A Box ingyenes funkcióinál két esetben érhetjük el a határt: - elfogy a tárhelyünk - többen szeretnénk egy környezetben megosztani az adatainkat.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Box ingyenes funkcióinál két esetben érhetjük el a határt: - elfogy a tárhelyünk - többen szeretnénk egy környezetben megosztani az adatainkat."

Átírás

1 Felhőkapcsolatok Már többször írtunk napjaink trendi jelenségéről a felhőalapú adattárolásról, összehasonítottunk néhány elterjedt szolgáltatást és ötletet is adtunk a szerintünk legjobb, a vállalkozások számára legelőnyösebb megoldásról. Ha azonban áttekintjük az elmúlt fél év felhőkkel kapcsolatos tapasztalatait, láthatjuk, hogy mindazok, akik belevágtak e korszerű technológia használatába, nem egy, hanem többféle szolgáltatót is kipróbáltak, nem egy esetben meg is tartanak 2-3 különböző, hiszen más feladatokhoz más felhőszolgáltató nyújtja az előnyösebb lehetőségeket. Ehhez jön még a Microsoftnak az oktatási intézményekben kötelező Sky Drive használata, így sok esetben a Google Docs/Drive, a Box vagy a Dropbox mellé belép a Sky Drive is, tehát előnyös lehet, ha ezeket egy felületen keresztül érhetjük el. Azonban mielőtt több különböző felhőszolgáltató összekapcsolására mutatnánk megoldást, érdemes kitérni a Box-nál használható összekapcsolási trükkre, mellyel egyrészt a tárhelyünk növelhető, másrészt nagyon hatékony csoportmunka építhető ki! Box fiókok összekapcsolása A korábbi felhőszolgáltatókat ismertető írásunkban már utaltunk rá, irodai, vállalkozói, de még kisvállalati környezetben is amennyiben nem csak fotók-zenék megosztása a cél - a Box talán a leghasznosabb szolgáltatás! Ideális a fiókkezelése, hatékony a verziókövetés stb. benne. Ha nem valamilyen promóció kapcsán regisztrálunk, akkor 5 Gbájt méretű tárhelyet kapunk, illetve csak egyéni admin jogokat kapunk. A Box ingyenes funkcióinál két esetben érhetjük el a határt: - elfogy a tárhelyünk - többen szeretnénk egy környezetben megosztani az adatainkat. Tárhelybővítés A Box természetesen ad rá módot, hogy nagyobb tárhelyet használjunk, de ezt érthetően pénzért teszi! Ez azonban sokak számára nem járható út, hiszen a költségek ebben az esetben nem térülnek meg. Egy egyszerű trükkel azt azonban elérhetjük, hogy több fiókunkat összekapcsolva, optimális fiókszervezéssel virtuálisan növeljük meg a Box tárhelyünket. Ehhez nem kell mást tenni, mint figyelembe véve a szolgáltató regisztrációs szabályait annyi fiókot regisztrálni, amennyire szükségünk van. Értelemszerűen nem kell egyből előre az összes lehetőségre elkészíteni a fiókokat, hiszen erre később is lehetőségünk nyílik! Lássunk egy egyszerű feladatot lépésenként Van egy kisvállalkozás a példa kedvéért nevezzük CleanSoft-nak -, ennek akarunk létrehozni egy olyan Box-fiókszervezést, mely alapfiókjába ezt nevezzük CleanSoft Központnak -, két további Box fiókot akarunk beilleszteni. A két fiók CleanSoft Szerződések és CleanSoft Számlák önálló regisztrációval legyenek létrehozva, így CleanSoft Központ 5

2 Gbájt tárhelyéhez 5-5 Gbájt további tárhely is hozzájön, ugyanakkor a két külső fiókba tárolt adatok nem terhelik a központi tárhelyet! Amennyiben még nincs regisztrált Box fiókunk a két beépülő feladatkörnek, akkor először azt hozzuk létre. Mivel a Box regisztrációhoz egyedi címre van szükség, előbb azokat kell létrehoznunk! Amennyiben a szervezetben már van a feladatokra használható fiók, akkor ez a lépés kihagyható. Ha létrehoztuk a külső esetünkben a CleanSoft Szerződések és a CleanSoft Számlák - Box fiókjainkat, lépjünk be egymás után mindkettőbe és végezzük el a következőket: - hozzunk létre egy új mappát és ezeknek olyan nevet válasszunk, amivel majd a központi Box fiókunkban azonosítani tudjuk őket! A példánkban elnevezhetjük őket a fióknév után CleanSoft Szerződések-nek és a CleanSoft Számlák nak. - A fiókokba invitáljuk meg a központi Box fiókunkat!

3 Ezt követően a két kiegészítő Box fiókunkból kiléphetünk, azokkal ha önállóan nem akarunk dolgozni velük továbbiakban dolgunk nem lesz. Lépjünk be a központi Box fiókunkba, ahol ha a meghívások elfogadása automatára van állítva (auto-accept) azonnal látható a két külső fiókunk egy-egy mappaként. Amennyiben az auto-accept nincs beállítva, akkor előbb egy-egy -ra kell megerősítésül válaszolnunk. Ettől kezdve a központi Box fiókunk használata ugyanolyan lesz, mint korábban, de ha a két jelzett könyvtárba töltünk fel állományokat, akkor azon a külső fiókokba kerülnek, azok szabad tárterületét fogyasztják. Csoportmunka A közös Box-fiók használat a csoportmunka során is jól jöhet! Képzeljünk el egy olyan közösséget, ahol négy személy önállóan tevékenykedik, miközben bizonyos információkat szeretne megosztani egymással. Erre két eltérő módszer javasolható: - fiókmegosztás Ebben az esetben minden résztvevő létrehoz a saját Box-fiókjában egy olyan mappát, melyet megoszt a többiekkel. Pontosabban ebbe a mappába meghívja a többieket. A fiók elnevezését érdeme úgy választani, hogy a többiek azonnal azonosíthassák a tulajdonosát! Az ilyen módszernél, amit mi belerakunk a saját megosztott mappánkba, a többiek ahhoz hozzáférnek, és szükség szerint küldhetnek is számunkra adatokat. Olyankor célszerű ilyen megoldáshoz nyúlni, amikor a megosztandó adatok, fájlokat nem kötelező jelleggel osztunk meg, hanem mint érdekességek, ötletek jelennek meg a megosztási körben. Mindez akkor is előnyös, amikor egy-egy partner számára közvetlenül küldünk információt, hiszen ebben az esetben közvetlenül az ő megosztásába másolhatjuk az adatokat!

4 Ekkor jellemzően minden résztvevőnek van egy saját megosztása és ezen kívül lát n-1 vendégmegosztást is! - közös fiók Roppant hatékony megoldás olyan esetben, amikor a csoport összes tagja ugyanazon jellegű feladatot végez, és a közös információkat, fájlokat egy közös, mindenki számára látható és használható Box-fiókban tárolják! A megoldás hasonló az írás elején ismertetett fiók összekapcsoláshoz, de ebben az esetben a tagok nem szükségszerűen ugyanannak a munkahelynek a tagjai, hanem egymástól önálló személyek vagy akár intézmények! A korábban leírt megosztás résztvevő központú, ez utóbbi viszont funkció központú! Az ilyen kapcsolódás n+1 Box-fiókból áll, ahol a +1 a közös, gyűjtő fiók!

5 Az első módszer olyan esetekben lehet előnyös, amikor a tagok valamilyen azonos hobbinak a kedvtelői (fotózás), ilyenkor mindenki a saját megosztásában kínálhatja a többieknek a saját gyűjteményét. A második esetben iskolák tanárai, osztályok, sportklubok biztosíthatják az összes érintett tagjuk számára a közös információkat! Tárhelyek csokorba szedve A tapasztalat azt mutatja, hogy azoknak, akik megkedvelik a felhőben történő munkavégzést, a felhőalapú tárolók használatát, előbb vagy utóbb több szolgáltatónál is lesz egy vagy több fiókjuk. Bizton állíthatjuk, hogy 2-3 több fiók napi használata szinte mindenki számára fárasztó és gyakran megoldhatatlan feladat, és lássuk be, ma szinte mindenkinek van Google Drive-ja, Microsoft-féle Sky Drive-ja, DropBox-a, Box-fiókja stb. Ha az írásunk első felében ismertetett ötleteket elkezdjük használni, akkor máris több fiók egyidejű és rendszeres használatát kell megoldani. Az pedig nem megy, hogy mindig rendre abba lépjünk be, melyben dolgunk akad. Szerencsére ezt különböző fejlesztőcsapatok is felismerték és közreadták a felhőszolgáltatók fiókjait egyben kezelő megoldásokat Ezek egyike a Storage Made Easy, melynek ingyenes része 1+3 fiók kezelését oldja meg. Az 1 ezek közül a sajátjuk 5 Gbájt tárhellyel

6 Az SME már ingyenes környezetben is tekintélyes szolgáltatásokkal bír, a teljesség igénye nélkül: adatmozgatás a fiókok között, a fiókok menedzselése, fel és letöltés, megosztás, katalóguskészítés, a fiókok szinkronizálása, mobilalkalmazások, van benne fájlkezelő stb. Az SME használatával majd külön részletesebben is foglalkozunk, most csak megvilágítjuk a lehetőségeit. Az első lépés, hogy regisztráljuk magunkat a szolgáltatás alá: - Adjunk meg egy teljes nevet, ezt fogja delegálni a szolgáltatás a megosztásoknál vagy a menedzselésnél. Ez a név jelenti majd a központi fiókot, melyhez már ezt követően járul a 5 gigabájtos tárhely. - Szükség van a továbbiakban egy login névre, majd a jelszóra és az címre. Az címre kapjuk majd a aktiváló linket. Az címet érdekesen kezeli a szolgáltatás, hiszen egyes felhőszolgáltatók kiválasztásánál ha az észleli, hogy van ilyen aktív kliensük a fiókcsatlakoztatás sajnos automatikusan megtörténi. Például az X címre regisztrált SME-be az Y címhez tartozó fiókot szeretnénk csatolni, de ha az X-el már be vagyunk lépve a másik szolgáltatóhoz, akkor ezt a fiókot kérdés nélkül csatolja az SME! Ilyen galádság történhet egy

7 Google Drive vagy Google Docs fiókkal, ha a gépünkön az adott fiókcímünkkel már be vagyunk lépve a Google rendszerbe Szóval még beírjuk az ellenőrző kódot, majd a megadott címre kapott levélben található linkkel aktíváljuk a regisztrációnkat és ezt követően ezt a képernyő fogad bennünket az SME-ben: A jobb felső sarokban látjuk a teljes nevünket, a jobb szélső oszlopban a menük és az információs oszlop olvasható, míg a képernyő közepe a lehetőségeinket mutatja. Itt a pirossal bekeretezett Add a Cloud Provider ponttal vihetünk fel további felhőfiókokat. A számtalan szolgáltató közül egy legördülő listából választhatunk:

8 A kiválasztott szolgáltatónál lévő fiókunkhoz szükséges belépési információk megadása a következő lépés. Az említett Google problémát úgy léphetjük át, hogy ha a program már csak engedély kér a kapcsolathoz, akkor megtiltjuk azt, majd a Google login ikonnal kilépünk az aktuális fiókból, belépünk a szükségessel, erre a program ismét az engedély kéri, amit most már megadhatunk. A három külső fiók értelemszerűen lehet három azonos felhőszolgáltató egy-egy eltérő fiókja, azaz több Box vagy Google Drive fiókunkat is egybekapcsolhatjuk, legalább is adatkezelés szempontjából. De lehetséges egy felhasználó egy-egy Google, Microsoft, DropBox stb. fiókjának összeszervezése is. A főmenü (Home) képernyőjén érjük el a Manage Cloud Providers részt, itt szabályozhatjuk behívott fiókjainkat.

9 A My Account rész értelemszerűen a fő fiókunk beállítást mutatja, az Options az SME működési módjainak beállításáért felel, míg a Providers currently in use az aktuálisan beállított fiókok kezelésére szolgál. A Def gombbal választhatjuk ki az aktív, elsődleges fiókunkat, míg a Settings-en belül többek között a szinkronizáció módját és idejét állíthatjuk be.

10 A fiókok tartalmát az úgynevezett File Managerrel vagy a Lite File Managerrel kezelhetjük (File Manager)

11 (Lite File Manager) Állományok feltöltése többféle módszerrel lehetséges: a sima upload egy-egy állományt helyez a kijelölt fiókba, de van mód csoportos és drag and drop-os feltöltésre is. Ez utóbbi csak a Firefox, Chrome és a Safari böngészőt használóknak fog működni Az SME különlegessége az feltöltés (Filebox), ebben az esetben az SME által biztosított speciális címre küldött levél és csatolmánya kerül tárolásra. Az állományk letöltése itt is a Download-dal lehetséges, beépített nézőke nincs, a kijelölt állományok a dupla egérklikkelésre a windows-féle (és az alkalmazott böngészőhöz tartozó) fájlműveleteket kínálja fel. Folytatjuk

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Intézmények részére Jelen dokumentációt főként azon intézményeknek készítettük, ahol szolgáltatásunk korlátlan számú felhasználói változata kerül telepítésre.

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. Mészáros Péter

SZAKDOLGOZAT. Mészáros Péter SZAKDOLGOZAT Mészáros Péter Debrecen 2011 Debreceni Egyetem Informatika Kar WEBES ALKALMAZÁSFEJLESZTÉS A MAGYAR IMMUNOLÓGIAI TÁRSASÁG SZÁMÁRA Témavezető: Dr. Végh János DSc, egyetemi tanár Külső konzulens:

Részletesebben

E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig

E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig Szerkesztőség, könyv: A kézikönyv az e107 Magyarország kiadásában készült. A kézikönyv engedély nélküli terjesztése, felhasználása nem megengedett. Az első kézikönyvet

Részletesebben

Office 365 az oktatásban. Regisztráció lépésről lépésre

Office 365 az oktatásban. Regisztráció lépésről lépésre Office 365 az oktatásban Regisztráció lépésről lépésre Tartalom Általános információk... 3 Mi az az Office365?... 3 Az Office-alkalmazások és az Office 365 együttműködése... 3 Hatékonyabb csoportmunka...

Részletesebben

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3 l RENDSZERGAZDAI használati útmutató v1.3 Kedves Kollégák! Tisztelt Olvasó! A rendszergazdai használati útmutató segítséget nyújt Önnek az OK! Könyvek rendszerének beállításához és mindennapi használatához.

Részletesebben

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére 13.111 verzió 2013 május 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 5 KÖZBESZERZÉS MODUL... 6 1. ELÉRÉSI ÚTVONAL, BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

INTERNETES JEGYZETTÖMB.

INTERNETES JEGYZETTÖMB. INTERNETES JEGYZETTÖMB. SZABÓ KRISZTIÁN 2013 NETNOTE.HU TARTALOM Bevezető... 2 A feladat leírása... 3 2. Rendszer egységeinek leírása... 3 2. 1. A NetNote menürendszere... 4 1 2. 2. A menük részletes leírása...

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

Infotéka Kontír kézikönyv. 2010... Infotéka Kft.

Infotéka Kontír kézikönyv. 2010... Infotéka Kft. Infotéka Kontír kézikönyv I Infotéka Kontir Tartalomjegyzék 2 Fejezet I Kezdő lépések 1 Billentyűkombinációk... és programkezelés 2 2 A program megjelenése... a képernyőn 3 3 Új cég felvitele... a programba

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

Szakdolgozat. Széll Kornél. Műszaki informatikai szak, hálózati technológiák szakirány, levelező tagozat

Szakdolgozat. Széll Kornél. Műszaki informatikai szak, hálózati technológiák szakirány, levelező tagozat Szakdolgozat Széll Kornél Műszaki informatikai szak, hálózati technológiák szakirány, levelező tagozat Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar Kecskemét 2007 1. Bevezetés Az

Részletesebben

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT Netre fel! BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT www.facebook.com/barhacs www.barhacs.hu Az Internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, amely felhasználók milliárdjait kapcsolja össze Az

Részletesebben

Google Drive használata

Google Drive használata Google Drive használata WEB: https://drive.google.com/ A Google Drive egy ún. felhő-alapú szolgáltatás, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez tartozó adathordozón (pl.

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV NEMZEDÉKEK TUDÁSA TANKÖNYVKIADÓ BUDAPEST Verziószám: 1.0 2013. 09. 09. Bevezető Az NTK Player egy olyan, interaktív e-könyv lejátszóra épülő program, mely lehetővé teszi a Nemzedékek

Részletesebben

Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek

Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek 2012 A műnek erre a változatára a Nevezd meg! Így add tovább! 3.0 licenc feltételei1 érvényesek. A következőket teheted a művel:

Részletesebben

Utolsó módosítás: 2004. november 8.

Utolsó módosítás: 2004. november 8. Utolsó módosítás: 2004. november 8. Bevezetés Ez a leírás a PHP-Nuke 6.9 extra változatához készült. Fontos megemlíteni, hogy ebben a változatban több olyan modul van, amit a normál PHP-Nuke telepítőcsomag

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Verzió: ETDR_FK_ÜF_V4-07.odt 2012-12-12 SZERKESZTÉS ALATT Projektgazda: Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkár Építésügyi Főosztály

Részletesebben

A kézikönyvnek ez a része arra próbál választ adni, hogy mire lehet egyáltalán a Drupalt használni, mik a főbb ismertetőjegyei, elemei, értékei.

A kézikönyvnek ez a része arra próbál választ adni, hogy mire lehet egyáltalán a Drupalt használni, mik a főbb ismertetőjegyei, elemei, értékei. Magyar Drupal Kézikönyv Kézikönyvünk célja a Drupal tartalomkezelő rendszer bemutatása éppúgy, mint mélységeinek tárgyalása. Megközelítésünk időnként speciálisan magyar, hiszen a nyelvi támogatás és a

Részletesebben

3. A szerver kialakítása

3. A szerver kialakítása 3 A Drupal tartalomkezelő a telepítést és a frissítést lehetővé tevő grafikus telepítővel rendelkezik. Ennek működéséhez azonban célszerű egy megfelelő környezetet összeállítanunk, amely a Drupal számára

Részletesebben

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet NRG-COM Kft. 1192 Budapest Bercsényi u. 61. HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul Verziószám: 3.03 Felhasználói segédlet 2012 Tartalomjegyzék Általános információk (GYIK - gyakran

Részletesebben

Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között!

Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között! Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között! Szeretnénk, ha cégbemutatkozó oldala elkészítése és frissítése során ki tudná használni a program által kínált összes lehetőséget. Leírásunkkal igyekszünk

Részletesebben

A DIGITÁLIS PÓKHÁLÓ - AZ INTERNET HASZNÁLATA KEZDŐKNEK

A DIGITÁLIS PÓKHÁLÓ - AZ INTERNET HASZNÁLATA KEZDŐKNEK A DIGITÁLIS PÓKHÁLÓ - AZ INTERNET HASZNÁLATA KEZDŐKNEK Copyright 2008 Coppeweb Solutions (http://www.coppeweb.hu/) Kiadva a Creative Commons Nevezd meg! 2.5 Magyarország licenc (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/hu/)

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve

infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve I Pénzügyi Modul Tartalomjegyzék Fejezet I Kezdő lépések Fejezet II Nézet menü 2 17 1 Felhasználók... és jogok 17 Fejezet III Paraméterek 1 Évnyitás 22... 22 2 Általános

Részletesebben

zanza.tv Útmutató a használathoz

zanza.tv Útmutató a használathoz zanza.tv Útmutató a használathoz 2014. szeptember 18. 1.0 verzió 1 / 23 Tartalom Mi a zanza.tv?... 4 Kié a zanza.tv?... 4 Mit találsz a Zanzán?... 4 Miért ilyen a zanza.tv?... 5 Esélyegyenlőség... 7 Regisztráció

Részletesebben

WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ

WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ e-motions Kft. 1 1. Tartalomjegyzék WordPress Felhasználói dokumentáció... 1 1. Tartalomjegyzék...2 2. A WordPress szoftverről...4 3. Online dokumentáció... 5 A WordPress

Részletesebben

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv SuliX programcsalád Tanári kézikönyv A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések előfordulásat. '

Részletesebben

Hálózati operációs rendszerek. Kerecsendi András

Hálózati operációs rendszerek. Kerecsendi András Hálózati operációs rendszerek Kerecsendi András MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK Hálózati operációs rendszerek Kerecsendi András Eger, 2013 Korszerű információtechnológiai szakok magyarországi adaptációja

Részletesebben