Érk:...c: 2013 NOV I t. lisztelt Elnök Úr!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Érk:...c: 2013 NOV I t. lisztelt Elnök Úr!"

Átírás

1 h=i1 Hegedűs Lorántné Országgyűlési képviselő Érk:....c: 2013 NOV I t Kapcsolódó módosító javaslat Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Helyben lisztelt Elnök Úr! Magyarország évi központi költségvetéséró7 szóló T/ ú törvényjavaslat költségvetési előirányzataihoz - a HHSZ 102. (1) bekezdésében foglaltaknak megfelel ően terjesztek elő. kapcsolódó módosító javaslatot (T/12415/119. ú módosító javaslathoz kapcsolódva) - A törvényjavaslat évi költségvetési előirányzatainak - a túloldali részletezés szerinti növelését, illetve csökkentésétjavasolom :

2 Javaslat a évi költségvetési el ő irányzatok módosítására (Millió forintban, egy tizedessel) Feje-zet IX. cím Alcím Jogc ímcsop. Jog - cím E1Sir. cso p Ki - emelt el. Fejezet neve cím Alcím Jogcímcso p ' Jogcím EISir. csop. HELYI ÓNKORMÁNYZATOK TÁMOGATÁSAI Kiemelt elbirányzat neve ELŐIRÁNYZAT ELŐ IRÁNYZAT-MÓDOSÍTÁS MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZA KIADÁS BEVÉTEL TÁMOGA - TÁS KIADÁS BEVÉTEL TÁMOGA- TÁS KIADÁS BEVÉTEL TÁMO c TÁS 1 A helyi önkormányzatok általános m űködésének és ágazat i feladatainak támogatása 1 A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása , , , 7 XI. MINISZTERELNÖKSÉ G 18 Országvédelmi Alap , ,0 Megjegyzés : aformanyomtatványon tartalmilag-logikailag összetartozó, részelemeiben egymástól elválaszthatatlan el őirányzat-módosítás tüntethetőfel (a kiadás növelésével vagy csökkentésével összefüggésben az előirányzathoz kapcsolón bevétel vagy a támogatás összegét is módosítani szükséges). A kiadásokat, bevételeket és támogatásokat részletezőmelléklet módosítására irányuló javaslat összefüggésben állhat a törvényjavaslat más mellékleteivel. A részelőirányzatokat, normatívákattartalmazó mellékletek összefüggésbenállhatnakakiadásokat, bevételeket (támogatásokat) részletezőmellékletekkel,továbbáanormaszövegben szereplő rendelkezésekkel

3 3 - Az előzőekben részletezettekkel összefüggésben, a törvényjavaslat 2. ú melléklete I. I. pontjának a következő módosításátjavasolom : 2. ú melléklet A helyi ónkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatás a I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK M ŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA 1. A települési önkormányzatok működésének támogatás a ELŐIRÁNYZAT : [ ,6] ,6 millió forint a) Önkormányzati hivatal m űködésének támogatása FAJLAGOS ÖSSZEG : [ ] forint/fő A központi költségvetés támogatást biztosít az önkormányzati hivatal működési kiadásaihoz a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) szerint január 1-jén működő hivatali struktúrának megfelel ően. Amennyiben az általános önkormányzati választásokat követően vagy bírósági döntés alapján év közben változik a közös hivatal i struktúra, azt az érintett székhely önkormányzatok egymás között pénzeszközátadással rendezik. A támogatás meghatározása az elismert hivatali lét alapján a személyi és dologi kiadások elismert átlagos költségei figyelembevételével történik. Közös önkormányzati hivatal esetében a támogatásra a székhely önkormányzat jogosult:. Az elismert hivatali lét a ított alaplét korrekciós tényezőkkel korrigált összege. nálló polgármesteri hivatal esetében az elismert hivatali létszá m megegyezik a ított alaplétmal. Budapest Főváros Önkormányzata esetében az elismert hivatali lét 470 fő. A ított alaplét az alábbi képlet alapján határozható meg : SZAL = c + (ÖL - a)/(b - a) * (d - c), két tizedes jegyre kerekítv e ahol : SZAL = ított alaplét, ÖL = az önkormányzat(ok) lakossága, amennyiben a közös hivatalt fenntartó önkormányzatok együttes lakossága nem éri el a f őt, úgy főként kell a ításkor figyelembe venni, a = az elismert hivatali lét a Kiegészít ő szabályok 1. ba) alpontja alapján a település típus a szerint az adott lakosság-kategória alsó határa, b = az elismert hivatali lét a Kiegészítő szabályok 1. ba) alpontja alapján a település típus a szerint az adott lakosság-kategória felső határa, c = az elismert hivatali lét a Kiegészít ő szabályok 1. ba) alpontja alapján a település típus a szerint az adott lakosság-kategóriához tartozó elismert köztisztvisel ői lét minimuma, d = az elismert hivatali lét a Kiegészítő szabályok 1. ba) alpontja alapján a település típus a szerint az adott lakosság-kategóriához tartozó elismert köztisztvisel ői lét maximuma. A közös hivatal esetében az elismert hivatali lét a korrekciós tényezők figyelembevételével a következő képlet alapján határozható meg :

4 EHL = SZAL * (1 + Ka + Kb + Kc), két tizedes jegyre kerekítve ahol : EHL = elismert hivatali lét, SZAL = ított alaplét, Ka = a Kiegészítő szabályok 1. bba) alpontja szerinti korrekciós tényez ő, Kb = a Kiegészítő szabályok 1. bbb) alpontja szerinti korrekciós tényező, Kc = a Kiegészítő szabályok 1. bbc) alpontja szerinti korrekciós tényez ő. A közös hivatal esetében a közös hivatalt alkotó [nyolcadik] negyedik és minden további település után, az elismert hivatali lét településenként 1 fővel nő. A járási székhely önkormányzat, illetve az fő lakosság feletti község, nagyközség önkormányzata esetében az elismert hivatali lét [2] 4 fővel emelkedik függetlenül attól, hogy önállóan vagy közös hivatal útján gondoskodik a hivatal i feladatok ellátásáról. b) Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása A települési önkormányzatok település-üzemeltetési feladataik ellátásához az alábbi jogcímek alapjá n részesülnek támogatásban. ba) A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása FAJLAGOS ÖSSZEG : [22 300] forint/hektár A támogatás a települési önkormányzatokat a zöldterületek, és az azokhoz kapcsolódó építmények kialakításához és fenntartásához kapcsolódóan a belterület nagysága alapján illeti meg. Budapest Főváros Önkormányzata e jogcímen 550 millió forint támogatásra jogosult. A belterületre vonatkozóan a Földmérési és Távérzékelési Intézet által a Magyar Közigazgatási Határadatbázisban nyilvántartott december 31-ei állapotnak megfelelő adatokat kell figyelembe venni. bb) Közvilágítás fenntartásának támogatása A támogatás a települési önkormányzatokat a településen történ ő közvilágítás biztosításáho z kapcsolódóan illeti meg. A támogatás a településen kiépített kisfeszültség ű hálózat kilométerben meghatározott hossza alapján történik, az alábbi a évi országosan összesített önkormányzat i beolóban szerepl ő - a Közvilágítás szakmai tevékenység (közfeladat) esetén, - a Közvilágítás szabad kapacitás terhére végzett nem haszonszerzési célú tev.esetén, - a Közvilágítás államháztartáson kívüli támogatás esetén - a Közvilágítás államháztartáson belüli támogatás esetén szakfeladatok alapján településkategóriánként ított átlagos, egy kilométerre jutó nettó m űködési kiadások figyelembevételével. A településkategóriánkénti átlagos, a településen kiépített kisfeszültség ű hálózat egy kilométerére jutó kiadási szintek ítása során a legalacsonyabb és legmagasabb eg y kilométerre jutó értékkel rendelkező települési önkormányzatok egy-egy tizede figyelmen kívül hagyásr a kerül. Településkategóriánként a támogatás fajlagos összege az alábbi :

5 Főváros, fővárosi kerületek Megyei jogú város Város fő felett Város fő alatt Községek Ft/km Ft/km [ ] Ft/km [ ] Ft/km [ ] Ft/km A településen kiépített kisfeszültség ű hálózat hossza tekintetében a Központi Statisztikai Hivatal december 31-ei állapotnak megfelelően elkészített Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Jelentés a települések villamosenergia-ellátásáról adatgy űjtés szerinti adatokat kell figyelembe venn i azzal, hogy Budapest F őváros Önkormányzata tekintetében a kiépített kisfeszültség ű hálózat hossza megegyezik a budapesti kerületeknél rögzített adatok összegével. bc) Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatás a A támogatás a települési önkormányzatokat a köztemető fenntartásával kapcsolatos feladataiho z kapcsolódóan illeti meg, a évi országosan összesített önkormányzati beolóban szereplő - a Köztemető-fenntartás és működtetés szakmai tevékenység (közfeladat) esetén, - a Köztemető-fenntartás és működtetés szabad kapacitás terhére végzett nem haszonszerzési célú tevékenység esetén, - a Köztemető-fenntartás és működtetés vállalkozási tevékenység esetén, - a Köztemető-fenntartás és működtetés államháztartáson kívüli támogatás esetén - a Köztemető-fenntartás és működtetés államháztartáson belüli támogatás esetén, - a Hadisírok létesítése, gondozása szakmai tevékenység (közfeladat) esetén, - a Hadisírok létesítése, gondozása államháztartáson kívüli támogatás esetén, é s - a Hadisírok létesítése, gondozása államháztartáson belüli támogatás esetén szakfeladatok településkategóriánként ított egy négyzetméterre es ő nettó működési kiadásai figyelembevételével. Az így meghatározott támogatás összege legalább [ ] forint. Ugyancsak [ ] forint támogatás illeti meg azon önkormányzatokat, melyek az OSA P adatszolgáltatás alapján naturális mutatóval nem rendelkeznek, de a fenti szakfeladatokon nettó kiadásu k mutatkozott. A településkategóriánkénti átlagos, a településen lévő köztemető egy négyzetméterére jut ó kiadási szintek ítása során a legalacsonyabb és legmagasabb egy négyzetméterre jutó értékkel rendelkező települési önkormányzatok egy-egy tizede figyelmen kívül hagyásra kerül. Budapest Főváros Önkormányzata esetében a támogatás összege 18,3 millió forint. Megyei jogú város Város fő felett Város fő alatt Községek 70 Ft/m2 104 Ft/m2 [69] 104 Ft/m2 [33] 104 Ft/m2 Településkategóriánként a támogatás fajlagos összege az alábbi :

6 A településen lévő köztemető nagyságát a Központi Statisztikai Hivatal december 31-ei állapotnak megfelel ően elkészített Országos Statisztikai Adatgy űjtési Program 1616 Jelentés az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyonról T adatlap sorok adatai alapján kell figyelembe venni. bd) Közutak fenntartásának támogatása A támogatás a települési önkormányzatokat a közutak fenntartásával kapcsolatos feladataiho z kapcsolódóan illeti meg, a évi országosan összesített önkormányzati beolóban szerepl ő - a Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása szakmai tevékenység (közfeladat) esetén, - a Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása szabad kapacitás terhére végzett nem haszonszerzési célú tevékenység esetén, - a Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása gondozása államháztartáson kívüli támogatás esetén, - a Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása gondozása államháztartáson belüli támogatás esetén, - a Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása szakmai tevékenység (közfeladat) esetén, - a Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása szabad kapacitás terhére végzett nem haszonszerzési célú tevékenység esetén, és - a Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása vállalkozási tevékenység esetén szakfeladato k alapján településkategóriánként ított nettó működési kiadások figyelembevételével. A településkategóriánkénti átlagos, a településen lév ő belterületi út egy kilométerére jutó kiadási szintek ítása során a legalacsonyabb és legmagasabb egy kilométerre jutó értékkel rendelkez ő település i önkormányzatok egy-egy tizede figyelmen kívül hagyásra kerül. Településkategóriánként a támogatás fajlagos összege az alábbi : Főváros, fővárosi kerületek Megyei jogú város Város fő felett Város fő alatt Községek Ft/km Ft/km [ ] Ft/km [ ] Ft/km [ ] Ft/km A településen lévő belterületi út hosszát a Központi Statisztikai Hivatal december 31-ei állapotnak megfelel ően elkészített Országos Statisztikai Adatgy űjtési Program 1390 Helyi közutak és hidak adatai alapján kell figyelembe venni.

7 c) Egyéb önkormányzati feladatok támogatása FAJLAGOS ÖSSZEG : [2 700] 3500 forint/fő, de a) a fő lakosság alatti azon települések esetében, ahol a z egy lakosra jutó adóerő-képesség nem éri el a forintot, településenként legalább [ ] forint b) egyéb településenként legalább [ ] forint. A központi költségvetés támogatást biztosít a települési önkormányzatok ára az Mötv ában meghatározott egyes - az 1. a)-b) alpontokban nem nevesített - feladatok ellátására. E mellékletben az adóerő-képesség a I. félévi országosan összesített önkormányzati beoló alapján a helyi iparűzési adóalap 1,4%-át jelenti. Az adóerő-képesség figyelembe vételére vonatkozó szabályokat a Kiegészítő szabályok 1. c) alpontja tartalmazza. - Az előzőekben részletezettekkel összefüggésben, a törvényjavaslat 2. ú melléklete L 2. pontjának a következő módosításátjavasolom: 2. Nem közm űvel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítás a ELŐIRÁNYZAT: [124,8] 174,8 millió forint " Indokolá s A települési önkormányzatok kiemelten a kis települések jelentős forrás hiánnyal küzdenek, komoly finanszírozási nehézségeik vannak. Az érdekszövetségeik összegzett véleménye szerint az idei évbe n legalább 80 milliárdos az a hiány, amelyet sem a központi támogatás, sem pedig a saját bevétel ne m fedez. Javaslatcsomagunk a napi működési gondokat, az alapvető közszolgáltatások maradéktalan megvalósulását kívánja szolgálni. Budapest, november 11. Hegedűs-Lorántné Jobbik

TARTALOMJEGYZÉK Technikai információk... 2 A Segédletben előforduló jogszabályi rövidítések... 3 I. JOGCÍMENKÉNTI FELÜLVIZSGÁLATI SZEMPONTOK...

TARTALOMJEGYZÉK Technikai információk... 2 A Segédletben előforduló jogszabályi rövidítések... 3 I. JOGCÍMENKÉNTI FELÜLVIZSGÁLATI SZEMPONTOK... SEGÉDLET a helyi önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások 2013. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásai elszámolása szabályszerűségének kincstári felülvizsgálatához 1. rész

Részletesebben

1. napirend Ügyiratszám: 2-140-3/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. február 13. -i nyilvános ülésére. Bedő Lajos Sándor polgármester

1. napirend Ügyiratszám: 2-140-3/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. február 13. -i nyilvános ülésére. Bedő Lajos Sándor polgármester 1. napirend Ügyiratszám: 2-140-3/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. február 13. -i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Meghívottak: Előterjesztést látta: Zalahaláp Települési

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi koncepciója. Lakosságszám: 375 fő

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi koncepciója. Lakosságszám: 375 fő Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi koncepciója Lakosságszám: 375 fő Néhány önkormányzatunkat érintő jogcímet kiemelve a törvényjavaslatból: (1) A közszolgálati tisztviselőkről

Részletesebben

Önkormányzatok finanszírozása, feladatfinanszírozás a évben

Önkormányzatok finanszírozása, feladatfinanszírozás a évben 2013-tól új feladat-ellátási rendszer Forrásszabályozás átalakítása 2014-ben folytatódik a feladatalapú finanszírozás, első év tapasztalatai szerinti finomhangolások elvégzése, 2013. évi kiegészítő források

Részletesebben

A napirendet tárgyaló ülés típusa-2. A határozat elfogadásához szükséges többség típusát: Garai László jegyző, Ringwaldné gazdálkodási előadó

A napirendet tárgyaló ülés típusa-2. A határozat elfogadásához szükséges többség típusát: Garai László jegyző, Ringwaldné gazdálkodási előadó Előterjesztés Kölesd, Harc, Medina, Kistormás és Sióagárd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2017. február 14 -án tartandó együttes ülésére Előterjesztő: Garai László jegyző A napirendet tárgyaló

Részletesebben

Tisztelt Elnök Asszony! kapcsolódó módosító javaslatot *

Tisztelt Elnök Asszony! kapcsolódó módosító javaslatot * ORSZÁGGYŰ LÉSI KÉPVISEL Ő* / Dr. Szili Katali n az Országgyűlés Elnöke részére 2008 ''JOV 1 7 25o Kapcsolódó módosító javaslat! Helyben Tisztelt Elnök Asszony! A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről

Részletesebben

:Oi,,~, ;>~ ;.. 7f<9) h es

:Oi,,~, ;>~ ;.. 7f<9) h es ' Hivtit :Oi,,~, ;>~ ;.. 7f

Részletesebben

xarl PC , rf nyszaln : Módosító iavaslat Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Asszony!

xarl PC , rf nyszaln : Módosító iavaslat Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Asszony! ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ i, rf nyszaln : ' t xarl PC Érkezett : 2006 NOV 180 Módosító iavaslat Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Asszony! A Házszabály 94. (1) bekezdése

Részletesebben

Iktatószám: 3/46-11/2/2013. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepciójának megtárgyalása ELŐTERJESZTÉS

Iktatószám: 3/46-11/2/2013. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepciójának megtárgyalása ELŐTERJESZTÉS Iktatószám: 3/46-11/2/2013. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepciójának megtárgyalása ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 30-i ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Országgyűlési képviselő Lehet Más a Politika Im náanyszám :Í I 1(0S511$ 4. Érkezett : ':G Módosító javaslat

Országgyűlési képviselő Lehet Más a Politika Im náanyszám :Í I 1(0S511$ 4. Érkezett : ':G Módosító javaslat Országgyűlési képviselő Lehet Más a Politika Im náany :Í I 1(0S511$ 4 Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Érkezett : ':G12 2 9. Módosító javaslat Helyben Tisztelt Elnök Úr! Magyarország 2013.

Részletesebben

Javaslat a évi költségvetési előirányzatok módosítására (Millió forintban, egy tizedessel) Fejezet Cím Alctm Jogcsop. szam Jo g- szara Elov. cso

Javaslat a évi költségvetési előirányzatok módosítására (Millió forintban, egy tizedessel) Fejezet Cím Alctm Jogcsop. szam Jo g- szara Elov. cso t rs ággyűlés Hivatala lrom6. : 7-ÍM.45-164-4 Érkeze, 2006 DEC 12. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Kapcsolódó módosító javaslat Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Asszony!

Részletesebben

Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. február 27-én Dunaalmás

Részletesebben

:1" rll. `' It V ' M,2- Érkeze«: ^Q1~ N ev 2

:1 rll. `' It V ' M,2- Érkeze«: ^Q1~ N ev 2 Országgy űlési képvisel ő :1" rll. `' It V ' M,2- Érkeze«: ^Q1~ N ev 2 Módosító javaslat Kövér László úrnak, az Országgy űlés elnöke részére Helybe n Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014.

Részletesebben

2. (1) Mátraterenye Község Önkormányzata az önkormányzat évi költségvetését

2. (1) Mátraterenye Község Önkormányzata az önkormányzat évi költségvetését Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2014. (IX. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosításáról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása

A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása 4. számú melléklet a 2003. évi. törvényhez A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása A helyi önkormányzatokat együttesen az állandó lakhely szerint az adózók által 2002. évre

Részletesebben

Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

2015. évi Eredeti Ei. I.1.a Önkormányzati hivatal működésének támogatása

2015. évi Eredeti Ei. I.1.a Önkormányzati hivatal működésének támogatása KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 215. ÉVI MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT ÁLLAMI TÁMOGATÁS 216.2.25. (adatok forintban) 1. sz. melléklet Jogcím 215. évi Eredeti Ei. 215. évi Módosított Ei. I.1.a Önkormányzati

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI RENDELET

ÖNKORMÁNYZATI RENDELET ÖNKORMÁNYZATI RENDELET Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(VIII.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018.(II.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2 / 2016.(II. 26. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2 / 2016.(II. 26. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2 / 2016.(II. 26. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ A helyi önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező,

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rendelet mód.-ról szóló 6/2018.(IX.26.) ör.-hez

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzat állami támogatások kimutatása 13.sz.melléklet 2015.októberi felmérés alapján 2016.év 2.melléklet alapján Normatív összeg Mutatószám Támogatás összege 2.melléklet alapján Normatív

Részletesebben

A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása

A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása 4. melléklet a 2010. évi. törvényhez A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása A helyi önkormányzatokat együttesen az állandó lakhely szerint az adózók által 2009. évre bevallott,

Részletesebben

Magyar joganyagok évi L. törvény - Magyarország évi központi költségv 2. oldal V. FEJEZET VI. FEJEZET VII. F

Magyar joganyagok évi L. törvény - Magyarország évi központi költségv 2. oldal V. FEJEZET VI. FEJEZET VII. F Magyar joganyagok - 2018. évi L. törvény - Magyarország 2019. évi központi költségv 1. oldal 2018. évi L. törvény Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről 1 Az Országgyűlés az Alaptörvény 36. cikk

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t 2013 3C, Országgy űlési képviselő Módosító iavaslat Kövér László az Országgyűlés elnöke Helyben Tisztelt Elnök Úr! Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló T/12415. ú törvényjavaslat költségvetési

Részletesebben

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelete Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati

Részletesebben

Hévízgyörk Község Önkormányzata

Hévízgyörk Község Önkormányzata 2013. félévi beszámoló Hévízgyörk Község Önkormányzata Az Önkormányzat 2013 évi költségvetésének I. félévi teljesítése szakfeladatonként, kiemelt bevételi forrásonként 3.a. sz. melléklet ada Intézményi

Részletesebben

2016. évi... törvény

2016. évi... törvény Iromány : Érkezett : 2016 FEBR 16. 2016. évi.... törvény Salgótarján Megyei Jogú Város polgárai közszolgáltatásokkal való ellátásának maradéktalan biztosítása érdekében Magyarország 2016. évi központi

Részletesebben

Érk~_, _t; Tisztelt Elnök Úr!

Érk~_, _t; Tisztelt Elnök Úr! Q ()13 NGV 2. /f,2.1»«4 [ Számvev őszéki és költségvetési bizottság Érk~_, _t;..1. Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökéne k Bizottsági módosító javaslat! Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

Előterjesztés Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napján tartandó testületi ülésére

Előterjesztés Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napján tartandó testületi ülésére Előterjesztés Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napján tartandó testületi ülésére Tárgy: Tájékoztató a Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal 2014. I-III. negyedévi

Részletesebben

2. melléklet a évi törvényhez. A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

2. melléklet a évi törvényhez. A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása 2. melléklet a 2015. évi törvényhez A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA 1. A települési önkormányzatok

Részletesebben

módosító javaslato t

módosító javaslato t Országgyűlési képvisel ő Dr. Katona Béla úrnak, az Országgyűlés elnökéne k Helyben Ér e e.t 2009 OKT 0 9. dj, tti4143& Módosító javaslat! Tisztelt Elnök Úr! A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséró7

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2016. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2016. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 149 527 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

A helyi önkormányzatok, a települési és területi nemzetiségi önkormányzatok központi alrendszeréből származó forrásai

A helyi önkormányzatok, a települési és területi nemzetiségi önkormányzatok központi alrendszeréből származó forrásai A helyi önkormányzatok, a települési és területi nemzetiségi önkormányzatok központi alrendszeréből származó forrásai Támogatások A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

Részletesebben

~ / évi.. törvény

~ / évi.. törvény ~ / 2013. évi.. törvény 2313 MAEC O 4. Magyarország 2013. évi központi költségvetésér ől szóló 2012. évi CCIV. törvénynek az önkormányzati alrendszer finanszírozásának érdekében történő módosításró l A

Részletesebben

Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete

Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete Mártély Község Önkormányzatának költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás szabályairól

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 174 105 647 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének. a.) tárgyévi költségvetési bevételét

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének. a.) tárgyévi költségvetési bevételét Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (X. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) rendelet módosításáról Szálka Község Önkormányzatának

Részletesebben

,6 millió forint

,6 millió forint 2. melléklet a 2018. évi. törvényhez A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA 1. A települési önkormányzatok

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben

2017. évi C. törvény Magyarország évi központi költségvetéséről

2017. évi C. törvény Magyarország évi központi költségvetéséről 2017. évi C. törvény Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről A dokumentum kivonat, nem tartalmazza a törvény teljes tartalmát célja a diasorban megjelentetett tananyag elsajátításának elősegítése

Részletesebben

2017. évi KÖLTSÉGVETÉS

2017. évi KÖLTSÉGVETÉS MÁRTÉLY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT intézmény megnevezése KÖLTSÉGVETÉS 1. számú melléklet Mártély Községi Önkormányzat - konszolidált - költségvetési mérlege B 1 BEVÉTELEK eredeti KIADÁSOK eredeti Működési célú

Részletesebben

2 A törvényjavaslat évi költségvetési előirányzatainak (központi költségvetés, elkülönített állami pénzalapok, társadalombiztosítás pénzügyi aía

2 A törvényjavaslat évi költségvetési előirányzatainak (központi költségvetés, elkülönített állami pénzalapok, társadalombiztosítás pénzügyi aía T/5601/284. Országgyűlési képviselő Dr. Szili Katalin az Országgyűlés elnök(,.,, Helyben Módosító javaslat Tisztelt Elnök Asszony! A Magyar Köztársaság 2004. évi költségvetéséről szóló, T15601. ú törvényjavaslat

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

9-../2012. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepciója

9-../2012. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepciója Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001. Fax: 62/263-105. 9-../2012. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/ 2017.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/ 2017.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/ 2017.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ A helyi önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező,

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 217 708 919 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2019. évi költségvetéséről szóló 3/2019. (II.13.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2019. évi

Részletesebben

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS bevételi főösszeg: 471.487.000 Ft kiadási főösszeg: 471.487.000 Ft bevételi főösszeg: 156.230.000 Ft kiadási főösszeg: 156.230.000 Ft ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.)

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.) Nyírábrány Nagyközség Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S alapító okiratok kiegészítésére (2014. február 27.) A Képviselőtestület 2014. február 5-ei ülésén az Államháztartásról szóló törvény és

Részletesebben

FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BEVÉTELEI (eft)

FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BEVÉTELEI (eft) 2. melléklet FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI BEVÉTELEI A B C D E F G H I J K L M KORMÁNYZATI FUNKCIÓ B E V É T E L E K B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B1-B7 B8 B1-B8 kód megnevezés Műk. c. tám. Felh. c. tám.

Részletesebben

A közös hivatal esetében az elismert hivatali létszám a korrekciós tényezők figyelembevételével a következő képlet alapján határozható meg:

A közös hivatal esetében az elismert hivatali létszám a korrekciós tényezők figyelembevételével a következő képlet alapján határozható meg: 2. melléklet a 2016. évi. törvényhez A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA 1. A települési önkormányzatok

Részletesebben

A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA 2. melléklet a 2015. évi C. törvényhez A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA 1. A települési önkormányzatok

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzat. 2015. évi költségvetési tájékoztató beszámolója 2015.10..10

Mágocs Város Önkormányzat. 2015. évi költségvetési tájékoztató beszámolója 2015.10..10 melléklet Mágocs Város Önkormányzat 2015. évi költségvetési tájékoztató beszámolója 2015.10..10 A B C D E F G H I J K L M N O P BEVÉTELEK 2015. évi eredeti előirányzat 2015. évi módosított előirányzat

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rendelet módosításáról szóló 5/2019. (V.28.)

Részletesebben

JÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (III. 9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

JÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (III. 9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL JÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (III. 9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Ják Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Barlahida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

k 021(fi Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

k 021(fi Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t k 021(fi ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Ér«cz~~~,... 2[110., ~. ' ~~~ V 1 G. Módosító javaslat Dr. Kövér László az Országgyűlés Elnöke részére Buda est Tisztelt Elnök Úr! A Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről

Részletesebben

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6 / 2016.(IV. 29. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6 / 2016.(IV. 29. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6 / 2016.(IV. 29. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ A helyi önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező,

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 120. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 120. szám MAGYAR KÖZLÖNY 120. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. augusztus 19., péntek Tartalomjegyzék 288/2016. (VIII. 19.) KE határozat Egyetemi tanári kinevezésről 12128 289/2016. (VIII. 19.) KE határozat

Részletesebben

2. A Képviselő-testület dokumentumok aláírására felhatalmazza a

2. A Képviselő-testület dokumentumok aláírására felhatalmazza a Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 64/2015. (VII.22.)KT határozata A Kommunális Szolgáltató és Közfoglalkoztatási Intézmény alapító okiratának módosításáról Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 214 539 981 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

2016. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban

2016. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2016. évi költségvetéséről szóló 2./2016. (II.17.) ör. mód-ról suóló 12/2016.(X.12.) ör-hez 2016.

Részletesebben

Előterjesztés. Tárgy: Az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének tárgyalása, elfogadása

Előterjesztés. Tárgy: Az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének tárgyalása, elfogadása Előterjesztés Tárgy: Az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének tárgyalása, elfogadása Készült: A bakonynánai képviselő-testület 2013. március 5-i ülésére Előadó: Simonné Rummel Erzsébet alpolgármester

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 214 539 981 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

Rábapatona Község évi költségvetésének előirányzatai bevételi és kiadási főcsoportok szerint ( E Ft-ban)

Rábapatona Község évi költségvetésének előirányzatai bevételi és kiadási főcsoportok szerint ( E Ft-ban) Előterjesztés 1. számú melléklete Rábapatona Község 2014. évi költségvetésének előirányzatai bevételi és kiadási főcsoportok szerint ( E Ft-ban) Kiadások Önkormányzat P. Hivatal Katica Óvoda Összesen Működési

Részletesebben

A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása

A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása 4. számú melléklet a 2008. évi. törvényhez A helyi önkormányzatokat megillető személyi jövedelemadó megosztása A helyi önkormányzatokat együttesen az állandó lakhely szerint az adózók által 2007. évre

Részletesebben

Önkormányza-tok igazgatási tevékenysége 751153. Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása 701015. Polgári védelmi tevékenység 751670

Önkormányza-tok igazgatási tevékenysége 751153. Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása 701015. Polgári védelmi tevékenység 751670 4. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2007. évi vitelének szabályairól szóló /2007. (..) KT. rendelethez kiemelt

Részletesebben

s 1. Kolontár Község Önkormányzata 1.

s 1. Kolontár Község Önkormányzata 1. Kolontár Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II.24.) önkormányzati rendelethez B E V É T E L E K A B C D E F G Cím Alcím Előir. Kiemelt BEVÉTEL MEGNEVEZÉSE 2015. évi előirányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 174 223 117 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/201 (IX.2) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/201 (III.1) önkormányzati rendelet áról Sarkadkeresztúr Község

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott . melléklet a 3/204. (II. 20.) önkormányzati rendelethez. melléklet a 8/204. (XII. 22.) önkormányzati rendelethez GYÖNGYÖSOROSZI ÖNKORMÁNYZATÁNAK 204. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE adatok eft-ban Tárgy évi

Részletesebben

(T/5601/1027. számú módosító javaslathoz kapcsolódva)

(T/5601/1027. számú módosító javaslathoz kapcsolódva) T/5601/1882. Országgyűlési képviselő / Képviselőcsoportja Dr. Szili Katalin Asszonynak, az Országgyűlés elnökének Helyben Kapcsolódó módosító javaslat! Tisztelt Elnök Asszony! A Magyar Köztársaság 2004.

Részletesebben

2014. évi. törvény. a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény módosításáról

2014. évi. törvény. a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény módosításáról 2014. évi. törvény a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény módosításáról 1. A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény (a

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (II..) önkormányzati rendelete

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (II..) önkormányzati rendelete 4. napirendi pont előterjesztésének melléklete Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (II..) önkormányzati

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 218 431 178 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 35/2014.(II.27.) sz. önkormányzati határozat: Fegyverneki mezőgazdasági, Városüzemeltetési és Fejlesztési

Részletesebben

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett: 2016 MÁJ 19.

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett: 2016 MÁJ 19. Országgy űlés Hivatala Irományszám : i 403'«Az Országgyűlés épjléti bizottsága Érkezett: 2016 MÁJ 19. Részletes vitát lezár bizottsági mdosít javaslat benyújtásárl Kövér Lászl, az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatváltozásai évben jogcímenként. Velem községi Önkormányzat. átcsoportosítás Közös

Velem községi Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatváltozásai évben jogcímenként. Velem községi Önkormányzat. átcsoportosítás Közös 1. információs tábla a 1/2017. (II.14.) önkormányzati rendelet módosításához Velem községi Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatváltozásai 2017. évben jogcímenként Bevételi ok ( Ft-ban) Velem községi

Részletesebben

Az önkormányzat összesített 2013. évi költségvetése

Az önkormányzat összesített 2013. évi költségvetése Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (IX.20.) önkormányzati rendelete Salomvár Község Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II.18.) rendelet módosításáról Salomvár

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Részletesebben

9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Melléklet: 1 db koncepció tervezet

9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Melléklet: 1 db koncepció tervezet Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001. Fax: 62/263-105. 9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

CÍM ÉS ALCÍMREND. 1. melléklet a../2015. (...) önkormányzati rendelethez

CÍM ÉS ALCÍMREND. 1. melléklet a../2015. (...) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a../2015. (...) önkormányzati rendelethez CÍM ALCÍM MEGNEVEZÉS 1 Csanádpalota Városi Önkormányzat 1 Önkormányzatok és önkorm. hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 2 Az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. október 21 én megtartott üléséről. Jelen vannak: ifj. Sebők Lajos polgármester

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. október 21 én megtartott üléséről. Jelen vannak: ifj. Sebők Lajos polgármester Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 21-50/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 21 én megtartott üléséről. Jelen vannak: ifj. Sebők Lajos polgármester

Részletesebben

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) Ör. mód.-ról szóló 12/2017. (XII.1.) Ör.-hez

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2014.(II. 26.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2014. évi 2014. évi előirányzat Sorszám Megnevezés Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi

Részletesebben

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban Heréd Községi Önkormányzat 1. mell.heréd Községi Önk Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) ör mód-ról szóló 3/2018.(V.30.) ör-hez 2017. évi költségvetés

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. mell. Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rmód.-ról szóló 8/2018.(XI.28.) ör-hez Megnevezés

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 218 936 151 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/207. (V.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 206. évi költségvetéséről szóló többször módosított /206.(II.9.) rendelet módosításáról (egységes

Részletesebben

alábbiak szerint módosítja:

alábbiak szerint módosítja: Budapest, Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselő-testületének...2010. (...) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről szóló 2/2010. (II. 19.) sz. rendelet módosításáról TERVEZET

Részletesebben

XIX. /..(.) 2011. 6/2011. (III.10.)

XIX. /..(.) 2011. 6/2011. (III.10.) Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata képviselő-testületének /..(.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről szóló 6/2011. (III.10.) rendelet módosításáról Tervezet Budapest Főváros

Részletesebben

Felhalmozási bevételek Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Cím bevételei összesen:

Felhalmozási bevételek Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Cím bevételei összesen: A B C D E F G H I Cím Előir Cím Előir Kiemelt előir.név eredeti. Szám cs.szám név csop.név előir. Összeg Kiem. Előir.szá m A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI a 3/2014 (V.01.) önkormányzati rendelet 1. sz. melléklete

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2017. évi költségvetési rendelet 1. melléklete Gomba Község Önkormányzata 2017. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 175 085 879 K1 Személyi juttatások

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 3/2014.(II.07.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Újtikos Községi Önkormányzat Kévislő-testületének 3/2014.(II.7.)

Részletesebben