HelpAndManual_illegal_keygen IKTAT DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HelpAndManual_illegal_keygen IKTAT 1.30. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2008.03.16."

Átírás

1 HelpAndManual_illegal_keygen IKTAT

2 I IKTAT 1.30 Tartalomjegyzék 1 Eloszó I Általános információk 2 1 DELPHI 2000 Bt Iktató és szerzodés-nyilvántartó... rendszer általános ismertetése 2 3 Bejelentkezés/felhasználó... váltás 3 4 Foképernyo (iktatás,... szerzodés) 3 5 Foképernyo (focsoportos) Keresések II Szótárak 1 Általános ismertetés Focsoport/alcsoport... törzs 7 3 Osztályok/személyek/Külso... kapcsolatok 8 4 Kulcsszavak Dolgozótörzs Kulcsszó-fa Egyéb törzsek III Iktatás 1 Új iktatás/szerzodés Új iktatás/iktatás... módosítása 17 3 Új szerzodés/szerzodés... módosítása 20 4 Iratmozgás nyilvántartás Mellékletkezelés edokumentum... képnézo 25 7 Iktatás/szerzodés... törlése 26 8 Iktatókönyvben... keresés 26 9 Iktatásra ugrás Selejtezés Focsoport melléklet... táblázat 29 IV Postakönyv kezelés 30 1 Postakönyv rögzítése Postakönyv megtekintés Postakönyv mozgások V Rendszerfunkciók 32 1 Program információk Program beállítások Évnyitás... 34

3 Tartalomjegyzék II 4 Nyomtatónézet Kilépés Kritikus hiba VI Technikai információk 1 Telepítés II

4 HelpAndManual_illegal_keygen 1 Eloszó Elérhetoség Fejleszto: Cím: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. Telefon: (30) gyuratzf@delphi2000.hu gyuratzf@fre .hu Weblap:

5 Általános információk 1 Általános információk 1.1 DELPHI 2000 Bt 2 Fejleszto: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u Telefon: (30) gyuratzf@delphi2000.hu gyuratzf@fre .hu Weblap: A programrendszerrel kapcsolatos információk, frissítések, árak a weblapon keresztül érhetők el. A segítő a D2IKTAT program 1.28 változat alapján készült. Változtatás joga fenntartva. DELPHI 2000 BT Minden jog fenntartva. Utolsó súgó, kézikönyv módosítás: szeptember Revision Iktató és szerzodés-nyilvántartó rendszer általános ismertetése A program alkalmas iktatások rögzítésére, utólagos módosítására, visszakeresésére és az iktatások statisztikázására. Az iktatások között szerepelhetnek szerzodések is, ahol további információk rögzíthetok a szerzodésekkel kapcsolatban. A szoftver egyszerre több osztály adatainak a kezelésére is képes, mely adatokat egy adatbázisban tárol. Az iktatási számokat sorosan, illetve focsoportonként adhatja szoftver, osztályonként akár különbözo módon.

6 3 IKTAT 1.30 A szoftver képes a szerzodéstervezetek rögzítésére, a szerzodésminosítések tárolására. A szerzodésekhez mellékletek is rögzíthetok, amely mellékletek az összes terminálról elérhetok. Az F1 gomb lenyomásával megjelenik a program súgója, melynek szövege megegyezik a kézikönyvvel. Ha egy ablakon állunk, akkor a súgó alaphelyzetben errol a képernyorol írja ki az információkat. MEGJEGYZÉS: A dölt betuvel írt információk nem mindegyik programban vannak beállítva! Amennyiben szükség lenne rá, akkor lépjen velem kapcsolatba. MINIMÁLIS RENDSZERKÖVETELMÉNY: Pentium III vagy újabb kategóriájú számítógép 128 MB RAM 4 GB winchester MS Windows9x, MS WindowsNT, Windows2000, WindowsXP Home/Professional operációs rendszer. 14" vagy 15" monitor 800x600 felbontás legalább 15 bites színmélység mellett. Hálózatos muködés esetén a szerver lehet MS Windows 9x, WindowsNT, Windows2000, WindowsXP Professional operációs rendszer, valamint Linux is (SAMBA és Interbase csomagokkal). Scanner esetén vagy WIA vagy pedig TWAIN kompatibilis scanner-re van szükség. Lapadagolós scanner esetén használjuk a TWAIN szabványt! 1.3 Bejelentkezés/felhasználó váltás A program indulásakor ez a képernyo jelenik meg. A felso sorba kell beírni a felhasználó nevét, az alsó sorba pedig a jelszavát. A jelszó minden betuje helyett a rendszer "*" jelet tesz, hogy azt más ne láthassa. A Belép gombra kattintva lehet bejelentkezni a rendszerbe. A Kilépés gombra kattinva a program kilép. A program futása közben a felhasználóváltás a Rendszer menüben megtalálható. Illetve gyorsan a CTRL-L billentyukombinációval érheto el. Belépés után megjelenik az adott napon belül lejárt ill. lejáró iktatások listája, ami nyomtatható. 1.4 Foképernyo (iktatás, szerzodés) A program a bejelentkezés után a következo képernyovel fogadja a felhasználót.

7 Általános információk 4 A fontosabb funkciók nyomógombbal is elérhetok, de a bizonyos funkciók csak a menübol érhetok el. Az ablak tetején kiválasztható az Iktatás és a Szerzodések füllel, hogy egyszerre az iktatásokat és a szerzodéseket is, illetve csak a szerzodéseket szeretnénk látni a képernyon. Az elso legördülo listával lehet kiválasztani azt az osztályt, akinek iktatni szeretnénk. A mellette lévo mezobe lehet bevinni, hogy mely évet mutassa a rendszer a táblázatban. A második legördülo listában láthatjuk a focsoportokat, amennyiben kiválasztunk egy elemet, akkor a táblázatban csak az adott focsoportban található iktatások jelennek meg. A legördülo lista melletti "-" gombra kattintva a focsoport szurés kikapcsolható, ekkor az adott évi teljes lista megtekintheto. Új iktatás rögzítése indítható. Lásd: Új iktatás/iktatás módosítása, Új szerzodés/szerzodés módosítása Az író ikonra kattintva az aktuális iktatás adatai módosíthatók. Lásd: Új iktatás/iktatás módosítása, Új szerzodés/szerzodés módosítása Az piros "X" gombbal a kiválasztott iktatás törölheto. Lásd: iktatás törlése A jobbra mutató nyílra kattintva iktatásra ugorhatunk a listában. Lásd: iktatásra ugrás A nagyító ikonnal a Iktatókönyvben keresés funkció jelenik meg. Lásd: Iktatókönyvben keresés A Nyomtató ikonra kattintva a lista kinyomtatható. Csak a táblázatban szereplo tételek kerülnek nyomtatásra. Az utolsó ikonra kattintva a programból léphetünk ki. A képernyo bal alsó sarkában látszik az aktuálisan bejelentkezett felhasználó neve.

8 5 1.5 IKTAT 1.30 Foképernyo (focsoportos) Ezt a képernyot akkor javasolt használni, ha a focsoportokat ügyként kezelik a programmal. A különféle ügyek a felso táblázatban látszanak, az alsó táblázatban a felsoben kiválasztott ügy összes anyaga látható. Felso táblázat gombjai: Új ügy: A focsoportok közé berögzítésre kerül egy új focsoport. Lásd: Focsoport/alcsoport törzs Ügy módosítása: A kiválasztott focsoport szerkesztése. Lásd: Focsoport/alcsoport törzs Státusz beáll.: A kiválasztott focsoport ki illetve visszakapcsolása. Lásd: Focsoport/alcsoport törzs Részletes keresés: Részletesen lehet iktatást keresni. Lásd: Iktatókönyvben keresés Alsó táblázat gombjai: Alszám felvitele: Új iktatás rögzítése a kiválasztott focsoportba. Lásd: Új iktatás/iktatás módosítása Módosítás: A kiválasztott iktatás szerkesztése. Lásd: Új iktatás/iktatás módosítása Törlés: A kiválasztott iktatás törlése. Mellékletek: A teljes focsoporthoz tartozó összes melléklet látható ezen a képernyon. Lásd: Focsoport melléklet táblázat Összesített: A kiválasztott focsoport nyomtatása. Részletes: A kiválasztott focsoport nyomtatása. 1.6 Keresések A keresési képernyo az alábbi módon néz ki az iktatás keresés esetén:

9 Általános információk 6 A keresés úgy történik, hogy azokba a mezokbe amiben keresni szeretnénk értékeket írunk. Amelyik mezo üres, arra a mezore a szoftver nem keres. Dátumkeresés (pl. számlázás dátuma): A dátum kereso mezobe a dátumot, vagy az intervallumot kell megadni. Pl dátumot keres és közti dátumintervallum dátumot keres és közti dátumintervallum Számkeresés (pl. Végösszesen): Számkeresés esetén lehetoség van adott összeg, vagy összegintervallum keresésére. Pl szám keresése és közti szám keresése Szövegkeresés (pl. név): Szöveg esetén lehetoség van pontos szöveg keresésre, szövegrészkeresésre. Pontos szöveg keresése: Pontos szöveg keresése esetén pontosan a keresett kifejezést teljes hosszban be kell írni a keresomezobe. Figyelem: Ha a beírt szöveg nem teljesen egyezik meg az adatbázisban lévovel, akkor nem fogja megtalálni a rendszer. Pl. KOVÁCS ELEMÉR Az összes "KOVÁCS ELEMÉR"-t kikeresi. Szövegrészkeresés: Ha tartalmi keresést akarunk elvégezni, akkor a keresett kifejezés elé és mögé is "%" karaktereketet kell tenni. Ha olyan adatot keresünk, aminek az elejét ismerjük, akkor csak a keresett kifejezés végére kell "%" karaktert tenni. Ha olyan adatot keresünk, aminek a végét ismerjük, akkor a keresett kifejezés elé kell "%" karaktert tenni. Pl. %KOVÁCS% Kikeresi az összes olyan adatot, amelyben elofordul a "KOVÁCS" szó. Mindegy, hogy az az elején, közepén, végén szerepel. KOVÁCS% Csak a "KOVÁCS" szóval kezdodo értékeket találja meg. %KOVÁCS Csak azokat az értékeket találja meg, aminek a végén szerepel a "KOVÁCS" szó. Számlaszám ill. megbízásszám keresés esetén az számlaszámnak ill. megbízásszámnak az év részét (xxx/2002) nem kötelezo kitölteni, ha a keresett számla vagy megbízás tárgyévi. Nem tárgyévi bizonylat esetén kötelezo kitölteni az évet is. A keresés a Keresés gombra kattintva kezdodik. Ekkor a táblázatban megjelennek azok a rekordok, amik megfelelnek a feltételnek.

10 7 IKTAT Szótárak 2.1 Általános ismertetés A törzsek menü jelentosége az, hogy a programban rendszeresen eloforduló azonos adatokat tárolja. Mivel ezek gyujtve vannak, ezért nem kell minden esetben ezeket az adatokat újból berögzíteni, hanem csak ki kell jelölni és ezután a rendszer már kitölti a megfelelo mezoket. Minden törzs ablaka hasonló felépítésu. Táblázatos formában mutatja a törzselemeket, amelyek a Felvitel és Módosítás gombok használatával bovíthetok ill. javíthatók. A Felvitel és Módosítás gomb lenyomásakor megjeleno képernyon lehet felvinni az új törzselemet ill. módosítani a kiválasztottat. Az adatokat letárolni és visszakerülni a lista képernyore a Tárol vagy Ok gombbal lehet, a Mégsem gomb megnyomásakor a berögzített adatok elvesznek és visszakerülünk a lista képernyore. 2.2 Focsoport/alcsoport törzs Ebben a funkcióban van lehetoség az iktatáshoz nélkülözhetetlen focsoportok (és igény szerint alcsoportok) szerinti bontás rögzítésére. A focsoport törzs évek között eltéro lehet. A focsoportnál be kell állítani, hogy az adott focsoport iktatás vagy szerzodés lesz-e. A beállítás nem visszamenoleges. A focsoportok és az alcsoportoknál is látható a kód, a jelenlegi utolsó sorszám valamint a focsoport ill. alcsoport neve. Új focsoport rögzítésre, egy kiválasztott módosítására itt van lehetoség. Kiválasztva a focsoportot

11 Szótárak 8 megjelennek a hozzá kapcsolódó alcsoportok. Az alcsoport táblázat melletti Felvitel és Módosítás gombbal lehet alcsoportot rögzíteni. A Nyomtatás gombbal lehet elindítani a focsoport és alcsoport lista nyomtatását. A Státusz gombra kattinva lehet a kiválasztott focsoport állapotát bekapcsolt illetve kikapcsoltra állítani. A Felvitel és Módosítás gombra kattintva megjeleno képernyo: 2.3 Osztályok/személyek/Külso kapcsolatok Itt van lehetoség felvinni a cégen belüli osztályokat a rendszerbe (Osztályok), az osztályokhoz tartozó személyeket (személyek) ill. a céggel kapcsolatban álló egyéb vállalkozások ill. magánszemélyek adatait (Külso kapcsolatok). Mindhárom esetén a képernyo az alábbi szerkezetu:

12 9 IKTAT 1.30 A Nyomtat gombbal a teljes listát lehet kinyomtatni, a Felvitel, Módosítás és a Törlés gomb használata értelemszeru. Felvitel és Módosítás esetén az alábbi képernyon végezhetjük el a szerkesztést: Az azonosítót kötelezo egyedi azonosítóval kitölteni! Javasolt, hogy az osztályra, cégre, személyre jellemzo azonosítót használjunk. Pl. osztály esetén az osztálykódot, cég esetén a cég rövid nevét, személy esetén pedig a monogrammot.

13 Szótárak 10 A bevitt információkat tárolni a Tárol gombbal lehet, Mégsem gombra a bevitt adatok tárolásra nem kerülnek. Személy bevitele esetén lehetoség van a személyhez tartozó osztály rögzítésére is. Ez akkor hasznos, ha iktatunk és megadjuk a személyt, akkor a rendszer automatikusan kitölti a hozzá tartozó osztályt, céget is. 2.4 Kulcsszavak A kulcsszó törzs évek között változtatható. Ebben a funkcióban az iktatáshoz kapcsolódó kulcsszavakat lehet a rendszerbe bevinni. A képernyo szerkezete a következo:

14 11 IKTAT 1.30 Az év mezoben átírva a kulcsszó évet, a rendszer rögtön az adott évi kulcsszavakat jeleníti meg. Az új kulcsszó mezobe beírva a rögzíteni kívánt kulcsszót, majd a Felvitel gombra kattintva a rögzítés megtörténik. A tévesen bevitt kulcsszót úgy lehet törölni, hogy ráállunk a táblázatban a nem szükséges kulcsszóra és a Törlés gombbal kitöröljuk azt. 2.5 Dolgozótörzs A programmal dolgozó adatainak a nyilvántartására szolgál.

15 Szótárak Új felhasználót a Felvitel gombbal lehet a rendszerbe rögzíteni, a Felvitel gomb segítségével a kiválasztott felhasználó adatai módosíthatók. A Be/kikapcsol gombbal lehet a felhasználót ki és bekapcsolni a rendszerbe. A táblázat fölötti gombokkal lehet változtatni, hogy az aktív a kilépett ill. az összes felhasználó adatait akarjuk megnézni. A Felvitel és a Módosítás gombra az alábbi képernyo jelenik meg: 12

16 13 IKTAT 1.30 A felvitelkor van lehetoség a felhasználó rövid azonosítójának a szerkesztésére,amit a bejelentkezéskor a felhasználónév mezobe kell írni. A jelszó #1 és #2 mezok kijavítása után a Jelszó változtatás gombra kattintva lehet a jelszót módosítani. A kiválasztott jogok csak a következo bejelentkezés után lesznek érvényesek. A Supervisor felhasználó bekapcsolásakor az adott felhasználó másnak és magának is bármely jogot megadhatja. Azokat az osztályokat, ahol dolgozni szükséges az Osztályok panelen lehet bekapcsolni. A részletes jogok beállításakor rá kell állni a megfelelo osztályra és a Jogosultságok módosít gombra kell kattintani. Ekkor egy újabb képernyo jelenik meg:

17 Szótárak 14 Ezen a képernyon van lehetoség az osztályos jogok beállítására. A Szerzodéstípus panelen lehet beállítani azokat a szerzodéstípusokat, amelyeket a felhasználó láthat (pl. ne lássa a megbízási szerzodéseket). Azokat a szerzodéstípusokat kell bekapcsolni, amelyeket szeretnénk, hogy lásson a felhasználó. 2.6 Kulcsszó-fa A kulcsszó-fa segítségével részletesebb kulcsszó rögzítés és keresésre van lehetoség.

18 15 IKTAT 1.30 A Felvitel gombbal az aktuális elemen belül jön létre egy újabb leágazás. A Módosítás gombra a kiválasztott elemet lehet módosítani. A Törlés gombbal a kiválasztott elem törölheto, ha az elemen belül nincs más elem. 2.7 Egyéb törzsek A Törzsek/Egyéb törzsek menüpontban érheto el.

19 Szótárak 16 Fobb rögzítheto adatok: Érkezési mód Raktárak Selejtezési idok Szerzodésfajták A képernyo tetején látható legördülo listában lehet kiválasztani a szerkeszteni kívánt csoportot. Ekkor a táblázatban megjelennek az adott csoporthoz tartozó elemek. A Felvitel gombbal lehet újat rögzíteni, a Módosítás gombbal pedig módosítani egy meglévot. 3 Iktatás 3.1 Új iktatás/szerzodés Új iktatás, szerzodés rögzítéskor eloször meg kell adni a focsoportot, amibol kiderül, hogy iktatásról vagy szerzodésrol van-e szó.

20 17 IKTAT 1.30 A Kiválaszt gombra kattintva elindul az iktatás illetve szerzodés rögzítési ablak. (Lásd: Új iktatás/iktatás módosítása illetve Új szerzodés/szerzodés módosítása) 3.2 Új iktatás/iktatás módosítása Az új iktatás a foképernyon a "+" jelre kattinva, valamint a fomenüben az Iktatás menü Iktatás rögzítése menüpontban érheto el. Eloször a focsoport rögzíto ablak jelenik meg és ennek megfeleloen jelenik meg ez az ablak. Iktatás módosításakor, ha a foképernyon kiválasztottuk azt az iktatást, amit módosítani szeretnénk, akkor a "író" ikonra kattinva lehet elindítani. Ha nem választottuk ki a módosítandó iktatást, akkor a fomenüben az Iktatás menün belül az Iktatás módosítása menüpontban lehet elindítani. Ekkor ki kell választani a módosítandó iktatást (lásd: Iktatásra ugrás). Az elso fülön van lehetoség a focsoport, alcsoport és az osztály kiválasztásra, valamint a feladó(k) és címzett(-ek) megadására. A beviteli mezok melletti nagyító ikonokra kattintva van lehetoség a törzsekben való keresésre. A Feladó, címzett mezok kitöltése: Eloször a "Belso munkahely?" mezot lehet bekattintani, amennyiben használjuk a nagyító ikont, akkor a törzsbol csak azokat az osztályokat hozza fel a rendszer, amelyek belso munkahelyek (osztályok). Ha ki van kapcsolva, akkor csak azokat, amelyek külso kapcsolatként lettek definiálva a szótáraknál. Amennyiben tudjuk az osztály, külso kapcsolat kódját, akkor azt a kék mezobe kell bevinni. Ha a rendszer megtalálja a törzsben, akkor a nevet és a címet kitölti és kiszürkíti a név és a cím mezoket. Ha üresen hagyjuk a kék mezot akkor a nevet és a címet szabadon bevitetjük. A partnerhez kapcsolódó személyt az alatta lévo fehér mezobe lehet rögzíteni. Ha ismerjük a kódját, akkor az elso mezobe kell azt beírni, ekkor automatikusan töldodik a személynév, egyéb esetben a személynév mezot kell kitölteni. Személyt keresni a törzsben a nagyító ikonra kattintva lehet. A feladót, címzettet kiírni a Kiír gombra kattintva lehet. A rendszer automatikusan 1-1 feladót és címzettet vesz fel, de lehetoség van többet is bevinni.

21 Iktatás 18 Ha ENTER-rel mozgunk az iktatásban, akkor a 2. fül automatikusan megjelenik (vagy kattintunk az Iktatás egyéb adatai fülre): A megfelelo mezoket értelemszeruen kell kitölteni. A kék színu mezoket kötelezo kitölteni. A kulcsszó mezoket úgy kell kitölteni, hogy az elso mezobe beírhatjuk a teljes kulcsszavat, a második mezobe a kulcsszó keresésre van lehetoség. Ekkor a kulcsszó elejét kell beírni, majd a legördülo gombra kell kattintani és a megfelelo kulcsszót kiválasztani. Kulcsszót kiírni a Kiír gombra kattintva lehet. A hibásan felvett kulcsszót törölni úgy lehet, hogy kiválasztjuk a megfelelo kulcsszót a táblázatban, majd a Törlés gombra kattintunk.

22 19 IKTAT 1.30 ENTER-res bevitel esetén jön a 3. ablak (vagy kattintsunk a Reakció fülre). Itt lehet rögzíteni az iktatásssal kapcsolatos történéseket a mezobe. Itt tudjuk berögzíteni a selejtezési idot, valamint amikor irattárba helyezzük az iratot, akkor be tudjuk írni az irattárba helyezés napját is. A selejtezési ido törölheto a mezo melletti "-" tartalmú gombra kattintva.

23 Iktatás 20 A Melléklet fül muködését lásd a Mellékletkezelés pontnál. Az Iratmozgás fül használatát lásd az Iratmozgás nyilvántartás pontnál. Az iktatást eltárolni a Tárol gombbal lehet. Ameddig nem kattintunk a Tárol gombra, addig az elvégzett módodítások nem tárolódnak le, tehát elvesznek!!! A Mégsem gombra kattintva a az elvégzett változtatások nyom nélkül eltünnek. Vissza nem állíthatók!!! A Nyomtatás gombbal lehetoség van az iktatás teljes tartalmának a nyomtatására. 3.3 Új szerzodés/szerzodés módosítása A funkció részben megegyezik a az új iktatás/iktatás módosítása funkcióban látottakra. PÁLYÁZAT VÉLEMÉNYEZÉS: Van lehetoség a szerzodés tervezet adatait rögzíteni, valamint a véleményezok véleményeit (pénzügy, kontrolling, szakmai vélemény).

24 21 IKTAT 1.30 A kész szerzodés adatai a Szerzodés adatai és a Szerzodés egyéb adatai fülön rögzíthetok.

25 Iktatás 22 TELJESÍTÉSEK: A Teljesítések fülre rögzíthetok a szerzodéshez tartozó számlák adatai. Be kell írni a számlaszámot, a számla teljesítését, fizetési módját, számla keltét, számla fizetési határidejét és a számla végösszegét is. Az Igazolta mezoben kell kiválasztani a számlát igazoló személyt. A számlát berögzíteni a Kiír gombbal lehet. A tévesen rögzített számlát a számla sorának kiválasztása után a Törlés gombbal lehet. MELLÉKLET: A Melléklet fül muködését lásd a Mellékletkezelés pontnál. IRATMOZGÁS: Az iratmozgás fül használatát lásd az Iratmozgás nyilvántartás pontnál. TÁROLÁS: A képernyo alján be lehet állítani a szerzodés állapotát. Ez statisztikai célokat szolgál (pl. véleményezés, kész szerzodés, lejárt szerzodés). 3.4 Iratmozgás nyilvántartás Az aktuális irat mozgását láthatjuk ezen a képernyon:

26 23 IKTAT 1.30 Amennyiben egy irat határidejét módosítani szeretnénk, akkor a Határido módosítás gombra kattintva és megadta az új határidot, erre is lehetoségünk van. Az anyagok kiadását és visszavételét lásd a Postakönyv rögzítése funkcióban. 3.5 Mellékletkezelés A szerzodéshez a számítógépen tárolt dokumentumok mellékletként fuzhetok. Erre a Melléklet fülön van lehetoség.

27 Iktatás 24 Új melléklet esetén be kell állítani a melléklet típusát (pl. Kontrolling, pénzügyi, szakmai szakvélemény, elotanulmény, végleges szerzodés), a megnevezést. TÁROLT MELLÉKLET HOZZÁRENDELÉS: Ki kell választani a dokumentumot a "..." gombra kattintva. A Kiír gombra a dokumentum bekerül a nyilvántartásba és megjelenik a táblázatba. A Frissítés gombbal az adatbázisban szereplo melléklet frissítheto a számítógéprol. FIGYELEM: A frissítést csak azon a gépet lehet elvégezni, ahol az eredeti melléklet is megadásra került. A file-nak ugyanott kell lennie, mint az elso esetben. MELLÉKLET DIGITALIZÁLÁS (csak edokumentum modul esetén): Rá kell kattintani a Digitalizál gombra, amikor megjelenik egy ablak, ahol látszik a digitalizálás folyamata. Lapadagolós scanner esetén a következo lapok behúzása automatikus. Amennyiben a beolvasást folytatni akarjuk, akkor a Befejezte a digitalizálást? kérdésre a Nem gombra kell kattintani. Befejezés után záródik az ablak. A Kiír gombra a dokumentum bekerül a nyilvántartásba és megjelenik a táblázatba. A már eltárolt mellékletet a Törlés gombbal lehet kitörölni. A Megtekint gombbal a melléklet megjelenítheto az összes munkaállomáson (nem csak ott, ahol készült). Nem digitalizált dokumentum esetén a program behívja az adott dokumentumhoz tartozó alapértelmezett nézoprogramot (pl. DOC esetén az MS Word programot). Digitalizált melléklet esetén (ha nem PDF-be olvastatunk) behívódik az edokumentum képnézo ablak. Lásd: edokumentum képnézo. A Letölt gombra kattintva a melléklet lemezre mentheto.

28 IKTAT 1.30 edokumentum képnézo DIGITALIZÁLT dokumentum esetén megjelenik az edokumentum képnézo ablak (csak edokumentum modul esetén, amennyiben nem PDF formába digitalizáljuk az anyagokat): A képernyo bal oldalán látszanak az oldalak képei. Amelyik ikonra rákattintunk az a kép fog megjelenni a nagy ablakban. A képernyo tetején lévo ikonokkal léptethetünk. Az aktuális gombbal az aktuális oldal, az Összes gombbal pedig az összes oldal nyomtatható. Nyomtatáskor eloször a nyomtatónézet ablak jelenik meg. Eredeti Nagyít Kicsinyit Oldalszél Teljes oldal Eredeti képméret Az aktuális oldal nagyítása Az aktuális oldal kicsinyítése Vízszintesen minden látszik az oldalon A teljes oldal látszik az ablakban A Bezárás gombbal zárható be az edokumentum képnézo ablak.

29 Iktatás Iktatás/szerzodés törlése Ha a foképernyon kiválasztottuk azt az iktatást, amit törölni szeretnénk, akkor a piros X ikonra kattinva lehet törölni. Ha nem választottuk ki a törlendo iktatást, akkor a fomenüben az Iktatás menün belül az Iktatás törlése menüpontban lehet elindítani. Ekkor ki kell választani a módosítandó iktatást. (lásd: Iktatásra ugrás). Beállítástól függoen vagy az összes iktatás törölheto, vagy az adott focsoporton belül az utolsó. Ha úgy van a program beállítva, hogy csak a focsoporton belüli utolsó, akkor ezt a program leellenorzi és ha nem az utolsó van kiválasztva, akkor hibaüzenetet küld. Ha nincs akadálya a törlésnek, akkor a program megkérdezi, hogy valóban törölni szeretnénk-e és ha az Igen gombra kattinunk, akkor megtörténik a törlés. A iktatásban a kitörölt iktatás helye szabadon marad. A TÖRLÉS FIZIKAI, EZÉRT UTÓLAG VISSZA NEM ÁLLÍTHATÓ!!! 3.8 Iktatókönyvben keresés A keresési lehetoségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. A különbözo füleken a megfelelo keresési feltételek állíthatók be. A Lista dátum szerint gombbal a táblázat nyomtatható dátumsorosan. A program ilyenkor az Újabb iktatás elore? opciót is figyelembe veszi! A Lista focsoportonként gombbal a táblázat nyomtatható focsoport (+alcsoport) szerinti bontásban. A program ilyenkor az Újabb iktatás elore? opciót is figyelembe veszi!

30 27 IKTAT 1.30 A nyomtatáskor alapesetben az iktatási lista nyomtatódik. Szerzodés lista akkor nyomtatódik, ha a típus választáskor a Csak szerzodések opció be van kapcsolva. A Gyorsnézet gombra kattintva a kiválasztott iktatás adatai jeleníthetok meg (de nem szerkeszthetok). A Szerkesztés gombra kattintva a kiválasztott iktatás adatai módosíthatók. A Bezárás gombra kattintva az ablak bezáródik. 3.9 Iktatásra ugrás A foképernyon az ikonsoron a jobbra mutató piros nyillal lehet elérni ezt a funkciót, valamint a fomenüben az Iktatás menüpontban az Iktatásra ugrás menüben van. CTRL+K billentyukombinációval is elohívható. Ez a képernyo jelenik meg akkor is, ha a program fomenüjében az Iktatás menüben a Iktatás módosítása, Iktatás törlése menüelemre kattintunk. A felso sorba tudjuk beírni a focsoportot, ha pontosan kitöljük, akkor a jobb oldalon megjelenik a focsoport. FIGYELEM! A FOCSOPORT MEZOT TELJESEN KI KELL TÖLTENI! A sorszám mezobe lehet beírni az iktatás belso sorszámát. Ebbe a mezobe csak számot lehet írni, de nem kell a bevezeto nullákat beírni (pl. 001 helyett nyugodtan írhatunk 1-et is). A Kiválaszt vagy a Módosít (Iktatás menü/iktatás módosítása funkció választása esetén) vagy a Törlés (Iktatás menü/iktatás törlése funkció választása esetén) a program végrehajtja a kiválasztott funkciót. A Mégsem gombra kattinva kiléphetünk a képernyobol Selejtezés A selejtezés funkciót az Iktatás fomenü Selejtezés menüpontjában találjuk. Eloször a már meglévo selejtezések listáját látjuk. Ha a táblázatban a harmadik oszlopban "F" betu van, akkor az a selejtezés lezárt, módosítani nem lehet.

31 Iktatás 28 A Felvitel gombra kattintva lehet egy új selejtezést rögzíteni. Ha egy nem lezárt selejtezésre állunk, akkor azt a Módosítás gombra kattintva lehet szerkeszteni. A nyitott és a lezárt selejtezésekrol listát a Selejtlista gombra kattintva lehet nyomtatni. Eloször egy ablakban meg kell adni a listaévet. Ha megadja az évet, akkor csak az adott évi selejtezendo iktatásokról nyomtat listát, ha üresen hagyjuk a mezot akkor pedig a teljes selejtlista jelenik meg. A selejtezés képernyo így néz ki:

32 29 IKTAT 1.30 A Selejtezések keresése gombra kattintva a számítógép a lejárat évébol, az irattárba helyezésbol kiszámolja, hogy mely ügyiratok selejtezhetok. Ezek látszanak a listában. Ha egy iktatást mégsem akarunk selejtezni akkor azt a listából a Törlés gombra kattintva eltüntethetjük. A Megnéz gombbal megtekintheto az iktatás és ez alapján eldöntheto, hogy akarjuk-e selejtezni. Ha ki akarunk lépni, de majd még folytatni akarjuk a selejtezést, akkor kattintsunk a Bezárás gombra. Ha le akarjuk zárni a selejtezést, akkor eloször kattintsuk be a Selejtezés zárása választógombot, majd utána kattintsunk a Bezárás gombra. Ekkor a számítógép bejegyzi az iktatásokhoz a selejtezés dátumát és tényét Focsoport melléklet táblázat Ez a képernyo a foképernyo (focsoportos) képernyorol érheto el a Mellékletek gombra kattintva.

33 Iktatás A kiválasztott mellékletet megnézni a Megnéz gombra kattintva lehet. 4 Postakönyv kezelés 4.1 Postakönyv rögzítése A Postakönyv menüben található a kimeno és bejövo postakönyv rögzítés funkció. 30

34 31 IKTAT 1.30 Ezen a képernyon van lehetoségünk rögzíteni az irat útját. Kimeno postakönyv esetén kiadjuk az iktatásból a dokumentumokat, a bejövo esetén pedig visszatesszük azokat az iktatóba. Szükséges megadni a kiadás/visszavétel azonosítóját (beállítás szerint lehet automatikus is), az átvevo/visszaadó személy nevét. Az iktatószám megadásán túl meg kell adni az átvevo osztály nevét, kiadás esetén a visszavétel határidejét is. A Kiadás gombra kattintva az anyag rögzítésre kerül. Amennyiben törölni kell, akkor rá kell állni a törlendo sorra és a Törlés gombra kattintva törölheto a tétel. Amennyiben végeztünk a rögzítéssel, úgy a Tárolás gombra kattintva a postaforgalom rögzítésre kerül. Ekkor a program megkérdezi, hogy nyomtatás legyen-e, ha igen, akkor nyomtatásra kerül a Kimeno/Bejövo postakönyv. Utólagosan a postai azonosító és az ár érték bevitelére a Postai azonosító mezo szolgál. Ekkor egy újabb ablak jelenik meg: Ezen a képernyon megadhatjuk a postai azonosítót és a feladási díjat is. 4.2 Postakönyv megtekintés Ez a funkció a Postakönyv menüben a Keresés a postakönyvben menüpont alatt található.

35 Postakönyv kezelés 32 Ezen a képernyon a postakönyv adataiban kereshetünk. A Szerkesztés gombra kattintva, amennyiben a postakönyv még nincs lezárva, szerkeszhetünk. A Nyomtatás gombra kattintva kinyomtatható a kiadás/visszavétel. 4.3 Postakönyv mozgások Ez a funkció a Postakönyv menüben a Kimeno/Bejövo postakönyv mozgások menüpont alatt található. Ezen a képernyon idorendi sorrendben láthatjük a postakönyvvi mozgásokat. A legújabb mozgások elore kerülnek. Ez a képernyo elsodlegesen arra használható, hogy a postakönyvvi mozgásokba az utólagos adatokat (postai bizonylatszám, ár) bevigyük. A Szerkesztés gombra kattintva, amennyiben a postakönyv még nincs lezárva, szerkeszhetünk. A Nyomtatás gombra kattintva kinyomtatható a kiadás/visszavétel. 5 Rendszerfunkciók 5.1 Program információk Ez a funkció a Rendszer menü Program információ bejegyzésben érheto el. A programmal kapcsolatos információkat közti a program. Pl. Program verzió, fejleszto adatai. A program tulajdonosának adati.

36 IKTAT 1.30 Program beállítások A program muködésének alapveto beállítását lehet vele ezzel a funkcióval elvégezni. A HIBÁSAN BEÁLLÍTOTT PROGRAM MUKÖDÉSÉÉRT FELELOSSÉGET NEM VÁLLALUNK!!! A PROGRAM BEÁLLÍTÁSAINAK MÓDOSÍTÁSÁT ELOBB A RENDSZERGAZDÁVAL KELL EGYEZTETNI. Az elso fülön a program alapveto beállításai érhetok el: A második fülön az alapértelmezett osztályos beállításokat lehet elvégezni:

37 Rendszerfunkciók 34 Itt beállítható a focsoport és alcsoport maszk, az iktatási szám kiírás maszkja, az egyedi sorszám hossza és az iktatás típusa. Focsoport és alcsoport maszk: A Delphi TMaskEdit komponens EditMask formátumkódjai használhatók. "!" kell az elejére és a ";1;_" kell a végére. "C" - Mármilyen karakter lehet az adott pozíción. "9" - Csak számjegy lehet az adott pozíción. Iktatás maszk szerkezete (Pl. Ü /010-IFO/2005): F - Focsoport (Ü ) S - Egyedi sorszám (010) O - Osztály rövid kódja (IFO) E - Év teljes hosszban (2005) Egyedi sorszámhossz: Ahány jegy van itt megadva, annyi hosszban elonullázza az iktatási számot. Iktatás típusa: SOROS - Az iktatás sorszáma nem függ a focsoporttól. CSOPORTOS - Focsoportszám alapján kap iktatószámot. A 3. fülön osztályonként lehet beállítani az iktatási számok szerkezetét, ha ez szükséges. 5.3 Évnyitás A Rendszer fomenü Évnyitás menüpontjában lehet az aktuális évet lezárni és az új évet megnyitni. FIGYELEM: Ilyenkor az évkiválasztónak a régi éven kell állnia. Ilyenkor a focsoportok is átmásolódnak az évek között. 5.4 Nyomtatónézet A programban az összes nyomtatáskor ez a nyomtatónézet képernyo jön be.

38 35 IKTAT 1.30 Az elso négy ikonnal az oldalak között lehet navigálni. Az ikonok közül az elso az elso oldalra ugrik, a második ikon az elozo oldalra, a harmadik ikon a következo oldalra, a negyedik ikon pedig az utolsó oldalra ugrik. A Nyomtat gombbal lehet a nyomtatást elindítani. A Nyomtatóbeállítás gomb segítségével lehet beállítani a nyomtató alapveto beállításait. A mellette lévo beviteli mezobe lehet beállítani a nyomtatni kívánt példányszámot. A mellette lévo 3 ikonnal közelíteni, távolítani lehet a szöveget. A mellette lévo 2 beviteli mezoben lehet beállítani, hogy nyomtatáskor hányadik oldaltól hányadik oldalig nyomtasson a program. Alapértelmezés szerint a nyomtatás elso ill. utolsó oldalszáma van beírva. A Bezárás gombbal lehet ezt az ablakot bezárni. 5.5 Kilépés A programból való kilépésre szolgál. A Rendszer menü/kilépés menüpontban lehet elérni, vagy a foképernyo jobb felso sarkában lévo "X" jelre kattintva lehet elindítani.

39 Rendszerfunkciók Kritikus hiba A programban eloforduló hibák esetén bejövo hibaüzenet ablak. Az esetek nagy részében az Ok gomb lenyomása után a program használata tovább folytatható. Bizonyos esetekben a program ilyenkor kilép. A hiba megnevezése és a hiba angol megnevezése sorokban lévo hibaüzeneteket fel kell írni. Amennyiben a hibaüzenet rendszeresen elofordul, vagy a program kilép, ill. a program hibásan muködik, akkor a rendszergazdát értesíteni kell. A fejlesztot a (30) telefonszámon, illetve a gyuratzf@fre .hu, gyuratzf@delphi2000.hu címen lehet értesíteni. 6 Technikai információk 6.1 Telepítés Szerver: Telepíteni kell a weboldalról a Firebird stabil 1.5 verziójú szerver változatát szolgáltatásként. Szükséges egy megosztás a szerverre. Az IKTAT.INI beállításait ezért módosítani kell ennek elérhetoségének megfeleloen. Munkaállomás: Hálózatos telepítés esetén az összes felhasználó számítógépén az alábbi muveleteket kell elvégezni: Telepíteni kell a Firebird kliens programot programot. Legegyszerubb, ha telepítjük a szerverprogramot és a telepítés során kikapcsoljuk a szerver telepítési opciót. Az aktuális telepíto megtalálható a oldalon. Javasolt a stabil 1.5 verziójú program telepítése. WinNT operációs rendszer esetén Rendszergazda jogosultság szükséges a telepítéshez! Fel kell rakni egy indítóikont az asztalra. A megosztott mappában a D2MENU.EXE programot kell

40 37 IKTAT 1.30 megadni /RUNNOW paraméterrel. Ez az ikon az aktuális éles verziót indítja el. Ezután a program indítható. A program paraméterei: /INI:INIFILENEV Ezzel a beállítással megadhatjuk, hogy a vezérlo INI file hol van. Alapértelmezésben az EXE mappában, ekkor nem kell beállítani ezt a paramétert. /GEPAZON:xx Ezt a paramétert akkor alkalmazzuk, ha van olyan paraméter, amely bizonyos gépeken eltér a többitol. Ha pl. a gépen van scanner, akkor paraméterként be kell állítani a /GEPAZON:xx (bármilyen kétjegyu szöveg, szám), és ezután kell beállítani a scanner-t, mivel ekkor a scanner használata csak az adott gépre lesz beállítva!

KÖZJEGYZŐ 1.00. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2002.12.26.

KÖZJEGYZŐ 1.00. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2002.12.26. KÖZJEGYZŐ 1.00 2002.12.26. I KÖZJEGYZŐ 1.00 Tartalomjegyzék Előszó 1 I Általános információk 2 1 DELPHI 2000 Bt... 2 2 Közjegyző rendszer... általános ismertetése 2 3 Bejelentkezés/felhasználó... váltás

Részletesebben

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 2 DELPHI 2000 Bt Alapinformációk Fejlesztõ: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u. 5. 8992 Telefon:

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 -

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 - Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-1 - Kezelési útmutató Tartalomjegyzék: Kezelési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 1 Szoftver feladata:... 2 Szoftver telepítése:... 2 Els használat:... 3

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv VII. kötet 2014.06.30. 0 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához Készítette: ÁNTSZ OTH Informatikai Főosztály (2015.) 1 Tartalomjegyzék Program elérhetősége... 3 A program felépítése... 3 Közforgalmú

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

BarAck.Net. Internetes csomagkezel. Felhasználói kézikönyv V 1.0. (2011. július 20.)

BarAck.Net. Internetes csomagkezel. Felhasználói kézikönyv V 1.0. (2011. július 20.) BarAck.Net Internetes csomagkezel Felhasználói kézikönyv V 1.0 (2011. július 20.) Tartalomjegyzék 1 Áttekintés...2 1.1 Célkitzés...2 1.2 A program felépítése...2 2 Futtatási környezet, telepítési információk...3

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is.

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is. SZOFTVERLELTÁR FREE Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen programok és alkalmazások vannak telepítve cége, vállalkozása számítógépeire, és ezekhez milyen engedélyeik,

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Angol szótár V2.0.0.0

Angol szótár V2.0.0.0 Angol szótár V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu. Internet: www.szis.hu.

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet:

Részletesebben

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (4.2)

POSZEIDON dokumentáció (4.2) POSZEIDON dokumentáció (4.2) E-mail iktatása I. MICROSOFT OUTLOOK LEVELEZŐT HASZNÁLÓKNAK ELSŐ BEJELENTKEZÉS: 1.) Az Outlook programban jobb egérgombbal kattintok valamelyik levélen. (Ha elsőre nem jelenik

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Futárjegyzék készítő program leírása

Futárjegyzék készítő program leírása Futárjegyzék készítő program leírása Ha számítógépén korlátozva vannak a felhasználói jogok, akkor kérje az önök informatikusa segítségét! A www.police.hu/futar weblapról letöltött install_1.2.4.zip fájlt

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása 1 Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása A jelszavak használatáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem informatikai és kommunikációs hálózata használatának és üzemeltetésének szabályai, abban

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

JOGSISZOFT TESZTLAPNYOMTATÓ PROGRAM. A program az egyszer elkészített teszt feladatokat eltárolja, így azok később is kinyomtathatóak.

JOGSISZOFT TESZTLAPNYOMTATÓ PROGRAM. A program az egyszer elkészített teszt feladatokat eltárolja, így azok később is kinyomtathatóak. JOGSISZOFT TESZTLAPNYOMTATÓ PROGRAM Használati utasítás A program segítségével korlátlan számú hagyományos B kategóriás tesztlap nyomtatható, valamint 2345 kérdésből tetszőleges összeállítású tematikus

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap 1. Bejelentkezés A WorCare Ügyfélkaput a www.ugyfelkapu-worcare.peas.hu címről lehet elindítani. A lap letöltődése után a Felhasználónév mezőbe a felhasználó megadott nevét kell beírni, majd ezt követően

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv CaIS integrált alkalmazáscsomag [M] rendszerekre WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv MV1 NoSQL multidimensional database and application Runtime System Project : WEB-CaIS ver 1.5 Cserpes Sajtműhely

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Kötegelt postázás felugró menü Borítékok ragszámmal: a rögzítés során lehetővé vált azonnali boríték nyomtatása, a 3 leggyakrabban használt méretben

Kötegelt postázás felugró menü Borítékok ragszámmal: a rögzítés során lehetővé vált azonnali boríték nyomtatása, a 3 leggyakrabban használt méretben Post Administrator frissítés verzió 5.0.22 Lezárva: nyitott Újdonságok, változások a Post Administrator 5.0.22-es verziójában: 2013. január 1.-től életbelépő díjszabás! Kötegelt postázás: Kötegelt postázás

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben