TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2009. (II. 16.) Kt. rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2009. (II. 16.) Kt. rendelete"

Átírás

1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2009. (II. 16.) Kt. rendelete Tapolca város évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról 1 (módosítással egybefoglalva és lezárva: december 28.) Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CII. tv. és az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. tv. a végrehajtására vonatkozó rendeletek, valamint a Képviselő-testület 242/2008.(XI.20.) Kt. határozata alapján az alábbi rendeletet alkotja: I. Fejezet Általános rendelkezések 1. (1) A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, a Bizottságaira, a Polgármesteri Hivatalra és az Önkormányzat intézményeire terjed ki. (2) A rendelet meghatározza az Önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket (rendes és rendkívüli bontásban), valamint kiadásokat (kiemelt kiadási ok szerinti bontásban), továbbá megállapítja a Polgármesteri Hivatal és az intézmények létszámát. (3) Tapolca Város Önkormányzatának felügyelete alá tartozó intézményeinek ésszerű és takarékos gazdálkodást kell folytatniuk, feltárva minden lehetséges pótlólagos külső és belső forrást. (4) A (3) bekezdésben foglaltak végrehajtását a Képviselő-testület, illetve bizottságai a költségvetési szervek vezetőinek általános és eseti jellegű gazdasági beszámoltatásával a polgármester, jegyző a gazdálkodás szabályszerűségét az éves belső ellenőrzési tervben megfogalmazottak alapján, a költségvetési ellenőrzések keretében végzik. 1 A hatálybalépés napja: február 16. Rendelkezéseit február 16. napjától kell alkalmazni.

2 2 II. Fejezet A költségvetés bevételei és kiadásai, a finanszírozás módja 2. (1) 2 A Képviselő-testület az Önkormányzat évi költségvetésének bevételi főösszegét ezer forint költségvetési bevétellel és 0 ezer forint finanszírozási bevétellel, kiadási főösszegét eft költségvetési kiadással és eft finanszírozási kiadással, azaz ezer Ft bevétellel, ezer Ft kiadással, állapítja meg. A finanszírozási bevétel 0 ezer forint felhalmozási célú, 0 ezer forint működési célú hitelt tartalmaz, a finanszírozási kiadások között eft hiteltörlesztés szerepel. (2) 3 Az Önkormányzat évi költségvetésének rendes és rendkívüli bevételi ának részletezését, forrásait az 1. sz. melléklet tartalmazza. (3) 4 Az Önkormányzat évi költségvetésének a kiadási főösszegén belül: Működési célú rendes és rendkívüli kiadásait személyi jellegű kiadásokat társadalombiztosítási járulékot egészségügyi hozzájárulást munkaadói járulékot ellátottak pénzbeli juttatása dologi kiadásokat előző évi pénzmaradvány visszafizetése hiteltörlesztés és kamat kiadásokat támogatások átadott pénzeszköz: működési célú felújítási kiadások felhalmozási célú kiadások tagi kölcsön felhalmozási célra 0 munkáltatói kölcsön felhalm.célú kölcsön nyújtása (Raposka) felhalmozási pénzeszköz átadás A 2. (1) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december A 2. (2) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december A 2. (3) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december 21.

3 3 pénzügyi befektetések, részesedés 0 tartalék eft-ban létszámkeretét: től 436 főben től 436 főben től 435 főben től 434,5 főben től 436,5 főben állapítja meg. (4) 5 A mérlegegyezőséget a költségvetési rendelet 1.sz. melléklete tartalmazza. (5) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak címrendjét az 1/a. számú melléklet tartalmazza, a részletezését a (6)-(7) bekezdés alapján határozza meg. (6) 6 Az önállóan gazdálkodó költségvetési szervezetként működő intézmény és a kiemelt feladatok külön-külön egy-egy címet, a részben önállóan gazdálkodó intézmények együtt egy címet, az intézmények külön-külön egy-egy alcímet alkotnak. Ezek felsorolását bevételi jogcímenként a 2. sz. melléklet, kiadási jogcímenként a 3. sz. melléklet tartalmazza. (7) A tárgyévre elfogadott összeg erejéig lehet kötelezettséget vállalni az ott szereplő feladatokra. (8) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében szereplő, tevékenységenkénti kiadásait a 3. sz. melléklet címenként részletezi, az egyéb feladatai a számú mellékletek szerinti felsorolásban külön-külön címet alkotnak Az Önkormányzat kiadásai 3. (1) A Képviselő-testület az évi költségvetés intézményi kiadási át címenként, alcímenként a 3.sz. melléklet szerint állapítja meg. (2) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal évi működési kiadási át címenként és alcímenként a 3. számú mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. (3) A Képviselő-testület a évi támogatások kiadásait célonként a 4. számú melléklet szerint állapítja meg. 5 A 2. (4) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december A 2. (6) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december 21.

4 4 (4) A Képviselő-testület a évi felújítási kiadások át célonként az 5. számú melléklet szerint állapítja meg. (5) A Képviselő-testület a évi fejlesztési kiadások át feladatonként a 6. számú mellékletek szerint állapítja meg. (6) A Képviselő-testület a évi tartalékait célonként a 7. számú melléklet szerint állapítja meg. (7) A Képviselő-testület a évi hitelállományát és kamatfizetési kötelezettségét a 8. számú melléklet alapján állapítja meg. (8) A Képviselő-testület a évi ainak tervezését a 10.számú melléklet alapján állapítja meg. (9) A Képviselő-testület a évi ok felhasználását a 11. számú melléklet szerint állapítja meg. A Városi Kincstári körbe tartozó költségvetési szerv -felhasználási keretének módosítása kizárólag a polgármester jóváhagyásával történhet. (10) A Képviselő-testület a helyi adórendeletekkel összhangban az adókedvezmények, mérséklések nagyságrendjét, valamint az egyéb közvetett támogatásokat a 13. számú melléklet szerint fogadja el. (11) A Képviselő-testület a köztisztviselők részére kifizethető juttatások éves keretét a 14. számú melléklet szerint fogadja el. (12) A Képviselő-testület az Európai Uniós támogatással megvalósuló programjainak bevételeit és kiadásait a 17.szám mellékletben mutatja be. H i t e l 4. (1) 7 A bevételi oldalon szereplő 0 e/ft működési célú hitelt az Önkormányzat működtetéséhez kell felvenni. (2) A Képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az (1) bekezdés szerinti hitel felvételéhez - szükség esetén - az előkészítő intézkedéseket tegye meg. (3) A korábbi években felvett fejlesztési hitel évre eső kamat és tőke rész fedezetét, valamint a kötvénykibocsátás után fizetendő kamatokat a rendelet 3.sz melléklete és a 19. cím tartalmazza. 7 A 4. (1) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december 21.

