J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V E"

Átírás

1 SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE szeptember 10. napján megtartott rendes, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Rendelet száma Megnevezése 9/2013. (IX.11.) A,z önkormányzat évi költségvetéséről szóló 10/2013. (IX.11.) 4/2013.(II.13.) rendelet módosításáról Az étkezési térítési díjról Határozat szám Megnevezése 184/2013. (IX.10.) Napirendi pontok elfogadásáról, jegyzőkönyv hitelesítők személyéről. 185/2013. (IX.10.) Pályázati önerő biztosításáról (ÉMOP-3.2.1/D ) 186/2013. (IX.10.) Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulás tagság megszüntetéséről 187/2013. (IX.10.) Sajóbábony Város Önkormányzat gazdálkodásának első félévi helyzetéről szóló tájékoztatóról 188/2013. (IX.10.) Felhatalmazás a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulási megállapodás 189/2013. (IX.10.) elfogadására Idősek Napja rendezvény időpontjának elfogadásáról 190/2013. (IX.10.) Idősek Napja alkalmából nyújtott pénzösszeg meghatározásáról 191/2013. (IX.10.) Közterület elnevezések módosításáról 192/2013. (IX.10.) Döntés óvodai csoportlétszám engedélyezéséről 193/2013. (IX.10.) Jelzés a Sajóbábonyi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat felé, és felkérés környezettanulmányok készítésére. 194/2013. (IX.10.) A nem Sajóbábonyban tanuló általános iskolás gyermekek tankönyvtámogatásáról. 195/2013. (IX.10.) Lindab lemez beszerzéséről (Általános iskola épületének tetőfelújításához). 196/2013. (IX.10.) Oroszné Király Mónika parkoló kialakítására vonatkozó kérelméről. 197/2013. (IX.10.) A Miskolci Állatsegítő Alapítvány támogatásáról. 198/2013. (IX.10.) A kapubejárók aszfaltozására vonatkozó árajánlatok beszerzéséről, döntés az aszfaltozási költség forráshelyéről.

2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: szeptember 10. napján, Sajóbábony Város Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Tárgy: Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendes, nyílt ülése. Az ülést vezeti: Nagy Imre polgármester Szavazati joggal, jelen vannak: Nagy Imre polgármester, Gazda Lajos alpolgármester, Bencs Gábor képviselő, Lakatos Jenő képviselő, Ráduly József képviselő, Sebők Lajos képviselő, Dr. Varga Eszter képviselő. Távol maradt: - (Kezdéskor 7 fő, ülés végén 7 fő.) Jelenléti ív mellékelve. Meghívottként jelen vannak: Likai-Tóth Adél jegyző Király Gáborné aljegyző Tóthné Pető Katalin pénzügyi előadó Loy Lászlóné Általános Iskola igazgatója Vendriczky Tiborné konyha vezetője Juhász Judit Óvoda vezetője. Sólyom Sándor DSZK igazgató Meghívottként távol maradt: - Dojcsák László Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Jegyzőkönyvvezető: Alexa Edit igazgatási előadó Nagy Imre polgármester: Köszöntöm a megjelenteket és megállapítom, hogy a Képviselőtestület határozatképes, hiszen 7 fő képviselőből 7 fő képviselő jelen van. Előterjesztői jogon kéri, hogy a testület vegye fel napirendre 8. napirendi pontként Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (I. 29.) önkormányzati határozatának módosítása tárgyú előterjesztést, 9. napirendi pontként tárgyalja meg az óvodai létszámcsoport engedélyezéséről szóló előterjesztést, 10. napirendi pontként tárgyalja Sajó- Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulása együttműködési szándéknyilatkozat megtételéről szóló szóbeli előterjesztést. Jegyzőkönyv hitelesítőknek jelöli Dr. Varga Eszter és Lakatos Jenő képviselőket.

3 Kérdés, hozzászólás nem hangzott el. Nagy Imre polgármester: aki egyetért azzal, hogy a Képviselő-testület vegye fel napirendre 8. napirendi pontként a Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (I.29.) önkormányzati határozatának módosítása tárgyú előterjesztést, 9. napirendi pontként tárgyalja meg az óvodai létszámcsoport engedélyezéséről szóló előterjesztést, 10. napirendi pontként tárgyalja Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulása együttműködési szándéknyilatkozat megtételéről szóló szóbeli előterjesztést, kézfeltartással jelezze. A döntéshozatalban részt vett 7 fő. A képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a napirendi pontok megtárgyalását, a jegyzőkönyv hitelesítők személyét, és az alábbi határozatot hozta. Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 184/2013.(IX.10.) önkormányzati határozata Napirendi pontok elfogadásáról, jegyzőkönyv hitelesítők személyéről A Képviselő-testület az alábbi napirendi pontokat tárgyalja meg 1. Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között tett intézkedésekről. 2. Indítványok, bejelentések. 3. Előterjesztés az önkormányzat évi első félévi gazdálkodási helyzetéről szóló tájékoztató megtárgyalásához 4. Előterjesztés az önkormányzat évi költségvetésének módosítására 5. Előterjesztés az étkezési térítési díjak megállapításáról szóló rendelet megalkotásához 6. Előterjesztés a Sajó-Bódva és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás társulási megállapodás jóváhagyására 7. Idősek Napja rendezvény megtárgyalása 8.Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (I.29.) önkormányzati határozatának módosítása 9. Döntés óvodai csoportlétszám engedélyezéséről 10. Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulása együttműködési szándéknyilatkozat megtételéről. 11. Személyi és szociális ügyek megtárgyalása. Jegyzőkönyv hitelesítők Dr. Varga Eszter és Lakatos Jenő képviselő. 1. napirendi pont: Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között tett intézkedésekről Nagy Imre polgármester: a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló előterjesztést a Képviselő-testület tagjai írásban megkapták, amennyiben van kérdés, arra válaszolok. Kérdés és hozzászólás a napirenddel kapcsolatosan nem hangzott el Nagy Imre polgármester kérte a képviselőket, hogy szavazzanak a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között tett intézkedésekről.

4 A Képviselő-testület 7 igen egyhangú szavazattal ellenszavazat, és tartózkodás nélkül elfogadta Nagy Imre polgármester beszámolóját a lejárt határidejű határozatokról és a Képviselő-testület két ülése között tett intézkedésekről. 2. napirendi pont: Indítványok, bejelentések. Nagy Imre polgármester: mielőtt megkezdenénk a napirendi pont tárgyalását, kérem a testületet, hogy döntsenek az ÉMOP-3.2.1/D azonosító számú Belterületi vízrendezés Sajóbábonyban elnevezésű pályázat önerő összegének teljesítéséről. Az önerő összege , Ft, mely összeg az Önkormányzat költségvetésében rendelkezésre áll. Van-e kérdés, hozzászólás, amennyiben nincs, úgy kérem, szavazzunk. Aki egyetért az ÉMOP-3.2.1/D azonosító számú Belterületi vízrendezés Sajóbábonyban elnevezésű pályázat önerő összegének teljesítéséről szóló határozat-tervezet elfogadásával, kérem, kézfeltartással jelezze. A döntéshozatalban részt vett 7 fő. A képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta. A Képviselő-testület Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 185/2013.(IX.10.) önkormányzati határozata Pályázati önerő biztosításáról (ÉMOP-3.2.1/D ) úgy döntött, hogy a Belterületi vízrendezés Sajóbábonyban című, ÉMOP-3.2.1/D kódszámú pályázat megvalósításához , Ft összegű pályázati önerőt biztosít, mely összeg az önkormányzat költségvetésében rendelkezésre áll. Felelős: Nagy Imre polgármester Határidő: azonnal Nagy Imre polgármester: a következő szóbeli előterjesztés is testületi döntést igényel. Az Önkormányzat tagja a Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulásnak, mely Társulás kéri szándéknyilatkozatunkat arra vonatkozóan, hogy a továbbiakban is tagja kívánunk-e maradni a Társulásnak. Ráduly József képviselő: ez számunkra forintosítva mit jelent? Nagy Imre polgármester: eddig tagsági díjat fizettünk.

5 Ráduly József képviselő: van értelme a további tagságnak? Nagy Imre polgármester: nincs. Sebők Lajos képviselő: milyen tevékenységet végeznek Sajóbábonyban? Nagy Imre polgármester: semmit. Volt egy rendszer, amikor úgy gondoltuk, hogy társulásokat hoznak létre és a normatívákat így osztják majd le, de ezek a normatívák már más csatornákon érkeznek az önkormányzatokhoz. Van-e kérdés, hozzászólás, amennyiben nincs, úgy kérem, szavazzunk. Aki nem támogatja a további részvételünket a Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulásába, kérem kézfeltartással jelezze. A döntéshozatalban részt vett 7 fő. A képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta. Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 186/2013.(IX.10.) önkormányzati határozata Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulás tagság megszüntetéséről A Képviselő-testület 1. Úgy döntött, hogy nem kíván tagja maradni a Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulásának. 2. Felkéri a polgármestert, hogy a döntésről tájékoztassa a Sajó-Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület és Településfejlesztési Társulását. Felelős: Nagy Imre polgármester Határidő: azonnal Nagy Imre polgármester: az indítványok, bejelentések napirendi ponton belül, nincs további előterjesztésem, de mielőtt folytatnánk a napirendi pont tárgyalását, szeretném tolmácsolni Leskó Zoltán köszönetét az Ifjúsági Érdemérem kitüntető cím elnyeréséért. Tájékoztatom a testületet, hogy a településrendezési terv módosítása folyamatban van, várjuk a visszajelzéseket, véleményeket a szakhatóságoktól, szomszédos települések önkormányzataitól. Várhatóan december végével az eljárást le lehet majd zárni. Sebők Lajos képviselő: szeretném kérni, hogy a legközelebbi rágcsálóirtásról tájékoztatni kellene a lakosságot, a honlapon és a Tip Tv-ben kellene közleményt megjelentetni.

6 Gazda Lajos alpolgármester: a belterületi csapadékvíz pályázat kivitelezési munkálatai jól haladnak, de a lakosság részéről sok probléma megfogalmazódott. Azt látni kell, hogy a kivitelezés terve nem a legjobban sikerült, 167 bejárat felszedését tervezték és annak eredeti állapot szerinti visszaállítását. Tárgyaltam a kivitelezővel, abba egyeztünk meg, hogy ott, ahol korábban földborítás volt, oda murva lesz letéve. Sok kritika érkezett a lakosság részéréről, melyben kifogásolták, hogy nem lesz olyan a kapubejárójuk, mint az eredeti. Javaslom, hogy a bejárók aszfaltozását végezzük el, így a panaszokat orvosolni tudnánk, ezzel egységes képet tudnánk megvalósítani, ezt vitassuk meg és még a mai napon hozzunk döntést. Nagy Imre polgármester: voltak panaszok a lakosság részéről. Az állagmegóvás szempontjából én is szükségesnek látom az aszfaltozást, így egységes lesz a kép és kárpótolni tudjuk a lakosokat is. Tudunk körülbelüli kalkulációt és nem kértünk ugyan, de érkezett két ajánlat is ben. Amennyiben a testület szükségesnek látja, úgy lehet még ajánlatokat bekérni. Sebők Lajos képviselő: lehetőség lett volna a napirendi pontok közé felvenni ezt, az alpolgármester úr mégsem javasolta. Véleményem szerint mielőtt ezt a testület elé hoznánk, meg kellene tárgyalnia a Pénzügyi Bizottságnak. Meg kellene vizsgálni, hogy van-e erre pénzünk. Gazda Lajos alpolgármester: itt mindent fel lehet vetni. Erről a problémáról minden testületi tag tud, úgy gondolom, nem új témát vetettem fel. Dr. Varga Eszter képviselő: nem vagyok biztos benne, hogy ezt a kérdést itt el lehet dönteni, mivel úgy tudom, hogy a tervben úgy van, hogy eredeti állapotba kell helyreállítani a kapubejárókat. Úgy tudom, hogy többen olyan állapotot kérnek, ami nem volt korábban. Kivitelező felé is elvárás, hogy ők állítsák helyre a bejárót. Minek a terhére szeretnénk ezt a beruházást megvalósítani? Ez mindenképpen igényli a pénzügyi lehetőség feltérképezését. A megalapozott döntés érdekében az a véleményem, hogy halasszuk el ennek az eldöntését. Ráduly József képviselő: kérdezném a jelenlévő iskolaigazgatótól, hogy az általános iskola részt vesz-e az iskolai gyümölcsprogramban? Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: igen, részt veszünk. Ma voltak az iskolában ebben az ügyben, de én ma nem voltam itt, úgyhogy bővebb tájékoztatást nem tudok nyújtani. Ráduly József képviselő: úgy tudom, hogy hetente kétszer ingyen gyümölcsöt vagy ivólét kapnak a gyerekek. Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: tavaly volt már ilyen lehetőség, de akkor a többi iskola főleg tejet osztott. A mi iskolánk a gyümölcsprogramban való részvétel mellett döntött, erről a gyerekeket és a pedagógusokat is megkérdeztük, ők ezt választották.

7 Ráduly József képviselő: iskola megkezdődött. A Miskolcra bejáró gyerekek esetén a 06:30 órakor induló busz úgy megtelik, hogy vannak, akik nem férnek fel rá, fel kellene venni a kapcsolatot a Volánnal és egyeztetni a menetrendről. Nagy Imre polgármester: a menetrend egyeztetéssel kapcsolatos megbeszélésről a tapasztalatom rossz. Arra biztatom a szülőket, ha az utazni kívánók nem tudnak elmenni az adott busszal, akkor hívják a Volánt és közöljék a problémát, talán akkor jobban szembesülnek a problémával a Volán vezetői is. Sajnos a menetrendet teljes egészében a Bosch munkarendjéhez igazítják. Ráduly József képviselő: mi is írjunk a Volánnak egy levelet és jelezzük a problémát. Nagy Imre polgármester: jó, mindenképpen megtesszük. Az iskolával kapcsolatban szeretném elmondani, hogy elkezdődött az év. Az iskola állaga romlik, mert a gyerekek felmásznak a tetőre a labdákért, a tetőn pedig beázás következik be. Beázik, leszakad a mennyezet. Ezt az iskola is jelezte, meg fogjuk oldani, hogy ott a gyerekek hétvégeként ne focizzanak. Foglalkozunk a tető állagmegóvásával, de ez a KIK feladata lenne. Most arról kell majd beszélnünk, hogy áldozzon-e erre pénzt az önkormányzat, vagy megvárjuk a KIK döntését. Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: a KIK részéréről nem várható lépés. Nagy Imre polgármester: jó, akkor elvégeztetjük a javítást és a számlát megküldjük a KIK felé. Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: munkavédelmi bejárás volt az iskolában, ennek megállapításai közül vannak, amelyek az önkormányzatot, mások a KIK-et érintik. Problémánk, hogy január 1. napja óta nincs karbantartónk, az iskola tanárai végzik a szerelési feladatokat, pedig ez nincs a munkaköri leírásukban. Nagy Imre polgármester: a KIK-nek kell megoldani ezt, mi az iskolát ingyenes használatba adtuk át. A szerződést a KIK nem teljesíti. Az állagmegóvásról, felújításról a KIK-nek kell gondoskodnia, ez egyértelmű. Ennek utána is néztem. Felmérték pénteken az iskola állagát, de szombaton megint fenn voltak a gyerekek a tetőn. Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: nem adtak státuszt karbantartói feladatok elvégzésére. A Munkaügyi Központ nem tud közvetíteni, azt mondták, hogy keressek én egy főt. Dr. Varga Eszter képviselő: nem kell dramatizálni ezt a helyzetet, az önkormányzat segítő szándéka eddig is nyilvánvaló volt és lesz is. Abban, hogy a tanár kicserél egy villanykörtét vagy becsavar egy csavart, én nem látok problémát. Az, hogy valami nincs benne a munkaköri leírásba, az még nem jelenti, hogy nem kell megtenni, ami egy jó gazdától joggal elvárható. Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: ezzel nem értek egyet.

8 Sebők Lajos képviselő: fel kell venni a kapcsolatot a KIK-el, egyeztetni kell velük. Tudatosítani kell, hogy az önkormányzat erre állami pénzt nem kap. Loy Lászlóné általános iskola igazgatója: nem ingyen kívánjuk a munkák elvégzését, tudok nem egy olyan önkormányzatot, akik szerződést kötöttek a KIK-el, és az önkormányzat az elvégzett munkákat továbbszámlázza a KIK-felé. Akik a pénzt számla ellenében az önkormányzatok felé átutalják. Dr. Varga Eszter képviselő: a városüzemeltetési csoport leadott egy nagy területet, az iskolát, amit eddig is ők végeztek, én nem tudom elfogadni azt, hogy az idejükbe ez már nem fér bele. Meg lehetne próbálni a szerződéskötést a KIK-el. Sebők Lajos képviselő: a Dózsa út hegyre vezető részét több millió forintból megcsináltuk, ami teljesen tönkremehet, oda kellene hatni, hogy az árokpartot a szomszédos föld tulajdonosa ne szántsa be, mert ez egy esőzéskor problémát jelenthet. Nagy Imre polgármester: fel lehetne szólítani? Likai-Tóth Adél jegyző: az ingatlan tulajdonosa felszántja az önkormányzati utat? Sebők Lajos képviselő: az árok széléig szántja a földet. Likai-Tóth Adél jegyző: a saját területét szántja? Sebők Lajos képviselő: igen. Likai-Tóth Adél jegyző: meg fogjuk vizsgálni, és megtesszük a szükséges intézkedést. Nagy Imre polgármester: megadom a szót Juhász Judit az óvoda vezetője részére. Juhász Judit óvodavezető: csak pár szóban szeretnék tájékoztatást adni a testületnek az óvodában végzett munkáról. Mindkét óvodában sor került a nagytakarításra. A tagóvodában a nyáron felújítottuk a konyhát, új konyhaszekrény, kézmosó, tálalók kerültek beszerelésre. A megnyert pályázat eredményeként az eszközbeszerzés megtörtént, folyamatosan mennek a cserék. Sor került a székek, szekrények cseréjére két helyiségben is. A harmadik helyiségben van szék, szekrény, a beépített szekrény még nincs kész. A szülőket tájékoztattuk a változásokról, nagyon örültek neki. A nyári szünet három hét volt, az ügyeletes óvodát átlag gyerek látogatta, nekik igyekeztünk változatos programokat nyújtani. Minden óvodai csoportra két óvodapedagógus és egy fő dajka jut, az ő munkájukat egy fő segíti, aki közmunkaprogram keretein belül került foglalkoztatásra. 23 fő új gyerek van, összességében a gyerekek száma 81 fő.

9 Szeptember 02. napján volt a katasztrófavédelem ellenőrzése, melynek során több hiányosságra is felhívták a figyelmünket, ezek pótlására már sor került, illetve folyamatosan történik. Szükség van még villámvédelmi rendszer kiépítésére, ehhez kérek majd segítséget. Nagy Imre polgármester: villámvédelem kiépítésére majd árajánlatot kérünk. Kérdezem a konyha vezetőjét, hogy szeretne-e tájékoztatást adni a testület felé. Vendriczky Tiborné szociális konyha vezetője: zökkenőmentes volt a nyár, a munkavégzésünket, összesen két hétig voltunk zárva. A szabadságokat nagyon nehezen tudom kiadni, mert nem volt közmunkás segítségünk. Sok volt a zöldség, melyet el kellett raknunk. Nagy Imre polgármester: Start közmunkaprogram tekintetében mozgalmas volt a nyári időszak. A konyhán az egyik fagyasztó elromlott, ami hátráltatta a munkát. A nyár folyamán már fogyasztottuk is a saját termést. Bencs Gábor képviselő: hogy áll a Vörösmarty út közvilágítás problémájának megoldása? Nagy Imre polgármester: minden héten hívjuk az Émász-t, ahol arra hivatkoznak, hogy a szükséges iratok a budapesti központban vannak, visszaérkezéséig nem tudnak az ügyben eljárni. Gazda Lajos alpolgármester: a Dózsa út és a Kossuth út közötti úton megsérült egy betonelem, meg kell nézni. Nagy Imre polgármester: a Településfejlesztési Bizottság ülésén érkezett egy olyan igény, hogy a városüzemeltetési csoport számoljon be az elmúlt három hónapban végzett munkájukról. A testületi ülésen megjelent Horváth Péter, kérem, hogy adjon tájékoztatást az elvégzett munkákról. Horváth Péter városüzemeltetési csoport vezetője: a bizottsági felkérésnek eleget téve tájékoztatom a testületet a június, július és augusztus hónapokban elvégzett munkákról. I. számú óvodában elvégeztük a konyha, tálaló, folyosó bontását, vízrendszer felújítását, járólapozást, csempézést, az épület melletti homokozót feltöltöttük, virágágyás lett belőle. II. számú óvodában elvégeztük a konyha bontását, vízrendszer felújítását, csempézést, járólapozást és festést. Elvégeztük még a - hulladékudvar kerítésoszlopainak méretre várását, betonozását majd későbbi bontását, - régi hulladékudvar kerítésének bontását, új kerítéshez kaput készítettünk, - Bocskai úton a hivatal előtt a lépcsőt lebontottuk, majd újat készítettünk, - a szociális konyha festését, a víz-és fűtésrendszer karbantartását, szúnyoghálók pótlása - asztalos műhely, vizesblokk kialakítása, csempézés, járólapozás, - pince falak lebontása, elszállítása, bejárat kitisztítása, ajtó készítése, beépítése, - támfal készítése, törmelék kihordása, elszállítása, - intézmények napi karbantartása, javítás,

10 - aknafedlapok gyártása, pótlása, - csapadékvíz elvezető rácsok gyártása, pótlása, aknák tisztítása, - közterület takarítása, fűnyírás, - anyagbeszerzések, reggeli, ebéd szállítása, - viráglocsolás heti két alkalommal (alkalmanként 5 óra), - játszótér javítás heti rendszerességgel, - kátyúk betonozása, kátyúzásnál besegítés, - tájháznál fűvágás, cserépszállítás, - rendőrségnél női wc bontása, szennyvízelvezető javítása, - start közmunkaprogramban résztvevők részére szerszámok nyelezése, élezése, - burgonya szállítása, - nagy eső után szivattyúzás, takarítás, víznyelű aknák és vízelvezető árkok tisztítása, - Petőfi úton patak takarítása. Nagy Imre polgármester: jelenleg hányan vagytok? Horváth Péter városüzemeltetési csoport vezetője: 7 fő. Nagy Imre polgármester: köszönöm az intézményvezetők tájékoztatását. Amennyiben nincs további bejelentés, úgy javaslom, hogy térjünk át a következő napirendi pont megtárgyalására. 3. napirendi pont: Előterjesztés az önkormányzat évi első félévi gazdálkodási helyzetéről szóló tájékoztató megtárgyalásához Bizottsági vélemények: Dr. Varga Eszter Pénzügyi-és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke: a Bizottság megtárgyalta az önkormányzat évi első félévi gazdálkodási helyzetéről szóló előterjesztést és annak elfogadását javasolja a Képviselő-testület felé. A bevételeink időarányosa 50%-ban, míg a kiadásaink 30%-ban realizálódtak. A nagyobb kiadásaink a második félévben várhatóak. Bencs Gábor Településfejlesztési, Környezetvédelmi, Közrend és Közbiztonsági Bizottság elnöke: a Bizottság megtárgyalta az önkormányzat évi első félévi gazdálkodási helyzetéről szóló előterjesztést és annak elfogadását javasolja a Képviselőtestület felé. A Bizottság határozatában felkérte a polgármestert, hogy a hivatal készítsen részletes számszaki kimutatást az Önkormányzat közigazgatási területén évben végzett kátyúzási és aszfaltozási munkák költségéről, készítsen összehasonlító kimutatást az óvoda előző évi gázszámlája és a pellettel történő fűtés költségeinek összehasonlítására, a városüzemeltetési csoport számoljon be a június, július és augusztus havi munkájáról, valamint kapjunk tájékoztatást a városnapi ünnepség költségeiről. Tájékoztatom a testületet, hogy a hivatal elkészítette és megküldte a tájékoztatását a testületi és bizottsági tagoknak. Horváth Péter előbbi beszámolóját köszönöm.

11 Ráduly József a Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke: a Bizottság megtárgyalta az önkormányzat évi első félévi gazdálkodási helyzetéről szóló előterjesztést és annak elfogadását javasolja a Képviselő-testület felé. Hozzászólások: Nagy Imre polgármester: az előterjesztés írásba kiküldésre került, a táblázatokból nagyon jól nyomon követhető a kiadások és bevételek alakulása. Bevétel esetében látni kell, hogy a bevétel időarányos összege realizálódott. A kiadás esetén tartottuk a fegyelmezett gazdálkodást. A költségvetésben sok nagyberuházás, támogatás szerepel. Sok olyan dolgot kénytelenek voltunk elhalasztani, amik be voltak ugyan tervezve, de kapacitásunk nem volt hozzá, így azok elmaradtak. Az önkormányzat megfelelő összegű tartalékkal rendelkezik. Nincs olyan intézmény, amely időarányosan eltért volna a kiadásaival. Sebők Lajos képviselő: mit jelent az önkormányzati jogalkotás? Tóthné Pető Katalin pénzügyi előadó: itt szerepel például a testület tagjainak tiszteletdíja és juttatásai, valamint a polgármester tiszteletdíja és juttatásai. Nagy Imre polgármester: amennyiben nincs további kérdés, hozzászólás, úgy kérem, hogy szavazzunk, aki elfogadja, az önkormányzat évi költségvetés első félévi teljesítéséről szóló előterjesztést az kérem, hogy kézfeltartással jelezze. A döntéshozatalban részt vett 7 fő. A képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta. A Képviselő-testület Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 187/2013.(IX.10.) önkormányzati határozata Sajóbábony Város Önkormányzat gazdálkodásának első félévi helyzetéről szóló tájékoztatóról a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvényben biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve az államháztartásról szóló évi CXXV. törvényben foglaltakat Sajóbábony Város Önkormányzat első félévi gazdálkodási helyzetéről szóló tájékoztatót jelen határozat 1. és 2. melléklete szerinti részletezéssel elfogadja. Felelős: Nagy Imre polgármester Határidő: azonnal

12 1.számú melléklet a 187/2013. (IX.10.) számú határozathoz K I M U T A T Á S SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT I. félévi bevételeinek alakulásáról e/ft M e g n e v e z é s Eredeti Módosított T e l j e s í t é s előirányzat előirányzat Szociális étkeztetés Déryné Szabadidőközpont Kölcsönök visszatérülése Város és községgazdálkodás 145 Támogatásértékű működési bev Bérleti díjak Kamatbevétel OEP-től átvett pénz EU-s fejlesztések támogatása Építményadó Kommunális adó Iparűzési adó Gépjárműadó Talajterhelési díj Normatív állami támogatás Felhaszn. kötöttséggel járó áll Központosított előirányzat Egyéb központi támogatás Előző évi kgvs.visszatérülés Pótlékok, bírságok Környezetvédelmi bírság Előző évi pénzmaradvány Függő-átfutó bevétel Bevételek összesen:

13 Szakfelad at megnevez ése Lét szá m 2013.évi eredeti ei. 2.számú melléklet a 187/2013. (IX.10.) számú határozathoz K I M U T A T Á S SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT I. félévi kiadásainak alakulásáról e/ft 20 3.évi módosí tott ei. Tényle ges kiadás Kiadá sból: személ yi j. Járulé kok Dolo i kiadás Óvodai ellátás Déryné Szabadid őközpont Polgárme steri Hivatal Önkormá nyzat Önkormán yzati Szociál is juttatá s Pénz eszkö z átadá s Felhal mozási kiadás jogalkotás Szociális étkeztető Védőnői szolgálat Fogorvosi szolgálat Város és községgaz dálkodás Egyéb járóbeteg ellátás Önkormán yzat által foly.segély Települési hulladék Közfoglal koztatás Közvilágít ási feladat Lakóingatl an bérbeadás Nem lakóingatl an bérbeadás a Közutak fenntartása Zöldterüle 1

14 t gazd.-al kapcs.f. Önkormán yzati vagyonnal kapcs.f. Állategész ségügyi szolgáltatá s Önkormán yzat elsz.(ber.ta rt.tám.) Átfutófüggő kiadások KIADÁS OK MINDÖS SZESEN: napirendi pont: Előterjesztés az önkormányzat évi költségvetésének módosítására. Bizottsági vélemények: Dr. Varga Eszter Pénzügyi-és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke: a Bizottság megtárgyalta az önkormányzat évi költségvetésének módosításáról szóló előterjesztést, és elfogadását javasolja a Képviselő-testület felé. Bencs Gábor Településfejlesztési, Környezetvédelmi, Közrend és Közbiztonsági Bizottság elnöke: a Bizottság megtárgyalta az önkormányzat évi költségvetésének módosításáról szóló előterjesztést, és elfogadását javasolja a Képviselő-testület felé. Ráduly József a Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke: a Bizottság megtárgyalta az önkormányzat évi költségvetésének módosításáról szóló előterjesztést, és elfogadását javasolja a Képviselő-testület felé. Hozzászólások: Nagy Imre polgármester: 21 millió forinttal módosul az alaprendeletünk, ezt a bevételek és kiadások módosítása tükrözi. A rendelet-tervezetbe beépítésre kerültek azok a testületi határozatok, melyeknek végrehajtása emelte a kiadásainkat. A MÁK eddig negyedéves pénzügyi elszámolás kért, ezt most havonta meg kell tennünk, ezért a könyvelésünket naprakészen kell vezetni, nem lehetnek lemaradások.

15 Király Gáborné aljegyző: a B-A-Z Megyei Kormányhivatal felhívta figyelmünket arra, hogy a rendeleteinkben fel kell tüntetnünk, hogy milyen törvényi felhatalmazás alapján készült el az adott rendelet. Új szabályként lépett be, hogy a július 01. napja után alkotott rendeleteinket egységes szerkezetben fel kell töltenünk a Nemzeti Jogszabálytárba is. Nagy Imre polgármester: amennyiben nincs további kérdés, hozzászólás, úgy kérem, hogy szavazzunk, aki egyetért az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II.13.) rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet elfogadásával, az kérem, hogy kézfeltartással jelezze. A döntéshozatalban részt vett 7 fő. A képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta. Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IX. 11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2013.(II.13.) rendelet módosításáról Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 143. (4) bekezdés b) pontja, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában valamint az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat és hatásköreiről szóló 1991.évi XX. törvény 138. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, figyelembe véve a pénzügyi bizottság írásos véleményét a következőket rendeli el: 1. A rendelet 2. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetését: állapítja meg e Ft költségvetési bevétellel e Ft költségvetési kiadással e Ft költségvetési egyenleggel 2. A rendelet 1.1; 1.2; 1.3; 1.4; 2.1; 2.2; 9; 9.1; 9.3; 9.13; 9.15; 9.16; 9.17; számú mellékletei az 1. számú tájékoztató tábla; és a 4. számú tájékoztató tábla helyébe ezen rendelet 1.1; 1.2; 1.3; 1.4; 2.1; 2.2; 9; 9.1; 9.3; 9.13; 9.15; 9.16; 9.17; számú mellékletei, az 1. számú tájékoztató tábla; és a 4. számú tájékoztató tábla lép a megváltozott adattartalommal. 3. A rendelet 3. (7) bekezdése kiegészül a melléklettel. 4. A rendelet 3. (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

16 Az önkormányzat a kiadások között e/ft céltartalékot és e/ft általános tartalékot állapít meg. A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület fenntartja magának. 5. Hatályát veszi a rendelet a. 6. Ez a rendelet szeptember 11. napján lép hatályba, és a hatályba lépését követő nap hatályát veszti. Likai-Tóth Adél jegyző Nagy Imre polgármester

17 Sorszám 1.1. melléklet a 9/2013. (IX.11.) önkormányzati rendelethez Sajóbábony Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Bevételi jogcím évi előirányzat I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) I/1. Közhatalmi bevételek ( ) Helyi adók Illetékek 2.3. Bírságok, díjak, pótlékok 2.4. Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek 3. I/2. Intézményi működési bevételek ( ) Áru- és készletértékesítés 3.2. Nyújtott szolgáltatások ellenértéke Bérleti díj Intézményi ellátási díjak Alkalmazottak térítése Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések Működési célú hozam- és kamatbevételek 3.8. Egyéb működési célú bevétel II. Átengedett központi adók III. Támogatások, kiegészítések ( ) Normatív hozzájárulások Felhasználási kötöttséggel járó normatív támogatás Kiegészítő támogatás 5.4. Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása 5.5. Címzett és céltámogatások 5.6. Megyei önkormányzatok működésének támogatása 5.7. Vis maior támogatás 5.8. Egyéb támogatás IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről ( ) Működési támogatás államháztartáson belülről ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről 7. V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről ( ) 7.1. Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 7.2. Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 8. VI. Felhalmozási célú bevételek ( ) 8.1. Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás) 8.2. Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása 8.3. Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

18 9. VII. Kölcsön visszatérülése KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+ +9) VIII. Finanszírozási bevételek ( ) Hiány belső finanszírozás bevételei ( ) Költségvetési maradvány igénybevétele Vállalkozási maradvány igénybevétele Betét visszavonásából származó bevétel Értékpapír értékesítése Egyéb belső finanszírozási bevétek Hiány külső finanszírozásának bevételei ( ) Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele Értékpapírok kibocsátása Egyéb külső finanszírozási bevételek 12. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+11) IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek 14. BEVÉTELEK ÖSSZESEN (12+13)

19 1.1. melléklet a 9 /2013. (IX.11.) önkormányzati rendelethez Sajóbábony Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE K I A D Á S O K 2. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Kiadási jogcímek évi előirányzat I. Működési költségvetés kiadásai ( ) Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó Dologi kiadások Ellátottak pénzbeli juttatásai 1.5 Egyéb működési célú kiadások az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások Szociális, rászorultság jellegű ellátások Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés Kamatkiadások Pénzforgalom nélküli kiadások 2. II. Felhalmozási költségvetés kiadásai ( ) Beruházások Felújítások Egyéb felhalmozási kiadások a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Pénzügyi befektetések kiadásai Lakástámogatás Lakásépítés - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek 2.9. kiadásai - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati hozzájárulásának kiadásai 3. III. Tartalékok ( ) Általános tartalék Céltartalék IV. Kölcsön nyújtása KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN ( ) V. Finanszírozási kiadások ( ) 6.1. Működési célú finanszírozási kiadások ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Likviditási hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése 6.2. Felhalmozási célú finanszírozási bevételek ( ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Hitelek törlesztése

20 Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása 7. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6) VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások 9. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8) KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE 3. sz. táblázat Ezer forintban 1 Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-) KÜLSŐ FORRÁS BEVONÁSÁVAL HITEL, KÖLCSÖN - FINANSZÍROZHATÓ HIÁNY ÖSSZEGE 4. sz. táblázat Ezer forintban évi külső forrásból fedezhető működési hiány (2.1. melléklet 3. oszlop 27. sor) évi külső forrásból fedezhető felhalmozási hiány (2.2. melléklet 3. oszlop 30. sor) évi külső forrásból fedezhető összes hiány (1+2) FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE 5. sz. táblázat Ezer forintban 1. Finanszírozási műveletek egyenlege ( ) +/ Finanszírozási bevételek (1. melléklet 1. sz. táblázat 11. sor) ből: Működési célú finanszírozási bevételek (2.1. melléklet 2. sz. oszlop 22. sor) Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (2.2. melléklet 2. sz. oszlop 25. sor) Finanszírozási kiadások (1. melléklet 2. sz. táblázat 6. sor) ből: Működési célú finanszírozási kiadások (2.1. melléklet 4. sz. oszlop 22. sor) Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (2.2.melléklet 4. sz. oszlop 25. sor) 0

21 1.2. melléklet a 9 /2013. (IX.11.) önkormányzati rendelethez Sajóbábony Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KÖTELEZŐ FELADATAINAK MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím évi előirányzat I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) I/1. Közhatalmi bevételek ( ) Helyi adók Illetékek 2.3. Bírságok, díjak, pótlékok 2.4. Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek 3. I/2. Intézményi működési bevételek ( ) Áru- és készletértékesítés 3.2. Nyújtott szolgáltatások ellenértéke Bérleti díj Intézményi ellátási díjak Alkalmazottak térítése Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések Működési célú hozam- és kamatbevételek 3.8. Egyéb működési célú bevétel II. Átengedett központi adók III. Támogatások, kiegészítések ( ) Normativ hozzájárulások Felhasználási kötöttséggel járó normativ támogatás Kiegészítő támogatás 5.4. Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása 5.5. Címzett és céltámogatások 5.6. Megyei önkormányzatok működésének támogatása 5.7. Vis maior támogatás 5.8. Egyéb támogatás IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről ( ) Működési támogatás államháztartáson belülről ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről 7. V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről ( ) 7.1. Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 7.2. Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

22 8. VI. Felhalmozási célú bevételek ( ) 8.1. Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás) 8.2. Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása 8.3. Pénzügyi befektetésekből származó bevétel 9. VII. Kölcsön visszatérülése 10. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+ +9) VIII. Finanszírozási bevételek ( ) Hiány belső finanszírozás bevételei ( ) Költségvetési maradvány igénybevétele Vállalkozási maradvány igénybevétele Betét visszavonásából származó bevétel Értékpapír értékesítése Egyéb belső finanszírozási bevétek Hiány külső finanszírozásának bevételei ( ) Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele Értékpapírok kibocsátása Egyéb külső finanszírozási bevételek 12. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11) IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek 14. BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

23 Sorszám 1.2. melléklet a 9 /2013. (IX.114.) önkormányzati rendelethez Sajóbábony Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KÖTELEZŐ FELADATAINAK MÉRLEGE K I A D Á S O K 2. sz. táblázat Ezer forintban Kiadási jogcímek évi előirányzat I. Működési költségvetés kiadásai ( ) Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó Dologi kiadások Ellátottak pénzbeli juttatásai 1.5 Egyéb működési célú kiadások az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások Szociális, rászorultság jellegű ellátások Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés Kamatkiadások Pénzforgalom nélküli kiadások 2. II. Felhalmozási költségvetés kiadásai ( ) Beruházások Felújítások 2.3. Egyéb felhalmozási kiadások 2.4. a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Pénzügyi befektetések kiadásai Lakástámogatás Lakásépítés - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek 2.9. kiadásai - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati hozzájárulásának kiadásai 3. III. Tartalékok ( ) 3.1. Általános tartalék 3.2. Céltartalék 4. IV. Kölcsön nyújtása 5. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN ( ) V. Finanszírozási kiadások ( ) 6.1. Működési célú finanszírozási kiadások ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Likviditási hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése 6.2. Felhalmozási célú finanszírozási bevételek ( ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

24 Hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása 7. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6) VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások 9. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8) KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE 3. sz. táblázat Ezer forintban 1 Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

25 1.3. melléklet a 9 /2013. (IX.11.) önkormányzati rendelethez Sajóbábony Önkormányzat évi költségvetés önként vállalt feladatainak mérleg BEVÉTELEK 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím évi előirányzat I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) I/1. Közhatalmi bevételek ( ) Helyi adók Illetékek 2.3. Bírságok, díjak, pótlékok 2.4. Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek 3. I/2. Intézményi működési bevételek ( ) 3.1. Áru- és készletértékesítés 3.2. Nyújtott szolgáltatások ellenértéke 3.3. Bérleti díj 3.4. Intézményi ellátási díjak 3.5. Alkalmazottak térítése 3.6. Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések 3.7. Működési célú hozam- és kamatbevételek 3.8. Egyéb működési célú bevétel 4. II. Átengedett központi adók 5. III. Támogatások, kiegészítések ( ) 5.1. Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások 5.2. Központosított előirányzatok 5.3. Kiegészítő támogatás 5.4. Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása 5.5. Címzett és céltámogatások 5.6. Megyei önkormányzatok működésének támogatása 5.7. Vis maior támogatás 5.8. Egyéb támogatás 6. IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről ( ) Működési támogatás államháztartáson belülről ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről 6.2. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

26 Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről 7. V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről ( ) 7.1. Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 7.2. Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 8. VI. Felhalmozási célú bevételek ( ) 8.1. Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás) 8.2. Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása 8.3. Pénzügyi befektetésekből származó bevétel 9. VII. Kölcsön visszatérülése KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+ +9) VIII. Finanszírozási bevételek ( ) Hiány belső finanszírozás bevételei ( ) Költségvetési maradvány igénybevétele Vállalkozási maradvány igénybevétele Betét visszavonásából származó bevétel Értékpapír értékesítése Egyéb belső finanszírozási bevétek Hiány külső finanszírozásának bevételei ( ) Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele Értékpapírok kibocsátása Egyéb külső finanszírozási bevételek 12. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11) IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek 14. BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

27 Sajóbábony Önkormányzat évi költségvetés önként vállalt feladatainak mérleg K I A D Á S O K 1.3. melléklet a 9 /2013. (IX.11.) önkormányzati rendelethez 2. sz. táblázat Ezer forintban Sor-szám Kiadási jogcímek évi előirányzat I. Működési költségvetés kiadásai ( ) Személyi juttatások 1.2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 1.3. Dologi kiadások Ellátottak pénzbeli juttatásai 1.5 Egyéb működési célú kiadások az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások Szociális, rászorultság jellegű ellátások Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés Kamatkiadások Pénzforgalom nélküli kiadások 2. II. Felhalmozási költségvetés kiadásai ( ) Beruházások Felújítások Egyéb felhalmozási kiadások a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Pénzügyi befektetések kiadásai Lakástámogatás Lakásépítés EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai - EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati hozzájárulásának kiadásai 3. III. Tartalékok ( ) Általános tartalék Céltartalék IV. Kölcsön nyújtása KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN ( ) V. Finanszírozási kiadások ( ) 6.1. Működési célú finanszírozási kiadások ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Likviditási hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése

28 Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése 6.2. Felhalmozási célú finanszírozási bevételek ( ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása 7. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6) VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások 9. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8) KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE 3. sz. táblázat Ezer forintban Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2013. évi pénzügyi terv végrehajtásáról

SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2013. évi pénzügyi terv végrehajtásáról SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2013. évi pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme.

J e g y z ő k ö n y v. A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme. 67 J e g y z ő k ö n y v A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme. Készült: Nyírmada Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én délután

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2012. március 29-én megtartott üléséről Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. január 28. napján megtartott rendes, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Rendelet száma Megnevezése 1/2014. (I.29.) Az étkezési térítési díjról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 10 015-15/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. május 29-én de 9,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV. 10 015-15/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. május 29-én de 9,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV 10 015-15/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. május 29-én de 9,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Hozott rendeletek: 8/2015.(V.29.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

SONKÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (I. 30.) SKKT. r e n d e l e t e. A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje

SONKÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (I. 30.) SKKT. r e n d e l e t e. A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje SONKÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (I. 30.) SKKT. r e n d e l e t e Az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 3/2008.(II.21.) SKKT rendelete módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról Az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. április 27-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. április 27-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. április 27-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. november 26-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendes nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. október 25. napján megtartott rendes ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E RENDELET száma 16/2011.(X.26.) önkormányzati rendelet 17/2011.(X.26.) önkormányzati

Részletesebben

JÁSZÁGÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESÜLETÉNEK 6/2014. (V. 6.) önkormányzati rendelete a 2013. évi pénzügyi terv végrehajtásáról

JÁSZÁGÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESÜLETÉNEK 6/2014. (V. 6.) önkormányzati rendelete a 2013. évi pénzügyi terv végrehajtásáról JÁSZÁGÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESÜLETÉNEK 6/2014. (V. 6.) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. március 20-án Folyáson a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Folyási Kirendeltségének hivatalos helyiségében a Folyás Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ügyiratszám: 769-18/2015.

Jegyzőkönyv. Ügyiratszám: 769-18/2015. Ügyiratszám: 769-18/2015. Jegyzőkönyv Készült: 2015. április 29-én 18.00 órakor kezdődő, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal Neszmélyi Kirendeltségének Tanácstermében (2544 Neszmély, Fő u. 129.) tartott

Részletesebben

II. Az Önkormányzat 2015. évi költségvetése

II. Az Önkormányzat 2015. évi költségvetése Dédestapolcsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015.( X.16.) önkormányzati rendelete Dédestapolcsány Község Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015.(II.11.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2015. október 27-én a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. ÁPRILIS 29-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. ÁPRILIS 29-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. ÁPRILIS 29-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 5/2013. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 6/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. szeptember 25. napján, Sajóbábony Város Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Tárgy: Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testület rendes ülése. Az ülést vezeti:

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2014. február 05.

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2014. február 05. Felsılajos Község Önkormányzata II/59/2/2014. Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2014. február 05. Az ülésen hozott rendeletek száma és tárgya: Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 16.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 16. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 16. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával kapcsolatos írásos előterjesztésen

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 2009. január 7-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Megalkotott rendeletek: 1/2009. (I. 8.) rendelet: a helyi építészeti értékek

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 06. napján az Önkormányzat Hivatal épületében (8945

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Szvitankó

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár város Önkormányzat képviselő-testületének 2011. május 10-én megtartott soron kívüli üléséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Igazoltan volt távol: Maximovits László alpolgármester.

JEGYZŐKÖNYV. Igazoltan volt távol: Maximovits László alpolgármester. JEGYZŐKÖNYV Készült: Járdánháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án, 16.00 órától a Polgármesteri Hivatalban megtartott ülésén. Jelen vannak: Kovács Gábor polgármester, Berecz

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 19-i üléséről a mellékelt jelenléti ív szerint Polics József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Részletesebben

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve 2009. április 27. 16/2009. (IV.27.) ÖH 2008. évi pénzmaradvány jóváhagyása

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve 2009. április 27. 16/2009. (IV.27.) ÖH 2008. évi pénzmaradvány jóváhagyása Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve 2009. április 27. Az ülésen hozott rendelet, és határozatok száma és tárgya: 16/2009. (IV.27.) ÖH 2008. évi pénzmaradvány jóváhagyása

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-7/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Boros Lajosné, Csendes Ferenc, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Rásó Tibor, Réz Szilárd képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Boros Lajosné, Csendes Ferenc, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Rásó Tibor, Réz Szilárd képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 29-én du: 14 órakor az Ady Endre Általános Művelődési Központ és Városi Könyvtár tanácstermében a Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülése alkalmából.

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 Ikt. szám: 508-14/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14. számú j e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. június 4-én megtartott soron kívüli üléséről 2 J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 66/2013. Közös Önkormányzati

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Lesenceistvánd Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

13/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V

13/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kálló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tartalmazza: 51/2013. (IX.23.) számú képviselő-testületi határozat Elvégzett munkákról 52/2013. (IX.23.) számú képviselő-testületi

Részletesebben

2. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.02.13-án összehívott rendkívüli üléséről.

2. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.02.13-án összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338 /2/2013. 2. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.02.13-án összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési

Részletesebben

rendelete a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról

rendelete a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Lajosmizse Város Önkormányzata Iktsz: I/3/8/2012 Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2012. április 26. Az ülésen hozott rendeletek, határozatok száma és tárgya: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2012 január 25 - i testületi ülésére a 2. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Rendelet tervezet az önkormányzat 2012 évi költségvetésérıl

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy út 21. Ügyiratszám: 495/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 2800-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

1.1. 6/2013. (III.13.) 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K

1.1. 6/2013. (III.13.) 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet a 6/213. (III.13.) önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzat 213. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím 213. évi előirányzat

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvénytermében (Nagykáta, Dózsa

Részletesebben

Magyarcsanád Települési Értéktár Bizottságának 2015. július 23. napján délelőtt 9 óra 15 perckor tartott nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Magyarcsanád Települési Értéktár Bizottságának 2015. július 23. napján délelőtt 9 óra 15 perckor tartott nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 1631/5/2015 Magyarcsanád Települési Értéktár Bizottságának 2015. július 23. napján délelőtt 9 óra 15 perckor tartott nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozatok: 1/2015. (VII. 23.) MCSTÉBH

Részletesebben

Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete 2528 Úny, Kossuth Lajos u. 2. Tel.: 33/508-800 Fax: 33/508-801 Email: info@uny.hu ================================================================== 11/2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12-én megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12-én megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV készült 2015. március 12-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal földszinti tárgyaló terme, 2234. Maglód, Fő u. 12. Jelen vannak: Tabányi Pál polgármester, Kérges László

Részletesebben

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente, Esze Tamás út 18. Tel./Fax: (48) 411-435, 512-042

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente, Esze Tamás út 18. Tel./Fax: (48) 411-435, 512-042 Berente Község Önkormányzata 3704 Berente, Esze Tamás út 18. Tel./Fax: (48) 411-435, 512-042 Tájékoztató Berente Község Önkormányzata 2014. évi gazdálkodásról, annak első félévi helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. április 16-án Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat képviselő-testülete nyílt ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth Miklós

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. március 14.-én 16.57 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását: bejelentette: Atkár Általános

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 340 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. november 28. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Hercegfalvi Frida Héri Viktor Palsics

Részletesebben

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.110-1/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2014. február 20-án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 8/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 13-án

Részletesebben

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2010. május 12-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésér l.

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2010. május 12-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésér l. Ügyiratszám: 22-27/2010. Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2010. május 12-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésér l. Helye: Polgármesteri Hivatal Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. szeptember 12-én a Városháza emeleti kistermében 8 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Szám: 234-9/2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: 234-9/2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 234-9/2015. A D Á S Z T E V E L Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 30. napján 18 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Adásztevel Község

Részletesebben

1. oldal. Kengyel Községi Önkormányzat 2012.évi tervezett bevételeinek és kiadásainak I. félévi teljesítése

1. oldal. Kengyel Községi Önkormányzat 2012.évi tervezett bevételeinek és kiadásainak I. félévi teljesítése 1. oldal Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5083. Kengyel, Szabadság út 10. Telefon: 56/583-400. Kengyel Községi Önkormányzat 2012.évi tervezett bevételeinek és kiadásainak I. félévi teljesítése

Részletesebben

2/2011. sz. jegyzőkönyv. Távolmaradását jelezte: Csöbör Katalin alpolgármester, Tóth J. Sándor képviselő-testületi tag

2/2011. sz. jegyzőkönyv. Távolmaradását jelezte: Csöbör Katalin alpolgármester, Tóth J. Sándor képviselő-testületi tag 2/2011. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2011. február 14-én 17 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 11-én napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : 49-53

Részletesebben

Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3/2009. Jegyzőkönyv Készült: Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. március 16-án 16 órai kezdettel megtartott rendes, nyílt ülésén.

Részletesebben

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. február 20-án 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Borsosberény Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Napirendi pontok: 1./ 2013. évi átmeneti gazdálkodás Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. jegyzőkönyvvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. jegyzőkönyvvezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. augusztus 29-én a Városháza emeleti kistermében 7 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Boldizsárné Volcsányi Mária képviselő. Orosz Miklósné polgármester Kiskinizs. Zsirosné Molnár Ildikó képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Boldizsárné Volcsányi Mária képviselő. Orosz Miklósné polgármester Kiskinizs. Zsirosné Molnár Ildikó képviselő Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám: 7-4/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2012. február 9. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. 1. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról.

JEGYZ KÖNYV. 1. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2011. December 30-i nyílt testületi ülés jegyz könyv. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képvisel -testületének 2011.

Részletesebben

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. április 22-én (szerda) 15:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2015. április 22. Határozat:

Részletesebben

M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy:

M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy: J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. február 24ei testületi üléséről M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy: 10/2015.(II.24.) határozat Napirendi pontok elfogadása

Részletesebben

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Szám: 80.226-21/2013/IHO

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Szám: 80.226-21/2013/IHO Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 80.226-21/2013/IHO Jegyzőkönyv Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-én, a Szerencsi Polgármesteri Hivatal II.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csákvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 16-án megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Csákvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 16-án megtartott nyilvános üléséről FEJÉR MEGYE Ikt. szám: 362- /2014 CSÁKVÁR VÁROS JEGYZŐKÖNYV 2014. december 16-án megtartott nyilvános üléséről Rendelet: 25/2014. (XII.17.) az Önkormányzat SZMSZ-éről szóló 9/2013. (VII. 19.) önkormányzati

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. november 14-én megtartott Képviselő-testületi ülésén

Jegyzőkönyv. amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. november 14-én megtartott Képviselő-testületi ülésén Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. november 14-én megtartott Képviselő-testületi ülésén Az ülés helye: Nagykovácsi, Öreg Iskola Az ülés kezdete:

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén. AZ ÜLÉS HELYE: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme Bihartorda, Kossuth u. 73.

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2012. sz. jegyzőkönyve a 2012. december 03-án megtartott üléséről 2 3 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kaskantyú Község képviselő - testületének 2011. február 15. napján (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kaskantyú Község képviselő - testületének 2011. február 15. napján (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott üléséről. Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 1/2011. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Község képviselő - testületének 2011. február 15. napján (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 2/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 09-én tartott képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 2-2/2014. F E R T Ő H O M O K K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9492 FERTŐHOMOK, AKÁC U. 44., TEL.: 99/540-054 FAX: 99/540-055 INTERNET: www.fertohomok.hu E-MAIL: fertohomok@fertohomok.hu J e

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bornemisza János polgármester: Tisztelettel köszönti az ülésen megjelent Intézményvezetőket, Vendégeket, Képviselő-testület tagjait.

JEGYZŐKÖNYV. Bornemisza János polgármester: Tisztelettel köszönti az ülésen megjelent Intézményvezetőket, Vendégeket, Képviselő-testület tagjait. 5 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. január 29-én 13.30 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Poroszló Község Önkormányzata 3388 Poroszló, Fő út 6. - Tanácskozóterem Jelen vannak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc II-527-9/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2010. december 16. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

22/2012. számú. 2012. december 12-i ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

22/2012. számú. 2012. december 12-i ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 7362-2/2012. 22/2012. számú 2012. december 12-i ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 175-190/2012. (XII. 12.) sz. Kth.

Részletesebben

Fülesd Község Polgármestertől 4964 Fülesd, Kis u. 4.

Fülesd Község Polgármestertől 4964 Fülesd, Kis u. 4. Száma: 6-10/2009. Fülesd Község Polgármestertől 4964 Fülesd, Kis u. 4. Fülesd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 23-án megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve, b) tárgysorozata,

Részletesebben

Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl.

Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl. Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

A költségvetési tervezés megalapozása

A költségvetési tervezés megalapozása Ö CS KÖZSÉG ÖNKORMÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8292 ÖCS, Béke u. 35. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 Ügyszám: 11/198/2015. Az előterjesztést összeállította: Sárfi Józsefné Tárgy: Öcs község Önkormányzatának

Részletesebben

Jegyzıkönyv. A polgármester javaslata alapján a képviselı-testület az alábbi napirendet 7 igen szavazattal elfogadta.

Jegyzıkönyv. A polgármester javaslata alapján a képviselı-testület az alábbi napirendet 7 igen szavazattal elfogadta. Jegyzıkönyv Készült Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 23. napján 14 00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kezdıdı nyilvános képviselı-testületi ülésérıl. Jelen

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc. IV-3091-7/2011. J e g y z ő k ö n y v

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc. IV-3091-7/2011. J e g y z ő k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc IV-3091-7/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. szeptember 23. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. február 6-i rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. február 6-i rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 6-i rendes, nyílt üléséről Rendeletek: 1, 2, 3/2014. (II.07.) Határozatok: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 4/2012.(II.10.) Bükkszék Község Önkormányzat 2012. évi költségvetésének elfogadásáról. Határozat száma

JEGYZŐKÖNYV. 4/2012.(II.10.) Bükkszék Község Önkormányzat 2012. évi költségvetésének elfogadásáról. Határozat száma JEGYZŐKÖNYV Készült: Bükkszék Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 9.-én 17.00 órakor tartott nyílt ülésén. Rendelet száma Tárgya 1/2012.(II.10.) A 2011. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben