SMS Alerter WEB konfiguráció. A korábban beregisztrált címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SMS Alerter WEB konfiguráció. A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira."

Átírás

1 SMS Alerter WEB konfiguráció A korábban beregisztrált címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira. Bejelentkezett felhasználó vásárolhat webshopunkban, megtekintheti a korábbi vásárlásainak állapotát (Az Ön vásárlásai), elérheti a támogatási oldalakat (Az Ön berendezései, Támogatás). A felső menüsorban, a Az Ön berendezései feliratú mezőre kattintva eljuthat a már megvásárolt készülékek listájához.

2 Válassza ki melyik gyári számú berendezést kívánja beállítani. Frissen beszerzett berendezés esetén, annak a gyári számával kezdődő sorban, kattintson az Első üzembe helyezés szövegre. Ha már az előző lépést egyszer megtette és azóta nem cserélt SIM-et, akkor válassza a Beállítások módosítása menüpontot. Ekkor a korábban beküldött SIM telefonszámmal fog dolgozni a rendszer. Másik SIM használatához kattintson a SIM kártya cseréje feliratra. Az Első üzembe helyezés pontot választva az alábbi oldalra jutunk. Kövese az utasításokat. A gyári szám beküldésével tudatja a rendszerrel annak a SIM kártyának a telefon számát, amit majd az Alerterbe kíván tenni. Ha a PIN kód kérés kikapcsolása, vagy a kódnak az alap 1111-ra való átírása nem végezhető le, akkor az SMS-ben való konfigurálás ezzel a kártyával csak azután lehetséges, hogy az SMS Alerterben tárolt PIN kódot, annak számítógép hálózati csatlakozásán keresztül átírta. Lásd Üzembe Helyezési Útmutató (cfg set pin_code="érvényes kód"). Ha mindent a leírtak szerint tettünk és az beküldött SMS-ünk a helyes gyári számmal megérkezett a rendszerbe, az az alábbi szövegre vált. Ellenőrizze a telefonszámot amiról az SMS-t küldte, és kattintson a Tovább gombra, ezzel elindítsa a SIM kártya beszerelést magyarázó videót.

3 Nézze végig figyelmesen a magyarázó bejátszást. Ha szükséges elindíthatja újból, megállíthatja bárhol, a képen lévő csúszkán bármelyik fázishoz ugorhat. Lépésről lépésre hajtsa végre a feladatokat, az alsó gombra csak az utolsó fázis után kattitson. 1. Szerelje szét a készüléket, ehhez csavarozza ki a csatlakozó felöli végelem csavarját alul. 2. Húzza le a végelemet a dobozról, tolja ki a panelt az antenna felöli oldalról, a leszerelt vég felé.

4 3. Nyissa fel a SIM kártya tartót enyhe hátra nyomás után, helyezze be a kártyát, majd csukja le és enyhe előre nyomással rögzítse. 4. A dobozon belül lévő kétoldali sínbe illesztve, csúsztassa vissza a panelt. 5. Tegye vissza a végelemet és csavarozza vissza a rögzítőjét.

5 6. Csavarozza fel a csomagolásban található botantennát a készülék előlapján lévő (SMA típusú) csatlakozóra. Ha szükséges berendezésünket más, ugyanilyen csatlakozású antennával is használhatja, pl. egy megfelelő hosszúságú kábellel szerelt mágnestalpas botantennával, amit könnyebben tud egy megfelelő térerejű helyre felszerelni. 7. Csatlakoztassa a csomagolásban található (DC 12V, 500mA) tápegységet egy megfelelő AC 230V aljzathoz, majd a kábele végén lévő dugót a készülék DC in feliratú bemenetéhez. Ekkor az On LED piros színben kigyullad.

6 8. A szövegnek megfelelően rövid időn belül az On LED átvált zöld színre. Kattintson a gombra, a lekérdezést, a konfigurálást elindítani. Ha az On LED elkezd pirosan villogni, akkor a behelyezett SIM kártyán aktív maradt a PIN kód kérés, és a kód nem egyezik az Alerterben letárolttal. Kapcsolja ki a készüléket, szerelje ki a SIM kártyát és a konfigurációs folyamat elején leírtak szerint, egy mobil telefonban tiltsa le a kód kérést, vagy írja át azt a berendezésében lévőre (default 1111). Próbálja újból az 1. ponttól. Ha hosszabb idő után (1-2 perc) is piros marad az On LED, ekkor a készülék nem tudott bejelentkezni a GSM hálózatra. Kapcsolja ki az eszközt, szerelje szét, ellenőrizze a SIM kártya pontos beszerelését, vizsgálja meg az antenna csatlakoztatását, ismét szerelje össze és próbálja újra az 1. ponttól. A konfiguráció lekérdezésének elindítása után a következő oldalra jutunk. Kövesse nyomon a részfolyamatok menetét. Általában ilyen fázisokon keresztül zajlik le minden típusú konfiguráció lekérdező, beállító procedúra. A központi konfiguráló rendszer elindította az lekérdező, beállító üzenetét : Konfig üzenet elküldve

7 A konfig SMS-t kiküldte a rendszer : fázis lezárult - SMS elküldve A konfig üzenet megérkezett az Ön Alerterébe : SMS kézbesítve Ha több perc elteltével sem vált át az állapot "készre" (zöld pipára a forgó folyamatjelzőről), a konfigurációs rendszer hibát jelez. Ellenőrizze, hogy az On LED zöld színben világít-e. Csak ekkor képes a készülék SMS fogadására, küldésére. Győződjön meg arról, hogy bizonyosan azt a SIM kártyát helyezte-e be a készülékbe, amiről a fenti gyári számot (pl. PRA1SMS0005) beküldte a rendszernek. Hiba esetén lépjen vissza a folyamatban, akár a legelejére, kapcsolja ki a készüléket, vegye ki a SIM kártyát, kezdje elölről Az Ön berendezései, Első üzembe helyezés-től. A konfigurációs üzenetre megérkezett a válasz : Válasz megjött A válasz pozitív tartalmú, az ön készüléke elküldte a lekérdezés szerinti paramétereket, illetve más folyamatnál végrehajtotta a beállításokat : A kérés sikeresen végrehajtva Jelen esetben megérkezett a válasz az alap konfiguráció lekérdezésére, kattintson a Tovább gombra. Ha több perc elteltével sem érkezik meg a válasz, a konfigurációs rendszer hibát jelez. Ellenőrizze, hogy nem csatlakoztatta-e a LAN kábelt mégis az Alerterhez (a LAN csatlakozó bal oldali Link LED-je világít), SMS konfigurálás csak inaktív Link esetén lehetséges. Vizsgálja meg az On LED állapotát, csak ha zöld színben folyamatosan világít, akkor képes a készülék SMS fogadására, küldésére. Győződjön meg arról, hogy bizonyosan azt a SIM kártyát helyezte-e be a készülékbe, amiről a fenti gyári számot (pl. PRA1SMS0005) beküldte a rendszernek. Hiba esetén lépjen vissza a folyamatban a legelejére.

8 Sikeres letöltés után az alábbi oldalra jutunk. Az úgynevezett tömörített konfigurációval állítsa be a saját SMS Alertere alap működési paramétereit. Kattintson az egyes paraméter csoport nevei mellett lévő?-re, ha el kívánja olvasni az ahhoz tartozó súgót. A SIM kártya csoportban azt a telefonszámot kell megtalálnia, amivel a készüléke üzemel. Ha mégis úgy dönt, hogy egy másik SIM-et tesz az Alerterbe, itt közvetlen átírhatja a számot, és azzal folytathatja a konfigurálást. A rendszer ezentúl az új számot fogja használni ehhez a készülékhez. A letöltött beállítások módosításához először kattintson a Hálózati beállítások paraméter csoportra.

9 A Hálózati beállítások csoportban adja meg a készüléke számítógép hálózati adatait. A Levelezési beállítások csoport első sorában láthatja, hogy milyen formátumban kell majd megcímezni a kiküldésre szánt SMS-ek eredeti jeit (az előzőekben beállítottak függvényében), illetve a továbbiakban megadhatja, hogy milyen IP-re küldje és milyen címre címezze a készülék az SMS kiküldéséről szóló nyugtákat és a bejövő SMS-ekből készített leveleket. Az SMS formátum csoportban jelölje be, hogy milyen forrás részeket tartalmazzon a kiküldendő SMS: feladó, tárgy, szöveg.

10 A Nyugta engedélyezés csoportban adja meg, hogy milyen nyugat leveleket kíván készíttetni az SMS kiküldés folyamatáról (Feladói, Számla infó, SMS kézbesítési) és hogy fel kívánja-e dolgozni a bejövő SMS-eket. Mind a négy paraméter kikapcsolása esetén nem szükséges megadni az előzőekben már tárgyalt Levelezési beállításokat, hiszen ekkro nem készít az Alerter. A beállítások végeztével kattintson a lap alján a Konfiguráció mentése gombra, hogy a rendszer elindítsa az Ön készülékének beállítását. Kövesse a konfiguráció kiküldése, válasz megérkezése folyamatát, az előzőekben bemutatott, a lekérdezéssel azonos lépéseken keresztül. A tömörített konfigurációban átállított paraméterek (IP, netmask, gateway, host name, domain name) érvényre jutásához automatikusan újra indul a készülék. Ekkor az On LED először piros, majd a GSM bejelentkezés után ismét zöld lesz. Kattintson a Tovább gombra.

11 Alap beállításokat sikeresen rátöltötte a készülékére. Néhány további oldalon beállíthatja a még szükségeseket, ehhez a bal felső sávban, a gyári szám mező alatt, kattintson Váltás a Konfigurációs Varázslóra szövegre. Itt majd például a riasztási funkciókkal kapcsolatosakat állíthatja be. Ezen az oldalon hét fül alá rendezve találja meg a berendezés beállításait. Az egyes fülek alatti lapokon, kattintson a paraméter csoportok nevei mellett lévő?-re, ha el kívánja olvasni az ahhoz tartozó súgót. A lapok alján a Konfiguráció elküldése gombot majd csak akkor nyomjuk meg, ha végigellenőriztük, illetve beállítottuk az összes szükséges paraméter értéket A Varázsló a Hálózat lappal kezdődik.

12 Itt olyan alap paramétereket talál, amiket már a tömörített konfigból beállított. Ha megfelelőek, kattintson a következő fülre. A Kimenő SMS lapon is már beállított értékeket ellenőrizhet. Kattintson a Riasztások fülre.

13 A "konfigurációs varázsló" Riasztások oldalán egy összevont, de talán átláthatóbb formában állíthatja be az SMS Alerter Táp- és Link alarm, SMS másolati és a Belső körözvény szolgáltatásait. 1. A funkciók elnevezései melletti jelölő négyzetben válassza ki melyeket kívánja használni. 2. Sorolja fel a telefon számokat (nemzetközi formátumban, + jel nélkül, országkód körzetszám hívószán, ) a tel01, tel02, tel03,... tel50 Telefonszám listában. 3. A telefonszámok melletti sorokban, az oszlopok szerint jelölje be, hogy az adott telefonszámra milyen típusú üzenetet küldjön az eszköz : - L01-L10 - Belső körözvény (List01-List10), - HC - SMS másolat (Hard Copy), - PW - Táp be- és kikapcsolási riasztás (PoWer alarm), - Link - Link Up- és Down Alarm Példánk szerint az alábbi esetekben küld SMS-t a készülék : - a tel03 sorban lévő telefonszámra, ha list01@"host név"."domain név"-re címzett t kap, ha list02@... címűt, valamint ha tápfeszültség ki- bekapcsolást, vagy ha Link megszűnést- visszaállást érzékel. - a tel04 sorban lévő telefonszámra, ha list01@...-re címzett t kap, valamint ha tápfeszültség ki- bekapcsolást, vagy ha Link megszűnést- visszaállást érzékel. - a tel02 sorban lévő telefonszámra, ha list02@...-re címzett t kap, de Táp- és Link riasztás esetén erre nem. - a tel01 sorban lévő telefonszámra minden ből (címzéstől függetlenül, így összes listára érkezőt is, a list01@...-re és a list02@...-re címzett e-maiből is, ezért ezeket nem jelöltük külön be ), mivel az SMS másolat (HC) funkciót bekapcsoltuk, valamint ha tápfeszültség ki- bekapcsolást, vagy ha Link megszűnést- visszaállást érzékel (a PW és Link oszlopba kell pipát tennünk, mert ezekre nem vonatkozik a másolat, ezek nem ből készülnek).

14 A Bejövő SMS oldalon ellenőrizheti a tömörített formában már beállított SMS feldolgozás engedélyezését, tiltását. Tiltott esetben kitilthatja az SMS kiolvasást is. Engedélyezett bejövő SMS feldolgozás esetén, ezen oldal További beállításai alatt engedélyezheti a küldő telefonszáma szerinti "SMS route"-olást. 1. Tegyen pipát a jelölő négyzetbe. 2. Írja be a küldő telefonszámokat a Telefonszám lista Route from - Route to értékei közé eső sorszámú soraiba. 3. Írja a számok mellé a Cím listába azt az címet, ahova továbbítani (route-olni) kívánja az azokról érkező SMS üzeneteket. 4. Engedélyezett bejövő SMS feldolgozás esetén, gondosan állítsa be a levelezési beállításokat a Levelezés fül alatt, hogy azok biztosan célba érjenek. Példánk szerint: - ha a tel26 sorban megtalálható számról érkezik SMS a készülékre, akkor az a User26 sorban lévő be455@smsalerter.eu címre küldi a belőle készített t. - ha a tel27 sorban megtalálható számról érkezik SMS a készülékre, akkor az a User27 sorban lévő be566@smsalerter.eu címre küldi a belőle készített t. - más telefonszámokról érkező SMS-eket az általános módon továbbítja "peer admin"@"peer név" címre (lásd Levelezés fül pl: smsadmin@smsalerter.eu).

15 A Főbb levelezési beállításokat már a "tömörített konfigurációból" megadta. A Peer név eltérhet a fogadott levelek Domain név-étől, itt meg tudjuk adni különbözőre is. A További levelezési beállítások módosítása általában nem indokolt, de ha szükséges megváltoztathatja azokat: - SMTP port - Az SMS Alerterben működő SMTP szerver portja. - Peer SMTP port -A berendezésünk leveleit fogadó központi szerver (Peer IP) SMTP portja. - Maximális méret - Maximális méret bájtokban. Ennél nagyobb levelt a berendezés elutasít. - Időzóna -A berendezés által készített fejlécének idő sorában az időzóna eltolás. Értéke órákban: 0-23, 100 esetén nincs időzóna jelölés. - Üzenet leidőzítés -A feldolgozásra (SMS kiküldésére) váró maximális várakozási ideje másodpercekben. 5 telefonszámnál többet tartalmazó üzenetek rendszeres torlódása esetén szükséges lehet növelni arányosan.

16 Az Adminisztráció lapon beállíthatja a számítógép hálózaton keresztüli konfigurációt engedélyező jelszót, illetve ha szükséges, a SIM kártya által kért PIN kódot. Ez utóbbit igen nagy körültekintéssel tegye, mivel ha a kód kérés aktív, akkor a PIN-t a SIM-en is módosítani kell. Kapcsolja ki ehhez az Alertert, szerelje szét, tegye át a SIM-et egy kézi telefonba és ott állítsa át a kódot. A További adminisztrációs és biztonsági beállítások csoport alatt ha szükséges (pl. nyilvános IP-n üzemelő készülék esetén) engedélyezheti az IP ellenőrzés funkciót, valamint beállíthat néhány további szolgáltatást : - Hibafigyelő port - A berendezés debug portja. Erre a portra, egy telnet típusú programból, TCP kapcsolatot nyitva, részletes információkhoz juthatunk a belső folyamatokról. - Nyugtalevél feladó -A berendezés által küldött nyugta levelek feladója. A feladói cím: "feladó"@"host név"."domain név" pl. administrator@smsalerter.smsalerter.eu - Újra indulás számláló - A berendezés minden újra indulásakor eggyel növeli ennek az értékét. Hosszú idő elteltével sem indokolt a növekedése. - Feladó cím ellenőrzés - A berendezésre küldött feladója ellenőrzésének engedélyezése. Ha aktív, akkor csak a Check from és Check to értékei között, a Cím listában megtalált feladó címmel küldött levelekből készítünk SMS-t. - Check from - A feladó ellenőrzés kezdeti sorszáma a Cím listán. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk - Check to - A feladó ellenőrzés végső sorszáma a Cím listán. Példánkban, az engedélyezett IP ellenőrzés miatt csak a és a (Engedélyezett IP 1, Engedélyezett IP 2) IP-kről fogad levelet a készülék, és a Feladó cím ellenőrzés okán SMS-t csak a support@smsalerter.eu, az admin@smsalerter.eu és a sales@smsalerter.eu (Cím lista 01, 02 és 03 ) feladójú ből készít.

17 Az Egyéb beállítások oldalán néhány olyan paramétert találhatunk, amiket ritkán használunk, vagy általában nem igényelnek módosítást. - Egyszerű DNS - Egyszerű DNS kérés lekezelése. Ha engedélyezzük, a berendezés feloldja a saját "host név"."domain név" formátumú hálózati nevét a saját IP-jére, mint egy DNS szerver.az APC szünetmentes tápegységekhez fejlesztve. - Sikertelen kiküldésről számlainfó - Sikertelen SMS kiküldésről is számlainfó levél készíthető, esetleges különleges körülmények okán. - A feladó az fejlécéből -A feladó mezőt a kapott fejlécéből vesszük, nem az "SMTP From"-ból. Tovább küldött leveleknél előnyös. - SMS újraküldési próbálkozások száma - Sikertelen küldés esetén az újraküldési próbálkozások maximális száma. - SMS újraküldésre várakozás ideje - Sikertelen küldés esetén, az újraküldésre való várakozás maximális ideje másodpercekben. - SMS előtag engedélyezés - SMS előtag engedélyezés, például egyfajta kézbesítési nyugta kérésére. - SMS előtag - Minden kiküldött SMS elé beszúrt szöveg, az előző paraméterrel engedélyezve. - SCA - A GSM szolgáltató SMS Service Centerének száma. Újabb SIM kártyák esetén illetve a konfig SMS fogadásánál automatikusan beállítja a készülék. A paraméterek értékeinek ellenőrzése, és szükséges módosítása után, azoknak a készülékbe való elküldéséhez kattintson a Konfiguráció kiküldése gombra. A már többször látott konfig küldés, fogadási folyamat indul most is el, kövesse nyomon, várjon a befejezéséig. Ha több mindent is módosított, elő fordulhat, hogy a kiküldendő paraméterek karakter száma meghaladja a 160-at, így több SMS-ben tudja csak a rendszer az Ön Alerterébe eljuttatni. Ennek időtartama a szokásos "küldés, válasz érkezés" idő többszöröse lesz. Várja meg a végét.

18 A kiküldési folyamat lezajlása után visszakapja az aktuális paraméter értékekkel a Konfigurációs varázsló oldalát. További módosításokat tehet az előzőekben leírtak szerint, vagy nagyobb gyakorlattal rendelkezők átléphetnek a Bővített konfigurációs oldalra. Az SMS Alerter Bővített konfigurációs oldalán minden működési paraméter megtalálható, állapota lekérdezhető és módosítható. Kattintson a beállítási csoport nevére, hogy kinyissa az alatta lévő paraméterek oldalát, illetve a mellette lévő?-re, hogy elolvassa az ezekhez tartozó súgót. Egy paraméter sorban, az elnevezés előtt az azt kiválasztó négyzetet találjuk, középen a default érték, a végén az aktuális érték mezője helyezkedik el. A paraméterek módosításához, a változtatni kívánt sorok előtti négyzeteket jelölje be, majd írja át a sorok végén lévő értékeket, végül kattintson a Konfiguráció beállítása gombra alul. Ha szükséges, lekérdezheti az Ön berendezése kiválasztott paramétereinek állapotait, értékeit is. Ehhez az adott sorok előtti négyzeteket jelölje be, majd kattintson a Konfiguráció lekérdezése gombra alul.

19 8-10 paraméternél többet egy lépésben ne módosítson, vagy kérdezzen le, hogy a folyamat rövid időn belül lezáruljon. Inkább a sikeres művelet után, újabb menetben tegye meg a fennmaradókat. Bővített konfiguráció nyitó oldala Konfiguráció mentése / visszatöltése A Bővített konfiguráció oldalán lehetőség van a beállítottakat elmenteni, majd ha szükséges visszatölteni a rendszer adatbázisából. A visszatöltött konfigurációban, a fenti módon jelölje be azokat a paramétereket, amelyeket a saját készülékébe át kíván állítani, majd kattintson alul a Konfiguráció beállítása gombra. Tartózkodjunk az összes paraméter bejelölésétől, aminek SMS-en keresztüli beállítása kezelhetetlenül hosszú ideig tartana, és döntő többségében szükségtelen is. A visszatöltött konfiguráció értékeitől az aktuálisra való visszatéréshez váltson át a Tömörített konfigurációra, majd vissza a Bővítettre.

20 Hálózati beállítások A Hálózati beállítások paramétereit már az előző két konfigurációs lehetőségnél is tárgyaltuk, módosítani legcélszerűbb a Tömörített konfiguráción keresztül, részleteit lásd a képi magyarázaton.

21 Az SMS kiküldési beállítások részletei a képi magyarázaton túl az alábbiak: Feladói nyugta - Nyugta készítésének engedélyezése az SMS kiküldéséről, a forráslevél feladójának. Számla információs levél - Egyfajta számla-infó levél készítésének engedélyezése az SMS kiküldéséről. Tartalmazza az SMS címzettjét, a forrás levél feladóját, dátumát, idejét, a küldő IP címét és az SMS kiküldési referencia számot. SMS kézbesítési nyugta - Kézbesítési nyugta levél készítésének engedélyezése az SMS célba érkezéséről, vagy annak meghiúsulásáról. Tartalmazza a kiküldött SMS címzettjét, a feladás és a kézbesítés idejét, a kézbesítés sikerességét, vagy sikertelenségének okát és a számla-infó levélben is megtalálható SMS referencia számot. Maximális SMS szám - Azt jelöli, hogy a kiküldendő szövegét maximum hány SMS-be tördeljük szét. Az e fölötti részt eldobjuk. A csonkolást a feladói nyugtában és a kiküldött SMS-ben is jelezzük. Egy SMS legfeljebb 160 karaktert tartalmazhat. SMS elévülési idő - A kiküldött SMS elévülési ideje percekben. Ezen idő leteltével már nem kézbesítik a GSM szolgáltatók az eddig várakozó SMS-t. Csak bizonyos fix értékek érvényesek min. 5 perc és max. 7 nap között. A Riasztási funkciók beállítása részletei a képi magyarázaton túl az alábbiak: Link Up alarm - Az SMS Alerter számítógép hálózati "Link"-je megjelenéséről riasztási SMS-ek küldésének engedélyezése. A cél telefonszámokat a "Telefonszám listá"-ban soroljuk fel és a "Cím listá"-ban, az azonos sorszámú elemeknél 12-es kóddal jelöljük meg azokat. Pl. Telefonszám 49 = "telefon szám" Cím 49 = 12

22 Link Down alarm - A számítógép hálózati "Link" megszűnéséről riasztási SMS küldésének engedélyezése. Ugyanazokat a cél telefonszámokat használjuk, mint a "Link Up Alarm"-nál. SMS másolat - A berendezés által SMS-ben kiküldött üzenetről másolat SMS küldésének engedélyezése. Ha értéke 0 - nincs másolat, ha a beírt sorszám szerinti "Telefonszám lista" elemnél elhelyezett telefonszámra küldjük a másolatot. Belső körözvény - Belső telefonszám listák kezelésének engedélyezése. Aktív állapotban a készülék elfogad list01@... list02@... - list10@"host név"."domain név" címzésű leveleket is. A körözvény tagjait a "Telefonszám listá"-ban soroljuk fel és a "Cím listá"-ban, az azonos sorszámú elemeknél a lista sorszámkódjával jelöljük meg azokat. Pl. ha Telefonszám03 = , Telefonszám04 = , Cím03 = 01, Cím04 = 01 akkor a list01@"host név"."domain név" címre érkező levelet a és a re is kiküldjük SMS-ben. Konfigurációs varázslóban elég a telefonszámok melletti jelölőnégyzetekben, a megfelelő lista oszlopban (L01-L10) a pipákat elhelyezni. Minimális táp visszaállási idő - A berendezés tápfeszültségének, vagy hálózati "Link"-jének minimális visszaállási ideje másodpercekben, aminek leteltével indítjuk csak a riasztási SMS-eket. Ha ennél rövidebb idő alatt ismét megszűnik a Táp ill. a Link, nem küldünk riasztást. Minimális táp megszűnési idő - A berendezés tápfeszültségének, vagy hálózati "Link"-jének minimális megszűnési ideje másodpercekben, aminek leteltével indítjuk csak a riasztási SMS-eket. Ha ennél rövidebb idő alatt ismét visszaáll a Táp ill. a Link, nem küldünk riasztást. Az SMS fogadási beállítások részletei a képi magyarázaton túl az alábbiak: Bejövő SMS feldolgozás - A berendezésbe érkezett és kiolvasott SMS-ek feldolgozásának engedélyezése. Tiltott esetben a fogadott SMS-ekből nem készül , de a GSM szolgáltató kézbesítettnek látja. SMS route-olás - A berendezésre küldött SMS feladójának telefonszáma szerinti címzés engedélyezése. Engedélyezett esetben, ha a küldő telefonszáma megtalálható a "Telefonszám listában" a "Route from" és a "Route to" értékek között, az SMS-ből készített levelet a "Telefonszám lista" elem sorszáma szerinti "Cím lista" elemen lévő címre küldjük. Route from - A telefonszám ellenőrzés kezdeti címe a "Telefonszám listá"-n. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk. Route to - A telefonszám ellenőrzés végső címe a "Telefonszám listá"-n. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk.

23 A Levelezési beállítások részletei a képi magyarázaton túl az alábbiak: Számla admin - A számla infó leveleket fogadó fiók neve a központi SMTP szerveren. Ezt a nyugta levelet a "Számla admin"@"peer név" címre küldi a készülék, pl. chargeadmin@smsalerter.eu SMTP port - Az SMS Alerterben működő SMTP szerver portja. Peer SMTP port - A berendezésünk leveleit fogadó központi szerver (Peer IP) SMTP portja. Maximális méret - Maximális méret bájtokban. Ennél nagyobb levelt a berendezés elutasít. Időzóna - A berendezés által készített fejlécének idő sorában az időzóna eltolás. Értéke órákban: 0-23, 100 esetén nincs időzóna jelölés. Üzenet leidőzítés - A feldolgozásra (SMS kiküldésére) váró maximális várakozási ideje másodpercekben. 5 telefonszámnál többet tartalmazó üzenetek rendszeres torlódása esetén szükséges lehet növelni arányosan. Levelezési szöveg-kódolás - A codepage paraméter az Alerter által készített levelek szövegének kódlapját határozza meg. Alap értéke 1 = ISO Cirill karakterek kezeléséhez válasszuk a 2 = KOI8-R, 3 = KOI8-U beállítást az Orosz és az Ukrán támogatáshoz, ekkor a kiküldött SMS is UNICODE formátumú, 1 db max. 70 karaktert tartalmazhat. A Telefonszám lista részleteit a képi magyarázaton olvashatjuk. A hivatkozott szolgáltatásokról azok beállításainál találunk bővebbet.

24 A Cím lista részleteit a képi magyarázaton olvashatjuk. A hivatkozott szolgáltatásokról azok beállításainál találunk bővebbet. Az Adminisztrációs és biztonsági beállítások részletei a képi magyarázaton túl az alábbiak: IP ellenőrzés - A berendezésre t küldő IP címe ellenőrzésének engedélyezése. Bekapcsolt esetben csak az alábbi 4 "Engedélyezett IP" címről küldhető kimenő SMS. A fenti példa beállítások szerint csak a és a IP címről fogad el SMTP levelet a készülék. Engedélyezett IP 1 - A berendezésre t küldeni engedélyezett 1. IP cím. Csak ha az "IP ellenőrzés" aktív, akkor funkcionál. Engedélyezett IP 2 - A berendezésre t küldeni engedélyezett 2. IP cím. Csak ha az "IP ellenőrzés" aktív, akkor funkcionál. Engedélyezett IP 3 - A berendezésre t küldeni engedélyezett 3. IP cím. Csak ha az "IP ellenőrzés" aktív, akkor funkcionál. Engedélyezett IP 4 - A berendezésre t küldeni engedélyezett 4. IP cím. Csak ha az "IP ellenőrzés" aktív, akkor funkcionál. Feladó cím ellenőrzés - A berendezésre beküldött feladója ellenőrzésének engedélyezése. Ha aktív, akkor csak a "Check from" és "Check to" értékei között, a "Cím listá"-ban megtalált feladó címmel küldött levelekből készítünk SMS-t. A fenti példa szerint a "Cím 02" paraméterre beírt support@smsalerter.eu feladótól fogad el t az Alerter. További feladói címeket a "Cím 03"-tól a "Cím 25"-ig paramétereken engedélyezhetünk. Check from - A feladó ellenőrzés kezdeti sorszáma a "Cím listá"-n. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk Check to - A feladó ellenőrzés végső sorszáma a "Cím listá"-n. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk Hibafigyelő port - A berendezés debug portja. Erre a portra, egy telnet típusú programból, TCP

25 kapcsolatot nyitva, részletes információkhoz juthatunk a belső folyamatokról. Nyugtalevél feladó - A berendezés által küldött nyugta levelek feladója. A feladói cím: "feladó"@"host név"."domain név" pl. administrator@smsalerter.smsalerter.eu Újra indulás számláló - A berendezés minden újra indulásakor eggyel növeli ennek az értékét. Hosszú idő elteltével sem indokolt jelentős növekedése. Térerő lekérdezés - A GSM térerő értéke: 0-5 rossz, 6-12 bizonytalan, megfelelő, 19-nél nagyobb kifogástalan. Csak lekérdezésként használható! Az Egyéb beállítások részletei a képi magyarázaton túl az alábbiak: SMS újraküldésre várakozás ideje - Sikertelen küldés esetén, az újraküldésre való várakozás maximális ideje másodpercekben. Sikertelen kiküldésről számlainfó - Sikertelen SMS kiküldésről is számlainfó levél készíthető esetleges különleges körülmények okán, pl. szorosabb folyamat irányítás céljából. SMS előtag engedélyezés - SMS előtag engedélyezés, például egyfajta kézbesítési nyugta kérésére. SMS előtag - Minden kiküldött SMS elé beszúrt szöveg. Ethernet address - A berendezés ethernet hálózati címe. Nem módosítható, csak lekérdezhető! Config - Az Alerter SMS-ekben és nyugta levelekben megjelenő üzenet szövegeinek átkonfigurálása. Részletes leírását külön tárgyaljuk. SCA - A GSM szolgáltató SMS Service Centerének száma. Újabb SIM kártyák esetén illetve a konfig SMS fogadásánál automatikusan beállítja a készülék. A Készülék újraindítása. Részleteit lásd a képen. A korábban bemutatott konfigurációs módokhoz hasonlóan a Konfiguráció lekérdezése, vagy a Konfiguráció beállítása gombok megnyomása után elindul a konfiguráló rendszer SMS kiküldési folyamata, aminek fázisait WEB oldalunkon követheti nyomon.

26 Sikeres lekérdezés / beállítás több fázisa után az alábbi állapothoz jutunk. Kattintsunk a tovább gombra, és visszajutunk a Bővített konfiguráció oldalára.

SMS Init 3 konfigurációs program

SMS Init 3 konfigurációs program SMS Init 3 konfigurációs program Az SMS Alerter-t és az E-mail SMS Gateway-t számítógép hálózati csatlakozásán keresztül konfigurálhatjuk a legegyszerűbben. Ehhez vagy az kell, hogy készülékünket egy úgynevezett

Részletesebben

Nexus GSM modul. GameOver. Telepítői és programozási útmutató

Nexus GSM modul. GameOver. Telepítői és programozási útmutató Nexus GSM modul GameOver Telepítői és programozási útmutató A beüzemelés lépései: 1. Helyezzük be a SIM kártyát a foglalatba (PIN kérést tiltsuk le) 2. Tegyük SERV állásba a központon található jumpert.

Részletesebben

SMS küldő központ Leírás

SMS küldő központ Leírás SMS küldő központ Leírás Budapest 2015 Bevezetés A Clicxoft programcsalád egyes programjaiból sms-t lehet küldeni. Az sms-t küldése nem közvetlenül a programokból történik. Az egyes programok a küldendő

Részletesebben

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0 Verzió: 2.0 Tartalomjegyzék WiLARM-MICRO... 1... 1 A GSM modul működése, főbb funkciói... 3 A modul részei... 3 Mini USB csatlakozó... 3 Sorkapcsok... 3 Tápellátás... 3 Bemenetek... 3 LEDek... 4 LEDek

Részletesebben

MOBILINE SMS Alerter Kezelési leírás és üzembe helyezési útmutató v 1.79h

MOBILINE SMS Alerter Kezelési leírás és üzembe helyezési útmutató v 1.79h MOBILINE SMS! Alerter Kezelési leírás és üzembe helyezési útmutató v 1.79h Feladata: A MOBILINE SMS Alerter SMS riasztási üzeneteket küld a GSM mobiltelefon hálózat készülékeinek a számítógépes hálózatról

Részletesebben

Mini-Com. SMS alapú átjelző berendezés. - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan SMS-sel

Mini-Com. SMS alapú átjelző berendezés. - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan SMS-sel Mini-Com SMS alapú átjelző berendezés A Mini-Com berendezés szolgáltatásai - Két kontaktus bemenet változásáról értesítés SMS-ben - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan

Részletesebben

GSM távkapcsoló működési leírás

GSM távkapcsoló működési leírás Univerzális távkapcsoló bemenetekkel Üzembe helyezés GSM távkapcsoló működési leírás Sorkapcsok: 1 - tápfeszültség + 12V ( kiegészítő akku esetén 13,6-14V ) 2 - tápfeszültség 0V ( test) 3 - Nem használt

Részletesebben

Titkosított kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen.

Titkosított  kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen. Felhasználói kézikönyv Android 2 Bevezető Android okostelefon beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon megrendelt e-mail titkosítási szolgáltatást igénybe tudja

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Webbox Telepítési útmutató

Webbox Telepítési útmutató Webbox Telepítési útmutató 1. Webbox kicsomagolása. Helyezze be az SD kártyát a Webboxba és ügyeljen rá, hogy ne legyen írásvédettre állítva. Telepítési feltételek: Inverter - nappal, üzemi állapotban

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0

DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0 DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0 1 1. Megjegyzés - Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a felhasználói útmutatót, a készülék helyes használatához. - A felhasználói útmutatóban bemutatott példák

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1 A készülék jellemzői: Nagysebességű video processzor Magas érzékenységű ¼ CMOS érzékelő Képfelbontás 300k Pixel Forgatás és döntés (Pan&Tilt) Optimalizált MJPEG video tömörítés Több felhasználó vezérlés

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó/jelszó beállitása

Részletesebben

InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás. kommunikációs protokollja. Ver.: 2.1

InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás. kommunikációs protokollja. Ver.: 2.1 InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás kommunikációs protokollja Ver.: 2.1 InFo-Tech SMS protokoll Az emelt díjas SMS szolgáltatással kapcsolatos beállításokat az adminisztrációs felületen végezheti el.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - MS Outlook levelező www.titkositott.email 2 Bevezető MS Outlook levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban Az Egyetem GroupWise levelező rendszerébe irányuló levelek közül az értéktelen levélszemét szűrése központilag történik. Azonban

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

GSM távkapcsoló és jelző működési leírás. A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni.

GSM távkapcsoló és jelző működési leírás. A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni. GSM távkapcsoló és jelző működési leírás ZSGSM-K5 A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni. A telefonon vagy interneten aktivált kártyákkal egy a szolgáltató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

SMS KÜLDŐ RENDSZER MŰSZAKI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁSA

SMS KÜLDŐ RENDSZER MŰSZAKI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁSA SMS KÜLDŐ RENDSZER MŰSZAKI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁSA JEGYZETEK A RENDSZER LEÍRÁSA (1.1) Az SMS-TITKÁR rendszer lehetővé teszi csoportos SMS küldését számítógépről (PC, laptop stb.). A rendszer része egy központi

Részletesebben

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése 1.oldal Bevezető Ez a dokumentum azt mutatja be, hogyan lehet egyszerűen lépésről lépésre felkonfigurálni egy Avemia HF szériás hibrid, vagy IP rögzítőre Sunell

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

Vendégváró csomag használati tippek

Vendégváró csomag használati tippek Vendégváró csomag használati tippek Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel köszöntjük a Telekom Vendégváró csomag előfizetői között! Kérjük, szánjon néhány percet kiadványunkra, melyben hasznos tippeket adunk Önnek

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre:

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre: Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A leírás a v5.x modul verziókhoz

Részletesebben

SA-REOP-Basic GSM Ipari GSM átjelző. Telepítési leírás. Dokumentum verzió szám:

SA-REOP-Basic GSM Ipari GSM átjelző. Telepítési leírás. Dokumentum verzió szám: SA-REOP-Basic GSM Ipari GSM átjelző Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v1.5. HUN Figyelem: A specifikációk előzetes figyelmeztetés nélkül megváltozhatnak! 1 / 5 Az eszköz leírása Az SA-REOP-Basic

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE.

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE. Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A modul verziószámának

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Függelék Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

REM Trade Hungary Kft. Budapest III.1036 Lajos utca 129.

REM Trade Hungary Kft. Budapest III.1036 Lajos utca 129. Használati útmutató Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy a top5.hu által forgalmazott Meitrack MT90 típusszámú nyomkövető egységre esett a választása. Kérjük, hogy az első üzembe helyezést megelőzően figyelmesen

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

EZ-IP NVR Útmutató az első lépésekhez

EZ-IP NVR Útmutató az első lépésekhez EZ-IP NVR Útmutató az első lépésekhez Üdvözöljük Köszönjük, hogy megvette termékünket! Ez az útmutató segít Önnek, hogy igen rövid idő alatt megismerkedjen NVR készülékünkkel. A telepítés és üzemeltetés

Részletesebben

felhasználói kézikönyv www.dh-scales.com HU - magyar

felhasználói kézikönyv www.dh-scales.com HU - magyar felhasználói kézikönyv www.dh-scales.com HU - magyar 1 - a mérleg fedlapját rögzítõ csavar 2 - mérõcella 3 - elektronika doboza 4 - SIM kártya foglalata 5 - akkumulátor csatlakozója 6 - állapotjelzõ LED

Részletesebben

ecoline GSM Adapter TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.0 és újabb modulverziókhoz Rev. 1.3 2012.06.18

ecoline GSM Adapter TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.0 és újabb modulverziókhoz Rev. 1.3 2012.06.18 ecoline GSM Adapter TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.0 és újabb modulverziókhoz Rev. 1.3 2012.06.18 Tartalomjegyzék 1 Alkalmazási területek...3 2 Funkciók...3 3 Beállítások...3 4 Hangerő beállító

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Nokia 6230i Beállítások. Személyes E-mail profil létrehozása és beállítása :

Tisztelt Ügyfelünk! Nokia 6230i Beállítások. Személyes E-mail profil létrehozása és beállítása : Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 6230i típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

Vodafone HomeNet Huawei B315

Vodafone HomeNet Huawei B315 Vodafone HomeNet Huawei B315 A Huawei B315 router felépítése 1. Üzemállapot jelző: bekapcsolt állapotban világít 2. Hálózat állapotjelző: - türkizkék: LTE hálózathoz csatlakoztatva - sötétkék: 3G hálózathoz

Részletesebben

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Samsung GT-S8300 típusú készüléket választotta. A web n walk portálon keresztül számos információt és szolgáltatást érhet el. Az MMS szolgáltatás használatával multimédia

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

Thomson Speedtouch 780WL

Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a Thomson Speedtouch 780WL eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják

Részletesebben

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Az EnWizard Internetes megrendelő célja, hogy Ön komfortosan, korszerű eszközökkel és - nem utolsó sorban - környezetkímélő módon tudja hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható DWL-700AP D-Link Air TM Vezeték nélküli Hozzáférési pont Előfeltételek A DWL-700AP beállításához

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak Tartalomjegyzék Outlook Express e-mail fiók beállítása... 2 Outlook Express e-mail fiók módosítása.... 5 Outlook 2003 e-mail fiók beállítása... 7 Outlook 2003 e-mail fiók módosítása.... 10 Outlook 2007

Részletesebben

Hive-Scale. Kezelési utasítás

Hive-Scale. Kezelési utasítás Hive-Scale Kezelési utasítás A mérleg elhelyezése A mérleg alvázának stabil-szilárd felállítási helyet kell biztosítani. Ne helyezze közvetlenül a talajra. A SIM kártya behelyezése A mérlegbe bármilyen

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Gyors Elindulási Útmutató

Gyors Elindulási Útmutató Gyors Elindulási Útmutató 802.11b/g/n PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 3/2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK IP-cím http ://192.168.1.2 Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

GSM kapunyitó modul G4-190

GSM kapunyitó modul G4-190 GSM kapunyitó modul G4-190 Egyszerű kapunyitó modul, időzíthető felhasználói engedélyezéssel, kapucsengő funkció vagy végállás kapcsoló átjelzéssel, maximum 190 szám kezeléssel. Ezt a leírást olvassa végig,

Részletesebben

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com NWA1100 Rövid kezelési útmutató 802.11g Üzleti WLAN access pont Firmware v1.00 1. kiadás, 2009/12 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím: http://192.168.1.2 Jelszó: 1234 www.zyxel.com Copyright 2009

Részletesebben

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a Microsoft Outlook 2003-at, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Microsoft Office menü listájában megtalálható.

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

STP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

STP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. STP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. Walk-DVR GPRS APN Konfigurálás és hibakeresés version: 1.4 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax:

Részletesebben

Vodafone e-sms. Használati útmutató

Vodafone e-sms. Használati útmutató Vodafone e-sms Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Követelmények Telepítés 3 Telepítési útmutató A program első indítása Üzenetek küldése 5 Címzettek kiválasztása Üzenetek írása Üzenetek elküldése

Részletesebben

Hírlevél küldés kézikönyv

Hírlevél küldés kézikönyv Hírlevél küldés kézikönyv Címlisták rögzítése 1., Belépve az Office-ba (felhasználónév: sovidektcc) először létre kell hozni Címkategóriákat. Ezeket a Megkeresések menü Címkategóriák almenüjében lehet

Részletesebben

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 2014.11.20. Netex-Magyarország Kft. Bevezető A www.webkiallitas.hu oldalon a kiállítóknak lehetőségük van úgynevezett online események, így például

Részletesebben

CVNI-G170 Pánikgomb karkötő. Használati útmutató

CVNI-G170 Pánikgomb karkötő. Használati útmutató CVNI-G170 Pánikgomb karkötő Használati útmutató Létrehozás dátuma: 2012.06.22 12:51 1. oldal, összesen: 8 Tartalom CVNI-G170... 1 Pánikgomb karkötő... 1 Használati útmutató... 1 Megjelenés és kezelőgombok...

Részletesebben

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz I BEÁLLÍTÁS Videorögzítőkhöz Kérjük olvassa át figyelmesen ezt az útmutatót a készülék használata előtt és tartsa meg jövőben felhasználás céljára. Fenntartjuk a jogot a kézikönyv tartalmának bármikor

Részletesebben

Az Evolution levelezés beállítása

Az Evolution levelezés beállítása Az Evolution levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg az Evolution-t. Amennyiben a telepítést követő első indításkor a program felajánlja az új postafiók készítését, válassza a Nem lehetőséget.

Részletesebben

Használati útmutató A használati útmutatóban foglaltak általános jellegűek. A gyártó fenntartja a jogot a termék specifikációinak megváltoztatására. A használati útmutatóban foglaltak be-nem-tartásából

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Telekom InformaTIkaI SzolgálTaTáSok Webes Tömeges sms használati útmutató

Telekom InformaTIkaI SzolgálTaTáSok Webes Tömeges sms használati útmutató Telekom Informatikai Szolgáltatások Webes Tömeges SMS használati útmutató Tartalomjegyzék Adminisztrációs felület elérése 3 Saját adatok módosítása, felhasználók és jogosultságaik 4 A szolgáltatás megrendelése

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését.

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 3220 típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal

NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal 2013.06.30. Labtech LTD. Tartalomjegyzék 1. Rendszer célja... 1 2. Rendszerkonfiguráció...

Részletesebben

Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes

Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes Röviden a programról A Vodafone Mobile Broadband program lehetővé teszi, hogy a rendelkezésünkre álló mobil modem segítségével grafikus felületen

Részletesebben