PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk!"

Átírás

1 PC-DVR Számítógép alapú digitális videojel rögzítő FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk!

2 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK FELHASZNÁLÓI PROGRAM (VEZÉRLÉS) Nyitóképernyő Bejelentkezés Kilépés, illetve kijelentkezés Vezérlő mód képernyője a. Helyszínrajz FELHASZNÁLÓI PROGRAM (ÁLLAPOTOK) Állapotok képernyő Kijelzett funkciók jellemzői Eseménynapló FELHASZNÁLÓI PROGRAM (KERESÉS) Keresési lehetőségek I Keresési lehetőségek II Lejátszás Esemény / tárgy / szöveg keresése a. Esemény keresése b. Tárgy keresése c. Szöveg keresése A kliens program használata Kliens program indítása...7 Tisztelt Partnerünk! Köszönjük vásárlását, s reméljük, hogy EuroVideo rendszere megfelel elvárásainak. Mind a tervezés során, mind pedig a további fejlesztések alatt fokozottan kívánunk támaszkodni az Önök észrevételeire, ötleteire. Amennyiben rendszerünkkel kapcsolatban véleményük van, kérjük tudassák velünk, hogy folyamatos fejlesztő munkánk az Önök igényeit is kielégítse. Üdvözlettel: Az EuroVideo fejlesztőcsapata Tel.:

3 FELHASZNÁLÓI PROGRAM A teljes programcsomag telepítését követően indítsa újra számítógépét. A felhasználói program automatikusan elindul, és az alábbi képernyő lesz látható: 1.1. Nyitóképernyő Az EuroVideo PC-DVR program három fő részre van tagolva. Ezek a Vezérlés, az Állapotok, és a Keresés, melyek között a főképernyő jobb alsó sarkában található fülek segítségével válthat. Mielőtt rendszerét használni kezdené, jelentkezzen be Bejelentkezés A rendszergazdai jogosultsággal rendelkező alapértelmezett felhasználó neve admin, melyhez jelszó nem tartozik. Kattintson az IGEN gombra az EuroVideo DVR program indításához. Lehetősége van jelszó hozzárendelésére, illetve egyéb felhasználónevek és jelszavak létrehozására is Kilépés, illetve kijelentkezés A főképernyő bal alsó sarkában található Kikapcsolás gombra kattintva léphet ki a programból, illetve válthat az egyes felhasználók között. Mindkét funkció használatához érvényes felhasználónév és jelszó szükséges Vezérlő mód képernyője A jobb alsó sorban található Vezérlés gombra kattintva jelemin meg az alábbi képernyő. Az élőképek nyomon követése mellett, a jobb oldalon állíthatja a képek jellemzőit, az alatt a PTZ/Dóm kamerák vezérlését találja.

4 1.4.1.a. Helyszínrajz Az elektronikus térkép akkor jelenik meg, amikor a felhasználó a főképernyőn a Helyszínrajz gombra kattint. - Helyszínrajz megnyitó gomb Kamera piktogramja: Fehér: nincs felvétel Sárga: rögzítés alatt Bemenet/Kimenet piktogramja: Fehér: inaktív Sárga: aktív 2. FELHASZNÁLÓI PROGRAM (ÁLLAPOTOK) A PC-DVR főképernyőjének jobb alsó sarkában található, középső (Állapotok) gombra kattintva éri el a rendszerállapotok képernyőt. A bejelentkezés után automatikusan ez az üzemmód indul el Állapotok képernyő Az élőképek megfigyelése mellett képernyő jobb oldalán folyamatosan láthatóak a főbb funkciók visszajelzései Kijelzett funkciók jellemzői (üres-tiltva / zöld-engedélyezve / piros-aktív)) - Mutatja, hogy az adott kameráról készül-e éppen felvétel. - Mutatja, hogy az adott érzékelő aktiválva van-e. - Mutatja, hogy történik-e valamelyik kamerán mozgásérzékelés. - Mutatja, hogy van-e riasztás folyamatban. - A merevlemez(ek) telítettségét jelzi. - Az eseménynapló utolsó 18 bejegyzését jeleníti meg Eseménynapló - A gombra kattintva a felhasználó megtekintheti a teljes eseménynaplót. Az Eseménynapló gombra kattintva a túloldalon látható ablak jelenik meg, ahol a rendszer összes eseményét naptárból kiválasztva ellenőrizheti.

5 Dátum: a naptárból válassza ki a keresett napot. Az eseményekhez kapcsolódó napok dátumai megvastagított számmal jelennek meg, az aktuális nap dátuma piros keretben látható. Eseménylista: a kiválasztott dátumhoz tartozó összes eseményt felsorolja. Törlés: a kiválasztott dátumhoz tartozó bejegyzéseket törli. Összes törlése: minden, a kiválasztott dátumot megelőző bejegyzést töröl. Nyomtatás: kiválasztott dátumhoz tartozó bejegyzéseket nyomtatja. Frissítés: frissíti a bejegyzéseket. Bezárás: kilépés az eseménynaplóból. 3. FELHASZNÁLÓI PROGRAM (KERESÉS) A PC-DVR főképernyőjének jobb alsó sarkában található Keresés gombra kattintva nézheti vissza a rögzített felvételeket Keresési lehetőségek I. A képernyőn az éppen kiválasztott kamera/kamerák képei látható(ak), a jobb oldalon található ikonok és gombok segítségével pedig kereshet a rögzített felvételek között. - a vastagon jelzett dátumok rögzített felvételeket tartalmaznak. Válasza ki az egérrel azt a dátumot, amelyikhez kapcsolódó felvételeket kívánja visszanézni. - a gombok segítségével a rögzített képek élességén módosíthat. Az első kettővel változtathat a kép élességén, míg a harmadikkal visszaáll az eredeti állapot. - a gombokra kattintva az adott képeket mentheti, nyomtathatja, illetve archiválhatja külső adathordozóra. A gombra kattintva választhat a lehetséges mentési formátumok (AVI/BMP/JPEG/JPEG+időpont) között. A formátum kiválasztása, és az Igen gombra kattintás után választhatja ki a mentés célkönyvtárát. A gombra kattintva választhat a rendelkezésre álló nyomtatók közül. Az gombra kattintva indíthatja el az archiválási folyamatot, mely a rögzített felvételeket menti el belső, vagy külső adathordozóra. Kattintson a Tovább gombra. Ekkor a következő ablak jelenik meg: Adja meg az archiválni kívánt felvétel kezdő-, befejező dátumát és időpontjait. A Tallózás gombra kattintva válassza ki azt az adathordozót, célkönyvtárat, ahová az archiválandó anyagot menteni szeretné. FIGYELEM! A rögzítési partíción nem hozhat létre archiválási célkönyvtárat! Az archivált anyagot védetté teheti, ehhez a Jelszó ablakban adjon meg egy szabadon választott jelszót. Ez esetben az archivált fájl majdani megnyitásakor a Playback program ezt a jelszót fogja kérni. Végül kattintson a Tovább gombra.

6 Ekkor az alábbi ablak nyílik meg: Válassza ki azon kamerákat, melyek felvételeit archiválni kívánja, és kattintson a Tovább gombra. A megjelenő ablakban ellenőrizheti a beállításokat, majd a művelet elindításához kattintson a Tovább gombra. Az archiválás megkezdődik. A mentés befelyezését követően megjelenő ablakban válassza a Befejezés gombot. Az archivált felvételek megtekintéséhez nyissa meg a DVR Playback programot. Ehhez kattintson a Windows gombra, a Programok közül válassza ki az EuroVideo sort, azon belül az EuroVideo DVR Playback programot. Az alábbi ablakban adja meg az archív állományok helyét: Ezek után, az OK gombra kattintva nyílik meg a visszanéző (EuroVideo DVR Playback) program kezelői felülete: A naptárfunkció segítségével válassza ki a keresett időpontot és a már megismert módon, indítsa el a lejátszást. Ha a felvételt védetté tette, akkor a szoftver a lejátszás előtt kéri az archiváláskor megadott jelszót. A képernyő jobb oldalán további beállítási lehetőségek érhetőek el: - az éppen visszajátszott felvétel nagyítható, kicsinyíthető, illetve képjellemzői is módosíthatóak. Az Alapbeállítás gombra kattintva a képet eredeti állapotába állíthatja vissza Keresési lehetőségek II. A képernyő alján lehetőség van a keresés szűkítésére, képosztás választására, stb.: Lejátszás Lejátszáshoz először a naptár funkció segítségével válasszon ki egy napot. Ekkor, a skálán különböző színű sávok jelennek meg. Ezek a sávok mutatják a rögzített felvételeket, adott kamerára és időpontra. Az egérrel valamely sávra rákattintva időpontot választ. A kiválasztott időpontot piros, függőleges csík jelöli. A piros csík felett szövegbuborékban jelenik meg a a hozzá tartozó dátum és időpont.

7 - válassza ki a visszajátszásnál használni kívánt képosztást és kattintson a Lejátszás gombra. Időskála színmagyarázata Kék külső érzékelő és mozgásérzékelő jelzésére rögzített képek Ibolya 24-órás folyamatos rögzítés képei Fehér - nincsen rögzített kép Szürke - bizonyos kamerá(k)nál nincsen rögzített kép Zöld - külső érzékelő és mozgásérzékelő jelzésére rögzített képek hanggal Halványzöld - 24-órás folyamatos rögzítés képei hanggal - gombokkal közvetlenül kereshet felvételekre, időpontokra. A - gombra kattintva az előzőleg megjelölt felvételek között választhat: Az - gombra kattintva a megnyíló ablakba írt időpontra ugorva közvetlenül visszajátszhatóak a felvételek. A - gombra kattintva aktualizálhatja felvételeit. A Esemény / tárgy / szöveg keresése - gombra kattintva, az intelligens keresési módok használatával Eseményre/Tárgyra/Szövegre kereshet a. Esemény keresése Az eseménykeresés ablakban a mozgásérzékelt és riasztási események listája jelenik meg. Jelöljön ki egy eseményt a listából, majd kattintson az Igen gombra. Ezek után megjelenik a kiválasztott eseményhez tartozó felvétel. A lista frissítéséhez kattintson a Frissítés gombra b. Tárgy keresése A kiválasztott tárgy(ak) adott időintervallumon belüli keresése: Keresés: adja meg a tárgykeresés időintervallumát. Mozgásérzékelt területek: jelölje ki a keresés területét. Érzékenység: a kijelölt terület érzékenységét állíthatja be. - gombra kattintva indul a keresés. - válassza ki a keresett adatot a listából, majd kattintson erre a gombra, hogy a könyvjelzőt eltárolja a Kedvencek könyvtárba.

8 3.2.2.c. Szöveg keresése Az alábbi ablakban adott szövegre kereshet rá: Referencia: adja meg a keresni kívánt szöveget. Időintervallum: adja meg a keresési időintervallumot. Referencia eredménye: Itt jelennek meg a találatok. 4. A KLIENS PROGRAM HASZNÁLATA A kliens programot olyan, távoli (LAN, WAN) számítógépre telepítse, ahonnan nyomon szeretné követni a PC-DVR felhasználói számítógépen futó eseményeket. A telepítő programot indítva, kézi módot kiválasztva telepítheti a kliens programot. A kézi telepítés módban válassza az EuroVideo DVR Client sort, majd kattintson a Tovább gombra. A telepítés automatikusan lefut. EuroVideo DVR Client.lnk - ikonnal indítható a kliens program Kliens program indítása A program indításához kattintson kétszer az EuroVideo DVR Client. Ekkor az alábbi ablak jelenik meg: Az elérni kívánt PC-DVR felhasználói gépek regisztrálásához kattintson a Hozzáadás gombra. Szerver neve: adja meg az elérni kívánt felhasználói gép nevét. Pl.: Iroda Szerver típusa: válassza ki az elérés típusát: TCP/IP helyi hálózat (LAN), vagy Internet (WAN) PSTN telefonos hálózat IP cím: TCP/IP protokoll választása esetén írja be a felhasználói számítógép IP címét - PSTN protokoll választása esetén adja meg a felhasználói számítógép telefonszámát. Port száma: TCP/IP protokoll választása esetén adja meg a felhasználói számítógépnél is beállított hálózati port számát. Az alapértelmezett port száma: 9091 Sávszélesség: a használni kívánt hálózatnak megfelelően állítsa be. Időtúllépés: a kapcsolat felépítésének időkorlátja (másodperc). A hozzáadott felhasználói számítógép(ek) az alábbi listában látható(ak):

9 A csatlakozáshoz jelölje ki a kívánt felhasználói számítógépet, majd kattintson a Bejelentkezés gombra: A program kéri a kiválasztott felhasználói géphez tartozó jelszót. A jelszó megadása után kattintson az Igen gombra a kapcsolat felépítéséhez. A kliens program főképernyőjének kattintva hívható elő az alábbi ablak: - gombjára Az alsó sorban található jelölőnégyzet kipipálásával, eseménykor teljes képernyőn jelennek meg a képek.

NUUO Mainconsole Felhasználói útmutató

NUUO Mainconsole Felhasználói útmutató NUUO Mainconsole Felhasználói útmutató Rövidített felhasználói útmutató a Nuuo Mainconsole használatához Az útmutatóban leírt információk a megírás időpontjában meglévő 5.0 verziójú Mainconsole-ra vonatkoznak.

Részletesebben

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató Divar 2 - Vezérlőközpont HU Kezelési útmutató Divar Vezérlőközpont Kezelési kézikönyv HU 1 Magyar Divar Többfunkciós digitális videofelvevő Divar Vezérlőközpont Kezelési útmutató Tartalom Első lépések.............................................3

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató Bosch Video Management System hu Kezelési útmutató Bosch Video Management System Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 A súgó használata 6 1.1 Információ-keresés 6 1.2 A súgótéma kinyomtatása 7 2 Bevezetés

Részletesebben

CellCom. Szoftver leírás

CellCom. Szoftver leírás CellCom Szoftver leírás A vezérlő szoftver bemutatása 2 www.lenyo.hu Tartalom LCC vezérlőszoftver 5 Rendszerkövetelmények 5 Telepítés 5 Indítás 7 Eltávolítás, újratelepítés és javítás 8 Kulcskezelés 8

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7 Milyen eszközökön használható a program?...

Részletesebben

Intellio Video System 2. Csatlakozási útmutató a demószerverhez

Intellio Video System 2. Csatlakozási útmutató a demószerverhez Intellio Video System 2 Csatlakozási útmutató a demószerverhez Az Intellio Video System Client 2 telepítése Az Intellio Video System Client 2 kliens telepítését az IntellioClient2Setup.exe fájl elindításával

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

Raiffeisen Electra Terminál. Felhasználói kézikönyv

Raiffeisen Electra Terminál. Felhasználói kézikönyv Raiffeisen Electra Terminál Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Adatbiztonság, adatvédelem... 4 3 Az Electra ügyfélprogram hardver/szoftver feltételei... 5 4 Könyvtárszerkezet...

Részletesebben

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik:

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik: Bevezetés Leveleink, naptárunk, stb. megtekintése bármely gépen egy egyszerű webböngésző (Mozilla, Explorer) segítésével is lehetséges. GroupWise rendszernek ezt a megjelenési formáját GroupWise WebAccessnek

Részletesebben

GuideReg demó program telepítési útmutató

GuideReg demó program telepítési útmutató GuideReg demó program telepítési útmutató GuideSys Kft. 2016. 1. O l d a l Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Telepítési útmutató... 4 2.1 Telepítési környezet(ek)... 4 2.2 A telepítő program letöltése...

Részletesebben

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa)

Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa) Kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 1044 kötegelt nyomtatvány - HIPA; 10ELEKAFA - Elekáfa) Kötegelt nyomtatványok általános jellemzői Minden nyomtatványköteg áll

Részletesebben

A program elérése. Google Chrome

A program elérése. Google Chrome A program elérése A programot a www.omnt-szamla.hu oldalról lehet elérni. Jelenleg a www.omnt.hu oldalról is ugyanúgy elérhető. Továbbá a www.omnt-szamla.hu oldalon a belépés gombra kattintva szintén a

Részletesebben

FOKA elérés beállításának leírása

FOKA elérés beállításának leírása FOKA elérés beállításának leírása FOKA interfész Verzió (exe): 1.0.23 (5) Tartalomjegyzék FOKA kapcsolat... 2 1. lépés: Kapcsolattartó számítógép kiválasztása... 2 2. lépés: Tanúsítvány telepítése... 3

Részletesebben

Router konfigurációs útmutató

Router konfigurációs útmutató Router konfigurációs útmutató Az alábbi leírás router internetes hálózatra kapcsolását, beállítását és az internet kapcsolat megosztását mutatja be egy TP-Link TL-WR740 eszközön keresztül. Bár egyes gyártók

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.1.1.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.5 2016.05.18 Termék rövid leírása A GSM Gate Control

Részletesebben

ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1

ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1 ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1 1 Tartalomjegyzék 1 Termék bemutatása... 3 1.1 Termék áttekintése... 3 1.2 Fő funkciók... 3 2 Az Előlap és Hátlap

Részletesebben

NOD32 Antivirus 3.0. Felhasználói útmutató. Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware. we protect your digital worlds

NOD32 Antivirus 3.0. Felhasználói útmutató. Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware. we protect your digital worlds NOD32 Antivirus 3.0 Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware Felhasználói útmutató we protect your digital worlds tartalomjegyzék 1. ESET NOD32 Antivirus 3.0...4 1.1 Újdonságok...

Részletesebben

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150504 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD

Részletesebben

Használati útmutató a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár távoli adatbázis elérés szolgáltatásáról

Használati útmutató a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár távoli adatbázis elérés szolgáltatásáról e-könyvtár Használati útmutató a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár távoli adatbázis elérés szolgáltatásáról Ez a dokumentum ismerteti a terminálszolgáltatások használatához szükséges információkat.

Részletesebben

Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz

Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz 1 Tartalomjegyzék 2 Telepítés és csatlakoztatás... 3 2.1 Tartozékok ellenőrzése... 3 2.2 Merevlemez telepítése... 3 2.2.1 Merevlemez választás... 3 2.2.2

Részletesebben

Bosch Video Client. Kezelési útmutató

Bosch Video Client. Kezelési útmutató Bosch Video Client hu Kezelési útmutató Bosch Video Client Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 6 1.1 Rendszerkövetelmények 6 1.2 Szoftvertelepítés 6 1.3 Az alkalmazásban használt jelölések

Részletesebben

Kati Fotó Fuji Labor internetes ügyfélprogram Verziószám: 2141. Felhasználói útmutató

Kati Fotó Fuji Labor internetes ügyfélprogram Verziószám: 2141. Felhasználói útmutató Kati Fotó Fuji Labor internetes ügyfélprogram Verziószám: 2141 Felhasználói útmutató 1. Telepítés Indítsa el a CD fıkönyvtárában található Install_FujiClient.exe programot, és a megszokott módon telepítse

Részletesebben

Az IP címautomatikus megszerzése A windows-ban lépjen a START-CONTROL PANEL-HÁLLÓZATI KAPCSOLATOK-Helyi kapcsolatok menübe A General ablakban klikkeljen a Properties gombra léptessen le az Internet protokol

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.0.0.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.42 2015.09.23 Termék rövid leírása A GSM Gate

Részletesebben

1. oldal, összesen: 29 oldal

1. oldal, összesen: 29 oldal 1. oldal, összesen: 29 oldal Bevezetõ AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ Program Az AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ egy olyan innovatív, professzionális nyomtatványkitöltõ és dokumentum-szerkesztõ program, mellyel

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 3 2. Bejelentkezés... 3 3. Rendszerfelület felépítése... 4 4. Aggregátor felület... 4 4.1 Speciális szűrési opciók...

Részletesebben

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR SS3016 Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HP beágyazott webszerver

HP beágyazott webszerver HP beágyazott webszerver Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és garancia 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása, adaptálása vagy fordítása

Részletesebben

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI A BarterPartner.hu rendszerének használata Ennek a használati útmutatónak a segítségével lépésről lépésre végigkísérjük a BarterPartner.hu rendszer használatának minden egyes lépésén, a részletes leírásokat

Részletesebben

Aronic Road Útnyilvántartó program

Aronic Road Útnyilvántartó program 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673 Aronic Road útnyilvántartó program V2.000 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy jó szoftver!

Részletesebben

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Üzembe helyezési útmutató Figyelmeztetés Olvassa végig a kézikönyvet a készülék használata előtt.

Részletesebben

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT Telepítési útmutató türelmetleneknek, érettségi felkészüléssel A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel

Részletesebben

Internet Club Manager (Használati útmutató)

Internet Club Manager (Használati útmutató) Internet Club Manager (Használati útmutató) Az ICMan egy Internet kávézók ill. bármilyen Internetet szolgáltató vállalkozások számára kifejlesztett szoftver. A program két teljesen különálló részbıl tevıdik

Részletesebben

NISZ Zrt. által kibocsátott USB tokenek telepítése ASP rendszerhez

NISZ Zrt. által kibocsátott USB tokenek telepítése ASP rendszerhez NISZ Zrt. által kibocsátott USB tokenek telepítése ASP rendszerhez Verziószám 1.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2016. április 19. +36 1 795 7200 info@hiteles.gov.hu hiteles.gov.hu Tartalom

Részletesebben

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és

Részletesebben

H4R, S4D és S4R DVR kártyák és vezérlő szoftver Használati útmutató 1. Bevezető Az S4D és S4R videó és hang digitalizáló kártyák, valamint a H4R videó és hang digitalizáló/rögzítő kártya PC kompatibilis

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2780 1. A csomag tartalma Vezetéknélküli router Hálózati adapter Ethernet kábel Kézikönyv 2. A rendszer bekötése xdsl / Modem TÁP TÁP Notebook vezeték nélküli hálózati adapterrel

Részletesebben

MAGYAR. Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv

MAGYAR. Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv MAGYAR Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv Bevezetés A Macro Key Manager egy különleges szoftver táblaeszközökhöz. A Macro Key Manager segítségével beállíthatja a leggyakrabban használt billentyűkombinációkat

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz GYORS ÜZEMBE HELYEZÉSI ÚTMUTATÓ v1.0.0.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.21 2015.08.05 1 Első lépések, ha még

Részletesebben

HU-GO Mobil bemutatása 2014. április 16.

HU-GO Mobil bemutatása 2014. április 16. HU-GO Mobil bemutatása 2014. április 16. A HU-GO Mobil alkalmazás ingyenesen letölthető Android operációs rendszert és ios operációs rendszert használó telefonra. Windows platformra a fejlesztés folyamatban

Részletesebben

Használati útmutató DS-620

Használati útmutató DS-620 Használati útmutató DS-620 / DS-720D DS-620 DS-720D C verzió HUN A dokumentáció használata Köszönjük, hogy a Brother készüléket választotta! A dokumentáció elolvasása segíthet abban, hogy a legjobbat hozza

Részletesebben

A B C D E F. F: 4. LAN port LED G: Táp csatlakozó H: 4. LAN port I: 3. LAN port J: 2. LAN port

A B C D E F. F: 4. LAN port LED G: Táp csatlakozó H: 4. LAN port I: 3. LAN port J: 2. LAN port Termékinformáció A B C D E F G H I J K L M A: Tápfeszültség LED B: WAN port LED C:. LAN port LED D:. LAN port LED E:. LAN port LED F: 4. LAN port LED G: Táp csatlakozó H: 4. LAN port I:. LAN port J:. LAN

Részletesebben

Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv

Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv Rövid Kezelési Útmutató Tartalom Áttekintés...2 Regisztráció...2 Regisztrációs kérelem feladása...2 Regisztrációs kérelem megerősítése...3 Belépés...5 Üzemeltetői

Részletesebben

ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA

ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÉS MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ ENYER 1.2 verzió Készült: 2010. február 10. Készítette: IDOM 2000 Konzulens Zrt. 1 Dokumentum kontroll

Részletesebben

Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató

Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot

Részletesebben

Alkalmazási segédlet a MiniCheck-RA-H festékrétegmérő készülékhez és az ezt támogató MiniCheckForKiv szoftverhez.

Alkalmazási segédlet a MiniCheck-RA-H festékrétegmérő készülékhez és az ezt támogató MiniCheckForKiv szoftverhez. Alkalmazási segédlet a MiniCheck-RA-H festékrétegmérő készülékhez és az ezt támogató MiniCheckForKiv szoftverhez. A MiniCheck-RA-H festékrétegmérő a MiniCheckForKiv programon keresztül szolgáltat online

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Ellenőrzőkönyv Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az e-ellenőrzőkönyv általános áttekintése... 4 WEB alkalmazások kezelése...

Részletesebben

Telepítési útmutató a Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez

Telepítési útmutató a Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez Telepítési útmutató a Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez A Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez kérjük, kövesse a következő lépéseket: Frissítő alkalmazás telepítése A számlázó

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

ipod nano Használati útmutató

ipod nano Használati útmutató ipod nano Használati útmutató Tartalom 5 1. fejezet: Az első pillantás az ipod nano készülékre 5 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 6 Főképernyő 8 Állapotikonok 9 2. fejezet: Első lépések 9 Az ipod

Részletesebben

Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW)

Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW) 1 Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW) levelező rendszer 8. verziójának alap szolgáltatásait

Részletesebben

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás HD-TVI Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150915 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD beszerelése...

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e-jelentkezés TwinNet Felhasználói kézikönyv I3R-Elektronikus Jelentkezési Rendszer TwinNet Számítástechnikai és Oktatási Kft. ś1163 Budapest Szérű u. 45. (+36(1) 343-6430 ü www.twinnet.hu Tartalom Bevezetés...

Részletesebben

PC-DVR. Számítógépbe építhető digitális videojel rögzítő TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV

PC-DVR. Számítógépbe építhető digitális videojel rögzítő TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV PC-DVR Számítógépbe építhető digitális videojel rögzítő TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! EuroVideo Digitális videojel rögzítő Rendszerfelépítési

Részletesebben

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő EVD-04/100A1HCE EVD-08/100A1HCE EVD-16/100A1HCE EVD-04/100A1HCB EVD-08/100A1HCB EVD-16/100A1HCB Használja az ajánlott

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a következő webhelyen:

Részletesebben

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT Telepítési útmutató türelmetleneknek, érettségi felkészüléssel A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel

Részletesebben

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és mobileszközökről

Részletesebben

DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTŐ

DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTŐ SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót használat előtt, és őrizze meg, hogy a későbbiekben is segítségére legyen. AVC 790_manual_V0.91

Részletesebben

A TechSon Prémium kategóriás DVR-ek beállítása távoli betekintéshez

A TechSon Prémium kategóriás DVR-ek beállítása távoli betekintéshez A TechSon Prémium kategóriás DVR-ek beállítása távoli betekintéshez 1. Helyi kapcsolat adatainak megszerzése A már meglévő helyi hálózat adatait egy, a hálózatba kötött számítógép segítségével kiolvashatjuk.

Részletesebben

Operációs rendszerek Windows Xp

Operációs rendszerek Windows Xp Operációs rendszerek Windows Xp (5-8 óra) ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK ÉS TEVÉKENYSÉGEK A SZÁMÍTÓGÉP ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE A SZÁMÍTÓGÉPPEL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓKAT A VEZÉRLŐPULT TELJESÍTMÉNY ÉS KARBANTARTÁS

Részletesebben

Archive Player 2.2. Üzemeltetési útmutató

Archive Player 2.2. Üzemeltetési útmutató Archive Player 2.2 hu Üzemeltetési útmutató Archive Player 2.2 Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 5 1.1 A kézikönyv ismertetése 5 1.2 A kézikönyvben alkalmazott jelölések 5 1.3 Az Archive

Részletesebben

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Általános funkciók partitúrái Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.11.14. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 20 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Procontrol Clienter ügyfélhívó rendszer általános leírása

Procontrol Clienter ügyfélhívó rendszer általános leírása Procontrol Clienter ügyfélhívó rendszer általános leírása Létrehozás dátuma: 2009.01.26 11:53 1. oldal, összesen: 15 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Rendszerelemek... 3 A rendszer működési

Részletesebben

Központi proxy szolgáltatás

Központi proxy szolgáltatás Központi proxy szolgáltatás Az Informatikai Igazgatóság minden aktív és volt egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkezõ egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás

Részletesebben

Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR)

Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR) Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR) Intézményi Pénzügyi Vezető (IPV) technikai útmutató Kapcsolat Amennyiben kérdése, vagy problémája lenne, forduljon munkatársainkhoz bizalommal az alábbi elérhetőségeken.

Részletesebben

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék I. Intézményi regisztráció... 4 I.1 Intézményi adatok... 4 II. Bejelentkezés... 6 III. Adatkezelés... 7 III.1 Munkavállalók...

Részletesebben

AIX 6.1. IBM Systems Director Console for AIX

AIX 6.1. IBM Systems Director Console for AIX AIX 6.1 IBM Systems Director Console for AIX AIX 6.1 IBM Systems Director Console for AIX Megjegyzés Az információk és a tárgyalt termék használatba vétele előtt olvassa el a Nyilatkozatok oldalszám:

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató INTELLIO VIDEO SYSTEM 3 Felhasználói útmutató 1 Intellio Video System 3 Tartalomjegyzék A kliens elindítása... 4 Bejelentkezés... 4 Monitorfal... 5 Eszköztár... 5 Kliensbeállítások... 6 Képernyők... 6

Részletesebben

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez

Útbaigazítás a könnyű működtetéshez Útbaigazítás a könnyű működtetéshez A lapk TARTALOMJEGYZÉK Előszó A kézikönyvek felosztása... A készülék i... A vezérlőpanel... Másolási Másolat készítése... 7 A készülék i (Rendes másolási alapképernyő)...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegye és/vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az információk

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Kezdő lépések 1. Amennyiben

Részletesebben

Hálózati forgatható kamera

Hálózati forgatható kamera Kamera Hálózati forgatható kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD.6L0201B1256A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

I. WEB GIT 2 használata. II. Keresés Modell szerint

I. WEB GIT 2 használata. II. Keresés Modell szerint I. WEB GIT 2 használata 1. Nyissuk meg Internet Explorer programmal az internet böngészőt, és írjuk be a következő címet: https://www.ecom.honda-eu.com 2. A megjelenő adatbekérő mezőket töltsük ki a saját

Részletesebben

Xerox ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós nyomtatókkal (MFP-k) történő használatra

Xerox ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós nyomtatókkal (MFP-k) történő használatra Xerox App Gallery App Gyorsbeállítási útmutató 702P03997 Xerox ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós nyomtatókkal (MFP-k) történő használatra A Xerox App Gallery-ben új funkciókat és teljesítményeket

Részletesebben

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló)

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) Felhasználói dokumentáció a Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) programhoz Forgalmazó: FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu

Részletesebben

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz TELEMATICS regisztrációs segédlet Gépek első aktiválása Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz CLAAS TELEMATICS Kedves partnerünk! Ön egy TELEMATICS rendszerrel felszerelt gép tulajdonosa. Gratulálunk!

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

2.0 verzió. vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére. Felhasználói kézikönyv

2.0 verzió. vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére. Felhasználói kézikönyv Vényíró és gyógyszerinformációs szoftver 2.0 verzió vényíró és gyógyszerinformációs szoftver szakrendelők, kórházi ambulanciák részére Felhasználói kézikönyv Dr. Acsai László, 2009 Vényíró szoftver kézikönyv

Részletesebben

Multifunctionális HD 1080P felbontású. WIFI jeltovábbítású fali kamera-csatlakozó(a1) Használati Utasítás

Multifunctionális HD 1080P felbontású. WIFI jeltovábbítású fali kamera-csatlakozó(a1) Használati Utasítás Multifunctionális HD 1080P felbontású WIFI jeltovábbítású fali kamera-csatlakozó(a1) Használati Utasítás A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE WIFI jeltovábbítású kamera töltő UTASÍTÁSOK Ez a termék egy külső, HD1080P

Részletesebben

AR-821EFB5-9000MT BIOMETRIKUS BELÉPTETŐ VEZÉRLŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P1 P2 P3 P4 P5 P6

AR-821EFB5-9000MT BIOMETRIKUS BELÉPTETŐ VEZÉRLŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P1 P2 P3 P4 P5 P6 AR-EFB-9MT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. TARTOZÉKOK AR-: Ujjlenyomat olvasó Olvasó Felhasználói Csatlakozó kábelek Csavarok kézikönyv Opcionális P P P P P P AR-RB AR-RB Digitális Relé. Telepítés A. B. Csavarozza

Részletesebben

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Tartalom 1 BEVEZETÉS... 3 2 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS SZOFTVERKÖVELEMÉNYEI... 3 3 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS ÁLTALÁNOS JELLEGŰ FUNKCIÓI... 3 3.1 Be- és kijelentkezés...

Részletesebben

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit.

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit. Hálózati útmutató 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Bevezetés A hálózati kábel csatlakoztatása a hálózathoz A készülék beállítása a hálózaton A Windows konfigurálása A nyomtató funkció használata A SmartNetMonitor for

Részletesebben

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36 1/36 TARTALOMJEGYZÉK A CIB BANK MOBILALKALMAZÁS-SZOLGÁLTATÁSA... 3 A szolgáltatás igénybevételének feltételei... 3 A szolgáltatás igénybevétele... 3 Bejelentkezés a CIB Bank mobilalkalmazásba... 3 Biztonság...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

Telepítési útmutató új Dolphin InvoicePro számlázó program telepítéséhez

Telepítési útmutató új Dolphin InvoicePro számlázó program telepítéséhez Telepítési útmutató új Dolphin InvoicePro számlázó program telepítéséhez Amennyiben az Önök által eddig használt számlázó program verziója 3.xx.xx, vagy a meglévő számlázó program MySQL adatbázis verziószáma

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv 2015. november 4. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. WebKincstár szolgáltatás igénybevételének feltételei... 4 3. Bejelentkezés... 6 3.1. Első bejelentkezés... 7

Részletesebben

Kezdő lépések Biztonsági mentés

Kezdő lépések Biztonsági mentés Kezdő lépések Biztonsági mentés A Central Europe On-Demand Zrt. által a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények:...

Részletesebben

FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv

FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv az FHB Bank Zrt. NetBróker szolgáltatásához Verziószám: 3.3 Hatályos: 2015.11.26. Tisztelt Ügyfelünk! Az FHB Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) NetB@nk/NetBróker

Részletesebben

Főbb jellemzők INTELLIO VIDEO SYSTEM 2 ADATLAP

Főbb jellemzők INTELLIO VIDEO SYSTEM 2 ADATLAP IVS2 videomenedzsment-szoftver Főbb jellemzők Munkaállomásonként 2 30 kamera monitorozása Szoftverkulcsos és hardverkulcsos működés Intelligens mozgás- és objektumkeresés DPTZ gyors felismerhetőség Microsoft

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben