SMS Init 3 konfigurációs program

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SMS Init 3 konfigurációs program"

Átírás

1 SMS Init 3 konfigurációs program Az SMS Alerter-t és az SMS Gateway-t számítógép hálózati csatlakozásán keresztül konfigurálhatjuk a legegyszerűbben. Ehhez vagy az kell, hogy készülékünket egy úgynevezett egyszerűsített konfigurációs SMS-el (IP NM lásd Üzembe Helyezési Útmutató) beállítjuk a hálózatunkhoz illeszkedő IP címre, vagy az, hogy egy keresztkötésű kábellel rácsatlakozva számítógépünket állítjuk a gyári beállításokhoz (pl. IP cím: , Netmask: ). Ez után a 25-ös portra csatlakozva, egy Telnet jellegű kommunikációval listázhatjuk, és módosíthatjuk a különböző paramétereket. Ezt részletesen szintén az Üzembe Helyezési Útmutatóban tárgyaljuk. Az SMS Init harmadik verziója grafikus felületen, a WEB konfigurálóhoz hasonló formában, súgóval segítve teszi lehetővé az egyszerű, gyors, világos beállításokat a fenti készülékeken. Az SMSInit3 program telepítéséhez, egy Windows-os gépen másoljuk fel a kitömörített állományokat (SMSInit3.exe, SMSINIT.ini, magyar.ing, english.lng) egy megfelelő könyvtárba, pl. "C:\Program Files\Mobiline\SMS Init 3". Az indításhoz kattintsunk kettőt az SMSInit3.exe fájlra. Az SMS Alerter Konfigurációs Program ablaka felső sávjának, jobb oldalán találjuk a program kapcsolati paramétereit- és vezérlő gombjait: - IP cím: annak az SMS Alerternek az IP címe, amelyiket konfigurálni akarjuk (a kiszállított készülékekben, gyárilag a IP címet állítottuk be) - Port: az SMS Alerter SMTP portja, ezen keresztül végezzük a konfigurálást is (25) - Jelszó: az SMS Alerter konfigurálását engedélyező jelszó (gyári: 1234). Ha esetleg egy korábbi átállítás miatt nem ismerjük, akkor a készülékben a JP101 rövidre zárásával kikapcsolható, ekkor vegyük ki a mellette lévő pipát (ilyenkor nem küldi a jelszót a program kapcsolódáskor). - Kapcsolódás gombra kattintva (Alt k) vesszük fel a kapcsolatot az előző paraméterek szerinti készülékkel - Betöltés gombra kattintva (Alt t) töltjük le az aktuális beállításokat az SMS Alerterből - Kiírás gombra kattintva (Alt i) írhatjuk ki a módosítottakat - Bontás gombbal (Alt b) szakíthatjuk meg a kapcsolatot - Állapot: kék színű sávjában, a gombok alatt a készülékünkkel való kapcsolat állapotát láthatjuk (Kapcsolódás, Kapcsolódva, Rossz jelszó, Betöltés, Betöltve, Kiírás, Kiírva, Bontva)

2 A program ablak felső sávjának jobb oldali részén találjuk a konfigurációs paraméterek értékeit tartalmazó fájlokra vonatkozó műveletek gombjait, és a program beállítását lehetővé tevő gombot: - Töröl gombra kattintva törölhetjük a futó program ablakában lévő paraméter értékeket - Default gombra kattintva betölthetjük az alapállapotú paraméter értékeket a programunkba - Fájlt betölt gombra kattintva tölthetünk programunkba egy korábban fájlba elmentett paraméter állományt - Fájlba ment gombra kattintva menthetjük el egy fájlba programunkból az aktuális paraméter értékeket. Ha valamely készülékünk aktuális konfig állapotát kívánjuk elmenteni, akkor kapcsolódás után, töltsük be abból az értékeket, és azután mentsük ki fájlba. - Beállítások gombra kattintva egy új ablakban megtekinthetjük, és módosíthatjuk programunk induló beállításait, amit az SmsInit.ini fájl tartalmaz - A Program Nyelve: mezőbe beírhatjuk, vagy a mappa ikonra kattintva kiválaszthatjuk programunk feliratainak, súgójának nyelvi fájlját, elérési úttal, pl. magyar.lng vagy english.lng - Kapcsolati IP Cím: mezőben módosíthatjuk a programunk ablakában, a kapcsolati mezőben, elindítás után megjelenő IP Cím értéket - Kapcsolati Port: mezőben módosíthatjuk a programunk induló kapcsolati Port értékét - Konfigurációs Jelszó: mezőben módosíthatjuk a programunk induló Konfigurációs Jelszó értékét - Default Paraméter Fájl: mezőbe beírhatjuk, vagy a mappa ikonra kattintva kiválaszthatjuk általunk alapnak választott paraméter értékek fájlját (pl. default.par), elérési úttal. Beállítva, a program ezen értékeket tölti be a magában rögzített helyett, ha később a Default gombra kattintunk. A módosított beállítások mentéséhez kattintsunk a Rendben gombra, elvetéséhez a Mégsem-re. Az SMS Alerter konfigurációs program-ablak felső sávjának középső részén, kék háttérrel találunk két eszközünkre vonatkozó Alerter Parancs-ot: - Újra indít gombra kattintva (Alt d) újra indíthatjuk azt az SMS Alertert, amivel éppen kapcsolatba áll a program. Ez például a hálózati IP paraméterek, vagy a host név változtatása után szükséges, a módosítások érvényre juttatásához. - Térerő felirat előtti jelölő négyzetbe tett pipával bekapcsolhatjuk kapcsolódott készülékünk periodikus térerő lekérdezését, aminek eredménye a felirat utáni mezőben jelenik meg

3 Az SMS Alerter Konfigurációs Program ablak alsó, fő sávjában, nyolc fül alá rendezve találjuk meg a konfigurálni kívánt berendezés beállításait. Az egyes fülek alatti lapokon, kattintsunk a paraméter csoportok nevei mellett lévő?-re, ha el kívánjuk olvasni az ahhoz tartozó súgót. Az esetleges További beállítások sávjának végén, a lefelé mutató nyílra \/ kattintva kinyithatjuk annak tartalmát. A program indítása után, a felső kapcsolati sávban írjuk be a konfigurálni kívánt berendezés IP címét (gyári ), ha megváltoztattuk valamiért korábban, a kapcsolati portját és a jelszavát, majd kattintsunk a Kapcsolódás gombra. A kapcsolati Állapot sorban a Kapcsolódva felirat jelenik meg, majd a készülék aktuális paraméter értékeinek kiolvasásához kattintsunk a Betöltés gombra. Ajánlott minden konfigurálást ezzel a két lépéssel kezdeni, nehogy egy előző művelet-sorból programunkban maradt adatok, kiíráskor nemkívánatos eredményt hozzanak. Ha minden rendben, az Állapot sorban a Betöltve felirat jelenik meg. A Kiírás gombot majd csak akkor nyomjuk meg, ha végigellenőriztük, illetve beállítottuk az összes szükséges paraméter értéket. A konfigurálást az WEB Varázslóhoz hasonlóan kezdjük a Hálózat lappal. Itt olyan alap paramétereket találunk, amiket már a "tömörített SMS konfigból" beállíthattunk. - IP cím - A berendezés számítógép hálózati csatlakozásának IP címe. - Alhálózati maszk - A berendezés számítógép hálózati csatlakozásának alhálózati maszkja. - Alapértelmezett átjáró - A berendezés számítógép hálózati csatlakozásának alapértelmezett átjárója. - Host név - Számítógép hálózati név, a berendezés által fogadott levelek címzésében. címzés SMS kiküldésére: név"."domain név" pl.

4 - Domian név - A berendezés által fogadott ek címzésében a domain név (host név nélkül). Ezeket SMS-ben való kiküldésre szánjuk. A "Domain név" általában azonos a "Peer név"-vel, de a WEB Varázslóban, vagy a Bővített konfigurációban, illetve a LAN konfigból beállíthatók különbözőre is. Ha megfelelőek a beállítások, kattintsunk a következő fülre, de ne felejtsük el, hogy a hálózati paraméterek módosítása csak újra indítás után jut érvényre. A Kimenő SMS lapon ismét több, már a konfig SMS-ben beállított paraméter értékeket ellenőrizhetünk, állíthatunk. SMS formátum - Levél feladó az SMS-be - A kiküldendő SMS-be a forrás feladójának beillesztése. - Levél tárgy az SMS-be - A kiküldendő SMS-be a forrás tárgyának beillesztése. - Levél szöveg az SMS-be - A kiküldendő SMS-be a forrás szövegének beillesztése. Ezt a mezőt kikapcsolva, a készülék un. értesítő módban működhet, minden formátumú levélből elküldi annak feladóját és tárgyát, vagyis nem csak az egyszerű szöveg formátumú ből készít SMS-t. Nyugta engedélyezés - Feladói nyugta - Nyugta készítésének engedélyezése az SMS kiküldéséről, a forráslevél feladójának. - Számla információs levél - Egyfajta számla-infó levél készítésének engedélyezése az SMS kiküldéséről. Tartalmazza az SMS címzettjét, a forrás levél feladóját, dátumát, idejét, a küldő IP címét és az SMS kiküldési referencia számot. - SMS kézbesítési nyugta - Kézbesítési nyugta levél készítésének engedélyezése az SMS célba érkezéséről, vagy annak meghiúsulásáról. Tartalmazza a kiküldött SMS címzettjét, a feladás és a kézbesítés idejét, a kézbesítés sikerességét, vagy sikertelenségének okát és a számla-infó levélben is megtalálható SMS referencia számot. További beállítások - Összefűzés és Maximális SMS szám - Ha a paraméter ezres számértéke 1, akkor összefűzve, ha 0 (vagy nincs), akkor önállóan küldi ki azokat az SMS-eket a készülék, amiket egy hosszabb üzenetből kell készítenie. Az alsó számértékeken azt adjuk meg, hogy a kiküldendő ből maximum hány SMS-re valót továbbítunk. A maximum fölötti részt eldobjuk. A csonkolást a feladónak, a nyugtában jelezzük. Például: = összefűzve, max. 2 SMS hosszúságban küldjük ki az üzenetet. - 4 = összefűzés nélkül, önállóan elküldve, max. 4 db SMS készül egy levélből.

5 Egy SMS alap esetben legfeljebb 160 karaktert tartalmazhat, UNICODE kódolásnál csak 70-et. Az összefűzés ebből még néhányat elvesz. - SMS elévülési idő - A kiküldött SMS elévülési ideje percekben. Ezen idő leteltével már nem kézbesítik az eddig várakozó SMS-t a GSM szolgáltatók. Csak bizonyos fix értékek érvényesek min. 5 perc és max. 7 nap között. Készülékünk Alerter funkcióinak beállításaihoz kattintsuk a Riasztás fülre. Az itt tárgyalt funkciókból az SMS Gateway-ben csak a Belső körözvény használható. A LAN konfig program Riasztások oldalán egy összevont formában, de átláthatóbban állíthatjuk be az SMS Alerter Táp- és Link alarm, SMS másolati és a Belső körözvény szolgáltatásait. 1. A funkciók elnevezései melletti jelölő négyzetben válassza ki melyeket kívánja használni. 2. Sorolja fel a telefon számokat (nemzetközi formátumban, + jel nélkül, országkód körzetszám hívószán, pl ) a tel01, tel02, tel03,... tel50 Telefonszám listában. 3. A telefonszámok melletti sorokban, az oszlopok szerint, pipával jelölje be, hogy az adott telefonszámra milyen típusú üzenetet küldjön az eszköz : - L01-L10 - Belső körözvény (List01-List10), - HC - SMS másolat (Hard Copy), - PW - Táp be- és kikapcsolási riasztás (PoWer alarm), - Link - Link Up- és Down Alarm Példánk szerint az alábbi esetekben küld SMS-t a készülék : - a tel03 sorban lévő telefonszámra, ha név"."domain név"-re címzett t kap, ha címűt, valamint ha tápfeszültség ki- bekapcsolást, vagy ha Link megszűnést- visszaállást érzékel. - a tel04 sorban lévő telefonszámra, ha címzett t kap, valamint ha tápfeszültség ki- bekapcsolást, vagy ha Link megszűnést- visszaállást érzékel. - a tel02 sorban lévő telefonszámra, ha címzett t kap, de Táp- és Link riasztás esetén erre nem. - a tel01 sorban lévő telefonszámra minden ből (címzéstől függetlenül, így összes listára érkezőt is, a és a címzett e-maiből is, ezért ezeket nem jelöltük külön be ), mivel az SMS másolat (HC) funkciót bekapcsoltuk, valamint ha tápfeszültség

6 ki- bekapcsolást, vagy ha Link megszűnést- visszaállást érzékel (a PW és Link oszlopba kell pipát tennünk, mert ezekre nem vonatkozik a másolat, ezek nem ből készülnek). A fenti táblázatos beállítás az alábbi konfigurációs paramétereket érinti: Tápfeszültség riasztási beállítások - Táp bekapcsolási riasztás - Az SMS Alerter tápfeszültségének bekapcsolásáról, megszűnése utáni visszaállásáról, vagy az eszköz újraindulásáról riasztási SMS-ek küldésének engedélyezése. A cél telefonszámokat a "Telefonszám listá"-ban soroljuk fel és a "Cím listá"-ban, az azonos sorszámú elemeknél 11-es kóddal jelöljük meg azokat. Pl. Telefonszám 49 = "telefonszám" Cím 49 = 11 Konfigurációs varázslóban elég a telefonszámok melletti jelölőnégyzetekben, a PW oszlopban elhelyezni a pipákat. - Táp kikapcsolási riasztás - A berendezés tápfeszültségének megszűnéséről a riasztási SMS-ek küldésének engedélyezése. Ugyanazokat a cél telefonszámokat használjuk, mint a "Bekapcsolási riasztás"-nál. Számítógép hálózati link riasztási beáálítások - Link Up alarm - Az SMS Alerter számítógép hálózati "Link"-je megjelenéséről riasztási SMS-ek küldésének engedélyezése. A cél telefonszámokat a "Telefonszám listá"-ban soroljuk fel és a "Cím listá"-ban, az azonos sorszámú elemeknél 12-es kóddal jelöljük meg azokat. Pl. Telefonszám 49 = "telefon szám" Cím 49 = 12 Konfigurációs varázslóban elég a telefonszámok melletti jelölőnégyzetekben, a Link oszlopban elhelyezni a pipákat. - Link Down alarm - A számítógép hálózati "Link" megszűnéséről riasztási SMS küldésének engedélyezése. Ugyanazokat a cél telefonszámokat használjuk, mint a "Link Up Alarm"-nál. SMS másolat beállítása - SMS másolat - A berendezés által SMS-ben kiküldött üzenetről másolat SMS küldésének engedélyezése. Ha értéke 0 - nincs másolat, ha a beírt sorszám szerinti "Telefonszám lista" elemhez felvett telefonszámra küldjük a másolatot. Konfigurációs varázslóban elég a kiválasztott telefonszám mellett, a HC oszlopban lévő jelölőnégyzetben elhelyezni a pipát. Körözvény beállítások - Belső körözvény - Belső telefonszám listák kezelésének engedélyezése. Aktív állapotban a készülék elfogad - név"."domain név" címzésű leveleket is. A körözvény tagjait a "Telefonszám listá"-ban soroljuk fel és a "Cím listá"-ban, az azonos sorszámú elemeknél a lista sorszámkódjával jelöljük meg azokat. Pl. ha Telefonszám03 = , Telefonszám04 = , Cím03 = 01, Cím04 = 01 akkor a név"."domain név" címre érkező levelet a és a re is kiküldjük SMS-ben. Konfigurációs varázslóban elég a telefonszámok melletti jelölőnégyzetekben, a megfelelő lista oszlopban (L01-L10) a pipákat elhelyezni. Telefonszám lista A telefonszám lista tartalmazhat belső körözvény (L01-L10), SMS másolati (HC), valamint táp- és link alarm (PW, Link) telefonszámokat. Formátuma : "országkód""körzetkód""telefonszám" pl Írja be a fent engedélyezett szolgáltatásokhoz tartozó telefonszámokat a lista szabad helyeire, majd négyzetekbe tett pipával jelölje be az adott szám melletti sorban, az oszlopok szerint, hogy mely feladatokhoz tatozik.

7 A Bejövő SMS oldalon ellenőrizheti a tömörített formában már beállított SMS feldolgozás engedélyezését, tiltását. Tiltott esetben kitilthatja az SMS kiolvasást is. SMS beállítások - Bejövő SMS feldolgozás - A berendezésbe érkezett és kiolvasott SMS-ek feldolgozásának engedélyezése. Tiltott esetben a fogadott SMS-ekből nem készül , de a GSM szolgáltató kézbesítettnek látja, mert az engine-be tett SIM-ről kiolvassuk. - Bejövő SMS kiolvasás - Az Alerterbe érkezett SMS-ek SIM kártyáról való kiolvasásának engedélyezése. Tiltott esetben, a SIM kártya tároló helyeinek megtelte után, a GSM szolgáltató nem tudja kézbesíteni a berendezés számára küldött SMS-eket. Engedélyezett bejövő SMS feldolgozás esetén, ezen oldal További beállításai alatt engedélyezheti a küldő telefonszáma szerinti "SMS route"-olást. 1. Tegyen pipát a jelölő négyzetbe. 2. Írja be a küldő telefonszámokat a Telefonszám lista Route from - Route to értékei közé eső sorszámú soraiba. 3. Írja a számok mellé a Cím listába azt az címet, ahova továbbítani (route-olni) kívánja az azokról érkező SMS üzeneteket. 4. Engedélyezett bejövő SMS feldolgozás esetén, gondosan állítsa be a levelezési beállításokat a Levelezés fül alatt, hogy azok biztosan célba érjenek. Példánk szerint: - ha a tel26 sorban megtalálható számról érkezik SMS a készülékre, akkor az a User26 sorban lévő címre küldi a belőle készített t. - ha a tel27 sorban megtalálható számról érkezik SMS a készülékre, akkor az a User27 sorban lévő címre küldi a belőle készített t. - más telefonszámokról érkező SMS-eket az általános módon továbbítja "peer név" címre (lásd Levelezés fül pl: - a Tel01-04 és a User01-04 mezőkben az előző fülön, a Riasztások beállításánál végzett

8 konfiguráció paraméter értékei láthatók. A fenti beállítások az alábbi paramétereket érinti: - SMS route-olás - A berendezésre küldött SMS feladójának telefonszáma szerinti címzés engedélyezése. Engedélyezett esetben, ha a küldő telefonszáma megtalálható a "Telefonszám listában" a "Route from" és a "Route to" értékek között, az SMS-ből készített levelet a "Telefonszám lista" elem sorszáma szerinti "Cím lista" elemen lévő címre küldjük. - Route from - A telefonszám ellenőrzés kezdeti címe a "Telefonszám listá"-n. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk. - Route to - A telefonszám ellenőrzés végső címe a "Telefonszám listá"-n. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk. - Telefonszám és Cím lista - A bejövő SMS-ek route-olásakor a Telefonszám és Cím listákban, a "Route from" és a "Rote to" sorszám értékek között helyezhetjük el az SMS-t beküldő telefonszámát (Tel xy), illetve azt az címet (User xy), mire az onnan érkező üzenetet küldeni kívánjuk. Igen körültekintően állítsuk be, mivel ezeket a táblázatokat más funkcióknál is használhatjuk. A másutt konfigurált mezőket itt nem módosíthatjuk. Az SMS Alerterben működő SMTP szerver beállításaihoz kattintsunk a Levelezés fülre. A Főbb levelezési beállításokat már a "tömörített SMS konfigurációból" megadta. A Peer név eltérhet a fogadott levelek Domain név-étől, itt meg tudjuk adni különbözőre is. Főbb levelézsi beállítások - Peer IP - A központi SMTP szerver IP címe. Erre küldi berendezésünk a bejövő SMS-ekből készített leveleket, valamint az SMS-ek kiküldéséről szóló nyugtákat. - Peer név - A berendezés által küldött levelek címzésében használt domain név. Ez szükség esetén eltérhet a fogadott levelek domain nevétől. - Peer admin - A bejövő SMS-ekből készített leveleket fogadó fiók neve a központi SMTP szerveren. A fogadott SMS-eket a "Peer név" címre küldi a készülék, pl. - Számla admin - A számla infó leveleket fogadó fiók neve a központi SMTP szerveren. Ezt a nyugta levelet a "Számla név" címre küldi a készülék, pl.

9 A További levelezési beállítások módosítása általában nem indokolt, de ha szükséges megváltoztathatja azokat: - SMTP port - Az SMS Alerterben működő SMTP szerver portja. Ezen keresztül végezzük a konfigurálást is, ha megváltoztatjuk, nem csak a készülékünkre történő levél küldésénél kell ezt használnunk, hanem a konfigurálásnál is. Ismeretlen, törölt értékét SMS-ben állíthatjuk be ( set smtpport=25 tartalmú konfig SMS-el lásd részletesen: Üzembe Helyezési Útmutató). - Peer SMTP port - A berendezésünk leveleit fogadó központi szerver (Peer IP) SMTP portja. - Maximális méret - Maximális méret bájtokban. Ennél nagyobb levelt a berendezés elutasít. - Időzóna -A berendezés által készített fejlécének idő sorában az időzóna eltolás. Értéke órákban: 0-23, 100 esetén nincs időzóna jelölés. - Üzenet leidőzítés -A feldolgozásra (SMS kiküldésére) váró maximális várakozási ideje másodpercekben. 5 telefonszámnál többet tartalmazó üzenetek rendszeres torlódása esetén szükséges lehet növelni arányosan. - Levelezési szöveg-kódolás -A codepage paraméter az Alerter által készített levelek szövegének kódlapját határozza meg. Alap értéke 1 = ISO Cirill karakterek kezeléséhez válasszuk a 2 = KOI8-R, 3 = KOI8-U beállítást az Orosz és az Ukrán támogatáshoz, ekkor a kiküldött SMS is UNICODE formátumú, 1 db max. 70 karaktert tartalmazhat. Kattintsunk az Adminisztráció fülre. Ezen a lapon beállíthatja a számítógép hálózaton keresztüli konfigurációt engedélyező jelszót, illetve ha szükséges, a SIM kártya által kért PIN kódot. Főbb adminisztrációs beállítások - Hálózati konfigurációs jelszó - A számítógép hálózaton keresztüli, Telnet típusú (IP cím, 25 port) konfiguráció elérési jelszava. Nyilvános hálózaton nagyon ajánlott megváltoztatni. Ha esetleg egy korábbi átállítás miatt nem ismerjük a jelszót, akkor a készülékben a JP101 rövidre zárásával kikapcsolható. Ekkor vegyük ki a konfig programban a jelszó mellette lévő pipát, hogy a program ne küldje kapcsolódáskor. - SIM kártya PIN kód - A berendezésbe helyezett SIM kártya által kért biztonsági PIN kód. Ajánlott a PIN kód kérést előzetesen kikapcsolni a SIM kártyán. Ha ez nem lehetséges, akkor az alap 1111-re beállítani. Bekapcsolt PIN kód kérés mellett ne módosítsa meg, csak akkor, ha a módosítás után rögtön, a SIM-en is átírja a kódot egy telefonnal. Ha különböző az aktív kód a SIM-en és az Alerter konfigban, akkor a készülék nem tud bejelentkezni ezzel a SIM-mel (az On LED pirosan villog), ilyenkor az SMS-ben történő konfigurálás lehetetlen.

10 A További adminisztrációs és biztonsági beállítások csoport alatt ha szükséges (pl. nyilvános IP-n üzemelő készülék esetén) engedélyezheti az IP ellenőrzés funkciót, valamint beállíthat néhány további szolgáltatást : - Hibafigyelő port - A berendezés debug portja. Erre a portra, egy telnet típusú programból, TCP kapcsolatot nyitva, részletes információkhoz juthatunk a belső folyamatokról. - Nyugtalevél feladó -A berendezés által küldött nyugta levelek feladója. A feladói cím: név"."domain név" pl. - Újra indulás számláló - A berendezés minden újra indulásakor eggyel növeli ennek az értékét. Hosszú idő elteltével sem indokolt a növekedése. - Feladó cím ellenőrzés - A berendezésre küldött feladója ellenőrzésének engedélyezése. Ha aktív, akkor csak a Check from és Check to értékei között, a Cím listában megtalált feladó címmel küldött levelekből készítünk SMS-t. - Check from - A feladó ellenőrzés kezdeti sorszáma a Cím listán. A Telefonszám- és a Cím lista több célra is használt, ezen funkciók behatárolására használjuk - Check to - A feladó ellenőrzés végső sorszáma a Cím listán. Példánkban, az engedélyezett IP ellenőrzés miatt csak a és a (Engedélyezett IP 1, Engedélyezett IP 2) IP-kről fogad levelet a készülék, a Feladó cím ellenőrzés okán SMS-t csak a az és a (Cím lista 10, 11 és 12 ) feladójú ből készít, és a Check from értékét is megnöveltük 10-re, hogy szétválasszuk a Feladó cím ellenőrzés és a Riasztás bejegyzéseit.

11 Az Egyéb beállítások oldalán néhány olyan paramétert találhatunk, amiket ritkán használunk, vagy általában nem igényelnek módosítást. - Egyszerű DNS - Egyszerű DNS kérés lekezelése. Ha engedélyezzük, a berendezés feloldja a saját "host név"."domain név" formátumú hálózati nevét a saját IP-jére, mint egy DNS szerver.az APC szünetmentes tápegységekhez fejlesztve. - Sikertelen kiküldésről számlainfó - Sikertelen SMS kiküldésről is számlainfó levél készíthető, esetleges különleges körülmények okán. - A feladó az fejlécéből -A feladó mezőt a kapott fejlécéből vesszük, nem az "SMTP From"-ból. Tovább küldött leveleknél előnyös. - SMS újraküldési próbálkozások száma - Sikertelen küldés esetén az újraküldési próbálkozások maximális száma. - SMS újraküldésre várakozás ideje - Sikertelen küldés esetén, az újraküldésre való várakozás maximális ideje másodpercekben. - SMS előtag engedélyezés - SMS előtag engedélyezés, például egyfajta kézbesítési nyugta kérésére. - SMS előtag - Minden kiküldött SMS elé beszúrt szöveg, az előző paraméterrel engedélyezve. - SCA - A GSM szolgáltató SMS Service Centerének száma. Újabb SIM kártyák esetén illetve a konfig SMS fogadásánál automatikusan beállítja a készülék. - Config - Az eszköz feldolgozó programjában letárolt felhasználói üzenetek felülírásának beállításai. (Részleteiben másik leírás tárgyalja.) A paraméterek értékeinek ellenőrzése, és szükséges módosítása után, azoknak a készülékbe való töltéséhez kattintson a Kiírás (Alt i) gombra. Ha biztosak vagyunk a dolgunkban, akkor a megerősítő ablakon kattintsunk a Rendben felirata, és akkor a program kiírja a készülékbe a módosított értékeket. Ezt csak "Kapcsolódva" állapotban

12 lehet. Sikeres kiírás után "Kiírva" feliratot látunk az Állapot sorban. A konfigurációs paraméterek értékeinek betöltését, vagy kiírását megfigyelni kattintsunk a program Állapot fülére. Ezen a lapon az SMS Alerter konfigurációjának folyamatát követheti nyomon. Utasításról utasításra megfigyelheti konfigurálás folyamatát, abban a formában, ahogy azt egy Telnet típusú programból végezhette volna el (lásd: Üzembe Helyezési Útmutató). Láthatja, hogy milyen parancsokat küldött a készülékre (< jel után), és hogy arra milyen válasz érkezett (> jel után). Képünkön még látszik egy betöltési folyamat vége: > codepage = 1 > 0 OK - Listing done. OK valamint a Kimenő SMS fülön található, az "Összefűzés és Maximális SMS szám" elnevezésű paraméter (max_sms) értékének átírása: < cfg set max_sms=1002 > 0 Config param max_sms set from 1004 to OK

SMS Alerter WEB konfiguráció. A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira.

SMS Alerter WEB konfiguráció. A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira. SMS Alerter WEB konfiguráció A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira. Bejelentkezett felhasználó vásárolhat webshopunkban, megtekintheti a

Részletesebben

MOBILINE SMS Alerter Kezelési leírás és üzembe helyezési útmutató v 1.79h

MOBILINE SMS Alerter Kezelési leírás és üzembe helyezési útmutató v 1.79h MOBILINE SMS! Alerter Kezelési leírás és üzembe helyezési útmutató v 1.79h Feladata: A MOBILINE SMS Alerter SMS riasztási üzeneteket küld a GSM mobiltelefon hálózat készülékeinek a számítógépes hálózatról

Részletesebben

GSM távkapcsoló működési leírás

GSM távkapcsoló működési leírás Univerzális távkapcsoló bemenetekkel Üzembe helyezés GSM távkapcsoló működési leírás Sorkapcsok: 1 - tápfeszültség + 12V ( kiegészítő akku esetén 13,6-14V ) 2 - tápfeszültség 0V ( test) 3 - Nem használt

Részletesebben

Nexus GSM modul. GameOver. Telepítői és programozási útmutató

Nexus GSM modul. GameOver. Telepítői és programozási útmutató Nexus GSM modul GameOver Telepítői és programozási útmutató A beüzemelés lépései: 1. Helyezzük be a SIM kártyát a foglalatba (PIN kérést tiltsuk le) 2. Tegyük SERV állásba a központon található jumpert.

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

SMS küldő központ Leírás

SMS küldő központ Leírás SMS küldő központ Leírás Budapest 2015 Bevezetés A Clicxoft programcsalád egyes programjaiból sms-t lehet küldeni. Az sms-t küldése nem közvetlenül a programokból történik. Az egyes programok a küldendő

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése 1.oldal Bevezető Ez a dokumentum azt mutatja be, hogyan lehet egyszerűen lépésről lépésre felkonfigurálni egy Avemia HF szériás hibrid, vagy IP rögzítőre Sunell

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE.

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE. Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A modul verziószámának

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Procontrol Device Detector. Felhasználói leírás

Procontrol Device Detector. Felhasználói leírás Procontrol Device Detector Felhasználói leírás Létrehozás dátuma: 2010.10.26 14:45 1. oldal, összesen: 9 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Ismerkedés a programmal... 4 Készülék lista... 5 Funkció menü...

Részletesebben

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot.

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. Telepítés Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. A programot honlapunkról, az alábbi linkről tudják letölteni:

Részletesebben

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban Az Egyetem GroupWise levelező rendszerébe irányuló levelek közül az értéktelen levélszemét szűrése központilag történik. Azonban

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

SMS KÜLDŐ RENDSZER MŰSZAKI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁSA

SMS KÜLDŐ RENDSZER MŰSZAKI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁSA SMS KÜLDŐ RENDSZER MŰSZAKI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁSA JEGYZETEK A RENDSZER LEÍRÁSA (1.1) Az SMS-TITKÁR rendszer lehetővé teszi csoportos SMS küldését számítógépről (PC, laptop stb.). A rendszer része egy központi

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás. kommunikációs protokollja. Ver.: 2.1

InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás. kommunikációs protokollja. Ver.: 2.1 InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás kommunikációs protokollja Ver.: 2.1 InFo-Tech SMS protokoll Az emelt díjas SMS szolgáltatással kapcsolatos beállításokat az adminisztrációs felületen végezheti el.

Részletesebben

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0 Verzió: 2.0 Tartalomjegyzék WiLARM-MICRO... 1... 1 A GSM modul működése, főbb funkciói... 3 A modul részei... 3 Mini USB csatlakozó... 3 Sorkapcsok... 3 Tápellátás... 3 Bemenetek... 3 LEDek... 4 LEDek

Részletesebben

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató).

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató). Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz XE3023HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz (DHCP) a következő oldalon: 1 Gyorsútmutató a hálózati

Részletesebben

Telekom InformaTIkaI SzolgálTaTáSok Webes Tömeges sms használati útmutató

Telekom InformaTIkaI SzolgálTaTáSok Webes Tömeges sms használati útmutató Telekom Informatikai Szolgáltatások Webes Tömeges SMS használati útmutató Tartalomjegyzék Adminisztrációs felület elérése 3 Saját adatok módosítása, felhasználók és jogosultságaik 4 A szolgáltatás megrendelése

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

CVNI-G170 Pánikgomb karkötő. Használati útmutató

CVNI-G170 Pánikgomb karkötő. Használati útmutató CVNI-G170 Pánikgomb karkötő Használati útmutató Létrehozás dátuma: 2012.06.22 12:51 1. oldal, összesen: 8 Tartalom CVNI-G170... 1 Pánikgomb karkötő... 1 Használati útmutató... 1 Megjelenés és kezelőgombok...

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Kids phone használati útmutató

Kids phone használati útmutató Kids phone használati útmutató Q5G Az illusztráció és magyarázat 1. OK / hívás indítás / hívás fogadás / menü gomb 2. Mégse / hívás elutasítás / vissza gomb 3. SOS hívás gomb 4. Anya hívó / hívás alatt

Részletesebben

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Samsung GT-S8300 típusú készüléket választotta. A web n walk portálon keresztül számos információt és szolgáltatást érhet el. Az MMS szolgáltatás használatával multimédia

Részletesebben

Outlook Express használata

Outlook Express használata Outlook Express használata Az induló ablak több részre oszlik Nyitott mappa tartalma Mappák Partnerek Az induló ablak nézetét testre lehet szabni a Nézet menü/elrendezés almenüjével Az eszköztár testreszabásához

Részletesebben

Levelező kliensek beállítása

Levelező kliensek beállítása Levelező kliensek beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Bevezető...1 Eléréshez szükséges adatok...1 Mozilla Thunderbird beállítása...2 Microsoft Outlook 2013 beállítása...7 Bevezető A SinusLink

Részletesebben

GSM távkapcsoló és jelző működési leírás. A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni.

GSM távkapcsoló és jelző működési leírás. A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni. GSM távkapcsoló és jelző működési leírás ZSGSM-K5 A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni. A telefonon vagy interneten aktivált kártyákkal egy a szolgáltató

Részletesebben

Hírlevél küldés kézikönyv

Hírlevél küldés kézikönyv Hírlevél küldés kézikönyv Címlisták rögzítése 1., Belépve az Office-ba (felhasználónév: sovidektcc) először létre kell hozni Címkategóriákat. Ezeket a Megkeresések menü Címkategóriák almenüjében lehet

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása A TvNetTel Kft internetes szolgáltatásának igénybevételéhez szükséges a hálózati csatlakozás beállítása a számítógépen vagy routeren. A beállításhoz szükség van a

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1 A készülék jellemzői: Nagysebességű video processzor Magas érzékenységű ¼ CMOS érzékelő Képfelbontás 300k Pixel Forgatás és döntés (Pan&Tilt) Optimalizált MJPEG video tömörítés Több felhasználó vezérlés

Részletesebben

Helyi (otthoni) hálózat kialakítása (Windows rendszerben)

Helyi (otthoni) hálózat kialakítása (Windows rendszerben) Helyi (otthoni) hálózat kialakítása (Windows rendszerben) Manapság nem ritka, hogy egy-egy családban akár több számítógép is van. Van egy a gyerekeknek a tanulásra (játszásra) van egy a család felnőtt

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz I BEÁLLÍTÁS Videorögzítőkhöz Kérjük olvassa át figyelmesen ezt az útmutatót a készülék használata előtt és tartsa meg jövőben felhasználás céljára. Fenntartjuk a jogot a kézikönyv tartalmának bármikor

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

EDUROAM WI-FI beállítása

EDUROAM WI-FI beállítása EDUROAM WI-FI beállítása Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli

Részletesebben

Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes

Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes Röviden a programról A Vodafone Mobile Broadband program lehetővé teszi, hogy a rendelkezésünkre álló mobil modem segítségével grafikus felületen

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp. SQL Backup and FTP A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.com/ A program telepítésének menete A telepítő elindítása után megjelenő képernyő a Next > gomb megnyomásával

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához Xerox WorkCentre M118/M118i Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához 701P42717 Az útmutató az alábbi témaköröket tartalmazza: A kijelző képernyőinek használata, 2. oldal Hálózat beállítása DHCP

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagnak Habár leginkább

Részletesebben

Mini-Com. SMS alapú átjelző berendezés. - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan SMS-sel

Mini-Com. SMS alapú átjelző berendezés. - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan SMS-sel Mini-Com SMS alapú átjelző berendezés A Mini-Com berendezés szolgáltatásai - Két kontaktus bemenet változásáról értesítés SMS-ben - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan

Részletesebben

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás VERZIÓ 3 RGE-01 GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás GEOCOOP Mőszeripari Szövetkezet 1037 Budapest, Törökkı u. 5-7. Tel.: (1) 367 5961 Fax: (1) 430 0914 Alkalmazási terület Az RGE-01 távirányítású

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

Modem telepítése Windows 98 alatt

Modem telepítése Windows 98 alatt A modem, legyen az külső kommunikációs portra köthető, vagy belső kártya, egy illesztő program által vezérelhető. A gyártók mindig mellékelnek az eszközhöz egy CD-t vagy floppyt, mely tartalmazza a szükséges

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Technikai tudnivalók a Saxo Trader Letöltéséhez tűzfalon vagy proxy szerveren keresztül

Technikai tudnivalók a Saxo Trader Letöltéséhez tűzfalon vagy proxy szerveren keresztül Letöltési Procedúra Fontos: Ha Ön tűzfalon vagy proxy szerveren keresztül dolgozik akkor a letöltés előtt nézze meg a Technikai tudnivalók a Saxo Trader Letöltéséhez tűzfalon vagy proxy szerveren keresztül

Részletesebben

MyHipernet Home szolgáltatáscsomag. üzembehelyezési útmutató

MyHipernet Home szolgáltatáscsomag. üzembehelyezési útmutató MyHipernet Home szolgáltatáscsomag üzembehelyezési útmutató Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Telenor My Hipernet Home szolgáltatását választottad. Biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló minőségű D-Link

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Vendégváró csomag használati tippek

Vendégváró csomag használati tippek Vendégváró csomag használati tippek Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel köszöntjük a Telekom Vendégváró csomag előfizetői között! Kérjük, szánjon néhány percet kiadványunkra, melyben hasznos tippeket adunk Önnek

Részletesebben

VB IP. IP Kommunikátor

VB IP. IP Kommunikátor VB IP IP Kommunikátor Telepítői Kézikönyv 2014. március 27. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 3. RENDSZER PROGRAMOZÁS PC SZOFTVERREL...5 4. HIBAELHÁRÍTÁS...7 5. ENIGMA II ELÉRÉS

Részletesebben

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video)

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video) felületének használati útmutatója Élő kép (Live Video) Belépés után rögtön látható a kamera élő képe, váltható a stream minősége (a beállításoktól függően), valamint a képre jobb kattintással előhozható

Részletesebben

ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató

ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató 1. Telepítés Fontos, hogy a telepítéshez rendszergazdai jogosultságok szükségesek. A telepítésnél egyedül a telepítési könyvtárat illetve a

Részletesebben

Gyors Elindulási Útmutató

Gyors Elindulási Útmutató Gyors Elindulási Útmutató 802.11b/g/n PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 3/2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK IP-cím http ://192.168.1.2 Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

Mobiline email-sms gateway

Mobiline email-sms gateway Mobiline email-sms gateway Rövid ismertető A Mobiline Email-SMS gateway olyan berendezés, mely lehetővé teszi a vállalatok helyhez kötött, irodai munkatársainak és az irodától távol lévő, mobil telefonnal

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció 3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció Célkitűzések Egyszerű egyenrangú csomópontokból álló hálózat építése, és a fizikai kapcsolat ellenőrzése. Különböző IP-cím beállításoknak a hálózati

Részletesebben

SA-REOP-Basic GSM Ipari GSM átjelző. Telepítési leírás. Dokumentum verzió szám:

SA-REOP-Basic GSM Ipari GSM átjelző. Telepítési leírás. Dokumentum verzió szám: SA-REOP-Basic GSM Ipari GSM átjelző Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v1.5. HUN Figyelem: A specifikációk előzetes figyelmeztetés nélkül megváltozhatnak! 1 / 5 Az eszköz leírása Az SA-REOP-Basic

Részletesebben

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével Kattintson a Startmenüre, majd válassza a Hálózati és telefonos kapcsolatok pontot. Ezen belül kattintson jobb gombbal a Helyi kapcsolat ikonra, és válassza az előugró menüből a Tulajdonságok pontot. A

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal

NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal 2013.06.30. Labtech LTD. Tartalomjegyzék 1. Rendszer célja... 1 2. Rendszerkonfiguráció...

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

A rendszer célja. Funkciók

A rendszer célja. Funkciók A rendszer célja A Megrendelő fejleszteni kívánja a kommunikációját. A mindennapi munka során egyre nagyobb igény jelentkezik az üzenetváltások pontos kezelésére, naplózására, nagyméretű, illetve sok címzettet

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

MŰSZAKI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS

MŰSZAKI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS MŰSZAKI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS 1 RESORT Biztonságtechnikai Kft. H-1137 Budapest, Szent István park 2. Telefon: (1) 450-1583 Fax: (1) 450-1585 E-mail: info@resort.hu w w w. r e s o r t. h u Jegyzetek:

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

Vezeték nélküli hálózat

Vezeték nélküli hálózat Vezeték nélküli hálózat Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban elindult a WiFi szolgáltatás. Közösségi terekben, előadókban, könyvtárban érhető el a szolgáltatás.

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben