KÖZJEGYZŐ DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖZJEGYZŐ 1.00. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2002.12.26."

Átírás

1 KÖZJEGYZŐ

2 I KÖZJEGYZŐ 1.00 Tartalomjegyzék Előszó 1 I Általános információk 2 1 DELPHI 2000 Bt Közjegyző rendszer... általános ismertetése 2 3 Bejelentkezés/felhasználó... váltás 3 4 Főképernyő Keresések... 4 II Törzsek 6 1 Általános ismertetés Partnertörzs Szolgáltatástörzs Dolgozótörzs Egyéb törzsek III Számlázás 13 1 Új számla rögzítés Számlák keresése Stornószámla... készítése 17 4 Számla kiegyenlítés... rögzítése 17 IV Számlaforgalom átadása 18 1 Általános leírás módú átadás V Ügykönyv kezelés 19 1 Új bejegyzés... az ügykönyvbe 19 2 Ügykönyvben... keresés 21 VI Lajstrom kezelés 21 1 Új bejegyzés... a lajstromba 21 2 Lajstromban... keresés 21 VII Hitelesítési lista 22 1 Új bejegyzés... a hitelesítési listába 22 2 Hitelesítési listában... keresés 22 VIII Statisztikák 22 1 Számla statisztika Közjegyzői statisztika ÁFA statisztika... 24

3 Tartalomjegyzék II IX Rendszerfunkciók 24 1 Program információk Program beállítások Adatbázis ürítés Nyomtatónézet Kilépés Kritikus hiba II

4 1 Előszó Elérhetőség Fejlesztő: Cím: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. Telefon: Weblap: (30)

5 Általános információk 2 1 Általános információk 1.1 DELPHI 2000 Bt Fejlesztő: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u Telefon: (30) Weblap: A programrendszerrel kapcsolatos információk, frissítések, árak a weblapon keresztül érhetők el. A segítő a KÖZJEGYZŐ program 1.00 változat alapján készült. Változtatás joga fenntartva. DELPHI 2000 BT Minden jog fenntartva. Utolsó súgó, kézikönyv módosítás: december Revision Közjegyző rendszer általános ismertetése A közjegyző rendszer alkalmas a közjegyzőknél alkalmazott különböző nyilvántartások számítógépes nyilvántartására. A program kezeli az ügykönyvet, a lajstromot és a hitelesítési listát is (közös nevük megbízások). A programból a megbízásokat ki lehet számlázni, a hibás számlákhoz stornó számlát készíteni, nyilván lehet tartani a számla kiegyenlítéseket és a tartozó ügyfeleket is ki lehet statisztikázni.

6 3 KÖZJEGYZŐ Bejelentkezés/felhasználó váltás A program indulásakor ez a képernyő jelenik meg. A felső sorba kell beírni a felhasználó nevét, az alsó sorba pedig a jelszavát. A jelszó minden betűje helyett a rendszer "*" jelet tesz, hogy azt más ne láthassa. Lehetőség van az aktuális nap átírására is, ekkor a program a program futása során ezt a napot tekinti aktuális napnak. Automatikusan a rendszer a tényleges napot írja be a mezőbe. FIGYELEM: A program az itt beírt dátumból számolja a tárgyévet. TEHÁT NEM a megbízás rögzítéskor beírt dátumból jön ki a tárgyév! Ha itt 2003-ra beállítjuk a tárgyévet, akkor a dátumú megbízás esetén is 2003-as számot fog kapni a megbízás. A Belép gombra kattintva lehet bejelentkezni a rendszerbe. A Kilépés gombra kattinva a program kilép. A program futása közben a felhasználóváltás a Rendszer menüben megtalálható. Illetve gyorsan a CTRL-L billentyűkombinációval érhető el. 1.4 Főképernyő A program a bejelentkezés után a következő képernyővel fogadja a felhasználót.

7 Általános információk 4 A fontosabb funkciók nyomógombbal is elérhetők, de a bizonyos funkciók csak a menüből érhetők el. A képernyő bal alsó sarkában látszik az aktuálisan bejelentkezett felhasználó neve. 1.5 Keresések A keresési képernyő az alábbi módon néz ki a számla keresés esetén:

8 5 KÖZJEGYZŐ 1.00 A keresés úgy történik, hogy azokba a mezőkbe amiben keresni szeretnénk értékeket írunk. Amelyik mező üres, arra a mezőre a szoftver nem keres. Dátumkeresés (pl. számlázás dátuma): A dátum kereső mezőbe a dátumot, vagy az intervallumot kell megadni. Pl dátumot keres és közti dátumintervallum dátumot keres és közti dátumintervallum Számkeresés (pl. Végösszesen): Számkeresés esetén lehetőség van adott összeg, vagy összegintervallum keresésére. Pl szám keresése és közti szám keresése Szövegkeresés (pl. név): Szöveg esetén lehetőség van pontos szöveg keresésre, szövegrészkeresésre. Pontos szöveg keresése: Pontos szöveg keresése esetén pontosan a keresett kifejezést teljes hosszban be kell írni a keresőmezőbe. Figyelem: Ha a beírt szöveg nem teljesen egyezik meg az adatbázisban lévővel, akkor nem fogja megtalálni a rendszer. Pl. KOVÁCS ELEMÉR Az összes "KOVÁCS ELEMÉR"-t kikeresi. Szövegrészkeresés: Ha tartalmi keresést akarunk elvégezni, akkor a keresett kifejezés elé és mögé is "%" karaktereketet kell tenni. Ha olyan adatot keresünk, aminek az elejét ismerjük, akkor csak a keresett kifejezés végére kell "%" karaktert tenni.

9 Általános információk 6 Ha olyan adatot keresünk, aminek a végét ismerjük, akkor a keresett kifejezés elé kell "%" karaktert tenni. Pl. %KOVÁCS% Kikeresi az összes olyan adatot, amelyben előfordul a "KOVÁCS" szó. Mindegy, hogy az az elején, közepén, végén szerepel. KOVÁCS% Csak a "KOVÁCS" szóval kezdődő értékeket találja meg. %KOVÁCS Csak azokat az értékeket találja meg, aminek a végén szerepel a "KOVÁCS" szó. Számlaszám ill. megbízásszám keresés esetén az számlaszámnak ill. megbízásszámnak az év részét (xxx/2002) nem kötelező kitölteni, ha a keresett számla vagy megbízás tárgyévi. Nem tárgyévi bizonylat esetén kötelező kitölteni az évet is. A keresés a Keresés gombra kattintva kezdődik. Ekkor a táblázatban megjelennek azok a rekordok, amik megfelelnek a feltételnek. 2 Törzsek 2.1 Általános ismertetés A törzsek menü jelentősége az, hogy a programban rendszeresen előforduló azonos adatokat tárolja. Mivel ezek gyűjtve vannak, ezért nem kell minden esetben ezeket az adatokat újból berögzíteni, hanem csak ki kell jelölni és ezután a rendszer már kitölti a megfelelő mezőket. Minden törzs ablaka hasonló felépítésű. Táblázatos formában mutatja a törzselemeket, amelyek a Felvitel és Módosítás gombok használatával bővíthetők ill. javíthatók. A Felvitel és Módosítás gomb lenyomásakor megjelenő képernyőn lehet felvinni az új törzselemet ill. módosítani a kiválasztottat. Az adatokat letárolni és visszakerülni a lista képernyőre a Tárol vagy Ok gombbal lehet, a Mégsem gomb megnyomásakor a berögzített adatok elvesznek és visszakerülünk a lista képernyőre. 2.2 Partnertörzs Ez az ablak a Törzsek/Partnerek menüpontban érhető el.

10 7 KÖZJEGYZŐ 1.00 A képernyő tetején lévő mezőbe, ha beírjuk a partner nevének elejét, majd a CTRL gombot lenyomjuk, akkor a rendszer csak azokat a partnereket hozza fel, akiknek a neve megfelel a beírt értéknek. Új partnert a Felvitel gombra kattintva lehet felvinni, a Módosítás gombbal pedig a kiválasztott partner adatait módosítani. Amennyiben az ablakot a menüből hívjuk, akkor a Kiválaszt és a Mégsem gomb is az ablak bezárására szolgál. Amennyiben az ablakot a partner keresőből hívjuk (pl. számla partner keresése, ügykönyvben és a lajstromban a nagyító ikon) akkor a Kiválaszt gombra kiválasztódik az ügyfél és bezáródik az ablak; a Mégsem gomb esetén nincs partner kiválasztás, csak az ablak záródik be. Ha a Felvitel vagy a Módosítás gombra kattintunk, akkor a következő képernyő jelenik meg:

11 Törzsek 8 A kék színű mezőket kötelező kitölteni! Amennyiben készen vagyunk a rögzítéssel, akkor a Tárol gombra kattintva eltárolódik a partner összes adata és visszalépünk a partner keresés ablakra; ha Mégsem gombra kattintunk, akkor pedig tárolás nélkül visszakerülünk a partner kereső ablakba. 2.3 Szolgáltatástörzs Ez az ablak a Törzsek/Szolgáltatások menüpontban érhető el.

12 9 KÖZJEGYZŐ 1.00 Új partnert a Felvitel gombra kattintva lehet felvinni, a Módosítás gombbal pedig a kiválasztott partner adatait módosítani. Amennyiben az ablakot a menüből hívjuk, akkor a Kiválaszt és a Mégsem gomb is az ablak bezárására szolgál. Amennyiben az ablakot a partner keresőből hívjuk (pl. számla partner keresése, ügykönyvben és a lajstromban a nagyító ikon) akkor a Kiválaszt gombra kiválasztódik az ügyfél és bezáródik az ablak; a Mégsem gomb esetén nincs partner kiválasztás, csak az ablak záródik be. Ha a Felvitel vagy a Módosítás gombra kattintunk, akkor a következő képernyő jelenik meg:

13 Törzsek 10 Amennyiben a Számlázási sorrend mezőbe értéket írunk, akkor a számlázáskor ez a számlatétel annyiadik számmal fog felkerülni a számlára. (opciós lehetőség, a Program beállításokban lehet beállítani). Az összérték százalék mezőben lehet beállítani azt, hogy az addig a pillanatig a számlára írt tételek hány százaléka kerüljön értékként ebbe a tételbe. 2.4 Dolgozótörzs A programmal dolgozó adatainak a nyilvántartására szolgál.

14 11 KÖZJEGYZŐ 1.00 Új felhasználót a Felvitel gombbal lehet a rendszerbe rögzíteni, a Felvitel gomb segítségével a kiválasztott felhasználó adatai módosíthatók. A Be/kikapcsol gombbal lehet a felhasználót ki és bekapcsolni a rendszerbe. A táblázat fölötti gombokkal lehet változtatni, hogy az aktív a kilépett ill. az összes felhasználó adatait akarjuk megnézni. A Felvitel és a Módosítás gombra az alábbi képernyő jelenik meg:

15 Törzsek 12 A felvitelkor van lehetőség a felhasználó rövid azonosítójának a szerkesztésére,amit a bejelentkezéskor a felhasználónév mezőbe kell írni. A jelszó #1 és #2 mezők kijavítása után a Jelszó változtatás gombra kattintva lehet a jelszót módosítani. A kiválasztott jogok csak a következő bejelentkezés után lesznek érvényesek. A Supervisor felhasználó bekapcsolásakor az adott felhasználó másnak és magának is bármely jogot megadhatja. 2.5 Egyéb törzsek A Törzsek/Egyéb törzsek menüpontban érhető el.

16 13 KÖZJEGYZŐ 1.00 Főbb rögzíthető adatok: Áfa kódok Fizetési módok Közjegyzői csoportok Mennyiségi egységek A képernyő tetején látható legördülő listában lehet kiválasztani a szerkeszteni kívánt csoportot. Ekkor a táblázatban megjelennek az adott csoporthoz tartozó elemek. A Felvitel gombbal lehet újat rögzíteni, a Módosítás gombbal pedig módosítani egy meglévőt. 3 Számlázás 3.1 Új számla rögzítés Ez a funkció az új számlák berögzítésére ill. a már berögzített, de le nem zárt számlák módosítására szolgál.

17 Számlázás 14 Amennyiben törzsben vannak az ügyfelek nevei, akkor a Ügyfél azon melletti beviteli mezőbe írhatjuk be az ügyfél kódját, amennyiben ismerjük. Ha nem tudjuk, akkor e melletti mezőbe beírva az ügyfél nevének az elejét és lenyitva a legördülő listát, kiválaszthatjuk a megfelelő ügyfelet. Ha ez sem ismert, vagy új kódot akarunk felvinni, akkor a kis nagyító ikonra kell kattintani, ezután megjelenik a Partnertörzs ablak. Ott a kiválasztott partnert a Kiválaszt gomb megnyomásával lehet rátenni a számlára. A Mégsem gombbal pedig megszakítható a partner keresés. Amennyiben nem akarjuk használni a partnertörzset, akkor értelemszerűen ki kell tölteni a megfelelő cím adatokat. A fizetési mód kiválasztása után a fizetési határidő mező automatikusan kitöltődik. A CTRL-T vagy a képernyő második fülére kattinva lehet rögzíteni vagy módosítani a számla tételeket:

18 15 KÖZJEGYZŐ 1.00 Ezen a képernyőn lehet berögzíteni a számla tételeket. Amennyiben szolgáltatástörzsből dolgozunk, vagy automatikus a számlatételadás, akkor a szolgáltatás kódja mezőbe beírva a kódot (vagy a nagyítóval kikeresve a megfelelő szolgáltatást a szolgáltatástörzsből) vagy a megfelelő mezőket kitöltve lehet a szolgáltatást beírni. A Kiír gombbal kerül a szolgáltatás a számlára. A képernyő alsó részén automatikusan újaszámolódik a számla érték táblázat. Ha egy számlatétel nem szükséges, akkor a táblázatban a sorára állva majd a Töröl gombra kattinva lehet a számlatételt törölni a számláról. Amennyiben nem akarjuk számlarögzítést eltárolni, azt a Mégsem gombra kattinva megtehetjük. Amennyiben el akarjuk menteni a számlát, de nem akarjuk lezárni, akkor a Ok gombra kattintva ezt megtehetjük. Amennyiben le is akarjuk zárni a számlát, akkor a Számla lezárható? választógombot bekattinva (az X-nek meg kell jelennie) és az OK gombra kattintva lezáródik a számla. Megjelenik a nyomtatónézet ablak, ahol kinyomtathatjuk a számlát. FIGYELEM! A nyomtatás után a szoftver megkérdezi, hogy "Sikeres volt-e a nyomtatás?". Ha erre Igen-nel válaszolunk, akkor a számla már mégegyszer csak "Számla másolatként" nyomtatható. Tehát még mielőtt válaszolnánk a kérdésre, várjuk meg, hogy a számla összes példánya elhagyja a nyomtatót. Ha a számlán a fizetési határidő a mai nap, akkor feljön a számla kiegyenlítés rögzítése ablak, ahol rögzíthetjük a számla kiegyenlítés tényét és összegét.

19 Számlázás Számlák keresése A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. Lehetőségek: Új számla rögzítése Le nem zárt számla módosítása Számla nyomtatás (már kinyomtatott számla esetén számla másolat nyomtatás) Számla stornózás. Lásd Stornószámla készítése A számla lista nyomtatása. A Felvitel gombra lehet új számlát rögzíteni a rendszerbe. Amennyiben itt csináljuk, akkor a számla és az ügyirat, lajstrom kapcsolat nem lesz meg. Javasolt, hogy az ügyirat rögzítés vagy a lajstromba rögzítésben lévő számlázás gombbal végezzük a számlázást. A Módosítás gombbal a kiválasztott, de le nem zárt számla adatai módosíthatók. A Törlés gombbal a kiválasztott, de le nem zárt számla törölhető a rendszerből. A Stornózás gombbal a kiválasztott, lezárt számla stornózható ki. A Nyomtatás gombbal a kiválasztott, lezárt számla nyomtatható. Amennyiben már egyszer nyomtatásra került, akkor számla másolat készül. A Lista nyomtatás gombra kattinva lehet a táblázat adatait kinyomtatni nyomtatóra.

20 17 KÖZJEGYZŐ Stornószámla készítése Ez a funkció a Számlák keresése ablakban a Stornózás gombbal érhető el. Amennyiben a már elkészült számla hibás, akkor azt le kell stornózni. Ez a funkció erre szolgál. A számítógép automatikusan feltölti a stornószámla adatait, amelyeket a felhasználó szabadon módosítható. A SZÁMLÁZ! gombbal lehet elkészíteni a stornószámlát. A Mégsem gombbal a stornószámla készítés megszakítható. 3.4 Számla kiegyenlítés rögzítése A számla kiegyenlítés funkcióban van lehetőség a számlához tartozó részkiegyenlítés és tejes kiegyenítés rögzítésére.

21 Számlázás 18 A számlaszám mezőben kell megadni a számlaszámot. Tárgyév esetén elég csak a számlaszámot beírni (pl. "22"), előző évi kiegyenlítés esetén pedig "22/2002" formában kell megadni a számlaszámot. Ha a gép megtalálja a számlát, akkor felül kiírja az ismert adatokat és feltölti a kiegyenlített összeg mezőt is. Amennyiben ez nem egyezik meg a tényleges kiegyenítéssel, akkor azt javítani kell. Lehetőség van a kiegyenlítő bizonylat sorszámának a biírására is a bizonylatszám mezőbe. A kiegyenlítést eltárolni az Ok gombra kattintva lehet. 4 Számlaforgalom átadása 4.1 Általános leírás Ezzel a funkcióval a könyvelő számára lehet átadni az elkészített számlákat. A számla átadás során csak a LEZÁRT számlák kerülnek átadásra, ahol a számlázás dátuma megfelel a megadott időszaknak. Az átadás a program beállítások menüpontban beállított meghajtóra történik. Az átadás módját ugyancsak a program beállításokban lehet definiálni. Az átadási módok a következők: 1. mód (Dr. Hajós Sarolta, Keszthely) módú átadás

22 19 KÖZJEGYZŐ 1.00 Először csak az első panel jelenik meg, ahol beállítható az átadni kívánt időszak. A Feldolgoz! gombra kattinva jelenik meg a második panel, ahol látható, hogy hány számlákat fog a program a könyvelés fele feladni. Amennyiben betesszük a floppy-t a megfelelő meghajtóba, akkor kattintsunk a Másolás! gombra, ekkor a program elkészíti a a feladófile-t és átmásolja a megfelelő lemezre. Amennyiben a másolás sikeres volt, akkor bejön a harmadik panel, amely tájékoztat a másolás sikerességéről, valamint arról, hogy hogyan iratozzuk fel a floppy lemez cimkéjét. Sikertelen másolás esetén hibaüzenetet kapunk. 5 Ügykönyv kezelés 5.1 Új bejegyzés az ügykönyvbe Új ügy felvitele ill. meglévő szerkesztése esetén az alábbi képernyő jelenik meg:

23 Ügykönyv kezelés 20 Amennyiben használunk partnertörzset, akkor ki is kereshetjük a partnert, ha nem akkor a megfelelő mezők kitöltésével rögzíthetjük. A "+" gombra kattintva tudunk egy ügyfelet kiírni a megbízásra. Ha többet akarunk kiírni, akkor a kírás után kitöltjük a mezőket és újból a "+" gombra kattintunk. Törölni úgy tudunk a partnerek közül, hogy a a táblázatban ráállunk a kitörlendő partnerre és az "X" gombra kattintunk. A Számlázás gombra kattinva lehet ezt az ügyet kiszámlázni. Ekkor megjelenik a Számlázás ablak, ahol a gép automatikusan kitölti a partner adatait és a hivatkozási számot. Több partner esetén annak a partnernek akar számlázni a program, amelyik a táblázatban ki van választva. A Tárol gombra kattintva a rendszer letárolja ezt az ügyet. Amennyiben új ügyet rögzítünk, ekkor kapja meg az ügyiratszámot, amely egy új ablakban külön is megjelenik. Mégsem gomb lenyomásával az eddig szerkesztett adatok elvesznek! Amennyiben bekapcsoljuk a Zárható? opciót, majd a Tárol gombra kattintunk, akkor ez az ügy lezárásra kerül. Csak megfelelő jogosultságú felhasználó tudja ismét módosítani. Ekkor a közjegyzői statisztikában ez az ügy már lezártként szerepel.

24 21 KÖZJEGYZŐ Ügykönyvben keresés A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. A Felvitel gombbal új ügy rögzíthető. A Módosít gombra kattintva a kiválasztott ügy módosítható. Lezárt esetén csak megfelelő jogosultságú felhasználó tudja kinyitni. A Megnéz gomb segítéségével megtekinthető az ügy összes adata. Lezárt ügy esetén csak ez működik a Módosít nem. A Törlés gombbal a hibásan felvitt ügy adatai törölhetők. Csak le nem zárt ügy esetén működik. A Lista nyomtatás gombbal a táblázat nyomtatható névsorosan (betűnként külön oldalon, illetve dátum sorrendben). új ügy rögzítésére, módosítására, megnézésére (lezárt esetén csak ez működik), 6 Lajstrom kezelés 6.1 Új bejegyzés a lajstromba Lásd az Új bejegyzés az ügykönyvbe funkciónál leírtakat. 6.2 Lajstromban keresés A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található.

25 Lajstrom kezelés 22 Lásd Ügykönyvben keresés. 7 Hitelesítési lista Enter topic text here. 7.1 Új bejegyzés a hitelesítési listába Lásd az Új bejegyzés az ügykönyvbe funkciónál leírtakat. 7.2 Hitelesítési listában keresés A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. Lásd Ügykönyvben keresés. 8 Statisztikák 8.1 Számla statisztika Az időintervallumot beállítva, majd a Lekérdezés gombra kattinva kiszámítódik a kívánt statisztika. A Nyomtat gombbal a megkapott lista nyomtatható.

26 23 KÖZJEGYZŐ Közjegyzői statisztika Az időintervallumot beállítva, majd a Lekérdezés gombra kattinva kiszámítódik a kívánt statisztika. A Nyomtat gombbal a megkapott lista nyomtatható. FIGYELEM! A BEFEJEZETT ÜGYEK SZÁMÍTÁSÁHOZ LE KELL ZÁRNI AZ ÜGYEKET!!!

27 Statisztikák ÁFA statisztika Az időintervallumot beállítva, majd a Lekérdezés gombra kattinva kiszámítódik a kívánt statisztika. A Nyomtat gombbal a megkapott lista nyomtatható. 9 Rendszerfunkciók 9.1 Program információk Ez a funkció a Rendszer menü Program információ bejegyzésben érhető el. A programmal kapcsolatos információkat közti a program. Pl. Program verzió, fejlesztő adatai. A program tulajdonosának adati. 9.2 Program beállítások A program működésének alapvető beállítását lehet vele ezzel a funkcióval elvégezni. A HIBÁSAN BEÁLLÍTOTT PROGRAM MŰKÖDÉSÉÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!!!

28 25 KÖZJEGYZŐ 1.00 A PROGRAM BEÁLLÍTÁSAINAK MÓDOSÍTÁSÁT ELŐBB A RENDSZERGAZDÁVAL KELL EGYEZTETNI. 9.3 Adatbázis ürítés Ez a funkció a Rendszer menü Adatbázis ürítés menüpontjában érhető el. A programban található ÖSSZES adat ürítésére szolgál. NAGYON NAGY FIGYELEMMEL HASZNÁLJUK, MIVEL HASZNÁLATA ESETÉN A PROGRAMBAN TÁROLT ÖSSZES ADAT ELVÉSZ!!! A program ilyenkor leüríti: Számlák, kiegyenlítések Megbízások (ügykönyv, lajstrom, hitelesítés) Partnerek Felhasználótörzs Figyelem! A szolgáltatástörzs nem kerül ürítésre! 9.4 Nyomtatónézet A programban az összes nyomtatáskor ez a nyomtatónézet képernyő jön be. Az első négy ikonnal az oldalak között lehet navigálni. Az ikonok közül az első az első oldalra ugrik, a második ikon az előző oldalra, a harmadik ikon a

29 Rendszerfunkciók 26 következő oldalra, a negyedik ikon pedig az utolsó oldalra ugrik. A Nyomtat gombbal lehet a nyomtatást elindítani. FIGYELEM! SZÁMLA NYOMTATÁS UTÁN A PROGRAM MEGKÉRDEZI, HOGY SIKERES VOLT-E A NYOMTATÁS? AMENNYIBEN IGENNEL VÁLASZOL, ATTÓL KEZDVE EREDETI SZÁMLA MÁR NEM NYOMTATHATÓ, CSAK SZÁMLA MÁSOLAT. ÍGY MIELŐTT A FELTETT KÉRDÉSRE VÁLASZOLNA, KÉREM VÁRJA MEG, HOGY A NYOMTATÁS TÉNYLEGESEN BEFEJEZŐDJÖN!!! A Nyomtatóbeállítás gomb segítségével lehet beállítani a nyomtató alapvető beállításait. A mellette lévő beviteli mezőbe lehet beállítani a nyomtatni kívánt példányszámot. FIGYELEM! SZÁMLA NYOMTATÁSKOR INDIGÓS LEPORELLÓ ESETÉN 1-RE, A4 LAP ESETÉN PEDIG 3-RA KELL ÁLLÍTANI! A mellette lévő 3 ikonnal közelíteni, távolítani lehet a szöveget. A mellette lévő 2 beviteli mezőben lehet beállítani, hogy nyomtatáskor hányadik oldaltól hányadik oldalig nyomtasson a program. Alapértelmezés szerint a nyomtatás első ill. utolsó oldalszáma van beírva. A Bezárás gombbal lehet ezt az ablakot bezárni. 9.5 Kilépés A programból való kilépésre szolgál. A Rendszer menü/kilépés menüpontban lehet elérni, vagy a főképernyő jobb felső sarkában lévő "X" jelre kattintva lehet elindítani. 9.6 Kritikus hiba A programban előforduló hibák esetén bejövő hibaüzenet ablak. Az esetek nagy részében az Ok

30 27 KÖZJEGYZŐ 1.00 gomb lenyomása után a program használata tovább folytatható. Bizonyos esetekben a program ilyenkor kilép. A hiba megnevezése és a hiba angol megnevezése sorokban lévő hibaüzeneteket fel kell írni. Amennyiben a hibaüzenet rendszeresen előfordul, vagy a program kilép, ill. a program hibásan működik, akkor a rendszergazdát értesíteni kell.

A programrendszerrel kapcsolatos információk, frissítések, árak a www.delphi2000.hu/hsleltar weblapon keresztül érhetõk el.

A programrendszerrel kapcsolatos információk, frissítések, árak a www.delphi2000.hu/hsleltar weblapon keresztül érhetõk el. DELPHI2000 Fejlesztõ: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Zalaegerszeg Kinizsi u. 80/E fsz. 2. 8900 Telefon: (30) 286-7916 E-Mail: gyuratzf@delphi2000.hu gyuratzf@freemail.hu

Részletesebben

Tartalom Beállítások... 4 Törzsadatok... 10

Tartalom Beállítások... 4 Törzsadatok... 10 Tartalom Bejelentkezési képernyő... 3 Felhasználónév és jelszó... 3 Jogosultságok... 3 Főképernyő... 3 Munkaképernyő... 3 Státuszsor... 4 Beállítások... 4 Cégbeállítások... 4 Adatok... 4 Logó... 4 Cégparaméterek...

Részletesebben

Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató

Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató Scroll Számlázás 3.0 verzió Kezelési Útmutató Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 2 Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 3 Tartalom TARTALOM... 3 BEVEZETŐ... 5 FŐ ABLAK... 6 A PROGRAM MENÜRENDSZERE... 6 1. TÖRZSADATOK...

Részletesebben

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve.

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő Számlázó és készletkezelő rendszer Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 1 1 Regisztráció... 6 1.1 Regisztráció

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

[KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Post Administrator. Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer. Canlu Software. utolsó módosítás: 2010.11.

[KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Post Administrator. Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer. Canlu Software. utolsó módosítás: 2010.11. 2010 Canlu Software utolsó módosítás: 2010.11.02 Post Administrator Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer [KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Kezelési kézikönyv a Canlu Software - Post Administrator

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Számlázás és készletnyilvántartás 1.

Tartalomjegyzék. Számlázás és készletnyilvántartás 1. Számlázás és készletnyilvántartás 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 1. A program futtatásának feltételei...2 1.1. Számítógép típusa...2 1.2. Operációs rendszer...2 1.3. Nyomtató típusa...2 1.4. A

Részletesebben

Sirokkó számlázó Verzió: 4.83

Sirokkó számlázó Verzió: 4.83 Sirokkó számlázó Verzió: 4.83 Cím: 8200 Veszprém, Sorompú u.12 fszt. 2. Telefon:88/580-371, Fax:88/580-372 Internet: www.globo.hu, info@globo.hu Sirokkó számlázó... 1 Verzió: 4.83... 1 Program használata:...

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték Társasház kezelő szoftver Felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Telepítési útmutató... 5 Telepítés Windows 8/Windows 8.1 rendszerre... 6

Részletesebben

MENZAPROGRAM (PZS-MENZA) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Verzió: 2014/12

MENZAPROGRAM (PZS-MENZA) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Verzió: 2014/12 MENZAPROGRAM (PZS-MENZA) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Verzió: 2014/12 Tartalomjegyzék Üdvözlöm!... 4 A Rendszer működése részletesen.... 6 A rendszer funkcióinak a leírása.... 8 Karbantartás... 8 Indexelés...

Részletesebben

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés)

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés) CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés) Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.31. CompuTREND 1117 Budapest, Fehérvári út 84/A 06 (1) 353-96-50

Részletesebben

Infotéka Cash kézikönyv. 2008... Infotéka Kft.

Infotéka Cash kézikönyv. 2008... Infotéka Kft. Infotéka Cash kézikönyv I Cash 2000 Tartalomjegyzék 2 Fejezet I Kezdő lépések 1 A program telepítése... 2 2 Cég létrehozás,... nyitás, cég törlése 7 3 regisztrálás... 10 4 Évnyitás... 12 15 Fejezet II

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

AHS CashMan Lite és Pro WEB www.ambrits.hu

AHS CashMan Lite és Pro WEB www.ambrits.hu POSTACÍM: 9400 Sopron Frankenburg u. 2/E. TELEFON +36 20 961-4011 FAX +36 99 523-533 EMAIL ambrits@ambrits.hu info@ambrits.hu AHS CashMan Lite és Pro WEB www.ambrits.hu módszertani útmutató 1.0 AMBRITS

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul UFO-SOFT v3.0 Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul Felhasználói kézikönyv 2014. 01. 07. UFO-Tech Kft. UFO-SOFT v3.0 Felhasználói kézikönyv 1 / 39 Tartalomjegyzék 1. A programról

Részletesebben

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap:

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap: Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax Kft. A könyv készítése

Részletesebben

MetalSys Integrált Információs rendszer. Felhasználói kézikönyv

MetalSys Integrált Információs rendszer. Felhasználói kézikönyv MetalSys Integrált Információs rendszer Felhasználói kézikönyv MetalSoft 2001-2014 - 2 Felhasználói kézikönyv 1 A programról általában A MetalSys Integrált Információs Rendszer (továbbiakban: MetalSys)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA IKTATÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.03.12. Szoftver verzió: v12.2.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA IKTATÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.03.12. Szoftver verzió: v12.2.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA IKTATÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.03.12. Szoftver verzió: v12.2.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással 1 / 46 Tartalomjegyzék 1 Általános ismertető...4 1.1 Általános

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV NOBO VIR ÜGYVITELI SZOFTVER KEZELÉSÉHEZ Felhasználói Kézikönyv készült a NOBONET Kft. részéről, útmutató segédanyagként. Főbb funkciók: Rendelések felvétele, azok alapján számla

Részletesebben

(a 23/2014 (VI.30) NGM rendelet alapján)

(a 23/2014 (VI.30) NGM rendelet alapján) (a 23/2014 (VI.30) NGM rendelet alapján) 2014.08.20. 1. oldal Ezt a dokumentációt és a későbbi kiegészítéseket, módosításokat az ezen számlázó programmal kibocsátott számlákban áthárított adó megállapításához

Részletesebben

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R E N D E L Ő I A D M I N I S Z T R Á C I Ó S P R O G R A M K I E G É S Z Í T É S S Z Á M L Á Z Á S I M O D U L K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

Részletesebben

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal Számla Kezelési kézikönyv Tartalomjegyzék: Általános ismertető... 2 Törzsadatok áttekintése... 4 Anyagtörzs... 7 Partnertörzs... 7 Számlázás... 9 Számla stornó...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA POSTÁZÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.06.18. Szoftver verzió: v12.1.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA POSTÁZÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.06.18. Szoftver verzió: v12.1.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ WINPA POSTÁZÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2015.06.18. Szoftver verzió: v12.1.0 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással 1 / 94 Tartalomjegyzék 1 Általános ismertető...6 2 A program

Részletesebben

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szolgáltatói számlázó Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 273-3310 5 273-3311 Mobil (20) 934-0661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET: http:/

Részletesebben

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv JUTA-Soft Computer 1112. Budaörsi út 45. Tel.: 309-2633,309-2600/1189 Fax: 319-3136, Mobil: 06 (30) 9449-668 E-mail : zuber@juta-soft.hu JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Számla és Kulcs-Számla PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Számla és Kulcs-Számla PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Számla és Kulcs-Számla PLUSZ - Első kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben