Az Európai Parlament május 21-i állásfoglalása a nyilvános vételi ajánlatról szóló 2004/25/EK irányelv alkalmazásáról (2012/2262(INI))

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Európai Parlament május 21-i állásfoglalása a nyilvános vételi ajánlatról szóló 2004/25/EK irányelv alkalmazásáról (2012/2262(INI))"

Átírás

1 P7_TA-PROV(03)098 Nyilváns vételi ajánlatk Az Európai Parlament 03. május -i állásfglalása a nyilváns vételi ajánlatról szóló 004/5/EK irányelv alkalmazásáról (0/6(INI)) Az Európai Parlament, tekintettel a nyilváns vételi ajánlatról szóló, 004. április -i 004/5/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvre, tekintettel az Európai Parlamenthez, a Tanácshz, az Európai Gazdasági és Szciális Bizttsághz és a Régiók Bizttságáhz intézett, a nyilváns vételi ajánlatról szóló 004/5/EK irányelv alkalmazásáról szóló bizttsági jelentésre (COM(0)0347), tekintettel a Bizttság megbízásából készített, a nyilváns vételi ajánlatról szóló 004/5/EK irányelv alkalmazásáról szóló tanulmányra (külsı tanulmány), tekintettel a nyilváns vételi ajánlatról szóló irányelv végrehajtásáról készített 007. február -i jelentésre 3 (SEC(007)068, tekintettel eljárási szabályzata 48. cikkére, tekintettel a Jgi Bizttság jelentésére és a Fglalkztatási és Szciális Bizttság véleményére (A7-0089/03), A. mivel a nyilváns vételi ajánlatról szóló irányelv (az irányelv) minimális iránymutatáskat állapít meg, amelyek garantálják a nyilváns vételi ajánlat leflytatásának átláthatóságát és jgbiztnságát, illetve biztsítják a részvényesek, a munkavállalók és más érdekelt felek számára a tájékzódáshz való jgkat; B. mivel száms tagállam fntlgatja, hgy a tıkepiac átláthatóságának növelése és a céltársaság és annak részvényesei jgainak erısítése céljából váltztat a nyilváns vételi ajánlatra vnatkzó összehanglt nemzeti szabályzásán, vagy ezt már meg is tette; C. mivel az Európai Unió Bírósága száms esetben hztt lyan ítéletet, amely szerint egy tagállamnak egy zártkörő társasággal kapcslatsan fennálló különleges jgainak fenntartása általában véve krlátzza a tıke szabad mzgását, és csak megfelelıen krlátztt esetekben lehet indklt 4 ; D. mivel az illetékes nemzeti hatóságk felelısek a nyilváns vételi ajánlatk állami 3 4 HL L 4., ,.. (magyar nyelvő különkiadás, 7. fejezet,. kötet, 0..) A nyilváns vételi ajánlatról szóló 004/5/EK irányelv alkalmazásáról szóló külsı tanulmány, a Bizttság megbízásából készítette a Marccus Partners, elérhetı itt: Bizttsági szlgálati munkadkumentum, SEC(007)068. Pl. a C-7/08. sz. ügy, Bizttság kntra Prtugália [EBHT 00. I687.]

2 felügyeletéért; E. mivel az 095/00/EU rendelet. cikkének (3) bekezdése kimndja, hgy az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) a nyilváns vételi ajánlatk területén is megfelelı intézkedéseket hz; mivel az ESMA létrehzta az illetékes hatóságk hálózatát, amely a határkn átnyúló nyilváns vételi ajánlatk terén megvalósuló együttmőködést hivattt erısíteni;. úgy véli, hgy az irányelv fnts része az uniós társasági jganyagnak, amely túlmutat az uniós tıkepiack tvábbi integrációjának és harmnizációjának puszta ösztönzésén;. hangsúlyzza, hgy az irányelv hatásai nem krlátzódnak a nyilváns vételi ajánlatkra vnatkzó alapvetı rendelkezésekre, azkat a társasági jg tágabb kntextusában is értékelni kell, ideértve a vállalatirányítást, a tıkepiaci és a fglalkztatási jgszabálykat is; 3. megismétli, hgy az irányelv célkitőzései, különösen az egyenlı versenyfeltételek biztsítása a nyilváns vételi ajánlatknál a részvényesek, a munkavállalók és más érdekelt felek védelmével egy idıben a vállalatellenırzés jól mőködı piacának alapvetı fntsságú sarkkövei; 4. tudmásul veszi a Bizttság ama megállapítását, miszerint az irányelv kielégítıen mőködik, és elismeri a külsı tanulmány ama következtetéseit, melyek szerint az irányelv javíttta a vállalatellenırzési piac mőködését; aggódva veszi tudmásul aznban, hgy a munkavállalók képviselıi elégedetlenségüket fejezték ki a külsı tanulmányban a munkavállalók jgainak védelme kapcsán, és felkéri a Bizttságt, hgy fkzza a munkavállalók képviselıivel a sürgetı kérdések kezelésének megfelelıbb módjáról flytattt párbeszédet; Egyenlı versenyfeltételek 5. hangsúlyzza, hgy az irányelv egyenlı versenyfeltételeket teremt a nyilváns vételi ajánlatk számára Európában, és úgy véli, hgy hsszú távn tvábbi fejlesztéseket lehetne tervezni ezen egyenlı versenyfeltételek erısítésére; 6. tiszteletben tartja a tagállamk arra vnatkzó hatáskörét, hgy az irányelv követelményein túlmenı tvábbi intézkedéseket vezessenek be, mindaddig, amíg teljesülnek az irányelv általáns célkitőzései; 7. megjegyzi ezzel kapcslatban, hgy néhány tagállam úgy reagált a belföldi vállalatellenırzési piacán a közelmúltban történt fejleményekre, hgy tvábbi elıíráskat vezetett be a nyilváns vételi ajánlatk leflytatásáról, mint például az Egyesült Királyság részesedésszerzési bizttságának vidd vagy hallgass (put up r shut up) szabálya, amely megpróbálja tisztázni azkban az esetekben, ahl nem világs, hgy az ajánlattevınek valóban szándékában áll-e vételi ajánlatt tenni a céltársaságra, hgy szükség van-e a nyilváns vételi ajánlat kibcsátására ( vidd ) vagy nincs ( hallgass ). 095/00/EU rendelet az európai felügyeleti hatóság létrehzásáról, (HL L 33., , 84..)

3 Felügyelet 8. üdvözli az ESMA arra irányuló erıfeszítéseit, hgy erısítse a nemzeti hatóságk között a nyilváns vételi ajánlatk terén megvalósuló együttmőködést a nyilváns vételi ajánlatk hálózatán keresztül; 9. úgy véli aznban, hgy nem szükséges létrehzni a nyilváns vételi ajánlatk uniós szintő felügyeletét, mivel a vállalatfelvásárlási jg nem krlátzódik a tıkepiaci jgra, hanem a nemzeti társasági jg része; hangsúlyzza, hgy tvábbra is az illetékes nemzeti hatóságknak kellene felelısnek lenniük a nyilváns vételi ajánlatk állami felügyeletéért; A felmerülı kérdések kezelése 0. üdvözli a Bizttság megállapításait és válaszait az irányelv mőködésének felülvizsgálata után felmerült kérdésekkel kapcslatban, és megjegyzi, hgy tudósk és szakemberek tvábbi szempntk aznsításán dlgznak ; Az összehanglt eljárás fgalma. úgy véli, hgy az összehanglt eljárás fgalma alapvetı a kötelezı ajánlattételi szabály alkalmazását kiváltó küszöbérték meghatárzásánál, és úgy értesült, hgy a tagállamk eltérı módn ültették át az irányelvben fglalt definíciót; úgy véli aznban, hgy nem növeli a jgbiztnságt, ha csupán az irányelvvel kapcslatban vizsgálják az összehanglt eljárás fgalmában történt váltzáskat, mivel ez a fgalm az uniós társasági jg által megkövetelt más számításknál is releváns; javaslja ezért egy részletesebb elemzés elkészítését azkról a lehetséges eszközökrıl, amelyekkel tvább lehetne tisztázni és harmnizálni az összehanglt eljárás fgalmát;. várakzással tekint ezért a Bizttság cselekvési terve elé az uniós társasági jgt illetıen, amelynek fglalkznia kell ezzel a kérdéssel, és támgatja a Bizttság ama kijelentését, miszerint semmiképpen nem szabad krlátzni a nemzeti hatóságkat abban, hgy rá tudják kényszeríteni az irányítás megszerzésére törekvı, összehangltan eljáró feleket arra, hgy viseljék az összehanglt fellépésük jgi következményeit ; A kötelezı ajánlattételi szabály alóli nemzeti kivételek 3. hangsúlyzza, hgy a kötelezı ajánlattételi szabály a kisebbségi részvényesek védelmét szlgáló alapvetı rendelkezés, és tudmásul veszi a külsı tanulmány eredményeit, miszerint minden tagállam lehetıvé teszi az e szabálytól való eltérést; úgy értesült, hgy ezen eltéréseket gyakran arra használják, hgy védjék az irányító részvényesek (pl. az irányításban nem következik be valódi váltzás), a hitelezık (pl. amikr a hitelezık hitelt nyújtanak) és más érdekelt felek (pl. a részvényesek és más Lásd pl. Freshfields Bruckhaus Deringer: A nyilváns vételi ajánlatról szóló uniós irányelv és a német vállalatfelvásárlási jg felülvizsgálata, 0. nvember 4., elérhetı itt: 0directive_3663.pdf. Bizttsági jelentés a nyilváns vételi ajánlatról szóló 004/5/EK irányelv alkalmazásáról, 9..

4 érdekelt felek jgainak kiegyensúlyzása érdekében) érdekeit; támgatja a Bizttság azn szándékát, hgy kiegészítı infrmációkat győjtsön azzal a céllal, hgy meghatárzza, ellentétesek-e a széles körben használt eltérések a kisebbségi részvényesek védelmével; 4. hangsúlyzza azt is, hgy a kötelezı ajánlattételi szabály lehetıvé teszi a kisebbségi részvényesek számára, hgy az irányítás megváltzása esetén megkapják az irányításhz szükséges részesedés után járó felárat, és megjegyzi, hgy az irányelv csak a kötelezı ajánlat árát szabályzza (méltánys ár), az önkéntes ajánlatét nem; kitér arra, hgy az irányelv lemnd a kötelezı ajánlattételi kötelezettségrıl azkban az esetekben, ahl az eredeti önkéntes ajánlatt követıen elérték az irányítási küszöbértéket, azt eredményezve, hgy az ajánlattevı fkzatsan növelni tudja a céltársaságban való részesedését rendszeres részesedésszerzés révén (ún. bekúszás); megjegyzi tvábbá, hgy néhány tagállam bevezette a másdik kötelezı ajánlatra vnatkzó kötelezettséget, amelynek értelmében másdik ajánlat szükséges, ha adtt mértékő (pl. 3%-s) növekedés ment végbe egy biznys idıtartam (pl. hónap) alatt két meghatárztt küszöbérték között (pl. 30% és 50% között); 5. úgy véli, hgy a 004/09/EK irányelv (átláthatósági irányelv, jelenleg felülvizsgálat alatt) 9. cikkében meghatárztt értesítési küszöbérték biztsítja a tulajdnvisznyk megfelelı átláthatóságát, és lehetıvé teszi a bekúszó részesedésszerzés krai felismerését; azn a véleményen van, hgy az illetékes nemzeti hatóságknak nem szabad ösztönözniük a kötelezı ajánlattételi szabály megkerülését célzó, és ezáltal a kisebbségi részvényeseknek járó irányítási felár kifizetését elkerülı technikákat; Az irányító szerv semlegessége 6. megjegyzi, hgy az ajánlattétel utáni védelmi intézkedésekhez kapcslódó irányító szerv semlegességére vnatkzó szabályt a tagállamk többsége átültette, ám csupán a tagállamk kis hányada ültette át az ajánlattétel elıtti védelmi intézkedéseket semlegesítı áttörési szabályt; úgy értesült, hgy mind ajánlattétel elıtti (például piramisszerkezetek vagy aranyrészvények), mind ajánlattétel utáni védelmi intézkedések (pl. fehér lvag vagy adósságnövelés) még mindig léteznek a tagállamkban, valamint ugyanakkr úgy tőnik, megfelelı eszközök állnak rendelkezésre e védelmi mechanizmusk áttörésére; azn a véleményen van aznban, hgy a társasági jg általáns elveivel összhangban a céltársaság irányító szervének figyelembe kell vennie a vállalat és részvényesei hsszú távú fenntarthatóságát, és ennek érdekében kell cselekednie; A munkavállalók jgai a felvásárlási helyzetekben 7. kiemeli, hgy az irányelv csupán arról rendelkezik, hgy a munkavállalókat tájékztatni kell, különösen az ajánlattevınek a felvásárlt társaság jövıjére vnatkzó szándékairól és a munkahelyekre vnatkzó jövıbeni terveirıl, beleértve a fglalkztatási feltételek bármely anyagi természető váltzását is, knzultációs jgt aznban nem irányz elı; Az Európai Parlament és a Tanács 004/09/EK irányelve (004. december 5.) a szabályztt piacra bevezetett értékpapírk kibcsátóival kapcslats infrmációkra vnatkzó átláthatósági követelmények harmnizációjáról és a 00/34/EK irányelv módsításáról

5 8. kiemeli, hgy sürgısen fglalkzni kell a munkavállalók jgainak védelmével és erısítésével kapcslats kérdéssel, figyelembe véve az uniós jganyagt, ideértve a 00/3/EK és a 00/4/EK irányelveket is; 9. ragaszkdik ahhz, hgy hatéknyan alkalmazzák, illetve szükség esetén megfelelıen érvényesítsék az irányelvnek a munkavállalók jgaira vnatkzó intézkedéseit; Nyilváns vételi ajánlatk a gazdasági visszaesés idején 0. emlékeztet arra, hgy az irányelv rendelkezéseit annak. cikke értelmében 006. május 0-ig át kellett ültetni a nemzeti jgba, illetve megjegyzi, hgy a külsı tanulmány szerint a tagállamk többsége 006 és 007 között ültette át az irányelvet 3 ;. hangsúlyzza, hgy az irányelv átültetésének idıszaka egybeesik a pénzügyi válság kezdetével, amely végül gazdasági és adósságválsággá alakult, és hgy a felvásárlási tevékenységek szrsan kapcslódnak a pénzügyi és gazdasági fejleményekhez Európán belül és kívül;. kiemeli, hgy a külsı tanulmány szerint a nyilváns vételi ajánlattételek drámaian visszaestek az irányelv átültetésének idıpntja után a válság eredményeképpen, többek között az Egyesült Királyságban is, ahl a vállalatellenırzési piacn zajló tevékenységek kncentráltabbak az Unió többi részéhez képest; 3. úgy véli, hgy mivel a vállalatellenırzési piac flyamatsan zsugrdik a jelenlegi pénzügyi válság idıszakában, trzul annak megítélése, hgy szükséges-e, illetve milyen mértékben szükséges tvábbi harmnizációs intézkedések bevezetése a nyilváns vételi ajánlatk tekintetében; 4. ezért kéri a Bizttságt, hgy tvábbra is szrsan kövesse nymn a vállalatellenırzési piac fejleményeit, és amint a nyilváns ajánlattételi tevékenységek újra a megszktt mértékben zajlanak, készítsen új értékelést az irányelv végrehajtásáról; 5. utasítja elnökét, hgy tvábbítsa a Parlament álláspntját a Tanácsnak és a Bizttságnak, valamint a tagállamk krmányainak és parlamentjeinek. 3 A Tanács 00. március -i 00/3/EK irányelve a munkavállalók jgainak a vállalkzásk, üzletek vagy ezek részeinek átruházása esetén történı védelmére vnatkzó tagállami jgszabályk közelítésérıl. Az Európai Parlament és a Tanács 00/4/EK irányelve (00. március.) az Európai Közösség munkavállalóinak tájékztatása és a velük flytattt knzultáció általáns keretének létrehzásáról. Ld. a külsı tanulmány 84. ldalát és általánsabb értelemben az 58f. ldalát.

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása 620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása A könyvvizsgáló által igénybevett szakértő munkája megfelelőségének értékelése 12.

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.11.12. COM(2010) 662 végleges 2010/0325 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA a külső határk átlépésére jgsító és vízummal ellátható úti kmányk listájáról,

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, november 29. (04.12) (OR. en) 16540/1/12 REV 1. Intézményközi referenciaszám: 2012/0061 (COD)

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, november 29. (04.12) (OR. en) 16540/1/12 REV 1. Intézményközi referenciaszám: 2012/0061 (COD) AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2012. nvember 29. (04.12) (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2012/0061 (COD) 16540/1/12 REV 1 SOC 947 MI 756 COMPET 713 CODEC 2749 JELENTÉS AZ ELÉRT EREDMÉNYEKRŐL

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL

SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL Szélesebb fgyasztói kínálat, jbb ár-érték arány és könnyebb hzzáférhetőség a szlgáltatáskhz a szlgáltatási irányelvnek köszönhetően MIT NYERHET FOGYASZTÓKÉNT A SZOLGÁLTATÁSI

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Petíciós Bizttság 6.09.2011 KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Tárgy: Jsé María Carrasc Can spanyl államplgár által az Asciación Españla de Prveedres de Impagads de la Cnstrucción

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Tarr Kft. (Székhely: 7100 Szekszárd, Kadarka utca 18.; Cégjegyzékszám: 17-09-000720; a tvábbiakban: "Adatkezelő") tájékztatását a webldalán leadható

Részletesebben

MUNKADOKUMENTUM. HU Egyesülve a sokféleségben HU

MUNKADOKUMENTUM. HU Egyesülve a sokféleségben HU EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Költségvetési Ellenőrző Bizttság 20.6.2013 MUNKADOKUMENTUM a 21/2012. számú, Az energiahatéknyságt célzó khéziós beruházásk költséghatéknysága című különjelentésről (2012. évi

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Az adatkezelési tájékztató a WebEye Magyarrszág Kft. (székhely: 1043 Budapest, Dugnics utca 11.; cégjegyzékszáma: 01-09-860532) WebEye Szlgáltatás nyújtása tárgyában létrejött Előfizetési

Részletesebben

TERVEZETT NAPIREND AZ ÁLLANDÓ KÉPVISELŐK BIZOTTSÁGA (II. rész) Európa épület, Brüsszel november 8. (10.00)

TERVEZETT NAPIREND AZ ÁLLANDÓ KÉPVISELŐK BIZOTTSÁGA (II. rész) Európa épület, Brüsszel november 8. (10.00) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. nvember 7. 13975/1/17 REV 1 OJ CRP2 37 COMIX 740 TERVEZETT NAPIREND AZ ÁLLANDÓ KÉPVISELŐK BIZOTTSÁGA (II. rész) Európa épület, Brüsszel 2017. nvember 8. (10.00)

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás Mikr-, kis- és középvállalkzásknak nyújttt tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, hgy a már mőködı mikr-, kis- és középvállalkzásk ismereteinek bıvítése révén hzzájáruljn

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat A Játékosok hozzájárulása alapján a Játékosok személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat során megadott

Adatkezelési Szabályzat A Játékosok hozzájárulása alapján a Játékosok személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat során megadott Adatkezelési Szabályzat A Játéksk hzzájárulása alapján a Játéksk személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat srán megadtt tájékztatás, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a PAK Persnal Hungary Kft., mint szlgáltató tájékztatását a pakpersnal.eu közvetítési tevékenységével összefüggésben megvalósuló adatkezelésekkel kapcslatban.

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását az általa közzétett álláshirdetéssel összefüggő adatkezeléssel kapcslatban. Elérhetőségeink:

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az Aristn Therm Hungary Kft. tájékztatását tartalmazza a My Aristn prgramban megvalósuló adatkezelésekről. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679 számú

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Jbcapital Kft., mint szlgáltató tájékztatását a jbcapital.eu közvetítési tevékenységével összefüggésben megvalósuló adatkezelésekkel kapcslatban. Az

Részletesebben

P7_TA(2012)0091 A 6. Vízügyi Világfórum

P7_TA(2012)0091 A 6. Vízügyi Világfórum P7_TA(2012)0091 A 6. Vízügyi Világfórum Az Európai Parlament 2012. március 15-i állásfglalása a Víz Világfórumról (Marseille, 2012. március 12 17.) (2012/2552(RSP)) Az Európai Parlament, tekintettel a

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását a www.daxa.hu és www.patikaplatfrm.hu dmain nevek alatt elérhető internetes ldal (a tvábbiakban:

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELİK RÉSZÉRE

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELİK RÉSZÉRE EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Jogi Bizottság 8.2.2012 KÖZLEMÉNY A KÉPVISELİK RÉSZÉRE (20/2012) Tárgy: a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának a közérdeklıdésre számot tartó jogalanyok jog szerinti könyvvizsgálatára

Részletesebben

A NOVEMBER 23-I, HÉTFŐI ÜLÉS (10.00)

A NOVEMBER 23-I, HÉTFŐI ÜLÉS (10.00) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. nvember 19. (OR. fr) 14009/15 TERVEZETT NAPIREND Tárgy: OJ CONS 65 EDUC 295 JEUN 106 CULT 80 AUDIO 30 SPORT 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSÁNAK 3428. ülése (Oktatás, Ifjúság,

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az adatkezelő személye, a szabályzat célja Az adatkezelő neve: Szalay és Társa Kft. (a tvábbiakban Badacsny Ingatlanirda) Székhelye: 8261 Badacsny, Római út 142.

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy a Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Rejtett Kincsek Dwn Egyesület, Székhely: 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17. Telephelyek: 4400 Nyíregyháza, Bcskai

Részletesebben

2. A kiszolgálási politika működésének lépései (releváns kiszolgálási elemek, teljesítménynormák, teljesítésmérés, eltérések elemzése)

2. A kiszolgálási politika működésének lépései (releváns kiszolgálási elemek, teljesítménynormák, teljesítésmérés, eltérések elemzése) 5.A) Ismertesse a kiszlgálási színvnal fgalmát! Mutassa be a kiszlgálási plitika működésének lépéseit! Melyek a kiszlgálási színvnal fő mutatói? Mutassa be a kiszlgálási színvnal mérésének jellemző mutatószámait!

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prgram Múzeumk isklabarát fejlesztése és ktatási-képzési szerepének infrastrukturális erısítése c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TIOP 1.2.2/09/1

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban?

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? PRIVACY POLICY 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak kezelője és milyen elérhetőségeken keresheti az adatkezelőt? 4.

Részletesebben

Költségvetési Ellenőrző Bizottság MUNKADOKUMENTUM

Költségvetési Ellenőrző Bizottság MUNKADOKUMENTUM EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Költségvetési Ellenőrző Bizttság 4.9.2013 MUNKADOKUMENTUM a Hztak létre uniós többletértéket az elbcsáttt munkavállalók visszailleszkedését célzó EGAA-intézkedések? című 7/2013.

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT MUNKADOKUMENTUM

EURÓPAI PARLAMENT MUNKADOKUMENTUM EURÓPAI PARLAMENT TANÁCS Brüsszel, 2007. május 30. Az Európai Parlament és a Tanács irányelvére irányuló javaslat a közösségi vasutak fejlesztésérıl szóló 91/440/EGK tanácsi irányelv, valamint a vasúti

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az evisit Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) www.evisit.hu hnlapján megvalósuló adatkezeléssel kapcslats tájékztatást. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679

Részletesebben

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT A jelen adatvédelmi szabályzat azkat a személyes adatkat ismerteti, amelyek gyűjtésére, létrehzására (kezelésére) akkr kerül sr, amikr Ön a Be Smart Klub webldalait ( Webldalak

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Participati Kft. és az AON Magyarrszág Kft. által a HR Fest elnevezésű rendezvénnyel kapcslatban megvalósuló adatkezelésekkel kapcslats tájékztatást.

Részletesebben

Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás

Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás 1. A szlgáltatás célja Helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, szakmai, módszertani segítségnyújtással hzzájárulni az adtt térségben, településen a fglalkztatási helyzet

Részletesebben

Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról (Módosításokkal egységes szerkezetben)

Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról (Módosításokkal egységes szerkezetben) DÖMSÖD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV.26.), 16/2007. (XI.5.), 1/2008. (I.31.), 12/2008. (VI.26.), 13/2009. (IX.17.), 10/2010. (X.19.), 12/2010. (XI.25.) és 1/2011. (I.21.)

Részletesebben

INFORMÁCIÓK AZ ÜGYFELEK ÉS A POTENCIÁLIS ÜGYFELEK RÉSZÉRE A PÉNZÜGYI ESZKÖZÖKRİL ÉS A VELÜK KAPCSOLATOS KOCKÁZATOKRÓL

INFORMÁCIÓK AZ ÜGYFELEK ÉS A POTENCIÁLIS ÜGYFELEK RÉSZÉRE A PÉNZÜGYI ESZKÖZÖKRİL ÉS A VELÜK KAPCSOLATOS KOCKÁZATOKRÓL INFORMÁCIÓK AZ ÜGYFELEK ÉS A POTENCIÁLIS ÜGYFELEK RÉSZÉRE A PÉNZÜGYI ESZKÖZÖKRİL ÉS A VELÜK KAPCSOLATOS KOCKÁZATOKRÓL 1. Cikkely Infrmációk a CAPITAL MARKETS,.c.p., a.s. ügyfelei és ptenciális ügyfelei

Részletesebben

A Nemzetközi panaszok kezelése a lloyd s-nál

A Nemzetközi panaszok kezelése a lloyd s-nál Panaszk, Július 2017 A Nemzetközi panaszk kezelése a llyd s-nál A nemzetközi panaszk kezelése a Llyd's-nál: Útmutató a biztsítási ügynökök és képviselőik számára Ez az útmutató ismerteti a Llyd s kötvénytulajdnsaitól

Részletesebben

JAVADALMAZÁSI POLITIKA

JAVADALMAZÁSI POLITIKA CENTRAL NOK Szervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság JAVADALMAZÁSI POLITIKA Jóváhagyta az Alapító 2017. április 20.-án Hatályba lépett 2017. április 20.-án 1 Belső szabályzatk A Társaság Szervezeti

Részletesebben

TERVEZETT NAPIREND 1. MÓDOSÍTOTT VÁLTOZAT II.

TERVEZETT NAPIREND 1. MÓDOSÍTOTT VÁLTOZAT II. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. július 19. (OR. en) 11367/1/16 REV 1 OJ CRP2 27 COMIX 535 TERVEZETT NAPIREND Tárgy: Az ÁLLANDÓ KÉPVISELŐK BIZOTTSÁGÁNAK (II. rész) 2595. ülése Időpnt: 2016. július

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

A duális felsőfokú képzés alapelvei

A duális felsőfokú képzés alapelvei A duális felsőfkú képzés alapelvei 1. A duális felsőfkú képzés definíciója A duális képzés definícióját az Nftv. 108. 1.a. bekezdése tartalmazza. Eszerint duális képzés: a műszaki, infrmatika, agrár, természettudmány

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy az INTERNATIONAL LANGUAGE SCHOOL Nyíregyházi Nyelviskla Krlátlt Felelősségű Társaság Rövid név: ILS Nyelviskla

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Foglalkoztatási és Szociális Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT. Foglalkoztatási és Szociális Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2004 2009 Foglalkoztatási és Szociális Bizottság IDEIGLENES 2006/2105(INI) 19.7.2006 JELENTÉSTERVEZET A fogyatékkal élık helyzete a kibıvült Európai Unióban: az Európai Akcióterv 2006-2007

Részletesebben

2010.08.30. Forrás: APEH

2010.08.30. Forrás: APEH 2010.08.30. Frrás: APEH Tájékztató a társasági adóalanyk 2010. adóévi adókötelezettsége megállapításának új szabályairól Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalktásáról, illetve módsításáról

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Tartalmjegyzék ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Elfgadás dátuma: 2019-03-01 Adatkezelési tájékztató Adatkezelő adatai A hnlapn végzett adatkezelések jgszabályi háttere, jgalapja, célja, a kezelt személyes adatk

Részletesebben

AZ ERGO ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ ERGO ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ ERGO ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1. A panasz fgalma 1.1. Panasznak minısül az ERGO Életbiztsító Zrt. (tvábbiakban: Biztsító) tevékenységével, szlgáltatásával, termékével szemben felmerülı

Részletesebben

Etikai Kódex Dometic Csoport

Etikai Kódex Dometic Csoport Etikai Kódex Dmetic Csprt 1. Alapelvek és általáns követelmények 1.1 Alapelvek Levél az Elnöktől A Dmetic Csprt tevékenységét bővítő multinacinális vállalatként elkötelezte magát amellett, hgy felelős

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012.

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. 2 A Nyugdíjasklubk és Idısek Életet az éveknek Országs Szövetsége 1989. március 29-én alakult 139 klub részvételével.

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS &-3 ag/ 20/5 VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (1015 Budapest, Ostrm utca 23-25.; adószáma: 15775883-2- 41; MÁK pénzfrgalmi számlaszáma: 10032000-00300939-00000017,

Részletesebben

Vállalkozóvá válást elısegítı tanácsadás

Vállalkozóvá válást elısegítı tanácsadás Vállalkzóvá válást elısegítı tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja a munkát keresık vállalkzóvá válásának elısegítése, új vállalkzásk indítása. 1.2. Operatív cél A vállalkzóvá

Részletesebben

A7-0342/ Jelentés Agustín Díaz de Mera García Consuegra A bevándorlási összekötı tisztviselık hálózatának létrehozása

A7-0342/ Jelentés Agustín Díaz de Mera García Consuegra A bevándorlási összekötı tisztviselık hálózatának létrehozása 0.2.200 A7-0342/ 00-00 MÓDOSÍTÁSOK 00-00 elıterjesztette: Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság Jelentés Agustín Díaz de Mera García Consuegra A bevándorlási összekötı tisztviselık hálózatának

Részletesebben

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai A KézenFgva Alapítvány észrevételei és javaslatai FELHÍVÁS a nagylétszámú intézeti ellátási frma kiváltásának, és magas minőségű, hzzáférhető közösségi ellátási frmák kialakításának megvalósítására A Felhívás

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Jgi Bizttság 12.11.2013 KÖZLEMÉNY A KÉPVISELŐK RÉSZÉRE (104/2013) Tárgy: A brit Alsóház indklással elláttt véleménye az Európai Ügyészség létrehzásáról szóló tanácsi rendeletre

Részletesebben

Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére

Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére e-mail: inf@randmcapital.hu www.randmcapital.hu Megfelelési teszt jgi személyek és jgi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hgy a Randm Capital Zrt.

Részletesebben

A Bizottság felügyeleti tevékenységeinek áttekintése Átláthatóságra, elszámoltathatóságra és ellenőrzésre van szükség 09

A Bizottság felügyeleti tevékenységeinek áttekintése Átláthatóságra, elszámoltathatóságra és ellenőrzésre van szükség 09 HU Állaptfelmérés Az uniós jg gyakrlati megvalósítása: az Európai Bizttság az Európai Unióról szóló szerződés 17. cikkének (1) bekezdése szerinti felügyeleti feladatköre 2018 2 Tartalm Bekezdés Összefglalás

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, január 12. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, január 12. (OR. en) Cnseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. január 12. (OR. en) TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: 14454/1/15 REV 1 LIMITE PUBLIC PV/CONS 66 EDUC 312 JEUN 114 CULT 87 AUDIO 33 SPORT 69 Az Európai Unió

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. Munkavédelmi képviselő választás 2008. november 17-28. Választási segédanyag

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. Munkavédelmi képviselő választás 2008. november 17-28. Választási segédanyag VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET Munkavédelmi képviselő választás 2008. nvember 17-28. Választási segédanyag 1 MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS 2008. nvember 17-28. Választás ajánltt időpntja:

Részletesebben

1. A SZERZŐDÉS 2. SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA 3. A SZOLGÁLTATÁSOK MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEI, A MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEK ÉRTELMEZÉSE

1. A SZERZŐDÉS 2. SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA 3. A SZOLGÁLTATÁSOK MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEI, A MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEK ÉRTELMEZÉSE 1. A SZERZŐDÉS Webtárhely/hnlap szlgáltatási szerződés ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A megrendelőnek (tvábbiakban Előfizető), aki a hnlap/webtárhely szlgáltatást (tvábbiakban Szlgáltatás) igénybe kívánja

Részletesebben

A látogató a következő e-mail címen jelentheti be az általa észlelt hibát vagy mulasztást: cevaphylaxia@ceva.com

A látogató a következő e-mail címen jelentheti be az általa észlelt hibát vagy mulasztást: cevaphylaxia@ceva.com I Jgnyilatkzat a www.enkedvencem.hu hnlapra vnatkzóan A hnlap (a tvábbiakban: Hnlap) tulajdnsa a Ceva-Phylaxia Zrt. (a tvábbiakban Ceva ) 1107 Budapest, Szállás u. 5. Tel: +36-1-262-9505 Fax: +36-1-261-8144

Részletesebben

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését. címünk:

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését.  címünk: 1 1. Az adatkezelés célja A Gldberg Cnsulting Kft. (cím: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.) a tvábbiakban, szlgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jgi közlemény

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Lmex Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) által a vásárlóit érintő adatkezelésekkel kapcslats tájékztatást. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679 számú

Részletesebben

Az Európai Vegyianyag-ügynökség. általános jelentése

Az Európai Vegyianyag-ügynökség. általános jelentése Helsinki, 2009. április 24. Dk.ref.: MB/17/2009 végleges Az Európai Vegyianyag-ügynökség általáns jelentése 2008 2009. április 24. (Az 1907/2006/EK rendelet 78. cikkének (a) pntja és 83. cikkének (3) bekezdése)

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

Nyilvános konzultáció a as időszakra szóló európai fogyatékosságügyi stratégia felülvizsgálatáról

Nyilvános konzultáció a as időszakra szóló európai fogyatékosságügyi stratégia felülvizsgálatáról Nyilváns knzultáció a 2010 2020-as időszakra szóló európai fgyatéksságügyi stratégia felülvizsgálatáról Az Európai Unióban 80 millióra tehető azknak a plgárknak a száma, akik valamilyen fgyatékssággal

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Jelen adatvédelmi tájékztató (Tájékztató) célja azn szabályk megállapítása, amelyek biztsítják, hgy a Cégnév: Best Cntakt Hungary Kft. SZÉKHELY:8200 Veszprém, Pipacs u. 14. ADÓSZÁM:22705813-2-19

Részletesebben

Jogalkotási tanácskozások (Nyilvános tanácskozás az Európai Unióról szóló szerződés 16. cikkének (8) bekezdése alapján)

Jogalkotási tanácskozások (Nyilvános tanácskozás az Európai Unióról szóló szerződés 16. cikkének (8) bekezdése alapján) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. któber 11. (OR. en) 12783/17 OJ CONS 50 JAI 866 COMIX 660 TERVEZETT NAPIREND Tárgy: Az EURÓPAI UNIÓ TANÁCSÁNAK 3564. ülése (Bel- és Igazságügy) Időpnt: 2017. któber

Részletesebben

Államszervezet. Hatalommegosztás szeptember 11. ELŐADÁSVÁZLAT

Államszervezet. Hatalommegosztás szeptember 11. ELŐADÁSVÁZLAT 1. Az állam szervezeti sajátsságai Államszervezet. Hatalmmegsztás 2017. szeptember 11. ELŐADÁSVÁZLAT - az állam, mint intézményesített hatalmi szervezet - különböző tudmányterületek eltérő megközelítései

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek eversin Kft. Általáns Szerződési Feltételek 1. A szlgáltatás tárgya, az Általáns Szerződési Feltételek tartalma Az eversin Kft. (8295 Taliándörögd, Tavasz utca 2., Adószám: 23079780-2-19, Cégjegyzékszám:

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

Adatkezelési Tájékoztató az MLSZ közreműködésével kiépített kamerarendszerek és a Groupama Aréna kamerarendszerének alkalmazásával kapcsolatban

Adatkezelési Tájékoztató az MLSZ közreműködésével kiépített kamerarendszerek és a Groupama Aréna kamerarendszerének alkalmazásával kapcsolatban Adatkezelési Tájékztató az MLSZ közreműködésével kiépített kamerarendszerek és a Grupama Aréna kamerarendszerének alkalmazásával kapcslatban 1. Hl találja az adatkezeléssel kapcslats infrmációkat? Az MLSZ

Részletesebben

NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI. Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték

NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI. Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték A DIGI Távközlési és Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság ( Szervező vagy DIGI ) a szlgáltatásával kapcslats nyereményjátékt (a

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Kódszám: GOP-2010-2.1.1/A. A mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelı képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerősítésen keresztül.

Kódszám: GOP-2010-2.1.1/A. A mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelı képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerősítésen keresztül. Mikr- és kisvállalkzásk technlógia fejlesztése Kódszám: GOP-2010-2.1.1/A Alapvetı cél A mikr- és kisvállalkzásk jövedelemtermelı képességének növelése technlógiai fejlesztésen, krszerősítésen keresztül.

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

SIMIX - Falszerkezeti habarcsok és építési ragasztók az ÜVEG-ÁSVÁNY KFT-tıl! www.uveg-asvany.hu

SIMIX - Falszerkezeti habarcsok és építési ragasztók az ÜVEG-ÁSVÁNY KFT-tıl! www.uveg-asvany.hu Az Üveg-Ásvány Kft. (a tvábbiakban: Szlgáltató) a http:// webldaln (a tvábbiakban: Hnlap) webáruházat üzemeltet, amelynek srán a Hnlapra látgatók és a Hnlapn regisztrálók (tvábbiakban: Felhasználók) adatait

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ-

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ- AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ- SAIHOZ KAPCSOLÓDÓ KOMPLEX MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK - Pécs2010 EKF prgram TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETİ...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban 1042 Budapest, István út 15. 231-3173, Fax.: 231-3175 fepitesz.irda@ujpest.hu Budapest Fővárs IV. kerület Újpest Önkrmányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI KABINET FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁJÉKOZTATÓ az

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU B8-0097/1. Módosítás. Renate Sommer a PPE képviselıcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU B8-0097/1. Módosítás. Renate Sommer a PPE képviselıcsoport nevében 9.2.2015 B8-0097/1 1 D preambulumbekezdés D. mivel a becslések szerint az adott tagállamtól függıen a levágott állatok húsa teljes mennyiségének 30 50%-át élelmiszer-összetevık elsısorban darált hús, húskészítmények

Részletesebben

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program 6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Prgram A Képzésbe Ágyaztt Fglalkztatás szakmai támgatása c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TÁMOP 3.3.6 C-10/01 A prjektek az

Részletesebben

9.sz. melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

9.sz. melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program 9.sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Prgram Innvatív, kísérleti fglalkztatási prgramk - A kmpnens c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TÁMOP- 1.4.3-08/1 A prjektek az

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a mezőgazdasági ágazatban nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1408/2013/EU bizttsági

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A turisztikai fogadóképesség javítása c. támogatására.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A turisztikai fogadóképesség javítása c. támogatására. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarrszági Operatív Prgram keretében A turisztikai fgadóképesség javítása c. támgatására Kódszám: KMOP-2007-3.1.2/A/B/D A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzatáról (Módosításokkal egységes szerkezetben)

Szervezeti és Működési Szabályzatáról (Módosításokkal egységes szerkezetben) DÖMSÖD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV.26.), 16/2007. (XI.5.), 1/2008. (I.31.), 12/2008. (VI.26.), 13/2009. (IX.17.), 10/2010. (X.19.), 12/2010. (XI.25.), 1/2011. (I.21.) és

Részletesebben

1. A portálrendszer keretében elérhetı alkalmazások továbbfejlesztése keretében:

1. A portálrendszer keretében elérhetı alkalmazások továbbfejlesztése keretében: 2.2. - ÁFSZ 1 prtál funkciók bıvítése, elektrnikus krmányzati szlgáltatásk tvábbfejlesztése Az alprjekt bemutatása Az alprjekt célja, indklása, kapcslódás a kiemelt prjekt általáns céljáhz Az alprjekt

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete Balatnrendes Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2016. (V. 13.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 7/2014. (X. 9.) önkrmányzati rendelet módsításáról Balatnrendes Község Önkrmányzata

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Társaság neve: cégjegyzékszáma: székhelye: Infrmációs közpnt: elektrnikus címe: hnlapja: UNI-MED Szeged Egészségügyi Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság 06-09-011070 (Szegedi Törvényszék Cégbírósága)

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajsmizse Várs Önkrmányzata Képviselı-testületének 2012. któber 15-i rendkívüli ülésére 4. Tárgy: A Meserét Lajsmizsei Napközi Otthns Óvda és Bölcsıde Szervezeti és Mőködési Szabályzata módsításának

Részletesebben

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Látgató! A Hungar Classic Kft. a webldalunkn keresztül rögzített személyes adatkra vnatkzóan az alábbiakról kívánja Önt

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prgram keretében Innvatív, integrált térségi szlgáltatásk létesítése címő tervezési felhíváshz Kódszám: TIOP- 3.5.1-09/1 A prjektek az Európai

Részletesebben

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 19 1. SZ. MELLÉKLET A VÁLASZTHATÓ PORTFÓLIÓRA VONATKOZÓ PORTFÓLIÓKEZELÉSI IRÁNYELVEK ÉS REFERENCIAHOZAM...20

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 19 1. SZ. MELLÉKLET A VÁLASZTHATÓ PORTFÓLIÓRA VONATKOZÓ PORTFÓLIÓKEZELÉSI IRÁNYELVEK ÉS REFERENCIAHOZAM...20 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK.. 1 BEVEZETÉS.. 2 BIZALOM BEFEKTETÉSI POLITIKÁJA...2 1. A PÉNZTÁRI VAGYON BEFEKTETÉSÉNEK CÉLJA, ALAPELVEI.3 2. A MEGHATÁROZÁSA... 4 3. A TELJESÜLÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE 5 4. A

Részletesebben

11170/17 ol/eo 1 DGG1B

11170/17 ol/eo 1 DGG1B Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. július 11. (OR. en) 11170/17 AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYE Küldi: Címzett: Tárgy: a Tanács Főtitkársága a delegációk EF 162 ECOFIN 638 UEM 230 SURE 29 A Tanács következtetései

Részletesebben

Megvitatandó napirendi pontok (II.)

Megvitatandó napirendi pontok (II.) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2019. július 2. (OR. en) 10824/1/19 REV 1 OJ CRP2 25 IDEIGLENES NAPIREND AZ ÁLLANDÓ KÉPVISELŐK BIZOTTSÁGA (II. rész) Európa épület, Brüsszel 2019. július 3. és 4. (10.00,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Közép-Dunántúli Operatív Prgram Reginálisan kiegyensúlyztt, vnzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása Kódszám: KDOP-2007-1.1.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

580. TÉMASZÁMÚ NEMZETKÖZI KÖNYVVIZSGÁLATI STANDARD ÍRÁSBELI NYILATKOZATOK TARTALOM

580. TÉMASZÁMÚ NEMZETKÖZI KÖNYVVIZSGÁLATI STANDARD ÍRÁSBELI NYILATKOZATOK TARTALOM 580. TÉMASZÁMÚ NEMZETKÖZI KÖNYVVIZSGÁLATI STANDARD ÍRÁSBELI NYILATKOZATOK (Hatálys a 2009. december 15-én vagy azt követően kezdődő időszakkra vnatkzó pénzügyi kimutatásk könyvvizsgálatára.) TARTALOM Bekezdés

Részletesebben

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Az alábbi tájékztató célja, hgy segítségével Ön a Kézenfgva Alapítvány Jgsegély Szlgálata (A tvábbiakban: Szlgáltató) (http://kezenfgva.hu/jgsegely-szlgalat)

Részletesebben