5 5 Több éves kihatással járó feladatok 5. (1) Az önkormányzat a stratégiai programja szerinti fejlesztéseinek forrására, pályázati önerő biztosítása céljából, korábbi hitelek kiváltására, valamint működési célokra évben eft névértékű kötvényt bocsátott ki. (2) A kötvénykibocsátás zártkörű fogalomban történt változó kamatozású devizakötvényben. (3) A kötvénykibocsátással kapcsolatos kamat-, és tőketörlesztési kötelezettségének az önkormányzat féléves periódusokban tesz eleget, húsz év alatt öt év türelmi idővel. (4) A kötvényből származó bevétel működési célra történő felhasználása a képviselő-testület külön döntése alapján lehetséges. (5) A kötvény bevételének kötelezettséggel nem terhelt részét a költségvetési rendelet 24. cím Céltartalékok között kell bemutatni. 6. (1) A Képviselő-testület a több évre kihatással járó feladatok ait évre a 9. számú melléklet szerint állapítja meg azzal, hogy a későbbi évek át véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor határozza meg. (2) Az (1) bekezdésben a későbbi évekre jóváhagyott okon belül a polgármester kötelezettséget vállalhat. A költségvetési tartalék (1) 8 Az Önkormányzat évi költségvetésében e/ft tartalékot határozott meg. 7. (2) 9 Az Önkormányzat évi költségvetésében általános és céltartalékot határoz, meg amelynek felhasználása az alábbiak szerint történhet. Általános tartalék Pályázati önrész Tp.Barackos Közm.beruh. 0 Viziközmű Társ.LTP befiz. 8 A 7. (1) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december A 7. (2) bekezdése módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt. rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december 21.

6 6 Intézményi műk. tartalék Polgármesteri keret Kötvény kamat-nyereség tartalék Kötvény kibocsátásból származó bevétel Bérlakás szlák egyenlege IPA feltöltés 2008.évről 0 Fejlesztési tartalék 0 Munkált.kölcs.szla.egyenl 0 (3) A évi költségvetési általános tartaléka elsősorban az intézményi és önkormányzati rendkívüli feladatok megoldására szolgál. (4) A polgármesteri keret, tartalék olyan előre nem látható feladatok finanszírozására használható fel, amely azonnali megoldást, döntést igényel. (5) A tartalék felhasználásáról a polgármesteri, valamint a pályázati céltartalék kivételével, a cél megjelölésével a Képviselő-testület határoz. (6) A pályázati céltartalék terhére történő kötelezettségvállalás legfeljebb eft önrészű pályázat erejéig a Polgármester, ezt meghaladóan, a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. A tartalék felhasználásáról a Polgármester tájékoztatja a Képviselő-testületet. III. fejezet A rendkívüli bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos szabályok 8. (1) A költségvetési szervek feladataik ellátásához pályázatokat nyújthatnak be, közvetlenül pénzbeni támogatást, felajánlást fogadhatnak el. Pályázat csak olyan tevékenységi körbe tartozó célra nyújtható be, amit a költségvetési szerv alapító okirata tartalmaz. A vállalt cél nem veszélyeztetheti az alapellátás biztonságát. A pályázat benyújtásához minden esetben a fenntartó előzetes hozzájárulása szükséges. (2) A hozzájárulás megadása a Polgármester hatáskörébe tartozik abban az esetben, ha a polgármesteri keret terhére biztosítható önrész a megengedett értéket nem haladja meg, vagy pályázathoz szükséges saját forrás a költségvetési szervnek a jóváhagyott költségvetésében rendelkezésre áll. (3) A pályázatban való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél kiadási vonzatát, annak többéves kihatását és szakmai hasznosságát.

7 7 (4) A többéves kihatással járó pályázatok elbírálása, engedélyezése és a hozzájárulás megadása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik, abban az esetben is, ha a pályázatnak a következő években többletfinanszírozási igénye van. (5) A közvetlen pénzbeni támogatásról, felajánlás elfogadásáról, a pályázat elbírálásának eredményéről, annak felhasználásáról a költségvetési szerv vezetője köteles tájékoztatni a Polgármestert, valamint a Képviselő-testületet a féléves és éves beszámolójában. IV. fejezet Az önkormányzat költségvetési szerveinek gazdálkodása és módosítása 9. (1) Az Önkormányzat költségvetésének módosítása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. (2) A költségvetési szerv a központi támogatásból meghatározott célra átvett pénzeszköz, valamint a bevételi többlete terhére, saját -módosítási hatáskörben bevételi-kiadási főösszegét, a kiemelt és részokat felemelheti. (3) A Képviselő-testület a saját hatáskörű -módosítás lehetőségét az Áht. ben foglalt rendelkezések, betartásával engedélyezi. A költségvetési szerv által végrehajtott -módosítás tartós kötelezettséget nem eredményezhet. (4) A Polgármester (polgármesteri keret) évi e/ft összeghatárig sajátkörű felhasználási joggal rendelkezik. Az átcsoportosításakor e (1) (2) bekezdése szerint kell eljárni. Év közben a Polgármester a tartalék felhasználásáról köteles tájékoztatni a Képviselő-testületet. (5) A saját hatáskörű -változtatásokról, valamint a központosított támogatásokról, az Önkormányzat számára biztosított pótokról a Polgármester a Képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja és negyedévenként, de legkésőbb a zárszámadási rendelet-tervezet Képviselő-testület elé terjesztéséig december 31 i hatállyal módosíthatja emiatt a költségvetési rendeletét. (6) Az Önkormányzat által nem tervezett és többletbevételként jelentkező forrásokat általános tartalékként kell kezelni és felhasználásáról a Képviselő-testület az -módosítások során dönt. (7) Az önállóan gazdálkodó intézménynél a szakképzési hozzájárulás összege lehetőség szerint - elsősorban a tanműhelyek bérleti díjának fedezetére szolgál, egyúttal csökkenti az önkormányzati támogatás összegét is.

8 8 10. (1) A költségvetési szervek feladatainak változását a Képviselő-testület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával. (2) Az intézményeknél szakmai programok indításához, a feladatmutatót érintő fejlesztésekhez a Képviselő-testület előzetes hozzájárulása szükséges, melyet megelőzően vizsgálni kell annak költségvetési hatását. (3) Az intézményi feladatok évközi változásáról ami csoportok számának változásához, feladatmutató módosulásához kapcsolódik a költségvetési szerv vezetője haladéktalanul köteles tájékoztatni a Polgármestert. A Polgármester az elmaradt feladatra jutó kiadási zárolásáról azonnal intézkedik, és erről tájékoztatja a Képviselő-testületet. V. fejezet A személyi juttatásokkal és munkaerővel való gazdálkodás, az önkormányzati alkalmazottak egyéb támogatása 11. (1) Az önkormányzat költségvetési szerveinek a személyi juttatások ából foglalkoztatható létszámkeretét címenként a 3. számú melléklet tartalmazza. (2) A személyi juttatásokkal az intézmények év közben önállóan gazdálkodnak, a működés során keletkezett személyi juttatások maradványának felhasználásáról az intézményvezetők kötelesek tájékoztatást adni a Polgármester részére. (3) A költségvetési szervek létszámkeretének módosítása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. (4) A köztisztviselői alapilletmény összege évben Ft. 12. (1) A évi költségvetés étkezési hozzájárulásra ot biztosít. (2) 2009.évben Tapolca Városban a közköltségen történő temetés összege legfeljebb Ft.

9 9 VI. fejezet Felhalmozási, felújítási, karbantartási tal való gazdálkodás 13. (1) A beruházásra jóváhagyott tal a Polgármesteri Hivatal gazdálkodik. (2) Az intézményi nyári karbantartásának bonyolításában a Polgármesteri Hivatal közreműködik. (3) A Képviselő-testület feljogosítja a költségvetési szervezeteket, hogy a évi költségvetési on felül többletbevételük, valamint pályázati úton elnyert forrásaik terhére eszközbeszerzéseket végezzenek, erre a célra felhalmozási jogot kapnak. (4) Az önkormányzati ingatlanok felújítási-beruházási ával a Polgármesteri Hivatal gazdálkodik. (5) A beruházások, felújítások, karbantartások felhasználásánál figyelembe kell venni a közbeszerzési törvény eljárási szabályait és a költségvetési törvényben évente meghatározott érték-paramétereit. (6) A felhalmozási, karbantartási feladatok teljesítésénél kötelező a jótállási, szavatossági igények érvényesítése. VII. fejezet A társadalmi, önszerveződő közösségek önkormányzati támogatása 14. (1) A Képviselő-testület a tapolcai székhelyű társadalmi önszerveződő közösségek részére (egyesületek, baráti körök, valamint a diákok sport és kulturális szervezetei, egyházak karitatív tevékenysége, stb.) részére a 4. számú melléklet kiadási ának mértékéig a közművelődési koncepcióban kialakított irányelvek szerint nyújt pénzbeni támogatást. (2) A évi költségvetésben tervezett támogatási keretek (sport és közművelődés) felosztása a szakmai bizottságok hatáskörébe tartozik. A közművelődési támogatások folyósítása támogatási szerződés alapján, az elszámolások benyújtása után utólagos finanszírozással történik. (3) A támogatások folyósításának további feltétele az előző költségvetési évben folyósított támogatásokról történő tételes elszámolás, valamint a támogatott nyilatkozata arról, hogy nincs 30 napon túli tartozása az adó-, járulék-, illeték-, és vámkötelezettsége tekintetében. (4) Az önkormányzat a 200 ezer forint alatti támogatások esetében a közzétételtől eltekint.

10 10 VIII. fejezet Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos egyéb előírások 15. (1) Az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést a Polgármester engedélyezhet, ez azonban nem veszélyeztetheti az önkormányzat gazdálkodását. (2) A pénzkövetelés behajtásánál legalább a Ptk. szerinti késedelmi kamatot érvényesíteni kell, ha jogszabály vagy szerződés ettől eltérően nem rendelkezik. (3) Az önkormányzati intézmények jelen rendeletben jóváhagyott költségvetési támogatását a hivatal az önkormányzati kincstári finanszírozási rendszer keretében folyósítja. Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve, valamint az ÁFA szempontból adóköteles tevékenységet végző részben önálló intézményeknek és a helyi kisebbségi önkormányzatok pénzeszközeiket a helyi önkormányzat költségvetési elszámolási számláján, valamint az ahhoz kapcsolódó alszámlán kötelesek kezelni. 16. Az önkormányzati biztos kijelölésére és kirendelésére az e tárgyban elfogadott önkormányzati rendelet előírásait kell alkalmazni. 17. (1) A Képviselő-testület a 12. számú mellékletben felsorolt ingatlanjait, üzletrészeit, telkeit értékesítésre kijelöli. Megbízza a Polgármestert, hogy az értékesítés előkészítéséről gondoskodjon, a pályázati kiírást megtegye. (2) Az ingatlanokra vonatkozó vételi ajánlatokat a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság véleményezése után lehet a Képviselő-testület elé terjeszteni. 18. (1) Az önkormányzati költségvetés rendeletébe a Helyi Kisebbségi Önkormányzatok költségvetése - azok határozatai alapján - elkülönítetten kerültek beépítésre. A Kisebbségi Önkormányzatok költségvetésének törvényességéért és annak végrehajtásáért Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete felelősséggel nem tartozik.

11 (1) A költségvetési szervek a költségvetési rendelet hatálybalépését követő 10 napon belül kötelesek éves költségvetésüket a Polgármesternek bemutatni. 20. (1) A többször módosított Ötv. 90. (1) bekezdése szerint az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület felelős. (2) A költségvetési rendelet végrehajtásáért, a gazdálkodás szabályszerűségéért a Polgármester a felelős. (3) A költségvetési szervezetek vezetői felelősek a saját intézményük költségvetésének végrehajtásáért. (4) Az önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a Polgármesteri Hivatal. (5) Az önkormányzati költségvetési szervezetek és a Polgármesteri Hivatal gazdálkodásának szabályosságát a Jegyző éves költségvetési ellenőrzési terv alapján ellenőrzi. 21. A Polgármester a helyi önkormányzat gazdálkodásának első félévi helyzetéről szeptember 5 ig, a három negyedéves helyzetről a évi költségvetési koncepció tárgyalásával egyidejűleg november 30-ig köteles beszámolni a Képviselő-testületnek. Az éves gazdálkodásról a Polgármester a Jegyző által elkészített zárszámadási rendelet-tervezetet a Képviselő-testület elé a költségvetési évet követő négy hónapon belül terjeszti be. Elemi beszámoló és pénzmaradvány felülvizsgálata 22. (1) Tapolca Város Önkormányzata a fenntartásában működő költségvetési szervek elemi beszámolójának számszaki részét február 28-ig, szöveges részét április 30-ig az alábbi szempontok szerint felülvizsgálja: a/ a költségvetési tal összefüggően jóváhagyott feladatok teljesítése b/ a pénzügyi teljesítés és a feladat összhangja c/ eredeti, módosított ok költségvetési rendelettel történő egyezősége d/ módosított és teljesítés közti eltérés e/ a számszaki beszámoló űrlapjainak belső és külső összefüggése f/ a kötött felhasználással biztosított ok felhasználása g/ létszám és teljesítés összevetése

12 12 (2) A beszámoló felülvizsgálata nem terjed ki a költségvetési szerv nyilvántartásaiban szereplő adatok valódiságára. A jóváhagyás nem jelenti egyben azok valódiságának elfogadását is. (3) Pénzmaradvány megállapításának, elszámolásának és felhasználásának szabályai: A pénzmaradványból, illetve -maradványból a költségvetési szervet nem illeti meg: a/ a végleges feladatelmaradás miatti maradvány; b/ meghatározott célra rendelkezésre bocsátott ok, ha áthúzódó pénzügyi teljesítési kötelezettségük nincs; c/ az az összeg, amelyet a tárgyévben, év közben engedélyezett feladattal összefüggésben a jóváhagyott ból részben vagy egészben nem használtak fel. d/ a munkaadókat terhelő járulékok ának költségvetési támogatással fedezett, illetve arányos részének maradványából azon összeg, amely nem kapcsolódik a személyi juttatások ának járulékköteles maradványához, kivéve, ha ezen maradványrészt terhelő járulékfizetési elmaradása van; e/ a gazdálkodási szabályok megsértéséből származó maradvány; f/ a támogatás érték- bevételi többlet, g/ a fel nem használt túlóra maradványa. (4) Kötelezettségvállalással terhelt -maradványnak kell tekinteni: a/ a tárgyévben szerződés alapján befolyt bevételt, ha az bizonyítottan a teljesítendő kiadásokra kerül felhasználásra a következő évben; b/ a kötelezettségvállalással terhelt azon maradvány, melyre a kötelezettségvállalás a tárgyévi terhére történt, de a teljesítés a tárgyévben nem valósult meg. (5) A kötelezettségvállalás dokumentumának kell tekinteni a kinevezési okiratot, aláírt szerződést, a megállapodást, a visszaigazolt megrendelést. (6) A költségvetési szerveknél a pénzmaradvány személyi juttatásokból származó része a személyi juttatásokba tartozó tételeken túlmenően a kiemelt okba tartozó tételek ára is fordítható. A pénzmaradvány további része személyi juttatásokra nem használható. A pénzmaradvány terhére nem vállalható olyan tartós kötelezettség, mely költségvetési támogatási többlettel jár. (7) Tapolca Város Önkormányzata a költségvetési szervet a beszámolóról és a jóváhagyott pénzmaradványról a zárszámadási rendelet megküldésével értesíti.

13 13 IX. fejezet Általános és záró rendelkezések 23. (1) Ezen költségvetési rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről az Önkormányzat Jegyzője - a rendelet elfogadása után - a helyben szokásos módon gondoskodik. (2) Tapolca Város Önkormányzata az Európai Bizottság 2005/842/EK számú, az általános gazdasági érdekű szolgáltatások működtetésével megbízott vállalkozásoknak közszolgáltatásért járó ellentételezés formájában megítélt állami támogatásokra történő alkalmazásáról szóló határozata alapján (HL L 312/ ) a Tapolca Városi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek ,- Ft, valamint a Tapolca Média Közalapítványnak ,- Ft támogatást nyújt. (3) A költségvetési rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályukat veszítik: az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelete és azt módosító 5/2008. (IV. 07.) Kt., 9/2008. (VI. 02.) Kt., 17/2008. (VI. 30.) Kt., 20/2008. (VII. 22.) Kt., 24/2008.(IX.15.) Kt., 29/2008.(XI.21.) Kt., 33/2008.(XII.29.) Kt. rendeletei, amelyek rendelkezéseit a évi pénzmaradvány elszámolásánál még alkalmazni kell Tapolca, február 13. Sólyom Károly sk. alpolgármester Dr. Imre László sk. jegyző Egységes szerkezetbe foglalva: Tapolca, december 28. Dr. Imre László jegyző 10 A jogharmonizációs záradék cím, illetve a 24. a 10/2009. (VI.22.) Kt. rendelet alapján törölve. Hatálybalépés napja: június 22.

14 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.sz.melléklet 1 ezer Ft Cim Rendes bevétel Rendkivüli évi bevétel 1 Működési bevételek int. működési bevétel önkormányzat sajátos bevétele önkormányzat költségvetési támogatása OEP támogatás támogatás értékű működési bevétel működési célú átvett pe.államháztart.kívül működési hitel működési pénzmaradvány Felhalmozási célú bevétel tárgyi eszköz imm. értékesítés, egyéb kötvénykibocsátásból szárm.árf.nyer.koncesszió osztalék bevétel állami támogatás felhalmozási célra támogatás értékű felhalmozási bevétel felhalmozási célú átvett pe.államháztart.kívül felhalmozási célú hitel 0 felhalmozási pénzmaradvány sajátos bevétel felhalm.célra-kölcs.visszafiz Bevételek összege: Függő bevétel Korrigált nyitó pénzkészlet Bevételek főösszege: Cim Rendes kiadás Rendkivüli évi kiadás 1 Működési kiadások személyi juttatások társadalom biztosítási járulék munkaadói járulék eü. hozzájárulás dologi kiadások előző évi pénzmaradvány visszafizetés ellátottak pénzbeni juttatása működési célú pénz átadás államháztart.kívül működési célú céltartalék likvid-hitel kiadásai 0 2 Felhalmozási célú kiadások felhalmozási kiadás felújítási kiadás részesedés, tagi és egyéb kölcsön támogatás értékű felhalmozási kiadás hitelek kiadásai felhalmozási tartalék Kiadások összege: Függő kiadás Pénzkészlet Kiadások főösszege: Az 1.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt. rendelet alapján. 1. oldal

15 Cím TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009.évi költségvetés bevételei és kiadásai 1/a.sz.melléklet 2 BEVÉTELEK évi eredeti Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. ezer Ft 1. Működési bevételek Helyi adók : - iparűzési adó magánszemélyek komm.adója idegenforgalmi adó építményadó adópótlékok Átengedett központi adók - személyi jövedelemadó gépjárműadó termőföld bérbead.szárm.bev Egyéb sajátos bevétel Önkormányzat sajátos mük.bevét. össz Épületek, építmények,eszközök értékesítése Önkormányzati lakás értékesítése Gépkocsi értékesítés, eszközértékesítés Telekeladás Osztalék bevétel Koncesszióból származó bevétel Kölcsön visszafizetés (Diákétkeztető Kft.,Raposka) Pénzmaradvány felhalmozási célra Felhalmozási és tőkejellegű bevételek Önkormányzatok költségvetési támogatása normatív támogatások központosított ok normatív kötött felhasználású támogatások Céltámogatás 0 6. TEKI,CÉDE,Vis maior OEP támogatás Támogatásértékű működési bevétel Működési célú pe. átvét államháztartáson kívűl Előző évi megtérülés Támogatásértékű felhalmozási bevétel Felhalmozási célú pe.átvét.államháztartáson kívül Pénzmaradvány Egyéb bevételek Összes bevétel Hitel felvétele - fejlesztési 0 - működési kötvénykibocsátás 0 BEVÉTELEK ÖSSZESEN Függő bevételek Korrigált nyitó pénzkészlet BEVÉTELEK ÖSSZESEN KIADÁSOK 1-2. Intézményi kiadások 3.sz.mell működési kiadása felhalmozási kiadása felújítás Cím kiadásai ebből: műk.célú pe.átadás Cím hitel törleszt.és kamatok Cím támogatások Cím felújítási kiadások Cím fejlesztési kiadások Felhalmozási célú kölcsön nyújtása (Raposka) Cím felhalm.célú pe.átadás Cím tartalékok Cím Polgármesteri Hivatal kiadásai CÍM KIADÁSOK ÖSSZESEN Függő kiadások Záró pénzkészlet KIADÁSOK ÖSSZESEN Az 1/a.sz. melléklet módosítva a 27/2009. (XII.21.) Kt.rendelet alapján. Hatálybalépés napja: december oldal

16 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA évi bevételi a 2.sz.melléklet 3 ezer Ft Cím 2009.évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 1 Intézményi saját bevételek Széchenyi István Szakképző Iskola Önálló intézmény Tapolcai Óvoda Tapolcai Általános Iskola Szociális és Eü. Alapellátási Intézet Wass Albert Könyvtár és Múzeum Részben önálló intézmények Polgármesteri Hivatal folyó bevételei Parkolók megváltása Parkolási díjbevétel Tourinform Iroda bevétele Sírhely bevétel Családi rendezvény Bérleti díj eseti, tartós Kamatbevétel Egyéb helyiségek bérbeadása (üzletek) Eszközhasználati díj Intézményi étkeztetés (ÁFA nélkül) Intézményi étkezés ÁFA-ja ÁFA bevétel ÁFA bevétel fordított adózás miatt Szemétszállítási díj bevétele Szemétszállítási díj ÁFA-ja Házkezelés továbbszámlázott bevétel Laktanyából hulladék értékesítés Egyéb bevétel (alapterv.okmányiroda, közterülethaszn.,földbérlet) Egyéb saját bevételek Működési bevételek Önkormányzatok sajátos műk.bevét. Helyi adók: iparűzési adó kommunális adó idegenforgalmi adó építményadó adópótlékok Átengedett központi adó: SZJA gépjárműadó termőföld bérebeadásából származó bevétel A 2.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt. rendelet alapján. 3. oldal

17 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA évi bevételi a 2.sz.melléklet 3 ezer Ft Cím 2009.évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. Közműcsatlakozási díj Környezetvédelmi bírság Építésügyi bírság, Lakbér bevétel Egyéb bevétel Önkormányzat sajátos műk. bevételei össz Felhalmozási és tőkejellegű bevételek Széchenyi István Szakképző Iskola eszköz értékesítés Épületek, építmények értékesítése Önkormányzati lakás ért Gépkocsi értékesítés Telekeladás Osztalék bevétel Koncesszióból származó bevétel Kölcsön visszafizetése Pénzmaradvány felhalmozási célra Felhalm.és tőkejellegű bevételek össz Önkormányzatok költségvetési támogatása Normatív támogatások Központosított ok Normatív kötött felhasználású támogatások Céltámogatás CÉDE,Vis maior OEP támogat. Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet OEP TÁMOGATÁS ÖSSZESEN: Előző évi megtérülés Támogatásértékű működési bevétel Cigány Kisebbségi Önkormányzat Német Kisebbségi Önkormányzat Közmunkaprogram (KDRFT-TRFC) havi központi támogatás (kereset kiegészítés) Többcélú Kistérségi Társulás hozzájárulása megállapodás alapján Mukaügyi Központ - közhasznű foglalkoztat Szakértői díj (szociális ügyekkel kapcs.) Szociális kiadások támogatása (tartásdíj, mozgáskorl.,otthonteremt., egyszeri tám.) "Tapolcai Nyár" Polgári Védelem Önkorm.tól-vidéki önk.-tól kapott támogat A 2.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt. rendelet alapján. 4. oldal

18 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA évi bevételi a 2.sz.melléklet 3 ezer Ft Cím 2009.évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. Vm.i Önkormányzat -Helyi védelmi Bizottság igazg.fea.ellátása Vm-i Önkormányzat - Tiszta virágos Veszprém Megyéért Határon túli gyermekek táboroztatása Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - Településőr Vm.i Önkormányzat -szakmai vizsgáztatás támogatása Időközi polgármesteri választás Vm-i Önkormányzat - Tapolca-Aknaszlatina partnerkapcs.erősítés Vm-i Önkormányzat sporttev.helyet adó lét.karbantart Vm-i Önkormányzat - sport és szabadidő tábor támogatása EU parlamenti választás Vm-i Cigány Kisebbség - rendezvény támogat Barangolás a Tapolcai-medencében évi SZJA felosztás önkormányzati része "Tapolca és Környéke hulladék ment." pályázat Vm-i Önkormányzat - Tourinform Iroda műlködési támogat Támogatásértékű működési bevétel Intézményi támogatásértékű bevétel Önálló intézmény bevétele Részben önálló intézmények (Alapellátás) Intézményi támogatásértékű bevétel TÁMOGATÁSÉRTÉKŰ MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN Működési célú pe. átvétel államháztartáson kívülről Önálló intézmény bevétele Részben önálló intézmények Vasutas Települések Szövetsége "Virágos Vasutállomásokat" Működési célú pe. átvétel államháztartáson kívülről Támogatásértékű felhalmozási bevétel Nemzeti Fejlesztési Tanács Batsányi János Gimnázium és Kollégium - bitumenes sportpálya műfűves burk Szervezetfejlesztés ÁROP-1 pályázat Polgármesteri Hivatal akadálymentesítési pályázat (KDOP ) Tapolca, Kinizsi P.u. (KDRFT-TEÚT) Tapolca, Kazinczy F.tér burkolatfelújítás, (KDRFT-TEÚT) Mammográfiás berendezés beszerzése (KDRFT-CÉDE) Szennyvízhálózat kapacitás bővítése (KEOP) Bűnmegelőzés Tapolcán pályázat (IRM) Technikai eszközök beszerzése oktatási intézményekben (TIOP) Veszprém Megyei Önkormányzat támogatása A 2.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt. rendelet alapján. 5. oldal

19 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA évi bevételi a 2.sz.melléklet 3 ezer Ft Cím 2009.évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. Kerékpárút II.ütemének elszámolása (KDOP-244) VFÜ KDOP Ipar utca fejlesztés VMÖK PÖK Ipar utca fejlesztés Tájékoztatást elősegítő inform.rendsz.fejl.tapolcán (KDRFT-TEÚT) Széchenyi István Szakképző Iskola - szakképzési támogatás Vm-i Önkormányzat - sporttevékenységnek helyetadó lét.felújít BFT- Mozdulj Balaton Interaktív Játéktér Részben önálló intézmények felhalmozási bevételei TÁMOGATÁSÉRTÉKŰ FELHALMOZÁSI BEVÉTEL ÖSSZESEN Felhalmozási célú pe.átvétel államháztartáson kívülről Széchenyi István Szakképző Iskola szakképzési hozzájárulás Részben önállóan gazdálkodó intézmények felhalm.bevételei "Barackos Közmű" lakossági befizetések HOFER Magyarország Ing.Fejl.Kft.-területvásárl.támogatása Felhalmozási célú pe. átvétel államháztartáson kívülről Hitel - működési fejlesztési 0 - kötvénykibocsátás 0 Pénzmaradvány BEVÉTELEK ÖSSZESEN: A 2.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt. rendelet alapján. 6. oldal

20 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. 1. Cím SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISK Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása Dologi kiadás Támogatás 0 Felhalmozási kiadás Felújítás 0 1 Cim : 55 fő 55 fő 55 fő 55 fő 55 fő ÖNÁLLÓAN GAZDÁLKODÓ INTÉZMÉNY Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása Dologi kiadás Támogatás Felhalmozási kiadás Felújítás Cim : 55 fő 55 fő 55 fő 55 fő 55 fő Cím RÉSZBEN ÖNÁLLÓAN GAZD.INTÉZMÉNYEK 1 TAPOLCAI ÓVODA Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása 0 Dologi kiadás Előző évi pénzmaradvány visszafizetése Felhalmozási kiadás Alcim TAPOLCAI ÓVODA : 70 fő 73 fő 73 fő 73 fő 73 fő dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 4 A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 7. oldal

21 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 2 TAPOLCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA Felhalm.célra átadott pénzeszköz Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása Dologi kiadás Előző évi pénzmaradvány visszafizetése Felhalmozási kiadás Alcim TAPOLCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA : 119 fő 116 fő 115 fő 115 fő 115 fő SZOCIÁLIS ÉS EÜ. ALAPELLÁTÁSI INT ,5 62,5 Műk.célra átadott pénzeszk. Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása 0 Dologi kiadás Előző évi pénzmaradvány visszafizetése 0 Felhalmozási kiadás Alcim : 63 fő 63 fő 63 fő 62,5 fő 62,5 fő WASS ALBERT KÖNYVTÁR ÉS MÚZEUM Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása 0 Dologi kiadás Előző évi pénzmaradvány visszafizetése Felhalmozási kiadás Alcím : 16 fő 16 fő 16 fő 16 fő 16 fő A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 8. oldal

22 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 2 Cím RÉSZB.ÖNÁLLÓAN GAZD. INTÉZMÉNYEK ÖSSZ. 268,0 268,0 267,0 266,5 266,5 Felhalm.célra átadott pénzeszk. Műk.célra átadott pénzeszk Személyi juttatás TB. járulék Munkadói járulék Eü. Hozzájárulás Ellátottak pénzbeni juttatása Dologi kiadás Előző évi pénzmaradvány visszafizetése Felhalmozási kiadás Cim : 268 fő 268 fő 267 fő 266,5 fő 266,5 fő A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 9. oldal

23 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 3 VÁROSÜZEMELTETÉSI FELADATOK 1 Építési és települ. fej. fel Közvilágítás feladatai Települési vízellátási fel Vízrendezés, belvízm. fel Köztisztaság feladatai Parkfenntartás feladatai Egyéb városgazdálk. fel Városi szennyvíztelep fenntart.felad Házkezelés feladatai Állategészségügy feladatai Utak, hídak feladatai Temetőfenntartás feladatai Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Dologi kiadás Közmunkaprogram TRFC Személyi juttatás 0 - TB járulék 0 - Eü. járulék 0 - Munkaadói járulék 0 - Dologi kiadás 0 14 Közcélú dolgozók fea-i (Szt.36. -a alapján közhaszn.) Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Dologi kiadás CÍM ÖSSZESEN: A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 10. oldal

24 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 4 Polg. Hiv. igazgatási feladat Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Dologi kiadás Szociális ellátás feladatai ebből: szociális kiadások szoc.kiadások járuléka Közművelődés és oktatás Személyi juttatás 0 - TB járulék 0 - Eü. járulék 0 - Munkaadói járulék 0 - Dologi kiadás Sporttevékenység feladatai Személyi juttatás 0 - TB járulék 0 - Eü. járulék 0 - Munkaadói járulék 0 - Dologi kiadás Nemzetközi kapcsolatok Személyi juttatás 0 - TB járulék 0 - Eü. járulék 0 - Munkaadói járulék 0 - Dologi kiadás CÍM ÖSSZESEN: A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 11. oldal

25 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 9 Intézményi vagyonbizt. fel Foglalkoztatás egészségügy 0 11 Polgári Védelem feladatai Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék 0 - Dologi kiadás Cigány Kisebbs. Önk. fel Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Dologi kiadás Pénzeszköz átadás Felhalmozási kiadás 0 13 Német Kisebbs. Önk. fel Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék 0 - Munkaadói járulék Dologi kiadás Pénzeszköz átadás 0 - Felhalmozási kiadás 0 14 Tourinform Iroda feladatai Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Dologi kiadás Vállalkozói Iroda feladatai Intézmények nyári karb.tart. fel Intézményi étkeztetés ÁFA és egyéb kiadások 0 19 Hiteltörlesztés és kamat CÍM KIADÁSAI ÖSSZESEN: A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 12. oldal

26 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 20 Támogatások Működési célú pénzeszköz átadás Felújítás Beruházás Munkáltatói kölcsön Felhalmozási célú kölcsön nyújtása (Raposka) Felhalmozási célú pe.átadás Tartalékok CÍM KIADÁSAI ÖSSZESEN: CÍM ÖSSZESEN CÍM KIADÁSAI ÖSSZESEN: Cím Összesen - Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Dologi kiadás Hiteltörlesztés és kamat Támogatás Átadott pénzeszköz: működési célú Felújítás Beruházás Munkáltatói kölcsön Felhalmozási célú kölcsön nyújtása (Raposka) Felhalmozási célú pe.átadás Tartalék CÍM ÖSSZESEN: 113 fő 113 fő 113 fő 113 fő 115 fő A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 13. oldal

27 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KIADÁSI ELŐIRÁNYZATA 3.sz.melléklet 4 ezer Ft. Cím Alcím jan évi létszám aug. 15-től szept. okt. dec évi költségvetési Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat Cím Összesen - Személyi juttatás TB járulék Eü. járulék Munkaadói járulék Ellátottak pénzbeni juttatása Dologi kiadás Előző évi pénzmaradvány visszafizetése Hiteltörlesztés és kamat Támogatás Átadott pénzeszköz: működési célú Felújítás Beruházás Munkáltatói kölcsön Felhalmozási célú kölcsön nyújtása (Raposka) felhalmozási célú pe.átadás Tartalék CÍM ÖSSZESEN 436,0 436,0 435,0 434,5 436, A 3.sz.melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 14. oldal

28 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI TÁMOGATÁSAI 4. sz. melléklet 5 ezer Ft Cím évi eredeti Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű Képv.test.-i hat. 1. Tapolca és Vidéke Református Egyházközség támogatása Tapolcai Evangélikus Egyházközség támogatása Tapolcai Római Katolikus Egyházközség támogatása Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (tapolcai gyalogos járőrszolgálat) támogatása Tapolcai Római Katolikus Egyházközség támogatása (Új temető kápolna tervezése,építése, 2008.évi áthúzódó támogatás) 0 6. Szent Erzsébet Óvoda - működési támogatás Tapolca Kórházért Alapítvány eszközbeszerzéséhez hozzájárulás Honvéd Hagyományőrző Egyesület támgoatása (városi ünnepségeken való részvétel) Városi Polgárőrség működésének támogatása Közművelődési feladatok támogatása Barackvirág Óvoda - A "Néphagyományörző gyerm.ját.jeles napok megünn." Járdányi Pál Alapf.Művészetokt.Int.-Zeneisk.dokumentumok kész.,archiv Wass Albert Könyvtár és Múzeum -Kiadványok,dok.kész,működ.és rendezv.támogatása Halápi József szinfónikus könnyűzene rock-ritmusban Báder Zoltán Hátsó Udvar "Hátsó Udvar Demo CD" kiadv.támogat MÉDIA Közalapítvány működési feltét.jav.kiadv.dokument.kész.támogatása Tapolcai Városszépítő Egyesület -rendezv., működési feltét.jav.kiadv.dokument.tám Tapolca Városi Keresked.és Szolg.Kft. - városi rendezv.,csobánc népdalkör műk.tám Tapolcai Könyvtárpártoló Alapítvány -szakmai eszközfejleszt.,korszerűsítés Vakok és Gyengénlátók Vm-i Egyesülete Tp-i Kistérs.Csoportja - rendezvények tám Boldog Özséb Alapítvány - működési feltételek, rendezvények támogat Tp.és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvéd.Érdekképv.Egy.- rendezvény tám Batsányi János Kamara Táncegyüttes - rendezvények támogatás Zeneoktatást Támogató Alapítvány -Újévi koncert, működési feltét.jav.- támogatása TIED Talentum Ifjúsági Egyesület Diszel - rendezvény támogatása Bárdos L. Alapítv.a Tapolcai Gyermekekért - 50 év dalban rendezv.,kiadv.- támogat Zenés Színházért Alapítvány - rendezvények, működ.feltét.jav. - támogatása Kinizsi Táncegyüttes és Kulturális Egyesület - rendezvények,működ.feltét.jav.- támogat Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület - rendezv.,működ.feltét.jav. - támogatása Tapolcai Óvoda Kertvárosi Tagint. - rendezvény támogatása Tapolcai Óvoda Szivárvány Intézményegysége - rendezvény támogatása Tapolcai Óvoda Barackvirág Tagint. - rendezvény támogat Tapolcai Általános Iskola - néptáncbemutatók támogatása Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete - Veteránmotoros Találkozó - támogatása A 4.sz. melléklet módosítva a 27/2009.(XII.21.) Kt.rendelet alapján. 15. oldal

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Hatályos: 2016. május 24. Nyirád 2015 A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 19/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 19/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete a Tapolca Városi Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeletei egyes mellékletei tartalmának meghatározásáról szóló 28/2006. (XII. 15.) Kt.

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete a Tapolca Városi Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeletei egyes mellékletei tartalmának meghatározásáról

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 20...évi költségvetés bevételei és kiadásai

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 20...évi költségvetés bevételei és kiadásai költségvetés bevételei és kiadásai BEVÉTELEK 1.sz.melléklet (Az rend.1/a.sz.melléklete) Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű előir. Képv.test-i hat.előirányz at 20... évi költségvetési 1. Működési

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Hatályos: 2016. szeptember 1. Nyirád 2016 A módosításokkal egységes

Részletesebben

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1 /2014.( III.3.) RENDELETE

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1 /2014.( III.3.) RENDELETE UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2014.. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1 /2014.( III.3.) RENDELETE UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 /2014. (III.3.) önkormányzati rendelete Uzsa Község 2014. évi költségvetéséről,

Részletesebben

ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ /2015.(.) RENDELETE

ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ /2015.(.) RENDELETE ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015.. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ /2015.(.) RENDELETE ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2015. ( ) önkormányzati rendelete Zalahaláp Község Önkormányzat 2015.

Részletesebben

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2015.(II.12.) RENDELETE

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2015.(II.12.) RENDELETE UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ 1/2015.(II.12.) RENDELETE UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2015. (II.12.) önkormányzati rendelete Uzsa Község Önkormányzat 2015.

Részletesebben

ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ /2018.( III..) RENDELETE

ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ /2018.( III..) RENDELETE ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ /2018.( III..) RENDELETE ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2018. ( III. ) önkormányzati rendelete Zalahaláp Község Önkormányzat

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete Tapolca város 2011. évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 4. napirendi pont Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth u. 41. Tel./fax: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu Ügyszám: 9-14/2014. Előterjesztő: Németh Balázs polgármester Előkészítette:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. február 17-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. február 17-i nyilvános ülésére Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth u. 41. Tel./fax: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu 4. napirendi pont Ügyszám: 16-15/2015. Előterjesztő: Németh Balázs polgármester Előkészítette:

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2008. ( IV. 7.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2008. ( IV. 7.) Kt. rendelete KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2008. ( IV. 7.) Kt. rendelete a 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelete Tapolca város 2008. évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról 1 (módosítással egybefoglalva

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 30/2007. (X. 10.) Kt. rendelete

Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 30/2007. (X. 10.) Kt. rendelete Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 30/2007. (X. 10.) Kt. rendelete a 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 14.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 17/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 17/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 17/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete a 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 6/2007. ( IV. 16.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 6/2007. ( IV. 16.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2007. ( IV. 16.) Kt. rendelete Tapolca Város 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 14.) Kt. rendelet módosításáról 1. (1) Az önkormányzat 2007.

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 20/2008. (VII. 22.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 20/2008. (VII. 22.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 20/2008. (VII. 22.) Kt. rendelete a 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete Tapolca város 2011. évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról 1 (módosítással egybefoglalva

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete Csanádpalota Nagyközség Önkormányzatának 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (I. 30.) ÖR. rendeletének

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról ÚJUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2014. (06.) rendelet áról 1. (1) A 2015. július 1. és december 31.

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2009. (II. 16.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2009. (II. 16.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2009. (II. 16.) Kt. rendelete a 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (II. 18.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről 1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2008.(III.31.) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2007. évi zárszámadásáról

Nagyrév Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2008.(III.31.) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2007. évi zárszámadásáról Nagyrév Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2008.(III.31.) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2007. évi zárszámadásáról Nagyrév Község Önkormányzat képviselő-testület a helyi Önkormányzatokról

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 119 /2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 27-i ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 119 /2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 27-i ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 119 /2008. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. június 27-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzata és költségvetési szervei

Pátka Község Önkormányzata és költségvetési szervei Pátka Község a és költségvetési szervei 2009. évi zárszámadása Pátka Község a 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 E-mail: ktvpatka@datatrans.hu, ktvpatka@citromail.hu www.patka.hu

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2011. (V. 31.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2011. (V. 31.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2011. (V. 31.) önkormányzati rendelete Tapolca Város 2011. évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról szóló 2/2011. (II.

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2008. (III.31.) számú Önkormányzati rendelete a 2007. évi költségvetés módosításáról az 1/2007. (II.1.) rendelettel egységes szerkezetben Nagyrév Község

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 5/2006. (II. 27.) rendelete az önkormányzat költségvetésének megállapításakor, illetőleg a zárszámadáskor a képviselő-testület részére tájékoztatásul

Részletesebben

Mátraverebély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.05.) önkormányzati rendelete a

Mátraverebély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.05.) önkormányzati rendelete a Mátraverebély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.05.) önkormányzati rendelete a Mátraverebély Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól.

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

(2) A Rendelet 1.. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Rendelet 1.. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat 18/211.(X.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. I.

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. I. APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2012 (II.22.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Apácatorna Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló 6/2009.(IX.14.) 8/2009.(XII.08.) rendeletekkel módosított 1/2009.(III.02.) rendelete

Részletesebben

(4) A képviselő testület Gyömrő Önkormányzat 2014.évi összesített felhalmozási célú bevételeit és kiadásait a 4. számú melléklet tartalmazza.

(4) A képviselő testület Gyömrő Önkormányzat 2014.évi összesített felhalmozási célú bevételeit és kiadásait a 4. számú melléklet tartalmazza. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/215. (III. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 214. évi költségvetéséről szóló 2/214. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról Gyömrő

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2012. (II. 20.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2012. (II. 20.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2012. (II. 20.) önkormányzati rendelete Tapolca város 2012. évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/211.(IV.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról 1.. (1) Tárnokréti Község Önkormányzata

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2013. (II. 25.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2013. (II. 25.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2013. (II. 25.) önkormányzati rendelete Tapolca város 2013. évi költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft.

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft. Iktatószám: SZ/101/15/2012. Pécel Város Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2012. (IX. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik. 31 Kozármisleny Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006. (VI.20.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 1/2006.(II.14.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Újrónafő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II.13.) rendelete az önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről (A 9/2009. (IX.16.); 11/2009. (XI.24.); 5/2010. (III. 31.) rendeletekkel

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) Az önkormányzat címrendjét teljes körűen az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat 2011.

A rendelet hatálya. (2) Az önkormányzat címrendjét teljes körűen az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat 2011. Nagymizdó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2011. (II. 09.) r e n d e l e t e az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagymizdó Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület)

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2..

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2.. 1 Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009. (II.12.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008 (II.15.) számú rendeletének módosításáról Lepsény Nagyközség

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.25.) önkormányzati rendelete a 9/2012.(III.26.) rendelettel. a 12/2012.(IV.25) rendelettel, a 17/2012.(V.14.) 22/2012 (VIII.23.) önkormányzati

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1..

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1.. Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 92/2009.(XII.15.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 92/2009.(XII.15.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 92/2009.(XII.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetését megállapító és a költségvetés végrehajtásáról szóló önkormányzati rendeletek tartalmáról

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/201(VIII.2) önkormányzati rendelete a 9/201(III.26.) rendelettel. a 12/201(IV.25) rendelettel, a 17/201(V.14.) önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Zánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III.20.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Zánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III.20.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Zánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018. (III.20.) önkormányzati rendelete a 2018. évi költségvetésről ZÁNKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2018. (III.20.) önkormányzati

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete Bekecs Községi Önkormányzat 13/2009 (VII 27) számú rendelete az önkormányzat 2009 évi költségvetéséről szóló 4/2009 (III2) rendelet módosításáról 1 (1) A pótelőirányzatként biztosított központosított,

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

7/2014. (IV.29.) Önkormányzati Rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2013. (II. 15.) Önkormányzati Rendelet módosításáról

7/2014. (IV.29.) Önkormányzati Rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2013. (II. 15.) Önkormányzati Rendelet módosításáról FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2014. (IV.29.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2013. (II. 15.) Önkormányzati Rendelet módosításáról Folyás Község Önkormányzat

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (III.10.) számú RENDELETE az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Óbarok Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság 2009.

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben