Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás"

Átírás

1 1. A szlgáltatás célja Helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, szakmai, módszertani segítségnyújtással hzzájárulni az adtt térségben, településen a fglalkztatási helyzet javításáhz, a térség, település megtartó erejének növeléséhez, a gazdasági élet résztvevıi közötti együttmőködés kialakulásáhz, a fglalkztatási feszültségek kezeléséhez, a vállalkzási tevékenység élénküléséhez, tvábbá új munkahelyek teremtéséhez Operatív cél A helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás célja a térség gazdasági szereplıi, számára segítség nyújtása: a munkaerı-piaci helyzet javítását célzó fejlesztések, prgramk, szlgáltatásk kidlgzásáhz és megvalósításáhz, a válságkezeléshez, a létszámleépítések megelızéséhez, illetve a munkavállalók munkahely- és szakmaváltásáhz, új növekedési lehetıségek feltárásáhz és kiaknázásáhz, a kedvezıtlen elhelyezkedéső, vállalkzás-hiánys térségek jövedelemtermelı és fglalkztató képességének javításáhz, a fenti célkat szlgáló együttmőködések (fórumk, paktumk) mőködtetéséhez. 2. A szlgáltatás célcsprtja 2.1. Célcsprt, átfgóan Az érintett térség, település gazdasági és munkaerı-piaci szereplıi és azk szervezetei: érintett térség helyi gazdasági és társadalmi életben, fejlıdésben meghatárzó szerepet játszó szervezetek, intézmények, térségi érdekegyeztetı fórumk Célcsprt, amelynek a szlgáltatás különösen ajánltt A térség gazdasági szereplıi (vállalkzásk, önkrmányzatk és társulásaik, intézmények), a térségben munkahelyteremtı beruházást tervezı, befektetési lehetıséget keresı vállalkzásk, a térségben válsággal küzdı munkáltatók, és a leépítéssel fenyegetett/érintett munkavállalók, munkaerı-piaci prgramkat megvalósító vagy munkaerı-piaci szlgáltatáskat nyújtó szervezetek, ktatási intézmények, felnıttképzési szervezetek, térségi fejlesztı és egyeztetı fórumk, fglalkztatási paktumk résztvevıi. 3. A célcsprt tagjainak kiválasztására alkalmaztt eljárásk, módszerek A helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás lyan célztt tevékenység, amely a munkaerıpiac aktuális helyzetéhez, egy-egy knkrét eseményhez, prgramhz, akcióhz Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

2 kapcslódik. A célcsprt(k) kiválasztását ezen fenti tényezık határzzák meg. A szlgáltatást a megrendelı kezdeményezi. A szlgáltatás nyújtásának szükségességét a térség, település gazdasági, munkaerıpiaci szereplıi, vagy más érintett szervezetek, intézmények jelzik. A szlgáltató az aktuális fejlesztési lehetıségek figyelembe vételével, illetve a felmerülı prblémák kezeléséhez igazdva saját nyilvántartásából választja ki a célcsprt kritériumainak megfelelı ügyfeleket. 4. A szlgáltatás tartalma, tevékenységek 4.1. A szlgáltatás tartalma Infrmációnyújtási, infrmációközvetítıi és kapcslatépítı, együttmőködést elısegítı tevékenységek ellátása a munkaerı-piaci intézményrendszer, valamint a térség, település gazdaságát és munkaerı-piaci helyzetét meghatárzó szereplık között Tevékenységek A helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás alapvetıen a következı tevékenységekbıl áll. a) Infrmációnyújtás és alapvetı tanácsadási tevékenységek: adatk győjtése a térség munkaerı-piaci helyzetérıl, valamint az aktuális és várható helyi fejlesztési elképzelésekrıl, infrmációnyújtás a beruházást, fglalkztatás-bıvítést tervezı munkáltatók részére az ıket érintı szlgáltatáskról, munkahelyteremtı és fglalkztatás elısegítı támgatáskról, a térségben a munkaadók gazdasági fglalkztatási helyzetének nymn követése, infrmációnyújtás és tanácsadás a munkahelymegırzést segítı támgatáskról, szlgáltatáskról, képzési és egyéb támgatási lehetıségekrıl a csprts létszámcsökkentések, a fglalkztatási feszültségek kialakulásának megelızése érdekében, közremőködés a térségben mőködı önkrmányzatk, önkrmányzati társulásk, területfejlesztési tanácsk, nnprfit szervezetek, fglalkztatási paktumk döntéseinek elıkészítésében a munkaerı-piaci, valamint egyéb fejlesztési (gazdaságfejlesztési, vidékfejlesztési) lehetıségeket tartalmazó infrmációk nyújtásával. b) Munkaerı-piaci, fglalkztatási prgramk kezdeményezése: prgramk kezdeményezése a csprts létszámcsökkentéssel érintett munkavállalók újbóli elhelyezkedésének, a térségben tapasztalható fglalkztatási feszültségek enyhítésének elısegítése érdekében, közremőködés a fglalkztatási, gazdasági szerkezet átalakítását, a munkaerı-piaci helyzet javítását célzó prgramk kidlgzásában és megvalósításában. c) Kapcslattartás, együttmőködés: közremőködés a térség gazdasági életében részt vevı munkaadók, a térség helyi önkrmányzatai, valamint önkrmányzati társulásai, együttmőködésének elısegítésében, Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

3 együttmőködés a térségben mőködı más szervezetekkel, területfejlesztési tanácskkal, nnprfit szervezetekkel, fglalkztatási paktum mőködtetıivel, csatlakzás az általuk indíttt prgramkhz, kapcslattartás a térségben mőködı képzési, fglalkztatási prgramk mőködtetıivel, a munkaerı-piaci szlgáltatást nyújtó szervezetekkel. d) Infrmációnyújtás álláskeresık, munkavállalók számára: alapvetı infrmációk átadása a térségben elérhetı munkaerı-piaci szlgáltatáskhz, prgramkhz való eljutás elısegítése érdekében, amennyiben adtt térségben (településen) a tanácsadásk, szlgáltatásk nem érhetıek el, és ezek iránt igény mutatkzik, azk megvalósításának kezdeményezése a helyi kirendeltség és a helyi önkrmányzat, valamint a térségben aktív, fglalkztatási és határterületeken (közösségi, szciális, vidékfejlesztési, szlgáltatásk területén) aktív civil szervezetek illetve piaci szlgáltatók felé. 5. Módszertan, a szlgáltatás frmája A szlgáltatás célja adtt terület fglalkztatási ptenciálját növelı beavatkzásk kezdeményezése illetve infrmációkkal, kapcslatépítéssel, ajánláskkal, mdellek közvetítésével, lehetıségek feltárásával e flyamatk elısegítése. A szlgáltatás hangsúlya a területi szinten jelen lévı szereplık közös tudásainak, együttmőködési készségének erısítése, az adttságk több szempntú áttekintése és a közös megldásk kezdeményezésén alapuló lehetıségek feltárása és kiaknázása. A helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás történhet: személyes, egyéni infrmációs tanácsadás keretében, szervezett csprts tájékztatók keretében, fórumk, wrkshpk szervezésével, más szervezetek rendezvényein való részvétellel, elıadásk keretében. A helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás által érintett lehetséges társadalmigazdasági terek: település; mikrtérség, kistérség; megye; régió és régiók között átívelı térbeli egység. A kialakítandó infrmációs adatbázissal szemben támaszttt módszertani követelmények: alapvetı elvárás, hgy az adatbázis, infrmációs rendszer kialakítása lyan aktivizáló és valós, személyes együttmőködésekre épülve történjen meg, amely megfelelı alapt teremt valódi kezdeményezések, prgramk tervezésére, elindítására és érdemi, eredményes megvalósítására. A munkaerı-piaci, fglalkztatási prgramkban való együttmőködés módszertana: a gazdasági élet és a helyi önkrmányzati szektr szereplıinek találkzása érdekében kezdeményezı szerep vállalásával generálhatók fglalkztatási prgramk. A munkavállalóknak, álláskeresıknek nyújtandó infrmációszlgáltatás módszertana: Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

4 tekintettel arra, hgy a munkaügyi szervezet szlgáltatásai nem tudják az rszág valamennyi települését lefedni a teljes munkaerı-piaci szlgáltatási palettával, indklt és szükséges a munkavállalóknak, álláskeresıknek, a munkaerıpiacról kiszrult csprtknak az adekvát és legközelebb elérhetı szlgáltatáskról való tájékztatást is beemelni a tevékenységek közé. A szlgáltatás egy lyan közvetítıi szerepet tud betölteni, amely a fglalkzási infrmációs pntkkal kiegészülve képes hidat építeni különösen a kistelepüléseken élık és a munkaerı-piaci szlgáltatók és az intézményrendszer között. E szerep speciális esetekben bıvül, mint például csprts létszámleépítések idején, vagy a helyi társadalm szervezett civil csprtjaival való frmális együttmőködései kapcsán. Ezekben az esetekben a helyi-fglalkztatási tanácsadást nyújtó szervezet a munkaadók és a (jellemzıen még csak ptenciális) munkavállalók szervezett csprtjai között közvetít. 6. Az elvárt eredmény (meghatárzásának módja) (lehetséges kimeneti-, eredmény- és hatásindikátrk) Mutató Mutató frrása Kimeneti indikátr: tanácsadási esetekben, együttmőködéseken, egyeztetési alkalmakn (fórumkn, tájékztatókn, wrkshpkn) részt vettek száma, jelenléti ívek, emlékeztetık, munkanaplók, ügyfélfrgalmi nyilvántartás. Eredmény indikátrk: képzési prgramk száma, fglalkztatási kezdeményezések, prjektek száma, Hatás indikátr: együttmőködések következtében a bejelentett álláshelyek száma, negyedéves és éves jelentések. saját adatbázis, munkaügyi kirendeltségek statisztikái. 7. A szlgáltatás nyújtásáhz szükséges szakmai kapacitásk 7.1. Humán kapacitásk (végzettség, szakmai gyakrlat, ismeretek, készségek) Végzettség: legalább középfkú végzettség. Szakmai gyakrlat: legalább 1 éves gyakrlat a munkaerı-piaci, fglalkztatási infrmáció-, és szlgáltatásnyújtás, valamint a vállalkzási tanácsadásk terén. Amennyiben pályakezdı, vagy releváns gyakrlattal nem rendelkezı személy végzi ezt a tevékenységet, akkr lyan szakember közvetlen támgatása szükséges, aki a szlgáltatásnyújtásban legalább 1 éves szakmai gyakrlattal rendelkezik. Ismeretek: munkaerı-piaci ismeretek; a munkaerıpiac helyi intézményrendszerének és Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

5 szereplıinek ismerete; egyéni knzultáció módszertanának ismerete. Készségek: tényszerőség, tárgyilagsság, egyértelmőség és közérthetıség, hatékny kmmunikáció, ügyfélközpntúság, tisztelet, elıítélet-mentesség, türelem, kapcslatteremtés, kperáció, értı hallgatás, önálló munkavégzés, szervezıképesség, helyzetfelismerés, prblémafeltáró és -elemzı készségek Tárgyi, technikai feltételek (helyiség, irdatechnika, számítástechnikai eszközök, bútrzat, infkmmunikációs eszközök) Irda (ügyfelek fgadására, ügyfelek várakzására és öninfrmálódásra, valamint a szlgáltató munkatársainak felkészülésére, adminisztrációra, háttérmunkára alkalmas bútrztt irdahelyiség/irdahelyiségek). Tárgyalásra, ügyfelekkel való személyes elbeszélgetésre, tanácsadásra alkalmas bútrztt külön helyiség. Csprtszba, legalább fı befgadására alkalmas külön helyiség (csprts tájékztatás esetén). Amennyiben megváltztt munkaképességő ügyfeleket fgad a szervezet: az irda és/vagy a szlgáltatási helyiség (egyéni vagy csprtszba) akadálymentesítése kötelezı a célcsprt specifikumainak megfelelıen. Mbiltelefn; fax vagy szkenner; nymtató; fénymásló; számítógép vagy laptp knfiguráció (alap irdai prgramcsmaggal); internet; ; hnlap. Zárható szekrény az iratk tárlására Egyéb (referenciák, jártasság, térségi lefedettség, szervezeti kmpetenciák) Referenciák, jártasság: a helyi/térségi fglalkztatási (pl. fglalkztatást szervezı szervezetek, fglalkztatási paktumk), gazdaságfejlesztési, humán tanácsadói, személyes segítségnyújtás terén illetve térség- és/vagy vidékfejlesztési prgramkban helyi/térségi referenciákkal rendelkeznek. Térségi lefedettség: nem szükséges. Szervezeti kmpetenciák: széles körő kapcslatrendszer a helyi/térségi munkaerı-piaci struktúrában és gazdasági életben. 8. Mnitring 8.1. Az alkalmazandó mutatók és mérésük/értékelésük módja, értékelési szempntk Tanácsadási esetekben, együttmőködéseken, egyeztetési alkalmakn (fórumkn, tájékztatókn, wrkshpkn) részt vettek száma. A térségi gazdasági, munkaerı-piaci szereplıivel való kapcslattartási alkalmak száma. Térség munkáltatóival, intézményeivel, a ptenciális és jelenlegi álláskeresıivel való kapcslattartási alkalmak száma. A szlgáltatásba bevnt személyek, intézményi szereplık és a velük való kntaktusk száma. Képzési prgramk száma. Kezdeményezett prgramk, szlgáltatásk száma. Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

6 Az együttmőködések következtében a bejelentett álláshelyek száma. Ügyfél-elégedettség A szlgáltatásról készülı dkumentáció, a megrendelınek nyújtandó infrmációk köre Ügyfélfrgalmi nyilvántartás, a szlgáltatást egyénileg igénybevevık nyilvántartása. Jelenléti ív: a csprts fglalkzásk (fórumk, tájékztatók, wrkshpk) résztvevıirıl jelenléti ív készül, amely a helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás szlgáltatásait igénybe vevık aznsító adatait is tartalmazza. Munkanapló: a helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás flyamatát követı dkumentáció naplószerően a ténylegesen elvégzett napi tevékenységekrıl, a tanácsadásban részesülıkrıl, és a tanácsadási flyamat eredményeirıl. Nyilváns internetes felület a releváns és aktuális infrmációkról. Értékelı beszámló, melyet a szlgáltatást nyújtó szakember készít el, és amelynek elemei: jelenléti ív, az ügyfelek személyes és ügyfél-aznsító adatai és elérhetısége, a szlgáltatás indikátrainak összesített adatai, értékelı lapk összesített eredménye, a résztvevık elégedettség vizsgálatának számszerősített és leíró értékelı eredménye, utánkövetés dkumentációja: célja a szlgáltatás által kifejtett hsszú távú hatásk feltárása, az ügyfél útjának kísérése, tartalmazza az utánkövetés idıpntját, szempntrendszerét, valamint az ügyfél által adtt visszajelzéseket. Utánkövetés igazló dkumentumai: saját adatbázis munkaügyi kirendeltségek statisztikái. Ügyfél-elégedettségi kérdıív. Csak a csprts tanácsadásn (fórumkn, tájékztatókn, wrkshpkn) résztvevı ügyfelekkel szükséges kitöltetni, majd ezt követıen értékelni. Az elégedettségi eredmény az értékelı jelentés részét képezi. 9. A szlgáltatás költségei (költségfajták és az árképzés elvei) A szlgáltatás díjának megállapításánál figyelembe vehetı tényezık a következık. A megvalósításhz igénybevett szlgáltatásk, illetve a megvalósításban résztvevık költségei. Kmmunikációs költségek. Egyéb általáns költségek. Ügyfelek szállás, étkezési, utazási költségei. Rezsi költségek (aránysítással számítva). Amrtizációs költségek. A szlgáltató nyeresége. Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

7 A vissza nem térített áfa. 10. A szlgáltatás idıtartama/gyakrisága A helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás jellegénél fgva flyamatsan mőködtetendı, ezért a szlgáltatást minden munkanap, legalább 6 órás idıtartamban szükséges biztsítani a szlgáltatás igénybevevıinek idıbesztásáhz igazdva. 11. Kapcslattartás a megrendelıvel, a megrendelı által végzendı tevékenységek, adatszlgáltatás, visszacsatlás A kapcslattartás kiterjedhet lyan tvábbi, a 8. pntban nem érintett, a megrendelı és a szlgáltató együttmőködésében meghatárzó dkumentumkra, amelyek rögzítését bármelyik fél szükségesnek tartja. Ilyenek lehetnek pl.: a megrendelı által a szlgáltatásba irányíttt résztvevık száma/aránya, adatai; a megrendelı által mőködtetett adatbázisk, infrastruktúra, szakértelem használatára vnatkzó lehetıségek és feltételek; az ellenırzés módja, idıpntjai; a szlgáltató által használt módszertani anyagk bemutatása; a prgramt követı együttmőködési kötelezettség idıtartama. 12. Célcsprt-specifikus elemek (plusz tartalmi, illetve eltérı módszertani elemek, költségtípusk) A szlgáltatás célcsprtja szempntjából nem releváns. 13. A szlgáltatást nyújtók köre A szlgáltatást jgi személyiséggel rendelkezı szervezet, valamint jgi személyiséggel nem rendelkezı gazdasági társaság nyújthatja. 14. Kapcslódó szlgáltatásk köre Fglalkzási Infrmációs Pntk (FIP) igénybevétele a szlgáltatással egyidejőleg is megvalósulhat. Cél a legfntsabb munkaerı-piaci infrmációk elérhetıségének biztsítása, elsıdlegesen azkn a településeken, ahl a munkaerı-piaci infrmációkhz és szlgáltatáskhz való hzzáférés krlátztt. A FIP-ek és a helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadási szlgáltatásk egymást kiegészítı módn mőködhetnek. Munkaerı-piaci infrmációk nyújtása munkáltatóknak szlgáltatás a jelen szlgáltatással egyidejőleg végezhetı azkban a térségekben, településeken, ahl ezt a szlgáltatást mőködteti valamely szervezet, a vele való együttmőködés a hasnló célk és tevékenységek krdinálása céljából. Mikr-, kis- és középvállalkzásknak nyújttt tanácsadás a szlgáltatással egyidejőleg végezhetı azkban a térségekben, településeken, ahl a már mőködı mikr-, kis- és középvállalkzásk számára ezt a szlgáltatást mőködtetik, az azzal való együttmőködés kialakítása szükséges. Országs Fglalkztatási Közhasznú nkft. Irda: 1037 Budapest, Lajs u halzat@fa.hu Web:

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás Mikr-, kis- és középvállalkzásknak nyújttt tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, hgy a már mőködı mikr-, kis- és középvállalkzásk ismereteinek bıvítése révén hzzájáruljn

Részletesebben

Vállalkozóvá válást elısegítı tanácsadás

Vállalkozóvá válást elısegítı tanácsadás Vállalkzóvá válást elısegítı tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja a munkát keresık vállalkzóvá válásának elısegítése, új vállalkzásk indítása. 1.2. Operatív cél A vállalkzóvá

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

Pályatanácsadás Pályaválasztási tanácsadás (egyéni) 3. A célcsoport tagjainak kiválasztására alkalmazott eljárások, módszerek

Pályatanácsadás Pályaválasztási tanácsadás (egyéni) 3. A célcsoport tagjainak kiválasztására alkalmazott eljárások, módszerek 1 Pályatanácsadás Pályaválasztási tanácsadás (egyéni) 1. A szlgáltatás célja A szlgáltatás célja, hgy a pályaválasztás előtt állóknak segítséget nyújtsn az egyéni kmpetenciáikhz, életpálya-elképzeléseikhez

Részletesebben

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

1. A portálrendszer keretében elérhetı alkalmazások továbbfejlesztése keretében:

1. A portálrendszer keretében elérhetı alkalmazások továbbfejlesztése keretében: 2.2. - ÁFSZ 1 prtál funkciók bıvítése, elektrnikus krmányzati szlgáltatásk tvábbfejlesztése Az alprjekt bemutatása Az alprjekt célja, indklása, kapcslódás a kiemelt prjekt általáns céljáhz Az alprjekt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prgram Múzeumk isklabarát fejlesztése és ktatási-képzési szerepének infrastrukturális erısítése c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TIOP 1.2.2/09/1

Részletesebben

3. A célcsoport tagjainak kiválasztására alkalmazott eljárások, módszerek

3. A célcsoport tagjainak kiválasztására alkalmazott eljárások, módszerek 1 Munkavállalói kulcsképességeket és kulcskmpetenciákat fejlesztő csprts fglalkzás 1. A szlgáltatás célja A munka srán követelményként támaszttt képességek és kmpetenciák feltárása, fejlesztése, melyeknek

Részletesebben

Rehabilitációs tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Rehabilitációs tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Rehabilitációs tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél 1. A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT 02 A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT Székesfehérvár Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2006 któberében támgatást nyert az Európai uniós INTERREG IIIC prgram keretében a MODELE prjektben való részvételre, és alprjekt

Részletesebben

IT mentor képzés tematika oktatott modulok

IT mentor képzés tematika oktatott modulok IT mentr képzés tematika ktattt mdulk 1142-06 - Számítógépkezelés, szftverhasználat, munkaszervezés Feladatprfil: Hardvert üzemeltet, szftvert telepít Irdai prgramcsmagt egyedi és integrált módn használ

Részletesebben

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program 6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Prgram A Képzésbe Ágyaztt Fglalkztatás szakmai támgatása c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TÁMOP 3.3.6 C-10/01 A prjektek az

Részletesebben

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja Közpnti prgram az ötven év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének elősegítésére 2004. decemberében a munkaügyi kirendeltségek 400 ezer munkanélkülit regisztráltak, közülük az 50 éven felüliek száma meghaladta

Részletesebben

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése Felhívás a Kazincbarcika és vnzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése című és SH1/1 számú prjekt keretében megvalósíttt Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása pályázati alap szakmai értékelői

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A turisztikai fogadóképesség javítása c. támogatására.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A turisztikai fogadóképesség javítása c. támogatására. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarrszági Operatív Prgram keretében A turisztikai fgadóképesség javítása c. támgatására Kódszám: KMOP-2007-3.1.2/A/B/D A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prgram keretében Innvatív, integrált térségi szlgáltatásk létesítése címő tervezési felhíváshz Kódszám: TIOP- 3.5.1-09/1 A prjektek az Európai

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Közép-Dunántúli Operatív Prgram Reginálisan kiegyensúlyztt, vnzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása Kódszám: KDOP-2007-1.1.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Üi.: Dancsecs Roland Tel. szám: 06-96-516-232

Üi.: Dancsecs Roland Tel. szám: 06-96-516-232 Dr. Szakács Imre úr elnök Győr-Msn-Sprn Megyei Önkrmányzat Győr Árpád u. 32. 9021 Iktatószám: Üi.: Dancsecs Rland Tel. szám: 06-96-516-232 Tárgy: Nyugat-dunántúli Reginális Energia Stratégia és Sprn-Fertőd

Részletesebben

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása 620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása A könyvvizsgáló által igénybevett szakértő munkája megfelelőségének értékelése 12.

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a salgótarjáni kistérség társadalmi-gazdasági fejlıdésének támogatását a humánerıforrás fejlesztésével

Részletesebben

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA Pályázat kódszáma GINOP-6.1.5-17 Támgatás összege 10 100 millió Ft Támgatási De minimis támgatás esetén max. 100 % intenzitás ilyen típusú

Részletesebben

Kraiciné Szokoly Mária: Az andragógus szakma kulcskompetenciái és a képzés lehetőségei I. Durkó Mátyás Emlékkonferencia Debrecen 2006. szeptember 28.

Kraiciné Szokoly Mária: Az andragógus szakma kulcskompetenciái és a képzés lehetőségei I. Durkó Mátyás Emlékkonferencia Debrecen 2006. szeptember 28. Kraiciné Szkly Mária: Az andragógus szakma kulcskmpetenciái és a képzés lehetőségei I. Durkó Mátyás Emlékknferencia Debrecen 2006. szeptember 28. A TÉMA KUTATÁSÁNAK ELŐZMÉNYEI A LLL gndlat és EU dkumentumk

Részletesebben

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 3. priritás: A minıségi ktatás és hzzáférés biztsítása mindenkinek Akcióterv 2007-2008. 2008. július 1. A priritás bemutatása 1.1. A priritás tartalma Priritás száma

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Besztás Besrlási csprt/fkzat AD 8 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye A tartaléklista érvényességének ideje

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcslatban tvábbi kérdése merül fel, keressen minket bizalmmal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Várs- és Gazdaságfejlesztési Közpnt 4031 Debrecen, Széchenyi

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Tartalmjegyzék

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarrszági Operatív Prgram keretében Közktatási intézmények beruházásainak támgatására Kódszám: KMOP-2007-4.6.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális

Részletesebben

SZOCIÁLIS INTEGRÁCIÓ SZOCIÁLIS SEGÍTŐKNEK

SZOCIÁLIS INTEGRÁCIÓ SZOCIÁLIS SEGÍTŐKNEK SZOCIÁLIS INTEGRÁCIÓ SZOCIÁLIS SEGÍTŐKNEK Képzést végző szervezet: DOWN ALAPÍTVÁNY Székhely: 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel: 061 363 6353 Képzés helye: Lágymánysi Fglalkztató Centrum, 1111 Budapest,

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

9.sz. melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

9.sz. melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program 9.sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Prgram Innvatív, kísérleti fglalkztatási prgramk - A kmpnens c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TÁMOP- 1.4.3-08/1 A prjektek az

Részletesebben

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata 2005. január 25. (módsításkkal egységes szerkezetben) 1. Az intézmény neve: Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program Brsd-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Brsd-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Prgram Operatív részprgram Végleges váltzat 2014. szeptember Tartalmjegyzék 1. Bevezetés... 4 2. Megvalósítással kapcslats kérdések...

Részletesebben

Munkakörelemzés a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Munkakörelemzés a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Munkakörelemzés a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél 1. A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Kft 2007-től munkaerő közvetítő irodát üzemeltet megváltozott munkaképességű munkavállalók számára. Mint olyan,

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Magyarországi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Magyarországi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Észak-Magyarrszági Operatív Prgram Egészségügyi szlgáltatásk fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó közpntk fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás krszerősítése Kódszám: ÉMOP-2007-4.1.1.

Részletesebben

A duális felsőfokú képzés alapelvei

A duális felsőfokú képzés alapelvei A duális felsőfkú képzés alapelvei 1. A duális felsőfkú képzés definíciója A duális képzés definícióját az Nftv. 108. 1.a. bekezdése tartalmazza. Eszerint duális képzés: a műszaki, infrmatika, agrár, természettudmány

Részletesebben

Tájékoztatjuk, hogy a vonatkozó MNB rendelet értelmében a napközbeni elszámolási rendszer keretében az alábbi megbízásokat kell kezelni:

Tájékoztatjuk, hogy a vonatkozó MNB rendelet értelmében a napközbeni elszámolási rendszer keretében az alábbi megbízásokat kell kezelni: Tisztelt Ügyfeleink! Tájékztatjuk, hgy a vnatkzó MNB rendelet értelmében a napközbeni elszámlási rendszer keretében az alábbi megbízáskat kell kezelni: Elektrnikus banki rendszereken vagy telefnn keresztül

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2014-2020 Zala Termálvölgye Egyesület TERVEZET

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2014-2020 Zala Termálvölgye Egyesület TERVEZET LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2014-2020 Zala Termálvölgye Egyesület TERVEZET A Zala Termálvölgye Egyesület Helyi Fejlesztési Stratégiájának akcióterülete Zalaszentgrót térségének 30 települését fedi

Részletesebben

SZÉKELY ERIKA. Szaktanácsadás támogatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában. Kecskemét, 2014. 05.16.

SZÉKELY ERIKA. Szaktanácsadás támogatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában. Kecskemét, 2014. 05.16. SZÉKELY ERIKA Szaktanácsadás támgatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában Kecskemét, 2014. 05.16. Hangsúlyban a tudásátadás és az innváció A VP 2014-2020-ban a tudásátadás és az innváció előmzdítása

Részletesebben

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása GINOP 1.2.5-15

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása GINOP 1.2.5-15 Jelen tájékztatóban fglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatkkal kapcslats infrmációk tájékztató jellegűek,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Nyugat-Dunántúli Reginális Operatív Prgram Egészségügyi szlgáltatásk fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó közpntk fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás krszerősítése Kódszám:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Vársi Önkrmányzat Képviselő-testülete 2009. július 30-i rendkívüli ülésére Tárgy: Zirc Vársi Önkrmányzat csatlakzása a Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezethez Előterjesztés

Részletesebben

A megelőző-felvilágosító szolgáltatás végzésére kiírandó pályázat szakmai követelményrendszere

A megelőző-felvilágosító szolgáltatás végzésére kiírandó pályázat szakmai követelményrendszere A megelőző-felvilágsító szlgáltatás végzésére kiírandó pályázat szakmai követelményrendszere dr. Kós Tamás NCSSZI-NDI 2013. március 27., Budapest Új pályázati rendszer Új adminisztratív követelmények új

Részletesebben

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012.

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. 2 A Nyugdíjasklubk és Idısek Életet az éveknek Országs Szövetsége 1989. március 29-én alakult 139 klub részvételével.

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program Brsd-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Brsd-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Prgram Operatív részprgram Egyeztetési váltzat 2014. június Tartalmjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Megvalósítással kapcslats kérdések...

Részletesebben

DDOP 3.1.3/G - 14. Egészségügyi alapellátás fejlesztése

DDOP 3.1.3/G - 14. Egészségügyi alapellátás fejlesztése DDOP 3.1.3/G - 14 Egészségügyi alapellátás fejlesztése Pályázók köre: helyi önkrmányzatk; helyi önkrmányzatk társulásai; helyi önkrmányzatk, önkrmányzati társulásk által létrehztt nn-prfit gazdasági társaságk,

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések A versenyről Mi az E.ON Energy Glbe Magyarrszág díj célja? Nevezés A nemzetközi Energy Glbe Award az energiavilág Oscar-díjaként is emlegetett független, nemzetközi fenntarthatósági

Részletesebben

1.1.3. Számítógépes információs rendszerek az iskolában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalógusokat és adatbázisokat.

1.1.3. Számítógépes információs rendszerek az iskolában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalógusokat és adatbázisokat. 1.1.3. Számítógépes infrmációs rendszerek az isklában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalóguskat és adatbáziskat. A. Alapfgalmak 1. rendszer 2. infrmációs rendszer B. Infrmációs technlógia 1.

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ-

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ- AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ- SAIHOZ KAPCSOLÓDÓ KOMPLEX MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK - Pécs2010 EKF prgram TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETİ...

Részletesebben

FELHÍVÁS. a fiatalok társadalmi aktivitásának növelésére. A felhívás címe: Komplex ifjúsági fejlesztések új nemzedék újratöltve

FELHÍVÁS. a fiatalok társadalmi aktivitásának növelésére. A felhívás címe: Komplex ifjúsági fejlesztések új nemzedék újratöltve FELHÍVÁS a fiatalk társadalmi aktivitásának növelésére A felhívás címe: Kmplex ifjúsági fejlesztések új nemzedék újratöltve A felhívás kódszáma: EFOP-1.2.3-VEKOP/15 Magyarrszág Krmányának felhívása az

Részletesebben

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai A KézenFgva Alapítvány észrevételei és javaslatai FELHÍVÁS a nagylétszámú intézeti ellátási frma kiváltásának, és magas minőségű, hzzáférhető közösségi ellátási frmák kialakításának megvalósítására A Felhívás

Részletesebben

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills II. Knferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem Hujber Drttya Prjektmenedzser, BUSH krdinátr ÉMI Nnprfit Kft. Tartalm ÉMI Nnprfit Kft. bemutatása BUILD UP

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. GINOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. GINOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikr-, kis- és középvállalkzásk termelési kapacitásainak 1. Alapvető cél A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikr-, kis- és középvállalkzásk

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 1 1. Alapvető cél A Felhívás célja, hgy a Nemzeti Intelligens Szaksdási Stratégiában (a tvábbiakban: S3) megfgalmaztt intelligens gyártás specializációt

Részletesebben

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci Salgótarján Megyei Jogú Város A l p o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 314-668 Szám: 14945/2009. Javaslat a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központot mőködtetı Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt céljai

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt céljai A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt prjekt céljai Előadó: Nesztinger Péter közigazgatási főtanácsadó Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság E-mail cím: nesztingerp@lab.hu Telefnszám: +36

Részletesebben

Az Elektronikus közigazgatási keretrendszer szolgáltatásmenedzsment tárgyú ajánlásai

Az Elektronikus közigazgatási keretrendszer szolgáltatásmenedzsment tárgyú ajánlásai Az Elektrnikus közigazgatási keretrendszer szlgáltatásmenedzsment tárgyú ajánlásai I. fázis Verzió száma: V1 Kiadás dátuma: 2008. május 29. Aznsító: EKK_ekzig_SzlgMgmtajanlas_9fej_080529_V1 1/69 A dkumentum

Részletesebben

SZÁMÁRA. Pályázhatnak nagyvállalatok Támogatási keretösszeg: 10 Mrd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: db.

SZÁMÁRA. Pályázhatnak nagyvállalatok Támogatási keretösszeg: 10 Mrd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: db. A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZET MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA GINOP-6.1.5-16 TÁRSADALMI EGYEZTETÉS ALATT A Krmány a Partnerségi Megállapdásban

Részletesebben

rségi Foglalkoztatási trehozása

rségi Foglalkoztatási trehozása Ajka TérsT rségi Foglalkoztatási Partnerség g létrehozl trehozása és mőködtetése Kedvezményezett: Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás Székhely: 8400 Ajka, Szabadság tér 12. Támogatás összege: 20

Részletesebben

Munkapróba biztosítása a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Munkapróba biztosítása a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Munkapróba biztosítása a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél 1. A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. 2007-től munkaerő közvetítő irodát működtet, ahol a megváltozott munkaképességű

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Irányelvek a kiemelt célcsoportok (hátrányos helyzető munkavállalók) számára biztosítható támogatásokra A Dél-dunántúli régió a hátrányos helyzető munkavállalók

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM keretében Közktatási intézmények beruházásainak támgatására Kódszám: KMOP-2007-4.6.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ MUNKÁT MIELİBB! 2007-2009 A létszámleépítések nyomán elbocsátott személyek tartós munkanélkülivé válásának megelızését célzó program a Dél-dunántúli Régióban

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

AZ ERGO ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ ERGO ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ ERGO ÉLETBIZTOSÍTÓ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1. A panasz fgalma 1.1. Panasznak minısül az ERGO Életbiztsító Zrt. (tvábbiakban: Biztsító) tevékenységével, szlgáltatásával, termékével szemben felmerülı

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-dunántúli Operatív Program. Funkcióbıvítı integrált városfejlesztési akciók támogatása c. pályázati felhívásához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-dunántúli Operatív Program. Funkcióbıvítı integrált városfejlesztési akciók támogatása c. pályázati felhívásához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-dunántúli Operatív Prgram Funkcióbıvítı integrált vársfejlesztési akciók támgatása c. pályázati felhívásáhz Kódszám: DDOP-2007-4.1.1A A prjektek az Európai Unió támgatásával, az

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni glbális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vnatkzó külügyminisztériumi knzultációs kérdésekre 2013.09.10. A HAND Szövetség az alábbi kérdések megválaszlásában

Részletesebben

SZERVEZETT KÉPZÉSEINK

SZERVEZETT KÉPZÉSEINK SZERVEZETT KÉPZÉSEINK Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 23. Isklarendszerű, esti tagzats OKJ-s szakképzéseink telephelyenként: Tvábbi infrmáció és jelentkezés: Árpád-házi Szent Pirska Szakképző Iskla

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

Éves beszámoló 1. számú Projekt Fenntartási Jelentés melléklete. Kedvezményezett címe 8500 Pápa, Képző u. 3. Postacím 8500 Pápa, Képző u. 3.

Éves beszámoló 1. számú Projekt Fenntartási Jelentés melléklete. Kedvezményezett címe 8500 Pápa, Képző u. 3. Postacím 8500 Pápa, Képző u. 3. Éves beszámló 1. számú Prjekt Fenntartási Jelentés melléklete Megnevezése Adatk Pályázati aznsító Kedvezményezett neve TÁMOP.1.509/A2 20100115 Pápai Vársi Óvdák 1 Kedvezményezett címe 8500 Pápa, Képző

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-dunántúli Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-dunántúli Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-dunántúli Operatív Prgram A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznsítása és természeti értékeken alapuló aktív turisztikai prgramk fejlesztése c. pályázati

Részletesebben

"A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ALAPJA A DISZKRIMINÁCIÓ-MENTESSÉGGEL PÁROSULÓ POZITÍV CSELEKVÉS."

A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ALAPJA A DISZKRIMINÁCIÓ-MENTESSÉGGEL PÁROSULÓ POZITÍV CSELEKVÉS. MADRIDI NYILATKOZAT "A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ALAPJA A DISZKRIMINÁCIÓ-MENTESSÉGGEL PÁROSULÓ POZITÍV CSELEKVÉS." Mi, a Madridban összegyűlt Európai Fgyatéksügyi Kngresszus több mint 400 résztvevője melegen

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Helyi Fenntartható Fejlıdési Terve (Local Agenda 21) kivonat

Hajdúszoboszló Város Helyi Fenntartható Fejlıdési Terve (Local Agenda 21) kivonat Hajdúszbszló Várs Helyi Fenntartható Fejlıdési Terve (Lcal Agenda 21) kivnat Vezetıi összefglaló (Az adatgyőjtés lezárva: 2010. szeptember 1.) A TANULMÁNY KIDOLGOZÁSÁBAN RÉSZTVEVİ SZAKÉRTİK: Barabás Eszter,

Részletesebben

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Általáns gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvktató prgram 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az

Részletesebben

VáltozásSegítı Szolgálat szakmai programja a Tehetség Éve pályázati projektben 2010-2011.

VáltozásSegítı Szolgálat szakmai programja a Tehetség Éve pályázati projektben 2010-2011. Levélcím: 6701 Szeged Pf. 913. E-mail: eletharmnia@gmail.cm Tel.: 70/558-6704; 70/315-9793 Hnlap: www.eletharmnia.hu VáltzásSegítı Szlgálat szakmai prgramja a Tehetség Éve pályázati prjektben 2010-2011.

Részletesebben

FELHÍVÁS. Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. megvalósítására

FELHÍVÁS. Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. megvalósítására FELHÍVÁS Felzárkóztató egészségügyi áplói szakképzési prgramk megvalósítására Magyarrszág Krmányának felhívása a Felzárkóztató egészségügyi áplói szakképzési prgramra, mely lehetőséget ad az egészségügyi

Részletesebben

Ötleted van? Vállalkozz! - Vállalkozás menedzselés a válság idején

Ötleted van? Vállalkozz! - Vállalkozás menedzselés a válság idején Ötleted van? Vállalkzz! - Vállalkzás menedzselés a válság idején Helyszín: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet Tlna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. március 6-7. 2013. március 6. (szerda)

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Helyi Fenntartható Fejlıdési Terve (Local Agenda 21) kivonat. 4. Stratégia Melléklet

Hajdúszoboszló Város Helyi Fenntartható Fejlıdési Terve (Local Agenda 21) kivonat. 4. Stratégia Melléklet Hajdúszbszló Várs Helyi Fenntartható Fejlıdési Terve (Lcal Agenda 21) kivnat 4. Stratégia Melléklet (Az adatgyőjtés lezárva: 2010. szeptember 1.) A TANULMÁNY KIDOLGOZÁSÁBAN RÉSZTVEVİ SZAKÉRTİK: Barabás

Részletesebben

Osztályozó vizsga követelmények Informatika

Osztályozó vizsga követelmények Informatika Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Rendészeti képzés 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az egészséges munkakörnyezet megteremtése. A számítógépes

Részletesebben

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező személyek részére A 2007.évi CXXXVIII.

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Jgi személyek és jgi személyiséggel nem rendelkező személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. törvény alapján 1 Jelen kérdőív a befektetési vállalkzáskról és az árutőzsdei

Részletesebben

előszó Jelen anyag abudapesti Bevásárló és Tematikus utcák, azaz a BUM projekt jövőjével kapcsolatos elgondolásokat, javaslatokat tartalmazza.

előszó Jelen anyag abudapesti Bevásárló és Tematikus utcák, azaz a BUM projekt jövőjével kapcsolatos elgondolásokat, javaslatokat tartalmazza. 2 0 1 5 előszó Jelen anyag abudapesti Bevásárló és Tematikus utcák, azaz a BUM prjekt jövőjével kapcslats elgndláskat, javaslatkat tartalmazza. Az értekezés minden aspektusában a fgyasztói és visznteladói

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

Tanácsadási tájékoztató kiadvány

Tanácsadási tájékoztató kiadvány INTERREG III A Közösségi Kezdeményezés Szlvénia-Magyarrszág- Hrvátrszág Szmszédsági Prgram 2004-2006 MEDIÁTOR*C SLO-HU-CRO 2006/01 126/HU A prjekt a Szlvénia-Magyarrszág-Hrvátrszág Szmszédsági Prgramban,

Részletesebben

II. Kódszám: ÉMOP-2007-3.1.3. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

II. Kódszám: ÉMOP-2007-3.1.3. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az Észak-Magyarrszági Reginális Operatív Prgram Vidékfejlesztési prgramt kiegészítı településfejlesztés c. pályázati felhívásáhz Kódszám: ÉMOP-2007-3.1.3. A prjektek az Európai Unió

Részletesebben

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram. V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY OTH, Budapest 2014. január TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram Szerzők:

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ. IT szakértő (F/N)

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ. IT szakértő (F/N) ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ Munkakör Besrlási csprt/fkzat AD 6 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye IT szakértő (F/N) Ideiglenes alkalmaztt

Részletesebben

BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP

BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Kncepcinális terv (WP2) 2010.03.29. Kncepcinális terv ÁROP 3.A.1/B pályázat kapcsán készített szervezetfejlesztési javaslat TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság!

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság! Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Tárgy: Beszámló a RADAR Ifjúsági Infrmációs és Tanácsadó Irda. évi működéséről Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság! A RADAR Ifjúsági

Részletesebben

FELHÍVÁS PROJECT QATAR 2016 NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTŐANYAG VÁSÁR 2016. MÁJUS 2-5. DOHA KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTEL - TÁMOGATÁSSAL

FELHÍVÁS PROJECT QATAR 2016 NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTŐANYAG VÁSÁR 2016. MÁJUS 2-5. DOHA KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTEL - TÁMOGATÁSSAL FELHÍVÁS PROJECT QATAR 2016 NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTŐANYAG VÁSÁR 2016. MÁJUS 2-5. DOHA KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTEL - TÁMOGATÁSSAL Tisztelt Cégvezető! Az Arab-öböl térségében igen nagyszámú és

Részletesebben

Útmutató megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez

Útmutató megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez Reginális Fejlesztési Prgramk Irányító Hatósága Útmutató megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez Alkalmazandó a reginális peratív prgramk keretében megvalósítandó kiemelt prjekt javaslatk kidlgzása esetén

Részletesebben

Közép-dunántúli Operatív Program. Akcióterv vezetıi összefoglaló

Közép-dunántúli Operatív Program. Akcióterv vezetıi összefoglaló Közép-dunántúli Operatív Prgram 2. priritás: Reginális turizmusfejlesztés Akcióterv vezetıi összefglaló 2008. február 11. 1 1. Priritásk bemutatása 1.1. Priritásk tartalma Priritás neve, száma Reginális

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Adaptált testkultúra és sprt_kkk 1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ADAPTÁLT TESTKULTÚRA ÉS SPORT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK (10/2006.(IX. 25.) OKM RENDELET ALAPJÁN) 1.

Részletesebben