A augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez"

Átírás

1 2014. évi Somogy Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltó Verseny VERSENYSZABÁLYZAT A augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel személyi feltételei: A versenyben részt vevő egyesület tagja legyen Érvényes orvosi alkalmassági vizsgálattal 40 órás tűzoltó tanfolyamot elvégezte a speciális feladatokhoz megfelelő képzetséggel rendelkezik (motorfűrész kezelő, vezetői engedély) 1.1. A versenyben való részvétel technikai feltételei: A versenyben részt vevő egyesület vonulásra használatos gépjárműve Kísérő autó Kismotorfecskendő szereléshez használatos tűzoltó szakfelszerelések Föld- alatti tűzcsapról osztott sugár szereléséhez szükséges tűzoltó szakfelszerelések Gyári biztonságtechnikai elemekkel ellátott tűzoltó gépjárművön málházott motorfűrész (működő láncfék, farkasfog, ép védőburkolat) A fűrészeléshez megfelelő védőruházat 2. A versenyekre vonatkozó általános szabályok: A versenyen 7-10 fős csapatok vesznek részt. A versenyek megnyitó és záró ünnepségein a résztvevő rajok, szakasz, kötelékben sorakoznak fel. A résztvevő rajok a kötelékben történő különböző mozgásokat a tűzoltóság alaki szabályzata szerint hajtsák végre. Az egységes ruházat viselése a versenyfeladatok végrehajtásakor minden versenyző számára kötelező A versenyzők öltözete: A versenyző raj szolgálati egyenruhában (fekete), vagy szürke gyakorló. A sorakozók alkalmával sapka (vagy sisak, de csapatonként egységes módon) viselése kötelező. Sportcipő (edzőcipő) készülhet bármilyen anyagból, a talpán 6 mm-nél nagyobb kiemelkedés, mintázat nem lehet. Szöges talpú futó- és stoplis cipő nem használható! A speciális versenyszámoknál a védőfelszerelések használata kötelező. ( Rövidnadrág a verseny ideje alatt nem viselhető.)

2 A versenyfeladatok végrehajtásához tűzoltó vagy munkavédelmi védősisak viselése kötelező. (munkavédelmi okok miatt) 2.2. Az óvás rendje: Óvni a versenyszám teljesítése után még a következő futam indítása előtt lehet. Az óvást a csapat vezetőjének szóban, a versenyszám vezetőbírójának kell bejelenteni. Döntésre első fokon a versenyszám vezetőbírója jogosult. Amennyiben a vezetőbíró döntésével a csapat vezetője nem ért egyet, úgy az óvást a versenybíróság elnökénél haladéktalanul írásban kell benyújtani. Az írásban benyújtott óvás elbírálására a döntőbíróság jogosult. A megállapított tényállás után a döntőbíróság haladéktalanul köteles a végső döntést meghozni, és a csapat vezetőjével ezt közölni. Nincs helye óvásnak: Szabálytalan rajtolás miatt. Ha a raj sérülés miatt a megkezdett versenyfeladatot befejezni nem tudta. Ha a sportfelszerelésnek a versenypályán történő elhelyezése volt (vélelmezetten) szabálytalan, de ennek ellenére az érintett pályabíró, illetve a vezetőbíró engedélyt adott a rajt végrehajtására. Ha a sportfelszerelések - tömlő, osztó, kismotorfecskendő és tartozékai stb. - műszaki hibája miatt szabálytalan, illetve sikertelen a versenyfeladat végrehajtása. (Nem vonatkozik ez a szabály a pályaelemek műszaki hibájára.) Ha az óvást nem a megfelelő időben nyújtották be. Ha a váltó vagy raj a felkészülési idő alatt a sportfelszerelését a szabályzatban rögzített módon nem hozta verseny kész állapotba, és a kizárás emiatt történt. Ha a versenyszám vezetőbírójának engedélye nélkül az adott futamot követően a sportfelszerelést levitték a pályáról. Ha a versenyszám vezetőbírója vagy a döntőbíróság engedélyezi a futam megismétlését, akkor azt a döntőbíróság által megszabott időpontban kell végrehajtani A versenyeredmények értékelése: A verseny végső sorrendjét - az egyes versenyszámokban elért időeredmények, ill. pont eredmények összessége adja. A résztvevő rajok eredményét az összesített időeredmények alapján történő helyezési szám határozza meg. A versenyen az a raj éri el a legjobb eredményt, amelyik a legkevesebb összesített pontszámmal rendelkezik. A többi helyezést a pontszámok növekvő sorrendje szerint állapítják meg. Az összesített eredmények alapján - holtverseny esetén - annak a rajnak az eredményét kell jobbnak értékelni, amelyik a kismotorfecskendő szerelést rövidebb idő alatt hajtotta végre. Ha a kismotorfecskendő szerelés alapján is holtverseny van, a sorrend

3 eldöntése érdekében a gépjárműfecskendőről osztott sugár szerelés időeredményét kell figyelembe venni. Az adott versenyen a résztvevő rajok a feladatot a szabályzatban előírt módon kötelesek végrehajtani. A versenyen induló ÖTE rajok versenyideje külön-külön kerül értékelésre. 3. A versenyfeladatok végrehajtása: I. vsz. 800-as kismotorfecskendő szerelési verseny: A pálya leírása A szerelés céljára egy lehetőleg 110 m hosszú, pályánként 20 m széles területet célszerű kialakítani. A pálya talaja lehet salakos, füves vagy földes, de minden esetben sima, egyenletes legyen. A lehetőséget figyelembe véve a pálya szélességét 15 méterre lehet csökkenteni. Pályaelemek: 1 db 2x2 m alapterületű 100 mm magas, zárt oldalú fadobogó. 1 db 1 köbméter hasznos űrtartalmú, a talaj szintjétől mérve 800 mm magas, felül nyitott szögletes tartály (pl.: 1,1 x 1,2 x 0,8 m méretű) feltöltési és leeresztési lehetőséggel kialakítva. 2 db céltábla, melynek mérete: minimum 500 mm széles, 600 mm magas, festett lemez, mely közepén 50 mm Ø nyílás van kiképezve, melyet 20 mm szélességben eltérő színű kerettel kell ellátni. A céltáblát tartólábakra kell felszerelni úgy, hogy az 50 mm Ø nyílás középpontja a talaj szintjétől 1,6 méterre legyen. A céltábla mögött 15 1 űrtartalmú edényt kell elhelyezni. Felszerelések: 1 db 800 1/p-s kismotorfecskendő Amennyiben a csapat nem rendelkezik kismotorfecskendővel, azt számára a rendezőség biztosítja. A gyárilag rendszeresített segédberendezéseket leszerelni, és helyette más, illetve egyéb tartozékokat felszerelni nem lehet. Az önindítóval ellátott kismotorfecskendőkből az akkumulátort ki kell venni. 2 db, egyenként 2,00 m ± 10 cm hosszú (a kapcsolóelemek egy-egy körme közötti maximális távolságot mérve), 110 mm Ø, "A" jelű szívótömlő. 1 db bármilyen típusú szűrőkosár. - a jobb fogás érdekében - rajta fogantyút elhelyezni nem lehet. 3 db, egyenként 19 ± 1 m hosszú, 75 mm Ø "B" tömlő 1 db négyágú osztó. 4 db, egyenként 19 m ± 1 m hosszú, 52 mm Ø "C" tömlő. 2 db bármilyen típusú Ø ,0-0,5 mm-es lövőkével ellátott sugárcső, hossza maximum 500 mm lehet. 2 db egyetemes kapocspárkulcs.

4 A kismotorfecskendő, az osztó, a sugárcső és a tömlők storz kapcsolóelemekkel vannak ellátva. A versenybírák a felszerelések méretét és megfelelőségét az indítás előtt ellenőrzik, amennyiben nem megfelelőnek bizonyul nincs lehetőség várakozni a cserét illetőleg, a ki írt időpontban meg kell kezdeni a feladatot. A pályaelemek, a céltábla és a felszerelések elhelyezése: A pálya elején a pálya teljes szélességében valamint a jobb oldalán 50 mm széles, feltűnő színű rajtvonalat kell húzni. A fadobogót úgy kell elhelyezni, hogy annak éle a startvonaltól 9 m-re legyen. Az 1 köbméteres víztartályt a dobogótól balra 2,5 méterre, a startvonaltól 9 méterre kell elhelyezni. A rajtvonaltól 100 méterre a pálya teljes szélességében 50 mm széles, feltűnő színű vonalat kell húzni. Mindkét céltábla előtt szimmetrikusan 2 m hosszú, 20 mm vastag, 50 mm széles lécet kell a vonalra rögzíteni. A céltáblákat a pálya tengelyvonalától 2,5-2,5 méterre, a startvonaltól 105 méterre kell elhelyezni. A sportfelszerelések elhelyezése a 2x2 méteres fadobogón tetszés szerint történhet, de a dobogó szélén nem nyúlhatnak túl, a kapcsolóelemek körmei az ellendarab nyílásába nem helyezhetők bele. A szívóoldali kapocsfedél leszerelhető. Feladat A kismotorfecskendő mechanikus módon való elindítása, majd a 2 db szívótömlővel a tartályban lévő vizet felvenni, a 3 db "B" tömlőből álló alapvezetéken és a 2-2 db "C" tömlőből álló 2 db sugáron keresztül a vízsugár célba lövéssel a céltáblák mögötti tartályok vízzel történő feltöltése. A raj a feladatot akkor hajtotta végre, amikor mind a két céltábla érzékelője jelez, illetve elektromos időmérés esetén a tartályra szerelt érzékelők az időmérő berendezést megállítják. A feladat végrehajtása A csapatból a vezető által kijelölt 7 fő hajtja végre a gyakorlatot. A rajt előtt 6 perc felkészülési idő áll rendelkezésre a sportfelszerelések dobogóra történő elhelyezésére. A dobogóra helyezett motor 3 percig járatható bemelegítés céljából. A vezetőbíró jelzésére a csapatoknak a felkészülést be kell fejezni, és a rajthely mögött fel kell állniuk. A vezetőbíró és a pályabírók ellenőrzik a felszerelések és azok elhelyezésének szabályosságát. Amennyiben a felszerelések vagy azok elhelyezése szabálytalan, úgy a vezetőbíró jelzésére a csapat egy tagja a hibát kijavítja. A versenybíró a felszereléshez nem nyúlhat. Az indító jelzésére a raj megkezdi a feladat végrehajtását. A raj a szerelést és a cél leküzdését tetszés szerinti módon hajtja végre, a szabálytalan végrehajtásra vonatkozó előírások figyelembevételével. Szabálytalan végrehajtásnak kell tekinteni, és maximális pontszámot kap az a rajt:

5 amelynek bármelyik tagja a 100 méternél lévő vonalat, lécet vagy a vonal és a céltábla közötti területet testének bármely részével érinti, ha a sugárcső célra tartását végző versenyző a cél leküzdése céljából a sugárcsövet a talajra vagy az ott elhelyezett lécre letámasztja, ha a szűrőkosarat a szívótömlőre vízbehelyezés előtt nem szerelik fel, vagy a víz alatt a szívótömlőről lekapcsolják, illetve leesik. A szűrőkosárnak mindkét körömmel kapcsolódnia kell a szívótömlőhöz a kádból történő kiemeléskor is! a visszaszerelést csak a versenyszám vezetőbírójának engedélyével lehet megkezdeni, ha bármilyen okból a raj a célt nem tudja leküzdeni. Kivételt képez ez alól, ha a rajhoz nem tartozó személy a feladat végrehajtását akadályozza, amennyiben valamelyik csapat a 6 perc felkészülési idő alatt felszerelését nem helyezte verseny-kész állapotba, illetve az ellenőrzés során felfedett szabálytalanságot 2 percen belül nem szünteti meg. Pontozás: Egy pontot kap, aki a legrövidebb idő alatt leküzdi a célokat, majd helyezésenként növekszik a kapott pontszám. Holtverseny esetén azonos pontszám jár és a holtversenyt elért csapatok számával növekszik a következő helyezett pontszáma. II. vsz. Osztott sugár szerelése tűzoltó gépjárműfecskendőről: Pálya elemek: 1 db tűzoltó gépjárműfecskendő (Kaposvár HTP gépjárműfecskendője) Az egyesület saját gépjárműben elhelyezett saját felszerelések: 2db egyetemes kapocspárkulcs 3 db. B nyomótömlő 1 db. osztó 5 db. C nyomótömlő 2db. C sugárcső Feladat: Tűzoltó gépjárműfecskendőről osztott sugár szerelése. Feladat végrehajtása: A feladat végrehajtásához a csapatvezető kijelöl 5 főt. Az adott csapat a saját vonulós járművével a rajtvonalra áll (a hivatásos tűzoltóság gépjárműfecskendője mellé) és a rajt jelre megkezdi a szerelést.

6 A raj kizárólag a saját járművén elhelyezett felszerelések használhatja. A rajt elhangzása után a hivatásos sofőr a fecskendő szivattyúját 8 bar üzemi nyomáson működteti. A szerelő csapat 5-e kapcsolja a rajt előtt egyeztetett nyomócsonkra az alapvezetéket és nyitja a nyomócsonkot. A versenyszámnak akkor van vége, ha mindkét sugár működik és a segéd sugárvezetők elfoglalták helyüket a sugárvezetők mögött. Szabálytalan végrehajtásnak kell tekinteni, és maximális pontszámot kap az a rajt: amely a feladatot nem tudja végrehajtani és az induló csapatok számának függvényében maximális pontszámot kap Pontozás: Egy pontot kap, aki a legrövidebb idő alatt leküzdi a célokat, majd helyezésenként növekszik a kapott pontszám. Holtverseny esetén azonos pontszám jár és a holtversenyt elért csapatok számával növekszik a következő helyezett pontszáma. III. vsz. Gépjárművezetői, műszaki mentési verseny: Pályaelemek: egy személygépkocsi kerékcsere eszközei (emelő, kerékkulcs) kerékékek motorfűrész mérőcenti célvonal Feladat: KRESZ teszt írása. Személygépkocsi defektes kerekének lecserélése, útra dőlt fa ledarabolása, összerakása, személygépkocsi emberi erővel történő eltávolítása, az út felszabadítása. Feladat végrehajtása: A raj parancsnoka kijelöl egy főt, aki KRESZ tesztet ír. A gyakorlati feladat végrehajtását a csapat többi hat tagja végzi. A raj parancsnoka kijelöl két főt kerékcsere végrehajtására. A kerékcseréhez szükséges eszközök (emelő, kulcs, 2 db kerékék) és pótkerék a rajtvonalnál lesz elhelyezve. Az eszközökkel a két tűzoltó a gépjárműhez viszi, leveszi a cserélni kívánt kereket, majd kézben a rajtvonalnál lévő pótkerékhez viszi, ott kicseréli a két kereket és az új kereket kézben a gépjárműhez viszi, majd szabályosan végrehajtják a kerékcserét. Ez idő alatt a csapat többi tagja egy darab motorfűrésszel az útra dőlt 4 m-es rönköt 1 méteres darabokra vágja, és az arra kijelölt helyen összerakja (ezek az értékelésnél megmérésre kerülnek, értékelhető mérethatár: 0,95m-1,05m között). Miután az új kerék felkerült és a méterfákat összerakták a gépjárművet egy fő sofőr irányításával öt tűzoltó a 15m-re lévő célvonalig a felfestett sávban eltolja. A feladat akkor kész, ha a gépjármű első kerekei áthaladnak a felfestett célvonalon.

7 A KRESZ tesztet megíró tűzoltó a szerelésben nem vehet részt, a szerelésben résztvevő hat fő öltözete teljes bevetési védőöltözet. (védőruházat, védőcsizma, védősisak, védőkesztyű / munkavédelmi kesztyű) Pontozás: A hibákért darabonként 2s büntető idő jár, ami a végén hozzáadódik a teljesített időhöz. Egy pontot kap, aki a legrövidebb idő alatt leküzdi a feladatot, majd helyezésenként növekszik a kapott pontszám. Holtverseny esetén azonos pontszám jár és a holtversenyt elért csapatok számával növekszik a következő helyezett pontszáma. Szabálytalan végrehajtásnak kell tekinteni, és maximális pontszámot kap az a rajt: amely valamely részfeladatot kihagyja és e miatt nem teljesíti védőfelszerelés hiánya, levétele IV. vsz. Vízből mentési és életmentési feladat: Pályaelemek: tó, csónak + 2 db evező, 3 db mellény sérült imitátorok AMBU baba Feladat: A sérült imitátor kimentése a tóból. Elsősegély-nyújtás újra élesztés végrehajtása. Feladat végrehajtása: A feladat végrehajtásához a csapatvezető kijelöl 5 főt. 3 fő hajtja végre csónakból a vízből mentést, 2 fő ismerteti az újraélesztés szabályait és elvégzi az újraélesztést, majd válaszolnak a feltett kérdésekre. Pontozás: Az időeredményhez hozzáadódnak az elsősegély-nyújtásnál elkövetett hibák büntetőpontjai, amit az orvos állapít meg, valamint a vízből mentés során elkövetett hibák bűntetőpontjai. Csónakból mentés szabályai, mentőmellény használata. Szabálytalan végrehajtásnak kell tekinteni, és maximális pontszámot kap az a rajt: amely nem tudja végrehajtani az összes részfeladatot. V. vsz. Belvízi védekezési feladat: Pályaelemek: homoktároló

