Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Könyvajánló. Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból"

Átírás

1 Könyvtár és Távoktatási Központ Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból 2015 XIV. évf szám

2 Könyvajánló Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból szeptember - december Szolnok sz.

3 A kiadványt szerkesztette és illusztrálta: Hernyák Gábor Válogatta és a könyvek annotációit készítette: Darida Andrea Lektorálta és az előszót írta: Kincses Julianna Közreadja: Elektronikus formában a könyvajánló elérhető a Könyvtár alportálján:

4 Tartalom Előszó Statisztika Pénzügyek Bank- és hitelügy Idegenforgalom Nemzetközi pénzügyek Környezettudomány Mentálhigiéné Vezetés, szervezés Közlekedés Könyvvitel és számvitel Marketing Nyelvtudomány Közép-Európai Brókerképző Alapítvány teljes könyvlista TÁMOP D-15/1/KONV teljes lista Könyvtári portálajánló Címmutató Szerzői névmutató Munkatársaink Nyitva tartás Elérhetőségeink

5 ELŐSZÓ 3 A jó könyv elvégzi a feladatát még akkor is, ha nincs, aki elolvassa. /Ljudmila Ulickaja/ A könyvajánló ajánlója Kedves Olvasó! Könyvajánlónk legújabb száma az előzőhöz hasonlóan pályázati forrásból beszerzett dokumentumok válogatott annotációit tartalmazza. Szerencsére e pályázatoknak köszönhetően jelentősen gyarapodhatott könyvtárunk állománya, számtalan az oktatott tudományterületeket prezentáló legfrissebb szakkönyvvel, jegyzettel bővült szakirodalmi kínálatunk. Bizonyos művekből még példányszámot is tudtunk emelni, használóink teljes megelégedését elnyerve ezzel. Ezúton köszönöm meg a pályázatok íróinak, megvalósítóinak munkáját! Kincses Julianna központigazgató A dokumentumok a Közép-Európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) könyvtámogatási program és a TÁMOP D-15/1/KONV Tudásközponti funkciók bővítése, hálózatépítés a kutatások és tudástranszfer-szolgáltatások területén program keretén belül kerültek beszerzésre

6 4 Statisztika Pénzügyek STATISZTIKA 1. Magyarország, 2014 / [közread. a] Központi Statisztikai Hivatal. - Budapest : KSH, p. : ill., részben színes ; 29 cm A Központi Statisztikai Hivatal több mint 20 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát, hogy bemutassa hazánk, statisztikai adatokkal megragadható társadalmi és gazdasági helyzetét. Mivel évi adatok önmagukban nem elegendőek a folyamatok, a mélyebb társadalmi és gazdasági összefüggések ismertetéséhez, ezért a kiadvány legalább az elmúlt évekre, de esetenként hosszabb távra is visszatekint. Bemutatja a társadalom legfontosabb jellemzőit, demográfiai és munkaerőpiaci helyzetét, a megélhetési viszonyokat és az életkörülményeket, valamint a társadalmi jóllét néhány aspektusát. Kitekint a nemzetközi gazdasági környezetre, vizsgálja helyünket, kapcsolatainkat a világ és Európa gazdaságával, és részletes áttekintést ad a magyar gazdaság teljesítményéről. Emellett kitér a természeti környezet állapotára, és az infrastruktúra legfontosabb elemeinek helyzetére is. A kötet internetes melléklettel egészül ki, amely tartalmazza az ábrák számanyagát. PÉNZÜGYEK 2. Herich György (szerk.) A kis- és középvállalkozások adózási, számviteli kérdései : az Adózás Európában - VIII. Nemzetközi Adókonferencia előadásainak anyagaiból készült tanulmányok / [szerk. Herich György] ; [szerzők Bod Péter Ákos et al.]. - Budapest : Moklasz : Penta Unió Zrt., p. ; 23 cm Az Európai Unió előtt álló legfontosabb gazdasági, társadalmi kérdések megoldásában a kis- és középvállalkozásoknak különösen fontos szerep juthat. A kihívás megoldásához fontos feladat a kkv-k mozgásterének az Európai Unó által is deklarált bővítése. Az ehhez szükséges európai és tagországi szabályozás kialakításához a kkv-k sajátosságainak megismerésén keresztül vezet az út. A VIII. Nemzetközi Adókonferencia hazai és külföldi előadók közreműködésével a kkv szektor átvilágítását tűzte ki célul. Jelen tanulmány a konferencia előadásain elhangzott gondolatokat igyekszik közkinccsé tenni.

7 Pénzügyek 5 3. Jancsa-Pék Judit (szerk.) Adózás, számvitel 2015 / [szakmai szerk. Jancsa-Pék Judit] ; [szerzők Balázs Péter et al.]. - Budapest : Vezinfó Kiadó, p. ; 24 cm november 18-án az Országgyűlés elfogadta a évi adótörvény-változásokat. Az adócsomag jelentősen átalakította az adórendszert, és számos új rendelkezést is bevezetett. Jelen kiadványban mindent megtalál egy helyen, amit a január 1-jén életbe lépett adótörvény-változásokról tudni érdemes. A kötet tartalmazza a SZJA, TAO, ÁFA, EKÁER, ART, helyi adók, TBJ, EHO, SZOCHO, KISADÓK, KATA, KIVA és egyéb adónemekre vonatkozó szabályokat és változásokat. Ajánljuk pénzügyi szakembereknek, pénzügyi szférában dolgozóknak és azoknak a hallgatóknak, akik tanulmányaik során az adózás és számvitel témaköreivel találkoznak. Legyen Ön is naprakész az adózás területén! 4. Limpók Valéria (1980-) Adópolitikai útkeresés a 21. század elején : működőtőke, versenyképesség, válságkezelés / Limpók Valéria. - Pécs : Publikon ; Győr : Széchenyi I. Egy. Regionális- és Gazdaságtud. Doktori Isk., p. : ill. ; 23 cm A 21. század elejei világméretű válság az adópolitika szerepét felerősítette, kezelésének egyik eszközévé vált. "Ha azt akarjuk, hogy minden úgy maradjon, ahogy van, mindennek meg kell változnia." - írta Giuseppe Tomasidi Lampedusa, 20. századi olasz író. A jelenlegi helyzetben ennél sokkal többre van szükség! A gazdaságpolitikákban világszerte útkeresés figyelhető meg. A különféle útkeresések akár egy új, szociálisan érzékenyebb globális adópolitikai szemlélet kialakulását is eredményezhetik. E gondolatok jegyében ajánlja a szerző minden kedves Olvasónak, akit érdekelnek az adópolitika és a gazdasági folyamatok közötti összefüggések.

8 6 Pénzügyek 5. Szamkó Józsefné Költségvetési szervek gazdálkodása és pénzügyei / Szamkó Józsefné. - 2., átd. kiad. - Budapest : Wolters Kluwer Kft, p. ; 24 cm Az ajánlott dokumentum a évi kiadvány átdolgozott kiadása, mely számos újdonság mellett a 2015-től hatályos módosításokat is tartalmazza. Elsődleges célja a költségvetési szervek mindennapos működéséhez szükséges gazdálkodási, pénzügyi ismeretek bemutatása, gyakorlati példákon levezetve. A kötetben bemutatásra kerül az államháztartás és alrendszerei, megismerkedhetünk a költségvetési szerv legfontosabb ismérveivel, a tervezési rendszer lényegével. E mellett az intézményi költségvetés végrehajtásának vertikális és horizontális folyamatát is részletezi, bemutatja a maradványelszámolás szabályrendszerét és a finanszírozási, számlavezetési szabályokat. Természetesen a beszámolókészítés, adatszolgáltatás szabályai és egyéb gazdálkodási jogszabályok is részletesen megjelennek az átdolgozott kiadásban. 6. Vira Sándor ÁFA-ellenőrzés 2015 : kötelező olvasmány NAV-ellenőrzés előtt / Vira Sándor. - Budapest : Vezinfó Kiadó, p. ; 24 cm Jelen szakkönyv célja, hogy ismertesse az áfa-ellenőrzés 2015-ös szabályait és gyakorlatát, valamint az adóellenőrzést követő jogorvoslatok szabályait, taktikáját, stratégiáját. A szerző az adóellenőrzés jogszabályi környezetének tételes bemutatása mellett, véleményt és tapasztalatot is rögzít. Kiemelt figyelmet fordít az ellenőrzéssel összefüggő személyi kérdésekre és az ellenőrzési célokra, valamint az ellenőrzésben részt vevő személyek motivációira.

9 Bank- és hitelügy Idegenforgalom 7 BANK- ÉS HITELÜGY 7. Bugár Gyöngyi (1965-) Piaci és hitelkockázat menedzsment / Bugár Gyöngyi. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. : 24 cm A pénzügyi piacok globalizálódása, a rendkívül gyors és gyakran szabályozatlan termékinnováció folyamatosan kihívás elé állítja a kockázatelemzésért felelős döntéshozókat. A kockázatkezelési módszertan szükségességét mi sem indokolja jobban, mint a 2007 nyarán rövid idő alatt világméretűvé vált válság. Ez (újra) felhívta a figyelmet a kockázat megfelelő értékelésére, a pénzügyi szféra szabályozásával együtt járó megnövekedett felelősségre. A könyv elsősorban, de nem kizárólag pénzügyi szakemberek számára íródott, de haszonnal forgathatják mindazok is, akik egyéni befektetői döntéseik kockázatának mérlegelésével keresnek támpontokat. A kiadvány segíthet abban, hogy a piaci és hitelkockázat mérésének és kezelésének szükségességéről, módjáról, módszereiről, nehézségeiről és jövőbeli kihívásairól megfelelő képet kaphasson az Olvasó. IDEGENFORGALOM 8. Irimiás Anna Filmturizmus : a filmek és televíziós sorozatok turisztikai szerepének és hatásainak geográfiai vizsgálata / Irimiás Anna. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. : ill. ; 24 cm A Lumire fivérek 1895-ben megteremtették a mozit, majd Irimiás Anna 120 évvel később a filmipart a turizmuskutatás fókuszába helyezte. A filmturizmus napjaink turisztikai piacának azon terméke, amely alapvetően a filmforgatások helyszíneinek felkeresésére épít. A könyv, a filmturizmus tanulmányozására tudományokon átívelő módon vállalkozik, ugyanakkor a filmek és utazások iránt érdeklődő Olvasónak is sok szórakoztató információt nyújt. A modern tudományok elvárásaihoz igazodó tartalmat jól szerkesztett fejezetek, számos gyakorlati példa és olvasmányos stílus kíséri. Mindazoknak ajánljuk e könyvet, akik a szabadidőipar bármely szegmensében érintettek, ám főként mozi- és utazásrajongóknak.

10 8 Nemzetközi pénzügyek NEMZETKÖZI PÉNZÜGYEK 9. Beke Jenő (1956-) Nemzetközi számvitel / Beke Jenő. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. : ill. ; 24 cm A szűken vett szakmát kivéve valószínűleg kevesen tudják, még kevesebben ismerik, milyen hatásokkal járt a gazdasági globalizáció és az Európai Unió egységesülő piaca a számvitelre. Beke Jenő könyve egy olyan hiánypótló mű, amely amellett, hogy megismertet a nemzetközi számvitel és a különböző számviteli standardok jellemzőivel, külön is tárgyalja a meghatározó USA, Németország és az Egyesült Királyság adózási, számviteli, könyvvizsgálati sajátosságait. A könyv elsődleges célcsoportja a számvitelt tanuló egyetemi hallgatóság, de bátran ajánlható a könyveléssel foglalkozók mellett a téma iránt érdeklődő közgazdász társadalomnak, sőt a kutatóknak is. 10. Törzsök Éva Áruk szabad mozgása az Európai Unióban / Törzsök Éva. - Budapest : Saldo, p. : ill. ; 24 cm A könyv eligazodást nyújt a belsőkereskedelemre vonatkozó uniós szabályok sűrűjében. Árucsoportok példáján keresztül láttatja, mi mindent kell tudnia az üzletembernek, ha az egységes piacon értékesíti termékeit. A könyv elsődlegesen a közgazdasági felsőoktatás hallgatóinak tájékozottságát kívánja bővíteni az európai uniós üzleti ismereteik egyes területein. E mellett a kis-és középvállalkozásoknak is segít eligazodni az uniós szabályozások sűrűjében, amelyek kellő tájékozottság hiányában nem mernek határainkon túlra tekinteni. Hasznos olvasmány lehet mindazoknak is, akik többet szeretnének tudni akár a kölcsönös elismerés elvéről, akár a hibás vagy veszélyes termékek gyorsriasztó rendszereiről, vagy a termékeken látható uniós logókról. Egyszóval a kötetből megismerhető az egységes piac, ahol uniós polgárként élünk.

11 Környezettudomány Mentálhigiéné 9 KÖRNYEZETTUDOMÁNY 11. Antal Z. László (1955-) Klímaparadoxonok : lehet-e harmónia természet és társadalom között? / Antal Z. László. - [Budapest] : L'Harmattan, p. ; 23 cm Az elmúlt néhány évtizedben a természetben tapasztalható változások az éghajlatváltozás váltotta ki a legnagyobb társadalmi és politikai érdeklődést. A fejlett ipari országok az elmúlt két évtizedben komoly erőfeszítéseket tettek az éghajlatváltozás kockázatainak csökkentése érdekében. A szerző szociológiai kutatásai során arra a kérdésre keresi a választ, hogy a modern társadalmakban milyen társadalmi és gazdasági feltételek akadályozzák meg, hogy csökkentsék a kockázatokat. Antal Z. László az éghajlatváltozással foglalkozó tudományos eredmények, politikai, illetve civil programok és viták elemzésével, a Magyarországon és az Egyesült Királyságban készített klímastratégiákat segítő illetve akadályozó feltételek vizsgálatával keresi a választ. A könyv végén bemutatja azokat a lehetőségeket, amelyek esélyt kínálnak arra, hogy a társadalom és a természet között helyreálljon az egykori harmonikus viszony. MENTÁLHIGIÉNÉ 12. Purkiss, John Énmárka : tedd magad eladhatóvá az interneten is! / John Purkiss, David Royston-Lee ; [ford. J...., Kónya Rita]. - átdolg., bőv. kiad. - Budapest : HVG, p. : ill. ; 21 cm Minden bizonnyal akkor járunk a legjobban, ha mi magunk alakítjuk ki a rólunk alkotott képet, hiszen ez befolyásolja egész életünket. A szerzők sokéves tanácsadói tapasztalatuk alapján mutatják be, miért fontos egyéniségünket eladhatóvá tenni, hogyan hozhatjuk ki magunkból a legtöbbet, és építhetjük fel énmárkánkat. A legfontosabb, hogy tudjuk, miben vagyunk jók, mit is akarunk eladni! Ismernünk kell önmagunkat. Legtöbbünk számára ez hosszú felfedezőutat jelent. A kötet izgalmas feladatokkal és esettanulmányokkal fűszerezve, lépésről lépésre vezet végig ezen az úton. A könyvben többek között választ kaphatunk arra, hogy miért van szükségünk önmarketingre, mi az énmárka szerepe a karrierünkben, miért lényeges meghatároznunk életcélunkat, hogyan ismerjük fel és hasznosítsuk képességeinket és állítsuk azt a karrierépítés szolgálatába...

12 10 Vezetés, szervezés VEZETÉS, SZERVEZÉS 13. Böcskei Elvira (et al.) Controlling-esettanulmányok : izgalmas kihívások, sikeres megoldások : controlling az üzleti siker érdekében / Böcskei Elvira [et al.] ; [szerk. Dénes Tamásné]. - Budapest : Saldo : Magyar Controlling Egyesület, [2014] p. : ill. ; 29 cm Örömmel ajánljuk Önöknek a Magyar Controlling Egyesület kezdeményezésére és támogatásával készült, hiányt pótló szakkönyvet. Magyarország elismert egyetemi, főiskolai oktatói, valamint nagy gyakorlattal rendelkező vezetői írtak valós vállalati problémákat, dilemmákat bemutató esettanulmányokat a gazdasági élet különböző területeiről, és fogalmazták meg azok megoldási lehetőségeit. Ajánljuk ezt a könyvet mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok vezetőinek és controllereinek. A bemutatott esettanulmányokban tárgyalt problémák, széles körben felhasználhatók hasonló kihívások megoldása során. A megfogalmazott módszereket, megoldásokat sok cég beépítheti saját gyakorlatába és hasznos segítség lehet a nem üzleti szervezetek vezetői és döntés-előkészítői számára is. A kötet új ismereteket ad az alap- és mesterképzésben oktatóknak, valamint a felsőoktatási szakképzésben tanulóknak nyújt segítséget. Kreatív ötletekkel hozzájárulhatnak a controlling szemléletmódjának és eszköztárának továbbfejlesztéséhez. 14. Martin, Steve J. Kis lépés, nagy hatás : milyen apró tettekkel érhetjük el céljainkat? / Steve J. Martin, Noah J. Goldstein, Robert B. Cialdini ; [ford. Pétersz Tamás..., Morvay Krisztina...]. - Budapest : HVG Könyvkiadó Zrt, p. ; 22 cm A hétköznapokban gyakran előfordul, hogy szeretnénk valakit meggyőzni vagy befolyásolni: a főnökünket, a munkatársunkat, egy vevőt vagy ügyfelet, netán a hitvesünket vagy a gyerekünket. Vajon mit kell tennünk a sikerhez? Steve J. Martin, Noah J. Goldstein és Robert B. Cialdini, a meggyőzés tudományának szakértői, akik 52 apró és egyszerű módszert mutatnak be könyvükben, amelyek segítségével könnyen befolyásolhatjuk mások döntéseit. Ezek a finom, észrevétlen, etikus lépések nem igényelnek különösebb idő-, energia- vagy pénzbefektetést, hatásuk azonban óriási. A segítségükkel jobb megítélésre, kiváló kapcsolatokra, sőt sokkal nagyobb anyagi haszonra tehetünk szert.

13 Vezetés, szervezés Közlekedés Török László (1957-) A vezetés öröm-e? : vezetésen innen és túl / Török László. - Budapest : Noran Libro, p. ; 20 cm A vezetőknek különleges szerepük van a társadalomban, vezessenek akár néhány tíz, akár több tízezer embert. A szervezet vagy intézmény sikere, vagy éppen sikertelensége sok esetben a vezetőn múlik. Ezért nagy a tét, nem mindegy kiből lesz vezető! S ha már lett, az sem mellékes, örömét leli-e munkájában, vagy csak valamilyen kényszerből viseli a terhet. Sokan eljátszanak a vezetés gondolatával, aztán amikor odakerülnek, nyomasztja őket a felkészületlenség érzése. Lehet előre készülni? Mi a vezetés lényege? Milyen főbb összetevői vannak, melyekről eddig kevéssé, vagy másként szóltak a vezetéssel foglalkozó könyvek? Milyen utat járnak be a jó vezetők a csúcs előtt és milyen terveik vannak az azt követő időszakra? Ajánljuk a könyvet vezetőknek és vezetéssel kacérkodóknak, valamint mindenkinek, aki fogékony igaz történetekre, őszinte gondolatokra. KÖZLEKEDÉS 16. Remenyik Bulcsú (1974-) Közlekedésföldrajz és turizmus Magyarországon / Remenyik Bulcsú, Szabó Lajos, Tóth Géza. - Budapest : Pécs : Dialóg Campus, p. : ill., részben térk. ; 24 cm A közlekedés és a turizmus fejlődése összefonódik. A tömegturizmus elterjedése alapvetően a közlekedési eszközök és a közlekedési infrastruktúra megújulásával van összefüggésben, ugyanakkor a turizmus is visszahat a közlekedésre. A közlekedési módok bemutatása mellett a könyv tárgyalja természeti turizmust és az aktív turizmust is. Kiemelt szerepet kap a légi közlekedés, a belvízi hajózás, a víziturizmus és a tömegturizmus alapját képező közúti közlekedés. A szerzők a horgászturizmus, a borturizmus és a gasztroturizmus jórészt hiányos közlekedési infrastruktúrájának kritikai elemzését is elvégzik. Összehasonlítják az egyes közlekedési módokat, elemzik azok előnyeit és hátrányait, valamint bemutatják az aktív turizmus hazai fejlesztéseit és nem utolsó sorban előrevetítik az űrturizmus lehetőségét. A könyv korszerű és jól hasznosítható ismereteket nyújt a szakmabeliek, a hazai turizmus és közlekedés iránt érdeklődők számára egyaránt.

