KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016"

Átírás

1 E T K H Ö K S E M M E L W E I S E G Y E T E M KISOKOS Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM 2015 / 2016 Semmelweis Egyetem Tel.: hok.seetk@gmail.com Web: Budapest, Vas utca 17. Facebook:

2 Köszöntő Kedves Gólya! A bizonyára számtalan gratuláció után a nevében én is köszöntelek az on! Az egészségügy bármely területén dolgozni kihívást jelent. A diplomáig is még rengeteg erőpróba vár Rád, de mindig tartsd szem előtt, ezt Te választottad, és ha kitartasz, akkor elérheted céljaidat, melyhez sok sikert kívánok! Az egyetemista lét nem egyszerű. A tananyag még több és a számonkérés is erősebb, mint a középiskolában, azonban sokkal kevesebb a kötöttség, a felelősséged pedig egyre nagyobb lesz. Szórakozási és kulturális lehetőségek kavalkádja sok élményt tartogat számodra. Új embereket ismersz meg, akik közül könnyen lehet, hogy örök barátokat is szerzel. Tehát rengeteg új dolog tárul eléd, melyeket helyükön kell kezelned és akkor nem jelenthet komoly problémát ez az új világ. A egy érdekképviseleti szerv, ezért több hallgatói képviselő is részt vesz az Egyetem és a Kar döntéshozatalában, ezzel is biztosítva, hogy ne érjen hátrány a tanulmányaid során. Többek között a HÖK azért van, hogy ellásson a fontos tanulmányi vagy szociális ügyeket érintő információkkal, lehetőséget biztosítson kikapcsolódásra (sport, kultúra), vagy ha elakadnál az egyetem útvesztőjében, akkor segítsen megtalálni a megoldást. Ha bármilyen segítségre lenne szükséged, vagy kérdésed van, nyugodtan keresd fel a HÖK-öt ben, telefonon, vagy személyesen a HÖK irodában a vas utcai épület alagsorában. Akkor is keress meg minket, ha van bármilyen ötleted a hallgatói élet kapcsán és megnézzük a lehetőségeket, sőt ha kedved támad csatlakozni is a HÖK-höz, jelezd felénk, várunk sok-sok szeretettel!!! A Gólyatábor, a beiratkozás, majd a szeptember elsejei Sportnap után az első héten (0. hét) a Bevezetés a felsőfokú tanulmányokba kurzuson találkozni fogsz oktatókkal, a Kar Dékáni Hivatalának munkatársaival, illetve a HÖK főbb képviselőivel, akiktől részletes információkat kapsz a tanulmányokkal és a közéleti lehetőségekkel kapcsolatban. Ahhoz, hogy ez a 3 napos kurzus is könnyebben teljen, szeptember 3-án egy önfeledt Medencés partyt hozunk el Neked. Amíg nem rázódsz bele igazán a dolgokba, nyugodtan kérd ki a facebook csoportokban lévő tapasztalt felsőbb éves hallgatók véleményét, instruktoraid is sokat fognak segíteni, és hozzánk is bármikor fordulhatsz. Addig is fogadd sok szeretettel ezt a rövid kiadványt, amiben a legfontosabb - kezdéshez szükséges - információkat szedtük egy csokorba neked! Üdvözlettel: Kósa László elnök SE-ETK HÖK

3 Tanulmányi információk Beiratkozás A beiratkozás a felvételi tájékoztatóban leírt és megadott időpontban szakirányoknak megfelelően zajlik. A beiratkozásra vinni kell minden olyan igazolást, papírt, fénymásolatot, amire pontot kaptál a felvételi eljárás során (érettségi- és nyelvvizsga bizonyítvány szükséges oldalainak fénymásolata, esetleges más pluszpontokat igazoló papírok, stb.). Ezen kívül a tájékoztatóból kötelezően kitöltendő és leadandó oldalakat, illetve az egészségügyi papírokat (valamilyen betegség igazolása, negatív mellkas röntgen lelet, oltási könyv, stb.). Mindezek mellett a részösztöndíjas és az önköltséges finanszírozási formában hallgató tanulóknak magukkal kell hozniuk a befizetést igazoló csekkszelvényt, vagy Neptun-kivonatot. Tárgyfelvétel Az órarend a karunk honlapján érhető el az Információk, hírek - Hallgatói információk menüpontnál, évfolyam, szakirány és csoport szerint. Amíg nem kezdődik el az oktatás, érdemes többször ránézni, mert sajnos az utolsó pillanatokban is változhat. A tárgyak felvétele a következő módon zajlik: A Neptun rendszerbe való belépés a Neptun kóddal és jelszóval lehetséges. A Neptunban az Ügyintézés Beiratkozás/Bejelentkezés menüpont kiválasztása után az adott félév státuszát aktívra kell állítani, és csakis ezután a Tárgyak - Tárgyfelvétel fülnél tudod felvenni a tárgyakat. Itt ki lehet választani a kötelező tárgyakat, illetve a szabadon választható tárgyakat egyaránt. A tárgyfelvételi időszak a kar honlapján található Tanévnaptárban jelenik meg. A karunkon a 0. oktatási héten az elsőéves hallgatóknak kötelező a Bevezetés a felsőfokú tanulmányokba című kurzust felvenni, és azon részt venni, hiszen ez kritériumtantárgy. Ha a tárgyfelvételi időszak véget ért, de valamiért elfelejtetted felvenni valamely tárgyat, a következő egy hét utolsó munkanapjáig van lehetőség fellebbezni a Tanulmányi és Vizsgabizottságnál, és külön eljárási díj ellenében felvenni a tárgyat. Érdemes a Neptunban lementeni a felvett tárgyakról szóló másolatot, hogy később egy esetleges Neptun-hiba miatt igazolni tudd, hogy valóban felvetted a tárgyaidat. Ha esetleg nem sikerülne teljesíteni egy tárgyat, akkor egy tárgyat kétszer méltányossági kérvény elfogadása után háromszor - is felvehetsz, azonban összesen maximum 6 vizsgaalkalmad lehet. Amennyiben a 3 tárgyfelvétel, vagy 6 vizsgalehetőség alatt sem sikerül teljesíteni a tárgyat, a jogviszonyod megszűnik. Vizsgafelvétel A félév végén, a 14. oktatási hét után kezdődik a vizsgaidőszak. A vizsgafelvétel szintén a Neptun rendszeren keresztül történik, a Vizsgák, Vizsgafelvétel fülön keresztül. Fontos, hogy a vizsgákat felvenni illetve leadni legkésőbb a vizsga időpontja előtt 48 órával lehetséges. Amennyiben igazolatlan vizsgaalkalom távolmaradásod van, úgy 4900 Ft-ot vagy köteles fizetni, egyébként 3 munkanapod van igazolni, ilyenkor vizsgalehetőségeid száma nem fog csökkenni.

4 Egyéb A tanórákról való hiányzások lehetőségének mértékét, a távolmaradás igazolásának módját illetve az előkövetelményeket, a számonkérés módját, a tantárgyleírást a Portálon találhatod meg az egyes tantárgyakra vonatkozóan. Ahhoz, hogy állami ösztöndíjas képzési formában maradhass, szükséges az egymást követő 2 aktív félév alatt a mintatanterv (Portalon szintén elérhető) szerint meghatározott kreditszám minimum 50%-át, illetve 4 félév alatt 60 kreditet teljesíteni, amennyiben ez nem teljesül, átkerülhetsz önköltséges finanszírozási formára. Egy vizsgaidőszakban egy tárgyból maximum 3 vizsgaalkalmad lehet, de a C vizsgát már csak az utolsó héten (UV hét) veheted fel. Ezen a bizonyos UV héten A, azaz első vizsgát már nem lehet tenni. A tanulmányi ösztöndíjat nem kell megpályázni, automatikusan érkezik, amennyiben megfelelsz az ösztöndíj feltételeinek. Adott évfolyam adott szakirányának hallgatóinak csak az 50 %- a részesülhet tanulmányi ösztöndíjban, az évfolyam és szakirány súlyozott átlagának megfelelően. Súlyozott átlag = kreditpont x érdemjegy osztva a hallgató által teljesített tárgyakhoz rendelt kreditpontok összegével. Az ösztöndíjakról, a szabályzatokról, egyéb információkról tájékozódhatsz a karunk honlapján a Szabályzatok fül alatt. A kérvényeket, egyéb hivatalos dokumentumokat a Nyomtatványok fül alatt találhatod. Kérünk, hogy ezeket a szabályzatokat feltétlenül olvasd el, nem is gondolnád mennyi hasznos infót és okosságot megtudhatsz. Ezen kívül még nagyon fontos, hogy ne feledkezz meg a határidőkről, nem számíthatsz rugalmasságra ezen a területen! Miután az oktatóid elmondták, hogy milyen könyvekre, jegyzetekre lesz szükségetek, érdemes a felsőbb évesektől olcsóbban beszerezni őket, erre jó lehetőség a szeptember folyamán lezajló ETK Jegyzetbörze. Ezen kívül a vas utcai épületben lévő Jegyzetboltban is be tudod szerezni az új könyveket, jegyzeteket. Tanulmányi ügyeket az Aula szintjén lévő Tanulmányi Osztályon és Hallgatói Információs Irodában tudod intézni, melyeknek nyitvatartását a kari honlapon találod meg a Szervezeti egységek - Tanulmányi Osztály menüpont kiválasztása után. Minden szakiránynak külön tanulmányi előadója van, akihez tudsz fordulni, szintén e menüpont alatt látható, hogy a saját szakirányodhoz ki is tartozik.

5 Szociális támogatások Rendszeres szociális ösztöndíj Ki részesülhet rendszeres szociális ösztöndíjban? a.) államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas képzési formában vesz részt, vagy b.) tanulmányait államilag támogatott képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre; c.) szociális helyzetére adható pontok elérik a Rendszeres Szociális Ösztöndíj minimális pontszámát. Mekkora a támogatás összege? Az ösztöndíj mértékét az igénylők száma, a beadott kérelemben szereplő indokok alapján kapott pont, és a rendelkezésre álló keretösszeg határozza meg, tehát előre ezt nem lehet tudni. Mennyi ideig jár az ösztöndíj? Egy tanulmányi félévre megítélt juttatás. Hogyan kell a kérelmet beadni? A pályázati adatlap egy formanyomtatvány, melyet jól olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel kell kitölteni. Hol található meg a pályázati adatlap? A honlapon, a Nyomtatványok fül alatt található mind az adatlap, mind a pontrendszer, valamint fel van sorolva, hogy milyen igazolások szükségesek ( Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottsághoz Pályázati adatlap szociális alapú támogatás elnyerésére ). Mit kell csatolni a pályázathoz? Amennyiben 1. A PÁLYÁZATI ADATLAPON megjelölt valamennyi tényt igazoló dokumentumot 2. A NÉPESSÉG-NYILVÁNTARTÓI IGAZOLÁST az egy háztartásban élők személyéről és számáról. a.) valamelyik a pályázati adatlapon megjelölt adat nem megfelelően igazolt, arra a hallgató nem kap pontot, b.) valamelyik benyújtott igazolás nem szerepel a benyújtott igazolások összesítését tartalmazó táblázatban, azt a Bizottság nem veszi figyelembe, így arra a hallgató nem kap pontot, c.) a pályázati adatlapon megjelölt egy háztartásban élők jövedelmére vonatkozó adatok közül valamelyik igazolása hiányzik, arra a hallgató nem kap pontot.

6 Milyen esetben utasítják el a benyújtott pályázatot? A Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a pályázatot, amennyiben a.) a hallgató a pályázatot nem írta alá, b.) nem töltötte ki a benyújtott igazolások összesítését tartalmazó táblázatot, c.) valamint nem csatolta az illetékes népesség-nyilvántartó igazolásokat. Hiánypótlásra illetve javításra van lehetőség? A hiányosan kitöltött adatlap javítására vagy rosszul benyújtott igazolások pótlására a pályázati határidőn túl sajnos nincs lehetőség, hiánypótlás nincs. Mikor és hol kell benyújtani a pályázati adatlapot? Tanévnaptárban meghatározott határidőig (2015/2016-ös tanév, őszi félévében: szeptember 11.) a irodájában a megjelölt fogadóórában vagy postán, a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottságnak címezve (Semmelweis Egyetem Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság, 1444 Budapest Postafiók 229.) ajánlott + tértivevényes levéllel. (Ez esetben a Tanévnaptárban megjelölt határidő a kérelem postára adásának határideje. Az ajánlott módon feladott levél a kérvény határidőre történő feladásának, tértivevény a beérkezés tényének igazolására szolgál. Nem ajánlott + tértivevényes módokon feladott kérvények esetében a határidővel, beérkezéssel kapcsolatos kifogást a Bizottság nem fogad el, a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.). Hol található meg a pályázat eredménye? A oldalon, a Tanévnaptár alatt található Portal bejelentkezés ikonra kattintva, bejelentkezés után a STUDINF (Határozatok) fül alatt. Rendkívüli szociális ösztöndíj Ki részesülhet rendkívüli szociális ösztöndíjban? Szintén azok a hallgatók, akik a fentebb említett rendszeres szociális ösztöndíjban is részesülhetnek, azonban a rendkívüli szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete váratlan romlásának (pl. szülés, közvetlen családtag halála, természeti csapás) anyagi mérséklésére folyósított egyszeri juttatás, melyben a hallgató kérelmére részesülhet. A rendkívüli szociális ösztöndíj iránti kérelem aktív hallgatói jogviszony esetén az esemény(ek) után fél éven belül bármikor benyújtható. Mekkora a támogatás összege? A beadott kérelemben szereplő indokok, és a rendelkezésre álló keretösszeg határozza meg. Mennyi ideig jár az ösztöndíj? A rendkívüli ösztöndíj egyszeri juttatás.

7 Hogyan kell a kérelmet beadni? A formanyomtatványt olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel kell kitölteni. Hol található meg a pályázati adatlap? A honlapon, a Nyomtatványok fül alatt található (Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottsághoz Pályázati adatlap rendkívüli szociális ösztöndíj megítéléséhez). Mit kell csatolni a pályázathoz? A PÁLYÁZATI ADATLAPON megjelölt valamennyi tényt, a hallgató szociális helyzetének váratlan romlását igazoló dokumentumot. Milyen esetben utasítják el a benyújtott pályázatot? A Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a pályázatot, amennyiben a.) a hallgató a pályázatot nem írta alá, b.) nem töltötte ki a benyújtott igazolások összesítését tartalmazó táblázatot, c.) valamint nem csatolta az illetékes népesség-nyilvántartó igazolásokat. Hiánypótlásra illetve javításra van lehetőség? A hiányosan kitöltött adatlap javítására vagy rosszul benyújtott igazolások pótlására sajnos nincs lehetőség, hiánypótlás nincs. Mikor és hol kell benyújtani a pályázati adatlapot? A Tanévnaptárban meghatározott határidőig a irodájában a megjelölt fogadóórában. Hol található meg a pályázat eredménye? A oldalon, a Tanévnaptár alatt található Portal bejelentkezés ikonra kattintva, bejelentkezés után a STUDINF (Határozatok) fül alatt. Ki részesülhet alaptámogatásban? Alaptámogatás Alaptámogatásban az adott képzési szinten első alkalommal államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas teljes idejű képzésben hallgatói jogviszonyt létesítő személy, az első aktív félévre való beiratkozás alkalmával leadott kérelmére részesülhet, amennyiben a k ö v e t k e z ő rászorultsági csoportok valamelyikébe tartozik: I. rászorultsági csoport II. rászorultsági csoport a) fogyatékossággal élő, vagy a) hátrányos helyzetű, vagy b) egészségi állapota miatt rászorult, vagy b) gyámsága nagykorúsága c) halmozottan hátrányos helyzetű miatt szűnt meg, vagy d) családfenntartó, vagy c) félárva e) nagycsaládos, vagy f) árva.

8 Mekkora a támogatás összege? Az alaptámogatás összegét a normatív keretösszeg határozza meg. Hogyan kell a kérelmet beadni? A formanyomtatványt olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel kell kitölteni. Hol található meg a pályázati adatlap? A honlapon, a Nyomtatványok fül alatt található (Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottsághoz Pályázati adatlap szociális alapú támogatás elnyerésére). Hiánypótlásra illetve javításra van lehetőség? A hiányosan kitöltött adatlap javítására vagy rosszul benyújtott igazolások pótlására nincs lehetőség, hiánypótlás nincs. Mikor és hol kell benyújtani a pályázati adatlapot? A rendszeres szociális ösztöndíj pályázati határidejével megegyező időpontig. Hol található meg a pályázat eredménye? A oldalon, a Tanévnaptár alatt található Portal bejelentkezés ikonra kattintva, bejelentkezés után a STUDINF (Határozatok) fül alatt. Ki részesülhet kollégiumi díjmentességben? Kollégiumi díjmentesség Kollégiumi jogviszonnyal rendelkező hallgató, amennyiben eléri a megítéléshez szükséges minimális ponthatárt és a Juttatási Rend 9. alapján hátrányos helyzetű, vagy árva, vagy családfenntartó, vagy gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg. Hogyan kell a kérelmet beadni? A formanyomtatványt olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel kell kitölteni. Hol található meg a pályázati adatlap? A honlapon, a Nyomtatványok fül alatt található (Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottsághoz Pályázati adatlap szociális alapú támogatás elnyerésére). Mit kell csatolni a pályázathoz? 1. A PÁLYÁZATI ADATLAPON megjelölt valamennyi tényt igazoló dokumentumot 2. A NÉPESSÉG-NYILVÁNTARTÓI IGAZOLÁST az egy háztartásban élők személyéről és számáról.

9 Amennyiben g.) valamelyik a pályázati adatlapon megjelölt adat nem megfelelően igazolt, arra a hallgató nem kap pontot, h.) valamelyik benyújtott igazolás nem szerepel a benyújtott igazolások összesítését tartalmazó táblázatban, azt a Bizottság nem veszi figyelembe, így arra a hallgató nem kap pontot, i.) a pályázati adatlapon megjelölt egy háztartásban élők jövedelmére vonatkozó adatok közül valamelyik igazolása hiányzik, arra a hallgató nem kap pontot. Milyen esetben utasítják el a benyújtott pályázatot? A Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a pályázatot, amennyiben g.) a hallgató a pályázatot nem írta alá, h.) nem töltötte ki a benyújtott igazolások összesítését tartalmazó táblázatot, i.) valamint nem csatolta az illetékes népesség-nyilvántartó igazolásokat. Hiánypótlásra illetve javításra van lehetőség? A hiányosan kitöltött adatlap javítására vagy rosszul benyújtott igazolások pótlására sajnos nincs lehetőség, hiánypótlás nincs. Mikor és hol kell benyújtani a pályázati adatlapot? A rendszeres szociális ösztöndíj pályázati határidejével megegyező időpontig. Hol található meg a pályázat eredménye? A oldalon, a Tanévnaptár alatt található Portal bejelentkezés ikonra kattintva, bejelentkezés után a STUDINF (Határozatok) fül alatt. Ami nagyon fontos, hogy bármely támogatási lehetőség(ek)et választod, mindenképp jelöld x-el a pályázati adatlap első oldalának jobb felső sarkában, hogy mire is tartasz igényt.

10 Közéleti lehetőségek Az egyetemen rendkívül színes lehetőségek vannak a tanulmányi életen túl, kiegészítve azt. Számos kulturális program (pl. Színházlátogatások, Semmelweis Karnevál, Tavaszi Fesztivál), buli (pl. Gólyahajó, Gólyabál, Felező), sportprogram (kari és egyetemi sportnapok, kari klubok, Medikus Kupa, Jeges Est) vár rád. Ezek megszervezése sem kis feladat, melyet általában a HÖK és IÖCS hoznak el Neked minden évben. Amennyiben úgy érzed, szívesen tudnád segíteni ezeknek a rendezvényeknek a létrejöttét, úgy ne habozz csatlakozni e szervezetekhez, mert azon túl, hogy remek móka közösséget fejleszteni, építeni, tagja lehetsz nagyon jó társaságoknak, akikkel akár önfeledten el tudod ütni a szabadidőd. A szervező, segítő munka azonban felelősséggel is jár, valamint olykor több időt is rá kell szánni, így akik arra érdemesek, havonta közéleti ösztöndíjban részesülnek ezért cserébe. Elérthetőségek SE-ETK HÖK Elnökség Tisztség Név Telefonszám Elnök Kósa László hok.kosa.laszlo@gmail.com Alelnök Kovács Henrietta kheni.e2@gmail.com Alelnök Kun Rea kunrea88@gmail.com Kollégiumi Bizottság elnöke Gajdos Attila gajdos.attila.se@gmail.com Szociális és esélyegyenlőségi referens Máté Gréta Lili etk.szoctam@gmail.com Tanulmányi referens Baranyi Ivett tanulmanyi.seetkhok@gmail.com Sportreferens Farkass Péter etk.sport@gmail.com Kulturális referens Inzám Bernadett bizottsag.kulturalis@gmail.com Külügyi referens Cseh Patrik patrikcseh@gmail.com Karrier és külkapcsolati referens Hajostek Dávid david.hajostek@gmail.com Választmányi Titkár Bokor Kata bokorkata94@gmail.com

11

12

13

Általános Orvostudományi Kar. Kisokos ÁOK - HÖK

Általános Orvostudományi Kar. Kisokos ÁOK - HÖK Általános Orvostudományi Kar Kisokos ÁOK - HÖK 2014/2015 Dékán Prof. Dr. Hunyady László Semmelweis Egyetem ELÉRHETŐSÉGEK Dékáni Hivatal Cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. Telefonszám: 061 4591500 (központi

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

Egyetem SZABÁLYZAT. 2011. április 1/99

Egyetem SZABÁLYZAT. 2011. április 1/99 SZE SZMSZ-HKR-TVSZ Hatályos: 2011.04.05. - Széchenyi István Egyetem S ZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER T TANULMÁNYI ÉS VIZSGA SZABÁLYZATT 2011. április M:\WORD\SZABALY\Egyetemi

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. III/II. fejezet. SEMMELWEIS EGYETEM Egészségtudományi Kar Tanulmányi és Vizsgaszabályzata

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. III/II. fejezet. SEMMELWEIS EGYETEM Egészségtudományi Kar Tanulmányi és Vizsgaszabályzata III/II. fejezet SEMMELWEIS EGYETEM Egészségtudományi Kar Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 1. A TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT HATÁLYA ÉS ÉRTELMEZÉSE (4) A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (továbbiakban: TVSZ)

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA 2012. szeptember 1-ét követően beiratkozott szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók számára

AZ ÓBUDAI EGYETEM TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA 2012. szeptember 1-ét követően beiratkozott szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók számára 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói Követelményrendszer. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA 2012. szeptember 1-ét követően beiratkozott

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. III/III. fejezet

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. III/III. fejezet III/III. fejezet SEMMELWEIS EGYETEM Egészségügyi Közszolgálati Kar Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 1. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat hatálya 1. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (TVSZ) hatálya a Semmelweis

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KARI KIEGÉSZÍTÉSE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KARI KIEGÉSZÍTÉSE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KARI KIEGÉSZÍTÉSE A Tanulmányi és vizsgaszabályzat kari kiegészítése 62. (17) Korrekciós vizsga: sikeres vizsga javítása ugyanabban a félévben. Egy félévben egy tárgy

Részletesebben

Szociális támogatás kisokos (BGE-KKK)

Szociális támogatás kisokos (BGE-KKK) Szociális támogatás kisokos (BGE-KKK) Az alábbi dokumentum elolvasásával megtudhatsz minden információt a támogatásról, valamint könnyen elkerülheted a formai hibákat. Tartalom I. A szociális támogatáshoz

Részletesebben

Pályázási Kisokos. 2015/2016 tanév tavaszi Kollégiumi és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat leadásához

Pályázási Kisokos. 2015/2016 tanév tavaszi Kollégiumi és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat leadásához Pályázási Kisokos 2015/2016 tanév tavaszi Kollégiumi és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat leadásához Hogyan töltsd fel a dokumentumokat? A pályázás Neptunon keresztül kérvény formájában történik

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2013. II. 18 2015. II. 20. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KOLLÉGIUMI SZABÁLYZATA Budapest 2013 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről,

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2013 szeptemberétől és azt követően tanulmányaikat megkezdő hallgatók részére

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2013 szeptemberétől és azt követően tanulmányaikat megkezdő hallgatók részére TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2013 szeptemberétől és azt követően tanulmányaikat megkezdő hallgatók részére Tisztelt Hallgatók! Az Önök munkáját, tájékozódását megkönnyítendő állítottam össze ezt a listát a jogszabályok,

Részletesebben

alkotmányos törvényeit megtartom, szülőhazám szellemi nagyjainak örökségéhez hű leszek, a Liszt Ferenc nevét viselő Zeneművészeti Egyetem

alkotmányos törvényeit megtartom, szülőhazám szellemi nagyjainak örökségéhez hű leszek, a Liszt Ferenc nevét viselő Zeneművészeti Egyetem 02 GÓLYAESKÜ Én,, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója esküszöm, hogy a magyar nemzet alkotmányos törvényeit megtartom, szülőhazám szellemi nagyjainak örökségéhez hű leszek, a Liszt Ferenc nevét

Részletesebben

MÖDFE 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

MÖDFE 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2011/2012-es tanévre azon a 2008/2009-es vagy a 2009/2010-es

Részletesebben

SEMMELWEIS EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. RÉSZ III/II. FEJEZET SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

SEMMELWEIS EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. RÉSZ III/II. FEJEZET SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR SEMMELWEIS EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. RÉSZ III/II. FEJEZET SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA /2011. (..) számú SE szenátusi határozat Tartalomjegyzék

Részletesebben

Juttatási és térítési szabályzat kari kiegészítése

Juttatási és térítési szabályzat kari kiegészítése Juttatási és térítési szabályzat kari kiegészítése 104. A hallgatók részére nyújtható támogatások I. A hallgatói normatíva juttatásának jogcímei a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és

Részletesebben

GÖDÖLLŐ A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT

GÖDÖLLŐ A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT 2015. OKTÓBER 2 Bevezetés A Szent István

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS TUDOMÁNYI KARON ÉRVÉNYES SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (A HALLGATÓI TANULMÁNYI REND ÉS

Részletesebben

EGYETEMI TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT

EGYETEMI TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT ZRÍNYI MIKLÓS 4. sz. melléklet a ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. sz. példány EGYETEMI TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT -2011- 2 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 A SZABÁLYZAT

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ VENDÉGHALLGATÓK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ VENDÉGHALLGATÓK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ VENDÉGHALLGATÓK RÉSZÉRE 1. Vendéghallgatói jogviszony létesítéséhez szükséges dokumentumok: 1 Jelentkezési lap, melyben a hallgató kérvényezi a vendéghallgatói jogviszony létesítését a Dunaújvárosi

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának Választmánya a Semmelweis

Részletesebben

HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS VIZSGAREND

HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS VIZSGAREND VI. RÉSZ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS VIZSGAREND 1. fejezet A KÉPZÉS SZERKEZETI ÉS TARTALMI EGYSÉGEI Képzési program 262. (1) A Főiskolán a képzés a képzési program alapján folyik, melyet a Szenátus fogad el.

Részletesebben

GyIK: gyakran ismételt kérdések

GyIK: gyakran ismételt kérdések GyIK: gyakran ismételt kérdések Mi a beiratkozás-bejelentkezés eljárás módja? A hallgatói jogviszony a beiratkozással jön létre, amely NEPTUN rendszerben a kurzusok felvételével, illetve a beiratkozási

Részletesebben

TANULMÁNYI- ÉS VIZSGASZABÁLYZAT

TANULMÁNYI- ÉS VIZSGASZABÁLYZAT SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM INFRASTRUKTURÁLIS RENDSZEREK MODELLEZÉSE ÉS FEJLESZTÉSE MULTIDISZCIPLINÁRIS MŰSZAKI TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA TANULMÁNYI- ÉS VIZSGASZABÁLYZAT átdolgozásának tervezete 2013. február

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj. 1) A Kari BME ösztöndíj kiosztásának lépései:

Kari BME ösztöndíj. 1) A Kari BME ösztöndíj kiosztásának lépései: Kari BME ösztöndíj A HK pályázatot írhat ki minden félév elején a Kari BME ösztöndíj elnyerésére. A Kari BME ösztöndíjra pályázhat minden graduális képzésben részt vevő hallgató, aki a pályázat kiírását

Részletesebben

KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (KTVSZ) (A Hallgatói követelményrendszer C része) 2015. február 18.

KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (KTVSZ) (A Hallgatói követelményrendszer C része) 2015. február 18. KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (KTVSZ) (A Hallgatói követelményrendszer C része) 2015. február 18. T A R T A L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K... 2 E L Ő S Z Ó... 4 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

PANNON EGYETEM A PANNON EGYETEM HALLGATÓI JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA

PANNON EGYETEM A PANNON EGYETEM HALLGATÓI JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA PANNON EGYETEM A PANNON EGYETEM HALLGATÓI JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA A Szenátus elfogadta: 2012. február 9. A határozat száma: 118/2011-2012. (II. 9.) Szenátus határozat Hatálybalépés: 2012. február

Részletesebben

Kitöltési útmutató és a csatolandó dokumentumok listája a 2015/16. II. féléves Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázathoz

Kitöltési útmutató és a csatolandó dokumentumok listája a 2015/16. II. féléves Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázathoz Kitöltési útmutató és a csatolandó dokumentumok listája a 2015/16. II. féléves Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázathoz Kitöltési útmutató: Csak az a hallgató pályázhat: aki teljes idejű felsőfokú szakképzésben,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANULMÁNYI ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT. 2015. október

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANULMÁNYI ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT. 2015. október SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANULMÁNYI ÉS VIZSGA SZABÁLYZAT 2015. október N:\WORD\1_SZABALY\Egyetemi Szabályzatok\Hatályos szabályzatok\hallgatói szabályzatok\tvsz\tvsz

Részletesebben

Kedves Bánkis! Bánki HÖK

Kedves Bánkis! Bánki HÖK Kedves Bánkis! Mindenek előtt engedd meg, hogy gratuláljunk a sikeres felvételidhez iskolánkba! Ezzel akaratodon kívül is csatlakoztál egy olyan közösséghez, amely csak a javadra válhat tanulmányaidban

Részletesebben

III. fejezet. III./I. fejezet

III. fejezet. III./I. fejezet III. fejezet Az Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatáról (a hallgatói tanulmányi rend és az ismeretek, készségek és képességek elsajátításának, megszerzésének, ellenőrzésének rendje)

Részletesebben

Ikt. sz.: SZF/.../2012. A Szolnoki Főiskola Térítési és Juttatási Szabályzata

Ikt. sz.: SZF/.../2012. A Szolnoki Főiskola Térítési és Juttatási Szabályzata Ikt. sz.: SZF/.../2012 A Szolnoki Főiskola Térítési és Juttatási Szabályzata Szolnok, 2012 A Szolnoki Főiskola (továbbiakban: főiskola) Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény

Részletesebben

I. A pályázat feltételei

I. A pályázat feltételei 1. sz. melléklet a Kar 2015/16. tanév tavaszi félévi szociális ösztöndíj pályázati felhívásához (rendszeres szociális ösztöndíj, jegyzettámogatás, alaptámogatás) A hallgatók szociális helyzetének megállapításához

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR

ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR S ZE G E D I TU DOM ÁN Y E GY E T EM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR T Á J É K O Z T A T Ó I. ÉVES ORVOSTANHALLGATÓKNAK AZ ÁLTALÁNOS ORVOSKÉPZÉS ALAPOZÓ - ELŐKÉSZÍTŐ MODULJÁNAK TANTERVÉRŐL és VIZSGARENDJÉRŐL

Részletesebben

6/2015. (VII. 10.) sz. rektori utasítás

6/2015. (VII. 10.) sz. rektori utasítás R E K T O R 6/2015. (VII. 10.) sz. rektori utasítás a hallgatók szociális helyzetének megállapításához benyújtandó igazolásokról, valamint a kollégiumi felvételi eljárás során benyújtandó további igazolásokról

Részletesebben

TVSZ kisokos hallgatóknak

TVSZ kisokos hallgatóknak TVSZ kisokos hallgatóknak A dokumentumban megmaradt a TVSZ eredeti tagolása, így hogyha a pontos hivatkozásra van szükség, könnyen megtalálható. 2. A tanulmányi ügyekben eljáró bizottságok és személyek

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA HALLGATÓINAK JUTTATÁSI ÉS TÉRITÉSI SZABÁLYZATA

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA HALLGATÓINAK JUTTATÁSI ÉS TÉRITÉSI SZABÁLYZATA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA HALLGATÓINAK JUTTATÁSI ÉS TÉRITÉSI SZABÁLYZATA (Az SzMSz 11. sz. melléklete) A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA A Nyíregyházi Főiskola Szenátusa a

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar BME GTK 400+ Ösztöndíj Program 2016 részletes (és 2017-es tervezett) feltételei Tervezet 2015. december 01. Oldal 1 /

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - II. RÉSZ - HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - II. RÉSZ - HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - II. RÉSZ - HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa a a nemzeti felsõoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Ftv.),

Részletesebben

A KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA (AZ SZMSZ. III.2. SZÁMÚ MELLÉKLETE)

A KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA (AZ SZMSZ. III.2. SZÁMÚ MELLÉKLETE) A KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZATA (AZ SZMSZ. III.2. SZÁMÚ MELLÉKLETE) A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 12. (2)

Részletesebben

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Széchenyi István Egyetemen (továbbiakban: Egyetem) működő Egyetemi Szolgáltató Központ Egyetemi Kollégiumhoz (továbbiakban:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv közigazgatási szervek részére a tartalékállományba helyezett köztisztviselők és kormánytisztviselők információs rendszerének (TARTINFO) használatához TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008.

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008. Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje Nyíregyháza, 2008. 1 Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje 1.. A kollégium neve, címe, bélyegző lenyomata 1.) A kollégium neve: "Campus Hotel és Kollégium"

Részletesebben

TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT

TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 3. SZ. MELLÉKLETE Ikt. szám: 483/1300/3-2/2011. TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT az 1-5. számú módosítással egységes szerkezetbe

Részletesebben

PANNON EGYETEM A PANNON EGYETEM SZABÁLYZATA AZ EGYETEMI HALLGATÓK RÉSZÉRE ADHATÓ JUTTATÁSOKRÓL ÉS AZ ÁLTALUK FIZETENDÕ DÍJAKRÓL

PANNON EGYETEM A PANNON EGYETEM SZABÁLYZATA AZ EGYETEMI HALLGATÓK RÉSZÉRE ADHATÓ JUTTATÁSOKRÓL ÉS AZ ÁLTALUK FIZETENDÕ DÍJAKRÓL PANNON EGYETEM A PANNON EGYETEM SZABÁLYZATA AZ EGYETEMI HALLGATÓK RÉSZÉRE ADHATÓ JUTTATÁSOKRÓL ÉS AZ ÁLTALUK FIZETENDÕ DÍJAKRÓL A Szenátus elfogadta: 2007. június 28. A határozat száma: 255/2006-2007.(VI.

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA DOKTORI SZABÁLYZATA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA DOKTORI SZABÁLYZATA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA DOKTORI SZABÁLYZATA PÉCS 2015 A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskola Doktori Szabályzata

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 5. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 5. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 5. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata Pécs 2006. 2016. április 21. napjától hatályos változat A Pécsi

Részletesebben

M I O K S z e g e d i S z a k k ö z é p i s k o l a OM azonosító: 201183 HÁZIREND

M I O K S z e g e d i S z a k k ö z é p i s k o l a OM azonosító: 201183 HÁZIREND M I O K S z e g e d i S z a k k ö z é p i s k o l a OM azonosító: 201183 HÁZIREND Hatályos: 2015. december 1-től Kedves Diákunk! Örömmel és szeretettel köszöntünk a MIOK Szegedi Szakközépiskolában! A házirend

Részletesebben

Hunyadi János Általános Iskola HÁZIREND

Hunyadi János Általános Iskola HÁZIREND HÁZIREND A. A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló kötelessége. B. A Házirend előírásai minden olyan esetre vonatkoznak, amikor a tanuló az iskola

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2015. IX. 5 - F5. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 117/2013. (VII. 10.) szenátusi határozat, a 92/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat, a 15/2015.

Részletesebben

Óbudai Egyetem. Keleti Károly Gazdasági Kar M E N T O R F Ü Z E T

Óbudai Egyetem. Keleti Károly Gazdasági Kar M E N T O R F Ü Z E T Óbudai gyetem eleti ároly azdasági ar M N F Ü artalom Hallgatói Önkormányzat 2 Hallgatói Önkormányzat bemutatása... 3. ódok és jelölések... 4. Félév beosztása...5. Ösztöndíjak, juttatások... 6. Hallgatói

Részletesebben

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás)

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás) #+$k NEPTUN_TÖRZS NEPTUN_TÖRZS (Funkcionális leírás) S Budapest, 2002 #+ $k NEPTUN_TORZS NEPTUN_TÖRZS Tartalom TARTALOM... 2 1. BEVEZETÉS... 5 2. BELÉPÉS A RENDSZERBE... 6 3. ÚJ EGYÉN FELVÉTELE... 9 3.1

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA HALLGATÓINAK TÁMOGATÁSÁRA, VALAMINT AZ ÁLTALUK FIZETENDŐ DÍJAKRA ÉS TÉRÍTÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

A SZOLNOKI FŐISKOLA HALLGATÓINAK TÁMOGATÁSÁRA, VALAMINT AZ ÁLTALUK FIZETENDŐ DÍJAKRA ÉS TÉRÍTÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT 1 S z o l n o k i F ő i s k o l a A SZOLNOKI FŐISKOLA HALLGATÓINAK TÁMOGATÁSÁRA, VALAMINT AZ ÁLTALUK FIZETENDŐ DÍJAKRA ÉS TÉRÍTÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT 2010 - 2 - (1) A Szolnoki Főiskola Főiskolai Szenátusa

Részletesebben

SZF/.../2011 S z o l n o k i F ő i s k o l a F e l v é t e l i é s Á t v é t e l i S z a b á l y z a t E g y s é g e s s z e r k e z e t b e n

SZF/.../2011 S z o l n o k i F ő i s k o l a F e l v é t e l i é s Á t v é t e l i S z a b á l y z a t E g y s é g e s s z e r k e z e t b e n SZF/.../2011 S z o l n o k i F ő i s k o l a F e l v é t e l i é s Á t v é t e l i S z a b á l y z a t E g y s é g e s s z e r k e z e t b e n Utolsó módosítás: 2011. június 16-án A Szolnoki Főiskola (a

Részletesebben

Károli Gáspár Református Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat III. rész Hallgatói Követelményrendszer, tanulmányi és vizsgaszabályzat

Károli Gáspár Református Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat III. rész Hallgatói Követelményrendszer, tanulmányi és vizsgaszabályzat Károli Gáspár Református Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat III. rész Hallgatói Követelményrendszer, tanulmányi és vizsgaszabályzat A Károli Gáspár Református Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szenátusa

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR TÁJÉKOZTATÓ. A BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KARÁN FOLYÓ SZERVEZETT DOKTORI (PhD) KÉPZÉSRŐL

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR TÁJÉKOZTATÓ. A BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KARÁN FOLYÓ SZERVEZETT DOKTORI (PhD) KÉPZÉSRŐL BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR TÁJÉKOZTATÓ A BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KARÁN FOLYÓ SZERVEZETT DOKTORI (PhD) KÉPZÉSRŐL BUDAPEST, 2015 1 Előszó A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi

Részletesebben

Útravaló Ösztöndíjprogram ÚT A DIPLOMÁHOZ. ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14

Útravaló Ösztöndíjprogram ÚT A DIPLOMÁHOZ. ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14 ÚT A DIPLOMÁHOZ ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14 A meghirdetés dátuma: 2014. augusztus 1. UTR-UD-14 ÚT A DIPLOMÁHOZ 1. Pályázat benyújtására

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Vámosszabadi Vackor Óvoda. OM azonosító: 030410. VIDA ESZTER óvodavezető. Vámosszabadi 2015. 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53.

ÓVODAI HÁZIREND. Vámosszabadi Vackor Óvoda. OM azonosító: 030410. VIDA ESZTER óvodavezető. Vámosszabadi 2015. 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53. Vámosszabadi Vackor Óvoda 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53. ÓVODAI HÁZIREND OM azonosító: 030410 A nevelőtestület közreműködésével készítette: VIDA ESZTER óvodavezető Vámosszabadi 2015. -1- Óvodai Házirend

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE TÓK HÖK Küldöttgyűlés jegyzőkönyve 2015. november 24. (ELTE TÓK, 123.) IDŐPONT: 2015. november 24. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar 123. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 18:00 A megjelent küldöttgyűlési

Részletesebben

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM REKTORÁNAK 316/2008. intézkedése. a 2008/2009. tanév tervezésére

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM REKTORÁNAK 316/2008. intézkedése. a 2008/2009. tanév tervezésére ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. számú példány A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM REKTORÁNAK 316/2008. intézkedése a 2008/2009. tanév tervezésére A 2008/2009. tanévet a mellékelt naptári és óraterhelési

Részletesebben

EGYETEMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

EGYETEMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT ZRÍNYI MIKLÓS 5. számú melléklet a ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. számú példány EGYETEMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT - 2011 - TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 I. FEJEZET... 3 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor?

Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor? Hitelkiváltás Frissítve: 2015.09.27. Szerző: BankRáció csapat Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor? Az alábbi táblázatban megtalálod azokat a költségeket, melyeket

Részletesebben

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Minőségbiztosítási koncepció

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Minőségbiztosítási koncepció Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Minőségbiztosítási koncepció 2015 Tartalomjegyzék 1. Minőségpolitika, stratégia és minőségügyi eljárások... 2 2. Programok indítása, követése

Részletesebben

Vörösmarty Mihály Gimnázium

Vörösmarty Mihály Gimnázium Vörösmarty Mihály Gimnázium HÁZIREND 2006/2007-es tanév A nevelőtestület elfogadta: 2006. november 27.... a nevelőtestület részéről... az SZV részéről... a DÖK részéről... az iskolavezetés részéről 1 TARTALOM

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/D melléklete

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/D melléklete Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA 2015. Október Bevezetés

Részletesebben

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n?

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n? Továbbtanulási kisokos 2012 Tartalom Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? 3 Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? 6 Mit kérdezz meg az Educatio-n? 9 Mire figyelj egy nyílt napon? 12

Részletesebben

HÁZIREND (és Vizsgaszabályzat)

HÁZIREND (és Vizsgaszabályzat) Angol - Magyar Képző és Továbbképző Központ Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi és Nemzetközi Vendéglátó Szakképző Iskola és Gimnázium HÁZIREND (és Vizsgaszabályzat) 2012 1 TARTALOMJEGYZÉK: I. JOGI STÁTUSZ,

Részletesebben

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu Az Ügyfélkapu Tartalom Bevezető... 2 A regisztráció folyamata... 3 Regisztráció indítása az interneten keresztül... 3 Személyes regisztráció... 5 Regisztráció elektronikus aláírással... 7 Külföldiek regisztrációja...

Részletesebben

A szolgáltató Nyíregyházi Főiskola. A Bologna rendszerű tanulmányi tanácsadás fejlesztése

A szolgáltató Nyíregyházi Főiskola. A Bologna rendszerű tanulmányi tanácsadás fejlesztése A szolgáltató Nyíregyházi Főiskola A Bologna rendszerű tanulmányi tanácsadás fejlesztése NEPTUN adminisztrátor: Az adott intézet/tanszék által oktatott tantárgyak, kurzusok meghirdetését és kezelését végző

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (FSZTVSZ) 2003 Elfogadta az Egyetemi Tanács 2002. november 25-i ülésén Módosította az Egyetemi Tanács

Részletesebben

Ikt. sz.: SZF/../2015 KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Ikt. sz.: SZF/../2015 KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Ikt. sz.: SZF/../2015 S Z O L N O K I F Ő I S K O L A KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a

Részletesebben

A N E M Z E T I E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I A L A P C I V I L S Z E R V E Z E T E K M Ű K Ö D É S I C É L Ú T Á M O G A T Á S A

A N E M Z E T I E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I A L A P C I V I L S Z E R V E Z E T E K M Ű K Ö D É S I C É L Ú T Á M O G A T Á S A A N E M Z E T I E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I A L A P C I V I L S Z E R V E Z E T E K M Ű K Ö D É S I C É L Ú T Á M O G A T Á S A 2 0 1 3 c. P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S A (Pályázat kiírás kódja: NEA-13-M)

Részletesebben

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 TARTALOMJEGYZÉK Jogszabályi háttér:... 3 A házirend célja és

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2016. II. 1 - F5. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 117/2013. (VII. 10.) szenátusi határozat, a 92/2014. (VII. 16.) szenátusi határozat, a 15/2015.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT. 2016. április

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT. 2016. április SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT 2016. április N:\WORD\1_SZABALY\Egyetemi Szabályzatok\Hatályos szabályzatok\hallgatói szabályzatok\tvsz\tvsz

Részletesebben

6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE)

6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE) 6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE) BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A SZABÁLYZAT HATÁLYA 1. (1) A jelen Szabályzat hatálya kiterjed: a Liszt

Részletesebben

17. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

17. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 17. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív alapján. Pisók István polgármester:

Részletesebben

kitölthető online módon a Vizsgaközpont honlapján nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont honlapjáról

kitölthető online módon a Vizsgaközpont honlapján nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont honlapjáról VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) naptári évenként három alkalommal szervez nyelvvizsgaidőszakot, május június, október november és

Részletesebben

Hallgatói Követelményrendszer VII. fejezet Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Művészeti, Nevelési és Sporttudományi Kar kari melléklete

Hallgatói Követelményrendszer VII. fejezet Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Művészeti, Nevelési és Sporttudományi Kar kari melléklete Hallgatói Követelményrendszer VII. fejezet Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Művészeti, Nevelési és Sporttudományi Kar kari melléklete Megjegyzés: A számozás a HKR számozását követi, a jelölt bekezdésszám

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KARÁNAK. Doktori SZABÁLYZATA PÉCS

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KARÁNAK. Doktori SZABÁLYZATA PÉCS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KARÁNAK Doktori SZABÁLYZATA PÉCS 2004 2 TARTALOM 1. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 1. A doktori fokozatszerzésről általában... 2. A PhD fokozat megszerzésének

Részletesebben

PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE

PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE PANNON EGYETEM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE A Szenátus elfogadta: 2009. május 21. A határozat száma: 402/2008-2009.(V. 21.) Szenátus Hatálybalépés: 2009. május

Részletesebben

HÁZIREND. Tartalomjegyzék

HÁZIREND. Tartalomjegyzék HÁZIREND 2015. HÁZIREND Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések ---------------------------------------------------------------------------------- 3. 1.1 Az intézmény adatai --------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Kisújszállás Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2015. évre a Bursa Hungarica

Részletesebben

2. ÉRETTSÉGI SZINTEK. akárhány tárgyból lehet emelt szintet választani egy vizsgaidőszak a

2. ÉRETTSÉGI SZINTEK. akárhány tárgyból lehet emelt szintet választani egy vizsgaidőszak a Budapesti Ward Mária Iskola PÁLYAORIENTÁCIÓS TÁJÉKOZTATÓ 2016 www.wardmaria.hu 1. ÉRETTSÉGI SZINTEK Középszint - itt az iskolá a, saját ta árok előtt - középszi tű követel é yek Emelt szint - más iskolában

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT VAGYONGAZDÁLKODÁSI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT VAGYONGAZDÁLKODÁSI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT VAGYONGAZDÁLKODÁSI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2016. március 31., hatályba lép:

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZÁMÍTÓGÉPES TANULMÁNYI RENDSZERÉNEK ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM SZÁMÍTÓGÉPES TANULMÁNYI RENDSZERÉNEK ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZÁMÍTÓGÉPES TANULMÁNYI RENDSZERÉNEK ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Miskolc 2014. 3.10. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM SZÁMÍTÓGÉPES TANULMÁNYI RENDSZERÉNEK ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói Követelményrendszer 4. függelék 1. verzió AZ ÓBUDAI EGYETEM SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA BUDAPEST,

Részletesebben

Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre

Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre Tisztelt Pályázók, leendő PhD Hallgatók! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora ebben az évben is pályázatot hirdet doktori (PhD)

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND 2015 FONTOS DÁTUMOK Felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az 2015. február E-felvételiben 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének

Részletesebben

Erasmus+ szabályzat 201 0 5.

Erasmus+ szabályzat 201 0 5. Erasmus+ szabályzat 2015. S z a b á l y z a t Oldal: 2/19. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta intézményi Szenátus nevében: Beosztás mb. jogi igazgató Erasmus koordinátor rektor Helgertné Név Busa Zsuzsanna

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ÉS SZEMPONTRENDSZERE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ÉS SZEMPONTRENDSZERE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ÉS SZEMPONTRENDSZERE 1. (1) A hallgató szociális helyzetének megítélésekor figyelembe kell venni: a) a hallgató lakcíme szerinti ingatlanban

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT. 2014. Dunaújváros

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT. 2014. Dunaújváros DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT 2014. Dunaújváros. 6. kiadás 10. módosítás 2 (52). oldal Dunaújvárosi Főiskola szenátusa által 53-2006/2007.(2007.06.19.) számú határozattal elfogadva

Részletesebben

14/2004. (VIII. 13.) TNM-GKM-FMM-FVM-PM együttes rendelet. a strukturális alapok és a Kohéziós Alap felhasználásának általános eljárási szabályairól

14/2004. (VIII. 13.) TNM-GKM-FMM-FVM-PM együttes rendelet. a strukturális alapok és a Kohéziós Alap felhasználásának általános eljárási szabályairól 14/2004. (VIII. 13.) TNM-GKM-FMM-FVM-PM együttes rendelet a strukturális alapok és a Kohéziós Alap felhasználásának általános eljárási szabályairól Az Európai Unió strukturális alapjaiból és Kohéziós Alapjából

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

A kétszintű érettségi vizsga. 2014/2015. tanév május- júniusi vizsgaidőszak

A kétszintű érettségi vizsga. 2014/2015. tanév május- júniusi vizsgaidőszak A kétszintű érettségi vizsga 2014/2015. tanév május- júniusi vizsgaidőszak MÉG MIELŐTT JELENTKEZNÉL Átgondolásra javasoljuk: A pályaválasztás a 4 lábú szék: Mi az ami érdekel? Mitől csillan fel a szem?

Részletesebben

Hallgatói térítési és juttatási szabályzat

Hallgatói térítési és juttatási szabályzat Hallgatói térítési és juttatási szabályzat PPKE 2009. március 1. 1. cím A szabályzat hatálya 1.. (1) Jelen szabályzat hatálya ha jogszabály vagy szabályzat másként nem rendeli kiterjed a Pázmány Péter

Részletesebben

19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás

19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás R E K T O R 19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás a hallgatók szociális helyzetének megállapításához benyújtandó igazolásokról, valamint a kollégiumi felvételi eljárás során benyújtandó további igazolásokról

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE SZOMBATHELY

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE SZOMBATHELY NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE SZOMBATHELY Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Kollégium feladata...

Részletesebben

Klebelsberg Kuno Szakképző Iskola HÁZIREND

Klebelsberg Kuno Szakképző Iskola HÁZIREND Klebelsberg Kuno Szakképző Iskola HÁZIREND 2012. 1. oldal, összesen: 13 HÁZIREND a Klebelsberg Kuno Szakképző Iskola Házirendje. (Készült a Köznevelési-, Szakképzési törvény, A nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben