Tartalomjegyzék: Savanyú becsinált leves Borleves Palóc leves Tojás leves Tárkonyos csirkeragu leves Jókai bableves...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tartalomjegyzék: Savanyú becsinált leves... 2. Borleves... 3. Palóc leves... 4. Tojás leves... 5. Tárkonyos csirkeragu leves... 6. Jókai bableves..."

Átírás

1 1 Tartalomjegyzék: Savanyú becsinált leves... 2 Borleves... 3 Palóc leves... 4 Tojás leves... 5 Tárkonyos csirkeragu leves... 6 Jókai bableves... 7 Francia sajtleves... 8 Csókakői kolbászleves... 9 Bakonyi tarhonyaleves... 10

2 2 Savanyú becsinált leves Hozzávalók: 40 dkg sertéshús, dkg sárga- és fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, egy csokor petrezselyem, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál olaj, ecet és só A kisebb kockákra vágott sertéshúst kevés olajban megpirítjuk, majd megsózzuk, és felengedjük körülbelül 1,2 l vízzel. Amikor a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a vágott petrezselymet, és puhára főzzük. Ezután a levest levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgájával elhabart tejfölt, végül pedig kevés ecettel enyhén savanykásra ízesítjük.

3 3 Borleves Hozzávalók: 1/2 liter bor, 3 dl víz, 10 dkg cukor, citromlé, citromhéj, 2 db tojás. Elkészítése: A két tojás sárgáját tegyük egy tálba, öntsük hozzá a citromlevet, a cukrot és a citromhéjat szórjuk bele. Keverjük össze. A bort és a vizet forraljuk fel. Amikor már forrás-közeli állapotban van, egy kanálnyi levet öntsünk a tálba, keverjük össze, majd a masszát öntsük folyamatos keverés mellett a lábosba. Mézeskalács fűszerkeveréket szórjunk bele, de akár mazsolával is megbolondíthatjuk a levest.

4 4 Palóc leves Hozzávalók (4-5 személyre): 30 dkg marhahús, 25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, őrölt kömény, fűszerpaprika, őrölt bors, kapor (petrezselyem), só. Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménynyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. (Ha a víz elfőtt pótold.) Ha ez megvan, öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. Ha rendelkezésre áll, kis füstöltlével megbolondíthatod. A lisztből a tejföllel készíts habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott kaporral (petrezselyemmel).

5 5 Tojás leves Ha gyorsan szeretnénk egy ízletes levest készíteni, akkor ne feledkezzünk meg a tojáslevesről. A tojásleves 10 perc alatt elkészíthető és a gyerekek is szeretik. Hozzávalók: 2 liter víz, 6 db tojás, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 kis fej hagyma, 1/2 kávéskanál pirospaprika, 2 kávéskanál őrölt kömény, pici ecet, só. A forró olajra rádobjuk a lisztet és rántást készítünk. Levesszük a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön simára keverjük. Felöntjük a maradék vízzel, beletesszük a megpucolt hagymát egészben, felforraljuk. Lassú tűznél beletesszük az őrölt köményt, sót, majd két darab tojást belecsurgatunk és összekeverjük. Utána óvatosan a maradék 4 darab tojást is beletesszük, és keverés nélkül hagyjuk 5 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak. A tojáslevest pici ecettel ízesítjük, de tehetünk bele babérlevelet is. Pirított zsemlekockát kínáljunk mellé.

6 6 Tárkonyos csirkeragu leves Elkészítési idő: kb 30 perc Hozzávalók (6 adaghoz): 400 g csirkemell, 1 db nagy sárgarépa, 1 db nagy fehérrépa, 70 g zeller, 50 g vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy csipet tárkony, só, őrölt fehérbors, 1500 ml alaplé, 150 g 20%-os tejföl, 200 g zöldborsót, 0.5 db citrom leve, kb 45 g liszt, 1 evőkanál mustár, 100 g tejszín. 1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. 2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. 3. Vöröshagymát aprítunk. 4. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük. 5. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is. 6. Fél citrom levét nyomjuk bele. 7. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. 8. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. 9. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

7 7 Jókai bableves Elkészítési idő: 1,5 óra Hozzávalók (6 személyre): 20 dkg (tarka) száraz bab, 60 dkg füstölt sertéscsülök, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg paprikás füstölt kolbász, vagy 3 pár debreceni, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, só, zsír (1 ek. olaj), 2 ek. finomliszt, 1 közepes fej vöröshagyma, ½ kk. fűszerpaprika, 2 dl tejföl, borecet vagy citromlé, ½ hegyes zöldpaprika, csipetkéhez: o 100 g liszt, o só, o 1 tojás 1. Előző este beáztatjuk langyos vízbe (két tálban) az átválogatott babot és a csülköt. Másnap annyi hidegvízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt és csaknem puhára főzzük. 2. A répaféléket megtisztítjuk és felaprózzuk, a kolbászt leöblítjük és vékonyan felkarikázzuk, majd a leszűrt babbal, a babérlevéllel, a teatojásba zárt fokhagymával és borssal együtt a csülökhöz adjuk, puhára főzzük. 3. Közben elkészítjük a csipetkét: a lisztet elkeverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojást és víz nélkül kemény tésztát gyúrunk., kis cipót formálunk belőle. Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük, lisztezett munkalapon meggömbölygetjük őket és kissé szikkadni hagyjuk. 4. A rántáshoz megpirítjuk az olajon (zsíron) a lisztet, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, néhány percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, végül felöntjük 3 dl hideg vízzel, és simára keverjük. 5. A csülköt kicsontozzuk, felaprózzuk, visszatesszük a levesbe. Hozzászűrjük a rántást, bele keverjük a tejfölt és felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, percig főzzük (a teatojást és a babérlevelet eltávolítjuk), végül ízlés szerint savanyítjuk, zöldpaprika karikákkal díszítjük. További tejfölt kínálunk hozzá.

8 8 Francia sajtleves Hozzávalók (4 személyre): Az ételt Tomiéknál fogyasztottuk én. 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, kevés tej, 1 l sovány húsleves, 1,5 dl fehér bor, 15 dkg sajt (trappista vagy eidami) reszelve, 5 dkg felkockázva, 2 tojás sárgája, 0,5 dl tejszín, fokhagyma, szerecsendió, bors, petrezselyem, só. A vajból és lisztből tejjel besamelt készítek. Ebbe teszem a reszelt sajtot, hogy egyenletesen beleolvadjon, majd a fokhagymát. Felengedem a húslevessel és a borral. Fűszerezem a borssal, szerecsendióval. Kicsit felforralom. Tálalás előtt a két tojás sárgáját kikeverem a tejszínnel, fűszerezem a petrezselyemzölddel, és hozzákeverem a leveshez. A felkockázott sajtot a tányérokba teszem, erre szedik a levest. (Nem a fazékba, mert összeolvad tömbbe.) Fokhagymával bedörzsölt pirítóssal kínálom. Beküldte: Dr. Szacsvay Zsuzsanna

9 9 Csókakői kolbászleves Hozzávalók (4 személyre): 2-3 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 kisebb karalábé, 1 vöröshagyma, 7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj, 1 kis csokor petrezselyem, 1,2-1,5 liter csontleves (leveskockából is lehet), 30 dkg zöldbab (mirelit) só, őrölt fekete bors, ecet, 4 tojás, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, 20 dkg füstölt kolbász Az ételt Vörösváron fogyasztottuk án. 1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósítjuk, és a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölkockázott zöldséget hozzáadjuk, és kevergetve 8-10 percig saját levében pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, azután a csontlevessel fölöntjük, hozzáadjuk a zöldbabot is. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és kb. 25 perc alatt puhára főzzük. 2. Amíg a leves fő, bevert, azaz buggyantott tojást készítünk. Ehhez lapos serpenyőben 4-5 cm magasságban vizet öntünk. Kissé megsózzuk, ecettel enyhén megsavanyítjuk és felforraljuk. A megmosott tojásokat közvetlenül a víz fölött szétnyitjuk és beleejtjük a vízbe. A megalvadó fehérjét kanállal a sárgájára húzzuk, hogy a tojás az eredeti alakját megtartsa: 3-6 percig lassan forraljuk. Kilyuggatott lapáttal óvatosan kiemeljük a tojásokat, hidegvízbe szedjük, hogy a további szilárdulást megakadályozzuk. Felhasználás előtt szitára, vagy tiszta ruhára rakjuk. 3. A lisztet a tejfölben simára keverjük, ha kell egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. Egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk, elkeverjük, majd a többi leveshez öntjük, s kevergetve 2-3 percig főzzük. A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, karikákra vágjuk, és a maradék zsíron vagy olajon, egy serpenyőben megsütjük, zsírjával együtt a levesbe rakjuk. Minden tányérba rakunk egy lecsöpögtetett bevert tojást, és a forró zöldséges levest rámerjük. Elkészítési idő: 1 óra Egy adag: 686 kcal

10 10 Bakonyi tarhonyaleves Hozzávalók (4 személyre): 1 fej vöröshagyma dkg tarhonya 1 teáskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál egész köménymag 2 gerezd fokhagyma só kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából) fél zacskó (mirelit ) vegyes zöldség (vagy 2 friss sárgarépa kevés zöldborsó) 2 közepes burgonya 10 dkg lángolt kolbász 25 dkg fehér csiperke 1 nagy pohár tejföl petrezselyemzöld ELKÉSZÍTÉS: 1. Fazékban, az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. Közepes lángon főzzük. 2. Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, perc elteltével a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük. 3. A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. 4. Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. 5. A tejfölt belehabarjuk, a forró levesbe, ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Receptek kerti partikhoz

Receptek kerti partikhoz Receptek kerti partikhoz Pincepörkölt - 2 db sertés láb - 1 db csülök - 75 dkg marha lábszár - 2 db nagy fej hagyma - 1 db közepes fej fokhagyma - 1 evőkanál zsír - só, bors, pirospaprika, erős Pista,

Részletesebben

Mediterrán Tonhalsaláta

Mediterrán Tonhalsaláta Mediterrán Tonhalsaláta - 1 kg tonhalfilé vagy más fajta tengeri halfilé, - 1-2 citrom leve, - 25-30 dkg paradicsom, - 2 nagy fej vöröshagyma, - 5-6 gerezd fokhagyma, - 1 fiola kapribogyó, - 40-50 dkg

Részletesebben

Menüjavaslatok. Ebédre

Menüjavaslatok. Ebédre Menüjavaslatok Ebédre Árpagyöngyleves Baromfivagdalt Zöldbabfőzelék Gyümölcskehely tökmaggal Árpagyöngyleves 40 g árpagyöngy 10 g vöröshagyma 140 g sárgarépa 100 g petrezselyemgyökér 80 g zeller 100 g

Részletesebben

Felnıttek egészséges étrendje, különös tekintettel a daganatos betegségek kockázatának csökkentésére (2100 kcal 1. hét)

Felnıttek egészséges étrendje, különös tekintettel a daganatos betegségek kockázatának csökkentésére (2100 kcal 1. hét) 1 R Felnıttek egészséges étrendje, különös tekintettel a daganatos betegségek kockázatának csökkentésére (2100 kcal 1. hét) 1. nap 2. nap 3. nap 4. nap 5. nap 6. nap 7. nap zöldtea tej petrezselymes tej

Részletesebben

Jó étvágyat! Peppadew receptek. Peppadew kapható: Alvinci Partners Kft. H-1052 Budpaest, Haris köz 6 2/2. +36 30 565 9131

Jó étvágyat! Peppadew receptek. Peppadew kapható: Alvinci Partners Kft. H-1052 Budpaest, Haris köz 6 2/2. +36 30 565 9131 Jó étvágyat! Peppadew receptek Szendvicsek Currys Csirke Baguette Csíp!s curry mártás Curry por Sült csirkemell, f"szeres Kakukkf" Ruccola saláta A baguettet félbevágjuk. Megkenjük curry mártással. Az

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

- Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, citrom.

- Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, citrom. Mihez, milyen fűszert használjunk? - Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, citrom. - Bab: babérlevél, pirospaprika, vöröshagyma, tárkony. - Bor: fahéj,

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Bab gulyás szürkemarhából

Bab gulyás szürkemarhából Bab gulyás szürkemarhából 35 dkg szürkemarha lábszár 5 dkg zsiradék 20 dkg fejtett bab 7,5 dkg vöröshagyma 10 dkg sárgarépa 5 dkg zellergumó 7,5 dkg burgonya 1 db paradicsom Fél tv paprika Fél hegyes erős

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

CSÜLKÖS RECEPTEK 99/1

CSÜLKÖS RECEPTEK 99/1 CSÜLKÖS RECEPTEK 99/1 TARTALOMJEGYZÉK Oldalszám Abált csülök 8 Almás-tormás csülök Csülkös karfiolsaláta Disznósajt Csülökkocsonya 9 Füstölt csülök préssonka Füstölthús-tekercs tormával Hamis sonkaszelet

Részletesebben

Étlap-összesítő. Hétfő Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Pótvacsora - Citromos tea - Alma - Karalábéleves - Danone Görög joghurt, - Sága sajtli

Étlap-összesítő. Hétfő Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Pótvacsora - Citromos tea - Alma - Karalábéleves - Danone Görög joghurt, - Sága sajtli Étlap-összesítő Hétfő Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Pótvacsora - Citromos tea - Alma - Karalábéleves - Danone Görög joghurt, - Sága sajtli epres - Túrókrém kaporral - Gombával töltött - Korpovit

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 165. könyv Sajtos ételek 2. Szerkesztés, formázás: Schiller Aurél

A Drótpostagalamb recepttára 165. könyv Sajtos ételek 2. Szerkesztés, formázás: Schiller Aurél A Drótpostagalamb recepttára 165. könyv Szerkesztés, formázás: Schiller Aurél Klemi 165. 1 Tartalomjegyzék Almás sajtpuding......5 Amerikai sajtos-gyümölcsös pulykamell toaston... 5 Amerikai sajtos melegszendvics

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

RECEPTEK PRobsT TiboR

RECEPTEK PRobsT TiboR RECEPTEK Probst Tibor Levesek Palócleves Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka, 40 dkg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, petrezselyemzöld, ½ kg burgonya, olaj vagy zsír,

Részletesebben

Gasztronómiai kalauz

Gasztronómiai kalauz Gasztronómiai kalauz DKMT Eurorégió Egészségedre! Sok évszázados hagyomány, hogy ételeink, italaink szorosan összetartoznak. Mindannyian tudjuk, hogy egy-egy étkezés előtt milyen aperitif ajánlott, ami

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 203. könyv Karfiolos ételek

A Drótpostagalamb recepttára 203. könyv Karfiolos ételek A Drótpostagalamb recepttára 203. könyv Klemi 203. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...7 Bomba jó gombaragu-leves...7 Citromos rizsleves karfiollal...7 Csirkeaprólék-leves 1...7 Csirkeaprólék-leves 2...7 Csirke-csontleves...7

Részletesebben

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Szakácskönyv A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Receptek:» Levesek» Köretek, főzelékek, zöldséges ételek» Szárnyas finomságok Tartalom A Premium program bemutatása a 3 étkezés

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Leves borsóval és csülökkel

Leves borsóval és csülökkel 4 g vagy annál kevesebb Leves borsóval és csülökkel 500 g zöld feles borsó 1 kg füstölt csülök vagy csontos császárhús, kis darabokra kockázva (kérjük meg a hentest, hogy aprítsa fel a húst) 1 nagy fej

Részletesebben

Babareceptek 6 hónapos kortól

Babareceptek 6 hónapos kortól Anyatejes spenót 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót) 2 ek olívaolaj 2 ek kukoricaliszt 150 ml anyatej Jó- ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

12. sz. melléklet. Intézmény neve címe: KÖZÉTKEZTETÉS ÖSSZESÍTETT

12. sz. melléklet. Intézmény neve címe: KÖZÉTKEZTETÉS ÖSSZESÍTETT 12. sz. melléklet 1 FRISS ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS: Burgonya Vöröshagyma Zöldhagyma Fokhagyma Sárgarépa Petrezselyem gyökér Petrezselyem zöld Zeller Karalábé Karfiol Kelkáposzta Fejeskáposzta Retek Uborka Saláta

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ M 2600 Álló mixer Használati útmutató 3 Kedves Vásárló! A készülék első használatba vétele előtt gondosan tanulmányozza át ezt a Használati útmutatót, különösen az első részben található Biztonsági útmutatások

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

Vegetáriánus ételek wokban

Vegetáriánus ételek wokban Vegetáriánus ételek wokban A wok kiválasztása Öntöttvasból, acélból, nemesacélból (alumíniummaggal) vagy egyszerő vasból készült wokok közül választhatunk. A kereskedelemben rézbıl készült wokot is lehet

Részletesebben

2016.04.01. - 2016.04.03. A

2016.04.01. - 2016.04.03. A Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.03. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.04.01. péntek 2016.04.02. szombat 2016.04.03. vasárnap 2016.04.04. hétfő 2016.04.05. kedd 2016.04.06. szerda

Részletesebben

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek A recepteket írta: Ganter Klári hivatásos konyhatündér az otthoni főzés szakértője 9+1 Karácsonyi menü azoknak, akik szeretnek időt pénzt energiát spórolni, de nem engednek a kreativitásból 1 A karácsony

Részletesebben

Balázs Judit TÖRÖK ÍZELÍTŐ

Balázs Judit TÖRÖK ÍZELÍTŐ 1 Balázs Judit TÖRÖK ÍZELÍTŐ Vajon segít-e egy nép megismeréséhez, ha bepillantást nyerünk a konyhájába, sőt netán megszeretjük ételeiket. Bizonyára, hiszen az ételek, a konyha története nemcsak része

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl )

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl ) Spárgakrémleves Levesek RÓZSASZÍN- lisztmentes ZÖLD- egészséges (1 csésze = 2-2,5 dl ) 500 g fehér spárga, tisztítva só 1 tk kristáycukor 2 ek vaj 2 ek liszt 1 csésze húsleves 1 csésze tejszín Készíthetjük

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

2016.06.01. - 2016.06.05. A

2016.06.01. - 2016.06.05. A Heti étlap: 2016.06.01. - 2016.06.05. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.06.01. szerda 2016.06.02. csütörtök 2016.06.03. péntek 2016.06.04. szombat 2016.06.05. vasárnap 2016.06.06.

Részletesebben

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait.

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait. Gemenci ízek Előszó Bizonyára sok olvasóban felmerül a kérdés, vajon mi köze lehet egy erdõgazdaságnak a gasztronómiához? Nagyon is sok, hiszen a vadászó-halászó életmódjuk során már õseink is rengeteg

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

KÖZÖS LÁBOS FŐZÉS A SZIMPLA KERTBEN

KÖZÖS LÁBOS FŐZÉS A SZIMPLA KERTBEN Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézet Andragógia és Művelődéselmélet Tanszék, Andragógia szak Tanár: Berényi Ildikó KÖZÖS LÁBOS FŐZÉS A SZIMPLA KERTBEN

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

2016.07.01. - 2016.07.03. A

2016.07.01. - 2016.07.03. A Heti étlap: 2016.07.01. - 2016.07.03. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2016.07.01. péntek 2016.07.02. szombat 2016.07.03. vasárnap 2016.07.04. hétfő 2016.07.05. kedd 2016.07.06. szerda

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 151. könyv

A Drótpostagalamb recepttára 151. könyv A Drótpostagalamb recepttára 151. könyv Klemi 151. 1 Tartalomjegyzék A PISZTRÁNG... 5 A pisztráng elkészítésének titkai... 5 Pisztráng fortélyok... 5 Pisztráng előkészítése kékre főzéshez:... 5 Pisztráng

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

klemi-recepttar@uze.net Diétás ételek - Orvosaink diétája

klemi-recepttar@uze.net Diétás ételek - Orvosaink diétája klemi-recepttar@uze.net Diétás ételek - Orvosaink diétája Zöldborsóleves Tartalomjegyzék Diétás ételek - Orvosaink diétája... 1 Tartalomjegyzék...2 SALÁTÁK ÉS EGYÉB ZÖLDSÉGES ÉTELEK...4 Babsaláta...4 Csirkeragu

Részletesebben

Termék megnevezése Gyüjtő/Kínáló Kínáló/DB Ár/Kínáló. 110 Ft/Kg Édesburgonya. 580 Ft/Kg Import burgonya. 135 Ft/Kg Csicsóka. 240 Ft/Kg Vöröshagyma

Termék megnevezése Gyüjtő/Kínáló Kínáló/DB Ár/Kínáló. 110 Ft/Kg Édesburgonya. 580 Ft/Kg Import burgonya. 135 Ft/Kg Csicsóka. 240 Ft/Kg Vöröshagyma Nagyker Árlista RENDELÉS FELVÉTEL E-mail:edessegitalnonstop@gmail.com ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS TERMÉKEINK Burgonya 110 Ft/Kg Édesburgonya 580 Ft/Kg Import burgonya 135 Ft/Kg Csicsóka 240 Ft/Kg Vöröshagyma 130

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

lényege az, hogy mi kerül A sűrűje 2. Borbás Marcsi 100 recept a családi asztalra

lényege az, hogy mi kerül A sűrűje 2. Borbás Marcsi 100 recept a családi asztalra A magyar gasztronómia lényege az, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Borbás Marcsi A sűrűje 2. 100 recept a családi asztalra Borbás Marcsi Asűrűje 2. A könyv alkotói: Borbás Marcsi Antal Csilla Borbás

Részletesebben

RAKOTT RÉTES. Hozzávalók: 3 kicsi kefir 2 pohár gríz ½ pohár étolaj 2 pohár cukor 3 tojás 1 sütőpor gyümölcs ½ kg túró

RAKOTT RÉTES. Hozzávalók: 3 kicsi kefir 2 pohár gríz ½ pohár étolaj 2 pohár cukor 3 tojás 1 sütőpor gyümölcs ½ kg túró MÉZES KALÁCS 1 kg liszt 30 dkg méz 15 dkg cukor 30 dkg Rama 4 egész tojás 3 kávéskanál szódabikarbóna 1 tasak Mézeskalács fűszerkeverék (vagy illatos fűszerek) Díszítés 1 tojásfehérje 35 40 dkg porcukor

Részletesebben

Kenyér búzakorpás. Brokkoli krémleves Lecsós natúr szelet Burgonya püré. Tea Zsemle 54 gr Felvágott löncshús Margarin Paradicsom

Kenyér búzakorpás. Brokkoli krémleves Lecsós natúr szelet Burgonya püré. Tea Zsemle 54 gr Felvágott löncshús Margarin Paradicsom Heti étlap: 2016.08.01. - 2016.08.07. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.08.01. hétfő 2016.08.02. kedd 2016.08.03. szerda 2016.08.04. csütörtök 2016.08.05. péntek 2016.08.06.

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

Étlap (2016.10.03.-2016.11.04.) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás 15-18 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap (2016.10.03.-2016.11.04.) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás 15-18 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.10.03. HÉTFÕ Zöldborsó leves Tarhonyáshús sertés húsból Cékla 2016.10.04. KEDD Gomba leves Csirkepaprikás Fél adag barna rizs Fél adag rizs köret 2016.10.05. SZERDA Gulyás leves Túrós tészta Körte

Részletesebben

Salátázz. Kárai Dávid, ízhuszár salátaregimentje

Salátázz. Kárai Dávid, ízhuszár salátaregimentje Salátázz Kárai Dávid, ízhuszár salátaregimentje Salátázni jó! Salátázni izgalmas kulináris élmény is lehet, nem csak fogyókúrázóknak! Ma már szerencsére egyre többen tisztában vannak azzal, hogy a friss

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

Slim Fitt mintaétrend

Slim Fitt mintaétrend Slim Fitt mintaétrend (gluténmentes, cukormentes) Az alábbi étrend egy jó példa arra, hogy bármilyen egészségügyi probléma mellett lehet egészségesen étkezni. Természetesen számos egyéni tényezőt figyelembe

Részletesebben

Tankolj fel a legjobb üzemanyaggal!

Tankolj fel a legjobb üzemanyaggal! Tankolj fel a legjobb üzemanyaggal! A megfelelő táplálkozás az alapja minden sikeres fogyásnak. Azonban az egészséges lehet finom is! 1 1. nap 1266Kcal Házi müzli (40g zabpehely, 10g mazsola, 10g mandula),

Részletesebben

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták Tartalomjegyzék DPG Recepttár 293... 1 Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták... 1 Tartalomjegyzék... 2 Máglyarakás receptek... 3 Máglyarakás

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

A korábban írt sokáig elálló süteményeken kívül; íme, még egy, igazi téli csemege, ami csomagolva ajándék is lehet:

A korábban írt sokáig elálló süteményeken kívül; íme, még egy, igazi téli csemege, ami csomagolva ajándék is lehet: Gasztroajándékok A korábban írt sokáig elálló süteményeken kívül; íme, még egy, igazi téli csemege, ami csomagolva ajándék is lehet: Moszkauer Hozzávalók (kb. 25 darabhoz) 32 dkg darált dió 32 dkg cukor

Részletesebben

Étlap (2016.06.06.-2016.07.01.)

Étlap (2016.06.06.-2016.07.01.) 2016.06.06. HÉTFÕ Zöldborsó leves Csirkemell sajtmártással Párolt köles Tej Párizsi Teljes kiõrlésû kenyér Kígyóuborka Natúr joghurt 2016.06.07. KEDD Zöldség leves Resztelt máj Párolt rizs Csemege uborka

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április. kora tavaszi recept

Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április. kora tavaszi recept Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április TÖBB MINT 40 kora tavaszi recept Készíts RECEPTJEINKBŐL meglepetést anyák napjára! TARTALOMJEGYZÉK Hideg-meleg előételek, büféasztal Tojásos

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Lırinc Istvánné (Borsós Judit) Nagyrábéi ízek. Ahogy elıdeinktıl tanultuk

Lırinc Istvánné (Borsós Judit) Nagyrábéi ízek. Ahogy elıdeinktıl tanultuk Lırinc Istvánné (Borsós Judit) Nagyrábéi ízek Ahogy elıdeinktıl tanultuk Az ételek leírásában, győjtésében segítettek: Bereczky Antalné (Nagy Lili), Nemes Imréné (Gyenge Irén), Bagdiné Jakab Mária,Gyenge

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

Sajtkrém leves Pirított kenyérkocka Grill csirkecomb Burgonya krokett. Tea Zöldpaprika Kenyér búzakorpás Sajt tömlős 5 dkg Felvágott zala

Sajtkrém leves Pirított kenyérkocka Grill csirkecomb Burgonya krokett. Tea Zöldpaprika Kenyér búzakorpás Sajt tömlős 5 dkg Felvágott zala Heti étlap: 2016.03.01. - 2016.03.06. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.03.01. kedd 2016.03.02. szerda 2016.03.03. csütörtök 2016.03.04. péntek 2016.03.05. szombat 2016.03.06.

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

ÉTLAP JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! V ; < 5. hét 2016.02.01-2016.02.05. "B^-MENÜ

ÉTLAP JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! V ; < 5. hét 2016.02.01-2016.02.05. B^-MENÜ 5. hét 2016.02.01-2016.02.05. Tízórai: Tea, Pulykasonka, Margarin, Félbarna Ebéd: Zöldborsóleves, Magyaros spagetti, Reszelt sajt Uzsonna: Körözött, Teljes kiőrlésű zsemle, Tízórai: Tea, Pulykasonka, Margarin,

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL szakácskönyv Tényleg ennyi pénzt szánunk a kukába? Az Európai Unióban évente 89 millió tonna étel és élelmiszer végzi a szemetesben. A naponta közel 10 000 kamionnyi mennyiség

Részletesebben

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ SORSZÁM ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁS ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT VIZSGÁLAT (OTÁP2014) HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 1097 Budapest, Albert Flórián út 3/A : (36-1)

Részletesebben

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával Libamáj Capuccino Bárányborda, sütőtökös derelyével Mák szuflé, meggy raguval Fácánpástétom, tormás

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA Ahogy ez a kutatás utat talált a sajtóba, Potter professzor Rákgyógyszer Kutatócsoportjához elkezdtek érkezni a kérések, hogy segítsenek rákban szenvedő embereken. Első válaszként

Részletesebben

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában

Részletesebben

GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL

GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL - 2. évfolyam 2. szám - 2011. február TÖBB MINT 50 r e c e p t K É S Z Ü L Ü N K A V A L E N T I N N A P R A! TARTALOMJEGYZÉK Február Még javában tart a farsang, és néhány

Részletesebben

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Karácsony Mézeskalács Hozzávalók 40 darabhoz 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez 12 dkg vaj 20 dkg méz 2 tojássárgája 1 teáskanál

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

ÉTLAP JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! V : 13. hét 2016.04.01 < Q

ÉTLAP JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! V : 13. hét 2016.04.01 < Q * ÉTLAP 13. hét "A"-MEÜ 2016.04.01 "B"-MEÜ ) < LTh Tízórai: Hideg tej, Párizsi, Margarin, Teljes kiőrlésű Ebéd: Gombaleves, Sült csirkecomb, Burgonya püré Uzsonna: Sertésmájkrém, Korpás zsemle, Tízórai:

Részletesebben

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF MOLNÁR FERENC CUKRÁSZ CHEF SZOLJÁR CSABA ÜZLETVEZETŐ 2009. Ropogós sajtkosárka, juhsajt habbal. Juhsajt hab: kg tejszín 0,30 juhsajt 0,10 fehérbors A tejszínt

Részletesebben

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről...

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... 1 Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... A projekt folyamán mi kaptuk feladatul a Kulturális tudatosság kompetencia fejlesztését. A gyakorlatok között őseink táplálkozásával,

Részletesebben

Grillezés grillpácok, receptek

Grillezés grillpácok, receptek A sütés, főzés egy komplett eseménnyé nőheti ki magát, főként nyáron, hiszen ez az évszak vitathatatlanul a jókedv, a szórakozás, és nem utolsó sorban a grill partik időszaka. A grillezésnek számtalan

Részletesebben

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András A Drótgalamb recepttára 5. Könyv PIZZA RECEPTEK Összeállította: Klement András Barcs, 2000. Május 29. Tartalomjegyzék 1.... 5 Burgonyás pizza tészta...5 Búzacsírás pizza tészta...5 Graham-lisztes pizza

Részletesebben

Minden kedves olvasónak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendôt kívánunk!

Minden kedves olvasónak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendôt kívánunk! A Rászorulókat Támogatók Egyesületének hírlevele III. évfolyam, 3. szám EGY TÁL MELEG ÉTELT KARÁCSONYRA! A Rászorulókat Támogatók Egyesülete meleg ételosztást szervez rászorulóknak, hajléktalanoknak. Az

Részletesebben

A MAGYAR KONYHA TÖRTENETE ŐSI ÉTELEINK MÁTYÁS KIRÁLY ASZTALA A MAGYAR ÉS AZ IDEGEN KONYHA HARCA

A MAGYAR KONYHA TÖRTENETE ŐSI ÉTELEINK MÁTYÁS KIRÁLY ASZTALA A MAGYAR ÉS AZ IDEGEN KONYHA HARCA A MAGYAR KONYHA TÖRTENETE A magyaros konyhának nagy múltja van, de múltjához méltó jelene is. A királyi rangot viselő francia konyha mellett nem kell szégyenkeznie a magyarnak sem. Az a főzési mód, amely

Részletesebben

2016.07.01. - 2016.07.03. A

2016.07.01. - 2016.07.03. A Heti étlap: 2016.07.01. - 2016.07.03. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.07.01. péntek 2016.07.02. szombat 2016.07.03. vasárnap 2016.07.04. hétfő 2016.07.05. kedd 2016.07.06.

Részletesebben

83 mézes recept. az egészség megőrzésére

83 mézes recept. az egészség megőrzésére 83 mézes recept az egészség megőrzésére Az ásványianyag-szükséglet kielégítését segítő receptek Zöldségkoktél Hozzávalók 2 adaghoz: 1/4 l vegyes zöldséglé 200 g zsíros joghurt néhány csepp cinomlé só,

Részletesebben