A Box ingyenes funkcióinál két esetben érhetjük el a határt: - elfogy a tárhelyünk - többen szeretnénk egy környezetben megosztani az adatainkat.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Box ingyenes funkcióinál két esetben érhetjük el a határt: - elfogy a tárhelyünk - többen szeretnénk egy környezetben megosztani az adatainkat."

Átírás

1 Felhőkapcsolatok Már többször írtunk napjaink trendi jelenségéről a felhőalapú adattárolásról, összehasonítottunk néhány elterjedt szolgáltatást és ötletet is adtunk a szerintünk legjobb, a vállalkozások számára legelőnyösebb megoldásról. Ha azonban áttekintjük az elmúlt fél év felhőkkel kapcsolatos tapasztalatait, láthatjuk, hogy mindazok, akik belevágtak e korszerű technológia használatába, nem egy, hanem többféle szolgáltatót is kipróbáltak, nem egy esetben meg is tartanak 2-3 különböző, hiszen más feladatokhoz más felhőszolgáltató nyújtja az előnyösebb lehetőségeket. Ehhez jön még a Microsoftnak az oktatási intézményekben kötelező Sky Drive használata, így sok esetben a Google Docs/Drive, a Box vagy a Dropbox mellé belép a Sky Drive is, tehát előnyös lehet, ha ezeket egy felületen keresztül érhetjük el. Azonban mielőtt több különböző felhőszolgáltató összekapcsolására mutatnánk megoldást, érdemes kitérni a Box-nál használható összekapcsolási trükkre, mellyel egyrészt a tárhelyünk növelhető, másrészt nagyon hatékony csoportmunka építhető ki! Box fiókok összekapcsolása A korábbi felhőszolgáltatókat ismertető írásunkban már utaltunk rá, irodai, vállalkozói, de még kisvállalati környezetben is amennyiben nem csak fotók-zenék megosztása a cél - a Box talán a leghasznosabb szolgáltatás! Ideális a fiókkezelése, hatékony a verziókövetés stb. benne. Ha nem valamilyen promóció kapcsán regisztrálunk, akkor 5 Gbájt méretű tárhelyet kapunk, illetve csak egyéni admin jogokat kapunk. A Box ingyenes funkcióinál két esetben érhetjük el a határt: - elfogy a tárhelyünk - többen szeretnénk egy környezetben megosztani az adatainkat. Tárhelybővítés A Box természetesen ad rá módot, hogy nagyobb tárhelyet használjunk, de ezt érthetően pénzért teszi! Ez azonban sokak számára nem járható út, hiszen a költségek ebben az esetben nem térülnek meg. Egy egyszerű trükkel azt azonban elérhetjük, hogy több fiókunkat összekapcsolva, optimális fiókszervezéssel virtuálisan növeljük meg a Box tárhelyünket. Ehhez nem kell mást tenni, mint figyelembe véve a szolgáltató regisztrációs szabályait annyi fiókot regisztrálni, amennyire szükségünk van. Értelemszerűen nem kell egyből előre az összes lehetőségre elkészíteni a fiókokat, hiszen erre később is lehetőségünk nyílik! Lássunk egy egyszerű feladatot lépésenként Van egy kisvállalkozás a példa kedvéért nevezzük CleanSoft-nak -, ennek akarunk létrehozni egy olyan Box-fiókszervezést, mely alapfiókjába ezt nevezzük CleanSoft Központnak -, két további Box fiókot akarunk beilleszteni. A két fiók CleanSoft Szerződések és CleanSoft Számlák önálló regisztrációval legyenek létrehozva, így CleanSoft Központ 5

2 Gbájt tárhelyéhez 5-5 Gbájt további tárhely is hozzájön, ugyanakkor a két külső fiókba tárolt adatok nem terhelik a központi tárhelyet! Amennyiben még nincs regisztrált Box fiókunk a két beépülő feladatkörnek, akkor először azt hozzuk létre. Mivel a Box regisztrációhoz egyedi címre van szükség, előbb azokat kell létrehoznunk! Amennyiben a szervezetben már van a feladatokra használható fiók, akkor ez a lépés kihagyható. Ha létrehoztuk a külső esetünkben a CleanSoft Szerződések és a CleanSoft Számlák - Box fiókjainkat, lépjünk be egymás után mindkettőbe és végezzük el a következőket: - hozzunk létre egy új mappát és ezeknek olyan nevet válasszunk, amivel majd a központi Box fiókunkban azonosítani tudjuk őket! A példánkban elnevezhetjük őket a fióknév után CleanSoft Szerződések-nek és a CleanSoft Számlák nak. - A fiókokba invitáljuk meg a központi Box fiókunkat!

3 Ezt követően a két kiegészítő Box fiókunkból kiléphetünk, azokkal ha önállóan nem akarunk dolgozni velük továbbiakban dolgunk nem lesz. Lépjünk be a központi Box fiókunkba, ahol ha a meghívások elfogadása automatára van állítva (auto-accept) azonnal látható a két külső fiókunk egy-egy mappaként. Amennyiben az auto-accept nincs beállítva, akkor előbb egy-egy -ra kell megerősítésül válaszolnunk. Ettől kezdve a központi Box fiókunk használata ugyanolyan lesz, mint korábban, de ha a két jelzett könyvtárba töltünk fel állományokat, akkor azon a külső fiókokba kerülnek, azok szabad tárterületét fogyasztják. Csoportmunka A közös Box-fiók használat a csoportmunka során is jól jöhet! Képzeljünk el egy olyan közösséget, ahol négy személy önállóan tevékenykedik, miközben bizonyos információkat szeretne megosztani egymással. Erre két eltérő módszer javasolható: - fiókmegosztás Ebben az esetben minden résztvevő létrehoz a saját Box-fiókjában egy olyan mappát, melyet megoszt a többiekkel. Pontosabban ebbe a mappába meghívja a többieket. A fiók elnevezését érdeme úgy választani, hogy a többiek azonnal azonosíthassák a tulajdonosát! Az ilyen módszernél, amit mi belerakunk a saját megosztott mappánkba, a többiek ahhoz hozzáférnek, és szükség szerint küldhetnek is számunkra adatokat. Olyankor célszerű ilyen megoldáshoz nyúlni, amikor a megosztandó adatok, fájlokat nem kötelező jelleggel osztunk meg, hanem mint érdekességek, ötletek jelennek meg a megosztási körben. Mindez akkor is előnyös, amikor egy-egy partner számára közvetlenül küldünk információt, hiszen ebben az esetben közvetlenül az ő megosztásába másolhatjuk az adatokat!

4 Ekkor jellemzően minden résztvevőnek van egy saját megosztása és ezen kívül lát n-1 vendégmegosztást is! - közös fiók Roppant hatékony megoldás olyan esetben, amikor a csoport összes tagja ugyanazon jellegű feladatot végez, és a közös információkat, fájlokat egy közös, mindenki számára látható és használható Box-fiókban tárolják! A megoldás hasonló az írás elején ismertetett fiók összekapcsoláshoz, de ebben az esetben a tagok nem szükségszerűen ugyanannak a munkahelynek a tagjai, hanem egymástól önálló személyek vagy akár intézmények! A korábban leírt megosztás résztvevő központú, ez utóbbi viszont funkció központú! Az ilyen kapcsolódás n+1 Box-fiókból áll, ahol a +1 a közös, gyűjtő fiók!

5 Az első módszer olyan esetekben lehet előnyös, amikor a tagok valamilyen azonos hobbinak a kedvtelői (fotózás), ilyenkor mindenki a saját megosztásában kínálhatja a többieknek a saját gyűjteményét. A második esetben iskolák tanárai, osztályok, sportklubok biztosíthatják az összes érintett tagjuk számára a közös információkat! Tárhelyek csokorba szedve A tapasztalat azt mutatja, hogy azoknak, akik megkedvelik a felhőben történő munkavégzést, a felhőalapú tárolók használatát, előbb vagy utóbb több szolgáltatónál is lesz egy vagy több fiókjuk. Bizton állíthatjuk, hogy 2-3 több fiók napi használata szinte mindenki számára fárasztó és gyakran megoldhatatlan feladat, és lássuk be, ma szinte mindenkinek van Google Drive-ja, Microsoft-féle Sky Drive-ja, DropBox-a, Box-fiókja stb. Ha az írásunk első felében ismertetett ötleteket elkezdjük használni, akkor máris több fiók egyidejű és rendszeres használatát kell megoldani. Az pedig nem megy, hogy mindig rendre abba lépjünk be, melyben dolgunk akad. Szerencsére ezt különböző fejlesztőcsapatok is felismerték és közreadták a felhőszolgáltatók fiókjait egyben kezelő megoldásokat Ezek egyike a Storage Made Easy, melynek ingyenes része 1+3 fiók kezelését oldja meg. Az 1 ezek közül a sajátjuk 5 Gbájt tárhellyel

6 Az SME már ingyenes környezetben is tekintélyes szolgáltatásokkal bír, a teljesség igénye nélkül: adatmozgatás a fiókok között, a fiókok menedzselése, fel és letöltés, megosztás, katalóguskészítés, a fiókok szinkronizálása, mobilalkalmazások, van benne fájlkezelő stb. Az SME használatával majd külön részletesebben is foglalkozunk, most csak megvilágítjuk a lehetőségeit. Az első lépés, hogy regisztráljuk magunkat a szolgáltatás alá: - Adjunk meg egy teljes nevet, ezt fogja delegálni a szolgáltatás a megosztásoknál vagy a menedzselésnél. Ez a név jelenti majd a központi fiókot, melyhez már ezt követően járul a 5 gigabájtos tárhely. - Szükség van a továbbiakban egy login névre, majd a jelszóra és az címre. Az címre kapjuk majd a aktiváló linket. Az címet érdekesen kezeli a szolgáltatás, hiszen egyes felhőszolgáltatók kiválasztásánál ha az észleli, hogy van ilyen aktív kliensük a fiókcsatlakoztatás sajnos automatikusan megtörténi. Például az X címre regisztrált SME-be az Y címhez tartozó fiókot szeretnénk csatolni, de ha az X-el már be vagyunk lépve a másik szolgáltatóhoz, akkor ezt a fiókot kérdés nélkül csatolja az SME! Ilyen galádság történhet egy

7 Google Drive vagy Google Docs fiókkal, ha a gépünkön az adott fiókcímünkkel már be vagyunk lépve a Google rendszerbe Szóval még beírjuk az ellenőrző kódot, majd a megadott címre kapott levélben található linkkel aktíváljuk a regisztrációnkat és ezt követően ezt a képernyő fogad bennünket az SME-ben: A jobb felső sarokban látjuk a teljes nevünket, a jobb szélső oszlopban a menük és az információs oszlop olvasható, míg a képernyő közepe a lehetőségeinket mutatja. Itt a pirossal bekeretezett Add a Cloud Provider ponttal vihetünk fel további felhőfiókokat. A számtalan szolgáltató közül egy legördülő listából választhatunk:

8 A kiválasztott szolgáltatónál lévő fiókunkhoz szükséges belépési információk megadása a következő lépés. Az említett Google problémát úgy léphetjük át, hogy ha a program már csak engedély kér a kapcsolathoz, akkor megtiltjuk azt, majd a Google login ikonnal kilépünk az aktuális fiókból, belépünk a szükségessel, erre a program ismét az engedély kéri, amit most már megadhatunk. A három külső fiók értelemszerűen lehet három azonos felhőszolgáltató egy-egy eltérő fiókja, azaz több Box vagy Google Drive fiókunkat is egybekapcsolhatjuk, legalább is adatkezelés szempontjából. De lehetséges egy felhasználó egy-egy Google, Microsoft, DropBox stb. fiókjának összeszervezése is. A főmenü (Home) képernyőjén érjük el a Manage Cloud Providers részt, itt szabályozhatjuk behívott fiókjainkat.

9 A My Account rész értelemszerűen a fő fiókunk beállítást mutatja, az Options az SME működési módjainak beállításáért felel, míg a Providers currently in use az aktuálisan beállított fiókok kezelésére szolgál. A Def gombbal választhatjuk ki az aktív, elsődleges fiókunkat, míg a Settings-en belül többek között a szinkronizáció módját és idejét állíthatjuk be.

10 A fiókok tartalmát az úgynevezett File Managerrel vagy a Lite File Managerrel kezelhetjük (File Manager)

11 (Lite File Manager) Állományok feltöltése többféle módszerrel lehetséges: a sima upload egy-egy állományt helyez a kijelölt fiókba, de van mód csoportos és drag and drop-os feltöltésre is. Ez utóbbi csak a Firefox, Chrome és a Safari böngészőt használóknak fog működni Az SME különlegessége az feltöltés (Filebox), ebben az esetben az SME által biztosított speciális címre küldött levél és csatolmánya kerül tárolásra. Az állományk letöltése itt is a Download-dal lehetséges, beépített nézőke nincs, a kijelölt állományok a dupla egérklikkelésre a windows-féle (és az alkalmazott böngészőhöz tartozó) fájlműveleteket kínálja fel. Folytatjuk

Adatközpont-központ: Storage Made Easy Regisztráció

Adatközpont-központ: Storage Made Easy Regisztráció Adatközpont-központ: Storage Made Easy Korábbi írásunkban bemutattuk hogyan lehet különböző felfő-fiókjainkat úgy összeszervezni, hogy a használatuk hatékonyságát jelentősen megnöveljük. Akkor már szóltunk

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

Mappák megosztása a GroupWise-ban

Mappák megosztása a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Mappák megosztása a GroupWise-ban Amennyiben a feladataink végzése szükségessé teszi, lehetővé tehetjük, hogy a GroupWise rendszerben tárolt személyes mappáinkat, az ott található tételeket

Részletesebben

DigitAudit a felhőben. Azonnal kipróbálható DEMÓ, Ingyenes PRÓBA szeptember 30-ig.

DigitAudit a felhőben. Azonnal kipróbálható DEMÓ, Ingyenes PRÓBA szeptember 30-ig. DigitAudit a felhőben Több mint felhőtároló, új kommunikációs felület! Azonnal kipróbálható DEMÓ, Ingyenes PRÓBA 2018. szeptember 30-ig. A DigitAudit felhasználók részére egy új AuditCloud elnevezésű kommunikációs

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció.

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció. Ingyenes Mobil helpdesk megoldás A Mobil helpdesk egy olyan androidos felületen futó hibabejelentő, amelynek néhány alapbeállítását megadva saját mobil hibabejelentő rendszere lehet, vagy partnereinek

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

mobil alkalmazás rész 1: CSATLAKOZTATÁS

mobil alkalmazás rész 1: CSATLAKOZTATÁS Üdvözöljük a Robzone II. verzió mobilalkalmazásban. Regisztráljon, párosítsa a Duoro X CONTROL robotporszívóját az alkalmazással és kezelje kényelmesen bárhonnan. A robotporszívó az alkalmazással történő

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához A rendszer az alábbi böngészők használatát támogatja: Google Chrome, Firefox, Safari Regisztráció

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server Használati útmutató 1 Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató A következô pár oldalon

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Sulidoc Iskolai dokumentum megosztó Dokumentáció

Sulidoc Iskolai dokumentum megosztó Dokumentáció Sulidoc Iskolai dokumentum megosztó Dokumentáció 1. oldal Tartalomjegyzék Bevezetés/áttekintés...3 Regisztráció...3 A használat feltételei...4 Bejelentkezés...4 Ikonsor...4 Könyvtárszerkezet...5 Műveleti

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

Kezdő lépések Outlook Web Access

Kezdő lépések Outlook Web Access Kezdő lépések Outlook Web Access A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. ügyfelei részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

Kezdő lépések. Céges email. Tartalom

Kezdő lépések. Céges email. Tartalom Kezdő lépések Céges email Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és alapbeállításai...3 3. Ismerkedés a levelezővel...6 4. A levelező beállításai...8 5. Naptár... 10 6. Névjegyek... 11 7.

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ 1.0 verzió

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ 1.0 verzió Új jelszó igénylése Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez BIZALMAS INFORMÁCIÓ 1.0 verzió TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés... 3 2 Új jelszó igénylése... 4 Új jelszó igénylése BIZALMAS INFORMÁCIÓ 2. 1 ÁTTEKINTÉS

Részletesebben

Solid Trust Pay számla nyitási és kezelési segédlet. www.solidtrustpay.com

Solid Trust Pay számla nyitási és kezelési segédlet. www.solidtrustpay.com Solid Trust Pay számla nyitási és kezelési segédlet Regisztrációs link (klikk a linkre) www.solidtrustpay.com Regisztráció indítása: Klikkelj a regisztrációs linkre, megnyílik a böngésződben és kattints

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

VirtueMart bővítmény letölthető termékek eladásához

VirtueMart bővítmény letölthető termékek eladásához Kézikönyv a VirtueMart letölthető termékek bővítményhez. Ez a bővítmény lehetővé teszi a digitális termékek fizetős, vagy ingyenes, vagy regisztráláshoz kötött letöltését. Pld.: Szoftverek, e-könyvek,

Részletesebben

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval AZ ELSŐ ONLINE HACCP NAPLÓZÁSI RENDSZER TESZTELÉSI SEGÉDLET regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval Regisztráció Regisztrációs folyamat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés).

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu Kép 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). 3. 4. Értelemszerűen kitölteni a regisztrációs lapot, és elküldeni. 5. Postafiókomra érkező levélben

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag MUNKAVÁLLALÓI REGISZTRÁCIÓ, ELFELEJTETT ADATOK www.otpadlak.hu 2016.03.04. MUNKAVÁLLALÓK... 3 1. Az OTP ADLAK internetes portál... 3 2. Regisztráció...

Részletesebben

Levelezési beállítások

Levelezési beállítások Levelezési beállítások Tartalomjegyzék 1 2 2.1 2.2 2.3 2.4 3 Általános információk...2 Beállítások Windows alatt...2 Thunderbird beállítások...2 Microsoft Outlook 2010 beállítások...6 Androidos beállítások...10

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Titkosított kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen.

Titkosított  kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen. Felhasználói kézikönyv Android 2 Bevezető Android okostelefon beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon megrendelt e-mail titkosítási szolgáltatást igénybe tudja

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Regisztráció... 3 Időpontfoglalás... 5 Tanároknak... 7 Osztályterem... 7

Tartalomjegyzék. Regisztráció... 3 Időpontfoglalás... 5 Tanároknak... 7 Osztályterem... 7 1 Tartalomjegyzék Regisztráció... 3 Időpontfoglalás... 5 Tanároknak... 7 Osztályterem... 7 2 Regisztráció 1.1 Regisztráció után számos lehetőség tárul elénk, időpontot foglalhatunk, üzeneteket válthatunk,

Részletesebben

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 1.0 verzió

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 1.0 verzió Új jelszó igénylése Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 1.0 verzió 2016.10.24. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - MS Outlook levelező www.titkositott.email 2 Bevezető MS Outlook levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

A Személyes ügyfélkapu. etananyag

A Személyes ügyfélkapu. etananyag A Személyes ügyfélkapu etananyag 1. Bevezetés Miután felhasználói nevével és jelszavával belép az Ügyfélkapun, Személyes ügyfélkapu felületére jut. Itt kezelheti dokumentumait, összegyűjtheti a lapcsalád

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat.

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat. A feladat megoldásához a Sharepoint Designer 2007 programot használjuk, mely ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról. Az érettségi aktuális szoftverlistája alapján az Expression Web 2, az Expression

Részletesebben

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása DogsWorld nevelde telepítése és beállítása Kérdés vagy probléma esetén: dogsworld@uw.hu 1 Tartalomjegyzék DogsWorld nevelde telepítése és beállítása... 1 1. Az UW tárhelyen regisztráció... 3 2. Az UW beállítása...

Részletesebben

BOOKING GUIDE. itbroadcast - INFOTÉKA

BOOKING GUIDE. itbroadcast - INFOTÉKA BOOKING GUIDE itbroadcast - INFOTÉKA itbroadcast.. Regisztráció. Nyissa meg email fiókját.. Kattintson az itbroadcast oldalról érkező aktiváló linkre a regisztráció megerősítéséhez. BOOKING GUIDE. Az aktiválási

Részletesebben

TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése

TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése Tartalom A dokumentum célja... 2 Tanúsítvány igénylése... 2 Új kérelem beadása... 2 Dokumentumok kezelése... 3 Fiók aktiválása (tanúsítvány igénylés megerősítése)...

Részletesebben

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztráció 2019 WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztrációs folyamat három lépésben összefoglalva Az első lépés, hogy a 2019-es vagy a 2018-as megrendelésben megadott regisztrációra jogosult

Részletesebben

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Ki ne szeretne megalapozott üzleti döntéseket hozni? Tartalom Conversific összekötése ShopRenteres webáruházzal... 2 1. Conversific

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Abacom CRM rendszer használati utasítás

Abacom CRM rendszer használati utasítás Abacom CRM rendszer használati utasítás Az Abacom CRM rendszerrel Ön nyilvántarthatja, keresheti, csoportosíthatja partnereit. Részletes listákat készíthet, melyeket Excel táblákba exportálhat, megjegyzéseket

Részletesebben

Selfcare fiók létrehozása és használata 1. érkezett lépései alapján létre kell hozni a fiókot.

Selfcare fiók létrehozása és használata 1. érkezett  lépései alapján létre kell hozni a fiókot. 1. noreplay.hu@myacn.eu-tól érkezett e-mail lépései alapján létre kell hozni a fiókot. ACN fiókszám : 39005249 Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy az ACN-t választotta preferált telekommunikációs szolgáltatójának!

Részletesebben

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp. SQL Backup and FTP A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.com/ A program telepítésének menete A telepítő elindítása után megjelenő képernyő a Next > gomb megnyomásával

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Hálózatos telepítés Windows és Linux operációs rendszereken A program nem használja a Registry-t. A program három könyvtárstruktúrát használ, melyek a következők:

Részletesebben

A Zotero hivatkozáskezelő program bemutatása. Mátyás Melinda

A Zotero hivatkozáskezelő program bemutatása. Mátyás Melinda A Zotero hivatkozáskezelő program bemutatása Mátyás Melinda Mire használható a Zotero? A Zotero egy ingyenes hivatkozáskezelő program Különböző internetes oldalakról, adatbázisokból tudjuk kinyerni a megjelenített

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

Magyar Nemzeti Bank FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Magyar Nemzeti Bank ERA Nagyméretű állományok kezelése FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET v06. 2017.05.24. Tartalom 1. NAK szolgáltatáshoz történő regisztráció.... 3 2. NAK kliens letöltése... 5 3. Állomány feltöltése

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Adóhatósági Iroda adóügyek elektronikus ügyintézés biztosítási kötelezettségének a törvényi előírások alapján az ASP-vel

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Bevezető A Citibank Online Internet Banking segítségével a nap 24 órájában, biztonságosan intézheti pénzügyeit, hiszen számos banki szolgáltatás elérhető

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Saját mail szervert használó Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra

Saját mail szervert használó Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Saját mail szervert használó Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes és tökéletes beállítását érhetjük

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013. Bevezető A WordPress

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

A CompuTREND ügyfélkapu használata

A CompuTREND ügyfélkapu használata A CompuTREND ügyfélkapu használata A http://ugyfelkapu.computrend.hu címen érhető el a CompuTREND Ügyfélkapu, ahol partnereink számára a szoftverkövetési és adatkarbantartási szolgáltatásunk keretében

Részletesebben

Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz

Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Szerver oldal: Kliens oldal: Tartományi megosztások 1. A belső hálózat konfigurálása Hozzuk létre a virtuális belső hálózatunkat. INTERNET

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver)

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) Vezérlőpult A webhosting szolgáltatáshoz a világ egyik vezető vezérlőpultját biztosítjuk. A vezérlőpult

Részletesebben

Redmine: avatár 1 személyre szabása

Redmine: avatár 1 személyre szabása Redmine: avatár 1 személyre szabása Az egyén interneten való megjelenésének rengeteg módja van (blog, fórum, közösségi oldalak stb.), de a legtöbb szolgáltatásnak van egy közös jellemzője, még pedig az

Részletesebben

A CRM-rendszer. 1. oldal

A CRM-rendszer. 1. oldal A CRM-rendszer 1. Bejelentkezés 2 2. Dashboard, avagy a műszerfal 3 3. Naptár 4 4. Email Manager 5 5. Vevőjelöltek 7 5.1.Vevőjelöltek állapota 10 5.2.Árajánlat újraküldése 10 5.3.Műholdkép 12 5.4.Feladatok

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit!

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit! Csődfigyelő Figyelje Ön is gazdasági partnerit! 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Bevezetés Regisztráció Kupon kód aktiválás Belépés az alkalmazásba Megfigyelt cégek listája Csődfigyelési beállítások

Részletesebben

DWG fájlok megosztása, megtekintése és szerkesztése bárkivel, bárhol, bármikor

DWG fájlok megosztása, megtekintése és szerkesztése bárkivel, bárhol, bármikor DWG fájlok megosztása, megtekintése és szerkesztése bárkivel, bárhol, bármikor KÖLTSÉGHATÉKONY FELHŐALAPÚ MOBIL MEGOLDÁSOK A TERVEZŐ ALKALMAZÁSOKBAN Cservenák Róbert Autodesk Cloud AutoCAD WS Ingyenes

Részletesebben

Adat le,- és feltöltés a DOS operációs rendszerrel rendelkező Topcon mérőállomásokra, TopconLink szoftver alkalmazásával (V1.0)

Adat le,- és feltöltés a DOS operációs rendszerrel rendelkező Topcon mérőállomásokra, TopconLink szoftver alkalmazásával (V1.0) Adat le,- és feltöltés a DOS operációs rendszerrel rendelkező Topcon mérőállomásokra, TopconLink szoftver alkalmazásával (V1.0) 1/11 Tartalomjegyzék 1. Koordináta konverzió Topcon Link szoftverrel, feltöltéshez

Részletesebben