II. ARCULAT. A legelfogadottabb arculati meghatározás Uwe Goettshe a Gruner +Jahr AG and Co. Hirdetési igazgató nevéhez fûzõdik:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "II. ARCULAT. A legelfogadottabb arculati meghatározás Uwe Goettshe a Gruner +Jahr AG and Co. Hirdetési igazgató nevéhez fûzõdik:"

Átírás

1 ARCULATI KÉZIKÖNYV

2 II. ARCULAT A legelfogadottabb arculati meghatározás Uwe Goettshe a Gruner +Jahr AG and Co. Hirdetési igazgató nevéhez fûzõdik: A CI a vállalaton belüli olyan stratégiai irányítást és ennek megfelelõ cselekvési tervet, olyan intézkedések összességét jelenti, amely összehangolva a vállalat/szervezet osztályainak, részlegeinek és csoportjainak tevékenységét, a cég/szervezet belsõ és külsõ minõsítésének, értékelésének, megítélésének és hírnevének sikeres és meghatározott tartalmú, tervszerû alakítását, építését célozza.

3 II/1. TARTALMI OLDAL TÉNYEZÕI Direkt mód A tartalmi oldal tényezõinek egy része, direkt módon szolgálja a kistérség arculatát. Ilyenek az alaptevékenység, a kistérség profilja és a kistérség munkája. Ezek a tényezõk nap nap után tapasztalhatóak. Aki kapcsolatba kerül a kistérséggel, vagy valamely szervezetével, illetve vezetõivel,az véleményt formál, alakít a kistérségrõl és az ott folyó munkáról. A belsõ PR esetén hangsúlyoztuk annak jelentõségét, hogy mennyire fontos a belsõ kommunikáció, mely ugyanakkor a kistérség arculat formálásában is közremûködik. A vizualitásba nemcsak tárgyak eszközök látványa, hanem az ember fizikai jelenléte, megjelenése is beletartozik. A kistérség arculati megjelenése több, mint a különbözõ logók, színek használata. Különösen lényeges a kommunikáció,hogy hogyan, miként adjuk elõ mondanivalónkat. A közvetlen kommunikációt folytató embereknek nagy felelõsségük van. Természetesen itt nemcsak kommunikációról van szó, hanem a nyilatkozó megjelenésérõl, eseteleges prezentációiról, tárgyalás technikákról. Az elsõ benyomás a tárgyaló partnerrõl, általában meghatározó jelentõséggel bír. A kistérség intézkedései, a partnerekkel való kapcsolat hû lenyomata az ott folyó munkának, a szervezet tevékenységének. Ugyancsak közvetlenül találkozik a lakosság a kistérség, illetve a Pedagógiai Szakszolgálat elhelyezésébõl adódó látványra. Ez egy kialakult helyzet, mely a jelenlegi információk alapján, rövid idõn belül változni fog.

4 II/1. TARTALMI OLDAL TÉNYEZÕI Indirekt mód A tartalmi oldalnak ez a része, közvetetten szolgálja a kistérség arculatát. Ide tartozik a kistérség vállalati kultúrája. A kistérség novemberében alakult. Az eltelt idõ alatt, egy jövõkép nélküli szervezetbõl, mára céltudatos tevékenységet folytató, az alapítók által meghatározott feladatokat végzõ szervezetté vált. Kialakult az a szervezeti forma, amely továbbfejlesztve hoszszabb távon alkalmas a még magasabb követelmények teljesítésre. A Társulási Tanács létrehozta a Szatmári Többcélú Egységes Pedagógiai Szakszolgálatot. A szakszolgálat a kistérség mind a 26 településén végzi tevékenységét. Kistérségi szinten megszervezésre került, a gyermekjóléti, családgondozói, és házi szociális gondoskodás. A munka végzés során a szervezeti kultúra alap feltételei teljesültek. A szervezeti kultúra, egy összetett tevékenység, mely jellemzi a kistérséget, minõsíti, irányt mutat. Az idõ elõrehaladtával a szervezeti kultúra alakulásával a kistérség tevékenysége, munkája, egyre jobban beivódik a közgondolkodásba, bizonyos feladatok kistérségi megoldása pedig természetessé válik, így e feladattal is PR feladatokat valósít meg a kistérség. A kistérség mûködésének, tevékenységének filozófiája a korrekt, pontos, precíz munka elvégzése, illetve az erre irányuló munkavégzésre való ösztönzés. A kistérség szervezetein keresztül folyamatosan kapcsolatban áll a kistérség lakóival. A tevékenységek alapvetõen szolgáltató jellegûek, ami azt jelenti, hogy a feladatok elvégzése nagyfokú odafigyelést igényel. A kistérség missziója, hogy biztosítsa a kistérség valamennyi településén a lakosság életminõségének növelését A misszió a célhoz vezetõ út. A kistérség missziója hûen kifejezi a cselekvés irányát, összetett bonyolult folyamat, melynek végén megvalósul a kistérség víziója. A kistérség olyan jövõt képzel el, ahol az ott lakók olyan környezetben fognak élni, amely a felmerülõ igényeiket maximálisan kielégítik. Ez egy olyan célkitûzés, amely megvalósítása hosszabb idõt vesz igénybe. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a kistérség gazdasági felemelkedése, komplex fejlesztése ettõl még távol van. Azonban, minden eredményesen megvalósított feladat közelebb visz céljaik elérésében. Ettõl távol vagyunk, de a kistérségnek, a Társulási Tanácsnak, s a kistérség által foglalkoztatott valamennyi munkatársának erre kell törekedni. A kistérség missziója, víziója alapján kialakul az azonosság (önimage).

5 II/1. TARTALMI OLDAL TÉNYEZÕI Ez azt jelenti, hogy a kistérség munkája és feladata végzésekor, tisztán és világosan ki kell vetítenie, hogy ki is õ valójában, és mik a céljai. A kistérség arculatának érvényre juttatásában döntõ szerep jut a tartalmi elemeknek. Jól fogják szolgálni a kistérség arculatáról kialakított pozitív képet az "Akció tervben" szereplõ rendezvények. Az arculat kialakításában mind a 26 település részt vesz, mint a Társulási Tanács tagja.

6 Az alaplogó LOGÓ A logót a megadott szerkesztési szabályok szerint kell alkalmazni. Nem szabad torzítani sem vertikálisan, sem horizontálisan, valamint tükrözni és elforgatni. A logó megadott arányain változtatni nem szabad, az arányszámokat a feltüntetett ábra jelzi. A logó minimális mérete 20x20 mm, ettôl eltérni csak indokolt esetben, az egyszínes verziókkal lehet. Arculati színek (színmintákat és a 4 színes bontást lsd. a vonatkozó fejezetben) V:H = 1:1 H V Logóvariációk és felhasználás Normál esetben az eredeti logót kell alkalmazni. (A) A logó használható pozitív és negatív formában a lenti példák szerint. (B, C) Szita- ill. tamponnyomáshoz használható körvonalas verzió is. (B) Raszterre alkalmatlan reprodukciós eljárás esetén (kis méretû szita- és tamponnyomás, fax, vésés, pecsétnyomó) általában a színek nélküli, vonalas logót kell használni feketében, fehérben, attól függôen, hogy melyik szín biztosítja a legnagyobb kontrasztot a háttérszínhez képest. (B, C) Ha csak fekete szín áll rendelkezésre, a logókat fehér alapon feketével nyomva kell megjeleníteni. (B) (A) (B) (C)

7 LOGÓ A logó nem megengedett felhasználása A logón semmilyen torzítást és dimenzióváltást, valamint oldalarány módosítást nem szabad végezni. A logó csak az elôzô oldalon bemutatott változatokban használható, egyéb variánsok alkalmazása tilos. Tiltott más betûtípusok használata. A logó elemei (felirat, grafi kai elemek) önkényesen szét nem választhatók és el nem hagyhatók.

8 SZÍNEK Színspecifi káció Az arculati elemek több módon reprodukálhatók: direktszínes nyomdai eljárással (fôként ofszet) Pantone -színekkel; négyszínes nyomdai eljárásnál (fôként ofszet) CMYK értékekkel; monitoron RGB értékekkel. Raszterre alkalmatlan reprodukciós eljárás esetén (kis méretû szita- és tamponnyomás, fax, vésés, pecsétnyomó)általában a színek nélküli, vonalas logót kell használni feketében, fehérben, attól függôen, hogy melyik szín tér el jobban az adott háttérszíntôl. PANTONE 7482 C C: 70 R: 7 M: 0 G: 169 Y: 70 B: 113 K: 0 PANTONE PROCESS Black C C: 0 R: 7 M: 0 G: 169 Y: 0 B: 113 K: 100 BETÜTÍPUSOK HSwitzerland aábcdeéfghiíjklmnoóöôpqrstuúüûvwxyz AÁBCDEÉFGHIÍJKLMNOÓÖPQRSTUÚÜVWXYZ , ; :?! - _ / + * ( ) # $ & [] {} aábcdeéfghiíjklmnoóöôpqrstuúüûvwxyz AÁBCDEÉFGHIÍJKLMNOÓÖPQRSTUÚÜVWXYZ , ; :?! - _ / + * ( ) # $ & [] {}

9 NÉVJEGYKÁRTYA Kötelezô formai elemek: Mérete: 90x50 mm Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás logó (CMYK) Betûtípus: HSwitzerland (Normal, Bold) Oldalsávok - zöld oldalsáv 2 mm széles (C: 70, M: 0, Y: 70, K: 0) - szürke oldalsáv 22,5 mm széles (C: 0, M: 0, Y:0, K: 12) Infoblokk (név, titulus, elérhetõségek) Betüméretek: Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Szatmári Kistérségi Koordinációs Iroda - 9 pont Mátészalka, Rákóczi út ,5 pont Tel./Fax: (44) szatmari.tft@t-online.hu web: - 7,5 pont Dr. Felföldi Botond - 12 pont igazgató - 8 pont felfoldib@t-online.hu - 7,5 pont Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Szatmári Kistérségi Koordinációs Iroda 4700 Mátészalka, Rákóczi út 43. Tel./Fax.: (44) szatmari.tft@t-online.hu web: Dr. Felföldi Botond igazgató 50 felfoldib@t-online.hu 2 22,5 90

10 LEVÉLPAPÍR Kötelezô formai elemek: Mérete: A4 (21x29,7 mm) Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás logó (CMYK) Betûtípus: HSwitzerland (Normal, Bold) Oldalsávok - zöld oldalsáv 3 mm széles (C: 70, M: 0, Y: 70, K: 0) - szürke oldalsáv 49 mm széles (C: 0, M: 0, Y:0, K: 12) Infoblokk (elérhetõségek) Betüméretek: Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Szatmári Kistérségi Koordinációs Iroda - 10 pont 4700 Mátészalka, Rákóczi út pont Tel./Fax.: (44) szatmari.tft@t-online.hu web: pont 3 49 Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Szatmári Kistérségi Koordinációs Iroda 4700 Mátészalka, Rákóczi út 43. Tel./Fax.: (44) szatmari.tft@t-online.hu web:

11 AJTÓTÁBLA Kötelezô formai elemek: Mérete: 300x100 mm Betûtípus: HSwitzerland (Normal, Bold) Oldalsávok - zöld oldalsáv 10 mm széles (C: 70, M: 0, Y: 70, K: 0) - szürke oldalsáv 30 mm széles (C: 0, M: 0, Y:0, K: 12) Infoblokk (név, titulus) Betüméretek: Dr. Felföldi Botond - 66 pont igazgató - 50 pont Dr. Felföldi Botond igazgató

12 CÉGBÉLYEGZÕ Kötelezô formai elemek: Átmérõ: 40 mm Betûtípus: HSwitzerland (Normal)

13 Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás hivatalos honlapja ADATBÁZIS Kistérség Társulási Tanács Archivum Stratégiák Intézmények Projektek Munkaszervezet HÍREINK: WEB Földrajz Élõvilág Történelem Néphagyomány Ipar Mezõgazdaság Kereskedelem Szolgáltatás Statisztika Közbeszerzések Települési projectek Települési honlapok Civil szervezetek Látnivalók Programok Vendéglátás Közlekedés Térképek Pályázati lehetõség: A Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa, és a Kistérségi Fejlesztési Bizottság július 28-ai ülésükön a "Komplex programmal segítendõ leghátrányosabb helyzetû kistérségek üzleti infrastruktura fejlesztése" (ÉAOP /F) címû pályázati felhívásra beérkezett alábbi pályázat részére támogató nyilatkozatot adott: Pályázó neve: Inter-Tram Kft. Pályázat címe: Az Inter-Tram Kft. ipari területének fejlesztése figyelembe véve a logisztikai szolgáltatás igényeit. Igényelt támogatás: Ft Tervezett helyszín: Mátészalka Egyéb támogatási kérelem Társulásunkhoz nem érkezett. Vaja Város: A Köztársasági Elnök Úr döntése alapján Július 01-tõl kistérségünk új várossal gyarapodott. A városi címet Vaja település kapta meg, városavató szeptember 19.-én kerül sor.

14 ASZTALI ZÁSZLÓ Kötelezô formai elemek: Mérete: 100x200 mm Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás logó (CMYK) Logóméret: 45x45 mm Betûtípus: HSwitzerland (Normal, Bold) Oldalsávok - zöld oldalsáv 5 mm széles (C: 70, M: 0, Y: 70, K: 0) - szürke oldalsáv 25 mm széles (C: 0, M: 0, Y:0, K: 12) Infoblokk (elérhetõségek) Betüméret: 10 pont

15 BORÍTÉK Kötelezô formai elemek: Mérete: 162x114 mm (A6) Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás logó (CMYK) Logóméret: 45x45 mm Betûtípus: HSwitzerland (Normal, Bold) Infoblokk (elérhetõségek) Betüméret: 8 pont Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Szatmári Kistérségi Koordinációs Iroda 4700 Mátészalka, Rákóczi út 43.

BEVEZETÉS. Tisztelt Partnerünk!

BEVEZETÉS. Tisztelt Partnerünk! 2010 BEVEZETÉS Tisztelt Partnerünk! Termékeink és szolgáltatásaink minõsége, kommunikációnk, valamint munkatársaink megjelenése és viselkedése cégünk arculatának meghatározó elemei. Az egységes, expresszív

Részletesebben

Magyar Rádió Részvénytársaság. Arculati kézikönyv. Tartalom. a4-design 2003.

Magyar Rádió Részvénytársaság. Arculati kézikönyv. Tartalom. a4-design 2003. Magyar Rádió Részvénytársaság Arculati kézikönyv Tartalom a4-design 2003. Magyar Rádió Részvénytársaság Arculati kézikönyv Arculati alapelemek A levelezési és egyéb ügyviteli nyomtatványok További arculathordozók

Részletesebben

Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád, Szakképzés Szervezési Társulás Négy kistérség Egy projekt

Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád, Szakképzés Szervezési Társulás Négy kistérség Egy projekt Arculati kézikönyv 2011. június Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád, Szakképzés Szervezési Társulás Négy kistérség Egy projekt Készült a TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0016 azonosítószámú, Négy kistérség Egy projekt

Részletesebben

Bevezetõ. 1. A Nyugat-Pannon Ökoklaszter, mint együttmûködési modell

Bevezetõ. 1. A Nyugat-Pannon Ökoklaszter, mint együttmûködési modell ARCULATI KÉZIKÖNYV EGYÜTTMÛKÖDÉSI Készült: ÉS MÓDSZERTANI 2010. június hó KÉZIKÖNYV A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Szervezeti megoldások bevezetése a lakosság naprakész és folyamatos tájékoztatásának javítására, a döntések nyilvánossá tételére 2010

Részletesebben

VÁM ÉS E-MENEDZSMENT

VÁM ÉS E-MENEDZSMENT Pónusz Mónika *, Katona Brigitta ** VÁM ÉS E-MENEDZSMENT A tanulmány célja bemutatni a vám gyakorlati vonatkozásait, a 2008. november 14-én 27 tagállamra bõvült Európai Vámunió jelentõségét a világkereskedelemben,

Részletesebben

Beszámoló az Intézményi fejlesztési terv megvalósításáról

Beszámoló az Intézményi fejlesztési terv megvalósításáról Beszámoló az Intézményi fejlesztési terv megvalósításáról

Részletesebben

REFERENCIAINTÉZMÉNY CSELEKVÉSI TERV A VÁSÁRHELYI LÁSZLÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TISZAVASVÁRI TAGINTÉZMÉNYÉBEN

REFERENCIAINTÉZMÉNY CSELEKVÉSI TERV A VÁSÁRHELYI LÁSZLÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TISZAVASVÁRI TAGINTÉZMÉNYÉBEN REFERENCIAINTÉZMÉNY CSELEKVÉSI TERV A VÁSÁRHELYI LÁSZLÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TISZAVASVÁRI TAGINTÉZMÉNYÉBEN Az innováción az oktatásügyben olyan belső megújulást, a rendszeren belüli alkotóerők olyan

Részletesebben

NYOMDAI SEGÉDLET. Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük hívja a kapcsolattartóját!

NYOMDAI SEGÉDLET. Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük hívja a kapcsolattartóját! NYOMDAI SEGÉDLET NYOMDAI SEGÉDLET Annak érdekében, hogy az Önök nyomdai anyagai probléma nélkül és az elvárásoknak megfelelően legyen kinyomtatva, kérjük, olvassák el ezt a rövid nyomdai segédletet. E

Részletesebben

Alapkutatáshoz, ipari kutatáshoz és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan: Munkatársak alkalmazása. Immateriális javak beszerzése

Alapkutatáshoz, ipari kutatáshoz és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan: Munkatársak alkalmazása. Immateriális javak beszerzése 2012/06. Jelen hírlevelünkben, az alábbi táblázatban kívánjuk röviden, átláthatóan zni a vállalkozások számára jelenleg elérhető, kutatás-fejlesztési hez kapcsolódó pályázati lehetőségeket, valamint azok

Részletesebben

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság A környezetvédelmi szemléletformálásra szolgáló 2015. évi költségvetési forráskeret felhasználásáról

Részletesebben

Mód_Ózd_SH/3/13. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/81

Mód_Ózd_SH/3/13. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/81 Mód_Ózd_SH/3/13. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/81 1 Beszerzés tárgya: A Svájci Magyar Együttműködési Program keretében támogatott Ózd városi ivóvíz-ellátási infrastruktúra és elosztási rendszer fejlesztése

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/115

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/115 Vállalkozási keretszerződés a MÁV Zrt. által a KÖZOP keretében elnyert projektekkel kapcsolatos PR- és tájékoztatási tevékenység ellátására - eljárást megindító hirdetmény Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAGZATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAGZATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online. KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAGZATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Ügyiratszám: 888/2011. 10. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

3.1.1. A márka megjelenítése, márka elemek A logo A logo körül minimálisan szabadon hagyandó terület

3.1.1. A márka megjelenítése, márka elemek A logo A logo körül minimálisan szabadon hagyandó terület 2007. július. 3.. körül minimálisan szabadon hagyandó terület 3 Minden egyes OTP csoporttag logoja esetében érvényes szabály, hogy az embléma (a kör) méretének egyharmad része távolságot kell szabadon

Részletesebben

Az elemzéshez elengedhetetlen az intézmények jelenlegi feladatellátásának komplex megismerése.

Az elemzéshez elengedhetetlen az intézmények jelenlegi feladatellátásának komplex megismerése. Üsz.: 22-27/2012. Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090, e-mail: phkiszombor@vnet.hu Ady Endre Mővelıdési Ház 6775 Kiszombor,

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére. Az Intézményüzemeltetési Szervezet Ügyrendjének módosítása

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére. Az Intézményüzemeltetési Szervezet Ügyrendjének módosítása Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. Fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Elektronikus ábrázolás szak záróvizsga

Elektronikus ábrázolás szak záróvizsga Elektronikus ábrázolás szak záróvizsga Az elektronikus ábrázolás szakon a záróvizsga a szakdolgozat elkészítése és védése mellettmég két részből áll, egy az elméleti tudást rendszerező tételsor ismeretének

Részletesebben

NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BICSKE

NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BICSKE NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BICSKE 2011 KÉSZÍTÕK NÉVSORA NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA - BICSKE MEGBÍZÓ KÉSZÍTETTE BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PORTATERV VÁROSRENDEZÉSI

Részletesebben

Egyedi tervezésű kerékpár-alaktrészek, vizuális kommunikáció bemutatása

Egyedi tervezésű kerékpár-alaktrészek, vizuális kommunikáció bemutatása YobiBikeParts Egyedi tervezésű kerékpár-alaktrészek, vizuális kommunikáció bemutatása Magyar Formatervezési Díj 2010 Vizuális kommunikáció kategória Termékleírás A Yobibikeparts egy kétfős családi vállalkozás,

Részletesebben

K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata. bankkártyakép design pályázathoz

K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata. bankkártyakép design pályázathoz K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata bankkártyakép design pályázathoz 1.a logó formái I. alap logók 1. 2. 3. 4. A logó a cég arculatának alappillére. Meg je le né se, formája, színei meghatározot tak,

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata. Budapest Főváros Föpotgármestere

Budapest Főváros Önkormányzata. Budapest Főváros Föpotgármestere Budapest Főváros Önkormányzata Budapest Főváros Föpotgármestere B::S-'i lkt. szám: FPH030/ /2011. Tárgy: Javaslat a fővárosi címerről és zászlóról szóló 511990. (IX. 30.) Föv. Tan. rendelet módositására

Részletesebben

JELVÉNYEK 2012/2013 TÁJÉKOZTATÓ

JELVÉNYEK 2012/2013 TÁJÉKOZTATÓ BALOG MIKLÓS emblémázó nyomdaipari vállalkozó SZALAGAVATÓI SZALAGOK ÉS JELVÉNYEK 2012/2013 TÁJÉKOZTATÓ ÉS MEGRENDELÕLAP 2 1985 óta az Önök szolgálatában. Balog Miklós Tisztelt Igazgató Asszony, Igazgató

Részletesebben

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. JÖVŐKÉP...3 1.1. A jövőképet befolyásoló folyamatok...3 1.2. A jövőkép

Részletesebben

Nyomdai szolgáltatások, valamint emblémázott ajándéktárgyak szállítása vállalkozási keretszerződés keretében

Nyomdai szolgáltatások, valamint emblémázott ajándéktárgyak szállítása vállalkozási keretszerződés keretében Tisztelt Gazdasági Szereplők! A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat ajánlatkérő által indított, Nyomdai szolgáltatások, valamint emblémázott ajándéktárgyak szállítása vállalkozási keretszerződés

Részletesebben

Kartográfia + Webmapping 3.

Kartográfia + Webmapping 3. Kartográfia + Webmapping 3. A kartográfiai vizualizáció grafikai Dr. Pődör, Andrea Kartográfia + Webmapping 3.: A kartográfiai vizualizáció grafikai Dr. Pődör, Andrea Lektor: Dr. Zentai, László Ez a modul

Részletesebben

A beszerzési logisztikai folyamat tervezésének és működtetésének stratégiái II.

A beszerzési logisztikai folyamat tervezésének és működtetésének stratégiái II. A beszerzési logisztikai folyamat tervezésének és működtetésének stratégiái II. Prof. Dr. Cselényi József Dr. Illés Béla PhD. egyetemi tanár tanszékvezető egyetemi docens MISKOLCI EGYETEM Anyagmozgatási

Részletesebben

Tartalom. 1 Cél, alkalmazási terület, kizárások

Tartalom. 1 Cél, alkalmazási terület, kizárások Tartalom 1 Cél, alkalmazási terület, kizárások... 2 2 Szolgáltatások... 3 2.1 Tréning... 3 2.2 Szupervízió... 3 2.3 Tanácsadás, konzultáció... 4 2.4 Szakmai műhely... 4 2.5 Esetkonferencia... 4 2.6 Coaching...

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

A BARANYA MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ A BARANYA MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TÁRSADALMI, GAZDASÁGI ÉRTÉKELÉSE Készült a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről,

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Dunaharaszti Város Önkormányzata TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ Képviselő testületi jóváhagyásra 2016. február 01. Urban Lis Stúdió Kft. Cím: 1031 Budapest, Kadosa utca 19 21. Tel: +36 1 242 2257 Fax: +36 1 242 2257 E mail: urbanlis@urbanlis.hu

Részletesebben

KERTVÁROS" GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA

KERTVÁROS GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA KERTVÁROS" GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA 3. sz. melléklet A Gyáli kistérség társult önkormányzatai a helyi önkormányzatok társulásáról és együttmőködésérıl szóló

Részletesebben

BUDAPEST, VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA VÉGLEGES AKCIÓTERÜLETI TERV

BUDAPEST, VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA VÉGLEGES AKCIÓTERÜLETI TERV BUDAPEST, VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA VÉGLEGES AKCIÓTERÜLETI TERV KULTÚRA UTCÁJA רחוב התרבות STREET OF CULTURE 2009. JÚLIUS 1 Tartalomjegyzék 1. A FEJLESZTÉS ILLESZKEDÉSE AZ

Részletesebben

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Szombathely város Információs Gazdaság Stratégiája és a stratégia megvalósítását támogató eszközrendszer Az Információs Gazdaság Stratégia készítési projekt

Részletesebben

2013.01.02. Induló klaszter projekt további tevékenységei, hosszútávú lehetıségek és tervek bemutatása. Lenkey Péter klasztermenedzser

2013.01.02. Induló klaszter projekt további tevékenységei, hosszútávú lehetıségek és tervek bemutatása. Lenkey Péter klasztermenedzser Induló klaszter projekt további tevékenységei, hosszútávú lehetıségek és tervek bemutatása Lenkey Péter klasztermenedzser Klaszter Közgyőlés & Üzletember találkozó Miskolc, 2012.05.30. 1 További projekt

Részletesebben

Elérhetőségek és Cégadatok

Elérhetőségek és Cégadatok Elérhetőségek és Cégadatok Cégadatok Cégnév: HerbaDental Kft. Cégjegyzékszám:17 09 010202 Adószám: 24821951 1 17 Banki adatok Számlát vezető bank: OTP Bank Bankszámlaszám: 11731001 20703884 00000000 Cím:

Részletesebben

Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Arculati alapelemek

Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Arculati alapelemek Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Arculati alapelemek Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Arculati alapelemek 2010. január Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány arculati alapelemek

Részletesebben

Újszászi. Általános Iskola Óvoda, Bölcsıde, Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési Központ RENDSZERE

Újszászi. Általános Iskola Óvoda, Bölcsıde, Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési Központ RENDSZERE Újszászi Általános Iskola Óvoda, Bölcsıde, Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési Központ INTÉZMÉNYI MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÉRÉSI, ÉRTÉKELÉSI, FEJLESZTÉSI RENDSZERE Hatálya kiterjed az Újszász Város Önkormányzat

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Sátoraljaújhely FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV 1. kiadás Hatályba léptetve: 2013. október 30. Ellenőrzött példány Nem ellenőrzött

Részletesebben

Útmutató. az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv (Strukturális Alapok) keretében megvalósuló projektek kommunikációjához

Útmutató. az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv (Strukturális Alapok) keretében megvalósuló projektek kommunikációjához Útmutató az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv (Strukturális Alapok) keretében megvalósuló projektek kommunikációjához Tartalomjegyzék BEVEZETÉS 2. LOGÓHASZNÁLAT 2. ARCULATI ARÁNYOK 4. PROJEKT TÁBLA

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS TERVEZÉSI FOLYAMATOK KÉZIRAT

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS TERVEZÉSI FOLYAMATOK KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj 64/2007/35. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt

Részletesebben

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. január 25-i ülésére

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. január 25-i ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU VAROS Rt. sz.:v.218/2007. ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Előadó: Tuskáné Papp E. Békéscsaba, Szent István tér 7. Mell: Hiv. sz.: 3.A- Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808 Telefon: (66)

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Amint kitűzik az időpontot, minden szükséges információt továbbítanak a partnerek felé.

Amint kitűzik az időpontot, minden szükséges információt továbbítanak a partnerek felé. 1 PaNaNet - PannonianNatureNetwork Emlékeztető 2010.03.31 (PaNaNet projektpartner találkozó) Helyszín: Hegykő Jelenlévők: Thomas Böhm, Andrea Szucsich, Alois Lang, Kelemen Attila, Józsa Erika, Kopek Annamária,

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA KAPOSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK M10/3-OTÉK JELŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS VÉLEMÉNYEZÉSI ANYAG A 314/2012. (XI.8.) KORM.REND.

Részletesebben

51/2013. (VI. 27.) Főv. Kgy. rendelet

51/2013. (VI. 27.) Főv. Kgy. rendelet 1 / 6 Hatály: 2013.VIII.15. - 2013.IX.1. 51/2013. (VI. 27.) Főv. Kgy. rendelet a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének

Részletesebben

szeptember vége tanmenetek havonta foglalkozási naplók vezetése 3-4 havonta

szeptember vége tanmenetek havonta foglalkozási naplók vezetése 3-4 havonta ÉRTÉKELÉS A szuhakállói Gárdonyi Géza Általános Iskola Minõségirányítási Programjának végrehajtásáról Intézményünk szülõi szervezete 26. július 3-án, nevelõtestülete 26. július 4-én értékelte a Minõségirányítási

Részletesebben

A külföldi katonai missziók áttételes gazdasági hatásai. Lakner Zoltán Kasza Gyula 36 HADTUDOMÁNY 2008/3 4

A külföldi katonai missziók áttételes gazdasági hatásai. Lakner Zoltán Kasza Gyula 36 HADTUDOMÁNY 2008/3 4 virtuális tudásközpontoknak közvetlen politikai befolyástól és gazdasági kényszertõl függetlenül kell mûködniük. E célból tanácsos ezeket a központokat legalább a legfontosabbakat virtuális autonóm közigazgatási

Részletesebben

Országos jelentőségű, kiemelt projektjeink

Országos jelentőségű, kiemelt projektjeink 60 településen Fő cél: 60 településen a közösségek, közösségi gondolkodás erősítése, a helyi, társadalmi, gazdasági fejlődés támogatása, a helyi termékek, szolgáltatások valamint a turisztikai kínálat

Részletesebben

Pályázatírás/projektmenedzsment: elméleti és gyakorlati ismeretek 2012.05.17. Horváth Dóra Kalocsai Ildikó Katalin Fésüs Ágnes

Pályázatírás/projektmenedzsment: elméleti és gyakorlati ismeretek 2012.05.17. Horváth Dóra Kalocsai Ildikó Katalin Fésüs Ágnes Pályázatírás/projektmenedzsment: elméleti és gyakorlati ismeretek 2012.05.17 Horváth Dóra Kalocsai Ildikó Katalin Fésüs Ágnes 1 Ismétlés Ki pályázik? (pályázó bemutatása) Kiknek szól a projekt? (A célcsoport

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV ARCULATI KÉZIKÖNYV az Európai Unió támogatásokból megvalósuló projektekhez

ÚJ SZÉCHENYI TERV ARCULATI KÉZIKÖNYV az Európai Unió támogatásokból megvalósuló projektekhez ÚJ SZÉCHENYI TERV ARCULATI KÉZIKÖNYV az Európai Unió támogatásokból megvalósuló projektekhez 2 KÉZIKÖNYV HATÁLYA, HAZAI ÉS UNIÓS SZABÁLYOZÁS VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEI A kézikönyv hatálya a támogatási szerződéssel

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS Dávod Község szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás projekthez kapcsolódó tervezõi tevékenységek ellátása vállalkozási szerzõdés keretében Dávod Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 6524 Dávod, Dózsa

Részletesebben

A Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Herendi Általános Iskola és AMI keretében

A Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Herendi Általános Iskola és AMI keretében A Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Herendi Általános Iskola és AMI keretében A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. ÚMFT

Részletesebben

Türr István Képző és Kutató Intézet Főigazgatóság

Türr István Képző és Kutató Intézet Főigazgatóság Türr István Képző és Kutató Intézet Főigazgatóság TÁMOP 5.3.6/B-13/1-2014-0001 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Türr István Képző és Kutató Intézet TÁMOP-5.3.6.B-13/1-2014-0001 Szakmai-módszertani

Részletesebben

Embléma ARCULATI KÉZIKÖNYV

Embléma ARCULATI KÉZIKÖNYV Embléma 1 ARCULATI 2 Embléma 3 Az airled emblémával együtt kell használni az ERDF finanszírozásra vonatkozó mondatot*. Amennyiben CE+EU logóval használatos, akkor a szöveget a 3 logó teljes hosszában fel

Részletesebben

Miért van szükség közigazgatási minimumra?

Miért van szükség közigazgatási minimumra? Dr. Dudás Ferenc közigazgatási elemzõ, az MKKSZ szakmapolitikai vezetõje, a KözigPress fõszerkesztõje Miért van szükség közigazgatási minimumra? Iránymutató és példaadó Mesterek után mindig nehéz szólni.

Részletesebben

LAKATOS - RÁCS KONSZIGNÁCIÓ

LAKATOS - RÁCS KONSZIGNÁCIÓ LAKATOS - RÁCS KONSZIGNÁCIÓ 292, Budakeszi, Rózsa u. 3/A. tel./fax: 6-23-6 686, e-mail: quartier@t-online.hu M=1:5 216. Február É K 5 1 3 4 1 33 5 3 4 25 313 3 4 313 3 4 5 99 1 1 1 15 1 1 4 5 3 129 2 125

Részletesebben

AKCIÓTERÜLETI TERV FUNKCIÓBŐVÍTŐ VÁROSREHABILITÁCIÓS PROJEKT

AKCIÓTERÜLETI TERV FUNKCIÓBŐVÍTŐ VÁROSREHABILITÁCIÓS PROJEKT SZÉCHENYI LAKÓVÁROS REHABILITÁCIÓJA FUNKCIÓBŐVÍTÉSSEL AKCIÓTERÜLETI TERV FUNKCIÓBŐVÍTŐ VÁROSREHABILITÁCIÓS PROJEKT Pályázó: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat Konzorciumi partner: PRIVÁT TRANS BEFEKTETŐ

Részletesebben

Kirándul.hu szakdolgozat bemutató

Kirándul.hu szakdolgozat bemutató Kirándul.hu szakdolgozat bemutató Tartalomjegyzék Általános leírás és célcsoport 3 Kirándul.hu weboldalon használatos logó 4 Kirándul.hu arculati színei 5 A Kirándul.hu arculati betűkészlete 6 A kommumunikáció

Részletesebben

A védjegy és a helyi termék védjegy

A védjegy és a helyi termék védjegy VÉDJEGYKALAUZ Védjegykalauz A védjegy és a helyi termék védjegy A védjegy az egyes termékek és szolgáltatások azonosítására, egymástól való megkülönböztetésére szolgáló jelzés, amely kapcsolatot hoz létre

Részletesebben

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV. Törzsszám: FI-1/2015 Ügyiratszám: TERV- 392/2014.

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV. Törzsszám: FI-1/2015 Ügyiratszám: TERV- 392/2014. DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA 4024 Debrecen, Piac utca 20. sz. (52) 511-513, (52) 511-400, fax.: 511-575 e-mail: foepitesziroda@ph.debrecen.hu Debrecen 53. számú vrk.

Részletesebben

GRAFIK Eye 3000 használati utasítás

GRAFIK Eye 3000 használati utasítás GRAFIK Eye 3000 használati utasítás LUTRON Electronics Co. Inc. 7200 Suter Road Coopersburg, USA www.lutron.com Lisys Fényrendszer Rt Budapest 1134 Kassák Lajos u. 81. Tel: 359-9841, fax: 359-0360 e-mail:

Részletesebben

Nemzetközi konferencia a közszolgálatban foglalkoztatottak életpálya-rendszerér l

Nemzetközi konferencia a közszolgálatban foglalkoztatottak életpálya-rendszerér l Nemzetközi konferencia a közszolgálatban foglalkoztatottak életpálya-rendszerér l 2001. december 10. Szerkeszt : Szathmári Gábor Kiadja a Szakszervezetek Együttm ködési Fóruma (SZEF) Felel s kiadó: Dr.

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV MAGYAR FALU PROGRAM 2 ARCULATI KÉZIKÖNYV

ARCULATI KÉZIKÖNYV MAGYAR FALU PROGRAM 2 ARCULATI KÉZIKÖNYV 1 2 BEVEZETŐ Jelen arculati kézikönyv a Magyar Falu Program arculatának főbb elemeit, valamint azok megjelenési és szerkesztési alapelveit mutatja be. A konkrét megjelenési szabályok következetes betartása

Részletesebben

Hajdúhadház Város Polgármesterétől

Hajdúhadház Város Polgármesterétől Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2014.

Részletesebben

Kutatási Összefoglaló Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megyei munkaügyi központjainak és helyi kirendeltségeinek kapacitás felmérése

Kutatási Összefoglaló Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megyei munkaügyi központjainak és helyi kirendeltségeinek kapacitás felmérése Kutatási Összefoglaló Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megyei munkaügyi központjainak és helyi kirendeltségeinek kapacitás felmérése Verzió: 3.0 Készítette: Vialto Consulting Dátum: 2011. 05. 25. Tartalomjegyzék

Részletesebben

XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvodák Intézményi Minőségirányítási programja

XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvodák Intézményi Minőségirányítási programja XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvodák Intézményi Minőségirányítási programja Kautzky Lászlóné- Eo Igazgató Készítette Józanné Varga Rozália- Minőségfejlesztési TEAM vezető Intézményi minőségfejlesztési

Részletesebben

Szakmai beszámoló az Echo Innovációs Műhely 2005. évi közhasznú tevékenységéről

Szakmai beszámoló az Echo Innovációs Műhely 2005. évi közhasznú tevékenységéről Szakmai beszámoló az 2005. évi közhasznú tevékenységéről.. Domokos Tamás elnök a szervezet képviselője Székesfehérvár, 2006. április 9. 2 I. EGYESÜLET ÁTLALKÍTÁSA A név és a célok pontosítása Az Echo Oktatáskutató

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK BUDAPEST VÁROSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 3. BUDAPEST FEJLESZTÉSI KERETEIT MEGHATÁROZÓ TERVEI... 21

TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK BUDAPEST VÁROSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 3. BUDAPEST FEJLESZTÉSI KERETEIT MEGHATÁROZÓ TERVEI... 21 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 3. BUDAPEST FEJLESZTÉSI KERETEIT MEGHATÁROZÓ TERVEI... 21 3.1. BUDAPEST TERVRENDSZERE... 21 3.2. BUDAPEST VÁROSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2003. 21 3.3. BUDAPEST FŐVÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI

Részletesebben

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 224/2012. (VIII.31.) sz. Ökt. határozat melléklete AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Molekné Kőrösi Beatrix mb. könyvtárvezető Jóváhagyta: Kazincbarcika Város

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (...) rendelete Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének /. (....) rendelete a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ART MARKET BUDAPEST 2016

ART MARKET BUDAPEST 2016 ART MARKET BUDAPEST 2016 NEMZETKÖZI KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI VÁSÁR 2016. OKTÓBER 13-16.; BUDAPEST, MILLENÁRIS (PREVIEW ÉS VIP MEGNYITÓ: 2016. OKTÓBER 12.) A VÁSÁRRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Részletesebben

SZABÁLYZAT Bakonyi Helyi Márka védjegy szabályzata az európai területi A vidék minősége védjegynek való megfeleltetés érdekében

SZABÁLYZAT Bakonyi Helyi Márka védjegy szabályzata az európai területi A vidék minősége védjegynek való megfeleltetés érdekében SZABÁLYZAT Bakonyi Helyi Márka védjegy szabályzata az európai területi A vidék minősége védjegynek való megfeleltetés érdekében Figyelem! Szerzői jogvédelem alatt álló dokumentum. Az anyag részben vagy

Részletesebben

Zsalurendszerek. Paschal-Werk G. Maier GmbH

Zsalurendszerek. Paschal-Werk G. Maier GmbH Paschal Német Zsalurendszerek magyarországi értékesítése: Paschal+Bau Tervezı-, Kivitelezı és Kereskedelmi Betéti Társaság Vezetı tisztségviselı: István n TápaiT Okleveles Építımérnök Magyar cím: 6792

Részletesebben

AZ EU ÖKOLÓGIAI LOGÓJA

AZ EU ÖKOLÓGIAI LOGÓJA AZ EU ÖKOLÓGIAI LOGÓJA AZ EU ÖKOLÓGIAI LOGÓJA BEVEZETÉS Az EU ökológiai logóját két jól ismert szimbólum alkotja: az európai zászló amely 1986 óta az Európai Unió hivatalos jelképe és egy falevél, amely

Részletesebben

Száma:./2014. E L Ő T E R J E S Z T É S - a képviselő-testülethez

Száma:./2014. E L Ő T E R J E S Z T É S - a képviselő-testülethez DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL -------------------------------------------------------------- 4492 Dombrád, Rákóczi út 36. Tel/fax: (45) 465-001, 565-002 Száma:./2014. E L Ő T E R J E S Z

Részletesebben

V. 2007-20013 SORÁN FEJLESZTENI KÍVÁNT

V. 2007-20013 SORÁN FEJLESZTENI KÍVÁNT V. 2007-20013 SORÁN FEJLESZTENI KÍVÁNT AKCIÓTERÜLETEK KIJELÖLÉSE 280 I.1 Kaposvár stratégiai céljai és az érintett városrészek viszonya Városrész stratégai fejlesztési céljai A) Fenntartható emberi léptékű

Részletesebben

II.4.6. SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓ

II.4.6. SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓ Szabályozás alapelvei a következőkben foglalhatók össze: 1. Jogfolytonosság a hatályos szabályozáshoz viszonyítva 2. Építési övezeti, övezeti differenciálás alapja a kialakult vagy

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kis köz forgalmi rendjével összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS A Kis köz forgalmi rendjével összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Kis köz

Részletesebben

Kereskedelmi tréning

Kereskedelmi tréning Kereskedelmi tréning 2011.05.12-13. 2011. 05. 12-én Dr. Steiner István Kommunikáció, kapcsolat, protokoll 1 Küldő => közvetítő => befogadó

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN VÁLLALATI ÉS LAKOSSÁGI FELMÉRÉS A KISKUNMAJSAI TELEPHELLYEL RENDELKEZŐ TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN ÜGYET INTÉZŐ

Részletesebben

V E SZPR ÉM M EGYEI J O GÚ VÁROS ARCUL AT I K É ZIKÖ NY V E. /Rövidített változat/

V E SZPR ÉM M EGYEI J O GÚ VÁROS ARCUL AT I K É ZIKÖ NY V E. /Rövidített változat/ V E SZPR ÉM M EGYEI J O GÚ VÁROS ARCUL AT I K É ZIKÖ NY V E /Rövidített változat/ BEVEZETÉS BRAND ÉS STRATÉGIA A brand a városlakóknak (és minden célcsoportnak) a várossal kapcsolatban meglévő asszociációinak

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 64/2005.(XI. 29.) KT. HATÁROZATA A KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉRŐL ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 12/2005.

Részletesebben

Kapcsolattartási cím (a pályázatra vonatkozó kérdések tisztázása, és az esetleges további információszerzés módja):

Kapcsolattartási cím (a pályázatra vonatkozó kérdések tisztázása, és az esetleges további információszerzés módja): Pályázati Felhívás Belföldi viszonylatokban közlekedő vasúti étkezőkocsik üzemeltetési jogának átadása tárgyú nyílt pályázathoz 1. Ajánlatkérő neve, címe, egyéb elérhetősége MÁV-START Vasúti Személyszállító

Részletesebben

Társadalmi jellemzõk, 2006. Társadalmi jellemzõk, 2006. Központi Statisztikai Hivatal

Társadalmi jellemzõk, 2006. Társadalmi jellemzõk, 2006. Központi Statisztikai Hivatal Társadalmi jellemzõk, 2006 Társadalmi jellemzõk, 2006 Ára: 2000,- Ft Központi Statisztikai Hivatal KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL TÁRSADALMI JELLEMZÕK, 2006 Budapest, 2007 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év április 26.-i ülésére Tárgy: A közterületek használatáról szóló 8/2001. (III.27.) ÖK. rendelet felülvizsgálata (jogharmonizációs

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások. - helyzetértékelés - 2011. március

Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások. - helyzetértékelés - 2011. március Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások - helyzetértékelés - 2011. március Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet Országos Szolgáltatás-módszertani Koordinációs Központ Tartalomjegyzék

Részletesebben

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Záradék: Szabályzatot készítette: Kató Pálné jegyző Jóváhagyta: Csanytelek Község Önkormányzata

Részletesebben

5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Telefon: 66/441-156; Fax: 66/441-122

5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Telefon: 66/441-156; Fax: 66/441-122 BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Telefon: 66/441-156; Fax: 66/441-122 Előkészítő: Seeberger Kitti Véleményező bizottság: a Közgyűlés bizottságai NYILVÁNOS ülés

Részletesebben

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI HUNTSMAN AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI* Módosítva: 2005. február 10. *Az Üzleti magatartás irányelveiben a Huntsman és a Vállalat kifejezések a Huntsman LLC, a Huntsman

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági Program 2014-2020 2015. április 2 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS...3 II. A GAZDASÁGI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ALAPJÁT KÉPEZŐ TERVEZÉSI FOLYAMAT...5 II.1.

Részletesebben