LF-455 IT. Fagor beépíthetõ mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT BUDAPEST, DAMJANICH U

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LF-455 IT. Fagor beépíthetõ mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15."

Átírás

1 LF-455 IT Fagor beépíthetõ mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT Budapest, Maglódi út 8. Tel.: , ; Fax: FAGOR HUNGÁRIA KFT BUDAPEST, DAMJANICH U

2 A 2/1984 (III. 10.) számú BkM-IpM rendelet alapján, mint gyártó tanúsítjuk, hogy a készülékek a Használati útmutatóban közölt adatoknak megfelelnek. A készülékben nincs olyan biztosíték vagy alkatrész, mely a felhasználó által cserélhetô. A meghibásodott készüléket, beleértve a csatlakozóvezetéket is, csak szakember javíthatja. A használati és kezelési útmutatóban és a szerelési utasításban foglalt elôírásokat pontosan tartsa be. A gondatlanságból és az útmutatóban, illetve utasításban levô elôírások be nem tartásából származó károkért a gyártó vállalat nem vállal felelôsséget. A készüléket csak háztartásban és rendeltetésszerû célokra szabad alkalmazni. Köszönjük, hogy cégünket bizalmával megtisztelte és az általunk forgalmazott háztartási készülék mellett döntött. Bízunk abban, hogy a most megvásárolt termék sok örömet szerez majd Önnek. Állandóan bôvülô termékválasztékunkat mintaboltunkban és viszonteladóinknál figyelemmel kísérheti. Fagor Hungária Kft.

3 HU Biztonsági előírások 1. Biztonsági előírások és használati útmutató EZ A KÉZIKÖNYV A KÉSZÜLÉK SZERVES RÉSZÉT KÉPEZI: MINDIG A MOSOGATÓGÉP KÖZELÉBEN KELL TARTANI. A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSUK EL AZ EBBEN A KÉZIKÖNYVBEN TALÁLHATÓ ÖSSZES UTASÍTÁST. AZ ÜZEMBEHELYEZÉST SZAKKÉPZETT SZERELŐNEK KELL VÉGEZNIE, A HATÁLYBAN LÉVŐ TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN. EZT A KÉSZÜLÉKET A HÁZTARTÁSBAN VALÓ HASZNÁLATRA TERVEZTÜK, ÉS MEGFELEL A JELENLEG HATÁLYBAN LÉVŐ, A RÁDIÓFREKVENCIA INTERFERENCIA MEGELŐZÉSÉRŐL ÉS KIKÜSZÖBÖLÉSÉRŐL SZÓLÓ 72/23, EU DIREKTÍVÁNAK (BELEÉRTVE A 92/31-ET). A KÉSZÜLÉKET A KÖVETKEZŐ CÉLRA TERVEZTÜK: EDÉNYEK MOSOGATÁSA ÉS SZÁRÍTÁSA; BÁRMILYEN ETTŐL ELTÉRŐ CÉLRA TÖRTÉNŐ HASZNÁLAT NEM MEGFELELŐNEK TEKINTENDŐ. A FENT LEÍRTTÓL ELTÉRŐ CÉLRE TÖRTÉNŐ HASZNÁLAT ESETÉN A GYÁRTÓ FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL. A MŰSZAKI ADATOKAT, SOROZATSZÁMOT, MÁRKAJELZÉST TARTALMAZÓ TELJESÍTMÉNYTÁBLA JÓL LÁTHATÓAN VAN ELHELYEZVE AZ AJTÓ BELSŐ OLDALÁNAK SZÉLÉN. AZ AJTÓ BELSŐ OLDALÁNAK SZÉLÉN TALÁLHATÓ TELJESÍTMÉNYTÁBLÁT SOHA NEM SZABAD ELTÁVOLÍTANI. SOHA NE HAGYJUK AZ ELTÁVOLÍTOTT CSOMAGOLÓANYAGOT FELÜGYELET NÉLKÜL AZ OTTHONUNKBAN, VÁLOGASSUK SZÉT A CSOMAGOLÁST ALKOTÓ KÜLÖNBÖZŐ ANYAGOKAT, ÉS VIGYÜK EL A LEGKÖZELEBBI SZELEKTÁLT HULLADÉKGYŰJTŐHELYRE. A KÉSZÜLÉKET FÖLDELT CSATLAKOZÁSSAL KELL ELLÁTNI, A HATÁLYBAN LÉVŐ ELEKTROMOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN. A GYÁRTÓ NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET SEMMIFÉLE OLYAN SZEMÉLYI SÉRÜLÉSÉRT VAGY DOLOGI KÁRÉRT, AMELY A KÉSZÜLÉK NEM-LEFÖLDELTSÉGE VAGY A HIBÁS FÖLDELT CSATLAKOZÁS MIATT KELETKEZIK. AMENNYIBEN A KÉSZÜLÉKET NEM DUGÓ SEGÍTSÉGÉVEL CSATLAKOZTATJUK AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATHOZ, AKKOR SZÜKSÉGES BEÉPÍTENI EGY LEGALÁBB 3 MM KONTAKTTÁVOLSÁGÚ SZIGETELŐ KAPOCSOLÓT. A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR VÉGÉN TALÁLHATÓ DUGÓNAK ÉS A MEGFELELŐ DUGALJNAK AZONOS TÍPUSÚNAK KELL LENNIÜK, ÉS MEG KELL FELELNIÜK A HATÁLYBAN LÉVŐ TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK. ELLENŐRIZZÜK, HOGY AZ ELEKTROMOS HÁLÓZAT FESZÜLTSÉGE ÉS FREKVENCIÁJA MEGFELEL-E A TELJESÍTMÉNYTÁBLÁN TALÁLHATÓ ÉRTÉKEKNEK. NE HASZNÁLJUNK ADAPTERT VAGY PÁRHUZAMOS KAPCSOLÁST. SOHA NE HÚZZUK KI A KÉSZÜLÉKET A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR MEGRÁNTÁSÁVAL.

4 Biztonsági előírások HU ÜZEMBE HELYEZÉS UTÁN A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓDUGÓNAK HOZZÁFÉRHETŐNEK KELL MARADNIA. AMENNYIBEN A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR MEGSÉRÜL, SZAKKÉPZETT SZERELŐVEL CSERÉLTESSÜK KI. A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓR KICSERÉLÉSE UTÁN GYŐZŐDJÜNK MEG RÓLA, HOGY A CSATLAKOZÓZSINÓRT RÖGZÍTŐ BILINCS BIZTONSÁGOSAN A HELYÉN VAN. HA A KÉSZÜLÉKET SZŐNEYGPADLÓRA VAGY SZŐNYEGRE HELYEZZÜK, GONDOSKODJUNK RÓLA, HOGY AZ ALSÓ OLDALÁN TALÁLHATÓ NYÍLÁSOK ELŐTT NE LEGYEN SEMMIFÉLE AKADÁLY. AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉRDEKÉBEN HASZNÁLAT UTÁN MINDIG KAPCSOLJUK KI A MOSOGATÓGÉPET. AZ ELAVULT KÉSZÜLÉKEKET HASZNÁLHATATLANNÁ KELL TENNI. A FALI CSATLAKOZÓALJZATBÓL VALÓ KIHÚZÁS UTÁN VÁGJUK LE A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓZSINÓRT, ÉS TEGYÜNK ÜZEMBIZTOSSÁ MINDEN OLYAN ALKATRÉSZT, AMELY VESZÉLYT JELENTHET A GYERMEKEK SZÁMÁRA (ZÁRAK, AJTÓK, STB.). EZUTÁN A KÉSZÜLÉKET EL KELL SZÁLLÍTANI A LEGKÖZELEBBI SZELEKTÁLT HULLADÉKGYŰJTŐ HELYRE. MEGHIBÁSODÁS ESETÉN HÚZZUK KI A MOSOGATÓGÉPET A HÁLÓZATI CSATLAKOZÓALJZATBÓL, ÉS ZÁRJUK EL A VÍZCSAPOT. EZUTÁN HÍVJUNK SZAKKÉPZETT SZERELŐT. NE HASZNÁLJUNK OLYAN KÉSZÜLÉKET, AMELY A SZÁLLÍTÁS SORÁN MEGSÉRÜLT! HA ENNEK A GYANÚJA FELMERÜL, LÉPJEN KAPCSOLATBA A KERESKEDŐVEL. A KÉSZÜLÉKET A GYÁRTÓ VAGY A SZAKKÉPEZTT SZERELŐ ÁLTAL ADOTT UTASÍTÁSOKNAK MEGFELELŐEN KELL ÜZEMBE HELYEZNI ÉS CSATLAKOZTATNI. A KÉSZÜLÉKET KIZÁRÓLAG FELNŐTTEK HASZNÁLHATJÁK. GYEREKEKET NE ENGEDJÜNK A MOSOGATÓGÉP KÖZELÉDE, ÉS NE ENGEDJÜK, HOGY JÁTSSZANAK VELE. A GYEREKEKET TARTSUK TÁVOL A MOSÓSZEREKTŐL ÉS A MOSOGATÓGÉP NYITOTT AJTAJÁTÓL. A CSOMAGOLÓANYAGOKAT (MŰANYAG ZACSKÓK, POLISZTIRÉN, FÉMRUDAK, STB.) NE HAGYJUK GYEREKEK KÖZELÉBEN. A GYEREKEKET TARTSUK TÁVOL A NYITOTT MOSOGATÓGÉPTŐL. A KÉSZÜLÉK MOSÓSZERMARADVÁNYOKAT TARTALMAZHAT, AMELYEK A SZEMEK, A SZÁJ, VAGY A TOROK SÉRÜLÉSÉT VAGY FULLADÁSOS HALÁLT OKOZHATNAK.

