Adminisztrációs felület Felhasználói kézikönyv

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Adminisztrációs felület Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Adminisztrációs felület Felhasználói kézikönyv Általános információk Az adminisztrációs felület a címen érhető el. A használat belépéshez kötött: Az adminisztrációs belépési adatokat külön dokumentumban közöljük. A belépést követően az admin felület főoldalára érkezünk, innen tudjuk kezelni az egyes modulok tartalmát és beállításait.

2 Rovat kezelő A rendszerben szereplő cikkek mindig rovatokon belül helyezkednek el. A rovatok kezelését a ROVATOK menüponton keresztül érhetjük el. Először is egy listát látunk a rendszerbe feltöltött rovatokkal. Minden rovathoz tartozhatnak alrovatok (almenühöz hasonlítható). Alrovat esetén a Főrovat oszlopban láthatjuk a szülő rovat nevét. A rovatok két állapotban lehetnek (aktív és passzív). A rovat státuszát az Aktív oszlopban szereplő checkbox-ok segítségével állíthatóak. A rovatok sorrendje tetszőlegesen változtatható amelyet a Sorrend oszlopban szereplő Le/Fel nyilakkal lehet kezelni. A rovat minden esetben kell, hogy rendelkezzen egy címmel. Ezt a címet a Rovat cím oszlopban találjuk. A rovat adatait és beállításait módosíthatjuk a Módosít gombbal. Illetve törölhetjük azt a Törlés gombbal. A rovat sorok alatt találjuk az egyes rovatok permalinkjét, amely egy állandó URL hivatkozás, amelyet az egyes hivatkozásokhoz vagy szövegbe történő linkelésekhez használhatjuk.

3 A rovat adatlapja a következő mezőkből áll: Főrovat: Egy legördülő listából választhatjuk ki (amennyiben alrovatot szeretnénk felvenni). Amennyiben főrovatot akarunk hozzáadni, úgy ezt a mezőt hagyjuk szabadon. Cím: A rovat címét adhatjuk meg itt. A cím maximum 255 karakter lehet. Pozíció: Jelen esetben nem kell kitölteni. Rovat-ikon: Jelen esetben nem kell megadni. Minden rovaton végzett művelet esetében a Mentés gombbal lehet véglegesíteni a változtatásokat.

4 Cikkek kezelése Az oldalon szereplő tartalmak bizonyos esetekben cikkekben vannak tárolva. Ezen tartalmak szerkesztését végezhetjük a cikk kezelőből. Rovatok listázása Amennyiben szeretnénk egy adott rovat cikkeit megtekinteni, úgy kattintsunk a rovat neve mellett található nyílra. Ekkor legördül a rovaton belüli cikklistázó. A cikkek között kereshetünk a fejlécben található kulcsszavas kereső segítségével. A cikkek listája az alábbi rendszer szerint épül fel: Cikk aktiválása jelölő dobozzal tudjuk aktiválni illetve inaktív állapotba állítani az adott cikket. A cikk címe alapján azonosíthatjuk be az egyes tartalmakat. A cikk dátuma jelöli a megadott feltöltési idpontot. Permalink: Állandó URL hivatkozás az adott cikkre, amelyet később bizonyos tartalmakba illeszthetjük be. Amennyiben a cikket módosítani szeretnénk, úgy kattintsunk a Szerkeszt gombra. Amennyiben a cikket törölni szeretnénk, úgy kattintsunk a Törlés gombra. A rovat nevek mellet található Törlés gomb segítségével a rovat összes cikkét törölhetjük.

5 A cikk-szerkesztő Amennyiben egy adott rovathoz új cikket szeretnénk hozzáadni, úgy kattintsunk az Új cikk... gombra. Rovat: Itt kell megadnunk, hogy az adott cikk melyik rovatba tartozik. Cikk címe: Itt kell megadnunk a cikk címét (ez a szöveg fog megjelenni az egyes cikkoldalak tetején). Maximum 255 karakteres lehet. Alcím: Opcionális mező, maximum 255 karakter lehet. A cikk címe alatt közvetlenül megjelenő szövegsor. Lead: Rövid bevezető szöveg, amely a cikk címe és a cikk szövege között jelenik meg (félkövér betűtípussal). A bevitt karakterek száma nincs korlátozva. Cikk szövege: A cikk részletes szöveges tartalma. Egy úgynevezett WYSIWYG szerkesztőn keresztül kezelhetjük a tartalmat. Ennek köszönhetően igen sokféle szövegformázási beállítást valósíthatunk meg. Íme a WYSIWYG szövegszerkesztő részletes bemutatása: A szövegszerkesztő felületre csak formázatlan (nyers) szöveget lehet beilleszteni. Amennyiben egy website vagy word dokumentum szöveges tartalmát akarjuk bemásolni a

6 szerkesztői felületbe, úgy az előtte egy NotePad (jegyzettömb) alkalmazásba kell beszúrni, hogy elveszítse a nem szabványos formázási tulajdonságait. Ezután már szabadon beilleszthető és formázható az adott szöveg. A formázáskor ügyelni kell, hogy a szövegben az egyszerű sortöréseket nem a szimpla Enter gomb leütésével, hanem a Shift+Enter billentyűkombinációval lehet elvégezni. A síma Enter leütése új bekezdést nyit, így sok esetben az előre beállított formázások elvesznek. A feltölthető képek mérete darabonként maximum 1 Mb. lehet. A kép szélességi és magasággi beállításait az ügyfél végezheti a szerkesztői rendszeren keresztül. A szerkesztői felület emelei: Betűtípus: itt állítható be a szöveg betűtípusa. A legördülő listában csak a webstandard betűtípusok használhatóak. Ettől eltérő betűtípus alkalmazása nem támogatott. Betűméret: A szöveg betűmérete állítható be. Csak a webstandard betűméretek állíthatóak be. Ettől eltérő méret alkalmazása nem támogatott. Előformázások: Amennyiben a szöveget előformázással szeretnénk használni, úgy az előre definiált szövegformátumokat alkalmazhatjuk. B : Bold félkövérré teszi a kijelölt szövegrészt. I : Italic dőltté teszi a kijelölt szövegrészt. U : Underline aláhúzza a kijelölt szövegrészt. S : Strikethrough áthúzza a kijelölt szövegrészt. Alsó index: a kijelölt szöveget a balról mellette álló szöveghez viszonyítva az alsó index be helyezi. Felső index: a kijelölt szöveget a balról mellette álló szöveghez viszonyítva az felső index be helyezi. Másolás: a kijelölt szöveget a vágólapra illeszti. Kivágás: a kijelölt szöveget kivágja. Beillesztés: a vágólap tartalmát a szerkesztőbe emeli.

7 Visszavonás: a legutóbbi parancsot visszavonja. Újra végrehajtás: a legutóbb visszavont parancsot, újra végrehajtja. Balra igazítás: a kijelölt szövegrészt balra igazítja. Középre igazítás: a kijelölt szövegrészt középre igazítja. Jobbra igazítás: a kijelölt szövegrészt jobbra igazítja. Sorkizárás: a kijelölt szövegrészt sorkizártra igazítja. Behúzás jobbra: a kijelölt szövegrészt jobbra húzza be. Behúzás balra: a kijelölt szövegrészt balra húzza be. Szövegszín: a kijelölt szöveg színét lehet megadni. Szöveg háttérszín: a kijelölt szöveg háttérszínét lehet megadni. Vízszintes vonal: egy a szöveg tetszőleges pontjába vízszintes elválasztó vonal illeszthető be. Link: egy kijelölt szöveget alakíthatunk linkké: a felugró ablakban adjuk meg első mezőben az URL t (pl.: a második mezőben adjunk meg egy tetszőleges címet (bármi lehet), a harmadik mezőben pedig megadhatjuk, hogy a link egy új ablakban van az alapértelmezett ablakban nyíljon e meg. Kép beszúrása: Itt szúrhatunk be a felületre képek. A felnyíló ablakban láthatjuk a feltöltött képeket illetve a könyvtárakat (amennyiben a tartalmi képeket könyvtárakba rendezzük). Egy képet kiválasztani a fájlra történő kattintással lehet. Törölni az alatta lévő kuka ikonnal lehet. A kép méretét az kép alatt megjeleníti a rendszer. A kép kiválasztása után további paramétereket is megadhatunk pl.: szélesség (width), magasság (height), igazítás (align), vízszintes eltartás (hspace), függőleges eltartás (vspace), keret (border). Új kép feltöltéséhez a tallózás gombra kattintva a saját gépünkről válasszuk ki a feltölteni kívánt fájlt, majd kattintsunk az Upload gombra. Ezután ugyan az a képbeszúrás menete. Amennyiben végeztünk teendőinkkel, úgy kattintsunk az Ok gombra. Főkép: Minden cikkhez opcionálisan tartozhat egy főkép. Ez a kép jelenik meg, amikor egy cikk előnézetében vagy részletes nézetében vagyunk. A kép mérete nem haladhatja meg az 1 Mb ot illetve JPEG, GIF, PNG, BMP formátumú lehet. A képek feltöltésekor figyeljünk továbbá arra, hogy a fájl neve ne tartalmazzon speciális karaktereket (pl.:!,?, :, *, +, stb ) illetve lehetőleg az ékezetes fájlneveket is kerüljük. Kép forrása: Amennyiben olyan képet szeretnénk feltölteni, amelynél a szerzője megkötötte, hogy meg kell jeleníteni őt, mint forrást, úgy ide írjahtjuk be azt. Ez a kép alatt, halvány, dőlt betűkkel fog megjelenni. Tag ek: A keresőoptimalizálási szempontból lényeges kulcsszavakat kell itt megadni vesszővel elválasztva (pl.: telefon, mobil telefon, nokia, symbian). Ezek a tag ek erősítik a rendszeren belüli kereshetőséget. Szerző: A cikk szerzőjének neve. Maximum 255 karakter lehet. Dátum: A cikk dátuma év/hó/nap (éééé/hh/nn) formátumban.

8 Title sor: A böngésző fejlécében szereplő címsor igen fontos a google találatok szempontjából. Itt adhatjuk meg cikkenként, hogy mi is legyen a címsor felirata. Maximum 255 karakter lehet. Érdemes a cikk címével megegyező szöveget megadni. Keywords meta data: Szintén a keresőkben való jó szereplést segíti. Érdemes a tag ekkel megegyező adatokat megadni. Description meta data: Szintén a keresőkben való jó szereplést segíti. Érdemes a lead el megegyező adatokat megadni. Opciók: A rendszerben ezen a ponton nem használt elemek.

9 Felhasználók kezelése A felhasználók kezelése alatt tudjuk az oldalon regisztrált felhasználókat felvenni, módosítani és törölni. A felhasználók listájában a user-ek nevét és regisztrációs dátumát láthatjuk. Mellette találjuk az adatok szerkesztéséhez szükséges Módosít gombot illetve a Törlés gombot. Amennyiben új felhasználót szeretnénk felvenni, úgy kattintsunk az Új felhasználó gombra. Majd adjuk meg az alábbi adatokat. Név: A felhasználó teljes neve. Maximum 255 karakter lehet. Becenév: A felhasználó beceneve (belépési név). Ez lesz a későbbiekben a felhasználó login neve. Maximum 255 karakter lehet. Jelszó: A felhasználó jelszava. Maximum 255 karakter lehet. Jelszó mégegyszer: Az előbb megadott jelszó biztonsági ismétlése. Max. 255 karakter. Avatar: Amennyiben a felhasználó rendelkezik magáról képpel, úgy itt tudja az kiválasztani. A módosítások / új adatok megadása végeztével kattintsunk a Mentés gombra az adatok tárolásához.

10 Szöveges tartalom kezelése A szöveges tartalmú oldalak kezeléséhez egy szerkesztői modul áll rendelkezésre, amely segítségével szöveget, videó anyagot és dokumentumokat tudunk az oldalra feltölteni. SZÖVEGES TARTALOM KEZELÉSE Itt egy WYSIWYG szerkesztői ablakot láthatunk, amely segítségével a szöveges tartalmat kezelhetjük. Lehetőség van alapvető formázásokra és képi anyag beillesztésére az oldalba.

11 VIDEÓ BEÁGYAZÁSA Amennyiben az oldalon videó tartalmat szeretnénk elhelyezni, úgy erre itt van lehetőségünk. Az elsődlegesen támogatott módszer a YouTube videók beágyazása az oldalba. Az itt található szöveg dobozba kell beilleszteni a videó anyag beépülő kódját, amelyet a youtube videó lejátszási ablaka alatt található Embed video blokkból tudunk átemelni. KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK KEZELÉSE Amennyiben az oldalon dokumentumot szeretnénk elhelyezni, úgy itt tudjuk azt megtenni. Az oldalra PDF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, XML és RTF kiterjesztésű állományokat lehet feltölteni. Amennyiben új dokumentumot szeretnénk hozzáadni, úgy kattintsunk a Hozzáad gombra, majd adjuk meg az alábbi adatokat: Dokumentum neve: A feltölteni kívánt dokumentum rendszerben megjelenített neve (nem egyezik meg a fájl nevével, hanem egyedi név kell, amely alapján könnyen beazonosítható a dokumentum; akár a dokumentum címe is lehet). Maximum 255 karakter lehet. Feltöltendő dokumentum: itt választhatjuk ki a helyi gépünkről a feltölteni kívánt állományt. Az adatok beállításának végeztével kattintsunk a Mentés gombra.

12 Kampányok kezelése A redszerben lehetőség van kampány dobozok elhelyezésére a főoldalon. Ehhez az adminisztrációs felületen kattintsunk a KAMPÁNYOK menüpontra. A felső részen láthatjuk a már rendszerbe felvett kampányokat. Alul a kampányok szerkesztéséhez kialakított kampány adatlapot láthatjuk. A felső listában egy jelölő dobozzal tudjuk aktívvá (a főoldalon megjelenővé) tenni a kiválasztott kampányt. Mellette láthatjuk a kampány nevét illetve a Módosít és a Töröl gombokat. Amennyiben egy kampányt szeretnénk szerkeszteni, úgy kattintsunk az Új kampány hozzáadása... gombra, majd adjuk meg az adatlap mezőit. Az első adat a kampány neve (ez kötelező mező). Amennyiben egy képet töltünk fel a kampány dobozába, amelyet szeretnénk egy aloldalra vagy külső oldalra linkelni, úgy adjuk meg a hivatkozás (URL) mezőt. A kép mezőben tudjuk feltölteni az oldalra a kampány megjelenéséhez szükséges (flash vagy kép) swf vagy jpg, gif, png fájlt. Abban az esetben, ha szöveges dobozt szeretnénk létrehozni, úgy a doboz címébe adjuk meg a kampány címét és utána a bevezető szöveget a doboz lead-be. Amennyiben kampányunk egy külső behívó kód meghívását teszi szükségessé, úgy azt a külső forráskód mezőbe tudjuk beilleszteni. Ez után adjuk meg a doboz méretét. A rendszerben két méretben szerepelnek dobozok: közepes és nagy. A közepes a tartalmi rész felének megfelelő méret, így egy sorba kettő fér el. A nagy méret esetében egy sorban egy doboz fér el, mivel ez a teljes tartalmi rész szélességével egyenlő. Flash alapú doboz esetében meg kell adni az animáció szélességét és magasságát a Flash szélessége és a Flash magassága mezőkben. Legvégül pedig meg kell adni a megjelenő elemeket (ezt csak a szöveges kampánydoboz esetében kell megtenni). Legvégül pedig kattintsunk a mentés gombra.

13 Dobozok kezelése A rendszerben beállíthatjuk, hogy milyen főoldali dobozok milyen paraméterekkel jelenjenek meg. Az egyes szürke dobozok az oldalakon lévő boxokat prezentálják. Felül a boksz neve látható, mellette a megjelenítés engedélyezésére szolgáló jelölő doboz. A NÉV mezőben adhatjuk meg a doboz megjelenített nevét. Az URL mezőben pedig azt a webcímet fűzhetjük hozzá a dobozhoz, amely címre szeretnénk irányítani a felhasználót. Az adatok módosításának végeztével kattintsunk a mentés gombra. A dobozok sorrendjét a le / fel mutató nyilakkal tudjuk módosítani.

14 Bannerek kezelése Az oldalon lehetőség van bannerek elhelyezésére. Az admin felületen kattintsunk a BANNEREK menüpontra. Itt elsőként egy listát láthatunk a már rendszerben lévő bannerekről. Láthatjuk a kampány nevét, a zónát (az a pozíció, amiben a bannert el kívánjuk helyezni), a banner típusát illetve a kihelyezés dátumát. Alatta találjuk a banner adatlapot, amelyen a banner tulajdonságait szerkeszthetjük. Amennyiben új bannert szeretnénk feltölteni, úgy kattintsunk az Új banner gombra.

15 Új banner feltöltése illetve meglévő banner módosítása esetén elsőként a kampány nevét kell megadni. Ezek után ki kell választani a használni kívánt zónát (az a pozíció, amiben a bannert el kívánjuk helyezni). A következő lépésben ki kell választani a megjelenés típusát: Főoldal: Csak a főoldalon jelenik meg. Aloldal: Csak az aloldalakon jelenik meg (mindegyik aloldalon). Cikkek: Csak a cikkek esetében jelenik meg. Mindenhol: Minden oldalon megjelenik. Ezt követően kell a banner dimenzióit definiálni pixelben (szélesség, magasság). Ezek után választhatjuk ki a banner típusát: Flash: swf kiterjelsztésű animált banner. Image: jpg, png, gif kiterjesztésű képfájl. Külső: JavaScript vagy egyéb külső forráskód alapú banner. A következő lépésben tallózzuk be a banner fájlt. Amennyiben Külső behívó kóddal rendelkező bannert alakalmazunk, úgy a Behívó kód mezőbe illesszük be a banner készítőjétől kapott forráskódot. Amennyiben a flash bannerünk úgynevezett click-tag-el rendelkezik, úgy a Behívó kód mezőbe adjuk meg a hivatkozni kívánt URL-t.

16 Banner-statisztika Amennyiben az egyes bannerkampányok kattintási statisztikáira vagyunk kíváncsiak, úgy az admin felületen kattintsunk a Banner-stat menüpontra. Itt láthatjuk egy grafikonon, hogy az egyes kampányok milyen kattintási eredményeket hoztak. (A grafikon címkézésén láthatjuk a 4K elnevezést ez 4000-nek felel meg.) Grafikonok kezelése Az oldalon lehetőségünk van statisztikai adatok elhelyezésére, két különböző formában. Felül láthatjuk a rendszerben jelenleg szereplő statisztikákat: azonosító, statisztika címe, létrehozás dátuma. Mellette láthatjuk a funkció gombokat: Adatok (kattintás után szerkeszthetjük a statisztika adatait), Módosít (a statisztika főbb tulajdonságait szerkeszthetjük), Törlés (törölhetjük a statisztikát), Élesítés (élesíthetjük a statisztikát). Ez alatt találjuk meg a beágyazó kódot, amelyet abban az esetben kell használni, ha a statisztikát grafikon formájában szeretnénk egy oldal szöveges tartalmába illeszteni. Alatta a táblázat kódot láthatjuk, amely segítségével az adatokat táblázatos elrendezésben jeleníthetjük meg az arra kijelölt oldalon.

17 Alul a grafikon adatlapját láthatjuk, ahol meg lehet adni a grafikon nevét illetve az adatok forrását. Az Új grafikon gomb segítségével új statisztikát készíthetünk. Adatok kezelése Amennyiben az alap adatokat már megadtuk a statisztika készítésénél, úgy kattintsunk az Adatok gombra. Ekkor megjelenik a grafikon adatsorok listája. Azonosító, az ország neve, rögzítés dátuma. Mellettük a módosít, töröl és az adott sort aktiváló Élesít gomb. Minden sorhoz külön is tartozik egy-egy beágyazó kód, amennyiben az adatsorokból külön is szeretnénk grafikont készíteni. Amennyiben adatsort akarunk hozzáadni a statisztikához, úgy kattintsunk az Új adatsor gombra. Ezek után adjuk meg az ország nevét a grafikonon szereplő, országhoz tartozó színt, majd ezek után az 51 hétre vonatkozó számadatokat (legalább is annyi, amennyit ismerünk, tehát nem kötelező mind az 51 mező kitöltése). A végén pedig kattintsunk a Mentés gombra.

18

19 Példa a grafikon használatára Az alábbi példában egy több ország statisztikai adatait megjelenítő grafikont illesztünk be egy adott oldal tartalmába. 1. lépés: Kattintsunk a menüben a Grafikon adatok pontra. 2. lépés: A Grafikon adatlapja résznél kattintsunk az Új grafikon gombra. 3. lépés: Adjuk meg a grafikon címét és forrását. 4. lépés: Az újonnan felvett grafikon sorában kattintsunk az Adatok gombra. 5. lépés: Az Adatsor űrlap résznél kattintsunk az Új adatsor gombra, majd adjuk meg a szükséges adatokat. 6. lépés: Az újonnan felvett adatsor mellett kattintsunk az Élesít gombra. 7. lépés: A menüben ismét kattintsunk a Grafikon adatok gombra. 8. lépés: Kattintsunk a grafikon sora mellett szereplő Élesítés gombra. 9. lépés: Másoljuk ki a vágólapra a Beágyazó kód mezőben szereplő forráskód részletet. Majd lépjünk be abba cikkbe / szöveges oldalba, amelyben a grafikont el kívánjuk helyezni. 10. lépés: A szövegszerkesztő dobozban a felső sorban hátúlról a harmadik ikonra kattintsunk rá ( ), majd a megnyíló popup ablakba másoljuk be a vágólapról a kódot és kattintsunk az Insert gombra. Ezek után zárjuk be ezt a popup ablakot és mentsük a tartalmat. Példa a táblázat-kód használatára Az alábbi példában egy több ország statisztikai adatait megjelenítő táblázatot illesztünk be egy adott oldal tartalmába. 1. lépés: Kattintsunk a menüben a Grafikon adatok pontra. 2. lépés: A Grafikon adatlapja résznél kattintsunk az Új grafikon gombra. 3. lépés: Adjuk meg a grafikon címét és forrását. 4. lépés: Az újonnan felvett grafikon sorában kattintsunk az Adatok gombra. 5. lépés: Az Adatsor űrlap résznél kattintsunk az Új adatsor gombra, majd adjuk meg a szükséges adatokat. 6. lépés: Az újonnan felvett adatsor mellett kattintsunk az Élesít gombra. 7. lépés: A menüben ismét kattintsunk a Grafikon adatok gombra. 8. lépés: Kattintsunk a grafikon sora mellett szereplő Élesítés gombra. 9. lépés: Másoljuk ki a vágólapra a Táblázat kód mezőben szereplő forráskód részletet. Majd lépjünk be abba cikkbe / szöveges oldalba, amelyben a grafikont el kívánjuk helyezni. 10. lépés: A szövegszerkesztő dobozban a felső sorban hátúlról a harmadik ikonra kattintsunk rá ( ), majd a megnyíló popup ablakba másoljuk be a vágólapról a kódot és kattintsunk az Insert gombra. Ezek után zárjuk be ezt a popup ablakot és mentsük tartalmat.

20 Kilépés Az adminisztrációs felület használatának végeztével, mindig lépjünk ki a rendszerből, nehogy a gépünket otthagyva illetéktelen személyek férjenek hozzá a szerkesztői rendszerhez.

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata:

A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata: A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata: CMS tartalom szerkesztő használata A CMS szerkesztő felületet alapvetően két nézetben tudjuk használni. Az alapbeállítás a vizuális

Részletesebben

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat.

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat. A feladat megoldásához a Sharepoint Designer 2007 programot használjuk, mely ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról. Az érettségi aktuális szoftverlistája alapján az Expression Web 2, az Expression

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Tananyagszerkesztése Moodle rendszerben

Tananyagszerkesztése Moodle rendszerben Tananyagszerkesztése Moodle rendszerben A Moodle e-learning rendszer az oktatás-menedzsment feladatok ellátása mellett természetesen lehetőséget biztosít meglévő digitális tananyagok feltöltésére és rendszerezésére,

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok Oktatási segédanyag Weboldalszerkesztési gyakorlatok Bevezetés A korábbi oktatási segédanyagokban megismertük a weboldalszerkesztés gyakorlatát. Ennek a segédanyagnak a célja, hogy gyakorlati példákon

Részletesebben

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu

First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu A weboldalt és az admin felületet tervezte és fejlesztette: First Voice Kft. Stilldesign Üzletág www.stilldesign.hu 1 2 www.kvtagozat.hu Belépés minden regisztrált látogatónak saját egyedi felhasználónévvel

Részletesebben

Dokumentáció. IT Worx. Web eszközök Hír box. 1. Első lépések

Dokumentáció. IT Worx. Web eszközök Hír box. 1. Első lépések Dokumentáció IT Worx Web eszközök Hír box 1. Első lépések A szöveg melletti háromszögre kattintva rendezhetjük a hír boxokat abc szerinti növekvő vagy csökkenő sorrendbe: Ha rákattintunk az egyik hír box

Részletesebben

HOP ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLET FELTÖLTÉSI SEGÉDLET

HOP ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLET FELTÖLTÉSI SEGÉDLET HOP ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLET FELTÖLTÉSI SEGÉDLET I. Az adminisztrációs felület menüpontjai 1.) Segítség/HELP Oktató videók: videós dokumentáció a feltöltéssel kapcsolatban Kérdezze a programozót: az esetlegesen

Részletesebben

- kilépés, - vissza a menülistába, - vissza a honlap főoldalára

- kilépés, - vissza a menülistába, - vissza a honlap főoldalára - kilépés, - vissza a menülistába, - vissza a honlap főoldalára - vissza a tételek listájához (szerkesztésen belül) - új tétel rögzítése - a kijelölt sorban lévő tétel törlése - a kijelölt sorban lévő

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

18. Szövegszerkesztők

18. Szövegszerkesztők 18. Szövegszerkesztők A szövegszerkesztés olyan számítógépes művelet, amelynek során később nyomtatásban megjelenő szövegegységeket, dokumentumokat hozunk létre, majd azokat papírra kinyomtatjuk. A különböző

Részletesebben

Linux Mint felhasználói kézikönyv

Linux Mint felhasználói kézikönyv Linux Mint felhasználói kézikönyv Szerkesztési irányelvek https://linuxmint.hu 2015.július https://linuxmint.hu 1/13 Verzió: 0.2 Tartalomjegyzék Bevezető...3 Könyvlap létrehozása...4 Melléklet beillesztése...6

Részletesebben

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása A NeoSoft Informatika NeoCMS márkanévvel ellátott rendszere könnyen, gyorsan testre szabható tartalommenedzselő rendszer, mely egyedileg átalakítható, és így

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet Tele Élettel Programportál Adminisztrátori segédlet 2015 Tartalomjegyzék 1. Belépés az admin felületre... 2 2. Profil adatok, jelszó megváltoztatása... 3 3. Új esemény feltöltése... 3 3.1. Az esemény fő

Részletesebben

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül!

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítette: Tratnyek Csilla 2010.03.01. Készítsünk weblapot

Részletesebben

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése Táblázatok Táblázatok beszúrása A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget. A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére,

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL a., Begépelés Az adatok bevitelének legegyszerűbb módja, ha a táblázat kijelölt cellájába beírjuk őket. - számok (numerikus adatok) -

Részletesebben

Cikktípusok készítése a Xarayában

Cikktípusok készítése a Xarayában Cikktípusok készítése a Xarayában A Xaraya legfontosabb tulajdonsága az egyedi cikktípusok egyszerű készítésének lehetősége. Ezzel kiküszöbölhető egyedi modulok készítése, hiszen néhány kattintással tetszőleges

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Word I. Bevezető. Alapfogalmak

Word I. Bevezető. Alapfogalmak Word I. Bevezető A szövegszerkesztők segítségével igényesen kialakított dokumentum készítésére van lehetőségünk, de használhatjuk levelek akár elektronikus levelek írására is. Tananyagunkkal a szövegszerkesztési

Részletesebben

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET 1. ÁBRA 1.Lépés Szakértői rendszer főbb paramétereinek megadása 0. Ellenőrzés bekapcsolása (Ha első alkalommal használja a rendszert ajánlott kipipálni). A rendszer a megadott paramétereket

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága honlap Adminisztrációs rendszerének használata Tagintézményi használatra Ügyfél: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS SEGÉDLET. Mór város honlapja MIKRO ADMIN szerkesztô program használatához. Készítette: Ezerszó Reklám és Média Stúdió 2007.

ÚTMUTATÓ ÉS SEGÉDLET. Mór város honlapja MIKRO ADMIN szerkesztô program használatához. Készítette: Ezerszó Reklám és Média Stúdió 2007. ÚTMUTATÓ ÉS SEGÉDLET Mór város honlapja MIKRO ADMIN szerkesztô program használatához Készítette: Ezerszó Reklám és Média Stúdió 2007. ÚTMUTATÓ ÉS SEGÉDLET Mór város honlapja MIKRO ADMIN szerkesztô program

Részletesebben

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz

Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Felhasználói útmutató a portal.nakvi.hu oldalhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Hír beküldése Új oldal létrehozása Menük kezelése Tartalmak menühöz rendelése Hír beküldése Új hír beküldéséhez az adminisztrációs

Részletesebben

w w w. h a n s a g i i s k. h u

w w w. h a n s a g i i s k. h u Weblapkészítés weblap: hypertext kódolású dokumentumok, melyek szöveget képet linkeket, könyvjelzőket/horgonyokat táblázatokat / szövegdobozokat és más objektumokat tartalmaznak. Kódolásuk HTML (Hypertext

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató

Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató 1. Minek a leírása a következő? Aktív hálózati hardver eszközök (pl.: routerek) és szoftverek segítségével létrehozott biztonsági rendszer két hálózat (jellemzően

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Facebook album beillesztése az oldalba

Facebook album beillesztése az oldalba Facebook album beillesztése az oldalba Facebook Album Fetcher modul A modulról A Facebook Album Fetcher modul teszi lehetővé, hogy a megadott facebook felhasználó albumai a drupal alapú oldalon megjelenjenek,

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I.

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I. Microsoft Word előadás Bevezetés az informatikába I. A Word felépítése Menüsor Eszköztár Vonalzók Kurzor Dokumentum Állapotsor Betűk betűtípus fogalma betűméret félkövér, dőlt, aláhúzott proporcionális

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

2.4.1. Új állomány feltöltése... 16 2.4.2. Állomány keresése... 17

2.4.1. Új állomány feltöltése... 16 2.4.2. Állomány keresése... 17 Az OKF megyei honlap karbantartó szoftver felhasználói dokumentációja Tolna Megye Készítette: RSOE TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. BELÉPÉS A RENDSZERBE... 3 2. MENÜRENDSZER... 4 2.1. HÍREK... 5

Részletesebben

Blog (Google Blogger) használata

Blog (Google Blogger) használata Blog (Google Blogger) használata A blog naplószerű bejegyzések internetes közzétételére alkalmas weboldal. Elterjedtek az ún. személyes blogok, amikor egy-egy személyhez kötődő naplóbejegyzéseket találunk;

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Képek és grafikák használata

Képek és grafikák használata Kép elhelyezése a dokumentumban A mai szövegszerkesztők támogatják a képek használatát, ezért egy dokumentum nemcsak szöveget, hanem képeket is tartalmazhat. A Word szövegszerkesztő a képek és rajzok szövegen

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Szöveges műveletek. Mielőtt nekikezdenénk első szövegünk bevitelének, tanuljunk meg néhány alapvető műveletet a 2003-as verzió segítségével:

Szöveges műveletek. Mielőtt nekikezdenénk első szövegünk bevitelének, tanuljunk meg néhány alapvető műveletet a 2003-as verzió segítségével: Alapvető szabályok Mielőtt nekikezdenénk első szövegünk bevitelének, tanuljunk meg néhány alapvető műveletet a 2003-as verzió segítségével: Minden szöveges elem szövegdobozban, objektumban helyezkedik

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Word IV. Élőfej és élőláb

Word IV. Élőfej és élőláb Word IV. Élőfej és élőláb A menüpont a Nézet legördülő menü Élőfej és élőláb parancsával érhető el. Ezután a megjelenő szaggatott részbe írhatjuk be a kíván szöveget. OLDALSZÁMFORMÁZÁS DÁTUMBESZÚRÁS VÁLTÁS

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. május 28. Utolsó módosítás időpontja: 2005. június. 21. E-Group Magyarország

Részletesebben

TABULÁTOROK TÁBLÁZATOK KÉSZÍTÉSE. A táblázatok készítésének lehetőségei:

TABULÁTOROK TÁBLÁZATOK KÉSZÍTÉSE. A táblázatok készítésének lehetőségei: TABULÁTOROK A tabulátorokat a szavak soron belüli pontos pozicionálására használjuk. A tabulátorokat valamilyen pozícióhoz kötjük. A pozíciók beállíthatók vonalzón vagy a Formátum menü Tabulátorok menüpontjának

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

A Microsoft OFFICE. EXCEL táblázatkezelő. program alapjai. 2013-as verzió használatával

A Microsoft OFFICE. EXCEL táblázatkezelő. program alapjai. 2013-as verzió használatával A Microsoft OFFICE EXCEL táblázatkezelő program alapjai 2013-as verzió használatával A Microsoft Office programcsomag táblázatkezelő alkalmazása az EXCEL! Aktív táblázatok készítésére használjuk! Képletekkel,

Részletesebben

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI)

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS ÚTMUTATÓ 2016. ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ 1. REGISZTRÁCIÓ A HONLAPRA: ONLINE NEVEZÉS A Kihívás Napja eseményre történő nevezési lap kitöltéséhez először regisztrálnia kell a honlapra. http://www.kihivasnapja.hu/regisztracio

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Minta a Szigetvár feladathoz

Minta a Szigetvár feladathoz Minta a Szigetvár feladathoz A forrást (sziget.txt) megnyitjuk a Jegyzettömb segítségével és a szöveget a Vágólap segítségével átmásoljuk az alapértelmezetten megnyíló üres dokumentumba, majd elmentjük

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a 2017. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések kapcsán használandó intézményi dokumentumfeltöltő modulhoz Utolsó frissítés: 2016. november 22. 1 Tartalom Általános információk...

Részletesebben

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások A formázás sorrendje 1. Begépelem a szöveget folyamatosan 2. Helyesírást ellenőrzök 3. Entert (bekezdés) vagy Shift + Entert ütök 4. Formázok KIJELÖLÖM A FORMÁZANDÓ

Részletesebben

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék Szakzsargon...1 Hozzáférés a kezelői felülethez...1 Bejegyzések és oldalak szerkesztése, hozzáadása, törlése, stb...2 Szövegszerkesztési doboz...3

Részletesebben

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás TELEPÍTÉS (1) Üdvözli a Bi-LINK. Az alkalmazás használatával követheti, megértheti és irányíthatja legfontosabb egészségügyi paramétereit. Az első lépés készüléke adatainak megtekintéséhez, hogy letölti,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája A táblázatkezelés alapjai A táblázat szerkesztése A táblázat formázása A táblázat formázása Számítások a táblázatban Oldalbeállítás és nyomtatás

Részletesebben

Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon

Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon Nagyméretű banner megjelenések a Lovasok.hu oldalon a Szuperbanner (728x90 pixel) valamennyi oldal tetején a fejlécben, valamint az Eladó Lovak és a Lovas Piactér találati listáiban jelenik meg. a Roadblock

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet A Normál nézet egy egyszerűsített oldalképet mutat. Ez a nézet a legalkalmasabb a szöveg beírására, szerkesztésére és az egyszerűbb formázásokra. Ebben a nézetben

Részletesebben

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből Táblázat beszúrása, létrehozása A táblázatok készítésének igénye már a korai szövegszerkesztőkben felmerült, de ezekben nem sok lehetőség állt rendelkezésre. A mai szövegszerkesztőket már kiegészítették

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Windows mappaműveletek

Windows mappaműveletek Windows mappaműveletek Windows 7 / 10 Források: http://www.akonyv.hu/windows_elemei/windows_7_mappa_allomany_es_lemezkezeles_minta.pdf http://www2.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/10.html Windows Intéző felépítése

Részletesebben

Virtualoso WorkPlace Tartalomjegyzék

Virtualoso WorkPlace Tartalomjegyzék Virtualoso WorkPlace Tartalomjegyzék 1. Elsô használatba vétel és beállítások................................................ 2 2. Jogosultságok kiosztása..........................................................

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL

DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL 2017-06-19 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Ismerkedés az új felülettel

Ismerkedés az új felülettel Ismerkedés az új felülettel A 2003-as verzióhoz képes változott a menüszerkezet. Az ablak tetején menüszalag található, amely előtérbe helyezi a legfontosabb parancsokat, így nem kell a program legkülönbözőbb

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Force-X Content Management System, keskenynyomda.hu felhasználói dokumentáció

Force-X Content Management System, keskenynyomda.hu felhasználói dokumentáció Force-X Content Management System, keskenynyomda.hu felhasználói dokumentáció 1 Force-X Content Management System, keskenynyomda.hu felhasználói dokumentáció.. 1 Frontend felépítése... 3 Főoldal... 3 Tartalom

Részletesebben

Szolgáltatói Adminisztrátori leírás

Szolgáltatói Adminisztrátori leírás Online Felügyeleti Központ Szolgáltatói Adminisztrátori leírás Egységes Megjelenítő Rendszer Online Felügyeleti Központ (Webes alkalmazói felület) Szolgáltatók részére 1. Használati útmutató és leírás

Részletesebben

Prezentáció Microsoft PowerPoint XP

Prezentáció Microsoft PowerPoint XP Prezentáció Microsoft PowerPoint XP Megoldások 1. A program indításakor a Munkaablakban válasszuk az Előadás-tervező varázslóval hivatkozást! A Varázsló segítségével hozzuk létre a bemutatót! A kész bemutatót

Részletesebben

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája A szövegszerkesztés alapjai Karakter- és bekezdésformázás Az oldalbeállítás és a nyomtatás Tabulátorok és hasábok A felsorolás és a sorszámozás

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit!

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit! Csődfigyelő Figyelje Ön is gazdasági partnerit! 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Bevezetés Regisztráció Kupon kód aktiválás Belépés az alkalmazásba Megfigyelt cégek listája Csődfigyelési beállítások

Részletesebben

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Regisztráció 1. lépés Az edu.prompt.hu címen elérhető e-learning portál használatához minden résztvevőnek szükséges elkészítenie a saját

Részletesebben

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre Regisztráció 1. lépés: Regisztráció Kattintson a Regisztráció fülre 2. lépés: Regisztráció Adja meg nevét (lehet keresztnév is, de teljes név is) és e-mail címét (működő címre van szükség) Klikkeljen abba

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései:

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: 1. Új / folyamatban lévő ügyek lekérdezése: 1.1. Belépés a portálra: ( a regisztrációs azonosítójával és jelszavával)

Részletesebben