Házi gyermekorvosi konferencia november 23. Országos Egészségbiztosítási Pénztár Egészség, biztonság!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Házi gyermekorvosi konferencia. 2012. november 23. Országos Egészségbiztosítási Pénztár Egészség, biztonság!"

Átírás

1 A vállalkozási formában mőködı egészségügyi szolgáltatók Egészségbiztosítási Alapból folyósított pénzeszközének felhasználásáról és annak nyilvántartásáról Házi gyermekorvosi konferencia november 23.

2 Tájékoztató A vállalkozási formában mőködı egészségügyi szolgáltatók Egészségbiztosítási Alapból folyósított pénzeszközének felhasználásához és annak nyilvántartásához Elérhetı az OEP honlapján: oldalak/szolgáltatóknak/szakmai ellenırzés/pénzügyi ellenırzés

3 1. Jogszabályi keretek évi LXXXIII. törvény a kötelezı egészségbiztosítás ellátásairól , 38/C. (Ebtv.)

4 A finanszírozás elkülönített kezelése, felhasználása 35. (1) Az egészségügyi szolgáltató a finanszírozás keretében kapott összeget más pénzeszközeitıl elkülönítetten kezeli. (2) A finanszírozás keretében folyósított összeg csak a finanszírozási szerzıdésben foglalt feladatokra használható fel. (6) Ha nem a finanszírozási szerzıdésben meghatározott egészségügyi szolgáltatásokra használja fel, köteles a kapott összeget a szerzıdésszegés esetére kikötött egyéb jogkövetkezmények mellett az E. Alap számára megtéríteni.

5 A szerzıdés teljesítésének ellenırzése 36. (1) Az egészségbiztosító ellenırzi az egészségügyi szolgáltatás nyújtására kötött szerzıdés teljesítését. (3) Az egészségbiztosító ellenırzi a finanszírozott egészségügyi szolgáltatások elszámolási rendjét, az elszámolások valódiságát, a folyósított pénzeszközök felhasználásának pénzügyi szabályszerőségét és elkülönítését.

6 Záró ellenırzés 38/C. Ha az egészségügyi szolgáltató 30. (1)-(2) bekezdése szerinti szerzıdése megszőnik, az egészségbiztosító záró ellenırzést végezhet, amelyet a szerzıdés megszőnését követı 90 napon belül indít meg. (Jogutód nélkül szőnik meg akkor ellenırzünk.)

7 2. A finanszírozási szerzıdésben meghatározott jogok és kötelezettségek Alapszerzıdés az egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira

8 7.1) A Finanszírozó a hatályos jogszabályok alapján jogosult és egyben köteles ellenırizni: - bármely olyan körülményt, tényt vagy adatot, amely az Egészségbiztosítási Alap bevételét és kiadását érinti. 7.2) A Szolgáltató köteles az ellenırzés során a Finanszírozóval együttmőködni és a szükséges iratokat és dokumentációkat határidıre biztosítani. 7.6) A Finanszírozó jogosult a finanszírozás keretében folyósított összegnek a jelen szerzıdésben foglalt egészségügyi szolgáltatások mőködési kiadásai fedezetére történt felhasználását ellenırizni. (felhalmozási kiadás is lehet)

9 7.7) Ha a Szolgáltató jelen szerzıdés alapján az Egészségbiztosítási Alapból kapott összeget nem a finanszírozott egészségügyi szolgáltatások nyújtására használta fel, köteles azt a Finanszírozónak megtéríteni.

10 3. Kapcsolódó egyéb jogszabályok Számviteli törvény (2000. évi C. törvény 161/A. (2) bekezdés): A közpénzek felhasználásának és a köztulajdon használatának nyilvánossága és ellenırizhetısége érdekében a gazdálkodó nyilvántartási (könyvvezetési) rendszerét köteles oly módon továbbrészletezni, hogy abból a vonatkozó külön jogszabályban meghatározott adatok rendelkezésre álljanak. Szja törvény (1995. évi CXVII. törvény 10. (9) bekezdés): Az e törvény szerinti nyilvántartások vezetése a magánszemélyt nem mentesíti a más jogszabályban meghatározott kötelezettség teljesítéséhez és a teljesítés ellenırzéséhez szükséges nyilvántartás vezetése alól. Eva törvény (2002. évi XLIII. törvény 4. (7) bekezdés): Az e törvény szerinti nyilvántartások vezetése az adóalanyt nem mentesíti a más jogszabályban meghatározott kötelezettség teljesítéséhez és a teljesítés ellenırzéséhez szükséges nyilvántartás vezetése alól.

11 4. Nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség, alkalmazott módszerek

12 A pénzforgalom meghatározása Az elkülönített kezelés és a pénzfelhasználás ellenırzéséhez a pénzforgalmi adatok benyújtása szükséges. A vizsgált idıszak bevételeinek és kiadásainak meghatározása a pénzügyileg teljesült bevételek és kiadások összesítésével történik.

13 Az elkülönített kezelés végrehajtása Ha a szolgáltató egyéb tevékenységet is végez: Az elkülönítés hogyan történhet? Sem jogszabályban, sem alapszerzıdésben nincs elıírva, hogyan kell végrehajtani. Lehet: Analitikus nyilvántartás keretében ez a jellemzı Fıkönyvi könyvelésen belül Külön bankszámlával, házipénztárral Külön vállalkozásban

14 Az elkülönítés módja: tételes elkülönítés Bevételek esetében E. Alapból kapott bevétel: OEP-tıl bankszámlára érkezik a szerzıdött feladatra Egyéb bevétel: például: térítési díjas szolgáltatások a térítési díj ellenében igénybe vehetı egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1998. (XII.23.) Korm. rendelet szerint ügyeleti díj ha közremőködıként kapja!

15 Az elkülönítés módja: Kiadások esetében tételes elkülönítés több tevékenységet érintı kiadás esetében arányosítás (költségmegosztás)

16 A költségmegosztás hogyan történjen? Az adott kiadásra jellemzı mutatószám (vetítési alap) alapján történhet a költségfelosztás: bevétel arányában rendelési idı arányában munkaidı arányában megtett kilométer arányában négyzetméter arányában

17 A leggyakrabban elıfordult felosztandó kiadások: Jövedelmek, bérek és járulékai Ha a háziorvos gyermekorvos több tevékenységet végez, és egy jövedelme van (házi gyermekorvos, ügyelet, iskolaegészségügy, egyéb). (bevétel, munkaidı, rendelési idı arányában)

18 Gépjármő kiadásai Ha a házi gyermekorvos több tevékenységhez használja a gépjármővet (cégautót vagy magánszemély tulajdonában lévı autót). Útnyilvántartás vezetése szükséges! A finanszírozott és a nem finanszírozott utak elkülönítését csak útnyilvántartással lehet alátámasztani! (megtett kilométer arányában)

19 Rezsi kiadások Ha a finanszírozott rendelıben egyéb tevékenységet is végez a házi gyermekorvos. (bevétel vagy rendelési idı arányában)

20 Könyvelési díj (bevétel arányában) Társasági adó, vállalkozói Szja, iparőzési adó (bevétel arányában) Kamarai tagdíj (bevétel arányában) Szakmai felelısségbiztosítás (bevétel arányában)

21 Anyagok, tárgyi eszközök beszerzése Ha több tevékenységhez kapcsolódik a beszerzés. Rendelı felújítása, karbantartása, beruházási kiadások Ha a finanszírozott rendelıben egyéb tevékenységet is végez a házi gyermekorvos. (bevétel vagy rendelési idı arányában)

22 Az E. Alapból kapott bevétel finanszírozási szerzıdésben meghatározott egészségügyi szolgáltatásokra történı felhasználása Az E. Alapból kapott pénzeszközökbıl a szolgáltató egyéb tevékenységeit nem finanszírozhatja. A szolgáltatónak záró pénzeszköze (pénzmaradványa) lehet, a jogszabály és az alapszerzıdés nem tiltja. (osztalék fizetésre felhasználható)

23 5. Ellenırzési tapasztalatok Az Állami Számvevıszék számú a háziorvosi ellátás mőködésének és pénzügyi feltételrendszerének ellenırzésérıl szóló jelentés 3. pontjában az Emberi Erıforrások Miniszterének javaslatot tett arra, hogy Az Egészségbiztosítási Pénztár végezzen pénzügyi ellenırzéseket a meghirdetett módszertan alapján.

24 A pénzügyi ellenırzés: egységes eljárási rend alapján történik, megfelelıen garantálja az Egészségbiztosítási Alap elıírásszerő ellenırzését, felhívja az egészségügyi szolgáltatók figyelmét a jogszabályban elıírt kötelezettségeinek betartására, javaslatot tesz a feltárt hiányosságok megszüntetésére, annak érdekében, hogy a kifizetett közpénzek szabályszerően kerüljenek a szerzıdött feladat érdekében felhasználásra.

25 Év Finanszírozott éves összeg (e Ft) Háziorvosi szolgáltatók száma országosan összesen Pénzügyi ellenırzésbe vont háziorvosi szolgáltatók száma Visszafizetésre kötelezett háziorvosi szolgáltatók száma A pénzügyi ellenırzés során megállapított visszafizetési kötelezettség (e Ft) I.félév

26 Jogosulatlan felhasználások okai Nem a szerzıdött feladat ellátásához kapcsolódó utak elszámolása történt az E. Alap terhére. Háziorvosi tevékenységhez nem használt gépjármő kiadásainak elszámolása az E. Alap terhére. Az útnyilvántartásban kimutatott beteglátogatások száma jelentısen meghaladta a tételes betegforgalmi jelentésben szereplı beteglátogatások számát. A vállalkozás más tevékenységéhez is kapcsolódó közös kiadások elszámolása teljes mértékben az E. Alap terhére történt (pl.: bérleti díjak, bérek, rezsi, gépjármő kiadások ezeket a kiadásokat arányosan megosztva kell elszámolni el az E. Alap terhére).

27 Jogosulatlan felhasználások okai Kamatmentes kölcsön nyújtása az E. Alapból finanszírozott tevékenységet nem végzı magánszemélyeknek. A finanszírozott tevékenységhez nem köthetı épületen történı beruházás (ablakcsere, festés, burkolás stb.). A beszerzett tárgyi eszközök igazoltan - nem a szerzıdött feladathoz kötıdnek (takarítógép, fényképezıgépek, fagyasztó, mosogatógép, mosógép, különféle bútorok, házi-mozi szett, fotónyomtató, stb.).

28 6. Elszámolás a vállalkozási formában mőködı egészségügyi szolgáltatók Egészségbiztosítási Alapból folyósított pénzeszközének felhasználásáról és annak nyilvántartásáról I. BEVÉTEL 1. Nyitó pénzeszköz (elızı idıszak záró pénzeszköze) 2. Finanszírozásból származó bevételek 3. Egyéb bevétel 4. Hitel, kölcsön 5. Összes bevétel ( )

29 II. KIADÁS 1. Befektetett eszközök ( ) 1.1 Nagy értékő immateriális javak beszerzése 1.2 Ingatlanok beszerzése, felújítása 1.3 Szakmai gépek beszerzése, beruházás 1.4 Egyéb gépek, berendezések beszerzése 1.5 Jármővek beszerzése, felújítása 1.6 Befektetett eszközök lízingdíja 2. Kis értékő tárgyi eszközök beszerzése ( ) 2.1 Szakmai kis értékő tárgyi eszköz 2.2 Számítástechnikai kis értékő tárgyi eszköz 2.3 Egyéb kis értékő tárgyi eszköz

30 3. Anyagköltség ( ) 3.1 Gyógyszer beszerzés 3. Anyag költség ( ) 3.2 Szakmai anyagok beszerzése 3.1 Gyógyszer beszerzés 3.3 Munkaruha, 3.2 Szakmai anyagok védıruha beszerzése beszerzés 3.3 Munkaruha, védıruha beszerzés 3.4 Szakmai könyv, folyóirat, CD-k kiadásai 3.4 Szakmai könyv, folyóirat, CD-k kiadásai 3.5 Irodaszer, nyomtatvány beszerzés 3.5 Irodaszer, nyomtatvány beszerzés 3.6 Üzemanyag, kenıanyag beszerzés 3.6 Üzemanyag, kenıanyag beszerzés 3.7 Egyéb 3.7 Egyéb fogyóeszköz beszerzés 3.8 Karbantartási anyagok 3.8 Karbantartási anyagok Gépjármőhöz kapcsolódó karbantartási anyag bezserzés Gépjármőhöz 3.9 Tisztítószer beszerzése kapcsolódó karbantartási anyag bezserzés 3.9 Tisztítószer beszerzése 3.10 Egyéb anyagköltség kiadásai 3.10 Egyéb anyagköltség kiadásai

31 4. Igénybe vett szolgáltatások kiadások ( ) 4.1 Épület bérleti díja 4.2 Gépek bérleti díja 4.3 Oktatás, továbbképzés 4.4 Könyvviteli és jogi szolgáltatás díja 4.5 Vásárolt egészségügyi szolgáltatás díj 4.6 Számítástechnikai szolgáltatás díja 4.7 Javítás, karbantartás kiadása 4.7.1Ggépjármő javítás, karbantartás kiadása 4.8 Telefon és Internet díjak 4.9 Postaköltség 4.10 Közüzemi díjak 4.11 Veszélyes hulladék szállítás díja 4.12 Tagsági díjak (kamarai tagdíj) 4.13 Egyéb szolgáltatás

32 5. Egyéb szolgáltatások kiadásai ( ) 5.1 Hatósági,igazgatási, szolgáltatási díjak 5.2 Bankköltségek 5.3 Gépjármő biztosítás 5.4 Vagyon-biztosítás 5.5 Szakmai felelısségbiztosítás 5.6 Egyéb szolgáltatások kiadásai 6. Személyi jellegő kifizetések 7. Osztalék 8. Járulékok 9. Adók 10. Közvetített szolgáltatások díja 11. Reprezentáció 12. Hiteltörlesztés (tıke+kamat) 13. Árfolyamveszteség 14. Tıke kivét/tagi kölcsön visszafizetése 15. ÖSSZES KIADÁS ( ) 16. ZÁRÓ PÉNZESZKÖZ (I/5-II/15)

33 7. Összegzés Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megállapítható, hogy az egészségügyi szolgáltatókat, és természetesen könyvelıiket elsısorban az adójogszabályoknak való megfelelés vezérelte, és kevésbé került elıtérbe a bevételek finanszírozott tevékenységre történı felhasználásának követelménye. Ez a tendencia megfordulni látszik, a szolgáltatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az adott feladatra folyósított pénzeszközök szabályszerő felhasználására.

34 Köszönöm a megtisztelı figyelmüket!

Tájékoztató. 2010. március 26. OEP Elemzési, Orvosszakértıi és Szakmai Ellenırzési Fıosztály. szolgáltatók

Tájékoztató. 2010. március 26. OEP Elemzési, Orvosszakértıi és Szakmai Ellenırzési Fıosztály. szolgáltatók Tájékoztató Az alapellátásban 1 résztvevı egészségügyi szolgáltatók Egészségbiztosítási Alapból folyósított pénzeszközének felhasználásához és annak nyilvántartásához 2010. március 26. OEP Elemzési, Orvosszakértıi

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR. Tájékoztató

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR. Tájékoztató ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR Tájékoztató A vállalkozási formában működő egészségügyi szolgáltatók Egészségbiztosítási Alapból folyósított pénzeszközének felhasználásához és annak nyilvántartásához

Részletesebben

Tájékoztató. Országos Egészségbiztosítási Pénztár Statisztikai és Működési Elemzési Főosztály. Budapest, 2011. ellátást végző szolgáltatók

Tájékoztató. Országos Egészségbiztosítási Pénztár Statisztikai és Működési Elemzési Főosztály. Budapest, 2011. ellátást végző szolgáltatók Tájékoztató A vállalkozási formában működő egészségügyi szolgáltatók 1 Egészségbiztosítási Alapból folyósított pénzeszközének felhasználásához és annak nyilvántartásához Budapest, 2011. 1 Háziorvosi, házi

Részletesebben

Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok elıirányzata és teljesítése 2009. évben

Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok elıirányzata és teljesítése 2009. évben Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok a és teljesítése 2009. évben Alapilletmények Illetménykiegészítések Nyelvpótlék Egyéb kötelezı illetménypótlékok Egyéb feltételtıl függı pótlékok

Részletesebben

Sorszám Részmunkaidıben foglalkoztatottak rendszeres személyi juttatása Rendszeres személyi juttatások (07+08)

Sorszám Részmunkaidıben foglalkoztatottak rendszeres személyi juttatása Rendszeres személyi juttatások (07+08) Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok a és teljesítése 2008. évben Alapilletmények Illetménykiegészítések Nyelvpótlék Egyéb kötelezı illetménypótlékok Egyéb feltételtıl függı pótlékok

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2014 év

Közhasznúsági jelentés 2014 év 18584240-9499-517-10 Statisztikai számjel Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 3240 Parád Kossuth Lajos út 128. Közhasznúsági jelentés 2014 év Keltezés: Parád, 2015.március 20. P.H. Völgyi Ferenc

Részletesebben

KÖNYVVITELI MÉRLEG. szakágazat őrlap év idıszak szerv megnevezése. szám

KÖNYVVITELI MÉRLEG. szakágazat őrlap év idıszak szerv megnevezése. szám KÖNYVVITELI MÉRLEG 1 3 2 7 8 2 2 1 5 1 1 1 1 7 5 1 1 1 2 1 2 5 2 Kormányzati Ellenırzési Hivatal cím/alcím/ településtípus szakágazat őrlap év idıszak szerv megnevezése Sor- Elızı év ESZKÖZÖK szám állományi

Részletesebben

Remeteszılıs Község 2009.évi Költségvetése. Szakfeladatok

Remeteszılıs Község 2009.évi Költségvetése. Szakfeladatok 2009.évi Költségvetése 1.sz. melléklet Összes bevétel Összes kiadás 109 716 962 Ft 73 352 814 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 34 864 148 Ft 1 500 000 Ft 0 Ft 0 Ft 109 716 962 Ft 101 666 862 Ft 3 541 000 Ft 227 000 Ft

Részletesebben

KÖNYVVITELI MÉRLEG egyéb hosszú lejáratú követelésekbıl a mérlegfordulónapot követı egy éven belül esedékes részletek (195-bıl)

KÖNYVVITELI MÉRLEG egyéb hosszú lejáratú követelésekbıl a mérlegfordulónapot követı egy éven belül esedékes részletek (195-bıl) KÖNYVVITELI MÉRLEG ESZKÖZÖK Sor- Elızı év Tárgyév szám állományi érték 1 2 3 4 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke (1111., 1121.) 1 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke (1112., 1122.) 2 3. Vagyoni

Részletesebben

PONGOR TIBORNÉ BEJEGYZETT KÖNYVVIZSGÁLÓ 4026 Debrecen, Zsák u. 9/B. Tel.: /52/

PONGOR TIBORNÉ BEJEGYZETT KÖNYVVIZSGÁLÓ 4026 Debrecen, Zsák u. 9/B. Tel.: /52/ PONGOR TIBORNÉ BEJEGYZETT KÖNYVVIZSGÁLÓ 4026 Debrecen, Zsák u. 9/B. Tel.: /52/ 425-689 Részéletes könyvvizsgálói jelentés a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2009. december 31-i fordulónappal

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére 5. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50/A. (4) bekezdésében meghatározottak alapján az önkormányzat vagyoni, pénzügyi helyzetérıl, valamint

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2012. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2012.01.01-2012.12.31. üzleti

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2014. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2014.01.01-2014.12.31. üzleti

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2015. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2015.01.01-2015.12.31. üzleti

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2011. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2011. 03.29-2011.12.31.

Részletesebben

Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése

Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése A pénztár záró egyenleg: 77 A valutapénztár záró egyenlege: 77 A bankszámla záró egyenlege: 6 624 A lekötött bankszámla egyenlege: 55 000

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2013. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2013.01.01-2013.12.31. üzleti

Részletesebben

Az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi közhasznúsági jelentése Bevételek

Az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi közhasznúsági jelentése Bevételek 19666718-9499-517-01 Statisztikai számjel Országos Polgárőr Szövetség 1077 Budapest Király u.71. Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2013 év Keltezés: Budapest, 2014.március

Részletesebben

Dusnok Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2013. (III.4.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról

Dusnok Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2013. (III.4.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról Dusnok Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2013. (III.4.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Dusnok Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Az Országos Polgárır Szövetség 2009.évi közhasznúsági jelentése

Az Országos Polgárır Szövetség 2009.évi közhasznúsági jelentése Az Országos Polgárır Szövetség 2009.évi közhasznúsági jelentése A pénztár záró egyenleg: 624 A valutapénztár záró egyenlege: 77 A bankszámla záró egyenlege: 150 192 A lekötött bankszámla egyenlege: 20

Részletesebben

Egészségügyi vállalkozások könyvelésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdések. Előadó: Bucsú Csabáné UNIT-B Kft.

Egészségügyi vállalkozások könyvelésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdések. Előadó: Bucsú Csabáné UNIT-B Kft. Egészségügyi vállalkozások könyvelésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdések Előadó: Bucsú Csabáné UNIT-B Kft. Kikről beszélünk? Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003.

Részletesebben

Erzsébeti Fúvósok és Ütősök Egyesülete

Erzsébeti Fúvósok és Ütősök Egyesülete 18236741-9001-529-01 Statisztikai számjel 18236741-1-43 Adószám Erzsébeti Fúvósok és Ütősök Egyesülete Kiegészítő melléklet a 2013. évi egyszerűsített beszámolóhoz Budapest, 2014. május 25. a Egyesület

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009. 01.01-tól 2009.12.31-ig

Közhasznúsági jelentés 2009. 01.01-tól 2009.12.31-ig START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 32. Közhasznúsági jelentés 2009. 01.01-tól 2009.12.31-ig Nyíregyháza, 2010. február 28. Balogh Zoltán

Részletesebben

K I E G É S Z Í T İ M E L L É K L E T

K I E G É S Z Í T İ M E L L É K L E T K I E G É S Z Í T İ M E L L É K L E T AZ ORMÁNSÁG EGÉSZSÉGÉÉRT NONPROFIT KORLÁTOLT FELELİSSÉGŐ TÁRSASÁG 2 012. évi EGYSZERŐSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ S e l l y e, 2013.április 25. Összeállította: Czipor

Részletesebben

1211 Budapest, Déli u. 5. Kiegészítı melléklet év

1211 Budapest, Déli u. 5. Kiegészítı melléklet év Adószám: 18248436-1-43 Fıvárosi Bíróság: 11Pk. 60387/2003/4 Felügyeleti szerv: Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Azonosító kód: E 392 Határozatszám: PSZÁF/IV/544/2004 LONG LIFE Hosszú Élet Kiegészítı

Részletesebben

A költségvetési és zárszámadási rendeletek mellékleteinek tartalmi követelményei

A költségvetési és zárszámadási rendeletek mellékleteinek tartalmi követelményei 10. számú melléklet A költségvetési és zárszámadási rendeletek mellékleteinek tartalmi követelményei Az államháztartásról szóló többszörösen módosított 1992. évi XXXVIII. törvény, az Államháztartás mőködési

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

PATIKA ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

PATIKA ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR PATIKA ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET 2007. ÉV 2008. ÁPRILIS 30. 1. Általános kiegészítések A pénztár mőködési formája: kiegészítı egészségpénztár Alapítás idıpontja: 1999. november

Részletesebben

MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2004. évi beszámolója (2004.2. idıszak)

MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2004. évi beszámolója (2004.2. idıszak) MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Szükített lista elölapja 2014.09.09-án 11:29:57-kor készített szőkítés szempontjai Őrlap 01, 38, 98 MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. ELİTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013. február 19-i ülésére

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Elıterjesztés a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. december 9-i ülésére

Részletesebben

ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ

ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ VASUTAS ÖNSEGÉLYEZİ PÉNZTÁR KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET AZ ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ 2007. 1. Általános kiegészítések VASUTAS ÖNSEGÉLYEZİ PÉNZTÁR A pénztár mőködési formája: Önkéntes Kölcsönös Kiegészítı Önsegélyezı

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Anti-diszkriminációs programok támogatása a médiában c. pályázati felhívásához B komponenséhez A diszkrimináció csökkentésének

Részletesebben

Az ellenırz. Statisztika

Az ellenırz. Statisztika Civil SzámAdó Konferencia Civil SzámAd madó Konferencia Az Állami Számvevıszéki ellenırzések tapasztalatai Jakab Éva Az ellenırz rzés s céljac Döntéshozókhoz, kezelı szervhez kapcsolódó az NCA-ból nyújtott

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Főkönyvi kivonat. 2012.09.10. 13:45:19 Pénznem: HUF. In Gold Invest 22617271-2-43

Főkönyvi kivonat. 2012.09.10. 13:45:19 Pénznem: HUF. In Gold Invest 22617271-2-43 In Gold Invest 22617271-2-43 Főkönyvi kivonat 2012.09.10. 13:45:19 Pénznem: HUF Szűkítési feltételek: 1 BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 439 595 151 459 1 186 219 151 459 1 186 219 151 459 1 034 760 T 13 MŰSZAKI BERENDEZÉSEK,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET 2008. 12. 31. zárómérleghez

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET 2008. 12. 31. zárómérleghez 18111954 9449 569 01 Statisztikai számjel Épülı Virgonc Gyermekekért Alapítvány 2085 Plisvörösvár, Rákóczi u. 8. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET 2008. 12. 31. zárómérleghez Budapest, 2009. március 3. Szervezet felelıs

Részletesebben

MUNKAMEGOSZTÁSI MEGÁLLAPODÁS

MUNKAMEGOSZTÁSI MEGÁLLAPODÁS MUNKAMEGOSZTÁSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött Hajdúnánási Gazdasági Ellátó Intézmény (4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 6.) (továbbiakban: GEI), mint önállóan mőködı és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint

Részletesebben

1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94. Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2009. Budapest, 2010.

1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94. Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2009. Budapest, 2010. 1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94 Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2009. Budapest, 2010. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. Az Anyaoltalmazó

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Hajdúsági Többcélú Kistérségi Társulás és munkaszervezetének vagyonátadási javaslatáról

ELİTERJESZTÉS. Hajdúsági Többcélú Kistérségi Társulás és munkaszervezetének vagyonátadási javaslatáról Összeállította: Kalapos Zoltánné Elıterjesztette: Csige Tamás ELİTERJESZTÉS Hajdúsági Többcélú Kistérségi Társulás és munkaszervezetének vagyonátadási javaslatáról Tisztelt Polgármester Úr(ak)! A Hajdúsági

Részletesebben

A költségvetés tervezésének ellenırzési nyomvonala

A költségvetés tervezésének ellenırzési nyomvonala A költségvetés tervezésének ellenırzési nyomvonala Fejlesztési többletigények összeállítása Saját bevételek körének tervévre történı kialakítása 0998. (XII.30.) fejezet tervezési szabályai SZMSZ 7/998.

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Kiegészítı melléklet 2010.

Kiegészítı melléklet 2010. Adószám: 14843008-2-13 Cégbíróság: Pest Megyei Bíróság Cégjegyzék szám: 13-09-130253 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft 2092 Budakeszi, Szél utca 25 2010. Fordulónap: 2010. december 31.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2008.év

Közhasznúsági jelentés 2008.év EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub 8900 Zalaegerszeg, Égerfa utca 9. Közhasznúsági jelentés 2008.év Tartalma: 1. Számviteli beszámoló I. Közhasznú éves beszámoló I.A Mérleg I.B Közhasznú eredménykimutatás

Részletesebben

Bánd Községi Önkormányzat 8/2003. (XI. 24.) ÖK. számú RENDELETE A helyi adókról. I. Fejezet Általános rendelkezések. (Egységes szerkezet)

Bánd Községi Önkormányzat 8/2003. (XI. 24.) ÖK. számú RENDELETE A helyi adókról. I. Fejezet Általános rendelkezések. (Egységes szerkezet) Bánd Községi Önkormányzat 8/2003. (XI. 24.) ÖK. számú RENDELETE A helyi adókról I. Fejezet Általános rendelkezések (Egységes szerkezet) 1.. Az adókötelezettség Bánd Községi Önkormányzat illetékességi területére

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS, JELENTÉS. Tiszaújváros Önkormányzat I. félévi költségvetési beszámolójának felülvizsgálatáról

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS, JELENTÉS. Tiszaújváros Önkormányzat I. félévi költségvetési beszámolójának felülvizsgálatáról KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS, JELENTÉS Tiszaújváros Önkormányzat 2009. I. félévi költségvetési beszámolójának felülvizsgálatáról 2009. augusztus KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS Tiszaújváros Önkormányzata 2009. I.

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. ELİTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. február 11-i ülésére

Részletesebben

Közhasznú tevékenység ráfordításai évben. I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Közhasznú tevékenység ráfordításai évben. I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Közhasznú tevékenység ráfordításai 2010. évben I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 615 600 adatok eft-ban I. Anyagköltség 5 020 1. Kitűntetések,oklevelek 3 496 2. Nyomtatvány, irodaszer 788 3. Igazolványok

Részletesebben

Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített 2012 éves beszámolója

Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített 2012 éves beszámolója 19666718-9190-529-01 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Országos Polgárőr Szövetség 1077. Budapest, Király u.71. Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített 2012 éves beszámolója Keltezés:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

Kiegészítı melléklet és Közhasznú jelentés A FEHÉRVÁR TRAVEL KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY. 2011. évi. Egyéb szervezetek közhasznú beszámolójához

Kiegészítı melléklet és Közhasznú jelentés A FEHÉRVÁR TRAVEL KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY. 2011. évi. Egyéb szervezetek közhasznú beszámolójához Kiegészítı melléklet és Közhasznú jelentés A FEHÉRVÁR TRAVEL KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY 2011. évi Egyéb szervezetek közhasznú beszámolójához 1. Az alapítvány bemutatása Jogszabályi háttérként a beszámoló, ezen

Részletesebben

a(z) RICH SPORT EGYESÜLET 2008.12.31 fordulónapi egyszerősített mérlegbeszámolójához I. Általános rész

a(z) RICH SPORT EGYESÜLET 2008.12.31 fordulónapi egyszerősített mérlegbeszámolójához I. Általános rész 1 1. A társaság bemutatása I. Általános rész Székhely: 1135 Budapest, Fáy u. 81-83. Cégjegyzék-szám: 9pk60649/1997/9 Statisztikai szám: 18086869-9311-521-01 Tevékenységi körök: TEÁOR Tevékenység megnevezése

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

1-12 hó várható. főkönyvi szám. Megnevezés. tárgyhavi költség Gyöngyi táblájából kinem adott készlet

1-12 hó várható. főkönyvi szám. Megnevezés. tárgyhavi költség Gyöngyi táblájából kinem adott készlet Megnevezés főkönyvi szám 1-12 hó várható 2015. ÉVI TERVEZET/Kapott adatok Eft-ban Anyagköltség védőital 5111 158 155-3 irodaszer-nyomtatvány 512 8610 8500-110 személygépkocsi üzemanyag 5131 840 900 60

Részletesebben

Remeteszılıs Község Zárszámadás

Remeteszılıs Község Zárszámadás 1. számú melléklet MÉRLEG 28-12-31 Eszközök s. Elızı év Tárgy év Források s. Elızı év Tárgy év 4 Szellemi termékek 4 4669 3554 1 Induló tıke 63 5 Immateriális javakra adott elılegek 5 2 Tıkeváltozások

Részletesebben

Tárgyidıszak: 2010.01.01. - 2010.12.31.

Tárgyidıszak: 2010.01.01. - 2010.12.31. Könyvelt cég: BVV Kft., Adószám: 14843008-2-13 Lapszám: 1 1 BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 2 552 384,00 1 646 623,00 T 905 761,00 11 IMMATERIÁLIS JAVAK 292 332,00 292 332,00 0,00 114 SZELLEMI TERMÉK 292 332,00 292

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal 2004.évi költségvetése

A Polgármesteri Hivatal 2004.évi költségvetése A Polgármesteri Hivatal 2004.évi költségvetése Személyi juttatások 14.518 Illetmény, illetménykieg.,13.havi 7.578 Képviselõk, Polgármester tiszteletdíja 6.122 Étkezési hozzájárulás 159 Közlekedési költségtérítés

Részletesebben

2016. évi Elemi költségvetés

2016. évi Elemi költségvetés Manolisz Glezosz 12. Évfolyamos Görögnyelv Oktató Iskola 2016. évi Elemi költségvetés Szöveges indoklás Budapest, 2016. január 20. Határozat száma: Intézmény vezető Általános indoklás A 2016. évi elemi

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS év. Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás

KÖLTSÉGVETÉS év. Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás KÖLTSÉGVETÉS 2016. év Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás (e Ft-ban) Tétel megnevezése 2016. évi terv Személyi juttatás (K1): 600 Munkaadókat terhelő 162 járulékok és szociális

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. 18566945-8042-569-09 REVITA ALAPÍTVÁNY 4225 Debrecen, Csonkatorony u 4. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. ----------------------------------------------------- az egyéb szervezet képviselıje 1 EGYSZERES KÖNYVITELŐ

Részletesebben

KULTURÁLIS INTÉZET ÉVI ELEMI KÖLTSÉGVETÉS. 6. sz. melléklet évi

KULTURÁLIS INTÉZET ÉVI ELEMI KÖLTSÉGVETÉS. 6. sz. melléklet évi KULTURÁLIS INTÉZET 2016. ÉVI ELEMI KÖLTSÉGVETÉS 6. sz. melléklet 2016. évi KIADÁSOK terv 5311. Törvény szerinti illetmények, munkabérek 5 820 000 53111. Allapilletmény 5 580 000 53112. Illetménykiegészítések

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz Nagyságrend: ezer forint

73EME Mérleg - Eszköz Nagyságrend: ezer forint 73EME Mérleg - Eszköz beszámoló beszámoló c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 2 288 221 0 2 288 221 2 579 660 0 2 579 660 002 73EME11 Befektetett eszközök 1 888 0 1 888 1 207 0 1 207 003

Részletesebben

SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2011. évi költségvetés teljesítés

SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2011. évi költségvetés teljesítés SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2011. évi költségvetés teljesítés KIADÁSOK KIADÁSOK KIADÁSOK (ezer Ft) (ezer Ft) (ezer Ft) Személyi juttatások Alapilletmények Részmunkaidőben foglalk. 1 758-1 818 80 1 851

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİTERJESZTÉS CÍME, TÉMÁJA: Javaslat a 2010. évi belsı ellenırzési terv jóváhagyására A Képviselı-testület 2009. november 17-i ülésére Elıterjesztés készítéséért felelıs ügyintézı:

Részletesebben

Benyújtás, postára adás napja: átvevı aláírása

Benyújtás, postára adás napja: átvevı aláírása HELYI IPARŐZÉSI ADÓBEVALLÁS iparőzési tevékenység utáni adókötelezettségrıl 6413 Kunfehértó, Szabadság tér 8. Tel.: 77/507-106 Fax.: 77/507-131 ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! Benyújtás, postára adás napja:......

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege Bevételek 1000 Ft-ban I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 0 7 Szolgáltatások ellenértéke 19482 19482

Részletesebben

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI RÉSZJELENTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat I-III. negyedévi költségvetés teljesítésének átvilágításáról

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI RÉSZJELENTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat I-III. negyedévi költségvetés teljesítésének átvilágításáról FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI RÉSZJELENTÉS Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat 2009. I-III. negyedévi költségvetés teljesítésének átvilágításáról (Jelentés az évközi pénzügyi információk átvilágításáról)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek május 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek május 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 213. május 27-i ülésére Tárgy: Zirci Közös Önkormányzati Hivatal 213. évi költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Az adóhatóság megnevezése: CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. Az adóhatóság azonosító száma: Az adózó neve (cégneve): címe (lakóhelye, székhelye):

Az adóhatóság megnevezése: CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. Az adóhatóság azonosító száma: Az adózó neve (cégneve): címe (lakóhelye, székhelye): [16. számú melléklet a 13/1991. (V. 21.) PM rendelethez] HELYI IPARŐZÉSI ADÓBEVALLÁS 2006. adóévrıl CSÖRÖG önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegő iparőzési tevékenység utáni adókötelezettségrıl

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2006 Üllıi Mozgáskorlátozottak Egyesülete székhely: 2225. Üllı, Pesti út 124. adószám: 18664940213 közhasznúsági fokozat: kiemelkedıen közhasznú szervezet kiemelkedıen

Részletesebben

KÖRZETI TŰZOLTÓ EGYESÜLET LETENYE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖRZETI TŰZOLTÓ EGYESÜLET LETENYE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖRZETI TŰZOLTÓ EGYESÜLET LETENYE 8868 Letenye, Kossuth L. u.58. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013 évről Készítette: Talentum Kontakt kft 2014-04-22 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló

Részletesebben

1.számú melléklet. Módosított Teljesítés %

1.számú melléklet. Módosított Teljesítés % 1.számú melléklet Nagybakónak Község Önkormányzatának 2011. évi bevételei (ezer Ft-ban) 2011. évi Teljesítés % 1.Intézményi bevételek Közhatalmi bevételek 0 0 23 Áru és készletértékesítés 0 0 69 egyéb

Részletesebben

Kiegészítı melléklet 2008.

Kiegészítı melléklet 2008. 7. 8. Adószám: 18951413-1-2 Bíróság: ZALA MEGYEI BIRÓSÁG EUROPTEC-ZALAVIZ ZALAEGERSZEGI ÚSZÓ KLUB 89 ZALAEGERSZEG, ÉGERFA UTCA 9. Kiegészítı melléklet 28. Fordulónap: 28. december 31. Beszámolási idıszak:

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/1991. (XI.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL (A 16/1993. (IX.25.), a 6/1995. (V.26.), a 11/1995. (XII.8.), a 12/1996. (XII.20.), a 14/1999.

Részletesebben

Györfi Gyula NCA Tanács alelnöke. Szekszárd, 2010. február 24. 500 eft 3 mft 500 eft + 500 eft fölötti rész 28%-a

Györfi Gyula NCA Tanács alelnöke. Szekszárd, 2010. február 24. 500 eft 3 mft 500 eft + 500 eft fölötti rész 28%-a 2010. évi elszámolható költségek Györfi Gyula NCA Tanács alelnöke Szekszárd, 2010. február 24. Ami nem változott Az igényelhetı támogatás meghatározása Maradt a korrigált ráfordítás Maradt a táblázat 0

Részletesebben

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett 7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Építı közösségek Közmővelıdési intézmények az élethosszig tartó tanulásért címő pályázathoz

Részletesebben

1. Az adósság és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományának kimutatása

1. Az adósság és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományának kimutatása BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2006.(II. 17.) KT számú rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó

Részletesebben

Markaz Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1995 (XII. 15.) rendelete A helyi iparőzési adóról

Markaz Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1995 (XII. 15.) rendelete A helyi iparőzési adóról Markaz Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1995 (XII. 15.) rendelete A helyi iparőzési adóról valamint az ezt módosító 8/1996 (IV. 16.), 13/1996 (XII. 20.), 1/1997 (II. 11.), 13/1997 (XII. 18.),

Részletesebben

A Komponens (Alapítási költségek)

A Komponens (Alapítási költségek) A Komponens (Alapítási költségek) I. SZEMÉLYI KIADÁSOK Bérköltség: Ezen az alsoron lehet elszámolni a munkaviszony alapján foglalkoztatottak: bérköltségét, a START kártyások és egyéb megváltozott munkaképességőek

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.év

Közhasznúsági jelentés 2009.év EuropTec Zalaegerszegi Úszó Klub 8900 Zalaegerszeg, Égerfa utca 9. Közhasznúsági jelentés 2009.év Tartalma: 1. Számviteli beszámoló I. Közhasznú éves beszámoló I.A Mérleg I.B Közhasznú eredménykimutatás

Részletesebben

Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok elıirányzata és teljesítése

Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok elıirányzata és teljesítése Személyi juttatások és a munkaadókat terhelı járulékok a és teljesítése 3 2 9 7 5 1 5 1 2 2 8 5 4 2 2 2 9 3 cím/alcím Alapilletmények Illetménykiegészítések Nyelvpótlék Egyéb kötelezı illetménypótlékok

Részletesebben

Kaposvár Városkörnyéki Központi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. 7400 Kaposvár, Németh István fasor 16.

Kaposvár Városkörnyéki Központi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. 7400 Kaposvár, Németh István fasor 16. Kaposvár Városkörnyéki Központi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. 7400 Kaposvár, Németh István fasor 16. Statisztikai számjel: 21165719 8621 113 14 Cégjegyzékszám: 14-14-309396 KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET A Kaposvár

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételi és kiadási fıösszege, valamint a pénzmaradvány meghatározása

1. Az Önkormányzat bevételi és kiadási fıösszege, valamint a pénzmaradvány meghatározása Öcs Község Önkormányzata Képviselı-testülete 6/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelete Öcs Község Önkormányzata 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról Öcs Község Önkormányzata Képviselı-testülete az

Részletesebben

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 1/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Lócs Községi Önkormányzat

Részletesebben

Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Savaria Turizmus Nonprofit Kft. 2014. évi első féléves mérleg beszámolójának SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉSE Készítette: Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Ügyvezető: Vörös-Borsody Csilla Szombathely, 2014. augusztus

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról Újhartyán Község Önkormányzati Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

Elemi költségvetés CSUKA ZOLTÁN VÁROSI KÖNYVTÁR Megye: 13 Településtípus: 0057 Szakág: Szektor: 1251 Év/Időszak:

Elemi költségvetés CSUKA ZOLTÁN VÁROSI KÖNYVTÁR Megye: 13 Településtípus: 0057 Szakág: Szektor: 1251 Év/Időszak: 02 - Személyi juttatások és a munkaadókat terhelő járulékok előirányzata és teljesítése 01 Alapilletmények 26 985 0 0 02 Illetménykiegészítések 0 0 0 03 Nyelvpótlék 0 0 0 04 Egyéb kötelező illetménypótlékok

Részletesebben

A tanulószerzıdésrıl világosan

A tanulószerzıdésrıl világosan A tanulószerzıdésrıl világosan Jogszabályi háttér 1993. évi LXXVI tv. a szakképzésrıl 1993. évi LXXIX tv. a közoktatásról 2003. évi LXXXVI. tv. a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzatának 3/2006.(II. 13.) rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó mérlegek

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 19215422-9120-331-16 Statisztikai számjel ----------------- Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: PEDAGÓGUS SZAKSZERVEZET A vállalkozás címe, telefonszáma: 5000 Szolnok, Baross út 20. 3/20. 2011.

Részletesebben

2012 Féléves beszámoló

2012 Féléves beszámoló A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 327361 1091 02 02/02 17530 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012...... a beszámoló elkészítéséért

Részletesebben

A Vasutas Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár 2008. évi üzleti jelentése

A Vasutas Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár 2008. évi üzleti jelentése A Vasutas Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár 2008. évi üzleti jelentése A Vasutas Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár (továbbiakban: Nyugdíjpénztár) gazdálkodását az elmúlt üzleti évben is az érvényben lévı

Részletesebben

KÖNYVVITELI MÉRLEG. cím/alcím/ település-típus

KÖNYVVITELI MÉRLEG. cím/alcím/ település-típus KÖNYVVITELI MÉRLEG 3 2 9 7 5 1 5 1 2 2 8 5 4 2 1 2 8 2 ESZKÖZÖK Tárgyév 1 2 3 4 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke (1111., 1121.) 1 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke (1112., 1122.) 3. Vagyoni

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 2009. I. félévi gazdálkodás helyzetérıl

BESZÁMOLÓ a 2009. I. félévi gazdálkodás helyzetérıl BESZÁMOLÓ a 2009. I. félévi gazdálkodás helyzetérıl BEVÉTELEK: Az Önkormányzat bevételei 54,79 %-ban teljesültek az I.félévben. MŐKÖDÉSI BEVÉTELEK: Az intézményi mőködési bevételek körébe tartoznak a hatósági

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója Bevételek 1000 Ft-ban 2010. évi koncepció Előirányzat Teljesítés 09.30 I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 40 62 Szolgáltatások

Részletesebben

Weöres Sándor Óvoda. Dunavarsány Árpád u. 14. 2012. KÖLTSÉGVETÉS. 004 melléklet

Weöres Sándor Óvoda. Dunavarsány Árpád u. 14. 2012. KÖLTSÉGVETÉS. 004 melléklet Dunavarsány Árpád u. 14. 2012. KÖLTSÉGVETÉS 004 melléklet BEVÉTELEK 2012. Költségvetési főösszeg bevételi forrásonként és kiemelt kiadási előirányzatonként 1 Intézményi működési bevételek 60 59 63 2 Műk.

Részletesebben

Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról

Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról Elvégeztem Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójának könyvvizsgálatát.

Részletesebben

Vállalkozási szerzıdés

Vállalkozási szerzıdés Szám: XXVII-39-61/2007. Vállalkozási szerzıdés amely létrejött egyrészrıl a Kispesti Egészségügyi Intézet képviseletében: Dr. Vargha Péter fıigazgató címe: 1195 Budapest, Ady Endre utca 122., KSH jelzıszám:

Részletesebben