8 beton-határolók (gátnak) átemelő szivattyú, szívótömlő, 1 db B tömlő, kapocspárkulcs (mindenkinek a sajátja) 1 m 3 -es tartály kb. 50 db homokzsák lapátok Feladat: Nyúlgát készítése homokzsákból. Víz szivattyúzása a tóból átemelő szivattyúval az 1 m 3 -es tartályba. nyúlgát: ideiglenes jellegű, földből vagy földből és földes zsákból és pallókból rövid idő alatt létesíthető, kisméretű (50-60 cm koronaszélességű) gát, melyet a töltés koronáját meghaladó magasságú árvíz esetén töltésmeghágás ellen építenek. Gyakran alkalmazott formája a homokzsákból épített nyúlgát. A nyúlgátat a gátkorona vízoldali élén építik. A nyúlgátmagassága általában cm. A nyúlgát a kiöntött árvíz lokalizálására is alkalmazható. Feladat végrehajtása: A komplex feladat végrehajtásához a csapatvezető kijelöl 7 főt. A csapat először megépíti a nyúlgátat, majd telepíti a szivattyút és kicsordulásig tölti az 1 m 3 -es kádat. Nyúlgát készítése homokzsákból 50 cm magasan, 2 m hosszan. A természetes határolók közé (beton fal), kb. 50 db homokzsákból nyúlgátat kell építeni a következő szabályok szerint. A nyúlgát magasságának meg kell haladnia a betonszegélyek magasságát. Homokzsák megtöltése: A zsákokat maximum félig szabad tölteni. Homokzsák elhelyezése: A zsák száját visszahajtjuk, majd a zsákot erre az oldalára fektetjük. A zsákokat kötésben (végei fedjék egymást), megtaposva rakjuk le!

9 Víz eltávolítása átemelő szivattyúval a meghatározott helyre. Egy 1 m3-es tartályból kell átemelő szivattyúval a vizet eltávolítani egy másik tároló edény kicsordulásáig. A feladat végrehajtására a tűzoltóságnál rendszeresített benzinmotoros átemelő szivattyúk használhatók. Pontozás: Az időeredményhez hozzáadódnak a feladat végrehajtása során elkövetett hibák büntetőpontjai, amit a versenybíró állapít meg. Hibánként 30 s. Szabálytalan végrehajtásnak kell tekinteni, és maximális pontszámot kap az a rajt: amely nem tudja végrehajtani az összes részfeladatot. A versenyhez minden csapatnak jó felkészülést kívánunk! Kaposvár, június 25.

10 Róth Zoltán tű. szds. Horváth Tamás Tűzoltóparancsnok Szentbalázs ÖTE Kaposvár HTP Parancsnok

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez Versenyszabályzat A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel személyi feltételei: A versenyben részt vevő egyesület tagja legyen. Érvényes

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27.

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás: Feladat: A sík lapra helyezett fából egy 5-8 cm-es korongot úgy

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata A piliscsabai FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium szakmai munkaközössége, a fakitermelés motorfűrészes technológiájából versenyt hirdet erdészeti iskolák

Részletesebben

Versenyszabályzat. Hagyományos Nemzetközi Tűzoltó Versenyekhez. 6. kiadás 2006

Versenyszabályzat. Hagyományos Nemzetközi Tűzoltó Versenyekhez. 6. kiadás 2006 Versenyszabályzat a Hagyományos Nemzetközi Tűzoltó Versenyekhez 6. kiadás 2006 Tartalomjegyzék: 1. Hagyományos Nemzetközi Tűzoltó Versenyek 1.1 A Hagyományos Nemzetközi Tűzoltó Versenyeken alkalmazott

Részletesebben

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA Érvényes 2005-től visszavonásig MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG DIÁKOLIMPIA JÁTÉKOS SPORTVERSENY Gyakorlatanyaga Érvényes 2005-től visszavonásig A versenyszámokat összeállította:

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

Versenykiírás/ Szabályok

Versenykiírás/ Szabályok Veszprémi Kispályás Liga 2016 Versenykiírás/ Szabályok Helyszín: Veszprém, Vasas pálya 2 db 20x40 méteres szabvány műfüves pálya Időpont: 2016.04.04. 2016.11.28. (tavaszi-őszi forduló), Szezonzáró: KISPÁLYA

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Országos Métabajnokságának szabályzata 1. A játék menetéről általában A játék során két csapat: az ütő ( A csapat) és a fogó ( B csapat) küzd egymással a pontokért.

Részletesebben

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok I. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétikai szakosztályában

Részletesebben

Garanciacímkét ide ragassza be! H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-42. ASB6010-7604v007-412010-0-OCE-HUH

Garanciacímkét ide ragassza be! H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-42. ASB6010-7604v007-412010-0-OCE-HUH Garanciacímkét ide ragassza be! H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató - 42 ASB600-7604v007-4200-0-OCE-HUH Szerzői és szomszédos jogok Ezen útmutató szerzői joga a gyártónál marad. A jelen útmutató

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Nyugati régió 2. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak az

Részletesebben

Terra Kombi Kombinátor. Gépkönyv

Terra Kombi Kombinátor. Gépkönyv Terra Kombi Kombinátor Gépkönyv l./ ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS 1.1 Munkagépek-felhasználási-területe Tavaszi és őszi vetésű növények magágykészítése Kelőfélben lévő gyomok szántóföldi irtása Mütrágyák, vegyszerek

Részletesebben

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében.

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében. 3. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 3.1 Alkalmazás területe 3.1.1 Az egyéni versenyben az úszás távja felnőtteknek, junioroknak, ifi A és B korosztályoknak 200 m. Ifi C korcsoportban 100 m, ifi D és E korcsoportokban

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió III. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak

Részletesebben

ZÁNKA 2016. július 8.

ZÁNKA 2016. július 8. ORSZÁGOS RENDŐR MIX STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG ZÁNKA 2016. július 8. V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny célja: - a Rendőrségi Országos Mix Strandröplabda Bajnokság 2016. évi helyezéseinek eldöntése, - versenyzési

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. Összecsukható állvány

Felépítési és alkalmazási útmutató. Összecsukható állvány Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 2006 KRAUSE-Werk Összecsukható állvány Alumínium gurulóállvány EN 1004 szerint Állványosztály 3 130 INT_560804_ProTec_XS_HU.indd 130 05.12.2006

Részletesebben

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1 Tartalom 1 Biztonságtechnikai javaslatok 2 A készlet tartalma 3 Beszerelés előtt ellenőrizendő 4 Összeszerelés

Részletesebben

A váltófutás oktatása általános iskolában. Atlétika SMDLTE 2202

A váltófutás oktatása általános iskolában. Atlétika SMDLTE 2202 Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A váltófutás oktatása általános iskolában Atlétika SMDLTE 2202 Készítette: Németh

Részletesebben

MOOVY Tolókapu automatizálás

MOOVY Tolókapu automatizálás M G Y R I T L I N O MOOVY Tolókapu automatizálás MOOVY UTOMTIONS FOR SLIDING GTES USE ND MINTENNCE MNUL MŰSZKI JELLEMZŐK Tápfeszültség Teljesítmény Motor áramfelvétele () Kapacitás (uf) Védelem szintje

Részletesebben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben 20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1 A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben A rendelet hatálya 1.. 2 E rendelet hatálya kiterjed a./ a közhasználatra szolgáló

Részletesebben

A közép-és hosszútávfutás, állórajt

A közép-és hosszútávfutás, állórajt Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A közép-és hosszútávfutás, állórajt Készítette: Süle Szilvia CIK759 1. A közép-és

Részletesebben

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Rádió amatőr iránymérés bajnoki szabályzata B rész verseny 2.11/2013 változat Elfogadva: 2012. Szeptember 14-én, Kopaonikban IARU R1 ARDF Working Group ülésen

Részletesebben

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok A pályán való tartózkodásra vonatkozó szabályok, valamint biztonsági követelmények megegyeznek az edzések és versenyek esetén. Pályára

Részletesebben

A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL SZÓLÓ 7/2005.(VIII.01.) RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL (EGYSÉGES SZERKEZET) A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL SZÓLÓ 7/2005.(VIII.01.) RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL (EGYSÉGES SZERKEZET) A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL 1 BELED NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2009. (III.02.) RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL SZÓLÓ 7/2005.(VIII.01.) RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL (EGYSÉGES SZERKEZET) Beled Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Csomópontok és üzemi létesítmények

Csomópontok és üzemi létesítmények Csomópontok és üzemi létesítmények Az utak egyes szakaszain lévő útbecsatlakozásokat, útkereszteződéseket és útelágazásokat csomópontoknak nevezzük. A csomópontok feladata a csatlakozó, keresztező és elágazó

Részletesebben

6. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt általános -, középiskolás és felnőtt bajnokság

6. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt általános -, középiskolás és felnőtt bajnokság 6. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt általános -, középiskolás és felnőtt bajnokság Versenykiírás A verseny rendezője: Tápiómenti Tömegsport Alapítvány

Részletesebben

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI Nemzeti homológizáció vagy nemzeti homológizációs kiterjesztéssel kiegészített, lejárt FIA homológizáció alapján épített vagy átalakított, a közuti közlekedes

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT TŰZRIADÓ TERV. ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezete 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. Fnyt.:

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT TŰZRIADÓ TERV. ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezete 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. Fnyt.: ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezete 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. Fnyt.: J Ó V Á H A G Y O M! Salgótarján, 2012. szeptember 15. Bobrovics Árpád Ig. Elnök TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT ÉS TŰZRIADÓ

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk ProTec XXL System EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1 A felhasználó

Részletesebben

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig.

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig. FIGYELMEZTETÉS! Az autó versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély

Részletesebben

MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás

MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Kötelező reklámok elhelyezése

Részletesebben

SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság célja: SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása A kispályás labdarúgás iránt érdeklődők részére lehetőséget biztosítani a rendszeres sportolásra.

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 13. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag Budapest 2016. január A dokumentum a floorball sportág jegyzőkönyvvezetői tudnivalók leírását tartalmazza.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTRUKTÚRA SZABÁLYZAT

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTRUKTÚRA SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTRUKTÚRA SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK 1. Az Infrastruktúra Szabályzat célja 3. oldal Alkalmazási terület Személyi hatálya Tárgyi hatálya Időbeli hatálya I. Fejezet A játéktér,

Részletesebben

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei GYORS PONTLÖVÉSZET

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei GYORS PONTLÖVÉSZET GYORS PONTLÖVÉSZET Összeállította: Babits László 2004. 1. kiadás, érvényes: 2005. január. 3-tól 2. kiadás, érvényes: 2013. január. 20-tól 3. kiadás, érvényes:2013.április. 01-től Minden jog fenntartva.

Részletesebben

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai

MUNKAANYAG. Tóth György. Gyalugépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai Tóth György Gyalugépek ellenőrzése, beállítása A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai A követelménymodul száma: 2273-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-011-30

Részletesebben

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS SZERELÉSI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 RÖGZÍTÉS ÁLTALÁNOS CSEREPES HÉJAZATON 68-71 2 RÖGZÍTÉS HULLÁM ÉS TRAPÉZLEMEZ VAGY SZENDVICSPANEL HÉJAZATOKON 72 2.1 Rögzítés ászokcsavarokkal vagy WSF Solar rögzítőkkel

Részletesebben

TELJESKÖRŰ (KOMPLEX) AKADÁLYMENTESÍTÉSI AJÁNLÁS A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom.

TELJESKÖRŰ (KOMPLEX) AKADÁLYMENTESÍTÉSI AJÁNLÁS A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom. A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom.hu Ajánlásunk elsődleges célja az akadálymentes környezet kialakítására irányuló munkák tervezése és kivitelezése

Részletesebben

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS Rendezvény ideje, helyszíne: A találkozó időpontja: 2016. június 17-19. A találkozó helye: Paks, Füzes-tavak A találkozó szervezője: MVM ATOMIX Kft A találkozó fővédnöke: Szücs Gábor Atomix

Részletesebben

Építészeti Műszaki leírás

Építészeti Műszaki leírás Építészeti Műszaki leírás Taksony SE Klubház és Öltözőépület Készítette: Molnár Sándor 2011.09.08. Tartalomjegyzék: I. A PROJEKT BEMUTATÁSA:... 3 Beépítésre vonatkozó előírások:... 3 Beépítésre vonatkozó

Részletesebben

8556 Pápateszér, Téglagyári út 1. Tel./Fax: (89) 352-152

8556 Pápateszér, Téglagyári út 1. Tel./Fax: (89) 352-152 Pápateszéri Téglaipari Kft. 8556 Pápateszér, Téglagyári út 1. Tel./Fax: (89) 352-152 Bakonytherm Födémrendszer használati és kezelési útmutatója! 1 Alkalmazási és tervezési útmutató Bakonytherm födémrendszer

Részletesebben

PB tartályok Biztonsági Szabályzata

PB tartályok Biztonsági Szabályzata PB tartályok Biztonsági Szabályzata I. FEJEZET ALKALMAZÁSI TERÜLET A Szabályzatban foglaltakat alkalmazni kell valamennyi, a fogyasztóknál elhelyezett cseppfolyósított propán-butángázos tartályos gázellátó

Részletesebben

Mit jelent az igazán biztonságos ajtó?

Mit jelent az igazán biztonságos ajtó? Mit jelent az igazán biztonságos ajtó? Sajnos egyre gyakrabban botlunk akciósabbnál akciósabb bejárati ajtókba szórólapokon vagy az interneten. Sokszor a külső alapján meg is hozzuk a döntést, esztétikus

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2005.(V.31.) rendelete. a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2005.(V.31.) rendelete. a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(V.31.) rendelete a hirdető és reklámtáblák elhelyezésének szabályairól (Egységes szerkezetben a 22/2005.(VII.08.) módosító rendelettel.)

Részletesebben

VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT (MJK: VVSZ 001-2003)

VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT (MJK: VVSZ 001-2003) (MJK: VVSZ 001-2003) A jelen Vagyonvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: szabályzat) érvényes mindazon biztosítási szerződésekre, melyek a jelen szabályzatra való hivatkozással jöttek létre. A szabályzatban

Részletesebben

Mélyépítési technológiák II.

Mélyépítési technológiák II. Mélyépítési technológiák II. Alagútépítési technológiák a budapesti M4 metróvonal építésénél Apáti-Nagy Marianna projektvezető mérnök BKK Közút Zrt. Metró4 Projekt Igazgatóság Zárt keretszerkezetek (valójában

Részletesebben

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI 4. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ A VERSENYSZÁM.. 61 3.1 A VERSENYSZÁM LEÍRÁSA....61 1 Az úszás versenyszám 2 Versenytávok 3.2 HIVATALOS SZEMÉLYEK...61 1 Versenyszám igazgató

Részletesebben

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6.

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. futam, Kecskemét, 2016. 06. 05. 1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY 1.1 A

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA Utolsó frissítés: 2007.03.07 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta

Részletesebben

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. T1 U11 és U13 korosztály számára 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) áll fel a futás irányával megegyezően, egy oszlopban. 2. A

Részletesebben

SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA

SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2006. MÁJUS 13-14. SALGÓTARJÁN IDŐBEOSZTÁS A kiírás elküldése (nevezések kezdete): 2006. április 9. Nevezési zárlat (postabélyegző kelte): 2006. április 25. Nevezések

Részletesebben

Pöttinger LION. Forgóboronák 97+231.10.0610

Pöttinger LION. Forgóboronák 97+231.10.0610 Pöttinger LION Forgóboronák 97+231.10.0610 LION 251 / 301 / 3002 / 4002 Forgóboronák 2,5 m-től 6 m munkaszélességig A talajművelés mindenesei A forgóborona fontos szerepet játszik a Pöttinger földművelési

Részletesebben

Büntetési kódex versenybírók részére

Büntetési kódex versenybírók részére Büntetési kódex versenybírók részére Jóváhagyó elnökségi határozat száma: 8 /2016 04 28 2 / 6 Büntetési Kódex Szakág Verseny kategória Országút Nemzetközi verseny,ob Országos verseny Területi verseny Pálya

Részletesebben

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2004. évi KIÍRÁSA

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2004. évi KIÍRÁSA AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2004. évi KIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Autocross Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...

Részletesebben

MLSZ Egyesületi Labdarúgó Program ELJÁRÁSI REND, SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK 2010 ősz

MLSZ Egyesületi Labdarúgó Program ELJÁRÁSI REND, SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK 2010 ősz A torna előkészítése 1. Általános követelmények MLSZ Egyesületi Labdarúgó Program ELJÁRÁSI REND, SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK 2010 ősz Körzeti tornát ott lehet rendezni, ahol minimálisan 5 sportszervezet szerepel.

Részletesebben

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.09.21. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó

Részletesebben

IB98 BETÖRÉSES LOPÁS ÉS RABLÁS - VÉDELMI ELŐÍRÁSOK

IB98 BETÖRÉSES LOPÁS ÉS RABLÁS - VÉDELMI ELŐÍRÁSOK IB98 BETÖRÉSES LOPÁS ÉS RABLÁS - VÉDELMI ELŐÍRÁSOK I. BETÖRÉSES LOPÁS- ÉS RABLÁS VÉDELMI OSZTÁLYOKHOZ TARTOZÓ KÖVETELMÉNYEK 1 II. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1 III. FALAZATOK, FÖDÉMEK, HATÁROLÓ SZERKEZETEK 2 IV.

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK

VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK A képzőszerv megnevezése: IKON Autósiskola Címe: 5126 Jászfényszaru, Aradi út 7. Telefon: 06 70 4570926 Honlap, e-mail: www.ikonautosiskola.hu, info@ikonautosiskola.hu Cégforma:

Részletesebben

Versenyszabályzat. VII. Indián kenu túlélő verseny. (Békés-Csaba-Gyula)

Versenyszabályzat. VII. Indián kenu túlélő verseny. (Békés-Csaba-Gyula) Versenyszabályzat VII. Indián kenu túlélő verseny (Békés-Csaba-Gyula) FIGYELEM! Ebben az évben a rajt Gyulán lesz!!! 2014. szeptember 13 (szombat) Nevezés helye és ideje: Gyula, Hídfő söröző terasza 7.30

Részletesebben

A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016

A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016 A RÖPLABDÁZÁS HIVATALOS JÁTÉKSZABÁLYAI 2015-2016 Elfogadva az FIVB XXXIV.kongresszusán 2014-ben Magyar Röplabda Szövetség 2015. február 1 Készítette a Magyar Röplabda Szövetség Játékvezetői Testület megbízásából,

Részletesebben

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 9/1999.(Vll.1.) ÖK. rendelete a távhőszolgáltatásról (egységes szerkezetben a módosítására szolgáló 8/2003 (IIII.28.) ÖK., a 13/2004. (V.24.) ÖK., a 8/2007 (VII.2.) ÖK.,

Részletesebben

A BETÖRÉSES LOPÁS ÉS RABLÁS ESETEIRE SZÓLÓ VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT

A BETÖRÉSES LOPÁS ÉS RABLÁS ESETEIRE SZÓLÓ VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT A BETÖRÉSES LOPÁS ÉS RABLÁS ESETEIRE SZÓLÓ VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT (létesítmények, helyiségek ırzésének, valamint vagyontárgyak tárolásának és szállításának szabályai) HB-11899 A betöréses lopás és rablás

Részletesebben

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Offroad Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Sporttanács Kiadja: az MNASZ Titkárság Tartalomjegyzék 1. MAGYARORSZÁGI RALLYCROSS

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

Ordacsehi Község Önkormányzatának../200..önkormányzati rendelete

Ordacsehi Község Önkormányzatának../200..önkormányzati rendelete Ordacsehi Község Önkormányzatának./200..önkormányzati rendelete Ordacsehi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló, többször módosított 1 23/2004.(X.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

20. Melléklet: 21. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat EGYSÉGES FELTÉTELEK GÉPJÁRMÛVEK JÓVÁHAGYÁSÁRA BELSÕ BERENDEZÉSÜK SZEMPONTJÁBÓL

20. Melléklet: 21. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat EGYSÉGES FELTÉTELEK GÉPJÁRMÛVEK JÓVÁHAGYÁSÁRA BELSÕ BERENDEZÉSÜK SZEMPONTJÁBÓL E/ECE/324 }Rev.1/Add.20/Rev.2 E/ECE/TRANS/505 1992. szeptember 11. ENSZ-EGB 21. számú Elõírás EGYEZMÉNY A KÖZÚTI JÁRMÛVEKRE, A KÖZÚTI JÁRMÛVEKBE SZERELHETÕ ALKATRÉSZEKRE, ILLETVE A KÖZÚTI JÁRMÛVEKNÉL HASZNÁLATOS

Részletesebben

85. Melléklet: 86. számú Elõírás. A hatályba lépett az Egyezmény Mellékleteként 1990. augusztus 1-én

85. Melléklet: 86. számú Elõírás. A hatályba lépett az Egyezmény Mellékleteként 1990. augusztus 1-én E/ECE/324 E/ECE/TRANS/505 }Rev.1/Add.85. 1993. március 5. ENSZ-EGB 86. számú Elõírás EGYEZMÉNY A KÖZÚTI JÁRMÛVEKRE, A KÖZÚTI JÁRMÛVEKBE SZERELHETÕ ALKATRÉSZEKRE, ILLETVE A KÖZÚTI JÁRMÛVEKNÉL HASZNÁLATOS

Részletesebben

26/2006. (V. 5.) GKM rendelet

26/2006. (V. 5.) GKM rendelet az autó töltıállomás építésének és üzemeltetésének szabályairól A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalról szóló 297/2005. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. ának c) és e) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Jogosult: Valamennyi 10 fokot meghaladó lejtésű terület, ahol az erózióvédekezés keretében padkás talaj-előkészítés történik.

ÚTMUTATÓ. Jogosult: Valamennyi 10 fokot meghaladó lejtésű terület, ahol az erózióvédekezés keretében padkás talaj-előkészítés történik. 1. számú melléklet ÚTMUTATÓ A 132/2004. FVM rendelet szerinti Mezőgazdasági területek erdősítése támogatás keretében támogatható közcélú kiegészítő beruházásként megvalósuló létesítmények műszaki tervezéséhez

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Használatba vétel előtt kérjük, figyelmesen. A jelen kezelési és szerelési útmutató a gép részét képezi. Kérjük az új és használt

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Használatba vétel előtt kérjük, figyelmesen. A jelen kezelési és szerelési útmutató a gép részét képezi. Kérjük az új és használt HASZNÁLATI UTASÍTÁS Használatba vétel előtt kérjük, figyelmesen elolvasni! Kérjük, a későbbi felhasználáshoz megőrizni! A jelen kezelési és szerelési útmutató a gép részét képezi. Kérjük az új és használt

Részletesebben

Ez a termék, amennyiben az alábbi útmutatók és a beszerelési előírások alapján szerelik, megfelel az EN 12453 és EN 13241-1 szabványoknak.

Ez a termék, amennyiben az alábbi útmutatók és a beszerelési előírások alapján szerelik, megfelel az EN 12453 és EN 13241-1 szabványoknak. Kertkapu motor Szárnyas kapuhoz IXENGO L Ixengo L Általános bemutatás Ez a termék, amennyiben az alábbi útmutatók és a beszerelési előírások alapján szerelik, megfelel az EN 12453 és EN 13241-1 szabványoknak.

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz György. Erőgépre szerelt homlokrakodó gépek. A követelménymodul megnevezése: Önjáró betakarítógépek üzemeltetése és karbantartása

MUNKAANYAG. Orosz György. Erőgépre szerelt homlokrakodó gépek. A követelménymodul megnevezése: Önjáró betakarítógépek üzemeltetése és karbantartása Orosz György Erőgépre szerelt homlokrakodó gépek A követelménymodul megnevezése: Önjáró betakarítógépek üzemeltetése és karbantartása A követelménymodul száma: 2315-06 A tartalomelem azonosító száma és

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 25/2014 (V.27.) önkormányzati rendelete közterületen lévő reklámok, reklámberendezések és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről

Részletesebben

A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS. MNASZ által regisztrált verseny. A bajnokság honlapja: www.rte.hu

A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS. MNASZ által regisztrált verseny. A bajnokság honlapja: www.rte.hu A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS MNASZ által regisztrált verseny A bajnokság honlapja: www.rte.hu (a verseny hivatalos dokumentációi,/átvételi idők,nevezési lista,rajtlista,stb./

Részletesebben

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra Nyomáscsatlakozó Minimum (by-pass) fúvóka 1. ábra Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra 6. ábra 02/2002 IV 5410.239.00 1. rész Beszerelés GÁZTŰZHELY -

Részletesebben

SZENT LÁSZLÓ MENET 2015

SZENT LÁSZLÓ MENET 2015 SZENT LÁSZLÓ MENET 2015 A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár és a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület 2015. június 25 június 26-án hagyományőrző céllal megrendezi a Szent László

Részletesebben

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Bevezetés CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A nemzetközi boccia versenyek szervezésével kapcsolatos további információk a Nemzetközi

Részletesebben

Táj. elj. eredm._forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás_kombinált csatornamosó-szívó célgép beszerzése

Táj. elj. eredm._forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás_kombinált csatornamosó-szívó célgép beszerzése Táj. elj. eredm._forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás_kombinált csatornamosó-szívó célgép beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/57 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY 1. A verseny célja: Verseny- és játéklehetőség biztosítása a sportágak versenyszámait megismerő, különös tekintettel a hátrányos helyzetű települések

Részletesebben

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) földalatti (Metró) pályahálózaton DBR (M4) (BKV Rt. Dél Buda - Rákospalota M4 metróvonal F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 KIT-ASTER-Q36 új 1. oldal, összesen: 24 KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 Q36A vezérléssel Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó

Részletesebben

SZI-ZO SPORT Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 2015-2016.

SZI-ZO SPORT Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 2015-2016. SZI-ZO SPORT Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 2015-2016. 1 l./ A bajnokság célja: A kispályás labdarúgás iránt érdeklődők részére a téli időszakban is lehetőséget biztosítani a rendszeres sportolásra.

Részletesebben

2007.5.30. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 137/1 RENDELETEK

2007.5.30. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 137/1 RENDELETEK 2007.5.30. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 137/1 I (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele kötelező) RENDELETEK Az Egyesült Nemzetek Szervezete Európai

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. OXA Starter+ infrakapus időmérő berendezés

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. OXA Starter+ infrakapus időmérő berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS OXA Starter+ infrakapus időmérő berendezés Általános ismertető A berendezés kiválóan alkalmas rövidtávfutók rajtgyorsaságának fejlesztésére, rövid távú nagy sebességű futások mérésére,

Részletesebben

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát.

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. Perczel MENET 2015 A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. A rendezvény célja: A magyar hősök emléknapja alkalmából lehetőséget

Részletesebben

Megjegyzés az egytengelyes lakókocsikhoz. Fontos kezelési megjegyzések. 1. A biztonságot mindig tartsa szem előtt

Megjegyzés az egytengelyes lakókocsikhoz. Fontos kezelési megjegyzések. 1. A biztonságot mindig tartsa szem előtt Kezelési instrukciók Mindig tartsa szem előtt a kezelési utasítás Fontos megjegyzések -ben leírtakat. A készülék helyes kezelésért a jármű tulajdonos tartozik felelősséggel. MŰKÖDÉSI LEÍRÁS A készülék

Részletesebben

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG Verseny Szakbizottság A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása Az MTSz Verseny Szakbizottsága (a továbbiakban: VSzB) a természetjárók

Részletesebben

Tárgy: A Körös" megjelölésű kutatási területre vonatkozó 6/2011-2015 sz. Kutatási Műszaki Üzemi Terv módosítás jóváhagyása.

Tárgy: A Körös megjelölésű kutatási területre vonatkozó 6/2011-2015 sz. Kutatási Műszaki Üzemi Terv módosítás jóváhagyása. MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG A határozat 2014. október 17-től jogerős. SZBK/1714-29/2014. Ügyintéző: Farkas Emese :+36 56 512 318; : +36 56 512 337 E-mail: emese.farkas@mbfh.hu

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Hatályos: 2013. augusztus 16-tól MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 18/2005. (V.1.) számú R E N D E L E T E

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 18/2005. (V.1.) számú R E N D E L E T E EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 18/2005. (V.1.) számú R E N D E L E T E A BELVÁROS ÉS TÁGABB KÖRNYEZETÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVE ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA (Módosításokkal egységes szerkezetben.) Edelény

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Magyar Autómodell Bajnokság Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK Érvényes: 2008-tól ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1/10 ELEKTROMOS VERSENYEK MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Összeállította: az MMSZ

Részletesebben

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ. DUPLEX légkezelő egységekhez OPS vezérlővel - beltéri kivitel - - tetőn elhelyezett kivitel (N) -

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ. DUPLEX légkezelő egységekhez OPS vezérlővel - beltéri kivitel - - tetőn elhelyezett kivitel (N) - Verzió: 02 Kiadás: 16.06.2006 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ DUPLEX légkezelő egységekhez OPS vezérlővel - beltéri kivitel - - tetőn elhelyezett kivitel (N) - ATREA s.r.o., V Aleji 20 tel.: (+420) 483 386 111 466

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz György. Kukorica-betakarítás gépei. A követelménymodul megnevezése: Önjáró betakarítógépek üzemeltetése és karbantartása

MUNKAANYAG. Orosz György. Kukorica-betakarítás gépei. A követelménymodul megnevezése: Önjáró betakarítógépek üzemeltetése és karbantartása Orosz György Kukorica-betakarítás gépei A követelménymodul megnevezése: Önjáró betakarítógépek üzemeltetése és karbantartása A követelménymodul száma: 2640-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben