TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság április 12-én tartott soros ülésének határozatairól

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. április 12-én tartott soros ülésének határozatairól"

Átírás

1 TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság április 12-én tartott soros ülésének határozatairól Határozatok száma /2012. (IV.12.) VFB.sz. határozat napirend Határozatok tárgya /2012. (IV.12.) VFB.sz. határozat Szeged helyi közforgalmú közösségi közlekedés menetrend módosítás /2012. (IV.12.) VFB.sz. határozat Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről Csányiné dr. Bozsó Barbara ügyviteli titkár

2 J e g y z ő k ö n y v mely készült a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság április 12. napján megtartott 11. sz. soros (nyílt) üléséről. Jelen vannak: Juhász Gyula a Bizottság elnöke Nagy Sándor a Bizottság alelnöke Kalmár Ferenc a Bizottság tagja Mihálffy Béla a Bizottság tagja Kohári Nándor a Bizottság tagja Merksz Péter a Bizottságtagja Iványi Aurél a Bizottság tagja Barta Sándor a Bizottság tagja Csányiné dr. Bozsó Barbara Városüzemeltetési Iroda Dr. Kopasz Vanda Jegyzői Iroda Kalmár Gábor Kabinet Dr. Solymos László alpolgármester Szabó Sándor Kabinet Kósa János Városüzemeltetési Iroda Frankó János Fejlesztési Iroda Dr. Tóth István Tibor SZKT Gombos Ferenc SZKT Káity Károly Tisza Volán Zrt. Sódar István Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. Virág Mónika Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. Pető György Ligetfürdő Kft. Szabó Mihály Ligetfürdő Kft. Nagyi Miklós Szegedi Sport és Fürdők Kft. Szabó Péter SZKT Juhász Gyula: Köszöntöm a megjelenteket és megállapítom, hogy a Bizottság 6 tagja jelen van, így a Bizottság határozatképes. Javaslom, hogy szavazzunk a napirendről, aki a kiküldött napirendi pontokkal egyetért kérem kézfelemeléssel jelezze. A Bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi napirend tárgyalását fogadta el /2012. (IV.12.) VFB sz. határozat A Bizottság Juhász Gyula bizottsági elnök javaslatára az alábbi napirendek tárgyalását fogadta el: 1., Szeged helyi közforgalmú közösségi közlekedés menetrend módosítás 2., Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről 3., Egyebek Erről a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a Jegyzői Iroda jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak. ad.1. Szeged, helyi közforgalmú közösségi közlekedés menetrend módosítása Mihálffy Béla megérkezett, így a bizottság létszáma 7 főre emelkedett.

3 Frankó János ismerteti az előterjesztést. Nagy Sándor: Ha le akarjuk szoktatni az utasokat arról, hogy tömegközlekedést használjanak, akkor ez jó út afelé. Ráadásul nem jelentős az anyagi megtakarítási vonzata. Nem véletlen, hogy nincs ideírva forintban, hogy mennyi megtakarítást eredményezne. Dr. Tóth István Tibor: Ha nem lépjük meg azokat a lépéseket, amiket meg lehetne, akkor nem haladunk sehova. Döntsük el, hogy a város mit képes finanszírozni és akkor a város azt rendelje meg. Nagy Sándor: Érdekes módon eddig tudtuk ezeket a járatokat finanszírozni. Ez a menetrend, ami most érvényben van márciusban lépett érvénybe. Nem arról van szó, hogy valami ősi menetrendet faragnánk tovább, hanem egy 2 hónapos menetrendet szeretnénk továbbfaragni. Pénzügyi értelemben hétvégén teljesen felesleges járatni a buszokat, mert olyan kevés az utas. Ez lenne a legolcsóbb. Nagyon egyszerű megoldás. Egy ekkora cégnél 10 millió forintért ilyen lépést tenni értelmetlen. Dr. Tóth István Tibor: Ilyenkor nem 10 millió forintért teszünk lépéseket, hanem 2 millióért. Mert a terv szerint ennyi hiányzik. Itt akármennyi is számít. 300 millió forint körüli hiány, ami várható, mert annyit nem fedezett le az önkormányzat a többlettevékenységgel kapcsolatos többletköltségből. Nagy Sándor: Ez egy nagyon szórakoztató eleme a vitának, ugyanis én úgy tudom, hogy alpolgármester úrnál volt egy megbeszélésük tanácsnok úrral, ahol nem merült az fel, hogy a szolgáltatást tovább szűkítenék. Dr. Tóth István Tibor: De felmerült ott is. Dr. Solymos László: Az, hogy az önkormányzat nem finanszírozza a többletszolgáltatásokat, az ebben a formában nem igaz. A megbeszélésen előkerült, hogy a mínusz 300 millió forintos költségvetési lukat hogyan lehetne betömni. Ez alapján nagyjából megállapítottuk, hogy a lépések 90%-át igazgató úr saját hatáskörben megtehetné, a maradék rész az, ami esetleg a tulajdonosra tartozik. Ott egyébként kifejezetten a szolgáltatást érintő tevékenységek közül annyi merült fel, hogy a rakparti ingyenes parkolás megszüntetésén kell dolgozni, illetve a kismama bérletnek a kedvezményes jogosultságát kell felülvizsgálni, illetve feltehetőleg megszüntetni. Az, hogy esetleg további 60 ezer kilométer nagyságrendű megtakarítást még meg kellene tenni plusz menetrend módosítással, az eddigieken felül, az nem merült fel. Dr. Tóth István Tibor: De felmerült, akkor is említettük a 60 ezer kilométert. Kalmár Ferenc: Szó volt róla, hogy készül egy jegyzőkönyv. Dr. Solymos László: A felsorolt megoldási javaslatokban, amik közül válogattunk, azok között biztos, hogy nem volt benne. Dr. Tóth István Tibor: Azok között biztos, hogy nem, mert az még előtte volt. Dr. Solymos László: Nem igaz, mert én csütörtökön kaptam meg a bizottsági anyagot. Dr. Tóth István Tibor: Az lehet, hogy te csütörtökön kaptad meg, de én azt az anyagot már megírtam előtte.

4 Nagy Sándor: Az, hogy az igazgató úr mikor mit írt meg az számunkra rentábilis. Dr. Tóth István Tibor: Mi a 60 ezer kilométerrel számoltunk az biztos. Dr. Solymos László: Akkor viszont van egy jó hírem, hogy azokból a meghúzásokból, amiket ott láttunk, akkor ezek szerint ott van szabad játéklehetőség pluszban. Dr. Tóth István Tibor: Azoknak a meghúzásoknak több, mint fele pénzügyi eredmény volt és nem számviteli. A veszteség értéke attól még megmarad. Pénzügyi eredményt nem tudok átterelni számvitelire. Nagy Sándor: Az, hogy az idei évben hogy van finanszírozva én úgy emlékszem, hogy decemberben tárgyaltuk a 2-es villamos menetrendjénél. Kétfelé osztanám ezt a kérdést. Az egyik az az, hogy nem volt kötelező beindítani a 2-es villamost, ezt a cég kezdeményezte. A bizottság úgy szövegezte a határozatot, hogy az alapmenetrend már a 2-essel együtt érvényes, majd igazgató úr aláírta a Tisza Volánnal azt a bevételmegosztási szerződést, ami az igazgató úr szerint kedvezőtlen a cégnek. Erre most mit mondjunk? Dr. Tóth István Tibor: Így igaz. Tekintettel arra, hogy a Tisza Volánra nekem nincs ráhatásom. A koordinátor által előírhatott érték, a 36,7% ott volt, amire támaszkodhatott a Tisza Volán és én nem tudom legyőzni a Tisza Volánt, mert mivel győzzem le? Az önkormányzat nem volt partner. Pontosan alpolgármester úrnak szóltam, hogy még mindig nem írtam alá és kérnék segítséget. Dr. Solymos László: Meg is beszéltük, hogy nem írja alá és 1 hét múlva azzal jött be, hogy már aláírta. Dr. Tóth István Tibor: Nem tudtam tovább húzni, mert az árkiegészítést nekünk le kell igényelnünk. Nagy Sándor. Igen, de akkor miért tolta be decemberben ezt a menetrend módosítást? Dr. Tóth István Tibor: Hogy már január elsejével el tudjuk fogadtatni. Nagy Sándor: De elfogadtuk. Dr. Tóth István Tibor: Nem fogadták el, mert márciusban ott volt a 60 napos bohóckodás. Nagy Sándor: De az egy ismert körülmény volt. Ismert körülmények között áttolta a rendszeren és utána csodálkozik, hogy mínuszos a cég, mert nem kapja meg a bevételmegosztást. Nem értem én ezt. Dr. Tóth István Tibor: Én meg azt nem értem, hogy te mit nem értesz? Kalmár Ferenc: A tárgyaláson, ami alpolgármester úrnál volt 2 nagy tételről beszéltünk. Az egyik a székház kérdése, a másik pedig újratárgyalni a bevételmegosztást. Nem akarom most elmondani, amit ott elmondtam. Dr. Tóth István Tibor: Nem is függ össze ezzel. Nagy Sándor: De összefügg. Dr. Solymos László: Be tudom hozni azt a listát, ami alapján végig mentünk múlt héten, hogy milyen megtakarításokat lehet eszközölni. Abban ez nem szerepelt.

5 Juhász Gyula: Most azt kellene eldöntenünk, hogy szakmailag megalapozott-e ez a megtakarítás. Az SZKT azt mondja, hogy számára fontos ez a menetrend módosítás. A szakiroda nem javasolja ezt a módosítást? Frankó János: Nem, ezt nem javasoljuk. Nagy Sándor: Akkor tudnánk a határozati javaslat 2-es pontjának megfelelni, ha most felkérnénk a Tisza Volánt, hogy módosítsa a saját menetrendjét. De ilyen határozati javaslat nem volt előterjesztve. Juhász Gyula: Szerintem a határozati javaslat 2 pontjáról külön szavazzunk. Kohári Nándor megérkezett, így a bizottság létszáma 8 főre emelkedett. Dr. Solymos László: Én még annyit tennék hozzá, hogy múlt hét pénteken igazgató úrral pontosan a bevételmegosztási szerződés módosításáról is beszéltünk annak a vonatkozásában, hogy valóban a Tisza Volánnál el kellene érni, hogy legalább a január elsején hatályos alapmenetrend szerint történjen a bevételmegosztás, vagyis a 2-es villamosvonal kerüljön bele. Ehhez képest, ha most ebbe megint belevariálunk, akkor most mit kérünk a Tisza Volántól? Mihez viszonyítsunk? Ha a menetrend folyamatos, dinamikus változásban van, akkor nehéz lesz bármit is elérni a Tisza Volánnál. Juhász Gyula: Ez az egyeztetés még nincs lezárva, ugye? Dr. Solymos László: A Tisza Volánnal én még nem vettem fel a kapcsolatot. Juhász Gyula: Én azt látom, hogy a Tisza Volán menetrendi módosításával nincs probléma. Akkor a határozati javaslat első pontjáról szavazzunk, aki ezzel egyetért kérem kézfelemeléssel jelezze. Ezek után a bizottság 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta. Juhász Gyula: Akkor szavazzunk a határozati javaslat 2. pontjáról, aki egyetért, kérem kézfelemeléssel jelezze. Ezek után a bizottság 2 nem szavazattal, 6 tartózkodással nem fogadta el. A bizottság az alábbi határozatot hozta: /2012. (IV.12.) VFB sz. határozat A Bizottság megtárgyalta a Fejlesztési Iroda /2012. iktatószámú Szeged, helyi közforgalmú közösségi közlekedés menetrend módosítása előterjesztését és az alábbi határozatot hozta: A Bizottság jóváhagyja a 36-os, 36Y-os, 75-ös és 75Y-os jelű autóbuszvonalak alacsonypadlós indulási időpontokkal kiegészített alapmenetrendjét, a határozat 1/a-h. sz. mellékletei szerint május 2-i hatállyal, a 20-as és 74-es jelű autóbuszvonalak alacsonypadlós indulási időpontokkal kiegészített alapmenetrendjét, a határozat 1/i-l. sz. mellékletei szerint, április 10-i hatállyal; az SZMSZ 1. sz. mellékletének (bizottságok közgyűlésről átruházott hatáskörei)

6 Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságra vonatkozó 1. pontjában biztosított jogköre alapján. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Fejlesztési Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Jegyzői Iroda, valamint a Tisza Volán Zrt., a Szegedi Közlekedési Kft., Szeged Pólus Nonprofit Kft., és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

7 Juhász Gyula: Az elektronikus menetjegyről kaphatnánk egy kis tájékoztatást? Szabó Péter: A Budapesti Közlekedési Központnál egy elég nagy előkészítési munka kezdődött meg ezzel kapcsolatban. Kezdeményezni szeretnénk az SZKT részéről, hogy egy hasonló előkészítő munkálat kezdődhessen meg nálunk is. Ha a BKK elfogad egy egységes rendszert, akkor nagy valószínűséggel a magyarországi bázisokra kihatással lenne. Az irányelvek kötelező érvényűek lennének minden városra vonatkozóan. A BKV BKK szövetség bízik abban, hogy ennek a forrása pályázati lesz, amit vélhetően akkor írnak ki, amikor a BKK ezt az anyagot jóváhagyja. Úgy gondolom, hogy Szegeden is elő kellene készíteni egy koncepciót, hogyha ez a pályázati forrás megnyílik akkor Szeged is nagy biztonsággal tudjon rá pályázni. Ehhez kérném a bizottságtól egy kezdeményező egyeztetés megindítását. Kalmár Ferenc: A városon belül működött egy egyeztető fórum, többször kaptam én is meghívást rá. Ez nem lenne elég erre? Szabó Péter: Ezt megszüntették. Nem volt elég. Kalmár Ferenc. Ha ez ennyire komolyan elindul a BKV-nál, akkor rá kell készülni, hogy hamar át tudjuk venni a dolgokat. Juhász Gyula: Hozzunk erről valami határozatot? Merksz Péter: Én úgy gondolom, hogyha ez kötelező lesz a nagyvárosokban is, akkor minimum illene nemcsak tanácskozási joggal, hanem beleszólási joggal ott lenni, ha minket is érint. Nagy Sándor: Én nem tudom, hogy te hol tapasztaltad ezt mostanában, hogy a kormányzati tevékenységbe az érintettek bevonása megtörténik? Merksz Péter: Akkor én ezt az igényemet szeretném előterjeszteni legalább a jegyzőkönyv számára. Kalmár Ferenc: Az SZKT-nál meg van erre a megfelelő tudás, nem kell bevonni külsősöket? Szabó Péter: De be kell vonni külső céget, arra való tekintettel, hogy nem egy szereplős a rendszer. Kell egy független szakértő minimum. Kalmár Ferenc: Ez megnehezíti a dolgokat, mert nyilván egy független szakértő nem fog eljönni csak úgy. Szabó Péter: Jelen pillanatban az előkészítő munkákat végezzük és a következő lépésnél már mindenképpen kell külső szakértő bevonása. Juhász Gyula: A tájékoztatást elfogadjuk, köszönjük szépen, erről most nem hozunk határozatot. ad.2. Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről Sódar István: A Városüzemeltetési Iroda levelét én most kedden kaptam meg. Erre tettünk észrevételeket a most kiosztott anyagban. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy vázanyag. Ez semmiképpen nem egy mini tanulmány és nem a probléma megoldására tett javaslat. A probléma megoldásához szükségünk van további dokumentációkra. Szükségünk van egy olyan térképre, ami egyértelműen mutatja, hogy a Partfürdő területén a víz a medencékbe milyen irányban és milyen irányból folyik. Ezt már be is kértük, leróttuk az illetéket is. Várhatóan a jövő héten meg is érkezik.

8 Nagy Sándor: Ha jól értem a Városüzemeltetési Iroda anyagából, akkor ha az akárhány kútból kettőnek a vizét ásványvízzé nyilváníttatnánk, akkor azzal megoldható lenne a Partfürdő üzemeltetése. Ezzel szemben itt más javaslat van a most kiosztott anyagban. Miért nem jó az iroda megoldása? Sódar István: Itt igazából a gyógyvíz és az ásványvíz között nagy különbség van. Az iroda javaslata az egy félmegoldás. Ez a gyógyvízzé nyilvánításban csak egy procedúra. Nem végleges megoldást jelentene. Dr. Solymos László: Igazgató úrnak abban valószínűleg igaza van, hogy a két megoldás eltér egymástól, de a két anyagot átolvastam és arra jutottam és nyilván a tulajdonosi szándék is erre irányul, hogy a legköltséghatékonyabb módon próbáljuk üzemeltetni a Partfürdő medencéit, mert ha nem így tesszük, akkor annak fontos anyagi kiadásai lesznek. Éppen ezért a tulajdonos már a május 6.-i közgyűlésen döntött arról, hogyha a Partfürdő kezelői joga átkerül az Ifjúsági Házhoz, akkor annak a jogszabályi ismeretében a lehetséges maximális ideig történő fürdőként, illetve a medence hasznosíthatóságával történő működtetésével adjuk meg a lehetőséget, hogy a szegediek tudják használni ezeket a medencéket. Amennyiben bármilyen egyéb okból kifolyólag nem tudnak ezek a medencék működni, akkor rendezvény területként, családi szabadidős parkként és kempingként kell tovább működnie. Ha ebben az irányban elindulunk, akkor azt gondolom, hogy lehet egy kiegészítő szolgáltatás a medencék működtetése, de ez csak és kizárólag a legköltséghatékonyabb módszerrel valósítható meg. Kalmár Ferenc: Ezeknek a kutaknak régebben nem volt gyógyvíz minősítése? Dr. Solymos László: 5 vagy 6 kút van összesen és ebből 1 volt jó. Pető György: Összesen 7 kút van, ebből 5 van üzembe helyezve és ebből 1 van gyógyvízzé nyilvánítva, a DÓRA I.-es. Kettő termálkút van még. Ennek a két kútnak lenne a legkézenfekvőbb, ha ásványvízzé minősíttetnénk. Nagy Sándor: Az a kérdés, hogy ez egy járható út-e ez az ásványvízzé minősítés? Juhász Gyula: Arra hívnám fel a figyelmet, hogy az Ifjúsági Ház anyagában be van idézve az ÁNTSZ határozata, mely szerint a vízforgató alóli felmentés addig érvényes, amíg a tárgyi medencék a DÓRA I. kút és a DÓRA II. kút termálkút gyógyvizével és gyógyászati célra üzemelnek. Eszerint elég szűk a mozgástér. Virág Mónika: Az a probléma a csak és kizárólag ásványvízzé minősítéssel, hogy ez önmagában nem elegendő. Ez nem ok arra, hogy felmentést kapjanak a medencék a vízforgató alól. Az ásványvízzé minősítéshez kell egy másfél hónapos laboratóriumi eljárás, ami egyáltalán megállapítja, hogy a víz alkalmas-e ásványvíznek. Erre épül a következő eljárás, mely során a ZOTYFI megállapítja, hogy valóban kaphat egy ásványvíz minősítést ez a víz. Erre ismét épül egy eljárás, ami az ásványvízből gyógyvízzé minősít. Amennyiben ez megvan, akkor lehet vízforgató alóli felmentést kérni. A baj csak az, hogy ha a medencében gyógyvíz van, ez önmagában nem indokolja a vízforgató alóli felmentést. Mert itt gyógytevékenységet is kell végezni. A Partfürdőn az egyetlen medence, ami gyógyvízzel üzemeltetve optimálisan megoldható, az az ülőmedence. Nagy Sándor: A lakosság szempontjából ez nem mint gyógyfürdő funkcionál, hanem egy nyári fürdő és a szándék az volt, hogy ameddig csak lehet ezt fenntartani, de már beleinvesztálni nem célja a városnak ebbe a tevékenységbe, mert ilyen fürdő funkciót a dorozsmai fürdő is ellát. Dr. Solymos László: A költségekhez elkanyarodva az én ismereteim szerint egy ilyen ásványvízzé

9 minősítési eljárás kb. pár százezer forint, maximum 1-2 millió forint. A vízforgató, az pár 10 milliós tétel. A mobil vízforgatós megoldás pedig kb millió forintos tétel. Szerintem az a megoldás, hogy beszereljünk egy vízforgatót, az magában nem elegendő, hiszen ezekből a gyógykutakból fokos víz jön fel, tehát alapvetően ott még egy hűtési megoldás is kell. Plusz még a szennyvíz csatornázással is vannak gondok. Virág Mónika: Ez az engedély, amire a Városüzemeltetési Iroda is utal, ebben le van írva, hogy az újszegedi fürdő komplexum szennyvize közcsatornába kerül, némi szennyvíz a technológiai vízzel együtt kerül kivezetésre a Tisza folyóba. Ez az 1:71-es arányú hígítás, ez nemigen áll meg a jelen számok arányában. Ebben az esetben is még egész pontos méréseket kell végezni, hogy milyen szennyezettségű a kibocsátott víz, ez nyilván nem történt meg, erre vonatkozó anyagot nem tudtunk fellelni. Nagy Sándor: Szerintem a szennyvíz probléma a kisebb, mert erre engedélyezésileg van megoldás. Elvileg a városnak van Vízügyi Építési Alapja, ha lenne rá pályázat, akkor az önrészt onnan tudnánk biztosítani. Elméletileg ha a képviselők úgy döntenek, hogy ezt a problémát meg akarják oldani, akkor forrás van rá onnan. Virág Mónika: A Vízművel már egyeztettünk, igazgató úr megrendelt egy megvalósíthatósági tanulmányt, valamint az elvi engedélyezési dokumentáció összeállítása folyamatban van, ezzel kapcsolatban várjuk a Vízmű tájékoztatását még. Nagy Sándor: Én úgy értem az Ön szavaiból, hogy ebben egyetértés van, ezt a problémát valahogy legalább ideiglenesen meg kell oldani. Úgy gondolom, hogy a város részéről megvan a szándék arra, hogyha erre megfelelő alátámasztó munkát kapunk, akkor ezt a Vízügyi Építési Alapból finanszírozzuk. Juhász Gyula: Ha 50 millió alatti a dolog, akkor bizottsági szinten tudunk dönteni róla. Dr. Solymos László: Én azt javaslom, hogy a bizottság határozza meg legalább azt az irányt, hogy kérjük a céget folytassa le azokat az eljárásokat, amelyekről eddig beszéltünk, nézzük meg, hogy lehetséges-e az ásványvízzé minősítés és valamilyen költségbecsléseket is hozzanak arra vonatkozóan, hogy ezek a variációk, amiket most felvázoltunk milyen költségekkel járnának. Utána lehet dönteni, addig pedig azt gondolom, hogy érvényben van a 2008-as közgyűlési döntés, akkor annak megfelelően kell működtetni a Partfürdőt. Juhász Gyula: Mindkét anyagban benne van, hogy nincs a Partfürdőben lévő műszaki berendezésekről leírás ban valószínűleg volt, mert az akkori vízügyi építési engedélynél a szakiroda ezt elég részletesen fel tudta deríteni. Nem lehet, hogy esetleg a Sport és Fürdők Kft.-nél még megvannak ezek? Nagyi Miklós: A cégek összevonása előtt egy másik kolléga végezte ezeket a vizes ügyeket. Elég hiányos a műszaki dokumentációja a Partfürdőnek. Természetesen tudunk segíteni valamit ebben az ügyben, ha találunk valamit az irattárban akkor azt átadjuk, de nyilván ez nem 5 perces munka. Nagy Sándor: Akkor az lenne a bizottság kérése a Sport és Fürdők Kft., a Szegedi Vízmű Zrt. és a Városüzemeltetési Iroda felé is, hogy nézzék át az irattárukat. Nagyi Miklós: Még annyit szeretnék elmondani, hogy a gyógyvízzé nyilvánítás belépője, szükséges, de nem elégséges feltétele az ásványvízzé minősítés. Ugyanis 1000 mg/l oldott ásványi anyag tartalomnak kell teljesülnie legalább a gyógyvízzé minősítéshez. Ez azt jelenti, hogy az ásványvíz minősítés után 2 darab 10x10-es próbát végeznek a delikvenseken, placebo hatásként vízzel és

10 utána gyógyvízzel és utána ezt összesítik, több utóellenőrzés van még. A szennyvíz elvezetési problémával kapcsolatban csak javasolni szeretném, hogy ezt legegyszerűbben a Vízügyi Építési Alapból lehetne megoldani átemelővel hosszú távon nyomott ágas megoldással, vagy pedig lehetőséget ad a jogszabály arra, hogy biológiai öntisztítás után természetes befogadóba elhelyezhető, megfelelő biológiai és kémiai paraméterek kontrollja alapján. Az utolsó észrevételem, hogy a vízforgatóhoz gyakorlatilag 3 dolognak kell megvalósulnia, egyrészt maga a forgató, a medencének az állapota, valamint a kútvíz és a töltővíz kémiai paraméterei, a vízbázis rendelkezésre állása. Ha a forgató mellett döntenek akár mobil, akár nem, akkor szerintem azt érdemes a Ligetfürdő területére beépíteni fixen, viszont ez olyan problémát okozhat, hogy elsőfokú védvonalban az ATIKÖVIZIG bele fog erőteljesen szólni. Barta Sándor: Én azt szűrtem le ebből az egészből, hogy itt semmi nem fog megvalósulni 1 hónapon belül. Azért mondok 1 hónapot, mert ha jól tudom a Partfürdő nyitási időpontja május 1. az lenne a kérdésem, hogy ha a Partfürdő kinyit május 1.-én, akkor milyen szolgáltatásokat tud nyújtani? Dr. Solymos László: Rendezvény terület. Virág Mónika: A kempinget mindenképpen szeretnénk üzemeltetni. Nyilván a foglalási ütemterv alapján fogjuk a szociális blokkokat, a mobil szennyvízgyűjtőket kihelyezni. Van a szabad strand és próbáljuk a magántulajdonosok igényeit is kiszolgálni. Kalmár Ferenc: A medencék pedig üresek. Dr. Solymos László: Csak a szabad strand van. Merksz Péter: Az eredeti kérdés, ha jól emlékszem az volt, hogy milyen kútból töltődnek a medencék jelen állapotban? Dr. Solymos László: Semmilyenből. Merksz Péter: Akkor tavaly miből töltődtek? Az eddigiek során miből töltődtek? Kalmár Ferenc: DORA I., II. Nagy Sándor: Ha jól látom konszenzus kezd kialakulni, hogy egy határozatot hozzunk. Egyrészt felkérjük a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t és a Szegedi Vízmű Zrt.-t, hogy tekintsék át az irattárukat és amennyiben tudnak adatot szolgáltatni a Partfürdő műszaki berendezéseiről, akkor azt a bizottság és az Ifjúsági Ház irányába tegyék meg. Másrészt felkérjük az Ifjúsági Ház Kft.-t, hogy a Szegedi Vízművel együttműködve vizsgálja meg a szennyvízelvezetés műszaki megoldását és milyen forrásból valósítható meg. Harmadrészt pedig felkérjük az Ifjúsági Házat, hogy a Városüzemeltetési Irodával egyeztetve vizsgálja meg a Partfürdő fürdőmedencéinek további üzemeltetésének a műszaki és finanszírozási lehetőségeit, ezekre tegyen javaslatot is. Végül felkérjük az Ifjúsági Házat, hogy a jelenlegi körülmények között a lehetséges maximális szolgáltatást biztosítsa a Partfürdő látogatói számára. Kósa János: Szeretném kérni, hogy határozatban legyenek szívesek az iroda tájékoztatóját elfogadni. Juhász Gyula: Igen, ezt éppen én is akartam jelezni. Nagy Sándor: Akkor a határozat utolsó pontjában a bizottság mindkét tájékoztatót tudomásul veszi.

11 Kalmár Ferenc: Az biztos, hogy a nyáron nagyon sok panaszt, kérdést fogunk ezzel kapcsolatban kapni. Juhász Gyula: Úgy látom nincs több hozzászólás, akkor szavazzunk, aki az előbb elhangzott határozati javaslattal egyetért kérem kézfelemeléssel jelezze. Ezek után a bizottság 8 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: /2012. (IV.12.) VFB H a t á r o z a t A Bizottság megtárgyalta a Városüzemeltetési Iroda vezetője 01/2350-8/2012. számú Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozta: 1. A Bizottság felkéri a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint a Szegedi Vízmű Zrt. ügyvezető igazgatóját, hogy tekintsék át az irattári anyagaikat a Partfürdő műszaki berendezésivel kapcsolatosan és amennyiben azzal kapcsolatban bármilyen adatot találnak bocsássák azt a Szegedi Ifjúsági Nonprofit Kft., valamint a Városüzemeltetési Irodán keresztül a Bizottság rendelkezésére. Felelős: Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Szegedi Vízmű Zrt. ügyvezető igazgatója Határidő: haladéktalanul 2. A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, hogy a Szegedi Vízmű Zrt.-vel együttműködve vizsgálja meg a Partfürdő szennyvíz-elvezetésének műszaki megoldásait és finanszírozási forrásait. Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: haladéktalanul 3. A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a Városüzemeltetési Irodával együttműködve vizsgálja meg a Partfürdő fürdőmedencéi további üzemeltetésének műszaki és finanszírozási lehetőségeit és tegyen ezekre javaslatot, majd terjessze azt a bizottság elé. Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: haladéktalanul 4. A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a jelenlegi körülmények között törekedjen arra, hogy a Partfürdő látogatói számára a lehetséges maximális szolgáltatást biztosítsa. Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: haladéktalanul 5. A Bizottság a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről szóló (a Városüzemeltetési Iroda által és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által készített) aktuális tájékoztatásokat tudomásul veszi. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Városüzemeltetési Irodát, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft.-t, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t, a Szegedi Vízmű Zrt.-t valamint a Jegyzői Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

12 Egyebek Kalmár Ferenc: Tegnap a tápéi komp üzemeltetője jelezte felém, hogy nagy gond van a komp üzemeltetésével, valószínű, hogy nem sokáig tudják üzemeltetni a kompot. Kb. 2-3 millió forint kellene ahhoz, hogy ebben az évben végig tudjon üzemelni. Én ezt jelezni akartam a bizottságnak, mert ha ez leáll, akkor előbb-utóbb jönni fognak a panaszok. Juhász Gyula: A szakiroda és alpolgármester úr bevonásával többször is tartottunk egyeztetést ezzel kapcsolatban. Azt kell tudni, hogy az üzemeltetési szerződés december 31. napjáig tart. Van egy jelenleg érvényes üzemeltetési szerződés. Olyan megállapodás született a Sadar Komp Kft.-vel, melyben a működési támogatásra konkrét összegek szerepelnek az adott tárgyévhez. A város jogszerűen nem tud mást tenni, mint ragaszkodik a szerződésben foglaltakhoz. Ezzel együtt ezeken az egyeztető megbeszéléseken már felmerültek olyan típusú engedmények, hogy hajlandó a város az üzemeltetési szerződés bizonyos pontjaitól eltekinteni. Nyilván érzékeljük a Kft. megnövekedett működési költségeit, a másik oldalon pedig az új híd átadásával a forgalom jelentős része átterelődött a hídra. A város költségvetési helyzete sem túl rózsás. Ezért kértem a Kft. ügyvezetőjét, hogy olyan megoldásban gondolkozzunk, ami nem jár a városnak többletkiadással. Úgy tűnt, hogy Jaksa úr ezt egy darabig méltányolta, aztán most az utóbbi hetekben meg úgy tűnt, hogy mégsem. Kósa János: A Sadar Komp Kft. egy magánszemélyek társasága által üzemeltetett és nyereségérdekelt vállalkozás. Az önkormányzatnak egészen az utolsó pályázatig nem volt benne tulajdonrésze, a legutóbbi pályázat kapcsán egy minimális tulajdonrészt szereztünk azért, mert a támogató ezt előírta és az önrészt is az önkormányzat biztosította a pályázathoz. Ezt szerettük volna átadni a Sadar Komp Kft.-nek, de eddig a minisztérium ezt nem engedélyezte. Ugyanakkor az önkormányzat ezt az évi 15 millió forint körüli támogatást azért adja, hogy a Tápén és a tápéi réten lakók számára az átjutás ingyenes legyen. Valószínű, hogy az önkormányzat kevesebb pénzből is tudná biztosítani ezt a szolgáltatást. El kellene gondolkodni azon, hogy milyen mértékben támogatjuk a Kft.-t. Juhász Gyula: A problémát még fokozhatjuk azzal, hogy ez egy a közútkezelő által fenntartott közút része volt korábban. Az önkormányzatnak ehhez konkrétan annyi köze van, hogy az ő közigazgatási területén van ez a komp és az ő közigazgatási területén lakók számára biztosít egyfajta kedvezményes átkelési lehetőséget. Én azt mondom, hogy ha bárki a képviselő társaim közül lát olyan szabad forrást a költségvetésben, ahonnan lehet működési támogatást adni a tápéi kompnak, akkor jelezze. Én konkrétan ilyet nem látok. Kósa János: A mindszenti komp, amelyik sokkal nagyobb forgalmat bonyolít le, egészen más az érdekeltsége ebben az esetben, ugyanis a bérlő az önkormányzatnak fizet érte és az ottani nagyobb forgalmú komp egy sokkal egyszerűbb, tulajdonképpen az áramlással hajtott megoldással működteti a kompot. Juhász Gyula: Hozzunk erről valami határozatot? Kalmár Ferenc: Nem, csak beszéljünk róla. Juhász Gyula: Akkor én, mint érintett képviselő tartom a kapcsolatot a szakirodával. Merksz Péter: Esetleg ez a más műszaki megoldással történő üzemeltetés irányába történő elmozdulás egy hatékony költségcsökkentést jelenthetne. Juhász Gyula: Én mondani fogom azt is a Jaksa úrnak, hogy amikor ő beruházott ebbe a kompba, mert most ő vett egy új kompot, ez nyilván a hídépítés időszakában ez egy extra bevételt jelentett a

13 számára, viszont a jelenlegi forgalmi viszonyok között ez egy túlzás. Viszont ezt akkor pályázati pénzből vette, tehát van egy fenntartási kötelezettség. Ha most leáll, akkor elveszíti a működési támogatást, amit a várostól kap és a pályázati forrás is veszélybe kerülhet. Ezt a szakiroda hivatalosan is jelezze már. Nagy Sándor: Kit terhelne a visszafizetési kötelezettség? Juhász Gyula: Nagy részben a Kft.-t. Kósa János: Elsősorban az önkormányzatot terheli, a Kft.-vel kötöttünk egy támogatási szerződést, amelyben ezt a kötelezettséget tovább hárítottuk. Nagy Sándor: Azt nagyjából sejtjük, hogy ebből a cégből pénzt nem lehetne kivenni, tehát valószínű, hogy nálunk csapódna le a visszafizetési kötelezettség. Viszont azt elő kellene készíteni, hogy mi lesz jövő évtől. Például előfordulhat-e, hogy esetleg mással üzemeltessük a kompot? Kósa János: Egyáltalán akarunk-e kompot üzemeltetni? Nagy Sándor: Igen, ez az első kérdés. A második kérdés, hogyha akarunk kompot üzemeltetni, akkor más konstrukcióval lehet-e. Juhász Gyula: Úgy látom nincs több hozzászólás. A bizottsági ülést berekesztem, köszönöm a részvételt. Kmf. Nagy Sándor a Bizottság alelnöke Juhász Gyula a Bizottság elnöke Csányiné dr. Bozsó Barbara ügyviteli titkár

TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2013. április 18-án tartott rendkívüli ülésének határozatairól.

TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2013. április 18-án tartott rendkívüli ülésének határozatairól. TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2013. április 18-án tartott rendkívüli ülésének airól Határozatok száma 20411-91/2013. (IV. 18.) VFB. sz. 20411-92/2013. (IV. 18.) VFB. sz.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30. napján 8 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági, és Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri

Részletesebben

Bíró György, a bizottság külső szakértő tagja Ambrus Tibor, a bizottság külső szakértő tagja

Bíró György, a bizottság külső szakértő tagja Ambrus Tibor, a bizottság külső szakértő tagja 21078-7 J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottsága 9. június 23-án (kedden) 9 órakor tartott üléséről Jelen voltak: Kohári Nándor, a bizottság elnöke

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 51 2513-2/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. május 20- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. május 20- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. május 20- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 7/2014. (VI.02.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Ifjúsági és Sportbizottsága 2012. április 27-én (péntek) 10.00 órakor tartott rendkívüli ülésérıl

amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Ifjúsági és Sportbizottsága 2012. április 27-én (péntek) 10.00 órakor tartott rendkívüli ülésérıl 8401-4 J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Ifjúsági és Sportbizottsága 2012. április 27-én (péntek) 10.00 órakor tartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Dr. Szentgyörgyi

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. december 20-án tartott soros ülésének határozatairól. napirend

TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. december 20-án tartott soros ülésének határozatairól. napirend TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. december 20-án tartott soros ülésének határozatairól Határozatok száma 483-365/2012. (XII.20.) VFB.sz. határozat 483-366/2012. (XII.20.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. január 24-án 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2013. június 13-án 10 30 órától megtartott üléséről

Részletesebben

/2012. 1. sz. példány

/2012. 1. sz. példány Esztergom Város Polgármesteri Hivatala 2501 Esztergom, Széchenyi tér 1. Pf. 92. /2012. 1. sz. példány JEGYZİKÖNYV ESZTERGOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. március 9-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Telefon: 06/88 596-910 Fax: 06/88 596-901 e-mail: jegyzo@balatonfuzfo.hu Szám: 4/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonfűzfő Város

Részletesebben

Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 22- én megtartott Jogi- Igazgatási- Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén.

Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 22- én megtartott Jogi- Igazgatási- Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén. I-1/9-5/2009. ikt. sz. Jegyzőkönyv Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 22- én megtartott Jogi- Igazgatási- Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén. Jelen vannak: Pap

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének, a Városháza nagytermében tartott, 2008. március 25-i üléséről Jelen vannak: 12 települési képviselő: Antal Ferenc, Daróczi

Részletesebben

1150-50/2015. 1 sz. példány

1150-50/2015. 1 sz. példány Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. Pf. 92. Készült: 2 példányban 1150-50/2015. 1 sz. példány JEGYZŐKÖNYV ESZTERGOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. NOVEMBER

Részletesebben

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. MÁJUS 17-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2013. január 31-én tartott soros ülésének határozatairól. napirend

TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2013. január 31-én tartott soros ülésének határozatairól. napirend TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2013. január 31-én tartott soros ülésének határozatairól Határozatok száma 9320-4/2013. (I.31.) VFB.sz. határozat 9320-5/2013. (I.31.) VFB.sz.

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-3/2012/JT. 18-29 /2012. sz. határozat 1-3/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. február 20-án 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Borsosberény Község

Részletesebben

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen Az ülés helye: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár Az ülés kezdete:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Bizottság a soros, nyilvános ülésének napirendjét az alábbiak szerint határozta meg:

Jegyzőkönyv. A Bizottság a soros, nyilvános ülésének napirendjét az alábbiak szerint határozta meg: Jegyzőkönyv 2013. május 22-én megtartott, 7. soros, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Szentistványi István, a bizottság elnöke Juhász Gyula, a bizottság alelnöke Dr. Gyimesi László, a bizottság képviselő

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. március 29-én 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről iktató szám: 6238-15/2013 Jegyzőkönyv Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 05. 15. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. július hó 21. napján megtartott rendkívüli testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. július hó 21. napján megtartott rendkívüli testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. július hó 21. napján megtartott rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Pitvaros Községi Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK Ikt.szám: 26-15/2014. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 269, 270/2014. (VIII. 28.) 2 Jegyzőkönyv Pusztaszabolcs

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.sz.:I/128-28/2013/1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 19-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza nagytanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 769 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2013. november 26-án 9 óra 00 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. IKV Zrt. részéről: Farkas Edit Fülöp Sándorné Hoffner István Dr. Gudmon Tibor

Jegyzőkönyv. IKV Zrt. részéről: Farkas Edit Fülöp Sándorné Hoffner István Dr. Gudmon Tibor Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2015. április 1. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Farkas László a bizottság

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYVE JEGYZ KÖNYV A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2013. január 23-án 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2011. február 14.-én a NYÍLT ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint NAPIRENDEK:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 25-én 16.15 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi ülésén Helye: Pétfürdői Közösségi Ház és

Részletesebben

9. Tájékoztató a Ügyrendi Bizottság 2008. évben végzett Majercsik Zoltán. 10. Tájékoztató a Szociális Bizottság 2008. évben végzett Romanek Róbert

9. Tájékoztató a Ügyrendi Bizottság 2008. évben végzett Majercsik Zoltán. 10. Tájékoztató a Szociális Bizottság 2008. évben végzett Romanek Róbert Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 20-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 14/2014.(III.27.) önkormányzati határozat 15/2014.(III.27.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 2/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 09-én tartott képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről.

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak a mellékelt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 130/2015. (III. 30.) határozatával elrendelt, és 2015. március 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2.) megtartott z á r t

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Bezeréti Katalin polgármester, Holovits Huba alpolgármester, Babina Éva, Bóza Attila,

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2014. MÁRCIUS 27. NAPJÁN TARTOTT NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2014. MÁRCIUS 27. NAPJÁN TARTOTT NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2014. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2014. március 27-én 14:00 órai kezdettel tartott nyilvános Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás 1998. december 10-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Nagykáta Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (Nagykáta,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc Jelen vannak: Hirka Tamás, a bizottság elnöke Dr. Ferenczi Attila, a bizottság

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2011. január 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2011. január 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2011. január 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2014. május 13. napján 13:00 órai kezdettel a Pénzügyi Bizottság rendkívüli NYILVÁNOS ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Izsó Gábor

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

4/2015. (III.19.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 19-én megtartott üléséről

4/2015. (III.19.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 19-én megtartott üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2015. (III.19.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 19-én megtartott üléséről 2 Bátonyterenye Város Önkormányzata

Részletesebben

SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV

SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 12. napján 15:00 órakor megtartott nyilvános képviselő-testületi üléséről. Helye: Faluház Salföld,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2010. február 24-én a Pénzügyi Bizottság ülésén.

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2010. február 24-én a Pénzügyi Bizottság ülésén. Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2010. február 24-én a Pénzügyi Bizottság ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: Feró István Ferenc elnök Egyed

Részletesebben

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l.

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Az ülés helye: M vel dési Ház nagyterme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről. Úri községi Önkormányzat 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2010. november 15-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Barta Győző, Benkó Dániel, Fodor Istvánné, Lőrincz József, Mizsei Attila,

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYVE A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l JEGYZ KÖNYV Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében 3044 Szirák,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Révfülöpi Kirendeltsége (Révfülöp, Villa Filip tér 8.)

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Révfülöpi Kirendeltsége (Révfülöp, Villa Filip tér 8.) KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. augusztus 28. napján 08:30 órakor megtartott rendkívüli nyilvános képviselő-testületi üléséről. Helye: Kővágóörsi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 2- án 14.00. órakor kezdıdı a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. április 27-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. április 27-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. április 27-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi és Szúcs, Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2011. február 2-án 14 00 órakor tartott együttes ülésén, az Egercsehi Polgármesteri Hivatalban Határozatok

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella Jegyzőkönyv Készült: 2015. június 1-én 15 órai kezdettel megtartott soron következő testületi üléséről. Ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal Jászivány Jelen vannak: Tari András Mihályi Zoltán Bugyiné

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 2009. január 7-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Megalkotott rendeletek: 1/2009. (I. 8.) rendelet: a helyi építészeti értékek

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

A 3 9/2013 (II.12.) PTB

A 3 9/2013 (II.12.) PTB Jegyzıkönyv Készült, 2013. február 12-én a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ Kamaratermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2013. február

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 26-án, du. 14,00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Szobota Lajos polgármester, Veres

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. június 22-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. június 22-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. június 22-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete:

Részletesebben

17/2010. sz. jegyzőkönyv

17/2010. sz. jegyzőkönyv 17/2010. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2010. november 2-án 17 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2016. március 21-én 9.00 órakor tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2016. március 21-én 9.00 órakor tartott rendkívüli üléséről Budapest, Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Önkormányzat József Attila Városrészi Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2016. március 21-én 9.00 órakor tartott

Részletesebben

Készült 2013. december 3-án, 17 órakor a pázmándfalui önkormányzat hivatalos helységében megtartott testületi ülésről. E X P O Z É

Készült 2013. december 3-án, 17 órakor a pázmándfalui önkormányzat hivatalos helységében megtartott testületi ülésről. E X P O Z É Jegyzőkönyv 8/2013. Készült 2013. december 3-án, 17 órakor a pázmándfalui önkormányzat hivatalos helységében megtartott testületi ülésről. Jelen vannak: Nagy Imre Gusztáv polgármester Ferenczi Róbert képviselő

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

34.) Napirend: A beruházások, fejlesztések értékelése, feladatok kijelölése

34.) Napirend: A beruházások, fejlesztések értékelése, feladatok kijelölése 34.) Napirend: A beruházások, fejlesztések értékelése, feladatok kijelölése Keller László kéri a Képvisel -testület tagjainak a beszámolóval kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, javaslatait. Rothauszky

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2011. szeptember 29-én tartott soros ülésének határozatairól

TARTALOMJEGYZÉK. Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2011. szeptember 29-én tartott soros ülésének határozatairól TARTALOMJEGYZÉK a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2011. szeptember 29-én tartott soros ülésének airól Határozatok száma 876-263/2011. (IX.29.) VFB.sz. 876-264/2011. (IX.29.) VFB.sz. 876-265/2011.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. március 27-én 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a 2011. április 28-i Képviselő-testületi rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a 2011. április 28-i Képviselő-testületi rendkívüli üléséről Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete ------------------------------------ J E G Y Z Ő K Ö N Y V a 2011. április 28-i Képviselő-testületi rendkívüli üléséről Az ülés helye: Szigethalom Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. PB JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol vannak: Meghívottak: A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Polgármesteri

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 20 816/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es tanácskozó terme

Részletesebben

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő).

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő). 66 296/2000. (XI. 23.) számú Képviselő-testület határozat: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy a Várpalotai Ipari Park Kft. által a Gazdasági Minisztérium

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 25-én 17.00 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Barna Tibor Józsefné, dr. Becsó Károly, Édes

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal I. sz. tárgyalótermében 2008. szeptember 11-én 9 30

Jegyzőkönyv. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal I. sz. tárgyalótermében 2008. szeptember 11-én 9 30 Jegyzőkönyv Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal I. sz. tárgyalótermében 2008. szeptember 11-én 9 30 Jelen vannak: Herczeg Tamás, a bizottság elnöke Dr. Ferenczi Attila, a bizottság

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Hegedűs János bizottsági elnök köszönti az ülésen megjelenteket, majd megállapítja, hogy a Bizottság 5 fővel határozatképes.

Jegyzőkönyv. Hegedűs János bizottsági elnök köszönti az ülésen megjelenteket, majd megállapítja, hogy a Bizottság 5 fővel határozatképes. Jegyzőkönyv Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Város- és Vállalkozásfejlesztési Bizottságának 2008. augusztus 18-ai nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 624-1/2012. iktatószám 1. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 18-án

Részletesebben