Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető augusztus 27.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27."

Átírás

1 Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető augusztus 27. Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás: Feladat: A sík lapra helyezett fából egy 5-8 cm-es korongot úgy kell levágni, hogy a lehető legkisebb átvágatlan rész maradjon, de a sík lapba belevágni tilos. Értékelés: az idő mérése a rajtszótól (már járó motorfűrésszel) a feladat elvégzése után a motorfűrész földre helyezéséig tart. Plusz 20 hibapont jár: - ha járó láncú motorfűrésszel mozog a versenyző (valamely lába emelkedik), - ha nem derékszögű a vágása (a vágáslap nem 90 fokot zár be a fa hossztengelyével). Plusz 100 hibapont jár: - ha a sík lapba belevágás történik (független a belevágás mélységétől) - ha a fához kézzel vagy lábbal hozzáér - ha a fát fűrésszel feszegeti. Plusz 5 hibapont jár : az át nem vágott rész minden millimétere után. A pontszámot a mért idő másodperce és a hibapontok összege adja. I/2. Darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás Feladat: A hosszában elhelyezett 2 db 2,6 m-es cser rönköt kell legallyazni, választékolás után 1 m-es választékokra darabolni, félbehasítani és sarangba rakni. A leeső cca. 60 cm-es darabokat hasítás nélkül a sarang mögött elhelyezni az alábbiak szerint. Gallyazás: Mindkét törzsön 8 db ág helyezkedik el. Az ágakat úgy kell levágni, hogy kéreg alá nem szabad vágni (palást vágás és csonkhagyás 0.5 cm tűréssel). Tilos forgó lánccal lépni, vagy akárcsak a talpat fölemelni (kivéve gallyazáskor, amikor a törzs a láb és a vezetőlemez között van). A hibás vágásért 1-1 büntető pont jár. Választékolás: a tő felől kezdeni, 5 cm-es tűréshatárral. A hibáért 1 büntető pont jár. Darabolás: csúcs felől kezdeni, lábbal nem lehet a fát megtámasztani, egy fán egyszerre csak egy ember darabolhat. A hibánként 1 büntető pont jár. A csapatverseny egyszerre 3 pályán folyamatosan zajlik. A 3 fős csapat egy elkülönített versenyhelyen dolgozik.

2 Az elkülönített versenyhelyeken csak versenyzők tartózkodhatnak. A versenypályákat sorshúzással kapják meg a csapatok. A versenyen csak STIHL motorfűrészekkel lehet dolgozni. A STIHL vezetőlemez és lánctípus szabadon választható. A 3 fős csapat 2 db motorfűrészt, 2 db fejszét, 1 db hossztoló lécet és 1 db kacort használhat. Tartalék motorfűrész nem használható. Egyéb eszköz használata a hasításnál nem megengedett. Egyéni védőfelszerelés használata kötelező a motorfűrészesek számára, mely az alábbiakból áll: vibrációcsökkentő kesztyű, bakancs, vágásbetétes lábszárvédő, sisak, arcvédő és fültok. Egyéni védőfelszerelés használata kötelező a felkészítők (hasító-sarangolók) számára is az alábbiak szerint: sisak, kesztyű, bakancs. A versenyhez szükséges üzemanyagot és kenő anyagot a versenyzők biztosítják. Értékelés: A verseny mért ideje alatt a választék nem gurulhat ki a versenyhelyről. Kigurulás esetén 1 büntetőpont jár. Hasításnál a sújtás irányból a szembenállónak felsőtestével ki kell térnie. Ütésenkénti elbírálás és büntető pontozás. A hibánként 1 büntető (pl. 1 ki nem térés 1 pont, stb.) Fémet fémmel tilos ütni. Ilyen esetben büntető pont jár! A hibánként 1 büntető pont. Csak szabályos, fele-fele részben hasított választék rakható a sarangba. Az 1/3 2/3 részben hasított választékért 1 büntetőpont jár. A hasított választékot a sarangba kell berakni, amiben a bütüknek egy síkban kell lennie. A síktól való eltérésért (elöl maximum 5 cm) 1 büntetőpont jár. A hasításnál mindkét oldalról rá lehet segíteni a motoros fűrésszel. A versenyzők rajtvonalról indulnak. A rajthelyzetben az eszközök a versenyhelyen tetszőlegesen kerülnek elhelyezésre, a motorfűrészek nem üzemelnek. A verseny indítása rajtpisztollyal történik. A feladat az utolsó választék sarangba rakását és a versenyhely eszközökkel együtt történő elhagyását követően, a rajtvonal mögé történő visszatéréssel, a csapatkapitány kézfeltartásával végződik. A műveletek (gallyazás választékolás darabolás hasítás sarangolás) ki nem hagyhatóak és fel nem cserélhetőek. Minden ebből adódó hibáért 1-1 büntető pont jár. Minden versenyhelynél stopperes bíró méri az időt és elbírálja a szabályosságot. 1 büntetőpont 20 másodperc időnek felel meg, amelyet a csapat mért idejéhez adnak.

