Csoportos felhatalmazások kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Csoportos felhatalmazások kezelése a Raiffeisen Expressz programban"

Átírás

1 Csoportos felhatalmazások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos felhatalmazások 1 A Raiffeisen Expressz program ezen moduljának keretében lehetővé válik a csoportos beszedési megbízásokhoz tartozó felhatalmazás-üzenetek fogadására, exportálására, importálására, majd minősítés után a felhatalmazás-üzenetek visszaküldésére. A funkció a Megbízások menü Csoportos felhatalmazások pontján keresztül, vagy a gombra kattintva érhető el. A felhatalmazási folyamat áttekintése A funkció kezelésének részletes ismertetése előtt célszerű röviden áttekinteni a felhatalmazási folyamat egész rendszerét, mivel ez feltétlenül szükséges a funkció működésének megértéséhez. Az alábbi ábra szemlélteti egy új felhatalmazás-üzenet útját a fogyasztótól (kötelezett) a szolgáltatóig (beszedő). INDÍTÓ Kötelezett bankja 1. FELHBE 2. FELHAC 6. FELHOK GIRO rendszer 3. FELHKI 4. FELHAP 5. FELHNA FOGADÓ Beszedõ bankja 3. FELHKI 5. FELHNA 4. FELHAP Fogyasztó Felhatalmazás bizonylat (papír) Szolgáltató A rendszerben kezelt felhatalmazások a kötelezettektől (fogyasztók) származnak. Ha valaki úgy dönt, hogy valamilyen rendszeres díjfizetési kötelezettségét a banki folyószámlájáról kívánja kiegyenlíteni, s ezért felhatalmazni kívánja a bankját, hogy a folyószámlájáról rendszeresen átutalja az aktuális összeget, ezt a felhatalmazást két helyen jelentheti be: vagy a saját számlavezető bankjánál, vagy az érintett szolgáltatónál. A felhatalmazásokat azonban csak a kötelezett számlavezető bankja indíthatja, ezért ha a kötelezett a szolgáltatónak adja be a felhatalmazást, akkor a szolgáltató - a számítógépes rendszer hatókörén kívül - postán elküldi a felhatalmazó dokumentumot a kötelezett bankjának, és a számítógépes közvetítőrendszerben a felhatalmazó üzenetet ilyenkor is a kötelezett bankja indítja. A teljes felhatalmazási folyamatban az alábbi üzenetek szerepelnek: FELHBE - A kötelezett bankja beküldi a felhatalmazások adatait a közvetítőrendszerbe. FELHAC - A közvetítőrendszer visszajelzi a felhatalmazások vételének és formai ellenőrzésének eredményét. FELHKI - A közvetítőrendszer továbbítja a felhatalmazások adatait a szolgáltatókhoz, azok számlavezető bankján keresztül.

2 Csoportos felhatalmazások 2 FELHAP - A szolgáltató a bankján keresztül visszaigazolja a felhatalmazások feldolgozását a közvetítőrendszernek. FELHNA - A közvetítőrendszer visszajelzi a FELHAP visszaigazolások vételének és formai ellenőrzésének eredményét. FELHOK - A közvetítőrendszer továbbítja a FELHAP visszaigazolásokat a kötelezett bankjának. Az ábrán látható, hogy a Szolgáltatóhoz Bankunkon keresztül két üzenet érkezik (3. FELHKI és 5. FELHNA), míg Bankunk egy üzenetet (4.FELHAP) vár a Szolgáltatótól. Ezek adatszerkezete megegyezik a GIRO rendszerben definiált formátummal, melyet a melléklet tartalmaz. A fenti üzenetcsere támogatására szolgál a Raiffeisen Expressz jelen funkciója. Attól függően, hogy a felhatalmazás üzenetek feldolgozása mennyire automatizáltan történik az Ügyfelünk saját rendszerében, a funkciója kétfajta üzemmódban használható: Saját adatbázishasználat nélkül. Használata akkor célszerű, ha az Ügyfél a felhatalmazás-üzeneteket teljes mértékben képes feldolgozni a saját rendszerében és ezért a Raiffeisen Expressz programot kizárólag csak a FELHKI és FELHNA üzenetek lekérdezésére, valamint a saját rendszerben előállított FELHAP üzenetek bankba küldésére használja. Ebben az esetben a letöltött felhatalmazások nem olvasódnak be a funkció saját adatbázisába. A funkció csak egy Import munkalapot tartalmaz, ahol beolvashatók az Ügyfél saját rendszerében előállított FELHAP üzenetek, majd a Postaládába helyezve a bankba küldhetők. Saját adatbázist használva. Ha az ügyfél nem rendelkezik a felhatalmazások feldolgozására képes saját rendszerrel, a Raiffeisen Expressz ezen funkciójában lehetővé válik a felhatalmazás üzenetek kézi feldolgozása. Ekkor az érkezett felhatalmazásokat a program automatikusan beolvassa saját adatbázisába. Ebben az esetben a négy munkalapból áll a funkció: Változás lap, ahová a frissen letöltött felhatalmazás üzenetek kerülnek. Ezen a lapon lehet minősíteni (elfogadni vagy visszautasítani) a felhatalmazásokat, majd a csomagoláshoz hasonló módon előállítani a bankba visszaküldendő FELHAP üzeneteket. Import lap, ahol az egyes felhatalmazás üzenetek olvashatók be. Export lap, ahol az összeállított FELHAP állományok másolhatók ki a programból, valamint az aktív állapotú felhatalmazás állomány nyerhető ki, FELHKI állomány formájában. Felhatalmazások lap, amely a meglévő felhatalmazások áttekintésére szolgál. Ezen a lapon található adatbázisban gyűlik az összes feldolgozott felhatalmazás, amelyek itt különböző szempontok szerint leválogathatók. Megjegyzés: A fenti két üzemmód között váltani a jobb egérgombra kattintás hatására feldobódó kis menü megfelelő pontjának bejelölésével lehet. A megfelelő üzemmódot a telepítés után azonnal célszerű beállítani, mivel az üzemmódok közti váltás később adatvesztést okozhat a funkció adatbázisában. A megfelelő üzemmód kiválasztását követően az alkalmazáshoz ki kell lépni a funkcióból és vissza.

3 Csoportos felhatalmazások 3 Felhatalmazás üzenetek fogadása A felhatalmazás üzenetek (FELHKI, FELHNA) lekérdezésére nincs külön funkció, ezen üzenetek - feltéve természetesen, ha vannak az adott ügyfélnek szólók - egy banki kapcsolatfelvétel során (pl. egy információ-lekérdezés, vagy utaláscsomag bankba küldése) automatikusan letöltődnek az Ügyféloldalra, ahol a DATA\FELHAT\<BESZEDŐAZONOSÍTÓ> könyvtárban automatikusan eltárolódnak, valamint a Postaláda ablakba is bejegyződnek. Változás lap A bankból érkező felhatalmazás üzenet (FELHKI) tételei a Változás lap Érkezett felhatalmazások ablakába kerülnek bejegyzésre. Bal oldali űrlapon látszódnak a felhatalmazás részletes adatai.

4 Csoportos felhatalmazások 4 A baloldali űrlapon a felhatalmazás adatai közül két mező értéke változtatható meg: Az Érv. kezdete mező értékének módosításával tájékoztatható a kötelezett bankja az első díjlehívás várható időpontjáról. A legalsó, Státusz mező értékének módosításával kell az adott tételt minősíteni, azaz elfogadni vagy visszautasítani a felhatalmazást. A fenti mező alapértelmezett értéke a korábban feldolgozott felhatalmazások alapján határozódik meg, azaz ha pl. egy olyan törlő felhatalmazás érkezik, amihez nem tartozik korábbi, elfogadott felhatalmazás, akkor az alapértelmezett érték: "13 - Visszautasítva, mert nem létezőt töröltek". Megjegyzés: A Státusz mező értéke kézzel minden esetben felülbírálható, de ez a program adatbázisában inkonzisztenciákat okozhat. Az érkezett felhatalmazások visszaigazolásához a következőket kell tenni: 1. Ha mint szolgáltató több GIRO-azonosítóval is rendelkezik, elsőként a "Szolgáltató Azonosítója" mezőben válassza ki azt az azonosítót, amelyhez tartozó felhatalmazásokat meg kívánja jeleníteni. 2. Az "Érkezett felhatalmazások" mezőben válassza ki a kívánt felhatalmazást a megfelelő sorra kattintással. Egyszerre több felhatalmazást is kijelölhet. 3. Ha módosítani kíván az első díjlehívás várható idején, az Érv. kezdete mezőben ezt beállíthatja. 4. Állítsa be a felhatalmazás státuszát a Státusz mező megfelelő értékének kiválasztásával, majd folytassa a lépéseket a 2. ponttól, míg az összes felhatalmazás sorra nem került. 5. A gombok segítségével helyezze be a felhatalmazásokat egy FELHAP csomagba. A forint utalások becsomagolásánál ismertetett módon ezek a gombok szolgálnak a kijelölt, vagy az összes tétel csomagba helyezésére, kivételére a csomagból. 6. Ha nem kíván több felhatalmazást a FELHAP csomagba helyezni, a gomb segítségével küldje át a csomagot a Postaládába, ahonnan majd az gomb segítségével az a bankba küldhető. Megjegyzés: Az összeállított FELHAP csomagokat a bankba küldés előtt nem kell elektronikus aláírással ellátni. A Változás lap további funkciói: Egyszerre több FELHAP csomagot is létrehozhat és kezelhet az gomb segítségével. Az egyes csomagok között váltani a FELHAP csomag azonosítója mögötti kis nyílra kattintás után megjelenő listából történő választással lehet. A két gomb segítségével az érkezett felhatalmazások, vagy egy FELHAP csomag tartalma nyomtatható. A gomb az érkezett felhatalmazások közül a kijelölt tételek törlésére szolgál. Kérjük, megfelelő körültekintéssel használják, mivel a törlés később már nem vonható vissza. Az gomb hatására egy táblázat jelenik meg, amelyben az eddig érkezett, illetve bankba küldött üzenetek láthatók főbb adataikkal együtt.

5 Csoportos felhatalmazások 5 A Típus mező egyes értékeinek jelentése: FHKI - vonalon érkezett FELHKI üzenet FHKI-I - importból származó FELHKI üzenet FHAP - vonalon bankba küldött FELHAP üzenet FHAP-X- exportált FELHAP üzenet FHNA - vonalon érkezett FELHNA üzenet Import lap Ez a lap a különböző felhatalmazás üzenetek importálására szolgál. A megbízások beolvasásához az alábbiakat kell tenni: 1. A "Kódlap" mezőben válassza ki az importálandó állományban alkalmazott kódlapot. Alapértelmezett a 852-es kódlap.

6 Csoportos felhatalmazások 6 2. Kattintson az gombra, majd a megjelenő ablakban válassza ki a beolvasandó állomány típusát, majd magát az állományt, végül kattintson az gombra. Hatására megtörténik az importálás. 3. A gombra kattintva importálás nélkül visszaléphet az előző ablakra. Az importálás során, ha a program hibát talál, azokat megjeleníti a képernyőn. Ha voltak jó tételek is, a gombra kattintva azok megjeleníthetők, illetve tovább feldolgozhatók. A gombra kattintva újra a hibalista jelenik meg. A gombra kattintva a hibalista kinyomtatható. A három különböző üzenettípus beolvasása a következőt jelenti: FELHKI üzenet importálása megfelel annak, mintha telefonvonalon keresztül érkezett volna a felhatalmazás üzenet, a beolvasott felhatalmazások a gombra kattintva átkerülnek a Változás lapra, míg az gombra kattintva az import törölhető. FELHAP üzenet beolvasása annak felel meg, mintha kézzel végezte volna el a felhatalmazás tételek minősítését (elfogadását/visszautasítását). Ekkor a gombra kattintva a FELHAP csomag átkerül a Változás lapra, ahol még további tételekkel bővíthető a bankba küldés előtt. A FELHAP üzenet közvetlenül is a Postaládába helyezhető a gombra kattintva. FELHNA üzenet importálása az üzenet telefonvonalon keresztüli fogadását helyettesíti, azzal egyenértékűen állítja a Felhatalmazás lapon szereplő tételek FELHNA mezőjének értékét. A sikeres import után kattointson a gombra. Export lap Ezen a lapon két különböző exportálási művelet hajtható végre, attól függően, hogy az "Export adata" mezőben mit választ: A Változás lapon kézzel előállított FELHAP üzeneteket lehet egy állományba kimásolni, ha itt bejelöli az "Egy FELHAP csomag" mezőt, majd kiválasztja az exportálandó csomagot.

7 Csoportos felhatalmazások 7 A program által kezelt felhatalmazás-állomány Elfogadott és Aktív állapotú tételeit egy szabványos FELHKI üzenete exportálni, ha "Az aktív felhatalmazás állomány" pontot jelöli be. A fenti kiválasztás hatására a képernyőn megjelennek a kimásolandó tételek. Az export tényleges megtörténtéhez kattintson az gombra, majd a megjelenő ablakban adja meg a fájl nevét és elérési útvonalát, végül kattintson a gombra. Ha az exportálás befejeződött, a program ezt "Az export fájl elkészült!" üzenettel jelzi. Felhatalmazások lap Ez a lap szolgál a teljes felhatalmazás állomány tárolására. Az itt látható adatbázisba bekerül az összes olyan felhatalmazás, amelyre egy FELHAP csomagban a választ visszaküldték a bankba, vagy a FELHAP csomagot exportálták a programból. Minden megválaszolt FELHKI tétel új rekord (új sor). A jobb oldal tetején lévő jelölődobozok segítségével lehet beállítani, hogy mely típusú és státuszú felhatalmazások jelenjenek meg a jobb alsó táblázatban. A táblázat kijelölt sorának megfelelő felhatalmazás adatai látszódnak részletesebben a bal oldali űrlapon.

8 A megjelenített felhatalmazásokat ennek megfelelően szűkíteni lehet: 1. Típus alapján: Új - Új felhatalmazás. Csoportos felhatalmazások 8 Módosítás - Módosító felhatalmazás, amely lehet értékhatár (Limit), vagy érvényesség (Dátum) módosítás, esetleg mindkettő egyszerre. Törlés - A felhatalmazás visszavonása. 2. Státusz alapján: Elfogadott - A FELHAP csomagban elfogadták a felhatalmazást. Ezt a státuszt csak addig tartja meg, míg esedékessé nem válik, akkor ugyanis átvált Aktívra. Visszautasított - Valamilyen ok miatt visszautasították a felhatalmazást. Ekkor tovább szűkíthető a megjelenített felhatalmazások köre egy hibatípusra, ha a Hiba mezőt bejelöli, majd az adott hibakódot kiválasztja. Aktív - Ha elérkezik egy tétel érvényességének kezdete, státusza átvált Elfogadottról Aktívra. Módosított - Ha egy tételt módosítanak, az eredeti tétel állapota Módosított lesz, míg a módosítás Aktívvá válik. Törölt - A felhatalmazást törölték. Az egyes szűrési feltételek között ÉS kapcsolat van, tehát legalább egy szűrődobozt be kell jelölni a Típus és a Státusz mezőkben is. Megjegyzés: A program a dátumfüggő státuszállításokat (pl. Elfogadottról Aktívra) a Csoportos felhatalmazások funkció indításakor végzi el. A státuszok változásának ennél részletesebb leírását táblázatos formában a melléklet tartalmazza. További funkciók: A gomb segítségével az éppen megjelenített felhatalmazások nyomtathatók. A gomb a megjelenített felhatalmazások közül a kijelölt tételek törlésére szolgál. A felhatalmazásokat tartalmazó táblázat tetszőleges mezője szerint átrendezhető a megfelelő oszlop fejlécére kattintva. A fejléc sötét színe jelöli azt a mezőt, amelyik szerint rendezett a táblázat. A jobb egérgombra kattintás hatására megjelenő menü "Keresés fogyasztó azonosító alapján" pontja segítségével rá lehet keresni egy adott felhatalmazásra. A megjelenő ablakba írja be az azonosítót (elegendő lehet az elejét), majd a gombra kattintva a program megjeleníti az első olyan tételt, melynek az azonosítója a megadott értékkel kezdődik.

9 Melléklet - A felhatalmazások státuszának változása Csoportos felhatalmazások 9 Normális működés - Az érkezett felhatalmazások minősítő státusza a Felhatalmazások lapon található adatbázis pillanatnyi állapota alapján értelmezhető értéket kapja. Felhatalma zás típusa FELHAPBAN Bejegyzés státusza Új Visszautasítva Visszautasított --- További események Elfogadva Elfogadott Ha esedékes lesz (T117mező) átvált Aktívra a státusz. Ha eljön az érvényesség végének ideje, átvált Töröltre a státusz. Módosítás Visszautasítva Visszautasított --- Elfogadva Elfogadott Ha esedékes lesz (T117mező) átvált Aktívra a státusz és ezzel együtt, ha van korábbi Aktív státuszú Új vagy Módosítás tétel, az átvált Módosítottra. Ha eljön a módosítás érvényesség végének ideje, átvált Töröltre a státusz. Törlés Visszautasítva Visszautasított ---- Elfogadva Elfogadott Ha esedékes lesz (T117mező) a státusz nem változik, de ha van korábbi Aktív státuszú Új vagy Módosítás tétel, az átvált Töröltre. "Nem normális működés" Az érkezett felhatalmazások minősítő státusza NEM a Felhatalmazások lapon található adatbázis pillanatnyi állapota alapján értelmezhető értéket kapja, hanem ez az értéket felülbírálták. Felhatalma zás típusa FELHAPBAN Új Elfogadva, pedig már van egy Aktív státuszú Új, vagy Módosítás tétel Módosítás Elfogadva, pedig nincs Aktív Új vagy Módosítás tétel Törlés Elfogadva, pedig nincs Aktív Új vagy Módosítás tétel Bejegyzés státusza Elfogadott Elfogadott Elfogadott További események Úgy kezeljük, mintha módosítás jönne, azaz ha esedékes lesz (T117mező), átvált Aktívra a státusz, és ezzel együtt, ha van korábbi Aktív státuszú Új vagy Módosítás tétel, az átvált Módosítottra. Úgy kezeljük, mintha új felhatalmazás jönne, azaz ha esedékes lesz, átvált Aktívra a státusz. Ha esedékes lesz a státusz átvált Töröltre, és ha ekkor van Aktív státuszú Új vagy Módosítás tétel, az átvált Töröltre. Ha nincs, nem történik semmi.

Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos beszedés 1 Raiffeisen Expressz program keretében lehetőség van csoportos beszedési megbízások kézi rögzítésére, importálására

Részletesebben

CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK

CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK Felhatalmazási szabványok 1 CSOPORTOS FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK FELHATALMAZÁSI SZABVÁNYOK A felhatalmazási folyamat áttekintése Felhatalmazás bizonylat (papír) 1. FELHBE 3. FELHKI

Részletesebben

a Raiffeisen Expressz programban

a Raiffeisen Expressz programban VIBER utalások kezelése 1. VIBER átutalások kezelése a Raiffeisen Expressz programban A Raiffeisen Expressz lehetőséget biztosít VIBER utalási megbízások kézi rögzítésére, majd elektronikus aláírás után

Részletesebben

Vezetői információs rendszer kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Vezetői információs rendszer kezelése a Raiffeisen Expressz programban Vezetői információs rendszer 1 Vezetői információs rendszer kezelése a Raiffeisen Expressz programban Raiffeisen Expressz program ezen modulja az Egyéb menü Vezetői információs rendszer pontján keresztül

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban

SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban SEP megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban SEP megbízás 1 Raiffeisen Expressz program keretében lehetőség van SEP megbízások (Credit Transfer) kézi rögzítésére, importálására

Részletesebben

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Archivált tanulmányi adatok importálása Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.07.27. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 26 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Speciális kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 0953-1042 kötegelt nyomtatvány)

Speciális kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 0953-1042 kötegelt nyomtatvány) Speciális kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 0953-1042 kötegelt nyomtatvány) A speciális kötegelt nyomtatványok olyan típusú nyomtatványok, amelyek alnyomtatványai

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

HC Csoport Ügyfélkapu

HC Csoport Ügyfélkapu HC Csoport Ügyfélkapu Felhasználói útmutató Készült: 2013. augusztus 28. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Jelszóváltás... 3 Főoldal... 3 Szűrések és rendezések... 5 Bejelentés... 6 Üzenet

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Az adatbázisban lévő publikációk illetve idéző közlemények között található duplumok keresése, jelölése illetve kezelése jelentős részben

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései:

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: 1. Új / folyamatban lévő ügyek lekérdezése: 1.1. Belépés a portálra: ( a regisztrációs azonosítójával és jelszavával)

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

Bank felhasználói dokumentum Lezárva:

Bank felhasználói dokumentum Lezárva: Bank felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 BANK... 2 1.1 ALAPFOGALMAK...

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP))

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) A Kulcs-Bér 2009 programban lehetőség van az év közbeni nyugdíj adatszolgáltatáshoz szükséges, valamint az ONYF-nek beküldendő

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével 1. A vizsgált cég állományának létrehozása (II.1.2) Egyszerű Kft. 2010. évi állományának létrehozása: DigitAudit főmenü

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER 59 Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer) a Keretrendszerrel és a Gazdálkodási szakrendszerrel működik integráltan. A tájékoztató célja,

Részletesebben

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1 IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu SZERVIZ ESZKÖZKARBANTARTÁS TERVEZÉSI ÉS ELLENŐRZÉSI PROGRAM (KARBANTARTÁS-MENEDZSMENT) K é s z l e t

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Bejövő hívások kezelése a Taxawin Callback moduljával.

Bejövő hívások kezelése a Taxawin Callback moduljával. Bejövő hívások kezelése a Taxawin Callback moduljával. A Callback modul feladata bejövő és azon belül főleg a nem fogadott hívások megjelenítése önálló kliens gépeken. Segítségével a kezelők, call-centeres

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán FIGYELEM! Az ÁNYK-program legfrissebb (2.71.) verziójától már lehetőség van a nyomtatványok közvetlen feltöltésére

Részletesebben

A WEBOPAC (online elektronikus katalógus) használata. 1. Keresés az adatbázisban (összetett):

A WEBOPAC (online elektronikus katalógus) használata. 1. Keresés az adatbázisban (összetett): A WEBOPAC (online elektronikus katalógus) használata A Corvina Integrált Könyvtári Rendszer webpac rendszere alkalmas arra, hogy a távoli felhasználók is tájékozódjanak az adott könyvtár adatbázisában.

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Kérem, ismerkedjen meg a DigitAudit program AuditTeszt moduljának Adatok tesztelése menüpontjával.

Kérem, ismerkedjen meg a DigitAudit program AuditTeszt moduljának Adatok tesztelése menüpontjával. Tisztelt Felhasználó! Kérem, ismerkedjen meg a DigitAudit program AuditTeszt moduljának Adatok tesztelése menüpontjával. A program céljai: A programot azért fejlesztettük ki, hogy segítséget adjunk a nagytömegű

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

USB-Nyomtató Menedzser

USB-Nyomtató Menedzser USB-Nyomtató Menedzser Használati útmutató HU-01 BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Horizont-Alfa

Részletesebben

Integráció LadyBirddel

Integráció LadyBirddel Integráció LadyBirddel 1 A ShopRenter és a Ladybird integrációjához beállításokat kell eszközölnünk mind a ShopRenter, mind a LadyBird felületén. Elsőként a LadyBirdben kell elvégeznünk teendőinket, mert

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

Regisztrációs kérelem küldése

Regisztrációs kérelem küldése Regisztráció kérés küldése a NOVITAX-nak A felhasználói adatok, valamint a Regisztrálandó cégek tábla pontosítása után a főmenü Regisztráció/2. Regisztrációs állomány mentése és beküldése menüpontban a

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

Új és régi Internetbank összehasonlítás

Új és régi Internetbank összehasonlítás Új és régi Internetbank összehasonlítás Új Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja. 2. epin kód Az epin

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság 2013 Felhasználói leírás V1.0 Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság Tartalom ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ... 2 HIBA BEJELENTÉS ÉS A MEGOLDÁS FOLYAMATA... 3 FELHASZNÁLÓI LÉPÉSEK... 6 Belépés... 6

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék 1. A dimsql.ini fájl beállítása... 3 2. Védelmi kódok megadása... 4

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

APEH járulékösszesítés Felhasználói dokumentáció verzió 2.3.

APEH járulékösszesítés Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. APEH járulékösszesítés Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2007. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.2. 2006.09.19. 1.3. 0608 Járulékok (11250) 5, 6. 2.2. 2006.09.19. 1.4.

Részletesebben

Apache OpenOffice telepítési útmutató

Apache OpenOffice telepítési útmutató Apache OpenOffice telepítési útmutató 1. Az OpenOffice magyar nyelvű verziójának telepítését az alábbi oldalról tudod elkezdeni. Katt a linkre: http://www.openoffice.org/download/ Mindig a legfrissebb

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

OBO TS használati útmutató. OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16.

OBO TS használati útmutató.   OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16. www.obots.hu OBO TS online használati útmutató Verzió: 3.0 Dátum: 2018. január 16. Tartalom 1. A szoftver használata... 3 2. Belépés... 3 3. Típusmegoldások keresése... 3 4. Típusmegoldás kiválasztása...

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása az oktatói weben manuálisan... 3 3 Feladatok eredményeinek bevitele a Neptunba... 5

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

Labor leletező program

Labor leletező program Labor leletező program 1. A labor leletező főbb funkciói 2. Labor kérés létrehozása 3. Labor kérések figyelése 4. Eredmények bevitele 5. Kérés archiválása 6. Beteg kérések archiválása 7. Régi lelet keresése

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. ERA Postaláda szolgáltatás. Felhasználói segédlet

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. ERA Postaláda szolgáltatás. Felhasználói segédlet Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ERA Postaláda szolgáltatás Felhasználói segédlet v1.0 Budapest, 2012. szeptember 19. TARTALOMJEGYZÉK Tartalom Bevezetés... 3 Az ERA Postaláda szolgáltatás használata...

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s ://e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u l

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Bérprogram és az abevjava kapcsolata

Bérprogram és az abevjava kapcsolata Bérprogram és az abevjava kapcsolata Ahhoz, hogy a bérprogram és az abevjava program együtt tudjon működni, szükséges a két program egymásra hangolása. Az abevjava program telepítését követően nézzük meg,

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s : / / e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben