Gyarapítsd tudásod és képességeid!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyarapítsd tudásod és képességeid!"

Átírás

1 Gyarapítsd tudásod és képességeid! Minden általam ismert sikeres ember az élethosszig tartó tanulás híve. Folyamatosan az új perspektívákat és ötleteket keresi. Ha nem tanulna, nem fejlődne, és nem haladhatna a tökéletesség felé. Denis Waitley A LEO etutoring RÁD VÁR! Ha szenvedélyesen vágysz a tudásra, de nehezen találsz olyan képzést, amely nem túl drága, nincs túl messze a lakóhelyedtől, és nem egy idegen nyelven tartják, akkor ne keress tovább, mert a LEO etutoring mindezekre a problémákra megoldást kínál. Akár Üzlet, Marketing, Tervezés, Személyiségfejlesztés, Informatika, Videográfia, Fényképészet, Idegen nyelv, Egészségtan, vagy más témakörben szeretnél tanulni, az etutoring képzett oktatói, otthonod kényelmében, a számodra legalkalmasabb nyelven tanítanak meg mindezekre! A LEO etutoring Platform Háttér A portál célja az, hogy megismertesse a világ bármely pontjáról származó tanulókat a szakértő tanárokkal. Ha felkeltette az érdeklődésedet valamelyik kurzusunk, de még nem vagy LEO Tag, akkor a LEO-s ismerősöd segítséget nyújt majd a regisztrálásban.

2 Amennyiben már LEO Tag vagy, csak jelentkezz be és foglalj le magadnak egy férőhelyet valamelyik képzésen! E különleges platform jóvoltából, a LEO etutoringon keresztül, vásárlóink és Tagjaink továbbfejleszthetik tudásukat és képességeiket. Miért válaszd a LEO etutoring platformot? Mit nyújthat neked? Élvezheted az online tanulással járó előnyöket Az általad választott nyelven tanulhatsz A tanulásra fordított időt te oszthatod be otthonodban Szakértő tanárokat ismerhetsz meg szerte a világból Az izgalmas elearning mozgalom részesévé válhatsz

3 Az elearning mozgalom Számtalan beszámoló, kutatás és tanulmány igazolja, hogy az online tanulás iránti érdeklődés továbbra sem csökken. Épp ellenkezőleg, a magánszemélyek, vállalatok és intézmények, felismerve annak hatékonyságát és kényelmességét, egyre nagyobb számban fordulnak az elearning és az etutoring felé. Íme, néhány elearninggel kapcsolatos 2015-ös tény és statisztika, melyek között találhatsz egészen meglepő dolgokat is! A globális elearning piac. A globális elearning piac 2015-re elérheti a 107 milliárd dollárt 1. A globális, ütemezett, valós idejű elearning piaci bevétele 2010-ben meghaladta a 32.1 milliárd dollárt 2, az összetett éves növekedési ráta pedig körülbelül 9.2% volt. Ez azt jelenti, hogy az ütemezett, valós idejű elearning piac hozzávetőlegesen 49.9 milliárd dollár bevételre tarthat számot 2015-ben 3. A 10 legmagasabb növekedési ráta országos lebontásban. A növekedési ráta azt mutatja, hogyan reagál egy adott ország az elearning megjelenésére, és rendkívül fontos indikátora a jövőbeli bevételeknek. Az ütemezett, valós idejű elearning növekedési rátái országok szerint a következőek 4 : India: 55%, Kína: 52%, Malajzia: 41%, Románia: 38%, Lengyelország: 28%, Cseh Köztársaság: 27%, Brazília: 26%, Indonézia: 25%, Kolumbia: 20%, Ukrajna: 20% LEO etutoring platform résztvevőjeként te is ennek a mozgalomnak a részese lehetsz és élvezheted az online tanulással járó előnyöket. 1 Global E-Learning Market to Reach US$107 Billion by 2015, According to New Report by Global 2 Global E-Learning Market to Reach US$107 Billion by 2015, According to New Report by Global 3 Global E-Learning Market to Reach US$107 Billion by 2015, According to New Report by Global 4 Global E-Learning Market to Reach US$107 Billion by 2015, According to New Report by Global

4 Az online tanulás előnyei Az órák a munkahelyi és családi élethez igazíthatóak A tanfolyamok több nyelven is elérhetőek Az utazással járó idő és költségek csökkennek legtöbbször nullára A tanulók tudásszintjüknek és érdeklődési körüknek megfelelő órákat választhatnak A tanulók bárhol tanulhatnak, ahol van számítógép és internet kapcsolat Az egyszemélyes különórák lehetővé teszik a saját ütemben való haladást Az online tanulás többféle oktatási módszert is lehetővé tesz, és változatos tevékenységekkel járul hozzá a tanulás megkönnyítéséhez Fejleszti a számítógépes és internetes ismereteket, melynek a tanulók hasznát vehetik életük más területein és munkájukban is Az online és számítógép-alapú tanfolyamok sikeres elvégzése erősíti az önbizalmat és az önismeretet, és arra serkenti a tanulókat, hogy önállóan törekedjenek a tudás megszerzésére Kapcsolatban az egész világgal A tudás megosztása hatalmat jelent. Célunk az volt, hogy a hagyományos tantermi oktatásra jellemző tanár-diák, illetve diákok közötti kommunikáció a virtuális órákon is megmaradjon. Ezt sikerült is elérnünk. A tanulók ugyanúgy látják és hallják a tanárok előadását, mint a hagyományos tantermi környezetben, és emellett még üzeneteket is válthatnak a tanárokkal és diáktársaikkal óra közben. A különböző régiókból és országokból származó diákok közössége még egy plusz élménnyel is gazdagítja a virtuális órákat.

5 Ismerd meg a LEO etutoring oktatóit, tanárait Bemutatjuk néhány tanárunkat és az általuk tartott tanfolyamokat, melyek már jelenleg is elérhetők a LEO etutoring platformon. Irem Aysegul Insel İrem Ayşegül İnsel, az isztambuli Yeditepe Egyetem Kommunikációs Karának előadója, Vizuális Kommunikáció Tervezés szakon. Az alábbi témákban tart órákat: A tömegmédia kritikai megközelítése, A reklámozás alapelvei és menedzsmentje, Kreatív brandek létrehozása és A vizualizációhoz szükséges kreatív stratégiák. A LEO etutoring platformon induló első tanfolyamának címe: 11 kommunikációs korlát a munkahelyen, melyet le kell küzdened. Aysegul szerint: Ezeknek a kommunikációs korlátoknak a legyőzése nélkülözhetetlen a sikerhez, a teljes potenciál kibontakoztatásához, ahhoz, hogy a lehetőségek megszerzésével magunkat és másokat is nyerő pozícióba juttassunk és hogy jó barátokat, hatékony csapattagokat, alkalmazottakat és inspiráló vezetőket ismerhessünk meg. Aleksander Sinigoj Dr. Aleksander Šinigoj, motivációs beszédek szerzője és előadója. Főbb területei az emberi gondolkodás megváltoztatása és fejlesztése és a tudattalan programozás. Könyveivel szeretné megérinteni az embereket és változást hozni az életükbe. Aleksander Sinigoj hamarosan induló kurzusa Az önerőből lett milliomosok 7 rituáléja címet viseli. A kurzus a gazdag és sikeres emberek életét irányító alapelvekről, szertartásairól és szellemi hozzáállásáról szól. Ha az órákon elhangzottakat beépíted saját életedbe, akár belőled is milliomos válhat. A tanfolyam anyaga az önerőből lett milliomosok és milliárdosok életének többéves tanulmányozásának eredményein alapul.

6 Didem Bayrak Didem Bayrak, tanulmányait Isztambulban és az Egyesült Államokban végezte, fő szakiránya a marketing és a kommunikáció volt és 2008 között az USA-ban és Törökországban építette karrierjét a marketing, szponzorálás és médiaszolgáltatás területén, és jelentős marketingkommunikációs tapasztalatra tett szert. Az utóbbi időben 3D-s animátorként dolgozik. Első órája a Bevezetés a MAYA-ba. Az Autodesk MAYA egy felsőkategóriás animációs szoftver. A kurzus résztvevői megismerkedhetnek a programmal, mielőtt rátérnének az animáció alapjaira. Armin Schneider Armin Schneider, a hálózati marketing szakértője, és már 18 évet töltött el ebben az iparágban. A hálózati marketing alapjairól tart majd kurzusokat, mivel tapasztalata szerint a szakmában nagyon sok új tag, de még a vezetők közül is néhányan figyelmen kívül hagyják a hálózati marketinghez szükséges alapvető készségeket. Armin hamarosan induló kurzusa a Szellemiség címet viseli; az órák során elsajátíthatod azokat a készségeket, melyekkel a tarsolyodban a szakma minden kihívásával képes leszel szembenézni, és eljuthatsz a csúcsra. Ezekkel a kihívásokkal mindenki találkozik, legyen szó akár a vezetőkről, vagy az új tagokról. Asma Salman Asma Salman, 1997-ben mesterfokozatot szerzett Angol irodalom szakon a lahore-i Punjab Egyetemen. Az állandó tanulás iránti vágya juttatta el a LEO-hoz; e remek szervezet kötelékében nem csak tudásszomjára talált enyhülést, de rendkívül széleskörű tapasztalatokra is szert tett. Asma Salman tréningje az angol nyelvtan alapjaival foglalkozik. A nyelvtan minden nyelv gerince. Ennek ismerete nélkül, nem értheted meg a szavak valódi jelentését, és gondolataid kifejezésére sem vagy képes. Az angol nyelvtan alapjainak elsajátítása minden angolul tanulónak elengedhetetlenül fontos. Ha többet szeretnél tudni a tanfolyamokról, látogass el az alábbi oldalra:

7 Te is könnyen a tanulónk lehetsz! Küldetésünk segíteni az embereket abban, hogy tudásuk gyarapításával elérhessék célkitűzéseiket. Különleges lehetőséget kínálunk számodra, hogy olyan szakértőkkel kerülj közelebbi kapcsolatba, akik segítséget nyújthatnak a téged érdeklő területek még mélyrehatóbb megismerésében. Bármely LEO Tagunk jelentkezhet tanulónak. Látogass el a oldalra és regisztrálj tanulóként a LEO felhasználóneveddel és jelszavaddal. Ezt követően már te is befizethetsz bármelyik induló tanfolyamunkra tréning kreditjeiddel vagy a weboldalon feltüntetett egyéb fizetési lehetőséggel.

Gyarapítsd tudásod és képességeid!

Gyarapítsd tudásod és képességeid! Gyarapítsd tudásod és képességeid! A LEO etutoring RÁD VÁR! Ha szenvedélyesen vágysz a tudásra, de nehezen találsz olyan képzést, amely nem túl drága, nincs túl messze a lakóhelyedtől, és nem egy idegen

Részletesebben

Oszd meg a tudásod! A csoda abban rejlik, hogy minél többet adsz, annál gazdagabb leszel. A LEO etutoring RÁD VÁR!

Oszd meg a tudásod! A csoda abban rejlik, hogy minél többet adsz, annál gazdagabb leszel. A LEO etutoring RÁD VÁR! Oszd meg a tudásod! A csoda abban rejlik, hogy minél többet adsz, annál gazdagabb leszel. A LEO etutoring RÁD VÁR! Amennyiben te is oktató, tréner, vagy coach vagy, igénybe veheted különleges platformunkat.

Részletesebben

Oszd meg a tudásod! A csoda abban rejlik, hogy minél többet adsz, annál gazdagabb leszel.

Oszd meg a tudásod! A csoda abban rejlik, hogy minél többet adsz, annál gazdagabb leszel. Oszd meg a tudásod! A csoda abban rejlik, hogy minél többet adsz, annál gazdagabb leszel. A LEO etutoring RÁD VÁR Amennyiben te is oktató, tréner, vagy coach vagy, igénybe veheted különleges platformunkat.

Részletesebben

Miért válasszam a távoktatást?

Miért válasszam a távoktatást? Miért válasszam a távoktatást? Tanulj akkor, ott és úgy, ahogy szeretnél! A távoktatás a hagyományos tanfolyami képzésekkel ellentétben maximális rugalmasságot biztosít hallgatóink számára a tanulás helyének

Részletesebben

BGSZC KÁROLYI MIHÁLY KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

BGSZC KÁROLYI MIHÁLY KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA BGSZC KÁROLYI MIHÁLY KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA 2016 / 2017 TANÉV Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági

Részletesebben

169 900 Ft helyett csak 152 910 Ft 18 990 Ft/hó helyett csak 17 091 Ft/hó

169 900 Ft helyett csak 152 910 Ft 18 990 Ft/hó helyett csak 17 091 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-11 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak

GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak Euroguidance Hungary Kedves Érdeklődő! A Euroguidance Magyarország az Európai Bizottság LEONARDO DA VINCI programja keretében, 2000-ben kezdte

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Online marketing ügyfélszerzés és megtartás a XXI. században Edutus Főiskola 2016 Online marketing szakirányú továbbképzés Magyarország első számú online marketing

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett kereskedő tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett kereskedő tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-10 Ütemezés: 2 hetente Időtartam: 6 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Tanulás egy életen át

Tanulás egy életen át Tanulás egy életen át Képzési katalógus vállalkozásoknak a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2012. június-2012. december Tisztelt Vállalkozó, Cégvezető! A Heves Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

Fiatal Tehetség Program

Fiatal Tehetség Program Fiatal Tehetség Program Köszöntô A Mathias Corvinus Collegium olyan értékközösség, amelynek tagjai nemcsak magas fokú interdiszciplináris tudásra és korszerû készségekre tehetnek szert, hanem a napjainkban

Részletesebben

Nemzetközi Navigátor 2011. Common Purpose Nemzetközi Navigátor. Folyamatos leadership fejlődés a jövő vezetőinek

Nemzetközi Navigátor 2011. Common Purpose Nemzetközi Navigátor. Folyamatos leadership fejlődés a jövő vezetőinek Common Purpose Nemzetközi Navigátor Folyamatos leadership fejlődés a jövő vezetőinek A szakmai fejlődés során a gyorsan előléptetett vezetőknek gyakran már karrierjük elején specializálódniuk kell egy

Részletesebben

tematikus egységek jelennek meg hangsúlyosan a kutatásunkban, illetve mely elemek kerültek bele kisebb jelentőséggel.

tematikus egységek jelennek meg hangsúlyosan a kutatásunkban, illetve mely elemek kerültek bele kisebb jelentőséggel. Kutatási beszámoló A TÁMOP 4.2.2.C (IKT a tudás és tanulás világában) Humán teljesítménytechnológiai kutatások és képzésfejlesztés című pályázat, az IKT-támogatású humán teljesítménytechnológiai (human

Részletesebben

E-learning KRESZ és GKI tanfolyamok

E-learning KRESZ és GKI tanfolyamok E-learning KRESZ és GKI tanfolyamok Magyarországon elsőként és egyedüliként az E-Educatio Információtechnológia Zrt. rendelkezik a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által akkreditált e-learning tananyagokkal.

Részletesebben

Könnyedén. és természetesen OPTEAMUS

Könnyedén. és természetesen OPTEAMUS Könnyedén és természetesen OPTEAMUS 01 Bevezetô Könnyedén és természetesen A számítógépes programok könnyen elboldogulnak a számokkal és ûrlapokkal, de legtöbbjük tehetetlenül áll a természet, az emberi

Részletesebben

Tisztelt Intézményvezető Kollega! Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga!

Tisztelt Intézményvezető Kollega! Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga! Tisztelt Intézményvezető Kollega! Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga! Szíves figyelmedbe ajánlom a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és Nevelési Tanácsadó 2008/2009-es tanévi pedagógus-továbbképzési programját.

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

TOVÁBBKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék TOVÁBBKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2015. TAVASZ Tisztelt Kolléga/Kolléganő!

Részletesebben

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2015. november 12.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2015. november 12. GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2015. november 12. 0. Kérdés: Igaz-e, hogy a Boronkayban nem lesz gimnáziumi képzés? Válasz: NEM!!! A 2016-2017-es tanévben az alábbi gimnáziumi képzések indulnak:

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A JÚNIUSI KURZUSOKRÓL

ÖSSZEFOGLALÓ A JÚNIUSI KURZUSOKRÓL ÖSSZEFOGLALÓ A JÚNIUSI KURZUSOKRÓL Kurzus címe: Sikeres nők egymás között (mely speciális vezetői kommunikációs képzés nők számára) Kurzust vezeti: Gáspár Ágnes protokoll szakértő, Nagy Csilla stíluskommunikátor,

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 838/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Dél-dunántúli Digitális Mintarégió (DdDMr) létrehozása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszék távoktatási munkarend bevezetése ELŐTERJESZTÉS

ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszék távoktatási munkarend bevezetése ELŐTERJESZTÉS ELTE BTK Tolmácsképző Tanszék ELŐTERJESZTÉS GAZDASÁGI ÉS JOGI SZAKFORDÍTÓ ÉS TERMINOLÓGUS szakirányú továbbképzési szak TÁVOKTATÁSI MUNKAREND BEVEZTÉSE 1. A szakirányú továbbképzés megnevezése: Gazdasági

Részletesebben

VERDIS CANCÚNI BÚCSÚRENDEZVÉNYE

VERDIS CANCÚNI BÚCSÚRENDEZVÉNYE EURÓPA VERDIS CANCÚNI BÚCSÚRENDEZVÉNYE Vegyen részt egy semmi mással össze nem hasonlítható mexikói utazáson Cancúnba, amelyen szeretett alapítónk, Verdis Norton visszavonulását ünnepeljük. Ez a páratlan

Részletesebben

DIPLOMÁS LOGISZTIKAI SZAKREFERENS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék

DIPLOMÁS LOGISZTIKAI SZAKREFERENS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék DIPLOMÁS LOGISZTIKAI SZAKREFERENS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék DIPLOMÁS LOGISZTIKAI SZAKREFERENS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

Részletesebben

KÉRELEM TANFOLYAMI PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM

KÉRELEM TANFOLYAMI PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM KÉRELEM TANFOLYAMI PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM ALAPÍTÁSI ENGEDÉLYÉNEK KIADÁSÁHOZ Lejáró/lejárt engedélyű program ismételt akkreditálása 1. A PROGRAM ALAPÍTÓJÁNAK ADATAI 1.1. A továbbképzési program

Részletesebben

Pedagógiai Program Helyi tanterv

Pedagógiai Program Helyi tanterv Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola OM: 031090 KLIK szervezeti kód: 082046 4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 3-5. Pedagógiai Program Helyi tanterv 2015 1 Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola 4030

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PORTÁL HASZNÁLATA AZ INFORMATIKAI TÁRGYÚ

KÖZÖSSÉGI PORTÁL HASZNÁLATA AZ INFORMATIKAI TÁRGYÚ KÖZÖSSÉGI PORTÁL HASZNÁLATA AZ INFORMATIKAI TÁRGYÚ KÉPZÉSEKBEN Duchon Jenő, duchon.jeno@tmpk.uni-obuda.hu Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ, Óbudai Egyetem 1. Bevezetés Az ezredforduló óta hazánkban

Részletesebben

Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézmény Címe: 3390 Füzesabony, Ifjúság út 17. Telefon/Fax: 06-36/341-131, 06-36/343-320 Igazgató neve: Dr. Molnár

Részletesebben

Erasmus beszámoló Tüske Éva Università degli Studi di Ferrara Ferrara Olaszország

Erasmus beszámoló Tüske Éva Università degli Studi di Ferrara Ferrara Olaszország Erasmus beszámoló Tüske Éva Università degli Studi di Ferrara Ferrara Olaszország Azon szerencsések közé sorolhatom magam, akinek lehetősége adódott fél évet Olaszországban töltenie. Ezt persze mind az

Részletesebben

Zsiday Krisztina Európai szintő Képzés Képzıknek

Zsiday Krisztina Európai szintő Képzés Képzıknek Zsiday Krisztina Európai szintő Képzés Képzıknek Az elmúlt évek tapasztalataira építve a Youth-Partnership, az Európa Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Ifjúsági Fórum, a Nemzeti Ifjúsági Irodákkal

Részletesebben

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 48. sz. iránymutatása. A közjegyzői vizsgáról. módosításokkal egységes szerkezetben 1. A közjegyzői vizsga célja

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 48. sz. iránymutatása. A közjegyzői vizsgáról. módosításokkal egységes szerkezetben 1. A közjegyzői vizsga célja A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 48. sz. iránymutatása A közjegyzői vizsgáról módosításokkal egységes szerkezetben 1 A közjegyzői vizsga célja 1. A közjegyzői vizsga (a továbbiakban: vizsga) alkalmával

Részletesebben

TOVÁBB- TANULÁS. megvalósítani. Hét tagiskolánk összehangolja a pedagógiai munkát a beiratkozástól a tehetséggondozásig,

TOVÁBB- TANULÁS. megvalósítani. Hét tagiskolánk összehangolja a pedagógiai munkát a beiratkozástól a tehetséggondozásig, tuti pálya 1 A korszerı oktatás, szakképzés a XXI. században azt jelenti, hogy a modern szakembereknek többféle terület ismereteit, fogásait is meg kell tanulniuk ahhoz, hogy piacképes tudással rendelkezzenek,

Részletesebben

Kézikönyv a Bázis használatához

Kézikönyv a Bázis használatához Kézikönyv a Bázis használatához --- www.tiensbazis.com verziószám: 1.0 2015. december 1/9. oldal Előszó helyett Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam. Kedves TIENS Partnerünk! Gratulálok a döntésedhez,

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíjprogramjának bemutatása

A Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíjprogramjának bemutatása A Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíjprogramjának bemutatása A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramja több alprogramból áll. A diákok a pályaválasztástól kezdve, a mesterképzésen keresztül, egészen

Részletesebben

Az Ön professzionális vállalati alkalmazása. Emberi erőforrás és projektmenedzsment szoftver

Az Ön professzionális vállalati alkalmazása. Emberi erőforrás és projektmenedzsment szoftver Az Ön professzionális vállalati alkalmazása Emberi erőforrás és projektmenedzsment szoftver RTT RECORDS RTT Records Az RTT Records egy professzionális munkaidő-nyilvántartó szoftver, melynek segítségével

Részletesebben

Élet az 50 éves gimnáziumban. Szikszó, 2015

Élet az 50 éves gimnáziumban. Szikszó, 2015 Élet az 50 éves gimnáziumban Szikszó, 2015 Köszöntünk mindenkit! Alapelvek Szabad iskolaválasztás a tanuló részéről A középfokú iskolák igazgatói törvényben biztosított döntési jogának érvényesülése Informatikai

Részletesebben

SZENT PÁL AKADÉMIA MÉDIAISKOLA JELENTKEZÉSI LAP 1

SZENT PÁL AKADÉMIA MÉDIAISKOLA JELENTKEZÉSI LAP 1 SZENT PÁL AKADÉMIA MÉDIAISKOLA JELENTKEZÉSI LAP 1 2016. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 15. Postacím: 1103 Budapest, Gyömrői út 69. 1. Név:... Születési név:... Édesanyja születési neve:... Születési

Részletesebben

TIMSS & PIRLS 2011. Tanári kérdőív. online. 4. évfolyam. Azonosító címke

TIMSS & PIRLS 2011. Tanári kérdőív. online. 4. évfolyam. Azonosító címke Azonosító címke TIMSS & PIRLS 2011 Tanári kérdőív online 4. évfolyam Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési és Értékelési Osztály 1054 Budapest, Báthory u. 10. IEA, 2011 Tanári kérdőív Az Önök iskolája hozzájárult

Részletesebben

KÉZIKÖNYV. Shop midi - EDU. (manual-shop-midi-hun) *2010.11.22. 9:52:30. EcoSim Kft. Budapest

KÉZIKÖNYV. Shop midi - EDU. (manual-shop-midi-hun) *2010.11.22. 9:52:30. EcoSim Kft. Budapest *2010.11.22. 9:52:30 Shop midi - EDU (manual-shop-midi-hun) EcoSim Kft. Budapest No part of this edition may be multiplied and/or publicly notified by means of printing, photocopy, microfilm or in any

Részletesebben

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2013. október 08.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2013. október 08. GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2013. október 08. 1.Kérdés: Igaz-e, hogy a Boronkayba 4,5 alatt esélytelen bekerülni? A felvételi rendszerünk pontszámítása három elemre épül. Ebből csak az egyik

Részletesebben

Reménytelen, de nem komoly

Reménytelen, de nem komoly Csepeli György Reménytelen, de nem komoly A hazai rendszerváltás során játszódó politikai álarcosbál egyik emlékezetes pillanata volt, amikor 1998-ban a kőkemény liberálisból magát paternalista nemzeti

Részletesebben

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya 1. Fejezet, megnevezése: XX. Oktatási Minisztérium 2. Költségvetési szerv: a.) azonosító adatok. - törzskönyvi nyilvántartási szám: 308823 - megnevezése:

Részletesebben

MKT tagsági SmartCard rendszer és Távoktatási Csomag

MKT tagsági SmartCard rendszer és Távoktatási Csomag MKT tagsági SmartCard rendszer és Távoktatási Csomag SmartCard Rendszer és Távoktatási Csomag ismertető Elnöki, főtitkári összefoglaló Tisztelt MKT tagtársak! Az MKT 2006. évi Tudományos Kongresszusán

Részletesebben

Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata

Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata Az Egyesület vezetése, tisztségviselői, szervezeti formája. Az Egyesület demokratikusan működő szervezet, melynek közgyűlése évenkénti tisztújító közgyűlésén

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. a pedagógusképző felsőoktatási intézmények által 2003 ra meghirdetett, pedagógus szakvizsgára felkészítő képzésekről

KÖZLEMÉNY. a pedagógusképző felsőoktatási intézmények által 2003 ra meghirdetett, pedagógus szakvizsgára felkészítő képzésekről KÖZLEMÉNY a pedagógusképző felsőoktatási intézmények által 2003 ra meghirdetett, pedagógus szakvizsgára felkészítő képzésekről A közoktatásról szóló többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény határozza

Részletesebben

I. INTÉZMÉNYI ADATOK II. BEVEZETÉS

I. INTÉZMÉNYI ADATOK II. BEVEZETÉS I. INTÉZMÉNYI ADATOK Az intézmény neve: Baross Gábor Általános Iskola Székhelye: Budapest, XXII. Dózsa György út 84-94. Fenntartó: Budapest, XXII. kerület Önkormányzata Működési terület: általános iskola

Részletesebben

ő ő ő ő ű Ó ő ő ű ű ő ő Ó ő ő ő ő ő ő ű ő ő ű ű ő ő ű Ó ő ő ő Ó ő ű ő ő ő ű ű ű ő ő ő ő ő ő ő Ó ő ő ő ű ő ő ő ő ő ű ő ő Ó ő ő ű ő ő ő ő ő ő ő ű ű ő ő ő ű ű ő ű ő ő Ó Ó ő Ó Ó ő Ó ű ő ő ő ő ő ű ő ű ű ű ű

Részletesebben

AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE

AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE 2015 1 Tartalom Jogi háttér... 4 A SZABÁLYZAT HATÁLYA... 4 A FELNŐTTKÉPZÉS SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE... 5 1. MINŐSÉGPOLITIKA... 6 1.1.

Részletesebben

A Hallatlan Alapítvány bemutatkozó anyaga és tervei 2012.

A Hallatlan Alapítvány bemutatkozó anyaga és tervei 2012. Bizalmas! A Hallatlan Alapítvány bemutatkozó anyaga és tervei 2012. Tervezett hazai projektek v1.0 2012. augustus 6. 0 AZ ELMÚLT NEGYVEN ÉV NYELVÉSZETI EREDMÉNYEI VILÁGSZERTE NYILVÁNVALÓVÁ TETTÉK A JELNYELVEK

Részletesebben

PÁNTYA RÓBERT MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ELEMEKKEL TÁMOGATOTT PROGRAMOZÁS OKTATÁSA

PÁNTYA RÓBERT MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ELEMEKKEL TÁMOGATOTT PROGRAMOZÁS OKTATÁSA PÁNTYA RÓBERT MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ELEMEKKEL TÁMOGATOTT PROGRAMOZÁS OKTATÁSA DOKTORI ÉRTEKEZÉS TÉZISEI Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Doktori Iskola Az informatika alapjai és módszertana

Részletesebben

Mi alapján válassz MLM céget?

Mi alapján válassz MLM céget? Mottó: Ne az üzlet válasszon ki téged, hanem te válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet! Mi alapján válassz MLM céget? azaz tudd meg, hogyan válaszd ki azt a járművet, ami a lehető leggyorsabban képes elrepíteni

Részletesebben

Pályázatírás/projektmenedzsment: elméleti és gyakorlati ismeretek 2012.05.17. Horváth Dóra Kalocsai Ildikó Katalin Fésüs Ágnes

Pályázatírás/projektmenedzsment: elméleti és gyakorlati ismeretek 2012.05.17. Horváth Dóra Kalocsai Ildikó Katalin Fésüs Ágnes Pályázatírás/projektmenedzsment: elméleti és gyakorlati ismeretek 2012.05.17 Horváth Dóra Kalocsai Ildikó Katalin Fésüs Ágnes 1 Ismétlés Ki pályázik? (pályázó bemutatása) Kiknek szól a projekt? (A célcsoport

Részletesebben

Az iskolai könyvtár és a könyvtárostanár az új jogszabályokban. 22. A tanítási év rendje, a tanítási, képzési idő, az egyéb foglalkozások

Az iskolai könyvtár és a könyvtárostanár az új jogszabályokban. 22. A tanítási év rendje, a tanítási, képzési idő, az egyéb foglalkozások Az iskolai könyvtár és a könyvtárostanár az új jogszabályokban 2011. évi 190. törvény a nemzeti köznevelésről 22. A tanítási év rendje, a tanítási, képzési idő, az egyéb foglalkozások 53. (1) Az iskola

Részletesebben

Számítógépes tanfolyamok a paksi városi könyvtárban

Számítógépes tanfolyamok a paksi városi könyvtárban mélyrétegérõl, a tudáshordozók egyik legfontosabbikáról. A cseh-zsidó lángelme, a prágai Franz Kafka németül írt, de ez kényszerzubbony volt a számára. Nem volt az anyanyelve, nem volt a Mameloschen. Amikor

Részletesebben

Beszámoló a BTSSZ 2010. évi tevékenységérıl Mőködés

Beszámoló a BTSSZ 2010. évi tevékenységérıl Mőködés Beszámoló a BTSSZ 2010. évi tevékenységérıl Mőködés A BTSSZ kiemelten közhasznú szervezet, mely Alapszabályában megfogalmazott célja szerint szolgálja Budapesten és környékén a természetjárást. Fı feladata

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola 2861 Bakonysárkány Béke út 54.

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola 2861 Bakonysárkány Béke út 54. 2013 Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola 2861 Bakonysárkány Béke út 54. TARTALOM I. INTÉZMÉNYÜNK BEMUTATÁSA... 3 A.) NEVELÉSI PROGRAM... 6 I. PEDAGÓGIAI ALAPELVEINK... 6 II. AZ ISKOLÁBAN FOLYÓ

Részletesebben

Tartalom. Köszöntő... Rendelési információk... A Műszaki Kiadó kiadványai... Pályázatok... Tanfolyamok... OK! Könyvek...

Tartalom. Köszöntő... Rendelési információk... A Műszaki Kiadó kiadványai... Pályázatok... Tanfolyamok... OK! Könyvek... Tartalom Köszöntő................................................................ 1 Rendelési információk........................................................... A Műszaki Kiadó kiadványai........................................................

Részletesebben

Tisztelt Kamarai Tagunk!

Tisztelt Kamarai Tagunk! BÉKÉS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Chamber of Commerce and Industry of Békés County Békéscsaba, Penza ltp. 5. H-5601 Pf.: 135. Tel./Fax:(36-66) 324-976, 451-775 email: bmkik@bmkik.hu web: www.bmkik.hu

Részletesebben

Blended learning az egészségügyben

Blended learning az egészségügyben Blended learning az egészségügyben Néhány jó gyakorlat az orvosképzésből Kozma Borbála Semmelweis Egyetem 12. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencia 2016. április 21-22. Szervezeti blending

Részletesebben

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató 1. A Képző szerv megnevezése, címe, telefonszáma New Easy Rider Autósiskola Kft. Cím: 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 11. Telefon: 20/542-1518, 20/4333-109, 30/901-5883

Részletesebben

A DUNAÚJVÁROSI SZC SZABOLCS VEZÉR GIMNÁZIUMÁNAK ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK M U N K A T E R V E 2015-2016-os tanévre

A DUNAÚJVÁROSI SZC SZABOLCS VEZÉR GIMNÁZIUMÁNAK ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK M U N K A T E R V E 2015-2016-os tanévre A DUNAÚJVÁROSI SZC SZABOLCS VEZÉR GIMNÁZIUMÁNAK ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK M U N K A T E R V E 2015-2016-os tanévre Pusztaszabolcs, 2015.08.31 Készítette: Mátyás Julianna igazgató 1 B E V E Z E T É S A munkaterv

Részletesebben

Gyakori kérdések és. válaszok. az internetes vásárlás. témaköréből

Gyakori kérdések és. válaszok. az internetes vásárlás. témaköréből Gyakori kérdések és válaszok az internetes vásárlás témaköréből Budapest, 2016. május 13. BEVEZETÉS Ma már számtalan különböző webáruház kínál termékeket eladásra a fogyasztóknak, ezzel kényelmes lehetőséget

Részletesebben

GYÓGYSZERÉSZET, GYÓGYSZERELLÁTÁS KULCSKÉRDÉSEI

GYÓGYSZERÉSZET, GYÓGYSZERELLÁTÁS KULCSKÉRDÉSEI GYÓGYSZERÉSZET, GYÓGYSZERELLÁTÁS KULCSKÉRDÉSEI A GYAKORLÓ GYÓGYSZERÉSZET AKTUALITÁSAI: AZ ELMÉLETTŐL A GYAKORLATIG Továbbképző tanfolyam gyakorló gyógyszerészek és gyógyszerellátásban dolgozó szakemberek

Részletesebben

Szakdolgozat. Lengyelné Molnár Tünde Verók Attila

Szakdolgozat. Lengyelné Molnár Tünde Verók Attila Szakdolgozat Lengyelné Molnár Tünde Verók Attila MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK Szakdolgozat Lengyelné Molnár Tünde Verók Attila Líceum Kiadó Eger, 2015 Hungarian Online University Ágazati informatikai együttműködés

Részletesebben

A PIAC KIHÍVÁSAI ÉS A BAROSS GÁBOR KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA - 1. RÉSZ

A PIAC KIHÍVÁSAI ÉS A BAROSS GÁBOR KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA - 1. RÉSZ O l d a l 1 A PIAC KIHÍVÁSAI ÉS A BAROSS GÁBOR KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA - 1. RÉSZ A piac kihívásai és a Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola címmel a Győr Online, a régió digitális napilapjának

Részletesebben

Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület Oktatási Szabályzata. I. Meghatározások

Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület Oktatási Szabályzata. I. Meghatározások Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület Oktatási Szabályzata A jelen oktatási szabályzat célja, hogy megfelelő keretbe és egységbe foglalja az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület oktatási tevékenységének

Részletesebben

Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Házirend 2013. április 1-től

Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Házirend 2013. április 1-től Nagy László Általános Iskola és Gimnázium Házirend 2013. április 1-től Tartalomjegyzék 1. A tanulói jogok gyakorlásának módja 2. A tanulói kötelességek végrehajtásának módja 3. Az iskola által elvárt viselkedés

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM KOLLÉGIUM

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM KOLLÉGIUM A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM (5500. Gyomaendrőd, Selyem út 109/2.) OM: 028300 PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2015. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ 11. o. Az intézmény küldetésnyilatkozata

Részletesebben

INTÉZMÉNYI AKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS (Második akkreditációs értékelés) SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA

INTÉZMÉNYI AKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS (Második akkreditációs értékelés) SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI AKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS (Második akkreditációs értékelés) A MAB plénumának 2007/7/XI/1/5. sz. határozata SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA A MAB plénuma által elfogadott Látogató Bizottság

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2013 szeptemberétől és azt követően tanulmányaikat megkezdő hallgatók részére

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2013 szeptemberétől és azt követően tanulmányaikat megkezdő hallgatók részére TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2013 szeptemberétől és azt követően tanulmányaikat megkezdő hallgatók részére Tisztelt Hallgatók! Az Önök munkáját, tájékozódását megkönnyítendő állítottam össze ezt a listát a jogszabályok,

Részletesebben

Tartalom Bevezető 1. A gimnázium bemutatása 2. Nevelési program 3. A gimnázium környezeti nevelési programja

Tartalom Bevezető 1. A gimnázium bemutatása 2. Nevelési program 3. A gimnázium környezeti nevelési programja A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2 0 1 3 Tartalom Bevezető 1. A gimnázium bemutatása 1.1. Az iskola adatai 2. Nevelési program 2.1. Pedagógiai alapelvek 2.2. A gimnáziumban folyó

Részletesebben

Zukunft Personal, 2010. Köln ( a HR menedzsment legnagyobb európai szakvására )

Zukunft Personal, 2010. Köln ( a HR menedzsment legnagyobb európai szakvására ) Zukunft Personal, 2010. Köln ( a HR menedzsment legnagyobb európai szakvására ) Ez évben már 11. alkalommal tekinthettük át a korszerű személyügyi munka teljes keresztmetszetét Kölnben, a Zukunft Personal

Részletesebben

Veszprémi Autós- Motoros Iskola Szolgáltató KFT 8200 Veszprém, Eötvös K. u. 2. 88/425-833 E-mail címünk: v-ami@invitel.hu

Veszprémi Autós- Motoros Iskola Szolgáltató KFT 8200 Veszprém, Eötvös K. u. 2. 88/425-833 E-mail címünk: v-ami@invitel.hu Veszprémi Autós- Motoros Iskola Szolgáltató KFT 8200 Veszprém, Eötvös K. u. 2. 88/425-833 E-mail címünk: v-ami@invitel.hu Cégbíróság bejegyzés száma: 19-09-509213 Képzési engedély száma: VE/KV/NS/A/49/2/2006

Részletesebben

Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások

Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások A Magyar Bankszövetség tájékoztatását és kérését továbbítjuk, miszerint a kétszintű bankrendszer fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából nemzetközi bank

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

FüredYacht Charter képzési tájékoztató

FüredYacht Charter képzési tájékoztató FüredYacht Charter képzési tájékoztató 2009. január 1-jétől a sport és kedvtelési célú kishajóvezetői képesítés, a hivatásos kishajóvezetői képesítés megszerzésének előfeltétele a Nemzeti Közlekedési Hatóság

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések Kamionos képzés

Gyakran Ismételt Kérdések Kamionos képzés Gyakran Ismételt Kérdések Kamionos képzés I. Jelentkezéssel és regisztráció leadásával kapcsolatos kérdések 1. Hol tudnak jelentkezni? Jelentkezési szándékát a http://www.ofa.hu/hu/hivatasos-gepjarmuvezeto-kepzes

Részletesebben

elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER TANÁRI KÉRDŐÍV

elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER TANÁRI KÉRDŐÍV TÁMOP 3.1.1-08/1-2008-0002 elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER az IKT 1 -eszközök és digitális pedagógiai módszerek iskolafejlesztő szemléletű használatához TANÁRI KÉRDŐÍV Ez a kérdőív az elemér 2 önértékelő

Részletesebben

KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016

KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016 E T K H Ö K S E M M E L W E I S E G Y E T E M KISOKOS Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM 2015 / 2016 Semmelweis Egyetem Tel.: +36 1 486 5888 E-mail: hok.seetk@gmail.com Web: https://se-etk.hu

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK

SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK TARTALOM I. Távoktatás alapfeladata, általános jellemzői... 3 1. A távoktatás alapfeladata... 3 2. A távoktatás általános jellemzői... 3 3. Helye a szervezetben...

Részletesebben

HATÓSÁGI JELLEGŰ KÉPZÉSEK A gépjárművezető-képzés

HATÓSÁGI JELLEGŰ KÉPZÉSEK A gépjárművezető-képzés Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet, Andragógia MA szak Kurzus: A hazai felnőttoktatás ágazatai 2. Oktató: dr. Arapovics Mária

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar FELSZÁMOLÁSI ÉS VAGYONFELÜGYELETI SPECIALISTA szakirányú továbbképzési szak A világméretű pénzügyi- és gazdaság válság ráirányította a figyelmet a fizetésképtelenségi

Részletesebben

A "Tensoval Mérd 2 hétig magad és nyerd vissza az árát!" nyereményjáték hivatalos részvételi- és játékszabályzata

A Tensoval Mérd 2 hétig magad és nyerd vissza az árát! nyereményjáték hivatalos részvételi- és játékszabályzata A "Tensoval Mérd 2 hétig magad és nyerd vissza az árát!" nyereményjáték hivatalos részvételi- és játékszabályzata 1. A nyereményjáték Szervezője A " Tensoval Mérd 2 hétig vérnyomásod és nyerd vissza készüléked

Részletesebben

Munkahelyi tanulás, foglalkozási andragógiák

Munkahelyi tanulás, foglalkozási andragógiák Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Andragógia Tanszék Az andragógia alapjai 2. Tanár: Feketéné Szakos Éva Munkahelyi tanulás, foglalkozási andragógiák Bocskai Mihályné BOMTAAP.ELTE

Részletesebben

Gondoskodni érdemes! Prevital nyereményjáték részvételi szabályai (játékszabályzat)

Gondoskodni érdemes! Prevital nyereményjáték részvételi szabályai (játékszabályzat) Gondoskodni érdemes! Prevital nyereményjáték részvételi szabályai (játékszabályzat) 1. A Partner in Pet Food Hungária Kft. (székhely: 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 14., a továbbiakban: "Szervező"). országos,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19.

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 1. Ki tehet érettségi vizsgát, milyen feltételekkel? Érettségi vizsga abból a vizsgatárgyból

Részletesebben

Jó döntés - sikeres jövő

Jó döntés - sikeres jövő Jó döntés - sikeres jövő Pályaválasztási tájékoztató a 2016/2017 tanévre Baranya megye Érettségizők és felnőttoktatásba bekapcsolódók részére készült kiadvány az állami fenntartású intézmények szakmai

Részletesebben

79900 Ft helyett csak 71 910 Ft 14 983 Ft/hó helyett csak 13 485 Ft/hó

79900 Ft helyett csak 71 910 Ft 14 983 Ft/hó helyett csak 13 485 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-18 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 6 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Szakirányú továbbképzések. (levelező és esti tagozat)

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Szakirányú továbbképzések. (levelező és esti tagozat) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Szakirányú továbbképzések (levelező és esti tagozat) Budapest, 2011. november Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK Szakirányú továbbképzések Adó- és Pénzügyi

Részletesebben

*#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ]

*#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ] *#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ] Description: Elonyök Az összes csatlakoztatott eszköz védelme egy licenccel használható, könnyen kezelheto megoldás

Részletesebben

Informatika helyi tanterv Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Informatika helyi tanterv Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2014/15 Informatika helyi tanterv Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szeghalom 2014/15 INFORMATIKA Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz,

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. KÖTET, SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND 10. SZ. MELLÉKLETE KÉPZÉSI SZABÁLYZAT 2007.

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. KÖTET, SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND 10. SZ. MELLÉKLETE KÉPZÉSI SZABÁLYZAT 2007. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. KÖTET, SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND 10. SZ. MELLÉKLETE KÉPZÉSI SZABÁLYZAT 2007. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusa a felsőoktatásról

Részletesebben

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Sikeresen befejezték tanulmányaikat a Rendőrtiszti Főiskola mesterszakának

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BERLITZ NYELVISKOLA ONLINE NYELVTANFOLYAMAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A BERLITZ NYELVISKOLA ONLINE NYELVTANFOLYAMAIRÓL TÁJÉKOZTATÓ A BERLITZ NYELVISKOLA ONLINE NYELVTANFOLYAMAIRÓL 2 Tartalom 1. Online nyelvtanfolyamaink 1.1 Berlitz Virtual Classroom 1.2 Cyber Teachers 3 1. Online nyelvtanfolyamaink 1.1 Berlitz Virtual

Részletesebben

Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről

Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA JELENTKEZÉSI DILEMMÁK A Z ÉRETTSÉGI ÉS A FELVÉTELI KAPCSOLATA BOLOGNAI RENDSZER FELVÉTELI A kétszintű érettségi néhány jellemzője

Részletesebben

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel!

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! ÜDVÖZÖLJÜK A PROJEKTBEN! Üdvözöljük közös Bonux projektünkben! Örömmel köszöntjük

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet PÁLYÁZATI KIÍRÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közösen pályázatot hirdet a 2015/2016-os tanévben a magyarországi és szülőföldi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS szakirányú továbbképzési szak A humán erőforrás képzés a szervezetek működtetésének emberi erőforrás menedzseléséhez kapcsolódó szakmai kérdéseivel

Részletesebben

OKI-TANI Kisvállalkozási Oktatásszervező Nonprofit Kft. Minőségirányítási Kézikönyv

OKI-TANI Kisvállalkozási Oktatásszervező Nonprofit Kft. Minőségirányítási Kézikönyv OKI-TANI Kisvállalkozási Oktatásszervező Nonprofit Kft. Minőségirányítási Kézikönyv Készült: Budapest, 2009. szeptember 22. 2. verzió 1 0 Bevezetés Ez a Minőségirányítási Kézikönyv bemutatja, hogy az ISO

Részletesebben

Gyorsjelentés. az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK:

Gyorsjelentés. az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK: Gyorsjelentés az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK: Hunya Márta PhD Kőrösné dr. Mikis Márta Tartsayné Németh

Részletesebben