A Szolnoki Törvényszék évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szolnoki Törvényszék évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása"

Átírás

1 A Szolnoki Törvényszék évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység: 1.1 A Szolnoki Törvényszék törzskönyvi azonosító száma: , honlapjának címe: január 1-jén megújult tartalommal és arculattal indult újra a központi bírósági honlap. 1.2 Az intézménynél az ellátott tevékenységi kör, az év során teljesült feladatok, a szakmai feladatokban bekövetkezett változás, a szakmai működés értékelése. Az intézmény önállóan működő gazdálkodó központi költségvetési szerv az előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkezik. Jelenleg a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény rendelkezik az intézmény működéséről. Az intézmény rendelkezik Alapító okirattal. Ismeretes, hogy január 1. napjától a városi bíróságok elnevezése járásbíróság lett. Létrejöttek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok, valamint megalakultak a közigazgatási és munkaügyi regionális kollégiumok évben olyan új jogintézmények és programok indultak el, mint a bírósági mediáció, a nyitott bíróság program, a gyermekközpontú igazságszolgáltatás és újraélesztésre került a tanúgondozás programja. 1.3 Az intézményen belül a szervezeti és feladatstruktúra korszerűsítésére tett intézkedések. Az intézmény önállóan szervezet és feladatstruktúra korszerűsítést nem kezdeményezett. A GIIR rendszerben folyamatosan felmerülő hibák, a jogszabályt követő frissítések nagy száma a megbízható, naprakész munkavégzést rendkívül megnehezítik. A gyakori jogszabályi változások követése a Nexon bérrendszerben is nehézkes, számos napi probléma megoldását teszi szükségessé. A törvényszék, kommunikációs, és ügyviteli rendszerei országos rendszerekbe beágyazva működnek. A problémamegoldások kapcsán szoros együttműködés szükséges a központi üzemeltetés (helpdesk), és a helyi informatikusok között. A Helpdesk munkatársakkal szoros és jó kapcsolatunk van, különösen Novell, BIIR rendszergazdákkal. A Novell szerverek, és a levelező rendszer, kielégítően működnek, az országos rendelkezésre állás jó. Kiesések lassulások főképpen a INTERNET forgalomban tapasztalhatók, ami a cégbíróság munkáját esetenként órákra megbénítja. 1.

2 A Symantec Endpoint Protection vírusvédelmi rendszer minden munkaállomáson feltelepítésre került. A hálózatban vírusfertőzést ez idáig nem észleltünk, de úgy véljük, hogy a szoftver működése az elavult munkaállomásokon jelentős erőforrást leköt, és a vírusinformációk frissítése túl nagy hálózati forgalmat generál, így javasoljuk a rendszer üzemeltetésének átgondolását. A kommunikáció alapját képező Egységes Kormányzati Gerinc megbízhatósága jó, nem tapasztalhatóak tartós szakadások az országos összeköttetésben. A 2013-as évben a BIR-O rendszer működésében fennakadások nem voltak. A fejlesztéseket, melyek főként a jogszabályváltozásokat érvényesítette a programban, törvényszékünkön implementáltuk. Az új funkciókról egyszerűsített ismertetőket helyeztünk el a belső web lapunkra, oktatásokat tartottunk, így elértük, hogy a dokumentumtárba minden ügy dokumentumai kötelezően feltöltésre kerüljenek. A központi frissítéseket a saját rendszerünkbe átvezetjük. A jogszabálykereső alkalmazásként általánosan a központilag biztosított Complex Jogtárat használjuk, amely jól használható, bár az alkalmazás elindítása sok időt vesz igénybe. Az arányos munkateher, az időszerűség biztosítása, valamint az ügyhátralék feldolgozása érdekében 2013 évben is szükségessé vált a megyén belül bíró kollégák kirendelése más bíróságokra. Az elmúlt évben a kirendeléseket szükségessé tette az a körülmény is, hogy a felső korhatár elérése miatt a szolgálati viszony megszűnésével törvényszéki szinten komoly bírói létszámhiány alakult ki, ezért a működőképesség megőrzése érdekében a helyi bírósági szintről törvényszéki szintre kellett kirendelni bíró kollégákat évben a következő bírák kirendelésére került sor: Tóthné dr. Drenkó Szilvia szolnoki járásbírósági bíró július 15-től folyamatosan a Szolnoki Törvényszékre, Plesuné dr. Farkas Zsuzsánna tiszafüredi járásbírósági bíró április 1-től december 31-ig a Karcagi Járásbíróságra, dr. Rochlitz Zoltán szolnoki járásbíróság elnökhelyettese április 20-tól október 31-ig a Szolnoki Törvényszékre, dr. Nagy Orsolya szolnoki járásbírósági bíró március 1-től folyamatosan a Szolnoki Törvényszékre, dr. Pócs Teodóra szolnoki járásbírósági bíró március 1-től folyamatosan a Szolnoki Törvényszékre, dr. Serestyén Katalin szolnoki járásbírósági bíró április 1-től december 31-ig a Szolnoki Törvényszékre, dr. Válik Edina szolnoki járásbírósági bíró március 1-től folyamatosan a Szolnoki Törvényszékre, dr. Kovács Piroska szolnoki munkaügyi bírósági bíró április 2-től folyamatosan a Szolnoki Törvényszékre, dr. Kocsis Péter szolnoki járásbírósági bíró október 1-től június 30.-ig a Tiszafüredi Járásbíróságra, 2.

3 dr. Bana Imre kollégiumvezető-helyettes január 2-től folyamatosan a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, dr. Kis István kollégiumvezető január 2-től a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 12 ügy intézésére, dr. Szalay Katalin a tiszafüredi járásbíróság elnöke január 23-tól április 22-ig a Szolnoki Törvényszékre, dr. Tolnai Eszter szolnoki járásbírósági bíró április 22-én, május 9-én és október 9-én a Karcagi Járásbíróságra egy-egy büntető ügy intézésére, dr. Gy. Molnár Sándor karcagi járásbírósági elnök augusztus 26-án a Szolnoki Járásbíróságra 11 büntető ügy intézésére, dr. Ivanov Dömötör kunszentmártoni járásbírósági elnök szeptember 10-én a Mezőtúri Járásbíróságra 25 büntető ügy intézésére, dr. Ecsédi Hajnalka kunszentmártoni járásbírósági bíró október 15-től hat hónapi időtartamra a Jászberényi Járásbíróságra, Csontosné dr. Török Márta kunszentmártoni járásbírósági bíró október 15-től hat hónapi időtartamra a Jászberényi Járásbíróságra, dr. Molnár Gergely szolnoki járásbírósági bíró november 25-én a Jászberényi Járásbíróságra egy büntető ügy intézésére. A felsorolásból is kitűnik, hogy a 2008, évben kirendelt, de a évre áthúzódó kirendelésekkel együtt, összesen 17 bíró és 1 bírósági titkár volt évben különböző szintű bíróságokra kirendelve a megyén belül évben is a Szolnoki Járásbíróság bírái, a három vagy több napos munkaszünetek idejére kirendelés alapján ellátták az egész megyében a távoltartásos ügyek intézését, valamint az egész megyében és a törvényszéken a büntető és szabálysértési ügyekben szükségessé váló intézkedéseket. A fenti névszerinti felsorolásból is kitűnik, hogy elmúlt évben több kolléga vállalt többletmunkát, hogy a nehezebb helyzetbe került bíróságokat kisegítse. Hozzá kell tenni, hogy a vállalás valamennyi esetben teljesen önként történt és a kirendelésekre a hozzájárulásukkal került sor. Valamennyi kirendelés közös jellemzője az, hogy az ügyek ésszerű időn belül történő befejezésének alkotmányos követelménye teljesítése végett kerültek elrendelésre. A kirendelésekkel a bíróságok között az emberi erőforrások optimálisabb elosztását és hasznosítását, mint az Országos Bírósági Hivatal elnökének kiemelt stratégiai célját is szem előtt tartottuk. A Szolnoki Törvényszékről Sólyomváriné dr. Csendes Mária törvényszéki bírót szeptember 1-től november 30-ig az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Kúriára kirendelte. A bíróságok kiegyensúlyozott működésében a személyi feltételek mellett biztosítani kell a megfelelő tárgyi feltételeket is. Országszerte a bíróságok összesen kb. 150 épületben működnek, amelyek közül a megyénkben 7 épület van a bíróság kezelésében. Négy épületünkre még az a jellemző, hogy annak egy jelentős részét jelenleg az ügyészségek is igénybe veszik. 3.

4 A Szolnoki Törvényszék, a Szolnoki Járásbíróság és a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Szolnok, Kossuth u. 1. szám alatti épületével kapcsolatosan a tájékoztató részletezően a központi intézkedést igénylő javaslatok körében tesz említést. (A Szolnok Baross út 1. szám alatti épülettel együtt.) A bírósági épületeink közül megemlítendő, mint ahogy azt az egyéb mellékletben szereplő 2. számú táblázat is tartalmazza, hogy a Tiszafüredi Járásbíróság teljes felújítása is szükségessé vált, felújításra és bővítésre szorul a Karcagi Járásbíróság, ugyanakkor mindenképpen korszerűsíteni kell a Jászberényi Járásbíróságot. E szükségszerű feladat elvégzésének előkészítése folyamatban van és e körben a főügyészséggel olyan konszenzus körvonalazódik, amely szerint a Tiszafüredi Járásbíróság, a Jászberényi Járásbíróság és a Karcagi Járásbíróság épületét is belátható időn belül elhagyják. A Tiszafüredi Járásbíróság esetén egy a bírósághoz tartozó ingatlanrész átadásával kompenzációra sem tartanának igényt. A Jászberényi Járásbíróság, és a Karcagi Járásbíróság épületét pedig az érintett önkormányzatokkal történő megállapítást követően új ügyészségi épületek kialakításával együtt hagynák el. Az általuk használt épületrészek átadásával mindhárom járásbíróság igen komoly bővítésére lenne lehetőség.. A törvényszék elnöke a fentiekről az Országos Bírósági Hivatal elnökét és az Országos Bírósági Hivatal Műszaki Osztályát is részletezően tájékoztatta. Meg kell jegyezni, hogy a Karcagi Járásbíróság és a Mezőtúri Járásbíróság is önkormányzati tulajdonú épület, amelyre a törvényszék mindkét épületre ingyenes használati engedélyt kapott. (Mezőtúri Járásbíróság esetében 50 év. ) 2. Az előirányzat alakulása 2.1. A költségvetési feltételek változása hogyan hatott a feladatok teljesítésére, a kiadási megtakarítások bemutatása. A korábbi évek tájékoztatója arról számolt be, hogy évről-évre kedvezőtlenebb körülmények között kellett gazdálkodnia a bíróságoknak évben e körben változás bizonyos stabilitás következett be, az eredeti előirányzat előző évi adatokhoz képesti növekedése mellett évközben folyamatosan az Országos Bírósági Hivatal elnöke az előirányzat emelő módosításaival és a törvényszék szigorú gazdálkodásának eredményeként évben évközi likviditási problémák nem jelentkeztek, a rendelkezésre álló és folyamatosan változó előirányzat fedezetet nyújtott a kiadásokra. A Szolnoki Törvényszék évben az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, a számvitelről szóló évi C. törvény és az államháztartás szervezetei 4.

5 beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sajátosságairól szóló 249/2000. Korm. rendelet rögzítettek és a törvényszék belső szabályzatai alapján működött. A saját hatáskörű előirányzat-módosításokkal, pótelőirányzatokkal az intézmény folyamatos működését biztosítani tudtuk, törekedtünk arra, hogy a kiemelt előirányzatokon a teljesítéshez szükséges fedezet rendelkezésre álljon. A évi pénzmaradványt a felhasználásnak megfelelő kiemelt előirányzatokon biztosítottuk. A személyi juttatásról a cafetéria adó- és járulék kiadásait a tényleges kiadásnak megfelelő összeggel átcsoportosítottuk. Év közben a dologi hiány rendezésére a személyi juttatás megtakarításából került az előirányzat átvezetésre. Kiadási megtakarítások bemutatása: Adatok ezer Ft-ban Megnevezés évi mód.ei évi teljesítés Előirányzat-maradvány Személyi juttatás Munkaadót terh.jár Dologi kiadás Intézményi beruházás összesen A kiadási megtakarítással szemben a bevételi lemaradásunk ezer Ft volt. A tényleges lekötött előirányzat-maradványunk ezer Ft. A maradvány felhasználását a pontban részletezem. 5.

6 2.2. A főbb kiadási tételek feladatteljesítéssel összefüggő alakulása, részletezve a kiemelt tételeken belül elsősorban azon tételek esetében, ahol az előző évi tényadatokhoz, az eredeti, illetve a módosított előirányzathoz képest jelentős változás, vagy eltérés tapasztalható (nem %-os mértéket kell bemutatni, hanem azt, hogy mi valósult meg az előirányzatból Az előirányzatok évközi változásai, a tényleges teljesítéseket befolyásoló tényezők. A következő kimutatások kiemelt előirányzat csoportonként tartalmazzák az előirányzat módosításokat hatáskörök szerinti bontásban. Évközi előirányzat-módosítások: 2013 évi előirányzat-módosítások hatásköri kimutatása ezer Ft Hatáskör Személyi Járulék Dologi Int.felh. Felújítás Összes Támogatás Bevétel Pénzmar. Összesen Eredeti Irányító szerv Kormányzati Intézményi Módosított ei: Irányító szervi előirányzat módosítások jogcímei: /2013/8 OBH Navystar Kft. Árajánlata alapján az engedélyezési terv aktualizálásának tervezési díja: Felújítás: ezer Ft Támogatás: ezer Ft - EG-031 2/2013 (42003/2013/69 OBH) felmentett bírák elmaradt illetményének kifizetése: Személyi juttatás: Munkaadói járulék: Támogatás értékű működési bevétel: ezer Ft ezer Ft ezer Ft - EG-031 3/2013 (42003/2013/266 OBH) án kötött megállapodás alapján elmaradt illetmény kifizetése: 6.

7 Személyi juttatás: ezer Ft Munkaadói járulék: ezer Ft Támogatás értékű működési bevétel: ezer Ft /2013/11 OBH Ügyészség részére előirányzat átcsoportosítás: Intézményi beruházás: ezer Ft Támogatás: ezer Ft /2013/336 OBH felmentett bírák átalány-kártérítésének kifizetése: Személyi juttatás: ezer Ft Zárolt szem. jut. feloldása: ezer Ft Támogatás (pótelőirányzat): ezer Ft /2013/3 OBH címzetes törvényszéki bíró cím adományozása Személyi juttatás: +862 ezer Ft Munkaadói.jár.: +233 ezer Ft Támogatás: ezer Ft /2013/399 OBH pótelőirányzat visszarendezése Személyi juttatás: ezer Ft Támogatás: ezer Ft Visszazárolás ezer Ft -EG-031 4/2013 Támogatás é.mük.bev.rendezése (felmentett bírák átalány-kárt.) személyi juttatás: eFt tám.é.mük.bev.: eFt -EG-031 5/2013 Beruházási kiadás rendezése/navystar/ Beruházás: ezer Ft Felújítás: ezer Ft -EG-031 7/2013 Cafetéria jár.ás adó rendezése Személyi juttatás: ezer Ft Munkaadói jár.: ezer Ft Dologi kiadás: ezer Ft -EG-031 8/2013 Munkah.véd.a.terv. előirányzat rendezése Munkaadói jár ezer Ft Dologi kiadás: ezer Ft -EG-031 9/2013 Ügyészség részére tám.értékű átadás Intézményi beruházás: ezer Ft Egyéb felh.kiad: ezer Ft /2013/5 OBH Fizikai védelmi eszközök beszerzése (TÜK iroda) Intézményi beruházás: ezer Ft Felhalmozási támogatás: ezer Ft /2013/8 OBH Ruházati ktsgt.és dologi hiányra pótei. Személyi jut.: zárolás feloldása ezer Ft Dologi kiadás: ezer Ft Működési támogatás: ezer Ft /2013/10 OBH Bíróságok felújítási támogatása 2013 pályázat Intézményi beruh.: ezer Ft Felhalmozási tám.: ezer Ft 7.

