02008O0008 HU

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "02008O0008 HU"

Átírás

1 02008O0008 HU Ez a dokumenum kizárólag ájékozaó jellegű és nem vál ki joghaás. Az EU inézményei semmiféle felelőssége nem vállalnak a aralmáér. A jogi akusoknak ideérve azok bevezeő hivakozásai és preambulumbekezdései is az Európai Unió Hivaalos Lapjában közzée és az EUR-Lex porálon megalálhaó válozaai ekinendők hielesnek. Az emlíe hivaalos szövegválozaok közvelenül elérheők az ebben a dokumenumban elhelyeze linkeken kereszül B AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK IRÁNYMUTATÁSA (2008. szepember 11.) az euróra vonakozó adagyűjésről és a 2. Készpénzinformációs Rendszerről (EKB/2008/8) (2008/950/EK) (HL L 346., , 89. o.) Módosíoa: Hivaalos Lap Szám Oldal Dáum M1 Az Európai Közponi Bank EKB/2011/9 iránymuaása (2011. június 30.) M2 Az Európai Közponi Bank (EU) 2016/1061 iránymuaása (2016. május 26.) M3 Az Európai Közponi Bank (EU) 2017/469 iránymuaása (2017. február 7.) L L L

2 02008O0008 HU B AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK IRÁNYMUTATÁSA (2008. szepember 11.) az euróra vonakozó adagyűjésről és a 2. Készpénzinformációs Rendszerről (EKB/2008/8) (2008/950/EK) 1. cikk Meghaározások (1) Ennek az iránymuaásnak az alkalmazásában: M1 B b) h i e l i n é z e a hielinézeek evékenységének megkezdéséről és folyaásáról szóló, június 14-i 2006/48/EK európai parlameni és anácsi irányelv ( 1 ) 4. cikke (1) bekezdésének a) ponjában meghaározo hielinézeek; M2 c) C I S 2 : a kövekezőkből álló rendszer: i. az EKB-nál elepíe, az eurore, az euroérmékre, a készpénzkezelési infrasrukúrára és harmadik felek operaív evékenységeire vonakozó, az ezen iránymuaás és az EKB/2010/14 haároza ( 2 ) szerin gyűjö összes vonakozó információ árolására szolgáló közponi adabázis; ii. inernees alapú online alkalmazás, amely leheővé eszi a rendszer rugalmas konfigurálásá és információka szolgála az adaok ovábbíási és validálási állapoáról, a revíziókról, valamin a referenciaadaok és rendszerparaméerek különféle ípusairól; iii. adaszolgálaási modul az összegyűjö adaok megekinéséhez és elemzéséhez; és iv. a CIS 2 ávieli mechanizmus; B d) e l ő s z á l l í á s az euro és -érmék fizikai szállíása az eurorendszerhez csalakozó valamely NKB álal a jogosul szerződő felek részére, a jövőben rész vevő agállam erüleén, az előszállíási/ovábbszállíási időszak ala; e) o v á b b s z á l l í á s az előszállío euro és -érmék valamely jogosul szerződő fél álal a készpénzzel hivaásszerűen foglalkozó harmadik személyek részére örénő szállíása, a jövőben rész vevő agállam erüleén, az előszállíási/ovábbszállíási időszak ala; ezen iránymuaás alkalmazásában a ovábbszállíás körébe arozik a lakosság első euroérme-készleekkel való elláása; ( 1 ) HL L 177., , 1. o. ( 2 ) Az EKB/2010/14 haároza (2010. szepember 16.) az euro valódiság- és forgalomképesség szerini vizsgálaáról, illeve visszaforgaásáról (HL L 267., , 1. o.).

3 02008O0008 HU B f) a z e u r o r e n d s z e r h e z c s a l a k o z ó N K B a jövőben rész vevő valamely agállam nemzei közponi bankja; M2 g) C I S 2 á v i e l i m e c h a n i z m u s : a KBER XML adainegrációs (EXDI) alkalmazása. Az EXDI-alkalmazás használják az, eurorendszerhez csalakozó és az EKB közöi adaüzeneek bizalmas, az az ámogaó echnikai infrasrukúráól, például számíógépes hálózaokól és szofveralkalmazásokól függelen ovábbíásához; h) a d a ü z e n e : valamely NKB vagy eurorendszerhez csalakozó NKB egy adaszolgálaási időszakra, vagy revízió eseében egy vagy öbb adaszolgálaási időszakra vonakozó napi, havi vagy féléves adaai aralmazó állomány, a CIS 2 ávieli mechanizmussal kompaibilis adaformáumban; a j ö v ő b e n r é s z v e v ő a g á l l a m : olyan nem rész vevő agállam, amely megfelel az euro bevezeéséhez szükséges feléeleknek, és amellyel kapcsolaban (az Európai Unió működéséről szóló szerződés 140. cikke szerin) haározao hozak az elérés megszüneéséről; j) m u n k a n a p : minden olyan nap, amelyen valamely adaszolgálaó NKB nyiva ar; k) s z á m v i e l i a d a o k : a forgalomban lévő euro ki nem igazío éréke, korrigálva a hosszú lejáraú leéi készle programo üzemeleő hielinézeek felé az adaszolgálaási időszak zárásakor fennálló, nem kamaozó köveelésekkel, az EKB/2010/20 iránymuaás ( 1 ) 12. cikke (2) bekezdésének a) és b) ponjával összhangban; l) a d a e s e m é n y : a CIS 2-ben rögzíe olyan esemény, amely éresíés küldésé válja ki a CIS 2-ből egy vagy öbb NKB-nak és az EKB-nak. Adaeseményre kerül sor a kövekező eseekben: i. amikor valamely NKB napi, havi vagy féléves adaüzenee küld a CIS 2-be, ez visszacsaoló üzenee generál az ado NKB-nak és az EKB-nak; ii. amikor az összes NKB adaüzeneei sikeresen validálák az új adaszolgálaási időszakra, ez állapojelenési üzenee generál a CIS 2-ből az nak és az EKB-nak; vagy iii. amikor állapojelenési üzene küldésé köveően a CIS 2 sikeresen validálja a valamely NKB-nak szóló módosío adaüzenee, ez módosíási éresíés generál az és az EKB felé; m) p é n z f o r g a l m a z ó k / p é n z f e l d o l g o z ó k : az 1338/2001/ EK anácsi rendele ( 2 ) 6. cikkének (1) bekezdésében emlíe inézmények és gazdasági szereplők; ( 1 ) Az EKB/2010/20 iránymuaás (2010. november 11.) a Közponi Bankok Európai Rendszerében a számviel és számvieli beszámoló jogi kereéről (HL L 35., , 31. o.). ( 2 ) A Tanács 1338/2001/EK rendelee (2001. június 28.) az euro pénzhamisíás elleni védelméhez szükséges inézkedések megállapíásáról (HL L 181., , 6. o.).

4 02008O0008 HU M2 n) é r m e k i b o c s á ó j o g a l a n y o k : valamely euroövezei agállam álal euroérmék forgalomba hozaalával megbízo szervezeek. Érmekibocsáó jogalany lehe NKB, nemzei pénzverde, államkincsár, kijelöl állami ügynökség vagy olyan szerveze, amely megrendelésre aro érmék program kereében hoz forgalomba érméke; o) m e g r e n d e l é s r e a r o é r m é k ( C H T O ) p r o g r a m : a valamely érmekibocsáó jogalany és az érmekibocsáó jogalany agállamában egy vagy öbb leéeményes közöi szerződéses megállapodásokból álló program, amely szerin az érmekibocsáó jogalany: i. ellája a leéeményeseke euroérmékkel, amelyeke azok forgalomba hozaal céljából az érmekibocsáó jogalany helyiségein kívül őriznek; és ii. közvelenül jóváírás eszközöl az alábbiak NKB-nál vezee számláján vagy megerheli az: a leéeményes; azon hielinézeek, amelyek a leéeményesől euroérméke vásároló ügyfelek. A CHTO program kereébe arozó euroérméke a leéeményes vagy a leéeményes NKB-hoz bejelene ügyfelei az érmekibocsáó jogalanynál helyezik el vagy annak őrzési helyiségeiből veszik fel; p) 1. k a e g ó r i á b a a r o z ó a d a é e l : az álal a CIS 2-be jelene, az I III. mellékleben meghaározo adaéel, amelye minden egyes adaszolgálaási időszakra vonakozóan jeleneni kell; q) e s e m é n y v e z é r e l a d a é e l : az álal a CIS 2-be jelene, az I III. mellékleben meghaározo adaéel, amelynek ekineében csak akkor kell adao szolgálani, ha az alapulfekvő esemény az adaszolgálaási időszakban bekövekeze; M2 r) a z o n o s s á g - é s h o z z á f é r é s - k e z e l é s ( I A M ) : a KBER alkalmazásaihoz való hozzáférés bizosíására és annak ellenőrzésére szolgáló közös bizonsági szolgálaás. B (2) Az iránymuaás mellékleeiben alkalmazo szakkifejezések meghaározásá a melléklekén csaol szószede aralmazza. M2 2. cikk Az eurore vonakozó adaok gyűjése (1) Az jelenik az EKB-nak az eurore vonakozó CIS 2 adaoka, vagyis az I. mellékle 1. részében meghaározo adaéeleke, az o meghaározo adaszolgálaási gyakoriság és az I. mellékle 3. részében meghaározo könyvelési szabályok bearásával.

5 02008O0008 HU M2 (2) Az legkésőbb az adaszolgálaási időszako köveő hónap haodik munkanapjáig ovábbíják az 1. kaegóriába arozó adakén, illeve eseményvezérel adakén azonosío, eurore vonakozó havi adaoka. (3) Az legkésőbb az adaszolgálaási időszako köveő munkanapon közép-európai idő ( 1 ) szerin ig ovábbíják az 1. kaegóriába arozó adakén, illeve eseményvezérel adakén azonosío, eurore vonakozó napi adaoka. (4) Az a CIS 2 ávieli mechanizmus használják az eurore vonakozó adaoknak az EKB részére ennek az iránymuaásnak megfelelően örénő ovábbíására. 3. cikk Az euroérmékre vonakozó adaok gyűjése (1) Az a agállamukbeli érine érmekibocsáó jogalanyokól gyűjik az euroérmékre vonakozó CIS 2 adaoka, vagyis a II. mellékle 1. részében meghaározo adaéeleke. (2) Az havona jelenik az EKB-nak az euroérmékre vonakozó CIS 2 adaoka, a II. mellékle 3. részében meghaározo könyvelési szabályok bearásával. (3) Az a CIS 2 ávieli mechanizmus használják az euroérmékre vonakozó adaoknak az EKB részére ennek az iránymuaásnak megfelelően örénő ovábbíására. M1 M2 M2 4. cikk A készpénzkezelési infrasrukúrára és a harmadik felek operaív evékenységeire vonakozó, az EKB/2010/14 haároza szerini adaok gyűjése (1) Az féléves gyakorisággal szolgálaják az EKB részére a III. mellékleben meghaározo, a készpénzkezelési infrasrukúrára vonakozó adaoka és az operaív adaoka. Az EKB részére szolgálao adaok azokon az adaokon alapulnak, amelyeke az az EKB/2010/14 haároza IV. melléklee szerin a pénzforgalmazókól/ pénzfeldolgozókól kapnak. M1 (4) Az a CIS 2 ávieli mechanizmusá használják az (1) (3) bekezdésben emlíe adaok ovábbíására. (5) Az minden évben, legkésőbb okóber haodik munkanapjáig ovábbíják az (1) (3) bekezdésben emlíe, az ado év január június adaszolgálaási időszakára vonakozó adaoka. ( 1 ) A közép-európai idő figyelembe veszi a közép-európai nyári időszámíás.

6 02008O0008 HU M1 (6) Az minden évben, legkésőbb április haodik munkanapjáig ovábbíják az (1) (3) bekezdésben emlíe, az ado év júliusdecember beszámolási időszakára vonakozó adaoka. M2 B M2 5. cikk Adagyűjés az eurorendszerhez csalakozó ól az eurokészpénzcseréjükre vonakozóan (1) Az NKB az eurorendszerhez csalakozó NKB-val az EKB/2006/9 iránymuaás ( 1 ) 3. cikkének (3) bekezdése szerin megköendő szerződéses megállapodásokba az emlíe iránymuaásban rögzíe adaszolgálaási köelezeségekre vonakozó külön rendelkezéseke vesz fel. A szerződéses megállapodásoknak ovábbá elő kell írniuk az eurorendszerhez csalakozó NKB számára, hogy havona jelense az EKB-nak az I. mellékleben szereplő ábláza 4. és 5. szakaszában, valamin a II. mellékleben szereplő ábláza 4. és 7. szakaszában meghaározo adaéeleke. Az eurorendszerhez csalakozó NKB-nak az adaszolgálaás során érelemszerűen be kell arania az I. mellékle 3. részében és a II. mellékle 3. részében meghaározo könyvelési szabályoka a valamely NKB-ól álala kölcsönve és a valamely NKB álal részére álala leszállío minden eurobankjegy és/vagy érme vonakozásában. Amennyiben az eurorendszerhez csalakozó NKB nem köö valamely NKB-val ilyen szerződéses megállapodásoka, az EKB köi meg az eurorendszerhez csalakozó NKB-val ez a szerződéses megállapodás, amelynek része az ebben a cikkben emlíe adaszolgálaási köelezeség. B (2) Az (1) bekezdésben emlíeek szerin az eurore és/vagy érmékre vonakozó adaok első ovábbíására legkésőbb az az köveő hónap haodik munkanapjáig kerül sor, amelyben az eurorendszerhez csalakozó NKB első alkalommal kap vagy állí elő ilyen euroe vagy érméke. (3) Az euro-készpénzcsere dáuma uán és az NKB és az EKB megállapodása szerini időszakon belül az NKB napi gyakorisággal jeleni az EKB részére a II. mellékleben meghaározo adaéeleke. M2 (4) Az a CIS 2 ávieli mechanizmus használják az (1) bekezdésben emlíe adaok ovábbíására. B 6. cikk A referenciaadaok és rendszerparaméerek karbanarása (1) Az EKB viszi fel a CIS 2-be a IV. mellékleben emlíe referenciaadaoka és rendszerparaméereke és karbanarja azoka. ( 1 ) Az EKB/2006/9 iránymuaás (2006. július 14.) az euro-készpénzcserére való egyes előkészüleekről és az euro és -érmék elő- és ovábbszállíásáról (HL L 207., , 39. o.).

7 02008O0008 HU B (2) Az EKB megeszi a megfelelő inézkedéseke annak bizosíására, hogy ezek az adaok és paraméerek eljes körűek és helyállóak legyenek. M2 (3) Az kérésre megfelelő időben ovábbíják az EKB részére a IV. mellékleben meghaározo rendszerparaméereke, valamin ovábbíják az EKB részére a rendszerparaméerek minden későbbi válozásá. B 7. cikk Az adaáviel eljessége és helyállósága (1) Az megeszik a megfelelő inézkedéseke az ezen iránymuaás szerin szükséges adaok eljességének és helyállóságának bizosíására, mielő az adaoka az EKB részére ovábbíanák. Az elvégzik legalább: a) a eljességi ellenőrzéseke, vagyis az annak bizosíására szolgáló ellenőrzéseke, hogy az 1. kaegóriába arozó, illeve az eseményvezérel adaéelek az ezen iránymuaásban, valamin az I III. mellékleben rögzíe elveknek megfelelően kerülnek jelenésre; b) az V. mellékleben rögzíe hibaellenőrzéseke. A CIS 2 alkalmazás visszauasíja azon adaüzeneeke, amelyek nem aralmaznak az I III. mellékleben meghaározo, 1. kaegóriába arozó és a vonakozó adaszolgálaási időszak ekineében jelenendő adaéeleke. B (2) Minden NKB felhasználja a vonakozó CIS 2 adaoka az euro nemzei neó kibocsáási számadaai előállíásához. Ez köveően minden NKB egyezei ezeke a számadaoka sajá számvieli adaaival, a CIS 2 adaok EKB-nak való ovábbíása elő. (3) Az EKB bizosíja: a) a havi és a féléves gyakorisággal jelene adaéelek ekineében az I III. és az V. mellékleben meghaározo eljességi ellenőrzések és hibaellenőrzések; és b) a napona jelene adaéelek ekineében az I. és a II. mellékleben meghaározo eljességi ellenőrzések CIS 2 álali elvégzésé, mielő ezek az adaok a CIS 2 közponi adabázisában árolásra kerülnének. B (4) Az EKB ellenőrzi, hogy az egyezeék-e az euro (2) bekezdésben emlíe nemzei neó kibocsáási számadaai a megfelelő számvieli adaokkal, és elérés eseén konzulál az ado NKB-val. (5) Ha valamely NKB az köveően alál ellenmondás CIS 2 adaaiban, miuán az ilyen adaok ovábbíásra kerülek az EKB-hoz, az ado NKB indokolalan késedelem nélkül megküldi a korrigál adaoka az EKB-nak a CIS 2 ávieli mechanizmusán kereszül.

8 02008O0008 HU M1 (6) Amennyiben az I. mellékle 2. részében meghaározo áadására és ávéelére vonakozó, egymásnak ellenmondó CIS 2 adaoka azaz a 4.2. és 4.3., adaéel jelenenek, a problémá indokolalan késedelem nélkül kéoldalúan kell egyezeniük. Ennek elmulaszása eseén az EKB közbeavakozik annak bizosíása céljából, hogy a CIS 2 adaoka megfelelően jelensék. M2 8. cikk A CIS 2-höz való hozzáférés (1) Az EKB az elekronikus felhasználói hozzáférési kérelem IAM-on kereszüli kézhezvéelé és a (2) bekezdésben leír külön szerződéses megállapodás megköésé köveően az elérheőség és a kapaciás függvényében minden NKB egyedi felhasználói és az eurorendszerhez csalakozó minden NKB egyéni felhasználói részére hozzáférés ad a CIS 2-höz. (2) Az egyéni felhasználók ekineében a echnikai felhasználókezelésér fennálló felelősség az EKB és valamely NKB közöi külön szerződéses megállapodásban kerül meghaározásra az NKB egyéni felhasználói ekineében, illeve az EKB és az eurorendszerhez csalakozó NKB közöi külön szerződéses megállapodásban az eurorendszerhez csalakozó NKB egyéni felhasználói ekineében. Az EKB ezekbe a szerződéses megállapodásokba beépíhe a CIS 2-re vonakozó felhasználókezelési megállapodásokra, bizonsági szabványokra és licencfeléelekre való hivakozásoka. B 9. cikk Az adaeseményekről örénő auomaikus éresíések Az EKB bizosíja, hogy a CIS 2 auomaikus éresíéseke küldjön a CIS 2 adaávieli mechanizmusán kereszül az adaeseményekről azoknak az nak, amelyek ilyen auomaikus éresíés megküldésé kérik. 10. cikk A CIS 2 adaok nak örénő ovábbíása (1) Azok az, amelyek meg kívánják kapni és el kívánják árolni az összes NKB-ra és eurorendszerhez csalakozó NKB-ra vonakozó CIS 2 adao a CIS 2-n kívüli helyi alkalmazásaikban, írásbeli kérés kell küldeniük az EKB részére az ilyen adaok CIS 2-ből örénő rendszeres auomaikus ovábbíására. (2) Az EKB bizosíja, hogy a CIS 2 megküldje a CIS 2 adaávieli mechanizmusán kereszül az adaoka azoknak az nak, amelyek az (1) bekezdésben emlíe szolgálaás kérik. 11. cikk Az Igazgaóság szerepe (1) A CIS 2 napi működésének irányíása az Igazgaóság feladaa.

9 02008O0008 HU M2 B (2) Az Európai Közponi Bank eljárási szabályzaának cikkével összhangban az Igazgaóság felhaalmazás kap ezen iránymuaás mellékleeinek és a CIS 2 ávieli mechanizmus műszaki jellemzői echnikai módosíásainak végrehajására, a Bankjegybizoság, a Jogi Bizoság és az Informaikai Bizoság állásponjának figyelembevéelé köveően. (3) Az Igazgaóság indokolalan késedelem nélkül éresíi a Kormányzóanácso a (2) bekezdés szerin végrehajo minden módosíásról és az Igazgaóságo köi a Kormányzóanács álal e árgyban elfogado minden haároza. 12. cikk Haálybalépés Ez az iránymuaás okóber 1-jén lép haályba. 13. cikk Címzeek Ez az iránymuaás alkalmazandó valamennyi euro-rendszerbeli közponi bankra.

10 I. MELLÉKLET EUROBANKJEGY ADATTÉTELEK 1. RÉSZ Eurore vonakozó adaszolgálaási rendszer Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) 1. Összesíe adaéelek 1.1. Lérehozo x x x x x 1.2. Online megsemmisíe 1.3. Offline megsemmisíe 2. Eurobankjegy-készleekre vonakozó adaéelek (A) Eurorendszer álal aro készleek 2.1. Az eurorendszer sraégiai készleei új ből 2.2. Az eurorendszer sraégiai készleei forgalomképes ből 2.3. Új NKB álal aro logiszikai készleei x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x NKB NKB 02008O0008 HU

11 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) 2.4. Forgalomképes NKB álal aro logiszikai készleei x x ( 3 ) x x x x 2.5. Forgalomképelen NKB álal aro (megsemmisíendő) készleei x x x x x havi eseében napi eseében 2.6. Feldolgozalan NKB álal aro készleei (B) NHTO-jogalanyok álal aro készleek 2.7. Új NHTO-jogalanyok álal aro logiszikai készleei 2.8. Forgalomképes NHTO-jogalanyok aro logiszikai készleei 2.9. Forgalomképelen NHTO-jogalanyok álal aro készleei x x ( 3 ) x x x x x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x x NHTObankok 02008O0008 HU

12 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) Feldolgozalan NHTO-jogalanyok álal aro készleei x x ( 3 ) x x x (C) ECI-bankok álal aro készleek Új ECI-bankok álal aro logiszikai készleei Forgalomképes ECI-bankok álal aro logiszikai készleei Forgalomképelen ECI-bankok álal aro készleei Feldolgozalan ECI-bankok álal aro készleei ECI-bankokól vagy hozzájuk úon lévő logiszikai készleei x x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x ( 3 ) x x x x ECIbankok 02008O0008 HU

13 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) 3. Operaív evékenységekre vonakozó adaéelek (A) operaív evékenységei 3.1. NKB álal kibocsáo x x ( 3 ) x x x x 3.2. NKB-ól NHTO-jogalanyoknak áado 3.3. NKB-ól ECI-bankoknak áado 3.4. NKB-nak visszajuao 3.5. NHTO-jogalanyokól NKB-nak áado 3.6. ECI-bankokól NKB-nak áado 3.7. NKB álal feldolgozo x x ( 3 ) x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x ( 3 ) x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x x x x NKB 02008O0008 HU

14 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) 3.8. NKB álal forgalomképelennek minősíe x x x x x 3.9. Más NKB-(k)ba úon lévő x x x x x Közvelenül LS-ből megsemmisíe új Közvelenül LS-ből megsemmisíe forgalomképes Közvelenül ESS-ből megsemmisíe új Közvelenül ESS-ből megsemmisíe forgalomképes Közvelenül a készleből megsemmisíe feldolgozalan x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x x x x ( 3 ) x x x x x ( 3 ) x x x 02008O0008 HU

15 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) (B) NHTO-jogalanyok operaív evékenységei NHTO-jogalanyok álal forgalomba hozo x x ( 3 ) x x x x NHTO-jogalanyoknak visszajuao NHTO-jogalanyok álal feldolgozo NHTO-jogalanyok álal forgalomképelennek minősíe C. ECI-bankok operaív evékenységei ECI-bankok álal forgalomba hozo ECI-bankoknak visszajuao ECI-bankok álal feldolgozo x x ( 3 ) x x x x x x x x x x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x ( 3 ) x x x x x x x x x x x NHTObankok ECIbankok 02008O0008 HU

16 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) ECI-bankok álal forgalomképelennek minősíe x x x x x x 4. Bankjegymozgásokra vonakozó adaéelek 4.1. Új előállíású beszállíása a nyomda részéről a felelős vagy a fogadó NKB-hoz x x x x x 4.2. Bankjegyek áadása x x ( 3 ) x x x felelős/ szállíó NKB 4.3. Bankjegyek ávéele x x ( 3 ) x x x fogadó NKB 5. Az eurorendszerhez csalakozó ra vonakozó adaéelek 5.1. Törvényes fizeőeszközzé válás elői készleek felelős NKB x x ( 3 ) x x x Eurorendszerhez csalakozó NKB 5.2. Előszállíás x x ( 3 ) x x x x x x x x x x x x x 02008O0008 HU

17 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Eurobankjegy-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Bankjegyek eljes száma Soroza/ váloza szerini részleezés Címle szerini részleezés ECI szerini részleezés ( 1 ) napi havi 1. kaegória ( 2 ) Adaforrás Forrás NKB Cél NKB eseményvezérel Forráskészle ípusa ( 4 ) Célkészle ípusa ( 5 ) Minőség ( 6 ) Előállíási évhez hozzárendelés ( 7 ) Tervezés ( 8 ) 5.3. Továbbszállíás x x ( 3 ) x x x Előszállíás jogosul szerződő feleknek 6. A nemzei neó kibocsáására vonakozó napi adaok 6.1. Bankjegyek nemzei neó kibocsáása x x x x x ( 1 ) Adaok egyes ECI-bankonkén részleezve. ( 2 ) Az 1. kaegória szerini eljesség aribúum minden örvényes fizeőeszköz állapoal rendelkező adaéelre vonakozik. Ha a örvényes fizeőeszköz állapo külön dönés alapján a örvényes fizeőeszközzé válás megelőző vagy annak megszűnésé köveő állapora van állíva, minden 1. kaegóriába arozó adaéel eseményvezérel adaéelnek ekinendő. ( 3 ) A külön dönésben meghaározo kibocsáási szabályokól függően az adaforráskén megjelöl jogalanyok saiszikai módszerekkel haározzák meg a különböző sorozaú és/vagy válozaú e aralmazó vegyes köegek vagy vegyes csomagok soroza és váloza szerini részleezésé. ( 4 ) Adaszolgálaás azon készleípusról, amelyből a szállíó NKB-nál az áado euro származnak, azaz előállíási készle (nyomdákól beszállío), eurorendszer sraégiai készlee (Eurosysem Sraegic Sock, ESS) vagy logiszikai készle (logisical socks, LS). ( 5 ) Adaszolgálaás azon készleípusról, amelybe a fogadó NKB-nál az áado euro kerülnek, azaz ESS vagy LS. ( 6 ) Adaszolgálaás arról, hogy az áado euro új, forgalomképes, feldolgozalan vagy forgalomképelen volak-e. Ha egynél öbb minőségi ípusnak megfelelő e adnak á, a öbbi részleezés azonban azonos, minden minőségípusra vonakozóan külön mozgás kell jeleneni. ( 7 ) Adaszolgálaás arra a napári évre, amelyre a bankjegy-előállíásról szóló külön EKB jogi akus érelmében az előállíás besorolák, függelenül aól, hogy az előállíás áerjed-e a kövekező évre. Ha a leszállío a bankjegy-előállíásról szóló különböző olyan külön EKB jogi akusokhoz kapcsolódnak, amelyek mindegyike más napári évre vonakozik, miközben a öbbi részleezés azonos, külön szállíásoka kell jeleneni. ( 8 ) Adaszolgálaás arról, hogy a szállíás üemeze vol-e külön EKB jogi akus érelmében, vagy esei áadásról vol-e szó. NKB 02008O0008 HU

18 02008O0008 HU RÉSZ Eurobankjegy adaéelek meghaározása Az és az eurorendszerhez csalakozó valamennyi adaéelre egész számkén jelenik a darabszámo, függelenül aól, hogy az poziív vagy negaív érék-e. 1. Összesíe adaéelek Az összesíe adaok az összes adaszolgálaási időszakon á göngyölíe számadaok, a nyomdából örénő első szállíásól (az új soroza, váloza vagy címle bevezeése elői szállíásoka is beleérve) a vonakozó adaszolgálaási időszak zárásig erjedően Lérehozo Azok a, amelyeke: i. a bankjegy-előállíásról szóló külön EKB jogi akus alapján állíoak elő; ii. leszállíoak az NKB LS-ébe vagy az ESS-be és amelyeke az NKB ar; és iii. nyilvánarásba veek az NKB készpénzkezelési rendszerében ( 1 ). Az NHTO-jogalanyoknak és ECI-bankoknak áado vagy álaluk aro, beleérve a megsemmisíe e is (1.2. és 1.3. adaéel), ovábbra is az NKB lérehozo bankjegyeinek részé képezik Online megsemmisíe 1.3. Offline megsemmisíe Olyan lérehozo, amelyeke az eredeiség és a forgalomképesség vizsgálaa uán az NKB beépíe apríóval felszerel válogaógépen semmisíe meg, vagy amelyeke az NKB nevében ily módon semmisíeek meg. Olyan lérehozo, amelyeke az eredeiség és a forgalomképesség vizsgálaa uán az NKB nem beépíe apríóval felszerel válogaógépen semmisíe meg, vagy amelyeke az NKB nevében ily módon semmisíeek meg, például megrongál vagy olyan, amelyeke a bankjegyválogaó gép bármely okból visszauasío. Ezekbe az adaokba nem aroznak bele az online megsemmisíe (1.2. adaéel). 2. Bankjegykészleekre vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek állományadakén az adaszolgálaási időszak zárására vonakoznak. (A) Eurorendszer álal aro készleek 2.1. Új ESS-e Az ESS részé alkoó és az EKB nevében az NKB álal aro új Forgalomképes ESS-e 2.3. Új NKB álal aro LS-e 2.4. Forgalomképes NKB álal aro LS-e 2.5. Forgalomképelen NKB álal aro (megsemmisíendő) készleei 2.6. Feldolgozalan NKB álal aro készleei Az ESS részé alkoó és az EKB nevében az NKB álal aro forgalomképes. Az NKB LS-ébe arozó és az NKB álal (közponjában és/vagy fiók szinen) aro új. Ez a számada nem aralmazza az ESS részé képező új e. Az NKB LS-ébe arozó és az NKB álal (közponjában és/vagy fiók szinen) aro forgalomképes. Ez a számada nem aralmazza az ESS részé képező forgalomképes e. Az NKB álal aro és még nem megsemmisíe forgalomképelen. Az NKB álal aro olyan, amelyek eredeiségének és forgalomképességének vizsgálaá az NKB bankjegyválogaó gépen vagy manuálisan még nem végeze el. Az NKB álali feldolgozásáig ezen adaéel részé képezik azok a, amelyek eredeiségé és forgalomképességé NHTO-jogalanyok, ECI-bankok vagy más hielinézeek vagy készpénzkezeléssel hivaásszerűen foglalkozó szervezeek megvizsgálák és amelyeke később visszajuaak az NKB-nak.

19 02008O0008 HU (B) NHTO-jogalanyok álal aro készleek Ezek az adaéelek az NHTO programra vonakoznak, amelye az NKB az országában lérehozha. Az egyes NHTO-jogalanyokól eredő adaoka az NKB minden NHTO-jogalanyra összesíve jeleni. Ezek a készleek nem aroznak a forgalomban lévő közé Új NHTO-jogalanyok álal aro LS-e NKB álal áado olyan új, amelyeke az NHTO-jogalanyok aranak Forgalomképes NHTO-jogalanyok álal aro LS-e Az NKB álal áado vagy forgalomból visszajuao, az NHTO-jogalanyok álal aro olyan, amelyeke az NHTO-jogalanyok az EKB/2010/14 haározanak megfelelően forgalomképesnek minősíenek Forgalomképelen NHTO-jogalanyok álal aro készleei Az NHTO-jogalanyok álal aro olyan, amelyeke az NHTOjogalanyok az EKB/2010/14 haározanak megfelelően forgalomképelennek minősíenek Feldolgozalan NHTO-jogalanyok álal aro készleei Az NHTO-jogalanyok álal aro olyan, amelyek eredeiségének és forgalomképességének vizsgálaá nem végezék el az EKB/ 2010/14 haározanak megfelelően. (C) ECI-bankok álal aro készleek Ezek az adaéelek az ECI programra vonakoznak. Ezek a készleek nem aroznak a forgalomban lévő közé Új ECI-bankok álal aro LS-e NKB álal áado olyan új, amelyeke az ECI-bankok aranak Forgalomképes ECI-bankok álal aro LS-e Az NKB álal áado vagy forgalomból visszajuao, az ECI-bankok álal aro olyan, amelyeke az ECI-bankok az EKB/2010/14 haározanak megfelelően forgalomképesnek minősíenek Forgalomképelen ECI-bankok álal aro készleei Az ECI-bankok álal aro olyan, amelyeke az ECI-bankok az EKB/2010/14 haározanak megfelelően forgalomképelennek minősíenek Feldolgozalan ECI-bankok álal aro készleei Az ECI-bankok álal aro olyan, amelyek eredeiségének és forgalomképességének vizsgálaá nem végezék el az EKB/2010/14 haározanak megfelelően ECI-bankokól vagy hozzájuk úon lévő LS-ei A valamely NKB álal valamely ECI-banknak (vagy ECI-bank nevében eljáró pénzszállíónak) áado, amelyek az adaszolgálaási időszak zárásakor még úon vannak az ECI-bank elephelyére, valamin azon, amelyeke az NKB valamely ECI-bankól (vagy ECI-bank nevében eljáró pénzszállíóól) fog ávenni, és amelyek az adaszolgálaási időszak zárásakor még úon vannak, vagyis amelyek már elhagyák az ECI-bank elephelyé, de még nem érek be az NKB-ba.

20 02008O0008 HU Operaív evékenységekre vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek forgalmi adakén a eljes adaszolgálaási időszakra vonakoznak. (A) operaív evékenységei 3.1. NKB álal kibocsáo Az NKB pénzáraiban harmadik személyek álal felve új és forgalomképes, ekine nélkül arra, hogy a felve e ügyfélszámlára erhelék-e vagy sem. Ebbe az adaéelbe nem aroznak bele az NHTOjogalanyoknak (3.2. adaéel) és az ECI-bankoknak (3.3. adaéel) örénő áadások NKB-ól NHTO-jogalanyoknak áado NKB álal NHTO-jogalanyoknak áado új és forgalomképes NKB-ól ECI-bankoknak áado NKB álal ECI-bankoknak áado új és forgalomképes NKB-nak visszajuao Az NKB-hoz a forgalomból visszajuao, ekine nélkül arra, hogy a visszajuao e ügyfélszámlára jóváírák-e vagy sem. Ebbe az adaéelbe nem aroznak bele az NHTO-jogalanyok álal (3.5. adaéel) vagy ECI-bankok álal (3.6. adaéel) az NKB-nak örénő áadások NHTO-jogalanyokól NKB-nak áado NHTO-bankok álal az NKB-nak áado ECI-bankokól NKB-nak áado ECI-bankok álal az NKB-nak áado NKB álal feldolgozo Olyan, amelyek eredeiségének és forgalomképességének vizsgálaá az NKB bankjegyválogaó gépen vagy manuálisan elvégeze. Ezek az adaok a kövekezőke jelenik: az előző adaszolgálaási időszak nem feldolgozo bankjegyeinek állománya (2.6. adaéel) + forgalomból visszajuao (3.4. adaéel) + az NHTO-jogalanyokól az NKB-nak áado (3.5. adaéel) + az ECI-bankokól az NKB-nak áado (3.6. adaéel) + más ól kapo nem feldolgozo (a 4.3. adaéel aléele) más NKB-nak áado nem feldolgozo (4.2. adaéel aléele) az akuális adaszolgálaási időszak nem feldolgozo bankjegyeinek állománya (2.6. adaéel) NKB álal forgalomképelennek minősíe Az NKB álal feldolgozo és az álali bankjegyfeldolgozásról szóló külön EKB jogi akusnak megfelelően forgalomképelennek minősíe Más NKB-(k)ba úon lévő A szállíó NKB-ből a fogadó NKB-ba úon levő, amelyeke a szállíó NKB logiszikai készleéből, ESS-éből, a forgalomképelen készleéből vagy a feldolgozalan készleéből már kivezeek, azonban még nem könyvelek el a fogadó NKB logiszikai készleének, az ESS-nek, a forgalomképelen készleének vagy a feldolgozalan készleének részekén Közvelenül az LS-ből megsemmisíe új A logiszikai készleből külön EKB haározanak megfelelően az NKB álal online vagy offline megsemmisíe új. A megsemmisíés az 1.2. vagy 1.3. adaéelnek is ükröznie kell.

21 02008O0008 HU Közvelenül az LS-ből megsemmisíe forgalomképes A logiszikai készleből külön EKB haározanak megfelelően az NKB álal online vagy offline megsemmisíe forgalomképes. A megsemmisíés az 1.2. vagy 1.3. adaéelnek is ükröznie kell Közvelenül az ESS-ből megsemmisíe új Az ESS-ből külön EKB haározanak megfelelően az NKB álal online vagy offline megsemmisíe új. A megsemmisíés az 1.2. vagy 1.3. adaéelnek is ükröznie kell Közvelenül az ESS-ből megsemmisíe forgalomképes Az ESS-ből külön EKB haározanak megfelelően az NKB álal online vagy offline megsemmisíe forgalomképes. A megsemmisíés az 1.2. vagy 1.3. adaéelnek is ükröznie kell Közvelenül a készleből megsemmisíe feldolgozalan A forgalomképelen készleéből külön EKB haározanak megfelelően az NKB álal online vagy offline megsemmisíe forgalomképes. A megsemmisíés az 1.2. vagy 1.3. adaéelnek is ükröznie kell. (B) NHTO-jogalanyok operaív evékenységei NHTO-jogalanyok álal forgalomba hozo NHTO-jogalanyok álal forgalomba hozo, azaz az NHTOjogalanyoknál végze összes készpénzfelvéel NHTO-jogalanyoknak visszajuao NHTO-jogalanyokhoz forgalomból visszajuao, azaz az NHTO-jogalanyoknál végze összes készpénzbefizeés NHTO-jogalanyok álal feldolgozo Olyan, amelyek eredeiségének és forgalomképességének vizsgálaá NHTO-jogalanyok az EKB/2010/14 haározanak megfelelően bankjegyválogaó gépen vagy manuálisan elvégezék NHTO-jogalanyok álal forgalomképelennek minősíe Az NHTO-jogalanyok álal feldogozo és az EKB/2010/14 haározanak megfelelően forgalomképelennek minősíe. (C) ECI-bankok operaív evékenységei ECI-bankok álal forgalomba hozo Valamely ECI-bank álal forgalomba hozo, azaz az ECIbanknál végze összes készpénzfelvéel ECI-bankoknak visszajuao Valamely ECI-bankhoz forgalomból visszajuao, azaz az ECI-banknál végze összes készpénzbefizeés ECI-bankok álal feldolgozo Olyan, amelyek eredeiségének és forgalomképességének vizsgálaá az ECI-bank az EKB/2010/14 haározanak megfelelően bankjegyválogaó gépen vagy manuálisan elvégeze. Ezek az adaok a kövekezőke jelenik: az előző adaszolgálaási időszak nem feldolgozo bankjegyeinek állománya (2.14. adaéel) + az ECIbankhoz visszajuao (3.20. adaéel) az akuális adaszolgálaási időszak nem feldolgozo bankjegyeinek állománya (2.14. adaéel) ECI-bankok álal forgalomképelennek minősíe Valamely ECI-bank álal feldogozo és az EKB/2010/14 haározanak megfelelően forgalomképelennek minősíe.

22 02008O0008 HU Bankjegymozgásokra vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek forgalmi adakén a eljes adaszolgálaási időszakra vonakoznak Új előállíású beszállíása nyomdák részéről a felelős vagy a fogadó NKB-hoz A bankjegy-előállíásról és a bankjegykészleek kezeléséről szóló külön EKB jogi akus szerin előállío és a nyomdából a felelős vagy a fogadó NKB-ba szállío új Bankjegyek áadása Az NKB-ól bármely másik NKB-nak, vagy házon belül sajá LS-éből az NKB álal aro ESS-be vagy fordíva áado Bankjegyek ávéele Az NKB álal bármely másik NKB-ól kapo vagy házon belül sajá LS-éből az NKB álal aro ESS-be vagy fordíva áado. 5. Az eurorendszerhez csalakozó nkb-kra vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek az adaszolgálaási időszak zárására vonakoznak Törvényes fizeőeszközzé válás elői készleek Az eurorendszerhez csalakozó NKB álal a készpénzcsere céljára aro euro Előszállíás Az eurorendszerhez csalakozó NKB álal azon jogosul szerződő feleknek előszállío euro, akik az EKB/2006/9 iránymuaás szerin megfelelnek az euro készpénzcsere elői, előszállíás céljából örénő ávéelére vonakozó feléeleknek Továbbszállíás A jogosul szerződő felek álal az EKB/2006/9 iránymuaás szerin készpénzzel hivaásszerűen foglalkozó harmadik személyek számára ovábbszállío és a készpénzcsere elő e készpénzzel hivaásszerűen foglalkozó harmadik személyek elephelyén aro euro. Ezen adaéel éréke nem haladhaja meg az 5.2. adaéel éréké. 6. A nemzei neó kibocsáására vonakozó napi adaok Ez az adaéel az adaszolgálaási időszak zárására vonakozik Bankjegyek nemzei neó kibocsáása Az egyrészről egy ado NKB álal kibocsáo és NHTO-jogalanyok álal forgalomba hozo összesíe száma és másrészről az NKBkhoz és NHTO-jogalanyokhoz visszajuao összesíe száma közöi különbség. ( 1 ) Ebből az adaéelből le kell vonni azoka a e, amelyeke lérehozak és később minabankjegykén jelölek meg. 3. RÉSZ Az euro mozgására vonakozó CIS 2 könyvelési szabályok 1. Bevezeés Ez a rész rögzíi a nyomdából örénő bankjegyszállíásra, az közöi áadásokra és az ugyanazon NKB-n belüli különböző készleípusok közöi áadásokra vonakozó közös könyvelési szabályoka a CIS 2-ben alálhaó adaok konziszens volának bizosíása érdekében. Az eurorendszerhez csalakozó ezeke a szabályoka megfelelően alkalmazzák. 2. Tranzakcióípusok A bankjegymozgások ekineében négy ranzakcióípus léezik: 1. ranzakcióípus (közvelen szállíás): új nek a nyomdából a felelős egyben fogadó NKB-hoz örénő szállíása.

23 02008O0008 HU ranzakcióípus (a fogadó NKB-hoz örénő közvelen szállíás közes árolás nélkül): új nek a nyomdából a fogadó NKB-hoz (amely nem egyben a felelős NKB is) örénő közvelen szállíása. A e a felelős NKB álal az előállíásukra kijelöl nyomda közvelenül szállíja a fogadó NKB-hoz, a felelős NKB-nál örénő közes árolása nélkül. Az euro közös előállíása (konzorcium) eseén a konzorcium vezeője a eljes bankjegy-előállíási mennyiség ekineében kijelölheő felelős én. 3. ranzakcióípus (közvee szállíás közes árolással): új nek a nyomdából a felelős NKB-n kereszül a fogadó NKB-hoz örénő közvee szállíása. A e a felelős NKB legalább egy napig árolja, mielő azoka a felelős NKB a fogadó NKB-hoz szállíaná. 4. ranzakcióípus (áadás): (új, forgalomképes, feldolgozalan vagy forgalomképelen) készleeinek áadása: i. ké különböző (szállíókén, illeve fogadókén eljáró) NKB közö, a készleípus (LS/ ESS) válozása nélkül; vagy ii. egy NKB-n belül különböző készleípusok közö. 3. A bankjegymozgásokra vonakozó adaok egyezeése A bankjegymozgással érine ké NKB kéoldalúan egyezei a jelenendő mennyiségeke és adarészleezés. Ha a bankjegymozgással keőnél öbb NKB érine (például eszelési célból örénő ávéele), az EKB előzeesen a bankjegymozgások könyvelésére vonakozó uasíásokkal szolgál. A szállíó és a fogadó NKB könyvelésének szinkronizálása céljából minden bankjegymozgás a szállíó és a fogadó NKB is csak annak befejezésekor könyvel, azaz akkor, amikor a fogadó NKB visszaigazola a ávéelé és azoka helyi készpénzkezelési rendszerében nyilvánarásba vee. Ha a a hónap uolsó munkanapján késő ese érkeznek meg, és azoka nem lehe aznap nyilvánarásba venni a fogadó NKB helyi készpénzkezelési rendszerében, a szállíó és a fogadó NKB-nak kell kéoldalúan megállapodnia arról, hogy az ado bankjegymozgás a folyó hónapra vagy a kövekező hónapra könyvelik-e le. 4. Könyvelési szabályok Az alábbi áblázaokban + jel jelöli a CIS 2-ben a növekedés, jel a csökkenés könyvelésé K ö n y v e l é s i s z a b á l y o k a z 1. r a n z a k c i ó í p u s r a Szállíás az ESS-be Szállíás az LS-be felelős (és egyben fogadó) NKB Szám Adaéel megnevezése Nyomdából örénő szállíás köveően Nyomdából örénő szállíás köveően 1.1. Lérehozo Új ESS-e Új NKB álal aro LS-e Új előállíású beszállíása a nyomda részéről a felelős vagy a fogadó NKB-hoz + célkészle = ESS megjelöléssel + célkészle = LS megjelöléssel

24 02008O0008 HU K ö n y v e l é s i s z a b á l y o k a 2. r a n z a k c i ó í p u s r a Szállíás az ESS-be Szállíás az LS-be fogadó NKB (amely nem egyben a felelős NKB is) Szám Adaéel megnevezése Nyomdából örénő szállíás köveően Nyomdából örénő szállíás köveően 1.1. Lérehozo Új ESS-e Új NKB álal aro LS-e Új előállíású beszállíása a nyomda részéről a felelős vagy a fogadó NKB-hoz + célkészle = ESS megjelöléssel + célkészle = LS megjelöléssel 4.3. K ö n y v e l é s i s z a b á l y o k a 3. r a n z a k c i ó í p u s r a E S S c é l k é s z l e í p u s e s e é b e n Felelős NKB Felelős NKB Fogadó NKB Szám Adaéel megnevezése A nyomdából a felelős NKB-hoz örénő szállíás köveően A fogadó NKB részére örénő áadás köveően A felelős NKB-ól örénő ávéelkor 1.1. Lérehozo Új ESS-e Új előállíású beszállíása a nyomda részéről a felelős vagy a fogadó NKB-hoz + célkészle = ESS megjelöléssel 4.2. Bankjegyek áadása + cél NKB = fogadó NKB forráskészle ípusa = előállíási célkészle ípusa = ESS minőség = új ervezés = üemeze 4.3. Bankjegyek ávéele + forrás NKB = felelős NKB célkészle ípusa = ESS minőség = új

25 02008O0008 HU K ö n y v e l é s i s z a b á l y o k a 3. r a n z a k c i ó í p u s r a L S c é l k é s z l e í p u s e s e é b e n Felelős NKB Felelős NKB Fogadó NKB Szám Adaéel megnevezése A nyomdából a felelős NKB-hoz örénő szállíás köveően A fogadó NKB részére örénő áadás köveően A felelős NKB-ól örénő ávéelkor 1.1. Lérehozo Új NKB álal aro LS-e Új előállíású beszállíása a nyomda részéről a felelős vagy a fogadó NKB-hoz + célkészle = LS megjelöléssel 4.2. Bankjegyek áadása + cél NKB = fogadó NKB forráskészle ípusa = előállíási célkészle ípusa = LS minőség = új ervezés = üemeze 4.3. Bankjegyek ávéele + forrás NKB = felelős NKB célkészle ípusa = LS minőség = új 4.5. K ö n y v e l é s i s z a b á l y o k a 4. r a n z a k c i ó í p u s r a ( ú j / f o r g a l o m k é p e s / f o r g a l o m k é p e l e n / f e l d o l g o z a l a n b a n k j e g y e k ) Szállíó NKB Fogadó NKB Szám Adaéel megnevezése A fogadó NKB részére örénő áadás köveően A felelős NKB-ól örénő ávéelkor 1.1. Lérehozo Új ESS-e Forgalomképes ESS-e vagy: vagy: Új NKB álal aro LS-e vagy: vagy: Forgalomképes NKB álal aro LS-e vagy: vagy: Forgalomképelen NKB álal aro (megsemmisíendő) készlee vagy: vagy: Feldolgozalan NKB álal aro készlee vagy: vagy: +

26 02008O0008 HU Szállíó NKB Fogadó NKB Szám Adaéel megnevezése A fogadó NKB részére örénő áadás köveően A felelős NKB-ól örénő ávéelkor 4.2. Bankjegyek áadása + cél NKB = fogadó NKB forráskészle ípusa = ESS vagy LS célkészle ípusa = ESS vagy LS minőség = új/ forgalomképes/forgalomképelen/feldolgozalan ervezés = üemeze vagy esei 4.3. Bankjegyek ávéele + forrás NKB = szállíó NKB célkészle ípusa = ESS vagy LS minőség = új/forgalomképes/forgalomképelen/feldolgozalan

27 II. MELLÉKLET EUROÉRME ADATTÉTELEK 1. RÉSZ Euroérmékre vonakozó adaszolgálaási rendszer Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Euroérme-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Érmék eljes száma Érmék eljes névéréke Soroza szerini részleezés Címle szerini részleezés Jogalany szerini részleezés ( 1 ) napi ( 2 ) havi 1. kaegória Adaforrás eseményvezérel Forrásagállam Célagállam 1. Forgalomba hozaalra vonakozó adaéelek 1.1. Forgalomba hozaalra szán érmék nemzei neó kibocsáása x x x x x x 1.2. Gyűjőknek szán érmék nemzei neó kibocsáása (szám) 1.3. Gyűjőknek szán érmék nemzei neó kibocsáása (érék) x x x x x x 1.4. Megsemmisíe érmék x x x x x 2. Euroérme-készlere vonakozó adaéelek ( 3 ) 2.1. Új érmék logiszikai készleei x x x x x x x 2.2. Forgalomképes érmék logiszikai készleei x x x x x x x 2.3. Forgalomképelen érmék készleei x x x x x x x 2.4. Feldolgozalan érmék készleei x x x x x x x Érmekibocsáó jogalanyok Érmekibocsáó jogalanyok 02008O0008 HU

28 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Euroérme-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Érmék eljes száma Érmék eljes névéréke Soroza szerini részleezés Címle szerini részleezés Jogalany szerini részleezés ( 1 ) napi ( 2 ) havi 1. kaegória Adaforrás eseményvezérel Forrásagállam Célagállam 3. Operaív evékenységekre vonakozó adaéelek 3.1. Lakosságnak kibocsáo érmék x x x x x x x 3.2. Lakosságól visszajuao érmék x x x x x x x 3.3. Feldolgozo érmék x x x x x x 3.4. Forgalomképelennek minősíe érmék 3.5. Közvelenül a készleből megsemmisíe új érmék 3.6. Közvelenül a készleből megsemmisíe forgalomképes érmék 4. Euroérme-mozgásokra vonakozó adaéelek 4.1. Forgalomba hozaalra szán érmék áadása 4.2. Forgalomba hozaalra szán érmék ávéele x x x x x x x x x x x x x x x x Érmekibocsáó jogalanyok x x x x x x x x x x Érmekibocsáó jogalanyok szállíó agállam fogadó agállam 02008O0008 HU

29 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Euroérme-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Érmék eljes száma Érmék eljes névéréke Soroza szerini részleezés Címle szerini részleezés Jogalany szerini részleezés ( 1 ) napi ( 2 ) havi 1. kaegória Adaforrás eseményvezérel Forrásagállam Célagállam 5. Nemzei bruó kibocsáás számíására vonakozó adaéelek 5.1. Érmekibocsáó jogalanyok álal aro, forgalomba hozaalra szán érmék jóváír készleei 5.2. Érmekibocsáó jogalanyok álal aro, gyűjőknek szán jóváír érmék száma 5.3. Érmekibocsáó jogalanyok álal aro, gyűjőknek szán jóváír érmék éréke 6. További adaéelek 6.1. NKB álal a örvényes kibocsáó(k)nak jóváír készleek éréke 7. Jövőben rész vevő agállamokra vonakozó adaéelek 7.1. Törvényes fizeőeszközzé válás elői készleek x x x x x x x x x x x Érmekibocsáó jogalanyok x x x Érmekibocsáó jogalanyok x x x x x Eurorendszerhez csalakozó NKB és érmekibocsáó harmadik személyek ( 4 ) 02008O0008 HU

30 Adaéelek Gyakoriság Teljesség aribúum Euroérme-mozgásokra vonakozó részleezések Szám Adaéel megnevezése Érmék eljes száma Érmék eljes névéréke Soroza szerini részleezés Címle szerini részleezés Jogalany szerini részleezés ( 1 ) napi ( 2 ) havi 1. kaegória Adaforrás eseményvezérel Forrásagállam Célagállam 7.2. Előszállíás x x x x x Eurorendszerhez csalakozó NKB 7.3. Továbbszállíás x x x x x Előszállíás jogosul szerződő feleknek ( 1 ) Az adaok részleezése az ado érmekibocsáó jogalanyok szerin örénik. ( 2 ) Az euroérmékre vonakozó napi adaoka az NKB csak az euro-készpénzcsere dáuma uán, valamin az NKB és az EKB megállapodása szerini időszakon belül jeleni. ( 3 ) Azok az, amelyek nem jelenik az euroérme-készleük minőség szerini részleezésé, érmekészleeike a 2.2. Forgalomképes érmék logiszikai készleei éel ala jelenik. ( 4 ) Érmekibocsáó harmadik személyek a pénzverdék, a kincsár, a kijelöl állami ügynökségek és a kijelöl magánügynökségek O0008 HU

31 02008O0008 HU RÉSZ Euroérme adaéelek meghaározása Az 1.3., 5.3. és 6.1. adaéelre a számadaoka érékben, ké izedesjegyig kell jeleneni, függelenül aól, hogy az poziív vagy negaív érék-e. A öbbi adaéelre darabszámo kell jeleneni, egész számkén, függelenül aól, hogy az poziív vagy negaív érék-e. 1. Összesíe adaéelek Az összesíe adaok az összes adaszolgálaási időszakon á göngyölíe számadaok, a nyomdából örénő első szállíásól a vonakozó adaszolgálaási időszak zárásáig erjedően Forgalomba hozaalra szán érmék nemzei neó kibocsáása Az a forgalomba hozaalra szán érmék nemzei neó kibocsáásá a kövekező egyenérékű képleek egyikének megfelelően számíják ki: 1. képle Nemzei neó kibocsáás = lakosságnak kibocsáo érmék összesíe száma (3.1. összesíe adaéel) lakosságól visszajuao érmék összesíe száma (3.2. összesíe adaéel) 2. képle Nemzei neó kibocsáás = lérehozo érmék összesíe eljes szállíás (4.1. összesíe adaéel) + összesíe eljes ávéel (4.2. összesíe adaéel) lérehozo állományok megsemmisíe érmék 1.2. Gyűjőknek szán érmék nemzei neó kibocsáása (szám) A forgalomba hozo, gyűjőknek szán érmék eljes száma, valamennyi címlee összesíve. Az ez a számadao az 1.1. adaéel képleeinek megfelelő használaával számíják ki, azzal a kivéellel, hogy nem alkalmazandó az összesíe eljes szállíás és az összesíe eljes ávéel elem Gyűjőknek szán érmék nemzei neó kibocsáása (érék) A forgalomba hozo, gyűjőknek szán érmék eljes névéréke, valamennyi címlee összesíve. Az ez a számadao a feni 1.1. adaéel képleeinek megfelelő használaával számíják ki, azzal a kivéellel, hogy nem alkalmazandó az összesíe eljes szállíás és az összesíe eljes ávéel elem Megsemmisíe érmék A agállam érmekibocsáó jogalanya álal vagy annak nevében, az eredeiség és a forgalomképesség vizsgálaa uán vagy közvelenül a készleből megsemmisíe érmék, a megsemmisíés okáól függelenül. 2. Érmekészleekre vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek az adaszolgálaási időszak zárására vonakoznak. Ha egy NKB vagy érmekibocsáó jogalany nem bonja le az euroérme-készleeke minőség szerin, minden érmekészlee a 2.2. Forgalomképes érmék logiszikai készleei adaéelben kell jeleneni Új érmék logiszikai készleei Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy nevükben eljáró harmadik személyek álal aro, új forgalomba hozaalra szán érmék, ekine nélkül arra, hogy az érméke: i. még nem hozák lére és nem is írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; ii. lérehozák, de nem írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; vagy iii. lérehozák és jóváírák a örvényes kibocsáó(k)nak. A pénzverdék álal aro érmekészleek csak a végső minőségellenőrzésen megfelel érméke foglalják magukban, ekine nélkül csomagolási és szállíási állapoukra.

32 02008O0008 HU Forgalomképes érmék logiszikai készleei Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy nevükben eljáró harmadik személyek álal aro, forgalomképes, forgalomba hozaalra szán érmék, ekine nélkül arra, hogy az érméke: i. még nem hozák lére és nem is írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; ii. lérehozák, de nem írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; vagy iii. lérehozák és jóváírák a örvényes kibocsáó(k)nak. Ha az vagy a agállam érmekibocsáó jogalanyai vagy a nevükben eljáró harmadik személyek nem végeznek euroérme-válogaás, minden áve euroérme ezen adaéel alá sorolhaó Forgalomképelen érmék készleei Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy nevükben eljáró harmadik személyek álal aro, a válogaási eljárás köveően forgalomképelennek minősíe forgalomba hozaalra szán érmék, ekine nélkül arra, hogy az érméke: i. még nem hozák lére és nem is írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; ii. lérehozák, de nem írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; vagy iii. lérehozák és jóváírák a örvényes kibocsáó(k)nak Feldolgozalan érmék készleei Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy nevükben eljáró harmadik személyek részére áado, fel nem dolgozo forgalomba hozaalra szán érmék, ekine nélkül arra, hogy az érméke: i. még nem hozák lére és nem is írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; ii. lérehozák, de nem írák jóvá a örvényes kibocsáó(k)nak; vagy iii. lérehozák és jóváírák a örvényes kibocsáó(k)nak. 3. Operaív evékenységekre vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek forgalmi adakén a eljes adaszolgálaási időszakra vonakoznak Lakosságnak kibocsáo érmék Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy a nevükben eljáró harmadik személyek álal leszállío és a lakosságnak kierhel (elado), forgalomba hozaalra szán érmék Lakosságól visszajuao érmék A lakosság álal az NKB-nál, a agállam érmekibocsáó jogalanyánál vagy a nevükben eljáró harmadik személyeknél befizee, forgalomba hozaalra szán érmék Feldolgozo érmék Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy a nevükben eljáró harmadik személyek álal eredeiség és forgalomképesség ekineében ellenőrzö, forgalomba hozaalra szán érmék Forgalomképelennek minősíe érmék Az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya vagy a nevükben eljáró harmadik személyek álal feldolgozo és forgalomképelennek minősíe, forgalomba hozaalra szán érmék Közvelenül a készleből megsemmisíe új érmék A logiszikai készleből az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya álal online vagy offline megsemmisíe új forgalomba hozaalra szán érmék. A megsemmisíés az 1.4. adaéelnek is ükröznie kell Közvelenül a készleből megsemmisíe forgalomképes érmék A logiszikai készleből az NKB, a agállam érmekibocsáó jogalanya álal online vagy offline megsemmisíe forgalomképes forgalomba hozaalra szán érmék. A megsemmisíés az 1.4. adaéelnek is ükröznie kell. 4. Érmemozgásokra vonakozó adaéelek Ezek az adaéelek forgalmi adakén a eljes adaszolgálaási időszakra vonakoznak Forgalomba hozaalra szán érmék áadása A (jövőben) rész vevő agállam NKB-ja és érmekibocsáó harmadik személyei álal más (jövőben) rész vevő agállam érmekibocsáó jogalanyai számára névéréken leszállío, forgalomba hozaalra szán érmék.

IRÁNYMUTATÁSOK. tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződésre és különösen annak 128. cikkére,

IRÁNYMUTATÁSOK. tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződésre és különösen annak 128. cikkére, L 77/4 Az Európai Unió Hivaalos Lapja 2017.3.22. IRÁNYMUTATÁSOK AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK (EU) 2017/469 IRÁNYMUTATÁSA (2017. február 7.) az euróra vonakozó adagyűjésről és a 2. Készpénzinformációs Rendszerről

Részletesebben

(Nem jogalkotási aktusok) IRÁNYMUTATÁSOK

(Nem jogalkotási aktusok) IRÁNYMUTATÁSOK 2011.8.23. Az Európai Unió Hivaalos Lapja L 217/1 II (Nem jogalkoási akusok) IRÁNYMUTATÁSOK AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK IRÁNYMUTATÁSA (2011. június 30.) az euróra vonakozó adagyűjésről és a 2. Készpénzinformációs

Részletesebben

EURÓPAI KÖZPONTI BANK

EURÓPAI KÖZPONTI BANK 2008.12.23. Az Európai Unió Hivaalos Lapja L 346/89 IRÁNYMUTATÁSOK EURÓPAI KÖZPONTI BANK AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK IRÁNYMUTATÁSA (2008. szepember 11.) az euróra vonakozó adagyűjésről és a 2. Készpénzinformációs

Részletesebben

IRÁNYMUTATÁSOK. tekintettel a Központi Bankok Európai Rendszere és az Európai Központi Bank alapokmányára és különösen annak 5. és 16.

IRÁNYMUTATÁSOK. tekintettel a Központi Bankok Európai Rendszere és az Európai Központi Bank alapokmányára és különösen annak 5. és 16. L 173/102 2016.6.30. IRÁNYMUTATÁSOK AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK (EU) 2016/1061 IRÁNYMUTATÁSA (2016. május 26.) az euróra vonatkozó adatgyűjtésről és a 2. Készpénzinformációs Rendszerről szóló EKB/2008/8 iránymutatás

Részletesebben

A BIZOTTSÁG MUNKADOKUMENTUMA

A BIZOTTSÁG MUNKADOKUMENTUMA AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2007. május 23. (25.05) (OR. en) Inézményközi dokumenum: 2006/0039 (CNS) 9851/07 ADD 2 FIN 239 RESPR 5 CADREFIN 32 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ 2. KIEGÉSZÍTÉS Küldi:

Részletesebben

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: augusztus 31. Hatályos: 2017.

Az Erste Bank által meghirdetett Akciós ajánlatok lakossági ügyfelek részére. Közzététel: augusztus 31. Hatályos: 2017. E-mail: erse@ersebank.hu www.ersebank.hu Az Erse Bank álal meghirdee Akciós ajánlaok lakossági ügyfelek részére Közzééel: 2017. auguszus 31. Haályos: 2017. szepember 1-ől 1. Bankszámlanyiási akció már

Részletesebben

Hitelkérelmi adatlap egyéni vállalkozások részére Útdíj Hitelprogram

Hitelkérelmi adatlap egyéni vállalkozások részére Útdíj Hitelprogram Hielkérelmi adalap egyéni vállalkozások részére Údíj Hielprogram (a hielkérő egyéni vállalkozás elnevezése) A hielkérelmi adalap ávéele nem köelezi a KAVOSZ Vállalkozásfejleszési Zr.- a hielnyújásra! Az

Részletesebben

Portfóliókezelési keretszerződés

Portfóliókezelési keretszerződés Széchenyi Kereskedeli Bank Zr. Befekeési Szolgálaási Üzleág Porfóliókezelési kereszerződés A Befekeési Szolgálaási Üzleág Üzleszabályzaának 18.sz. elléklee Porfóliókezelési kereszerződés Jelen szerződés

Részletesebben

Portfóliókezelési szabályzat

Portfóliókezelési szabályzat A szabályza ípusa: A szabályza jóváhagyója: A szabályza haályba lépeője: Működési Igazgaóság Igazgaóság elnöke Porfóliókezelési szabályza Szabályza száma: 9/015 erziószám: 1.7 Budapes, 015. auguszus 7.

Részletesebben

PORTFÓLIÓ KEZELÉSI SZERZŐDÉS

PORTFÓLIÓ KEZELÉSI SZERZŐDÉS PORTFÓLIÓ KEZELÉSI SZERZŐDÉS aely lérejö a STRATEGON Érékpapír Zárkörűen Működő Részvényársaság Székhely: 1034 Budapes Bécsi ú 165. III. eele Cégjegyzékszá: 01-10-045641 a ovábbiakban in Sraegon, valain

Részletesebben

r e h a b BUDAPEST IX. KERÜLET KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS REHABILITÁCIÓS TERÜLET KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA EGYEZTETÉSI ANYAG

r e h a b BUDAPEST IX. KERÜLET KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS REHABILITÁCIÓS TERÜLET KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA EGYEZTETÉSI ANYAG A rendeleerveze és a szabályozás irányelvei és koncepciója, OTÉK-ól való egyedi elérések Jelen ervezés és a rendele készíése során elsődleges szempon vol, hogy a rehabiliációs erüle haályos szabályozása

Részletesebben

Síkalapok vizsgálata - az EC-7 bevezetése

Síkalapok vizsgálata - az EC-7 bevezetése Szilvágyi László - Wolf Ákos Síkalapok vizsgálaa - az EC-7 bevezeése Síkalapozási feladaokkal a geoehnikus mérnökök szine minden nap alálkoznak annak ellenére, hogy mosanában egyre inkább a mélyépíés kerül

Részletesebben

2014.11.18. SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK: Gazdasági ösztönzők jellemzői. GAZDASÁGI ÖSZTÖNZŐK (economic instruments) típusai. Környezetterhelési díjak

2014.11.18. SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK: Gazdasági ösztönzők jellemzői. GAZDASÁGI ÖSZTÖNZŐK (economic instruments) típusai. Környezetterhelési díjak SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK: 10. hé: A Pigou-éelen alapuló környezei szabályozás: gazdasági öszönzők alapelvei és ípusai 1.A ulajdonjogok (a szennyezési jogosulság) allokálása 2.Felelősségi szabályok (káréríés)

Részletesebben

Portfóliókezelési keretszerződés

Portfóliókezelési keretszerződés Porfóliókezelési kereszerződés Válaszo befekeési poliika Jelen szerződés lérejö alulíro helyen és napon a Random Capial Broker Zárkörűen Működő Részvényársaság (székhely: H-1053 Budapes, Szép u.2., nyilvánarja

Részletesebben

Módszertani megjegyzések a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról szóló közleményhez

Módszertani megjegyzések a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról szóló közleményhez Módszerani megjegyzések a hielinézeek összevon mérlegének alakulásáról szóló közleményhez Az MNB a fizeésimérleg- és pénzügyi számla saiszikákban a 2011. második negyedévre vonakozó adaok publikálásakor

Részletesebben

Területi ellátási egyenlőtlenségek az egészségügyben. Országos kórházi és egyéb ellátási tematikus térképek készítése és térbeli statisztikai elemzése

Területi ellátási egyenlőtlenségek az egészségügyben. Országos kórházi és egyéb ellátási tematikus térképek készítése és térbeli statisztikai elemzése Terülei elláási egyenlőlenségek az egészségügyben. Országos kórházi és egyéb elláási emaikus érképek készíése és érbeli saiszikai elemzése OKTK 1646/III.b. sz. kuaás Kuaási zárójelenés Nógrád Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Szempontok a járműkarbantartási rendszerek felülvizsgálatához

Szempontok a járműkarbantartási rendszerek felülvizsgálatához A VMMSzK evékenységének bemuaása 2013. február 7. Szemponok a járműkarbanarási rendszerek felülvizsgálaához Malainszky Sándor MÁV Zr. Vasúi Mérnöki és Mérésügyi Szolgálaó Közpon Magyar Államvasuak ZR.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlaok elbírálásáról 9. mellékle a 92/211. (XII. 3.) NFM rendelehez 1. Az ajánlakérő neve és címe: Budesi Távhőszolgálaó Zárkörűen Működő Részvényársaság (FŐTÁV Zr.) 1116 Budes Kaloaszeg

Részletesebben

4. számú melléklet A tervezéssel kapcsolatos ellenőrzési nyomvonal. Határidő. Módja, eszköze

4. számú melléklet A tervezéssel kapcsolatos ellenőrzési nyomvonal. Határidő. Módja, eszköze 4. számú mellékle ervezsel i nyomvon Munkafolyama, evékenység 1. Kölségvei ervez - a erveze ére v elmélei, szakmai felkzül - a ervez munkafolyamaokra v lebonása, munkamegoszás - a ervezsel feladaelláásra

Részletesebben

Módszertani megjegyzések a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról szóló közleményhez

Módszertani megjegyzések a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról szóló közleményhez Módszerani megjegyzések a hielinézeek összevon mérlegének alakulásáról szóló közleményhez 1. Válozások a hielinézei adaok aralmában a 2017. januári adaközlésől kezdődően A rezidens hielinézeek számára

Részletesebben

BEFEKTETÉSI POLITIKA TARTALMI KIVONATA

BEFEKTETÉSI POLITIKA TARTALMI KIVONATA BEFEKTETÉS POLTKA TARTALM KVONATA haályos: 2016.06.02-ől A Pénzár befekeési evékenységének célja a Pénzár agjai álal illeve javára eljesíe befizeések, ezen belül pedig elsősorban a pénzáragok egyéni számláin

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS ÜZLETI STATISZTIKA jegyzet ÜZLETI ELŐREJELZÉSI MÓDSZEREK

GAZDASÁGI ÉS ÜZLETI STATISZTIKA jegyzet ÜZLETI ELŐREJELZÉSI MÓDSZEREK BG PzK Módszerani Inézei Tanszéki Oszály GAZDAÁGI É ÜZLETI TATIZTIKA jegyze ÜZLETI ELŐREJELZÉI MÓDZEREK A jegyzee a BG Módszerani Inézei Tanszékének okaói készíeék 00-ben. Az idősoros vizsgálaok legfonosabb

Részletesebben

1997. évi LXXXI. törvény. a társadalombiztosítási nyugellátásról, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm.

1997. évi LXXXI. törvény. a társadalombiztosítási nyugellátásról, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. 1997. évi LXXXI. örvény a ársadalombizosíási nyugelláásról, egységes szerkezeben a végrehajásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendeleel [A vasag beűs szöveg az 1997. évi LXXXI. örvény (a ovábbiakban:

Részletesebben

1. ábra A hagyományos és a JIT-elvű beszállítás összehasonlítása

1. ábra A hagyományos és a JIT-elvű beszállítás összehasonlítása hagyományos beszállíás JIT-elvû beszállíás az uolsó echnikai mûvele a beszállíás minõségellenõrzés F E L H A S Z N Á L Ó B E S Z Á L L Í T Ó K csomagolás rakározás szállíás árubeérkezés minõségellenõrzés

Részletesebben

Tárgy: Javaslat önkormányzati rendészeti szerv létrehozására

Tárgy: Javaslat önkormányzati rendészeti szerv létrehozására Előerjesző: Készíee: Szika Péer polgármeser Vincze Csaba önkormányzai vezeője rendésze Tárgy: Javasla önkormányzai rendészei szerv lérehozására Tiszel Képviselő-esüle! A Képviselő-esüle 2015. április 14-i

Részletesebben

benyújtandó X X X X X X 4. Gyámhatósági hozzájárulás (kiskorú bevonása esetén) benyújtandó

benyújtandó X X X X X X 4. Gyámhatósági hozzájárulás (kiskorú bevonása esetén) benyújtandó Hieligénylő (fogyaszó) neve: Ügyfélanácsadó neve: Hielközveíő neve: elefonszáma: elefonszáma: kódja: Benyújandó és dokumenumok a Minősíe fogyaszóbará lakáshiel ermék igényléséhez L A K Á S - é s T E L

Részletesebben

"#$%& %'($%&$ @ ) & @5-98& @569! @,9 + "() *!$ ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) )

#$%& %'($%&$ @ ) & @5-98& @569! @,9 + () *!$ ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ?* & @.9?*= @,9 =8 @5-9 "& & @ & @5-98& @569 " " " " " " " " " " " " " " " " " &&"( * + "( *,--.//,--0/,--0//,--1/,--1//,--2/ 3.-.3..42-25.1 0.6-2,2,1511 6-0340. 40,.-3.,2014 6250,,,--2// 4.41. 13..01-010.0,.

Részletesebben

VILLÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 4. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Készült 2016-ban. Vezető tervező:

VILLÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 4. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Készült 2016-ban. Vezető tervező: PÉCSÉPTERV STÚ DIÓ VÁROSRENDEZÉS ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET SZAKTANÁCSADÁS TERVEZÉS LEBONYOLÍTÁS VILLÁNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 4. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ Készül 2016-ban Vezeő

Részletesebben

21/2006. (V. 18.) IM rendelet. a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseirıl

21/2006. (V. 18.) IM rendelet. a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseirıl 21/2006. (V. 18.) IM rendel a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvánarás egyes kérdéseirıl A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelolásról szóló 2006. évi V. örvény (a ovábbiakban: Cv.)

Részletesebben

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Nemzetiségi tanulók nevelésének és oktatásának segítése c. pályázati felhívásához

Projekt adatlap. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Nemzetiségi tanulók nevelésének és oktatásának segítése c. pályázati felhívásához I. Projek adalap a Társadalmi Megújulás Operaív Program Nemzeiségi anulók nevelésének és okaásának segíése c. pályázai felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.4.1.A-08/2 A projekek az Európai Unió ámogaásával, az

Részletesebben

PORTFOLIÓKEZELÉSI SZERZŐDÉS

PORTFOLIÓKEZELÉSI SZERZŐDÉS PORTFOLIÓKEZELÉSI SZERZŐDÉS Porfoliókezelés ípusa amely lérejö a STRATEGON Érékpapír Zárkörűen Működő Részvényársaság Székhely 1036 Budapes Lajos u. 118-120 Cégjegyzékszám 01-10-045641 a ovábbiakban min

Részletesebben

ő ű í ő ú í í Á ű í ő ő ő ő í É í í ő Ö Ö Ö Á Í Á ő ő ő ő É ő ő ú ú ú í ő Á Ö ő ő

ő ű í ő ú í í Á ű í ő ő ő ő í É í í ő Ö Ö Ö Á Í Á ő ő ő ő É ő ő ú ú ú í ő Á Ö ő ő Á ő ő ű í ú ő ő ő ő í í í ő ő ő ő í ő ő ő ű í ő ú í í Á ű í ő ő ő ő í É í í ő Ö Ö Ö Á Í Á ő ő ő ő É ő ő ú ú ú í ő Á Ö ő ő í ő ő ű í ú í í ű í ő ő ő ő í ő ő ő ő í ő ő ő ő í É í í í í ű ő í í ő ú ű í ú í

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! i 7-5'33/07 A Fovárosi Íéloábla 2.Kf.27.561/2006/8.szám "\"?,', " R ".,--.ic-" i" lvöj.bul.lape" evlcz,,-.'{i-.)., Erkze:.. 2007 JúN 1 :szám:......,;.?:j.or; lvi\:dekleek:,""" : Ekiira ik szam ' m.:...,.

Részletesebben

ipari fémek USA 2015.07.22 16:30 Készletjelentés m hordó július USA 2015.07.27 14:30 Tartós cikkek rendelésállománya % június 0.5

ipari fémek USA 2015.07.22 16:30 Készletjelentés m hordó július USA 2015.07.27 14:30 Tartós cikkek rendelésállománya % június 0.5 www.kh.hu 215.7.16 Nyersanyagpiaci hírlevél piaci áekinés nyersanyag megnevezés akuális 2 héel ezelői kőolaj réz LME 3hó () 5565 5765 cink LME 3hó () 254 2 nikkel LME 3hó () 1162 1198 alumínium LME 3hó

Részletesebben

Kína 2015.08.01 3:00 Feldolgozóipari index július 50.1 USA 2015.08.03 16:00 Feldolgozóipari index július 53.5

Kína 2015.08.01 3:00 Feldolgozóipari index július 50.1 USA 2015.08.03 16:00 Feldolgozóipari index július 53.5 www.kh.hu 215.7.31 Nyersanyagpiaci hírlevél piaci áekinés nyersanyag megnevezés akuális 2 héel ezelői kőolaj réz LME 3hó () 5298 5565 A Bren kőolaj a folyaa a mélyrepülés az elmúl ké hében, és 9%-al kerül

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kisarcsa, Szabadság ú 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyíl ülésen árgyalandó E L Ő T E R J E S Z T É S Kisarcsa Város Önkormánya Képviselő-esüleének

Részletesebben

SZEMÉLYES ADATOK dr. Zsombok László Krisztián Budapest, 1977. 06. 29. ISKOLAI VÉGZETTSÉG EGYÉB KÉPZETTSÉG

SZEMÉLYES ADATOK dr. Zsombok László Krisztián Budapest, 1977. 06. 29. ISKOLAI VÉGZETTSÉG EGYÉB KÉPZETTSÉG SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Név: Szüleési hely, idő: Állampolgárság: Családi állapo: SZEMÉLYES ADATOK dr. Zsombok László Kriszián Budapes, 1977. 06. 29. magyar Nős, ké gyermek édesapja ISKOLAI VÉGZETTSÉG Meől meddig

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elekronikai alapismereek középszin ÉETTSÉG VZSGA 0. május. ELEKTONKA ALAPSMEETEK KÖZÉPSZNTŰ ÍÁSBEL ÉETTSÉG VZSGA JAVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTATÓ EMBE EŐFOÁSOK MNSZTÉMA Egyszerű, rövid feladaok Maximális ponszám:

Részletesebben

Kiadja a Barankovics István Alapítvány Felelős kiadó: a Kuratórium Elnöke Nyomda: Onix Nyomda, Debrecen

Kiadja a Barankovics István Alapítvány Felelős kiadó: a Kuratórium Elnöke Nyomda: Onix Nyomda, Debrecen Van megoldás ISBN 978-963-85524-4-0 Kiadja a Barankovics Isván Alapívány Felelős kiadó: a Kuraórium Elnöke Nyomda: Onix Nyomda, Debrecen Van megoldás Nyugdíjreform A családi ípusú adórendszer bemuaásakor

Részletesebben

Kollégáimmal arra az elhatározásra jutottunk, hogy kicsit átfabrikáljuk, napra késszé tesszük cégünk magazinjának első számát.

Kollégáimmal arra az elhatározásra jutottunk, hogy kicsit átfabrikáljuk, napra késszé tesszük cégünk magazinjának első számát. Üdvözlöm! Kollégáimmal arra az elhaározásra juounk, hogy kicsi áfabrikáljuk, napra késszé esszük cégünk magazinjának első számá A magazin célja ugyanaz, min a miénk, azaz levenni azoka a erheke az Ön válláról,

Részletesebben

elektronikus kioldó p Villamos jellemzők S1 I r Sg I r , t r , I sd t I r T r Túlterhelés-védelem: t r l g t(s) Túlterhelés-védelem:

elektronikus kioldó p Villamos jellemzők S1 I r Sg I r , t r , I sd t I r T r Túlterhelés-védelem: t r l g t(s) Túlterhelés-védelem: DPX 3 630 készülékek és arozékok elérheő 2014 őszéől DPX³ 630/1600 elekronikus kioldó p Villamos jellemzők S1, beállíása f 0 261 40 0 262 50 0 262 51 Túlerhelés-védelem: állíhaó: 0,4 1 n Rövidzárla-védelem:

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 45. MELLÉKLET: -db TÁRGY: Beszámoló a lejár haáridejű közgyűlési haározaok végrehajásáról, valamin a ké ülés közö örén fonosabb eseményekről E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK. A szakokhoz kapcsolódó részletes információk a szak nevére kattintva olvashatók.

ALAPKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK. A szakokhoz kapcsolódó részletes információk a szak nevére kattintva olvashatók. SZE-MKK nézmény elérheősége: 2100 Gödöllő, Páer Károly u.1. Telefon: (28) 522-059, (28) 522-000/1036 Fax: (28) 410-804 E-mail: anulmanyi@mkk.szie.hu Honlap: hp://www.mkk.szie.hu AZ ELEKTONKUS JELENTKEZÉS

Részletesebben

Aggregált termeléstervezés

Aggregált termeléstervezés Aggregál ermeléservezés Az aggregál ermeléservezés feladaa az opimális ermékszerkeze valamin a gyáráshoz felhasználhaó erőforrások opimális szinjének meghaározása. Termékek aggregálása. Erőforrások aggregálása.

Részletesebben

É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í

É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í Í É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í É Á É Í Í É É Í Í Í Á Í Á Á ö ó ö ö ő ő ő ö ö ó ő ű ö ö ö ö ü ö ö ö ü ü ó ö Á ó ó ö ö ő ő ő ő ö ó ü ó ó ó ó ó ó ö ü ü ó ö Ó Í Í É É

Részletesebben

Ü

Ü Ó Á ú Á É Ü Ö Ö Ö É É É Ö É Ü Ö É É É É É Ó Ö Ó Í Ö Ö Ö Ö Í Ö Ö É É É Í Ö Ö É Ö Í Á Ó Í Á É É Ó É Ú Á Í É É É Ö Ö Ó Ö Ö Ö Ö Ó Ó Ó Í Ü Ö É É Ö Ó Ö Ó ö Ö Ö Ö Ö Ö Ó Ü Ö Ó É ű É É É É É É É É Í Ö Ó Ö É Ö Ö

Részletesebben

Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü

Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü É Á í É Á Á ü Ú ű í Í Í Ü ü ú ü Í ü ü ü ü Í ü Í í ü ü ü ü ü ü ü ü ü í Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü Í Ó Í Ó ü ü ü Í ü ü É ü ü ü ü ü É ü ü Í ü ü ü Í Ó Í Ó í Á í É ü í Í ü í Í í í ü ü É ü ü

Részletesebben

ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö

ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö Ü É ű ü ü ö Í ü ö ö ü ű Í Í ü ű ö Ö ö ö ö Í ü ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö ü ü ü Í ü ö ö ö ö ö ö ö ü Í Í ű ö ö ö ü ü ö ü ö ö ö ü ö ö ö ö ü ü ű ü ö ö ö ü ö ü ű ö ü ö ö ű Í ü ü ű Í ö ü ö

Részletesebben

ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í ó ű Ü ó í ú í ö í ö í Í ó ó í í ö ü ö ö í ö í ö ö ö ü ó í ö ö ó í ú ü ó ö

ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í ó ű Ü ó í ú í ö í ö í Í ó ó í í ö ü ö ö í ö í ö ö ö ü ó í ö ö ó í ú ü ó ö Á Ö É Á É Ő Ü Ü ü ö Ö ü ú ö í ü ü ó ó Á ö ó ö ö ö Ö í ü ü ü í í ü ü ö ü ü ü ü ö í ó ó Ő ó ó ö ó ö í ü í Í ó í ó ö í ó ó ö ó ó ö ó ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í

Részletesebben

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű É Á É É Ó Á ű Á ű ú ú ű ű ú ű ű ú Á ú ű ú ű ú ű ú ű Á ű ú ű ű Ö Ú Á ű ű Á ű ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű ű ú ű ű ű ű ű ú ű ű ű ű ű ű Á ú ű ű ú ú ű ű ű ű ű ú ű Á ű ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ű Ö ú ű Ö

Részletesebben

Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö

Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö Ö É Ö Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö Ü Ü Á É Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ú Í É Ó Á Ü Á É Á Ü Í Í Í Í Ü Í Í Í Í Í É Ö Á Í Á Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Í Í É Í Í É É Í Í Í É Í Ü Í Ü Á Ü Ü

Részletesebben

í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó

í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó Á Á Ó Ö Á í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó ó í í ó ó ű ű ö ű ú í ö ó ó í ó ó ö ö Ü ú ó Ü ö ö í ö í ó ó ó ű í ó ö ö í í ö ö í ö Í ó ö í ö ö ó ó ö ö í ó ö ö í í ö í ú Í

Részletesebben

Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő

Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő ű É ű ű É Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő É Ó Ó É ű Ö ű Ö ű ű ű Ú Ú Ö ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű Ú É É É É Ö Ö Ú Ö É ű ű ű ű ű ű ű Ó ű Ö Ö ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű ű Ü ű ű ű ű Ö ű

Részletesebben

í Ó ó ó í ó ó ó ő í ó ó ó ó

í Ó ó ó í ó ó ó ő í ó ó ó ó í Ú Á Í í Ó ó ó í ó ó ó ő í ó ó ó ó í Ó Ó í ő ó Í í í í Ó í ó í í Ő É Ú Ű Í É Á ó Á É É ó ó í É Ü Í ő í ó í ó í Ő Ő Á Ó Ó Á É É Á Á É É Ő Á Ú É í ó Á í Á í í ő í í Ő Ő É Ú Ű Í É Á ó Á É Ö Í Í É ó ó í Ú

Részletesebben

í ó ő í é ö ő é í ó é é ó é í é é í é í íí é é é í é ö é ő é ó ő ő é ö é Ö ü é ó ö ü ö ö é é é ő í ő í ő ö é ő ú é ö é é é í é é í é é ü é é ö é ó í é

í ó ő í é ö ő é í ó é é ó é í é é í é í íí é é é í é ö é ő é ó ő ő é ö é Ö ü é ó ö ü ö ö é é é ő í ő í ő ö é ő ú é ö é é é í é é í é é ü é é ö é ó í é ű ű ö é ő ó í ö ő ü é ő é ü ő ö ő ö é é í ö ő ö ó ő é ó í ö ő ü é é é é é ő é é é é í ő ö é é ő ű ő ö í ö é é é Ö ű ú ő é é ű ő í ü ö é é ő ó ö ö ő é é é é é é é é é é ő ü í í é ú í í í Ú í é ú é ő ó ó

Részletesebben

ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö

ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö Í Í Ő Ó Ü Ö Ő ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö ő ö ő Í ó ö ó ú Í Ö Í ÍÍ É Ó Ü Ü Ó Ó Ö É Ö ő ö ő ű ó ö ú Í Ö Í Ö Í Ö Ó Ó Ó Ó Ü Ö Ü Ü É Ú Ö Ó Ó Í Í ő ö ő ű ó ö ó ú É Ö Í Í ÍÍ Í Í Í É Í

Részletesebben

é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü

é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü é í ü é ö é é ő ü é é é ú é ó Í é é ő Í é ó ö í é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü é ö ő

Részletesebben

Í Ú É ő ő ú ö Ö ú ú ú ö ö ú ö ö ű ö ő ö ö ú ö ő ő ö ö ö ő ő ú ő ú ö ö ö ú ö ö ú ő ö ú ö ű ö ő Ó ő Á ö ő ö ö

Í Ú É ő ő ú ö Ö ú ú ú ö ö ú ö ö ű ö ő ö ö ú ö ő ő ö ö ö ő ő ú ő ú ö ö ö ú ö ö ú ő ö ú ö ű ö ő Ó ő Á ö ő ö ö ö ú ö ö ú ö ú Ü ő ú ő ö ő ő ő ö ö Í Ú É ő ő ú ö Ö ú ú ú ö ö ú ö ö ű ö ő ö ö ú ö ő ő ö ö ö ő ő ú ő ú ö ö ö ú ö ö ú ő ö ú ö ű ö ő Ó ő Á ö ő ö ö Ú ő ö ő ő ő ö ú ú ú ő ö ő ö ő ő ő ö ö ö ö ő ő ö ő ú ő ö ú ö

Részletesebben

fényében a piac többé-kevésbé figyelmen kívül hagyta, hogy a tengerentúli palaolaj kitermelők aktivitása sorozatban alumínium LME 3hó (USD/t) 1589

fényében a piac többé-kevésbé figyelmen kívül hagyta, hogy a tengerentúli palaolaj kitermelők aktivitása sorozatban alumínium LME 3hó (USD/t) 1589 www.kh.hu WTI (USD/hordó) 46 46 diesel ARA spo () 456 472 kerozin ARA spo () 215.9.25 Nyersanyagpiaci hírlevél piaci áekinés nyersanyag megnevezés akuális 2 héel ezelői kőolaj B az elmúl ké hében a Bren

Részletesebben

é ú é é é é é é é é é é é é ú é ö é é é ö Ő é é é ú é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö é ö é é é ű é ö ö é ö é é ö ö é é ö ö é ö é Ö é ú é é é é é é

é ú é é é é é é é é é é é é ú é ö é é é ö Ő é é é ú é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö é ö é é é ű é ö ö é ö é é ö ö é é ö ö é ö é Ö é ú é é é é é é é ű ö Ö é é ö ú é é é é ö ö é ö é é é ö ö é é é ö ö é ű é é ö é é é é é é é é é é ö é ö é é é ű ö ű ö é é é Ö Ú Í é ö é é Ő ö ö ú é é é é é é é é é é ű é é é ú é é é ű ú é é é é é ö é ö é ö é é ö é é é

Részletesebben

É Í ü ú É ü ő ő ő ő ú ő ú ü ü ő ü ú ü ű ú ú ü ü Í ü ű ő ő É ő

É Í ü ú É ü ő ő ő ő ú ő ú ü ü ő ü ú ü ű ú ú ü ü Í ü ű ő ő É ő ő Ü É Í ü ú É ü ő ő ő ő ú ő ú ü ü ő ü ú ü ű ú ú ü ü Í ü ű ő ő É ő ő ő ú ő ő ő ú ő ü ú ű ő ű É Í ő É Ü Í ő ü ő ő ő ő ő ő ú ü ű ő ú ő ű ő ő ő ű ő ű ő É Í Ú Ö Á Á É Á Á Á Ő Á É Á Ö Á Ö É É É ü ő Á ő ú ü ő

Részletesebben

ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü

ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü Á Ó ö ü ü ü ú ú ü ü ö ü Ő ö ö ö ü ú ü Á ö ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü ö ö ü ü ö ü ö Ó ö ö ü ü ö ü ö ú ö ú ü ö ü É É Á ü ű Ö ű ú ö ö ú ö ú ö ú ö ű ü Ö ö ű ü ú ö ü ú ű ö ű ú

Részletesebben

ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü

ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü ü ü ü ú ú ü ű ü ű ü ü ű ü ü ü Í ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü ú ü ü Á ű ü ü ü ü ü ü ü ú ü ü Í ú ü É Ö Ö ú Ö Ö Ö ú ú ü ú Á Ö Á ú É ü ú ú É ú ú ú Ü ü ű ú ű É ú ű ü ü Á ú É ü ű ü ú Á É É ú ü Ö Ö Ö ú ú Á Ö

Részletesebben

ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö ü ú ö ú ö ű ú ú ü ö ó ö ö

ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö ü ú ö ú ö ű ú ú ü ö ó ö ö ö ö Ő Ö ü ö Ö ü ü ü ó ö ö ö ü ö ú ü ü ö ö ú ú ö ú ó ú ó ü ú ú ú ú ó ú ö ú Á ö ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö

Részletesebben

ű í ú ü ü ü ü ü Ó í ü í í í É Á

ű í ú ü ü ü ü ü Ó í ü í í í É Á ü ű ü ú ű í ú í ű í ú ú ú ú ű í ú ü ü ü ü ü Ó í ü í í í É Á ű í í í Á ü É í í Ö Ö Á í Á É Á ú ú ú í ű í ú ű í í í É í í É í ű í ü í ú ű í ű í É í Ú í í í ű í ú ű í í í ü í í ú í ú í Ö ű í í í ü ü Ő í í

Részletesebben

ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó

ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó ö ú Á ő ű ü ő ó ö ö ú ö ú ü ó ó ű ö ú ó ó ó ő ö ö ő ú ó ö ö ő ő ő ő ö ű ü ü ü ő ü ü ő ő ü ó ő ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó ó ü ű

Részletesebben

í ö Á ö ö ö Á í ö ű ü í í ű ö ú ü íí ö ű ö ü ú ü ö í ü ű í ö ö ü ü í ö ü ö ű ö í ű ü í ö í í ü í Á Á í í ü ö ö ü ű í í ö ö ü í ű ü ö í ö ű ü í í ű ö í í í ö ö í ö ö ö ö ö ö í í ű Á Á Á Á Á í í ú í ö ö

Részletesebben

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő É ő ő ő ő É Ü Ö Ö Ö Í Ö Ö Ö ő Ó Ó Ö Ö Á É É É ő Á É Á Á Ú Á Ú Ö Ö Á Ú Ö Á ű Á ú ő ő ü ü Ó ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő ő ő ő Á ü ú ú

Részletesebben

ö ö Ö ó ó ö ó ó ó ü ö í ü ú ó ó í ö ö ö ó ö ü ú ó ü ö ü ö ö Ö ü ö ö Ö ó

ö ö Ö ó ó ö ó ó ó ü ö í ü ú ó ó í ö ö ö ó ö ü ú ó ü ö ü ö ö Ö ü ö ö Ö ó ü ö ö Ö ü ü ö ö Ö ö ó ö ú ó ü ö ö ö Ö í ó ü í í ü ö í í ó ó ü ö ü ö ö ü í ó ö ö Ö ó ó ö ó ó ó ü ö í ü ú ó ó í ö ö ö ó ö ü ú ó ü ö ü ö ö Ö ü ö ö Ö ó ö ö Ö ü í ö Ö ö ö ó ü í ö ó ó ü ö ó í ü ü ü ö ö ü í ü

Részletesebben

ő ő ő ő ő ő ú ő ü Á ü ü ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Ö Ó ő ő ő Ö ő ő ő

ő ő ő ő ő ő ú ő ü Á ü ü ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Ö Ó ő ő ő Ö ő ő ő ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ú ő ü Á ü ü ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Ö Ó ő ő ő Ö ő ő ő ő ü ő ő ű ü ő ű ő ő ő ő ü ő ő ő ü ő ű ő ő ő ü ő ü ő ő ü ű ő ő ü ü Á ő Á ű ű ü Á ő ű ű ő ű ű ü ű ő ő ő ü ő ű Ó ü Í Á ő ű ő ő ő ő ü

Részletesebben

ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö

ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö Í Á Ö Ú Á Á Ó Á ö ú ú ö ú ú ö ü ü ű ü ű ö ö ü ű ö ü ö ú ö ü ú ö ö ü ü ö ü ű ö ö ü ű ö ö ú ö ö ú ú ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ű ö ü

Részletesebben

ú ü ü ú Ö ú ü ü ü ü ü ú ü ú ü ű Í ü ü ű ü ű Ó ü Ü ű ú ú Á ü ű ű ü ü Ö ü ű ü Í ü ü

ú ü ü ú Ö ú ü ü ü ü ü ú ü ú ü ű Í ü ü ű ü ű Ó ü Ü ű ú ú Á ü ű ű ü ü Ö ü ű ü Í ü ü ű ü ü ú ü ú ú ű ü ú ú ü ü Ó Ö Í ü ú ú ű Ö ú ú ú ü ü ú ÍÍ ú ü ü ú Ö ú ü ü ü ü ü ú ü ú ü ű Í ü ü ű ü ű Ó ü Ü ű ú ú Á ü ű ű ü ü Ö ü ű ü Í ü ü ü Ü ü ü ú ü ű ü ü ü Ü ú ú ü ü ü ü Í ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü Í Í ü

Részletesebben

Í Í Ó ű Ü Ó Ó Ü ü Ö Í Ü Í Í ú Ö Ó Í ú ú Ö Ó É Í ű ú

Í Í Ó ű Ü Ó Ó Ü ü Ö Í Ü Í Í ú Ö Ó Í ú ú Ö Ó É Í ű ú ű É Í Á Á Á Ó É Á Á Ó Í Ö Á Á Á Ö ü Í Ó Í ű ű ü ú Í Í Ó ű Ü Ó Ó Ü ü Ö Í Ü Í Í ú Ö Ó Í ú ú Ö Ó É Í ű ú ü Í ú Ü Ű Ó Ó Í ú Í ú Ö Ó ü Ü ü ű Ó ú Í ü É Í Í Á Á Ó Í Á ú Ö Í Ó ú ú ú Í ú ú ű ú Ü ü ü Í Á ü ú Í ú

Részletesebben

ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó ó ö ü ü ö ü ó ó ő ó ü ó ü ü ö ö É ú ó ó ö ú ö ü ü ó ó ó ü Á ö ö ü ó ö ó ö ö ö ö ó ó ö ó ó

ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó ó ö ü ü ö ü ó ó ő ó ü ó ü ü ö ö É ú ó ó ö ú ö ü ü ó ó ó ü Á ö ö ü ó ö ó ö ö ö ö ó ó ö ó ó Ü Ű Ö É Á Á ö É É Ö Ú Ü ö ü ő ő ö ő Á ő ó ő ü ü ö ö ú É ű ó ü ű ö ú ü ö ó ö ö ü ű ö ó ó ö ö ö ö ü ű ö ő ö ö ó ö ö ő ó ő ü ő ó ő ö ö ő ü ü ö ő ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó

Részletesebben

ö ü ü ú ó í ó ü ú ö ó ű ö ó ö í ó ö í ö ű ö ó Ú ú ö ü É ó í ö Ó Á í ó í í Ú ö ú ö ű ü ó

ö ü ü ú ó í ó ü ú ö ó ű ö ó ö í ó ö í ö ű ö ó Ú ú ö ü É ó í ö Ó Á í ó í í Ú ö ú ö ű ü ó ö Ö ó ü Ú ú ű ó ú ü ö Ö ü ó ü ü ó ó ö ö ó ó ö Ú ö í ó ö ö ö í í ú ü ó ö ü ü ú ó í ó ü ú ö ó ű ö ó ö í ó ö í ö ű ö ó Ú ú ö ü É ó í ö Ó Á í ó í í Ú ö ú ö ű ü ó ó ó Ó Ú ö ú ó í í ú ó ö ü ü Ö ó ü ü í Ö Ö ú

Részletesebben

É ő ő ű ú Á ő Á ő ű ő ő ő ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ű

É ő ő ű ú Á ő Á ő ű ő ő ő ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ű ő ő ű ú Á ő ű ő ő ő ő Ö Ö Í Á É Á ő Ö Ö Í ő ő ő ő É ő ő ú ú ú ő Á Ö É ő ő ű ú Á ő Á ő ű ő ő ő ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ű ő ű ő ú Á ő ű ő ő ő ő ő ő Ö ő ú ú Ö ő ő ű ú Á ő ú Ó ű Ó ú ú ú ő ő ú ú ő ő ú ő Ú ú

Részletesebben

Í ö ö ű ú ö ö Í ö ü ö ü

Í ö ö ű ú ö ö Í ö ü ö ü Í Í ö ú ö ö ö ö ű ö ö ö ö Í ű ű ö ü ú ö ú ú ű Í ö ö ű ú ö ö Í ö ü ö ü ö ú ü ü ö ú ö ű ö Í ű ú ú ö ú ú ű Á É Á ö ű ú Í ö ö ü Í ú ö ú ö ö Í ű ö Í ú ö ö ö Í ö ö ö ö ö Í ö ö ö Í ö ö ö ö Í ű ö Í ú ö Í ö ö ű

Részletesebben

ű ú ú Ö ó Ö ó ó ó Ö ű ó ű ű ü Á ó ó ó ó ü ó ü Ö ó ó ó Ö ű ű ü Ö ű Á ú ú ú ó ű í í Ő ú Á É Ö í ó ü ű í ó ű ó Ö ú Ő ú ó í ú ó

ű ú ú Ö ó Ö ó ó ó Ö ű ó ű ű ü Á ó ó ó ó ü ó ü Ö ó ó ó Ö ű ű ü Ö ű Á ú ú ú ó ű í í Ő ú Á É Ö í ó ü ű í ó ű ó Ö ú Ő ú ó í ú ó ü ű ú ü ű ú ú Ö ó Ö ó ó ó Ö ű ó ű ű ü Á ó ó ó ó ü ó ü Ö ó ó ó Ö ű ű ü Ö ű Á ú ú ú ó ű í í Ő ú Á É Ö í ó ü ű í ó ű ó Ö ú Ő ú ó í ú ó ü í í í í ó ü ó Ö ó ü Ö í ó ű ó ó ó Ö Ö ó ó í í Ö Ö ó ó í Ö ó ű í í ü

Részletesebben

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü Ü ú ű ű ú ű ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü ö ö ö ö ö ö ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ü ü Ú ú ü ű ü ú ű ö ű ú ö ö ö ö Á ú ú ű Á ú Á Á Á ü ö ö Á ö ö ü Á ú Á ú Á Á Ö Á Á ö ű ö ö ü ú ü ú ö ú ű ú ú ü ü ü ü ű ű Ő ú ö ű ú ú ű

Részletesebben

Ü ű ö Á Ü ü ö ö

Ü ű ö Á Ü ü ö ö Í Í Ü Ú ö ú Ö Ü ű ö Á Ü ü ö ö ú ü ü ö ü ö ö ö ö Ü Ü ö ö ö ö ö ü ü ö ü Ü ö ú ü ö ü ö ű ö ű Ü ü ö É ö ü ü ö ö ö ö ö ö ö ö Ó ö Ü ü Ü ü ü ö ö ö ö ö ö ö ú ü ö ű ü ö ú ű Ü ö ö ö ü Ü Ü Ü ú ö ö ü ű ö ű ö Á Á Í

Részletesebben

ö Ó ű ö ó í ó ü ö Ó ó í ö ö ó Ö ó ö í ó í ó Á í ó Á Á Ő ú ü ó Í ü ú ü

ö Ó ű ö ó í ó ü ö Ó ó í ö ö ó Ö ó ö í ó í ó Á í ó Á Á Ő ú ü ó Í ü ú ü ú Ö Ú ú ú ó Ő Ö ü Ú ú ö Ö Í ó í ü ü ó ó ó Í ö ö ö ö í ü ó ö ü ü ú í ű ö ó ó ö ö ö ű ö ó ó ö ö Ó ű ö ó í ó ü ö Ó ó í ö ö ó Ö ó ö í ó í ó Á í ó Á Á Ő ú ü ó Í ü ú ü ü ö ö ó ó Í ü ö ó ú ü ü ö ó ö ö Í í ó ó

Részletesebben

í ó í ó ó ó í í ü ú í ú ó ó ü ü í ó ü ú ó ü í í ü ü ü ó í ü í ü ü í ü ü í ó ó ó í ó í ü ó í Á

í ó í ó ó ó í í ü ú í ú ó ó ü ü í ó ü ú ó ü í í ü ü ü ó í ü í ü ü í ü ü í ó ó ó í ó í ü ó í Á Ö ü ó Ö ü ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó í ü í í ü ü ü ü ó ü ü ú ó ü ü ü í ó í ü ü í ó í ó í ó ó ó ó í ó ó ó í í ó ü ú É Ö í í í ú ó í ü í ó í ó ó ó í í ü ú í ú ó ó ü ü í ó ü ú ó ü í í ü ü ü ó í ü í ü ü í ü ü í ó

Részletesebben

ő ő Ű ü ú ú Ú ü ű ő ő ő ő Á Á Í ü É ő ő ő ő ő É ő ú ú ú ő Á Ö ő

ő ő Ű ü ú ú Ú ü ű ő ő ő ő Á Á Í ü É ő ő ő ő ő É ő ú ú ú ő Á Ö ő ő ő ű ú ő ü ü ü ü ü ő ő ü ü ü ü ü ü ü ü ü ő Ö ő ő ő ő ő Ű ü ú ú Ú ü ű ő ő ő ő Á Á Í ü É ő ő ő ő ő É ő ú ú ú ő Á Ö ő ő ű ő ú ü ú ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü ű ő ü Á ő ú ű ű ő ő ő É ü ű ő ő ő ű ú ü ú ő ő ő

Részletesebben

ú ű ű É ü ű ü ű ű í ü í ő í Ü ő ő ü ú Í ő ő í ú ü ü ő ü

ú ű ű É ü ű ü ű ű í ü í ő í Ü ő ő ü ú Í ő ő í ú ü ü ő ü ü ü ü ü Ó í Ó Éü í ú ű ű É ü ű ü ű ű í ü í ő í Ü ő ő ü ú Í ő ő í ú ü ü ő ü ű ű ű í ü ő ű ü ü ő ú ú ő ü ő ő ő ü ú ű ú ú ú ő ő ú ő ő í ú í Ó ú ü ő ú ú ú ű ú ú Ű ű ő ű ű ő Á ü í ü ú ü í ú ő ú ő ű ő í ő ő

Részletesebben

Ö ő ü Ö Ö Ő ü ő Ö Ö ü ű Á Í Ö ű ü ő ő ő Ö ü ü ő ő ő Ü ü ő ő ő ü ő ő ü ü

Ö ő ü Ö Ö Ő ü ő Ö Ö ü ű Á Í Ö ű ü ő ő ő Ö ü ü ő ő ő Ü ü ő ő ő ü ő ő ü ü Ö ő ü Ö ő ü Ö Ö Ő ü ő Ö Ö ü ű Á Í Ö ű ü ő ő ő Ö ü ü ő ő ő Ü ü ő ő ő ü ő ő ü ü ü ő ő ő ú ű ő ő ú Ö ő ü ő ő Ö ő ü ő ő ő ő ő ő ü ü ő ő Ö ő Í Ö Ö Ö ü Ü Ö ő ő Ö ü Ö Ö ü Ö Ö ü Ö Ü Ö ü ü ü ő ű Ö ő Ö ü ü ü ő Ű

Részletesebben

É Ö Á Í Á Ó Ö ü

É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű Ö ő ü ő ő ő ű Ö Ö ü Á Á É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű ű Ö ű ű ú ű ű ú ú ő ő ü ű ű É Ö ú ű ő ű ű ú ő ü Ö ú ú ő ő ú ű ü ő ü ű ú ú ű Ü ő ő Ó ü É Ó Ö Ö ú ü ü ü ü Ű ú Ö Á ü É Ó ű Á Ö Á ű ü ú Ö ű ű ű ü ő ő ő Á ő ő

Részletesebben

ü ö ö ő ü ó ó ú ó

ü ö ö ő ü ó ó ú ó ö ö ő ü ü ü ő ö ü ö ö ő ü ó ó ú ó Ő Ö ü ö Ö ó ü ü ü ö ö Ö ó ó ü ö ó ő ü ó ü ő ó ő ó ü ö ö ö í í ó ő ú ü ö ö ó ü ö ő í ő ő í ő ü ó ő ü ű ö ú ó ú í ü ó ü ö ó ó ü ö Ö ó ő í ó ő ü ö ü ő ö ö ö ö Ö Ó ő ü ü ó

Részletesebben

ű Á ü ő ö í ö ö ő ő ő ő ö

ű Á ü ő ö í ö ö ő ő ő ő ö Á É í ü í í í ü í í ö í ű í í í í í í í í í ü ő ö ö ö ű ő ö ű Á ü ő ö í ö ö ő ő ő ő ö ö ő ő ő ö ö Ű ú Á ö ú ú ö ü í ő ő ú É í í ő ö í ö ú í ő ü í í í í í ö í ű í í í í í í í í í ü ő ö ö ö ű ű ő ű ü í Ö

Részletesebben

í í í í ó í ó ö ö í ű ü ó ó ü ú Á Á ó ó ó ó ó ó í ó ö ö ü Ó ö ü í ö ó ö í í ö í ó ó í ö í ú ó ú í ö ú ö ö ö í ó ó ó ú ó ü ó ö í ó ó í í í Á í ó ó ó

í í í í ó í ó ö ö í ű ü ó ó ü ú Á Á ó ó ó ó ó ó í ó ö ö ü Ó ö ü í ö ó ö í í ö í ó ó í ö í ú ó ú í ö ú ö ö ö í ó ó ó ú ó ü ó ö í ó ó í í í Á í ó ó ó Í ö í ú ú ó ú Ö ü Ú ú Ö ü ó ü ó ö ö ó ó ö í ó í ó í Í ó í ö ö ö ó í ü ó ö ü ü ú ó ó ó ó ó ó í ó ó ó í ú ó ó ó ó ó í ü í í í í ó í ó ö ö í ű ü ó ó ü ú Á Á ó ó ó ó ó ó í ó ö ö ü Ó ö ü í ö ó ö í í ö í ó ó

Részletesebben

í í ü í í í í í Ó ő ő í í í Ú ü Ú í í Ú ő ü Ú ü ő

í í ü í í í í í Ó ő ő í í í Ú ü Ú í í Ú ő ü Ú ü ő É Á Á ő ü í ü ü í ü ő ü ő ü ü ü í í í í í ü í í ő í í ü í í í í í Ó ő ő í í í Ú ü Ú í í Ú ő ü Ú ü ő ő í ő í ű ű í í ü í í ő í í í í í ű í ő í í í í ü í ő í ő í ü í ű ő ű ü í ü ü í ő ő ü ő í í Ö ü í ü ü

Részletesebben

í ü í ü ő ő ü Í ő ő ő ú í ő ő ö ö ö ű ü í ő ő í ú ö ö ú ő ő ú í ő í ő ö ö í ő ü ü í ő ö ü ü ú í í ü ő í ü Í í í í ö ő ö ü ő í ő ő ü ű ő ő í ő í í ő ő

í ü í ü ő ő ü Í ő ő ő ú í ő ő ö ö ö ű ü í ő ő í ú ö ö ú ő ő ú í ő í ő ö ö í ő ü ü í ő ö ü ü ú í í ü ő í ü Í í í í ö ő ö ü ő í ő ő ü ű ő ő í ő í í ő ő ö Ö ő ü ü ő Á ü ö ö ő ő ű ő ü ő Ö ö ő í ő ö í ö ö ő ő ö í ú Á Á Á í Á í ü Á ő í í ő Á í ő ő ú ő ö ö ő Í í ő ő í í ö í ő Ó ő ő í ö ő ő ü ö ö ő ö í ö ő í ü í ü ő ő ü Í ő ő ő ú í ő ő ö ö ö ű ü í ő ő í ú ö

Részletesebben