Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 MINERVA Elektronikus Térinformatikai Rendszer Budapest VIII. kerület Józsefváros Felhasználói kézikönyv december t e l : 1 ) f a x : ( 1 ) m o b i l : ( 7 0 ) e m a i l : b u d m i n e r v a. h u w e b : w w w. c a s. h u

2 Bevezetés Ez a kézikönyv a CompArt Stúdió Kft. által, Budapest VIII. Kerület Józsefváros Polgármesteri Hivatala részére fejlesztett térinformációs rendszer kezelői felületét mutatja be. A Magyarországon csak néhány éve előtérbe került térinformatikai publikáció professzionális felhasználásával készült rendszer célja a grafikus és adatbázisban tárolt adatok felhasználóbarát hasznosítása. A MINERVA Térinformatikai rendszer a cégünk által felépített speciális adatstruktúrával, az Önkormányzati döntésfolyamatokhoz szükséges gyors és hatékony alapadatok szolgáltatására - építésigazgatási ügymenet, Önkormányzati vagyonhasznosítás - és a jó döntések előkészítésére hoztuk létre. A rendszer másik arca, az e- önkormányzati rendszerbe illeszkedő, a szolgáltató Önkormányzat a kor technológiai lehetőségeit kihasználó alapelvek alapján alakítottuk ki. A rendszer alapját a központi adatbázisban tárolt adatok és a műszaki tervek, rajzok képezik. Erre az alapra épülnek a rendszer nyilvántartási, adatelérési, adatmanipulációs, tervezési, adminisztrációs és prezentációs szolgáltatásai. A műszaki információs rendszerek célja a rendszerezett adatkezelés, s ez által az idő- és költségmegtakarítás. A számítógéppel segített adminisztráció, a központi adattárolás, a szabványdokumentumok tárolása sok fölösleges papírmunkától kíméli meg a felhasználókat. A belső személyek és az elvégzendő feladatok pontos nyilvántartása fontos lépés a munkaerő-gazdálkodás hatékonyságának növelésére. A meglévő adatok alapján minőségileg új adatok előállítása segít a döntés-előkészítés támogatásában. A kimutatások készítésével nem csak a belső információs rendszer bővül, de a kommunikáció is hatékonyabbá válik.

3 Kliensoldali telepítés A rendszer kliens oldalon telepítést nem igényel. A rendszer indítása tulajdonképpen egy honlap meghívását jelenti, ezt egy Asztalon elhelyezett ikonnal vagy internetes böngészőn keresztül egy másik honlapba beágyazott link-kel szokás a felhasználó számára elérhetővé tenni.

4 Kezelői felület ismertetése A bejelentkező képernyő felépítése: 1. Térkép megjelenítés 2. Fóliakezelő 3. Központi eszköztár 4. Műveletek eszköztár

5 1. Térkép megjelenítés Ebben az ablakban láthatjuk a digitális térképállományt. A térképen való navigálás történhet a központi eszköztár menüsorából kiválasztott eszközök valamelyikével. A térképi megjelenítés léptékfüggő, tehát a méretarány csökkentésével egyre több információ látható.

6 2. Fóliakezelő Ebben az ablakban jelennek meg a térképen látható fólia rétegek. A térkép jelenleg a következő fóliákat tartalmazza: - Alaptérkép földhivatali alaptérkép alapján - telekhatár - helyrajzi szám - közterületek nevei - házszámok - Budapest térkép - Ortofotó Ortofotó Ortofotó Szavazókörök Ügyintézők - Intézmények - Védelem - Forgalmi rend modul - Parkolási rend modul - Övezeti terv - Fakataszter - Szabályozási terv - Közterület A gombok ki/be pipálásával tudjuk ki/be kapcsolni a fólia rétegeket. A későbbiekben a térképi adatbázis további fóliákkal bővíthető.

7 3. Központi Eszköztár Térkép eltolása az egér segítségével. Nagyítás (2x-es automata). Kicsinyítés (0.5x-ös automata). Nagyítás ablakozással. Teljes térképre történő nagyítás. Előző nagyítási állapot visszaállítása. Nagyítás a kiválasztott objektum(ok)ra. Kiválasztási üzemmód aktiválása. Kiválasztás megszüntetése. Keresés HRSZ-re, közterület névre és házszámra. A Nyomtatás gomb segítségével azonnal elérhetjük a Nyomtatás ablakát és megadhatjuk a térkép méretarányát, a papírméretet, illetve a papír orientációját, valamint a nyomtatás dátumát és ezek után formázva nyomtatóra küldhetjük. Rajzolás Távolságmérés. Az utolsó két pont, illetve az össztávolság értékeit mutatja az aktuális mértékegységben. Területmérés. Súgó

8 4. Műveletek eszköztár A képernyő jobb oldalán található a műveletek eszköztár. - Eszköztár lekapcsoló ikon - Műveletek ikonsor - Bejelentkező modul - Fakataszter modul - Keresés modul - Nyomtatás modul - Rajzolás modul - Távolságmérés modul - Területmérés modul - Szabályozási terv modul - Rendelettár modul - Súgó modul - Megnyitott modul - Útmutató modul

9 4.1. Bejelentkező modul A rendszer a Polgármesteri Hivatal számítógépeken rendszeresített felhasználó és jelszókezelő rendszeréhez fog csatlakozik. A rendszer meghívását követően a felhasználóhoz rendelt jogosultsági szint tartalma jelenik meg. Külső felhasználó belépéshez meg kell adni a Felhasználónevet és a jelszót, majd a hitelesítő kódot. A hitelesítő kód beírásánál a kis és nagybetű között a rendszer nem tesz különbséget. A rendszer alapállapotra állítása a kijelentkezésre kattintva történik Helyrajzi szám, utca és házszám szerinti keresés HRSZ: ide kell beírni a keresett helyrajzi számot. A keresés gombra kattintva megjelenik a találati lista, amiből kiválaszthatjuk a megtekinteni kívánt telek helyrajzi számát. Közterület neve: ide lehet beírni a keresett utca nevét, majd a keresés gombra kattintva megjelenik a találati lista, amiből kiválaszthatjuk a megtekinteni kívánt utcát. Házszám: ide lehet beírni a keresett ház számát, majd a keresés gombra kattintva megjelenik a találati lista, amiből kiválaszthatjuk a megtekinteni kívánt épületet. Találati lista: ebben az ablakban jelenik meg a keresés eredménye, melyben ha a kívánt helyrajzi számra, vagy utcanévre kattintunk, akkor a térképünk ráközelít a megjelölt területre.

10 Ha érvénytelen HRSZ-t, utcanevet vagy házszámot írunk be, akkor a Keresés eredménye ablakban megjelenik a Nincs találat. üzenet. A rendszer intelligens keresőrendszerrel került beépítésre. A keresés folyamán nem szükséges a teljes helyrajzi számot vagy címet beírni, hanem részleges beírás után a találati listából célszerű az ingatlant kiválasztani.

11 4.3. Nyomtatás Nyomtatás menete: Állítsa be a kívánt térképkivágatot a képernyőn, majd írja be a kívánt méretarányt és kattintson a >> ikonra. Állítsa be a papírméretet, majd kattintson a Nyomtat ikonra. A nyomtatási kép megjelenik egy felugró ablakban, melyet a böngésző nyomtatás funkciójával a nyomtató kiválasztása után kinyomtathat. A rendszer az A0, A1, A2, A3, A4-es papírméreteket támogatja.

12 4.4. Rajzolás A rajzolás menüpont alatt lehetőség van a térképi felületre vonalat és egyéb síkidomot, valamint megjegyzést beszúrni. Később ezeket akár külön-külön elemenként kijelölve az elem törlése gombbal, vagy kijelölés nélkül a folia törlése gombra kattintva törölhetünk.

13 4.5. Távolságmérés Távolságmérés ikon aktiválása után a kijelölt távolság mérete megjelenik a monitor jobb oldalán található Távolság mérése ablakban.

14 4.6. Területmérés A kijelölt objektum területe a számít gomb megnyomása után megjelenik az Objektum területe [m 2 ] ablakban. Több objektum együttes kijelölése esetén az objektumok összesített területe jelenik meg. A Területi elem hozzáadása menüpont alatt, a rajzol ikonnal lehetőség van tetszőleges területi elem rajzolására. Rajzolás menete során meg kell adni a kívánt objektum törési pontjait. A rajzolás befejezése a CTRL+kattintással történik.

15 4.7. Szabályozási terv modul Lehetőségünk van az általunk kijelölt, vagy keresett ingatlan területfelhasználási egységének övezeti előírásainak lekérdezésére. Ehhez először a fóliakezelőben célszerű a Szabályozási terv fóliát felkapcsolni. Ezután a jobb oldali műveletek menüben kiválasztjuk a Szabályozási terv menüpontot, majd a Riport gombra kattintva egy új oldalon elérhetővé válik az ingatlanra vonatkozó szabályozási előírások, valamint egy térképi melléklet is.,

16 4.8. Közterület foglalási modul A közterület foglalási modul használatának ismertetése: A közterület-használati kérelmek adatbázisba történő felviteléhez a webcímen található internetes felület szolgál. Az oldalt két részre oszthatjuk. A fenti táblázatos rész a kérelmező adatainak feltöltésére szolgál, a lenti térképi ablakban pedig a használat pontos helyét jelölhetjük be.

17 A kérelem beküldéséhez először az adatok mezőt kell kitölteni. Három eset közül választhatunk: 1. Gazdasági társaságok, egyéni cég, társadalmi és egyéb szervezetek 2. Egyéni vállalkozás 3. Magányszemélyek Fontos, hogy kitöltés előtt mindig az adott táblázat legyen aktuálissá téve (a táblázat előtt található mező legyen bepöttyözve ), mert a rendszer a kitöltés végén csak annak a táblázatnak az adatait tölti fel, amelyik ki van jelölve.

18 Az adatok kitöltése után meg kell adnunk a közterület-használat idejét, helyét, valamint a használat célját. A közterület helye mező kitöltését követően a térképi ablakban a Helyszín geokódolása gombra kattintva a beírt cím a bal oldalon kilistázódik a Lehetséges helyszínek címszó alatt.

19 A kilistázott, helyes címre kattintva a térképi ablakban megjelenik az adott utca, házszám. Ezután a bal oldali Helyszín megadása mező segítségével lehetőségünk van a hely pontos megadására. Nem kell mást tennünk, mint pont vagy poligon segítségével bejelöljük a térképen a használni kívánt közterület helyét.

20 Pontot felvinni a térképre úgy tudunk, ha rákattintunk a Pont gombra, majd a térképi felületen bal klikkel a kívánt helyszínre kattintunk. (A térképen piros háromszög fogja jelezni a kijelölt helyszínt.)

21 Területet lehatárolni a Poligon gomb segítségével tudunk. A térképen tetszőleges sokszög rajzolható. A poligont dupla kattintással tudjuk bezárni. Ezt követően a térképen megjelenik az általunk körbehatárolt helyszín. Ezután nincs más teendőnk, mint beírni a lefoglalni kívánt közterület nagyságát (m 2 /db), valamint az Egyéb mezőben feltüntetni a megjegyzendő adatokat. Ezek után a Beküld gombra kattintva a kérelem feltöltésre kerül az adatbázisba.

22 4.9. Fakataszteri modul A fakataszteri modul használatának ismertetése: 1. A bejelentkezést követően a jobb oldali Műveletek gombra kattintva kiválasztjuk a Fakataszter modult. Ezután a bal oldali fóliakezelőben bekapcsoljuk a Fakataszter fóliát ( bepipáljuk ), majd a térképen automatikusan megjelenik az összes, adatbázisban szereplő fa a MINERVA Térinformatikai Rendszer térképi ablakában. A térképre kattintva az egér görgőjével, vagy a bal oldali ikonok segítségével nagyíthatjuk/kicsinyíthetjük a felületet. 2. A fák adatlapjainak megjelenítése kétféleképpen lehetséges: a) a fa/fák kijelölésével b) adatlapok keresésével

23 Fa kijelölése a következőképpen történik: A bal oldalon található központi eszköztárból kiválasztjuk az ikont és segítségével kijelöljük azt a fát (a Shift gomb lenyomva tartásával egyszerre több fa is kijelölhető) aminek az adatlapjára kíváncsiak vagyunk. Ezután nincs más dolgunk, mint az Adatlap(ok) megtekintése gombra kattintani a jobb oldalon. A rendszer automatikusan egy külön ablakban fogja megjeleníteni a kiválasztott fa/fák adatlapját, melyet később akár ki is nyomtathatunk a böngésző segítségével.

24 Az Adatlap(ok) keresése gombra kattintva lehetőségünk van az adott fát/fákat több féle szempont alapján, szűréssel keresni.

25 A kiválasztott és megadott szempontok után a Szűrés gombra kattintva a rendszer megjeleníti a szűrési feltételeknek megfelelt példányok azonosítójának listáját. A Térképre mind gombra kattintva a faegyedek a térképen kijelölésre kerülnek. Az Adatlap(ok) megtekintése gomb segítségével ezen példányok adatlapját is megnézhetjük. Újabb keresés esetén lehetőségünk van az előző keresési eredmények megtartására (ebben az esetben a térképen kijelölve maradnak az előző szűrési feltételnek megfelelt faegyedek), valamint törlésére ( Az előző szűrés térképi adatainak megtartásával ki-bekapcsolásával). A kijelölést a fóliakezelő Fakataszter fólia lenyitásával, majd az ott megjelenő alfólia lekapcsolásával megszüntethető.

26 3. A Fakataszteri modulban lehetőségünk van az egyes faegyedek adatlapjainak módosítására is.

27 4.10. Rendelettár Tartalmazza Budapest VIII. kerület Önkormányzatának jelentősebb rendeleteit. A kívánt rendelet felugró ablakban, pdf formátumban megnyílik.

28 4.11. Súgó Tartalmazza a felhasználói kézikönyvet, gyakran ismételt kérdések listáját, valamint egyéb információkat a MINERVA Térinformatika Rendszerrel kapcsolatosan.

29 4.12. Teljes képernyős térkép mód A program eszköztárai a felső sorban található kis kockára kattintva, a fóliatár pedig az elválasztó függőleges osztást megfogva becsukhatók. Ezzel az eljárással a teljes képernyő térképfelületté alakítható.

30 4.13. Jelenleg feltöltött tartalom ismertetése Digitális alaptérkép A program alapadata a hivatalos földhivatali digitális alaptérkép. A megjelenítés méretfüggő, tehát a nagyítással arányos a megjelenített tartalom.

31 Ortofotó (2005, 2007, 2010)

32 A fekete vonallal jelölt hivatalos földhivatali alaptérkép az ingatlan jogi állapotát mutatja, míg az ortofotó a természetbelit. Így akár megfigyelhető a közterület elkerítése, elbirtoklása. Szavazókörök A fólia a 2010-es szavazóköröket tartalmazza.

33 Ügyintézők Építésigazgatási iroda Egyes kerületrészek ügyintézőinek neve és elérhetősége. Intézmények A rendszer típusonként szétbontva képes megjeleníteni az intézményeket. Az egérrel az ikonra mutatva megjelenik az adott intézmény neve, címe, elérhetőségei.

34 Védettségek - Helyi védelem - Fővárosi védelem - Műemlékek KÖH nyilvántartása Az egérrel rámutatva megjelenik a védettség típusa, valamint az adott ingatlanról elérhető információk. Forgalmi rend modul

35 Parkolási rend modul Övezeti terv

36 Szabályozási terv A Szabályozási terv fólia elemei külön-külön kapcsolgathatók.

37 Közterület A közterületi fólia felkapcsolását követően láthatóvá válnak a közterületi kategóriák, valamint választhatunk 3 különböző alfólia között: - Lejárt közterület foglalások - Aktuális közterület foglalások - Jövőbeni közterület foglalások

38 A közterület foglalási elemek adatai megtekinthetőek, ha az egérrel az adott pontra mutatunk. Ekkor megjelenik egy információs mező, melyben fel van tüntetve az ügyiratszám, a közterület-használat céljának megnevezése, valamint az időtartama.

39 Fejlesztési lehetőségek A rendszer nyitott minden grafikus, vektoros és bármilyen, az ingatlanokhoz kapcsolódó adatbázis megjelenítésére és kezelésére. Javaslatok a további térképi adatok megjelenítésére: - szabályozási tervek folyamatos nyilvántartása és megjelenítése - agglomerációs terv - Budapest főváros TSZT - FSZKT - erdészet művelési térképe - közterületi kamerák jelölése látószöggel - közterületi kataszter - építési engedéllyel rendelkező ingatlanok megjelölése - az ingatlanok jogi és természetbeli állapotának eltérései - közlekedési megállók, turistainformációk megjelenítése - reklámhordozók nyilvántartása és megjelenítése Javaslatok adatbázisok kapcsolására: - építésigazgatási (eljárási) adatbázis, mely nyilvántartja és megjeleníti az építési engedélyezés, az építés alatt lévő ingatlanokat. - digitális tervtár, mely időrendben rendszerezi az ingatlanhoz kapcsolódó fényképeket és terveket.

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MINERVA Elektronikus Térinformatikai Rendszer Budapest XVII. kerület Rákosmente Felhasználói kézikönyv 2010. január t e l : 1 ) 4 3 0 1 7 2 0 f a x : ( 1 ) 4 3 0 1 7 1 9 m o b i l : ( 7 0 ) 3 8 9 9 5 7

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MINERVA Elektronikus Térinformatikai Rendszer Nyergesújfalu Felhasználói kézikönyv 2014. február t e l : 1 ) 4 3 0 1 7 2 0 f a x : ( 1 ) 4 3 0 1 7 1 9 m o b i l : ( 7 0 ) 3 8 9 9 5 7 7 e m a i l : b u

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált e-önkormányzati Rendszerének Térinformatikai Modul felhasználói kézikönyve. Internetes verzió

Szeged Megyei Jogú Város Integrált e-önkormányzati Rendszerének Térinformatikai Modul felhasználói kézikönyve. Internetes verzió Szeged Megyei Jogú Város Integrált e-önkormányzati Rendszerének Térinformatikai Modul felhasználói kézikönyve Internetes verzió 2012. 04. 05. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Az alkalmazás felépítése...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MINERVA Elektronikus Térinformatikai Rendszer Felhasználói kézikönyv CompArt Stúdió Kft. H-1034 Budapest, Bécsi út 88-90. Tel./Fax: (36) 1/430-1719 Tel.: (36)1/430-1720 E-mail: buda@minerva.hu http://www.cas.hu,

Részletesebben

S Z E K S Z Á R D T É R I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R

S Z E K S Z Á R D T É R I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R S Z E K S Z Á R D T É R I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV (KIV O NAT 2018 JÚNIUS) SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK A térinformatikai rendszer kezelőfelülete Autodesk MapGuide Enterprise

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv A ForteMap használatához 1 T a r talomjegyzék 1. AZ ALKALMAZÁS ELINDÍTÁSA... 3 1.1. A KEZELŐFELÜLET ISMERTETÉSE... 3 1.2. NAVIGÁLÁS A TÉRKÉPEN... 3 1.2.1. Térkép nagyítása... 4 1.2.2.

Részletesebben

MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER. CompArt Stúdió Kft.

MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER. CompArt Stúdió Kft. MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER B u d a p e s t X I I. k e r ü l e t, H e g y v i d é k B u d a p e s t X V I I. k e r ü l e t, R á k o s m e n t e B u d a p e s t I I I. k e r ü l e t, Ó b u d a - B

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv M I N E R V A T É R I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R ISTER-GRANUM MINERVA Elektronikus térinformatikai rendszer Felhasználói kézikönyv CompArt Stúdió Kft. H-1034 Budapest, Bécsi út 88-90. Tel./Fax:

Részletesebben

Térinformatikai alkalmazások térképi adatbázisok

Térinformatikai alkalmazások térképi adatbázisok TeIR Térinformatikai alkalmazások térképi adatbázisok Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április BEVEZETŐ A TeIR NYILVÁNOS ALKALMAZÁSAI között található a Térinformatikai alkalmazások menüpont, melyben

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása

Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása Felhasználói kézikönyv ÉMO Mobil GUI Készítette a

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP /B kiemelt projekt megvalósítása

Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP /B kiemelt projekt megvalósítása Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása Felhasználói kézikönyv ÉMO Területrendezési modul

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER ÉS KÖZIGAZGATÁSI-ÉPÍTÉSIGAZGATÁSI ADATBÁZIS

MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER ÉS KÖZIGAZGATÁSI-ÉPÍTÉSIGAZGATÁSI ADATBÁZIS MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER ÉS KÖZIGAZGATÁSI-ÉPÍTÉSIGAZGATÁSI ADATBÁZIS Szeretnénk bemutatni az Irodánk által fejlesztett és a Budapest Főváros III. kerület, Budapest Főváros VIII. kerület, Budapest

Részletesebben

QGIS tanfolyam (ver.2.0)

QGIS tanfolyam (ver.2.0) QGIS tanfolyam (ver.2.0) I. Rétegkezelés, stílusbeállítás 2014. január-február Összeállította: Bércesné Mocskonyi Zsófia Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság A QGIS a legnépszerűbb nyílt forráskódú asztali

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA keretrendszer Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 4

Részletesebben

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010.

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010. Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010. május 1. BEVEZETÉS Az útmutató célja az Országos Területrendezési

Részletesebben

Térségi területfelhasználási engedélyek nyilvántartása

Térségi területfelhasználási engedélyek nyilvántartása TeIR Térségi területfelhasználási engedélyek nyilvántartása Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. HATÁROZATOK... 5 3. LEKÉRDEZÉSEK... 9 3.1. Területrendezési

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - Android kliens

Felhasználói kézikönyv - Android kliens Felhasználói kézikönyv - Android kliens Tartalom Telepítés Indítás Fő képernyők Térkép Rétegválasztó ablak Kilépés Keresés Lista Részletek Telepítés Az Élő Berek Android alkalmazás letölthető a www.e-berek.hu

Részletesebben

Használati útmutató Az online példatárhoz

Használati útmutató Az online példatárhoz Használati útmutató Az online példatárhoz A Példatár egy többféle szűrési feltétellel és találati megjelenítéssel rendelkező online adatbázis: I. Keresés 1. Találati lista 2. Térképes megjelenítés 3. Alrendszerek

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv eforte 5.0 Környezeti Nyilvántartó Modul használatához T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 4 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

CADcat. Bevezetés a program főbb funkcióiba

CADcat. Bevezetés a program főbb funkcióiba CADcat. Bevezetés a program főbb funkcióiba Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 1 Telepítési útmutató...3 2 Alkatrész kiválasztása (példa: DIN 912, M5x30, 8.8, fémtiszta)...5 2.1 1. lehetőség: Az alkatrészek

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV XMAP (EXTENDED MAP) KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (TATABÁNYA VÁROS KÖZLEKEDÉSE)

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV XMAP (EXTENDED MAP) KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (TATABÁNYA VÁROS KÖZLEKEDÉSE) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV XMAP (EXTENDED MAP) KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (TATABÁNYA VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1. Bevezető Az XMap egy korszerű, internetes, böngésző alapú, térképes utastájékoztató szoftver. Jelenleg Tatabánya

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Ablak és ablakműveletek

Ablak és ablakműveletek Ablak és ablakműveletek 1. Jelölje meg az igaz állításokat! A. A képen egy ablakot lehet látni. B. A Windows operációs rendszerben a mappák és programok ablakokban nyílnak meg. C. Egyszerre csak egy ablakot

Részletesebben

ERA KERETRENDSZER Felhasználói kézikönyv v

ERA KERETRENDSZER Felhasználói kézikönyv v ERA KERETRENDSZER Felhasználói kézikönyv v01 2017.02.08. Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A modul használatának szoftveres követelményei... 4 3. Regisztráció, bejelentkezés... 5 3.1. Regisztráció... 5 3.2.

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Taninform KIR kapcsolat

Taninform KIR kapcsolat Taninform KIR kapcsolat Cél A Taninform KIR adatkapcsolat célja, hogy a mindkét rendszerben megtalálható és tárolt, iskolai adminisztrációval kapcsolatos alapadatokat az intézmények könnyen szinkronban

Részletesebben

E-közmű. Felhasználói kézikönyv a közművezeték-üzemeltetők közműegyeztetés felületéhez. Készített: Lechner Nonprofit Kft. Verzió: 1.0.

E-közmű. Felhasználói kézikönyv a közművezeték-üzemeltetők közműegyeztetés felületéhez. Készített: Lechner Nonprofit Kft. Verzió: 1.0. E-közmű Felhasználói kézikönyv a közművezeték-üzemeltetők közműegyeztetés felületéhez Készített: Lechner Nonprofit Kft. Verzió: 1.0.1 LECHNER TUDÁSKÖZPONT TERÜLETI, ÉPÍTÉSZETI ÉS INFORMATIKAI NONPROFIT

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

Környezeti portál és döntéstámogatási információs rendszerének felhasználói leírása

Környezeti portál és döntéstámogatási információs rendszerének felhasználói leírása Környezeti portál és döntéstámogatási információs rendszerének felhasználói leírása Verzió: 1.1 ViaMap Kft. Készítette: Márta Gergely, Sándor Csaba Budapest, 2017-07-01 1 Oldal: 1 Környezeti portál és

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA ZRT ebérjegyzék Felhasználói kézikönyv 2016-05-02 Oldal: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Belépés az Én Postám alkalmazásba... 3 2. ebérjegyzékek megjelenítése... 4 3. ebérjegyzék letöltése... 5 4.

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BEVEZETÉS, ELSŐ LÉPÉSEK SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK A térinformatikai rendszer kezelőfelülete MapGuide Open Source programon alapul. A rendszer használathoz Microsoft Internet Explorer

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv PiacTér - virtuális áru- és szolgáltatás bemutató tér 2017. 07. 21. Tartalom 1. REGISZTRÁCIÓ... 2 2. BEJELENTKEZÉS... 8 3. TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE... 9 4. SZOLGÁLTATÁSOK MEGTEKINTÉSE...

Részletesebben

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató

JLR EPC. Gyors kezdés útmutatója. Tartalom. Hungry Version 2.0. Lépésenkénti gyakorlati útmutató Képernyős útmutató JLR EPC Gyors kezdés útmutatója Tartalom Lépésenkénti gyakorlati útmutató.....2-7 Képernyős útmutató........8-10 Hungry Version 2.0 JLR EPC Gyors kezdés útmutatója 1. Az alkalmazásba való belépés Nyissa

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Kitöltési segédlet Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Tisztelt Adatszolgáltató! A 2130-as OSAP számú kérdőív adott évi első

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

RDC alapok Navigálás az RDC-környezetben Az RDC honlapján négy navigációs fül található: Kezdőlap Esetnapló Áttekintés Jelentések Ezek a globális hivatkozások lehetővé teszik, hogy kijelentkezzen a rendszerből,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv GINOP-5.1.2-15-2016-0001 PiacTárs Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében Felhasználói Kézikönyv PiacTér 2017. Tartalom 1.REGISZTRÁCIÓ...

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Országos Rendezési Tervkataszter

Országos Rendezési Tervkataszter TeIR Országos Rendezési Tervkataszter Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. LEKÉRDEZÉSEK... 3 2.1 TERV ELLÁTOTTSÁG LEKÉRDEZÉS... 4 2.1.1. Kördiagram... 5 2.1.2.

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

ALEPH Elektronikus Katalógus rövid útmutató

ALEPH Elektronikus Katalógus rövid útmutató ALEPH Elektronikus Katalógus rövid útmutató Elérés: http://libserv.kfki.hu:4505 Illetve a könyvtár honlapjáról: https://www.kfki.hu/konyvtar/ A honlapunk bal oldali menüsorán található Keresés a katalógusban

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Törökbálint Város önkormányzati környezeti információs rendszer Interneten elérhető felhasználói felülete

Törökbálint Város önkormányzati környezeti információs rendszer Interneten elérhető felhasználói felülete Törökbálint Város önkormányzati környezeti információs rendszer Interneten elérhető felhasználói felülete Verzió: 1.0 Tekiré Kft. ViaMap Kft. Készítette: Márta Gergely, Sándor Csaba Budapest, 2010-01-11

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer VIII. CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA Segédlet a felület használatához Online adatnyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info 2 2. 11-es felület/ Összeállítás megadás jegyzőkönyvhöz

Részletesebben

Mappák megosztása a GroupWise-ban

Mappák megosztása a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Mappák megosztása a GroupWise-ban Amennyiben a feladataink végzése szükségessé teszi, lehetővé tehetjük, hogy a GroupWise rendszerben tárolt személyes mappáinkat, az ott található tételeket

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben