MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS"

Átírás

1 MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS

2 Tisztelt Lovas Barátaink! május én, szombaton és vasárnap kilencedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyar legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist. Az idei Pomázi Lovasmajális is két napos rendezvény, amely során első napon lovasversenyekkel, lovas-bemutatókkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenéstáncos programokkal várjuk látogatóinkat. Az első kilenc alkalommal több ezren jöttek el a fővárosból és a környékről. Igaz, hogy ebben nagy segítség volt a verőfényes napsütés és a csodálatos táj is. A rendezvény egyre inkább a Pilis-Dunakanyar térség lovasainak egyik ünnepévé, versenyévé, seregszemléjévé válik. Tisztelettel és szeretettel kérünk fel minden lovas tanya vezetőt és minden lovast, hogy az egyéni és csapatversenyek valamelyikén, de akár mindegyikén vegyen részt! Mérjük össze magunk és lovaink tudását az alábbi versenyszámokban! - 77 m-es lovas gyorsulási verseny m-es lovas gyorsasági verseny m -es lovas terep váltóverseny - Kinizsi-próba lovas ügyességi verseny - Lovas birkózás - Birkarablás - Szent László viadal lovasíjász verseny A Pomázi Lovasmajálison a versenyeken való részvételen túl ingyenes bemutatkozási lehetőséget kívánunk adni a Pilis-Dunakanyari lovas csapatok részére, hogy saját programjaikat, szolgáltatásaikat hirdessék, termékeiket értékesíthessék. A fenti versenyekre május 29-ig a verseny reggelén pedig emelt nevezési díj mellett e felhíváshoz mellékelt nevezési lapokon jelentkezhetnek. Kérem, látogassanak el a Magyar Vár Alapítvány internetes oldalára, a - ra, ahol a Lovas Majálisról és a további rendezvényeinkről is olvashatnak. Számítunk részvételükre! Tisztelettel: szervező

3 Általános szabályok 1. A versenyeken csak nevezés alapján szabad részt venni. 2. A nevezési díj személyenként május 29-ig 1000 Ft, ez után 2000 Ft 3. Az előzetes nevezéseket és a nevezési díjakat május 29-ig kell eljuttatni a rendezőséghez. Vagy a Szentendre, Kossuth Lajos utca 32 szám alatti irodába, vagy a Magyar Vár Táborba, Pomázra. 4. Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedett legnagyobb indulók számát, abban az esetben a verseny napján tól ig is van lehetőség nevezésre. 5. A versenykiírásban meghatározott versenyzőszámnál több nevezés elfogadására nincs lehetőség. 6. A versenyekre csak egészséges, lovakkal szabad nevezni. 7. A versenyeken nem vehet részt az a személy, aki alkoholos, gyógyszeres, illetve egyéb kábító hatású szer befolyásolása alatt áll, illetve nem rendelkezik a biztonságos lovagláshoz szükséges ismeretekkel és tapasztalattal. 8. A versenyeken mindenki csak saját felelősségére vehet részt. A versenyek kialakításánál a rendező törekszik a veszélyek minél teljesebb csökkentésére, de ezen felül az esetlegesen bekövetkező balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak. 9. A versenyekre csak 18. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek. Amennyiben 18 év alatti versenyző szeretne nevezni, az csak abban az esetben fogadható el, amennyiben írásos szülői hozzájárulással rendelkezik. 10. A versenyeken való részvétel során minden részvevő köteles minden előtt előnyben részesíteni a saját, a versenyzőtársai és a nézők (szervezők), valamint a lovak testi épségének megóvását. 11. A versenyzők kötelesek a versenyvezető utasításait betartani. 12. Aki a verseny általános, illetve egyedi szabályait megszegi azt a versenyből a nevezési díj visszaszolgáltatása nélkül a versenyvezető köteles kizárni. 13. Egy versenyszámból történő esetleges kizárás nem befolyásolja a többi versenyen való részvétel lehetőségét. 14. Az a versenyző vehet részt az adott versenyen, aki a kezdési időpontkor jelentkezik a versenyvezetőnél. 15. A versenyen az egyes versenyszámok eredményein túl 2 további cím kerül kiosztásra: A Pilis-Dunakanyar bajnok csapata címet nyeri el az a csapat, amelynek versenyzői a legtöbb pontszámot érték el a versenyeken A Pilis-Dunakanyar lovas bajnoka címet nyeri el az a versenyző, aki a legtöbb pontot érte el a versenyeken. 16. A helyezéseket az alábbi pontozás segítségével összegezzük: 1. helyezett : 10 pont 2. helyezett : 8 pont 3. helyezett : 6 pont 4. helyezett : 4 pont 5. helyezett : 2 pont 17. Amennyiben a pontszámok alapján két vagy több egyezőség áll fenn, abban az esetben lovas gyorsulási versennyel döntjük el a helyezést. 18. Aki a reggeli lovas felvonuláson is részt vesz, az a bajnokságban +10 pontot kap.

4 77 méteres lovas gyorsulási verseny VERSENYKIÍRÁS Kezdés időpontja: 10:20 Befejezés időpontja: 11:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A lovas gyorsulási verseny lényege, hogy álló helyzetből indulva, ki teszi meg a 77 méteres távot legrövidebb idő alatt. A verseny kieséses. Párosával indítjuk a versenyzőket. Aki hamarabb halad át a célvonalon az jut tovább. A befutókat kamerával rögzítjük. Értékelés: Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe, az egyéni bajnoki cím elnyeréséhez, és a lovak versenyébe egyaránt. A gyorsulási versenypálya a majdani Előudvar karámban található. Kiegyenesítettük a kifutó szakaszt, a felgyorsult lovak biztonságos lefékezése érdekében.

5 Ló szépségverseny Kezdés időpontja: 11:30 Befejezés időpontja: 12:10 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. Bárki nevezhet a saját lovával A legszebb Csikó, legszebb kanca és a legszebb mén cím elnyeréséért. Értékelés: Az értékelést köztiszteletben álló (Pomázon) közismert, pártatlan személyekből álló zsűri végzi. A zsűri elnöke: Ternovszky Béla rajzfilm rendező, Pomáz Város Kulturális Bizottságának elnöke. Az értékelésnek része, hogy a lovas szakszerűen bemutassa a lovát, és megcsillogtassa lova erényeit, A ló szépségversenyen a lovon csak vezetőszár lehet, azonban a lovas öltözetét is pontozza a zsűriből egy tag. Szempontok: mar magassága, arányosság, fejforma, nyak íveltsége, sörény selymessége, farka illesztése, hossza, izomzata, inak feszessége, szőrzete, mintázata, jegyei, kecsessége, mozgása, viselkedése, stb.

6 Pomázi Terep Derby Pomázi 7777 m-es váltó-terepvágta VERSENYKIÍRÁS Kezdés időpontja: 12:15 Befejezés időpontja: 13:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 5 csapat május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A versenyre legalább 2 és legfeljebb 7 fős csapatok nevezhetnek. A verseny a Magyar Vár Táborban kialakított 1111 méteres terepvágta-pályán zajlik. Minden csapatnak 7 kört kell megtennie, oly módon, hogy az indulás helyén (a Lovasgödörben) lova nyergében ülő, s álló helyzetben várakozó csapattagnak át kell adnia a csapat kendőt. A pályán különböző nehezítések találhatók, amelynek célja a lovas ügyességének próbára tétele és a sebesség lassítása a veszélyesebb szakaszok előtt. A csapatok indítása 3 csapat nevezéséig egyszerre történik, 3 fölött, pedig (a biztonságosabb verseny érdekében) megbontva, selejtezőre és döntőre. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe. A fentiek szerinti az útvonalat a terepen szalagokkal jelöljük. Az útvonal nem tartalmaz olyan szakaszokat, amely az átlagos tereplovaglásnál veszélyesebb lenne, azonban kérünk mindenkit, aki nevezni szeretne, hogy járja végig az útvonalat, ismerkedjen meg vele, annak érdekében, hogy a verseny alatti balesetek lehetőségeit csökkentsük.

7 777 m-es lovas gyorsasági verseny VERSENYKIÍRÁS Kezdés időpontja: 13:40 Befejezés időpontja: 14:20 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A versenyzőket egyenként, egymás után indítjuk a Magyar Vár Táboron belül kijelölt 777 méteres nézőktől elkerített pályán. Az indítás és a cél a lovas gödörben van. Értékelés: Az időt tized másodperc pontossággal mérjük. Az időeredmények alapján állítjuk fel a sorrendet. Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe, az egyéni bajnoki cím elnyeréséhez, és a lovak versenyébe egyaránt.

8 Birkarablás Kezdés időpontja: 15:00 Befejezés időpontja: 15:40 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: Bárány Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A játék helyszíne a lovas gödör. Egyszerre két, 3-3 fős csapat küzd egymás ellen. A csapatokat a játékosok derekára kötött különböző színű szalagok alapján különböztethetik meg. A csapatok egymás mellé felállnak a pálya egyik rövid falán. A pálya túlsó végén elhelyezik a kitömött birkabőrt (bábu). A bíró indítására a csapatok rávágtáznak a bőrre és megpróbálják a ló hátáról felvenni, illetve egymástól elvenni. Cél, hogy a bábut egy meghatározott körbe bejuttassák. Amelyik csapatnak ez többször sikerül, az lesz a győztes. A bábuért való küzdelemben a bábut fogó lovas nem támadható (nem lehet lefogni, megfogni, ütni, stb.), csak a bábu. A lovak egymással ütköztethetők, lóval lovat eltolni, félrelökni szabad, de ágaskodás, rúgás, harapás nem megengedhető. Az ilyen lovak a versenyből kizárásra kerülnek. A bábuért lehajoló ember támadása lóval szigorúan tilos. A földről való felvételt követően, a körbe való bedobást megelőzően a csapaton beül legalább egy átadás kötelező. Amennyiben a bábu kikerül a pályáról, vagy a játékot meg kell állítani (pl. ha lovas leesik a földre). A kezdeti helyzetből indulnak újra a csapatok. Amennyiben a rendes játékidőn belül döntetlen alakul ki. Mindkét csapatból egy-egy játékos küzdd meg a döntő pontért. A bábura ekkor nem kell rávágtázni. A két lovas egy 5 m-es átmérőjű körön belül helyezkedik el. A kör közepére kerül elhelyezésre a bábu. A játékosok a bíró indítására kezdhetik el a küzdelmet. Ajánlott védőfelszerelés: térd és lábszárvédő, sisak Játékidő: 7 perc Az első 5 helyezett kap pontot. Az első 10 pont, a második 8 pont, a harmadik 6 pont, a negyedik 4 pont, az ötödik 2 pont. E pontok beszámítanak a lovas csapatok versenyébe.

9 Kinizsi próba lovas ügyességi verseny Kezdés időpontja: 15:45 Befejezés időpontja: 16:50 Eredmény-hirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Egyéni versenyzők május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. Kinizsi próba A pálya lehetséges elemei: Ugrás Zsákutca, kitolatás a zsákutcából Karikaszúrás szablyával különböző magasságokban a föld felett, illetve a földről Fejlevágás szablyával Kopjatörés bábuval Kelevézhajítás Zsák felvétele tuskóról, szlalomozás zsákkal, zsák visszahelyezése tuskóra Bálából épített fal bedöntése lóval Szalagos kapun való átmenet Karikaszúrá földön elhelyezett (alló) Jármód tetszőleges. Hibák: pálya elhagyása, verőhibák, fegyverek eszközök leejtése, feladatok pontatlan végrehajtása. A hibákért büntetőidő hozzáadás jár. Fegyvert, eszközöket biztosítjuk A pálya pontos bemutatása a helyszínen történik.

10 VERSENYKIÍRÁS Lovas birkózás Kezdés időpontja: 17:00 Befejezés időpontja: 17:30 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. A versenyzők félmeztelenül, szőrén ülik meg a lovakat. Aki a másikat le tudja szedni a ló hátáról ő lesz a nyerő. Ütni, rúgni, harapni tilos. Nem megengedett továbbá az ellenfél lovának a szárába belenyúlni. A jelentkezők számától függően körmérkőzéses, vagy kieséses rendszerben. Értékelés: A jelentkezők számától függően körmérkőzéses vagy kieséses verseny lesz. A helyezések kapnak pontokat. Az első helyezett 10 pont, második 8 pont, harmadik 6 pont, negyedik 4 pont, ötödik 2 pont kap. Szent László viadal lovasíjász verseny Kezdés időpontja: 17:30 Befejezés időpontja: 18:00 Eredményhirdetés: 19:00 Fődíj: oklevél Versenyzők száma legfeljebb: 16 fő május 30. (Amennyiben az előzetes nevezés alapján a versenyzők száma nem éri el a megengedettet, akkor a verseny napján tól ig) Szabályok: A versenyre az általános szabályok az egyedi szabályokkal együtt érvényesek. Évszázadokon át népi mondák, hősi énekek, himnuszok, templomi falfestmények és imádságos könyvek zengik László király párviadalát a kun vitézzel a Kerlés hegyi csatában, amelynek során a kunok vezére látván, hogy vesztésre áll a csata, hadizsákmányként elrabolt egy szép lányt, és kisebb lovascsapat kíséretében menekült a csatatérről. László király ezt meglátta és pár vitézével utánuk eredt. Mindkét csoport jól bánt a lóval és az íjakkal. A viadal során a magyar vitézek el-el kaptak egy-egy kun vitézt, így a végére csak László király és a kun vezér maradt. László hősies küzdelemben kiszabadította a leányt. A verseny során a két vezér csapatot toboroz, amelyben a létszámok azonosak. (3-5 fő) A csapatok egymást váltva vágtáznak keresztül az arénán s közben a nyugati (hosszú) falon felállított vesszőfogó háló elé fellógatott léggömbök közül az ellenfél színét kell lelőnie. A versenyt az nyeri, aki hamarabb megsemmisíti az ellenfelet szimbolizáló léggömböket. Az első helyezett csapat tagok 10 pontot, második helyezett csapat tagjai 5 pont kapnak.

11 Egyéni Nevezési Lap Rajtszám: Résztvevő neve: Melyik lovas tanyáról, lovas csapattól érkezett: Életkor: Lakcím: cím: Telefonszám: A ló neve: A ló neme: május 30-án részt kívánok venni az alábbi versenyeken: (jelölje X -el!) 77 méteres lovas gyorsulási verseny: 777 méteres lóverseny: 7777 méteres terep váltóversenyen Kinizsi próba - lovas ügyességi verseny: Lovas birkózás: Szent László viadal Ló szépségverseny Csikó: Kanca: Csődőr: Tudomásul veszem, hogy a versenyeken és programokon a saját kockázatomra és felelősségemre veszek részt. A versenykiírást megismertem, a szabályokat betartom. Pomáz, május.. Résztvevő aláírása

12 Csapat Nevezési Lap Rajtszám: Melyik lovas tanyáról: Név: Lakcím: Életkor: cím: Telefonszám: Birkarablás: május 30-án részt kívánunk venni az alábbi versenyeken: (jelölje X -el!) 7777 méteres terep váltóverseny: Tudomásul vesszük, hogy a versenyeken és programokon a saját kockázatunkra és felelősségünkre veszünk részt. A versenykiírást megismertem, a szabályokat betartom. Pomáz, május.. Résztvevők aláírása

t e l ü s e G e a t n a r a b s o p ak

t e l ü s e G e a t n a r a b s o p ak II. Rosseb Kupa Déli Végek Baranta Versenye 2015. kikelet havának 21. napján immár második alkalommal kerül megrendezésre a Déli Végek Baranta versenye. A küzdelem név választásával a 44-es gyalogezred

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S 2 I. Általános információk A verseny szervezője és rendezője: Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége /HOSOSZ/ Honvéd Szondi György Sportegyesület Székesfehérvár /H. Szondi

Részletesebben

Tisztelt Kosaras Barátunk!

Tisztelt Kosaras Barátunk! Tisztelt Kosaras Barátunk! Ebben az évben, úgy látszott, hogy nem tudjuk megrendezni, a Pest Megyei Utcai Kosárlabda Bajnokságot. Ennek okai, természetesen az anyagiakban kereshetőek. Támogatást, sehonnan

Részletesebben

Budapest, 2014. szeptember 30. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2014-2015

Budapest, 2014. szeptember 30. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2014-2015 Budapest, 2014. szeptember 30. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2014-2015 ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. A fogyatékos tanulók nevelését, oktatását ellátó

Részletesebben

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014.

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. FODISZ országos diáksport versenynaptár Sportág A verseny megnevezése Korcsoport

Részletesebben

XIX. Hanshi Kupa 2014.

XIX. Hanshi Kupa 2014. XIX. Hanshi Kupa 2014. Meghívásos, nemzetközi részvételű, gyermek és felnőtt csapatbajnokság, valamint egyéni, junior light- és semi-contact küzdelem és felnőtt full-contact VIADAL December 6. Szombat

Részletesebben

K Ö S Z Ö N T Ő. Budapest, 2014. szeptember. Balogh Gábor elnök Magyar Diáksport Szövetség

K Ö S Z Ö N T Ő. Budapest, 2014. szeptember. Balogh Gábor elnök Magyar Diáksport Szövetség 2 K Ö S Z Ö N T Ő Új évad, új esélyek, új sikerek! Nemcsak a versenyzők, hanem mi, szervezők is nagyon várjuk a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozást és a rendszeres testmozgást népszerűsítő

Részletesebben

Skyhoundz kutyás frisbee szabályzat

Skyhoundz kutyás frisbee szabályzat Skyhoundz kutyás frisbee szabályzat Távolsági verseny (Distance/Accuracy) A távolsági verseny egy gyorsaságon alapuló versenyszám, a résztvevőknek a lehető legtöbb sikeresen elkapott dobást kell végrehajtaniuk

Részletesebben

MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT

MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE (MEOE) mint a Fédération Cynologique Internationale (FCI) tagja MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT Érvényes: 2009.02.18. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS 1 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3. Telefon: (06-1) 460-6825 Fax: (06-1) 252-3296 E-Mail:

Részletesebben

XXII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY

XXII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XXII. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XXII. Kelet-magyarország Kupa Célbaugró Verseny I. Kelet-magyarország Kupa Távolsági/Swoop Verseny I. Kelet-magyarország Kupa Célraszálló verseny

Részletesebben

A MAGYAR HONVÉDSÉG 2011. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A MAGYAR HONVÉDSÉG 2011. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA A MAGYAR HONVÉDSÉG 2011. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA A bajnokságról: Célja: A Honvédelmi Minisztérium és háttér intézményei, valamint a Magyar Honvédség alakulatai közt eldönteni

Részletesebben

PÓNI KLUB DÍJUGRATÓ SZABÁLYZAT 2009.

PÓNI KLUB DÍJUGRATÓ SZABÁLYZAT 2009. 1 PÓNI KLUB DÍJUGRATÓ SZABÁLYZAT 2009. Tartalomjegyzék Célkitűzések a Póni Klub díjugrató versenyeken Etikai irányelvek I. rész - Általános szabályok 300) Versenyszámok 301) Pálya a) Általános szabályok

Részletesebben

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra 1. A bajnokság célja A városban

Részletesebben

Közép-Európai Robotolimpia

Közép-Európai Robotolimpia Közép-Európai Robotolimpia Versenykiírás 2015. Tartalomjegyzék Célja... 3 Felépítése... 4 Díjazása... 6 Nevezés... 7 Verseny ideje... 8 Verseny helye... 8 A rendezvény fővédnöke... 8 Védnökök... 8 Akadályfutás...

Részletesebben

MAGYAR HONVÉDSÉG 2015. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ- BAJNOKSÁG

MAGYAR HONVÉDSÉG 2015. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ- BAJNOKSÁG MAGYAR HONVÉDSÉG 2015. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ- BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Célja: A Magyar Honvédség kiképzési kereteken kívül az állományának fizikai képességének fejlesztése, szabadidős sportprogram biztosítása

Részletesebben

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny fővédnöke:balczó ANDRÁSa Nemzet Sportolója A verseny célja: Versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve

Részletesebben

Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség

Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség 2014/2015. TANÉVI REGIONÁLIS DÖNTŐ Debrecen, 2015. április 12. 1 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. A regionális döntő

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség ZEBRA VERSENYSZABÁLYZAT 2014 Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN RÉSZVÉTEL AZ MKKSZ VERSENYRENDSZERÉBEN Az MKKSZ

Részletesebben

Pest Megyei Kosárlabda Szövetség

Pest Megyei Kosárlabda Szövetség Pest Megyei Kosárlabda Szövetség 2015/2016. évi versenykiírás Cím: 1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3 E-mail: pmksz@pmksz.hu Honlap: http://www.pmksz.hu 2015. augusztus 1. ÁLTALÁNOS A bajnokság célja A

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN

Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN ZEBRA a 2015. évi A VERSENYZÉSHEZ SZÜKSÉGES LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK GYŰJTEMÉNYE Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN

Részletesebben

International Balaton Carp Cup

International Balaton Carp Cup International Balaton Carp Cup IBCC 2015. április 20-25 VERSENYSZABÁLYZAT I; Általános: a; A verseny hivatalos elnevezése: International Balaton Carp Cup (a továbbiakban: verseny ) b;a verseny szervezője

Részletesebben

PÓNI KLUB REGIONÁLIS MINŐSÍTŐ VERSENYEK SZABÁLYZATA

PÓNI KLUB REGIONÁLIS MINŐSÍTŐ VERSENYEK SZABÁLYZATA 1 Magyar Póni Klub Szövetség versenyszabályzata 2015. PÓNI KLUB REGIONÁLIS MINŐSÍTŐ VERSENYEK SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék Célkitűzések a Póni Klub Regionális Minősítő versenyein Etikai irányelvek I.RÉSZ

Részletesebben

2014. Október 4. www.futafok.hu VERSENYKIÍRÁS 2014.09.11.

2014. Október 4. www.futafok.hu VERSENYKIÍRÁS 2014.09.11. 1 2014. Október 4. www.futafok.hu VERSENYKIÍRÁS 2014.09.11. 2 FUTAFOK 2014 KERÜLETI FUTÓVERSENY VERSENYKIÍRÁS Időpont: 2014. október 4. Helyszín: Campona főbejárat Útvonal: Campona főbejárat előtti parkoló

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2013-2014 VERSENYKIÍRÁS Főtámogatónk: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Támogatóink: Zeusport Áruház, Campus

Részletesebben

POLARIS OFFROAD MARATON EGYÉNI BAJNOKSÁG 2015 ALAPKIÍRÁS

POLARIS OFFROAD MARATON EGYÉNI BAJNOKSÁG 2015 ALAPKIÍRÁS POLARIS OFFROAD MARATON EGYÉNI BAJNOKSÁG 2015 ALAPKIÍRÁS 1. Általános 1.1. Bajnokság A POLARIS Meteor MotorTech Kft. 2015. évre kiírja a Polaris Offroad Maraton egyéni bajnokságot. A bajnokság 4X4 profi,

Részletesebben

I P A (C)IPAby 1974. Domony-völgy Lázár Lovas Park

I P A (C)IPAby 1974. Domony-völgy Lázár Lovas Park I P A (C)IPAby 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY 2011. 06. 10 12. Királyi Kastély bejárata SISI hasonmás győztese

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. Balatonlelle - Rádpuszta 2014. október 11. B és A KATEGÓRIA I., II., III., IV., V., VI.

2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. Balatonlelle - Rádpuszta 2014. október 11. B és A KATEGÓRIA I., II., III., IV., V., VI. 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ B és A KATEGÓRIA I., II., III., IV., V., VI. korcsoport Balatonlelle - Rádpuszta 2014. október 11. 2 A VERSENY FŐVÉDNÖKE Áder János Magyarország Köztársasági elnöke A VERSENY

Részletesebben

VOLÁN RALLYE HISTORIC hagyományőrző veteránautós túra 2015. május 16-17.

VOLÁN RALLYE HISTORIC hagyományőrző veteránautós túra 2015. május 16-17. VOLÁN RALLYE HISTORIC hagyományőrző veteránautós túra 2015. május 16-17. Részletes kiírás Tartalomjegyzék 1. Szervező 1.1 Hivatalos elérhetőségek 1.2 Zsűri 2. A rendezvény jellege 2.1. Résztvevők száma

Részletesebben