J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4-10/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 30-án, órakor tartott üléséről. Az ülés helye: városháza nagyterme. Jelen voltak: Csőszné Kacz Edit polgármester Csősz László alpolgármester, Könyv István János (XIV. np-ig), Körtés István (késve érkezett), dr. Mihócs Zsolt, Molnár Margit, Tenke Botond (XV/1. np-tól), Torma József (késve érkezett), Tóthné Unghy Ilona, Zsolnai István képviselők Bárdos László címzetes főjegyző Meghívott: Aszmann Géza aljegyző Nagy Károly műszaki ügyintéző dr. Bognár Szilveszter r. alezredes, tamási rendőrkapitány (I. np.) dr. Pásztor Attila rendőrkapitány helyettes (I. np.) Mikoly Tibor Márton r. főhadnagy, mb. őrsparancsnok (I. np.) Bencsicsné Tóth Krisztina Munkaügyi Központ Tamási Kirendeltségének vezetője (II. np.) Kelemen Katalin és Schweigert Györgyné védőnők (XI. np.) Zámbó Tiborné okmányiroda vezető (XII. np.) Hadi Ferencné intézményvezető (XV/5., XV/6., XV/7. np.) Góman József a Simontornyai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke (XV/3. np.) Lakosság részéről: 7 fő Távolmaradt: dr. Jovi Károly és Szabó Attila képviselők, távolmaradásukat előzetesen bejelentették. Kossa István és Vámi László a Pénzügyi Gazdaságpolitikai Bizottság tagjai Nemesi Jánosné az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagja Máté Imréné és Vámi István az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai Dancz Tibor és Tóth Attila az Ügyrendi Bizottság tagjai Bajcsi Géza díszpolgár Csőszné Kacz Edit polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította a határozatképességet, majd az ülést megnyitotta. Javasolta az írásban megküldött napirendi pontok elfogadását, és a XIV. napirendi pont zárt ülésen történő tárgyalását.

2 2 Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ülés napirendjét, valamint a zárt ülésre vonatkozó javaslatot 7 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következők szerint állapította meg: N A P I R E N D I.) Polgármesteri tájékoztató az előző ülés óta hozott fontosabb döntésekről, intézkedésekről. Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról. Tájékoztató a város közrendjét, közbiztonságát érintő eseményekről, döntésekről. Bárdos László címzetes főjegyző Mikoly Tibor Márton őrsparancsnok helyettes II.) A munkanélküliség helyzete Simontornyán, visszatekintés az elmúlt 5 évre. Előadó: Bencsicsné Tóth Krisztina kirendeltség-vezető III.) Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2008.(II.18.) számú rendeletének II. számú módosítása. IV.) A költségvetés és zárszámadás előterjesztéséhez kapcsolódó mérlegek tartalmának meghatározása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző V.) A polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 13/2001.(XI.15.) ÖR számú rendelet módosítása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző VI.) Simontornya Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2007.(III.30.) számú rendelet módosítása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző VII.) A közterület-használatról szóló 7/1991.(V.6.) számú önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző

3 3 VIII.) A polgármesteri hivatal vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkaköreinek megállapítása. IX.) Előterjesztés az aktív korú nem foglalkoztatottak rendszeres szociális segélyezésének közcélú foglalkoztatásáról, a közhasznú foglalkoztatással kapcsolatos önkormányzati feladatokról, a roma foglalkoztatási programról. X.) A közoktatási feladatok javítására elfogadott intézkedési terv végrehajtása. XI.) Tájékoztató a védőnői feladatokról. Előadó: Kelemen Katalin Schweigert Györgyné védőnők XII.) Beszámoló az okmányirodában végzett körzetközponti tevékenységről, ügyfélbarát szolgáltatási körének bővítése, lehetőségei. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző XIII.) Javaslat a képviselő-testület II. féléves munkatervére. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző XIV.) DÍSZPOLGÁRI cím adományozása. (zárt ülés) XV.) E G Y E B E K 1.) Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Tolna Megyei Kirendeltsége által Simontornya Város Önkormányzatánál tartott kiemelt célellenőrzés megállapításairól. 2.) Alapfokú közoktatási feladatokat ellátó Közoktatási Intézményfenntartó Társulás bővítésének I. fordulóban történő tárgyalása.

4 4 3.) Szakmunkásképző átszervezése. 4.) A Vak Bottyán Általános és Szakképző Iskola, Gimnázium Központi Óvodájának nyári zárva tartása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző 5.) ŐSZIKÉK Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratának, Szervezeti és Működési Szabályzatának, Szakmai Programjának és Házirendjének módosítása. 6.) ŐSZIKÉK Szociális Szolgáltató Központ alkalmazotti létszámának, a feladatnövekedésnek megfelelő bővítése. 7.) Tájékoztató a jelzőrendszeres házi gondozáshoz történő készülékek igénybevételéről. Előadó: Hadi Ferencné intézményvezető 8.) Garázsok helyének kijelölése. 9.) DPOP B számú pályázat megtárgyalása. 10.) Közmunkaprogramra kiírt TRFC/2008/DD jelű pályázat megtárgyalása. 11.) A helyi önkormányzat létszámcsökkentési döntésével kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igénylése. 12.) Bartha Éva ingatlan vásárlás ügye. 13.) III. számú háziorvosi rendelő és egészségház pótmunkáiról tájékoztató. 14.) Rallye versenyről tájékoztató.

5 5 Torma József képviselő megérkezett. I.) napirendi pont Polgármesteri tájékoztató az előző ülés óta hozott fontosabb döntésekről, intézkedésekről. (Írásos tájékoztató a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Csőszné Kacz Edit polgármester: Pár mondatban tájékoztatta a képviselőket az önkormányzat pénzügyi helyzetéről. Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző (Írásos jelentés a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) Tájékoztató a város közrendjét, közbiztonságát érintő eseményekről, döntésekről. Előadó: Mikoly Tibor mb. őrsparancsnok Mikoly Tibor őrsparancsnok helyettes: A májusi testületi ülés óta 9 bűnügyi feljelentés érkezett a városból a rendőrőrsre, melyet betöréses lopás, gyújtogatás, jelentős kárt okozó rongálás miatt tettek. A rendőrőrs munkatársai ebben az időszakban 43 szabálysértési feljelentést tettek, 3 esetben ittas vezetés miatt. Az esetek többségében nem a helyi polgárokkal van gond. A játszóteret fokozott figyelemmel, folyamatosan ellenőrzik. Ennek ellenére sajnos ismét megrongálták. dr. Bognár Szilveszter rendőrkapitány: A Tamási Rendőrkapitányság életében olyan személyi változások történtek, melyek nagymértékben kihatnak a Simontornyai Rendőrőrs vezetésére is. Ezért bejelenti, hogy dr. Pásztor Attila őrsparancsnokot a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti osztályának vezetőjévé, illetve rendőrkapitányság-vezető helyettessé nevezték ki június 13-ai hatállyal.

6 6 A Simontornyai Rendőrőrs vezetésével Mikoly Tibor főhadnagyot bízta meg, aki erre a posztra augusztus 1. napjával kerül kinevezésre. Mikoly Tibort a rendőrőrs illetékességi területének és lakosságának ismerete, magas szakmai felkészültsége, képzettsége és szorgalma alkalmassá teszi az őrsparancsnoki feladatok ellátására. Kérte, támogassa a képviselő-testület Mikoly Tibor r. főhadnagy kinevezését. Kérdések, hozzászólások: Könyv István János: A tájékoztatóban szerepel, hogy Tamási Város Jegyzője a műemlékvédelmi hatóság nyilatkozatának megfelelően elutasította az önkormányzat Szent I. tér kialakítására benyújtott kérelmét, mivel kicsi ingatlanok keletkeznének, miáltal sérülne a műemlékvédelem. Mit jelent az, hogy túl kicsik lennének az ingatlanok? Hol vannak ezek? Ez része a városközpont rehabilitációjának? Mit jelentenek Simontornyára nézve a bejelentett menetrendi változások, milyen vonatokat szüntetnének meg? Torma József: A tájékoztató szerint garanciát nyújtottak be a Malom utcai vízelvezetés ügyében a Kapos-Koppányvölgyi Vízi Társulathoz. Mik voltak a garanciák? Nagy Károly műszaki ügyintéző: A műemlékvédelmi hatóság indoka az volt, hogy az átalakítással túl kicsivé válna a Szent I. tér területe. A hivatal megfellebbezte a döntést. Egyébként nem képezi a város-rehabilitáció részét. A menetrend változásáról nem igazán tud mit mondani, Deres Szilvia ügyintéző ügye. Annyi tudomása van csak róla, hogy néhány járatot megszüntetnek, és Budapestre csak egy vonattal lehet közvetlenül felutazni, a többinél át kell szállni. A vis maior esetében két dolgot jeleztek, az egyik, hogy a lefolyórácsok nem működnek megfelelően, valamint azt, hogy Weisz Gyuláéknál, a lefolyónál egy rész burkolatot kihagytak. Zsolnai István: A Megyei Naplóban megjelent egy cikk a bőrgyári környezeti károkkal kapcsolatban, melyben Száraz Gábor szóvivő úgy nyilatkozik, hogy nincs együttműködés az önkormányzattal, valamint nincs elképzelés a hasznosítással kapcsolatban. Ez igaz? Molnár Margit: A testvérvárosi kapcsolatok ápolására benyújtott pályázaton nyert euró mire fordítható? Ugyanis ekkora összeget egy napos rendezvényre elkölteni, túlzásnak tart. Ebből a pénzből adhatnának azoknak a tanároknak, akik Németországba kísérik a gyerekeket, és tolmácsolnak az úton, valamint juttathatnának egy bizonyos összeget az ideérkező gyerekek vendégül látására. Zsolnai István: A pedagógusok külföldi tartózkodásuk idejére is kapják a fizetésüket, gyakorolják a nyelvet, teljes ellátást kapnak. Ami pedig még felmerül, arra áldozhatnak is egy keveset. Ezt a eurót nem lehet a javadalmazásukra fordítani. Molnár Margit: Ebben az esetben, ha ismét külföldre mennek, Zsolnai István képviselő vállalja a gyerekek ingyen fuvarozását!

7 7 Zsolnai István: Egy utat minden további nélkül elvállal ellenszolgáltatás nélkül. Könyv István János: Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság és a civil szervezetek nevében megköszönte a rendőrség pozitív segítő tevékenységét, melyet a városi rendezvények során nyújtott. Csőszné Kacz Edit polgármester: Felhívta az őrsparancsnok figyelmét az újabban egyre gyakrabban megjelenő nagy motorosokra, akik a város közepén, életveszélyes iramban közlekednek. Torma József: A Malom utcai lakóháznál a víz jövőbeni bejutását akadályozták meg saját erőből. Az ott felbontott szakasz lebetonozását még el kell végezni. Kérte határozat meghozatalát a következőre vonatkozóan: Az elmúlt két évben 3 tűzeset történt a településen. Rendkívül sajnálatos folyamat ez, és a rendőrségnek nyilvánvalóan megvan a saját feladata ezzel kapcsolatban. Megvannak a saját eszközeik és lehetőségeik a tettesek felderítéséhez. Azonban ezek a történések már félelemmel töltik el a lakosságot. Ezért javasolná, hogy az önkormányzat nyomravezetői díjként, Ft felajánlásával segítse a nyomozóhatóság munkáját. Csőszné Kacz Edit polgármester: Július 1. napjától a közmunkaprogram keretében 10 ember kerül felvételre, ők talán elvégezhetnék a Torma József képviselő által felvetett munkát. A nyomravezetői díj felajánlásával teljes mértékben egyetért, bár ő csak Ft-ra gondolt. Zsolnai István: Ft-tal értene egyet, hiszen ez megtérülne a városnak, és reméli eredményhez is vezet. Bárdos László címzetes főjegyző: Az a tájékoztatás, amit most dr. Bognár Szilveszter rendőrkapitány elmondott, a főkapitány előterjesztését helyettesítő felvetés volt? Mert ha igen, akkor ezt most a képviselő-testületnek meg kell szavaznia, mivel Mikoly Tibor kinevezéséig augusztusig már nem fog ülésezni a testület. Ugyancsak meg kell szavaznia a képviselő-testületnek a Ft-os nyomravezetői díjat, amennyiben a kapitány úr úgy látja az eddigi gyakorlat alapján, hogy bárminemű érdemi információ elősegítheti a nyomozást. dr. Bognár Szilveszter rendőrkapitány: A főkapitány úr hivatalos levélben is meg fogja keresni az önkormányzatot, de mivel jön a nyári szabadságok időszaka, véleménye szerint semmi akadálya, hogy az ő szóbeli kérésére Mikoly Tibor kinevezése ügyében most szavazzon a képviselő-testület. Köszöni a Ft-os nyomravezetői díj felajánlását, és szeretné, ha a testület azt is megszavazná. Ők is szoktak pénzt szánni információvásárlásra, ami nem igazán publikus dolog. Ha az ügy ilyenfajta nyilvánosságot is kap, nagy segítség lehet a rendőrség számára. A lakosság biztonságérzetét jelentősen befolyásolja, ha az elkövető nyomára jutnak. Senki nincs biztonságban, míg az esetet fel nem derítik, elsősorban a vállalkozók, mert úgy néz ki, ellenük irányul ez az egész.

8 8 Körtés István képviselő megérkezett. dr. Mihócs Zsolt: A motorosokkal kapcsolatban neki is rossz tapasztalatai vannak. Nemrégiben ő is majdnem karambolozott egy ilyen száguldozó személy miatt, csak a szerencsének köszönheti, hogy sikerült elkerülnie a balesetet. Ez miatt kérné a rendőrséget, kísérjék fokozottan figyelemmel a Petőfi utca forgalmát. Az áramellátással kapcsolatban hetek óta folyamatos problémák vannak. Amennyiben nem történik valami, a számítógépek, egyéb berendezések tönkre fognak menni. Ő már jelzett az E-ON felé, de tegye meg ezt a hivatal is. Az központi orvosi ügyelet telefonjával is sok volt a gond, amit erélyes fellépéssel tudott csak megoldani. Először az volt az akadály, hogy nem tudta bemondani az előfizetési jelszót. Ekkor nyomatékosan felhívta az ügyintéző figyelmét, hogy egy ügyeleti telefonról van szó, amelynek hiánya akár életeket is veszélyeztethet. A MATÁV felé jelezni kellene a telefonnal kapcsolatos problémákat. Válaszok: Bárdos László címzetes főjegyző: Egy hatósági ügyről van szó, melyben mivel saját ügye -, nem intézkedhetett a hivatal, ezért Tamási Város Jegyzőjét jelölte ki eljáró hatóságnak a közigazgatási hivatal. A határozatot az ügyintézőre szignálta, ezért most az elutasítás konkrét okait, indokait nem tudja, de utána fog nézni, és válaszolni fog Könyv István János képviselő kérdésére. A határozat ellen természetesen lehet fellebbezni. Csőszné Kacz Edit polgármester: Az ügyirat szintén az ügyintézőnél van. Arról lenne szó, hogy egy vonat nem állna meg Simontornyán, amivel nem értettek egyet, ez ügyben a visszajelzés megtörtént. Sajnos éppen az utazó diákokat érintené ez a változás, és bár jelezték, hogy nem értenek egyet az intézkedéssel, nem valószínű, hogy változtatni fognak bármit is. Azonban a pontos válasz érdekében utána fog nézni, konkrétan mit is takar ez a megszüntetés, és tájékoztatni fogja a képviselő-testületet. A Megyei Naplóban megjelent cikkel kapcsolatban Száraz Gábor szóvivő helyesbítést fog tenni, mivel a megfelelő tájékozottság hiányában nem a valóságnak megfelelően nyilatkozott. A pályázaton elnyert összeg a testvér települések delegációinak fogadására, vendégül látásuk költségeinek csökkentésére szolgál. Ezt a pénz kizárólag a testvérvárosi kapcsolatra lehet csak fordítani, a Molnár Margit képviselő által felvetetteket nem lehet belőle finanszírozni. Több kérdés, hozzászólás nem hangzott el. A képviselő-testület Mikoly Tibor Márton r. főhadnagy augusztus 1. napjával történő őrsparancsnoki kinevezését 9 igen szavazattal támogatta; Torma József képviselő javaslatát a Ft-os nyomravezetői díj felajánlásával kapcsolatban 9 igen szavazattal elfogadta.

9 9 Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a következő határozatot hozta: 91/2008.(VI.30.) számú KT határozat 1.) Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az előző ülés óta hozott fontosabb döntésekről, intézkedésekről szóló polgármesteri tájékoztatót; a város közrendjéről, közbiztonságát érintő eseményekről, döntésekről szóló tájékoztatót, továbbá a és a 23/2008.(II.11.) számú 24/2008.(II.11.) számú 71/2008.(V.26.) számú 72/2008.(V.26.) számú 73/2008.(V.26.) számú 74/2008.(V.26.) számú 75/2008.(V.26.) számú 79/2008.(V.26.) számú 80/2008.(V.26.) számú 83/2008.(V.26.) számú 84/2008.(V.26.) számú 85/2008.(V.26.) számú 86/2008.(V.26.) számú 87/2008.(VI.6.) számú 88/2008.(VI.6.) számú 89/2008.(VI.6.) számú lejárt határidejű KT határozatok végrehajtásáról szóló jelentést tudomásul vette, és elfogadja. 2.) Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 10. (1) bekezdés l) pontja szerinti át nem ruházható hatáskörét gyakorolva a rendőrségről szóló évi XXXIV. törvény 8. (2) bekezdése szerinti felhatalmazás alapján véleményt nyilvánít a Simontornyai Rendőrőrs őrsparancsnoka kinevezése ügyében. A képviselő-testület támogatja Mikoly Tibor Márton rendőrfőhadnagy kinevezését a Simontornyai Rendőrőrs parancsnokává augusztus 1-jei hatállyal.

10 10 A képviselő-testület határozatát hivatalosan a képviselő-testület képviseletét az Ötv. 9. (1) bekezdése szerint ellátó polgármestere közli. Határidő: a határozat jegyzőkönyvi kivonat formájában történő megküldésére az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2007.(III.30.) számú rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 51. (4) bekezdése által megállapított Felelős: Csőszné határidő Kacz Edit polgármester 3.) A képviselő-testület az Ötv. 8. (1) bekezdése szerint a közbiztonság helyi feladatairól való gondoskodás feladatkörében Ft nyomravezetői díjat ajánl fel a Simontornya, Kossuth tér 13. szám alatti ingatlan szándékos gyújtogatás bűntett elkövetője, elkövetői személyének felderítése érdekében. A nyomravezetői díj annak a személynek fizethető ki, aki a rendőri illetve ügyészi szervek szerint érdemi információval szolgál a bűntett felderítéséhez, a bűntettesek személyének kiderítéséhez. A képviselő-testület felhatalmazza a képviseletét az Ötv. 9. (1) bekezdése szerint ellátó polgármesterét a nyomravezetői díj kitűzésének megfelelő módon történő közzétételére. Határidő: az SZMSZ ) bekezdése szerint előírt határidő megtartásával Felelős: Csőszné Kacz Edit polgármester II.) napirendi pont A munkanélküliség helyzete Simontornyán, visszatekintés az elmúlt 5 évre. Előadó: Bencsicsné Tóth Krisztina kirendeltség-vezető (Írásos tájékoztató a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Bencsicsné Tóth Krisztina kirendeltség-vezető: Néhány mondatban összefoglalta tájékoztatójának lényegét, hogy a lakosság is tudja, miről van szó. Kérdések, hozzászólások: Csősz László: Olyan tanfolyamokat kellene indítani, melyekkel el tudnának helyezkedni a bizonyítvány megszerzése után. Ehhez a munkaadók felé kell elmozdulnia a munkaügyi központnak.

11 11 52 fő 25 évnél fiatalabb munkanélkülit tartanak nyilván. Ők tesznek valamit a saját érdekükben? Keresik a munkalehetőségeket? A rendszeres szociális támogatásban részesülők száma 2008-ban a tájékoztató szerint 93 fő. Pontos ez a szám? A következő pontban tárgyalja a testület a költségvetés módosítását, és ott a rendszeres szociális segély összege 61 millió Ft-ra van beállítva. Ehhez a létszámhoz a 61 millió Ft viszont magas. Molnár Margit: A táblázatokat áttanulmányozva az tűnik ki, hogy a 2006-os év sok mindenben kiemelkedik a többi közül. Torma József: Valószínűleg a választásoknak is volt szerepe a 2006-os év esetében. A tájékoztató szerint 284 fő a regisztráltak száma. Mi a helyzet azokkal, akik nem regisztráltatták magukat? Van-e valami adat arra nézve, hogy a rendszeres szociális segélyben részesülők és a regisztráltak között mennyi az átfedés? Zsolnai István: Szó esett arról, hogy bizonyos távolság felett nem lehet kényszeríteni senkit a munkavállalásra. Ez mit jelent? Csőszné Kacz Edit polgármester: Simontornya eddig minden pályázati lehetőséget megragadott. Ha munkaadók keresik meg a hivatalt, minden esetben rendelkezésre állnak, helyiséget biztosítanak a teszt-írásra. Sajnos azonban előfordul, hogy a teszt-írás után nem történik semmi. Válaszok: Bencsicsné Tóth Krisztina kirendeltség-vezető: Rendszeresen megkeresik a munkaadókat az indítandó képzésekkel kapcsolatban, de ők sem tudják előre milyen végzettségű dolgozóra lesz szükségük. Nem egy évre előre, hanem még egy hónappal előbb sem biztos, milyen munkájuk lesz. Volt már olyan esetük is, hogy egy hosszabb időtartamú képzés megvalósult, de a foglalkoztatás nem úgy jött létre, ahogy azt várták. Ennek ellenére minden képzéssel kapcsolatos kezdeményezésre nyitott a munkaügyi központ. A képzéseknél arra is van lehetőség, hogy valakinek van egy alkalmazottja, aki ellát bizonyos feladatot, de jogszabályváltozás miatt módosul, vagy kiegészül a képzési követelmény, akkor a munkaügyi szervezet munka melletti képzés keretében hozzásegítse ehhez (munkahely megtartó képzés). A közmunkaprogramból 30 főt kapott Simontornya. A Dél-dunántúli régió is fog közmunkapályázatot hirdetni, sőt valószínűleg országos közmunka pályázat is lesz. Ebben az esetben a Tamási Simontornya Többcélú Kistérségi Társulás fog egyben pályázni, és a polgármesterek harcolják ki településeiknek a létszámot.

12 12 A fiatalok elhelyezkedhetnének dolgozni, ha akarnak. Tamásiban és Székesfehérváron mindig van munkalehetőség. Azonban a távolság miatt ezekben az esetekben nem élhetnek a szankcionálás lehetőségével. Senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy menjen el Székesfehérvárra dolgozni, törvény írja elő ugyanis, hogy az oda- és visszautazás mennyi lehet, ami felett senki nem kötelezhető. Valamit azonban valóban kellene kezdeni ezekkel a fialakokkal, hiszen pár év múlva ők lesznek a munkaerőpiac középbázisa, nekik kell majd termelniük. A rendszeres szociális segélyben részesülők száma pontos adat. Ezeket a számokat ők a postai úton megküldött határozatok alapján képezik. Simontornya a kistérségben élen jár a határozatok eljuttatása és pontossága terén. Egy-két fős eltérés lehet, de az adat valós. Ez a létszám takarja azt a közel 30 embert, aki közmunkát végzett, és ebből a létszámból lehetséges, hogy 6 hét múlva fő átdelegálódik az önkormányzathoz, és onnan igényel valamilyen megélhetést, ellátását. A 2006-os év adatainak alakulásában a választásoknak is volt egy kis része. Jellemzően a vidéki embereknek a téli időszakban, amikor nincs más kereseti lehetőség, sokkal nagyobb szükségük van egy rendszeres jövedelemre. Sajnos nem minden esetben sikerült a munkájukat az elvárt hatékonysággal létrehozni, ennek volt egy bizonyos szociális jellege is. Ezeket az eseteket valamilyen mértékben bizonyos szociális látókörrel kell szemlélni. Egyre magasabbak a követelmények, és az önkormányzatnak meg kell próbálni versenypiacot képezni, jó minőségű munkára ösztönözni ezeket az embereket, de ha ezek az emberek úgy tudnának dolgozni, akkor nem %-os állami támogatás mellett kerülnének alkalmazásra, mert akkor ki tudnák gazdálkodni azt a jövedelmet, amibe ők kerülnek. Hogy hol vannak azok az emberek, akik nem kerültek be a statisztikába, erről a bevezetőjében ő is említést tett. Ez a legnagyobb problémájuk. Hiszen ők csak azokkal a személyekkel tudnak foglalkozni, akik felkeresik őket. Szociológusok vizsgálják, hogy egyes térségekben mekkora ez az arány. A Dél-dunántúli régióban közepes nagyságúnak mondható. A törvény azt írja elő, hogy ha a napi 1,5 órát meghaladja az oda-visszautazás, már nem kényszeríthető munkavállalásra az egyén. A munkaközvetítőkkel csak korlátozott a kapcsolatuk, nem is nagyon keresik meg a munkaügyi központot. Adatbázisokat hoznak létre, amit mozgatnak, és ha van munka, ebbe az adatbázisa próbálnak meg visszanyúlni. Őket kikerülve veszik fel a polgármesterekkel a kapcsolatot, de sajnos nincs sok haszna, és az emberek becsapva érzik magukat. Kérdések, hozzászólások: Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 92/2008.(VI.30.) számú KT határozat Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Munkanélküliség helyzete Simontornyán, visszatekintés az elmúlt 5 évre című témakört, és azt elfogadja.

13 13 III.) napirendi pont Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2008.(II.18.) számú rendeletének II. számú módosítása. (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Körtés István a Pénzügyi Gazdaságpolitikai Bizottság elnöke: A bizottság kérése, hogy a táblázatok a bér- és személyi jellegű juttatások vonatkozásában az iskola és a polgármesteri hivatal adatait is tartalmazzák a jövőre vonatkozóan. A költségvetés módosítását a bizottság elfogadásra javasolta. Kérdések, hozzászólások: dr. Mihócs Zsolt: A TB 50 Ft-ot számfejt betegenként, amit be kell iktatni a költségvetésbe, mert annyival több lesz az ügyelethez befolyó pénzösszeg. Amit nem ért, az orvosi rendelő felújításánál szereplő Ft, mert nem fog stimmelni. Az ülés végén tárgyalják ugyanis még a rendelőnél felmerülő pótmunkákat, és ott plusz költség szerepel. Torma József: Miután az elektronikus úton kiküldött anyagban rengeteg fájl szerepel, ennyit már nem tudnak kezelni, kérné, hogy az excel táblázatok füleit használják. Több hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2008.(VII.15.) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2008.(II.18.) számú rendeletének módosításáról (Rendelet a jegyzőkönyvhöz csatolva.)

14 14 IV.) napirendi pont A költségvetés és zárszámadás előterjesztéséhez kapcsolódó mérlegek tartalmának meghatározása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Bárdos László címzetes főjegyző: Az államháztartásról szóló törvény a rendelkezik arról, hogy rendeletben kell az önkormányzatnak meghatározni a költségvetés és zárszámadás előterjesztéséhez kapcsolódó mérlegek tartalmát. A képviselő-testület eddig elhangzott igényei, véleménye alapján próbálták összeállítani a mérleg tartalmi követelményeit. Tartalmazza még az anyag, hogy a költségvetés és zárszámadás tárgyalásakor készítendő előterjesztésnek mire kell kiterjednie. Kérte, fogadja el a képviselő-testület a rendelet-tervezetet. A Pénzügyi Gazdaságpolitikai Bizottság is megtárgyalta, és egy-két kiegészítő javaslattal elfogadta. Torma József az Ügyrendi Bizottság elnöke: A bizottság az előterjesztést megtárgyalta, a rendelet-tervezetet ügyrendi szempontból vizsgálta, és elfogadásra javasolta. Körtés István a Pénzügyi Gazdaságpolitikai Bizottság elnöke: A bizottság elfogadásra javasolta a rendelet-tervezetet. Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2008.(VII.2.) számú rendelete a költségvetés és zárszámadás előterjesztéséhez kapcsolódó mérlegek tartalmának meghatározásáról (Rendelet a jegyzőkönyvhöz csatolva.)

15 15 V.) napirendi pont A polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 13/2001.(XI.15.) ÖR számú rendelet módosítása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző (Rendelet-tervezet a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Bárdos László címzetes főjegyző: A rendelet módosításának oka, hogy változott a jogszabály, s hozzá kell igazítani az önkormányzati rendeletet. A bevezető részt kellett átírni. Torma József az Ügyrendi Bizottság elnöke: A bizottság megtárgyalta a rendelet-tervezetet, s miután törvényi hely változás miatt vált szükségessé a rendelet módosítása, vitát nem nyitottak felette, azt elfogadásra javasolták a képviselő-testület felé. Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a következő rendeletet alkotta: SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2008.(VII.15.) számú rendelete a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 13/2001.(XI.15.) ÖR számú rendelet módosításáról (Rendelet-tervezet a jegyzőkönyvhöz csatolva.) VI.) napirendi pont Simontornya Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2007.(III.30.) számú rendelet módosítása. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző (Rendelet-tervezet a jegyzőkönyvhöz csatolva.)

16 16 Bárdos László címzetes főjegyző: Csak az elmúlt hónapban kétszer át kellett dolgozni a rendeletet-tervezetet jogszabályváltozás miatt. Az egyik oka az volt, hogy a jelenleg a hivatalban ellenőrzést folytató Állami Számvevőszék észrevételezte, hogy az SZMSZ szerint a polgármester 1 millió Ft értékhatárig kötelezettséget vállalhat testületi döntés nélkül. A szabályzatban úgy került megfogalmazásra, hogy az előírás akkor válik hatályossá, ha a polgármester azt bejelenti a képviselő-testület ülésén, s a képviselő-testület jóváhagyja. A gyakorlati életben ennek úgy kellene működnie, hogy amikor a polgármester szerződést köt, rá kellene írni, hogy a szerződés csak akkor válik érvényessé, ha a testület jóváhagyja. Ez azonban csak a gyorsabb működést akadályozná. Ezért az ÁSZ javasolta a rendelet átdolgozását. Tehát továbbra is az a javaslat, hogy maradjon meg az 1 millió Ft alatti szerződéskötési lehetősége a polgármesternek, de ne utólagos jóváhagyással váljon érvényessé. Indokolta még az SZMSZ módosítását, hogy a megjelent évi törvény alapján nem csak a képviselőknek kell vagyonnyilatkozatot tenniük, hanem a bizottságok külsős tagjainak, és hozzátartozóiknak, az önkormányzat által kinevezett intézményvezetőknek és hozzátartozóiknak, valamint az önkormányzat által alapított közalapítványok kuratóriumának tagjainak Ezenkívül is. módosult az eskü szövege is. Javasolta, fogadja el a képviselő-testület a javasolt módosításokat. Torma József az Ügyrendi Bizottság elnöke: A bizottság a rendelet-tervezet 85. (1) bekezdése A verzióját, azzal együtt a rendelet elfogadását javasolta. Mivel megnőtt a vagyonnyilatkozatot tevők köre, kérték a hivatal segítségét, hogy keressék meg az érintett személyeket, és a kitöltéshez szükséges nyomtatványt juttassák el részükre. dr. Mihócs Zsolt: Mikor tervezik a Szervezeti és Működési Szabályzat következő módosítását? Ugyanis, mint már az előző ülésen is szóba került, ki kellene hagyni belőle a bizottsági elnökök ülését, mivel ő személy szerint sem látja semmi értelmét. Válaszok: Bárdos László címzetes főjegyző: A vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett személyeket már értesítették, a nyomtatványt megkapták, sőt néhányan le is adták már nyilatkozatukat ben már kikerült a bizottsági elnökök ülése a rendeletből, tehát dr. Mihócs Zsolt képviselő javaslata már végrehajtásra került. Több kérdés, hozzászólás nem hangzott el. A képviselő-testület az Ügyrendi Bizottság javaslatát a 85. (1) bekezdés A variációjának elfogadására vonatkozóan 9 igen szavazattal elfogadta. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta:

17 17 SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 16/2008.(VII.15.) számú rendelete az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2007.(III.30.) számú rendeletének módosításáról (Rendelet a jegyzőkönyvhöz csatolva.) VII.) napirendi pont A közterület-használatról szóló 7/1991.(V.6.) számú önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző (Rendelet-tervezet a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Torma József az Ügyrendi Bizottság elnöke: A bizottság javasolta a rendelet-tervezet 1. - ában szereplő szeptember 1-i dátumot szeptember 15-ére módosítani, ezzel együtt az előterjesztést elfogadásra javasolta. Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem hangzott el. A képviselő-testület az Ügyrendi Bizottság módosító javaslatát a szeptember 15-i dátumra vonatkozóan 9 igen szavazattal elfogadta. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2008.(VII.15.) számú rendelete a közterület-használatról szóló 7/1991.(V.6.) számú önkormányzati rendeletének hatályon kívül helyezéséről (Rendelet a jegyzőkönyvhöz csatolva.)

18 18 VIII.) napirendi pont A polgármesteri hivatal vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkaköreinek megállapítása. (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Torma József az Ügyrendi Bizottság elnöke: A bizottság a rendelet-tervezetet elfogadásra javasolta. Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 93/2008.(VI.30.) számú KT határozat Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 35. (2) bekezdés c) pontja alapján a jegyző javaslatára a polgármester által Simontornya Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata (Ügyrend) módosított 9. számú mellékletét: A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök meghatározásáról jóváhagyja, ezzel július 1. napjától a Szervezeti és Működési Szabályzat 9. számú melléklete helyébe az előterjesztés mellékletét képező 9. számú melléklet lép. Határidő: július 1. Felelős: Bárdos László címzetes főjegyző IX.) napirendi pont Előterjesztés az aktív korú nem foglalkoztatottak rendszeres szociális segélyezésének közcélú foglalkoztatásáról, a közhasznú foglalkoztatással kapcsolatos önkormányzati feladatokról, a roma foglalkoztatási programról. (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva.)

19 19 Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 94/2008.(VI.30.) számú KT határozat Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete polgármesterének az aktív korú nem foglalkoztatott rendszeres szociális segélyezettek közcélú foglalkoztatásáról, a közhasznú foglalkoztatással kapcsolatos önkormányzati feladatokról, a roma foglalkoztatási programról szóló tájékoztatóját tudomásul veszi. X.) napirendi pont A közoktatási feladatok javítására elfogadott intézkedési terv végrehajtása. (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Könyv István János az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke: A bizottság a beszámoló elfogadását javasolta. Kérdések, hozzászólások: Torma József: Az intézményfenntartó társulás bővítésével kapcsolatban mi a helyzet? Ozora csatlakozna? Mi lesz szeptemberben az alapfokú művészeti oktatással? Mi lesz szeptembertől? Mi lesz az érintett pedagógusok sorsa? Mi az elképzelés? Szabadulnak fel munkahelyek? Tudják, hogy a felmondási idő 6 hónap? Ki fogja elvégezni az ezzel járó feladatokat? Utánanézett valaki, hogy Pakson vagy esetleg Sárbogárdon fogadnák-e Simontornyát? Véleménye szerint nem keresték meg ezt a két települést. Az idő sürget, mivel a megkezdett tanévben az oktatási formákat illetően változást eszközölni már nem lehet. A testület kissé light-osan kezeli ezeket a dolgokat. A hozott határozatokat végre kellett volna hajtani, és ez mindenkire vonatkozik. Hiányolja, hogy Vámi István iskolaigazgató és Hegedüs Helga oktatási referens nincs jelen az ülésen, itt kellene lenniük, mivel sok hasznos információt oszthatnának meg a képviselőtestülettel. Csősz László: A képviselő-testület úgy döntött, hogy amennyiben nem biztosított a zeneiskolai oktatás finanszírozása, úgy szeptemberből megszűnik ez az oktatási forma.

20 20 Molnár Margit: A pedagógus kollégák döntést várnának az intézményt érintő kérdésekben. A szakszervezet is tárgyalta ezeket, és kérésük, hogy a kollégium, alapfokú művészeti oktatás, napközi otthon, stb. kérdésében foglaljon határozottan állást a képviselő-testület. Tóthné Unghy Ilona: A zeneiskola átszervezése elmaradt. Zongorára, illetve zongoratrombita szakra gondoltak, de ehhez megfelelő végzettségű pedagógusra lett volna szükség. Az átszervezést végre kell hajtani, és ismét beadni minősítésre ezt az oktatási formát. Távlati célként a minősítés megszerzése után az oktatási forma házon belüli kibővítését tartaná fontosnak. Természetesen az ehhez szükséges normatíva megszerzésére is oda kell figyelni. Az átmeneti időszakra pedig ki kell találni valamit. Sajnos most egy olyan átalakuláson megy át az iskola, amikor a régi igazgató már nem nagyon akar intézkedni, és új igazgató még nincs kinevezve. Könyv István János: A szakmai oldal mindig azt bizonygatta, minden feltétel adott. Az iskola részéről több segítséget vártak volna, amit nem kapott meg a képviselő-testület, ezért kényszerhelyzetbe jutottak. Az intézmény átszervezésekor utána kell nézni mindennek, hogyan lehetne a zeneoktatást mégis megtartani, hiszen szükség van rá. A minősítési oldalát az iskola vezetésének kell megoldani. Torma József: Az iskolát illetően igen komoly munka folyik, az elmúlt időszak talán legfontosabb döntését kell meghoznia a képviselő-testületnek, és véleménye szerint az igazgató még Vámi István, akinek itt kellene lennie a testületi ülésen. A finanszírozás a leglényegesebb kérdés, ezért mindenképpen lépni kell ezekben a kérdésekben. Zsolnai István: Az elhangzottakból azt szűrte le, hogy a művészeti oktatás nem fog összejönni szeptemberig, az előírt feltételek nem teljesíthetők. Körtés István: Néhány mondatban le kellene írni azt is, a határozat hogy lett végrehajtva. A kollégium kérdése sem tisztázott, jön a nyárádszeredai polgármester hét végén, és nem tudnak mit mondani azzal kapcsolatban. A zeneoktatásra már nem jogosultak, mivel ahogy az anyagban is szerepel, a zeneiskola a minősítés kritériumainak továbbra sem felel meg. Az iskolának kellene ezt valahogyan kigazdálkodnia, mert az önkormányzat már nem tudja. Dolgozzák ki, mi az elképzelésük. Mi lesz a zenetanárokkal? Tóthné Unghy Ilona: Doffkay Frigyes matematika szakos tanár, a másik zenetanár pedig fél állásban van alkalmazva. Addig kell menni ez ügyben, amíg megoldást nem találnak. Az intézménynél uralkodó köztes állapotra tekintettel nem tud mit mondani arra, ki ezért a felelős. Nem érti azonban, miért lenne fontos most döntést hozni?

21 21 Csőszné Kacz Edit polgármester: Szeptembertől a zeneoktatásra nem lesz pénz. Probléma még a kollégium helyzete, amit 4 nyárádszeredai gyerek vesz igénybe. Egy kislány helyzete már megoldódott, a három fiú közül egy nem jön vissza, két fiú számára kell helyet találni, keresik a megoldást, de szülői beleegyezés kell a kihelyezésükhöz. Molnár Margit: Elég sok idő volt a lehetőségek keresésére, ami nem történt meg. Szeptembertől az új vezetés kezdje el ismét. Egyébként testületi határozat született a művészeti oktatás kérdésében, miszerint, ha nem kapják meg a minősítést, szeptembertől megszűnik ez az oktatási forma. dr. Mihócs Zsolt: Fájdalmas lépések ezek a döntések mindenki számára. A testület döntési kényszerben van. Egzisztenciák lebegnek a levegőben. Torma József: A testület által hozott határozatok nem kerültek végrehajtásra, ezért ő úgy érzi, feleslegesen ülnek itt a testületi ülésen. Csősz László: A képviselő-testület úgy határozott, hogy ha szeptemberig nem valósul meg a finanszírozás, megszűnik a művészeti oktatás. Valakinek utána kellett volna járni. dr. Mihócs Zsolt: Ebben az esetben nem kell az időt húzni, van egy döntés, az iskola igazgatója pedig tájékoztassa az érintetteket. Bárdos László címzetes főjegyző: Az intézkedési terv a 2007-ben megfogalmazott feladatok végrehajtásáról szól. Pontonként szerepelnek a feladatok, valamint az, milyen intézkedések történtek azoknak a feladatoknak az esetében. Azonban időközben rengeteg új feladat jelentkezett. A mai napon, az iskolában tartott nevelési értekezleten az jött ki, szeretnék, ha lenne zeneoktatás, sőt azt bővíteni kívánják. A művészeti oktatás helyzetére akkor térhet vissza a képviselő-testület, ha az intézmény tervezetet készít arra vonatkozóan, mi az elképzeléseik. Ez azonban nem valószínű, hogy szeptemberig megoldódna. Azt pedig az iskola vezetése is tudja, hogy amennyiben nincs minősítés, szeptembertől zeneoktatás sincs. A testület most dönthet úgy, hogy az intézkedési terv végrehajtásáról szóló beszámoló IV. pontját nem fogadja el. Azt is kimondhatja most a képviselő-testület, hogy amennyiben a július 21-i rendkívüli ülésig nem tesz le javaslatot az iskola, akkor szűnik meg a művészeti oktatás. Csőszné Kacz Edit polgármester: Meg kell adni az esélyt egy rendkívüli ülésen ennek a kérdésnek a rendezésére, ha sikerül társulni Sárbogárddal. Tehát a lehetőséget meg kell adni, ha találnak megoldást, rendben van, ha nem, akkor sem a képviselő-testület a felelős a zeneoktatás megszűnéséért. Az iskolának van felelős vezetője, őt kell megbízni a feladattal.

22 22 dr. Mihócs Zsolt: Nyári szünet van, így nem biztos, hogy akár az iskola, akár a képviselők elérhetők, mindenki megkezdi nyári szabadságának letöltését. Ám, ha mégis lesz rendkívüli ülés, tűzzék a zeneiskola kérdését ismét napirendre, s ha addig sem történik semmi, életbe lép az eredeti határozat. Körtés István: Az iskolától várna alternatívákat erre vonatkozóan. Amennyiben ezt megkapják, egy rendkívüli ülésen még tehetne a testület valamit ez ügyben. Ahhoz pedig, hogy történjen is valami, meg kell jelölni a határidőt és a felelős személyt. Az igazgató-helyettest, Tóthné Unghy Ilonát kell megbízni, hogy július 21-ig terjessze elő az alapfokú művészeti oktatásra vonatkozó javaslataikat. Csőszné Kacz Edit polgármester: Ismételten megjegyezte, hogy az iskola igazgatója még Vámi István, és ez az ő feladata. Levelet fog írni Vámi úrnak, hogy július 21-ig tegye meg a szükséges lépéseket. Molnár Margit: Ha eddig nem történt semmi, ez alatt a három hét alatt sem fog. Csősz László: A testületnek azt kell eldöntenie, akarják-e a zeneiskolát. Vámi István úr azonban már nem fog teljes erőbedobással ezzel a kérdéssel foglalkozni, hiszen valószínűleg elmegy nyáron szabadságra, augusztusban pedig nyugdíjba megy. Úgy gondolja, hogy bár soha nem szoktak az iskolaigazgató nélkül intézkedni, nyúljanak át felette, bízzanak meg más személyt ezzel a feladattal. Nem ülhetnek karba tett kézzel, hogy szóltak az igazgató úrnak, aki eddig is tisztában volt ezzel a problémával, és még csak egy tájékoztatót sem kaptak arról, történt-e valami az ügyben. Torma József: Az iskola felelős vezetője augusztus 15-ig Vámi István iskolaigazgató. Van munkáltatója, aki felszólíthatja arra, mondja el, hogy képzeli el a jövőben ennek a feladatnak az ellátását. Vámi úr pedig, ha úgy gondolja, megbízhatja vele Tóthné Unghy Ilonát. Körtés István: A képviselő-testület is megbízhatja Tóthné Unghy Ilonát a feladat elvégzésével. Válaszok: Csőszné Kacz Edit polgármester: Ozora Magyarkeszivel kötött szerződést, megtartva gesztori szerepét. Nem kíván Simontornyához csatlakozni. Az alapfokú művészeti oktatás folytatásához szükséges minősítést nem kapták meg, másodszorra pedig nem tudták beadni, mivel a feltétek nem változtak, a kritériumoknak nem feleltek meg. Erre az oktatási formára tehát szeptembertől nem kapnak támogatást. Vissza fognak térni azonban erre a kérdésre ismét az intézmény átszervezése során, addigra meg kell teremteni az alapfokú művészeti oktatás feltételeit. A szakmunkásképzés terén meg kell találni a lehetőséget a működtetésére vonatkozóan. Több kérdés, hozzászólás nem hangzott el.

23 23 A képviselő-testület Körtés István képviselő javaslatát Tóthné Unghy Ilona megbízásával kapcsolatban 4 igen szavazattal, 3 nem szavazattal és 2 tartózkodással elutasította. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal 1 ellenszavazattal, 3 tartózkodással a következő határozatot hozta: 95/2008.(VI.30.) számú KT határozat Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megvitatta a közoktatási feladatok javítására elfogadott intézkedési terv végrehajtásáról készült beszámolót, és azt a IV. pont kivételével elfogadja. XI.) napirendi pont Tájékoztató a védőnői feladatokról. Előadó: Kelemen Katalin Schweigert Györgyné védőnők (Írásos tájékoztató a jegyzőkönyvhöz csatolva.) dr. Mihócs Zsolt az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: A bizottság megtárgyalta, és elfogadásra javasolta a tájékoztatót. Az ÁNTSZ főorvosa részéről, a védőnői körzetek ellenőrzése során elhangzottak olyan kitételek, hogy többek közt külön helyiséget kellene biztosítani a védőnők részére a négyszemközti interjúk lebonyolítására. Ennek áthidalására javasolta polgármester asszony megoldásként a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat egyik helyiségét. Ez papíron így megoldható is lenne, a fenntartása azonban elég sok költséggel járna, ezért ő azt javasolná, hogy a személyiségi jogok biztosítására külön időpontban foglalkozzanak a védőnők a hozzájuk tartozó személyekkel, az egyik tartson 8-9-ig, a másik ig fogadóórát, így biztosítsák a négyszemközti interjúk lehetőségét. Ez azért is jobb lenne így, mert nem kellene átmenni a Vártérre minden ilyen esetben. Azonban a védőnőket is meg kell kérdezni, mit szólnak hozzá. Schweigert Györgyné védőnő: Önálló védőnői tanácsadás van minden nap 8-9-ig. Hétfőn délután 1 órától az I. körzetben (Schweigertné), kedden 10 órától a II. körzetben (Kelemen Kata) van tanácsadás, amikor lehetőség van a négyszemközti beszélgetések lebonyolítására. Ugyancsak megejthetők ezek a családlátogatások alkalmával is. Ez eddig is így volt, semmi probléma nem adódott e téren, legalábbis nem tudnak róla, hogy a gondozottak bármilyen jelzéssel éltek volna. Az EU-s rendelkezés feltételezi, hogy valószínűleg sokasodni fognak a problémák, melyek rendezéséhez szükséges lesz egy munkaszoba. Kérdések, hozzászólások:

24 24 Csőszné Kacz Edit polgármester: A védőnői szolgálat működési engedélyét csak akkor adja meg az ÁNTSZ, ha biztosítják az interjúszobát. Tehát egy plusz helyiséget mindenképpen biztosítani kell a védőnők számára, a fogadási idő megváltoztatása semmiképpen nem lesz megoldás erre a problémára. dr. Mihócs Zsolt: Nem életszerű az, hogy a védőnők egy másik épületbe járjanak át a személyes elbeszélgetésekre, nem beszélve arról, hogy a számítógép, a nyilvántartások is az egészségházban vannak. Várják meg, mit mond erre az ÁNTSZ, és utána ismét vissza lehet térni a kérdésre. Egyébként a helyiség, amiről szó van, olyan, mint egy munkásszállás, nagyon rossz állapotban van. Torma József: Minden városi rendezvényen kiveszik a védőnők a részüket a szervezésből, segítik a várost. Rengeteg társadalmi munkát végeznek, amelyért köszönet illeti őket. Tóthné Unghy Ilona: Külön köszönetet mondott Kelemen Katának, aki rendszeresen részt vesz a tanulók versenyekre történő felkészítésében. Több hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 96/2008.(VI.30.) számú KT határozat Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a védőnői feladatokról szóló tájékoztatót, és azt elfogadja. XII.) napirendi pont Beszámoló az okmányirodában végzett körzetközponti tevékenységről, ügyfélbarát szolgáltatási körének bővítése, lehetőségei. Előadó: Bárdos László címzetes főjegyző (Írásos beszámoló a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Kérdések, hozzászólások: Csősz László: Az okmányiroda ügyfeleinek 35 %-a nem ehhez a körzethez tartozik. Velük megnövekedett ügyfélkör miatt, szerinte az okmányiroda már kinőtte magát. Az anyagból kitűnik, hogy az ügyfelek egy része néha a lépcsőkön ülve vár a sorára, ezért valamiféleképpen komfortosítani kellene az ügyfélfogadási részt. A hivatal régi része is nagyon meleg nyáron valószínűleg, de az okmányirodai részben ez szinte kibírhatatlan, ezért klimatizálni kellene valahogy, mert így dolgozni ott nem lehet.

25 25 Torma József: A kézhez kapott anyag színvonalas. Székeket kell vásárolni a hivatal részére, bár nem hiszi, hogy az okmányirodába sokkal több szék beférne, mert maga a váró is kicsi. A többi kérésükkel pedig keressék meg a jegyző urat és a polgármester asszonyt, biztosan megoldják azokat, hisz nem olyan nagy kérések azok. Hirdetőtáblát pl. olcsón lehet készíttetni. Zámbó Tiborné okmányiroda vezető: Nemcsak a dolgozók számára elviselhetetlen a meleg. Az okmányirodában ott vannak a több százezer forintot érő, korszerű számítógépek, melyeket nem szabad kikapcsolni, mert a központi szerver Budapesten van, onnan végzik a programfrissítéseket. Ezért állandóan megy a ventilátor, amit szintén hőt termel, és ez miatt 10 óra után már kibírhatatlan a meleg, ami a számítógépeknek sem tesz jót. Már kaptak új székeket, de a váróba, annak mérete miatt nem tudnak többet kitenni. Körtés István: Az okmányiroda előtti utcai részre padokat lehetne elhelyezni. Bárdos László címzetes főjegyző: Két ok miatt sikeres a simontornyai okmányiroda. Nem túlzott az idetartozó terület nagysága, mint a többi városnál, s ennek következménye, hogy a környező települések lakói is idejárnak Simontornyára. Itt nincs akkora zsúfoltság. Ezért jelentősen megnőtt a simontornyai okmányiroda munkája. Eredetileg ez egy nagyon jól megtervezett okmányiroda volt, amit kinőttek a megnövekedett ügyfélkör, és feladatok miatt. Nem is az irodákra gondol itt elsősorban, hanem a váróhelyiségre, ami tényleg szűkössé vált. De mindezek a problémák (kevés hely, meleg) elmondhatóak a hivatal egészére is. Ezért örömmel fogadja az alpolgármester úr javaslatát, és felhívja a pénzügyi osztályvezető figyelmét, hogy a költségvetési koncepcióba jövőre állítsák be a polgármesteri hivatal alapvető elemi dolgainak javítását, beleértve a klíma berendezés beszerelését is. Hosszú távon az okmányiroda ekkora létszámmal nem fogja tudni ellátni az egyre növekvő feladatokat, ezért a képviselő-testületnek növelnie kell a létszámot, annak ellenére, hogy nemrégiben olyan döntést hozott, hogy a hivatal létszámát csökkenteni kell. Kéri, az okmányiroda továbbra is úgy dolgozzon, mint eddig, munkájukra panasz eddig még soha nem érkezett az ügyfelek részéről a munkakörülményeik ellenére sem. A falitáblát el fogják készíteni, székeket már kaptak, bár nem tudja hova férne el még több belük, a festést, mázolást, burkolatcserét is el kell végezni. Több hozzászólás nem hangzott el. Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 97/2008.(VI.30.) számú KT határozat Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a körzetközponti okmányiroda tevékenységéről szóló beszámolót, és azt elfogadja.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 211-6/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 23-án 14 00 órakor kezdődő üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 71-4/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 10-én, 14 00 órakor tartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 71-5/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 28-án, 14 00 órakor tartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 648-19/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 13-án, 13 00 órakor kezdődő közmeghallgatásáról,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 211-5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 26-án 14 00 órakor kezdődő üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 648-5/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 29-én, 14 00 órakor tartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 211-11/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 25-én 13 00 órakor kezdődő üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 211-2/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 30-án 14 00 órakor kezdődő üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 211-18/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 26-án 13 00 órakor kezdődő közmeghallgatásáról,

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2015. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014. Psz/59/23/2014. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 19-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 92/2014. (XI.19.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 11/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 22-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. március 1. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008.

J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008. J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008. Készült: Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. szeptember 11-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester Zrinszki

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 21/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. július 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Tímár Ella

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án megtartott soros üléséről, mely egyben KÖZMEGHALLGATÁS is. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme

Részletesebben

Fazekas Tibor polgármester megköszönte a falugondnoki beszámolót, majd megkérdezte van-e valakinek hozzászólása, észrevétele.

Fazekas Tibor polgármester megköszönte a falugondnoki beszámolót, majd megkérdezte van-e valakinek hozzászólása, észrevétele. J E G Y ZŐKÖNYV Készült Vázsnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 8. napján tartott közmeghallgatásáról. Testületi ülés helye: Vázsnok, Faluház Vázsnok, Római u. 14. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült 2015. április 14-én (kedd) 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott nyílt üléséről Jelen vannak: Geiger Ferenc, Weinmann

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 265-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Doboz, Kossuth tér 3. sz. Tel:/Fax: 268-765. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. október hó 25-én (csütörtökön)

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 20.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 36-47 /2012. (IV. 26.) számú határozatok. d. rendeletek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Képviselők a jelenléti ív szerint Vincze András

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. augusztus 21-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. augusztus 21-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 102-10 /2014. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. augusztus 21-én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve 40/2014.(VIII.21.) határozata rendkívüli önkormányzati támogatási igény benyújtására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 8-án megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. Ügyiratszám: 166-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Tanácskozási joggal:

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Nyári gyermekétkeztetés biztosítás - A 020/5 hrsz-ú ingatlanon kiépített

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. május 30-án a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Képviselő-testülete Száma: 658-32//2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Képviselő-testületének 2014. december 16-án (Kedden) 14:00 órakor megtartott soros üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 17-én 16 órakor kezdődő rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott rendeletek és határozatok:

2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott rendeletek és határozatok: Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott rendeletek és határozatok: 1/2013. (I. 25.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 31-én 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 31-én 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 17/2012. Ö. ü. Készült: 5 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 31-én 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 58/2015.(VI.03.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-61/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. november 25-én 17:00-kor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Burgyánné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről

JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről SZERENCS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉTŐL Szám: 25.002-12/2011/SzJO. JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről Jelen vannak: Koncz Ferenc, dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: Svh/62-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Vázsnok Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. március 22. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Sásd, Városháza tanácskozóterme Jelen vannak:

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE Szám: 2-5/2010. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. szeptember 16-i nyílt üléséről. AZ ÜLÉS HELYE: Vármegyeháza díszterme, Szekszárd,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/I/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án (szerda) 16 00 órai kezdettel, a Konecsni

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 16-án 17,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 16-án 17,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Szám: 192-24/2011. Készült: 3 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 16-án 17,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-9/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. május 28-án 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-12/2013/JT. 108/2013. (V.30.) sz. határozat 112-122/2013. (V.30.) sz. határozat 123-125/2013. (VI.4.) sz. határozat 130-141/2013. (VI.4.)

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képvislő-testülete, 2010. december 13-án tartott üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képvislő-testülete, 2010. december 13-án tartott üléséről. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képvislő-testülete, 2010. december 13-án tartott üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Dr. Homoki-Szabó Róbert, Fenyvesi Zoltán, Kiss Anikó,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 21-én 10,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 21-én 10,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről Ikt.szám: 725-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 21-én 10,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t:

T á r g y s o r o z a t: A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 15-én megtartott nyilvános ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2010. november 24. napján, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban (Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendkívüli nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-5/2012/JT. 36-48/2012. sz. határozat 4-7/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Posch János alpolgármester Jobb Gyula alpolgármester Árva Helga jegyző Fekete Ágota, Oberrecht Tamás, Veress Sándor képviselők

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Posch János alpolgármester Jobb Gyula alpolgármester Árva Helga jegyző Fekete Ágota, Oberrecht Tamás, Veress Sándor képviselők J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kulcs Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. október 31. napján 16.30 órakor a Faluházban tartott soron következő nyílt testületi ülésén. Jelen vannak: Posch János

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2012. augusztus 9-én tartott nyílt ülésén. AZ ÜLÉS HELYE: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme Bihartorda, Kossuth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Szeghalom Város Polgármesteri Hivatala Szeghalom, Szabadság tér 4-8., T.: 371-611. 1696-16/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 20-án

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Kakulya Károly és Szitó Lajos Zoltánné képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Kakulya Károly és Szitó Lajos Zoltánné képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2010. december 22-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterem Jelen vannak: Gyói Gábor polgármester Harmatos László alpolgármester Bárkai

Részletesebben

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása.

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: B- 29-2 /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 114/2015.(IX.14.) számú

Részletesebben

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása 1/2013.(II.14.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február hó 14. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1. Napirendi pont: Beszámoló a két ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. június 29-én 17,15 órai kezdettel. tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. június 29-én 17,15 órai kezdettel. tartott üléséről 14 / 2009. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 29-én 17,15 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. február 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Doboz, Kossuth tér 3. sz. Tel:/Fax: 268-765. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november hó 29-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. február 5-én a Művelődési Ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete: Dr. Homoki-Szabó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/I/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült a Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 26-án /szerda/ 16 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 1688-17 / 2011.

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 1688-17 / 2011. Iktatószám: 1688-17 / 2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 5. napján 17:00 órakor, a Művelődési Ház kistanács termében (8123 Soponya, Petőfi S.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Lesenceistvánd Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. november 29-én 19,25 órai kezdettel.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. november 29-én 19,25 órai kezdettel. 24 / 2010. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 29-én 19,25 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S- 4-21 /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 21.-i

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 7 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 7 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. szeptember 14. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Füzesgyarmat Város Önkormányzat K é p v i s e lő- testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Igazoltan távol van: Sütő Mária Márta és Dr. Zsurzsucz Zsolt képviselők.

Igazoltan távol van: Sütő Mária Márta és Dr. Zsurzsucz Zsolt képviselők. Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 9/2010. J E GY Z Ő K Ö NY V Készült: Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 31-én 17.00 perckor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy út 21. Ügyiratszám: 495/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 30-án megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. október 21- én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendes, nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny. Psz/59/24/2014.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott rendes, nyilvános üléséről 99/2014. (XII.18.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/I/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült a Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 2-án /szerda/ 14 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba a megyei közgyűlés elnöke Dr. Zsédenyi Imre főjegyző

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba a megyei közgyűlés elnöke Dr. Zsédenyi Imre főjegyző JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2003. december 11-én 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nádasd 22-32/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. november 21-én (csütörtökön) 17 órakor a

Részletesebben

4./ Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítása

4./ Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítása 1/2013.(I.31.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január hó 31. napján megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve. Napirend: 1./ Beszámoló a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/7/2015. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-án tartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-án tartott nyilvános üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-án tartott nyilvános üléséről Tartalmazza a : 73/2015.(V.28.)

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8. napján (hétfő) 14,30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014.december 18-án tartott rendkívüli, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014.december 18-án tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014.december 18-án tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december

Részletesebben

3/2. Gyepükaján, Rákóczi u. 25. sz. alatti lakóház megvásárlásáról állásfoglalás

3/2. Gyepükaján, Rákóczi u. 25. sz. alatti lakóház megvásárlásáról állásfoglalás ?GYEPÜKAJÁN TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8473. Gyepükaján, Kossuth u.8. Szám: 584-7/2009. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyepükaján Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről 2.Napirend: Nevelési-oktatási intézmény Szervezeti Működési Szabályzatának és házirendjének módosítása (Az írásos előterjesztés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2015. szeptember 2-án 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2015. szeptember 2-án 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestületének Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: CS-0095- /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. szeptember 2-án 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestületének nyílt üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 13-án (szerda) 18.00 órakor megtartott közmeghallgatásáról és nyilvános üléséről. Jelen vannak: Paál István polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. december 15-én megtartott üléséről. Dr. Németh Károly mb. jegyző.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. december 15-én megtartott üléséről. Dr. Németh Károly mb. jegyző. 227 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. december 15-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Barta Miklós Ferenc polgármester, Buhajla János, Fazekas András,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 2-án (szerdán) 16:00 órai kezdettel megtartott üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 20-án ( csütörtökön ) 17.00 órakor tartott üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 132/2010. (XII. 8.) Közbeszerzési

Részletesebben