húzzuk ki a mosogatógépet a hálózati csatlakozóaljzatból. 5.1 Általános figyelmeztetések és javaslatok Kerüljük a savas vagy dörzsölő tisztítószerek használatát. Rendszeresen tisztítsuk meg a mosogatógép külső felületét és ajtaját egy vízzel vagy festett felületek tisztítására alkalmas normál tisztítószerrel benedvesített puha ruhával. Tisztítsuk meg az ajtó tömítését egy nedves szivaccsal. Időnként (évente egyszer vagy kétszer) ajánlatos megtisztítani a szekrény belsejét és a tömítéseket egy puha rongy és víz segítségével, hogy a lerakódásokat eltávolítsuk. A BEMENETI VÍZSZŰRŐ TISZTÍTÁSA Az A-val jelölt bemeneti vízszűrőt, amely a vízbemeneti csapnál található, időnként meg kell tisztítani. Miután elzártuk a bemenő vízcsapot, csavarjuk le a vízbevezető tömlő végét, vegyük ki az A-val jelölt szűrőt, és folyóvíz alatt finoman tisztítsuk meg. Tegyük vissza az A-val jelölt szűrőt a fészkébe és óvatosan csavarjuk vissza a vízbevezető tömlőt a helyére. A SPRICCELŐ KAROK TISZTÍTÁSA A spriccelő karok könnyen kivehetők a fúvókák időnkénti tisztítása és az esetleges eltömődés megakadályozása érdekében. Mossuk meg őket folyóvíz alatt, és óvatosan tegyük vissza őket a helyükre, odafigyelve arra, hogy semmi se akadályozza a forgásukat. A felső spriccelő kar eltávolításához csavarjuk le az R-rel jelölt szorítógyűrűt. Az alsó spriccelő kar eltávolításához egyszerűen emeljük meg a spriccelő kart a középső részénél húzva.

27 Használati útmutató A SZŰRŐ EGYSÉG TISZTÍTÁSA A H-val jelölt szűrőt időközönként ki kell venni és meg kell vizsgálni, és szükség esetén meg kell tisztítani. A szűrő kivételéhez fogjuk meg a fogantyúját és tekerjük az óramutató járásával megegyező irányba, majd emeljük felfelé. Ezután szedjük szét az L és M betűvel jelölt részeket, és az ábrán jelzett pontokon enyhén megnyomva, felfelé emelve, és kihúzva szedjük szét a műanyag szűrőt két részre. Felfelé emelve vegyük ki a középső szűrőt. A MEGFELELŐ KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÉS JAVASLATOK: A szűrőket folyóvíz alatt kell megtisztítani, fémkefe segítségével. A szűrőknek a fenti utasítások szerinti alapos megtisztítása alapvető fontosságú: a mosogatógép nem működik, ha a szűrők eltömődnek. Óvatosan tegyük vissza a szűrőket a helyükre, nehogy a vízszivattyú megsérüljön. HA HOSSZABB IDEIG NEM HASZNÁLJUK A KÉSZÜLÉKET: Egymás után kétszer futtassuk le az áztatóprogramot. Húzzuk ki a hálózati csatlakozózsinórt a konnektorból. Az ajtót hagyjuk résnyire nyitva, hogy megakadályozzuk a kellemetlen szagok képződését a szekrény belsejében. Töltsük meg az öblítő adalék adagolóját. Zárjuk el a bemeneti vízcsapot.

28 Használati útmutató HU MIELŐTT ELINDÍTANÁNK A MOSOGATÓGÉPET AZUTÁN, HOGY HOSSZABB IDEIG NEM HASZNÁLTUK: Ellenőrizzük, hogy nincs-e piszoklerakódás vagy rozsda a vízvezeték belsejében: ha van, akkor folyassuk néhány percig a vizet a vízbemeneti csapból. Dugjuk vissza a hálózati csatlakozózsinórt a konnektorba. Csatlakoztassuk újra a vízbeömlő tömlőt, és nyissuk ki újra a vízcsapot. HIBAELHÁRÍTÁS APRÓBB PROBLÉMÁK ESETÉN Bizonyos esetekben lehetőség van apróbb problémák elhárítására, ha követjük a következő utasításokat: Ha a program nem indul el, a következőket kell ellenőrizni: a mosogatógép csatlakoztatva van-e az elektromos hálózatra; nincs-e áramkimaradás; a vízcsap nyitva van-e; a mosogatógép ajtaja rendesen be van-e csukva. Ha víz marad a mosogatógép belsejében, a következőket kell ellenőrizni: a vízelvezető tömlő nincs-e megcsavarodva; a lefolyó szifonja nincs-e eldugulva; a mosogatógép szűrői nincsenek-e eltömődve. Ha nem tisztítja meg megfelelően az edényeket, a következőket kell ellenőrizni: megfelelő mennyiségű mosószert töltöttünk-e be; van-e regeneráló só a speciális tartályban; az edények helyesen vannak-e bepakolva; a választott program megfelel-e az adott edények típusának és szennyezettségük mértékének; minden szűrő tiszta-e és megfelelően van-e elhelyezve; a spriccelő karok fúvókái nincsenek-e eldugulva; a spriccelő karok forgását nem akadályozza-e valami.

29 Használati útmutató Ha az edények nem száradnak meg vagy homályosak maradnak, a következőket kell ellenőrizni: van-e öblítő adalék a speciális tartályban; az öblítő adalék adagolója megfelelően van-e beállítva; a használt mosogatószer jó minőségű-e és nem vesztette-e el hatékonyságát (például nem megfelelő tárolás következtében, a dobozt nyitva hagyva). Ha az edényeken csíkok, foltok stb. láthatók, a következőket kell ellenőrizni: az öblítő adalék adagolója nincs-e túl magas szintre állítva. Ha látható rozsdanyomok vannak a szekrény belsejében: a szekrény acélból készült, ezért a rozsdafoltokat mindenképpen külső tényező okozza (a vízvezetékben található rozsda, fazekak, evőeszközök stb. rozsdásodása). Kereskedelmi forgalomban kaphatók az ilyen foltok eltávolítására szolgáló speciális termékek; ellenőrizzük, hogy a használt mosogatószer mennyisége megfelelő. Bizonyos mosogatószerek korrozívabbak lehetnek a többinél. ellenőrizzük, hogy a sótartály kupakja rendesen zárva van-e, és hogy a vízlágyító helyesen van-e beállítva. Ha a fenti hibaelhárítási utasítások követése után a hiba továbbra is fennáll, hívja a legközelebbi szakszervizt. FIGYELMEZTETÉS: A garancia nem vonatkozik semmiféle, jogosulatlan személyek által a készüléken végzett műveletre, és ezek költségei a mosogatógép használóját terhelik. MŰSZAKI ADATOK Szélesség Mélység a vízbeömléstől a vezérlőpanel külső széléig mérve Magasság Kapacitás Beömlési víznyomás Elektromos jellemzők mm Szabadon álló: 600 mm Félig beépített: 590 mm Szabadon álló: 850 mm 870 mm Félig beépített: 820 mm 870 mm 9-féle standard elhelyezési lehetőség min. 50 max. 900 KPa (min. 0,5 max. 9 bar) Lásd a géptörzslapot

LF-455 IT. Fagor beépíthetõ mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15.

LF-455 IT. Fagor beépíthetõ mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. LF-455 IT Fagor beépíthetõ mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119

Részletesebben

1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN

1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN 1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest,

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 45FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 45FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 45FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214 HU HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214 GYORSMKÖDÉSIÚTMUTATÓ Amködésimódokrészletesismertetéseahasználatiutasításmegfelelfejezetésbentalálhatóal. Akészülék bekapcsolása A készülék bekapcsolásához nyissa ki az ajtót

Részletesebben

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B Mosogatógépek Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B FONTOS! Figyelmesen olvassa el az utasításokat az első használatbavétel előtt! A mosogatógép használatakor mindig kövesse a pontos utasításokat az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mosogatógép ESF 45010 We were thinking of you when we made this product Üdvözöljük az Electrolux világában Üdvözöljük az Electrolux világában electrolux 3 Köszönjük, hogy ezt a kiváló

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. Programok START/FOLYTATÁS

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60 TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60 TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60 Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ZDT 311. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ZDT 311. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ZDT 311 Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! Kívánjuk, hogy sokszor lelje örömét új készülékében, és reméljük, hogy ismét a mi márkánkat keresi majd, amikor háztartási

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW6 55 FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat (lásd az opciók leírását jobbra) A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

(az opciók leírását a jobb oldalon találja)

(az opciók leírását a jobb oldalon találja) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. P1 Programok 6th Sense

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót.

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót. ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY WHIRLPOOL MÁRKÁJÚ TERMÉKET VÁSÁROLT. Amennyiben szélesebb körű segítségre van szüksége, kérjük regisztrálja be a berendezést az alábbi weboldalon: www.whirlpool.eu/register

Részletesebben

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

ESF 8620ROW ESF 8620ROX. HU Mosogatógép Használati útmutató 2 RO Maşină de spălat vase Manual de utilizare 27

ESF 8620ROW ESF 8620ROX. HU Mosogatógép Használati útmutató 2 RO Maşină de spălat vase Manual de utilizare 27 ESF 8620ROW ESF 8620ROX HU Mosogatógép Használati útmutató 2 RO Maşină de spălat vase Manual de utilizare 27 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3.

Részletesebben

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Magyar, 1 Ðóññêèé, 13 Tartalom Üzembe helyezés, 2-3 Elhelyezés és vízszintezés Vízbekötés és elektromos csatlakoztatás Tanácsok az elsõ mosáshoz Mûszaki adatok Készülékleírás,

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVL 109 Összefoglalás Üzembehelyezés, 62-63 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 62 Víz és elektromos csatlakozás, 62-63 Elsõ mosási ciklus, 63 Mûszaki adatok, 63 Mosógép

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! (lásd az opciók leírását jobbra) A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

Szárítási. fázis. X 7-14 1,00-1,65 80-165 Teljes. X 10,0 0,85 100 Enyhe X 11,0 0,80 30 NINCS. X 11,0 1,05 195 Teljes

Szárítási. fázis. X 7-14 1,00-1,65 80-165 Teljes. X 10,0 0,85 100 Enyhe X 11,0 0,80 30 NINCS. X 11,0 1,05 195 Teljes Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN RÖVID ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás

Részletesebben

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM 05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA GYERMEKBIZTONSÁG A MOSNIVALÓ

Részletesebben

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP KEZELŐLAPJA A TÖRLÉS/KI GOMB

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ZDI101. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ZDI101. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ZDI101 Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! Kívánjuk, hogy sokszor lelje örömét új készülékében, és reméljük, hogy ismét a mi márkánkat keresi majd, amikor háztartási

Részletesebben

Használati útmutató. DW 605 S 12 terítékes kivitel. Fél töltet funkció. Mosogatógép

Használati útmutató. DW 605 S 12 terítékes kivitel. Fél töltet funkció. Mosogatógép Használati útmutató DW 605 S 12 terítékes kivitel Mosogatógép Fél töltet funkció 1) Biztonsági információk...1 2) Rövid kezelési útmutató.....2 Kedves Vásárló! Olvassa el az útmutatót Kérjük, figyelmesen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve TEKA DW7 60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/830258

Az Ön kézikönyve TEKA DW7 60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/830258 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati utasítás CR-312. Presszókávé-fôzô. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.

Használati utasítás CR-312. Presszókávé-fôzô. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.hu CR-312 Presszókávé-fôzô Használati utasítás

Részletesebben

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 86080 i Automata mosogatógép Felhasználói tájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Olvassa el alaposan ezt a felhasználói tájékoztatót, és õrizze meg, hogy késõbb is utána tudjon benne nézni valamilyen

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT!

A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP KEZELŐLAPJA A TÖRLÉS/KI GOMB

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP TARTALOM OLDAL KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK 2 ÜZEMBE HELYEZÉS 2 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 3 TEXTÍLIÁK 4 ENERGIA-TAKARÉKOSSÁG 4 IRÁNYÍTÓPANEL 5 PROGRAMOK 6 A GÉP MŰKÖDÉSE 7

Részletesebben

Őrizze meg ezt az utasítást egy biztos helyen, a későbbi fellapozhatóság érdekében.

Őrizze meg ezt az utasítást egy biztos helyen, a későbbi fellapozhatóság érdekében. Kedves Vásárló, Kérem, olvassa el ezt az utasítást a mosogatógép beépítése és az első üzembehelyezése előtt. A következő tudnivalók betartásával elkerülheti a balesti veszélyeket és megelőzheti a készüléke

Részletesebben

FAVORIT 60870. Automata mosogatógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 60870. Automata mosogatógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 60870 Használati útmutató Automata mosogatógép 2 Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy csúcsminõségû AEG-Electrolux készülékeink közül választott. Ez a készülék mint ezt Ön is tapasztalni fogja kiváló

Részletesebben

Mosás. Mosószer-fiók I-es, II-es és kamrákkal. Dob. Kezel blende. Betölt -ablak. Szervizfed. Nyomja meg a Start/Nachlegen (Start/Utólag berak) gombot.

Mosás. Mosószer-fiók I-es, II-es és kamrákkal. Dob. Kezel blende. Betölt -ablak. Szervizfed. Nyomja meg a Start/Nachlegen (Start/Utólag berak) gombot. Az Ön mosógépe Gratulálunk Ön egy korszer, kiváló minség, Bosch márkájú háztartási készüléket választott. A mosógép takarékos víz és energiafogyasztásával tnik ki. A gyártó minden kiszállított gép mködképességét

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ESL 66010. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ESL 66010. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ESL 66010 1 Önre gondoltunk, amikor megalkottuk ezt a terméket. Üdvözöljük az Electrolux világában! Köszönjük, hogy egy első osztályú Electrolux terméket választott. Az

Részletesebben

FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató

FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató Kedves Vásárló! Mielőtt a mosogatógépet üzembe helyezi, kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozza át a Használati útmutatót, mert ez a füzet fontos információkat

Részletesebben

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 Mosógép Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 1 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép.

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. KEZELŐPANEL...6 5. PROGRAMTÁBLÁZAT...7 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar IWSD 51251 Összefoglalás Üzembe helyezés, 50-51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Első mosási ciklus Műszaki adatok A mosógép leírása

Részletesebben

PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép

PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép Használati útmutató PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép Feltétlenül olvassa el a használati útmutatót hu-hu és a szerelési tervet a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal védi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ. Modell: OM-023D

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ. Modell: OM-023D HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ Modell: OM-023D Kérjük, hogy saját biztosnága érdekében az első használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg! Ha rendeltetése

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Specifikáció. Rádió-zavarok (interferencia) Mielőtt szerelőt hívnánk. Elhelyezés

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Specifikáció. Rádió-zavarok (interferencia) Mielőtt szerelőt hívnánk. Elhelyezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU Az utasításokat olvassuk át figyelmesen és őrizzük meg! Specifikáció Energia-felhasználás... 230V~50Hz,1400W Kimeneti teljesítmény... 900W Grill-égő... 1200W Működési frekvencia:...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX ESF68010 http://hu.yourpdfguides.com/dref/628678

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX ESF68010 http://hu.yourpdfguides.com/dref/628678 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX ESF68010. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ Fagor Hungária Kft. 1071 Budapest Damjanich utca 11-15. Tel:06-1-479-5870, 06-1-413-6016 Web: www.fagor.hu email: info@fagor.hu Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELTÖLTÉS OLAJJAL VAGY ZSÍRRAL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELTÖLTÉS OLAJJAL VAGY ZSÍRRAL A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Csak így lehetséges biztonságos használat mellett a legjobb eredményt elérni a készülékkel. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

Beépítési és használati utasítás

Beépítési és használati utasítás Beépítési és használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AQUALTIS AQSF 291 U Összefoglalás Üzembe helyezés, 50 51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Mûszaki adatok A készülék leírása,

Részletesebben

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ HU TISZTELT VÁSÁRLÓNK Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

MOSOGATÓGÉP ZDF 500. Használati útmutató

MOSOGATÓGÉP ZDF 500. Használati útmutató MOSOGATÓGÉP ZDF 500 H Használati útmutató Tartalomjegyzék A készülék bemutatása 2 Fontos biztonsági útmutatások 3 Szerelési útmutató 4 Beépítés munkapult alá 4 Vízszintbe állítás 4 Vízcsatlakoztatások

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern gáztűzhely használója lett. Kívánjuk, hogy a készülék minél jobb szolgálatot tegyen Önnek.

Részletesebben

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás APY-09CS és APY-12CS Hordozható klímaberendezés Használati utasítás Köszönjük, hogy kiváló minőségű klímaberendezésünket választotta. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

Részletesebben

Mikrohullámú sütő. Tisztelt Vásárlónk. Használati utasítás

Mikrohullámú sütő. Tisztelt Vásárlónk. Használati utasítás Mikrohullámú sütő H Tisztelt Vásárlónk Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS Bevezetés CSATLAKOZTATÁS HASZNÁLAT Regisztráció FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ A berendezés részeinek bemutatása ÜZEMBE HELYEZÉS CSATLAKOZTATÁS KEZELŐPANEL HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS Gyors fagyasztás ECO MÓD

Részletesebben

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK HASZNÁLATI UTASÍTÁS MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ HU TISZTELT VÁSÁRLÓNK Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVTXF 149 Összefoglalás Üzembehelyezés, 38-39 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 38 Víz és elektromos csatlakozás, 38-39 Elsõ mosási ciklus, 39 Mûszaki adatok, 39 Mosógép

Részletesebben

FC-41LA FC-41EV FC-47LA FC-47LAM FC-47ED FC-47XED FC-47CXED FC-47INEV FC-47NF FC-47NFX FC-49ED

FC-41LA FC-41EV FC-47LA FC-47LAM FC-47ED FC-47XED FC-47CXED FC-47INEV FC-47NF FC-47NFX FC-49ED FC-41LA FC-41EV FC-47LA FC-47LAM FC-47ED FC-47XED FC-47CXED FC-47INEV FC-47NF FC-47NFX FC-49ED H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és

Részletesebben

Használati útmutató. Automata mosógép

Használati útmutató. Automata mosógép Használati útmutató Automata mosógép Köszönjük a bizalmat, amit mosógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! Az Ön új mosógépe megfelel a ruhanemű modern ápolási követelményeinek

Részletesebben

AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy

AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy www.air-o-swiss.hu AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc Lőrinci út 24. Tel: 253-72-85

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWS2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/956851

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWS2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/956851 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

BEVEZETÉS VIGYÁZAT! 3. Soha ne emeljük meg a tűzhelyt a sütőajtó fogantyújánál fogva!

BEVEZETÉS VIGYÁZAT! 3. Soha ne emeljük meg a tűzhelyt a sütőajtó fogantyújánál fogva! BEVEZETÉS Köszönjük, hogy az egyik minőségi termékünket választotta, amely képest a legjobb szolgáltatást nyújtani Önnek. Mielőtt üzembe helyezné és használni kezdené készülékét, figyelmesen olvassa el

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV ÁTADÓ RENDSZERŰ MOSOGATÓGÉPEK ..HTA(WS) TÍPUSÚ MODELLEK 1/24

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV ÁTADÓ RENDSZERŰ MOSOGATÓGÉPEK ..HTA(WS) TÍPUSÚ MODELLEK 1/24 TELEPÍTÉSI, HASZNÁLATI, ÁPOLÁSI 1 EDITION: 1, 09.2008 DOC No.: 5956.65G.00 KEZELÉSI KÉZIKÖNYV ÁTADÓ RENDSZERŰ MOSOGATÓGÉPEK..HTA(WS) TÍPUSÚ MODELLEK 1/24 TELEPÍTÉSI, HASZNÁLATI, ÁPOLÁSI 2 EDITION: 1, 10.2008

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben

Mosogatógép. Tisztelt Vásárlónk!

Mosogatógép. Tisztelt Vásárlónk! Mosogatógép Tisztelt Vásárlónk! Kérjük, a készülék használata előtt olvassa el a használati útmutatót! Tisztelt Vásárlónk! Bízunk benne, hogy a legjobb eredményekkel fogja használni ezt korszerű üzemben

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EHS746K http://hu.yourpdfguides.com/dref/634441

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EHS746K http://hu.yourpdfguides.com/dref/634441 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX EHS746K. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDP2074PDW...... HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.............................................................. 3 2. TERMÉKLEÍRÁS......................................................................

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, VALAMINT

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A készülék csak így tudja a legjobb szolgáltatást és a maximális biztonságot nyújtani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

A PROGRAMOK FUTTATÁSA

A PROGRAMOK FUTTATÁSA A PROGRAMOK FUTTATÁSA További tudnivalókért tekintse meg a Használati útmutató című dokumentumot. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint. Nem szárítható gépben! Alacsony hőmérsékleten szárítható

Részletesebben

LAVAMAT 5.0. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

LAVAMAT 5.0. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ LAVAMAT 5.0 Használati útmutató Mosógép 2 Tartalomjegyzék Köszönjük, hogy egyik kiváló minőségű termékünket választotta! A készülék optimális és hosszú távú teljesítményének biztosítása érdekében, kérjük,

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 Használati utasítás mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 1 A biztonságos és hosszú élettartamú működés érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be a használati

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS. Súlyos vagy halálos sérülés veszélyének jelzésére szolgáló ikon

FIGYELMEZTETÉS. Súlyos vagy halálos sérülés veszélyének jelzésére szolgáló ikon FIGYELMEZTETÉS A sérülések, balesetveszély elkerülése és helytelen használat elkerülése érdekében olvassa el az alábbi tájékoztatót, majd őrizze meg. A gép további használóihoz is juttassa el a tájékoztatót.

Részletesebben

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 1 LAVAMAT L1045E A környezetbarát mosógép Ekologická pracka Használati Úmutató Návod k pouzití AUS ERFAHRUNG GUT 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 2

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 214 3.1 A szállítás felügyelete 214 3.2 Csomagolás 214 3.3 Tárolás 214

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 214 3.1 A szállítás felügyelete 214 3.2 Csomagolás 214 3.3 Tárolás 214 700.230 V1/1210 H 1. Általános információ 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk 210 1.2 A szimbólumok 210 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 211 1.4 Szerzői jog védelme 211 1.5 Megfelelőségi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE TARTALOMJEGYZÉK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE Biztonsági előírások--------------------------------------------------------------------------21 Környezetvédelem-----------------------------------------------------------------------------22

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW... EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI

Részletesebben

LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ

LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM 1. MŰKÖDTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK... 2 1.1. Biztonsági óvintézkedések... 2 1.2. Az alkatrészek neve... 3 2. MŰKÖDTETÉS...

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ ZI 1603 ZI 2403 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Útmutatások a Használati útmutató olvasásához Az alábbi szimbólumok megkönnyítik a Használati útmutató olvasását: A készülék

Részletesebben

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra Nyomáscsatlakozó Minimum (by-pass) fúvóka 1. ábra Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra 6. ábra 02/2002 IV 5410.239.00 1. rész Beszerelés GÁZTŰZHELY -

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.)

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő (A képen a DX-28.88K modell látható.) FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 1 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI

Részletesebben

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK 30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK ÜZEMBE HELYEZÉS A MOSÓGÉP LEÍRÁSA AJTÓ AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT

Részletesebben

HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELİÁLLÍTÓ VÍZKEZELİ BERENDEZÉS

HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELİÁLLÍTÓ VÍZKEZELİ BERENDEZÉS HÁZTARTÁSI LÚGOSVÍZ ELİÁLLÍTÓ VÍZKEZELİ BERENDEZÉS TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTOZÉKOK 3 2. FIGYELMEZTETİ JELZÉSEK 3 3. BEÉPÍTÉSI VÁZLAT 8 4. FİBB MŐSZAKI ADATOK 9 5. HIBAÜZENETEK 10 6. HÁZTELEPÍTÉS 11 7. AZ

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 info@bonair-bg.hu

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS ÜZEMBE HELYZÉSI ÚTMUTATÓ

KEZELÉSI ÉS ÜZEMBE HELYZÉSI ÚTMUTATÓ KEZELÉSI ÉS ÜZEMBE HELYZÉSI ÚTMUTATÓ HU gyorsabban Termékeink esztétikai Mielıtt jellemzıket megismeri a fejlesztése megváltoztassuk. mosógépet, a mőködését. érdekében, figyelmesen fenntartjuk olvassa

Részletesebben

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató EWF 1497 HDW2 HU Mosógép Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. KEZELŐPANEL...7 5. PROGRAMOK... 8 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106

Részletesebben

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/ kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 2 Üdvözöljük az Electrolux világában Köszönjük, hogy ezt a kiváló minőségű terméket választotta az Electroluxtól, mely reményeink szerint sok örömet

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. KAZETTÁS Split klímaberendezés AUYA-36LATN AUYA-45LATN

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. KAZETTÁS Split klímaberendezés AUYA-36LATN AUYA-45LATN KEZELÉSI KÉZIKÖNYV KAZETTÁS Split klímaberendezés AUYA-36LATN AUYA-45LATN Őrizze meg ezt a kézikönyvet, hogy később is elolvashassa FUJITSU GENERAL LIMITED FJ_OM_AUYA_36-45LATN_9378015012_hu TARTALOM BIZTONSÁGTECHNIKAI

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató. Üveg tolótetős fagyasztó láda

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató. Üveg tolótetős fagyasztó láda . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató Üveg tolótetős fagyasztó láda Mielőtt a készüléket üzembe helyezné, figyelmesen olvassa el jelen használati útmutatót. Olvassa el,

Részletesebben

haladhatja meg a 600 V-ot. Az egyes mérési tartományok kerámikus nagyteljesítményű biztosítókkal

haladhatja meg a 600 V-ot. Az egyes mérési tartományok kerámikus nagyteljesítményű biztosítókkal A termék megfelel a nemzeti és az európai törvényi követelményeknek. termékelnevezések a mindenkori tulajdonos védjegyei. Minden jog fenntartva. Az útmutatóban található cégnevek és Conrad Szaküzlet 1067

Részletesebben

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 2 230 1 1x 1 2 2x 3 1x 535 1 2 3 85 170 350 4 266 575 220 500 415 3 4 EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Tartalom

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM:

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben