SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban"

Átírás

1 SEP megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban SEP megbízás 1 Raiffeisen Expressz program keretében lehetőség van SEP megbízások (Credit Transfer) kézi rögzítésére, importálására és exportálására SEP szabvány formátumban. Elektronikus aláírás után a megbízások bankba küldhetők, majd ezután lehetőség van a megbízásokra érkező státusz jelentések fogadására és megtekintésére. Mindez egy új modul, a SEP megbízások modul segítségével történik. funkció a Megbízások menü SEP megbízás pontján keresztül, vagy a gombra kattintva érhető el. modul több önálló lapból áll, amelyek a funkció ablakának felső részén látható kis fülekre kattintva jeleníthetők meg. továbbiakban sorra vesszük az egyes lapokon elérhető funkciókat. Tételek lap Tételek lap a SEP megbízások kézi rögzítésére szolgál. megbízás rögzítésének menete sok tekintetben hasonló az egyedi deviza megbízásoknál alkalmazandó lépésekhez. Új megbízás rögzítéséhez a következőket kell tenni: 1. Ha több számlaszámmal rendelkezik, a "Kezdeményező számla mezőben válassza ki a használandó terhelendő számlaszámot. Ha először választja ezt a számlaszámot, töltse ki az Kezdeményező neve" mezőt is.

2 SEP megbízás 2 2. Tényleges kezdeményező adatainak használata nem kötelező! mennyiben mégis használni szeretné a Tényleges kezdeményező felíratra történő kattintás után a érhető el az adatok rögzítésére használható képernyő. - Írja be a Neve mezőbe a kezdeményező nevét - Töltse ki a kezdezményező postacímét, Országkódját. jel használatával - Töltse ki a kedvezményezett egyedi azonosítóját és annak a típusát, amennyiben rendelkezik ezzel a kezdeményező (használata nem kötelező) 3. Ha korábban rögzített már a kedveményezettnek megbízást, akkor válassza ki a kedvezményzetettet a Neve mező végén lévő kis nyilra kattintva megjelenő listából. 4. Ha új kedvezményezettnek utal a jelre kattintva érheti el az adatok rögzítésére használható adatlapot: - Írja be a Neve mezőbe a kedvezményezett nevét - Töltse ki a kedvezményezett postacímét, Országkódját (használata nem kötelező) - számlaszáma mezőbe írja be a kedvezményezett IBN formátumú számlaszámát - Töltse ki a kedvezményezett egyedi azonosítóját és annak a típusát, amennyiben rendelkezik ezzel a kedvezményezett (használata nem kötelező) - dja meg a Kedvezményezett Bankjának nevét, címét e és BIC kódját. mennyiben a kedvezményzett is a Raiffeisen Bank Magyrországnál vezeti számláját elgendő a Raiffeisen Bank, Magyarország előtti dobozt bejelölni, a program automatikusan kitölti a megfelelő értékeket. 5. Tényleges kedvezményezett adatainak használata nem kötelező! mennyiben mégis használni szeretné a Tényleges kedvezményezett felíratra történő kattintás után a jel használatával érhető el az adatok rögzítésére használható képernyő. - Írja be a Neve mezőbe a tényleges kedvezményezett nevét - Töltse ki a tényleges kedvezményezett postacímét, Országkódját - Töltse ki a kedvezményezett egyedi azonosítóját és annak a típusát, amennyiben rendelkezik ezzel a kedvezményezett (használata nem kötelező) Megjegyzés: program alapértelmezetten a kezdeményező és a kedvezményezett adatait jeleníti meg a rögzítő képernyőn. tényleges kezdeményező és tényleges kedvezményezett adatainak megjelenítéséhez kattintson a megjelenítendő szövegrészre. képernyőn éppen látható név fekete színű, míg a nem megjelenített fehér. 6. tétel információk résznél adja meg a tétel egyedi referenciáját. z egyedi referencia használata minden tétel esetén kötelező! 7. megbízás célja megadása nem kötelező. mennyiben használni szeretné értékét kiválaszthatja lenyíló mezőből vagy szabadon kitöltheti. 8. dja meg az átutalandó összeget. 9. dja meg a kedvezményezettnek szóló közlemény szövegét. Ha már korábban utalt a kiválasztott kedvezményezettnek, listából kiválaszthatja az utoljára használt közleményszövegeket.

3 SEP megbízás dja meg a megbízás prioritását: NORM = Normál HIGH Sürgős EXTR Extra sürgős 11. Ha nem kívánja azonnal a bankba továbbítani a megbízást, adja meg az esedékesség napját. 12. Végezetül kattintson a gombra. Megjegyzés: Ha aláírás hiba miatt a bank visszautasít egy SEP megbízást, az is a Tételek lapra kerül vissza, függetlenül attól, hogy azt esetleg nem kézzel rögzítette, hanem importálta. Rögzített tételek rögzített tételek táblázatában láthatók a megbízás-űrlap tetején kiválasztott számlaszám terhére eddig rögzített megbízások. Egy megbízásnak egy sor felel meg. Ha a képernyőre nem fér ki egy sorba egy tétel összes adata, az alsó gördítő sáv segítségével az összes mező megjeleníthető. táblázat tetszőlegesen átrendezhető: Megbízások sorrendjének megváltoztatása: a táblázat adott mezőjének fejlécére duplán kattintva az adott mező szerint átrendezhető a lista. z oszlopok sorrendjének megváltoztatása: ha egy mező fejléce felett lenyomja a bal egérgombot, egy vastag fekete vonal jelenik meg. bal gombot folyamatosan nyomva tartva az egér jobbra-balra mozgatásával az oszlop tetszőleges másik két oszlop közé áthelyezhető. z oszlopok szélességének módosítása: mezők fejlécének határa felett az egérkurzor megváltozik. Ha ekkor lenyomja a bal egérgombot, a gomb folyamatos nyomva tartása mellett az egér jobbra-balra mozgatásával megváltoztathatja az oszlop szélességét. táblázatban alapesetben csak az Ön (az éppen bejelentkezett felhasználó) által rögzített tételek láthatók. Ha bejelöli a Mindenki tétele jelölődobozt, akkor a rendszer összes felhasználója által rögzített tételek is megjelennek. Megjegyzés hálózati használathoz: Egyszerre mindig csak egy felhasználó szerkeszthet egy tételt. többi felhasználó számára ez a tétel nem módosítható és szürkén látszik. z ilyen tételek számáról a program a Feldolgozás alatt mező is tájékoztat. táblázatban inverz sorként látszik az éppen kiválasztott megbízás. bal oldalon lévő utalvány űrlapon ennek a tételnek az adatai láthatóak. megbízás adatai itt tetszőlegesen módosíthatók.

4 SEP megbízás 4 gombra kattintva lehetőség van a kijelölt megbízások nyomtatására. jobb egérgomb lenyomására megjelenő gyorsmenü "Mindet kiválasztom" pontja segítségével az összes rögzített tétel egyszerűen kijelölhető. gombra kattintva a kijelölt megbízások törölhetők. törlés előtt a program a törlendő megbízások számának megjelenítése mellett természetesen kér egy megerősítést is. láírásra előkészített tételek - Csomagolás rögzített megbízásokat a bank felé csomagokban továbbítjuk. Egy csomagba tetszés szerinti mennyiségű megbízás kerülhet. Megkötés viszont, hogy az egy csomagban lévő megbízásoknak ugyanarra az értéknapra kell szólniuk, illetve a megbízó számlaszámának azonosnak kell lennie. z egy csomagba tartozó tételek az láírásra előkészített tételek ablakban láthatók. rendszer automatikusan egyedi névvel látja el a csomagokat. kiválasztott csomag neve a Csomag mezőben látható, mellette az értéknap. bank a csomagot az itt megadott napon teljesíti. csomag neve alatt látható a csomagban szereplő megbízások darabszáma és összesen összege. Prioritás beállításával a bankba küldés sorrendjét határozhatja meg. Megjegyzés: legmagasabb prioritás az 1-es, a növekvő sorszámok csökkenő prioritást jelentenek. z gomb hatására egy tranzakció csak akkor indul el a bankba, ha az összes nála magasabb prioritású tranzakció már indításra került és a banki válasz is megérkezett rájuk. Új csomag az nyomógomb lenyomásával hozható létre. Egyszerre tetszőleges számú csomagot létrehozhat. Ha több csomag is létezik, a csomag neve melletti kis nyílra kattintva választhatja ki a kívánt csomagot. Fontos: Ha a bank egy csomagot valamilyen ok miatt visszautasít, a hibás csomag visszakerül aláírásra küldés előtti állapotba. "Csomag" mező lenyitására megjelenő listából a csomag kiválasztható, majd a hibás tétel(ek) javítása vagy törlése után újra a bankba küldhető. Csomag törlésére is lehetőség van: a csomag tételeit tartalmazó táblázat fölött jobb egérgomb kattintásra egy kis menü jelenik meg, ahol a Törlöm a csomagot pontot választva a csomag törlésre kerül.

5 SEP megbízás 5 csomagolás során a Rögzített tételek ablakban látható megbízásokat kell az láírásra előkészített tételek mezőbe (csomagba) áthelyezni a következő nyomógombok segítségével: gombra kattintva csak a kijelölt tétel(ek) kerül(nek) át a csomagba. gombot választva valamennyi tétel átkerül a csomagba. Megbízások kivételére a csomagból a következő gombok szolgálnak: választása esetén csak a kijelölt tétel(ek) kerül(nek) vissza a Rögzített tételek közé. gombra kattintva valamennyi tétel visszakerül. Egyszerre több tételt is kijelölhet, ha a SHIFT vagy a CTRL billentyű nyomva tartása mellet kattint az egyes sorokra. z alsó gombra kattintva az megbízáscsomag tételei kinyomtathatók. Ellentétben a rögzített tételek nyomtatásával, itt az összes csomagban szereplő tétel nyomtatásra kerül. Ha befejezte a csomag összeállítását, az gombbal el kell küldeni aláírásra. z aláírásra küldött csomag kikerül az láírásra előkészített tételek ablakból. Itt tovább már nem látható, hanem bekerül az láíró mappába az aláírásra váró csomagok közé. csomag aláírásához ezután a program aláírás funkcióját kell választania. Import lap z Import lapon lehet a más rendszerben előállított tételeket a program adatbázisába beolvasni a következő módon:

6 SEP megbízás 6 1. számlaszámok listából válassza ki azt a számlát, amelyik terhére a megbízásokat be szeretné olvasni. 2. Állítsa be az importálás paramétereit: Ha a beolvasandó tételekből külön csomagot kíván képezni, akkor jelölje be a Csomagba négyzetet. Ha azt szeretné, hogy az importált csomag ismételten ne lehessen beolvasni, akkor jelölje be a Kérem a fájl nevének ellenőrzését négyzetet. Megjegyzés: z ellenőrzési paraméter állítására csak az adminisztrátori jogosultságokkal rendelkező felhasználó jogosult. Ha egyszerre több csomagot szeretne importálni, eltérő számlaszámokra, akkor jelölje be a Terhelendő számla az import fájlból négyzetet. Ha azt szeretné, hogy az importált tételek közül csak a kiválasztott számla terhére vonatkozó utalások kerüljenek be, akkor jelölje be a Kérem a számlaszám ellenőrzését négyzetet. Ekkor importálás során a nem a kijelölt számlára vonatkozó utalási tételek a hibalistába fognak kerülni. Ha nem jelöli be a számlaszám ellenőrzését, akkor valamennyi importált utalás a kiválasztott számla terhére fog történni, függetlenül attól, hogy az importált fájl tételeiben milyen terhelendő számlaszám szerepelt. Ha bejelöli a Kérem a dátum ellenőrzését négyzetet, a program az import során vizsgálja az importálandó állományban szereplő értéknapot, és hibásnak minősít egy tételt, ha ez a dátum korábbi, mint az aktuális dátum. "Kérem az import fájl archiválását" mezőt akkor jelölje be, ha azt szeretné, hogy a program sikeres import esetén másolja át a beolvasott állományt az archív könyvtárba, az eredeti helyéről pedig törölje. 3. Kattintson az gombra. megjelenő fájlkiválasztó ablakban válassza ki az importálandó fájl típusát, majd válassza ki az importálandó fájl nevét. 4. Kattintson az gombra. Hatására megtörténik az importálás. gombra kattintva importálás nélkül visszaléphet az előző ablakra. z importálás megtörténte után a képernyőn megjelenik az importált tételek száma, összértéke, és táblázatos formában a sikeresen importált tételek adatai. Megjegyzés: Ha a Csomagba jelölőnégyzetet az importálás előtt bejelölte, lehetőség van a csomag értéknapjának módosítására. legmagasabb prioritás az 1-es, a növekvő sorszámok csökkenő prioritást jelentenek. z gombra. gomb hatására egy tranzakció csak akkor indul el a bankba, ha már nincs nála alacsonyabb prioritású indításra váró tranzakció, és a nála magasabb prioritásúakra már megérkezett a válasz. Ha a program az import során hibás tételeket talált, a Megjelenítés mezőben a Hibás tételek pontot választva megtekintheti azokat a hiba megnevezésével. mennyiben a hibalistát ki

7 SEP megbízás 7 szeretné nyomtatni, kattintson a gombra. gomb segítségével a hibalista fájlba menthető, feldolgozható formátumban. Ha a sikeresen importált tételeket meg szeretné tartani, kattintson a hatására: gombra. Ennek Ha a Csomagba jelölőnégyzetet az importálás előtt nem állította be, akkor a Tételek lapon a Rögzített tételek között megjelennek az importált tételek. Ha a Csomagba jelölőnégyzetet bejelölte, az importált tételek egy új csomagként jelennek meg a Tételek lapon az láírásra előkészített tételek között. Megjegyzés: Ha a Csomagba jelölőnégyzetet az importálás előtt bejelölte, gomb helyett kattinthat az gombra is. Ekkor a beolvasott csomag nem jelenik meg a Tételek lapon, hanem azonnal az aláíró mappába kerül. Ha az importált tételeket nem kívánja megtartani, kattintson az importált tételek nem tárolódnak el. gombra. Ekkor az Megjegyzés: z import állomány kiválasztásánál egyszerre több fájl is kijelölhető.ekkor a program a fájlokat egymás után fogja beolvasni, és minden fájl beolvasása után rendelkezni kell az eredményről aláírásra küldeni, tárolni vagy eldobni a megfelelő gombra kattintással - és csak ezt követően kerül sor a következő fájl beolvasására.

8 SEP megbízás 8 Export lap Ezen a lapon lehet a kézzel rögzített tételeket egy ISO XML szabvány szerkezetű (pain ) állományba kimásolni. z exportálás lépései: 1. Válassza ki a számlaszámot, majd a csomagot, amelyiknek a tételeit exportálni szeretné. 2. Kattintson az gomba, majd a megjelenő fájlkiválasztó ablakban adja meg az elmentendő fájl nevét. 3. Végül kattintson a gombra, annak érdekében, hogy megtörténjen az exportálás. gombra kattintva exportálás nélkül visszaléphet az előző ablakra. 4. csomag exportálása után kattintson az gombra, ezzel a rendszer készen áll az új csomag exportálására. 5. gombra kattintva kiléphet a megbízáskezelő funkcióból.

9 SEP megbízás 9 Visszaigazolások fogadása megbízás bankba küldése után Postaládában a SEP megbízás sora "Jött" állapotúra változik, valamint bejegyződik a csomag tartalma a SEP megbízás modul Megbízástörténet lapjára. Ezt követően a SEP megbízáscsomag tételeinek állapotában bekövetkezett változásról az ISO XML szabvány szerinti szerkezetű (pain ) visszajelzés érkezik automatikusan a Postaládába. mennyiben ilyen visszajelzés érkezik az ügyféloldalra, bejegyződik a Postaládába, ahol a megfelelő sorra kettőt kattintva a jelentés főbb adatai megtekinthetők. szabványos szerkezetű visszajelzés ezzel egy időben a DT\SEPUT\ könyvtáron belül a terhelendő számlaszám, illetve a megbízás csomagazonosítójával megegyező nevű könyvtárba kerül, ahonnan tetszés szerint feldolgozható. Megbízástörténet lap nnak érdekében, hogy a korábban említett visszajelzéseket meg tudják tekinteni a Raiffeisen Expresszben a megbízásokra érkezett visszaigazolások bejegyződnek a SEP megbízás funkció Megbízástörtének lapjára is.

10 SEP megbízás 10 jobb felső "Megbízás csoportok" mezőben láthatók az eddig bankba küldött megbízások (kötegek) főbb adatai. Ezek közül a köteg státusza jelzi a megbízás feldolgozásának állapotát, amely lehet elfogadott, részben elfogadott vagy visszautasított, attól függően, hogy a visszaigazolás alapján a csomagot a bank elfogadta-e vagy sem. z "Megbízás csoportok" mezőben kiválasztott - inverzen látható - megbízás adatai láthatók táblázatos formában a jobb alsó "Megjelenített tételek" mezőben. képernyő bal oldalán ezek közül is az éppen kiválasztott tétel adatai jelennek meg. Egy tételnek a táblázat egy sora felel meg. Ha a képernyőre nem fér ki egy sorba egy tétel összes adata, az alsó gördítő sáv segítségével az összes mező megjeleníthető. táblázat tetszőlegesen átrendezhető: Megbízások sorrendjének megváltoztatása: a táblázat adott mezőjének fejlécére duplán kattintva az adott mező szerint átrendezhető a lista. z oszlopok sorrendjének megváltoztatása: ha egy mező fejléce felett lenyomja a bal egérgombot, egy vastag fekete vonal jelenik meg. bal gombot folyamatosan nyomva tartva az egér jobbra-balra mozgatásával az oszlop tetszőleges másik két oszlop közé áthelyezhető. z oszlopok szélességének módosítása: mezők fejlécének határa felett az egérkurzor megváltozik. Ha ekkor lenyomja a bal egérgombot, a gomb folyamatos nyomva tartása mellett az egér jobbra-balra mozgatásával megváltoztathatja az oszlop szélességét. megjelenített tételek különböző szempontok szerint leválogathatók: 1. Állapot szerint a megfelelő állapotkód kiválasztásával 2. Hibakód szerint - hibás illetve visszautasított tételek tovább szűkíthetők egy hibafajtára, ha a "Hiba" jelölődobozt bejelöli, és kiválasztja a megfelelő hibakódot. gombra kattintva a megjelenített tételek kinyomtathatók.

11 SEP megbízás 11 Ha meg szeretné tekinteni, hogy egy megbízásra eddig milyen jelentések érkeztek, kattintson a gombra. Hatására megjelenő kis ablakban megjelennek a kívánt adatok. gomb segítségével lehet egy Megbízás csomagot törölni. törléskor a program megkérdezi, hogy az érkezett jelentések is törölhetők-e a korábban megadott könyvtárvól, vagy csak a SEP modul Jelentések lapjáről kivánja törölni az információt. gomb segítségével lehet egy visszautasított SEP megbízás csomag tételeit ismételten a tételek lapra helyezni. másolás hatására a csomag a mai napnak megfelelő dátumokkal kerül a tételek lapra. Kedvezményezettek lap megbízások rögzítése során használt kedvezményezettek, tényleges kedvezményezettek adatai automatikusan tárolódnak a program adatbázisában. z eltárolt kedvezményezettek a kedvezményezettek lapon tekinthetők meg. kedvezményzett adataival a következő műveletek hajthatók végre: gombra kattintva az aktuális - inverzen látható kedvezményezett törölhető. törlés végrehajtása előtt a program rákérdez: Biztosan törli a megjelölt kedvezményzettet?. kedvezményezett csak akkor törlődik, ha erre igen -nel válaszol. gombra kattintva a kiválasztott kedvezményezett vagy tényleges kedvezményzett adatai kinyomtathatók z gomb segítségével Bankunk más rendszerei (MultiCash) által használt formátumban a devizás vagy SEP-s kedvezményezettek adatai olvashatók be. modul program saját formátumában előállított kedvezményezettek adatai is beolvashatók. Részletes leírások a kézikönyv függelékében, vagy a honlapon. z gommbal a modulban tárolt kedvezményzettek adatai menthetők el fájlba (txt). gombra kattintva kiléphet az megbízásrögzítő funkcióból. Tényleges kezdeményezők lap megbízások rögzítése során amennyiben használt tényleges kezdeményezőt, - akinek adata eltér a számla tulajdonosától - az automatikusan tárolásra kerül a Tényleges kezdeményező lapon. tényleges kezdeményező adataival a következő műveletek hajthatók végre: gombra kattintva az aktuális - inverzen látható tényleges kezdeményező törölhető. törlés végrehajtása előtt a program rákérdez: Biztosan törli a megjelölt kezdeményezőt?. tényleges kezdeményező csak akkor törlődik, ha erre igen -nel válaszol. gombra kattintva a kiválasztott tényleges kezdeményező adatai kinyomtathatók. gombra kattintva kiléphet az megbízásrögzítő funkcióból.

Tételek törlése, lomtár kezelése a GroupWise-ban

Tételek törlése, lomtár kezelése a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Tételek törlése, lomtár kezelése a GroupWise-ban Eszköz tár P a n e l Bete kintő A GroupWise fiókunkban található tételeket (leveleket, naptári elemeket, tennivalókat, napi kapcsolatokat)

Részletesebben

Raiffeisen Electra Terminál. Felhasználói kézikönyv

Raiffeisen Electra Terminál. Felhasználói kézikönyv Raiffeisen Electra Terminál Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Adatbiztonság, adatvédelem... 4 3 Az Electra ügyfélprogram hardver/szoftver feltételei... 5 4 Könyvtárszerkezet...

Részletesebben

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa)

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa) Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa) Kötegelt nyomtatványok általános jellemzői Minden nyomtatványköteg áll

Részletesebben

Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos beszedés 1 Raiffeisen Expressz program keretében lehetőség van csoportos beszedési megbízások kézi rögzítésére, importálására

Részletesebben

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat:

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Karbantartás Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Jelszó módosítása: A felhasználói jelszavunkat módosíthatjuk ebben a menüpontban, a régi jelszavunk megadása után. Általánosan

Részletesebben

Az Egyéni bérek és keresetek adatszolgáltatás rögzítő programjának használati útmutatója

Az Egyéni bérek és keresetek adatszolgáltatás rögzítő programjának használati útmutatója Az Egyéni bérek és keresetek adatszolgáltatás rögzítő programjának használati útmutatója A rögzítő program elérhetősége: www.munka.hu--foglalkoztatás--statisztika--egyéni bérek és keresetek statisztikája

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Létrehozva: 2015.02.24. Utolsó módosítás: 2015.04.09. Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja... 4 2 A rendszer elérése... 5 2.1 Technikai

Részletesebben

OPTEN Online használati útmutató

OPTEN Online használati útmutató OPTEN Online használati útmutató www.opten.hu opten@opten.hu 2016. április - 1 - Tartalomjegyzék Bevezetés... - 4 - CÉGTÁR ALAP és KIEGÉSZÍTŐ szolgáltatások... - 7-1. Keresés / Leválogatás... - 8 - a)

Részletesebben

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Felhasználói útmutató (1.6 verzió) Oktatási Hivatal TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. A RENDSZER KEZELÉSI LEÍRÁSA... 3 2.1. Belépés... 3 2.2. Feladatellátási

Részletesebben

CobraConto.Net v0.52

CobraConto.Net v0.52 CobraConto.Net v0.52 - Készletkezelés Új lista kérhető le raktáranként, mozgásnemenként vagy kategóriánként a Főmenü/Készletkezelés/Listák/Mozgásnem/Mozgásnem tételes menüpont hatására megnyíló ablakból.

Részletesebben

Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val

Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val HIR, LAIR, E-PRTR Változások a környezetvédelmi adatszolgáltatási rendszerben konferencia Tagányi Anikó szakértő 2014. november 18. Tematika 1. Az ÁNYK-ról röviden

Részletesebben

7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre

7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre 7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre Feliratkozhat arra, hogy a CPV-besorolás alapján értesítést kapjon e-mailben az Ön érdeklődési körébe tartozó minden újonnan közzétett felhívásról.

Részletesebben

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat:

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Karbantartás Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Jelszó módosítása: A felhasználói jelszavunkat módosíthatjuk ebben a menüpontban, a régi jelszavunk megadása után. Általánosan

Részletesebben

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC Kft. Budapest 2015. április 2 Tartalomjegyzék TERC-ETALON ONLINE Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezetés...

Részletesebben

CIB Elektronikus Terminál

CIB Elektronikus Terminál CIB Elektronikus Terminál Felhasználói kézikönyv 1.7.5. 2 Tartalom 1 Az Elektronikus Terminál szolgáltatás... 7 2 Általános tudnivalók... 8 2.1 Ablakváltás, elrendezés... 8 2.2 Egérrel végezhető műveletek...

Részletesebben

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Általános funkciók partitúrái Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.11.14. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 20 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló)

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) Felhasználói dokumentáció a Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) programhoz Forgalmazó: FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu

Részletesebben

MÁOK Sm. Szervezete 7400 Kaposvár, Cseri major Utolsó frissítés: 2009-02-07 TÁVOKTATÁS. MS Excel táblába oszlop beszúrása

MÁOK Sm. Szervezete 7400 Kaposvár, Cseri major Utolsó frissítés: 2009-02-07 TÁVOKTATÁS. MS Excel táblába oszlop beszúrása 1 / 17 T A R T A L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K... 1 1. BEVEZETÉS... 2 2. MÁSOLAT KÉSZÍTÉSE ÉS MENTÉSE AZ MS EXCEL TÁBLÁRÓL... 2 2.1 MS EXCEL TÁBLÁT EBOLTÁS 2009 MEGNYITÁSA... 2 2.2

Részletesebben

Újdonságok az ArchiTECH.PC V2014.0-es verziójában

Újdonságok az ArchiTECH.PC V2014.0-es verziójában Újdonságok az ArchiTECH.PC V2014.0-es verziójában 1 Új menüfunkciók 2 Új eszközök 3 Új opciók 4 Újdonságok a tárgy könyvtárban 5 Egyebek 1 Új menüfunkciók 1.1 - xxx elrejtése (yyy (zzz) fólia) A xxx elrejtése

Részletesebben

CellCom. Szoftver leírás

CellCom. Szoftver leírás CellCom Szoftver leírás A vezérlő szoftver bemutatása 2 www.lenyo.hu Tartalom LCC vezérlőszoftver 5 Rendszerkövetelmények 5 Telepítés 5 Indítás 7 Eltávolítás, újratelepítés és javítás 8 Kulcskezelés 8

Részletesebben

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Magyar Bivalytenyésztési Információs Rendszer Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Tartalomjegyzék Általános információ... 1 Belépés... 1 Teendők listája... 2 Alapadatok... 2 Tagsági/tenyésztői

Részletesebben

Intellio Video System 2. Csatlakozási útmutató a demószerverhez

Intellio Video System 2. Csatlakozási útmutató a demószerverhez Intellio Video System 2 Csatlakozási útmutató a demószerverhez Az Intellio Video System Client 2 telepítése Az Intellio Video System Client 2 kliens telepítését az IntellioClient2Setup.exe fájl elindításával

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TARTALOMJEGYZÉK Regisztráció 2 1. Az Ön neve és kapcsolat-felvételi adatai

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

Első lépések. MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok

Első lépések. MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok Első lépések MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok Akár új, akár régi felhasználó veszi használatba a 4.4-es verziót, ezzel az ablakkal kell kezdeni a munkát! Nagyon fontos, hogy a saját vállalkozásunk adatait

Részletesebben

ETELKA Szolgáltatói Dokumentáció v1.0 RITEK ZRt. 2009

ETELKA Szolgáltatói Dokumentáció v1.0 RITEK ZRt. 2009 Szolgáltatói dokumentáció Az ETELKA-modul főmenü szerkezete 5 feldolgozási pontból, 5 főmenü csoportból áll. Ezek láthatósága a felhasználókra ráosztott szerepkörök szerint biztosított, melyet a kulcsfelhasználók

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 3 1.1. Pénztár... 3 1.2. Folyószámlakezelés... 4 1.3. ÁFA bevallás... 6 1.4. Bejövő számla rögzítés... 6 1.5. Számlaböngésző... 9 1.6.

Részletesebben

Operációs rendszerek Windows Xp

Operációs rendszerek Windows Xp Operációs rendszerek Windows Xp (5-8 óra) ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK ÉS TEVÉKENYSÉGEK A SZÁMÍTÓGÉP ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE A SZÁMÍTÓGÉPPEL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓKAT A VEZÉRLŐPULT TELJESÍTMÉNY ÉS KARBANTARTÁS

Részletesebben

Új gépjármű beérkeztetés modul

Új gépjármű beérkeztetés modul Új gépjármű beérkeztetés modul 1. BEVEZETÉS... 2 2. ÚJ GÉPJÁRMŰ BEÉRKEZTETÉS FELVITELE... 3 2.1. ÚJ GÉPJÁRMŰ ELŐZMÉNY NÉLKÜL TÖRTÉNŐ FELVITELE... 4 2.2. ÚJ GÉPJÁRMŰ ELŐZMÉNNYEL TÖRTÉNŐ FELVITELE... 10

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

2.0 verzió. vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére. Felhasználói kézikönyv

2.0 verzió. vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére. Felhasználói kézikönyv Vényíró és gyógyszerinformációs szoftver 2.0 verzió vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére Felhasználói kézikönyv Dr. Acsai László, 2009 Vényíró szoftver kézikönyv

Részletesebben

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Tartalom 1 BEVEZETÉS... 3 2 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS SZOFTVERKÖVELEMÉNYEI... 3 3 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS ÁLTALÁNOS JELLEGŰ FUNKCIÓI... 3 3.1 Be- és kijelentkezés...

Részletesebben

Hogyan szerezz több ügyfelet hírlevél kampány segítségével

Hogyan szerezz több ügyfelet hírlevél kampány segítségével Online Segédlet Hogyan szerezz több ügyfelet hírlevél kampány segítségével 1 Ön hogyan tartja a kapcsolatot a látogatóival? Vágjunk rögtön bele a közepébe: Több weboldal is elköveti ugyanazt a szarvashibát:

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 3 2. Bejelentkezés... 3 3. Rendszerfelület felépítése... 4 4. Aggregátor felület... 4 4.1 Speciális szűrési opciók...

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Pénztár... 4 1.3. Főkönyv... 5 1.4. Folyószámla kezelés... 6 1.5. Banki/Átutalási csomag karbantartó...

Részletesebben

IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 0620-537-33-21 E-mail: Iglu@t-online.hu www.iglu.hu MEDIALIB ÁLTALÁNOS KATALOGIZÁLÓ ÉS NYILVÁNTARTÓ IRODAI PROGRAM KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (v 2.3.1-2003.10)

Részletesebben

KID - 6.02 verzióváltás Felhasználói kézikönyv

KID - 6.02 verzióváltás Felhasználói kézikönyv KID - 6.02 verzióváltás Felhasználói kézikönyv 2014. február 18. Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Felhasználói felület... 3 2.1. Funkciócsoport választó... 3 2.2. Megbízások főablak... 4 2.3. Információk ablak...

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ

REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ Tartalomjegyzék A regisztrációs eljárás rövid ismertetése... 2 Felhasználói adatok... 3 Programhasználati igény könyvelő programok/ számlázó

Részletesebben

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 1 2. A PROGRAM INDÍTÁSA... 2 3. INFORMÁCIÓK... 3 3.1. BEÁLLÍTÁSOK... 3 3.2. ÜZENETEK... 3 3.3. STATISZTIKÁK... 3 3.4. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 3 4. CIKKTÖRZS FELTÖLTÉSE...

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció

Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáció MagneSzamla Számlázó és Készletnyilvántartó Rendszer A rendszer fejlesztője: MagneSoft Bt. Telefon: +36 20 527 1818 E-mail: info@magnesoft.hu www.magnesoft.hu 2005-2016 Tartalomjegyzék

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység.

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység. TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység 1 v 1.3 2015.11.26. Tartalomjegyzék: 1. A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

Részletesebben

Realio Informatikai Kft. Tel.: +36 30 833 0000. info@ingatlannet.hu. 6722 Szeged, Mérey utca 12. Fax: +36 1 577 2355. www.ingatlannet.

Realio Informatikai Kft. Tel.: +36 30 833 0000. info@ingatlannet.hu. 6722 Szeged, Mérey utca 12. Fax: +36 1 577 2355. www.ingatlannet. i n g a t l a n h i r d e t ő é s k e r e s ő p o r t á l F E L H A S Z N Á L Ó I K É Z I K Ö N Y V TARTALOMJEGYZÉK 1. BEMUTATKOZÁS 3 2. KÜLDETÉSÜNK 3 3. STATISZTIKÁINK 3 4. SZOLGÁLTATÁSAINK 3 5. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv 2015. november 4. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. WebKincstár szolgáltatás igénybevételének feltételei... 4 3. Bejelentkezés... 6 3.1. Első bejelentkezés... 7

Részletesebben

Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ

Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ Az Útravaló Ösztöndíjprogram a https://utravalo.wekerle.gov.hu/esely_2011 címen érhető el. Az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE Budapest, 2013. november 08. Az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszerbe való bejelentkezés a https://www.olmunkaido.hu

Részletesebben

CA Clarity PPM. Igénykezelés felhasználói útmutató. Release 14.2.00

CA Clarity PPM. Igénykezelés felhasználói útmutató. Release 14.2.00 CA Clarity PPM Igénykezelés felhasználói útmutató Release 14.2.00 A jelen dokumentáció, amely beágyazott súgórendszereket és elektronikusan terjesztett dokumentumokat (továbbiakban: Dokumentáció ) tartalmaz,

Részletesebben

Nyomtatványkitöltő 2.0 telepítési leírása és általános működése

Nyomtatványkitöltő 2.0 telepítési leírása és általános működése Nyomtatványkitöltő 2.0 telepítési leírása és általános működése A programmal a Magyar Államkincstár következő nyomtatványainak kezelésére van lehetőség: - PF.1 Átutalási megbízás - PF1-K Átutalási megbízás

Részletesebben

MOSAIC Bér exportálása az ABEVJava programba

MOSAIC Bér exportálása az ABEVJava programba MOSAIC Bér exportálása az ABEVJava programba A nyomtatványok importálása során keletkező hibákat alaposan nézzék át és akkor jelezzék felénk, ha ez nem adatkitöltési hiányosságok miatt adódik. A leírás

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z

Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.wekerle.gov.hu/ut_2011

Részletesebben

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és

Részletesebben

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI A BarterPartner.hu rendszerének használata Ennek a használati útmutatónak a segítségével lépésről lépésre végigkísérjük a BarterPartner.hu rendszer használatának minden egyes lépésén, a részletes leírásokat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt MediSmart Kft. 1135 Budapest, Jász utca 33-35. A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt 2010. március 19. Jenei Zsolt 2010.03.19. Tartalomjegyzék 1. Előkészítés a tanúsítványigényléshez...

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 06 Tartalom. NYITÓOLDAL...!. REGISZTRÁCIÓ...!... REGISZTRÁCIÓ AKTIVÁLÁSA...!. BEJELENTKEZÉS...!.. ELSŐ BEJELENTKEZÉS...!.. ALAP BEJELENTKEZÉS... 4!. ELFELEJTETT

Részletesebben

SupOrt. talpfelvétel készítő program felhasználói leírás v3.1

SupOrt. talpfelvétel készítő program felhasználói leírás v3.1 SupOrt talpfelvétel készítő program felhasználói leírás v3.1 L&M Product Service Kft. 1074 Budapest, Csengery u. 28. Tel: (+36-1)-413-2184 e-mail: lundmkft@gmail.com Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:...

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója

Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 1 1. Első lépések... 2 2. Honlap szerkesztése I... 2 2.1. Tartalmi területek,

Részletesebben

ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA

ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÉS MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ ENYER 1.2 verzió Készült: 2010. február 10. Készítette: IDOM 2000 Konzulens Zrt. 1 Dokumentum kontroll

Részletesebben

Realio Informatikai Kft. Tel.: +36 30 833 0000. info@ingatlannet.hu. 6722 Szeged, Mérey utca 12. Fax: +36 1 577 2355. www.ingatlannet.

Realio Informatikai Kft. Tel.: +36 30 833 0000. info@ingatlannet.hu. 6722 Szeged, Mérey utca 12. Fax: +36 1 577 2355. www.ingatlannet. i n g a t l a n h i r d e t ő é s k e r e s ő p o r t á l K R E D I T T Á J É K O Z T A T Ó TARTALOMJEGYZÉK 1. MIK AZOK A KREDITEK? 3 1.1. első helyre kiemelés 3 1.2. címkézés 5 2. MENNYIBE KERÜLNEK? 6

Részletesebben

Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016. január 21. verziószám: 01

Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016. január 21. verziószám: 01 2. sz. melléklet: Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016.

Részletesebben

Nappali képzés: Számítógéppel segített tervezés szerkesztésben közreműködött: Zobor Bence Kiegészítő- levelező képzés: Számítástechnika 2.

Nappali képzés: Számítógéppel segített tervezés szerkesztésben közreműködött: Zobor Bence Kiegészítő- levelező képzés: Számítástechnika 2. 1. gyakorlat Vonalrajzolás, szerkesztések, szabadonformált görbék A numerikus adatbevitelről leírtaknak és egyenes vonalak rajzolásának illusztrálására készítsük el az alábbi telek- É kontúrt a sraffozott

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

ARCHLine.XP 2010. Újdonságok. Release 2

ARCHLine.XP 2010. Újdonságok. Release 2 ARCHLine.XP 2010 Újdonságok Release 2 A dokumentációban levő anyag változásának jogát a CadLine Kft fenntartja, ennek bejelentésére kötelezettséget nem vállal. A szoftver, ami tartalmazza az ebben a dokumentumban

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 4.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 4.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 4.1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Előfeltételek... 3 3. A diákigazolvány

Részletesebben

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató Divar 2 - Vezérlőközpont HU Kezelési útmutató Divar Vezérlőközpont Kezelési kézikönyv HU 1 Magyar Divar Többfunkciós digitális videofelvevő Divar Vezérlőközpont Kezelési útmutató Tartalom Első lépések.............................................3

Részletesebben

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Az OTDK-ra beadandó pályamunka felöltése és a nevezés az OTDT online rendszerén (http://online.otdk.hu) keresztül történik.

Részletesebben

HP Deskjet 3050A J611 series

HP Deskjet 3050A J611 series HP Deskjet 3050A J611 series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Vezeték nélküli beállítások...6 Állapotjelző fények...7

Részletesebben

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12.

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12. KR TITKOSÍTÓ PROGRAM Felhasználói leírás v1.3 2008. március 12. TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS...3 1.1 FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS LEÍRÁSOK... 3 2 ALAPFOGALMAK...4 Programban használt

Részletesebben

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom Tartalom 1. Regisztráció menete... 2 2. Első teendők... 5 Profilom ellenőrzése és kiegészítése, jelszó módosítása:... 5 3. Beállítások:... 10 3.1 Oktató jármű adatai, járműfotó feltöltés... 10 3.2 Az oktatási

Részletesebben

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36 1/36 TARTALOMJEGYZÉK A CIB BANK MOBILALKALMAZÁS-SZOLGÁLTATÁSA... 3 A szolgáltatás igénybevételének feltételei... 3 A szolgáltatás igénybevétele... 3 Bejelentkezés a CIB Bank mobilalkalmazásba... 3 Biztonság...

Részletesebben

Vezetői információs rendszer kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Vezetői információs rendszer kezelése a Raiffeisen Expressz programban Vezetői információs rendszer 1 Vezetői információs rendszer kezelése a Raiffeisen Expressz programban Raiffeisen Expressz program ezen modulja az Egyéb menü Vezetői információs rendszer pontján keresztül

Részletesebben

SZÁMLÁZÁS VEVŐ-SZÁLLÍTÓ NYILVÁNTARTÁS (UJVSZ) KEZELÉSI LEÍRÁS

SZÁMLÁZÁS VEVŐ-SZÁLLÍTÓ NYILVÁNTARTÁS (UJVSZ) KEZELÉSI LEÍRÁS SZÁMLÁZÁS VEVŐ-SZÁLLÍTÓ NYILVÁNTARTÁS (UJVSZ) KEZELÉSI LEÍRÁS Fejlesztő: Forgalmazó: Baloghy Szoftver Kft. FORINT-Soft Kft. 8360 Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel.: 83/515-080

Részletesebben

1 Újdonságok a 3D szerkesztő módban

1 Újdonságok a 3D szerkesztő módban ArchiTECH.PC V8.0 verzió újdonságai 1 - Újdonságok a 3D szerkesztő módban 2 - Új eszközök 3 - Új menüparancsok 4 - Új paraméterek 5 - PDF import 6 - Információs jelek technikai jellegű módosítása a 2D

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez T10. Új adatbázis létrehozása és regisztrálása Új adatbázis létrehozása és

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. Funkcionális leírás

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. Funkcionális leírás NEPTUN.NET OKTATÓI WEB modul Funkcionális leírás Budapest, 2005 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. BELÉPÉS...4 3. ÜZENETEK...4 3.1. ÜZENETEK MEGTEKINTÉSE...4 3.2. ÜZENETEK LISTÁZÁSA...5 3.3. ÜZENETEK

Részletesebben

DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása + mentés. 2013 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016

DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása + mentés. 2013 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016 DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása + mentés DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása a 3. verzióval A jelen útmutató ahhoz kíván segítséget nyújtani,

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

Készülék regisztráció pontos menete a www.ptweb.hu portálon

Készülék regisztráció pontos menete a www.ptweb.hu portálon Készülék regisztráció pontos menete a www.ptweb.hu portálon Az alábbi képes útmutató segítségével bemutatjuk a 2015.február 1-től érvénybelépő megújult termékregisztráció folyamat menetét. Ezentúl a készülékek

Részletesebben

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez.

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. VERZIÓSZÁM: 7.0 UniPoll Feedback Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. Tartalomjegyzék Bevezető... 5 Kezdeti lépések... 5 Belépés... 5 Kérdőívszerkesztői felület

Részletesebben

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék I. Intézményi regisztráció... 4 I.1 Intézményi adatok... 4 II. Bejelentkezés... 6 III. Adatkezelés... 7 III.1 Munkavállalók...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse fel jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.11.09) tartalma (változások, bővítések) Változások a 'Cégek' menüponton

Részletesebben

FHB NetB@nk Felhasználói kézikönyv

FHB NetB@nk Felhasználói kézikönyv FHB NetB@nk Felhasználói kézikönyv Felhasznál ói kézikönyv az FHB Bank Zrt. NetB@nk rendszeréhez 1 Tartalomjegyzék 1. Általános tájékoztatás... 1 1.1 Technikai feltételek... 1 1.2 Biztonság... 1 1.2.1

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük, írjon e-mailt a következő címre:

Részletesebben

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Böngésző ellenőrzése A Neptun csak legalább Internet Explorer 9.0+ vagy Mozilla Firefox 15+ böngészővel használható Kérem ellenőrizze a böngésző Súgó menüjének

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8. ESZKÖZIGÉNY Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.3 Új, oszlopszerkesztésbe

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2010. február 15. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elektronikus felület a Mozilla Firefox

Részletesebben

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és mobileszközökről

Részletesebben

Gépjármű törzs modul

Gépjármű törzs modul Gépjármű törzs modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A gépjármű törzs nevű ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 2.2. Környezetvédelmi igazolólapok... 3 2.3. Szűrés... 3 2.4. Besorolás csoportos állítása...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás 3. sz. melléklet: Segédlet az elektronikus felület használatához SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2016. január 21. Budapest I. Fontos tudnivalók

Részletesebben

HP ProtectTools Felhasználói útmutató

HP ProtectTools Felhasználói útmutató HP ProtectTools Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos kereskedelmi védjegye, amelyet a Hewlett- Packard Company licencmegállapodás

Részletesebben

Budapest, 2009. 1. oldal

Budapest, 2009. 1. oldal e-m@il:vibastile@monornet.hu, web:www.vibastile.hu Budapest, 2009 1. oldal e-m@il:vibastile@monornet.hu, web:www.vibastile.hu TARTALOM 1. A PROGRAM INDÍTÁSA... 3 2. A PROGRAM FUNKCIÓI... 3 3. FIZETÉSI

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Bank import... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámla kezelés... 6 1.5. Pénztári kivonatok...

Részletesebben

Áttérés az Access 2010-es verziójára

Áttérés az Access 2010-es verziójára A jelen útmutatóról A Microsoft Access 2010 megjelenése nagyban eltér az Access 2003-as verzióétól, ezért elkészítettük ezt az útmutatót, hogy megkönnyítsük a tanulást Megismerheti belőle az új felhasználói

Részletesebben

W_Dohány felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0

W_Dohány felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0 Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az

Részletesebben

Konténer-nyilvántartás kezelése

Konténer-nyilvántartás kezelése METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 32 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk!

PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! PC-DVR Számítógép alapú digitális videojel rögzítő FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK...1 2.

Részletesebben

A word első megnyitása

A word első megnyitása A word első megnyitása A Word megnyitásakor az oldalon két fő területet láthat: A menüszalag a dokumentum fölött látható. Gombokat és parancsokat tartalmaz, melyekkel különböző műveleteket (mint például

Részletesebben