Az Egyéni bérek és keresetek adatszolgáltatás rögzítő programjának használati útmutatója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Egyéni bérek és keresetek adatszolgáltatás rögzítő programjának használati útmutatója"

Átírás

1 Az Egyéni bérek és keresetek adatszolgáltatás rögzítő programjának használati útmutatója A rögzítő program elérhetősége: bérek és keresetek statisztikája Rögzítő programok. A rögzítő programba kézzel lehet adatokat bevinni, illetve előzőleg elkészített/lementett fájlokat is be lehet olvasni. Regisztráció: Minden évben újra kell regisztrálni. Ennek oka, hogy az előző évi adatokat kitöröljük az adatbázisból. (Sajnos rossz tapasztalataink vannak a már korábban bevitt adatok újrafelhasználásával.) Belépés: A regisztráció után rögtön be lehet lépni, nem kell megvárni a visszaigazoló t. Amennyiben a jelszavát elfelejtette, új jelszót a lap alján található Elfelejtett jelszó gomb megnyomásával kérhet. Ha nem sikerül belépni, vagy nem kap az elfelejtett jelszóról t, kérjük, hívjon minket telefonon.

2 Az adatok bevitele: 1. A cég/intézmény kikeresése a Szervezet keresése címszó alatt: A belépés után a szervezetet ki kell választani az adatbázisból. 1. A Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt kattintson az új szervezet rögzítése gombra. Új ablak jelenik meg. 2. Írja be a szervezet törzsszámát, és nyomja meg a mentés gombot. 3. A program visszaáll a kezdőoldalra, és a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatti táblában jeleníti meg azokat az adatokat, amelyek a megadott törzsszámhoz adatbázisunkban szerepelnek (név, cím, szakágazati kód, stb.). Amennyiben a szervezet nem található meg az adatbázisban, és nem jelenik meg egy cég sem a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt, kérjük, telefonáljon nekünk! Egy kitöltő több szervezet adatait is megkeresheti, és felviheti!!

3 2. A kikeresett szervezet borító adatainak bevitele a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt 1. A Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt megjelenő kis táblában kattintson rá a szervezet nevét és egyéb adatait megjelenítő sorra. Ekkor megjelenik a sor elején egy pipa, és a sor besárgul. Ezzel a lépéssel kiválasztotta azt a szervezetet, amelyre adatot akar felvinni. (Vannak olyan adatszolgáltatók pl. könyvelő cégek, akik egyszerre több intézmény adatát viszik fel.) 2. A borító adatainak kitöltéséhez kattintson a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatti terület alján található Szerkesztés gombra. Ekkor megjelennek az adatszolgáltatás borítólapján található kérdések. Kérjük az adatokat a kitöltési segédlet segítségével töltse ki. Ha tudja a kódokat, írja be, ha nem, válasszon a lenyíló ablakokból. 3. Ha kész, nyomjon a mentés gombra. A borító lapot csak úgy lehet elmenteni, ha a kötelező cellák teljesen ki lettek töltve. Ha egy kötelező adat hiányzik, azt a mentés során pirossal jelöljük. A piros cellákat ki kell javítani/egészíteni, úgy, hogy a hibás cellára rákattintva be kell írni a helyes/hiányzó adatot. Helyes kitöltés és érvényes mentés esetén a program visszaáll a kezdőoldalra, és a szervezet sorában az Állapot cellában megjelenik a Rendben kifejezés.

4 3. A telephelyek felvitele/az adatlap fejlécének kitöltése Az Adatlap fejléc (telephelyek) alatti kis táblában lehet felvinni a szervezet telephelyét/eit és azok adatait. Minden telephelyhez egy külön adatlap, és így egy külön adatlap fejléc tartozik. 1. Kattintson az Adatlap fejléc (telephelyek) alatti területen az Új adatlap rögzítése gombra. 2. Töltse ki a megjelenő ablakban lévő adatokat. Ha tudja a szakágazati és telephely kódot, írja be, ha nem, akkor válasszon a lenyíló ablakból. 3. Az adatok beírása után nyomja meg a mentés gombot. A program visszaáll a kezdőoldalra. 4. Több telephely felvitele esetén az 1. ponttól kövesse ugyanezt a folyamatot.

5 4. A foglalkoztatottak adatainak bevitele/az adatlap kitöltése A foglalkoztatottak adatait a megfelelő telephely kiválasztásával lehet kitölteni. 1. Az Adatlap fejléc (telephelyek) címszó alatt kattintson a megfelelő telephely sorára. A sor elején megjelenik egy kis pipa, és a sor besárgul. Ekkor kiválasztottuk azt a telephelyet, melyre a foglalkoztatottak adatait akarjuk felvinni. (Sok szervezetnek több telephelye van.) 2. Nyomja meg a Tovább a foglalkoztatottak oldalra gombot. Megjelenik egy új oldal. Ezen az oldalon a Foglalkoztatottak adatai címszó alatti kis táblában jelennek majd meg a felvitt foglalkoztatottak. 3. Nyomja meg az Új foglalkoztatott gombot. Ekkor megjelennek a foglalkoztatottra vonatkozó kérdések (ez a papír alapú piros adatlap egy sora). A Kitöltési segédlet segítségével töltse ki az adatokat. Ha tudja a kódokat, írja be, ha nem, akkor válasszon a lenyíló ablakokból. 4. Amennyiben nem tudja véglegesen kitölteni az összes kötelező mezőt, a lap alján pipálja be az Űrlap mentése ellenőrzés nélkül sort, és nyomja meg a mentés gombot. Így az addig bevitt adatok nem vesznek el, bármikor visszatérhet a foglalkoztatott adatlapjához. A nem végleges mentéskor a program visszaáll a kiinduló oldalra, és a foglalkoztatott sorában az állapot cellában Adathiányos jelzés jelenik meg, a foglalkoztatott sora pedig piros marad. Az adatlapot véglegesítés céljából újra meg lehet nyitni, úgy, hogy a Foglalkoztatottak adatai címszó alatti kis táblában a foglalkoztatott sorára kattint, és megnyomja a Szerkesztés gombot. A nem végleges mentés esetén az adatokat nem tudja beküldeni, azokat ki kell javítani vagy egészíteni, míg nem marad piros cella a foglalkozatott adatlapján. 5. Amennyiben kész minden adat, nyomja meg a mentés gombot. Ha a program nem menti el az adatlapot, valószínűleg egy kötelező adat hiányzik, vagy egy beírt adat hibás. A rossz vagy hiányzó adatokat pirossal jelöljük. A piros cellákat ki kell javítani vagy egészíteni, úgy, hogy a hibás cellára rákattintva be kell írni a helyes/hiányzó adatot. 6. Ha a végleges mentés sikerült, megjelenik a Foglalkoztatottak adatai oldal, és a foglalkoztatott sora mellett az állapot cella Rendben -re vált. A végleges mentésig az állapot adathiányos marad. 7. További foglalkoztatottak felviteléhez kövesse az 1. ponttól ugyanezt a folyamatot. Amennyiben minden foglalkoztatott adata kész, és rendben, nyomja meg a Vissza a szervezetek oldalra gombot.

6 Amennyiben a borító- és az adatlap összes adatát felvitte, mindkét dokumentum beküldhető, az 5. pontban leírtak szerint.

7 5. Az adatok beküldése Amennyiben a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt a szervezet sorában, illetve a foglalkoztatottak oldalon az állapot cellák Rendben vannak, az adatok beküldhetők. Ha az állapot Adathiányos akkor vagy a borítón, vagy az adatlap fejlécén vagy pedig a foglalkoztatottak adatlapjain hiányoznak kötelező adatok, vagy hibásak az adatok. 1. Amennyiben hibásak vagy hiányosak az adatok, kérjük javítsa vagy egészítse ki a pirossal jelzett cellákat és mentse le a javított borítót vagy adatlapot az előző pontokban leírtak szerint. 2. Amennyiben a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt, illetve a foglalkoztatottak oldalon az állapot cellák Rendben lévőt mutatnak, a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt nyomja meg a Végleges beküldés gombot. 3. Ha a végleges beküldés sikerült, megjelenik egy ablak, melyben tájékoztatjuk, hogy sikeresen beérkeztek az adatok.

8 6. Nyomtatás Borítót és adatlapot beküldés előtt és beküldés után is lehet nyomtatni. Amennyiben beküldés előtt nyomtat, a lapon megjelenik a Nem beküldött példány kiírás, jelezve, hogy ez nem a véglegesen beküldött adatszolgáltatás. Nyugtát csak beküldés után lehet nyomtatni. 1. A Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt a megfelelő gombra kattintva lehet borítót és nyugtát nyomtatni. 2. Az Adatlap fejléc (telephelyek) címszó alatt a kiválasztott telephely adatlapját lehet kinyomtatni, az adott telephelyhez kapcsolódó foglalkoztatottak adataival.

9 7. Adatok importja bérszámfejtő programból letöltött fájlok, vagy saját fájlok segítségével Kérjük, hogy mielőtt elkészíti a fájlokat, olvassa el a Kitöltési segédlet 3. mellékletét, amelyben részletesen leírtuk, hogy milyen típusú és szerkezetű fájlokat fogadunk el. Más típusú vagy szerkezetű fájlt a programba nem tud beolvasni. A bérszámfejtő programok általában két fájlt készítenek, a borító és az adatlap fájlokat. Az xml kiterjesztésű fájlból azonban nincs külön borító és adatlap fájl. 1. Amennyiben bérszámfejtő programból lementett adatokat olvas be, a Szervezet címszó alatt a Adatok importálása gombot nyomja meg. Új ablak jelenik meg. 2. Először a Borító fájl gombot pipálja be, majd a Tallózás gomb megnyomásával válassza ki a betöltendő, előzőleg lementett borító fájlt. (A bérszámfejtő programból lementett borító fájlok neve általában B betűvel kezdődik.) Nyomja meg a betöltés gombot. 3. Utána az Adatlap gombot pipálja be, majd a Tallózás gomb megnyomásával válassza ki a betöltendő, előzőleg lementett adatlap fájlt. (A bérszámfejtő programból lementett adatlap fájlok neve általában A betűvel kezdődik.) Nyomja meg a betöltés gombot. Az xml kiterjesztésű fájlokat bármelyik gomb bepipálásával beolvashatja. 4. Amennyiben a fájlt a gép nem tudja beolvasni, vagy fontos adatok rosszak illetve hiányoznak az import sikertelen, és megjelenik egy hiba ablak. Az adatok importja a következő okokból lehet sikertelen: (1) nem a Kitöltési segédlet 3. mellékletében részletezett program formátumokban vagy szerkezetben mentette le őket; (2) fontos adatok hibásak: a törzsszám nem szerepel a mi adatbázisunkban, a szakágazati vagy a település azonosító nem valós kódok (3) fontos adatok hiányoznak, vagy nem valósak: a 2., 3., 4., 8., 14., 16. vagy 17. oszlopok valamelyike nincs kitöltve. Amennyiben a program be tudja olvasni magát a fájlt, de az import fontos adathiány miatt sikertelen (2. vagy 3. eset), a hibák felsorolása alatt táblázatos formában megjelennek az adatok is, és pirossal jelezzük azt a sort, ahol rossz adat vagy adathiány van. Kérjük ebben az esetben a forrás fájlban javítsák ki az adatokat és olvassák be még egyszer. 5. Ha a fájlt sikeresen beolvasta, a program visszaáll a kezdőoldalra és a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt hasonlóan a kézi bevitelhez megjelennek a szervezetről az adatbázisunkban szereplő adatok. A szervezet sorában az állapot címszó alatt megjelenhet Adathiány illetve Rendben állapot. A foglalkoztatottak oldalon az állapot címszó alatt is megjelenhet Adathiány, illetve Rendben állapot. Adathiány esetén az adatokat a programban ki lehet javítani illetve ki lehet egészíteni. Míg az állapot adathiányt jelez, az adatokat nem lehet beküldeni. 6. A beolvasott adatokat a programban lehet javítani és kiegészíteni, ugyanúgy, mintha az adatokat kézzel vitte volna fel. A borítót a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt a Szerkesztés gomb megnyomásával, az egyes adatlap fejléceket az Adatlap fejléc (telephelyek) címszó alatt a telephely kiválasztásával és a Szerkesztés gomb megnyomásával, az adatlapokat pedig a foglalkoztatott oldalon, a Foglalkoztatottak adatai

10 címszó alatt, az egyes foglalkoztatott kiválasztásával, és az adatlap szerkesztésével lehet kiegészíteni, korrigálni. (Lásd 2., 3., 4. pontok.) 7. Az adatokat akkor lehet beküldeni, amikor a Szervezetek (Borító adatok) címszó alatt a szervezet sorában illetve a foglalkoztatottak oldalon az állapot cellák Rendben lévőre váltanak. A beküldésről és a nyomtatásról lásd az 5. és 6. pontokat. 8. Ügyfélszolgálat: Schődelné Engler Ágnes: (1) /1319 Zsámboki Katalin: (1) /1320 Varga Lívia: (1) /1314 Grad Sándor (informatikus): (1) /1321

Útmutató a KPIOR (kpi.sapientia.ro) nyilvántartói rendszer feltöltéséhez

Útmutató a KPIOR (kpi.sapientia.ro) nyilvántartói rendszer feltöltéséhez Útmutató a KPIOR (kpi.sapientia.ro) nyilvántartói rendszer feltöltéséhez I. REGISZTRÁCIÓ Akik már regisztráltak pályázóként, azoknak nem kell újból feliratkozniuk, csupán bejelentkezés után át kell állítaniuk

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2010. február 15. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elektronikus felület a Mozilla Firefox

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE Budapest, 2013. november 08. Az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszerbe való bejelentkezés a https://www.olmunkaido.hu

Részletesebben

SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban

SEPA megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban SEP megbízások (Credit Transfer) kezelése a Raiffeisen Expressz programban SEP megbízás 1 Raiffeisen Expressz program keretében lehetőség van SEP megbízások (Credit Transfer) kézi rögzítésére, importálására

Részletesebben

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló)

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) Felhasználói dokumentáció a Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) programhoz Forgalmazó: FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás 3. sz. melléklet: Segédlet az elektronikus felület használatához SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2016. január 21. Budapest I. Fontos tudnivalók

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység.

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység. TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység 1 v 1.3 2015.11.26. Tartalomjegyzék: 1. A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

Részletesebben

AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI)

AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) RENDSZERBE I. ÜTEM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS AZ ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE KENYSZI: v.1.2.2.0 Dátum: 2015.04.10. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 02 2012. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók A rendszer használatához kétféle regisztráció szükséges: 1. Ügyfélkapus

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a számviteli politika programhoz

Felhasználói dokumentáció. a számviteli politika programhoz Felhasználói dokumentáció a számviteli politika programhoz Forgalmazó: FORINT-SOFT KFT 6500 Baja, Roosevelt tér1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 420-857 e-mail: forintsoft@forintsoft.hu www.forintsoft.hu

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 3 2. Bejelentkezés... 3 3. Rendszerfelület felépítése... 4 4. Aggregátor felület... 4 4.1 Speciális szűrési opciók...

Részletesebben

Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016. január 21. verziószám: 01

Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016. január 21. verziószám: 01 2. sz. melléklet: Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016.

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás Támogatási kérelem Verziószám: 1 2013. február 4. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Firefox portable...

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A Domus szülőföldi ösztöndíj pályázat benyújtása senior pályázat esetén a https://palyazat.mta.hu/domus_szulofoldi_senior_2016,

Részletesebben

T.R.U.S.T. Tax Return Unified Support Tool. Nyomtatványkitöltő Felhasználói útmutató

T.R.U.S.T. Tax Return Unified Support Tool. Nyomtatványkitöltő Felhasználói útmutató T.R.U.S.T Tax Return Unified Support Tool Nyomtatványkitöltő Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék 1. A T.R.U.S.T.-ról általában... 3 1.1. Áfabevallás, főnyomtatvány (xx65a)... 3 1.2. Áfabevallás, Belföldi

Részletesebben

1.) A költségvetési bértámogatás megállapítása, számfejtése

1.) A költségvetési bértámogatás megállapítása, számfejtése Útmutató a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához költségvetési előirányzatból nyújtható bértámogatások megállapításának, számfejtésének elkészítését könnyítő EXCEL táblák kezeléséhez 1.) A költségvetési

Részletesebben

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Felhasználói útmutató (1.6 verzió) Oktatási Hivatal TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. A RENDSZER KEZELÉSI LEÍRÁSA... 3 2.1. Belépés... 3 2.2. Feladatellátási

Részletesebben

Az autópályadíj internetes befizetési applikáció használati utasításai

Az autópályadíj internetes befizetési applikáció használati utasításai Az autópályadíj internetes befizetési applikáció használati utasításai Az autópályadíj internetes befizetési applikációt a Dars honlapján találhatja meg (www.dars.si), a felhasználói portálra való kattintással.

Részletesebben

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Általános funkciók partitúrái Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.11.14. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 20 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Dohányszoftver 1.131 verzió. A Dohányszoftver 1.131 verziója számos újdonságot tartalmaz, melyet ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek.

Dohányszoftver 1.131 verzió. A Dohányszoftver 1.131 verziója számos újdonságot tartalmaz, melyet ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek. Dohányszoftver 1.131 verzió Tisztelt Partnerünk! A Dohányszoftver 1.131 verziója számos újdonságot tartalmaz, melyet ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek. 1. ODBE rendelések leadása A program képes a forgalmi

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Pozíció épp hol vagyunk https://www.e-epites.hu/ Az E-építési napló lépésről lépésre

Pozíció épp hol vagyunk https://www.e-epites.hu/ Az E-építési napló lépésről lépésre E-napló oktatási anyag: Ambrus Balázs, Borz László, Vági Péter, Varga Mihály Az E-építési napló lépésről lépésre Bejelentkezés (Minden építésben részt vevő szereplőnek) 1. Első lépésként a böngészőben

Részletesebben

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése (A pályázat kódja: ROM-ISK-15) Kitöltési Segédlet Készült: 2015. október 26. 1. oldal Tartalom 1. Regisztráció... 3 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás,

Részletesebben

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa)

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa) Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa) Kötegelt nyomtatványok általános jellemzői Minden nyomtatványköteg áll

Részletesebben

1. Bevezetés. 2. Mi a Közigállás?

1. Bevezetés. 2. Mi a Közigállás? Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...2 2. Mi a Közigállás?...2 3. A Közigállás elektronikus rendszere...3 3.1.Regisztráció...3 3.1.1. Regisztrációs adatok...3 3. 1. 2. Belépési adatok...4 3.2 Önéletrajz feltöltése...5

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 3.0 2015. május 12. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Benyújtásra szolgáló felület...

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR Felhasználói dokumentáció verzió 4.0 Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal A teljes dokumentum átírásra került. Kiadás: 2012.03.13. Verzió: 4.0. Oldalszám:

Részletesebben

K&H Biztosító ügyfélportál. főoldal. a regisztráció folyamata. K&H Biztosító Zrt. A K&H Biztosító ügyfélportálra navigálva a következő képernyő fogad:

K&H Biztosító ügyfélportál. főoldal. a regisztráció folyamata. K&H Biztosító Zrt. A K&H Biztosító ügyfélportálra navigálva a következő képernyő fogad: K&H Biztosító Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. K&H TeleBiztosító (06 1/0/30/70) 335 3355, 4. menüpont fax: (06 1) 67 6666, (06 1) 461 576 www.kh.hu biztosito@kh.hu K&H Biztosító ügyfélportál a

Részletesebben

SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM

SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS S & B Software Simon István & Bauer Mihály Tel. : ( 99) / 317 327 (30) / 297 4900 (30) / 912 4650 TARTALOMJEGYZÉK A SZÁMLÁZÁSI PROGRAM FUNKCIÓI: --------------------------------------------------------

Részletesebben

Regisztrációval kapcsolatos felhasználói teendők a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás Rendszerben (HBNYR) v3.1

Regisztrációval kapcsolatos felhasználói teendők a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás Rendszerben (HBNYR) v3.1 Regisztrációval kapcsolatos felhasználói teendők a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás Rendszerben (HBNYR) v3.1 Az alkalmazás a https://hbny.mokk.hu címről érhető el. A felhasználók által a rendszer használatához

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Agrár-környezetgazdálkodási támogatások

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Agrár-környezetgazdálkodási támogatások KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Agrár-környezetgazdálkodási támogatások Verziószám: 01 Jogcímkód: 6.239.01.01 2009. június 01. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket,

Részletesebben

Új gépjármű beérkeztetés modul

Új gépjármű beérkeztetés modul Új gépjármű beérkeztetés modul 1. BEVEZETÉS... 2 2. ÚJ GÉPJÁRMŰ BEÉRKEZTETÉS FELVITELE... 3 2.1. ÚJ GÉPJÁRMŰ ELŐZMÉNY NÉLKÜL TÖRTÉNŐ FELVITELE... 4 2.2. ÚJ GÉPJÁRMŰ ELŐZMÉNNYEL TÖRTÉNŐ FELVITELE... 10

Részletesebben

FOKA elérés beállításának leírása

FOKA elérés beállításának leírása FOKA elérés beállításának leírása FOKA interfész Verzió (exe): 1.0.23 (5) Tartalomjegyzék FOKA kapcsolat... 2 1. lépés: Kapcsolattartó számítógép kiválasztása... 2 2. lépés: Tanúsítvány telepítése... 3

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYARORSZÁGI ADDIKTOLÓGIAI ELLÁTÁSOK PORTÁLJA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYARORSZÁGI ADDIKTOLÓGIAI ELLÁTÁSOK PORTÁLJA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYARORSZÁGI ADDIKTOLÓGIAI ELLÁTÁSOK PORTÁLJA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYARORSZÁGI ADDIKTOLÓGIAI ELLÁTÁSOK PORTÁLJA Nagy Gábor Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, TÁMOP

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV I. KÖTET

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV I. KÖTET Komplex mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer MKR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV I. KÖTET Kárbejelentés, biztosítási melléklet terület összesítő bizonylatok kitöltéséhez 2015.04.01. Verzió: 2.0 1. /63 oldal

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR Felhasználói dokumentáció verzió 5.1 Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum A teljes dokumentum átírásra került. Változás Pont Cím Oldal 5.0 2012.07.07. 3.6.1 Kurzus másolás

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük, írjon e-mailt a következő címre:

Részletesebben

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. Funkcionális leírás

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. Funkcionális leírás NEPTUN.NET OKTATÓI WEB modul Funkcionális leírás Budapest, 2005 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. BELÉPÉS...4 3. ÜZENETEK...4 3.1. ÜZENETEK MEGTEKINTÉSE...4 3.2. ÜZENETEK LISTÁZÁSA...5 3.3. ÜZENETEK

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7 Milyen eszközökön használható a program?...

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 3 1.1. Pénztár... 3 1.2. Folyószámlakezelés... 4 1.3. ÁFA bevallás... 6 1.4. Bejövő számla rögzítés... 6 1.5. Számlaböngésző... 9 1.6.

Részletesebben

Az elektronikus napló

Az elektronikus napló Az elektronikus napló I. Bevezetés A napló az iskolai élet egyik fontos velejárója, a tanárok ebben vezetik a diákok jegyeit, hiányzásait, valamint könyvelik az órával és a diákokkal kapcsolatos egyéb

Részletesebben

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék I. Intézményi regisztráció... 4 I.1 Intézményi adatok... 4 II. Bejelentkezés... 6 III. Adatkezelés... 7 III.1 Munkavállalók...

Részletesebben

Új év nyitása a Kulcs-Bér 2015-ben, a Kulcs-Bér 2014-ben kezelt év(ek) alapján

Új év nyitása a Kulcs-Bér 2015-ben, a Kulcs-Bér 2014-ben kezelt év(ek) alapján Új év nyitása a Kulcs-Bér 2015-ben, a Kulcs-Bér 2014-ben kezelt év(ek) alapján Biztonsági mentés készítése a 2014-es program adatairól Az évnyitás előtt fontos biztonsági mentést készíteni a 2014-es évet

Részletesebben

Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val

Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val HIR, LAIR, E-PRTR Változások a környezetvédelmi adatszolgáltatási rendszerben konferencia Tagányi Anikó szakértő 2014. november 18. Tematika 1. Az ÁNYK-ról röviden

Részletesebben

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára E-Fedezetkezelő felhasználói kézikönyv Fővállalkozói adminisztrátorok számára Tartalomjegyzék 1. Program általános használata... 2 1.1. Szoftver követelmények... 2 1.2. Jogosultság függő működés... 2 1.3.

Részletesebben

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Ebben az évben a megszokottól eltérően, új programot kell telepíteni. Ennek lépései: 1. lépjen ki a DszámlaWIN programból (FONTOS!). Amennyiben hálózatban használják

Részletesebben

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás)

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás) #+$k NEPTUN_TÖRZS NEPTUN_TÖRZS (Funkcionális leírás) S Budapest, 2002 #+ $k NEPTUN_TORZS NEPTUN_TÖRZS Tartalom TARTALOM... 2 1. BEVEZETÉS... 5 2. BELÉPÉS A RENDSZERBE... 6 3. ÚJ EGYÉN FELVÉTELE... 9 3.1

Részletesebben

ProAnt Felhasználói Útmutató

ProAnt Felhasználói Útmutató ProAnt Felhasználói Útmutató http://www.proant.hu/ 2014. október 17. Adminisztrátor 6722 Szeged, Gogol u. 3. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A ProAnt szoftverről... 4 3 Jelszó módosítása...

Részletesebben

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu Az Ügyfélkapu Tartalom Bevezető... 2 A regisztráció folyamata... 3 Regisztráció indítása az interneten keresztül... 3 Személyes regisztráció... 5 Regisztráció elektronikus aláírással... 7 Külföldiek regisztrációja...

Részletesebben

ADAFOR Iskolai adatforgalmazó program Kezelési útmutató

ADAFOR Iskolai adatforgalmazó program Kezelési útmutató ADAFOR Iskolai adatforgalmazó program Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. A Kommunikátor segédprogram... 2 2. Az egyes alrendszerek logikai felépítése... 2 3. A program szerkezete... 3 3.1. Telepítési

Részletesebben

ECP. Site Administration System. Felhasználói kézikönyv. v2.9.24+ (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez)

ECP. Site Administration System. Felhasználói kézikönyv. v2.9.24+ (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez) v2.9.24+ ECP Site Administration System Felhasználói kézikönyv (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez) AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu 1 2 Jelen dokumentáció

Részletesebben

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés Angyal Krisztián Szövegszerkesztés A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés A követelménymodul száma: 1180-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-004-55 SZÖVEGSZERKESZTÉS

Részletesebben

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2014 2 Tartalom 1 Alap működési jellemzők... 4 1.1 Dátum kitöltés... 4 1.2 Irányítószám / Település kitöltése... 4 1.3 Belföldi

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...1

A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...1 ÚTNYILVÁNTARTÁS Tartalomjegyzék 1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...1 1.1. SZÁMÍTÓGÉP TÍPUSA...1 1.2. OPERÁCIÓS RENDSZER...1 1.3. NYOMTATÓ TÍPUSA...1 1.4. A PROGRAM TELEPÍTÉSE...1 1.5. HÁLÓZATOS TELEPÍTÉS...2

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és mikroorganizmusok ex situ megőrzése támogatás (Növényi génmegőrzés -VP) támogatási kérelem elektronikus kitöltés

Részletesebben

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt MediSmart Kft. 1135 Budapest, Jász utca 33-35. A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt 2010. március 19. Jenei Zsolt 2010.03.19. Tartalomjegyzék 1. Előkészítés a tanúsítványigényléshez...

Részletesebben

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv I/C. kötet E-KÉPVISELŐI FUNKCIÓK PTR, MŰKENG 2015.09.03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához - 1 - www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék A. BEVEZETÉS... 4 I. BEÁLLÍTÁSOK, PARAMÉTEREK, NAPLÓFORMÁTUMOK... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

2.0 verzió. vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére. Felhasználói kézikönyv

2.0 verzió. vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére. Felhasználói kézikönyv Vényíró és gyógyszerinformációs szoftver 2.0 verzió vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére Felhasználói kézikönyv Dr. Acsai László, 2009 Vényíró szoftver kézikönyv

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TARTALOMJEGYZÉK Regisztráció 2 1. Az Ön neve és kapcsolat-felvételi adatai

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Böngésző ellenőrzése A Neptun csak legalább Internet Explorer 9.0+ vagy Mozilla Firefox 15+ böngészővel használható Kérem ellenőrizze a böngésző Súgó menüjének

Részletesebben

3100 Series Multifunkciós készülék

3100 Series Multifunkciós készülék 3100 Series Multifunkciós készülék Használati útmutató A multifunkciós készülék használata A szoftver bemutatása Munka digitális fényképekkel Nyomtatás, beolvasás, másolás és faxolás Karbantartás Hibaelhárítás

Részletesebben

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Tanácsadók számára Megjegyzések Egyes muveleteket csak adminisztrátori jogokkal rendelkezo tanácsadók, azaz adminisztrátorok tudják elvégezni. Az ezekre vonatkozó

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) elektronikus kitöltés és benyújtás 2015. Verzió 02. 1 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 4 3. A BEADÓ FELÜLET

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat:

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Karbantartás Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Jelszó módosítása: A felhasználói jelszavunkat módosíthatjuk ebben a menüpontban, a régi jelszavunk megadása után. Általánosan

Részletesebben

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez.

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. VERZIÓSZÁM: 7.0 UniPoll Feedback Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. Tartalomjegyzék Bevezető... 5 Kezdeti lépések... 5 Belépés... 5 Kérdőívszerkesztői felület

Részletesebben

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12.

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12. KR TITKOSÍTÓ PROGRAM Felhasználói leírás v1.3 2008. március 12. TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS...3 1.1 FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS LEÍRÁSOK... 3 2 ALAPFOGALMAK...4 Programban használt

Részletesebben

KASZPER dokumentáció Támogatott számla RITEK ZRt. 2010 (12111) TÁMOGATOTT BEJÖVŐ SZÁMLA ÉRKEZTETÉSE, MÓDOSÍTÁSA, NYOMTATÁSA

KASZPER dokumentáció Támogatott számla RITEK ZRt. 2010 (12111) TÁMOGATOTT BEJÖVŐ SZÁMLA ÉRKEZTETÉSE, MÓDOSÍTÁSA, NYOMTATÁSA (12) BEJÖVŐ SZÁMLÁK (12111) TÁMOGATOTT BEJÖVŐ SZÁMLA ÉRKEZTETÉSE, MÓDOSÍTÁSA, NYOMTATÁSA A menüpont a támogatási szerződéssel rendelkező projektek szállítói finanszírozás keretében kiegyenlítésre kerülő

Részletesebben

Aronic Road Útnyilvántartó program

Aronic Road Útnyilvántartó program 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673 Aronic Road útnyilvántartó program V2.000 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy jó szoftver!

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória IV. korcsoport

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória IV. korcsoport Alkalmazói kategória IV. korcsoport Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Döntő Alkalmazói kategória IV. korcsoport Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre.

Részletesebben

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI A BarterPartner.hu rendszerének használata Ennek a használati útmutatónak a segítségével lépésről lépésre végigkísérjük a BarterPartner.hu rendszer használatának minden egyes lépésén, a részletes leírásokat

Részletesebben

Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto

Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto Verzió: v2.0 Tartalomjegyzék Dokumentum történet...

Részletesebben

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet N6310 Felhasználói kézikönyv Tartalom 1 A lapolvasó használata A HP lapolvasószoftver rövid ismertetése...3 A lapolvasó rövid ismertetése...4 A lapolvasó kezelőpanelje...4 Automatikus lapadagoló

Részletesebben

Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től

Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Telkotech Telekommunikációs, Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC Kft. Budapest 2015. április 2 Tartalomjegyzék TERC-ETALON ONLINE Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezetés...

Részletesebben

4. Gyakorlat ellenőrzött osztályozás

4. Gyakorlat ellenőrzött osztályozás 4. Gyakorlat ellenőrzött osztályozás Hozzávalók: MultiSpec program (d: meghajtó, MultiSpecWin32 könyvtár, MultiSpecWin32.exe); ag020522_dpac_cd.lan állomány Ebben a gyakorlatban az ellenőrzött osztályozás

Részletesebben

I. WEB GIT 2 használata. II. Keresés Modell szerint

I. WEB GIT 2 használata. II. Keresés Modell szerint I. WEB GIT 2 használata 1. Nyissuk meg Internet Explorer programmal az internet böngészőt, és írjuk be a következő címet: https://www.ecom.honda-eu.com 2. A megjelenő adatbekérő mezőket töltsük ki a saját

Részletesebben

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva!

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! 2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! Készítők: Deme Attila, Faddi Viktor, Füzesi István, Justyák Csaba, Kovács László, Lós Tibor, Léka Mónika, Medveczki Marianna, Miló Viktor, Forman-Nagy Rita,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2015-04-01 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozó szerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 1 2. A PROGRAM INDÍTÁSA... 2 3. INFORMÁCIÓK... 3 3.1. BEÁLLÍTÁSOK... 3 3.2. ÜZENETEK... 3 3.3. STATISZTIKÁK... 3 3.4. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 3 4. CIKKTÖRZS FELTÖLTÉSE...

Részletesebben

Készlet és Számla Kézikönyv

Készlet és Számla Kézikönyv Készlet és Számla Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1161 Budapest, József u. 18.. INTERNET: http:/

Részletesebben

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Számlázás-házipénztár (SZAMLA) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Számlázás-házipénztár 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 5 1.1. A program típusai... 5 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

MS Access Feladatgyűjtemény

MS Access Feladatgyűjtemény SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR MS Access Feladatgyűjtemény Klárné Barta Éva 2014.01.01. Microsoft Access - Feladatok 1 Feladatok 1. Hozzon létre egy új adatbázist SZÁMÍTÓGÉPEK

Részletesebben

Országos, és mintaprojekt közfoglalkoztatás elszámoló lap (2. sz. melléklet) használati útmutatója Tartalomjegyzék

Országos, és mintaprojekt közfoglalkoztatás elszámoló lap (2. sz. melléklet) használati útmutatója Tartalomjegyzék Országos, és mintaprojekt közfoglalkoztatás elszámoló lap (2. sz. melléklet) használati útmutatója Tartalomjegyzék Figyelem! A táblába beírt szövegek, dátumok, számok, különböző szempontok szerint figyeltetve

Részletesebben

SuliXerver 3.5 TELEPÍTÉSE GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN

SuliXerver 3.5 TELEPÍTÉSE GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SuliXerver 3.5 TELEPÍTÉSE GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN Telepítési útmutató türelmetleneknek A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnayobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem

Részletesebben

Elölnézet... 3 Hátulnézet... 3 A készülék belseje... 4 A lapolvasó részei... 4 Kezelőpanel... 5

Elölnézet... 3 Hátulnézet... 3 A készülék belseje... 4 A lapolvasó részei... 4 Kezelőpanel... 5 Tartalom A készülék részei Elölnézet.................................................................... 3 Hátulnézet.................................................................. 3 A készülék belseje............................................................

Részletesebben

Áttérés az Access 2010-es verziójára

Áttérés az Access 2010-es verziójára A jelen útmutatóról A Microsoft Access 2010 megjelenése nagyban eltér az Access 2003-as verzióétól, ezért elkészítettük ezt az útmutatót, hogy megkönnyítsük a tanulást Megismerheti belőle az új felhasználói

Részletesebben

DOCSTAMP FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ A DOCSTAMP DOKUMENTUM KEZELŐ RENDSZERHEZ. 2015. április 10. v1.5

DOCSTAMP FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ A DOCSTAMP DOKUMENTUM KEZELŐ RENDSZERHEZ. 2015. április 10. v1.5 DOCSTAMP FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ A DOCSTAMP DOKUMENTUM KEZELŐ RENDSZERHEZ 2015. április 10. v1.5 1. 1. Tartalom 2. BEVEZETŐ 3 3. DOCSTAMP ALKALMAZÁS TELEPÍTÉSE 4 4. DOKUMENTUM KEZELÉSI FUNKCIÓK 5 4.1

Részletesebben

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik:

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik: Bevezetés Leveleink, naptárunk, stb. megtekintése bármely gépen egy egyszerű webböngésző (Mozilla, Explorer) segítésével is lehetséges. GroupWise rendszernek ezt a megjelenési formáját GroupWise WebAccessnek

Részletesebben