Felhasználói útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói útmutató"

Átírás

1 Felhasználói útmutató Egyszerű keresés Kezdeti lépések Másolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás A kézikönyvből hiányzó információkat a mellékelt CD-ROM HTML/PDF formátumú fájljaiban találhatja meg. A biztonságos és helyes használat érdekében a készülék használata előtt mindenképpen olvassa el a Biztonsági tudnivalókat az "Olvassa el ezt először" című kézikönyvben.

2 Útmutató a nyomtató kezelőpaneljének neveihez és funkcióihoz Kijelzőpanel Megjeleníti a gombokat minden funkcióhoz, működési módhoz vagy üzenethez. Lásd: "How to Use the Screens on the Control Panel", Getting Started. 222[Alaphelyzet] gomb Nyomja meg az aktuális beállítások törlésére. 333[Program] gomb (másoló, dokumentumszerver, fax és szkenner üzemmód) Ennek a gombnak a megnyomásával eltárolhatja a gyakran használt beállításokat, illetve előhívhatja a tárolt beállításokat. Lásd: "Registering Frequently Used Functions", Convenient Functions. Megnyomásával beprogramozhatók a kezdőképernyő alapértelmezett beállításai, amelyek a beállítások törlését vagy -alaphelyzetbe állását, illetve a főkapcsoló bekapcsolását követően jelennek meg. Lásd: "Changing the Default Functions of the Initial Screen", Convenient Functions. 444[Megszakítás] gomb Az elkezdett másolás vagy szkennelés ezzel a gombbal félbeszakítható. Lásd: "Interrupt Copy", Copy/ Document Server. 555Főkapcsoló lámpa A főkapcsoló lámpája felgyullad, amikor bekapcsolja a főkapcsolót. 666[Energiatakarékos mód] gomb Nyomja meg az alacsony fogyasztási mód vagy az alvó mód közötti váltáshoz. Lásd: "Saving Energy", Getting Started. Ha a készülék alacsony energiaállapotú üzemmódban van, az [Energiatakarékos] gomb világít. Alvó üzemmódban az [Energiatakarékos] gomb lassan villog. 777[Bejelentkezés/Kijelentkezés] gomb Nyomja meg a be- vagy kijelentkezéshez. 888 [Felhasználói eszközök] gomb Lenyomásával igényeinek megfelelően változtathatja meg a beállításokat. Lásd: "Accessing User Tools", Connecting the Machine/ System Settings. Megtudhatja, hol rendelhet fogyóeszközöket és hová kell telefonálnia

3 hibás működés esetén. Ezeket az adatokat ki is nyomtathatja. Lásd: "Checking Inquiry Using the User Tools", Maintenance and Specifications. 999[Papírbeállítások] gomb Végezze el a papíradagoló beállításait. Lásd a Paper Settings című kézkönvyet. 1111[Számláló] gomb Lenyomásával megtekintheti vagy kinyomtathatja a számláló értékét. Lásd: "Counter", Maintenance and Specifications. 1111[Nyelv] gomb Nyomja meg a kijelző nyelvének megváltoztatásához. Lásd: "Changing the Display Language", Getting Started. 1111[Egyszerűsített képernyő] gomb Nyomja meg az egyszerűsített képernyőre váltáshoz. Lásd: "Switching Screen Patterns", Getting Started. 1111[ # ] gomb (Enter gomb) Megnyomásával jóváhagyhatja a beírt értékeket, illetve a beállításokat. 1111[Start] gomb Nyomja meg másolás, nyomtatás, szkennelés vagy küldés elindításához. 1111[Próbamásolat készítése] gomb Többpéldányos sokszorosítás előtt a gomb megnyomásával egy próbamásolatot vagy próbanyomatot készíthet a nyomtatás minőségének ellenőrzése érdekében. Lásd: "Sample Copy", Copy/ Document Server. 1111[Stop] gomb Megnyomásával megszakíthatja a folyamatban lévő munkát, mint például másolást, szkennelést vagy nyomtatást. 1111[Törlés] gomb Nyomja meg a beírt szám törléséhez. 1111Számgombok Megadhatja a kiválasztott funkcióhoz a másolatok számát és egyéb adatokat. 1111Adatfogadás jelzőlámpája (nyomtató módban) Nyomtatási munkák számítógépről történő fogadása közben villog. Lásd a Print című kézikönyvet. 2222[Állapotellenőrzés] gomb Nyomja meg a készülék rendszerállapotának, az egyes funkciók működési állapotának, és az aktuális feladatok ellenőrzéséhez. Megjelenítheti továbbá a feladatelőzményeket és a készülék karbantartási információit. 2222Funkciógombok Alapértelmezésben nincsenek funkciók rendelve a gombokhoz. Hozzárendelhet gyakran használt funkciókat, programokat és weboldalakat. Részletekért lásd a "Configuring function keys", Getting Started című útmutatót. 2222[Kezdőképernyő] gomb Nyomja meg a [Kezdőképernyő] megjelenítéséhez. A részletekért lásd "A [Kezdőképernyő] használata" fejezetet. 2222Képernyő-fényerő csúszka A kijelzőpanel fényességét szabályozza 2222Adathordozó jelzőfény Világítani kezd, ha memóriaeszközt csatlakoztat az adathordozó eszköz nyílásba. 2222Adathordozó nyílások SD-kártya vagy USB-memóriaeszköz csatlakoztatásának helye. Egyszerűsített képernyő Az Egyszerűsített képernyő gomb megnyomásakor a képernyő egyszerűsített nézetre vált. A betűk és a gombok mérete megnő, ami megkönnyíti a kezelést. Az egyszerűsített nézetben egyes gombok nem jelennek meg.

4 Gyors áttekintés a másolásról Tippek Papírméret Papírtakarékosság... (Basic Copying) Papírméret Az expozíciós üveglapon található skálával ellenőrizheti a papír méretét. Automatikus képfényerősség A sötét hátterű eredetiket úgy másolja, hogy a hátteret nem adja vissza. Automatikus papírválasztás A megfelelő papírméret automatikus kiválasztása. Hogyan lehet másolatot készíteni... (Az eredeti behelyezéséről lásd: Paper Specifications and Adding Paper, Basic Copying) Nyomja meg a Kezdőképernyő gombot a kezelőpanel bal alsó sarkában, majd nyomja meg a [Másoló] ikont [Kezdőképernyő]-n. Nyomja meg az Alaphelyzet gombot. Helyezze be az eredetiket. Üveglapra (írással lefelé) Ellenőrizze, hogy az eredeti egy- vagy kétoldalas-e (duplex). Nyomja meg a [Kétold./Komb./Sorozat] gombot. Válassza ki az eredeti dokumentum, illetve a másolat típusát és/vagy tájolását. Helyezze be az eredetit, majd nyomja meg a Start gombot. Kétoldalas 1 oldalas 2 oldalas Két egyoldalas dokumentumot egy lap két oldalára másol. 2 oldalas 2 oldalas Egy kétoldalas dokumentumot egy lap két oldalára másol. Automatikus eredeti behúzó (írással felfelé) Kombinált 1 oldalas kombinált Több 1 oldalas eredetit egy oldalra másol. Végezze el a kívánt beállításokat. Adja meg a másolatok számát. Nyomja meg a Start gombot. 2 oldalas kombinált Több 1 oldalas eredetit a másolat Több 2 oldalas eredetit a két oldalára másol. másolat két oldalára másol. Hogyan lehet kicsinyíteni/nagyítani... Automatikus kicsinyítés/nagyítás Nyomja meg az [Autom. kics./ nagy.] gombot. Válasszon papírméretet. Helyezze be az eredetit, majd nyomja meg a Start gombot. Előre beállított kicsinyítés/nagyítás Nyomja meg a [Kicsinyítés/ nagyítás] gombot. Válassza ki a kicsinyítés/nagyítás arányát, majd nyomja meg az [OK] gombot. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a Start gombot. (A papírméretet a készülék automatikusan kiválasztja.) (Basic Copying) A további Kombinált funkciókhoz lásd a "Basic Copying", Copy/ Document Server című kézikönyvet.

5 (Basic A dokumentum befejező műveletei... Copying) Tűzés Válassza ki a tűzési helyek valamelyikét (a másolatok szortírozása automatikusan megtörténik). Adja meg a másolatok példányszámát. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a Start gombot. Dokumentumszerver Miért érdemes használni... A gyakran használt dokumentumokat központilag tárolhatja, és kérésre kinyomtathatja. Csökkenthető a hálózat terhelése. Hogyan használható másolás módban... Nyomja meg a [Fájl tárolása] gombot. (Basic Copying) Adjon meg egy fájlnevet, felhasználónevet vagy jelszót, ha szükséges. Adjon meg egy mappát, amelyben szükség esetén tárolható a dokumentum. Lyukasztás Válassza ki a lyukhelyek valamelyikét (a készülék kilyukasztja a másolatokat). Adja meg a másolatok számát.. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a Start gombot. Nyomja meg az [OK] gombot. Helyezze be az eredetiket. Adja meg az eredeti dokumentum szkennelési beállításait. Nyomja meg a Start gombot. A tűzés és a lyukasztás funkció együtt is használható. A befejezési műveletek elérhetősége a készülék kiépítésétől függ. A készülék a beszkennelt eredeti dokumentumokat a memóriában tárolja, és egy példányban készít másolatot. A dokumentum megkereséséhez nyomja meg a Kezdőképernyő gombot a kezelőpanel bal alsó részén, majd nyomja meg a [Dokumentumszerver] ikont a [Kezdőképernyőn]. A dokumentumszerver további funkcióiról lásd: "Document Server", Copy/ Document Server. Speciális funkciók Kicsinyítés/nagyítás Kicsinyítés/nagyítás: A méretarányt 1%-os léptékekkel lehet megadni. Irányított kicsinyítés/nagyítás: Külön-külön megadhatja a másolat vízszintes és függőleges méretarányát. Sorozatmásolás A kétoldalas eredeti elő- és hátoldalának két külön lapra másolása. Füzet/magazin Két vagy több eredeti dokumentum másolása oldalszám szerinti sorrendben. (Basic Copying, Advanced Copying) Szerkesztés/bélyegzés Képismétlés/Dupla másolat: Az eredeti képet ismétlődően másolja. Középre helyezés: A képet középre helyezi. Törlés: Törli a kép közepét és/vagy az eredeti kép négy szélét. Bélyegzés: A másolatokra dátumot, oldalszámot stb. bélyegez. Fedőlap/köztes lap Fedő- / hátlap: Borítólapok létrehozása. Elválasztó lap: Az eredeti bizonyos oldalait elválasztó lapokra másolja. Az útmutatóban említett fejezetek a mellékelt CD-re, illetve a Copy/ Document Server című útmutatóra vonatkoznak.

6 Gyors áttekintés a szkennelésről A szkenner funkciók használatához különböző beállítások előzetes megadása szükséges. A beállításokról részletesen a lásd Accessing User Tools, Connecting the Machine/ System Settings és a Scan című kézikönyveket a mellékelt CD lemezen. A szkennelés menete... Elérhető szkennelési funkciók: Szkennelés be Szkennelés mappába (SMB/FTP/NCP) Szkennelés WSD (Web Services on Devices) használatával Adja meg a célállomás(oka)t. Több célállomást is megadhat. A szkennelés ben való küldéséhez: Mielőtt kiválasztja a célállomásokat, győződjön meg arról, hogy előtte bejelölte a [To] (címzett) pontot. Ha kívánja, adjon meg célt a [Cc] (másolat) és a [Bcc] (titkos másolat) mezőkben is. Csak a szkennelés ben való küldése esetén Adja meg az feladóját. A biztonsági beállításoktól függően a bejelentkezett felhasználó megadható a következőként: [Küldő neve] Tárolás merevlemezen Mentés memóriatároló eszközre Szkennelés kézbesítő szerverre Szkennelés TWAIN-meghajtón keresztül A,, és a részleteiről lásd a Scan című kézikönyvet a mellékelt CD lemezen. A Szkennelés be funkció használata/ Szkennelés mappába... (Basic Procedure for Sending Scan Files by . Basic Procedure When Using Scan to Folder) Az feladójának megadásához nyomja meg a [Küldő neve] gombot. Válasszon ki egy küldőt. Nyomja meg az [OK] gombot. Az vételének megerősítéséhez [Vételről ért.] gombot. Csak a szkennelés ben való küldése esetén Ha kívánja, írjon be tárgyat. Nyomja meg a [Tárgy] gombot. Adja meg a tárgyat. Nyomja meg az [OK] gombot. Nyomja meg a Start gombot. Nyomja meg a Kezdőképernyő gombot a kezelőpanel bal alsó sarkában, majd nyomja meg a [Szkenner] ikont [Kezdőképernyő]-n. Győződjön meg arról, hogy nem maradtak a memóriában korábbi beállítások. Ha megmaradtak a korábbi beállítások, nyomja meg az Alaphelyzet gombot. Nyomja meg az [ ] vagy [Mappa] fület. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. Ha szükséges, állítsa be az eredetinek megfelelő szkennelési beállításokat. A [Fájlnév / típus] gomb megnyomásával megadhatja pl. a fájl nevét és formátumát.

7 Hogyan lehet a készülék merevlemezére menteni... Nyomja meg a Kezdőképernyő gombot a kezelőpanel bal alsó sarkában, majd nyomja meg a [Szkenner] ikont [Kezdőképernyő]-n. Győződjön meg arról, hogy nem maradtak a memóriában korábbi beállítások. Ha megmaradtak a korábbi beállítások, nyomja meg az Alaphelyzet gombot. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. Nyomja meg a [Fájl tárolása] gombot. Nyomja meg a [Tárolás HDD-re] gombot. Ha szükséges, adja meg a tárolt fájlra vonatkozó információkat, mint például a [Felhasználói név], [Fájlnév], majd nyomja meg a [Mappa kiválasztása]-t. Nyomja meg az [OK] gombot. (Storing and Saving the Scanned Documents) Ha szükséges, nyomja meg a [Szkennelési beáll.] gombot az olyan szkennelési beállítások megadásához, mint például a felbontás és a szkennelési méret. Nyomja meg a Start gombot. A memóriatároló eszközre történő mentésről lásd Storing the Scanned Documents to a USB Flash Memory Device or SD Card, Scan című kézikönyvben a CD lemezen. Miért érdemes használni? A szkennelt fájlokat eltárolhatja a készülék merevlemezén későbbi használatra (megosztásra). (Lásd: Scan című kézikönyv.) cím regisztrálása... (Registering Addresses and Users, Connecting the Machine/ System Settings ) Nyomja meg a Felhasználói eszközök gombot. Nyomja meg a [Címlista kezelése] gombot. Ellenőrizze, hogy a [Tárolás/módosítás] lehetőség van-e kiválasztva. Válassza ki azt a nevet, amelynek címét regisztrálni szeretné. Nyomja meg a névhez tartozó gombot, vagy írja be a regisztrált számot a számgombok segítségével. Nyomja meg az [ ] gombot. Nyomja meg a [Módosít] gombot az " cím" alatt. Adja meg az címet. Nyomja meg az [OK] gombot. Nyomja meg az [OK] gombot. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. Nyomja meg a Felhasználói eszközök gombot. A mappák regisztrációjára vonatkozó részletekért, lásd: Registering Addresses and Users, Connecting the Machine/ System Settings. A készülék merevlemezén tárolt fájlok listájának megjelenítése (Storing and Saving the Scanned Documents) Nyomja meg a Kezdőképernyő gombot a kezelőpanel bal alsó sarkában, majd nyomja meg a [Szkenner] ikont [Kezdőképernyő]-n. Nyomja meg a [Tárolt fájl kiválasztása] gombot. Adja meg a mappát, ahová a tárolt fájlt menteni szeretné. Megjelenik a tárolt fájlok listája. A hivatkozott kézikönvyek a készülék CD lemezén találhatók; Scan és Connecting the Machine/ System Settings.

8

9 TARTALOMJEGYZÉK A kézikönyv használata... 6 A kézikönyvben használat szimbólumok... 6 Modellspecifikus információk... 7 A fő elemek nevei Egyszerű keresés Keresés a végrehajtandó művelet szerint... 9 Költségcsökkentés... 9 Dokumentumok elektronikus formátumra konvertálása egyszerűen Célállomás regisztrálása...11 A készülék hatékonyabb üzemeltetése...11 A készülék által nyújtott lehetőségek...13 A [Kezdőképernyő] személyre szabása...13 Másolatok készítése különböző funkciókkal Adatok nyomtatása különböző funkciókkal Tárolt dokumentum használata...16 Két készülék összekapcsolása másoláshoz...17 Szkenner használata hálózati környezetben Szövegadatok szkennelt fájlokba ágyazása Az információ kiszivárgásának megakadályozása (biztonsági funkciók) A szkennelés feltételeinek és elosztásának központi vezérlése...20 A készülék beállítása és ellenőrzése számítógéppel...20 Az illetéktelen másolás megakadályozása Kezdeti lépések Az alkatrészek neveinek és funkcióinak ismertetése A figyelmeztetőlámpa funkciói A készülék kiegészítőinek funkciói...29 A készülék külső kiegészítőinek funkciói...29 A kijelző nyelvének módosítása...31 A [Kezdőképernyő] használata...32 Ikonok hozzáadása a [Kezdőképernyőhöz] Gyakran használt funkciók regisztrálása...37 Funkcióbeállítások tárolása A tápellátás ki-/bekapcsolása

10 A fő áramellátás bekapcsolása...43 A fő áramellátás kikapcsolása...43 Bejelentkezés a készülékre...45 Amikor a hitelesítési képernyő látható Felhasználói kód hitelesítése a kezelőpanel segítségével Belépés a kezelőpanel segítségével Kilépés a kezelőpanel segítségével Az eredetik elhelyezése...47 Eredetik ráhelyezése az expozíciós üveglapra Eredetik behelyezése az automatikus dokumentumadagolóba Másolás Alapvető másolási lépések...49 Autom. kics./nagy...51 Kétoldalas másolás...53 Az eredeti példány és a másolat tájolásának megadása...55 Kombinált másolás...57 Egyoldalas kombináció...58 Kétoldalas kombináció...59 Másolás egyedi papírméretre a kézi adagolóból(7. adagoló) Másolás borítékra...63 Másolás borítékokra a többlapos kézi adagolóból (7. adagoló)...63 Másolás borítékokra a széles nagykapacitású adagolóból Szortírozás...65 A készletek számának módosítása...65 Adatok tárolása a Dokumentum szerveren Nyomtatás Gyors telepítés...69 A nyomtatómeghajtó tulajdonságainak megjelenítése...71 Normál nyomtatás A PCL 6 nyomtatóvezérlő használatakor Nyomtatás a lap mindkét oldalára...73 A PCL 6 nyomtató-illesztőprogram használata...73 Kétoldalas nyomtatás típusai

11 Több oldal kombinálása egy oldalra...74 A PCL 6 nyomtatómeghajtó használatával A kombinált nyomtatás típusai...74 Nyomtatás borítékra...76 A borítékokkal kapcsolatos beállítások megadása a kezelőpanelen...76 Nymotatás bortékra a nyomtató-illesztőprogrammal Mentés és nyomtatás a dokumentumszerverrel...78 Dokumentum tárolása a Dokumentum szerveren...78 A dokumentumszerveren tárolt dokumentumok kezelése Szkennelés Alapeljárás a szkennelés mappába használatakor...81 Megosztott mappa létrehozása Windows rendszerű számítógépen/a számítógép információinak megerősítése SMB mappa regisztrálása SMB regisztrált mappa törlése A célállomás útvonalának kézi beírása Szkennelt fájlok ben történő küldésének alapeljárása célállomás regisztrálása célállomás törlése cím kézi megadása Szkennelt fájlok tárolásának alapeljárása...94 A listából kiválasztott tárolt fájl ellenőrzése...95 Fájltípus megadása A szkennelési beállítások elvégzése Dokumentumszerver Adattárolás Tárolt dokumentumok nyomtatása Web Image Monitor A kezdőlap megjelenítése Papír és festékkazetta behelyezése Papír betöltése Papírbetöltési óvintézkedések Papír töltése az 1. adagolóba

12 Papír betöltése a 2. és 3. adagolóba Papír betöltése a többlapos kézi adagolóba (7. adagoló) Papír betöltése a nagykapacitású adagolóba Papír betöltése a Széles nagykapacitású adagolóba Papír töltése a fedő-/hátlapadagolóba Fedőlapok betöltése a kötőegység fedő- és hátlapadagolójába Rögzített tájolású vagy kétoldalas papír betöltése Ajánlott papír Ajánlott papírméretek és -típusok A papír tárolása Egyéni papír regisztrálása A papír nevének kiválasztása a papírkönyvtárból A papírkönyvtárban meg nem jelenő papír regisztrálása Új egyéni papír regisztrálása meglévő papír módosításával Festék pótlása Szkennelt dokumentumok küldése, amikor kifogyott a festék Használt festékkazetta ártalmatlanítása Menüelemek és funkciók Hibaelhárítás Állapotikon megjelenése Ha az [Állapot ellenőrzése] gomb jelzőfénye világít vagy villog A készülék hangjelzéseinek jelentése Amikor probléma adódik a készülék működtetésével Nem hajtható végre egyszerre több funkció Üzenet jelenik meg a Másolás/Dokumentum szerver funkció használata közben A Másolás csatlakoztatással funkció használata A nyomtató funkció használata közben megjelenő üzenetek A kezelőpanelen megjelenő üzenetek a nyomtató funkció használata közben A hibanaplókba nyomtatott üzenetek és a nyomtatás funkció használatakor készülő jelentések A szkenner funkció használata közben megjelenő üzenetek A vezérlőpanelen megjelenő üzenetek a szkenner funkció használata közben Ügyfélszámítógépen megjelenő üzenetek Egyéb üzenetek megjelenése

13 Szkennelés vagy eredeti példányok tárolása során felmerülő problémák Amikor a kezdőképernyő nem szerkeszthető A címjegyzék frissítése Az adatok a célállomással kapcsolatos probléma miatt nem küldhetők el A készülék a felhasználói tanúsítvánnyal kapcsolatos probléma miatt nem használható Problémák bejelentkezéskor A felhasználónak nincs jogosultsága egy művelet elvégzéséhez Az LDAP szerver nem használható TÁRGYMUTATÓ

14 A kézikönyv használata A kézikönyvben használat szimbólumok Jelen kézikönyv az alábbi szimbólumokat használja: Feltünteti azokat a pontokat, amelyekre oda kell figyelni a készülék használata közben, és magyarázatokat ad a lehetséges helytelen papíradagolás okaira, az eredeti példányok meghibásodására vagy adatvesztésre. Olvassa el figyelmesen ezeket a magyarázatokat! Kiegészítő magyarázatokat ad a készülék működésére vonatkozólag és megoldásokat kínál a felhasználói hibákra. Ez a jel az egyes részek végén található. Azt jelzi, hogy hol találhatók további kapcsolódó információk. [ ] A készülék kijelzőjén vagy vezérlőpaneljein található gombok neveit jelöli. A CD-ROM-on fájlban tárolt utasításokat mutatja. (elsősorban Európa) (főleg Észak-Amerika) Az A és B régió modelljei közötti különbségeket szimbólumok jelzik. Olvassa el a modell használati régiójához tartozó ábra által jelzett információt. Azzal kapcsolatban, hogy melyik ábra felel meg az Ön által használt modellnek, lásd a 7. o. "Modellspecifikus információk". 6

15 Modellspecifikus információk Ebből a részből megtudhatja, hogyan azonosíthatja be, hogy az Ön által használt készülék melyik régióhoz tartozik. A készülék hátsó részén, az alábbi ábrán jelzett helyen található egy címke. A címke tartalmazza azokat az adatokat, amelyek alapján beazonosíthatja az adott régiót. Olvassa el a címkét. CWW201 A következő információ régiónként változik. Olvassa el a készülék használati régiójához tartozó ábrának megfelelő információt. (elsősorban Európa) Ha a címke az alábbiakat tartalmazza, akkor a készülék az A régióba tartozó modell: XXXX -67-es kód V (főleg Észak-Amerika) Ha a címke az alábbiakat tartalmazza, akkor a készülék a B régióba tartozó modell: CODE XXXX -17, V A jelen kézikönyvben a méretek kétféle mértékegységben vannak megadva: metrikus értékekben és hüvelykben. Ha a készüléke A régiós modell, a metrikus értékek vonatkoznak rá. Ha a készüléke B régiós modell, a hüvelykben megadott értékek vonatkoznak rá. 7

16 A fő elemek nevei Ebben a kézikönyvben a készülék fő elemeire a következőképpen hivatkozunk: Automatikus eredeti behúzó ADF LCIT RT5070 Nagykapacitású adagoló (LCT) LCIT RT5080 Széles nagykapacitású adagoló (széles LCT) Multi-Folding Unit FD5020 Többlapos hajtogató egység Decurl Unit DU5030 Kisimító egység Ring Binder RB5020 Spirálozó Perfect Binder GB5010 Kötőegység Trimmer Unit TR5040 Élvágó 8

17 1. Egyszerű keresés Kikeresheti a megfelelő eljárásmód leírását a kívánt művelet végrehajtásának megfelelően. Keresés a végrehajtandó művelet szerint Kikeresheti a megfelelő eljárásmódot annak megfelelően, hogy milyen műveletet szeretne végrehajtani. Költségcsökkentés BRL059S Többoldalas dokumentumok nyomtatása a lap mindkét oldalára (Kétoldalas másolás) Lásd "Duplex Copying", Copy/ Document Server. Többoldalas dokumentumok nyomtatása egyetlen lapra (Kombináció) Lásd "Combined Copying", Copy/ Document Server. A megtakarított papír mennyiségének ellenőrzése ([Információs] képernyő) Lásd How to Use the [Information] Screen", Getting Started. Áramfogyasztás csökkentése Lásd: "Saving Energy", Getting Started. Lásd: "Timer Settings", Connecting the Machine/ System Settings. 9

18 1. Egyszerű keresés Dokumentumok elektronikus formátumra konvertálása egyszerűen BQX138S Szkennelt fájlok küldése Lásd ""Basic Procedure for Sending Scan Files by ", Scan. A szkennelt fájlok tárolására szolgáló mappa URL-címének elküldése Lásd "Sending the URL by ", Scan. Szkennelt fájlok tárolása megosztott mappában Lásd "Basic Procedure When Using Scan to Folder", Scan. Szkennelt fájlok tárolása hordozóeszközön Lásd "Basic Procedure for Saving Scan Files on a Memory Storage Device", Scan. Szövegadatok szkennelt fájlokban ágyazása Lásd: "Embedding Text Information in Scanned Data", Scan. Elektronikus formátumokba konvertált dokumentumok kezelése és használata (Dokumentumszerver) Lásd "Relationship between Document Server and Other Functions", Copy/ Document Server. 10

19 Keresés a végrehajtandó művelet szerint Célállomás regisztrálása CAY062 A kezelőpanel használata a célállomások Címjegyzék alatt való regisztrálásához Lásd, "Registering a destination in the address book manually", Scan. A készülék hatékonyabb üzemeltetése BQX139S Gyakran használt beállítások regisztrálása és alkalmazása (Tárolás) Lásd, "Registering Functions in a Program", Convenient Functions. 11

20 1. Egyszerű keresés Gyakran használt beállítások regisztrálása kezdőbeállításként (Tárolás alapért.ként (Másoló/ Dokumentumszerver/Szkenner)) Lásd, "Changing the Default Functions of the Initial Screen", Convenient Functions. Gyakran használt nyomtatóbeállítások regisztrációja a nyomtatómeghajtóhoz Lásd, "Using One Click Presets", Print. A nyomtatómeghajtó kezdeti beállításainak módosítása gyakran használt nyomtatási beállításokra Lásd, "Displaying the Printing Preferences Dialog Box", Print. Parancsikonok hozzáadása gyakran használt programokhoz vagy weboldalakhoz Lásd, "Adding Icons to the [Home] Screen", Convenient Functions. A funkciók és parancsikonok sorrendjének módosítása Lásd, "Changing the Order of Icons on the [Home] Screen", Convenient Functions. 12

21 A készülék által nyújtott lehetőségek A készülék által nyújtott lehetőségek Ez a rész a készülék funkcióit mutatja be. A [Kezdőképernyő] személyre szabása Az egyes funkciók ikonjai megjelennek a [Kezdőképernyő]-n. CWW101 A gyakran használt programokhoz vagy weboldalakhoz parancsikonokat rendelhet hozzá a[kezdőképernyőn]. A programok vagy weboldalak könnyen előhívhatók a parancsikonok megnyomásával. Csak a használatban lévő funkciók és parancsok ikonjai jeleníthetők meg. A funkciók és parancsikonok sorrendje módosítható. A [Kezdőképernyő]-n található funkciók részleteiért lásd ""How to Use the [Home] Screen", Getting Started. A [Kezdőképernyő] testreszabásáról a Convenient Functions című kézikönyvben olvashat. 13

22 1. Egyszerű keresés Másolatok készítése különböző funkciókkal CWW102 A másolatokra bélyegzéseket nyomtathat. A bélyegzések tartalmazhatnak háttérszámokat, szkennerrel beolvasott képeket, dátumokat, oldalszámokat és szövegeket. A bélyegzésről ("Stamps") lásd: Copy/ Document Server című útmutatót. A másolatot kicsinyítheti, illetve nagyíthatja. Az Aut. kicsiny./nagyít. funkcióval a készülék automatikusan felismeri az eredeti méretet. Emellett lehetővé teszi a megadott papírméretnek megfelelő felbontási arány kiválasztását. Ha az eredeti kép tájolása eltér a papírétól, amelyre a másolatot készíti, a készülék a papír méretének megfelelően 90 fokkal elforgatja az eredeti képet. Lásd "Reducing or Enlarging Originals", Copy/ Document Server. Az olyan másoló funkciók, mint a Kétoldalas, Kombináció, Füzet és a Magazin segítségével úgy takarékoskodhat a papírral, hogy több oldalt másol egy lapra. A kétoldalas másolásról lásd: "Duplex Copying", Copy/ Document Server. A kombinált másolásról lásd: "Combined Copying", Copy/ Document Server. A füzet- és magazinfunkciókról lásd: "Booklet/Magazine", Copy/ Document Server. Különböző típusú papírokra másolhat, többek között borítékokra és hőálló fóliákra. Lásd "Copying onto Various Types of Paper", Copy/ Document Server. A finiser segítségével szortírozhatja, tűzheti és lyukaszthatja másolatait. A befejező műveletekről ("Finishing") a Copy/ Document Server című útmutatóban olvashat. A hajtogatóegységgel a másolatok hajtogathatók. A befejező műveletekről ("Finishing") a Copy/ Document Server című útmutatóban olvashat. A spirálozóval a másolatok spirálozhatók. A befejező műveletekről ("Finishing") a Copy/ Document Server című útmutatóban olvashat. 14

23 A készülék által nyújtott lehetőségek A kötőegység segítségével összeragaszthatja a kötegelt másolatokat egyetlen füzetté. A befejező műveletekről ("Finishing") a Copy/ Document Server című útmutatóban olvashat. Adatok nyomtatása különböző funkciókkal CWW103 A készülék a hálózati és a helyi kapcsolatokat támogatja. A PDF fájlokat PDF alkalmazás megnyitása nélkül, közvetlenül elküldheti a készüléknek nyomtatásra. Lásd, "Printing a PDF File Directly", Print. Kinyomtathatja vagy törölheti azokat a merevlemezen eltárolt nyomtatási feladatokat, amelyek korábban nyomtató-illesztőprogramot használó számítógépről lettek elküldve. A következő nyomtatási munkatípusok közül lehet választani: Próbanyomtatás, Bizalmas nyomtatás, Tárolás nyomtatáshoz és Tárolt nyomtatás. Lásd: "Storing Documents in the Hard Disk Drive and Printing Them", Print. A finiserrel szortírozhatja, tűzheti és lyukaszthatja a nyomtatásra küldött anyagokat. A leválogatásról lásd: "Collate", Print. A tűzésről ( "Staple") a Print című útmutatóban olvashat. A lyukasztásról ("Punch) a Print című útmutatóban olvashat. A hajtogatóegységgel a nyomatok hajtogathatók. A hajtogatásról ("Fold"), Print című útmutatóban olvashat. A spirálozóval a nyomatok spirálozhatók. Lásd "Ring Binding", Print. A kötőegység segítségével összeragaszthatja a kötegelt másolatokat egyetlen füzetté. 15

24 1. Egyszerű keresés Lásd: "Perfect Binding", Print. Kinyomtathatja az eltávolítható memóriaeszközökön tárolt fájlokat és megadhatja a nyomtatás beállításait, mint például a nyomtatás minősége és a nyomtatási méret. Lásd "Direct Printing from a Memory Storage Device", Print. Tárolt dokumentum használata A másoló, nyomtató vagy szkenner üzemmódban beolvasott fájlokat eltárolhatja a készülék merevlemezén. A Web Image Monitor alkalmazással számítógépét használhatja a tárolt fájlok keresésére, megtekintésére, kinyomtatására, törlésére vagy hálózaton keresztül való elküldésére. Módosíthatja emellett a nyomtatási beállításokat és több dokumentumot is nyomtathat (Dokumentum szerver). CWW104 Előhívhatja a szkenner üzemmódban beszkennelt tárolt dokumentumokat. A File Format Converter segítségével letöltheti a számítógépre a másoló, Dok.szerver, illetve nyomtató üzemmódban eltárolt dokumentumokat. A Dokumentum szerver használatáról további részleteket lásd: "Storing Data in the Document Server", Copy/ Document Server. A Dokumentum szerver másoló módjáról lásd:""document Server", Copy/ Document Server. A Dok.szerver nyomtató módban történő használatát illetően lásd:"saving and Printing Using the Document Server", Print. A Dok.szerver szkenner módban használatáról a következő témakörben tájékozódhat: "Storing and Saving the Scanned Documents", Scan. 16

25 A készülék által nyújtott lehetőségek Két készülék összekapcsolása másoláshoz Másoló csatlakozó használatával két készüléket kapcsolhat össze. Amikor beállít egy másolási feladatot az egyik (fő) készüléken, az adatok átkerülnek a másik (al-) készülékre, így egyszerre két készüléken készíthetők el a másolatok(másolás csatlakozással). CWW105 Nagy mennyiségű másolási feladatokat rövidebb idő alatt végrehajthat. Még ha az egyik másolóból ki is fogy a papír, vagy papírelakadás miatt leáll, a másik másoló befejezheti a feladatot. A másolás csatlakozással funkcióról ("Connect Copying") lásd a Copy/ Document Server című útmutatót. 17

26 1. Egyszerű keresés Szkenner használata hálózati környezetben CWW106 A szkennelt fájlokat elküldheti egy meghatározott célállomásra ben (Szkennelt fájl küldése e- mailben). Lásd ""Basic Procedure for Sending Scan Files by ", Scan. A szkennelt fájlokat közvetlenül mappákba is küldheti (Szkennelt fájlok küldése mappába). Lásd "Basic Procedure When Using Scan to Folder", Scan. Ezt a készüléket kézbesítési szkennerként is használhatja a ScanRouter kézbesítő szorftervhez *1 hálózati kézbesítési szkenner). A szkennelt fájlokat elmentheti a kézbesítő szerveren, vagy ugyanazon a hálózaton található számítógép egyik mappájába küldheti. Lásd a Scan című útmutatót. A Web Services on Devices (Készülékek webes szolgáltatásai, WSD) használatával is küldhet szkennelt fájlokat az ügyfélszámítógépekre. Lásd: "Basic Operating Procedure of WSD Scanner (Push Type)" című részt a a Scan című útmutatóban. *1 A ScanRouter kézbesítő szoftver már nem kapható kereskedelmi forgalomban. Szövegadatok szkennelt fájlokba ágyazása A szövegadatokat kinyerheti a szkennelt dokumentumokból, majd számítógép nélkül ágyazhatja azokat a fájlba. Ha e funkció használatával szkennel egy dokumentumot, akkor a beágyazott szöveg a keresési funkcióval megkereshető és másik dokumentumba másolható. 18

27 A készülék által nyújtott lehetőségek CWW107 A funkció használatához szükség van karakterfelismerő egységre. A következő típusok közül ki kell jelölni a fájltípust: [PDF], [Nagy tömörítésű PDF] vagy [PDF/A]. A funkció több nyelv használata esetén is felismeri a karaktereket. Egy lapon maximum kb karakter lehet. Erről a Scan című útmutatóban olvashat. Az információ kiszivárgásának megakadályozása (biztonsági funkciók) CWW108 Megvédheti a dokumentumokat a jogosulatlan hozzáféréstől, amivel megakadályozhatja az engedély nélküli másolásukat. Ellenőrizheti a készülék használatát, és megelőzheti a berendezés beállításainak jogosulatlan megváltoztatását. Jelszavak beállításával megelőzheti a jogosulatlan hozzáférést a hálózaton keresztül. 19

28 1. Egyszerű keresés Törölheti vagy titkosíthatja az adatokat a merevlemezről, hogy csökkentse az információk kiszivárgásának veszélyét. A funkciók használatát minden felhasználó esetén korlátozhatja. Lásd Biztonsági útmutató. A szkennelés feltételeinek és elosztásának központi vezérlése A Windows Server 2008 R2 vagy újabb rendszer elosztott beolvasáskezelés szolgáltatásával kezelhetők a csoport egyes felhasználóinak célállomásai és szkennelési beállításai, az információk pedig felhasználhatók a szkennelt adatok elosztása során. A rendszerrel a hálózatot és a készülék szkennelési funkcióit használó személyek adatai is központilag kezelhetők. A küldött fájlok és a felhasználói adatok egyaránt felügyelhetők. A xxx@xxx.xxx 600 dpi 600 dpi A xxx@xxx.xxx CWW109 Az elosztott beolvasáskezelés szolgáltatás használatához telepíteni és konfigurálni kell egy Windows-kiszolgálót. A rendszert a Windows Server 2008 R2 és későbbi rendszerek támogatják. A fájlok elosztott beolvasáskezelés szolgáltatással történő küldéséről a Scan című útmutatóban olvashat. A készülék beállítása és ellenőrzése számítógéppel A Web Image Monitor használatával ellenőrizheti a készülék állapotát, és módosíthatja a beállításokat. 20

29 A készülék által nyújtott lehetőségek CWW110 Ellenőrizheti, melyik adagolóból fogyott ki a papír, regisztrálhatja az információkat a Címjegyzékben, megadhatja a hálózati beállításokat, konfigurálhatja és módosíthatja a rendszerbeállításokat, feladatokat kezelhet, kinyomtathatja a feladatelőzményeket, és konfigurálhatja a hitelesítési beállításokat. Lásd: Connecting the Machine/ System Settings című útmutatót. Lásd a Web Image Monitor súgóját. Az illetéktelen másolás megakadályozása A nyomatokra begágyazott kódokat nyomtathat, amelyek megakadályozzák azok illetéktelen másolását. Másolás tiltva Másolás tiltva CWW111 21

30 1. Egyszerű keresés A másolási funkcióval vagy a nyomtató-illesztőprogrammal mintát ágyazhat a nyomtatott dokumentumba. Ha a dokumentumról másolásvédelmi egységgel rendelkező készüléken készítenek másolatot, a védett oldalak másolata szürke lesz. Ezzel csökkenthető a bizalmas információk másolásának veszélye. Ha egy az adatmásolási biztonsági egységgel felszerelt gépen illetéktelen másolás elleni védelemmel védett dokumentumot másol, akkor a készülék hangjelzéssel figyelmezteti a felhasználót az illetéktelen másolási próbálkozásról. Ha a dokumentumot egy olyan készülékre másolják, amelyen nincs telepítve az Adatmásolási Biztonsági Egység (kiegészítő) akkor a rejtett szöveg látható lesz a másolaton, mutatva ezzel, hogy jogosulatlan a másolat. Az engedély nélküli másolás megakadályozásához a másolási funkcióval vagy a nyomtatóillesztőprogrammal szöveget illeszthet a nyomtatott dokumentumba. Ha a dokumentumot egy másolóval vagy többfunkciós nyomtatóval lemásolják, szkennelik vagy tárolják egy dokumentumszerveren, akkor a beágyazott szöveg látható lesz a másolaton, ami elriaszt a további jogosulatlan másolástól. További részletekért lásd a nyomtatómeghajtó súgóját és a Biztonsági útmutatót. A funkció másolás módban történő használatáról lásd: Másoló/Dokumentumszerver. A funkció nyomtatási módban történő használatáról a Print című útmutatóban olvashat. 22

31 2. Kezdeti lépések Ez a fejezet azt mutatja be, hogyan kezdje el használni a készüléket. Az alkatrészek neveinek és funkcióinak ismertetése Ne torlaszolja el a gép szellőzőnyílásait. Ha így tesz, a túlmelegedett belső alkatrészek tüzet okozhatnak. Elölnézet és baloldali nézet CWW Hálózati főkapcsoló A készülék üzemeltetéséhez a főkapcsolónak bekapcsolva kell lennie. Ha ki van kapcsolva, nyissa le a főkapcsoló fedelét, és kapcsolja be a készüléket. 23

32 2. Kezdeti lépések 2. Lapadagoló Hajtsa le az ADF-et az expozíciós üveglapra helyezett eredeti példányokra. Ha egy köteg eredetit tölt be az automatikus dokumentum behúzóba (ADF), az eredetik egymás után automatikusan beolvasásra kerülnek. Az ADF egyidejűleg olvassa be az eredeti példányok mindkét oldalát. 3. Expozíciós üveglap Ide helyezze az eredetiket a másolandó oldallal lefelé. 4. Kezelőpanel Lásd az "Útmutató a készülék kezelőpaneljének neveihez és funkcióihoz" fejezetet. 5. Nyomtatópatron fedele Nyissa fel a festékpatronok cseréjéhez. 6. Elülső bal fedél Nyissa ki az elakadt papír kivételéhez vagy a főkapcsoló be-/kikapcsolásához. 7. Elülső jobb fedél Nyissa ki a papírelakadás megszüntetéséhez. 8. Papíradagolók (1 3. adagoló) Ide helyezze be a papírt! Az 1. adagoló egy tandem tálca, amelyben a bal oldalon lévő papír automatikusan a jobb oldalra továbbítódik, ha ott elfogyott a papír. A papír betöltésekor egy jelzőfény világít az adagoló elülső bal oldalán. 9. Hálózati főkapcsoló Ennek segítségével áramtalaníthatja a gépet. A hálózati főkapcsolónak bekapcsolva kell lennie a normál működés során. A kapcsoló a bal első fedél alatt van. További részletekért lásd a Karbantartás és specifikációk című részt. 24

33 Az alkatrészek neveinek és funkcióinak ismertetése Elölnézet és jobb oldali nézet 1 2 CWW Figyelmeztetés lámpa Lásd 26. o. "A figyelmeztetőlámpa funkciói". 2. Az automatikus adagoló hosszabbítója Nagy papír rögzítéséhez húzza ki a hosszabbító kart. 25

34 2. Kezdeti lépések Hátulnézet és bal oldali nézet CWW Szellőzőnyílások Megakadályozza, hogy a készülék túlmelegedjen. 2. Érintésvédelmi kapcsoló Az áramütéstől védi a felhasználót. A biztonsági megszakító ellenőrzéséről lásd: "Checking the Earth Leakage Breakers", Maintenance and Specifications. A figyelmeztetőlámpa funkciói A nyomtatóra szerelt figyelmeztetés lámpát ne tolja és ne húzza erővel. Ezzel a lámpa, illetve a nyomtató meghibásodását, illetve károsodását okozhatja. 26

35 Az alkatrészek neveinek és funkcióinak ismertetése CUV121 A figyelmeztetés lámpa kigyulladása jelzi a felhasználónak az esetleges papírelakadásokat vagy a papír kifogyását. A lámpa színei és a színek jelentései a következők: Lámpa Állapot Az alsó lámpa kéken világít. Az alsó lámpa kéken villog. A felső lámpa pirosan világít. Nyomtatás Szkennelés Adatbevitel Hiba (Példa) Amikor szervizhívás üzenet jelenik meg. Papírelakadás Kifogyott a papír Kifogyott a festék Memóriatúlcsordulás Olvassa el a kezelőpanelen megjelenő üzenetet, és hajtsa végre a megfelelő lépéseket. További részleteket lásd: "When Messages Appear", Troubleshooting. 27

36 2. Kezdeti lépések Lámpa A felső lámpa sárgán villog. Figyelmeztetés (Példa) Állapot Majdnem elfogyott a festék. A használtfesték-tartály majdnem megtelt. Olvassa el a kezelőpanelen megjelenő üzenetet, és hajtsa végre a megfelelő lépéseket. További részleteket lásd: "When Messages Appear", Troubleshooting. 28

37 A készülék kiegészítőinek funkciói A készülék kiegészítőinek funkciói A készülék külső kiegészítőinek funkciói CWW Booklet Finisher SR5060 Szortírozza, kötegeli, tűzi és lyukasztja a több oldalból álló másolatokat. A gerinctűző funkció a másolatokat középen össze tudja tűzni és füzetté tudja hajtogatni. A következő papírtálcák alkotják: Felső finisertálca Mozgó finisertálca Füzetkészítő finisertálca A másolatok kilyukaszthatók, ha az opcionális lyukasztó egység telepítve van a finisherre. 2. Élvágó A könyvtömb külső élét vágja le a könyvtömb gerincfűzése után. 3. Spirálozó A papírlapok spirálozására szolgál. 4. Többszörös hajtást végző egység A következő hajtásokat alkalmazza: Félhajtás, Levél kihajtás, Levél behajtás, Dupla párhuzamos hajtás, Kapuhajtás és Z-hajtás. 5. Fedő-/hátlapadagoló Beilleszti a fedő- és közteslapokat a másolt vagy nyomtatott papírlapok közé. 29

38 2. Kezdeti lépések 6. Papírkisimító egység Kisimítja a lapok gyűrődéseit, hogy ne akadjon el a papír. 7. Széles LCT Ezekbe az adagolókba összesen legfeljebb papírlapot lehet betölteni. Betölthet papírt SRA3 vagy méretig 1 / Finisher SR5050 Szortírozza, kötegeli, tűzi és lyukasztja a több oldalból álló másolatokat. A következő papírtálcák alkotják: Felső finisertálca Mozgó finisertálca A másolatok kilyukaszthatók, ha az opcionális lyukasztó egység telepítve van a finisherre. 9. Kötés egysége Ragasztó alkalmazásával összefűzi az oldalakat egyetlen füzetté. 10. Megosztott másolás csatlakozója 11. LCT Lehetővé teszi a megosztott másolás funkció használatát. Az adagolóba legfeljebb 4550 papírlapot lehet tölteni. 12. Többlapos kézi adagoló (7. adagoló) Ezekbe az adagolókba összesen legfeljebb 500 papírlapot lehet betölteni. 30

39 A kijelző nyelvének módosítása A kijelző nyelvének módosítása A kijelzőn megjelenő információ nyelve megváltoztatható. Az alapértelmezett beállítás az angol nyelv. 1. Tartsa lenyomva a [Nyelv] gombot, amíg a megfelelő nyelv meg nem jelenik. CWW225 31

40 2. Kezdeti lépések A [Kezdőképernyő] használata Az egyes funkciók ikonjai megjelennek a [Kezdőképernyő]-n. A gyakran használt programokhoz vagy weboldalakhoz parancsikonokat rendelhet hozzá a[kezdőképernyőn]. A hozzáadott parancsikonok megjelennek a [Kezdőképernyőn]. A programok vagy weboldalak könnyen előhívhatók a parancsikonok megnyomásával. A [Kezdőképernyő] megjelenítéséhez nyomja meg a [Kezdőképernyő] gombot CWW [Másoló] Nyomja meg a másolatok készítéséhez. A másolás funkció használatának részleteivel kapcsolatban lásd: Copy/ Document Server. 2. [Szkenner] Nyomja meg az eredetik szkenneléséhez és a képek fájlként való mentéséhez. A szkenner funkció használatával kapcsolatos részletekért lásd: Scan. 3. [Nyomtató] Nyomja meg a készülék nyomtatóként való használatának beállításaihoz. A nyomtató funkció beállításainak részleteivel kapcsolatban lásd: Print című kézikönyvet. 4. Kezdőképernyő képe Megjeleníthet olyan képeket a [Kezdőképernyőn], mint például a vállalati embléma. A kép módosításáról lásd: Convenient Functions. 5. / Nyomja meg a lapozáshoz, ha az ikonok nem egyetlen lapon jelennek meg. 32

41 A [Kezdőképernyő] használata 6. Parancsikon Programokhoz vagy weboldalakhoz parancsikonokat rendelhet hozzá a[kezdőképernyőn]. A parancsikonok regisztrálásával kapcsolatban lásd: 33. o. "Ikonok hozzáadása a [Kezdőképernyőhöz]". A programszám a parancsikon alján jelenik meg. 7. [Címlista kezelése] A gomb megnyomásával a címlista jeleníthető meg. A címjegyzék használatáról A készülék csatlakoztatása/ Rendszerbeállítások című útmutatóban olvashat. 8. [Böngésző] Nyomja meg a weboldalak megjelenítéséhez. A készülék böngésző funkciójának használatával kapcsolatos részletekért lásd: Convenient Functions. 9. [Dokumentum szerver] Nyomja meg a készülék merevlemezén található dokumentumok tárolásához vagy nyomtatásához. A Dokumentum szerver használatának részleteivel kapcsolatban lásd: Copy/ Document Server. Ikonok hozzáadása a [Kezdőképernyőhöz] A böngésző funkció használatával parancsikonokat készíthet a másoló vagy a szkenner módban elérhető programokhoz vagy a Kedvencek közé elmentett weboldalakhoz. Megtekintheti a beágyazott szoftveralkalmazások funkcióihoz rendelt, de a [Kezdőképernyőről] törölt parancsikonokat. Dokumentum szerver módban a programokhoz tárolt gyorsgombok nem regisztrálhatók a [Kezdőképernyő] számára. A standard képernyőn a gyorsgomb neve maximum 32 karakterig jeleníthető meg. Ha a gyorsgomb neve hosszabb 32 karakternél, a 32. karakter helyett "..." jelenik meg. Az egyszerűsített képernyőn maximum 30 karakter jeleníthető meg. Ha a gyorsgomb neve hosszabb 30 karakternél, a 30. karakter helyett "..." jelenik meg. Program készítéséről bővebben, lásd: 37. o. "Gyakran használt funkciók regisztrálása". Weboldalak regisztrálása a Kedvencekhez, lásd: "Specifying the Settings for Favorites", Convenient Functions. A Közös kedvencek között regisztrált weboldalakra mutató hivatkozások regisztrálhatók a [Kezdőképernyőn]. Ha a felhasználói hitelesítés engedélyezve van, a Kedvencek felhasználónként csoportba regisztrált weboldalakra mutató hivatkozások a felhasználó [Kezdőképernyőjén] is regisztrálhatók. A [Program] képernyő használatával történő hivatkozás készítésével kapcsolatban lásd, "Registering a Shortcut to a Program to the [Home] Screen". Legfeljebb 72 funkcióhoz készíthet parancsikont. Ha eléri a maximumot, töröljön néhány használaton kívüli ikont. Részleteket lásd: Convenient Functions. 33

42 2. Kezdeti lépések Az ikonok helyét megváltoztathatja. Részleteket lásd, "Changing the Order of Icons on the [Home] Screen", Convenient Functions. Ikonok hozzáadása a [Kezdőképernyőhöz] a Web Image Monitor segítségével 1. Indítsa el a Web Image Monitor-t. A részletekért lásd: "A Web Image Monitor használata", A készülék csatlakoztatása/ Rendszerbeállítások. 2. Jelentkezzen be a Web Image Monitor programba adminisztrátorként. Részleteket lásd, Biztonsági útmutató. 3. Mutasson az [Eszközkezelés] elemre, majd válassza az [Eszköz kezdőképernyőjének kezelése] lehetőséget. 4. Kattintson az [Ikonok szerkesztése] lehetőségre. 5. Mutasson az azon a helyen lévő [ Ikon hozzáadható.] elemre, ahol ikont szeretne létrehozni, és kattintson a [ Hozzáadás] elemre. 6. Válassza ki a hozzáadandó parancsikon funkcióját vagy ikonját. 7. Négyszer kattintson az [OK] gombra. Ikonok hozzáadása a [Kezdőképernyőhöz] a Felh. eszk. segítségével A következő eljárással a másoló program parancsikonját regisztrálhatja a [Kezdőképernyőn]. 1. Egy program regisztrálása 2. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. CWW222 34

43 A [Kezdőképernyő] használata 3. Nyomja meg a [Kezdőképernyő szerk.] gombot. 4. Nyomja meg az [Ikon hozzáadása] gombot. 5. Nyomja meg a [Tárolás] fület. 35

44 2. Kezdeti lépések 6. Ellenőrizze, hogy a [Másoló tárolás] van-e kiválasztva. 7. Válassza ki a hozzáadni kívánt programot. 8. Adja meg azt a pozíciót, ahol az [Üres] lehetőség megjelenik. 9. Nyomja meg az [OK] gombot. 10. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. Nyomja meg a [ ellenőrzéséhez. ] képernyő jobb felső sarkát az egyszerűsített kijelző pozíciójának 36

45 Gyakran használt funkciók regisztrálása Gyakran használt funkciók regisztrálása Funkcióbeállítások tárolása Funkciótól függően a regisztrálható programok száma eltérő lehet. Másoló: 50 program Dokumentum szerver: 25 program Szkenner: 25 program Az alábbi beállítások regisztrálhatók a programokhoz: Másoló: Eredeti típusa, fedettség, Eredeti mérete, Vegyes méretek, Köteg, Eredeti tájolása, Fordított tájolás, papírtálca, Fájl tárolása (kivéve Felhasználónév, Fájlnév, és Jelszó), Automatikus kicsinyítés / nagyítás, Margó létrehozása, Kimenet/ Testreszabás funkció/ Finiser, Bélyeg (kivéve Kezdési szám módosítása Bélyeg szövegében), Fedél/ betétlap, Szerkesztés, Dup. / Kombinálás/ Sorozat, Kicsinyítés/ nagyítás, példányszám Dokumentum szerver (a kiinduló dokumentum nyomtatási képernyőjén): Kimenet/ finiser, Bélyeg, Fedőlap/közt.lap, Szerkesztés, Kétold. / Könyv, nyomatok száma Szkenner: Szkennelési beállítások, fényerősség, Ered. adag.-nak típusa, Fájlnév / típus (kivéve a következőkhöz: Biztonsági beáll. és Kezdő szám ), Fájl tárolása (kivéve a következőkhöz: Felhasználói név, Fájlnév, és Jelszó), a Címjegyzékben kijelölt célállomások, Előnézet, Szöveg, Tárgy, Biztonság, Vételről ért. Ez a rész bemutatja a funkciók regisztrálásának módját a programban egy másoló funkció példával. 1. Nyomja meg a kezelőpanel bal alsó sarkában lévő [Kezdőképernyő] gombot, majd a [Másoló] ikont a [Kezdőképernyőn]. CWW Állítsa be úgy a másolási beállításokat, hogy minden tárolni kívánt beállítás ki legyen választva. 37

46 2. Kezdeti lépések 3. Nyomja meg a [Tárolás] gombot. 4. Nyomja meg a [Regisztrálás] gombot. CWW Nyomja meg a tárolni kívánt program sorszámát. 6. Adja meg a program nevét. 7. Nyomja meg az [OK] gombot. 8. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. A programok neve legfeljebb 40 karaktert tartalmazhat. Ha az adott program alapértelmezettként van regisztrálva, a [Tárolás] gomb megnyomása nélkül az alapértelmezett értékek töltődnek be a beállítások törlése vagy a működtető kapcsoló bekapcsolása után. Lásd: "Changing the Default Functions of the Initial Screen", Convenient Functions. Ha egy programban megadott adagoló üres és van azonos méretű papírt tartalmazó másik adagoló, akkor a készülék a [Papíradagoló prioritás: Másoló] beállításnál megadott adagolót használja először. A részleteket lásd: "System Settings", Connecting the Machine/ System Settings. A készülék címlistájában regisztrált célállomások programokban is regisztrálhatók szkenner módban. 38

47 Gyakran használt funkciók regisztrálása Szkenner módban csak akkor regisztrálhatók célállomások programokba, ha a [Szkennerbeállítások] között található [Célállomások beállításának tárolása] beállítás értéke [Célállomások beleértve]. A beállításokról a Szkenner című útmutatóban olvashat. Védelmi kóddal rendelkező mappacélállomások nem regisztrálhatók a szkenner mód programjába. A programok nem törlődnek az áramellátás kikapcsolásával vagy a [Törlés] gomb megnyomásával, hacsak a tartalmat nem törlik vagy nem regisztrálja újra. A ikonnal jelölt tárolt programok már tartalmaznak beállításokat. A programok regisztrálhatók a [Kezdőképernyőn], és onnan könnyen előhívhatók. Részleteket lásd: "Registering a Shortcut to a Program to the [Home] Screen", Convenient Functions és 33. o. "Ikonok hozzáadása a [Kezdőképernyőhöz]". Dokumentum szerver módban a programokhoz tárolt gyorsgombok nem regisztrálhatók a [Kezdőképernyő] számára. Példák a tárolásra Másoló mód Program neve Program leírása Hatás Eco másolás Dátumozott bizalmas másolat Konferancia anyagok másolata Magazin másolat Állítsa be a [Komb.2 old.-ra] lehetőséget a [Kétold./Komb./Sor.] lehetőségnél. A [Bélyeg] lehetőségnél álítsa be a [BIZALMAS] értéket a [Bélyegzési minták] és [Dátum bélyeg] lehetőségnél. Állítsa be a [Komb.2 old.-ra] értéket a [Kétold./Komb./Sor.] lehetőségnél, valamint a [Tűzés] értéket a [Kimenet/Testreszabás funkció/finiser] lehetőségnél. Válassza a [Magazin] értéket a [Kétold./ Kombináció/Sorozat] beállításnál és a [Tűzés: középen] értéket a [Kimenet/Testreszabás funkció/finiser] beállításnál. Papírt és festéket takaríthat meg. A dátum és a "BIZALMAS" bélyeg használatával fokozhatja a biztonsági figyelmeztetés mértékét a másolatokon. Hatékonyan másolhat konferencia anyagokat. Papírt takaríthat meg. Olyan nyomtatási munkákat is végezhet házon belül, mint például szórólapok készítése, így a továbbiakban már nincs szükség külsős nyomdai cég bevonására. 39

48 2. Kezdeti lépések Program neve Program leírása Hatás Egységes méretű másolat Cégnév bélyeggel ellátott másolat Z-hajtás másolat Bélyeg másolat Másolat tárolása: XXXX (az XXXX jelölés a mappa nevét jelöli) Adjon meg [Vegyes méreteket] és [Automatikus kicsinyítést/ Nagyítást]. Állítsa be az [Egyéni bélyegzés] paramétert a [Bélyeg] lehetőségnél. Állítsa be a [Z-hajtás] paramétert a [Kimenet/Testreszabás funkció/ Finiser] lehetőségnél. Állítsa be a [Komb. 1 old-ra] paramétert a [Kétold./Komb./Sor.] lehetőségnél. Adjon meg egy mappát a [Célmappa a tároláshoz] beállításnál a [Fájl tárolása] részen. Különböző méretű eredetiket másolhat azonos méretű papírra, amelyek így könnyebben kezelhetők. Cégének nevét bélyegezheti a másolatokra. A cégnevet előre be kell regisztrálni a készüléken. Az A3 méretű papír A4 méretűre lesz hajtva. Különböző méretű eredetiket másolhat azonos méretű papírra, amelyek így könnyebben kezelhetők. Egy lapra akár nyolc oldalt is másolhat, így papírt takaríthat meg. Mappák használatával felhasználónevenként vagy a használatnak megfelelően szervezheti a tárolt fájlokat. Szkenner mód Program neve Program leírása Hatás Könnyű PDF szkennelés Nagy tömörítésű PDF szkennelés Válassza a [Színes: szöveg/ fénykép] lehetőséget a [Szkennelési beállítások] között. A [Fájlnév / típus] lehetőségnél válassza a [PDF] paramétert a [Fájltípus] lehetőségnél, majd írja be a vállalat adatait, pl. "Londoni részleg: napi jelentés" a [Fájlnév] alatt. Válassza a [Színes: szöveg/ fénykép] értéket a [Szkennelési beállítások], illetve a [Nagy tömörítésű PDF] értéket a [Fájlnév / típus] beállításnál. Hatékonyan szkennelhet dokumentumokat. A tároláshoz és küldéshez tömörítheti a beszkennelt dokumentumok adatméretét. 40

49 Gyakran használt funkciók regisztrálása Program neve Program leírása Hatás Szkennelés hosszútávú tároláshoz Egységes méretű szkennelés Szkennelés digitális aláíráshoz Szkennelés fájl felosztáshoz Nagy felbontású szkennelés Kötegelt szkennelés Szkennelés a következőbe: XXXX (az XXXX a célállomás nevét jelöli) Nyomja meg a [PDF/A] gombot a [Fájlnév / típus] alatt. A [Szkennelési beállítások] között válassza a [Szkennelési mér.] részen elérhető [Vegyes méretű ered.] értéket, és adja meg a szkennelt adatok végleges méretét a [Szerkesztés] rész [Kics./nagy.] beállításánál. A [Fájlnév / típus] részen a [Fájltípus] értékeként válassza a [PDF] lehetőséget, illetve adja meg a [Digitális aláírás] értéket is. Adja meg a [Szétválasztás] értéket az [Ered. adag.-nak típ.] lehetőségnél. A [Fájltípus/név] paraméterben adjon meg TIFF formátumot a [Fájltípusban]. A [Szkennelési beáll.] lehetőségnél magasabb felbontást is megadhat. Válassza a [Kötegenként] paramétert az [Ered. adag.-nak típ.] lehetőségnél. Jelölje ki a készülék címlistájába regisztrált listában az - vagy mappacélállomásokat, majd adja meg a szkennelési beállításokat. Könnyedén digitalizálhatja a dokumentumokat "PDF/A" fájlformátumba, ami a hosszabb távú tárolásra alkalmas. Szkennelt adatok ismételt nyomtatása esetén kihagyhatja ezt a lépést. Digitális aláírást adhat a fontos dokumentumokhoz, így az adatlehallgatás észlelhető. Egy többoldalas eredetit egyetlen fájlként olvashat be, ha meghatározott oldalszámú csoportokra bontja. A szkennelt dokumentum megtartja az eredeti dokumentum részletességét, de az adat mérete jóval nagyobb lehet. Nagy mennyiségű eredetik szkennelése esetén több szkennelést végezhet egy feladatban. Ha gyakran használt célállomásokat és szkennelési beállításokat regisztrál, akkor szkennelt fájl küldésekor nem kell ezeket megadnia. 41

50 2. Kezdeti lépések Program neve Program leírása Hatás Szkennelt anyag tárolása: XXXX (az XXXX jelölés a mappa nevét jelöli) Adjon meg egy mappát a [Célmappa a tároláshoz] beállításnál a [Fájl tárolása] részen. Mappák használatával felhasználónevenként vagy a használatnak megfelelően szervezheti a tárolt fájlokat. A telepített opcióktól függően egyes funkciók nem regisztrálhatók. A részleteket lásd: "Functions Requiring Optional Configurations", Getting Started. A fenti programnevek csak példák. Bármilyen, a célnak megfelelő programnevet regisztrálhat. A vállalati adatoktól vagy a szkennelt dokumentumok típusától függően program regisztrálása nem javasolt. 42

51 A tápellátás ki-/bekapcsolása A tápellátás ki-/bekapcsolása A főkapcsoló a készülék bal oldalán, felül található. A kapcsoló bekapcsolásával a főkapcsoló bekapcsol, és a a kezelőpanel jobb oldalán főkapcsoló jelzőlámpája felgyullad. A kapcsoló kikapcsolásával a főkapcsoló kikapcsol, és a a kezelőpanel jobb oldalán főkapcsoló jelzőlámpája elalszik. Ilyenkor a készülék nincs áram alatt. Ellenőrizze, hogy a kiegészítők mennyi áramot fogyasztanak, majd csatlakoztassa ezeket egy közeli aljzathoz, de ne ahhoz, amelyhez a főkészülék van csatlakoztatva. A fő áramellátás bekapcsolása 1. Győződjön meg arról, hogy a hálózati kábel stabilan csatlakozik-e a fali konnektorhoz. 2. Nyissa ki a főkapcsoló fedelét, és nyomja meg a főkapcsolót. A főkapcsoló jelzőlámpa világít. CWW213 A fő áramellátás kikapcsolása Amikor a tápkábelt kihúzza a fali dugaljból, mindig a villásdugaszt fogja meg, ne a tápkábelt. Ha a kábelt húzza, az károsíthatja a tápkábelt. Ha sérült tápkábelt használ, az tűzveszélyes és áramütést okozhat. Művelet közben ne kapcsolja ki a készüléket. Ne nyomja le folyamatosan a főkapcsolót, amikor kikapcsolja azt. Ha így tesz, kényszerkikapcsolást hajt végre, amivel a készülék merevlemezének vagy memóriájának a sérülését okozhatja. 43

52 2. Kezdeti lépések 1. Nyissa ki a főkapcsoló fedelét, és nyomja meg a főkapcsolót. A főkapcsoló jelzőláma kialszik. A készülék kikapcsolásakor a főkapcsoló lámpája automatikusan kialszik. Ha a kezelőpanel képernyője nem kapcsol ki, vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. 44

53 Bejelentkezés a készülékre Bejelentkezés a készülékre Amikor a hitelesítési képernyő látható Ha az Alapvető hitelesítés, Windows hitelesítés, LDAP hitelesítés, vagy az integrációs szerver hitelesítés aktív, a kijelzőn megjelenik a hitelesítés képernyő. A készülék csak azt követően használható, hogy megadta saját bejelentkezési felhasználónevét és bejelentkezési jelszavát. Ha a Felhasználói kódos hitelesítés be van kapcsolva, a felhasználói kód megadása nélkül a készülék nem használható. Ha tudja használni a készüléket, akkor be van jelentkezve. Ha kilép a működési állapotból, akkor kijelentkezett. Amennyiben be van jelentkezve a készülékbe, és már nem kívánja azt használni, az illetéktelen használat megakadályozása érdekében mindig jelentkezzen ki. A Belépési név, Belépési jelszó és Felhasználói kód a felhasználói rendszergazdától kérhető. A felhasználói hitelesítéssel kapcsolatos részletekért lásd: Biztonsági útmutató. A Felhasználói kód, amelyet afelhasználói kód hitelesítése alatt kell megadni, a Címjegyzékben regisztrált Felhasználói kód numerikus értéke. Felhasználói kód hitelesítése a kezelőpanel segítségével Ha a Felhasználói kód hitelesítése be van kapcsolva, egy képernyő jelenik meg a Felhasználói kód megadására. 1. Adja meg a (legfeljebb 8 számjegyből álló) Felhasználói kód értékét, majd nyomja meg az [OK] gombot. Belépés a kezelőpanel segítségével Ez a rész bemutatja, hogy hogyan léphet be a készülékbe, ha az Alapvető hitelesítés, Windows hitelesítése, LDAP hitelesítés vagy Integrált szerver hitelesítése be van kapcsolva. 45

54 2. Kezdeti lépések 1. Nyomja meg a [Belépés] gombot. 2. Amit először Belépési név-ként adja meg a megfelelő nevet, majd nyomja meg az [OK] gombot. 3. Adja meg a Belépési jelszó-t, majd nyomja meg az [OK] gombot. Miután megtörtént a felhasználó hitelesítése, megjelenik az éppen használt funkció képernyője. Kilépés a kezelőpanel segítségével Ez a rész bemutatja, hogy hogyan léphet ki a készülékből, ha az Alapvető hitelesítés, Windows hitelesítése, LDAP hitelesítés vagy az Integrált szerver hitelesítése be van kapcsolva. Amennyiben már nem kívánja használni a készüléket, az illetéktelen használat megakadályozása érdekében mindig jelentkezzen ki. 1. Nyomja meg a [Bejelentkezés/Kijelentkezés] gombot. 2. Nyomja meg az [Igen] gombot. CWW226 46

55 Az eredetik elhelyezése Az eredetik elhelyezése Eredetik ráhelyezése az expozíciós üveglapra Ne nyúljon a csuklópántokhoz és az üveglaphoz, amikor leereszti az automatikus eredeti lapadagolót. Ha mégis így tesz, sérülést okozhat és becsípheti az ujjait. Az automatikus adagolót nem szabad erővel felemelni. Ellenkező esetben az automatikus adagoló fedele kinyílhat vagy megsérülhet. 1. Emelje fel az automatikus adagolót. Győződjön meg arról, hogy az automatikus adagolót több mint 30 fokos szögben megemeli. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a készülék nem ismeri fel helyesen az eredeti méretét. 2. Helyezze az eredetit a másolandó oldallal lefelé az üveglapra. Az eredetit a bal hátsó sarokhoz igazítsa. Az első szkennelendő oldallal kezdje. 1 CWW Illesztőjel 3. Engedje lejjebb az automatikus lapadagolót. Eredetik behelyezése az automatikus dokumentumadagolóba Győződjön meg arról, hogy az érzékelő szabadon van, és az eredetik rendezett módon vannak betöltve. Ellenkező esetben a készülék rosszul ismerheti fel az eredetit, vagy papírelakadásra vonatkozó üzenetet jeleníthet meg. Arra is ügyeljen, hogy ne helyezzen eredetiket vagy más tárgyakat a felső borításra. Ellenkező esetben hibás működés jelentkezhet. 47

56 2. Kezdeti lépések 21 CWW Érzékelők 1. A papírvezető elemet állítsa be az eredeti méretéhez. 2. Az összerendezett eredeti példányokat a nyomtatott oldallal felfelé helyezze az automatikus dokumentumadagolóba. Ne tegyen be a határoló jelzésnél magasabb dokumentumköteget. Az első oldalnak kell felül lenni. 2 CWW Határoló jel 2. Eredeti papírvezető elem 48

57 3. Másolás Ez a fejezet a másoló gyakran használt funkcióit és műveleteit ismerteti. Az ebben a fejezetben nem található információkat lásd: Másolás/ Dokumentumszerver a mellékelt CD-ROM lemezen. Alapvető másolási lépések Az eredetik másolatának elkészítéséhez helyezze azokat az expozíciós üveglapra vagy az ADF-be. Amikor elhelyezi az eredetit az üveglapon, mindig az első oldallal kezdje a másolást. Az automatikus adagolóból (ADF) történő másolás esetén az első oldal mindig legfelül legyen. Az eredeti dokumentum elhelyezése az expozíciós üveglapon: lásd, 47. o. "Eredetik ráhelyezése az expozíciós üveglapra". Az eredeti elhelyezése az automatikus lapadagolóban: lásd, 47. o. "Eredetik behelyezése az automatikus dokumentumadagolóba". Nem normál papírra történő másolás esetén a használt papír súlya alapján adja meg a papír típusát a [Papíradag. beállításai] között. A részletekről lásd: "Changing Tray Paper Settings", Paper Settings. 1. Nyomja meg a [Kezdőképernyő] gombot a kezelőpanel bal alsó részén, majd nyomja meg a [Másoló] ikont a [Kezdőképernyőn]. CWW Győződjön meg arról, hogy nem maradtak a memóriában korábbi beállítások. Ha megmaradtak a korábbi beállítások, nyomja meg az [Alaphelyzet] gombot. 3. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. 4. Végezze el a kívánt beállításokat. 5. Írja be a másolatok számát a számgombok segítségével. A legnagyobb megadható másolási mennyiség Nyomja meg a [Start] gombot. Az eredeti expozíciós üveglapra helyezésekor nyomja meg a [ ] gombot, miután az összes eredeti beolvasása megtörtént. Némelyik funkció, mint például a Kötegenként módhoz szükség 49

58 3. Másolás lehet arra, hogy megnyomja a [ ] gombot, amikor az eredetiket behelyezte az ADF-be. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 7. Ha a másolási feladatot befejezte, nyomja meg az [Alaphelyzet] gombot a beállítások törléséhez. 50

59 Autom. kics./nagy. Autom. kics./nagy. A készülék automatikusan meghatározza az eredeti méretét, majd a megadott papírméret alapján kiválasztja a megfelelő méretarányt. CKN008 Ha az [Aut. kics./nagy.] gomb megnyomása után megad egy méretarányt, az[aut. kics./nagy.] opció törlődik, és a dokumentumot nem lehet automatikusan elforgatni. Ez a funkció akkor lehet hasznos, ha különböző méretű eredetikről ugyanolyan méretű lapra szeretne másolatokat készíteni. Ha az eredeti dokumentum tájolása eltér annak a papírnak a tájolásától, amelyre a másolatot készíti, a készülék elforgatja az eredeti dokumentumot 90 fokkal, hogy az ráférjen a másolólapra (másolás elforgatással). Például, az A3 (11 17) méretű eredetik A4 (8 1 / 2 11) papírra másolásához válassza ki azt a papíradagolót, amelybe A4 (8 1 / 2 11) méretű papírt töltött, majd nyomja meg az [Autom. kics./nagy.] gombot. Az eredeti dokumentumot a készülék automatikusan elforgatja. A másolat elforgatásával kapcsolatos részletekért lásd: "Rotate Copy", Copy/ Document Server. A következő méretű és tájolású eredetiket lehet használni ennél a funkciónál: (elsősorban Európa) Eredeti helye Eredeti dokumentum mérete és tájolása Üveglap A3, B4 JIS, A4, B5 JIS, A5, 8 1 / 2 13 ADF (automatikus eredeti behúzó) A3, B4 JIS, A4, B5 JIS, A5, B6 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 1 / 2 13 (főleg Észak-Amerika) Eredeti helye Eredeti dokumentum mérete és tájolása Üveglap 11 17, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 11, 5 1 / / 2 51

60 3. Másolás Eredeti helye ADF (automatikus eredeti behúzó) Eredeti dokumentum mérete és tájolása 11 17, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 11, 5 1 / / 2, 10 14, 7 1 / / 2, A3, A4 1. Nyomja meg az [Autom. kics./nagy.] gombot. 2. Válassza ki a papírméretet. 3. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a [Start] gombot. 52

61 Kétoldalas másolás Kétoldalas másolás Két egyoldalas, vagy egy kétoldalas lapot egy lap két oldalára másol. A másolás során a kötési margó kialakítása érdekében a kép eltolásra kerül. CKN009 A készülék a Kétoldalas másolás két típusát támogatja. 1 oldalas 2 oldalas Két egyoldalas lapot egy lap két oldalára másol. 2 oldalas 2 oldalas Egy kétoldalas lapot egy kétoldalas lapra másol. Az eredményül kapott másolat függ az eredeti behelyezésének tájolásától ( vagy ). Eredeti dokumentum tájolása és a másolatok A papír mindkét oldalára történő másolásához válassza ki az eredeti és a másolat tájolását attól függően, hogy kívánja a nyomatot megjeleníteni. Eredeti dokumentum Az eredeti dokumentumok behelyezése Eredeti tájolás Tájolás Másolás Egy irányban Fejjel lefelé 53

62 3. Másolás Eredeti dokumentum Az eredeti dokumentumok behelyezése Eredeti tájolás Tájolás Másolás Egy irányban Fejjel lefelé 1. Nyomja meg a [Kétold./Komb./Sorozat] gombot. 2. Győződjön meg arról, hogy a [Kétoldalas] funkció be van jelölve. Ha a [Kétoldalas] funkció nincs bejelölve, nyomja meg a [Kétoldalas] gombot. 3. Válassza ki az[1 oldalas 2 oldalas] vagy [2 oldalas 2 oldalas] lehetőséget attól függően, hogyan kívánja tájolni a kijövő dokumentumot. Ha meg szeretné változtatni az eredeti vagy a másolat tájolását, nyomja meg a [Tájolás] gombot. 4. Nyomja meg az [OK] gombot. 5. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. 54

63 Kétoldalas másolás 6. Válassza ki az eredeti tájolását. 7. Nyomja meg a [Start] gombot. Az eredeti példány és a másolat tájolásának megadása Ha az eredeti példány kétoldalas vagy ha a papír mindkét oldalára szeretne másolni, akkor válassza ki az eredeti példányok és a másolatok tájolását. Egy irányban Fejjel lefelé CKN011 CKN Nyomja meg a [Tájolás] gombot. 55

64 3. Másolás 2. Ha az eredeti példány kátoldalas, az [Eredeti:] beállításnál az [Egy irányban], vagy a [Fejjel lefelé] értéket adja meg. 3. A [Másolat:] beállításnál az [Egy irányban], vagy a [Fejjel lefelé] értéket adja meg. 4. Nyomja meg az [OK] gombot. 56

65 Kombinált másolás Kombinált másolás Ebben az üzemmódban kiválasztható az automatikus másolási arány és az eredetik egyetlen papírlapra másolhatók. A készülék a méretarányt a % érték között választja ki. Ha az eredeti dokumentumok tájolása eltér a másolópapír tájolásától, a készülék automatikusan elfordítja a képet 90 fokkal, hogy a másolatok iránya megfelelő legyen. Az eredeti dokumentum tájolása és a képek pozíciója a másolaton a Kombináció funkció használatakor A Kombináció képének pozíciója eltér az eredeti tájolásától és a kombinálandó eredetik számától függően. Álló ( ) eredetik CKN015 Fekvő ( ) eredetik Az eredeti dokumentumok elhelyezése (az ADF-be helyezett dokumentumok) A Kombináció funkcióban a másolási rend alapértelmezett értéke [Balról jobbra]. Az ADF-ben az eredetik jobbról balra történő másolásához helyezze be azokat fejjel lefelé. Az eredeti dokumentumok balról jobbra olvasandók CKN016 57

66 3. Másolás CKN010 Az eredeti dokumentumok jobbról balra olvasandók CKN017 Egyoldalas kombináció Több oldalt egyesít egy adott lap egy oldalára. CKN014 Az egyoldalas kombinálásnak hat típusa van. 2 egyoldalas lap Komb. 1 old-ra Két egyoldalas eredetit egy lap egyetlen oldalára másol. 4 egyoldalas lap Komb. 1 old-ra Négy egyoldalas eredetit egy lap egyetlen oldalára másol. 8 egyoldalas lap Komb. 1 old-ra Nyolc egyoldalas eredetit egy lap egyetlen oldalára másol. 2 kétoldalas lap Komb. 1 old-ra Egy kétoldalas eredetit egy lap egyetlen oldalára másol. 58

67 Kombinált másolás 4 kétoldalas lap Komb. 1 old-ra Két kétoldalas eredetit egy lap egyetlen oldalára másol. 8 kétoldalas lap Komb. 1 old-ra Négy kétoldalas eredetit egy lap egy oldalára másol. 1. Nyomja meg a [Kétold./Komb./Sorozat] gombot. 2. Nyomja meg a [Kombináció] gombot. 3. Az [Eredeti:] beállításnál válassza az [1 oldalas], vagy a [2 oldalas] értéket. Ha a [2 oldalas] beállítást választja, megadhatja a dokumentum tájolását. 4. Nyomja meg a [Komb. 1 old-ra] lehetőséget. 5. Adja meg a kombinálandó eredeti dokumentumok számát. 6. Nyomja meg az [OK] gombot. 7. Válassza ki a papírméretet. 8. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a [Start] gombot. Kétoldalas kombináció Különböző eredeti oldalakat kombinál egyetlen lap két oldalára. 59

68 3. Másolás CKN074 A kétoldalas kombinálásnak hat típusa van. 4 egyoldalas lap Komb.2 old.-ra Négy egyoldalas eredetit másol egyetlen lap két oldalára, oldalanként két eredeti oldallal. 8 egyoldalas lap Komb. 2 old-ra Nyolc egyoldalas eredetit másol egyetlen lap két oldalára, oldalanként négy eredeti oldallal. 16 egyoldalas lap Komb. 2 old-ra 16 egyoldalas eredetit másol egyetlen lap két oldalára, oldalanként nyolc eredeti oldallal. 4 kétoldalas lap Komb. 2 old-ra Két kétoldalas eredetit másol egyetlen lap két oldalára, oldalanként két eredeti oldallal. 8 kétoldalas lap Komb. 2 old-ra Négy kétoldalas eredetit másol egyetlen lap két oldalára, oldalanként négy eredeti oldallal. 2 kétoldalas lap Komb. 16 old-ra Nyolc kétoldalas eredetit másol egyetlen lap két oldalára, oldalanként nyolc eredeti oldallal. 1. Nyomja meg a [Kétold./Komb./Sorozat] gombot. 2. Nyomja meg a [Kombináció] gombot. 60

69 Kombinált másolás 3. Az [Eredeti:] beállításnál válassza az [1 oldalas], vagy a [2 oldalas] értéket. 4. Nyomja meg a [Komb. 2 old-ra] lehetőséget. 5. Nyomja meg a [Tájolás] gombot. 6. Az [Eredeti:] és/vagy a [Másolat:] beállításnál válassza az [Egy irányban], vagy a [Fejjel lefelé] értéket, és nyomja meg az [OK] gombot. 7. Adja meg a kombinálandó eredeti dokumentumok számát. 8. Nyomja meg az [OK] gombot. 9. Válassza ki a papírméretet. 10. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a [Start] gombot. 61

70 3. Másolás Másolás egyedi papírméretre a kézi adagolóból(7. adagoló) 139,7 487,7 mm (5,50 19,20 hüvelyk) vízszintes és 100,0 330,2 mm (3,94 13,00 hüvelyk) függőleges méretű papírt lehet a többlapos kézi adagolóból beadagolni. Megjegyzendő azonban, hogy a vízszintes és függőleges mérettartomány függhet a telepített opcióktól. Ha a nyomatok kiadása a finiser mozgó tálcára történik: Vízszintes méret: 139,7 487,7 mm (5,50 19,20 hüvelyk), függőleges méret: 139,7 330,2 mm (5,50 13,00 hüvelyk) 1. A papírt nyomtatott oldallal felfelé töltse be a kézi adagolóba (7. adagoló). 2. Nyomja meg a [7. adagoló] gombot. 3. Nyomja meg a [Papírméret] gombot. 4. Nyomja meg az [Egyéni méret tárolása] gombot. 5. Adja meg a vízszintes méretet a számgombok segítségével, majd nyomja meg a [ ] gombot. 6. Adja meg a függőleges méretet a számgombok segítségével, majd nyomja meg a [ ] gombot. 7. Nyomja meg kétszer az [OK] gombot. 8. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a [Start] gombot. 62

71 Másolás borítékra Másolás borítékra Ez a fejezet leírja, hogyan lehet másolni szabványméretű és egyéni méretű borítékra. Helyezze az eredeti példányt az expozíciós üvegre és helyezze a borítékot a többlapos kézi adagolóba (7. adagoló)vagy a széles nagyadagolóba. A papír vastagságát a nyomtatásra szánt súlyának megfelelően állítsa be. A papír súlya és vastagsága közötti összefüggéssel, valamint a használható borítékok méretével kapcsolatban lásd: 122. o. "Ajánlott papírméretek és -típusok". A borítékok kezelésével, a támogatott borítékok típusaival és azok betöltésével kapcsolatban, lásd: 139. o. "Borítékok". A Kétoldalas mód nem használható borítékokhoz. Ha a Kétoldalas funkció be van kapcsolva, kapcsolja ki. Egyéni méretű borítékra nyomtatáskor meg kell adnia a boríték méreteit. Adja meg a boríték vízszintes és függőleges hosszát. CWR081 : Vízszintes : Függőleges Vízszintes irányban ne feledje el hozzáadni a teljesen kinyitott fül méretét. Másolás borítékokra a többlapos kézi adagolóból (7. adagoló) 1. A borítékokat a nyomtatandó oldallal felfelé töltse a többlapos kézi adagolóba (7. tálca). 2. Nyomja meg a [7. adagoló] gombot. 63

72 3. Másolás 3. Nyomja meg a [Papírméret] gombot. 4. Adja meg a boríték méretet, majd nyomja meg az [OK] gombot. 5. Nyomja meg az [Speciális papír] gombot. 6. Válassza ki a [Boríték] lehetőséget, majd nyomja meg az [OK] gombot. 7. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a [Start] gombot. Másolás borítékokra a széles nagykapacitású adagolóból A funkció használata előtt adja meg a papírtípust és -méretet a [Papíradag. beállításai] között. A papírtípushoz válassza ki a [Boríték] opciót. A részletekről a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. 1. Válassza ki azt az adagolót, amelybe a borítékokat töltötte. 2. Helyezze be az eredetiket, majd nyomja meg a [Start] gombot. 64

73 Szortírozás Szortírozás A másolatok sorozatokba válogathatók szét, növekvő sorrendben. Szortírozás/Eltolásos szortírozás A másolatok sorozatokba válogathatók szét, növekvő sorrendben. Eltolásos szortírozáshoz finisher szükséges. Amikor egy készlet vagy feladat másolatai elkészültek, a következő másolatot a készülék a könnyebb szétválogatás érdekében eltolja. CKN Válassza a Szortírozás funkciót ( ) a [Szortírozás / Kötegelés] beállításnál. 2. Írja be a kívánt példányszámot a számgombok segítségével. 3. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. A befejezés módjának megerősítéséhez nyomja meg a [Próbamásolat] gombot. 4. Nyomja meg a [Start] gombot. A készletek számának módosítása A másolás során meg tudja változtatni a másolt kötegek számát. Ez a funkció csak akkor használható, ha a Szortírozás funkció van kiválasztva. 1. Amikor a kijelzőn a "Másolás..." üzenet látható, nyomja meg a [Stop] gombot. 65

74 3. Másolás 2. Írja be a példányszámot a számgombok segítségével. 3. Nyomja meg a [Folytatás] gombot. A készülék ismét másolni kezd. 66

75 Adatok tárolása a Dokumentum szerveren Adatok tárolása a Dokumentum szerveren A Dokumentum szerver lehetővé teszi, hogy a másolási funkcióval beolvasott dokumentumokat a készülék merevlemezén tárolja. Így megfelelő körülmények között lehetősége van a dokumentumok későbbi kinyomtatására. A tárolt dokumentumokat a Dokumentum szerver képernyőn ellenőrizheti. További részletekért a Dokumentum szervert illetően lásd: 99. o. "Adattárolás". 1. Nyomja meg a [Fájl tárolása] gombot. 2. Írja be a felhasználónevet, a fájlnevet és ha szükséges, a jelszót is. 3. Adjon meg egy mappát, amelyben szükség esetén tárolható a dokumentum. 4. Nyomja meg az [OK] gombot. 5. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. 6. Adja meg az eredeti dokumentum beolvasási beállításait. 7. Nyomja meg a [Start] gombot. Tárolja a memóriában a beszkennelt eredetiket és egy sorozat másolatot készít. Ha másik dokumentumot akar tárolni, tegyen így a másolás befejeztével. 67

76 68 3. Másolás

77 4. Nyomtatás Ez a fejezet a gyakran használt nyomtatási funkciókat és műveleteket mutatja be. Az ebben a fejezetben nem található információkat lásd: Nyomtatás a mellékelt CD-ROM lemezen. Gyors telepítés A nyomtatómeghajtókat a készülékhez mellékelt CD-ROM-ról egyszerűen telepítheti. A Gyors telepítés használatával a telepítő telepíti a PCL 6 nyomtatóillesztőt a hálózati környezetben, és beállítja a szabványos TCP/IP-portot. Az meghajtók telepítéséhez nyomtatókezelői jogosultsággal kell rendelkeznie. A adminisztrátori jogosultsággal rendelkező csoport tagjaként kell bejelentkeznie. 1. Zárja be valamennyi alkalmazást. (Ezt a kézikönyvet ne zárja be). 2. Helyezze be a nyomtatóhoz mellékelt CD-ROM-ot a számítógép CD-ROM meghajtójába. Ha az [AutoPlay] párbeszédablak megjelenik, kattintson az [SETUP.EXE futtatása] gombra. Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszerben kattintson a meghajtó és a CD-ROM nevére, amikor az megjelenik a képernyő jobb felső sarkában, és kattintson a [Run SETUP.EXE] elemre. 3. Válassza ki a felhasználói felület nyelvét, és kattintson az [OK] gombra. 4. Kattintson a [Gyors telepítés] gombra. 5. A szoftver licencszerződés megjelenik az [Engedélyezési szerződés] párbeszédablakban. A szerződés elolvasása után kattintson az [Elfogadom a szerződést] lehetőségre, majd a [Tovább] gombra. 6. Kattintson a [Következő] gombra. 7. Ezt követően válassza ki a használni kívánt nyomtatómeghajtót a [Válassza ki a nyomtatót] párbeszédablakban. 8. Kattintson a [Telepítés] gombra. 9. A felhasználói kódot, alapértelmezett nyomtatót és megosztott nyomtatót szükség esetén konfigurálja. 10. Kattintson a [Folytatás] gombra. A telepítés elindul. Ha a [Felhasználói fiók ellenőrzése] párbeszédablak megjelenik, kattintson az [Igen] vagy a [Folytatás] gombra. 11. Kattintson a [Befejezés] gombra. Amennyiben újra kell indítania a számítógépet, azt a megjelenő utasítások szerint tegye! 69

78 4. Nyomtatás 12. A telepítő első ablakában kattintson az [Exit] (Kilépés) gombra, majd vegye ki a CD- ROM lemezt a meghajtóból. 70

79 A nyomtatómeghajtó tulajdonságainak megjelenítése A nyomtatómeghajtó tulajdonságainak megjelenítése Ez a rész a nyomtatómeghajtó tulajdonságainak megnyitását ismerteti az [Eszközök és nyomtatók] lehetőségnél. A nyomtató beállításainak megváltoztatásához nyomtatókezelői jogosultsággal kell rendelkeznie. A adminisztrátori jogosultsággal rendelkező csoport tagjaként kell bejelentkeznie. Az egyes felhasználók esetében a készülék alapértelmezett beállításait nem módosíthatja. A Nyomtató tulajdonságai párbeszédablakban végrehajtott beállítások az összes felhasználóra vonatkoznak. 1. Kattintson a [Start] menüben a [Eszközök és nyomtatók] tételre. 2. A jobb oldali egérgombbal kattintson a használni kívánt nyomtatóra. 3. Kattintson a [Nyomtató tulajdonságai] elemre. 71

80 4. Nyomtatás Normál nyomtatás Az alapértelmezett beállítás a kétoldalas nyomtatás. Ha csak az egyik oldalra szeretne nyomtatni, a kétoldalas nyomtatás beállításaként a [Ki] értéket adja meg. Ha az USB 2.0 használatával küld nyomtatási munkát, miközben a készülék energiatakarékos vagy alvó üzemmódban van, egy hibaüzenet jelenhet meg a számítógépén, ha a feladat nyomtatása befejeződött. Ebben az esetben ellenőrizze, hogy megtörtént-e a dokumentum kinyomtatása. A PCL 6 nyomtatóvezérlő használatakor 1. Kattintson a WordPad menü gombjára az ablak bal felső sarkában, majd kattintson a [Nyomtatás] menüpontra. 2. A [Nyomtató kiválasztása] listán válassza ki a megfelelő nyomtatót. 3. Kattintson a [Beállítások] lehetőségre. 4. A "Munka típusa:" listában válassza a [Normál nyomtatás] pontot. 5. A "Dokumentum mérete:" listában válassza ki a nyomtatandó eredeti méretét. 6. A "Tájolás:" listában válassza az [Álló] vagy [Fekvő] elemet az eredeti tájolásaként. 7. A "Lapadagoló:" listában válassza ki azt a papíradagolót, amely tartalmazza azt a papírt, amire nyomtatni kíván. Ha az [Auto.ad.választás] lehetőséget választja a "Lapadagoló:" listából, a megadott papírméret és -típus alapján a készülék automatikusan kiválasztja a lapadagolót. 8. A "Papírtípus:" listában válassza a papíradagolóba betöltött papír típusát. 9. Ha több példányt szeretne nyomtatni, adja meg a másolatok számát a "Pldszám:" mezőben. 10. Kattintson az [OK]-ra. 11. Indítsa el a nyomtatást az alkalmazás [Nyomtatás] párbeszédpaneléből. 72

81 Nyomtatás a lap mindkét oldalára Nyomtatás a lap mindkét oldalára Ez a rész azt tárgyalja, hogyan nyomtathat minden egyes lap mindkét oldalára a nyomtatóillesztőprogram segítségével. A következő papírok esetében azok mindkét oldalára lehet nyomtatni: Normál, Újrahasznosított, 1. szín, 2. szín, Levélfejléc, Előre nyomtatott, Előre lyukasztott, Sárga, Zöld, Kék, Lila, Fehér, Narancs, Rózsaszín, Piros, Szürke, Bond, Cardstock, Bevont (fényes), Bevont (matt) A PCL 6 nyomtató-illesztőprogram használata 1. Kattintson a WordPad menü gombjára az ablak bal felső sarkában, majd kattintson a [Nyomtatás] menüpontra. 2. A [Nyomtató kiválasztása] listán válassza ki a megfelelő nyomtatót. 3. Kattintson a [Beállítások] lehetőségre. 4. Kattintson a [Részletes beállítás] fülre. 5. A "Menü:" mezőben kattintson a [Szerkesztés] ikonra. 6. A "2 oldalas:" listában adja meg a kiadott lapok kötési módját. 7. Szükség szerint módosítsa a többi nyomtatási beállítást. 8. Kattintson az [OK]-ra. 9. Indítsa el a nyomtatást az alkalmazás [Nyomtatás] párbeszédpaneléből. Kétoldalas nyomtatás típusai A behajlítandó él megadásával kiválaszthatja, merre nyíljanak az összehajtott papírok. Tájolás Balra nyíló Felfelé nyíló Álló Fekvő 73

82 4. Nyomtatás Több oldal kombinálása egy oldalra Ez a rész a laponként több oldal nyomtatásának lehetőségét ismerteti. A kombinált nyomtatási funkció lehetővé teszi a papír gazdaságos felhasználását úgy, hogy több oldalt nyomtat egy lapra kicsinyített méretben. A PCL 6 nyomtatómeghajtó használatával 1. Kattintson a WordPad menü gombjára az ablak bal felső sarkában, majd kattintson a [Nyomtatás] menüpontra. 2. A [Nyomtató kiválasztása] listán válassza ki a megfelelő nyomtatót. 3. Kattintson a [Beállítások] lehetőségre. 4. Kattintson a [Részletes beállítás] fülre. 5. A "Menü:" mezőben kattintson a [Szerkesztés] ikonra. 6. Az "Elrendezés:" listában válassza ki a kombináció mintáját, az "Oldalak sorrendje:" listában pedig adja meg az oldalak kombinálási módját. Minden oldalon egy keretvonal rajzolásához válassza ki a [Keret rajzolása] lehetőséget. 7. Szükség szerint módosítsa a többi nyomtatási beállítást. 8. Kattintson az [OK]-ra. 9. Indítsa el a nyomtatást az alkalmazás [Nyomtatás] párbeszédpaneléből. A kombinált nyomtatás típusai Ezzel a funkcióval 2, 4, 6, 9 vagy 16 oldalt nyomtathat kicsinyítve egyetlen lapra, és oldalsorrend mintát adhat meg a kombinációhoz. Amennyiben 4 vagy több oldalt szeretne egy lapra nyomtatni (kombinálni), ez esetben 4 minta áll rendelkezésre. A következő ábrák a 2 és 4 oldalas kombinációk oldalsorrend mintáit mutatják be. 2 oldal egy lapra Tájolás Balról jobbra/fentről lefelé Jobbról balra/fentről lefelé Álló Fekvő 74

83 Több oldal kombinálása egy oldalra 4 oldal egy lapra Jobbra, majd le Le, majd jobbra Balra, majd le Le, majd balra 75

84 4. Nyomtatás Nyomtatás borítékra Konfigurálja a papírbeállításokat megfelelően mind a nyomtató-illesztőprogram, mind pedig a kezelőpanel használatával. A borítékokkal kapcsolatos beállítások megadása a kezelőpanelen 1. Töltsön borítékot a papíradagolóba. 2. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. CWY Válassza ki azt az adagolót, amelybe a borítékokat töltötte. 4. Nyomja meg a [Kézi papírbeállítás] gombot. 5. Nyomja meg a [Boríték] gombot a "Papírtípus" területen, és válassza ki a megfelelő beállítást a "Papírvastagság" területen. 6. Nyomja meg a [Papírméret] fület. 7. Válassza ki a boríték méretét, majd nyomja meg az [OK] gombot. 8. Nyomja meg az [OK] gombot. 9. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. Nymotatás bortékra a nyomtató-illesztőprogrammal A PCL 6 nyomtatóvezérlő használatakor 1. Kattintson a WordPad menü gombjára az ablak bal felső sarkában, majd kattintson a [Nyomtatás] menüpontra. 2. A [Nyomtató kiválasztása] listán válassza ki a megfelelő nyomtatót. 3. Kattintson a [Beállítások] lehetőségre. 76

85 Nyomtatás borítékra 4. A "Dokumentum mérete:" listáról válassza ki a boríték méretét. 5. A "Lapadagoló:" listáról válassza ki azt a papíradagolót, ahova a borítékokat betöltötte. 6. A "Papírtípus:" listáról válassza ki a [Boríték] lehetőséget. 7. Szükség szerint módosítsa a többi nyomtatási beállítást. 8. Kattintson az [OK]-ra. 9. Indítsa el a nyomtatást az alkalmazás [Nyomtatás] párbeszédpaneléből. 77

86 4. Nyomtatás Mentés és nyomtatás a dokumentumszerverrel A dokumentumszerver segítségével dokumentumokat tárolhat a készülék merevlemezén, illetve igény szerint szerkesztheti és kinyomtathatja őket. Az olyan alkalmazások, mint pl. a PageMaker a saját meghajtóikat használják, ezért nem támogatják ezt a funkciót. Ne állítsa le az átviteli folyamatot az adatok dokumentumszerverre küldése közben. A folyamat nem állítható le megfelelő módon. Ha véletlenül leállít egy nyomtatási munkát, akkor a készülék kezelőpaneljének használatával törölje az átvitt adatokat. A dokumentumszerveren tárolt adatok törléséről lásd: a Document Server, see "Deleting Stored Documents", Copy/ Document Server, vagy a Web Image Monitor súgóját. A dokumentumszerveren legfeljebb fájl tárolható. Ha már fájl van eltárolva a dokumentumszerveren, nem lehet további fájlokat elmenteni. Az alábbi esetekben még fájlnál kevesebb esetén sem lehet új fájlokat elmenteni: A dokumentumban nél több oldal található. A készülékben tárolt és a küldött adatokban található oldalak teljes száma nél nagyobb (a nyomtatási adatoktól függően kevesebb lehet). A merevlemez megtelt. Az ügyfélszámítógépen létrehozott adatok a dokumentumszerverre küldhetők. Dokumentum tárolása a Dokumentum szerveren Ha a készüléket nem dokumentumszerverként használja, a szerveren tárolható dokumentumok maximális száma az útmutatóban megadottnál kisebb lehet. 1. Kattintson a WordPad menü gombjára az ablak bal felső sarkában, majd kattintson a [Nyomtatás] menüpontra. 2. A "Nyomtató kiválasztása" listán válassza ki a megfelelő nyomtatót. 3. Kattintson a [Beállítások] lehetőségre. 4. A "Munka típusa:" listában kattintson a [Dokumentumszerver] elemre. 5. Kattintson a [Részletek...] lehetőségre. 6. Írja be a felhasználói azonosítót, a jelszót és a felhasználónevet. 78

87 Mentés és nyomtatás a dokumentumszerverrel 7. A "Mappa száma" mezőben adja meg a dokumentum tárolására szolgáló mappa számát. Ha a "Mappa száma:" mezőben a "0" értéket adja meg, a dokumentumok a megosztott mappába kerülnek. 8. Ha a mappát jelszó védi, a "Mappa jelszava:" mezőben adja meg a jelszót. 9. Kattintson az [OK]-ra. 10. Szükség szerint módosítsa a többi nyomtatási beállítást. 11. Kattintson az [OK]-ra. 12. Indítsa el a nyomtatást az alkalmazás [Nyomtatás] párbeszédpaneléből. A dokumentumszerveren tárolt dokumentumok a kezelőpanel használatával nyomtathatók. Részletek: 101. o. "Tárolt dokumentumok nyomtatása". A dokumentumszerveren tárolt dokumentumok kezelése Ha a készüléket TCP/IP protokollt használó hálózati nyomtatóként konfigurálja, akkor a DeskTopBinder vagy a Web Image Monitor használatával a hálózathoz csatlakozó ügyfélszámítógépről is megtekintheti vagy törölheti a készülék dokumentumszerverén tárolt dokumentumokat. A készülék távolról, a kezelőpanel használata nélkül is működtethető. 79

88 80 4. Nyomtatás

89 5. Szkennelés Ez a fejezet a gyakran használt szkenner funkciókat és műveleteket mutatja be. Az ebben a fejezetben nem található információkat lásd: Scan című felhasználói útmutatót a mellékelt CD-ROM lemezen. Alapeljárás a szkennelés mappába használatakor Az eljárás előtt lásd "Preparation for Sending by Scan to Folder", Scan és erősítse meg a célszámítógép részletes adatait. Lásd még "Registering Folders", Connecting the Machine/ System Settings, és jegyezze be a célszámítógép címét a címjegyzékbe. 1. Nyomja meg a kezelőpanel bal alsó részén lévő [Kezdőképernyő] gombot, majd nyomja meg a [Kezdőképernyő] [Szkenner] ikonját. CWW Győződjön meg arról, hogy nem maradtak a memóriában korábbi beállítások. Ha megmaradtak a korábbi beállítások, nyomja meg az [Alaphelyzet] gombot. 3. Nyomja meg a "[Mappa]" fület. 4. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. 81

90 5. Szkennelés 5. Ha szükséges, állítsa be az eredetinek megfelelő szkennelési beállításokat. Példa: A dokumentum beolvasása színes/kétoldalas módban, és mentés PDF-fájlként. Nyomja meg a [Szkennelési beállítások], majd az [Eredeti típusa] lap [Színes: szöveg/ fénykép] gombot, majd az [OK] gombot. Nyomja meg az [Ered. adag.-nak típ.] gombot, majd a [2 old. eredeti] gombot, végül az [OK] gombot. Nyomja meg a [PDF] gombot a [Fáljtípus/Név] menüben, majd nyomja meg az [OK] gombot. 6. Adja meg a célállomást. Több célállomást is megadhat. 7. Nyomja meg a [Start] gombot. Megosztott mappa létrehozása Windows rendszerű számítógépen/a számítógép információinak megerősítése Az alábbiakban ismertetjük, hogyan kell megosztott mappát létrehozni Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógépen, és hogyan kell megerősíteni a számítógép adatait Az alábbi példákban használt számítógépen Windows 7 Ultimate operációs rendszer fut, és a számítógép hálózat része. Írja le a megerősített információkat. 1. lépés: A felhasználónév és a számítógép nevének megerősítése Erősítse meg a felhasználónevet és annak a számítógépnek a nevét, amelyre a szkennelt dokumentumot küldeni kívánja. 1. A [Start] menüben vigye a kurzort a [Minden program], majd a [Kellékek] pontra, és itt kattintson a [Parancssor] elemre. 2. Írja be az ipconfig/all parancsot, majd nyomja meg az [Enter] gombot. 82

91 Alapeljárás a szkennelés mappába használatakor 3. Erősítse meg a számítógép nevét. A számítógép neve a [Host Name] (gazdanév) alatt jelenik meg. Megerősítheti az IPv4 címet is. Az [IPv4 cím] részen megjelenő cím a számítógép IPv4 címe. 4. Ezután írja be a "set user" parancsot, majd nyomja meg az [Enter] gombot. (Feltétlenül hagyjon ki szóközt a "set" és a "user" között.) 5. Erősítse meg a felhasználónevet. A felhasználónév a [USERNAME] alatt jelenik meg. 2. lépés: megosztott mappa létrehozása Microsoft Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógépen Hozzon létre megosztott célmappát a Windows rendszerben és engedélyezze a megosztást. A következő folyamatnál egy Windows 7 Ultimate operációs rendszerrel ellátott, tartományba felvett számítógépet használunk példaként. Megosztott mappa létrehozásához az adminisztrátori csoport tagjaként kell bejelentkeznie. Ha az 6. lépésben kiválasztva hagyja az "Everyone" (mindenki) pontot, a létrehozott megosztott mappa minden felhasználó számára elérhető lesz. Ez biztonsági kockázatot jelent, úgyhogy azt javasoljuk, csak bizonyos felhasználóknak adjon hozzáférési jogot. A "Mindenki" lehetőség kizárásához és a felhasználói jogosultság meghatározásához a következők szerint járjon el. Tiltsa le az egyszerű fájlmegosztás beállítást megosztott mappa létrehozása előtt. 1. Hozzon létre egy mappát, ahogyan közönséges mappát létre szokott hozni, tetszőleges helyen a számítógépen. 2. Az egér jobb oldali gombjával kattintson a mappára, majd a [Tulajdonságok] lehetőségre. Windows XP használata esetén kattintson az egér jobb oldali gombjával a mappára, majd a [Megosztás és biztonság] lehetőségre. 3. A [Megosztás] fülön válassza a [Megosztás részletei...] pontot. Windows XP használata esetén a [Megosztás] fülön válassza a [Mappa megosztása] lehetőséget. Lépjen tovább a 5. lépésre. 4. Jelölje be a [Mappa megosztása] jelölőnégyzetet. 5. Kattintson az [Engedélyek] lehetőségre. 6. A [Csoport vagy felhasználó neve:] listában válassza a "Mindenki" lehetőséget, és kattintson az [Eltávolítás] gombra. 7. Kattintson a [Hozzáadás...] gombra. 8. A [Választott felhasználók és csoportok] ablakban kattintson a [Speciális...] lehetőségre. 83

92 5. Szkennelés 9. Adjon meg egy vagy több objektumtípust, válasszon ki egy helyet, majd kattintson a [Keresés most] gombra. 10. Az eredmények közül válassza ki azokat a csoportokat és felhasználókat, amelyeknek szeretne engedélyt biztosítani, és kattintson az [OK] gombra. 11. A [Választott felhasználók és csoportok] ablakban kattintson az [OK] gombra. 12. A [Csoport vagy felhasználó neve:] listából válasszon ki egy csoportot vagy felhasználót, és az engedélylista [Engedélyezés] oszlopában válassza a [Teljes hozzáférés] vagy a [Módosítás] jelölőnégyzetet. Adja meg minden csoport és felhasználó hozzáfárási jogosultságát. 13. Kattintson az [OK] gombra. 3. lépés: Hozzáférési jogosultságok beállítása a létrehozott megosztott mappához Ha be szeretné állítani a jogosultságokat a létrehozott mappához más felhasználók és csoportok számára, azt az alábbi módon teheti meg: 1. Kattintson a jobb gombbal a 2. lépésben létrehozott mappára, és kattintson a [Tulajdonságok] parancsra. 2. A [Biztonság] lapon kattintson a [Szerkesztés...] gombra. 3. Kattintson a [Hozzáadás...] gombra. 4. A [Választott felhasználók és csoportok] ablakban kattintson a [Speciális...] lehetőségre. 5. Adjon meg egy vagy több objektumtípust, válasszon ki egy helyet, majd kattintson a [Keresés most] gombra. 6. Az eredmények közül válassza ki azokat a csoportokat és felhasználókat, amelyeknek szeretne engedélyt biztosítani, és kattintson az [OK] gombra. 7. A [Választott felhasználók és csoportok] ablakban kattintson az [OK] gombra. 8. A [Csoport vagy felhasználó neve:] listából válasszon ki egy csoportot vagy felhasználót, és az engedélylista [Engedélyezés] oszlopában válassza a [Teljes hozzáférés] vagy a [Módosítás] jelölőnégyzetet. 9. Kattintson az [OK] gombra. SMB mappa regisztrálása 1. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. 2. Nyomja meg a [Címlista kezelése] gombot. 3. Ellenőrizze, hogy a [Tárolás/Módosítás] lehetőség ki van-e választva. 4. Nyomja meg az [Új regisztrálás] gombot. 84

93 Alapeljárás a szkennelés mappába használatakor 5. Nyomja meg a "Név" opció alatt a [Módosítás] gombot. A név beírására szolgáló kijelző jelenik meg. 6. Adja meg a nevet, majd nyomja meg az [OK] gombot. 7. Nyomja meg a [ Köv.] gombot. 8. Nyomja meg a megfelelő besoroláshoz tartozó gombot a "Válasszon megnevezést" opció alatt. A választható gombok a következők: [Gyak.]: Az elsőként megjelenő laphoz adódik hozzá. [AB], [CD], [EF], [GH], [IJK], [LMN], [OPQ], [RST], [UVW], [XYZ], [1] - [10]: A választott megnevezésben szereplő listaelemek részei. Kiválaszthatja a [Gyak.] értékét és minden megnevezéshez választhat még egy értéket. 9. Nyomja meg a [Hit. info] gombot, és nyomja meg a [ Tovább] gombot. 10. A Mappa hitelesítése jobb oldalán nyomja meg a [Másik hit. inf. meghat.] gombot. Amennyiben a [Nem adja meg] beállítás került kiválasztásra, az az SMB felhasználónév és SMB jelszó van érvényben, amelyet a Fájlátvitel lehetőségnél az "Alapértelmezett felhasználói név/ jelszó (Küld)" beállításban megadott. 11. Nyomja meg a [Módosít] gombot a "Belépési név" alatt. 12. Adja meg a célszámítógép belépési nevét, majd nyomja meg az az [OK] gombot. 85

94 5. Szkennelés 13. Nyomja meg a [Módosít] gombot a "Belépési jelszó" alatt. 14. Adja meg a célszámítógép jelszavát, majd nyomja meg az [OK] gombot. 15. Megerősítésként adja meg újra a jelszót, majd nyomja meg az [OK] gombot. 16. Nyomja meg a [Mappa] gombot. 17. Ellenőrizze, hogy az [SMB] beállítás van-e kiválasztva. 18. Nyomja meg a [Módosít] vagy a [Hálózat keresése] gombot, majd adja meg a mappát. Mappa kijelöléséhez beírhatja az útvonalat kézzel, vagy megkeresheti a mappát a hálózati böngészővel. 19. Nyomja meg a [Kapcsolat teszt] gombot az útvonal helyes beírásának ellenőrzéséhez. 20. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. Ha a csatlakozási teszt sikertelen, ellenőrizze a beállításokat, majd próbálja újból. 21. Nyomja meg az [OK] gombot. 22. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. 23. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. Az SMB mappa kézi megkeresése 1. Nyomja meg a [Módosít] gombot az "Útvonal" alatt. 2. Írja be a mappa elérési útját, majd nyomja meg az [OK] gombot. Példa: ha a célszámítógép neve a "Felhasznalo" és a mappa neve "Megosztas", akkor az elérési út ez lesz: \\Felhasznalo\Megosztas. 86

95 Alapeljárás a szkennelés mappába használatakor Ha a hálózat nem engedélyezi az IP-címek automatikus beszerzését, foglalja bele a számítógép IP-címét az elérési útba. Példa: ha a célszámítógép IP-címe " " és a mappa neve "Megosztas", az elérési út a következő lesz \\ \Megosztas. 3. Nyomja meg az [OK] gombot. Ha a beírt útvonal formátuma helytelen, megjelenik egy üzenet. Nyomja meg a [Kilépés] gombot, majd írja be ismét az útvonalat. SMB mappa keresése Hálózat keresésével 1. Nyomja meg a [Hálózat keresése] gombot. Megjelennek azok a kliens számítógépek, amelyek ugyanazt a hálózatot osztják meg, mint a mi készülékünk. A Hálózat csak azokat a kliens számítógépeket listázza ki, amelyekhez önnek hozzáférési jogosultsága van. 2. Válassza ki azt a csoportot, amely a célszámítógépet tartalmazza. 3. Válassza ki a célszámítógép számítógépnevét. Megjelennek alatta a megosztott mappák. A szintek között az [Egy szinttel feljebb] gomb megnyomásával válthat. 4. Válassza ki a regisztrálni kívánt funkciót. 5. Nyomja meg az [OK] gombot. 87

96 5. Szkennelés SMB regisztrált mappa törlése 1. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. 2. Nyomja meg a [Címlista kezelése] gombot. 3. Ellenőrizze, hogy a [Tárolás/Módosítás] lehetőség ki van-e választva. 4. Válassza ki azt a nevet, amelynek mappáját törölni kívánja. Nyomja meg a névhez tartozó gombot, vagy írja be a regisztrált számot a számgombok segítségével. Regisztrált név, felhasználói kód, mappanév vagy cím alapján végezhet keresést. 5. Nyomja meg a [Mappa] gombot. 6. Nyomja meg az aktuálisan nem kijelölt protokollt. Egy megerősítést kérő üzenet jelenik meg. 7. Nyomja meg az [Igen] gombot. 8. Nyomja meg az [OK] gombot. 9. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. 10. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. A célállomás útvonalának kézi beírása 1. Nyomja meg a [Kézi bevitel] gombot. 2. Nyomja meg az [SMB] gombot. 3. Nyomja meg az elérési útvonal mező jobb oldalán található [Kézi bevitel] gombot. 4. Adja meg az elérési utat. Az alábbi elérési út mintában a megosztott mappa neve "user" a számítógépé pedig "desk01": \\desk01\user 5. Nyomja meg az [OK] gombot. 88

97 Alapeljárás a szkennelés mappába használatakor 6. A célállomás beállításától függően adja meg a felhasználói nevet a számítógépre való bejelentkezéshez. Nyomja meg a felhasználó neve mezőtől jobbra található [Kézi bevitel] gombot a billentyűzet megjelenítéséhez. 7. A célállomás beállításától függően adja meg a jelszót a számítógépre való bejelentkezéshez. Nyomja meg a [Kézi bevitel] gombot a jelszónál a billentyűzet megjelenítéséhez. 8. Nyomja meg a [Kapcsolat teszt] gombot. A készülék tesztkapcsolódást végez, hogy ellenőrizze a megadott megosztott mappa létezését. 9. Ellenőrizze a kapcsolódás teszt eredményét, majd nyomja meg a [Kilépés] gombot. 10. Nyomja meg az [OK] gombot. 89

98 5. Szkennelés Szkennelt fájlok ben történő küldésének alapeljárása 1. Nyomja meg a kezelőpanel bal alsó részén lévő [Kezdőképernyő] gombot, majd nyomja meg a [Kezdőképernyő] [Szkenner] ikonját. CWW Győződjön meg arról, hogy nem maradtak a memóriában korábbi beállítások. Ha megmaradtak a korábbi beállítások, nyomja meg az [Alaphelyzet] gombot. 3. Nyomja meg az [ ] fület. 4. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. 5. Ha szükséges, állítsa be az eredetinek megfelelő szkennelési beállításokat. 90

99 Szkennelt fájlok ben történő küldésének alapeljárása Példa: A dokumentum beolvasása színes/kétoldalas módban, és mentés PDF-fájlként. Nyomja meg a [Szkennelési beállítások], majd az [Eredeti típusa] lap [Színes: szöveg/ fénykép] gombot, majd az [OK] gombot. Nyomja meg az [Ered. adag.-nak típ.] gombot, majd a [2 old. eredeti] gombot, végül az [OK] gombot. Nyomja meg a [PDF] gombot a [Fáljtípus/Név] menüben, majd nyomja meg az [OK] gombot. 6. Adja meg a célállomást. Több célállomást is megadhat. 7. Az küldőjének megadásához nyomja meg a [Küldő neve], majd az [OK] gombot. 8. Az üzenetkezelési értesítés használatához nyomja meg a [Vételről ért.] gombot. Ha kiválasztja a [Vételről ért.] opciót, a kiválasztott feladó üzenetben kap értesítést, miután az címzettje megnyitotta az üzentetet. 9. Nyomja meg a [Start] gombot. célállomás regisztrálása 1. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. 2. Nyomja meg a [Címlista kezelése] gombot. 3. Ellenőrizze, hogy a [Tárolás/Módosítás] lehetőség ki van-e választva. 4. Nyomja meg az [Új regisztrálás] gombot. 5. Nyomja meg a "Név" opció alatt a [Módosítás] gombot. A név beírására szolgáló kijelző jelenik meg. 6. Adja meg a nevet, majd nyomja meg az [OK] gombot. 7. Nyomja meg a [ Köv.] gombot. 8. Nyomja meg a megfelelő besoroláshoz tartozó gombot a "Válasszon megnevezést" opció alatt. 91

100 5. Szkennelés A választható gombok a következők: [Gyak.]: Az elsőként megjelenő laphoz adódik hozzá. [AB], [CD], [EF], [GH], [IJK], [LMN], [OPQ], [RST], [UVW], [XYZ], [1] - [10]: A választott megnevezésben szereplő listaelemek részei. Kiválaszthatja a [Gyak.] értékét és minden megnevezéshez választhat még egy értéket. 9. Nyomja meg az [ ] gombot. 10. Nyomja meg a [Módosít] gombot az " cím" opciónál. 11. Adja meg az címet. 12. Nyomja meg az [OK] gombot. 13. Nyomja meg az [OK] gombot. 14. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. 15. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. célállomás törlése 1. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. 2. Nyomja meg a [Címlista kezelése] gombot. 3. Ellenőrizze, hogy a [Tárolás/Módosítás] lehetőség ki van-e választva. 92

101 Szkennelt fájlok ben történő küldésének alapeljárása 4. Válassza ki azt a nevet, amelynek címét törölni kívánja. Nyomja meg a névhez tartozó gombot, vagy írja be a regisztrált számot a számgombok segítségével. Regisztrált név, felhasználói kód, mappanév vagy cím alapján végezhet keresést. 5. Nyomja meg az [ ] gombot. 6. Nyomja meg a [Módosít] gombot az " cím" opciónál. 7. Nyomja meg az [Össz.törl.], majd az [OK] gombot. 8. Nyomja meg az [OK] gombot. 9. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. 10. Nyomja meg a [Felhasználói eszközök] gombot. cím kézi megadása 1. Nyomja meg a [Kézi bevitel] gombot. 2. Adja meg az címet. 3. Nyomja meg az [OK] gombot. 93

102 5. Szkennelés Szkennelt fájlok tárolásának alapeljárása Minden egyes tárolt fájlhoz megadhat egy jelszót. A jelszóval nem védett fájlokat elérhetik az adott helyi hálózat más felhasználói is a DeskTopBinder használatával. Javasoljuk, hogy jelszó megadásával védje a tárolt fájlokat a jogosulatlan hozzáféréstől. A készülékben tárolt szkennelt fájl hibajelenség esetén elveszhet. Javasoljuk, hogy a fontos fájlokat ne a merevlemezen tárolja. A beszállító nem felelős a fájlok elvesztéséből származó esetleges károkért. 1. Nyomja meg a kezelőpanel bal alsó részén lévő [Kezdőképernyő] gombot, majd nyomja meg a [Kezdőképernyő] [Szkenner] ikonját. CWW Győződjön meg arról, hogy nem maradtak a memóriában korábbi beállítások. Ha megmaradtak a korábbi beállítások, nyomja meg az [Alaphelyzet] gombot. 3. Helyezze be az eredeti dokumentumokat. 4. Nyomja meg a [Fájl tárolása] gombot. 5. Nyomja meg a [Tárolás HDD-re] gombot. 6. Ha szükséges, adjon meg a tárolt fájlra vonatkozó információkat (például [Felhasználói név], [Fájlnév], [Jelszó] vagy [Mappa kiválasztása]). Felhasználói név 94

103 Szkennelt fájlok tárolásának alapeljárása Nyomja meg a [Felhasználónév] gombot, majd válasszon egy felhasználónevet. Nem regisztrált felhasználónév megadásához nyomja meg a [Kézi bevitel] gombot, majd írja be a nevet. A felhasználónév megadása után nyomja meg az [OK] gombot. Fájlnév Nyomja meg a [Fájlnév] gombot, írjon be egy fájlnevet, majd nyomja meg az [OK] gombot. Jelszó Nyomja meg a [Jelszó] gombot, írjon be egy jelszót, majd nyomja meg az [OK] gombot. Megerősítésként írja be újból a jelszót, majd nyomja meg az [OK] gombot. Mappa kiválasztása Adja meg, melyik mappában szeretné tárolni a fájlokat, és nyomja meg az [OK] gombot. 7. Nyomja meg az [OK] gombot. 8. Ha szükséges, nyomja meg a [Szkennelési beáll.] gombot az olyan szkennelési beállítások megadásához, mint például a felbontás és a szkennelési méret. 9. Nyomja meg a [Start] gombot. Ha több részre osztott eredetiket szeretne szkennelni, egyenként adagolja az eredetiket. A listából kiválasztott tárolt fájl ellenőrzése Jelen rész ismerteti, hogyan tekinthető meg előre egy, a tárolt fájlok listájáról kiválasztott fájl. 1. Nyomja meg a [Tárolt fájl kiv.] gombot. 2. Adja meg a mappát, ahová a tárolt fájlt menteni szeretné. 3. A tárolt fájlok listájáról válassza ki az ellenőrizni kívánt fájlt. Több fájlt is kijelölhet. 4. Nyomja meg az [Előnézet] gombot. 95

104 5. Szkennelés Fájltípus megadása A jelen szakasz az elküldeni kívánt fájl fájltípusának megadását írja le. A fájltípusok megadhatóak, amikor en vagy Szkennelés mappába funkcióval küld fájlokat, illetve tárolt fájlokat küld en vagy Szkennelés mappába funkcióval, valamint fájlokat ment memóriaeszközre. Az alábbi fájltípusok egyike választható ki: Egyoldalas: [TIFF / JPEG], [PDF] Ha az egyoldalas fájltípust választja több eredeti dokumentum szkennelésekor, minden egyes oldalhoz egy külön fájlt hoz létre, így az elküldött fájlok száma megegyezik a szkennelt oldalak számával. Többoldalas: [TIFF], [PDF] Ha több eredeti szkennelésekor többoldalas fájltípust választ, a szkennelt oldalak egyetlen fájlba kerülnek, és egy fájlként lesznek elküldve. A kiválasztható fájltípusok a szkennelési és más beállításoktól függnek. A fájltípusokkal kapcsolatos részletekért lásd: ""Notes About and Limitations of File Types", Scan című kezelési útmutatót. 1. Nyomja meg a [Fájlnév / Típus] gombot. 2. Válasszon ki egy fájltípust. Ha a Fájltípus beállítása [PDF], konfigurálja a PDF fájl beállítása opciót szükség szerint. 96

105 Fájltípus megadása 3. Nyomja meg az [OK] gombot. 97

106 5. Szkennelés A szkennelési beállítások elvégzése 1. Nyomja meg a [Szkennelési beáll.] gombot. 2. Adja meg a felbontást, a szkennelési méretet és más beállításokat szükség szerint. 3. Nyomja meg az [OK] gombot. 98

107 6. Dokumentumszerver Ez a fejezet a Dokumentum szerver gyakran használt funkcióit és műveleteit ismerteti. Az ebben a fejezetben nem található információkat lásd: Másolás/ Dokumentumszerver a mellékelt CD-ROM lemezen. Adattárolás A jelen fejezet a dokumentumok tárolásának eljárását írja le a Dokumentum szerveren. A megfelelő jelszóval megnyitott dokumentum a dokumentummal végzett művelet befejeződése után is kiválasztva marad, és más felhasználók számára is hozzáférhető. Az elvégzett művelet után feltétlenül nyomja meg az [Alaphelyzet] gombot a dokumentum kiválasztásának törléséhez. A Dokumentum szerver egységen tárolt dokumentumokhoz elmentett felhasználónév a dokumentum létrehozóját, illetve a dokumentum típusát azonosítja. A felhasználónév nem alkalmas a bizalmas dokumentumok védelmének biztosítására. Ha használja a szkennert, győződjön meg róla, hogy minden más művelet befejeződött. Fájlnév A beolvasott dokumentumokat a készülék automatikusan a következő nevekkel látja el: COPY0001, COPY0002 stb. A fájlnév módosítható. Felhasználói név Jelszó A dokumentumokat elmentő felhasználó vagy felhasználócsoport azonosításához eltárolhat egy felhasználónevet. A név kijelöléséhez válassza ki a címtárban eltárolt felhasználónevet, vagy írja be közvetlen módon. A biztonsági beállításoktól függően elképzelhető, hogy a [Felhaszn. név] opció helyett a [Hozzáférési jog] jelenik meg. A címjegyzékről A készülék csatlakoztatása/ Rendszerbeállítások című útmutatóban olvashat. A jogosulatlan nyomtatás megakadályozása érdekében beállíthat egy jelszót az elmentett dokumentumokhoz. A védett dokumentumokat csak a jelszó megadása után lehet megnyitni. Ha jelszó van beállítva a dokumentumokhoz, a lakat ikon jelenik meg a fájlnév bal oldalán. 99

108 6. Dokumentumszerver 1. Nyomja meg a [Kezdőképernyő] gombot a kezelőpanel bal alsó részén, majd nyomja meg a [Dokumentumszerver] ikont a [Kezdőképernyőn]. CWW Nyomja meg a [Szkenn. képernyőre] gombot. 3. Nyomja meg a [Célmappa tároláshoz] gombot. 4. Adja meg, melyik mappában szeretné tárolni a dokumentumot, és nyomja meg az [OK] gombot. 5. Nyomja meg a [Felhasználói név] gombot. 6. Adjon meg egy felhasználónevet, majd nyomja meg az [OK] gombot. Azok a nevek jelennek meg, amelyeket korábban tároltak a címjegyzékben. Ha olyan nevet szeretne meghatározni, amely nem látható a képernyőn, nyomja meg a [Kézi bevitel] gombot, és írja be a felhasználónevet. 7. Nyomja meg a [Fájlnév] gombot. 8. Adjon meg egy fájlnevet, majd nyomja meg az [OK] gombot. 9. Nyomja meg a [Jelszó] gombot. 10. Adja meg a jelszót a számgombok segítségével, majd nyomja meg az [OK] gombot. A jelszó 4-8 számjegyet tartalmazhat. 11. A megerősítéshez írja be ismét a jelszót, majd nyomja meg az [OK] gombot. 12. Helyezze a készülékbe az eredeti dokumentumot. 13. Adja meg az eredeti beolvasásának feltételeit. 14. Nyomja meg a [Start] gombot. A készülék beolvassa az eredetit. A dokumentumot a gép a Dokumentum szerver egységre menti. Beolvasás után megjelenik a mappák listája. Ha a lista nem látható, nyomja meg a [Szkennelés kész] gombot. 100

109 Tárolt dokumentumok nyomtatása Tárolt dokumentumok nyomtatása Kinyomtatja a Dokumentum szerveren tárolt dokumentumokat. A következő elemeket adhatja meg a nyomtatási képernyőn: Papíradagoló A kinyomtatott oldalak száma [Kimenet/finiser] ([Kimenet], [Finiser], [Hajtogatóegység], [Kötés]) [Bélyeg] ([Háttérszámozás], [Beállított bélyeg], [Felhasználói bélyeg], [Dátumbélyeg], [Oldalszámozás], [Bélyeg szövege], [Másolásvédelem]) [Fedőlap/közt.lap] ([Fedőlap], [Hátlap], [Elvál. lap/fejezet], [Köztes lap]) [Szerkesztés] ([Margóállítás ], [Kép szerkesztése]) [Kétold. / Könyv] ([Egyoldalas nyomtatás], [Kétold. - egy irányban], [Kétold. - fejjel lefelé], [Kétold. oldalak megad.], [Füzet], [Magazin]) Az egyes funkciókkal kapcsolatos részletekért lásd: Copy/ Document Server. 1. Válasszon ki egy mappát. 2. Válassza ki azt a dokumentumot, amelyet ki szeretne nyomtatni. 3. Ha kettő vagy kettőnél több dokumentumot nyomtat ki egyszerre, ismételje meg az 2. lépést. Maximum 30 dokumentum nyomtatható. 4. A nyomtatási feltételek megadásakor nyomja meg a [Nyomt. képernyőre] gombot, majd utána adja meg a nyomtatási beállításokat. 5. Adja meg a nyomtatandó példányszámot a számgombok segítségével. A megadható maximális mennyiség Nyomja meg a [Start] gombot. 101

110 Dokumentumszerver

111 7. Web Image Monitor Ez a fejezet a Web Image Monitor gyakran használt műveleteit és funkcióit ismerteti. Az ebben a fejezetben nem található információkat lásd, Készülék csatlakozatása/ Rendszerbeállítások a mellékelt CD-ROM lemezen vagy a Web Image Monitor súgójában. A kezdőlap megjelenítése Ez a rész a Kezdőlapot mutatja be, illetve azt, hogy hogyan kell megjeleníteni a Web Image Monitor-t. IPv4-cím bevitelekor semmilyen szegmenst ne kezdjen nullával. Például: Ha a cím " ", írja be ezt: " ". 1. Indítsa el a webböngészőt. 2. Írja be a " IP-címe vagy kiszolgálónév)/" címet a webböngésző URLsorába. A Web Image Monitor első oldala megjelenik. Amennyiben a készülék gazdaneve regisztrálva van a DNS vagy WINS szerveren, beírhatja azt. SSL titkosított kommunikációs protokoll beállításakor, olyan környezetben, amelynek szerver hitelesítése meg van határozva, ezt adja meg: " készülék IP címe vagy gazdaneve)/". A Web Image Monitor a következő területekből áll: CXA Menüterület Ha kiválaszt egy menüelemet, annak tartalma megjelenik. 2. Fejléc terület Megjelenik a felhasználói módba és az adminisztrátori módba váltásra alkalmas párbeszédpanel, és minden mód menüje láthatóvá válik. 103

112 7. Web Image Monitor Megjelenik a Súgóhoz tartozó hivatkozás és a kulcsszó keresésére alkalmas párbeszédpanel. 3. Frissítés/Súgó (Frissítés): Kattintson a munkaterület jobb felső sarkán található ikonra a készülék információinak frissítéséhez. A teljes böngésző képernyő frissítéséhez kattintson a böngésző [Frissítés] gombjára. (Súgó): A Súgó segítségével megtekintheti vagy letöltheti a Súgó fájl tartalmát. 4. Alap információs terület Megjeleníti a készülék alapvető információit. 5. Munkaterület A menüterületen kiválasztott tételek tartalmát mutatja meg. 104

113 8. Papír és festékkazetta behelyezése Ez a fejezet leírja a papír betöltését a papíradagolóba, valamint a javasolt papírméreteket és -típusokat. Papír betöltése Papírbetöltési óvintézkedések A papír betöltésekor körültekintően járjon el, nehogy valamely alkatrész becsípje vagy megsértse az ujját. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. Ahhoz, hogy a készülék egyszerre mindig csak egy lapot húzzon be, pörgesse át a lapokat, mielőtt betöltené azokat. Ha akkor tölt be papírt, amikor az adagolóban már csak néhány lap van, akor egyszerre több papírlap behúzása fordulhat elő. Vegye ki a megmaradt lapokat, rakja össze őket az új papírlapokkal, majd az egész adagot szellőztesse át, mielőtt behelyezné az adagolóba. Betöltés előtt simítsa ki a hullámos vagy gyűrött papírt. Ha kifogy egy olyan tálca, amely úgy van beállítva, hogy automatikusan kiadja a felesleges borítékokat, töltse be újra a borítékokat a ciklus elejéről (az első laptól). Amikor először tölt papírt a papíradagolóba vagy ha megváltoztatja a papíradagolóban lévő papír méretét vagy típusát, ellenőrizze, hogy a megfelelő papírbeállításokat adta meg a Papíradagoló beállításai között. A részletekről a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. A felhasználható papírméretekről és -típusokról a következő helyen olvashat: 122. o. "Ajánlott papírméretek és -típusok". Előfordulhat, hogy zizegő hangot hall, miközben a papír áthalad a gépen. Ez a hang nem utal működési hibára. Papír átpörgetése Ha fényes papírt, címkepapírt vagy 163,1 300 g/m 2 (60,1 lb. fedőlap 165 lb. Index) súlyú vastag papírt tölt a széles LCT adagolóba, akkor feltétlenül pörgesse át megfelelően a lapokat. A nem megfelelő átmozgatás következménye papírelakadás lehet. 105

114 8. Papír és festékkazetta behelyezése 1. Lazítsa föl a köteget a lapok átpörgetésével. CVA A keskenyebb végeinél fogva hajlítsa a köteget előre-hátra, hogy a lapok elváljanak egymástól. Ezt a műveletet többször ismételje. CVA069 CVA

115 Papír betöltése 3. Ellenőrizze, hogy a lapok elváltak egymástól. CVA071 Papír töltése az 1. adagolóba (elsősorban Európa) Az 1. adagolóba csak A4 méretű papír helyezhető. Ha 8 1 / 2 11 méretű papírra kíván nyomtatni az 1. adagolóból, lépjen kapcsolatba a szerviz képviselőjével. (főleg Észak-Amerika) Az 1. adagolóba csak 8 1 / 2 11 papír tölthető. Ha A4 méretű papírra kíván nyomtatni az 1. adagolóból, vegye fel a kapcsolatot a szervizképviselettel. Amikor az 1. papíradagoló jobb oldalába töltött papír elfogy, a bal oldalon lévő papírt a készülék automatikusan átemeli a jobb oldalra. Ne húzza ki az 1. adagolót a papír átmozgatása közben; várjon, amíg az adagolóban már nem hallható az átmozgatás zaja. A jobb oldali köteg esetében a papír jobb szélét a papíradagoló jobb oldalához igazítsa. A bal oldali kötegnél a papír bal szélét a papíradagoló bal oldalához igazítsa. 1. Lassan húzza ki ütközésig a papíradagolót. CWW

116 8. Papír és festékkazetta behelyezése 2. Igazítsa egymásra a papírokat, és töltse be nyomtatási oldalukkal lefelé. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. Az egész papíradagoló kihúzva A papíradagoló bal oldala kihúzva CWW302 CWW Lassan nyomja be teljesen a papíradagolót. Papírt akkor is tölthet be, ha az 1. papíradagoló használatban van. Az adagoló bal fele kihúzható a 1. papíradagoló használata közben. Papír betöltése a 2. és 3. adagolóba Mindegyik adagolóba azonos módon kell behelyezni a papírokat. A következő példában a papír a 2. adagolóba kerül betöltésre. Ellenőrizze, hogy a papír széle illeszkedik-e a jobb oldalhoz. Ha a papíradagolót erővel tolja be a helyére, az adagoló oldalsó vezetői elcsúszhatnak. Kisszámú lap betöltése esetén ne nyomja össze túl szorosan az oldalsó vezetőket. Ha az oldalsó vezetők túl szorosra vannak állítva, a készülék ferdén húzhatja be a papírt, a papír szélei 108

117 Papír betöltése meggyűrődhetnek, valamint ha a papír súlya 52,3-63,0 g/m 2 (14-16,9 lb. bankjegypapír), akkor a papír meggyűrődhet. 1. Győződjön meg arról, hogy a papíradagolóban lévő papírt a készülék nem használja, majd húzza ki óvatosan az adagolót ütközésig. CWW Igazítsa egymásra a papírokat, és töltse be nyomtatási oldalukkal lefelé. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. CWW Lassan nyomja be teljesen a papíradagolót. A 2-3. papíradagolóba az oldalsó és hátsó papírvezető pozíciójának módosításával többféle papírméret tölthető. A részletekért lásd: "A papírméret módosítása a 2. és 3. adagolóban", Papírjellemzők és a papír behelyezése. Papír betöltése a többlapos kézi adagolóba (7. adagoló) A többlapos kézi adagoló (7. adagoló) használatával másolhat hőálló fóliára, átlátszó papírra, illetve olyan egyéb papírtípusokra, amelyek nem helyezhetők be a lapadagolókba. 109

118 8. Papír és festékkazetta behelyezése Az egyidejűleg adagolható lapok maximális számát a papírtípus határozza meg. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. A betölthető lapok maximális számát lásd: 122. o. "Ajánlott papírméretek és -típusok". Ellenőrizze, hogy a papírlapok szélei illeszkednek a bal oldalon. Kisszámú lap betöltése esetén ne nyomja össze túl szorosan az oldalsó vezetőket. Ha az oldalsó vezetők túl szorosra vannak állítva, a papír ferdén kerülhet behúzásra, illetve szélei meggyűrődhetnek, valamint ha a papír súlya 52,3 63 g/m 2 között van, akár össze is gyűrődhet. 1. Állítsa az oldalsó papírvezetőket a papír méretéhez, majd igazítsa meg a papírt és töltse be nyomtatott oldalával felfelé. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. 2. Állítsa be az alsó papírvezetőt. 1 CWW309 2 CWW Hátsó papírvezető 2. Hosszabbító kar Az alsó papírvezető elmozdításához, csúsztassa azt jobbra a lezáróelem lefelé való nyomásával. 110

119 Papír betöltése CWW A kézi adagolón (7. adagoló) nyomja meg az emelő kapcsolót. 1 CWW Emelő kapcsoló A felvonókapcsoló lámpája pislog, miközben az adagoló felfelé mozog, majd folyamatosan világít, amikor az megáll. Papír adagolásához, vagy az elakadt eltávolításához nyomja meg az emelő kapcsolót, hogy az adagoló lefelé mozduljon. Ha A4, 8 1 / 2 11 vagy nagyobb papírt tölt a többlapos kézi adagolóba (7. tálca), húzza ki a hosszabbító kart. A fejléces papírt meghatározott tájolással kell betölteni. Részletek: 119. o. "Rögzített tájolású vagy kétoldalas papír betöltése". Boríték is betölthető a többlapos kézi adagolóba (7. adagoló). A borítékokat meghatározott tájolással kell betölteni. Részletek: 139. o. "Borítékok". Adja meg az automatikusan nem észlelt papírméreteket. Az automatikusan észlelhető papírméretek részleteit lásd: 122. o. "Ajánlott papírméretek és -típusok". A méretek megadásáról a Másoló/Dokumentumszerver című útmutatóban olvashat. A többlapos kézi adagolóból (7. adagoló) történő másolás esetén lásd: Copy/ Document Server. 111

120 8. Papír és festékkazetta behelyezése Boríték betöltése a többlapos kézi adagolóba (7. adagoló) Füles papír beállításakor mindig használja a regiszterlap vezetőt. A borítékot a többlapos kézi adagoló (7. adagoló) jobb oldalára kell behelyezni. 1 2 CWW Regiszterlap vezető 2. Hátsó papírvezető Papír betöltése a nagykapacitású adagolóba Az LCT a 4. adagolót, az 5. adagolót és a 6. adagolót jelenti. (főként Európa) A 6. adagolóba csak A4 papír helyezhető. Ha A5, B5 JIS, 8 1 / 2 11, or 5 1 / / 2 papírra szeretne nyomtatni a 6. adagolóból, forduljon a szervizrészleghez. (főként Észak-Amerika) Az 6. adagolóba csak 8 1 / 2 11 papír helyezhető. Ha A5, B5 JIS, A4 vagy 5 1 / / 2 papírra szeretne nyomtatni a 6. adagolóból, forduljon a szervizrészleghez. Ellenőrizze, hogy a papírlapok szélei illeszkednek a bal oldalon. 112

121 Papír betöltése 1. Győződjön meg arról, hogy a papíradagolóban lévő papírt a készülék nem használja, majd húzza ki óvatosan az adagolót ütközésig. CWW Helyezzen papírt a tálcába (nyomtatási oldalukkal felfelé). Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. CWW Lassan nyomja be teljesen a papíradagolót. A 4. és 5. papíradagolóba az oldalsó és hátsó papírvezető pozíciójának módosításával többféle papírméret tölthető. Erről a Paper Specifications and Adding Paper című útmutatóban olvashat. Papír betöltése a Széles nagykapacitású adagolóba A Széles LCT a 4. adagolót, az 5. adagolót és a 6. adagolót jelenti. Ellenőrizze, hogy a papírszélek a bal oldalra legyenek igazítva. 113

122 8. Papír és festékkazetta behelyezése 1. Győződjön meg arról, hogy a papíradagolóban lévő papírt a készülék nem használja, majd húzza ki óvatosan az adagolót ütközésig. CWW Helyezzen papírt a tálcába (nyomtatási oldalukkal felfelé). Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. CWW Lassan nyomja be teljesen a papíradagolót. Ha a Papírsúly 5 beállítás értéke 7, és a [Műnyomó:fény.], [Műnyomó: matt] vagy [Címkepapír] beállítást választja a [Papíradagoló beállításai] között, a készülék automatikusan levegőt fúj be a széles automatikus papíradagolóba töltött papír átforgatásához. Betöltés előtt pörgesse át a papírt. Részletek: 105. o. "Papír átpörgetése". Az oldalsó és a hátsó papírvezető helyzetének módosításával különféle méretű papírokat tölthet be a széles LCT-be. Erről A papír jellemzői és betöltése című útmutatóban olvashat. A széles LCT-be tölthetők borítékok. Boríték betöltésekor ügyeljen a helyes tájolásra. Részletek: 139. o. "Borítékok". 114

123 Papír betöltése Papír töltése a fedő-/hátlapadagolóba Ne hagyjon papírokat az érzékelőn, és ne helyezzen oda más tárgyakat sem. Ez a papírméret helytelen beolvasását vagy papírelakadást eredményezhet. 1. A feloldó kar lenyomva tartása mellett csúsztassa az oldalsó papírvezetőket a betölteni kívánt papír méretéhez. CWW Rendezetten töltse be a papírt. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. Szükség esetén igazítsa az oldalsó papírvezetőket óvatosan a betöltött papírhoz. 1 CWW Papír hosszabbító A papírt a nyomtatott (elülső) oldallal felfelé töltse be. A füzetkészítő finiser használata esetén nyomtatott oldalával lefelé töltse be a papírt. A fedő-/hátlapadagolóba a papírt a papíradagolóval megegyező tájolásban töltse be. A géppel szembefordulva nézve a tűzőkapocs vagy a lyukasztás a papír bal oldalára kerül. Ha A4 (8 1 / 2 11) méretnél nagyobb papírt helyez be, húzza ki a hosszabbító kart. 115

124 8. Papír és festékkazetta behelyezése Papír fedő-/hátlapadagolóba töltéséhez az alábbi módon igazítsa az automatikus adagolóban lévő eredeti példányok tájolását. Fedő- és hátlapadagoló egység ADF (automatikus eredeti behúzó) Fedőlapok betöltése a kötőegység fedő- és hátlapadagolójába A fedőlapok hossza/mérete függ a gerinc vastagságától. A papírt tájolással töltse be. Ne hagyjon papírokat az érzékelőn, és ne helyezzen oda más tárgyakat sem. Ezzel ugyanis megakadályozhatja a papírméret helyes felismerését, vagy papírelakadást idézhet elő. A gerincvastagság megbecsülése Ez a rész a gerincvastagság és fedőlap hosszának és méretének kiszámítási módját mutatja be. Ne feleldje, hogy a fedőlap hossza és mérete függ a könyvtömb gerincének vastagságától. A következő lista A4 vagy 8 1 / 2 11 méretű, 80,0 g/m 2 (20,0 lb. finom papír) méretű papírokra sorol fel példákat: 10 lapos könyvtömb: 1 mm (0,04 hüvelyk) 30 lapos könyvtömb: 3 mm (0,12 hüvelyk) 50 lapos könyvtömb: 5 mm (0,20 hüvelyk) 80 lapos könyvtömb: 8 mm (0,32 hüvelyk) 100 lapos könyvtömb: 10 mm (0,40 hüvelyk) 200 lapos könyvtömb: 20 mm (0,80 hüvelyk) A könyvtömb gerincének vastagsága alapján határozza meg a fedőlap méretét. A fedőlap hosszának kiszámításához használja a következő képletet: Fedőlap minimális hossza (mm/in) = könyvtömb lapjainak hossza (mm/in) 2 + gerinc vastagsága (mm/in) A következő méretű füzet ragasztókötéséhez 440 mm (17,4 hüvelyk) vagy hosszabb fedőlap szükséges: 116

125 Papír betöltése CWW Könyv záróoldalának hossza 2. Gerinc vastagsága 3. Fedőlap hossza A fedőlapok és az eredetik tájolása és a kötési pozíció Ez a rész a fedőlapok és az eredetik tájolását és kötési pozícióit mutatja be. A fedőlapokat és az eredetiket olyan tájolásban helyezze be, ahogyan a füzetet olvassák. A fedőlap elhelyezése a fedő-/ hátlapadagolóba A könyv zárólap behelyezése az ADF-be Kötési pozíció Bal kötés Felső kötés *1 Jobb kötés *1 Válassza a (nem olvasható tájolást) az Eredeti tájolásánál, majd válassza a Felső kötést. 117

126 8. Papír és festékkazetta behelyezése 1. Kissé megnyomva az oldalsó vezetőt igazítsa a betölteni kívánt papírmérethez. CWW A gondosan kötegbe rendezett papírt nyomtatott oldalával felfelé töltse be. Ne töltsön be papírt a maximális jelzés fölé. CWW324 A füzet ragasztókötése nem végezhető el, ha a gerinc vastagsága meghaladja a 23 mm-t (0,9 hüvelyket). A készüléktől függően a fedőlapok és eredetik tájolásának kiválasztása a nyomtatás funkciónál kissé eltérhet. Részletes információt a készülékműveleteknél talál. Ha 251,0 g/m 2 (138,8 font) vagy nehezebb papírt tölt a kötés egység fedő-/ hátlapadagolójának adagolóiba, akkor ügyeljen rá, hogy a papír szálai merőlegesek legyenek az adagolási irányra. Az összetapadásra hajlamos lapokat (például műnyomó papírt) betöltés előtt mozgassa át. A papírlapok átmozgatása segít megelőzni a papírelakadásokat és lehetővé teszi egyetlen papírlap adagolását. A ragasztókötés során a fényes papír összekarcolódhat. 118

127 Papír betöltése Rögzített tájolású vagy kétoldalas papír betöltése A megszabott elhelyezkedésű (fentről lefelé) vagy a kétoldalas papírra (például, fejléces papírra, lyukasztott papírra vagy másolópapírra) az eredeti dokumentumok és a papír behelyezésétől függően nem biztos, hogy a készülék jól nyomtat. A Felhasználói eszk. beállításai Másoló mód Állítsa a [Képelforgatás fejléchez] beállítást [Igen] értékre a [Be-/Kimenet] menüben a Másoló/Dokumentumszerver beáll. alatt, majd az alábbiak szerint helyezze be az eredeti dokumentumot és a papírt. Nyomtató üzemmód A [Nyomt. beáll.] menü [Rendszer] részén a [Képelforgatás fejléchez] beállítás értékeként válassza az [Autom. felism.] vagy a Be (mindig) lehetőséget, és az alábbi módon helyezze be a papírt. A fejléc beállításairól a Másoló/Dokumentumszerver vagy a Nyomtató című útmutatóban olvashat. Az eredeti példány és a papír tájolása Az ikonok jelentése a következő: Ikon Jelentés A papírt a szkennelt vagy nyomtatott oldallal felfelé helyezze vagy töltse be. A papírt a szkennelt vagy nyomtatott oldallal lefelé helyezze vagy töltse be. Eredeti tájolás 119

128 8. Papír és festékkazetta behelyezése Eredeti tájolás Olvasható tájolás Üveglap ADF (automatikus eredeti behúzó) Nem olvasható tájolás Másolás Szkenner Papírtájolás Másoló mód Másolat oldala 1. adagoló 2-3. papíradagoló Nagykapacitás ú adagoló Többlapos kézi adagoló (7. adagoló) vagy széles nagykapacitású adagoló (LCT) Egyoldalas Kétoldalas Nyomtató üzemmód 120

129 Papír betöltése Nyomtatási oldal 1. adagoló 2-3. papíradagoló Nagykapacitás ú adagoló Többlapos kézi adagoló (7. adagoló) vagy széles nagykapacitású adagoló (LCT) Egyoldalas Kétoldalas Másoló módban: Kétoldalas másolatok készítéséről a következő részben olvashat bővebben: 53. o. "Kétoldalas másolás". Nyomtató üzemmódban: Ha fejléces papírra történő nyomtatáskor a [Képelforgatás fejléchez] beállítás értéke [Autom. felism.], akkor a nyomtatómeghajtó beállításaiban a papírtípusként [Fejléces papírt] kell megadni. Amennyiben egy nyomtatási munkát nyomtatás közben egyoldalasról kétoldalas nyomtatásra módosít, az első példány után az egyoldalas nyomatok nyomtatása az ellenkező irányban történhet. Ha azt szeretné, hogy a nyomtatott papír egy irányba nézzenek, különböző bemeneti tálcát adjon meg az egyoldalas és a kétoldalas nyomtatáshoz. Fontos tudni, hogy az egyoldalas nyomtatásra megadott adagolónál le kell tiltani a kétoldalas nyomtatást. Kétoldalas nyomatok készítéséről a következő részben olvashat bővebben: 73. o. "Nyomtatás a lap mindkét oldalára". 121

130 8. Papír és festékkazetta behelyezése Ajánlott papír Ajánlott papírméretek és -típusok Ez a rész az ajánlott papírméreteket és papírtípusokat ismerteti. Ha a használt papír szárazság vagy nedvesség miatt meggyűrődött, a papír az elakadhat, begyűrődhet. Ne használjon tintasugaras nyomtatóba való papírt, mivel ezek beragadhatnak a fixáló egységbe és elakadást okozhatnak. Hőálló fólia betöltésekor ellenőrizze, hogy melyik a lapok elő- és hátoldala. Helyesen tegye be a lapokat, különben a papír elakadhat. 1. adagoló Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 font kötés 141 font Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 A lap 2 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 font kötés 141 font Index) Papírsúly 1 Papírsúly / 2 11 *1 8 1 / lap 2 A4 *1 A fent megadott méretek valamelyikének megfelelő papír betöltéséhez vegye fel a kapcsolatot a szerviz-képviselettel. 122

131 Ajánlott papír 2. és 3. adagoló Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 font kötés 141 font Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 font kötés 141 font Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 font kötés 141 font Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 Automatikusan érzékelhető papírméretek: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 13, 8 13, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, A Papíradagoló beállításai menüben adja meg a papírméretet: 8 1 / 4 14, 8 10, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm Egyéni méret: Függőleges: 139,7-330,2 mm Vízszintes: 139,7 457,2 mm 500 lap 500 lap 500 lap Függőleges: 5,50 13,00 hüvelyk Vízszintes: 5,50 18,00 hüvelyk Átlátszó papír A3, A4, B4 JIS, B5 JIS *1 Hőálló fóliák A4 *1 *1 Ne töltsön be a határjelzőn túl papírt. Az egyszerre behelyezhető lapok száma a papír vastagságától és állapotától függ. 123

132 8. Papír és festékkazetta behelyezése Többlapos kézi adagoló (7. adagoló) Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3 216 g/m 2 (14 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 1 Papírsúly 5 Automatikusan érzékelhető papírméretek: A3, A4, A5, A6, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, lap A3, A4, A5, A6, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

133 Ajánlott papír Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3 216 g/m 2 (14 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 1 Papírsúly 5 *1 B5 JIS, B6 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5 *2, *2, 12 3 / / 5 *2, 12 3 / / 2 *2, *2, SRA3 *2, SRA4 *2, SRA4, mm *2, mm, mm *2 500 lap A4, A5, B5 JIS, B6 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5 *2, *2, 12 3 / / 5 *2, 12 3 / / 2 *2, *2, SRA3 *2, SRA4 *2, SRA4, mm *2, mm, mm *2 125

134 8. Papír és festékkazetta behelyezése Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3 216 g/m 2 (14 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 1 Papírsúly 5 Egyéni méret: *3 Függőleges: 100,0-330,2 mm *4 Vízszintes: 139,7-487,7 mm 500 lap Függőleges: 3,94 13,00 hüvelyk *4 Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk Átlátszó papír A3, A4, B4 JIS, B5 JIS *5 Hőálló fóliák A4, 8 1 / 2 11 *5 Füles elválasztó lap *6 A4, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 11 *5 Borítékok Függőleges: 100,0-330,2 mm *4 Vízszintes: 139,7-487,7 mm 10 lap Függőleges: 3,94 13,00 hüvelyk *4 Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk *1 Válasszon papírméretet. A részletekről a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. *2 A fenti papírméretek nem használhatók, ha az LCT fel van szerelve. *3 Írja be a papírméretet. A részletekről a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. *4 Ha az LCT fel van szerelve, a maximális egyedi szélesség 305,0 mm (12,1 hüvelyk). Ha a széles LCT van felszerelve, a maximális egyedi szélesség 330,2 mm (13,1 hüvelyk). *5 Ne töltsön be a határjelzőn túl papírt. Az egyszerre behelyezhető lapok száma a papír vastagságától és állapotától függ. *6 Fülvezetőre van szükség. 126

135 Ajánlott papír LCT (4.-5. adagolótálca) Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3 216 g/m 2 (14 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 1 Papírsúly 5 Válassza ki a papírméretet a papírméret-választóval: A4, A5, B5 JIS, 8 1 / 2 11, 5 1 / / lap Átlátszó papír A4, B5 JIS *1 Címkepapír *2 A4, 8 1 / 2 11 *1 Hőálló fóliák A4, 8 1 / 2 11 *1 Füles elválasztó lap *3 A4, 8 1 / 2 11 *1 *1 Ne töltsön be a határjelzőn túl papírt. Az egyszerre behelyezhető lapok száma a papír vastagságától és állapotától függ. *2 Csak az 5. adagolóba tölthető be papír. *3 Szükség van az opcionális füleslap-tartóra. LCT (6. tálca) Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3 163,0 g/m 2 (14,0 font kötés - 60 font borító) Papírsúly 1 Papírsúly 4 52,3 163,0 g/m 2 (14,0 font kötés - 60 font borító) Papírsúly 1 Papírsúly 4 A4 8 1 / 2 11 *1 A5, B5 JIS, 8 1 / 2 11, 5 1 / / lap lap A4, A5, B5 JIS, 5 1 / / 2 Átlátszó papír A4, B5 JIS *2 Hőálló fóliák A4, 8 1 / 2 11 *2 127

136 8. Papír és festékkazetta behelyezése *1 A fent megadott méretek valamelyikének megfelelő papír betöltéséhez vegye fel a kapcsolatot a szerviz-képviselettel. *2 Ne töltsön be a határjelzőn túl papírt. Az egyszerre behelyezhető lapok száma a papír vastagságától és állapotától függ. Széles LCT (4. és 6. adagoló) Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 lb. Bankjegypapír-141,0 lb. Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 Automatikusan érzékelhető papírméretek: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, lap A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

137 Ajánlott papír Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 lb. Bankjegypapír-141,0 lb. Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 A Papíradagoló beállításai menüben adja meg a papírméretet: A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm lap 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 lb. Bankjegypapír-141,0 lb. Index) Papírsúly 1 Papírsúly 6 A4, A5, A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm Egyéni méret: Függőleges: 100,0-330,2 mm *1 Vízszintes: 139,7-487,7 mm lap Függőleges: 3,94 13,00 hüvelyk *1 Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk 129

138 8. Papír és festékkazetta behelyezése Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás Átlátszó papír A3, A4, B5 JIS *2 Hőálló fóliák A4, 8 1 / 2 11 *2 Füles elválasztó lap *3 A4, 8 1 / 2 11 *2 Borítékok Függőleges: 100,0-330,2 mm *1 Vízszintes: 139,7-487,7 mm 10 lap Függőleges: 3,94 13,00 hüvelyk *1 Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk *1 100 és 139,2 mm (3,94 és 5,49 hüvelyk) méretű papír betöltéséhez az oldalsó vezetőkre is szüksége van. *2 Ne töltsön be a határjelzőn túl papírt. Az egyszerre behelyezhető lapok száma a papír vastagságától és állapotától függ. *3 Fülvezetőre van szükség. Széles LCT (5. adagoló) Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 40,0 300 g/m 2 (10,7 font kötés 165 font Index) Papírsúly 0 Papírsúly 7 Automatikusan érzékelhető papírméretek: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, lap A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

139 Ajánlott papír Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 40,0 300 g/m 2 (10,7 font kötés 165 font Index) Papírsúly 0 Papírsúly 7 A Papíradagoló beállításai menüben adja meg a papírméretet: lap A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm A4, A5, A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm 131

140 8. Papír és festékkazetta behelyezése Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 40,0 300 g/m 2 (10,7 font kötés 165 font Index) Papírsúly 0 Papírsúly 7 Egyéni méret: Függőleges: 100,0-330,2 mm *1 Vízszintes: 139,7-487,7 mm lap Függőleges: 3,94 13,00 hüvelyk *1 Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk Átlátszó papír A3, A4, B5 JIS *2 Hőálló fóliák A4, 8 1 / 2 11 *2 Füles elválasztó lap *3 A4, 8 1 / 2 11 *2 Címkepapír A4, 8 1 / 2 11 *2 Borítékok Függőleges: 100,0-330,2 mm *1 Vízszintes: 139,7-487,7 mm 10 lap Függőleges: 3,94 13,00 hüvelyk *1 Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk *1 100 és 139,2 mm (3,94 és 5,49 hüvelyk) méretű papír betöltéséhez az oldalsó vezetőkre is szüksége van. *2 Ne töltsön be a határjelzőn túl papírt. Az egyszerre behelyezhető lapok száma a papír vastagságától és állapotától függ. *3 Fülvezetőre van szükség. 132

141 Ajánlott papír Fedő- és hátlapadagoló egység Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás g/m 2 (17,1 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 2 Papírsúly 5 Automatikusan érzékelhető papírméretek: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, lap 2 A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

142 8. Papír és festékkazetta behelyezése Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás g/m 2 (17,1 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 2 Papírsúly 5 A Papíradagoló beállításai menüben adja meg a papírméretet: B5 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm 220 lap g/m 2 (17,1 lb. Bankjegypapír 79,9 lb. Fedőlap) Papírsúly 2 Papírsúly 5 A4, A5, B5 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm Egyéni méret: Függőleges: 139,7-330,2 mm Vízszintes: 139,7-487,7 mm 220 lap 2 Függőleges: 5,50 13,00 hüvelyk Vízszintes: 5,50 19,20 hüvelyk 134

143 Ajánlott papír Fedő-/hátlap adagoló a kötés egységen Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 90,0 300 g/m 2 (24,1 font Bond 165 font Index) Papírsúly 3 Papírsúly 7 Automatikusan érzékelhető papírméretek: A3, 8K, lap (vagy legfeljebb 24 mm) 2 90,0 300 g/m 2 (24,1 font Bond 165 font Index) Papírsúly 3 Papírsúly , 12 18, A Papíradagoló beállításai menüben adja meg a papírméretet: 200 lap (vagy legfeljebb 24 mm) 2 B4 JIS, 11 17, 12 18, 11 15, / 5, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, mm A3, B4 JIS, 8K, 11 15, / 5, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, mm 135

144 8. Papír és festékkazetta behelyezése Papírtípus és -súly Papírméret Papírkapacitás 90,0 300 g/m 2 (24,1 font Bond 165 font Index) Papírsúly 3 Papírsúly 7 Egyéni méret: Függőleges: 257,0-330,2 mm Vízszintes: 364,0 487,7 mm 200 lap (vagy legfeljebb 24 mm) 2 Függőleges: 10,12-13,00 hüvelyk Vízszintes: 14,34 19,20 hüvelyk Papírvastagság Papírvastagság *1 Metrikus Bankjegypapír Borító papír Index papír Papírsúly 0 *2 40,0-52,2 g/m 2 10,7-13,9 lb. bankjegypapír Papírsúly 1 *2 52,3-63,0 g/m 2 14,0-16,9 lb. bankjegypapír 2. papírsúly 63,1-80,0 g/m 2 17,0-21,0 lb. bankjegypapír 14,8-18,9 lb. borító 19,0-23,0 lb. borító 23,1-29,9 lb. borító 22,1-28,9 lb. index 29,0-34,9 lb. index 35,0-44,0 lb. index 3. papírsúly 80,1-105,0 g/m 2 21,1-28,0 lb. bankjegypapír 30,0-38,9 lb. borító 44,1-58,0 lb. index 4. papírsúly 105,1-163,0 g/m 2 28,1-43,0 lb. bankjegypapír 39,0-60,0 lb. borító 58,1-90,0 lb. index 5. papírsúly 163,1-220,0 g/m 2 43,1-58,9 lb. bankjegypapír 60,1-80,9 lb. borító 90,1-121,0 lb. index 6. papírsúly 220,1-256,0 g/m 2 59,0-68,0 lb. bankjegypapír 81,0-94,0 lb. borító 121,1-141,0 lb. index 7. papírsúly 256,1-300,0 g/m 2 68,1-80,0 lb. bankjegypapír 94,1 110,0 lb. borító 141,1 165,0 lb. index 136

145 Ajánlott papír *1 A nyomtatási minőség lecsökken, ha a használt papír súlya a minimális vagy maximális súlyértékhez közeli. Állítsa vékonyabbra vagy vastagabbra a papír súlyának beállítását. *2 40,0-63,0 g/m 2 (10,7-16,9 lb. bankjegypapír) súlyú papír betöltésekor a papír széle meggyűrődhet, illetve a papír típusától függően előfordulhat, hogy a készülék nem megfelelően húzza be a papírt. Néhány papírtípus, mint például az átlátszó papír vagy a hőálló fólia zajt kelthet a kiadásnál. Ez a zaj nem számít problémának, és a nyomtatás minőségét sem befolyásolja. A fenti táblázatokban leírt papírkapacitás csak példaként szolgál. A tényleges papírkapacitás alacsonyabb lehet a papírtípustól függően. Papír betöltésekor ügyeljen arra, hogy a papírköteg nem magasabb a papíradagolón lévő jelnél. Ha egyszerre több lap akad el, pergesse át a lapokat, vagy egyesével adagolja a többlapos kézi adagolóba (7. tálca). Megadhatja, hogy a készülék automatikusan felismerje, ha több lap adagolása történik az egyes adagolókból. A Beállítások kezelőknek menüben megadható, hogy a munkákat felfüggessze vagy folytassa, ha többlapos adagolást észlel. Azonban a papír állapotától függően előfordulhat, hogy a többlapos adagolást nem észleli a gép. A Beállításokról kezelőknek lásd: Paper Settings. Simítsa ki a gyűrött lapokat, mielőtt betöltené őket az adagolóba. Előfordulhat, hogy a Papírhajlás beállítása funkcióval nem lehet teljesen eltüntetni a hajlást, a papírtípustól és a papír szálirányától függően Ha a hosszú szálirányú papírt nem sikerül kisimítani, akkor próbáljon meg inkább rövid szálirányú papírt használni. A Papírhajlás beállítása funkcióról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. A másolási/nyomtatási sebesség a papír méretétől, súlyától és típusától függően a szokásosnál lassabb lehet. A 163,1-300,0 g/m 2 (60,1 lb. Bankjegypapír-165,0 lb. Index) súlyú vastag papír betöltéséről a következő helyen olvashat: 138. o. "Vastag papír". Borítékok adagolását lásd: 139. o. "Borítékok". Ha fejléces papírra végez másolást vagy nyomtatást, a papír tájolása az aktuálisan használt funkciótól függően eltérő lehet. Részletek: 119. o. "Rögzített tájolású vagy kétoldalas papír betöltése". Ha egyező méretű és típusú papírt tölt két vagy több adagolóba, a készülék automatikusan az egyik olyan adagolót használja akkor, ha az első adagolóból kifogy a papír, amely esetében az [Igen] értéket adta meg az [Aut. papírvál. alkalmazása] beállításnál. Ezt a funkciót nevezzük Automatikus adagoló-váltás funkciónak. Ezzel megakadályozható, hogy az éppen folyó másolási folyamat megszakadjon a papír betöltése miatt nagyszámú másolat készítésekor. A papíradagolók papírtípusát a [Papírtípus] lapon adhatja meg. A részletekről a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. Az Automatikus adagoló-váltás funkció beállításának menetéről a Másoló és dokumentumszerver című útmutatóban olvashat. Címkepapír betöltésekor: Javasoljuk, hogy használjon speciális címkepapírt. 137

146 8. Papír és festékkazetta behelyezése A papírt tájolással célszerű betölteni. Válassza a [Címkepapír] beállítást a [Papírtípus] menüben a [Tálcapapír-beállításokban], és válassza ki a megfelelő papírvastagságot a [Papírsúly] menüben. Hőálló fólia betöltésekor: Azt ajánljuk, hogy használjon speciális, hőálló írásvetítő fóliát. Ajánlott, hogy egyszerre egy lapot helyezzen be. Hőálló fóliára való másolás esetén lásd: "Copying onto OHP Transparencies", Copy/ Document Server. A hőálló fóliákat minden használatnál jól szellőztesse meg. Ez megakadályozza, hogy a hőálló fóliák egymáshoz ragadjanak, és helytelenül legyenek beadagolva. A másolt vagy nyomtatott lapokat egyesével távolítsa el. A papírt Áttetsző papír betöltésekor: tájolással célszerű betölteni. Ajánlott, hogy egyszerre egy lapot helyezzen be. Áttetsző papír betöltésekor mindig használjon hosszanti rostos papírt, és a papírirányt a rostszálak szerint állítsa be. Az áttetsző papír könnyen beszívja a nedvességet és hullámossá válik. Betöltés előtt távolítsa el a hullámokat az áttetsző papírból. A meggyűrődött papír kisimításáról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. A másolt vagy nyomtatott lapokat egyesével távolítsa el. Műnyomó papír betöltésekor: Ha fényes papírt szeretne használni, válassza a [Műnyomó:fény.] értéket a [Papírtípus] beállításnál. Ha matt papírt szeretne használni (például selyem-, fakó- vagy szaténpapírt), válassza a [Műnyomó: matt] értéket a [Papírtípus] beállításnál. A bevonatos papír és egyedi papír használatáról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. Ha műnyomó vagy fényes papírt tölt be, a papírt használat előtt pörgesse át. Ha a papír elakad vagy a készülékből szokatlan zaj jön műnyomó papír adagolásakor, akkor egyesével adagolja a papírt. Mielőtt először nyomtatna bevonatos papírra vagy NCR papírra a Széles LCT-ből, forduljon a szervizképviselethez. Műnyomó papírnak az LCT-be töltéséhez meg kell adnia a [Műnyomó: fényes] vagy [Műnyomó: matt] papírtípust, és ki kell választania a megfelelő papírvastagságot a [Papírsúly] menüben. Vastag papír Ez a rész különböző részleteket és javaslatokat tartalmaz a vastag papír használatához. 138

147 Ajánlott papír Vastag, 163,1 g/m 2 (60,1 lb. fedőlap) vagy nehezebb papír betöltésekor az 1-3 tálcákba, a széles LCT-be, a többlapos kézi adagolóba (7. tálca) vagy az LCT 4. vagy 5. tálcájába, kövesse az alábbi ajánlásokat a hibás adagolás és a képminőség romlásának elkerülésére. Ha vastag papírt tölt az 1-3. adagolóba, legalább 20 lapot töltsön be. Arra is ügyeljen, hogy a papírvezetők hozzá legyenek igazítva a papírköteghez. A vastag, puha papírokra való nyomtatáskor papírelakadás és hibás adagolás történhet. Az ilyen gondok megelőzése érdekében alaposan mozgassa át a lapokat a betöltés előtt. Ha a papír az átpörgetés után továbbra is elakad vagy összetapad, egyenként töltse be a lapokat a többlapos kézi adagolóba (7. tálca). Amikor vastag papírt tölt be, a papír tájolását a száliránynak megfelelően állítsa be, ahogyan a következő ábrán látható. Ellenkező esetben papírelakadás, hibás szélek vagy behajlott papírélek lehet az eredmény. A 209,0 g/m 2 (77,4 lb. fedőlap) vagy nehezebb papír elakadást okozhat. A papír száliránya 64,0 g/m 2 (17.1 lb. bond) vagy könnyebb papír 64,0 g/m 2 (17.1 lb. Bond) vagy nehezebb papír Válassza a [Papírsúly 5], [Papírsúly 6], vagy [Papírsúly 7] értéket a [Papíradagoló beállításai] között beállított adagoló papírvastagságaként. Még ha a fent ismertetett módon tölti is be a vastag papírt, akkor is elképzelhető, a papírtípustól függően, hogy a normál műveletek nem használhatók és a megfelelő nyomtatási minőség nem érhető el. Elképzelhető, hogy a kinyomtatott oldalakon jól látható függőleges gyűrődések jelennek meg. Elképzelhető, hogy a kinyomtatott oldalakon jól látható gyűrődések lesznek. Ha a kinyomtatott oldalak hullámosak vagy gyűröttek, simítsa ki őket. A meggyűrődött papír kisimításáról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. Borítékok Ez a rész a borítékok betöltését ismerteti. 139

148 8. Papír és festékkazetta behelyezése Elakadás fordulhat elő a fülek hosszától és alakjától függően. Csak a legalább 139,7 mm (5,5 hüvelyk) széles borítékok tölthetők be. Ha borítékokra szeretne nyomtatni, töltse be őket az 1., 2. adagolókba, a széles LCT-be vagy a többlapos kézi adagolóba (7. tálca), és ügyeljen arra, hogy a megfelelő papírtípust adja meg. Borítékok betöltésénél ügyeljen arra, hogy a fülük ki legyen hajtva, és nyomtatott oldallal felfelé. pozícióban helyezze be őket a CDL070 Ha oldalt nyíló borítékra másol tájolásban, a füleknek az LCT vagy többlapos kézi adagoló (7. tálca) jobb oldalára kell esnie. Ha tájolással másol, a füleknek a széles LCT vagy többlapos kézi adagoló (7. tálca) aljára kell esnie. A borítékokat nyomtatási oldallal felfelé töltse be. Borítékok betöltése tájolásban CDL081 Borítékok betöltése tájolásban 140

149 Ajánlott papír Javasolt borítékok CWW373 A javasolt borítékokkal kapcsolatos információkért vegye fel a kapcsolatot a helyi képviselővel. Borítékok tárolása A borítékokat lezárt műanyag tasakban tárolja és csak a szükséges mennyiséget vegye elő. Nyomtatás közben ne adjon hozzá borítékot, mert az behúzási hibához vezethet. Ne feledje el megadni a boríték és a fül méretét a [Papíradagoló beállításokban]. A részletekért lásd: Paper Specifications and Adding Paper. Borítékok használatakor állítsa a [Papírsúlyt] a [Papíradagoló beállításokban] ugyanarra az értékre, mint amilyen a borítékoknál használt papír két lapja. Borítékok betöltése előtt préselje le őket, hogy eltávozzon belőlük a levegő, és kisimuljanak az élek és a gyűrődések. Borítékok betöltésekor ügyeljen arra, hogy ne haladja meg a mennyiségkorlátozó jelet. Egyenként helyezze be a borítékokat, ha még mindig az alábbi eredmények valamelyikét tapasztalja: A boríték elakad A boríték nem töltődik be Egyszerre több boríték töltődik be Ha a páratartalom magasabb, mint 50%, a borítékok gyűrötten vagy hibásan nyomtatva jöhetnek ki a készülékből. Egyes típusú borítékok gyűrötten, piszkosan, vagy hibás nyomtatással jöhetnek ki a készülékből. Ha összefüggő festékréteget vagy képet nyomtat a borítékra, vonalak jelenhetnek meg ott, ahol az egymást átfedő élek vastagabbá teszik a borítékot. Amennyiben a boríték vízszintes mérete 297 mm (11,7 hüvelyk) vagy kevesebb, elképzelhető, hogy a papír betöltése nem lesz megfelelő. Ilyen esetben kapcsolja ki a Ferdeség érzékelést. A részletekről a Paper Sewttings című útmutatóban olvashat. 141

150 8. Papír és festékkazetta behelyezése Ha 127,0 g/m 2 (47.0 lb. fedőlap)-nál vastagabb borítékra nyomtat, ne használja a [Beállítás Behajlás: erős] vagy [Beállítás Behajlás: erős] értékeket a [Papírbehajlás beállítása] pontban a [Beállítások kezelőknek] menüben. A papír tárolása A papír tárolása során mindig tartsa be az alábbi óvintézkedéseket: Ne tárolja a papírt olyan helyen, ahol közvetlen napsugárzás érheti. Ne tároljon papírt nedves helyeken (a nedvességtartalom legfeljebb 70% legyen). Minden vastag papírt ugyanolyan környezetben tároljon - olyan helyiségben, ahol a hőmérséklet C (68 77 F) és a páratartalom 30 65%. Sík felületen tárolja. Ne tárolja a lapokat függőleges helyzetben. Felbontás után a papírt műanyag tasakokban tárolja. 142

151 Egyéni papír regisztrálása Egyéni papír regisztrálása Legfeljebb 100 egyéni papírt állíthat be. Beállítás előtt ellenőrizze a terméknevet, méretet és papírtípust. Ellenőrizze, hogy a papír mérete és típusa kompatibilis-e a használni kívánt papíradagolóval. Az adagoló kompatibilitása a papír méretétől és típusától függ. A felhasználható papírméretekről és - típusokról a következő helyen olvashat: 122. o. "Ajánlott papírméretek és -típusok". Amikor a regisztrált egyéni papírok száma eléri a maximumot, nem fog tudni új egyéni papírt regisztrálni. Törölje a fölösleges egyéni papírokat a listáról, majd próbálkozzon újra a regisztrálással. A részletekről a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. A papír nevének kiválasztása a papírkönyvtárból 1. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. CWY Nyomja meg az [Egyéni papír szerkesztése] gombot. 3. Nyomja meg az [Előhívás a Papírkönyvtárból] gombot. 4. Válassza ki a regisztrálni kívánt papír nevét. Nyomja meg az [ Előző] or [ Köv.] gombot a listában való görgetéshez, hogy megtalálja a kiválasztani kívánt papírt. Kettő vagy több papírtípust választhat. 143

152 8. Papír és festékkazetta behelyezése 5. Nyomja meg az [Egyéni papír regisztrálása] gombot. 6. Nyomja meg az [Igen] gombot. 7. Kétszer nyomja meg a [Kilépés] gombot. 8. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. A [Papíradagoló beállításai] képernyőt a [Kilépés] gomb megnyomásával is bezárhatja. Az [Egyéni papír szerkesztése] képernyőn ellenőrizheti és módosíthatja a regisztrált egyéni papír beállításait (például a papírméret beállításait). Az egyéni papírok módosításáról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. A papírkönyvtárban meg nem jelenő papír regisztrálása Amennyiben a kívánt papír nincs a könyvtár papírlistáján vagy nem tudja a papír nevét, használja az alábbi eljárásokat: A papírtípus kiválasztása a papírkönyvtárból A papírkönyvtár nem csak valamennyi, üzletekben elérhető papír optimális nyomtatási feltételeit tartalmazza, hanem valamennyi papírtípusét is. Akkor is kiválaszthatja a papír típusát a papírkönyvtárból és beállíthatja azt egyéni papírként, ha nem ismeri a papír terméknevét. A következő papírtípusok választhatók: normál, fényes műnyomó, matt műnyomó, boríték, hőálló fólia és átlátszó papír. Mindegyik típus több kategóriában szerepel, azok súlya szerint. A papír típusának és súlyának kézzel történő megadása Az egyéni papírt a típus és súly manuálisan történő megadásával állíthatja be. A papírtípus kiválasztása a papírkönyvtárból Kiválaszthatja a papír típusát a papírkönyvtárból és regisztrálhatja egyéni papírként. 144

153 Egyéni papír regisztrálása A következő papírtípusok választhatók: normál, fényes műnyomó, matt műnyomó, boríték, hőálló fólia és átlátszó papír. 1. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. CWY Nyomja meg az [Egyéni papír szerkesztése] gombot. 3. Nyomja meg az [Előhívás a Papírkönyvtárból] gombot. 4. Válassza ki a papírtípus és -súly legmegfelelőbb kombinációját. A papírtípusok listája a papírkönyvtár első és további oldalain jelenik meg. Nyomja meg az [ Előző] or [ Köv.] gombot a listában való görgetéshez, hogy megtalálja a kiválasztani kívánt papírt. 5. Nyomja meg az [Egyéni papír regisztrálása] gombot. 6. Nyomja meg az [Igen] gombot. 7. Kétszer nyomja meg a [Kilépés] gombot. 8. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. A [Papíradagoló beállításai] képernyőt a [Kilépés] gomb megnyomásával is bezárhatja. Az [Egyéni papír szerkesztése] képernyőn ellenőrizheti és módosíthatja a regisztrált egyéni papír beállításait (például a papírméret beállításait). Az egyéni papírok módosításáról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. 145

154 8. Papír és festékkazetta behelyezése A papír típusának és súlyának kézzel történő megadása 1. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. 2. Nyomja meg az [Egyéni papír szerkesztése] gombot. 3. Válasszon egy [ Nincs tárolva ] jelzésű számot. Nyomja meg az [ Előző] vagy a [ Köv.] gombot a listában való görgetéshez. CWY Nyomja meg a [Módosít] gombot a [Papír neve] beállításnál. 5. Írja be a papír nevét és nyomja meg az [OK] gombot. 6. Nyomja meg a [Módosít] gombot a [Papírméret] beállításához. 7. Válasszon egy papírméretet, majd nyomja meg az [OK] gombot. 8. Nyomja meg a [Módosít] gombot a [Papírsúly] megadásához. 9. Adja meg a papír súlyát, majd nyomja meg az [OK] gombot. Nyomja meg a [Módosítás] gombot, ha megváltoztatta a papírsúlyt. 10. Nyomja meg a [Módosít] gombot a [Papírtípus] megadásához. 11. Válassza ki a papír típusát, majd nyomja meg az [OK] gombot. Nyomja meg a [Módosítás] gombot, ha megváltoztatta a papírtípust. 146

155 Egyéni papír regisztrálása 12. Szükség szerint adja meg a többi elemet (például: [Műnyomó papírtípus], [Papírszín], [Előlyukasztott, vagy nem], [Kétoldalas alkalmazása] és [Aut. papírválasztás alkalmaz.]). Ha módosítja a [Műnyomó papírtípus]t, [Papírszín]t, vagy [Előre lyukasztott vagy nem] beállításokat és megnyomja az [OK] gombot, egy üzenet jelenik meg, amely figyelmezteti, hogy a [Speciális beállítások] visszaállnak. A beállítások módosításának életbe léptetéséhez válassza a [Módosítás] lehetőséget. A módosítások elvetéséhez válassza a [Nem módosít] lehetőséget. 13. Nyomja meg az [OK] gombot. 14. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. 15. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. A [Papíradagoló beállításai] képernyőt a [Kilépés] gomb megnyomásával is bezárhatja. Ha fényes műnyomó papírt szeretne használni, válassza a [Fényes] értéket a [Műnyomó papírtípus] beállításnál. Ha matt papírt szeretne használni (például selyem-, fakó- vagy szaténpapírt), válassza a [Matt] értéket a [Műnyomó papírtípus] beállításnál. Az egyéni papírbeállításokról a Papírbeállítások című útmutatóban olvashat. A [Speciális beállítások] részleteiről a készülékadminisztrátor tud felvilágosítást adni. Új egyéni papír regisztrálása meglévő papír módosításával Megnyithatja és módosíthatja a regisztrált egyéni papír beállításait, és új egyéni papírként regisztrálhatja azokat. Ez a funkció akkor hasznos, amikor ugyanaz a regisztrált papír típusa, mint a létező papíré, csak más a mérete. A módosított beállításoktól függően az újonnan regisztrált egyéni papír részletei az alábbiak lesznek: Ha nem módosítja a kiválasztott egyéni papír módosításait: A rendszer a kijelölt egyéni papír valamennyi beállítását átmásolja a regisztrált egyéni papír beállításai közé. Ha az egyéni papír [Papír neve], [Papírméret], [Kétoldalas alkalmazása], [Aut. papírválasztás alkalmaz.] vagy [Speciális beállítások] beállításai módosultak: A módosítások alkalmazásra kerülnek az újonnan regisztrált egyéni papírnál. Ha a kijelölt egyéni papír [Papírsúly], [Papírtípus], [Műnyomó papírtípus], [Papírszín] vagy [Előlyukasztott, vagy nem] beállítása módosult: A módosítások alkalmazásra kerülnek az újonnan regisztrált egyéni papírnál, a speciális beállításai pedig visszaállnak alapértelmezett értékeikre a beállítások módosításától függően. 147

156 8. Papír és festékkazetta behelyezése Ha a papírkönyvtárból regisztrált egyéni papírt módosít, a [Papír neve], [Papírméret], [Kétoldalas alkalmazása] és az [Aut. papírválasztás alkalmaz.] beállítás is módosítható. A [Termék neve] beállításban található márkanév és verzió ugyancsak jóváhagyható. 1. Nyomja meg a [Papírbeállítás] gombot. 2. Nyomja meg az [Egyéni papír szerkesztése] gombot. 3. Válasszon egy [ Nincs tárolva ] jelzésű számot. Nyomja meg az [ Előző] vagy a [ Köv.] gombot a listában való görgetéshez. CWY Nyomja meg az [Egy másik egyéni papírbeállítás használata] gombot. 5. Válassza ki azt az egyéni papírt, melynek a beállításait módosítani szeretné. 6. Nyomja meg az [OK] gombot. 7. Szükség szerint módosítsa az egyéni papír beállításait (például a papír nevét, méretét vagy típusát). Ha módosítja a [Papírsúly], [Papírtípus], [Műnyomó papírtípus], [Papírszín], vagy [Előre lyukasztott vagy nem] beállításokat, és megnyomja az [OK] gombot, egy üzenet jelenik meg, amely értesíti, hogy a [Speciális beállítások] visszaállnak. A beállítások módosításának életbe léptetéséhez válassza a [Módosítás] lehetőséget. A módosítások elvetéséhez válassza a [Nem módosít] lehetőséget. 8. Nyomja meg az [OK] gombot. 9. Nyomja meg a [Kilépés] gombot. 148

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Nyomtatás Szkennelés Dokumentum szerver Web Image Monitor Papír és tintapatron behelyezése Hibaelhárítás Függelék A kézikönyvből

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Fax Nyomtatás Szkennelés Dokumentum szerver Web Image Monitor Papír és festék hozzáadása Hibaelhárítás Függelék A nyomtatott

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás A készülékkel

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás A készülékkel kapcsolatos tudnivalók A kézikönyvből hiányzó

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Kezdeti lépések Nyomtatás Hibaelhárítás Fogyóeszközök pótlása és cseréje A kézikönyvből hiányzó információkat a mellékelt CD-ROM HTML/PDF formátumú fájljaiban találhatja meg. A készülék

Részletesebben

Általános beállítások

Általános beállítások Felhasználói kézikönyv Általános beállítások 1 2 3 4 5 6 7 Kezdeti lépések Műveletek kombinált funkciókkal Felhasználói eszközök (Rendszerbeállítások) Hibaelhárítás Egyéb funkciók Biztonság Műszaki adatok

Részletesebben

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez Útbaigazítás a könnyű működtetéshez TARTALOM Előszó A kézikönyvek felosztása... A készülék i...3 Kezelőpanel...5 Másolási Másolat készítése...7 Alapvető másolási k...9 Kiegészítő másolási k...3 Nyomtatási

Részletesebben

Hibaelhárítás a Másolás/Dokumentumszerver funkció használata esetén

Hibaelhárítás a Másolás/Dokumentumszerver funkció használata esetén Felhasználói kézikönyv Hibaelhárítás 1 2 3 4 5 6 7 8 Ha a készülék nem a kívánt módon mûködik Hibaelhárítás a Másolás/Dokumentumszerver funkció használata esetén Hibaelhárítás a fax funkció használatánál

Részletesebben

Hibaelhárítás. Felhasználói kézikönyv

Hibaelhárítás. Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Hibaelhárítás 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ha a készülék nem a kívánt módon mûködik Hibaelhárítás a másoló funkció használatánál Hibaelhárítás a fax funkció használatánál Hibaelhárítás a nyomtató

Részletesebben

Kibővített használati útmutató

Kibővített használati útmutató Kibővített használati útmutató MFC-9140CDN MFC-9330CDW MFC-9340CDW Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN A használati útmutatók és azok megtalálása? Melyik útmutató? Mi található

Részletesebben

Rövid használati útmutató

Rövid használati útmutató ABC 3 DEF GHI 5 JKL 6 MNO Rövid használati útmutató Ismerkedés a nyomtatóval A nyomtató kezelőpaneljének használata 0 9 8 4 7 PQR 8 STU 9WXYZ 0 7 4 5 6 3 Elem Funkció Kijelző A nyomtatási, e-mail, másolási

Részletesebben

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-7360N MFC-7460DN MFC-7860DW Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN A használati útmutatók és azok megtalálása Melyik kézikönyv? Mi található benne?

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Biztonsági útmutató adminisztrátorok számára

Felhasználói kézikönyv Biztonsági útmutató adminisztrátorok számára Felhasználói kézikönyv Biztonsági útmutató adminisztrátorok számára A biztonságos és helyes használat érdekében a készülék használata előtt mindenképpen olvassa el a Biztonsági tudnivalókat az "Olvassa

Részletesebben

Kibővített használati útmutató

Kibővített használati útmutató Kibővített használati útmutató DCP-9020CDW 0 verzió HUN A használati útmutatók és azok megtalálása? Melyik útmutató? Mi található benne? Hol található? Termékbiztonsági útmutató Gyors telepítési útmutató

Részletesebben

FAX Option Type 2027. FAX Option Type 2027 Felhasználói kézikönyv Faxkézikönyv <Speciális funkciók>

FAX Option Type 2027. FAX Option Type 2027 Felhasználói kézikönyv Faxkézikönyv <Speciális funkciók> Paper type: OK Prince Eco G100(55kg), Paper Thickness=80 µm // Pages in book=296 // Print scale=81% Gap (when printed at 81% scale) = Pages in book Paper thickness / 2 = 11.840001 mm FAX Option Type 2027

Részletesebben

Szoftver használati útmutató

Szoftver használati útmutató Szoftver használati útmutató Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik. DCP-1510(E)/1511/1512(E) MFC-1810(E)/1811/1815

Részletesebben

FAX Option Type 2045. Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv <Alapvetõ funkciók>

FAX Option Type 2045. Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv <Alapvetõ funkciók> Paper type: OK Prince Eco G100(55kg), Paper Thickness=80 µm // Pages in book=84 // Print scale=81% Gap (when printed at 81% scale) = Pages in book Paper thickness / = 3.360000 mm FAX Option Type 045 Printed

Részletesebben

DIGITÁLIS SZÍNES TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER

DIGITÁLIS SZÍNES TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER TÍPUS: MX-2600N MX-3100N DIGITÁLIS SZÍNES TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER Gyors áttekintés A gép használata előtt A gép funkciói és az eredeti dokumentum behelyezésének, illetve a papír betöltésének műveletsorai.

Részletesebben

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez Útbaigazítás a könnyű működtetéshez A lapk TARTALOMJEGYZÉK Előszó A kézikönyvek felosztása... A készülék i... A vezérlőpanel... Másolási Másolat készítése... 7 A készülék i (Rendes másolási alapképernyő)...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Karbantartás A kézikönyvben

Részletesebben

S600 Series használati útmutató 2009. november www.lexmark.com

S600 Series használati útmutató 2009. november www.lexmark.com S600 Series használati útmutató 2009. november www.lexmark.com Géptípus(ok): 4446 Modell(ek): W01, WE1 Tartalom Biztonsági tájékoztató...6 A nyomtató bemutatása...7 Köszönjük, hogy ezt a nyomtatót választotta!...7

Részletesebben

FAX Option Type 1027. Fax kézikönyv (kiegészítõ) <Alapvetõ funkciók> Felhasználói kézikönyv. www.drcopy.hu

FAX Option Type 1027. Fax kézikönyv (kiegészítõ) <Alapvetõ funkciók> Felhasználói kézikönyv. www.drcopy.hu FAX Option Type 1027 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv (kiegészítõ) Zfgh130E.eps A termék használata elõtt olvassuk el gondosan ezt a kézikönyvet és tartsuk kéznél, hogy szükség

Részletesebben

3600-4600 Series használati útmutató

3600-4600 Series használati útmutató 3600-4600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...9 Bevezetés...10 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...10 A nyomtató üzembe helyezése...13 A biztonsági

Részletesebben

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-J6510DW MFC-J6710DW 0 verzió HUN A használati útmutatók helye Melyik kézikönyv? Mit tartalmaz? Hol található? Biztonsági előírások és jogi nyilatkozatok Gyors telepítési

Részletesebben

FAX Option Type 2045. FAX Option Type 2045 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv <Speciális funkciók>

FAX Option Type 2045. FAX Option Type 2045 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv <Speciális funkciók> Paper type: OK Prince Eco G100(55kg), Paper Thickness=80 µm // Pages in book=268 // Print scale=81% Gap (when printed at 81% scale) = Pages in book Paper thickness / 2 = 10.720001 mm FAX Option Type 2045

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Fax Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Karbantartás A kézikönyvben

Részletesebben

Használati útmutató DS-620

Használati útmutató DS-620 Használati útmutató DS-620 / DS-720D DS-620 DS-720D C verzió HUN A dokumentáció használata Köszönjük, hogy a Brother készüléket választotta! A dokumentáció elolvasása segíthet abban, hogy a legjobbat hozza

Részletesebben

ScanJet Pro 2500 f1 flatbed scanner Felhasználói útmutató

ScanJet Pro 2500 f1 flatbed scanner Felhasználói útmutató ScanJet Pro 2500 f1 flatbed scanner Felhasználói útmutató www.hp.com/support HP Scanjet Pro 2500 f1 flatbed scanner Felhasználói útmutató Szerzői jogok és licencinformációk 2015 Copyright Hewlett-Packard

Részletesebben

Olvassa el ezt először

Olvassa el ezt először Olvassa el ezt először A készülékhez tartozó kézikönyvek A készülék biztonságos használatáról A készülék egyéb információi Függelék A kézikönyvből hiányzó információkat a mellékelt CD-ROM HTML/PDF formátumú

Részletesebben

A TWAIN adatforrás használata

A TWAIN adatforrás használata A TWAIN adatforrás használata A szkennelést ellenőrző eszköz elindítása... 2 A szkennelést ellenőrző eszköz párbeszédpanele... 2 A TWAIN adatforrás használata... 4 Hogyan fogjak hozzá?... 4 Beállítási

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP AR-NB2/N http://hu.yourpdfguides.com/dref/1289439

Az Ön kézikönyve SHARP AR-NB2/N http://hu.yourpdfguides.com/dref/1289439 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez Útbaigazítás a könnyű működtetéshez Egyedi igényeknek megfelelő en TARTALOMJEGYZÉK Általános beállítások... 3 Időzítési beállítások... 5 Beállítás és tisztítás... 6 Nyugta beállításai... 7 Rendszer beállítások...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másolás Faxolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás Függelék

Részletesebben

Szoftver használati útmutató

Szoftver használati útmutató Szoftver használati útmutató 0 verzió HUN Vonatkozó modell Ez a használati útmutató a DCP-J140W modellre vonatkozik. Figyelmeztetések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikonokat

Részletesebben

FAX Option Type 2018. Fax kézikönyv <Alapvetõ funkciók> Felhasználói kézikönyv

FAX Option Type 2018. Fax kézikönyv <Alapvetõ funkciók> Felhasználói kézikönyv FAX Option Type 2018 Felhasználói kézikönyv Fax kézikönyv 1 2 3 4 5 Bevezetés Fax küldése és fogadása Internetes faxfunkciók használata Programozás Hibakeresés A készülék biztonságos

Részletesebben

HP Deskjet 3050A J611 series

HP Deskjet 3050A J611 series HP Deskjet 3050A J611 series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Vezeték nélküli beállítások...6 Állapotjelző fények...7

Részletesebben

HP ENVY 7640 e-all-in-one series

HP ENVY 7640 e-all-in-one series HP ENVY 7640 e-all-in-one series Tartalomjegyzék 1 Hogyan történik?... 1 2 Első lépések... 2 A nyomtató részei... 3 Kezelőpanel és állapotjelző fény... 5 Útmutató a papírokról... 8 Töltsön papírt a nyomtatóba...

Részletesebben

V1.0 2010. március. Xerox WorkCentre 3550 Használati útmutató

V1.0 2010. március. Xerox WorkCentre 3550 Használati útmutató V1.0 2010. március Xerox WorkCentre 3550 2010 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A közzé nem tett jogok az Egyesült Államok törvényei szerint fenntartva. A jelen kiadvány tartalma a Xerox Corporation

Részletesebben

HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó

HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv Szerzői jog és licencszerződések 2004 Copyright Hewlett-Packard

Részletesebben

Használati útmutató. Csökkent látóképességű felhasználóknak

Használati útmutató. Csökkent látóképességű felhasználóknak Használati útmutató Brother lézernyomtató HL-100(E) HL-10(E) HL-110W(E) HL-11W Csökkent látóképességű felhasználóknak A kézikönyvet a Screen Reader text-to-speech (felolvasó) szoftver segítségével is elolvashatja.

Részletesebben

i4x50 sorozatú szkennerek

i4x50 sorozatú szkennerek i4x50 sorozatú szkennerek Szkennelésbeállítási útmutató TWAIN alkalmazásokhoz A-61839_hu A TWAIN adatforrás használata A szkennelést ellenőrző eszköz elindítása... 2 A szkennelést ellenőrző eszköz párbeszédpanele...

Részletesebben

HP ENVY 5640 e-all-in-one series

HP ENVY 5640 e-all-in-one series HP ENVY 5640 e-all-in-one series Tartalomjegyzék 1 Hogyan történik?... 1 2 Első lépések... 2 A nyomtató részei... 3 Kezelőpanel és állapotjelző fény... 5 Útmutató a papírokról... 8 Töltsön papírt a nyomtatóba...

Részletesebben

HP Photosmart 5520 series

HP Photosmart 5520 series HP Photosmart 5520 series Tartalom 1 HP Photosmart 5520 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Állapotjelző fények és gombok...7 Tartalom

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás A készülékkel

Részletesebben

2.0-s verzió 2010. december. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Ismerkedés

2.0-s verzió 2010. december. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Ismerkedés 2.0-s verzió 2010. december Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2011 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. Az itt nem közölt jogokat az Egyesült Államok szerzői jogi törvénye védi.

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Faxolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentum szerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás Függelék

Részletesebben

Kibővített használati útmutató

Kibővített használati útmutató Kibővített használati útmutató DCP-9015CDW DCP-9020CDW A verzió HUN A használati útmutatók és azok megtalálása? Melyik útmutató? Mi található benne? Hol található? Termékbiztonsági útmutató Először ezt

Részletesebben

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit.

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit. Hálózati útmutató 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Bevezetés A hálózati kábel csatlakoztatása a hálózathoz A készülék beállítása a hálózaton A Windows konfigurálása A nyomtató funkció használata A SmartNetMonitor for

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Fax Nyomtatás Szkennelés Dokumentum szerver Web Image Monitor Papír és festék betöltése Hibaelhárítás Függelék A nyomtatott

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás A kézikönyvből

Részletesebben

Szoftvertelepítési útmutató

Szoftvertelepítési útmutató TÍPUS: MX-2300N MX-2700N SZÍNES DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER Szoftvertelepítési útmutató Tartsa ezt a kézikönyvet elérhető helyen, hogy szükség esetén használni tudja. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

Részletesebben

3100 Series Multifunkciós készülék

3100 Series Multifunkciós készülék 3100 Series Multifunkciós készülék Használati útmutató A multifunkciós készülék használata A szoftver bemutatása Munka digitális fényképekkel Nyomtatás, beolvasás, másolás és faxolás Karbantartás Hibaelhárítás

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

DSmobile 700D. Használati útmutató

DSmobile 700D. Használati útmutató DSmobile 700D Használati útmutató HUN B verzió Védjegyek Az Adobe, valamint az Adobe logó, Acrobat, Photoshop és Reader az Adobe Systems Inc. bejegyzett védjegyei. A Brother a Brother Industries, Ltd.

Részletesebben

HP Photosmart Plus e-all-in-one C310 series

HP Photosmart Plus e-all-in-one C310 series HP Photosmart Plus e-all-in-one C310 series Tartalom 1 HP Photosmart Plus e-all-in-one C310 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 Tippek a nyomtató megismeréséhez...6

Részletesebben

HP Scanjet 4070 Photosmart lapolvasó. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet 4070 Photosmart lapolvasó. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 4070 Photosmart lapolvasó Felhasználói kézikönyv Jogi információk Szerzői jogok és licencek 2004 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. A cég előzetes írásbeli engedélye nélkül

Részletesebben

HP Deskjet 1010 series

HP Deskjet 1010 series HP Deskjet 1010 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1010 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1010 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 Be gomb jelzőfénye... 5 Automatikus kikapcsolás...

Részletesebben

2006. május www.lexmark.com

2006. május www.lexmark.com 350 Series Bevezetés 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series

HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series Tartalom 1 HP Photosmart Plus e-all-in-one B210 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...8 Apps

Részletesebben

HP beágyazott webszerver

HP beágyazott webszerver HP beágyazott webszerver Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és garancia 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása, adaptálása vagy fordítása

Részletesebben

Alapműveletek. Magyar. Bevezetés... 2. Papír betöltése... 4. Másolás... 6. Nyomtatás digitális fényképezőgépről... 10

Alapműveletek. Magyar. Bevezetés... 2. Papír betöltése... 4. Másolás... 6. Nyomtatás digitális fényképezőgépről... 10 Alapműveletek Bevezetés... 2 Részegységek... 2 Kezelőpanel... 3 Papír betöltése... 4 Papírválasztás... 4 Papír betöltése az EPSON STYLUS PHOTO RX készülékbe... 4 Másolás... 6 Az eredeti példány ráhelyezése

Részletesebben

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Tartalom 1 HP Deskjet F2100 All-in-One series súgó...5 2 HP All-in-One áttekintés A HP All-in-One készülék bemutatása...7

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Nyomtatás Szkennelés Dokumentum szerver Web Image Monitor Papír és tintapatron behelyezése Hibaelhárítás Függelék A kézikönyvből

Részletesebben

HP Deskjet 2540 All-in-One series

HP Deskjet 2540 All-in-One series HP Deskjet 2540 All-in-One series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 2540 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 2540 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 A vezérlőpanel funkciói... 5 A vezeték

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP PHOTOSMART D5300 http://hu.yourpdfguides.com/dref/907466

Az Ön kézikönyve HP PHOTOSMART D5300 http://hu.yourpdfguides.com/dref/907466 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és mobileszközökről

Részletesebben

Nyomtató/Szkenner modul, 1232-es típus

Nyomtató/Szkenner modul, 1232-es típus Nyomtató/Szkenner modul, 1232-es típus Felhasználói kézikönyv Nyomtató kézikönyv 2 1 2 3 4 5 6 A Nyomtatótulajdonságok beállítása és a nyomtatási feladatok visszavonása A nyomtatómeghajtó eltávolítása

Részletesebben

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DCP-9010CN MFC-9120CN MFC-9320CW Nem minden modell kapható az összes országban. A verzió HUN Védjegyek A Brother logó a Brother Industries, Ltd. bejegyzett védjegye. A Brother

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP MX-NB10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4174739

Az Ön kézikönyve SHARP MX-NB10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4174739 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HP Officejet Pro 3610/3620 Black and White e-all-in-one. Felhasználói kézikönyv

HP Officejet Pro 3610/3620 Black and White e-all-in-one. Felhasználói kézikönyv HP Officejet Pro 3610/3620 Black and White e-all-in-one Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok 2013 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. 1. kiadás, 2013/4 A Hewlett-Packard megjegyzései A

Részletesebben

Használati útmutató DCP-8250DN. 0 verzió HUN

Használati útmutató DCP-8250DN. 0 verzió HUN Használati útmutató DCP-8250DN 0 verzió HUN Ha az ügyfélszolgálatot kell hívnia Kérjük, adja meg az alábbi információkat a későbbi beazonosításhoz: Típusszám: DCP-8250DN Gyári szám (sorozatszám): 1 Vásárlás

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Egyszerű keresés Kezdeti lépések Másolás Nyomtatás Szkennelés Dokumentumszerver Web Image Monitor Papír és festékkazetta behelyezése Hibaelhárítás A kézikönyvből hiányzó információkat

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

Összefoglaló útmutató Rövid magyarázatok rutin műveletekhez

Összefoglaló útmutató Rövid magyarázatok rutin műveletekhez Összefoglaló útmutató Rövid magyarázatok rutin műveletekhez DCP-L5500DN DCP-L6600DW MFC-L5700DN MFC-L5750DW MFC-L6800DW MFC-L6900DW Brother azt tanácsolja, hogy tartsa a Brother készüléke mellett az összefoglaló

Részletesebben

Button Manager V2 Használati útmutató

Button Manager V2 Használati útmutató Button Manager V2 Használati útmutató Verzió D HUN Copyright Copyright 2015 Brother Industries, Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentumban található információk értesítés nélkül változhatnak. A dokumentumban

Részletesebben

A First Businesspost Sender Cockpit használata

A First Businesspost Sender Cockpit használata A First Businesspost Sender Cockpit használata No.1 in e-invoicing 1. A dokumentum célja A dokumentum bemutatja a First Businesspost Kft. Sender Cockpit szoftverének tulajdonságait és használat. 2. A szoftver

Részletesebben

LASERJET PRO 200 COLOR MFP

LASERJET PRO 200 COLOR MFP LASERJET PRO 200 COLOR MFP Felhasználói kézikönyv M276 HP LaserJet Pro 200 színes MFP M276 sorozat Felhasználói kézikönyv Szerzői jog és licenc 2014 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA MP280 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3355679

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA MP280 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3355679 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK ÚTMUTATÓJA LÉZER NYOMTATÓ

RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK ÚTMUTATÓJA LÉZER NYOMTATÓ RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK ÚTMUTATÓJA LÉZER NYOMTATÓ Ez a kézikönyv a gép rendszergazdája által használt beállításokat írja le. A RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK CÉLJA A RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK LISTÁJA A RENDSZERGAZDA

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Mire használhatja ezt a készüléket? Kezdeti lépések Másoló Fax Nyomtatás Szkennelés Dokumentum szerver Web Image Monitor Papír és festék betöltése Hibaelhárítás Függelék A nyomtatott

Részletesebben

9500 Series - bevezetés

9500 Series - bevezetés 9500 Series - bevezetés 2007 www.lexmark.com Biztonsági tájékoztató A készülékhez csak a mellékelt tápegységet és tápkábelt használja, vagy a gyártó által ajánlott, cserealkatrészként vásárolt tápegységet

Részletesebben

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Helyezze üzembe a készüléket az Üzembe helyezési útmutatóban leírt módon. A nyomtatási minőség optimalizálásához folytassa a következő lépésekkel. 1

Részletesebben

9500 Series multifunkciós készülék használati útmutató

9500 Series multifunkciós készülék használati útmutató 9500 Series multifunkciós készülék használati útmutató 2007 www.lexmark.com Tartalom Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...15 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...15 Az operációs

Részletesebben

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik:

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik: Bevezetés Leveleink, naptárunk, stb. megtekintése bármely gépen egy egyszerű webböngésző (Mozilla, Explorer) segítésével is lehetséges. GroupWise rendszernek ezt a megjelenési formáját GroupWise WebAccessnek

Részletesebben

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési Útmutató Tisztelt Vásárlónk, Köszönjük, hogy Alcor márkájú terméket választott. Ez a kézikönyv fontos információkat tartalmaz a készülék megfelelő használatával

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA MG5150 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3354855

Az Ön kézikönyve CANON PIXMA MG5150 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3354855 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet N6310 Felhasználói kézikönyv Tartalom 1 A lapolvasó használata A HP lapolvasószoftver rövid ismertetése...3 A lapolvasó rövid ismertetése...4 A lapolvasó kezelőpanelje...4 Automatikus lapadagoló

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP 9200C DIGITAL SENDER http://hu.yourpdfguides.com/dref/920971

Az Ön kézikönyve HP 9200C DIGITAL SENDER http://hu.yourpdfguides.com/dref/920971 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Másolási funkciók 350/250

Másolási funkciók 350/250 Másolási funkciók 350/250 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 1.1 Energy Star... 1-4 Mit jelent az, hogy ENERGY STAR termék?... 1-4 1.2 Védjegyek és bejegyzett védjegyek... 1-5 Licenc információ... 1-5 OpenSSL

Részletesebben

Online Használati Útmutató

Online Használati Útmutató Online Használati Útmutató HL-L5000D HL-L5100DN HL-L5100DNT HL-L5200DW HL-L5200DWT HL-L6250DN HL-L6300DW HL-L6300DWT HL-L6400DW HL-L6400DWT 2015 Brother Industries, Ltd. Minden jog fenntartva. Kezdőlap

Részletesebben

Általános beállítások

Általános beállítások Felhasználói kézikönyv Általános beállítások 1 2 4 5 6 7 8 Kezdeti lépések Több funkciót felhasználó mûveletek Felhasználói eszközök (Rendszerbeállítások) Hibaelhárítás Egyéb funkciók Szövegbevitel Biztonság

Részletesebben

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Szoftvertelepítési útmutató A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ez a kézikönyv leírja, hogyan

Részletesebben

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811 OFFICEJET PRO 8000 Felhasználói kézikönyv A811 HP Officejet Pro 8000 (A811) nyomtatósorozat Felhasználói kézikönyv Szerz i jogok 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Hewlett-Packard

Részletesebben

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 A HP All-in-One üzembe helyezésének befejezése Vezeték nélküli kapcsolat a WPS technológiát

Részletesebben

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5-os és 3,5-os SATA merevlemezekhez EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7011 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK PLATINUM PRO900 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387155

Az Ön kézikönyve LEXMARK PLATINUM PRO900 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387155 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LEXMARK PLATINUM PRO900. Megtalálja a választ minden kérdésre az LEXMARK PLATINUM PRO900 a felhasználói

Részletesebben

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look Look 1320 Wtulajdonságai 1 2 3 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot a képek készítéséhez. LED kijelző Mikor a Look 1320 csatlakoztatva van, a LED kijelző bekapcsol. Objektív Állítsa

Részletesebben

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és

Részletesebben

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Z45 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig 2002. január www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja vagy

Részletesebben