3 I/3. Szerelés : Vezetőlemez-fordítás Feladat: Saját motorfűrészen meg kell fordítani a vezetőlemezt. Tehát le kell szerelni, és újra fel kell szerelni a vágószerkezetet. A versenyszám egyszerre 8 asztalnál történik. Csapatonként 1-1 fő a csapatversenyek közötti időkben sorsolás szerinti asztalnál hajtja végre a feladatot. A bíró a versenyszám megkezdése előtt ellenőrzi a gépet: vágószerkezet eredeti-e, a tőcsavarok átérnek-e az anyákon, a lánc üzemszerűen feszes-e. A bíró megjelöli a vezetőlemez kipufogó-felöli oldalát, a rögzítő csavarokat 20 Nm erővel meghúzza (nyomaték kulccsal). A bíró a rajt előtt ellenőrzi, a versenyző már meglévő kézsérüléseit. Ezt a versenyszámot kétszer kell elvégezni, és a jobbik eredmény számít bele a csapat pontjaiba. Felszerelés Saját, kétcsavaros, professzionális STIHL motorfűrész és egy kombinált gyertyakulcs. Az elfogadott típusok: STIHL MS 240, 260, 260 C, 341, 360, 361, 361 C, 440, 441, 460, 460 C, 650, 660, 880 A szerelés versenyszám folyamata A motorfűrész asztalra helyezése után a versenyző a startvonal mögé áll, ami 1 méterre van az asztaltól. A "start" jelzésre, amikor az időmérés indul, a versenyző a következőket hajtja végre: odalép az asztalhoz lecsavarja az anyákat leveszi a fűrészporvetőt (deknit) megfordítja a vezetőlemezt és visszailleszti a vágószerkezetet helyére teszi a fűrészporvetőt és az anyákat, beállítja a helyes láncfeszességet (0 mm) megszorítja az anyákat az asztalra teszi a szereléshez használt szerszámot. Az időmérés akkor fejeződik be, amikor a versenyző az asztalra helyezi a szerszámot és elengedi a motorfűrészt. Értékelés: 1. Az idő hozzáadódik a csapat pontszámaihoz. 2. Ha a vezetőlemez, a lánc vagy a kulcs leesik a földre 1-1 büntető pont jár. 3. Ha nem húzza rá eléggé a csavarokat 1 büntető pont jár. (20 Nm)

4 4. Ha rosszul szereli vissza 1 büntető pont jár. 5. Ha nem jó a láncfeszesség 1 büntető pont jár (nem lehet kézzel elforgatni vagy saját súlya miatti lógása nagyobb, mint 0 mm). 6. Ha nem fordítja meg a vezetőlemezt, vagy a láncot fordítva teszi fel 2 büntető pont jár. 7. Friss (a szerelés során szerzett) sérülés a kézen 1 büntető pont. I/4. Darabolás fejszével: Feladat: A rögzített cca. 25 cm átmérőjű 2,6 m hosszú alátétfára fogatott rönköt középen kell fejszével elvágni. Értékelés: A rajtszótól a levágott faanyag földre eséséig tart. A pontszámot a mért idő másodpercben mért értéke adja. Egyszerre 3 csapat versenyez. A csapat tagjai válthatják egymást. EGYÉB KÖVETELMÉNYEK 1. A verseny előtt és alatt a versenyzőktől az Erdészeti Biztonsági Szabályzat ismeretét és betartását kérjük. Ezt a versenyzők a jelentkezési lapon aláírásukkal igazolják. 2. A versennyel kapcsolatos észrevételeket, óvásokat és információkat a versenybíróság (zsűri) elnökével kell közölni. A pontozó bírónál óvni tilos, ilyen óvás esetén büntetőpont jár. Óvni csak az adott versenyszám végét követően 15 percen belül lehet és az ügyben azonnal döntés születik. Indokolatlan óvásért (pl. a versenyszabály nem kellő ismerete) büntetőpont jár. ÉRTÉKELÉS - VÉGEREDMÉNY Az a csapat győz, akinek az értékelés során kevesebb az összpontszáma (ideje). Azonos időeredmény esetén a darabolás, gallyazás versenyszám rosszabbik időeredménye dönt. II. EGYÉNI VERSENYSZÁMOK: II/ 1. Tűzifadobó verseny Feladat: 1 db 1 m-es cm átmérőjű cser tűzifát kell eldobni bármilyen technikával, minél messzebbre, úgy hogy a kezdő vonalat ne lépje át, (a lendülettel a tüzifa akár többször is átbukhat, és az így mért távolság is érvényes dobásnak számít.)

5 Értékelés: A fa legtávolabb lévő pontja számít cm-ben. Azonos eredmény esetén újbóli dobás a két vagy több versenyző között míg eredmény nem születik. II/2. Célbacsapás Feladat: Három különböző síkban elhelyezett céltábla van a farönkök végén elhelyezve és ennek a közepét kell eltalálni, úgy,hogy a fejsze teljes élhossza a céltáblán látszódjék. A fejszével a célzást a fej feletti lendítéssel kell indítani. Értékelés: Az idő mérése a rajtszótól indul és az elvégzett három csapás után a fejsze fára történő elhelyezéséig tart. A hibapontok számát az adja, amennyi kört érintett a fejsze nyoma. A pontszámot a mért idő másodperce és a hibapontok összege adja. A verseny végén az a nyertes, aki a legrövidebb idő alatt, a legkevesebb hibával teljesített, azaz aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze. JÓ VERSENYZÉST ÉS JÓ SZÓRAKOZÁST!

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

Dél-Alföldi Favágó bajnokság Ifj. Danszki Károly emlékverseny Póstelek április 30. Versenyszabályzat

Dél-Alföldi Favágó bajnokság Ifj. Danszki Károly emlékverseny Póstelek április 30. Versenyszabályzat Dél-Alföldi Favágó bajnokság Ifj. Danszki Károly emlékverseny Póstelek 2012. április 30 Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás Kötelező egyéni védőfelszerelések: Arcvédő és fültok

Részletesebben

2014 április 12. Versenyszabályzat. Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás

2014 április 12. Versenyszabályzat. Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás Ez a szabályzat csak erre a versenyre érvényes! Versenyszabályzat KOMBINÁLT VERSENYSZÁM Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás Versenypálya 1. A 4 fős csapat egy

Részletesebben

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA Érvényes 2005-től visszavonásig MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG DIÁKOLIMPIA JÁTÉKOS SPORTVERSENY Gyakorlatanyaga Érvényes 2005-től visszavonásig A versenyszámokat összeállította:

Részletesebben

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 2014. évi Somogy Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltó Verseny VERSENYSZABÁLYZAT A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel

Részletesebben

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata A piliscsabai FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium szakmai munkaközössége, a fakitermelés motorfűrészes technológiájából versenyt hirdet erdészeti iskolák

Részletesebben

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez Versenyszabályzat A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel személyi feltételei: A versenyben részt vevő egyesület tagja legyen. Érvényes

Részletesebben

V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T VI. FAVÁGÓ VERSENY KESZEG

V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T VI. FAVÁGÓ VERSENY KESZEG 1. Általános tudnivalók A verseny lebonyolítása során jelen szabályzat mellett kötelezően betartandók a versenybírók utasításai, az érvényes munkavédelmi előírások és az Erdészeti Biztonsági Szabályzat

Részletesebben

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. STIHL Regionális Fakitermelő Csapatverseny. Göbös major szeptember 3. Versenyszabályzat

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. STIHL Regionális Fakitermelő Csapatverseny. Göbös major szeptember 3. Versenyszabályzat Versenyszabályzat Ez a szabályzat csak erre a versenyre érvényes! Egy csapat csak egy regionális versenyen indulhat kvalifikációs céllal! Általános tudnivalók A verseny lebonyolítása során jelen szabályzat

Részletesebben

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. T1 U11 és U13 korosztály számára 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) áll fel a futás irányával megegyezően, egy oszlopban. 2. A

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok I. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétikai szakosztályában

Részletesebben

Versenyszabályzat. BAKONYERDŐ - STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság. Bakonyszentlászló - Hódos-ér 2014. 05. 15.

Versenyszabályzat. BAKONYERDŐ - STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság. Bakonyszentlászló - Hódos-ér 2014. 05. 15. Versenyszabályzat BAKONYERDŐ - STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság Bakonyszentlászló - Hódos-ér 2014. 05. 15. FIGYELEM! A versenyszabályzat eltérhet a korábban kiadott vagy más versenyeken használt

Részletesebben

Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára 1.sz. melléklet Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára T1 Futások 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) egy 3m x 0,8m alapterületű területen

Részletesebben

A váltófutás oktatása általános iskolában

A váltófutás oktatása általános iskolában NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT Művészeti, Nevelés és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet Sportelméleti Intézeti Tanszék Az atlétika gyakorlata és módszertana (SMALTE 2202)

Részletesebben

Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1.

Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1. Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1. Kecskemét, 2016. január 24. VASÁRNAP 09.30 A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a gyermek korosztály számára a téli időszakban teremverseny

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

Tisztelt Lovas Barátaink!

Tisztelt Lovas Barátaink! VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2012. május 12.-én, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist. Az idei Pomázi

Részletesebben

Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai

Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Dr. Koltai Miklós koltai.miklos@bdpk.nyme.hu Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem. Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar. Sporttudományi Intézet. Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202

Nyugat-magyarországi Egyetem. Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar. Sporttudományi Intézet. Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Rövidtávfutás, térdelőrajt középiskolai oktatásának gyakorlatai

Részletesebben

Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Kislabdahajítás előkészítő, cél- és rávezetőgyakorlatok általános iskola felső tagozat

Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Kislabdahajítás előkészítő, cél- és rávezetőgyakorlatok általános iskola felső tagozat Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet dr. Koltai Miklós Az atlétika gyakorlata és módszertana SMDLTE 2202 Kislabdahajítás előkészítő,

Részletesebben

2. FEJEZET CSAPATOK, JÁTÉKOSOK ÉS FELSZERELÉS

2. FEJEZET CSAPATOK, JÁTÉKOSOK ÉS FELSZERELÉS 2. FEJEZET CSAPATOK, JÁTÉKOSOK ÉS FELSZERELÉS 200 MEZBE ÖLTÖZÖTT JÁTÉKOSOK Játék elôtt minden csapat csapatvezetôjének vagy edzôjének át kell adnia a játékvezetônek vagy a jegyzôkönyvvezetônek azon játékosok

Részletesebben

A váltófutás oktatása általános iskolában. Atlétika SMDLTE 2202

A váltófutás oktatása általános iskolában. Atlétika SMDLTE 2202 Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A váltófutás oktatása általános iskolában Atlétika SMDLTE 2202 Készítette: Németh

Részletesebben

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016-ban immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Spárta 300 verseny. 2013-ban háziversenynek indult, csak hazai csapatok részvételével,

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 13. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag Budapest 2016. január A dokumentum a floorball sportág jegyzőkönyvvezetői tudnivalók leírását tartalmazza.

Részletesebben

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Rádió amatőr iránymérés bajnoki szabályzata B rész verseny 2.11/2013 változat Elfogadva: 2012. Szeptember 14-én, Kopaonikban IARU R1 ARDF Working Group ülésen

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény országos fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban.

A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény országos fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban. A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény országos fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban. Időpont: 2011. október 30. vasárnap 9:00 órától Helyszín: Városi Sportcsarnok Orosháza

Részletesebben

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK 2016. Április 1. Péntek - Érkezés 14:00 Regisztráció kezdete Helyszín: Danubius Nemzeti Hajós

Részletesebben

ATLÉTIKA KISLABDAHAJÍTÁS, ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZAT

ATLÉTIKA KISLABDAHAJÍTÁS, ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZAT NYUGAT - MAGYARORSZÁGI EGYETEM, SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT, MŰVÉSZETI, NEVELÉS ÉS SPORTTUDOMÁNYI KAR ATLÉTIKA KISLABDAHAJÍTÁS, ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZAT Készítette: Straub Irén, tanár T/D testnevelő

Részletesebben

Használati utasítás DOSATRON D25 RE2 gyógyszeradagolóhoz

Használati utasítás DOSATRON D25 RE2 gyógyszeradagolóhoz Használati utasítás DOSATRON D25 RE2 gyógyszeradagolóhoz 2 Műszaki adatok: DOSATRON D25 RE2 gyógyszeradagoló beállítható töménység: 0,2 2 % átfolyó vízmennyiség: 10 l/óra 2,5 m 3 /óra víznyomás: 0,3 6

Részletesebben

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

BARANTA VILÁGKUPA VERSENYKIÍRÁS CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE

BARANTA VILÁGKUPA VERSENYKIÍRÁS CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE BARANTA VILÁGKUPA VERSENYKIÍRÁS CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE A verseny szakmai szervezője: Országos Baranta Szövetség (OBSZ) A verseny társszervezői: Mente Egyesület, Miskolc Város Önkormányzata, Magyarországi

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Országos Métabajnokságának szabályzata 1. A játék menetéről általában A játék során két csapat: az ütő ( A csapat) és a fogó ( B csapat) küzd egymással a pontokért.

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2013. május 25-26-án, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist.

Részletesebben

405-01 számú melléklet - SZEKRÉNYEK. Kisfogyasztói csatlakozó berendezések létesítése

405-01 számú melléklet - SZEKRÉNYEK. Kisfogyasztói csatlakozó berendezések létesítése 405-01 számú melléklet - SZEKRÉNYEK Kisfogyasztói csatlakozó berendezések létesítése Készítette: DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. Ügyfél és Kereskedői kapcsolatok Osztály, Technológiai csoport 2008. Nyomtatásban

Részletesebben

A súlylökés általános iskolás oktatásának gyakorlatai

A súlylökés általános iskolás oktatásának gyakorlatai Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézet A súlylökés általános iskolás oktatásának gyakorlatai Az atlétika gyakorlata és módszertana SMANTE 2202 Készítette: Kolontáry

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐ ÍRÁS TARTÁLYOK HE 31/2-2003

HITELESÍTÉSI ELŐ ÍRÁS TARTÁLYOK HE 31/2-2003 HITELESÍTÉSI ELŐ ÍRÁS TARTÁLYOK FOLYADÉKOS TARTÁLY- HITELESÍTÉS HE 31/2-2003 FIGYELEM! Az előírás kinyomtatott formája tájékoztató jellegű. Érvényes változata Az OMH minőségirányítási rendszerének elektronikus

Részletesebben

Fedettpályás fogathajtó versenyek versenyszabályzata 2012-2013

Fedettpályás fogathajtó versenyek versenyszabályzata 2012-2013 Fedettpályás fogathajtó versenyek versenyszabályzata 2012-2013 Az alábbi szabályokat az érvényben lévő Általános Szabályzattal és a Nemzetközi Fogathajtó Versenyek Szabálygyűjteményével együtt kell értelmezni.

Részletesebben

IV. Illéssy Gasztro Kupa

IV. Illéssy Gasztro Kupa IV. Illéssy Gasztro Kupa - országos ételművészeti verseny - Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Öt érzékkel áldotta meg a jó Isten alkotó bölcsessége az embert. Kétségtelen, hogy közülük az ízlésnek

Részletesebben

A közép-és hosszútávfutás, állórajt

A közép-és hosszútávfutás, állórajt Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A közép-és hosszútávfutás, állórajt Készítette: Süle Szilvia CIK759 1. A közép-és

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS TARTÁLYOK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS TARTÁLYOK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS TARTÁLYOK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK HE 31/1-2000 Az adatbázisban lévő elektronikus változat az érvényes! A nyomtatott forma kizárólag tájékoztató anyag! TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ELŐÍRÁS HATÁLYA...4

Részletesebben

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Bevezetés CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A nemzetközi boccia versenyek szervezésével kapcsolatos további információk a Nemzetközi

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. Összecsukható állvány

Felépítési és alkalmazási útmutató. Összecsukható állvány Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 2006 KRAUSE-Werk Összecsukható állvány Alumínium gurulóállvány EN 1004 szerint Állványosztály 3 130 INT_560804_ProTec_XS_HU.indd 130 05.12.2006

Részletesebben

A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016

A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016 A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016 Elfogadva az FIVB XXXIV.kongresszusán 2014-ben Magyar Röplabda Szövetség 2015. február 1 Készítette a Magyar Röplabda Szövetség Játékvezetői Testület megbízásából,

Részletesebben

Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet. Kölyökatlétika

Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet. Kölyökatlétika Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet Kölyökatlétika Készítette: Mikos Patricia egészségfejlesztő tanár testnevelő tanár MSC levelező

Részletesebben

FAAC / 770 föld alatti nyitó

FAAC / 770 föld alatti nyitó 1.oldal Tel: (06 1) 3904170, Fax: (06 1) 3904173, E-mail: masco@masco.hu, www.masco.hu 2.oldal FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 1. Figyelem! A FAAC erősen ajánlja az

Részletesebben

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Garas Mihály, Herczeg Zsolt, Melter László 2010.01.14. 2 Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Történelmi Versenyszabályzat

Részletesebben

ZÁNKA 2016. július 8.

ZÁNKA 2016. július 8. ORSZÁGOS RENDŐR MIX STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG ZÁNKA 2016. július 8. V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny célja: - a Rendőrségi Országos Mix Strandröplabda Bajnokság 2016. évi helyezéseinek eldöntése, - versenyzési

Részletesebben

IDEIGLENES VÁLTOZAT, ÁBRÁK NÉLKÜL. A HIÁNYOKAT RÖVIDESEN PÓTOLJUK. FIG NŐI TORNA ÉRTÉKELÉSI ELŐÍRÁSOK. Fordította: Machalikné Hlavács Irén

IDEIGLENES VÁLTOZAT, ÁBRÁK NÉLKÜL. A HIÁNYOKAT RÖVIDESEN PÓTOLJUK. FIG NŐI TORNA ÉRTÉKELÉSI ELŐÍRÁSOK. Fordította: Machalikné Hlavács Irén IDEIGLENES VÁLTOZAT, ÁBRÁK NÉLKÜL. A HIÁNYOKAT RÖVIDESEN PÓTOLJUK. FIG NŐI TORNA ÉRTÉKELÉSI ELŐÍRÁSOK 2013 Fordította: Machalikné Hlavács Irén (A fordítás a FIG engedélyével, a hivatalos francia nyelvű

Részletesebben

Croquet. A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni.

Croquet. A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni. Croquet A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni. A játékhoz mindenekelőtt szükség van egy Croquet készletre. Ez többnyire 6 különböző színű fa

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk ProTec XXL System EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1 A felhasználó

Részletesebben

Rasto zsaluzat Termékismertetõ és használati útmutató 2004/7 kiadás

Rasto zsaluzat Termékismertetõ és használati útmutató 2004/7 kiadás Rasto zsaluzat Termékismertetõ és használati útmutató 2004/7 kiadás Hünnebeck Hungaria Kft. Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók oldal Termékismertetõ 2 Áttekintés 3 Építõelemek 4-10 Összekapcsolás 11 Kapcsok

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Síkkollektorok 67068058-00.Av CKE.0-s / CKN.0-s Tető fölé szerelés Szakemberek számára Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! 6 70 6 6 (0/00) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Egyenes lábú magas ültető szék tálcával és ékkel

Összeszerelési útmutató. Egyenes lábú magas ültető szék tálcával és ékkel Összeszerelési útmutató Egyenes lábú magas ültető szék tálcával és ékkel 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért egy kicsivel több figyelmet igényel összeszerelésük.

Részletesebben

A verseny tervezett időbeosztásának tartása érdekében, MINDENKIT nyomatékosan kérünk, hogy igyekezzen nevezéseit időben leadni az adott kategóriákra,

A verseny tervezett időbeosztásának tartása érdekében, MINDENKIT nyomatékosan kérünk, hogy igyekezzen nevezéseit időben leadni az adott kategóriákra, Nemzetközi Csocsóverseny Budapesten 2008. Március 21-23. Az ITSF (International Table Soccer Federation - Nemzetközi Csocsó Szövetség) 2008-as világbajnokság sorozatának magyarországi fordulója a SÍN Kúltúrális

Részletesebben

Felnőtt férfi. 1. szám: Kreatív frizuraszárítás babafejen

Felnőtt férfi. 1. szám: Kreatív frizuraszárítás babafejen Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület M.F.K.K.E. (Cím: 1064-Budapest, Vörösmarty utca 48. Tel/Fax: 061 3317-767, 0630/ 515 4991 E-mail: mfke@t-online.hu, www.ofke.hu ) MAGYAR BAJNOKSÁG 2014 - Minden

Részletesebben

STIHL MS 210, 230, 250. Használati utasítás

STIHL MS 210, 230, 250. Használati utasítás { STIHL MS 210, 230, 250 Használati utasítás Tartalomjegyzék Eredeti használati utasítás Klórmentesen fehérített papírra nyomtatott. A nyomdafesték növényi olajokat tartalmaz, a papír újból felhasználható.

Részletesebben

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai Tóth György Gyalugépek ellenőrzése, beállítása A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai A követelménymodul száma: 2273-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-011-30

Részletesebben

867 Üzemeltetési útmutató

867 Üzemeltetési útmutató 867 Üzemeltetési útmutató Minden jog fenntartva. A Dürkopp Adler AG tulajdona; szerzői jog által védve. A Dürkopp Adler AG vállalat a tartalom bármely, ideértve a kivonatos másolását is előzetes írásos

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA Utolsó frissítés: 2007.03.07 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta

Részletesebben

4 2 3 8 A B FZP 6005-E

4 2 3 8 A B FZP 6005-E FZP 6005-E 3 4 2 3 8 A B FZP 6005-E 5 4 2 1 A 5 A B 8 6 6 7 22 FZP 6005-E 7 8 27 9 30 0 15 0 0 0 8 10 B 9 A 11 A FZP 6005-E 9 12 28 17 13 31 32 19 29 30 10 14 A B 34 15 16 37 32 38 0,6 mm 35 36 FZP 6005-E

Részletesebben

2. A szállítmány tartalma

2. A szállítmány tartalma 1. A hazai videós kapuőr rendszere Lehetővé teszi az audiovizuális kapcsolatot az elektromos videós kapuőrrel és az ajtózár kezelését. Ezen rendszer hozzájárul a lakás komfortjának és biztonságának növeléséhez.

Részletesebben

2. FELSZERELÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEK

2. FELSZERELÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEK Bevezetés Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A játékszabályok minden olyan nemzetközi versenyre vonatkoznak, amelyet a BISFed (Boccia Nemzetközi Sport Szövetség)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV A verseny helyszíne: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, 3597 Hejőkeresztúr, Petőfi Sándor út 111.

Részletesebben

Dél Dunántúli Régió Versenyszabályzata 2012.

Dél Dunántúli Régió Versenyszabályzata 2012. Dél Dunántúli Régió Versenyszabályzata 2012. 1. A versenysorozat versenyei, díjazás: A versenysorozat versenyei Dél-Dunántúli Régió tagegyesületei által 6 alkalommal kerül megrendezésre, helyszínenként

Részletesebben

MAGYAR BAJNOKSÁG 2015.

MAGYAR BAJNOKSÁG 2015. 1. Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület M.F.K.K.E. (Cím: 1064-Budapest, Vörösmarty utca 48. Tel/Fax: 061 3317-767, 0630/ 515 4991 E-mail: mfke@t-online.hu, www.ofke.hu, facebook: Magyar Fodrász

Részletesebben

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat A Simson Kupa futamai a MAMI Kupa betétfutamaiként kerülnek megrendezésre. A Simson Kupában csak éves licenccel lehet indulni. Kategóriák: széria; speciál. Általános

Részletesebben

Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2006/2007-os tanév INFORMATIKA, II. (programozás) kategória második fordulójának feladatai

Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2006/2007-os tanév INFORMATIKA, II. (programozás) kategória második fordulójának feladatai Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2006/2007-os tanév INFORMATIKA, II. (programozás) kategória második fordulójának feladatai Iskola neve:... Iskola székhelye:... Versenyző neve:... Évfolyama/osztálya:...

Részletesebben

6720647804-0. Síkkollektor. FKC-2 Tetőben történő szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 648 991 (2011/05) HU

6720647804-0. Síkkollektor. FKC-2 Tetőben történő szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 648 991 (2011/05) HU 670647804-0 Síkkollektor FKC- Tetőben történő szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók...............................

Részletesebben

Rádióirányítású műrepülés. Magyar versenyek szabályzata MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG F3A KATEGÓRIA MOTOROS MŰREPÜLŐ MODELLEK

Rádióirányítású műrepülés. Magyar versenyek szabályzata MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG F3A KATEGÓRIA MOTOROS MŰREPÜLŐ MODELLEK Rádióirányítású műrepülés Magyar versenyek szabályzata 2006 F3A KATEGÓRIA MOTOROS MŰREPÜLŐ MODELLEK 5A MELLÉKLET F3A MANŐVEREK LEÍRÁSA 5B MELLÉKLET F3A BÍRÓI ÚTMUTATÓ MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG TARTALOM

Részletesebben

A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai

A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai Atlétika SMANTE2202 Geröly Patricia G7AH72 A dolgozat szerkezete

Részletesebben

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS Rendezvény ideje, helyszíne: A találkozó időpontja: 2016. június 17-19. A találkozó helye: Paks, Füzes-tavak A találkozó szervezője: MVM ATOMIX Kft A találkozó fővédnöke: Szücs Gábor Atomix

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. OXA Starter+ infrakapus időmérő berendezés

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. OXA Starter+ infrakapus időmérő berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS OXA Starter+ infrakapus időmérő berendezés Általános ismertető A berendezés kiválóan alkalmas rövidtávfutók rajtgyorsaságának fejlesztésére, rövid távú nagy sebességű futások mérésére,

Részletesebben

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében.

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében. 3. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 3.1 Alkalmazás területe 3.1.1 Az egyéni versenyben az úszás távja felnőtteknek, junioroknak, ifi A és B korosztályoknak 200 m. Ifi C korcsoportban 100 m, ifi D és E korcsoportokban

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán Budapest Főváros X kerület Kőbányai Önkormányzat Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán 2016 JÚNI 23-2U6S SZENT L 1$32 ÁSZLÓ Č% 1< 1 25 KŐBÁNYA, TÉR

Részletesebben

Mounting systems for solar technology

Mounting systems for solar technology Mounting systems for solar technology SZERELÉSI ÚTMUTATÓ S-DOME SYSTEM HU TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK A VÁLLALAT BIZTONSÁGI RENDELKEZÉSEK A SZÜKSÉGES ANYAGOK A SZÜKSÉGES SZERSZÁMOK ÖSSZESZERELÉS 3

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG NŐ I T O R N A Melléklet a Magyar Köztársaság 2 0 1 6. évi versenykiírásához NŐI SZABADONVÁLASZTOTT GYAKORLATOK ANYAGERŐSSÉGE: BAJNOKI EGYÉNI SZERENKÉNTI CSAPATBAJNOKSÁG OSZTÁLY

Részletesebben

DUNAMENTI TŰZVÉDELEM RT. H-2131 GÖD, Nemeskéri Kiss Miklós u. 33. kivitelezes_polyplast_k_ka belatvezetes_v1 Munkautasítás

DUNAMENTI TŰZVÉDELEM RT. H-2131 GÖD, Nemeskéri Kiss Miklós u. 33. kivitelezes_polyplast_k_ka belatvezetes_v1 Munkautasítás 1.0. Az általános munkavédelmi utasításban foglaltakon túli sajátos veszélyek A kábelátvezetések való kitöltése során előforduló veszélyek: - a hatóanyag összeállításánál, keverésénél, a felhordásánál

Részletesebben

Tanulói munkafüzet. FIZIKA 9. évfolyam 2015. egyetemi docens

Tanulói munkafüzet. FIZIKA 9. évfolyam 2015. egyetemi docens Tanulói munkafüzet FIZIKA 9. évfolyam 2015. Összeállította: Scitovszky Szilvia Lektorálta: Dr. Kornis János egyetemi docens Tartalomjegyzék 1. Az egyenletes mozgás vizsgálata... 3 2. Az egyenes vonalú

Részletesebben

Bocuse d Or Hungary döntő 2016

Bocuse d Or Hungary döntő 2016 Bocuse d Or Hungary döntő 2016 Versenyszabályzat Az alábbiakban a verseny hivatalos szabályai és előírásai olvashatók. Tudnivalók a Bocuse d Or Hungary döntőről 1 Tartalomjegyzék 2. A SZERVEZŐBIZOTTSÁG...3

Részletesebben

IND C2Z és C2T ipari zoom sztereomikroszkóp

IND C2Z és C2T ipari zoom sztereomikroszkóp IND C2Z és C2T ipari zoom sztereomikroszkóp Tartalom Bevezető Felépítés Használat Karbantartás és tárolás Mikroszkópos szakkifejezések Technikai jellemzők Összeszerelés Üzembe helyezés, használat Hibás

Részletesebben

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

Leica A60 F Kézikönyv

Leica A60 F Kézikönyv Leica A60 F Kézikönyv Tartalomjegyzék A Leica A60 F sztereomikroszkóp 12 Gratulálunk 13 A Leica A60 F áttekintése 14 A Leica A60 F összeszerelése 15 Az asztali rögzítő 16 A mozgatható karú állvány és az

Részletesebben

FEI DÍJUGRATÓ SZABÁLYZAT 25. kiadás, érvényes 2014. január 1 től A frissítés érvényben 2015. január 1 től

FEI DÍJUGRATÓ SZABÁLYZAT 25. kiadás, érvényes 2014. január 1 től A frissítés érvényben 2015. január 1 től FEI DÍJUGRATÓ SZABÁLYZAT 25. kiadás, érvényes 2014. január 1 től A frissítés érvényben 2015. január 1 től Kiadja a Magyar Lovas Szövetség 1146 Budapest Istvánmezei út 1 3. Tel: +36 1 460 6950 Fax: +36

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA Termék: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor

Részletesebben

Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2015. február 19. VERSENYKIÍRÁS

Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2015. február 19. VERSENYKIÍRÁS A bajnokság célja: Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2015. február 19. VERSENYKIÍRÁS Az országos bajnoki címek és helyezések eldöntése. A crossfit jellegű edzésmódszer népszerűsítése. A rendészeti munkához

Részletesebben

POWX152 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 3 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ...

POWX152 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 3 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 3 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonsá... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó Tervezett program: 2014. szeptember 18. csütörtök: 10:00 Ünnepélyes megnyitó, 11:00 Horgászhelyek

Részletesebben

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása Élsport MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása 2016 Alapkiírás Mellékletek: I. sz. melléklet: Stunt Riding (550 ccm felett) pontozási rendszer II. sz. melléklet: Stunt Riding Junior (550

Részletesebben

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat Általános technikai szabályzat (összes géposztály) 1. A variátor fedelet az összes gyári csavar minimum 90%-ával kell a motoron rögzíteni. 2. A motorblokkon

Részletesebben

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS 2 VERSENYBÍRÓSÁG OWS 3 TISZTVISELŐK FELADATAI OWS 4 A RAJT OWS 5 A HELYSZÍN OWS 6 A VERSENY WS 7 A VERSENY VÉGE OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS

Részletesebben

KULTIVÁTOR. WingMaster. 2012-től Eredeti kézikönyv, 2012.01. hó

KULTIVÁTOR. WingMaster. 2012-től Eredeti kézikönyv, 2012.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV KULTIVÁTOR WingMaster 2012-től Eredeti kézikönyv, 2012.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

MATSZ-ZSEBIBABA ÓVODÁS

MATSZ-ZSEBIBABA ÓVODÁS MATSZ-ZSEBIBABA ÓVODÁS ÉS A JÖVŐ TORNÁSZBAJNOKAI KEZDŐ TORNÁSZ CSAPATVERSENYEK KIÍRÁSA 2016 CSAPATVERSENYEK korosztályai : I. korcsoport: 2010 és fiatalabbak II. korcsoport: 2008-2009 III. korcsoport 2006-2007

Részletesebben

AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA

AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. CIKKELY: CÉLKITŰZÉS... 3 2. CIKKELY: ALKALMAZÁS... 3 3. CIKKELY: BÍRÓI TESTÜLET... 3 4. CIKKELY: A PÁSTOKRA FELÜGYELŐ BÍRÓI

Részletesebben

Kiegészítők trapézlemezekhez és szendvicspanelekhez. Tömítőszivacsok Bevilágítók Hőszigetelt bevilágító Szerelési útmutató bevilágítókhoz Kötőelemek

Kiegészítők trapézlemezekhez és szendvicspanelekhez. Tömítőszivacsok Bevilágítók Hőszigetelt bevilágító Szerelési útmutató bevilágítókhoz Kötőelemek Tömítőszivacsok Bevilágítók Hőszigetelt bevilágító Szerelési útmutató bevilágítókhoz Kötőelemek 46 47 48 TÖmítőszivacsok tömítés a trapézlemez és a záróprofilok között megakadályozza a porhó és a víz beszivárgását

Részletesebben

M típusú fokozatkapcsoló. Üzemeltetési utasítás

M típusú fokozatkapcsoló. Üzemeltetési utasítás M típusú fokozatkapcsoló Üzemeltetési utasítás 2 Tartalomjegyzék Tartalom 1 Általános elöírások 1.1 Biztonsági elöírások 5 1.2 Elöírásszerü használat 5 2 Felépítés/Kivitelek 6 3 Szállítás 7 4 A fokozatkapcsoló

Részletesebben

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága MAMS MZ Kupa SIMSON KUPA PANNONIA KUPA alapkiírása 2010 Melléklet: m szaki szabályzat Készítette: MAMS Old Timer Szakág Jóváhagyta:

Részletesebben