8 /2013/15 OBH Navystar építési eng.tervdok.elkészítése Intézményi beruházás: ezer Ft Felhalmozási tám.: ezer Ft /2013/12 OBH 1db hivatali gépjármű beszerzésre Intézményi beruházás: ezer Ft Felhalmozási tám.: ezer Ft / OBH Mészárosné Dr. Balyi Ildikó díjjazása (jutalom) Személyi jut.: ezer Ft Munkaadói j.: + 32 ezer Ft Müködési tám.: ezer Ft / OBH Címzetes törvényszéki bírói pótlék adományozása Személyi juttatás: ezer Ft Munkaadói jár.: + 74 ezer Ft Működési támogatás: ezer Ft / OBH Szolnoki Törvényszék felvonó tervezési költsége Intézményi beruházás: ezer Ft Felhalmozási tám.: ezer Ft / OBH Ügyészség részére megállapodás alapján átcsoportosítás Intézményi beruh.: ezer Ft Felh.tám.: ezer Ft Kormányzati hatáskörű előirányzat-módosítás jogcíme: /2013/34 OBH a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak 2013 évi kompenzációja: Személyi juttatás: ezer Ft Munkaadói járulék: ezer Ft Támogatás: ezer Ft / OBH kompenzáció maradványának elvonása Személyi jut.: ezer Ft Munkaadói jár.: -379 ezer Ft Működési tám.: ezer Ft Intézményi saját hatáskörű előirányzat-módosítások jogcímei: - EG-031 1/ évi előirányzat maradvány módosítása: Szem.juttatás: Munkaadói jár.: Dologi kiadás: Intézményi beruh.: Előző évi ei.maradvány: ezer Ft ezer Ft ezer Ft ezer Ft ezer Ft -EG-031 4/2013 Támogatás é.mük.bev.rendezése személyi juttatás: ezer Ft támogatás.értékű mük.bev.: ezer Ft -EG-031 5/2013 Beruházási kiadás rendezése/navystar/ Beruházás: ezer Ft 8.

9 Felújítás: ezer Ft -EG-031 7/2013 Cafetéria jár.ás adó rendezése Személyi juttatás: ezer Ft Munkaadói jár.: ezer Ft Dologi kiadások: ezer Ft -EG-031 8/2013 Munkah.véd.a.terv. rendezése Munkaadói jár ezer Ft Dologi kiadás: ezer Ft -EG /2013 Bevételen belüli átcsoportosítás Közhatalmi bevétel: ezer Ft Intézményi működési bevétel ezer Ft 2013 évi előirányzat (ezer Ft-ban) Megnevezés Eredeti ei. Változás Módosított ei. Személyi j Járulék Dologi k Int.beruh Egyéb felhalm Kiadás össz.: Bevétel Támogatás Támogatás ért. bev Előző évi ei.m Bevétel összesen: gazdálkodási évben a kiadások teljesítését meghatározták az előirányzat-módosítások. Kormányzati hatáskörű előirányzat-módosításként biztosították a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak részére a kompenzációt. Irányító szervi hatáskörű előirányzat-módosítások valamennyi kiemelt előirányzatot érintette. A személyi juttatásoknál a felmentett bírák elmaradt illetményének, az átalány-kártérítés kifizetésének, címzetes törvényszéki bíró cím adományázására, céljutalmazásra, illetve a zárolt személyi juttatás feloldásával (ruházati költségtérítés) valósultak meg a kifizetések. A munkaadókat terhelő járulékoknál a személyi juttatások kifizetések járulék vonzata jelent meg. Dologi kiadásoknál a szeptember havi pénzügyi helyzet felmérése alapján az év végéig várható kifizetések fedezetére biztosított az előirányzat-módosítás. Intézményi felhalmozási kiadásoknál a székhelyi bírósági épület beruházási kiadásainak fedezetére tervezés ezer Ft-ot, az ügyészség részére történő megváltási összegre és 9.

10 telekvásárlásra ezer Ft-ot, 1 db hivatali gépjármű beszerzésére ezer Ft-ot, bírósági épületek felújítására belső pályázat útján ezer Ft-ot, TÜK iroda fizikai védelmének kialakítására ezer Ft-ot biztosított az OBH. A saját hatáskörű előirányzat-módosítások a évi előirányzat-maradvány felhasználásából, a személyi juttatásnál biztosított cafetéria adó és járulék vonzatának, és a Munkahelyvédelmi akcióterv rendezésére a munkaadói járulékból dologi kiadásra történő átcsoportosításából jelentkezett Személyi juttatások előirányzatának alakulása, a létszámváltozások, illetve az ahhoz kapcsolódó személyi juttatási előirányzatok alakulása, az előző évhez viszonyított átlagilletmény (juttatás) változásával együtt, a végrehajtott létszámcsökkentés hatása illetményrendszerenként. A bírák kiegyensúlyozott és arányos munkaterhének kialakítása csak a személyi feltételek folyamatos biztosításával lehetséges. A törvényszék engedélyezett intézményi létszáma január 1-jén 326 fő volt, ebből - 87 bíró, - 17 bírósági titkár, - 12 fogalmazó, tisztviselő, (ebből 13 bírósági ügyintéző), - 15 írnok és - 39 fizikai állományú dolgozó évben az intézményi engedélyezett létszám nem változott. A Szolnoki Törvényszék bíróságain a bírósági ügyintézőket beszámítva 1,97 igazságügyi alkalmazott (bírósági ügyintéző, tisztviselő és írnok) jut egy tényleges bírói létszámra. Ha a bírósági ügyintézőket figyelmen kívül hagyjuk ez az arányszám 1,82. Ha az engedélyezett létszámot vesszük alapul, akkor meg kell állapítani, hogy valamennyi foglalkozási ág (titkár, fogalmazó stb.) esetében ezek az arányszámok alacsonyabbak, van ahol lényegesen alacsonyabban az országos átlagnál. Ha a tényleges bírói létszámra vonatkozó arányokat vesszük figyelembe, akkor már a számok egy része közeledik az országos átlaghoz, de sok tekintetben még így is alacsonyabb. Ezért a megyénket érintően szükségesnek tűnik olyan létszámfejlesztés, hogy a megjelölt arányszámok legalább az országos átlagot érjék el. A Szolnoki Törvényszéken és bíróságain 2013 évben sem volt túl betöltés a bírói, sem a titkári, fogalmazói és a tisztviselő, írnoki, fizikai álláshelyeken. E körben túl betöltésnek nem tekintettük a határozatlan időre kinevezett tisztviselők, vagy írnokok tartós távolléte (pl. szülési szabadság, gyes, stb.) helyettesítésére határozott időre alkalmazott írnoki kinevezéseket, illetve az üres fogalmazói állásra határozott időre kinevezett titkárokat. Ez utóbbi esetben tekintettel voltunk arra is, hogy a titkárok, fogalmazók összlétszáma az engedélyezett létszámot nem haladta meg. 10.

11 A bírósági igazgatási vezetői állásokban évben a következő változások történtek: A Szolnoki Járásbíróság megüresedett elnökhelyettesi álláshelyének betöltésére pályázat kiírására került sor, melynek eredményeként dr. Hajdu Anna szolnoki járásbírósági bírót a törvényszék elnöke július 1. napjától június 30. napjáig kinevezte a Szolnoki Járásbíróság elnökhelyettesévé. A Karcagi Járásbíróság elnökének szolgálati viszonya, az elnöki tisztsége a felső korhatár elérése miatt június 30. napjával megszűnt. Ettől az időponttól kezdődően július 31-ig az elnöki teendőket megbízás alapján dr. Kele Katalin karcagi járásbírósági bíró látta el. A megüresedett elnöki álláshely betöltésére pályázat kiírására került sor, melynek eredményeként a törvényszék elnöke dr. Gy. Molnár Sándor szolnoki járásbírósági b írót augusztus 1. napjától július 31-ig kinevezte a Karcagi Járásbíróság elnökévé, egyben őt az Országos Bírósági Hivatal elnöke áthelyezte a Szolnoki Járásbíróságról a Karcagi Járásbíróságra. A évről szóló tájékoztató alapján ismeretes, hogy évben komoly személyi változások történtek, ami röviden összefoglalva azt jelentette, hogy ebben az időben 15 bírónak szűnt meg a szolgálati viszonya, ami az engedélyezett 87 bírói létszámhoz képest arányaiban igen magas szám volt. Ugyanakkor a bírósági eljárások ésszerű időn belüli befejezésének biztosítása érdekében a Szolnoki Törvényszék illetékességi köréhez tartozó járásbíróságokon 6 új betölthető bírói álláshely kialakítására került sor évben a 6 új bírói állás a pályázatok elbírálását követően, betöltésre is került. E személyi változásokhoz kapcsolódóan a törvényszék elnökének feladata az volt folyamatosan, hogy az újonnan kinevezett bíró kollégákat a megüresedő járásbírósági álláshelyekre helyezze rá. Ez a folyamat augusztus 1. napján fejeződött be, amikor is dr. Kocsis Péter Csaba szolnoki járásbírósági bírót a Szolnoki Járásbíróság 62. számú álláshelyére lehetett elhelyezni. Ezzel a művelettel valamennyi, un. létszám feletti bíró biztos járásbírósági álláshelyre került január 1. napjától működik a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. a működéshez szükséges személyes feltételek biztosítása érdekében az Országos Bírósági Hivatal elnöke e körben két döntést hozott. Az egyik döntés értelmében a Szolnoki Járásbíróságon december 31. napjával egy helyi bírósági bírói álláshelyet megszüntetett, és január 1. napjával a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon egy közigazgatási és munkaügyi bírósági bírói álláshelyet rendszeresített, melynek következtében dr. Serestyén Katalin szolnoki járásbírósági bíró áthelyezésre került a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra. A második döntése értelmében engedélyezte, hogy a Szolnoki Törvényszék elnöke egy üres törvényszéki bírói álláshelyet a közigazgatási és munkaügyi bírósági bírói álláshellyé alakítson át. Ennek megtörténtét követően a törvényszék elnöke január 1. napjától az álláshelyet a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon rendszeresítette és dr. Nagy Gabriella munkaügyi bíróságra kinevezett bíróval töltötte fel. 11.

12 A tavalyi beszámolóra utalva a teljes körű tájékoztatás érdekében meg kell jegyezni, hogy december 31-én formálisan megszűnt dr. Ecsédi Hajnalka kunszentmártoni járásbírósági bíró és dr. Andor Magdolna karcagi járásbírósági bíró szolgálati jogviszonya is a felső korhatár elérése miatt, de az ismert okok és korrekciók következtében a bírói szolgálati jogviszonyuk január 1-jei hatállyal ismételten visszaállt, így ténylegesen a munkavégzésük sem került megszakításra. A fenti okfejtésből is kitűnően évben ugyan történtek személyi téren szerkezeti és szervezeti változások, de a megye bírói karát érintően új bírói kinevezésre nem került sor évben az Országos Bírósági Hivatal elnöke a megye bírói karából három bíró kolléga áthelyezéséről döntött január 1. napjától kezdődően dr. Serestyén Katalin bírónőt a Szolnoki Járásbíróságról a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, augusztus 1-től dr. Gy. Molnár Sándor szolnoki járásbírósági bírót a Karcagi Járásbíróságra, dr. Rochlitz Zoltán törvényszéki tanácselnököt november 1-től a Szolnoki Járásbíróságról a Szolnoki Törvényszékre helyezte át. A három áthelyezés körül érzékelhető, hogy két vezetői álláshely volt és egy bírói álláshely. Tekintettel arra, hogy az áthelyezések a megyén belül történtek, így a tényleges bírói létszámhelyzetet nem érintette. A bekövetkezett változások miatt a rendszeres személyi juttatás az alábbiak szerint alakult. Rendszeres személyi juttatás alakulása állománycsoportonként Megnevezés 2012.tény tény eredeti Változás % (2013 tény/ 2012 tény) rendszeres személyi juttatás 1főre jutó éves rendszeres szem.jutt. rendszeres személyi juttatás 1 főre jutó éves rendszeres szem. jutt. rendszeres személyi juttatás 1 főre jutó éves rendszeres szem.jutt. létszám létszám létszám törvényszéki bíró ,1 helyi bíró ,3 titkár ,6 fogalmazó ,4 tisztviselő és írnok ,8 fizikai ,2 összesen , évben a rendszeres személyi juttatás összességében nem változott. Az állománycsoportokon belül a titkári és a fizikai állománynál mutatható 9%-os emelkedés. A titkári állománycsoportban un. kötelező besorolás miatt változott az illetmény, a fizikai állománycsoportban pedig a minimálbér változás miatt. A évi költségvetés tervezésekor az üres bírói állásokat 7. fiz. fokozattal kellett megtervezni. A fizikai állománynál több dolgozó évközben nyugdíjba vonult. 12.

13 A dologi kiadások előirányzata változásának bemutatása, feltüntetve a takarékossági intézkedéseket is. Az OBH által megállapított évi eredeti előirányzat a évi tényleges kiadásnál kevesebb ( ezer Ft-tal). Ezért a már korábban megkezdett takarékossági intézkedéseket ebben az évben is folytattuk. A dologi kiadások fedezetére a rendszeres, a nem rendszeres személyi juttatásból, valamint a munkaadókat terhelő járulékokból a cafetéria adó miatti átcsoportosítás, és a fejezeti pótelőirányzat szolgált évben ezer Ft-tal megnövekedett az irodaszer, nyomtatvány kiadása. A szabálysértési ügyek, jelentős emelkedése mind a papír, mind a nyomtatvány tételeknél jelentkezik. Az áthelyezett ügyek, és a több vádlottas ügyek is hatással voltak a kiadások növekedésére. Az egyéb kisértékű tárgyi eszközök között került elszámolásra a járásbíróságok részére elnevezés miatti változás - megrendelt hivatali bélyegzők valamint a bírósági címerek beszerzése ezer Ft összegben. Jelentősen megemelkedett a szállítási szolgáltatás kiadása. Itt került elszámolása a törvényszéki végrehajtó által lefoglalt ingóságok bértárolása, elszállítása, valamint az idegen helyen tárolt bűnjelek tárolási díjai is. Valamint a székhelyi bírósági épületben a változások miatt átrendezések bútorok, iratok pakolása. Az egyéb üzemeltetési kiadások között számoltuk el a Szolnok, Baross úti épületrész üzemeltetési költségeit, ami ezer Ft. Itt kerül elszámolásra a Szolnok, Kossuth úti épületben az őrzést biztosító KFT éves díja ezer Ft, Az épületek karbantartási költségei Ft-tal magasabb a évi kiadásnál. A személyi és szervezeti változások miatt több irodát kellett kifesteni, illetve a székhelyi bírósági épületben a tetőszerkezetet, illetve a csatorna rendszert kellett javítani. Az intézményt terhelő bankköltségek ezer Ft-tal növekedtek a bevezetett tranzakciós költsége bevezetése miatt. 13.

14 Dologi kiadások elemzése (eft) Megnevezés év év 2013.év 2012.mód.ei/ 2012.telj (%) Teljesítés Eredeti ei. Módosított ei. Teljesítés Eredeti ei telj./ 2011.telj. (%) 2013.eredeti ei/ 2012 telj. (%) Dologi kiadások összesen ,6 106,7 90,4 Készlet összesen ,6 111,6 79,2 Vegyszerbeszerzés ,0 125,0 0,0 Irodaszer, nyomtatvány ,6 102,3 85,3 Könyv ,3 0,0 0,0 Folyóirat ,5 83,8 98,8 Egyéb információhordozó ,5 177,4 0,0 Hajtó és kenőanyag ,2 118,7 76,2 Kisértékű tárgyi eszközök ,6 123,3 67,4 Munkaruha, formaruha ,3 223,0 0,0 Egyéb anyag ,0 122,7 80,7 Kommunikációs szolg. Ö ,2 97,9 92,2 Nem adatátviteli ,5 88,8 101,6 Egyéb kommunkiációs ,7 294,5 29,9 Szolgáltatási kiadások ö ,3 107,6 85,6 Bérleti és lízing díjak ,0 88,6 85,3 Szállítás ,0 200,6 53,3 Gázenergia ,1 109,9 105,0 Villamosenergia ,1 79,9 104,6 Víz- és csatorna ,0 119,3 89,8 Karbantartás,kisjavítás ,9 114,9 89,0 Egyéb üzemeltetés ,4 105,1 83,8 Továbbszámlázott szolg ,1 106,6 99,5 Pénzügyi szolg ,2 2576,3 81,7 Vásárolt közszolgáltatások ,4 98,7 124,7 Müködési célú áfa kiadások ,3 114,8 86,1 Vásárolt term.és szolg.áfa-ja ,4 116,3 86,6 Kiszámlázott áfa ,4 76,4 64,6 Kiküldetés,repi,reklám ,6 114,1 61,7 Belföldi kiküldetés ,4 127,6 40,5 Reprezentáció ,0 96,2 98,8 Adók,díjak,egyéb befiz ,6 97,2 82,8 Munkált.ált.fiz.szja ,6 98,2 53,8 Rehabilitációs hj ,0 96,8 107,7 Helyi adók(cégautó) ,0 136,5 66,0 Díjak egyéb befiz.(gk.bizt.) ,7 63,9 91,7 Egyéb dologi kiadás ,3 197,2 20,3 14.

15 Felhalmozási kiadások előirányzatának alakulása, az eredeti előirányzathoz képest a változás okai, a megvalósított és folyamatban lévő beruházások összefoglalása. Felhalmozási kiadások elemzése (eft) Megnevezés év év 2014.év 2013.mód.ei/ 2013.telj (%) Teljesítés Eredeti ei. Módosított ei. Teljesítés Eredeti ei telj./ 2012.telj. (%) 2014.eredeti ei/ 2013 telj. (%) Felhalmozási kiadások ö ,5 6843,2 5,2 Felújítás összesen 362 Ingatlan felújítás 285 Felújítás áfa 77 Intézményi beruházás ö ,9 3594,5 20,0 Gép, berendezés besz ,9 3608,1 25,4 Beruházás áfa ,8 3544,6 Központi beruházás ö ,0 Központi beruh. Kp.-i beruh.áfa évi felhalmozási kiadások részletezése ( ezer Ft): Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság részére 5 db operációs rendszer 387 ezer Ft beszerzése. Szolnok, Baross úti épületben a szerverszobába klíma beszerzése 210 ezer Ft. LEGFÜ részére a Szolnoki Kossuth úti épületben megállapodás alapján ezer Ft került átutalásra. Szolnok, Kossuth úti épület tervezésének évi többletkiadása ezer Ft. számítástechnikai gépek beszerzésére ezer Ft. 1 db hivatali gépkocsi beszerzése ezer Ft. A felhalmozási kiadásoknál jelentkező maradvány összege: e Ft bevételi lemaradás összege: -176e Ft tényleges felhalmozási maradvány: ezer Ft /2013 Fizikai védelmi eszközök beszerzése: ezer Ft /2013/10 Beruházási pályázatok fedezete: ezer Ft /2013/15 Navystar tervdokumnetáció: ezer Ft /2013/50 Ügyészség részére keretátadás: ezer Ft /2013/22 Felvonó beruházás : 533 ezer Ft 15.

16 2.3. A bevételek alakulása, jellege, típusai bemutatása rendszerezése. Működési bevételek elemzése (eft) Megnevezés év év 2013.év 2013telj./ 2013.mód. (%) Teljesítés Eredeti ei. Módosított ei. Teljesítés Eredeti ei telj./ 2012.telj. (%) 2014.eredeti ei/ 2032 telj. (%) Működési bevételek ö: ,9 124,1 69,1 Áru és készlet értékesítés Egyéb sajátos bevétel ,0 77,1 247,6 Továbbszámlázott szol.ért ,0 101,8 42,3 Bérleti díj bev ,0 113,1 84,4 Intézményi ellátási díjak Alkalmazottak térítése Kártérítés bevétele ,0 561,6 Áfa bevételek ,7 102,0 117, A többletbevételek alakulása, a tervezettől való eltérés okai. A bíróság évben többletbevételt nem ért el A bevétel tervezettől való elmaradásának okai. Az egyéb sajátos bevételeknél az önálló bírósági végrehajtók befizetései 32 %-kal 368 ezer Ft-tal csökkent A követelés állomány alakulásának bemutatása (lejárat szerint) Behajtási problémák, a behajtás érdekében tett intézkedések, az elszámolt értévesztés, illetve a behajthatatlan követelés állományának nagysága. A behajtás érdekében a gazdasági hivatal bevételi csoportja és a megyei bírósági végrehajtók mindent elkövetnek. A követelés állomány folyamatos emelkedése, valamint a fizetési hajlandóság folyamatos csökkenése a munkaterheket növeli. A megyei bírósági végrehajtói és a gazdasági hivatali létszám felülvizsgálata időszerű lenne, mivel a behajtási munkateher évről-évre emelkedik. A bevételek behajtása viszont a bíróság bevételét növeli, mely kihatással van a bíróságok működtetésére. Követelés állomány 2013.december 31-én Követelés jogcíme Év végi állomány (Ft-ban) Állam által előlegezett költség Bűnügyi költség Állam által előlegezett gyt Rendőri elővezetés Pénz- és rendbírság Pénzmellékbüntetés Cégbírósági pénzbírság Pénzbüntetés

17 Átváltoztatható rendbírság Vagyonelkobzás Vagyoni előny Önálló bírósági végrehajtók költségelőlege Összesen: Megnevezés évi adósok értékvesztésének alakulása (ezer Ft) Nyitó bekerülési érték Értékvesztés nyitó érték T.évben elszámolt év. T.évben visszaírt év. Záró bekerülési érték Értékvesztés záró érték Adósok Minősítés szempontjai (forint) Bevételi jogcím hatályos jogszabályok alapján elévült költségek nincsenek arányban a megtérüléssel (kis összegű) végrehajtás során nincs fedezet bíróság előtt érvényesíteni nem lehet Összesen (forint) Bűnügyi költség Állam által előlegezett költség Pénzbírság Pénz és Rendbírság Rendőri elővezetés Összesen (forint) Behajthatatlan követelésként tartjuk nyilván: - amelyre az adós ellen vezetett végrehajtás során nincs fedezet, vagy a talált fedezet a követelést csak részben fedezi, a nem fedezett rész tekintetében - amelyre a felszámolás, az adósságrendezési eljárás befejezésekor a vagyonfelosztási javaslat szerinti értékben átvett eszköz nem nyújt fedezetet, - a mindenkori költségvetési törvényben meghatározott kis összegű követelések tekintetében, amelyet eredményesen nem lehet érvényesíteni, amelynél a végrehajtással kapcsolatos költségek nincsenek arányban a követelés várhatóan behajtható összegével ( a végrehajtás veszteséget eredményez, vagy növeli a veszteséget) illetve amelynél az adós nem lelhető fel, mert a megadott címen nem található és a felkutatása igazoltan nem járt eredménnyel, - amelyet a bíróság előtt érvényesíteni nem lehet, 17.

18 - amely a hatályos jogszabályok alapján elévült, - ha az adós elhalálozott OIT évi 8.sz. szabályzata alapján. - Behajthatatlan követelést a mérlegben nem lehet kimutatni, a behajthatatlanság megállapítását követően azt hitelezési veszteségként le kell írni a saját tőkével szemben. A követelés leírása nem minősül a követelés elengedésének. Az adósok analitikus nyilvántartásában változatlanul kezelni kell. Behajthatatlan követelésként évben Ft került elszámolásra, ebből bírság bevétel behajthatatlan követelés Ft, igazgatási bevétel behajthatatlan követelés pedig Ft. Az analitikus kimutatás és a főkönyvi kivonatban szereplő főkönyvi számla és a főkönyvi számla egyenlege egyezőséget mutat. A Szolnoki Törvényszék az alábbi esetekben törli az adóssal szemben fennálló követeléseket: - a pénzbüntetés ( és 2010.május 1. előtti állapotra tekintettel a pénzmellékbüntetés) a Btk. (törvényi előírás, vagyis lemondhat a követelésről a bíróság) 66. -a alapján törölhető, ha az adós kegyelmet kapott illetve ha a helyébe lépő szabadságvesztést végrehajtották. - ha a pénzbüntetésből (és május 1. előtti állapotra tekintettel a pénzmellékbüntetésből) meg nem fizetett összeg nem éri el a napi tételként vagy az átváltoztatási kulcsként meghatározott összeget. - az átváltoztatható rendbírság törölhető, ha a helyébe lépő szabadságvesztést végrehajtották. - azon jogcímek esetében, amely vonatkozásában a köztársasági elnök kegyelemből enyhébb büntetést állapít meg, az IM rendelet 107 előírása szerint a kegyelmi határozatban elengedett követelés törölhető. - technikai törlés (pl. egységes értesítés téves kiállítása esetén) Törlésre évben Ft került. A törlések a 412-es tőkeváltozás és a megfelelő 28-as és 0032-es számlacsoport számláin kerültek elszámolásra. Behajtási problémák: indokolt lenne a folyamatban lévő ügyek nagyságát figyelembe véve a törvényszéki végrehajtók létszámának felülvizsgálata, valamint a vagyonelkobzások vonatkozásában az eljárás korábbi szakaszában rendőrségi, ügyészségi a zár alá vételeket elrendelni. A 2013-ban kiszabott cégbírósági pénzbírságok 35 %-a pénzügyi fedezet miatt nem behajtható, az éves előírás 3,7 %-a térült meg. Javasoljuk a törvényszéki végrehajtási iroda részére a sajátosságokat is figyelembe véve a jelenleg használt BIIR program módosítását. 18.

19 2.4. Előirányzat-maradvány A évi előirányzat maradvány főbb felhasználási jogcímei: Szem.juttatás: Munkaadói jár.: Dologi kiadás: Intézményi beruh.: Előző évi ei.maradvány: ezer Ft ezer Ft ezer Ft ezer Ft ezer Ft A évi előirányzat maradványok alakulása, összetétele, keletkezésének okai (feladat-elmaradás, áthúzódó kötelezettségek, bevételi többlet) Előirányzat maradvány jogcímei Felhalmozási célú maradvány ( ezer Ft) december 28.-án a /2013/50 OBH határozata szerint az Ügyészség részére keretátadás: ezer Ft /2013/10 OBH határozata szerint a 2013 évre kiírt beruházási pályázatok fedezete: ezer Ft /2013 OBH határozata szerint a fizikai védelmi eszközök fedezete: 929 ezer Ft. 3. Egyéb 3.1 A gazdálkodás és vagyonváltozás összefüggései, az intézményi vagyon állományváltozásának értékelése, a évben végrehajtott kincstári vagyonhasznosítások, a befolyt bevétel felhasználása. A évi gazdálkodás eredményeképpen a saját tőke állományában bekövetkezett változás ezer Ft növekedést mutat. Ebből: befektetett eszközök állományváltozása készletek állományváltozása követelések állományváltozása szállítói állományváltozása ezer Ft ezer Ft ezer Ft ezer Ft. 19.

20 A befektetett eszközöknél az értékcsökkenés és 0-ra kivezetés magasabb volt a beszerzésnél. A követelés állomány növekedést az új előírások összege és a befizetések elmaradása okozta évben a kincstári vagyonhasznosításból, bérleti díj bevételünk keletkezett e Ft értékben. A befolyt bevételeket teljes egészében a működési kiadásoknál jelentkező hiányra fordítottuk. A gazdálkodás pénzügyi nehézségei a vagyonváltozásban is megmutatkoznak. A bíróság a tárgyi eszközeit fizikai kopásuk, elhasználódásuk után is kénytelen tovább üzemeltetni, használni. Általánosságban elmondható, hogy a bíróság nehéz anyagi helyzete ellenére a törvényszék gazdálkodása tervszerű, kiegyensúlyozott és takarékos, az alaptevékenység feltételeit megfelelő szinten biztosítja. A költségvetés szűkössége miatt átcsoportosítások váltak szükségessé, s a személyi juttatások és az ahhoz kapcsolódó járulékok megtakarításából került finanszírozásra a dologi kiadások hiánya. A kiadások csökkentése miatt romlanak a bíróság korszerűségi mutatói, s az elhasználódott eszközök pótlása sem megoldható. A bíróság európai uniós színvonalon történő működtetéséhez szükséges lenne többlet források biztosítására, illetve az épületek állagának javítására. Ezzel együtt évben működőképességünk fenntartásához változatlanul szükséges, hogy a bírósági tevékenység minden szakaszában a munkáját mindenki átgondoltan figyelmesen és gazdasági szempontból rendkívül takarékosan végezze. Szolnok, május 29. Tem Ildikó a gazdasági hivatal vezetője Kissné dr. Szabó Judit a szolnoki törvényszék elnöke 20.

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA A Felsőoktatási Regisztrációs Központ 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény adatai Név: Felsőoktatási Regisztrációs Központ Törzskönyvi

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység: 1.1 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság törzskönyvi azonosító száma: 3 11553 0 00, honlapjának

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 1 1 4 3 2 1 0 5 1 0 6 0 1 0 0 8 4 2 3 2 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 1 1 5 4 2 1 0 5 1 0 6 0 1 0 0 8 4 2 3 2 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok

1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok 1. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2010-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok Az FB létszámhelyzetét 2010. évben az alábbi adatok reprezentálják: Bírák Titkárok Fogalmazók

Részletesebben

2011 Elemi költségvetés

2011 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 311432 1051 06 0100 35576 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 3301 2011......

Részletesebben

Elemi költségvetés CSUKA ZOLTÁN VÁROSI KÖNYVTÁR Megye: 13 Településtípus: 0057 Szakág: Szektor: 1251 Év/Időszak:

Elemi költségvetés CSUKA ZOLTÁN VÁROSI KÖNYVTÁR Megye: 13 Településtípus: 0057 Szakág: Szektor: 1251 Év/Időszak: 02 - Személyi juttatások és a munkaadókat terhelő járulékok előirányzata és teljesítése 01 Alapilletmények 26 985 0 0 02 Illetménykiegészítések 0 0 0 03 Nyelvpótlék 0 0 0 04 Egyéb kötelező illetménypótlékok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek május 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek május 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 213. május 27-i ülésére Tárgy: Zirci Közös Önkormányzati Hivatal 213. évi költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Árpád Fejedelem Általános Iskola. Dunavarsány Árpád u KÖLTSÉGVETÉS melléklet

Árpád Fejedelem Általános Iskola. Dunavarsány Árpád u KÖLTSÉGVETÉS melléklet Dunavarsány Árpád u. 12. KÖLTSÉGVETÉS 003. melléklet BEVÉTELEK Költségvetési főösszeg bevételi forrásonként és kiemelt kiadási előirányzatonként 1 Intézményi működési bevételek 73 707 38 101 4 500 2 Műk.

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 7 9 5 9 6 6 1 0 5 1 0 6 0 1 0 0 8 4 2 3 1 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

Dunavarsány Város Polgármesteri Hivatal. Dunavarsány Kossuth L. u KÖLTSÉGVETÉS melléklet

Dunavarsány Város Polgármesteri Hivatal. Dunavarsány Kossuth L. u KÖLTSÉGVETÉS melléklet Dunavarsány Kossuth L. u. 18. 2012. KÖLTSÉGVETÉS 002. melléklet BEVÉTELEK 2012. Költségvetési főösszeg bevételi forrásonként és kiemelt kiadási előirányzatonként 1 Intézményi működési bevételek 11 963

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 5 5 0 3 6 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 5 5 4 0 9 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár. Dunavarsány Kossuth L. u KÖLTSÉGVETÉS melléklet

Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár. Dunavarsány Kossuth L. u KÖLTSÉGVETÉS melléklet Dunavarsány Kossuth L. u. 2. 2012. KÖLTSÉGVETÉS 006. melléklet BEVÉTELEK 2012. Költségvetési főösszeg bevételi forrásonként és kiemelt kiadási előirányzatonként 1 Intézményi működési bevételek 1 991 3

Részletesebben

07 Teljes munkaidőben foglalkoztatottak rendszeres személyi juttatása összesen ( )

07 Teljes munkaidőben foglalkoztatottak rendszeres személyi juttatása összesen ( ) Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások előirányzata és teljesítése 04

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 9 7 0 2 1 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

Erkel Ferenc Zeneiskola. Dunavarsány Halász L.-né u. 3. 2012. KÖLTSÉGVETÉS. 005. melléklet

Erkel Ferenc Zeneiskola. Dunavarsány Halász L.-né u. 3. 2012. KÖLTSÉGVETÉS. 005. melléklet Dunavarsány Halász L.-né u. 3. 2012. KÖLTSÉGVETÉS 005. melléklet BEVÉTELEK 2012. Költségvetési főösszeg bevételi forrásonként és kiemelt kiadási előirányzatonként 1 Intézményi működési bevételek 1 650

Részletesebben

2010 Elemi költségvetés tervezés

2010 Elemi költségvetés tervezés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 311432 1051 06 0100 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 3301 Eger Barkóczy

Részletesebben

08 Részmunkaidőben foglalkoztatottak rendszeres személyi juttatása Rendszeres személyi juttatások (07+08)

08 Részmunkaidőben foglalkoztatottak rendszeres személyi juttatása Rendszeres személyi juttatások (07+08) Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások előirányzata és teljesítése 04

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 0 7 7 1 6 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 7 8 9 2 5 7 1 0 5 1 1 0 0 8 0 0 8 4 1 1 0 4 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 4 1 5 1 9 0 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 4 9 2 3 2 4 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

Weöres Sándor Óvoda. Dunavarsány Árpád u. 14. 2012. KÖLTSÉGVETÉS. 004 melléklet

Weöres Sándor Óvoda. Dunavarsány Árpád u. 14. 2012. KÖLTSÉGVETÉS. 004 melléklet Dunavarsány Árpád u. 14. 2012. KÖLTSÉGVETÉS 004 melléklet BEVÉTELEK 2012. Költségvetési főösszeg bevételi forrásonként és kiemelt kiadási előirányzatonként 1 Intézményi működési bevételek 60 59 63 2 Műk.

Részletesebben

PIR: Elemi költségvetés JÁVORSZKY ÖDÖN KÓRHÁZ Fejezet: 20/01 zaradek.cim10/02 Szakág: Szektor: 1051 Időszak:

PIR: Elemi költségvetés JÁVORSZKY ÖDÖN KÓRHÁZ Fejezet: 20/01 zaradek.cim10/02 Szakág: Szektor: 1051 Időszak: Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások előirányzata és teljesítése 07

Részletesebben

PIR: Elemi költségvetés NAPSUGÁR OTTHON Fejezet: 20/01 zaradek.cim02/03 Szakág: Szektor: 1051 Időszak:

PIR: Elemi költségvetés NAPSUGÁR OTTHON Fejezet: 20/01 zaradek.cim02/03 Szakág: Szektor: 1051 Időszak: Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások előirányzata és teljesítése 07

Részletesebben

A Szolnoki Törvényszék évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A Szolnoki Törvényszék évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A Szolnoki Törvényszék 2012. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység: 1.1 A Szolnoki Törvényszék törzskönyvi azonosító száma: 311553 000, honlapjának címe: www.birosag.hu,

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA

KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. 1 A Közlekedési Múzeum 2007. évi költségvetési beszámolója kiegészítő mellékleteinek szöveges értékelése, amely az Áhsz. 40. (1) bekezdése

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 5 5 7 1 7 1 0 5 1 2 0 1 0 0 2 8 6 1 0 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről T Á J É K O Z T A T Ó Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 87. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 50.068/2007 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2006. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység: 1.1 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság törzskönyvi azonosító száma: 3 1 1 553 0

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 5 0 8 5 5 1 2 5 1 0 5 0 2 0 0 9 1 0 2 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

2012 Féléves beszámoló

2012 Féléves beszámoló A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 327361 1091 02 02/02 17530 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012...... a beszámoló elkészítéséért

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJA

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJA A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJA Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet 161. -ában foglaltak alapján a Fővárosi Ítélőtábla

Részletesebben

Készült: :05 Ellenörző kód: Értéktípus: Ezer Forint

Készült: :05 Ellenörző kód: Értéktípus: Ezer Forint Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi juttatások és a munkaadókat terhelő járulékok előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások előirányzata és teljesítése 04 Egyéb

Részletesebben

2016. december 31. napján

2016. december 31. napján A törvényszék engedélyezett intézményi a 2016. január 1-én 325 fő volt, ebből - 83 bíró, - 19 bírósági titkár, - 10 fogalmazó, - 160, (ebből 16 bírósági ügyintéző), - 16 írnok és - 37 fizikai állományú

Részletesebben

2016. évi Elemi költségvetés

2016. évi Elemi költségvetés Manolisz Glezosz 12. Évfolyamos Görögnyelv Oktató Iskola 2016. évi Elemi költségvetés Szöveges indoklás Budapest, 2016. január 20. Határozat száma: Intézmény vezető Általános indoklás A 2016. évi elemi

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJA

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJA A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓJA Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet 161. -ában foglaltak alapján a Fővárosi Ítélőtábla

Részletesebben

Balassagyarmati Törvényszék évi Szöveges beszámoló melléklete. 1. számú melléklet: Költségvetési előirányzatok változása.

Balassagyarmati Törvényszék évi Szöveges beszámoló melléklete. 1. számú melléklet: Költségvetési előirányzatok változása. 1. számú melléklet: Költségvetési előirányzatok változása. Megnevezés Kiadások Előirányzat eft-ban 2015. év 2016. év Változás 2016-2015.év Eredeti Módositott Módosítás Eredeti Módositott Módosítás Eredeti

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 4 9 3 9 5 8 1 2 5 1 0 1 9 1 0 0 8 7 9 0 6 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya 51. 2007. évi pénzügyi beszámoló Az intézmény pénzügyi helyzetét a forráshiány jellemezte. Állandó finanszírozási

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 8 0 9 7 6 0 1 2 5 1 1 3 1 3 0 0 9 1 0 2 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

Szöveges beszámoló 2005. év

Szöveges beszámoló 2005. év Szöveges beszámoló 2005. év Intézményünknek a TMÖ Pszichiátriai Betegek Otthona Máza az eltelt 12 hónap során a felügyeleti szerv biztosította a pénzügyi fedezetet, ezen kívül a munkaügyi központtól kapott

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 2 1 1 5 0 1 0 5 1 2 0 1 1 0 0 9 1 0 2 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TERV INTÉZMÉNYI KIADÁSOK

2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TERV INTÉZMÉNYI KIADÁSOK Budapest XV. ker. Önkormányzat Egyesített Szociális Intézmény 21. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TERV INTÉZMÉNYI KIADÁSOK eft-ban Engedélyezett álláshelyek száma összesen (fő): 16 16,25 szakmai 13,75 -technikai 12,75

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének /2013.(.) önkormányzati rendelete Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról (tervezet) E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA

Részletesebben

Készült: :36

Készült: :36 Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások 02 Beszámoló a B1. - B7. költségvetési bevételek előirányzatának teljesítéséről 04 B8. Finanszírozási bevételek 05/A Teljesített kiadások

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv:.................. számjel 3 0 9 1 2 7 1 0 5 1 2 0 1 1 0 0 9 1 0 1 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/alcím szakágazat Önkormányzat/ költségvetési

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2016. december 31. napján. OBHE határozat száma Törvényszéki elnök Törvényszéki elnökhelyettes

2016. december 31. napján. OBHE határozat száma Törvényszéki elnök Törvényszéki elnökhelyettes A törvényszék engedélyezett intézményi lét 2016. január 1-jén 325 fő volt, ebből - 83, - 19 sági titkár, - 10 fogalmazó, - 160, (ebből 16 sági ügyintéző), - 16 írnok és - 37 fizikai állományú dolgozó.

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 fejezet cím/alcím megye megye pénzügyi pénzügyi körzet körzet településtípus település-

Részletesebben

2013 Elemi költségvetés

2013 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 327361 1091 02 02/02 017530 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2013...... a beszámoló elkészítéséért

Részletesebben

INTÉZMÉNYI KIADÁSOK. 2013.évi eredeti költségvetés. Rendszeres személyi juttatások 261 472 214 037 263 852

INTÉZMÉNYI KIADÁSOK. 2013.évi eredeti költségvetés. Rendszeres személyi juttatások 261 472 214 037 263 852 Budapest XV. ker. Önkormányzat Intézmény: Egyesített Szociális Intézmény - TERVEZET INTÉZMÉNYI KIADÁSOK Engedélyezett álláshelyek száma összesen (fő): 152,50 150,00 150,00 -pedagógus/szakmai 132,25 134,75

Részletesebben

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 fejezet cím/alcím megye megye pénzügyi pénzügyi körzet körzet településtípus település-

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 fejezet cím/alcím megye megye pénzügyi pénzügyi körzet körzet településtípus település-

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS A Pécsi Ítélőtábla 2010. évi Költségvetési Beszámolójához

SZÖVEGES INDOKLÁS A Pécsi Ítélőtábla 2010. évi Költségvetési Beszámolójához 2011.El. I. D.10. SZÖVEGES INDOKLÁS A Pécsi Ítélőtábla 2010. évi Költségvetési Beszámolójához E L Ő S Z Ó Az államháztartás működési rendjéről szóló, többször módosított 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet

Részletesebben

2. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2009-ben

2. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2009-ben 2. A Fővárosi Bíróság személyi feltételeinek alakulása 2009-ben 2.1. A bíróság személyi feltételeit bemutató adatok A Fővárosi Bíróság létszámhelyzetét 2009. évben az alábbi adatok reprezentálják: Év Bírák

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 309127 1051 20 1100 38137 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1011 2012......

Részletesebben

Felügyeleti hatáskör társ I. félévi előirányzat módosítás. Főkönyvi számla Szakfeladat Összeg Megnevezés

Felügyeleti hatáskör társ I. félévi előirányzat módosítás. Főkönyvi számla Szakfeladat Összeg Megnevezés Megnevezés BEVÉTELEK Zomba Körzeti Intézményi Társulás 2011. I. félévi előirányzat módosítás Főkönyvi számla Szakfeladat Összeg Megnevezés KIADÁSOK Főkönyvi számla 39. sz. m Szakfeladat Kisértékű tárgyi

Részletesebben

Kormányzati funkció:

Kormányzati funkció: Kormányzati funkció: 1751 Szociális étkeztetés 215. évi költségvetés Rovat megnevezése Rovatszám Tétel megnevezése Részletezés (1 havi) Részösszeg eft-ban Rovat összege 214.évi teljesítés,eftban K1 SZEMÉLYI

Részletesebben

II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG

II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG II. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKSÉG A Köztársasági Elnökség fejezet és a hozzá rendelt fejezetet irányító szerv a Köztársasági Elnöki Hivatal (a továbbiakban: KEH) a beszámolási időszakban ellátta mindazokat a

Részletesebben

... számjel. Szektor Fejezet Címrend ÁHT. Éves beszámoló Éves beszámoló

... számjel. Szektor Fejezet Címrend ÁHT. Éves beszámoló Éves beszámoló A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 311542 1051 06 0100 035686 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 8000 Székesfehérvár

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 350855 1051 10 0802 748160 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 3529 Miskolc

Részletesebben

01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat 01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat Kötelezettségvállalás, esedékes Kötelezettségvállalás, esedékes végleges Kötelezettségvállalás, Kötelezettségvállalás,

Részletesebben

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Márai Sándor Közművelődési Intézmény és Városi Könyvtár

Márai Sándor Közművelődési Intézmény és Városi Könyvtár Márai bevételek 3/a Márai Sándor Közművelődési Intézmény és Városi Könyvtár Bevételek Rovatrend Kormányzati funkció 2015.eredeti I.sz. előir. Módosítás Módosított B402-00 082091 Alaptevékenység körében

Részletesebben

TÜNDÉRKERT ÓVODA. Bevételek

TÜNDÉRKERT ÓVODA. Bevételek Óvodabevételek 2/a TÜNDÉRKERT ÓVODA Bevételek Megnevezés 2013 2014.év 2014.év 2014.év 2015. év eredeti ei. eredeti ei. mód.ei várh.telj eredeti ei. B40500 096010 Intézményi ellátás díja 15 000 14 000 14

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

2007. évi tény évi eredeti előirányzat

2007. évi tény évi eredeti előirányzat A Köztársasági Elnökség fejezet és a hozzá rendelt államhatalmi költségvetési szerv a Köztársasági Elnöki Hivatal a beszámolási időszakban ellátta mindazokat a feladatokat, amelyeket a jogszabály, az Alapító

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet ... Szerv számjele. Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet ... Szerv számjele. Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés Adatellenőrző kód: -6c-7c-7957-3b443e-27-5fd406a-2b5f1d7b-678-515b Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 14 3600 75 fejezet cím/alcím megye megye pénzügyi pénzügyi körzet körzet településtípus település-

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -58-51-17-1c-36596553-d25-6f33-20-4e-6d36-583f-19-16 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus

Részletesebben

2011 Elemi költségvetés

2011 Elemi költségvetés A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 415190 1251 17 0100 861000 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 7150 Bonyhád

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok A fejezet megnevezése, székhelye: Az irányító szerv: 06 0100...... fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus............ A fejezet megnevezése,

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a 2017. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

1. Feladatkör, tevékenység

1. Feladatkör, tevékenység Egri Törvényszék Elnöke 2011. El.I.B.64/53/3. Az Egri Törvényszék 2012. évi költségvetési beszámolójának szöveges indokolását az alábbiakban adom meg: 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény törzskönyvi

Részletesebben

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

25/2012/4 ÍGH Az intézmény törzskönyvi azonosító száma: honlapjának címe:

25/2012/4 ÍGH Az intézmény törzskönyvi azonosító száma: honlapjának címe: DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA GAZDASÁGI HIVATALA 4025 Debrecen, Széchenyi u. 9. 4001 Debrecen, Pf. 661. Tel.: (52) 526-710 Tel. Fax: (52) 320-084 e-mail: soosgyne@dit.birosag.hu DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKHELYETTESÉNEK

Részletesebben

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E

3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) /20-52, fax: ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T É K E L É S E BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG GAZDASÁGI SZERVEK 3501 Miskolc, Zsolcai kapu 32. Pf.:161 Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 20-02 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZ Ö V E G E S É R T

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 06 0100 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

Szolnoki Törvényszék. 5001 Szolnok - Pf.: 100. 2014. El. I. E. 12/7. szám

Szolnoki Törvényszék. 5001 Szolnok - Pf.: 100. 2014. El. I. E. 12/7. szám Szolnoki Törvényszék E l n ö k e 5001 Szolnok - Pf.: 100 2014. El. I. E. 12/7. szám TÁJÉKOZTATÓ a Szolnoki Törvényszék 2013. évi működéséről 2 AZ ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉKE Cím oldalszám 1. BEVEZETŐ

Részletesebben

Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet. Szöveges Indoklás. 2004. évi Beszámolóhoz

Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet. Szöveges Indoklás. 2004. évi Beszámolóhoz Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Szöveges Indoklás 2004. évi Beszámolóhoz 1. Szervezeti változások bemutatása Az Intézet 10 tudományos-, és 6 nem tudományos feladatokat

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója Bevételek 1000 Ft-ban 2010. évi koncepció Előirányzat Teljesítés 09.30 I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 40 62 Szolgáltatások

Részletesebben

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege Sorszám 1 2 3 4 Eredeti előirányzat 1. Működési bevételek összesen: 31 522 201 2. B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 21 113 201 3. B3 Közhatalmi bevételek 9 850 000 4. B4 Működési bevételek

Részletesebben

IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA

IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA IV. ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Kormányzati funkció: 011 130. 2015. évi költségvetés

FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Kormányzati funkció: 011 130. 2015. évi költségvetés FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Kormányzati funkció: 11 13 215. évi költségvetés Rovat megnevezése Rovatszám Tétel megnevezése Részletezés (1 havi) Részösszeg Ft-ban Rovat összege 214.évi teljesítés

Részletesebben

2011 Elemi költségvetés

2011 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 800013 1051 33 01/03 40035 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1051 2011......

Részletesebben

DOROGI SZENT BORBÁLA SZAKKÓRHÁZ ÉS SZAKORVOSI RENDELŐ Dorog Kossuth Lajos utca 6

DOROGI SZENT BORBÁLA SZAKKÓRHÁZ ÉS SZAKORVOSI RENDELŐ Dorog Kossuth Lajos utca 6 20 1002 813761 1051 861000 2510 Dorog Kossuth Lajos utca 6 Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 Könyvviteli Mérleg 02 Személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási

Részletesebben

PIR: Elemi költségvetés Nemzeti Külgazdasági Hivatal Fejezet: 15/00 zaradek.cim17/00 Szakág: Szektor: 1051 Időszak: 2011.

PIR: Elemi költségvetés Nemzeti Külgazdasági Hivatal Fejezet: 15/00 zaradek.cim17/00 Szakág: Szektor: 1051 Időszak: 2011. Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi és a munkaadókat terhelő járulékok előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások előirányzata és teljesítése 04 Egyéb működési

Részletesebben

Humánszolgáltató Központ. Bevételek

Humánszolgáltató Központ. Bevételek Humánszolgáltató Központ Bevételek Humán-bevételek 5/a Rovatrend Kormányzati 2014. év 2014. várható Módosított ei. teljesítés 2015. eredeti előirányzat Humánszolgáltató Központ B405-00 104030 Intézményi

Részletesebben

Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról

Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Szálka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről

Szöveges beszámoló. a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Szöveges beszámoló a költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről Költségvetési szerv: 0200. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Szakágazati besorolása: 910100. Könyvtári, levéltári tevékenység

Részletesebben