5 HU Biztonsági előírások NE ALKALMAZZUNK OLDÓSZEREKET, ÚGYMINT ALKOHOL VAGY TERPENTIN, MERT EZEK ROBBANÁST OKOZHATNAK. NE HELYEZZÜNK A MOSOGATÓGÉPBE HAMUVAL, VIASSZAL VAGY FESTÉKKEL SZENNYEZETT EDÉNYEKET. HA A MOSOGATÓGÉP AJTAJÁRA TÁMASZKODUNK VAGY ÜLÜNK, AMIKOR AZ KI VAN NYITVA, AKKOR A KÉSZÜLÉK FELBORULHAT ÉS SÉRÜLÉST OKOZHAT. SOHA NE IGYUK MEG AZT A VÍZMARADÉKOT, AMELY ESETLEG AZ EDÉNYEK VAGY A MOSOGATÓGÉP BELSEJÉBEN TALÁLHATÓ A MOSOGATÁSI PROGRAM VÉGÉN ÉS A SZÁRÍTÁSI CIKLUS ELŐTT. AQUASTOP FUNKCIÓVAL RENDELKEZŐ MODELLEK AZ AQUASTOP BERENDEZÉS MEGAKADÁLYOZZA A TÚLFOLYÁST VÍZSZIVÁRGÁS ESETÉN. HA AZ AQUASTOP BERENDEZÉS KIOLD, HÍVJON SZAKKÉPZETT SZERELŐT, HOGY AZONOSÍTSA ÉS KIKÜSZÖBÖLJE A HIBÁT. AQUASTOP BERENDEZÉSSEL FELSZERELT MODELLEKNÉL A VÍZBEÖMLŐ TÖMLŐ BELSEJÉBEN TALÁLHATÓ EGY ELEKTROMÁGNESES SZELEP. SOHA NE VÁGJUK EL A TÖMLŐT, ÉS VIGYÁZZUNK, HOGY AZ ELEKTROMÁGNESES SZELEP NE ESSEN VÍZBE. ABBAN AZ ESETBEN, HA A VÍZBEÖMLŐ TÖMLŐ MEGSÉRÜL, HÚZZUK KI A KÉSZÜLÉKET AZ ELEKTROMOS CSATLAKOZÓALJZATBÓL, ÉS ZÁRJUK EL A VÍZCSAPOT. KÖZVETLENÜL A MOSOGATÓGÉP ÜZEMBE HELYEZÉSE UTÁN VÉGEZZÜK AL A KÉSZÜLÉK GYORS ELLENŐRZÉSÉT A LENTI UTASÍTÁSOKAT KÖVETVE. AMENNYIBEN A KÉSZÜLÉK NEM MŰKÖDIK MEGFELELŐEN, HÚZZUK KI AZ ELEKTROMOS CSATLAKOZÓ- ALJZATBÓL, ÉS HÍVJUK A LEGKÖZELEBBI SZAKSZERVIZT. NE KÍSÉRELJÜK MEG A KÉSZÜLÉK MEGJAVÍTÁSÁT. A MOSOGATÓGÉP MEGFELEL A HATÁLYBAN LÉVŐ, BIZTONSÁGI ÉS ELEKTROMOS KÉSZÜLÉKEKRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK SZERINTI KÖVETELMÉNYEKNEK. BÁRMILYEN MŰSZAKI ELLENŐRZÉST KIZÁRÓLAG KÉPZETT ÉS ILLETÉKES SZERELŐ VÉGEZHET: ILLETÉKTELEN SZEMÉLYEK ÁLTAL VÉGZETT JAVÍTÁSOK ÉRVÉNYTELENNÉ TESZIK A GARANCIÁT, VALAMINT POTENCIÁLIS VESZÉLYNEK TESZIK KI A MOSOGATÓGÉP HASZNÁLÓIT. A gyártó nem vállal felelősséget olyan személyi sérülésekért vagy dologi károkért, amelyek a fenti biztonsági előírások be nem tartásából, a készülék bármely alkatrészének szakszerűtlen használatából, vagy nem eredeti alkatrész használatából erednek.

6 Üzembe helyezési útmutató HU 2. Üzembe helyezés és csatlakoztatás Távolítsuk el a polisztirén rögzítőkosarakat. Helyezzük a készüléket a kívánt beüzemelési helyre. A mosogatógép hátulja vagy oldalai lehetnek közvetlenül a fal vagy más bútordarab mellett. Ha a mosogatógépet hőforrás közelében üzemeljük be, helyezzük közéjük a speciális szigetelőpanelt, hogy megakadályozzuk a készülék túlhevülését és meghibásodását. A stabilitás biztosítása érdekében az integrált, vagy beépített mosogatógépeket kizárólag folytonos munkalapok alá szereljük be, és csavarozzuk hozzá a kapcsolódó egységekhez. Az üzembehelyezési folyamat megkönnyítése érdekében a beömlő és kiömlő tömlők bármilyen irányban elhelyezhetők; gondoskodjunk róla, hogy a tömlők ne legyenek megcsavarodva, megtörve, vagy túl feszesre húzva. Szintezze a készüléket a padlóhoz az állítható lábak használatával. Ez a művelet alapvető fontosságú a mosogatógép megfelelő működésének biztosítása szempontjából. Bizonyos modellek csak egyetlen állítható lábbal vannak felszerelve a hátsó oldalon, amelyet a készülék első oldalán lent található csavar tekerésével lehet állítani. 2.1 Vízvezetékhez való csatlakoztatás Az eldugulás vagy károsodás veszélyének megakadályozása érdekében: ha a vízcső új, vagy hosszabb ideig nem használtuk, a készülék megóvása érdekében ellenőrizzük a vízvezetékhez való csatlakoztatás előtt, hogy a víz tiszta és szennyeződésektől mentes-e. A mosogatógépet mindig új tömlővel kell a vízvezetékhez csatlakoztatni; régi vagy használt tömlőt soha nem szabad újra használni. CSATLAKOZTATÁS A VÍZVEZETÉKHEZ Csatlakoztassuk a vízbeömlő tömlőt a hidegvízvezetékhez 3/4 -os gázmenettel úgy, hogy beillesztjük a mosogatógéppel együtt szállított A jelzésű szűrőt. Ügyeljünk rá, hogy a tömlőt szorosan becsavarjuk kézzel, majd fejezzük be a szorítást kb. 1/4 fordulattal egy fogó segítségével. Az AQUASTOP berendezéssel felszerelt modellek esetében, a szűrő már benne van a menetes gyűrű belsejében.

7 HU Üzembehelyezési útmutató A mosogatógépet melegvíz-vezetékhez is lehet csatlakoztatni abban az esetben, ha a víz hőmérséklete nem haladja meg a 60 ºC-ot. Ha meleg vizet vezetünk a készülékbe, ezzel körülbelül 20 perccel csökkentjük a mosogatási időt, de ekkor enyhén csökken a hatékonysága. A melegvíz-vezetékhez való csatlakoztatást ugyanolyan módon kell elvégezni, mint a hidegvíz-vezetékhez való csatlakoztatást. VÍZELVEZETÉS Helyezzük a mosogatógép vízelvezető tömlőjét a legalább 4 cm átmérőjű lefolyócsőbe, helyezzük a mosogatóba a mellékelt műanyag rögzítő segítségével, vigyázva arra, nehogy megtörjük vagy túlságosan meghajlítsuk a tömlőt. Fontos ügyelni arra is, hogy a tömlő nehogy meglazuljon és leessen. E célból a műanyag rögzítőn található egy lyuk, hogy a falhoz vagy a vízcsaphoz lehessen kötni. A tömlő szabad végét 30 és 100 cm közötti magasságba kell helyezni, és soha ne merüljön vízbe. Ha vízszintes (maximum 3 m hosszú) tömlőhosszabbítást használunk, a vízelvezető tömlő legfeljebb 85 cm magasságban lehet a földtől. 2.2 Elektromos csatlakozás Dugjuk a hálózati csatlakozózsinórt egy megfelelő elektromos kimenetbe, az 1. Biztonsági előírások és használati útmutató c. fejezet utasításainak megfelelően.

8 1. A kezelőpanel leírása 1.1 A felső panel A mosogatógép minden vezérlési és irányítási funkciója a felsõ panelen található. A bekapcsolási, programozási, kikapcsolási, stb. funkciók csak nyitott ajtónál végezhetõk el BEKAPCSOLÁS/KIKAPCSOLÁS GOMB Ezt a gombot megnyomva a készülék feszültség alá kerül. PROGRAMKIVÁLASZTÁS JELZŐLÁMPÁI A kigyulladt jelzőlámpa mutatja a kiválasztott programot és az esetleges hibákat (Működési rendellenességek elhárítása). PROGRAMVÁLASZTÁS GOMB Egymás után többször lenyomva ezt a gombot ki tudja választani a kívánt programot. SÓHIÁNYT JELZÕ LÁMPA (csak bizonyos modelleknél) A kigyulladt jelzõlámpa mutatja a sóhiányt. ÖBLÍTŐSZER HIÁNYÁT JELZŐ LÁMPA (csak bizonyos modelleknél) A kigyulladt jelzőlámpa mutatja, hogy az öblítőszer tartálya üres. KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK GOMB Ezt a gombot megnyomva ki tudja választani az öt kiegészítő program egyikét (lásd táblázat). KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK JELZŐLÁMPÁI A jelzőlámpa kigyulladása jelzi, hogy aktiválta az öt kiegészítő program egyikét (lásd táblázat). PROGRAMKÉSLELTETŐ GOMB (csak bizonyos modelleknél) Ezt a gombot lenyomva késleltetheti a program kezdetét, maximum 9 órával. 9 INFORMÁCIÓ KIJELZÕ (csak bizonyos modellek esetén) 3

9 A MOSOGATÁSI PROGRAM KIVÁLASZTÁSA ÉS BEKAPCSOLÁS A mosogatnivaló edények legmegfelelõbb mosogatási programjának kiválasztásához vegye alapul az alábbi részletes táblázatot, mely bemutatja a legmegfelelõbb programot az edények típusához és szennyezettségi fokához igazítva. Miután kiválasztotta a táblázat alapján a megfelelõ mosogatási típust: Nyomja meg a BEKAPCSOLÁS/KIKAPCSOLÁS gombot (1) és várja meg, míg kigyullad a PROGRAMKIVÁLASZTÁS JELZÕLÁMPA (2); Nyomja meg többször a PROGRAMVÁLASZTÁS gombot (3), míg kigyullad a kívánt programhoz tartozó jelzõlámpa; Zárja be az ajtót; a program körülbelül 2 perccel késõbb aktiválódik. Ezalatt villog a hozzátartozó JELZÕLÁMPA (jelezve, hogy a program végrehajtás alatt van). PROGRAM SZÁMA ÉS JELE SZENNYEZETTSÉGI FOK ÉS EDÉNYFAJTA PROGRAM LEÍRÁSA PROGRAMIDŐ PERC (2) FOGYASZTÁS VÍZ LITER (1) ENERGIA KWh (2) 1 ÖBLITÉS Öblíteni és szárítani való edények és fazekak Öblítés hideg vízzel Öblítés 68 C-on Szárítás ,8 2 KÍMÉLŐ Normál szennyezettségű edények Előmosogatás hideg vízzel Mosogatás 45 C-on Öblítés hideg vízzel Öblítés 68 C-on Szárítás ,90 3 VEGYES Normál szennyezettségű edények, rászáradt ételmaradékokkal Előmosogatás hideg vízzel Mosogatás 55 C-on Öblítés hideg vízzel Öblítés 68 C-on Szárítás ,10 4 NORMÁL Normál szennyezettségű edények Előmosogatás hideg vízzel Mosogatás 65 C-on Öblítés hideg vízzel Öblítés 68 C-on Szárítás ,20 Csak akkor indítsa el az áztatási programot, amikor csak részben töltötte föl a gépet. (1) A vízlágyító 2-es pozícióba állításával átlagos fogyasztás. (2) A ciklus idõtartama és az energiafogyasztás a víz és a környezet hõmérsékletének, az edények típusának és mennyiségének függvényében változhat. 4

10 PROGRAM SZÁMA ÉS JELE 5 SZUPER 6 ÁZTATÁS 7 GYORS 8 9 GAZDASÁGOS (*) EN MINDEN NAPRA 10 INTENZÍV SZENNYEZETTSÉGI FOK ÉS EDÉNYFAJTA Nagyon szennyezett edények és fazekak, rászáradt ételmaradékkal Edények és fazekak további mosogatásra várva Kevésbé szennyezett edények Mosogatás közvetlenül a használat után, kevésbé szennyezett edények esetén Mosogatás közvetlenül a használat után, kevésbé szennyezett edények esetén Közepesen szennyezett edények és fazekak, rászáradt ételmaradékkal PROGRAM LEÍRÁSA Előmosogatás 45 C-on Mosogatás 70 C-on Kétszeres hideg vizes öblítés Öblítés 70 C-on Szárítás PROGRAM- IDŐ PERC (2) ,50 Előmosogatás hideg vízzel 9 5 0,03 Mosogatás 38 C-on Öblítés hideg vízzel Öblítés 58 C-on Mosogatás 55 C-on Öblítés hideg vízzel Öblítés 58 C-on Szárítás Mosogatás 65 C-on Öblítés hideg vízzel Öblítés 68 C-on Szárítás Mosogatás 70 C-on Kétszeres hideg vizes öblítés Öblítés 70 C-on Szárítás FOGYASZTÁS VÍZ LITER (1) ENERGIA KWh (2) , , , ,45 Csak akkor indítsa el az áztatási programot, amikor csak részben töltötte fel a gépet. A 6,7,8,9,10 programok elindításához a kiegészítõ programok gombot (6) is meg kell nyomnia. (*) Az EN szabvány szerinti összehasonlító program. (1) A vízlágyító 2-es pozícióba állításával átlagos fogyasztás. (2) A ciklus idõtartama és az energiafogyasztás változhat a víz és a környezet hõmérséklete, az edények típusa és mennyisége függvényében. Nem tudja elindítani a mosogatási ciklust, ha a mosogatógép ajtaja nyitva van, vagy rosszul lett bezárva. 5

11 TÁBLÁZAT A MINÕSÍTÕ INTÉZETEKNEK Minősítő szabvány EN Összehasonlító program ECO Töltés 10 teríték Mosogítószer típusa B Mosogatószer mennyisége 25 g Öblítőszer adagolása Modelltől függően 3/4 vagy 4/6 1.2 Mosogatási programok Mielőtt aktiválja a mosogatási programot, ellenõrizze, hogy: a vízbevezetõ csõ csapja nyitva van. van regeneráló só a vízlágyító tartályban. a megfelelõ mennyiségű mosogatószert betöltötte a tartályba. a kosarakat helyesen töltötte be. a vízszóró karok szabadon, akadálymentesen mozognak. a mosogatógép ajtaja biztonságosan be van zárva. KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK A (6)-os gomb megnyomásával öt kiegészítő programot használhat, amelyeket közvetlenül kiválaszthatja a programkiválasztó gomb segítségével. Ezt a gombot azután kell lenyomnia (a jelzõlámpa kigyullad) miután kiválasztotta a fõ programot (1, 2, 3, 4, 5). A funkció a memóriában marad, tehát amennyiben a következõ mosogatási ciklusban az öt fõ program egyikét szeretné végrehajtani, meg kell nyomnia ezt a gombot még egyszer (a jelzõlámpa kialszik). 6

12 A PROGRAMOZÁS KÉSLELTETÉSE A PROGRAMKÉSLELTETÕ gombot (8) lenyomva késleltetheti a mosogatóprogram kezdetét maximum 9 órával. Ez azt jelenti, hogy a mosogatógép az Ön által kiválasztott bármely idõpontban mûködtethetõ. Ezt a gombot egymás után többször lenyomva láthatja a késleltetési idõt a kijelzõn, melynek eltelte után a gépet indítani szeretné. Ez maximum 9 óra. A KIVÁLASZTOTT PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK TÖRLÉSE A végrehajtás alatt álló program törléséhez nyissa ki az ajtót és tartsa lenyomva a PROGRAMVÁLASZTÁS gombot (3) néhány másodpercig, míg a 4-es és az 5-ös program jelzõlámpája folyamatosan nem ég (A kijelzõn az end (vége) szócskát látja). Zárja be a gép ajtaját. Körülbelül egy perccel késõbb a gép a ciklus végére ér. A PROGRAM MÓDOSÍTÁSA A végrehajtás alatt álló program módosításához elég kinyitnia a gép ajtaját és kiválasztani az új programot. Amikor újra bezárja az ajtót a mosogatógép automatikusan az új programot fogja végrehajtani. 7

13 A PROGRAM VÉGE A program befejeztével a mosogatógép egy akusztikus jelet ad ki és a 4-es és 5-ös program jelzőlámái villogva kigyulladnak (A kijelzõn az end (vége) szócskát látja). A gépet az ajtó nyitásával és a BEKAPCSOLÁS/KIKAPCSOLÁS gomb (1) megnyomásával tudja kikapcsolni. TAKARÉKOSKODJON AZ ENERGIÁVAL!... ÉS ÓVJA KÖRNYEZETÉT Próbálja a mosogatógépet mindig teljesen töltve használni. Ne mossa el az edényeket folyó vízzel. Mindig azt a mosogatási programot használja, mely a legmegfelelőbb a töltet típusához. Elõzetesen ne öblítse le az edényeket. Ha lehetséges, csatlakoztassa a mosogatógépet 60 C-os melegvizes rendszerhez. Ha lehetséges, kapcsolja ki a szárítási programot és hagyja nyitva az ajtót a mosogatási program végén: a maradék levegõ és hõ tökéletesen megszárítja az edényeket. CSÖKKENTSE A MOSOGATÓSZER FELHASZNÁLÁST!... ÉS ÓVJA KÖRNYEZETÉT A mosogatógépekhez használt mosogatószerek foszfátot tartalmazhatnak, mely jelentõsen veszélyezteti a környezetet. Ahhoz, hogy elkerülje a túlzott mosogatószer és elektromos áram használatát, javasoljuk: Válassza szét azokat az edényeket, melyek ellenállóbbak az agresszív mosogatószerekre és magas hõmérsékletre; Ne öntsön mosogatószert közvetlenül az edényekre. Amikor az ajtót mosogatás alatt kinyitja, a program megszakad, a hozzá tartozó jelzõfény továbbra is villogni fog és egy hangjelzés figyelmeztet arra, hogy a mosogatási program még nem fejezõdött be. Várjon körülbelül 1 percet; majd zárja be az ajtót és a program újraindul. Amikor bezárja az ajtót, a program attól a ponttól indul újra, ahol azt megszakította. Ezt a mûveletet csak akkor végezze el, ha kifejezetten szükséges, mivel a program szabálytalan végrehajtását okozhatja. 8

14 VÍZLÁGYÍTÓ RENDSZER MEGJEGYZÉS. Ahhoz, hogy a következõ beállítást végre tudja hajtani, fontos, hogy ne egy áztatási program legyen aktiválva. Nyomja le és tartsa nyomva a PROGRAMKÉSLELTETŐ gombot (8), amíg az elõre meghatározott érték megjelenik, melyet egy pont követ (alapbeállítás szerint 3.). Engedje el a gombot, majd nyomja meg újra és újra, míg a táblázat szerinti megfelelõ értéket nem kapja. A 6 lehetséges szabályozási szint a következõképpen jelenik meg: 3., 4., 5., 0., 1., 2.. Amikor a kijelzõn megjelenik a kívánt érték engedje föl a gombot; 5 másodperccel késõbb a rendszer automatikusan visszaáll a késleltetõ programhoz, és a beállítás a választott értéket mutatja. MEGJEGYZÉS: a kijelzõ a víz keménységi beállítását és a program késleltetését mutatja. A pont (.) a szám után arra utal, hogy a víz keménységének a beállítását is látja. Amennyiben a pont (.) nem jelenik meg, akkor Ön csak a program késleltetését látja a kijelzõn. VÍZ KEMÉNYSÉGI FOKOK TÁBLÁZATA A VÍZ KEMÉNYSÉGE BEÁLLÍTÁS Német fokok ( dh) Francia fokok ( df) A víz keménységével kapcsolatos információkért forduljon a helyi vízszolgáltató vállalathoz. AZ EDÉNYEK KIVÉTELE A GÉPBÕL A mosogatási program végét követõen várjon legalább 20 percet, mielõtt kiveszi az elmosogatott edényeket, hagyja, hogy azok kihûljenek. Javasoljuk, hogy elõször az alsó kosárban lévõ edényeket vegye ki és csak azután a felsõ kosárban lévõket, így elkerülheti, hogy vízcseppek essenek le a felsõ kosárból. 9

15 2. Segítség az esetleges rendellenességek elhárításához A mosogatógép számos mûködési rendellenesség kijelzésére képes a jelzõfények együttes kigyulladásával. Ezek a következõket jelentik: E1 E3 E4 E5 E6 RENDELLENESSÉG LEÍRÁS Aqua Stop meghibásodása Az ürítő szivattyú működésbe lépett (csak bizonyos modelleknél). Vízszivárgás esetén lép működésbe. Lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízhálózattal. Vízmelegítési rendellenességek A vizet a gép nem melegíti fel, vagy a melegítés paraméterei nem jók. Ismételje meg a mosogatási programot; ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízhálózattal. Nem megfelelően ellenőrzi a víz hőmérsékletét Szakítsa meg a folyamatban lévő programot és kapcsolja ki a mosogatógépet. Kapcsolja vissza a mosogatógépet, programozza be újra és aktiválja a mosogatási ciklust. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízhálózattal. Vízbeszívási rendellenességek A gép nem szívja be a vizet, vagy rendellenesen teszi azt. Ellenőrizze, hogy a vízcsatlakozás jó-e, hogy a vízcsap nyitva van-e és hogy a szűrő nincse eltömődve. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízhálózattal. Vízleeresztési rendellenességek A gép nem üríti ki a vizet rendesen, vagy rendellenesen teszi azt. Ellenőrizze, hogy a vízelvezető tömlő nincs-e megtörve vagy összenyomva, illetve hogy a szifon vagy a szűrők nincsenek-e eltömődve. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízhálózattal. Kikapcsolt jelzőfény Bekapcsolt jelzőfény Villogó jelzőfény 10

16 Probléma esetén a gép megszakítja a folyamatban lévõ programot és jelzi a rendellenességet. Az E1, E3, E4 vészjelzések a folyamatban lévõ programot azonnal megszakítják. Az E5, E6 vészjelzések megszakítják a folyamatban lévõ programot és miután a probléma megoldódott a gép folytatja az aktuális program végrehajtását. Egy vészjelzés kikapcsolásához a következõket kell tennie: Nyissa ki és zárja be újra a mosogatógép ajtaját, vagy kapcsolja ki, majd kapcsolja be újra a gépet. Ezt követõen ismét beprogramozhatja a mosogatógépét. Abban az esetben, ha a hiba továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízhálózattal. 11

17 HU Használati útmutató 4. Működési leírás Amikor a mosogatógépet megfelelően üzembe helyeztük, a következőképpen kell előkészíteni a használatra: Állítsuk be a vízlágyító rendszert; Töltsük be a regeneráló sót; Töltsük be az öblítő adalékot és a mosószert. 4.1 A vízlágyító rendszer használata A víz vízkőtartalma miatt (vízkeménységi mutató) fehéres foltok keletkeznek a megszáradt edényeken, amelyek így egy idő után homályossá válnak. A mosogatógép fel van szerelve egy automatikus vízlágyító rendszerrel, amely speciális regeneráló sót használ a víz keménységének csökkentésére. A mosogatógép gyári beállításként 3-as vízkeménységi szintre van állítva (átlagos vízkeménység df dh). Ha közepes keménységű vizet használunk, a regeneráló só tartályát körülbelül minden 20 mosási ciklus után kell újratölteni. A sótartály körülbelül 1,5 kg. szemcsés só befogadására képes. A tartály a mosogatógép alján található. Miután kivettük az alsó kosarat, az óramutató járásával ellentétes irányba tekerve csavarjuk le a sótartály kupakját, és töltsük bele a sót a mosogatógép tartozékaként szállított tartály segítségével. A kupak visszacsavarása előtt takarítsuk le a sómaradványokat a nyílás környékéről. Amikor első alkalommal használjuk a mosogatógépet, a só mellé szükséges beleönteni egy liter vizet is a tartályba. Minden alkalommal, amikor a sótartályt újratöltjük, győződjünk meg róla, hogy a kupak rendesen vissza van csavarva. Víz és mosószer keveréke soha nem kerülhet a tartályba, mivel ez veszélyezteti a regeneráló rendszer működését. Amennyiben ez fellép, a garancia érvényét veszti. Kizárólag speciálisan háztartási mosogatógépek számára készült regeneráló sót használjunk. Sótabletta használata esetén ne töltsük tele a tartályt.

18 HU Ne használjunk asztali sót, mivel az oldhatatlan anyagokat tartalmaz, amelyek egy idő után károsíthatják a vízlágyító rendszert. Ha szükséges, töltsük fel a regeneráló só tartályát a mosási program kezdete előtt. Ily módon, a felesleges sóoldatot a víz azonnal altávolítja; a sós víz hosszabb ideig tartó jelenléte a szekrényen belül korrózióhoz vezethet. Figyeljünk, nehogy összekeverjük a só és a mosószer csomagját; ha véletlenül mosószert öntünk a sótartályba, az károsítja a vízlágyító rendszert. A VÍZLÁGYÍTÓ RENDSZER BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép fel van szerelve egy olyan készülékkel, amelynek segítségével a felhasználó a víz keménységének megfelelően beállíthatja a vízlágyító rendszert. A beállító kapcsológomb a vízlágyító berendezés belsejében található, a kupak alatt, és 5-féle beállítási lehetőséget kínál.

19 HU Használati útmutató VÍZKEMÉNYSÉG TÁBLÁZAT VÍZKEMÉNYSÉG Német fokozatok ( dh) Francia fokozatok ( df) BEÁLLÍTÁS beállítás SÓ NÉLKÜL beállítás beállítás beállítás beállítás beállítás A víz keménységére vonatkozóan forduljon felvilágosításért a helyi vízügyi szolgáltatóhoz. 4.2 Az öblítő adalék és mosószer adagolók használata A mosószer és öblítő adalék adagolók az ajtó belső részén találhatók: a mosószer adagolója a bal oldalon, az öblítő adalék adagolója pedig a jobb oldalon. Az ÁZTATÁS program kivételével minden mosási ciklus előtt szükséges megfelelő mennyiségi mosószert rakni a mosószer adagolóba. Az öblítő adalékot azonban csak szükség szerint kell utántölteni.

20 HU AZ ÖBLÍTŐ ADALÉK BETÖLTÉSE Az öblítő adalék elősegíti az edények gyorsabb száradását és megakadályozza a vízkő és a foltok képződését. A készülék automatikusan adagolja a vízhez a végső öblítési ciklus során, az ajtó belső oldalán található tartályból. Az öblítő adalék betöltése a következőképpen történik: Nyissuk ki az ajtót. Csavarjuk le a tartály kupakját az óramutató járásával ellentétes irányban 1/4 fordulattal, és vegyük le. Töltsük tele a tartályt (kb. 140 ml). A kupak oldalán lévő optikai töltésszintjelzőnek teljesen el kell sötétednie. Ha az optikai töltésszintjelző megint átlátszó lesz vagy az öblítő adalék figyelmeztető jelzőlámpája kigyullad, töltsük újra az öblítő adalékot. Tegyük vissza a helyére a kupakot, és csavarjuk az óramutató járásával megegyező irányba. Egy ruha segítségével töröljük le az esetleg kifolyt öblítő adalékot, amely túlzott habképződést okozhat. AZ ÖBLÍTŐ ADALÉK ADAGOLÓ BEÁLLÍTÁSA A mosogatógép gyárilag közepes vízkeménységre van beállítva. Azonban lehetőség van a beállítás megváltoztatására az adagoló választógombjának a kívánt pozícióba való tekerésével: az adagolt öblítő adalék mennyisége arányban áll a választható pozíciókkal. A beállított mennyiséget növelni kell, ha az elmosogatott edények homályosnak tűnnek, vagy körkörös foltok jelennek meg rajtuk. Az öblítő adalék beállításához csavarjuk az adagoló kupakját negyed fordulattal az óramutató járásával ellentétes irányba, és vegyük le. Ezután egy csavarhúzó segítségével tekerjük az öblítő adalék választót a kívánt pozícióba. Tegyük vissza a kupakot, az óramutató járásával megegyező irányba csavarva. Az öblítő adalék mennyiségét növelni kell, ha az elmosogatott edények homályosnak tűnnek, vagy körkörös foltok jelennek meg rajtuk. Másrészt, ha az edények ragadósak és fehér csíkok vannak rajtuk, akkor csökkenteni kell az öblítő adalék mennyiségét.

21 HU Használati útmutató A MOSÓSZER BETOLTÉSE A mosószer adagoló kupakjának kinyitásához nyomjuk meg finoman a P gombot. Töltsük be a mosószert, és gondosan zárjuk vissza a kupakot. A mosási ciklus során az adagoló automatikusan kinyílik. Amikor az INTENZÍV programot választjuk, a normál adag mosószer mellé szükséges egy további mennyiséget tölteni a G vagy H rekeszbe. Kizárólag mosogatógépek számára készült mosószert használjunk. Az optimális mosási eredmény elérése érdekében fontos, hogy jó minőségű mosószert használjunk. A mosószeres tasakokat vissza kell zárni, és száraz helyen kell tárolni, hogy megakadályozzuk a csomók képződését, amelyek negatívan befolyásolhatják a mosási eredményt. Ha egyszer már kinyitottuk a mosószeres csomagot, akkor nem ajánlatos túl sokáig tárolni, különben a mosószer elveszti a hatékonyságát. Soha ne használjunk kézzel való mosogatáshoz készült mosogatószer, mert ezektől nagy mennyiségű hab képződik, ami negatívan befolyásolhatja a mosogatógép működését. Adagoljuk megfelelően a mosogatószert. Ha nem elegendő a mosószer mennyisége, az azt eredményezi, hogy nem lesznek teljesen tiszták az edények, míg a túlzott mennyiség pazarlás, és nem javítja a mosás eredményét sem.

22 HU A piacon különféle típusú mosogatószerek kaphatók folyékony, por vagy tabletta formájában amelyeket eltérő kémiai összetételük jellemez: egyes mosogatószerek foszfátokat tartalmaznak, míg mások foszfátmentesek és természetes enzim alapúak. A foszfát tartalmú mosogatószerek hatékonyabbak a zsírral és a keményítővel szemben 60 C feletti hőmérsékleten. Másrészt, az enzimeket tartalmazó mosószerek szintén hatékonyak alacsonyabb hőmérsékleten (40 50 C) és biológiailag könnyebben lebonthatók. Enzimtartalmú mosószerrel alacsony hőmérsékleten hasonló eredményt lehet elérni, mint hagyományos mosogatószerek használatával 65 C-on. A környezet megóvása érdekében a foszfát- és klórmentes mosogatószerek használatát javasoljuk. Mosószer töltése az öblítő adalék adagolójába akár folyékony formában is károsítja a mosogatógépet.

23 HU Használati útmutató 4.3 Általános figyelmeztetések és javaslatok A mosogatógép első használata előtt tanácsos elolvasni a következő, a mosogatni kívánt edénytípusokra és betöltésükre vonatkozó javaslatokat. Általánosságban nincs korlátozás a háztartási edények mosogatására vonatkozóan, de bizonyos esetekben szükséges figyelembe venni tulajdonságaikat. Mielőtt bepakolnánk az edényeket a kosárba, a következőket szükséges tenni: Távolítsuk el a durva ételmaradékot: pl. csontok, szálkák stb., amelyektől eldugulhat a szűrő, vagy károsodhat a vízszivattyú. Hogy a mosást megkönnyítsük, áztassuk be azokat a lábasokat és serpenyőket, amelyeknek az aljára ráégett az étel, majd ezután tegyük őket az ALSÓ KOSÁRBA. Nem szükséges folyóvíz alatt előmosogatni az edényeket, mielőtt bepakolnánk őket a kosárba, mivel ez csak vízpocsékolás. Az edények megfelelő bepakolása elősegíti az optimális mosási eredmény biztosítását. FIGYELMEZTETÉS Győződjünk meg róla, hogy az edények biztonságosan a helyükön vannak, és nem tudnak felborulni, valamint nem akadályozzák a spriccelő karok forgását a mosási ciklus során. Ne rakjunk nagyon kicsi tárgyakat a kosárba, mivel ezek leeshetnek és akadályozhatják a spriccelő karokat vagy a vízszivattyút. Olyan edényeket, mint csészék, tálak, poharak és fazekak, a nyílásukkal lefelé kell a mosogatógépbe rakni, hogy lehetővé tegyük, hogy a víz kifolyjon. Ne rakjuk egymást tetejére az edényeket, vagy úgy, hogy egymást fedjék. Poharakat ne rakjunk túl közel egymáshoz, mert ezek összekoccanhatnak és eltörhetnek, vagy foltosak lehetnek ott, ahol érintkeztek. GYŐZŐDJÜNK MEG, hogy a mosogatni kívánt tárgyak alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra.

24 HU A következő dolgok nem alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra: Fából készült edények, lábasok vagy serpenyők: ezek károsodhatnak magas mosási hőmérsékleten. Kézművesipari termékek: ezek ritkán alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra. A viszonylag magas vízhőmérséklet és a használt mosószerek károsíthatják őket. Műanyag edények: ezek nem hőállóak és eldeformálódhatnak. A hőálló műanyag edényeket a felső kosárban kell mosni. Vörösrézből, sárgarézből, bádogból készült vagy horganyzott edények és tárgyak: ezek hajlamosak a foltosodásra. Alumíniumból készült edények: eloxált alumíniumból készült tárgyak elszíneződhetnek. Ezüstáru: az ezüstből készült tárgyak foltosodhatnak. Üveg és kristály: általában az üvegből készült és kristály tárgyak mosogathatók mosogatógépben. Azonban bizonyos típusú üvegek és kristályok homályossá válhatnak és elveszíthetik fényüket többszöri mosás után. Ezért azt ajánljuk, hogy ezekhez a dolgokhoz a lehető leggyengébb programot használja. Festett, mintás edények: a piacon kapható festett edények általában ellenállóak a mosogatógépben való mosogatással szemben, azonban nagyon sokszori mosogatás után a színek kifakulhatnak. Ha kételyeink vannak a színtartósságot illetően, ajánlatos egyszerre csak néhány darabot mosni körülbelül egy hónapon keresztül.

25 HU Használati útmutató 4.4 A kosarak használata A mosogatógép 9-féle bepakolási lehetőséget kínál, beleértve a tálalóedényeket. ALSÓ KOSÁR Az alsó kosár kapja teljes erővel a vízsugarat a spriccelő karoktól, ezért ezt a legkeményebb, leginkább szennyezett edények mosogatására kell használni. Mindenfajta töltetkombináció megengedett, feltéve, hogy a tányérok, lábasok és serpenyők mind a szennyezett felületükkel az alulról jövő vízsugár irányába néznek Hogy a kosár kínálta helyet teljesen ki lehessen használni, egyes modellek billenthető tányértartókkal rendelkeznek arra az esetre, ha nagy edényeket rakunk a mosogatógépbe. Fix tartókkal AZ ALSÓ KOSÁR BEPAKOLÁSA Billenthető tartókkal Óvatosan rakjuk be a lapostányérokat, mélytányérokat, kistányérokat és tálalóedényeket, függőlegesen elhelyezve őket. A lábasokat, serpenyőket és fedőiket fejjel lefelé kell berakni. Amikor mélytányérokat és desszertes tálakat rakunk be, biztosítsuk, hogy legyen hely köztük. Példák a bepakolásra:

26 HU EVŐESZKÖZTARTÓ KOSÁR Az evőeszközöket rendezetten kell berakni a kosárba, a nyelükkel lefelé. A berakásnál vigyázzunk, nehogy a kések elvágják a kezünket. Az evőeszköztartó kosár minden fajta evőeszköz számára megfelelő, kivéve azokat, amelyek túlságosan hosszúak, és elérik a felső spriccelő kart. Merőkanalakat, fakanalakat és sütőkéseket a felső kosárba lehet tenni, biztosítva, hogy a kések pengéje nem nyúlik ki a kosárból. FELSŐ KOSÁR Ajánlatos a felső kosarat kisebb és közepes méretű dolgokkal megtölteni, úgymint poharak, kistányérok, teás és kávés csészék, sekély tálak és hőálló műanyagból készült könnyű tárgyak. Ha a felső kosarat a legalsó lehetséges pozícióban használjuk, akkor tálalóedényeket is lehet bele helyezni, feltéve, hogy csak enyhén piszkosak. A rendelkezésre álló hely legjobb kihasználása érdekében a kosár rendelkezik két felemelhető műanyag csészetartóval.

27 HU Használati útmutató A FELSŐ KOSÁR BEPAKOLÁSA A felső oldalukkal előrefelé kell berakni az edényeket; a csészéket és az üreges edényeket mindig a nyílásukkal lefelé kell elhelyezni. A kosár bal oldalát meg lehet tölteni csészékkel és poharakkal két szinten. A jobb oldalra a tányérokat és a csészealjakat lehet függőlegesen sorban behelyezni a villák közé. Példák a bepakolásra: A FELSŐ KOSÁR BEÁLLÍTÁSA A felső kosarat kétféle pozícióba lehet beállítani, a mosogatógép használója igényének és az alsó kosárban lévő edények magasságának megfelelően. A következőképpen kell eljárni: fordítsuk el az E jelzésű rögzítőt mindkét vezetősínen, a jobb és a bal oldalon 90 fokkal; vegyük ki a kosarat; emeljük meg a kosarat és illesszük a kisebb kerekeket a vezetősínekbe; tegyük vissza az E jelzésű rögzítőket az eredeti helyükre.

28 HU 5. Tisztítás és karbantartás Mielőtt bármilyen műveletbe kezdenénk, húzzuk ki a mosogatógépet a hálózati csatlakozóaljzatból. 5.1 Általános figyelmeztetések és javaslatok Kerüljük a savas vagy dörzsölő tisztítószerek használatát. Rendszeresen tisztítsuk meg a mosogatógép külső felületét és ajtaját egy vízzel vagy festett felületek tisztítására alkalmas normál tisztítószerrel benedvesített puha ruhával. Tisztítsuk meg az ajtó tömítését egy nedves szivaccsal. Időnként (évente egyszer vagy kétszer) ajánlatos megtisztítani a szekrény belsejét és a tömítéseket egy puha rongy és víz segítségével, hogy a lerakódásokat eltávolítsuk. A BEMENETI VÍZSZŰRŐ TISZTÍTÁSA Az A-val jelölt bemeneti vízszűrőt, amely a vízbemeneti csapnál található, időnként meg kell tisztítani. Miután elzártuk a bemenő vízcsapot, csavarjuk le a vízbevezető tömlő végét, vegyük ki az A-val jelölt szűrőt, és folyóvíz alatt finoman tisztítsuk meg. Tegyük vissza az A-val jelölt szűrőt a fészkébe és óvatosan csavarjuk vissza a vízbevezető tömlőt a helyére. A SPRICCELŐ KAROK TISZTÍTÁSA A spriccelő karok könnyen kivehetők a fúvókák időnkénti tisztítása és az esetleges eltömődés megakadályozása érdekében. Mossuk meg őket folyóvíz alatt, és óvatosan tegyük vissza őket a helyükre, odafigyelve arra, hogy semmi se akadályozza a forgásukat. A felső spriccelő kar eltávolításához csavarjuk le az R-rel jelölt szorítógyűrűt. Az alsó spriccelő kar eltávolításához egyszerűen emeljük meg a spriccelő kart a középső részénél húzva.

29 HU Használati útmutató A SZŰRŐ EGYSÉG TISZTÍTÁSA A H-val jelölt szűrőt időközönként ki kell venni és meg kell vizsgálni, és szükség esetén meg kell tisztítani. A szűrő kivételéhez fogjuk meg a fogantyúját és tekerjük az óramutató járásával megegyező irányba, majd emeljük felfelé. Ezután szedjük szét az L és M betűvel jelölt részeket, és az ábrán jelzett pontokon enyhén megnyomva, felfelé emelve, és kihúzva szedjük szét a műanyag szűrőt két részre. Felfelé emelve vegyük ki a középső szűrőt. A MEGFELELŐ KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÉS JAVASLATOK: A szűrőket folyóvíz alatt kell megtisztítani, fémkefe segítségével. A szűrőknek a fenti utasítások szerinti alapos megtisztítása alapvető fontosságú: a mosogatógép nem működik, ha a szűrők eltömődnek. Óvatosan tegyük vissza a szűrőket a helyükre, nehogy a vízszivattyú megsérüljön. HA HOSSZABB IDEIG NEM HASZNÁLJUK A KÉSZÜLÉKET: Egymás után kétszer futtassuk le az áztatóprogramot. Húzzuk ki a hálózati csatlakozózsinórt a konnektorból. Az ajtót hagyjuk résnyire nyitva, hogy megakadályozzuk a kellemetlen szagok képződését a szekrény belsejében. Töltsük meg az öblítő adalék adagolóját. Zárjuk el a bemeneti vízcsapot.

30 HU MIELŐTT ELINDÍTANÁNK A MOSOGATÓGÉPET AZUTÁN, HOGY HOSSZABB IDEIG NEM HASZNÁLTUK: Ellenőrizzük, hogy nincs-e piszoklerakódás vagy rozsda a vízvezeték belsejében: ha van, akkor folyassuk néhány percig a vizet a vízbemeneti csapból. Dugjuk vissza a hálózati csatlakozózsinórt a konnektorba. Csatlakoztassuk újra a vízbeömlő tömlőt, és nyissuk ki újra a vízcsapot. HIBAELHÁRÍTÁS APRÓBB PROBLÉMÁK ESETÉN Bizonyos esetekben lehetőség van apróbb problémák elhárítására, ha követjük a következő utasításokat: Ha a program nem indul el, a következőket kell ellenőrizni: a mosogatógép csatlakoztatva van-e az elektromos hálózatra; nincs-e áramkimaradás; a vízcsap nyitva van-e; a mosogatógép ajtaja rendesen be van-e csukva. Ha víz marad a mosogatógép belsejében, a következőket kell ellenőrizni: a vízelvezető tömlő nincs-e megcsavarodva; a lefolyó szifonja nincs-e eldugulva; a mosogatógép szűrői nincsenek-e eltömődve. Ha nem tisztítja meg megfelelően az edényeket, a következőket kell ellenőrizni: megfelelő mennyiségű mosószert töltöttünk-e be; van-e regeneráló só a speciális tartályban; az edények helyesen vannak-e bepakolva; a választott program megfelel-e az adott edények típusának és szennyezettségük mértékének; minden szűrő tiszta-e és megfelelően van-e elhelyezve; a spriccelő karok fúvókái nincsenek-e eldugulva; a spriccelő karok forgását nem akadályozza-e valami.

31 HU Használati útmutató Ha az edények nem száradnak meg vagy homályosak maradnak, a következőket kell ellenőrizni: van-e öblítő adalék a speciális tartályban; az öblítő adalék adagolója megfelelően van-e beállítva; a használt mosogatószer jó minőségű-e és nem vesztette-e el hatékonyságát (például nem megfelelő tárolás következtében, a dobozt nyitva hagyva). Ha az edényeken csíkok, foltok stb. láthatók, a következőket kell ellenőrizni: az öblítő adalék adagolója nincs-e túl magas szintre állítva. Ha látható rozsdanyomok vannak a szekrény belsejében: a szekrény acélból készült, ezért a rozsdafoltokat mindenképpen külső tényező okozza (a vízvezetékben található rozsda, fazekak, evőeszközök stb. rozsdásodása). Kereskedelmi forgalomban kaphatók az ilyen foltok eltávolítására szolgáló speciális termékek; ellenőrizzük, hogy a használt mosogatószer mennyisége megfelelő. Bizonyos mosogatószerek korrozívabbak lehetnek a többinél. ellenőrizzük, hogy a sótartály kupakja rendesen zárva van-e, és hogy a vízlágyító helyesen van-e beállítva. Ha a fenti hibaelhárítási utasítások követése után a hiba továbbra is fennáll, hívja a legközelebbi szakszervizt. FIGYELMEZTETÉS: A garancia nem vonatkozik semmiféle, jogosulatlan személyek által a készüléken végzett műveletre, és ezek költségei a mosogatógép használóját terhelik. MŰSZAKI ADATOK Szélesség Mélység a vízbeömléstől a vezérlőpanel külső széléig mérve Magasság Kapacitás Beömlési víznyomás Elektromos jellemzők mm Szabadon álló: 600 mm Félig beépített: 590 mm Szabadon álló: 850 mm 870 mm Félig beépített: 820 mm 870 mm 9-féle standard elhelyezési lehetőség min. 50 max. 900 KPa (min. 0,5 max. 9 bar) Lásd a géptörzslapot

LF-453 IT. Fagor mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15.

LF-453 IT. Fagor mosogatógép FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. LF-453 IT Fagor mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail:

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN

1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN 1VFE-453 1VF-453X 1VF-453I 1VF-453IN H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest,

Részletesebben

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B Mosogatógépek Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B FONTOS! Figyelmesen olvassa el az utasításokat az első használatbavétel előtt! A mosogatógép használatakor mindig kövesse a pontos utasításokat az

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. Programok START/FOLYTATÁS

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM 05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA GYERMEKBIZTONSÁG A MOSNIVALÓ

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! (lásd az opciók leírását jobbra) A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót.

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót. ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY WHIRLPOOL MÁRKÁJÚ TERMÉKET VÁSÁROLT. Amennyiben szélesebb körű segítségre van szüksége, kérjük regisztrálja be a berendezést az alábbi weboldalon: www.whirlpool.eu/register

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mosogatógép ESF 45010 We were thinking of you when we made this product Üdvözöljük az Electrolux világában Üdvözöljük az Electrolux világában electrolux 3 Köszönjük, hogy ezt a kiváló

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214 HU HASZNÁLATI UTASÍTÁS GV63214 GYORSMKÖDÉSIÚTMUTATÓ Amködésimódokrészletesismertetéseahasználatiutasításmegfelelfejezetésbentalálhatóal. Akészülék bekapcsolása A készülék bekapcsolásához nyissa ki az ajtót

Részletesebben

Használati utasítás CR-312. Presszókávé-fôzô. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.

Használati utasítás CR-312. Presszókávé-fôzô. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.hu CR-312 Presszókávé-fôzô Használati utasítás

Részletesebben

Szárítási. fázis. X 7-14 1,00-1,65 80-165 Teljes. X 10,0 0,85 100 Enyhe X 11,0 0,80 30 NINCS. X 11,0 1,05 195 Teljes

Szárítási. fázis. X 7-14 1,00-1,65 80-165 Teljes. X 10,0 0,85 100 Enyhe X 11,0 0,80 30 NINCS. X 11,0 1,05 195 Teljes Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN RÖVID ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás

Részletesebben

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 45FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 45FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 45FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

Használati útmutató. DW 605 S 12 terítékes kivitel. Fél töltet funkció. Mosogatógép

Használati útmutató. DW 605 S 12 terítékes kivitel. Fél töltet funkció. Mosogatógép Használati útmutató DW 605 S 12 terítékes kivitel Mosogatógép Fél töltet funkció 1) Biztonsági információk...1 2) Rövid kezelési útmutató.....2 Kedves Vásárló! Olvassa el az útmutatót Kérjük, figyelmesen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60 TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60 TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60 Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVL 109 Összefoglalás Üzembehelyezés, 62-63 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 62 Víz és elektromos csatlakozás, 62-63 Elsõ mosási ciklus, 63 Mûszaki adatok, 63 Mosógép

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP KEZELŐLAPJA A TÖRLÉS/KI GOMB

Részletesebben

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ZDT 311. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ZDT 311. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ZDT 311 Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! Kívánjuk, hogy sokszor lelje örömét új készülékében, és reméljük, hogy ismét a mi márkánkat keresi majd, amikor háztartási

Részletesebben

MOSOGATÓGÉP ZDF 500. Használati útmutató

MOSOGATÓGÉP ZDF 500. Használati útmutató MOSOGATÓGÉP ZDF 500 H Használati útmutató Tartalomjegyzék A készülék bemutatása 2 Fontos biztonsági útmutatások 3 Szerelési útmutató 4 Beépítés munkapult alá 4 Vízszintbe állítás 4 Vízcsatlakoztatások

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 3FC-48 HŰTŐ Fagor Hungária Kft. 1071 Budapest Damjanich utca 11-15. Tel:06-1-479-5870, 06-1-413-6016 Web: www.fagor.hu email: info@fagor.hu Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW6 55 FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ZDI101. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ZDI101. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ZDI101 Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! Kívánjuk, hogy sokszor lelje örömét új készülékében, és reméljük, hogy ismét a mi márkánkat keresi majd, amikor háztartási

Részletesebben

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar IWSD 51251 Összefoglalás Üzembe helyezés, 50-51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Első mosási ciklus Műszaki adatok A mosógép leírása

Részletesebben

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Magyar, 1 Ðóññêèé, 13 Tartalom Üzembe helyezés, 2-3 Elhelyezés és vízszintezés Vízbekötés és elektromos csatlakoztatás Tanácsok az elsõ mosáshoz Mûszaki adatok Készülékleírás,

Részletesebben

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. KEZELŐPANEL...6 5. PROGRAMTÁBLÁZAT...7 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Mosogatógép. Tisztelt Vásárlónk!

Mosogatógép. Tisztelt Vásárlónk! Mosogatógép Tisztelt Vásárlónk! Kérjük, a készülék használata előtt olvassa el a használati útmutatót! Tisztelt Vásárlónk! Bízunk benne, hogy a legjobb eredményekkel fogja használni ezt korszerű üzemben

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT!

A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP KEZELŐLAPJA A TÖRLÉS/KI GOMB

Részletesebben

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

FAVORIT 60870. Automata mosogatógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 60870. Automata mosogatógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 60870 Használati útmutató Automata mosogatógép 2 Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy csúcsminõségû AEG-Electrolux készülékeink közül választott. Ez a készülék mint ezt Ön is tapasztalni fogja kiváló

Részletesebben

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 86080 i Automata mosogatógép Felhasználói tájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Olvassa el alaposan ezt a felhasználói tájékoztatót, és õrizze meg, hogy késõbb is utána tudjon benne nézni valamilyen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve TEKA DW7 60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/830258

Az Ön kézikönyve TEKA DW7 60 http://hu.yourpdfguides.com/dref/830258 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, VALAMINT

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN 405056 V1/0513 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ...

Részletesebben

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 Használati utasítás mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 1 A biztonságos és hosszú élettartamú működés érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be a használati

Részletesebben

PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép

PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép Használati útmutató PG 8080 / PG 8080 U / PG 8080i Ipari mosogatógép Feltétlenül olvassa el a használati útmutatót hu-hu és a szerelési tervet a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal védi

Részletesebben

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 Mosógép Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 1 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép.

Részletesebben

Beépítési és használati utasítás

Beépítési és használati utasítás Beépítési és használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AQUALTIS AQSF 291 U Összefoglalás Üzembe helyezés, 50 51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Mûszaki adatok A készülék leírása,

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA. Ahhoz, hogy teljesebb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét: www.whirlpool.eu/register A készülék

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700207G V3/0714 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

A kávé túl vizes és hideg

A kávé túl vizes és hideg A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATÁRÓL: Ugyan a készülékek a hatályos európai szabályozási előírásoknak megfelelően készültek, így minden lehetséges veszélyes rész védve van rajta. Figyelmesen olvassa el ezeket a figyelmeztetéseket,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVTXF 149 Összefoglalás Üzembehelyezés, 38-39 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 38 Víz és elektromos csatlakozás, 38-39 Elsõ mosási ciklus, 39 Mûszaki adatok, 39 Mosógép

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

FC-41LA FC-41EV FC-47LA FC-47LAM FC-47ED FC-47XED FC-47CXED FC-47INEV FC-47NF FC-47NFX FC-49ED

FC-41LA FC-41EV FC-47LA FC-47LAM FC-47ED FC-47XED FC-47CXED FC-47INEV FC-47NF FC-47NFX FC-49ED FC-41LA FC-41EV FC-47LA FC-47LAM FC-47ED FC-47XED FC-47CXED FC-47INEV FC-47NF FC-47NFX FC-49ED H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és

Részletesebben

BEVEZETÉS VIGYÁZAT! 3. Soha ne emeljük meg a tűzhelyt a sütőajtó fogantyújánál fogva!

BEVEZETÉS VIGYÁZAT! 3. Soha ne emeljük meg a tűzhelyt a sütőajtó fogantyújánál fogva! BEVEZETÉS Köszönjük, hogy az egyik minőségi termékünket választotta, amely képest a legjobb szolgáltatást nyújtani Önnek. Mielőtt üzembe helyezné és használni kezdené készülékét, figyelmesen olvassa el

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A készülék csak így tudja a legjobb szolgáltatást és a maximális biztonságot nyújtani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200 http://hu.yourpdfguides.com/dref/812122

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200 http://hu.yourpdfguides.com/dref/812122 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Használati útmutató beépíthető sütőhöz

Használati útmutató beépíthető sütőhöz Használati útmutató beépíthető sütőhöz használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Bízunk benne, hogy a megvásárolt háztartási készülék megfelel majd elvárásainak. Ennek érdekében kérjük

Részletesebben

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 EWG 147540 W...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 2 electrolux TARTALOMJEGYZÉK Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

(az opciók leírását a jobb oldalon találja)

(az opciók leírását a jobb oldalon találja) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. P1 Programok 6th Sense

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK 30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK ÜZEMBE HELYEZÉS A MOSÓGÉP LEÍRÁSA AJTÓ AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT

Részletesebben

Használati útmutató (1337 Moka Aroma Espresso kávéfőző)

Használati útmutató (1337 Moka Aroma Espresso kávéfőző) Használati útmutató (1337 Moka Aroma Espresso kávéfőző) PROBLÉMÁK LEHETSÉGES OKOK MEGOLDÁSOK Az őrölt kávét tartalmazó Lassan vegye le a szűrőtartót mert a szűrő kimeneti lyukai maradék nyomás kifröccsenést

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VESZÉLY! VIGYÁZAT!

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VESZÉLY! VIGYÁZAT! 3 FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A tudnivalók weboldalunkon is megtalálhatók: www.whirlpool.hu AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS A kézikönyv és a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket nyújt

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK

FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL AZ ÖSSZES UTASÍTÁST FIGYELEM: A mosogatógép használatakor tartsa be az alábbiakban felsorolt óvintézkedéseket: FÖLDELÉSI ÚTMUTATÓ A készülék földelése

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ Nyilvántartási szám: 333 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ ABC, XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal:

Részletesebben

FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató

FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató FAVORIT CONTROL VI Mosogatógép Használati útmutató Kedves Vásárló! Mielőtt a mosogatógépet üzembe helyezi, kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozza át a Használati útmutatót, mert ez a füzet fontos információkat

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ ZI 1603 ZI 2403 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Útmutatások a Használati útmutató olvasásához Az alábbi szimbólumok megkönnyítik a Használati útmutató olvasását: A készülék

Részletesebben

Mikrohullámú sütő. Tisztelt Vásárlónk. Használati utasítás

Mikrohullámú sütő. Tisztelt Vásárlónk. Használati utasítás Mikrohullámú sütő H Tisztelt Vásárlónk Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

STANDARD HOMOKSZŰRŐ. Használati útmutató modell: 58271. Figyelmeztetés. Megjegyzések

STANDARD HOMOKSZŰRŐ. Használati útmutató modell: 58271. Figyelmeztetés. Megjegyzések STANDARD HOMOKSZŰRŐ Használati útmutató modell: 58271 HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünknek elégedett használója lesz. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót,

Részletesebben

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások HU Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások Beépíthető gáz főzőlap Beépíthető gáz főzőlap Tisztelt vásárlónk! Beépíthető gáz főzőlap háztartásban való használatra készült. Termékeink csomagolása

Részletesebben

A PROGRAMOK FUTTATÁSA

A PROGRAMOK FUTTATÁSA A PROGRAMOK FUTTATÁSA További tudnivalókért tekintse meg a Használati útmutató című dokumentumot. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint. Nem szárítható gépben! Alacsony hőmérsékleten szárítható

Részletesebben

IW 35 105983 V2/0613

IW 35 105983 V2/0613 IW 35 105983 V2/0613 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati

Részletesebben

Őrizze meg ezt az utasítást egy biztos helyen, a későbbi fellapozhatóság érdekében.

Őrizze meg ezt az utasítást egy biztos helyen, a későbbi fellapozhatóság érdekében. Kedves Vásárló, Kérem, olvassa el ezt az utasítást a mosogatógép beépítése és az első üzembehelyezése előtt. A következő tudnivalók betartásával elkerülheti a balesti veszélyeket és megelőzheti a készüléke

Részletesebben

Használati, beszerelési és csatlakoztatási utasítások

Használati, beszerelési és csatlakoztatási utasítások HU Használati, beszerelési és csatlakoztatási utasítások Elektromos pirolitikus sütő Elektromos pirolitikus sütő Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja

Részletesebben

Bosch Mosógép: WLX20062BY

Bosch Mosógép: WLX20062BY Használati útmutató Bosch Mosógép: WLX20062BY Tartalom Az Ön mosógépe... 2 Javasolt használat... 2 Előkészítés... 3 Biztonsági előírások... 6 Fontos tudnivalók... 6 Kiegészítő funkciók... 7 Fogyasztási

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern gáztűzhely használója lett. Kívánjuk, hogy a készülék minél jobb szolgálatot tegyen Önnek.

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 S702 100529 V1/0313 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása A használati útmutató mindig legyen kéz alatt! 1. Általános információ... 184 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk...

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW... EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ. Modell: OM-023D

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ. Modell: OM-023D HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GRILLES MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ Modell: OM-023D Kérjük, hogy saját biztosnága érdekében az első használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg! Ha rendeltetése

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

........ EGG6242 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG6342

........ EGG6242 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG6342 EGG6242 EGG6342...... HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK.......................................................... 3 2. TERMÉKLEÍRÁS.....................................................................

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 100054 V6/0114 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 158 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELTÖLTÉS OLAJJAL VAGY ZSÍRRAL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELTÖLTÉS OLAJJAL VAGY ZSÍRRAL A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Csak így lehetséges biztonságos használat mellett a legjobb eredményt elérni a készülékkel. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

Fagyasztószekrény. Üzembe helyezés előtti tudnivalók

Fagyasztószekrény. Üzembe helyezés előtti tudnivalók Fagyasztószekrény HU Kedves Vásárló! Megköszönjük az Ön bizalmát, amit a mi termékünk megvásárlása iránt tanúsított. Sok örömet kívánunk Önnek a használat során. A fagyasztószekrény háztartási célokra

Részletesebben

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 2 230 1 1x 1 2 2x 3 1x 535 1 2 3 85 170 350 4 266 575 220 500 415 3 4 EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Tartalom

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP TARTALOM OLDAL KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK 2 ÜZEMBE HELYEZÉS 2 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 3 TEXTÍLIÁK 4 ENERGIA-TAKARÉKOSSÁG 4 IRÁNYÍTÓPANEL 5 PROGRAMOK 6 A GÉP MŰKÖDÉSE 7

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató EWF 1497 HDW2 HU Mosógép Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. KEZELŐPANEL...7 5. PROGRAMOK... 8 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat (lásd az opciók leírását jobbra) A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

Kedves Vásárlónk, gratulálunk Önnek! Ön egy kiváló minőségű, elismert márkájú páraelszívó készüléket választott. A hatékony használat érdekében

Kedves Vásárlónk, gratulálunk Önnek! Ön egy kiváló minőségű, elismert márkájú páraelszívó készüléket választott. A hatékony használat érdekében Használati útmutató Kedves Vásárlónk, gratulálunk Önnek! Ön egy kiváló minőségű, elismert márkájú páraelszívó készüléket választott. A hatékony használat érdekében kérjük szigorúan kövesse az útmutatóban

Részletesebben

Mosás. Mosószer-fiók I-es, II-es és kamrákkal. Dob. Kezel blende. Betölt -ablak. Szervizfed. Nyomja meg a Start/Nachlegen (Start/Utólag berak) gombot.

Mosás. Mosószer-fiók I-es, II-es és kamrákkal. Dob. Kezel blende. Betölt -ablak. Szervizfed. Nyomja meg a Start/Nachlegen (Start/Utólag berak) gombot. Az Ön mosógépe Gratulálunk Ön egy korszer, kiváló minség, Bosch márkájú háztartási készüléket választott. A mosógép takarékos víz és energiafogyasztásával tnik ki. A gyártó minden kiszállított gép mködképességét

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700300 V2/0614 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 184 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben