MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS"

Átírás

1 MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS

2 Tisztelt Lovas Barátaink! május án, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist. Az idei Pomázi Lovasmajális is két napos rendezvény, mely során első napon lovasversenyekkel, lovas-bemutatókkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenéstáncos programokkal várjuk látogatóinkat. Az első hat alkalommal több ezren jöttek el a fővárosból és a környékről. Igaz, hogy ebben nagy segítség volt a verőfényes napsütés és a csodálatos táj is. A rendezvény egyre inkább a Pilis-Dunakanyar térség lovasainak egyik ünnepévé, versenyévé, seregszemléjévé válik. Tisztelettel és szeretettel kérünk fel minden lovas tanya vezetőt és minden lovast, hogy az egyéni és csapatversenyek valamelyikén, de akár mindegyikén vegyen részt! Mérjük össze magunk és lovaink tudását az alábbi versenyszámokban! - 7 km-es lovas terepverseny - 77 m-es lovas gyorsulási verseny m-es lovas gyorsasági verseny Széchenyi emlékverseny - Kinizsi-próba lovas ügyességi verseny - Lovas birkózás - Birkarablás - Catalaunumi csata lovasíjász verseny A Pomázi Lovasmajálison a versenyeken való részvételen túl ingyenes bemutatkozási lehetőséget kívánunk adni a Pilis-Dunakanyari lovas csapatok részére, hogy saját programjaikat, szolgáltatásaikat hirdessék, termékeiket értékesíthessék. A fenti versenyekre május 24-ig a verseny reggelén pedig emelt nevezési díj mellett e felhíváshoz mellékelt nevezési lapokon jelentkezhetnek. Kérem, látogassanak el a Magyar Vár Alapítvány internetes oldalára, a - ra, ahol a Lovas Majálisról és a további rendezvényeinkről is olvashatnak. Számítunk részvételükre! Tisztelettel: szervező

3 Általános szabályok 1. A versenyeken csak nevezés alapján szabad részt venni. 2. A nevezési díj személyenként május 24-ig 1000 Ft, ez után 2000 Ft 3. Az előzetes nevezéseket és a nevezési díjakat május 24-ig kell eljuttatni a rendezőséghez. Vagy a Szentendre, Kossuth Lajos utca 32 szám alatti irodába, vagy a Magyar Vár Táborba, Pomázra. 4. Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedett legnagyobb indulók számát, abban az esetben a verseny napján tól ig is van lehetőség nevezésre. 5. A versenykiírásban meghatározott versenyzőszámnál több nevezés elfogadására nincs lehetőség. 6. A versenyekre csak egészséges, lovakkal szabad nevezni. 7. A versenyeken nem vehet részt az a személy, aki alkoholos, gyógyszeres, illetve egyéb kábító hatású szer befolyásolása alatt áll, illetve nem rendelkezik a biztonságos lovagláshoz szükséges ismeretekkel és tapasztalattal. 8. Csak az vehet részt a versenyeken, aki a reggeli lovas felvonuláson is részt vesz. 9. A versenyeken mindenki csak saját felelősségére vehet részt. A versenyek kialakításánál a rendező törekszik a veszélyek minél teljesebb csökkentésére, de ezen felül az esetlegesen bekövetkező balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak. 10. A versenyeken való részvétel során minden részvevő köteles minden előtt előnyben részesíteni a saját, a versenyzőtársai és a nézők (szervezők), valamint a lovak testi épségének megóvását. 11. A versenyzők kötelesek a versenyvezető utasításait betartani. 12. Aki a verseny általános, illetve egyedi szabályait megszegi azt a versenyből a nevezési díj visszaszolgáltatása nélkül a versenyvezető köteles kizárni. 13. Egy versenyszámból történő esetleges kizárás nem befolyásolja a többi versenyen való részvétel lehetőségét. 14. Az a versenyző vehet részt az adott versenyen, aki a kezdési időpontkor jelentkezik a versenyvezetőnél. 15. A versenyen az egyes versenyszámok eredményein túl 2 további cím kerül kiosztásra: A Pilis-Dunakanyar bajnok csapata címet nyeri el az a csapat, amelynek versenyzői a legtöbb helyezést érték el a versenyeken A Pilis-Dunakanyar lovas bajnoka címet nyeri el az a versenyző, aki a legtöbb pontot érte el a versenyeken. 16. A helyezéseket az alábbi pontozás segítségével összegezzük: 1. helyezett : 10 pont 2. helyezett : 8 pont 3. helyezett : 6 pont 4. helyezett : 4 pont 5. helyezett : 2 pont 17. Amennyiben a pontszámok alapján két vagy több egyezőség áll fenn, abban az esetben lovas gyorsulási versennyel döntjük el a helyezést.

4 Pomázi 5 Km-es terepvágta VERSENYKIÍRÁS Kezdés időpontja: 11:00 Befejezés időpontja: 12:30 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Aranyérem + oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A versenyzőket 3 percenként indítjuk a Magyar Vár Táborból. A környék hegyeiben, völgyeiben, kitűzött útvonalon 2 állomást érintve kell a legrövidebb időn belül visszaérkezni. Állomás kihagyása a versenyből való kizárást jelenti. Az ellenőrzőpontokon pecsételtetni kell. Az útvonal nagyon változatos, nyílt terepen és erdőben földes és köves, emelkedős és lejtős szakaszok sűrűn váltják egymást. A szintkülönbség kb. 100 m. Értékelés: Az időt tized másodperc pontossággal mérjük. Az időeredmények alapján állítjuk fel a sorrendet. Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe, az egyéni bajnoki cím elnyeréséhez, és a lovak versenyébe egyaránt. A fentiek szerinti az útvonalat a terepen szalagokkal jelöljük. Az útvonal nem tartalmaz olyan szakaszokat, amely az átlagos tereplovaglásnál veszélyesebb lenne, azonban kérünk mindenkit, aki nevezni szeretne, hogy járja végig az útvonalat, ismerkedjen meg vele, annak érdekében, hogy a verseny alatti balesetek lehetőségeit csökkentsük.

5 77 méteres lovas gyorsulási verseny VERSENYKIÍRÁS Kezdés időpontja: 10:30 Befejezés időpontja: 11:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Aranyérem + oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A lovas gyorsulási verseny lényege, hogy álló helyzetből indulva, ki teszi meg a 77 méteres távot legrövidebb idő alatt. A verseny kieséses. Párosával indítjuk a versenyzőket. Aki hamarabb halad át a célvonalon az jut tovább. A befutókat kamerával rögzítjük. Értékelés: Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe, az egyéni bajnoki cím elnyeréséhez, és a lovak versenyébe egyaránt. A gyorsulási versenypálya a lovas gödör nyugati oldalán található. Kiegyenesítettük a kifutó szakaszt, a felgyorsult lovak biztonságos lefékezése érdekében.

6 777 m-es lovas gyorsasági verseny VERSENYKIÍRÁS Kezdés időpontja: 12:30 Befejezés időpontja: 13:20 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Aranyérem + oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A versenyzőket egyenként, egymás után indítjuk a Magyar Vár Táboron belül kijelölt 777 méteres nézőktől elkerített pályán. Az indítás és a cél a lovas gödörben van. Értékelés: Az időt tized másodperc pontossággal mérjük. Az időeredmények alapján állítjuk fel a sorrendet. Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe, az egyéni bajnoki cím elnyeréséhez, és a lovak versenyébe egyaránt.

7 Birkarablás Kezdés időpontja: 14:00 Befejezés időpontja: 15:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Bárány Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A játék helyszíne a lovas gödör. Két csapat küzd egymással. A csapatok 3-3 tagúak lehetnek. A lovasok szabadon választhatnak, hogy szőrén vagy nyeregben ülve vesznek részt a versenyen. A játék menete: A csapatok a küzdőtér két végéről akkor indulhatnak el, amikor a versenybíró feldobja a kitömött birkabőrt. A játékosok feladata, hogy a birkabőrt lovon ülve felvegyék, és a pálya közepén lévő takaróra juttassák el. Egyik játékos a másiktól elveheti a birkabőrt, ha tudja. A lovas birkózás elemei megengedettek a lovasok között, azonban ütni, rúgni, harapni, stb. nem szabad. A birkabőrt a földről felvevő ember nem támadható. Ha valamelyik játékos lába földet ér (leesik a lóról), vagy valakinek sikerül célba juttatni a birkabőrt, akkor a kezdő helyzetet veszik fel a csapatok, és a játékvezető középen újra feldobja a birkabőrt. Értékelés: Az a csapat nyer, aki a mérkőzésen többször dobja a takaróra a birkabőrt. Döntetlen estén hosszabbítás következik az első pont eléréséig. Pontot az a találat ér, amelynél a birkabőr teljes terjedelmében a takarón van. A verseny 6-8 csapat nevezése esetén kieséses rendszerű, 4 perces mérkőzésekből áll, amennyiben 6 csapatnál kevesebben neveznek, abban az esetben 5 perces körmérkőzéses rendszerű. Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe.

8 VERSENYKIÍRÁS Lovas birkózás Kezdés időpontja: 16:30 Befejezés időpontja: 17:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Aranyérem + oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A versenyzők félmeztelenül, szőrén ülik meg a lovakat. Aki a másikat le tudja szedni a ló hátáról ő lesz a nyerő. Ütni, rúgni, harapni tilos. Nem megengedett továbbá az ellenfél lovának a szárába belenyúlni. A jelentkezők számától függően körmérkőzéses, vagy kieséses rendszerben. Értékelés: A jelentkezők számától függően körmérkőzéses vagy kieséses verseny lesz. A helyezések kapnak pontokat. Az első helyezett 10 pont, második 8 pont, harmadik 6 pont, negyedik 4 pont, ötödik 2 pont kap. Szent László viadal lovasíjász verseny Kezdés időpontja: 17:00 Befejezés időpontja: 18:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Aranyérem + oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. Évszázadokon át népi mondák, hősi énekek, himnuszok, templomi falfestmények és imádságos könyvek zengik László király párviadalát a kun vitézzel a Kerlés hegyi csatában, amelynek során a kunok vezére látván, hogy vesztésre áll a csata, hadizsákmányként elrabolt egy szép lányt, és kisebb lovascsapat kíséretében menekült a csatatérről. László király ezt meglátta és pár vitézével utánuk eredt. Mindkét csoport jól bánt a lóval és az íjakkal. A viadal során a magyar vitézek el-el kaptak egy-egy kun vitézt, így a végére csak László és a kun vezér maradt. László hősies küzdelemben kiszabadította a leányt. A verseny során a két vezér csapatot toboroz, amelyben a létszámok azonosak. (3-5 fő) A csapatok egymást váltva vágtáznak keresztül az arénán s közben a nyugati (hosszú) falon felállított vesszőfogó háló elé fellógatott léggömbök közül az ellenfél színét kell lelőnie. Annyi piros és zöld léggömb van a kezdéskor, ahányan a csapatokban vannak. A versenyt az nyeri, aki hamarabb megsemmisíti az ellenfelet szimbolizáló léggömböket. Az első helyezett csapat tagok 10 pontot, második helyezett csapat tagjai 5 pont kapnak.

9 Kinizsi próba lovas ügyességi verseny Kezdés időpontja: 15:00 Befejezés időpontja: 16:30 Eredmény-hirdetés: 19:00 Fődíj: Aranyérem + oklevél Egyéni versenyzők május 24. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A Magyar Vár Alapítvány Mátyás király budai várát szeretné felépíteni a kísérleti régészet módszerével, ami azt jelenti, hogy olyan eszközöket, anyagokat és eljárásokat alkalmazunk, amely Zsigmond király és Mátyás király idejében volt. A várhoz azonban olyan vitézekre is szükség van, mint amilyenek akkor voltak, s hogy kiválasszuk azt, hogy ki méltó Mátyás hadvezérének, Kinizsi Pál seregébe beállni, a Kinizsi próbát kell minden jelentkezőnek teljesítenie. Aki erőben, ügyességben, gyorsaságban és furfangosságban a legjobb, az nyeri a Kinizsi próbát. A versenyzőknek az időeredményeit mérjük. Az ügyességi pálya teljesítése közben előforduló hibák mindegyikéért hibapontokat kapnak a versenyzők, amelyet hozzáadunk az időeredményhez (összesített idő). Az a versenyző győz, akinek az összesített ideje a legkevesebb. A verseny menete: 1. Bevágtatás, ugratás, korsóval lovaglás: A versenyző a startvonalról a pályára vágtázik, ahol átugrik a pályán elhelyezett ugróakadályon. Ezután bemegy a start-vonallal szemközti sarokban található zsákutcába, ott felveszi az asztalra elhelyezett korsó vizet, kitolat és vágtázik egy kört. A vizet a leteszi a célnál elhelyezett asztalra. (verőhiba +5 másodperc, tolatásból a zsákutcából oldalra való kilépés (+10 másodperc), minden fél deciliter kifolyt víz +5 másodperc) 2. Kopjatörés: A lovas a fegyvertartó állványhoz vágtat és ott felveszi a kopját. A lovas megütközik a törökökkel. A falovon ülő vitéz pajzsát kell a kopjával eltalálni egy körvágta alatt. (találat híján + 10 másodperc) 3. Gyűrűfűzés: A lovas a kopját ledobja, majd felveszi a füldbe szúrt kelevézt előző fél kör folytatásával vágtában felszúrja az első hosszú falon fentre elhelyezett gyűrűket, amiket a hosszú fal végén le is dobhat. A második hosszú falon a földre elhelyezett gyűrűket kell felszúrni. (minden elhibázott gyűrű + 5 másodperc). A kör végén a lovas ledobja a kellékes állványra a kelevézt.. 4. Kincsgyűjtés: Amit a kapzsi törökök összeraboltak a néptől, vissza kell azt venni és szétosztani a szegények között. Az első körben a lovas felhelyezi a kincses zsákokat, majd a következő körben visszateszi a helyükre. (minden elhibázott zsák +5 másodperc) 5. Szlalom: A kincses zsákokat a helyükre visszatéve a lovas végigmegy a szlalom pályán, amelynek végén bal körön halad tovább, s egy fél kör teljesítését követően ráfordul a célegyenesre. (minden felborított, vagy kihagyott oszlop +5 másodperc) 6. Tüzes kapu: A lovas átlovagol a szűk tüzes kapun, majd a leszáll a lováról. (A kapu feldöntése, kihagyása + 10 másodperc) 7. A forrás vizének átadása: Visszaérve a lerakott korsó vízhez, a lovas a földbe szúrt szablyához fut, fejét rátámasztva, ötször körbefordul (ezalatt egy segítő megfogja a lovát). A lovas felveszi a korsó vizet és a malomköre téve átadja azt Mátyás királynak. A versenyt akkor fejezi be, amikor a király kezébe veszi a kelyhet. (Fontos, hogy végig ügyeljünk a korsóban lévő vízre! A korsó víztartalmát a futam végén ellenőrizzük. Minden fél deciliter +5 másodperc)

10 Egyéni Nevezési Lap Rajtszám: Résztvevő neve: Melyik lovas tanyáról, lovas csapattól érkezett: Életkor: Lakcím: cím: Telefonszám: A ló neve: A ló neme: május 25-én részt kívánok venni az alábbi versenyeken: (jelölje X -el!) Pomázi Terepvágta: 77 méteres lovas gyorsulási verseny: 777 méteres lóverseny: Kinizsi próba - lovas ügyességi verseny: Lovas birkózás: Tudomásul veszem, hogy a versenyeken és programokon a saját kockázatomra és felelősségemre veszek részt. A versenykiírást megismertem, a szabályokat betartom. Pomáz, május.. Résztvevő aláírása

11 Csapat Nevezési Lap Rajtszám: Melyik lovas tanyáról: Név: Lakcím: Életkor: cím: Telefonszám: Birkarablás: május 25-én részt kívánunk venni az alábbi versenyeken: (jelölje X -el!) Tudomásul vesszük, hogy a versenyeken és programokon a saját kockázatunkra és felelősségünkre veszünk részt. Pomáz, május Résztvevők aláírása

Tisztelt Lovas Barátaink!

Tisztelt Lovas Barátaink! VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2012. május 12.-én, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist. Az idei Pomázi

Részletesebben

Kapos Baranta Egyesület

Kapos Baranta Egyesület I. Rosseb Kupa Déli Végek Baranta Versenye 2014. kikelet havának 22. napján első alkalommal kerül megrendezésre a Déli Végek Baranta versenye. A küzdelem név választásával a 44-es gyalogezred katonáinak,

Részletesebben

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG. ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30.

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG. ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30. MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30. 1 2013/2014. TANÉVI XV. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése

Részletesebben

Mountain Bike Diákolimipa Megyei Döntő és nyílt verseny valamit Borsod Bajnoka 1. futam (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye)

Mountain Bike Diákolimipa Megyei Döntő és nyílt verseny valamit Borsod Bajnoka 1. futam (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye) Mountain Bike Diákolimipa Megyei Döntő és nyílt verseny valamit Borsod Bajnoka 1. futam (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye) Bükkszentkereszt, Lapka Sportpálya 2016. május 21. Mountain Bike Megyei Diákolimpia

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA 2012 Készítette: A MAMS Enduro Bizottság Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, Sóstói út 24. 4400 l./ A bajnokság célja: Nyíregyháza Város 2013-2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Részletesebben

XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása. Helyszín: Tále, Szlovákia. Időpontja: 2015. február 12-15. Rendező: Mátrai Erőmű Zrt.

XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása. Helyszín: Tále, Szlovákia. Időpontja: 2015. február 12-15. Rendező: Mátrai Erőmű Zrt. XXXII. VILLAMOSENERGIA-IPARI SÍTALÁLKOZÓ 1 XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása Helyszín: Tále, Szlovákia Időpontja: 2015. február 12-15 Rendező: Mátrai Erőmű Zrt. XXXII. VILLAMOSENERGIA-IPARI

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE KÖZÉPISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb kőbányai

Részletesebben

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS 2 VERSENYBÍRÓSÁG OWS 3 TISZTVISELŐK FELADATAI OWS 4 A RAJT OWS 5 A HELYSZÍN OWS 6 A VERSENY WS 7 A VERSENY VÉGE OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS

Részletesebben

A DDR 3D Bajnokság célja: Jellege: A DDR 3D Bajnokság rendezői: Helyszínek, időpontok: Korosztályok, javasolt nevezési díjak: Díjazás:

A DDR 3D Bajnokság célja: Jellege: A DDR 3D Bajnokság rendezői: Helyszínek, időpontok: Korosztályok, javasolt nevezési díjak: Díjazás: Dél-Dunántúli Régió 3D Bajnokság Versenyszabályzata 2016 1 A DDR 3D Bajnokság célja: - Magas színvonalú versenyzési lehetőség biztosítása az íjászok számára, - Felkészülési lehetőség a GP, OB és nemzetközi

Részletesebben

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat Általános technikai szabályzat (összes géposztály) 1. A variátor fedelet az összes gyári csavar minimum 90%-ával kell a motoron rögzíteni. 2. A motorblokkon

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóság CSONGRÁD MEGYEI TÉLI MŰFÜVES BAJNOKSÁG Csongrád Megyei Téli Műfüves férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2016. Tartalom 1.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA 2013 Készítette: A MAMS Enduro Bizottság Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége

A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége 1. A VERSENYSZABÁLYOK HATÁLYBA LÉPÉSE Jelen szenior versenyszabályok a Magyarország

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI GYERMEKLOVAS BAJNOKSÁG 2013. VERSENYSZABÁLYZAT

BÉKÉS MEGYEI GYERMEKLOVAS BAJNOKSÁG 2013. VERSENYSZABÁLYZAT BÉKÉS MEGYEI GYERMEKLOVAS BAJNOKSÁG 2013. VERSENYSZABÁLYZAT A versenysorozatot elsősorban a lovaglás iránt érdeklődő, lovakat kedvelő, 18 éves és az alatti, rajtengedély vizsgával nem rendelkező gyermekek

Részletesebben

23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó - eseményinformáció

23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó - eseményinformáció 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó - eseményinformáció TERVEZETT A városligeti építkezések ütemének ismeretében, illetve egyéb szempontok miatt változhat! Idıpont: 2016. június 12. Rajt/Cél:

Részletesebben

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra A próba össztávja: Id méréses futamok: 0-40 nevez között 16 km (Ő x Ő kör) 40 nevez felett 1ő km (3 x ő kör)

Részletesebben

Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben A DEMETER Egyesület alakuló közgyőlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. /1/ bekezdése, valamint a közhasznú szervezetekrıl szóló 1997.

Részletesebben

Versenykiírás. 4.TÁPIÓMENTI MARATON 2015. június 20. A verseny célja: A verseny időpontja: Rendező: Szervezőbizottság Elnöke.

Versenykiírás. 4.TÁPIÓMENTI MARATON 2015. június 20. A verseny célja: A verseny időpontja: Rendező: Szervezőbizottság Elnöke. A verseny célja: 4.TÁPIÓMENTI MARATON 2015. június 20. Versenykiírás A Tápió-vidék egyik legszebb részének, a Gödöllői dombság délnyugati részének bemutatása, az itt elterülő települések megismertetése

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság / Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség / BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI III. osztályú BAJNOKSÁG Borsod-Abaúj-ú férfi nagypályás

Részletesebben

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05.

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2013 7. futam 4. DRAGRACING KUPA PROGRAM 06:50 Pályabírói eligazítás

Részletesebben

POLAR Kaptárkövek Trail 30k

POLAR Kaptárkövek Trail 30k POLAR Kaptárkövek Trail 30k Futónaptár.hu A verseny idıpontja: 2016. június 19. vasárnap Rajt és cél: Az Almagyar-Érseki Szılıbirtok Borterasza és Borkempingje Eger (nyitva: 22 óráig). Térkép RAJTIDİPONTOK:

Részletesebben

Géposztályok: A versenyek hivatalos tisztségviselői:

Géposztályok: A versenyek hivatalos tisztségviselői: Géposztályok: Divízió I. Keleti kategória 700 cm3 -ig Divízió II. Keleti kategória 1600 cm3 -ig Divízió III. Nyugati kategória 1300 cm3 -ig Divízió IV. Nyugati kategória 1600 cm3 -ig Divízió V. Nyugati

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYEI III. OSZTÁLY Megyei-Budapesti III. osztályú férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokság

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Szövetség. Versenyszabályzata

Magyar Sárkányhajó Szövetség. Versenyszabályzata A Magyar Sárkányhajó Szövetség Versenyszabályzata Készült az IDBF 2012. január 01-i nemzetközi versenyszabályzata alapján. Összeállította: A Magyar Sárkányhajó Szövetség Szakmai Bizottsága e-mail: info@sarkanyhajozas.hu

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása 1. Általános rendelkezések: A bajnokságok kiírója és kiírásának alapja: A Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ), és alapja a

Részletesebben

EURÓPAI 3-D ÍJÁSZ SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZAT 2007.01.01

EURÓPAI 3-D ÍJÁSZ SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZAT 2007.01.01 EURÓPAI 3-D ÍJÁSZ SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZAT 2007.01.01 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 BEVEZETÉS 1.1.1. Az EAA 3D alapító ülésén megfogalmazódott kívánalmaknak megfelelően egyöntetű versenyzési rendszer megalkotása

Részletesebben

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. T1 U11 és U13 korosztály számára 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) áll fel a futás irányával megegyezően, egy oszlopban. 2. A

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság VESZPRÉM MEGYEI II. OSZTÁLY Veszprém Megyei II. ú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 I. MEGHATÁROZÁSOK 1. 1 Jogállás Jelen Működési Szabályzat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: MNASZ) Alapszabályának 43. - a alapján létre

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2012. Szeptember 2. Vasárnap 22:00 Nevezési zárlat 2012. Szeptember 8. Szombat

Részletesebben

Versenybírói Szabályzat A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) versenybírói szabályzata

Versenybírói Szabályzat A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) versenybírói szabályzata 1. Versenybírók képzése: Versenybírói Szabályzat A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) versenybírói szabályzata Versenybírói tanfolyamot az országos Szövetség és a megyei tájfutó szövetségek (TFSZ-ek)

Részletesebben

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása 2016 Készítette: A MAMS Enduro Szakági Tanács Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség. 0,22-es PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA

Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség. 0,22-es PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség 0,22-es PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA A sportág alapvetően az életkorral együttjáró képesség csökkenések kompenzálására, valamint a fogyatékkal

Részletesebben

I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása

I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása Időpont: 2015. október 4., vasárnap 08:00-tól Rajt és cél helyszín: Csongrád, Dob utca Rajt időpont: 10:00 Félmaraton és egy hosszúlépés, egyéni

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Heves Megyei Igazgatóság HEVES MEGYEI NŐI FUTSAL BAJNOKSÁG versenykiírása 2013 2014. VERZIÓ 1. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa és hivatalos

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

Fővédnök: Hidvégi József, Fonyód polgármestere

Fővédnök: Hidvégi József, Fonyód polgármestere II. BÚI Triatlon Rövid távú Amatőr OB Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Ifjúsági EB válogató Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny Fonyód 2016. június 11. Fővédnök: Hidvégi

Részletesebben

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2015. május 30-31-én, szombaton és vasárnap kilencedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyar legnagyobb lovas rendezvényét a

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2016 évi

Részletesebben

Versenykiírás, Szervezeti Leírás

Versenykiírás, Szervezeti Leírás Versenykiírás, Szervezeti Leírás és Gyakorlati Útmutató Kőszárhegy 2012. 8152 Kőszárhegy, Kazinczy u. 12. 36209442361 Versenykiírás, Szervezeti Leírás és Gyakorlati Útmutató... 1 I. Rész... 3 A Magyar

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség. Országos Bajnokság II. osztály

Magyar Floorball Szakszövetség. Országos Bajnokság II. osztály Országos Bajnokság II. osztály Férfi, felnőtt, nagypályás floorball bajnokság versenykiírása 2011-2012 Budapest, 2011. július 5. 1. A bajnokság rendezője és neve a. A bajnokságot a Magyar Floorball Szakszövetség

Részletesebben

AMATŐR EJTŐERNYŐS CÉLRASZÁLLÓ VERSENY KIÍRÁSA A GÖDÖLLŐI DROP ZONE LÉGTÉR MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ÖRÖMÉRE

AMATŐR EJTŐERNYŐS CÉLRASZÁLLÓ VERSENY KIÍRÁSA A GÖDÖLLŐI DROP ZONE LÉGTÉR MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ÖRÖMÉRE Sky Escort Hungary Aero Club Opitz Nándor Repülőklub. AMATŐR EJTŐERNYŐS CÉLRASZÁLLÓ VERSENY KIÍRÁSA A GÖDÖLLŐI DROP ZONE LÉGTÉR MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ÖRÖMÉRE Gödöllő. 2015. 10. 2-3-4 2 Sky Escort Hungary Aero

Részletesebben

Global Grappling szabálykönyv

Global Grappling szabálykönyv Global Grappling szabálykönyv 2012 május 20. Általános szabályok 1. Versenyszámok: Gi Grappling, NoGi Grappling és Combat Grappling. 2. Pást: 6 x 6 és 10 x 10 méter közötti négyzet alakú tatami. A külső

Részletesebben

STRANDLABDARÚGÁS U-15

STRANDLABDARÚGÁS U-15 Magyar Labdarúgó Szövetség SOMOGY MEGYEI IGAZGATÓSÁGA STRANDLABDARÚGÁS U-15 VERSENYKIÍRÁSA Megyei fiú U-15 korosztály 2016 Határozatszám ELN-195/1/XV/2015 Jóváhagyás 2015.12.08 Hatályba lépés 2016.01.08

Részletesebben

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja Budapest, 2016. január előterjesztő: Csabai Edvin szakmai igazgató készítette: Patyi Melinda szabadidős szakmai koordinátor Tartalomjegyzék

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Parádfürdő. MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ

VERSENYKIÍRÁS. Parádfürdő. MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ VERSENYKIÍRÁS Parádfürdő MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ A rendezvény időpontja: 2016. 06. 11-12. A rendezvény helyszíne: Parádfürdő,

Részletesebben

HAJDÚ KUPA. Debrecen, 2016. május 14-15.

HAJDÚ KUPA. Debrecen, 2016. május 14-15. HAJDÚ KUPA Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Debrecen, 2016. május 14-15. Időfutam és mezőnyverseny Versenykiírás 1. A verseny védnökei: dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere

Részletesebben

SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA

SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA SALGÓ minirallye AMATŐR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2006. MÁJUS 13-14. SALGÓTARJÁN IDŐBEOSZTÁS A kiírás elküldése (nevezések kezdete): 2006. április 9. Nevezési zárlat (postabélyegző kelte): 2006. április 25. Nevezések

Részletesebben

Budapesti Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY. Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola 2014.12.03.

Budapesti Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY. Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola 2014.12.03. Budapesti Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT LEÁNY Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola 2014.12.03. 1 Kedves Fiatalok! Tisztelt Testnevelők, Felkészítők!

Részletesebben

KIÍRÁS BOCSKAI PORTYA 2013

KIÍRÁS BOCSKAI PORTYA 2013 KIÍRÁS BOCSKAI PORTYA 2013 A MH. 5. Bocskai István Lövészdandár (MH 5. BI LDD) együttműködve a Debreceni Honvéd SE-vel (DHSE), valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetével (HTBK

Részletesebben

HÁZIREND. Az iskolai házirendet az iskola tantestülete fogadja el, a diákönkormányzat, a szülői szervezet és az intézményi tanács egyetértésével.

HÁZIREND. Az iskolai házirendet az iskola tantestülete fogadja el, a diákönkormányzat, a szülői szervezet és az intézményi tanács egyetértésével. HÁZIREND Gárdonyi Géza Általános Iskola és Herman Ottó Tagiskolája tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. A házirend célja és feladata o A

Részletesebben

A házirend elkészítését szabályozó törvények, rendeletek és dokumentumok

A házirend elkészítését szabályozó törvények, rendeletek és dokumentumok Tartalomjegyzék Az intézmény adatai...... 2 Hatálybalépés 2 A házirend elkészítését szabályozó törvények, rendeletek és dokumentumok 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A TANULÓI JOGOK ÉS KÖTELESSÉGEK GYAKORLÁSÁVAL KAPCSOLATOS

Részletesebben

be/sfp-08089/2015/mlsz

be/sfp-08089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaliget Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Abaliget Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3170 A kérelmező

Részletesebben

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok I. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétikai szakosztályában

Részletesebben

V. SPIRIT OPEN 2016 BUDAPEST

V. SPIRIT OPEN 2016 BUDAPEST V. SPIRIT OPEN 2016 BUDAPEST Verseny megnevezése: V. SPIRIT OPEN Nyílt Taekwon-do Bajnokság 2016 Rendező szervezet: Rendező: TKD Spirit Egyesület Szász Péter V.Dan +36-20-398-5391, szasz.peter.tkd@gmail.com

Részletesebben

III. Farkasszigeti Daruvonulás

III. Farkasszigeti Daruvonulás III. Farkasszigeti Daruvonulás futónaptár.hu Idıpont, helyszín: Idıpont: 2016. október 22. Rajt/Cél: 4150 Püspökladány, Farkassziget 3. Rendezvény kezdési idıpontja: 9:30 Táv, útvonal, frissítés Távok:

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 29/2011.(XII.16.), 41/2008.(XII.12.), 16/2008.(VI.27.) ör-rel)

(Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 29/2011.(XII.16.), 41/2008.(XII.12.), 16/2008.(VI.27.) ör-rel) A Mohácsi Önkormányzat 37/2006.(XII.27.) r e n d e l e t e a városi általános iskolák működési, felvételi körzetének meghatározásáról és az általános iskolai beiratások rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK:

VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: VERSENYKIÍRÁS A NYIRÁD RALLYE 2007 Versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános Előírások és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által

Részletesebben

NOKIA Sárkányhajó Fesztiválok II. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál Magyar és Európa Kupa IDŐREND

NOKIA Sárkányhajó Fesztiválok II. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál Magyar és Európa Kupa IDŐREND NOKIA Sárkányhajó Fesztiválok II. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál Magyar és Európa Kupa IDŐREND Rendező: Helye: Ideje: Magyar Sárkányhajó Szövetség és Dragon Aktív Kft. Budapest, Lágymányosi öböl 2008.

Részletesebben

SPEED SZILUETT LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA

SPEED SZILUETT LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség SPEED SZILUETT LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA A sportág a légfegyverekkel elérhető pontosság és az ehhez szükséges gondos célzás relatíven nagy időszükségletének

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 4. FUTAM 2012. Október 14. Szombathely-Söpte VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 4. FUTAM 2012. Október 14. Szombathely-Söpte VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 4. FUTAM 2012. Október 14. Szombathely-Söpte VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2012. Október 8. Hétfő 24:00 Nevezési zárlat 2012. Október 13. Szombat Helyszín:

Részletesebben

Atlétika. Súlylökés oktatása általános iskolában (SMDLTE 2202) 2011. Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ

Atlétika. Súlylökés oktatása általános iskolában (SMDLTE 2202) 2011. Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet Sportelméleti Intézeti Tanszék Dr. Koltai Miklós Atlétika Súlylökés oktatása általános

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

DUNAKANYAR ORSZÁGOS PASKIEVICS TAROKKVERSENY SZŐDLIGET 2010. AUGUSZTUS 28-ÁN 10.00 ÓRAI KEZDETTEL A SZŐDLIGETI ÜVEGHÁZ ÉTTEREMBEN.

DUNAKANYAR ORSZÁGOS PASKIEVICS TAROKKVERSENY SZŐDLIGET 2010. AUGUSZTUS 28-ÁN 10.00 ÓRAI KEZDETTEL A SZŐDLIGETI ÜVEGHÁZ ÉTTEREMBEN. DUNAKANYAR ORSZÁGOS PASKIEVICS TAROKKVERSENY SZŐDLIGET 2010. AUGUSZTUS 28-ÁN 10.00 ÓRAI KEZDETTEL A SZŐDLIGETI ÜVEGHÁZ ÉTTEREMBEN. NAPIREND: 7.30-9.30 Érkezés és regisztráció, sorsolás, reggelizési lehetőség,

Részletesebben

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016 ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016 A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az IAAF Competition Rules 2012-13, 2014-15, 2016-17, valamint a korábbi hazai kiadás (2010.) alapján összeállította: dr. Horváth Judit

Részletesebben

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása VERSENYKIÍRÁSOK A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása A versenyek célja: A MÚSZ (továbbiakban: Szövetség) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA VERSENYKIÍRÁS Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAMA SZLOVÁK ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Részletesebben

FEHÉR SZALAG - 19. Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam Balatonfüred, 2016. július 9. VERSENYKIÍRÁS

FEHÉR SZALAG - 19. Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam Balatonfüred, 2016. július 9. VERSENYKIÍRÁS FEHÉR SZALAG - 19. Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj Classic Round futam Balatonfüred, 2016. július 9. VERSENYKIÍRÁS A verseny rendezője: Magyar Vitorlás Szövetség Versenyvezető: Kerekes Kázmér

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok!

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok! VERSENYKIÍRÁS KÖSZÖNTŐ Kedves Természetbarátok! Engedjétek meg, hogy egy kicsit saját szemszögemből ajánljam nektek az idei rendezvényt. Elolvastam az előző évek köszöntőit és mindegyikben megtaláltam,

Részletesebben

Miklósi László: Ízelítő avagy: rendhagyó történelemóra negyedikeseknek

Miklósi László: Ízelítő avagy: rendhagyó történelemóra negyedikeseknek Történelemtanítás a gyakorlatban Miklósi László: Ízelítő avagy: rendhagyó történelemóra negyedikeseknek Egy ismeretlen helyzet titokzatos, érdekes, de akár félelmetes is lehet. Az iskolakezdés után a következő

Részletesebben

Megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület

Megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület I. évfolyam, 2. szám 2005. április 3. Megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület 2005. március 4-én 18 fővel megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület, melynek alapító tagjai (ABC-sorrendben) a következők:

Részletesebben

M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g. Díjugrató Szakbizottsága

M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g. Díjugrató Szakbizottsága M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g Díjugrató Szakbizottsága 2009-2010 FEDETT PÁLYÁS BAJNOKSÁG MINİSÍTİ versenyei V E R S E N Y K I Í R Á S A fedett pályás minısítı versenyeken, lehet 2 vagy 3 napos,

Részletesebben

2016.06.11. Preambulum:

2016.06.11. Preambulum: KŐSZEGI NŐI SERDÜLŐ, JUNIOR, IFJÚSÁGI ÉS ELIT ORSZÁGOS ÖKÖLVÍVÓ VÁLOGATÓ VERSENY ÉS POFONPARTI VERSENYKIÍRÁSA Preambulum: A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával mint

Részletesebben

Magyar Sárkány A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2014. évi tájékoztató kiadványa. www.sarkanyhajozas.hu e-mail: info@sarkanyhajozas.

Magyar Sárkány A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2014. évi tájékoztató kiadványa. www.sarkanyhajozas.hu e-mail: info@sarkanyhajozas. Magyar Sárkány A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2014. évi tájékoztató kiadványa. www.sarkanyhajozas.hu e-mail: info@sarkanyhajozas.hu Tartalomjegyzék 1. Bevezető 2. 2014. évi Versenyrendszer 3. 2014. évi

Részletesebben

A junior kategória nevezési díja maximum a senior 75%-a, továbbá a csapat nevezési díja maximum 2000 Ft/fő.

A junior kategória nevezési díja maximum a senior 75%-a, továbbá a csapat nevezési díja maximum 2000 Ft/fő. Gyorsított Korongvadászat Magyar Kupa Versenyszabályzat 2016 1. A versenysorozat célja: - a gyorsított korongvadászat - mint versenysport - népszerűsítése, - a versenyzők részére versenyzési lehetőség

Részletesebben

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben az időközi módosításokat tartalmazó 14/1998. (IV. 17.),

Részletesebben

FIA NEMZETKÖZI SPORTKÓDEX

FIA NEMZETKÖZI SPORTKÓDEX FIA NEMZETKÖZI SPORTKÓDEX Kiemeléssel kiadott változat. Hatályos: 2016. január 1-től.. Jelen dokumentum eredeti változata, valamint a kapcsolódó szabályzatok angol és francia nyelven megtalálhatóak az

Részletesebben

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség Szám: 4 /2013 V E R S E N Y K I Í R Á S A ( továbbiakban: MTSZ ) az Országos Tanács 2013. február 5-án megtartott ülése határozatának

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

A ONE DESIGN TROPHY II.

A ONE DESIGN TROPHY II. III. LVE OD KUPA A ONE DESIGN TROPHY II. fordulója Siófok, 2012. május 19 20. VERSENYKIÍRÁS Rendező szervet: Versenyvezető: VB elnök: Versenyorvos: Lellei Vitorlás Egylet Erdélyi Béla dr. Balla György

Részletesebben

Békés Megyei Lovas Szövetség. A GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2013.

Békés Megyei Lovas Szövetség. A GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2013. Békés Megyei Lovas Szövetség A GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2013. Póni kettes fogatok ill. egyes- és kettes fogatok részére ver 1.0 A versenykiírás

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2011. október 27. 10. szám R E N D E L E T E K 38/2011. (X.28.) önk. rendelet a helyi kitüntetések, díjak, elismerő címek alapításáról és adományozásáról

Részletesebben

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása Élsport MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása 2016 Alapkiírás Mellékletek: I. sz. melléklet: Stunt Riding (550 ccm felett) pontozási rendszer II. sz. melléklet: Stunt Riding Junior (550

Részletesebben

III. Szigetestó bojlis kupa Kiskorpád 2011 04.19.K - 2011.04. 24.V

III. Szigetestó bojlis kupa Kiskorpád 2011 04.19.K - 2011.04. 24.V III. Szigetestó bojlis kupa Kiskorpád 2011 04.19.K - 2011.04. 24.V Helyszín: Szigetes tó Kapcsolattartó: Kovács Mihály e-mail cím: szigetesto@gmail.com Honlap: http://www.szigetesto.eu Telefon: 30/348-0189

Részletesebben

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

Héraklész program. (1) A Héraklész program leírása

Héraklész program. (1) A Héraklész program leírása Héraklész program (1) A Héraklész program leírása A Héraklész program kezdete egészen 2001be nyúlik vissza, amikor is 13 sportággal, köztük a tenisszel, elkezdődött egy új stratégia az utánpótlás neveléssel

Részletesebben

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Eger, Rákóczi út 2. KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes : 2012.október 1-től

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Eger, Rákóczi út 2. KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes : 2012.október 1-től Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Eger, Rákóczi út 2. KOLLÉGIUMI HÁZIREND Érvényes : 2012.október 1-től Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések... 2 2. A kollégisták általános

Részletesebben

SZENT LÁSZLÓ MENET 2015

SZENT LÁSZLÓ MENET 2015 SZENT LÁSZLÓ MENET 2015 A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár és a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület 2015. június 25 június 26-án hagyományőrző céllal megrendezi a Szent László

Részletesebben

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28.

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tisztelt Tiszaszigeti, Térvári lakosok! MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tiszasziget Község Önkormányzata a korábbi évek hagyományait követve - és néhány új ötlettel gazdagítva

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA RALLYCROSS TRÓFEA III. FUTAMA MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III

VERSENYKIÍRÁS FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA RALLYCROSS TRÓFEA III. FUTAMA MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III VERSENYKIÍRÁS FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA RALLYCROSS TRÓFEA III. FUTAMA MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA LENGYEL RALLYCROSS NEMZETI BAJNOKSÁG FUTAMA OSZTRÁK RALLYCROSS NEMZETI BAJNOKSÁG FUTAMA

Részletesebben

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. 5. d) Ebben a bajnokságban NEM SZEREPELHET olyan játékos, aki a 2015/2016-es bajnoki évre rendelkezik az MKOSZ JNSZ Megyei Szövetsége

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. 3. A kedvezményezett neve: Szent László Határrendész Közhasznú Sportegyesület

B E S Z Á M O L Ó. 3. A kedvezményezett neve: Szent László Határrendész Közhasznú Sportegyesület B E S Z Á M O L Ó 1. A támogatási szerződés száma: 1527-5/2015/NAKVI 2. A projekt címe: ÉRTÉKre fel! 3. A kedvezményezett neve: Szent László Határrendész Közhasznú Sportegyesület 4. A kedvezményezett címe:

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV PÁRBAJTŐR KARD TŐR ORSZÁGOS DÖNTŐK

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV PÁRBAJTŐR KARD TŐR ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV PÁRBAJTŐR KARD TŐR ORSZÁGOS DÖNTŐK 1 2014/2015. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntők célja: A vívósport belüli népszerűsítése

Részletesebben

Balla Viktor Emlékverseny

Balla Viktor Emlékverseny Hajdú-Bihar Megyei Területi Évadnyitó Kerékpárverseny Debrecen, 2016. márc. 27. Balla Viktor Emlékverseny Versenykiírás 1. A verseny fővédnöke: dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere

Részletesebben

Jelentkezési tudnivalók

Jelentkezési tudnivalók Jelentkezési tudnivalók Résztvételi feltételek Csak abban az esetben lehetséges, ha rendelkezel az adott időszakra érvényes extrém sporttevékenységgel kiegészített életbiztosítással. Ha Pest megyében vagy

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ Balogh Gábor

KÖSZÖNTŐ Balogh Gábor KÖSZÖNTŐ Kedves Diákok, Testnevelők, Sportbarátok! Köszöntelek Benneteket a Magyar Diáksport Szövetség nevében a 2013. évi Atlétika Diákolimpia korcsoportos országos döntőjének alkalmából! Ettől a tanévtől

Részletesebben

SZABOLCSI VÁRJÁTÉKOK

SZABOLCSI VÁRJÁTÉKOK Szent László Király Ünnepe SZABOLCSI VÁRJÁTÉKOK Szabolcs Község, 2013. Június 28.-29.-30. WEB: facebook.com/szabolcsivarjatekok E-mail: info@szabolcsivarjatekok.hu Szervező: Szabolcs Vezér Íjászai Hagyományőrző

Részletesebben

A súlylökés általános iskolában való oktatása

A súlylökés általános iskolában való oktatása Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet A súlylökés általános iskolában való oktatása Atlétika SMDLTE2202 Zakál Simon Edina wzktdt Felépítése a dolgozatnak

Részletesebben