14 12 Könyvvitel és számvitel KÖNYVVITEL ÉS SZÁMVITEL 17. Nagy Gábor A számviteli törvény módosítása 2016-tól : az új számviteli irányelv követelményei függvényében / [szerző Nagy Gábor]. - Budapest : Saldo, p. ; 24 cm Az Európai Unió új számviteli irányelvének hazai átültetése érdekében módosult és kiegészült a számviteli törvény. A rendelkezéseket január 1-jével, illetve az azt követően induló üzleti évben kell alkalmazni. A módosítások, kiegészítések közül a legjelentősebbnek az a szabályozás tekinthető, mely szerint a rendkívüli tételeket meg kell szüntetni és azokat tartalmuknak és jellegüknek megfelelően az egyéb bevételek illetve az egyéb ráfordítások között kell szerepeltetni, a tételek jelentős részénél a bruttó elszámolás helyett nettó elszámolással. A kiadvány a törvényt módosító rendelkezések ismertetésével kezdődik, majd összefoglalóan bemutatja a pénzügyi műveletekhez, az egyéb bevételekhez és egyéb ráfordításokhoz kapcsolódó változásokat. A módosítások, változások bemutatása végén javaslatot tesz a évi beszámoló előző üzleti év adatainak az új előírásokhoz való hozzáigazítására is. 18. Siklósi Ágnes Gazdasági események kontírozása A-tól Z-ig / [Siklósi Ágnes, Veress Attila]. - 3., átdolg. kiad. - Budapest : Saldo, p. ; 29 cm Kötetünk a 2010-ben megjelent kiadvány átdolgozása. A szakkönyv a vállalkozások életében előforduló gazdasági események könyvviteli elszámolását mutatja be. A könyv évi átdolgozásának két főszempontja volt: a törvényi változásoknak való megfelelés, az olvasói visszajelzések alapján még praktikusabbá, közérthetőbbé tenni a kiadványt. Az átdolgozott kiadásban a szerzők a tárgymutatót is frissítették, így mindamellett, hogy bővült a tárgyszavak tárháza, az egyes gazdasági eseményekre való rákeresés is egyszerűbb lett. A könyvet elsősorban gyakorló könyvelőknek ajánljuk, de a mérlegképes könyvelői, a pénzügyi-számviteli ügyintézői, a pénzügyi szakügyintézői, a számviteli szakügyintézői tanfolyam hallgatóinak és a középiskolában vagy a felsőoktatásban számvitelt tanulóknak is kiváló segítséget nyújthat a tanulmányaik során.

15 Marketing 13 MARKETING 19. Dooley, Roger (1952-) Az agyukra megyünk! : 100 neuromarketing tipp a vásárlók meggyőzésére : agykutatásokon alapuló nemzetközi kísérletek alapján / Roger Dooley ; [ford. Farkas Ildikó]. - Budapest : Invicta Books, p. ; 20 cm Az agykutatók szerint a gondolatok és az érzelmek 95 százaléka azelőtt születik meg, mielőtt tudatosulna. Az értékesítők mégsem akarnak tudomást venni a tudatalatti folyamatok fontosságáról, ehelyett az agy maradék 5 százalékát bombázzák reklámjaikkal és hagyományos ajánlataikkal. Ez a könyv az agy befolyásolásának, a közvetlen tudatra-hatásnak azokat az izgalmas titkait osztja meg az olvasóval, amelyeket a neurológusok és a viselkedéskutatók a közelmúltban feltártak. A könyv száz kísérleti eredményre épülő gazdag ötlettár. A szerző, miközben támaszkodik a bonyolult agyfiziológiai eredményekre, rendkívül közérthetően és gyakorlatiasan ülteti át ezeket az eredményeket a mindennapi marketing világába. 20. Gyulavári Tamás (et al.) A marketingkutatás alapjai / Gyulavári Tamás [et al.]. - Váltl. utánny. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. : ill. ; 22 cm A marketing alapja a piacismeret, a megismerés módja a kutatás. Ezt a szemléletet valamennyi marketinggel, piaccal, fogyasztóval, márkával foglalkozó szakembernek el kell sajátítania, ahogyan fontos tisztában lennie módszertanának alapjaival is. A nagyra becsült szerzői csapat alapos szakmaisággal, lényegre törő és olvasmányos stílusban mutatja be a kutatás szerepét a marketingben, veszi sorra módszereit, és ad elgondolkodtató, követésre ösztönző gyakorlati példákat. E remek könyvet tananyagként és szakirodalomként egyaránt ajánljuk minden leendő és gyakorló szakembernek, aki kutatóként, megrendelőként vagy az eredmények felhasználójaként kapcsolatba kerül a kutatással.

16 14 Marketing Nyelvtudomány 21. Rekettye Gábor (1944-) Nemzetközi marketing / Rekettye Gábor, Tóth Tamás, Malota Erzsébet. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. : ill., részben színes ; 24 cm Örömmel ajánljuk Rekettye Gábor, Tóth Tamás és Malota Erzsébet könyvét minden olyan olvasónak, akit érdekel a marketing és annak nemzetközi vetülete. A szerzők könyve sokat segíthet az olvasónak abban, hogy részletes és friss képet kapjon a nemzetközi gazdaságban végbemenő folyamatokról, valamint az azokhoz való marketingalkalmazkodás feltételeiről és eszközeiről. Rekettye Gábor öt évet élt és dolgozott Japánban, éppen ezért otthonosan mozog az ázsiai, távol-keleti környezetben is. Ez, valamint az ő és szerzőtársainak kutatói, szerzői múltja garancia arra, hogy az olvasók értékes könyvet vehessenek kezükbe. NYELVTUDOMÁNY 22. A magyar helyesírás szabályai / [közread. a] Magyar Tudományos Akadémia kiad. - Budapest : Akadémiai Kiadó, p. ; 21 cm A magyar helyesírás új, a Magyar Tudományos Akadémia által alkotott és jóváhagyott szabályzata: a 12. kiadás. A kiadvány három részből áll: Szabályzat, Szótár, Tárgymutató. A szabályzat szerkezetében és tartalmában is a korábbi hagyományokat követi. A fő fejezetek kisebb egységekre oszlanak, amelyeket külön alcímek és egyéb figyelemfelhívó jelek tagolnak. A szabályzat nemcsak közli, hanem olykor meg is magyarázza a szabályokat. A szabálypontok mellett bőséges példaanyag található. A jelenlegi 12. kiadás követi a korábbi kiadást, de olyan kérdésekre és problémákra is megpróbál választ adni, amelyek nem szerepelnek az előző kiadásban. A szabályzati résszel szoros összefüggésben használható a szótár. A betűrendben közölt anyaga mindenekelőtt azokat a köznyelvi szavakat és szókapcsolatokat tartalmazza, amelyek helyesírási szempontból eligazítást kívánnak. Végezetül pedig a szótári rész után következik a szabálypontokban való eligazodást segítő tárgymutató. Ismerje meg Ön is a magyar helyesírás szabályait!

17 Közép-Európai Brókerképző Alapítvány teljes könyvlista 15 A dokumentumok a Közép-Európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) könyvtámogatási program keretén belül kerültek beszerzésre 1. A controlling és a vezetői számvitel információ-technológiája / Fabricius Ferke György.- Budapest : Complex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft., A kis- és középvállalkozások adózási, számviteli kérdései : az Adózás Európában - VIII. Nemzetközi Adókonferencia előadásainak anyagaiból készült tanulmányok / [szerk. Herich György] ; [szerzők Bod Péter Ákos et al.].- Budapest: Moklasz ; Penta Unió Zrt., Adópolitikai útkeresés a 21. század elején : működőtőke, versenyképesség, válságkezelés / Limpók Valéria.- Pécs : Publikon ; Győr: Széchenyi I. Egy. Regionális- és Gazdaságtud. Doktori Isk., Adózás / [írta Sztanó Imréné].- Budapest : Saldo, Adózás, számvitel 2015 / [szakmai szerk. Jancsa-Pék Judit] ; [szerzők Balázs Péter et al.].- Budapest : Vezinfó Kiadó, ÁFA-ellenőrzés 2015 : kötelező olvasmány NAV-ellenőrzés előtt / Vira Sándor.- Budapest Vezinfó Kiadó, Bevezetés a gazdaságpolitikába / Bod Péter Ákos.- Budapest : Akadémiai Kiadó, Bevezetés a számvitelbe : számvitel alapjai példatár / Siklósi Ágnes, Simon Szilvia, Veress Attila.- [Budapest] : Perfekt, Controlling-esettanulmányok : izgalmas kihívások, sikeres megoldások : controlling az üzleti siker érdekében / Böcskei Elvira [et al.] ; [szerk. Dénes Tamásné].- Budapest : Saldo ; Magyar Controlling Egyesület, [2014] 10. Fenntartható gazdálkodás / Szlávik János.- Budapest : Complex, Gazdasági események kontírozása A-tól Z-ig / [Siklósi Ágnes, Veress Attila].- 3., átdolg. Kiad.- Budapest : Saldo, Költségvetési szervek gazdálkodása és pénzügyei / Szamkó Józsefné.- 2. átd. Kiad.- Budapest : Wolters Kluwer Kft, Könyvvezetés és beszámolókészítés : T08/2010 : a Pénzügyi-számviteli ügyintéző, a Vállalkozási bérügyintéző és a Mérlegképes könyvelő képzés tankönyve / [szerzők Siklósi Ágnes, Veress Attila].- 3., átdolg. Kiad.- Budapest : Saldo, Mikroökonómia / [szerk. Galbács Péter, Szemlér Tamás].- Budapest : Saldo, Mikroökonómia középfokon / Hal R. Varian ; [ford. Bara Zoltán, Temesi József].- 4., bőv., átdolg. Kiad.- Budapest : Akad. K., Nemzetközi adótervezés / Herich György.- 3. átdolg. kiad.pécs : Penta Unió, Nemzetközi számvitel / Beke Jenő.- Budapest : Akadémiai Kiadó, 2014

18 16 TÁMOP D-15/1/KONV teljes lista A dokumentumok a TÁMOP D-15/1/KONV Tudásközponti funkciók bővítése, hálózatépítés a kutatások és tudástranszfer-szolgáltatások területén program keretén belül kerültek beszerzésre 1. A Facebook korapiackutatás, értékesítés és újítás az internetes közösségi hálózatok segítségével / Clara Shih ; [ford.... Rézműves László].- Budapest : Kiskapu, A fogyasztói magatartás alapjai / Hofmeister-Tóth Ágnes. - Budapest : Akad. K., A hatékony kommunikáció alapjai / Fodor László, Kriskó Edina.- Budapest : Noran Libro, A kiskereskedelem új kihívói : bevásárlóközpontok Budapesttől Prágáig / Sikos T. Tamás, Hoffmann Istvánné.- Budapest : Akadémiai Kiadó, A magyar gazdaság útja az adósságválságba, / Mihályi Péter.- Budapest : Corvina, A magyar helyesírás szabályai / [közread. a] Magyar Tudományos Akadémia.- Budapest : Akadémiai Kiadó, A márkanév ereje : szempontok a sikeres brandépítéshez / Papp-Váry Árpád. - Budapest; Pécs : Dialóg Campus K., A marketing alapjai / [szerk.] Veres Zoltán, Szilágyi Zoltán. - Budapest : Perfekt ; BGF, [2009] 9. A marketingkutatás alapjai / Gyulavári Tamás [et al.].- Budapest : Akadémiai Kiadó, A marketingkutatás gyakorlata / Tamus Antalné. - Budapest : Saldo, A menedzsment alapjai / Roóz József. - Budapest : Perfekt ; BGF, A nagy túlélő : időutazás a marketingben / szerk. Fojtik János, Veres Zoltán.- Budapest : Akadémiai Kiadó, A számvitel és az adózás időszerű kérdései, 2014 / Madarasiné Szirmai Andrea [et al.]. - [Budapest] : Perfekt, A számviteli törvény módosítása 2016-tól : az új számviteli irányelv követelményei függvényében / [szerző Nagy Gábor].- Budapest : Saldo, A vezetés öröm-e? : vezetésen innen és túl / Török László.- Budapest : Noran Libro, Alapmarketing / Kiss Mariann ; [ill. Csordás Levente].- Budapest : Akadémiai Kiadó, Alapmarketing példatár / Kiss Mariann ; [ill. Csordás Levente].- Budapest : Akadémiai Kiadó, Államháztartási számvitel a gyakorlatban 2.köt. / Lilliné Fecz Ildikó. - Budapest : Saldo, Áruk szabad mozgása az Európai Unióban / Törzsök Éva.- Budapest : Saldo, Az agyukra megyünk! : 100 neuromarketing tipp a vásárlók meggyőzésére : agykutatásokon alapuló nemzetközi kísérletek alapján / Roger Dooley ; [ford. Farkas Ildikó].- Budapest : Invicta Books, Az államháztartás pénzügyi ellenőrzési rendszere : kiemelt kérdések / Sebes József. - Budapest : Nemz. Tankvk., Az ellenőrzés módszertana/ Sebes József. - Budapest : Kolor Optika Nyomda és Kiadó, Az ellenőrzés rendszere és általános módszertana / Blumné Bán Erika, Vörös László ; [... szerk. Kresalek Péter].- Budapest : Saldo, Az Európai Unió által nyújtott támogatások ellenőrzése / Salamon Péter.- Budapest : Perfekt, Az ínyenc polgár asztalánál : szakácsművészet a századfordulón / Csapó Katalin.- Budapest : Libri, Business marketing-menedzsment : üzleti döntések, kapcsolatok marketingtámogatása / Piskóti István.- Budapest : Akadémiai Kiadó, Cégvezetés és marketing az e-korban : kis- és középvállalkozások újratöltve! / Beck Péter [et al.]. - Budapest : T.bálint Kiadó, Controlling-esettanulmányok : izgalmas kihívások - sikeres megoldások / Böcskei Elvira [et al.]. - Budapest : Saldo ; Magyar Controlling Egyes., [2014] 29. Eladni emberi dolog : meglepő igazságok mások meggyőzéséről / Daniel H. Pink ; [ford. Nagy Györgyi Eszter].- Budapest : HVG Könyvkiadó Zrt, Ellátásilánc-menedzsment : elmélet és gyakorlat / Szegedi Zoltán. - [Budapest] : Kossuth K., cop. 2012

19 TÁMOP D-15/1/KONV teljes lista English for business and everyday useközépfokú társalgási és üzleti nyelvkönyv / Radványi Tamás, Székács Györgyné ; [ill. Sajdik Ferenc] : Budapest : Akad. K., Énmárka tedd magad eladhatóvá az interneten is! /John Purkiss, David Royston-Lee? [ford. J...., Kónya Rita].- Budapest : HVG, Facebook marketing : útmutató / Tóth Mihály.- [Százhalombatta] : Marketing K. ; Netkreativ.hu, Facebook műhelytitkok : marketing a közösségi hálón / Pankász Balázs, Nádasdy Krisztina szerk..- Pécs : PTE FEEK, [2011] 35. Fenntartható gazdálkodás / Szlávik János.- Budapest : Complex, Filmturizmus : a filmek és televíziós sorozatok turisztikai szerepének és hatásainak geográfiai vizsgálata / Irimiás Anna.- Budapest : Akadémiai Kiadó, Fogyasztói magatartás / Fodor Mónika [et al.].- [Budapest] : Perfekt, Földrajzi világatlasz / [vezető szerk. Miehle János, Szalamonidesz Sándor, Szigeti Borbála] ; [szöveg: Bernek Ágnes, Csiki Anita, Schottner Krisztina] ; [fotók:... Gondár Károly et al.].- Budapest : Cartographia, Gengsztertörvények : egy rapperből lett üzletember tanácsai a sikerhez / 50 Cent, Robert Greene ; [ford. Pétersz Tamás].- Budapest : HVG Könyvkiadó Zrt., Jász-Nagykun-Szolnok megye statisztikai évkönyve, 2013 / [közread.] Központi Statisztikai Hivatal Debreceni főosztálya.- Debrecen : KSH, Kézikönyv az Európai Unióról / Horváth Zoltán bőv., átd. Kiad. - Budapest : HVGORAC, Kis- és középvállalkozások üzletfinanszírozása / Gyulai László. - Budapest : Saldo, Kis lépés, nagy hatás : milyen apró tettekkel érhetjük el céljainkat? / Steve J. Martin, Noah J. Goldstein, Robert B. Cialdini? [ford. Pétersz Tamás..., Morvay Krisztina...].- Budapest : HVG Könyvkiadó Zrt, Klímaparadoxonoklehet-e harmónia természet és társadalom között? / Antal Z. László.- [Budapest] : L'Harmattan, Költségvetési szervek gazdálkodása és pénzügyei / Szamkó Józsefné. - Budapest : Wolters Kluwer Kiadó, Közlekedésföldrajz és turizmus Magyarországon / Remenyik Bulcsú, Szabó Lajos, Tóth Géza.- Budapest, Pécs : Dialóg Campus, Kulturális távolságok : vállalatokon belüli és országok közötti interakciókban. elmélet és gyakorlat / Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota.- [Budapest] : Typotex, Logisztika : felvetések, példák, válaszok / Gubán Ákos. - Budapest : Saldo, Magyarország, 2014 / [közread. a] Központi Statisztikai Hivatal.- Budapest : KSH, Marketing alapismeretek / Bauer András, Berács József, Kenesei Zsófia.- Budapest : Akad. K., Marketing theory and practice : a Hungarian perspective / ed. by József Berács [et al.].- Budapest. Akadémiai Kiadó, Menedzsment / Brian Tracy ; [ford. Csizmadia László].- [Budapest] : Trivium, Német pénzügyi-számviteli és üzleti nyelvkönyv / Csányi [et al.] ; [szerk. Virágh Árpád,... Várkonyi Andrea].- Budapest : Akadémiai Kiadó, Nemzetközi marketing / Rekettye Gábor, Tóth Tamás, Malota Erzsébet.- Budapest : Akadémiai Kiadó, Nemzetközi számvitel / Beke Jenő. - Budapest : Akad. K., Nevek harca : hogyan nyeri meg a csatát a személyes márkád? / Nagy Krisztina.- [Budapest] : Harmopress, New English file : pre-intermediate : workbook / Clive Oxenden, Christina Latham-Koenig, Paul Seligson.- Oxford : Oxford Univ. Press, Nonbusiness marketing / Hetesi Erzsébet, Veres Zoltán.- Budapest : Akadémiai Kiadó, Nő! a profit : női erőforrás menedzsment / Ternovszky Ferenc ; [az interjúk szerzője Molnár-Bánffy Kata].- Budapest : Complex, 2013

20 18 TÁMOP D-15/1/KONV teljes lista 60. Pénz, pénzügyi összefüggések : gondolkodjunk együtt / [szerző Gyulaffy Béláné Berényi Mária].- Budapest : Saldo, Piaci és hitelkockázat menedzsment / Bugár Gyöngyi.- Budapest : Akadémiai Kiadó, Public relations / Nyárády Gáborné, Szeles Péter.- [Budapest] : Perfekt, Reklám és pszichológia a webkorszakban : upgrade 3.0 / Sas István.- [Budapest] : Kommunikációs Akad., Szakats mesterségnek könyvetskéje : mellyben külömbkülömbféle válogatott tzifra,... / Misztótfalusi Kis Miklós.- [Budapest] : Kossuth, Számvitel alapjai példatár / Kardos Barbara [et al.]. - Budapest : Perfekt, Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén, 2014 / Szamkó Józsefné, Sándorné Új Éva.- Budapest : Complex, Termelés, szolgáltatás, logisztika : az értékteremtés folyamatai / szerk. Demeter Krisztina. - Budapest : Complex, Toyota-kata : hogyan ösztönözzük munkatársainkat fejlődésre, alkalmazkodásra és kiváló eredményekre? / Mike Rother ; [ford. Doma Dénes és Darnyik Judit].- Budapest : HVG Könyvkiadó Zrt, 2014

21 Könyvtári portálajánló 19 Látogassa meg könyvtárunkat az Interneten keresztül is: Az általános információn és az elérhetőségek mellett számos szolgáltatásunk érhető el az Internet segítségével. Ezek közül emeltünk ki néhányat kedvcsinálóként. Online könyvtári katalógus A felhasználót jogosultságok teljes készlete segíti abban, hogy könnyedén végezhessen el számos feladatot: Keresés könyvtári adatbázisainkban Aktuális kölcsönzések megtekintése, esetleg a lejárat meghosszabbítása, a könyvtár kölcsönzési szabályzata szerint EBSCO adatbázisok Az adatbázisok - Academic Search Premier. Business Source Premier. Masterfile Premier. Newspaper Source. Health source: nursing/academic edition. Health Source: consumer edition. Medline. The Educational Resource Information Center (ERIC) - részletekre kiterjedő tartalmi leírása és bemutatása, kínálatuk tételes felsorolása, közvetlen linkkapcsolattal. Fontos tudnivaló: az adatbázisok szolgáltatásai a könyvtárban és CAMPUS teljes területén elérhetők! A könyvtári portálon elérhető új rovat, mely a Szemle (Rólunk írták - Rólunk mondták) címet kapta és az alábbi linkre kattintva érhető el: (A sajtószemlét - melyet eddig havi összesítésben, papíralapon jutattunk el a Főiskola Vezetőinek, illetve 1 példányt a könyvtár archivált - minden általunk elérhető forrást felkutatva igyekszünk naprakészen közzétenni a mindenki által elérhető honlapunkon. Kiadványaink online elérhetősége (régebbi számok is) Könyvajánló - Válogatás a könyvtár legfrissebb dokumentumaiból A Könyvajánló több mint 10 éve könyvtárunk negyedéves kiadványa, melyben válogatást találhat az érdeklődő legújabb beszerzéseinkből, oktatóink publikációiból és előfizetett folyóiratainkból, adatbázisainkból. A jelen dokumentum és a régebbi számok is elérhetők itt. Ízelítő - Válogatás a könyvtár Szakácskönyv különgyűjteményéből Könyvtárunk több mint 1000 kötetes Szakácskönyv külön-gyűjteményéből adunk negyedévenként - mindig a következő szezonra, évszakra irányítva a figyelmet - Ízelítő"- t. Elérhető itt Lezárt nem készül új kiadvány Könyvtárunk szinte egyedülálló szolgáltatása az előfizetett folyóiratok, szaklapok cikkeinek formai és tartalmi feltárása, katalógusba rendezése. A képzési profiljába tartozó szaklapok cikkeiből válogatva 1991-től építünk egy külön adatbázist. Az adatbázis gyarapodási jegyzékét adjuk közre Cikk-lapozó" címmel. Elérhető itt. Ráhangoló: A kiadvány a Könyvtár egyéb, értékes gyűjteményéből, nevezetesen az elektronikus dokumentumok gyűjteményéből (CD-k, DVD-k, hangoskönyvek) származó művek ajánlását tartalmazza. Elérhető itt

22 20 CÍMMUTATÓ Cím oldal / tétel Adópolitikai útkeresés a 21. század elején : működőtőke, versenyképesség, válságkezelés 5. / 4. Adózás, számvitel / 3. ÁFA-ellenőrzés 2015 : kötelező olvasmány NAV-ellenőrzés előtt / 6. Az agyukra megyünk! : 100 neuromarketing tipp a vásárlók meggyőzésére : agykutatásokon alapuló nemzetközi kísérletek alapján / 19. Áruk szabad mozgása az Európai Unióban / 10. Controlling-esettanulmányok : izgalmas kihívások, sikeres megoldások : controlling az üzleti siker érdekében / 13. Énmárka : tedd magad eladhatóvá az interneten is! / 12. Filmturizmus : a filmek és televíziós sorozatok turisztikai szerepének és hatásainak geográfiai vizsgálata / 8. Gazdasági események kontírozása A-tól Z-ig / 18. A kis- és középvállalkozások adózási, számviteli kérdései : az Adózás Európában - VIII. Nemzetközi Adókonferencia előadásainak anyagaiból készült tanulmányok / 2. Kis lépés, nagy hatás : milyen apró tettekkel érhetjük el céljainkat? / 14. Klímaparadoxonok : lehet-e harmónia természet és társadalom között? / 11. Költségvetési szervek gazdálkodása és pénzügyei / 5. Közlekedésföldrajz és turizmus Magyarországon / 16. A magyar helyesírás szabályai / 22. Magyarország, /1. A marketingkutatás alapjai /20. Nemzetközi marketing / 21. Nemzetközi számvitel / 9. Piaci és hitelkockázat menedzsment / 7. A számviteli törvény módosítása 2016-tól : az új számviteli irányelv követelményei függvényében / 17. A vezetés öröm-e? : vezetésen innen és túl / 15.

23 NÉVMUTATÓ 21 Név oldal / tétel Antal Z. László / 11. Beke Jenő / 9. Böcskei Elvira / 13. Bugár Gyöngyi / 7. Dooley, Roger / 19. Gyulavári Tamás /20. Herich György / 2. Irimiás Anna / 8. Jancsa-Pék Judit / 3. Limpók Valéria / 4. Martin, Steve J / 14. Nagy Gábor / 17. Purkiss, John / 12. Rekettye Gábor / 21. Remenyik Bulcsú / 16. Siklósi Ágnes / 18. Szamkó Józsefné / 5. Szűcs László / 8. Török László / 15. Törzsök Éva / 10. Vira Sándor /6.

24 22 MUNKATÁRSAINK ELÉRHETŐSÉGE Kincses Julianna központigazgató Kálmán Éva kölcsönző könyvtáros Cserényi Száva kölcsönző könyvtáros Litkei-Nyíri Anita állománygyarapító könyvtáros Darida Andrea feldolgozó könyvtáros szakdolgozati koordinátor Takácsné Bán Erzsébet tájékoztató könyvtáros Gedei Péterné feldolgozó könyvtáros Tasnádiné Tóth Ilona tájékoztató könyvtáros Telefon: / / Telefax: / Web:

25 NYITVA TARTÁS 23 A könyvtár nyitva tartása a tanév során A könyvtár nyitva tartása nyáron Hétfő: Zárva Hétfő: Kedd: Kedd: Szerda: Szerda: Csütörtök: Csütörtök: Péntek: Péntek: Szombat: Szombat: Zárva Vasárnap: Zárva Vasárnap: Zárva KÖNYVTÁRUNK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE 23 Könyvtára 5000 Szolnok, Mártírok útja 8.

CIKK-LAPOZÓ 2013. DECEMBER. 2013. december. Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ

CIKK-LAPOZÓ 2013. DECEMBER. 2013. december. Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ Cikk-lapozó 2013. december Cikk-lapozó 2013. december havi folyóiratcikk gyarapodási jegyzék 2013. december A folyóiratcikkeket feldolgozta: Darida Andrea, tájékoztató könyvtáros Takácsné Bán Erzsébet,

Részletesebben

CIKK-LAPOZÓ 2016. ÁPRILIS

CIKK-LAPOZÓ 2016. ÁPRILIS Cikk-lapozó 2016. április Cikk-lapozó 2016. április havi folyóiratcikk gyarapodási jegyzék 2016. április A folyóiratcikkeket feldolgozta: Tasnádiné Tóth Ilona, tájékoztató könyvtáros Takácsné Bán Erzsébet,

Részletesebben

FELSÕOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI KÖNYVAJÁNLÓ

FELSÕOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI KÖNYVAJÁNLÓ FELSÕOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI KÖNYVAJÁNLÓ 2010 a Sanoma company Perfekt Universitas TARTALOMJEGYZÉK Bevezetõ...3 Könyvértékesítés...4 A Perfekt Kiadó kiadványai A Budapesti Gazdasági Fõiskola alaptankönyvei...7

Részletesebben

FELSÕOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI KÖNYVAJÁNLÓ

FELSÕOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI KÖNYVAJÁNLÓ FELSÕOKTATÁSI ÉS SZAKKÉPZÉSI KÖNYVAJÁNLÓ 2009 a Sanoma company Perfekt Universitas TARTALOMJEGYZÉK Bevezetõ...3 Könyvértékesítés...4 A Perfekt Kiadó kiadványai A Budapesti Gazdasági Fõiskola alaptankönyvei...7

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Szakirányú továbbképzések. (levelező és esti tagozat)

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Szakirányú továbbképzések. (levelező és esti tagozat) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Szakirányú továbbképzések (levelező és esti tagozat) Budapest, 2011. november Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK Szakirányú továbbképzések Adó- és Pénzügyi

Részletesebben

2011. június HÍREK RÓLUNK ÍRTÁK SZEMÉLYI HÍREK NAGYVILÁGBÓL KÖZÉRDEKŰ

2011. június HÍREK RÓLUNK ÍRTÁK SZEMÉLYI HÍREK NAGYVILÁGBÓL KÖZÉRDEKŰ Az egyenjogúságért küzdenek az európai tudós nők Sztereotípiák, rejtett üzenetek, a nemek eltérő igényei iránti érzéketlenség vagy akár nyílt diszkrimináció uralkodik a társadalmi élet számos területén,

Részletesebben

Eredmények a. Budapesti Gazdasági Főiskola. Tudományos Diákköri Konferenciáján. 2012. november 30.

Eredmények a. Budapesti Gazdasági Főiskola. Tudományos Diákköri Konferenciáján. 2012. november 30. Eredmények a Budapesti Gazdasági Főiskola Tudományos Diákköri Konferenciáján 201 november 30. ÁGAZATI ÉS REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN Csernák Adrienn Tömeggyilkos vagy gazdasági szponzor? A dohányzás dohányipar

Részletesebben

tantárgy E GY E GY Matematikai alapok I. kötelező - kollokvium 30 3 Matematikai alapok I.

tantárgy E GY E GY Matematikai alapok I. kötelező - kollokvium 30 3 Matematikai alapok I. TELJES IDEJŰ (NAPPALI) MUNKARENDŰ KÉPZÉS TANTERVE I. félév tárgy kódja tantárgy neve tantárgy számonkérés óraszám kredit előfeltétel típusa formája E GY E GY Matematikai alapok I. kötelező - kollokvium

Részletesebben

munkaerőpiaci tükör 2005

munkaerőpiaci tükör 2005 munkaerőpiaci tükör 2005 MUNKAERŐPIACI TÜKÖR Az évkönyvsorozat szerkesztőbizottsága Fazekas Károly igazgató, MTA Közgazdaságtudományi Intézet Frey Mária tudományos tanácsadó, Foglalkoztatási Hivatal, Kutatási

Részletesebben

Költségvetés-gazdálkodási szakügyintéző felsőfokú szakképzés

Költségvetés-gazdálkodási szakügyintéző felsőfokú szakképzés Dunaújvárosi Főiskola Költségvetés-gazdálkodási szakügyintéző felsőfokú szakképzés Tanterv. július 29. 2 Tartalomjegyzék Alapadatok:... 5 Költségvetés-gazdálkodási szakügyintéző megnevezésű elágazás szakképesítés

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben

Távoktatás - Könyvosztás 2015. márc. 27-28.

Távoktatás - Könyvosztás 2015. márc. 27-28. Évfolyam Tantárgy Tantárgykód Cím Szerző Kiadó Kiadás éve megjegyzés IV. évfolyam ADBA1X0MEMM Adatbányászat NINCS JEGYZET II. évfolyam ADOT1K0MPZP Adók és támogatások Adótani alapok Burján Ákos - Sándorné

Részletesebben

A népműveléstől a közösségi művelődésig Durkó Mátyás Emlékkonferencia 2016. PROGRAMFÜZET

A népműveléstől a közösségi művelődésig Durkó Mátyás Emlékkonferencia 2016. PROGRAMFÜZET PROGRAMFÜZET Debreceni Egyetem BTK NI Andragógia Tanszék 2 Durkó Mátyás Emlékkonferencia Debreceni Egyetem Főépület Debrecen, Egyetem tér 1. 2016. június 16-17. A rendezvény szervezői: Debreceni Egyetem

Részletesebben

Kiadja az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) Felelős kiadó Visnyei Csaba

Kiadja az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) Felelős kiadó Visnyei Csaba Készült a Társadalmi Megújulás Operatív Program 4.1.3 A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése kiemelt projekt intézkedési keretében a Diplomás Pályakövető Rendszer megvalósítása során.

Részletesebben

KISKŐRÖSI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS részére. IV. kötet OPERATÍV PROGRAM

KISKŐRÖSI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS részére. IV. kötet OPERATÍV PROGRAM KISKŐRÖSI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS részére Fejlesztési Program IV. kötet OPERATÍV PROGRAM A Társulás önkormányzataival együttműködve készítette: HAZAI TÉRSÉGFEJLESZTŐ RT. DUNA-TISZA RF. RT. 2005. IV.

Részletesebben

202/2013. (VI.27.) VMJV KGY. HATÁROZATÁVAL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ

202/2013. (VI.27.) VMJV KGY. HATÁROZATÁVAL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA II. KÖTET TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 202/2013. (VI.27.) VMJV KGY. HATÁROZATÁVAL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ 2013. JÚNIUS

Részletesebben

A vezetést szolgáló személyügyi controlling

A vezetést szolgáló személyügyi controlling LINDNER SÁNDOR DIHEN LAJOSNÉ A vezetést szolgáló személyügyi controlling A piacgazdaság teljesítményre, rugalmasságra készteti a nemzetgazdaság szereplőit, köztük is elsődlegesen a vállalkozásokat. Az

Részletesebben

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Sikeresen befejezték tanulmányaikat a Rendőrtiszti Főiskola mesterszakának

Részletesebben

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére TÁMOP 4. 2. 1 Projekt Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére Innotét Kft. 3519 Miskolc, Hattyú út 12 2009. december 20. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető...1 2. Az innovációt segítő

Részletesebben

Idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés

Idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés Dunaújvárosi Főiskola Idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés Tanterv. augusztus 3. 2 Tartalomjegyzék Alapadatok:... 5 Idegenforgalmi szakmenedzser megnevezésű elágazás szakmai és vizsgakövetelményei...

Részletesebben

Karlovitz János Tibor (szerk.). Mozgás, környezet, egészség. Komárno: International Research Institute s.r.o., ISBN 978-80-89691-15-9

Karlovitz János Tibor (szerk.). Mozgás, környezet, egészség. Komárno: International Research Institute s.r.o., ISBN 978-80-89691-15-9 Mozgás és egészség KARLOVITZ János Tibor Miskolci Egyetem, Miskolc bolkarlo@uni-miskolc.hu Ebben a bevezető fejezetben arra szeretnénk rávilágítani, miért éppen ezek a tanulmányok és ebben a sorrendben

Részletesebben

BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ITS

BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ITS BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ITS 2016. MÁRCIUS BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA Készült Balkány Város Önkormányzata megbízásából Készítette: MEGAKOM

Részletesebben

Adóigazgatási szakügyintéző felsőfokú szakképzés

Adóigazgatási szakügyintéző felsőfokú szakképzés Dunaújvárosi Főiskola Adóigazgatási szakügyintéző felsőfokú szakképzés Tanterv. július 29. 2 Tartalomjegyzék Adóigazgatási szakügyintéző felsőfokú szakképzés Alapadatok:... 5 Adóigazgatási szakügyintéző

Részletesebben

ZÖLD KÖNYV. az online szerencsejátékokról a belső piacon. SEC(2011) 321 végleges

ZÖLD KÖNYV. az online szerencsejátékokról a belső piacon. SEC(2011) 321 végleges HU HU HU EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.3.24. COM(2011) 128 végleges ZÖLD KÖNYV az online szerencsejátékokról a belső piacon SEC(2011) 321 végleges HU HU TARTALOMJEGYZÉK Zöld könyv az online szerencsejátékokról

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

A BARANYA MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ A BARANYA MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TÁRSADALMI, GAZDASÁGI ÉRTÉKELÉSE Készült a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről,

Részletesebben

HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK

HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK A HELYI ÉS TÉRSÉGI FENNTARTHATÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉS ÖTLETADÓ MEGOLDÁSAINAK ÉS JÓ GYAKORLATAINAK GYŰJTÉSE SORÁN FELTÁRT PÉLDÁK ALAPJÁN 1.1. Helyi termék

Részletesebben

A HATÉKONYSÁG ELEMZÉSÉNEK NÉHÁNY KÉRDÉSE A MAGYAR AGRÁRGAZDASÁGBAN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ EU- CSATLAKOZÁSRA

A HATÉKONYSÁG ELEMZÉSÉNEK NÉHÁNY KÉRDÉSE A MAGYAR AGRÁRGAZDASÁGBAN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ EU- CSATLAKOZÁSRA SIKLÓSI ÁGNES* A HATÉKONYSÁG ELEMZÉSÉNEK NÉHÁNY KÉRDÉSE A MAGYAR AGRÁRGAZDASÁGBAN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ EU- CSATLAKOZÁSRA A gazdasági tevékenység célja mindig valamilyen eredmény elérése, s ennek érdekében

Részletesebben

(1) A magyar fonémaállomány rendszere. Oppozíciók és simító folyamatok

(1) A magyar fonémaállomány rendszere. Oppozíciók és simító folyamatok A BA-záróvizsga nyelvtudományi tételsora amelynek alapján besoroljuk a magyar szakon a nyelvtudományi témájú szakdolgozatokat alapképzési témakörbe, illetve szakirányi témakörbe Alapkézési tételek HANGTAN:

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL t zs ö K ta á B é g i Ön k o r m á ny za ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL 1. Évfolyam 2. Szám 2007. október Önkormányzati Híreink Tisztelt Bátaiak! A falunknak év végéig rendelkeznie kell településrendezési tervvel.

Részletesebben

CIKK-LAPOZÓ 2016. FEBRUÁR

CIKK-LAPOZÓ 2016. FEBRUÁR Cikk-lapozó 2016. február Cikk-lapozó 2016. február havi folyóiratcikk gyarapodási jegyzék 2016. február A folyóiratcikkeket feldolgozta: Tasnádiné Tóth Ilona, tájékoztató könyvtáros Takácsné Bán Erzsébet,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kovács Anikó. Marketing- és reklámkommunikáció. A követelménymodul megnevezése: Vállalkozási alapismeretek

MUNKAANYAG. Kovács Anikó. Marketing- és reklámkommunikáció. A követelménymodul megnevezése: Vállalkozási alapismeretek Kovács Anikó Marketing- és reklámkommunikáció A követelménymodul megnevezése: Vállalkozási alapismeretek A követelménymodul száma: 0222-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-001-50 A MARKETING

Részletesebben

GYARAPODÁSI JEGYZÉK. Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézet Könyvtár SALGÓTARJÁN 2012

GYARAPODÁSI JEGYZÉK. Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézet Könyvtár SALGÓTARJÁN 2012 SALGÓTARJÁNI INTÉZET KÖNYVTÁR Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézet Könyvtár GYARAPODÁSI JEGYZÉK 2011 SALGÓTARJÁN 2012 Összeállította: Szilágyi Zoltánné 657 B69 Blumné

Részletesebben

Fontos tudnivalók a 2015/2016-os tanévről

Fontos tudnivalók a 2015/2016-os tanévről Fontos tudnivalók a 2015/2016-os tanévről Oldal: 2 / 7 Székhelyünk: 2085 Pilisvörösvár, Fő utca 134. Telefon: (26) 374 457 (26) 611-477 Iskolaigazgató: Szakmai vezető: Iskolatitkár: Gazdasági vezető: Gazdasági

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat)

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat) PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Alapképzések (nappali, levelező és távoktatási tagozat) Budapest, 2012. július Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK ALAPKÉPZÉS (BA/BSC) NAPPALI TAGOZAT...

Részletesebben

A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése

A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése szakmai konferencia a Campus Hungary TÁMOP 4.2.4B/1-11/1 projekt intézményfejlesztést célzó eredményeiről Budapest, 2015. január 14. Programterv 9.30-10.00 10.00-10.05

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2012. Június

HR HÍRLEVÉL. 2012. Június HR HÍRLEVÉL 2012. Június MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi ellenőrzésre felkészítő oktatások EXPAT SZOLGÁLTATÁSOK Hivatalos ügyintézés Otthon keresés

Részletesebben

A szegedi jogi kar csak egy karnyújtásnyira

A szegedi jogi kar csak egy karnyújtásnyira A szegedi jogi kar csak egy karnyújtásnyira Előadások középiskolásoknak 2010. december 2011. február Homoki-Nagy Mária: Jog az irodalomban A szépirodalmi művek témáját igen gyakran a jogtudomány egyes

Részletesebben

Püspökladány Város. Akcióterületi Terve (ATT) PÜSPÖKLADÁNY

Püspökladány Város. Akcióterületi Terve (ATT) PÜSPÖKLADÁNY Püspökladány Város Akcióterületi Terve (ATT) PÜSPÖKLADÁNY 2013 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Vezetői összefoglaló... 3 2. A településfejlesztési akcióterület kijelölése, jogosultság igazolása...

Részletesebben

DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM. Tartalom

DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM. Tartalom DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM Debrecen, Kálvin tér 16. 518-500 Porta 18501 (516-800, 516-900, 11852, 11814) Tartalom DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM... 1 Rektori Hivatal... 3 Doktori

Részletesebben

szemle bottyán béla A gazdasági közigazgatás elmélete recenzió Dr. habil. Bordás Mária könyvéről

szemle bottyán béla A gazdasági közigazgatás elmélete recenzió Dr. habil. Bordás Mária könyvéről szemle Bottyán Béla A gazdasági közigazgatás elmélete Recenzió Dr. habil. Bordás Mária könyvéről 1 Dr. habil. Bordás Mária A közigazgatás gazdaságtana A gazdasági kormányzás lehetőségei és dilemmái című

Részletesebben

1119 Budapest, Etele út 55. Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky u. 27. u. 5.

1119 Budapest, Etele út 55. Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky u. 27. u. 5. AZ 1/2000. (I. 14.) NKÖM RENDELET ALAPJÁN A KULTURÁLIS SZAKEMBEREK SZERVEZETT TOVÁBBKÉPZÉSÉHEZ alapított, a KÖZMŰVELŐDÉSI AKKREDITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT KÉPZÉSI PROGRAMOK JEGYZÉKE A képzés

Részletesebben

3. MELLÉKLET ILLESZKEDÉS AZ ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS TÉRSTÉSI FEJLESZTÉSI

3. MELLÉKLET ILLESZKEDÉS AZ ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS TÉRSTÉSI FEJLESZTÉSI 3. MELLÉKLET ILLESZKEDÉS AZ ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS TÉRSTÉSI FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁKHOZ Nemzeti Fejlesztési Terv I-II. Az uniós támogatások hozzáférésének és felhasználásának alapdokumentuma a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖK

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖK A DEBRECENI EGYETEM Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar KÉRELME GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖK BSc SZINTŰALAPKÉPZÉSI SZAK INDÍTÁSÁRA Agrár képzési terület Gazdasági, vidékfejlesztési és informatikus

Részletesebben

A Néprajztudományi Bizottság 2014. évi tevékenysége

A Néprajztudományi Bizottság 2014. évi tevékenysége A Néprajztudományi Bizottság 2014. évi tevékenysége Az MTA Néprajztudományi Bizottsága 2014-ben két alkalommal ülésezett (január 15- én és november 11-én). Az ülésre első alkalommal a Néprajzi Múzeum Tanácstermében

Részletesebben

Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások

Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások A Magyar Bankszövetség tájékoztatását és kérését továbbítjuk, miszerint a kétszintű bankrendszer fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából nemzetközi bank

Részletesebben

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Online marketing ügyfélszerzés és megtartás a XXI. században Edutus Főiskola 2016 Online marketing szakirányú továbbképzés Magyarország első számú online marketing

Részletesebben

VÉLEMÉNY. a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetési javaslatáról. 0836 T/6571/1 2008. október. Dr. Kovács Árpád elnök

VÉLEMÉNY. a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetési javaslatáról. 0836 T/6571/1 2008. október. Dr. Kovács Árpád elnök VÉLEMÉNY a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetési javaslatáról 0836 T/6571/1 2008. október Dr. Kovács Árpád elnök 1. Szervezetirányítási és Működtetési Igazgatóság Vizsgálat-azonosító szám: V0380 Az

Részletesebben

Szent István Egyetem. Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola A HELYI PÉNZ SZEREPE A KIS ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KOCKÁZATKEZELÉSÉBEN

Szent István Egyetem. Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola A HELYI PÉNZ SZEREPE A KIS ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KOCKÁZATKEZELÉSÉBEN Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola A HELYI PÉNZ SZEREPE A KIS ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KOCKÁZATKEZELÉSÉBEN DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI Horváthné Bácsi Judit Gödöllő

Részletesebben

1. téma Egy kortárs regény nyelvi rétegeinek bemutatása: Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz

1. téma Egy kortárs regény nyelvi rétegeinek bemutatása: Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz Kedves Versenyzők! Felhívjuk a figyelmet mindegyik témával kapcsolatban a következőkre: - Az ajánlások valóban ajánlások, azaz segítséget igyekszünk adni a választásban és tájékozódásban, de ez nem jelenti

Részletesebben

Pénzügyi szakügyintéző felsőfokú szakképzés

Pénzügyi szakügyintéző felsőfokú szakképzés Dunaújvárosi Főiskola Pénzügyi szakügyintéző felsőfokú szakképzés Tanterv. július 25. 2 Tartalomjegyzék Alapadatok:... 5 Pénzügyi szakügyintéző megnevezésű elágazás szakmai és vizsgakövetelményei... 6

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Az Ön könyve tartalmazza Tartalomjegyzék Szerkezeti felépítés Felhasználók Használati útmutató Kiegészítő kötetek A Együtt a gyermekekért n A 1 Alapfogalmak n A 2 Nyolcévesen iskolába kerülő

Részletesebben

Hogyan kerül(jön) az e-könyv a könyvtárba?*

Hogyan kerül(jön) az e-könyv a könyvtárba?* KONFERENCIÁK Hogyan kerül(jön) az e-könyv a könyvtárba?* Napjaink egyik legnagyobb könyvtárszakmai kihívását az e-könyvek okozzák, egész pontosan az a kérdés, hogyan lehetne szolgáltatni e-könyvet a könyvtárban

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA. DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS SZERZŐI ISMERTETŐJE (TÉZISFÜZET) Dr. univ.

KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA. DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS SZERZŐI ISMERTETŐJE (TÉZISFÜZET) Dr. univ. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM EGYETEMI DOKTORI TANÁCS KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-TUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS SZERZŐI ISMERTETŐJE (TÉZISFÜZET) Dr. univ. Potóczki György

Részletesebben

Gyakorlatvezető mentortanár pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak

Gyakorlatvezető mentortanár pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Gyakorlatvezető mentortanár pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak Dunaújváros T A R T A L O M J E G Y Z É K I. Képzési és kimeneti követelmény... 2 II. Képzési

Részletesebben

HASZONNAL! BEMUTATKOZÓ

HASZONNAL! BEMUTATKOZÓ FORGASSA HASZONNAL! BEMUTATKOZÓ 2016 50 EZ LESZ EMBER, AKIRE IDÉN FIGYELNÜNK KELL 2016 A LEHETŐSÉGEK éve! Adócsökkentés GYEREKPROGRAM DOLLÁRBEFEKTETÉSEK Pályázatok Lakáskedvezmény Új magyar tőzsde NÖVEKVŐ

Részletesebben

2015. december 16. (szerda) napjára de. 09.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2015. december 16. (szerda) napjára de. 09.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 702/2008 MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya Megyei Európai Információs Pont 2007. évi tevékenységéről

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre A jövő az nem egy hely, ahová belépünk. Azt mi hozzuk létre: /L.I.Sweet/ Mágocs Város Önkormányzatának Gazdasági programja 2014-2019. évre A programot a képviselő-testület 2015. március.tartott ülésén

Részletesebben

ZÁRÓVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ kereskedelmi szakos hallgatók részére

ZÁRÓVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ kereskedelmi szakos hallgatók részére Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar ZÁRÓVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ kereskedelmi szakos hallgatók részére Záróvizsgát a hetedik - menedzserasszisztensi gyakorlati

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS szakirányú továbbképzési szak A humán erőforrás képzés a szervezetek működtetésének emberi erőforrás menedzseléséhez kapcsolódó szakmai kérdéseivel

Részletesebben

Az oktatási miniszter. 15/2006. (IV. 3.) OM rendelete. az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről

Az oktatási miniszter. 15/2006. (IV. 3.) OM rendelete. az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről Az oktatási miniszter 15/2006. (IV. 3.) OM rendelete az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 153. -a (2) bekezdésének b)

Részletesebben

I. A PROJEKT HELYSZÍNE

I. A PROJEKT HELYSZÍNE BESZÁMOLÓ Az osztrák és német társasági jog intézményrendszerének jogösszehasonlító és jogdogmatikai elemzése (OTKA K 68628 sz.) Témavezető: Szikora Veronika A kutatás előrehaladása a tervezettnek megfelelt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ifjúsági Garancia Programról munkáltatók számára

TÁJÉKOZTATÓ az Ifjúsági Garancia Programról munkáltatók számára TÁJÉKOZTATÓ az Ifjúsági Garancia Programról munkáltatók számára Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 8.2.1-15- 2015-00001 munkaerő-piaci programból nyújtható foglalkoztatás bővítését szolgáló

Részletesebben

Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek!

Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek! 1 2 Jegyzői tájékoztató Tisztelt Tápiószecsőiek! Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat képviselőtestülete december havi első ülésére december 10-én került sor. Testületünk az alábbi témákkal kapcsolatosan

Részletesebben

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Szombathely város Információs Gazdaság Stratégiája és a stratégia megvalósítását támogató eszközrendszer Az Információs Gazdaság Stratégia készítési projekt

Részletesebben

ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót!

ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót! ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót! 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: A jelentés tárgyát képező időszak: Kezdő dátum: 2010.05.28. Záró dátum:

Részletesebben

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról Beszámoló az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról I. Tagsági információk: Tagok száma: 90 fő Aktív tagok száma: 59 fő Testületi tagok száma: 3 fő Nyugdíjas tagok száma: 15 fő Diák tagok száma:

Részletesebben

TANTÁRGYLEÍRÁS Tantárgy neve. Közgazdaságtan Tantárgy kódja

TANTÁRGYLEÍRÁS Tantárgy neve. Közgazdaságtan Tantárgy kódja Közgazdaságtan MR0101 Meghirdetés féléve 1. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős neve, beosztása Dr. Filep Gyula főiskolai tanár Tantárgyfelelős egység kódja KO A tantárgy alapvető célja, hogy

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3 OROSHÁZI TÁNCSICS MIHÁLY TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZÉKHELYINTÉZMÉNY Érettségi, szakmai és szintfelmérő vizsgák OROSHÁZA 2013-2014. 1 Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

Új Magyarország 2007-2013

Új Magyarország 2007-2013 Új Magyarország 2007-2013 Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató Tab, 2006. november 27. A piaci és a nem piaci szférában részt vevők aránya 2004 11% Közigazgatás és közszolgáltatások Nyugdíjasok 40%

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2030 Munkaközi példány (1. változat) GYŐR 2014. JANUÁR KÉSZÍTETTÉK Megbízó: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 9021 Győr, Városház tér 1. Megbízott:

Részletesebben

KAMARAI Hírlevél. Tájékoztató kamarai tagok részére 2013. május 23.

KAMARAI Hírlevél. Tájékoztató kamarai tagok részére 2013. május 23. KAMARAI Hírlevél Tájékoztató kamarai tagok részére 2013. május 23. Wekerle Vállalkozói Kör alakítása A Kormány 2012-ben elfogadta a Wekerle Tervet, azaz a magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési

Részletesebben

Csík Tibor: Egy közgyűjtemény és használó

Csík Tibor: Egy közgyűjtemény és használó Csík Tibor: Egy közgyűjtemény és használó I. rész Minden intézmény számára elsőrendű fontosságú, hogy munkájáról visszajelzést kapjon, szolgáltatás nyújtójaként ismerje használóit és azok igényeit. Különösen

Részletesebben

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010. JANUÁR MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. - 1 - BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (Az adatgyűjtés lezárva:

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2014. KÉSZÍTETTE: PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. BUDAPEST TÁMOP 5.3.6. -11/1 2012 0074

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2014. KÉSZÍTETTE: PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. BUDAPEST TÁMOP 5.3.6. -11/1 2012 0074 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2014. KÉSZÍTETTE: PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. BUDAPEST TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető: A kommunikációs terv céljainak ismertetése a projekt kapcsán 2. A projekt átfogó céljainak

Részletesebben

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS Településfejlesztési koncepciója

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS Településfejlesztési koncepciója Egyeztetési dokum entáció: 2015. május 26. HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS Településfejlesztési koncepciója Készült a Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának megbízásából 2015. május C Í V I S T E R V VÁROSTERVEZŐ

Részletesebben

Szeged Város Fenntarthatósági

Szeged Város Fenntarthatósági Szeged Város Fenntarthatósági Fennta Programja 1 Tartalom I. Vezetői összefoglaló... 5 II. Külföldi és hazai fenntartható terv fejlesztéspolitikai keretei, meghatározó dokumentumai... 9 1. A Stockholmi

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigeti Miklós, Labádi-Fébert Andrea

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigeti Miklós, Labádi-Fébert Andrea Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigeti Miklós, Labádi-Fébert Andrea Tárgy: SzVSz Kft. Városfejlesztési csoport működtetésére vállalkozói keretszerződés jóváhagyása

Részletesebben

Tartalom Bevezető 1. A gimnázium bemutatása 2. Nevelési program 3. A gimnázium környezeti nevelési programja

Tartalom Bevezető 1. A gimnázium bemutatása 2. Nevelési program 3. A gimnázium környezeti nevelési programja A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2 0 1 3 Tartalom Bevezető 1. A gimnázium bemutatása 1.1. Az iskola adatai 2. Nevelési program 2.1. Pedagógiai alapelvek 2.2. A gimnáziumban folyó

Részletesebben

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ /2014.(07 ) sz. Határozat JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ JÖVŐKÉP ÉS CÉLOK (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 2. melléklet I. fejezet tartalmi követelményei szerint) 2 0 1

Részletesebben

A magyar jogi szaktájékoztatás forrásai és eszközei

A magyar jogi szaktájékoztatás forrásai és eszközei A magyar jogi szaktájékoztatás forrásai és eszközei (1. rész) A tételes jogszabályokra vonatkozó információszolgáltatás VARGA Tímea Bevezetô Jogi információn legáltalánosabb értelemben a jogalkotási, jogalkalmazási

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ. DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS - TÉZISFÜZET

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ. DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS - TÉZISFÜZET SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS - TÉZISFÜZET A MINŐSÉG- ÉS BIZTONSÁGMENEDZSMENT SZEREPÉNEK ÉS HATÉKONYSÁGÁNAK ÖKONÓMIAI VIZSGÁLATA

Részletesebben

Könyvtári honlapból egészségügyi szakportál

Könyvtári honlapból egészségügyi szakportál - Sokfelé utazol Mi vonz a különböző tájakhoz? - Hála istennek, hogy megadta a sors, hogy sokfelé eljuthattam. Szívesen utazok. Nagyrészt a gyerekkori olvasmányélmények inspiráltak az utazásra. Manapság

Részletesebben

Stratégiai tervezés a szociális munkában

Stratégiai tervezés a szociális munkában Stratégiai tervezés a szociális munkában 1 2 Kőnig Éva (szerk.) Stratégiai tervezés a szociális munkában Debrecen, 2011 3 A kiadvány a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszéke, valamint

Részletesebben

JELENTÉS a felsőoktatás normatív finanszírozási rendszere működésének ellenőrzéséről

JELENTÉS a felsőoktatás normatív finanszírozási rendszere működésének ellenőrzéséről JELENTÉS a felsőoktatás normatív finanszírozási rendszere működésének ellenőrzéséről 0433 2004. július 2. Államháztartás Központi Szintjét Ellenőrző Igazgatóság 2.3 Átfogó Ellenőrzési Főcsoport Iktatószám:

Részletesebben

Szakmai CD-ROM és online adatbázisok 2007.10.09

Szakmai CD-ROM és online adatbázisok 2007.10.09 Szakmai CD-ROM és online adatbázisok 2007.10.09 Helyi (egyetemi) hálózatban elérhető CD-ROM adatbázisok Forest Science Database (Tree CD) CD-ROM adatbázisok a központi könyvtár állományában (helyi használat)

Részletesebben

Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági

Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági összehasonlítása Bevezetés A rendszerváltás óta eltelt másfél évtized társadalmi-gazdasági változásai jelentősen átrendezték hazánk

Részletesebben

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája WEKERLE TERV A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Tartalom 1. A Wekerle Terv háttere... 2 2. Célrendszer... 6 2.1. Infrastruktúra összehangolása a Kárpát-medencében... 9 2.2.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. november 18.- december 6.) Előadó: Ottó

Részletesebben

SZERZŐINK (2015/5/3)

SZERZŐINK (2015/5/3) SZERZŐINK (2015/5/3) dr. jur. Bencsik András Ph.D Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszék, egyetemi adjunktus Prof. dr. habil., dr. jur. Fazekas Judit CSc Széchenyi

Részletesebben

Beszámoló az Országgyűlés részére. a Közbeszerzési Hatóság 2015. január 1. és december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről B/10755.

Beszámoló az Országgyűlés részére. a Közbeszerzési Hatóság 2015. január 1. és december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről B/10755. Beszámoló az Országgyűlés részére a Közbeszerzési Hatóság 2015. január 1. és december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről B/10755. Tartalom I. fejezet... 2 1. A közbeszerzési szabályozás alakulása

Részletesebben

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont A 2013 tavaszi HVG Állásbörze eredményei 11 238 164 14 917 látogatóval, partnerrel ebből

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAMBAN (GINOP) Gedei Gábor projektmenedzser Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes

Részletesebben

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve Négy évfolyamos gimnázium Német nyelv Készítette: a gimnázium idegen nyelvi szakmai munkaközössége 2015. A német nyelv tantárgy helyi tanterve a többször módosított,

Részletesebben

Tájékoztató. a 2015. évi Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyertes pályázatairól. Sorsz. Név Tudományág Munkahely

Tájékoztató. a 2015. évi Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyertes pályázatairól. Sorsz. Név Tudományág Munkahely Tájékoztató a 2015. évi Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyertes pályázatairól Sorsz. Név Tudományág Munkahely 1 Aliczki Manó Biológiai tudományok MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet 2 Almásiné Csoma

Részletesebben

Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1

Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1 Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1 Készült a Revita Alapítvány kutatóműhelyében Készítették: Mészáros Andrea,

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ. a) a vállalat rövid bemutatása

I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ. a) a vállalat rövid bemutatása Az üzleti terv részei: 1.) Vezetői összefoglaló 2.) A vállalkozás általános bemutatása 3.) Marketing Terv 4.) Működési terv 5.) Vezetőség és szervezeti felépítés 6.) Pénzügyi terv 7.) Adatszolgáltatások

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAMJA Ikt. sz.: 487/1000/245-2/2013 A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 1. sz. módosítással egységes szerkezetbe foglalt szöveg Debrecen 2013. december 10. Tartalom: Preambulum...4

Részletesebben

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK SZERVEZÉSÉNEK SZABÁLYOZÁSA A KÖZSZEKTOR SZEREPLŐINEK FELADATAI SZEMSZÖGÉBŐL

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK SZERVEZÉSÉNEK SZABÁLYOZÁSA A KÖZSZEKTOR SZEREPLŐINEK FELADATAI SZEMSZÖGÉBŐL Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK SZERVEZÉSÉNEK SZABÁLYOZÁSA A KÖZSZEKTOR SZEREPLŐINEK FELADATAI SZEMSZÖGÉBŐL dr. Krizsai Anita Témavezető: Dr. Horváth M. Tamás, DSc,

Részletesebben