Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének november 5-i üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2009. november 5-i üléséről"

Átírás

1 Szám: 3-3/1-24/2009. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének november 5-i üléséről Jelen vannak: Bognár László, Csizi Péter, Dávid Zsuzsanna, Dévényi Sándor, Erb József, Fuchs Gábor, dr. Füredi Péter, Gonda Tibor, Hering Gyula, Hódosi Vera, dr. Hoppál Péter, Huba Csaba, dr. Hudvágner Sándor, Juhász István, Kablár János, Kővári János, dr. Krémer Krisztina, dr. Kőhalmi László, Kőhegyi István, dr. Kunszt Márta, Lengvárszky Attila, Majdik Miklós, Marton Zsolt, Meixner András, Mindum Károly, Molnár Ferenc, Nagy Csaba, Nyőgéri Lajos, dr. Révész Mária, Sarkadi Gábor, dr. Schmidt József, Sík László Lajos, Soó László, Szőcs Sándor, dr. Ternák Gábor, Tóth Bertalan, Tóth Mihályné, Trombitás Károly, Weller János Távollévő képviselők: dr. Páva Zsolt Jelen vannak továbbá: dr. Papp Judit címzetes főjegyző, dr. Modrovits Sándor aljegyző, Bókay Endre országgyűlési képviselő, dr. Gyurok János, dr. Kosztics István kisebbségi önkormányzatok elnökei, Póla József, dr. May Gábor, dr. Berhiday Ilona, Decsi János főosztályvezető, dr. Nász László főosztályvezető-helyettes, dr. Vargáné Partos Katalin, dr. Milter Anna, osztályvezető, Csíkné Bock Márta a GESZ vezetője, Schranz Richárd a Közterületfelügyelet vezetője, Bodács Etele Pécsi Hírek, Korb Zoltán Pécsiújság, Nyaka Szabolcs Új Dunántúli Napló, Móczán Zoltán Pécsinapilap

2 Nagy Csaba: köszönti a jelenlévő képviselőket, kisebbségi önkormányzati képviselőket, megjelent vendégeket, érdeklődő állampolgárokat, a városi televízió nézőit. Megállapítja, hogy a szavazógépek megnyomása után 32 fő képviselő van jelen. Így a mai ülést határozatképessé nyilvánítja és órakor megnyitja. Előterjesztőként kéri napirendre venni a Pécs Holding Zrt lejárt hiteleinek meghosszabbítása és új hitel felvétele és A Széchenyi tér építési engedély módosítási kérelem című előterjesztést. Megkérdezi, a napirendhez van-e egyéb javaslat? Dr. Hudvágner Sándor: napirend előtt kíván szólni két témakörben, Veszélyben Pécsett a fekvőbeteg ellátás, és Ki képviselte a közgyűlést címmel? Juhász István: napirend előtt kíván szólni, Megint ISPA, ismét Málom Szőlőhegy címmel. Kérdést kíván feltenni; az egyik szintén az ISPA-val kapcsolatos, Alsó-, Közép-, Felsőgyűkés lakói kivel fognak szerződést kötni a vízés csatornaszolgáltatásról és mikor? Másik kérdése, miért a lakók mennek a bíróságra egy olyan út ügyében, amely a PÉSZ szerint egy önkormányzati út, de pillanatnyilag egy vállalkozó tulajdonában van? Bognár László: előterjesztőként kéri levenni a napirendről a meghívó 6.) napirendi pontjaként szereplő Budai Városkapu Iskola művelődési házainak az intézményi vagyonból történő kivonása című előterjesztést, mivel a költségvetési vonzata miatt további egyeztetésre van szükség. Nyőgéri Lajos: ugyanazt szerette volna kérni az előterjesztéssel kapcsolatban, mint amit az imént Bognár László képviselőtársa, csak nem a költségvetésre hivatkozik, hanem a közoktatás törvény ) pontjának (2) bekezdésére. Az intézmény alapító okiratát módosítanák, amit szolgalmi időszakra nem tehetnek meg, vagy csak március 31-ig, de csak a szünetben, a tanítás idején nem lehet átalakítani az intézményt. Ezzel összefüggésben a 7.) napirendi pont is érvényét veszíti, ha a 6.) pontot nem tárgyalják. Bognár László: ügyrendi hozzászólásában elmondja, hogy a Nyőgéri Lajos által idézett szakasz az oktatási feladat ellátására vonatkozik, amelyet az előterjesztés nem érint. Nyőgéri Lajos: ügyrendi felszólalásában Bognár László képviselőtársának elmondja, tudomása szerint az egyik testnevelés óra az egyik érintett helyiségben történik, amely óráig foglalt, ezáltal érinti az oktatást. Nagy Csaba: felkéri a képviselőtársait, hogy az ügyrendi felszólalásokat az SZMSZ-nek megfelelően kezeljék.

3 3 Dr. Révész Mária: előterjesztőként kéri levenni a napirendről a meghívó 7.) sz. napirendi pontjában szereplő Közművelődési megállapodás és haszonkölcsön szerződés kötése a Vasasért Egyesülettel című előterjesztést. Dr. Füredi Péter: előterjesztőként kéri napirendre venni a Az Expo Center ügyeinek feltárására létrehozott bizottság szakértőinek megbízása című előterjesztést, amelyet a múltkori közgyűlésen elnapoltak. Napirendi előtt kíván szólni, Jegelt ügyeink címmel. Kérdést kíván feltenni az alpolgármesternek Hol a Polgármester úr? címmel Ügyrendi javaslata, hogy a zárt ülés 4.) napirendi pontjához a Tettye Forrásház Zrt működésének biztosításához szükséges döntések meghozatala című előterjesztést a közgyűlés nyilvános ülésen tárgyalja, tekintettel a közérdeklődésre, a banktitokra vonatkozó részt el kell különíteni. Dr. Tóth Bertalan: napirend előtt kíván hozzászólni Hová tűnt Páva Zsolt? címmel. Sík László Lajos: alpolgármester úrtól kérdezi, hogy a Közterület használatról szóló rendelet tárgyalásakor a módosító indítványokkal kapcsolatban az hangzott el, hogy beépítésre kerülnek, de ez mégsem történt meg? Juhász István bizottsági elnök úrnak kíván kérdést feltenni, Mond el Pista, hogy áll az ISPA címmel. Dr. Kunszt Márta: a 15.) napirend pont az Istenkúti Közösségért Egyesület közművelődési megállapodásának megszüntetése című előterjesztés levételét indítványozza, mivel a terület képviselőjeként senki nem egyeztetett vele a tekintetben, hogy a Patacsi Művelődési Házra bízzák ennek az intézménynek a kezelését is, és a kultúrával foglalkozó alpolgármesterként nem találkozott ezzel az előterjesztéssel. Meixner András: napirend előtti kíván szólni FEK-telenül címmel. Nagy Csaba: A Tettye Forrásház Zrt működésének biztosításához szükséges döntések meghozatala és a Pécs Holding Zrt lejárt hiteleinek meghoszszabbítása és új hitel felvétele című előterjesztést azért javasolta zárt ülésre, mivel az előterjesztés megtárgyalása során olyan üzleti és bank titkok merülhetnek fel, melyek harmadik felet is érintenek. A két előterjesztést javasolja együtt tárgyalni, mivel kapcsolódnak egymáshoz. Elsőként kéri szavazzanak Pécs Holding Zrt lejárt hiteleinek meghosszabbítása és új hitel felvétele című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 31 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. A következő szavazást arról kéri, hogy a Pécs Holding Zrt lejárt hiteleinek meghosszabbítása és új hitel felvétele című előterjesztést zárt ülésen tárgyalják.

4 4 Megállapítja, hogy a Közgyűlés 21 igen szavazattal, 14 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Nagy Csaba: kéri szavazzanak Az Expo Center ügyeinek feltárására létrehozott bizottság szakértőinek megbízása című előterjesztés napirendre vételéről Megállapítja, hogy a Közgyűlés 36 egybehangzó igen szavazattal az előterjesztést napirendre vette. Kéri szavazzanak A Széchenyi tér építési engedély módosítási kérelem című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 36 egybehangzó igen szavazattal az előterjesztést napirendre vette. Nagy Csaba: megkérdezi dr. Révész Mária bizottsági elnököt, hogy dr. Kunszt Márta alpolgármester asszony indítványával egyetért-e azzal, hogy a az Istenkúti Közösségért Egyesület közművelődési megállapodásának megszüntetése című előterjesztést vegyék le a napirendről? Dr. Révész Mária: előterjesztőként nem támogatja a levételre vonatkozó indítványt, mivel az egyeztetésre sor került, a Kulturális Bizottság is tárgyalta az előterjesztést. Nagy Csaba: kéri szavazzanak dr. Kunszt Márta alpolgármester asszony indítványáról, miszerint az Istenkúti Közösségért Egyesület közművelődési megállapodásának megszüntetése című előterjesztést vegyék le a napirendi sorról. Megállapítja, hogy a közgyűlés 16 igen szavazattal, 13 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett az indítványt nem fogadta el. Szavazást kér dr. Füredi Péter módosító javaslatáról, mely szerint a zárt ülés 4.) sz. Tettye Forrásház Zrt működésének biztosításához szükséges döntések meghozatala című előterjesztést nyílt ülésen tárgyalják. Ezzel kapcsolatban elmondja, hogy a CIB Bank eljutatott hozzá egy olyan levelet, melyben kéri az előterjesztés zárt ülésen történő tárgyalását. Megállapítja, hogy a közgyűlés 15 igen szavazattal,12 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az indítványt nem fogadta el. Kéri szavazzanak a megküldött napirendi javaslatról a módosításokra figyelemmel. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 36 egybehangzó igen szavazattal az ülés napirendjét elfogadta. Napirend előtti felszólalások:

5 5 1/a.) Dr. Hudvágner Sándor: veszélyben van-e Pécsett a fekvőbeteg ellátás? 1/b.) Dr. Hudvágner Sándor: Október 23-i koszorúzás 2.) Juhász István: Laufer-dűlő víznyomás csökkenéssel kapcsolatos problémáról 3.) Dr. Füredi Péter: Jegelt ügyek 4.) Dr. Tóth Bertalan: Hova tűnt Páva Zsolt? 5.) Meixner András: FEK-telenül Zárt ülés napirendje: 1.) A Pécsi Horvát Színház igazgatójának kinevezése 2.) Az Önkormányzat Hivatalának, intézményeinek és a Pécs Holding Zrt átvilágítására, elemzésére irányuló közbeszerzési eljárás lezárása 3.) Adósságcsökkentési támogatás ügy 4.) Tettye Forrásház Zrt. működésének biztosításához szükséges döntések meghozatala 5.) Pécs Holding Zrt lejárt hiteleinek meghosszabbítása és új hitel felvétele Nyilvános ülés napirendje: 1.) Tisztségviselői beszámoló, beszámoló átruházott hatáskörben hozott döntésekről 2.) Füstköd-riadó intézkedési tervről szóló rendelet alkotása 3.) Pécs, Rigóderalja u. 27. szám alatti 70341/3 hrsz-ú ingatlan közúttal történő igénybevétele és ehhez kapcsolódóan a vagyonrendelet módosítása 4.) Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum tagjainak megválasztásáról szóló 320/2009. (06.18) sz. közgyűlési határozat módosítása 5.) Keresztúri József közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése 6.) Az Expo Center ügyeinek feltárására létrehozott bizottság szakértőinek megbízása

6 6 7.) Budai Városkapu Iskola művelődési házainak az intézményi vagyonból történő kivonása 8.) Közművelődési megállapodás és haszonkölcsön szerződés kötése a Vasasért Egyesülettel 9.) Az Inter Pannon Invest Kft-vel kötött szerződés módosítása 10.) Intézményfenntartói Társulási Megállapodás kötése a Baranya Megyei Önkormányzattal könyvtár fenntartására (EKF) 11.) Az Európa Kulturális Fővárosa Pécs-2010 program civil keret felosztásának jóváhagyása (EKF) 12.) EKF marketing forrás biztosításáról szóló együttműködési megállapodás megkötése (EKF) 13.) A Széchenyi tér építési engedély módosítási kérelem (EKFI) 14.) évi belső ellenőrzési terv 15.) Állásfoglalás kiadása a Baranya Megyei Kórház megszüntetésével kapcsolatban 16.) Alternatív Színház Műhely Alapítvánnyal (JESZ) megkötendő együttműködési megállapodás 17.) Istenkúti Közösségért Egyesület közművelődési megállapodásának megszüntetése 18.) Városközponti Iskola Felsővámház Utcai Általános Iskola szolgálati lakásának az önkormányzati lakáskeretből történő kivonása 19.) Szántó Tibor utcai garázsok, valamint a Király u. 66. szám alatti ingatlan beállóhelyeinek használatba adása a Gazdasági Ellátó és Szolgáltató Szervezet részére 20.) Pécs, Malomvölgyi út 0214/26, 0214/27, 0214/28, 0214/29, 0214/30, 0214/31, 0214/32 és 0214/33 hrsz-ú ingatlanokat terhelő közút kialakítása 21.) Irgalmasok utcája 16. sz. alatti társasházzal kötött támogatási szerződés módosítása Napirend előtti felszólalás: 1/A.) Dr. Hudvágner Sándor: napirend előtti felszólalásának címe: Veszélyben van-e Pécsett a fekvőbeteg ellátás. A sajtóból értesültek arról, hogy a megyei közgyűlés megszakította a tárgyalásokat az egyetemmel. Az

7 7 előzményként megemlíti, hogy 5 éve indult el az az integrációs folyamat, mely az idén nyáron az egyetem és a megyei kórház a fekvőbeteg ellátás terén egyesítette volna az erőit. Az elmúlt időszakban megállapodtak az részletekről is, de a megyei önkormányzat munkaügyi problémák miatt felfüggesztette a tárgyalásokat. Nagyon jelentős kérdésről van szó, mivel a megyei kórház végzi a pécsi lakosság 30%-ának a fekvőbeteg ellátását december 1-én egy háromtagú konzorcium jött létre, melynek egyenjogú tagja az önkormányzat. Megkérdezi az alpolgármester urat, hogy van-e információja a fennálló helyzet változásáról, illetve felhívja a figyelmet, hogy mint konzorciumi tag jelentős szerepe van az önkormányzatnak további jószolgálati dolgok vállalásával, hogy ez a fontos ügy rendezésre kerüljön. Csizi Péter: az alpolgármester úr helyett lehet válaszol. A város a tekintetben nem érintett, mivel nem üzemeltet olyan intézményt, amelyben fekvőbeteg ellátás történik, ezért meg is lepte a feltett kérdés. A fennálló vitában a város nem vesz részt az egyetem és a megyei önkormányzat folytat tárgyalásokat. A sajtóból értesült a felmerült problémákról ezért tegnap megkereste Horváth Zoltán alelnök urat aki arról tájékoztatta, hogy folyamatosan egyeztet a két fél, ma dönt az egyetem szenátusa, és holnap a megyei önkormányzat közgyűlése. Egy vitás kérdés áll fenn - a többi szakmai kérdésben sikerült megállapodni a dolgozók folyamatos átvételében kell egyezségre jutni. Az egyetem és a megyei önkormányzat is más állásponton van, a megyei önkormányzat jogosan védi a dolgozóit. Amikor meghallotta dr. Hudvágner Sándor felszólalása címét akkor a közgyűlés előtt még egyszer felhívta az alelnök urat, ugyanazt a választ kapta, hogy most is egyeztet az egyetem és a megyei önkormányzat, bízik benne, hogy holnap lezárul ez a kérdés. Dr. Tóth Bertalan: nem érezte félreérthetőnek dr. Hudvágner Sándor képviselőtársa hozzászólását, amelynek a lényege az volt, hogy felhívja a városvezetés figyelmét a pécsi egészségügyi ellátás felelősségére. Felkéri a városvezetést, hogy az egyeztetésekben akár közvetítőként is vegyen részt, akkor is ha a város nem közvetlenül érintett. Nagy Csaba: támogatja az imént elhangzottakat, ha a Baranya Megyei Közgyűlés szükségesnek tartja, akkor a város ezt a közvetítő szerepet betölti. Fontosnak tartja, hogy a tárgyalások sikeresen végződjenek, mivel a megyei közgyűlés évente több száz millió forintot költ a fekvőbeteg ellátás támogatására. 1/B.) Dr. Hudvágner Sándor: megköszöni Csizi Péter elnök úr a tájékoztatását. A nemzeti ünnepen október 23-án a Munkástanácsok emlékművénél tartott ünnepségen szomorúan állapította meg, hogy elég kis létszámban jelentek meg a közgyűlés tagjai. Amikor Pécs városának a koszorúját kellett elhelyezni akkor azt egy intézményvezető kísérte, aki a rendezvény rendezője volt, egyik tisztségviselő sem képviselte a várost, ezzel egy 18 éves hagyomány szakadt meg.

8 8 Nagy Csaba: ebben az időpontban a polgármester szintén egy megemlékezésen vett részt, dr. Kunszt Márta alpolgármesternek is hivatalos programja, volt, személy szerint pedig családi kötelezettségének tett eleget. Dr. Tóth Bertalan: a tisztségviselők elfoglaltságait megérti, akkor viszont a szervezéssel lehet probléma, korábban gyakorlat volt, ha a tisztségviselők, és a főjegyző asszony nem ért rá, akkor bizottsági elnökök képviselték a várost. A felelős személynek jobban oda kellene figyelni a szervezésre. Nagy Csaba: megköszöni a figyelemfelkeltést és, hogy az 56-os eseményekkel kapcsolatban ezt az MSZP frakció teszi meg. 2.) Juhász István: napirend előtti felszólalása a Laufer dűlő nyomáscsökkenésésével kapcsolatos. A Kommunális Bizottság korábbi elnöke is ígéretet tett az ügy rendezésére, de nem történt semmi. Nincsenek meg azok az eszközök, amelyek a városvezetésnek és az apparátusban dolgozóknak megvan. Az elmúlt alkalommal a polgármestertől kérdezett, illetve beszéltek napirendi előtt, és akkor azt az ígéretet kapta, hogy utánanéz az ügynek. Azóta egy hónap telt el és nem történt semmi. Most az ott élő emberek minden jogi lehetőséget kihasználnak annak érdekében, hogy utánanézzenek milyen az az ISPA beruházás, amely EU-s pénzekből készül és nem használható, függetlenül attól, hogy mennyi csatornaés viziközmű hozzájárulást fizettek ki. Az a probléma, hogy 8-12 M Ft közötti plusz költség jelentkezik a tervezés hibája miatt. Az ISPA beruházásoknál vannak elmaradások és hiányosságok, nehéz lesz arra a kérdésre válaszolni, amit Sík László Lajos tett fel, hogy Hogy áll az ISPA Pista? mivel ezzel kapcsolatban folyamatosan problémák vannak. Véleménye szerint nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy ez az EU-s beruházás ne hagyjon mély nyomokat az érintett emberekben. Vajon megoldja-e valaki, hogy egy 0,9 BAR-os víznyomás helyett legalább, 1,5 BAR-os előírt víznyomás legyen? Sarkadi Gábor: ügyrendi hozzászólásában kéri az ülést levezető az alpolgármestert szólítsa fel a képviselőtársait, hogy akit nem érdekelnek a napirend előtti felszólások azok inkább fáradjanak ki, mivel a folyamatos beszélgetéstől Juhász képviselőtársa hozzászólását alig hallotta. Nagy Csaba: felkéri a képviselőtársait, hogy a beszélgetést ne a teremben, hanem azon kívül folytassák le, mivel zavarják a felszólalókat. Bókay Endre: javasolja a közgyűlésnek kérjenek általános a problémára kiterjedő felmérést, egy külön napirendi pont keretében, a területek kigyűjtésével, ahol a problémák felmerültek. Nagyon sok esetben a kivitelezővel van gond. Sok helyre jár fogadó órára, amelyre a hivatal ISPA csoportjának munkatársai is el szokták kísérni, mert az ISPA-val kapcsolatban nagyon sok probléma merül fel. Nagy Csaba: felkéri a Kommunális Bizottság elnökét, hogy a bizottság tűzze napirendre az ISPA-val kapcsolatos kérdéseket, bár amióta a Tettye Forrás-

9 9 ház végzi ezt a feladatot azóta felgyorsultak az események, de nagyon sok gond van a bekötésekkel és egyes kivitelezőkkel. Kéri Juhász István elnök urat, a Kommunális Bizottság a víznyomásról az általánosan az ISPA-ról tárgyaljon. Erről korábban már megbeszélést folytatott dr. Kovács Katalinnal, akik intézkedett az ügyben, a bizottság soron következő ülésén így a felmerült kérdések lezárhatóak lesznek. Ha meg már van róla döntés, akkor be kell hozni a közgyűlés elé. 3.) Dr. Füredi Péter: napirend előtti felszólása a címe. Jegelt ügyeink, ezért ha valamely képviselőtársa tud tájékoztatást adni, kéri tegye meg. Elsőként a Mecsekbusszal kapcsolatos ügyről szól a közgyűlési többség elfogadta azt a döntést, amely alapján egy semmiből előtűnő társaság menedzsmentjogot kapott, hogy az ismert lépéseket megtegye. Idén nyár elején, miközben arról tárgyalt, hogy milyen kedvezményeket kapjon a városvezetéstől, nem teljesítette azt az egy kötelezettségét, hogy lecserélje a buszok 50%-át, sőt még el is adta azokat. Felmerül a kérdés, hogy áll az ügy mikor kapják vissza a buszokat, amelyeket több száz millió forintért vásároltak és fizetnek mai napig is. Nincs tudomása arról, hogy áll a büntetőeljárás, vannak-e perek, folynak-e az egyeztetések, és ha igen mi ennek az eredménye. A Megyeri térre vonatkozóan is nagy a hallgatás, ezzel kapcsolatban a sajtóban pár hete több cikk is megjelent, de nem tudja, hogy történt-e változás, milyen tárgyalások folytak, van-e megállapodás, mi az eredménye a beruházás megállításának? 6 héttel ezelőtt a közgyűlésen feltette azt a kérdést, hogy van-e pécsi BKV-s ügy, amire a polgármester azt felelte, hogy nincs, majd két hét múlva kiderült, hogy mégis van. Megköszöni az alpolgármesternek, hogy részben már válaszolt, de a kérdés nem úgy hangzott, hogy a milyen végkielégítések és jutalmakat osztottak PK Zrt-nél, hanem a Pécs Holding Zrt-nél és az összes önkormányzati cégnél, kik és milyen összegben kaptak végkielégítést, jutalmat, milyen megbízások történtek, milyen összegben és kivel. Erre a mai napig nem kapott választ, az Ötv alapján 15 napon belül az ilyen kérdésre választ kell adni, nem tudja, hogy mi az oka annak, hogy ezt nem kapja meg. Két dolog merülhet fel, vagy nagyon sokan vannak akik végkielégítést és jutalmat kaptak, vagy már megvannak, de még korrigálják a választ. A választ nyilvánosság elé kell tárni, felmerül, hogy a PK Zrt ügy kapcsán történt-e büntetőfeljelentés, perindítás? Hiszen igen csak megrázó, ha valaki titoktartásra 20 M Ft kap, Budapesten is a Fidesz követeli az ilyen jellegű ügyekben a büntetőeljárások és a perek megindítását. Nem érti, hogy Pécsett ez miért marad el? Ebben az ügyben is várja a mielőbbi választ, erre 6 hétnek már bőven elégnek kell lenni. A Vízmű kapcsán felmerül az a kérdés, hogy milyen nagy az energia és a lendület, amely az elfoglalásra irányul. Vajon a Gámán Kft-ben számíthatnake hasonló lépésre, erre van szakmai anyag, a város lakossága biztos, hogy támogatja. Megkérdezi mikor rúgják ki a Gámán Kft-t? Nagy Csaba: Füredi Péter egy rutinos képviselő és tudja, hogy a napirend előtt felszólalás mit jelent, ehhez képest most 5 percben kérdéseket tett fel.

10 10 Megpróbál a rendelkezésre álló két percben választ adni. A Mecsekbusz Kftvel kapcsolatban a tárgyalások folynak, ahogy lesz valami eredménye úgy megkeresi az összes frakciót és képviselőt és tájékoztatja a ügyről. Elsőként a szakbizottság fogja megtárgyalni, és a közgyűlés dönt majd róla. Ez az ügy rendkívül bonyolulttá vált, és a lehető legnagyobb körültekintéssel szeretnének eljárni. Mivel Füredi Péter képviselőtársa, több olyan kérdést érintett, amelyben nem az önkormányzat dönt, hanem a holding, ezért a feltett kérdéseket eljuttatja a cégvezetőhöz. A Gámán Kft-vel kapcsolatban ugyanez a véleménye, ez ügyben a jogi munka a holdingnál elkezdődött, ez vonatkozik a végkielégítésekre és a szerződéskötésekre is. Nagy cégekről van szó és sok szerződésről, idő kell a vizsgálatok lefolytatásához. Ha a vizsgálatok lezáródtak és a holding cégvezetése kialakította az álláspontját akkor tájékoztatni fogja Füredi Péter képviselőtársát. 4.) Dr. Tóth Bertalan: a felszólalásának címe: Hová tűnt Páva Zsolt? Annak idején 2002-ben még fiatal képviselőként legendákat hallott arról, hogy - az 1990-es években - amikor még dr. Páva Zsolt polgármester volt, rendkívül sok esetben képviselte Pécs városát külföldi eseményeken, különböző utazásokon vett részt. Majd később, amikor a Fidesz volt ellenzékben a frakció vezetőjeként többször felvette, hogy a tisztségviselők, bizottsági elnökök, képviselők miért utaznak ilyen sok helyre. Volt egy időszak amikor mindig téma volt, hogy ki hová utazott, és ez odáig fajult, hogy egy Berlinben szervezett EKF-s megbeszélésen alpolgármesterként személyesen vett részt a következők szerint: este repülővel elutazott, reggel a programon részt vett, majd a délután 5 órai géppel hazautazott, kb. 48 órát volt távol. A múlt héten kereste a polgármestert, hallotta, hogy nincs itthon. A kampány során emlékszik arra a kijelentésére, hogy nem híve a politikai turizmusnak. Ezzel egyetért, de ügyek tárgyalásakor el kellene dönteni, hogy mi a fontosabb. Utána érdeklődött hogy hová utazott a polgármester, megtudta, hogy Portugáliába AVEC közgyűlésre ment, de tudomása szerint ez múlt héten véget ért. Majd az elmúlt napokban hallotta, hogy Olaszországba utazott, ahol egy fontos Euroliga mérkőzés is volt bízik benne, hogy nem emiatt nem tud a mai közgyűlésen jelen lenni a polgármester, hiszen az elmúlt hónapokban volt már erre példa, hogy egy labdarúgó mérkőzés miatt maradt el egy közgyűlés. Úgy tudja, hogy ezek után Franciaországba utazik, majd onnan Londonba, de az útibeszámolóból majd kiderül, hogy milyen fontos ügyeket intézett a város érdekében. Ha megnézik a mai napirendi sort, ahol a Pécs Holding hitelének a meghoszszabbításáról, a Tettye Forrásház működéséről dönteni fognak, akkor felvetődik a kérdés, hogy ezek az ügyek nem fontosabbak-e, hogy egy AVEC közgyűlésen vegyen részt a polgármester. Nagyon várja az útibeszámolót, nem is emlékszik arra, hogy bármely tisztségviselő több mint két hetes hivatalos útra ment volna. Reméli, hogy a polgármester komolyan gondolta azt, hogy nem támogatja a politikai turizmust, és nem az adófizetők pénzéből piheni most ki magát ebben a két hétben.

11 11 Csizi Péter: elmondja a polgármester azért utazott több helyre, mivel két hónap múlva Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz. Tóth Bertalan által említett mindhárom helyszín szorosan csatlakozott az EKF programhoz. Portugáliában az AVEC közgyűlésen korábban is mindig a polgármester képviselte a várost, legutóbb Tasnádi Péter. A múlt heti ülés fő témája, hogy a 28 tagváros, miként fog csatlakozni a bécsi EKF-hez. Ugyanez volt az olaszországi ravennai megbeszélés fő témája, ahol az ókeresztény bizánci mozaikok pécsi bemutatásáról tárgyaltak, amely az Világörökség része. Londonban pedig turisztikai világkiállítás lesz. Dr. Tóth Bertalan: nem is vitatta, hogy vannak programok amelyeken részt kell vennie a polgármesternek és mivel már 7 hónapja polgármester, most az utazásait két hétbe sűríti, ami még lehet, hogy költségtakarékos is. A ravennai mozaikok is rendkívül nagy jelentősséggel bírnak a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 programban, de úgy tudja, hogy a külkapcsolatokért felelős tanácsadó segíti az apparátus munkáját, hogy kvázi külügyminisztere a városnak. Egy városvezetőnek össze kell hasonlítani, hogy mi a fontosabb a ravennai mozaikok vagy a Holding és a Tettye Forrásház Zrt fizetőképessége, a pécsi vízellátás biztosítása. Véleménye szerint ezek most fontosabb dolgok, mint a ravennai mozaikok, de tény, hogy annak is van jelentősége. Sarkadi Gábor: érdeklődéssel figyeli ezt az ironikus beszélgetést. Elfogadható, hogy Páva Zsolt személyesen hívja fel a pécsi EKF-re a figyelmet, de a jelenlegi helyzetben viszont itt kellene lennie. Még ha felszállt volna egy repülőre ami ugyan többlet költség és hazautazott volna az is elfogadhatóbb lett volna. Nem azt mondja, hogy a polgármester politikai turizmust végez, de a közgyűlésen is kardinális ügyekről tárgyalnak, és egyes ügyekben személyesen vállalt garanciát. Nagy Csaba: a polgármesternek olyan kötelezettségei vannak már most és lesznek is, amelynek nagyon nehéz eleget tenni, az időpont egyeztetés miatt. Fontosnak tartja, hogy a különböző fórumokon a polgármester képviselje a várost, mivel EKF marketing szempontból érdeke és lehetőségei vannak. Azok a lényeges ügyek, amelyeket a mai közgyűlésen tárgyalnak, az illetékes alpolgármester feladatkörébe tartoznak, szeretné ha itt lenne a polgármester, de ebben a helyzetben nem tudtak mást tenni. Kéri a képviselőtársait, hogy ebből ne csináljanak politikai kérdést, mind a két ügy nagyon fontos, és ha lehet jövőre úgy jelölik ki a közgyűlési napokat, hogy ne essenek egybe a kötelező meghívások időpontjaival. Személyesen két kiküldetésen vett részt, mindkét esetben éjjel érkeztek haza és a lehető legrövidebb idő alatt tették meg az utat. 5.) Meixner András: örömmel látja, hogy megtörténik a Király utca felújítása, viszont a Színház téren a FEK olyan formában áll, ahogy jó pár évvel ezelőtt a Honvédelmi Minisztérium ott hagyta. Toller László polgármestersége idején a város többször kísérletet tett arra, hogy az épületet átvegye, és hasznos

12 12 funkcióval lássa el. Függetlenül attól, hogy számos programot indítottak homlokzat felújítások - sajnos eddig nem sikerült előre lépni. Tudomása szerint a jelenlegi városvezetés is felvette a kapcsolatot a Honvédelmi Minisztériummal, össze kellene fogni ebben a kérdésben és valamilyen megoldást találni, az is felvetődött, hogy itt kellene bemutatni a Munkácsy trilógiát. Bókay Endre: A FEK-el kapcsolatban dr. Szili Katalin házelnök asszonnyal közösen egy kérdést tettek fel Szekeres Imre miniszternek, aki elmondta, hogy a polgármester küldött egy levelet, melyben kérte az épület térítésmentes bérbevételét. Köztudott, hogy évek óta szó van arról, hogy a város megvásárolja az épületet, minden nagyobb városban van egy tiszti klub, így térítésmentesen nem tudja átadni az épületet, mert a bevételekre szükségük van. Abban partnerek, hogy egy nagyon kedvezményes árról tárgyaljanak. A miniszter urat felkérték, hogy gyorsítsák fel a folyamatot, amelyet el is fogadott. Valóban nagyon jó helyszín lenne a Munkácsy trilógia bemutatására. El tudja azt is képzelni, hogy halasztott fizetéssel és bizonyos kedvezményekkel próbál a város tárgyalni az ingatlan átvételéről, és ha az épületet átveszi a város és Mária utca felé nyíló teret értékesíti, akkor abból finanszírozható lenne a homlokzati rész. Tekintettel a válságra a minisztérium költségvetése is csökkent, de az ügy sürgőssége miatt kéri indítsák el a folyamatot, a polgármester levele miatt is, hogy a folyamatokat összehangolják. Javasolja, hogy közösen lépjenek fel, vizsgálják meg a bérbevételi lehetőségeket, illetve készítsék elő a megvásárlás lehetőségét, mihamarabb indítsák el a folyamatot. Nagy Csaba: felhívja a képviselőtársai figyelmét, hogy a napirend előtti felszólásokat két perces időtartamban lehet megtenni. Dr. Révész Mária: örömére szolgál, hogy a szocialista képviselők aktivizálják magukat Pécs város érdekében. Sajnos a beruházások éppen az MSZP-s városvezetés miatt nem készülnek el időben, és a 2010-es év programjainak az elhelyezése is problémát jelent, fontos lenne, hogy a FEK bekerüljön a helyszínek közé. A Kormányzat részéről egy jó gesztus lenne, ha nem a piaci áron vásárolhatná meg az épületet a város hanem átadnák, a korábbi időszakban erre már volt példa. Ettől eltekintve is keresik az alternatív helyszíneket a Munkácsy trilógiának, mivel ez az EKF kiemelt rendezvénye lehet. Gonda Tibor: vannak olyan ügyek, amelyben összhang teremthető, hiszen az MSZP frakció számára is nagyon fontos, hogy Pécsett látható legyen a Munkácsy trilógia. Nagyon fontos, hogy adott esetben ez az infrastruktúra nagyon kedvező áron, vagy térítés nélkül megszerezhető legyen. Sajnálja, hogy Révész Mária által provokatív kijelentések hangzanak el, miszerint az MSZP-s városvezetés felelős a projektek késlekedéséért, ezt viszszautasítja. Ezen a héten ünnepelik, hogy három éve döntött úgy az unió, hogy Pécs kapja meg az EKF címet, 2006 nyarán kaptak forrást, és ugyanebben az évben lett aláírva az a szerződés, mely szerint a Kormány 1 Mrd Ft-ot adott a

13 13 projektek előkészítéséhez. Akkor indult meg a tervezés, amelyet egy minta szerű közbeszerzés követett, országos elismerést váltott ki. Sajnos Mrd Ft-os beruházás EU norma szerinti előkészítés, ennyi időt vesz igénybe. Lehetne a felelősökre mutogatni például Mészáros Andrásra, és a Menedzsment Központra, de nem teszi, mivel az ott dolgozó kollegák is mindent megtettek a projektek érdekében. A többlépcsős közbeszerzések, és a beruházási közbeszerzés ilyen hosszú folyamatot vesz igénybe. Annak kellene örülni kell, hogy megvalósul a projekt, és hogy 35 Mrd- Ft-os beruházást hozott az MSZP a városba. Nagy Csaba: Bókay Endre és Révész Mária képviselőtársának elmondja, hogy az SZMSZ szerint egy napirend előtti felszólaláshoz csak egyszer lehet hozzászólni. Most pedig rátérnek a napirendi pontok tárgyalására. A hatályos SZMSZ szerint először zárt ülést rendel el, de előtte egy pár perces technikai szünetet tartanak. Ebédszünet után: Nagy Csaba: elnézést kér, hogy az előre jelzett óra helyett csak most tudják folytatni a közgyűlés munkáját, de elkezdődött a hitelszerződési eljárás, és meg kellett várnia, hogy ismertessék a városra vonatkozó részt, és nagyon sok az aláíró. Köszöni a türelmet. Juhász István: ügyrendi felszólalásában bejelenti, hogy mindkét kérdése feltevésétől eltekint ezzel is a közgyűlés munkáját gyorsítva, abban az esetben, ha az alpolgármester úr ígéretet tesz arra, hogy négyszemközt felteheti ezeket a kérdéseket, hiszen a dolgokat azért meg kell oldani. Nagy Csaba: nyilvánvalóan, erre lehetőséget biztosít. Mielőtt rátérnek a további tárgyalásra, ismerteti a zárt ülésen hozott döntéseket. A közgyűlés 503/2009. (11.05.) sz. határozatával döntött arról, hogy a Pécsi Horvát Színház igazgatójának Vidákovics Szlávent nevezi ki. A Közgyűlés az 504/2009. (11.05.) számú határozatával Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és Intézményei, Polgármesteri Hivatala, Pécs Holding Városi Vagyonkezelő Zrt. és az Önkormányzat tulajdonában álló egyéb gazdasági társaságok működésének átvilágítása és szervezetfejlesztésének megvalósítása tárgyban kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének a legkedvezőbb ajánlatot adó CCA Adó- és Pénzügyi Tanácsadó Menedzser Zrt.-t választotta. Az 505/2009.(11.05.) sz. határozatával a közgyűlés egyedi adósságcsökkentésről döntött. Az 506/2009.(11.05.) sz. határozatával döntött arról, hogy a Tettye Forrásház Zrt maximum 500 M Ft forgóeszköz finanszírozásra hitelszerződést, a CIB Bank Zrt.-nek a Pécsi Vízmű Zrt.-vel és leányvállalataival szemben fennálló követeléseinek megvásárlására engedményezési szerződést, valamint a követelések megvásárlása érdekében maximum 1 Mrd Ft összegű kölcsön-

14 14 szerződést köt. A Közgyűlés döntött arról is, hogy a hitelszerződéshez és a kölcsönszerződéshez a Tettye Forrásház Zrt., az Önkormányzat és a Pécs Holding Zrt. biztosítékokat nyújt. Az 507/2009. (11.05.) sz. határozatával döntött a Pécs Holding Zrt lejáró hiteleinek meghosszabbításáról a CIB Bank Zrt-vel, illetve a Pécs Holding Zrt által felveendő reorganizációs hitel jóváhagyásáról. Megadja a szót dr. Füredi Péternek. Dr. Füredi Péter: a napirend előtti felszólalások alkalmával már felvetetődött, a kérdés, hogy hol van a polgármester, amire megkapta a választ, ezért eláll a kérdés feltevéstől. Nagy Csaba: megköszöni a megértést, kéri, folytassák a közgyűlés munkáját a nyilvános üléssel. 1.) Tisztségviselői beszámoló, beszámoló átruházott hatáskörben hozott döntésekről Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester Dr. Kunszt Márta: az előterjesztés mellékletében van két úti beszámolót a fellbachi és a szliveni látogatásukról. Szóban is szeretné megerősíteni, hogy mind a két városban rendkívül szívélyesen fogadták őket. Miután mindkét testvérvárosi kapcsolat nagyon régi, ezért gyakran azt gondolják, hogy már nem olyan erőteljes a kötődés, vagy csak előre meghatározott forgatókönyv szerint zajlanak az események. De mind a két városban örömmel tapasztalta, hogy szó sincs erről, mivel az EKF program Pécset az érdeklődés előterébe állította. Fellbachban az önkormányzat saját költségén molinókat állított fel, ahol az Európa Kulturális Fővárosa programot reklámozza, és erőteljesen agitálnak, hogy sokan látogassanak el 2010-ben a pécsi rendezvényekre. Szlívenben pedig megtekintették azt az ikon kiállítást, amelyet februárban Pécsett is láthatnak, ami igazán nagy nyereséget jelent a városnak. Úgy gondolja, hogy ennek megfelelő reklámot kell adni, hogy mindenkit idevonzzanak erre a kiállításra, akit Magyarországon érdekel. Ezúton is felhívja a Menedzsment Központ vezetőit, időben gondoskodjanak arról, hogy méltó hírverést kapjon ez a kiállítás. Erb József: csatlakozik Kunszt Márta által elmondottakhoz, hiszen együtt voltak Fellbachban. Igazán jó érzés volt látni mert Fellbach tulajdonképpen Stuttgart külvárosa hogy a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójának központja Stuttgart és a főutca fel van díszítve Pécset reklámozó molinókkal, plakátokkal. Ugyanakkor az előző városvezetés irányába kritikaként fogalmazza meg, - habár nincsenek jelen a képviselőtársai - hogy a kapcsolatok nem elég mélyek. Tovább kellene lépniük, hiszen óriási lehetőségek rejlenek ebben a kapcsolatban. Nagy Csaba: több kiegészítés nem lévén szavazást kér az előterjesztésről és a határozati javaslatról.

15 15 Megállapítja, hogy a Közgyűlés 21 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést és a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 508/2009. ( ) sz. határozata beszámoló átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről, és részönkormányzati döntésekről A Közgyűlés az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót tudomásul veszi és az alábbiak szerint fogadja el: a Gazdasági Bizottság 332, 333/2009. (09.16.), 336, 340, 344, 345/2009. (09.23.), 347, 348/2009. (09.24.), 353, 354/2009. (10.07.) sz. határozatait az előterjesztésben foglaltak szerint; a 351/2009. (10.07.)sz. határozata az előterjesztés 1. sz. melléklete szerinti tartalommal; a Kulturális Bizottság 113/2009. (09.23), 116/2009. (09.23.) sz. határozatait az előterjesztésben foglaltak alapján; a 114/2009. (09.23.)sz. határozatát az előterjesztés 2. sz. mellékletében foglaltak szerint; a Népjóléti és Sport Bizottság 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 141, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150/2009. (09.30.) sz. határozatait az előterjesztésben írtak szerint, a 123, 124/2009. (09.30.) sz. zárt ülésen hozott határozatokat a képviselők számára rendelkezésre bocsátottak szerint. Az Oktatási Bizottság 86/2009. (09.28.) sz. határozatát az előterjesztés foglaltak alapján; a 80/2009. (09.14.)sz. határozatát az előterjesztés 3. sz. melléklete szerint; a Költségvetési Bizottság 150, 152, 153, 154, 156, 159/2009. (08.05.) sz. határozatait az előterjesztésben foglaltak alapján;

16 16 a 80/2009. (09.14.)sz. határozatát az előterjesztés 4. sz. melléklete szerint; a Pécs-Mecsekszabolcsi Településrészi Önkormányzat 8/2009. (08.18.) sz. határozatát az előterjesztésben foglaltak alapján. Kapják: dr. Páva Zsolt polgármester, dr. Schmidt József, dr. Révész Mária, Csizi Péter, Bognár László, Trombitás Károly bizottsági elnökök, Hering Gyula részönkormányzati vezető 2.) Füstköd-riadó intézkedési tervről szóló rendelet alkotása Előterjesztő: Dévényi Sándor bizottsági elnök Mindum Károly: a rendelet két törvénymódosítás miatt került a közgyűlés elé, mivel módosult a légszennyező anyagok köre, bekerült a szálló por is, mint a szmog riadó elrendelésére okot adó légszennyezés. Továbbá a végrehajtás is változott. Az új rendelkezés nagyobb felelősséget ró a polgármesterre, a szmog riadó elrendelése nem kötelező, a polgármester mérlegelési jogkörébe tartozik, ezért nagyon körültekintően kell eljárni. Az igazán jó megoldás az lenne, ha erre nem kerülne sor, és nagyobb energiát kellene fordítani a megelőzésre. A bizottsági ülésen elhangzott egy javaslat, - amit a bizottság támogatott amely arra vonatkozik, hogy dolgozzanak ki egy kommunikációs stratégiát a különböző szmog események tekintetében. Fontosnak tartja továbbá, hogy a város lakosságát tájékoztassák a levegő minőségéről, hogy legalább a saját védelmükre tudjanak intézkedéseket tenni. Ez volt a bizottság kiegészítő javaslata, hogy egy kommunikációs stratégia is készüljön a rendelet mellé. Nagy Csaba: ezzel teljes mértékben egyetért, és reméli, ez a munka el is indul a hivatalban. Több hozzászólás nem lévén, szavazást kér a rendeletről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 22 egybehangzó igen szavazattal, az előterjesztést elfogadta, és megalkotta 39/2009. (11.09.) sz. rendeletét a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről. A változtatás nélkül elfogadott rendelet a jegyzőkönyv 1. sz. melléklete.

17 17 3.) Pécs, Rigóderalja u. 27. szám alatti 70341/3 hrsz-ú ingatlan közúttal történő igénybevétele és ehhez kapcsolódóan a vagyonrendelet módosítása Előterjesztő: Juhász István bizottsági elnök Nagy Csaba: kiegészítés, hozzászólás nem lévén, szavazást kér az előterjesztésről és a rendelettervezetről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 22 egybehangzó igen szavazattal, az előterjesztést elfogadta, és megalkotta 40/2009. (11.09.) sz. rendeletét az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 40/2008. (11.26.) rendelet módosításáról. A változtatás nélkül elfogadott rendelet a jegyzőkönyv 2. sz. melléklete. Szavazást kér a rendelethez tartozó határozati javaslatról. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 22 egybehangzó igen szavazattal a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 509/2009. ( ) sz. határozata Pécs, Rigóderalja u. 27. szám alatti 70341/3 hrsz-ú ingatlan közúttal történő igénybevételéről 1. A Közgyűlés úgy dönt, hogy a Pécs, Rigóderalja u. 27. szám alatti 70341/3 hrsz-ú ingatlant érintően a Pécs Megyei Jogú Város Szabályozási Terve alapján elkészített kisajátítási dokumentáció szerint kialakuló 70341/5 hrsz-ú 43 m 2 nagyságú ingatlant ,- Ft. vételárért önkormányzati tulajdonba veszi. 2. A Közgyűlés felhatalmazza dr. Páva Zsolt polgármestert a kisajátítást megelőző adásvételi szerződés aláírására az előterjesztés 4. számú melléklete szerinti tartalommal. 3. A Közgyűlés az 1. pont szerinti ingatlan ,- Ft. összegű vételárának fedezetéül a Város évi költségvetésének saját vagy bérelt ingatlan szakfeladat, dologi és egyéb folyó kiadások elnevezésű kiemelt előirányzat kiadási rovatát jelöli meg. Határidő: december 30. Felelős: dr. Páva Zsolt polgármester, dr. Lovász István főosztályvezető

18 18 Kapják: dr. Páva Zsolt polgármester, Juhász István, Trombitás Károly, dr. Tóth Bertalan bizottsági elnök, dr. Lovász István főosztályvezető 4.) Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum tagjainak megválasztásáról szóló 320/2009. (06.18.) sz. közgyűlési határozat módosítása Előterjesztő: dr. Páva Zsolt polgármester Lengvárszky Attila: az ÖPE frakció Kővári János javasolja a Fórum tagjának. Nagy Csaba: ezt akkor úgy tudja értelmezni, hogy módosító indítványként Kővári János képviselőt javasolják Lengvárszky Attila helyett. Jegyző asszony egyetért a módosító indítvánnyal, hiszen Lengvárszky képviselőtársa sem szerepelt a javasolt személyek között. Dr. Révész Mária: lehetséges, hogy Lengvárszky Attila a korábbi Érdekegyeztető Fórum tagja volt, de az biztos, hogy a mostani előterjesztésben nem szerepel, ezért szívesen felajánlja a helyét Kővári Jánosnak. Nagy Csaba: kérdése Lengvárszky Attilától, hogy elfogadható-e a Révész Mária által ajánlott lehetőség? Lengvárszky Attila: köszöni szépen, de inkább azt szeretnék, ha Kővári János plusztagként lehetne jelen az üléseken. Nagy Csaba: ez esetben megkérdezi a jegyző asszonyt, lehetséges-e, hogy még egy főt jelöljenek? Dr. Papp Judit: válasza, lehet. Nagy Csaba: ezek után szavazást rendel el a módosító indítványról, amely alapján Kővári János képviselőt is a testület tagjává választják. Megállapítja, hogy a közgyűlés 19 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal 1 tartózkodás mellett a módosító indítványt nem fogadta el. Most ügyrendi szavazást kér arra vonatkozóan, hogy a határozati javaslatban szereplő személyekről együtt szavazzanak. Megállapítja, hogy a közgyűlés 22 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az ügyrendi javaslatot elfogadta. Végül szavazást rendel el az előterjesztésről és a határozati javaslatról.

19 19 Megállapítja, hogy a közgyűlés 19 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett az előterjesztést és a határozati javaslatot nem fogadta el. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 510/2009. ( ) sz. határozata az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum tagjainak megválasztásáról szóló 320/2009. (06.18.) számú közgyűlési határozat módosítása című előterjesztés elutasításáról A közgyűlés a fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és a minősített többséghez szükséges támogató szavazatok hiánya miatt a határozati javaslatot elutasította. Kapják: dr. Páva Zsolt polgármester, dr. Kunszt Márta alpolgármester, Nagy Csaba alpolgármester, dr. Tóth Bertalan, dr. Révész Mária, Csizi Péter, Bognár László, Trombitás Károly bizottsági elnök, Decsi János, Póla József főosztályvezető, az ÖÉF munkáltatói és munkavállalói oldala a Humán Főosztály útján Nagy Csaba: kéri a jegyző asszonyt, hogy a következő testületi ülésre ismét terjesszék elő az anyagot, mert ez így nem maradhat. 5.) Kereszturi József közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése Előterjesztő: dr. Révész Mária bizottsági elnök Dr. Révész Mária: Kereszturi József hosszú könyvtárosi pályájának hivatali szakaszát lezárja, hiszen elérte a nyugdíj korhatárt és nyugdíjba vonul. A mellett, hogy a jegyzőkönyvben is szeretné megemlíteni a munkásságát és érdemeit, azt is megjegyzi, hogy erre a döntésre most kifejezetten azért is szükség volt, mert a könyvtár társulási formában való további üzemeltetése a Megyei Könyvtárral illetve a Tudásközpontban komoly átszervezéseket igényel. Talán ezáltal nem esik meg, hogy hosszú eredményes pályafutás után esetleg méltatlan helyzetbe kerülnek kollégák. Javasolja a közgyűlésnek Kereszturi József pályafutását címzetes igazgatói címmel honorálja. Nagy Csaba: szintén megköszöni Kereszturi József áldozatkész munkáját, amit tanúsított a városért és az intézményéért tett.

20 20 Dr. Kunszt Márta: megköszöni az igazgató úr áldozatkész tevékenységét, amelyet a könyvtár működtetéséért kifejtett, különösen az utóbbi két évben folytatott munkáját, hiszen ő folytatatta a szakmai érdekegyeztetést a kialakuló Tudásközpontnál. Egyáltalán nem volt egyszerű feladata, mert a város számára nem mindig előnyös konstrukciókat kellett végig gondolnia, és pozitív megoldási javaslatokat tenni. Valóban egy véletlen, hogy éppen most nyugállományba tud vonulni, de reméli, azok a könyvtárosok, akik tovább folytatják tevékenységüket az új intézményben, továbbra is a város érdekeit fogják képviselni és a nagyközönséget kiszolgálni. Nyugodalmas éveket kíván. Gonda Tibor: az elmúlt három évben kulturális ügyekkel foglalkozó alpolgármesterként nagyon szoros kapcsolata volt az igazgató úrral, a saját és az MSZP frakció nevében megköszöni munkáját. Tudta, hogy a nyugdíj kort el fogja érni, ezért egyéni ambícióin túllépve 100%-ban arra összpontosított az előkészítő munka során, hogy a város számára egy jó könyvtár létesüljön. Azt gondolja, valamennyi szereplő közül a legelfogulatlanabbul és csak a szakmai szempontokat előtérbe helyezve nagyon konstruktívan tudott ebben a munkában részt venni. Kunszt Mártával ellentétben nem nyugodalmas éveket kíván, hanem azt kéri, hogy a következő egy-két évben amíg az új Tudásközpont beüzemel - álljon rendelkezésükre a szaktudásával, szolgálja ezt az ügyet. Sajnálja, hogy frakciótársai nem lehetnek jelen ezen napirendi pont tárgyalásánál. A közvélemény számára elmondja, hogy ennek az az oka, hogy a órára meghirdetett ülés folytatása ¾ 4-ig sem kezdődött el. Ez a rendszerváltás óta példátlan, ilyen fokú udvariatlansággal még nem találkoztak. Nem tudja, történt-e elnézéskérés, de úgy gondolja, ez volt a minimum, amit az MSZP frakció tehetett, hogy nem várt tovább. Ő is csak azért van itt, mert egy kuratóriumi ülésen vett részt, és most ért ide. Reméli, a jövőben ilyen nem fordul elő. Talán kár volt ennyire lecsökkenteni a tisztségviselői körben résztvevők számát, eggyel több alpolgármester esetén talán jutott volna arra is ember, hogy időben megkezdje a délutáni munkát. Nagy Csaba: kéri Gonda Tibort, hogy a tárgyról beszéljen. Másfelől külön tájékoztatja, hogy azért nem kezdődött el időben az ülés, mert a közgyűlés döntésének megfelelően annak a kötelezettségének tett eleget, mely szerint a testület által elfogadott hitelszerződést aláírja. A közjegyzőnél volt, ahol tizenegynéhány más személlyel együtt meg kellett hallgatni a szerződés egyik példányát, ezért kezdődött később az ülés. Természetesen elnézést kért a képviselőtársaitól. Dr. Révész Mária: előterjesztőként nem mondta, de szeretné, ha Keresztúri József szakmai tudására a Tudásközpontban létrejövő új intézménynél igényt tarthatnának. Reméli, ő is így gondolja. Nagy Csaba: több hozzászólás nem lévén, szavazást kér az előterjesztésről és a határozati javaslatról.

21 21 Megállapítja, hogy a Közgyűlés 24 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az előterjesztést és a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének ( ) sz. határozata Kereszturi József közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetéséről 1. A Közgyűlés Kereszturi József, a Pécsi Városi Könyvtár magasabb vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát augusztus 31-i hatállyal megszünteti. 2. A Közgyűlés Kereszturi József felmentési idejét 8 hónapban állapítja meg, melynek kezdete december 31. napja. 3. A Közgyűlés Kereszturi Józsefet a felmentési idő teljes időtartamára, azaz december 31. napjától augusztus 31. napjáig mentesíti munkavégzési kötelezettsége alól. 4. A Közgyűlés Kereszturi József részére címzetes igazgatói címet adományoz. 5. A Közgyűlés utasítja a Humán Főosztály vezetőjét a szükséges munkáltatói intézkedések elkészítésére. Határidő: Felelős: Kapják: azonnal Póla József főosztályvezető dr. Páva Zsolt polgármester, dr. Kunszt Márta alpolgármester, dr. Révész Mária bizottsági elnök, Póla József főosztály 6.) Az Expo Center ügyeinek feltárására létrehozott bizottság szakértőinek megbízása Előterjesztő: dr. Füredi Péter bizottsági elnök Dr. Füredi Péter: úgy gondolja, nem ismételni, mennyire fontos, hogy tisztán lássanak ebben az ügyben is. Pécs történetében egyedülálló, hogy egyáltalán vizsgálóbizottság működik egy ügyben. Ha lesz szakértője a bizottságnak, ha nem, eredménye lesz. A rendelkezésre álló iratok, a meghallgatások alapján nem lehet, hogy nem lesz felelőse a történetnek. Nyílván a szakértői munka ezt segíti, megalapozza. Több ezer oldalnyi iratról van szó, amelynek

22 22 az átvizsgálására kellő szakértelem is szükséges. Ezért kértek fel szakértőket, és a vizsgálóbizottság egy alkalommal egyhangúlag döntött is, egy másik alkalommal pedig egy tartózkodással. A vizsgálóbizottságban mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy tegyen javaslatokat a szakértők személyére, ezzel sajnálatos módon csak Kővári János és ő élt. A szakértők felkérésének két módja van; az egyik lehetőség, hogy a polgármester úr bíz meg szakértőket. Úgy gondolta, ez lesz a gyorsabb, de most már 1,5-2 hónapja a polgármester úrhoz került a szakértők felkérésére vonatkozó vizsgálóbizottsági javaslat, és nem érti, hogy ez miért nem történt meg a szóbeli ígéretek ellenére. Ezért van most a közgyűlés előtt az előterjesztés, hogy a közgyűlés tegye ezt meg. Nyílván lehet azt mondani, hogy így talán nagyobb az elfogadottsága a szakértők személyének, de a lényeg, hogy legyenek szakértők a vizsgálóbizottság mellett. A következő személyeket javasolták mivel felmerülhet a büntetőjogi jogkövetkezmények gyanúja is dr. Gál István László adjunktust, aki az egyetem gazdasági bűncselekményekkel foglalkozik, és dr. Cserép Attila volt városi rendőrkapitányt, akinek a tevékenysége szintén hasznos lehet annak megállapításában, hogy egyáltalán felmerülhet-e bármilyen bűncselekmény elkövetése. Komlódi András ügyvéd urat is felkérte a vizsgálóbizottság. Az ő feladata dr. Temesi Tibor ügyvéd úrral együtt az lenne, hogy különböző szerződések, alapító okiratok, különböző eljárások jogszerűségét tekintse át. Személy szerint is jogász, de ilyen irat mennyiséget egyszerre összeegyeztetni hatalmas munka lenne. Úgy gondolja, mindkét ügyvéd úr elismert, elfogulatlan és a nyilvánosságnak is hívei. Fontos bevonni építési, műszaki szakértőket is, különösen a tervezés hiányaira, illetve a kivitelezési problémakörre tekintettel. Ez ügyben Sáling Tamás és Erb Jenő szakértőket kérték fel a szakvélemény adásra. Mindketten elismert szaktekintélyek. Úgy gondolja, a pártatlanságukhoz nem férhet kétség. Készültek különböző költségszámítások, megtérülési tanulmányok, hatástanulmányok, de még nem derült ki, hogy később készültek utólag, hogy egy korábbi döntést megerősítsenek, vagy azt megelőzően. De már látható az iratokból, hogy nem biztos, hogy teljesen megalapozottak. A gazdasági számítások áttanulmányozására kérte fel Vásárhelyi Balázs urat, aki az IMMOPROFIT Kft. vezetője, ő is vállalta a felkérést. Megjegyzi, nem volt egyszerű szakértőket találni ebben az ügyben. Tekintettel arra, hogy a beruházás hatalmas volumenű volt, nagyon sokan érintettek az ügyben bármilyen formában, vagy aki nem érintett, azokban van félelem. Például, hogy nem lehet korrekt módon leírni amire vállalkoznak, esetleg bárki befolyásolhatja őket, vagy a szakvéleményük után kapnak-e munkát ebben a városban, ellehetetlenítik őket, feljelentik őket. Tehát ez erkölcsileg, lélektanilag és anyagilag sem egy hálás feladat, hiszen a felsoroltak Erb Jenő kivételével ingyen vállalták ezt a munkát. Az elmúlt alkalommal a közgyűlésen elhangzott egy javaslat, hogy keressék meg az egyetem különböző karait ennek érdekében. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának docensét dr. Madár Péter urat javasolta a költségvetés hatástanulmány, megtérülési tanulmány összeállításának áttekintésére, a Területi Építész Kamara Horváth András elnök úr Sáling Tamás urat javasolta, tehát megegyezik az ő javaslata a korábbi felkérésével. Az egyetem jogi kara pedig dr. Kecskés László és dr. Tóth Mihály ura-

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2007. június 7-i üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2007. június 7-i üléséről. 3-1/2007/13. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2007. június 7-i üléséről. Jelen vannak: Bognár László, dr. Bretter Zoltán, Csizi Péter, Dévényi Sándor,, Fuchs Gábor,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről 3-1-7/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, dr. Deák Péter, De Blasio Antonio,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. november 18-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. november 18-i üléséről Szám: 3-3/1-15/2010. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. november 18-i üléséről Jelen vannak: Bognár László, Csizi Péter, Decsi István, Erb József, Fogarasi Gábor,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. november 24-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. november 24-i üléséről 3-1-15/2005. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. november 24-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, Erb József, Fratanolo János,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. szeptember 16-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. szeptember 16-i üléséről 3-1-12/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. szeptember 16-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, Dévényi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében. I-1/17-20/2008.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében. Jelen vannak: Pap Tibor polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. április 28-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. április 28-i üléséről 3-1-6/2005. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. április 28-i üléséről Jelen vannak: dr. Bretter Zoltán, Bókay Endre, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, Erb József,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. április 22-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. április 22-i üléséről 3-1-5/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. április 22-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, Cservék Ágnes, dr. Deák Péter, De Blasio Antonio, Dévényi Sándor,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én, csütörtökön 17.00 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke:

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke: JEGYZŐKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottsága 2015. január 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helyszíne:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 24-én tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 24-én tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. november 24-én tartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Egyed Attila levezető elnök Hutkainé

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2008. március 27-i üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2008. március 27-i üléséről. 3-3/1-5/2008. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2008. március 27-i üléséről. Jelen vannak: Bognár László, Csizi Péter, Dávid Zsuzsanna, Dévényi Sándor, Erb József,

Részletesebben

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 2011. október 27-i ülése 317 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2011. T A R T A L M A Z Z A Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Dr. Sós Csaba aljegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető,

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Dr. Sós Csaba aljegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. december 09-én de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc II-527-1/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2010. február 11. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 22-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 22-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-915, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 179-39/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 20 816/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 20-án ( csütörtökön ) 17.00 órakor tartott üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 27-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: 62-6/2015. JEGYZŐKÖNYV Amely készült Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 28-án (szerdán) 16 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. június 25. Rendes nyílt ülés

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. június 25. Rendes nyílt ülés 66-15./2014. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. június 25. Rendes nyílt ülés Rendeletek: 7/2014.(VII.7.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról szóló 27/2012. (XI.28.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2003. decemberi 4-ei üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2003. decemberi 4-ei üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2003. decemberi 4-ei üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tárgyalója Harkány, Petőfi S. u. 2-4.

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tárgyalója Harkány, Petőfi S. u. 2-4. Jegyzőkönyv Készült a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 7.- én (péntek) 7.30 órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tárgyalója

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa. 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa. 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. április 27-én (szerdán) 09 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

Szám: 1/3/8/2013. JEGYZŐKÖNYV

Szám: 1/3/8/2013. JEGYZŐKÖNYV Szám: 1/3/8/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 29-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontagh

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Napirendi pontok: 1./ 2013. évi átmeneti gazdálkodás Előterjesztő:

Részletesebben

IK. 1.ATf.\~P/.'c Í\T,íf:VF

IK. 1.ATf.\~P/.'c Í\T,íf:VF IK. 1.ATf.\~P/.'c Í\T,íf:VF ", ", ' ~ J- L.,, ",t r\ J l t- ~--, BUDAPEST FOVAROS X. KERULET KOBANYAI ONKORMANYZAT KÉPVISEL9-TESTÜLET~NEK 2014 ft8r 16. GAZDASAGI BIZOTTSAGA JEGYZŐKÖNYV Készült a Gazdasági

Részletesebben

Szám: 3-3/1-1/2016. Jegyzőkönyv

Szám: 3-3/1-1/2016. Jegyzőkönyv Szám: 3-3/1-1/2016. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2016. január 28-ai üléséről a Városháza nagytermében, Pécs, Széchenyi tér 1. II. em. 204. sz. alatt Jelen vannak:

Részletesebben

2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés

2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés 588-19 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 169/2013.(IX.12.) 170/2013.(IX. 12.) 171/2013.(IX. 12.) 172/2013.(IX.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE i J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. július 22-én (kedden) megtartott

Részletesebben

19/2012. sz. jegyzőkönyv

19/2012. sz. jegyzőkönyv 19/2012. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2012. december 13-án 8 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK!

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK! Szám: 117-15/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 26- án 14.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Kormányhivatal dísztermében (Pécs, Papnövelde u.

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 58/2015.(VI.03.)

Részletesebben

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Szám: 1/3/2/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-15/2013/JT. 148-151/2013. sz. határozat 159-174/2013. sz. határozat 19-21/2013. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2015. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 2015. június 17-i soros nyílt üléséről

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 2015. június 17-i soros nyílt üléséről Ikt. sz.: 13-16/2015 Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5137 Jászkisér, Fő út 7. E-mail: jaszkiser@vnet.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Je gyz őkönyv Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

131 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. szeptember 5-én 17 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 14/2013. (IX.9.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2007. december 14-i üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Barcza Gábor, Boldog István, Búsi Lajos, Dobos László, Farkas András Andor, Kovács Sándor,

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 20.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2014. MÁRCIUS 13. NAPJÁN TARTOTT NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2014. MÁRCIUS 13. NAPJÁN TARTOTT NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2014. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2014. március 13-án 14:00 órai kezdettel tartott nyilvános Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén. Farmos Község Önkormányzat J e g y z ő k ö n y v Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 12-én 17.00 órai kezdettel tartott ülésén. Jelen vannak: Horváth László polgármester,

Részletesebben

Strandfürdő és Gyógyászat szakmai koordinátora

Strandfürdő és Gyógyászat szakmai koordinátora I-1/5-6/2013. ikt.sz. Jegyzőkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2013. március 14-én megtartott Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság rendkívüli nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendes nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2015. június 24. 8.30 óra Az ülésen megjelent önkormányzati képviselők: Pálffy

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 30-án megtartott nyilvános

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. április 26-án a Városháza tanácskozótermében megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. április 26-án a Városháza tanácskozótermében megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. április 26-án a Városháza tanácskozótermében megtartott üléséről Jelen vannak: Benedek Mihály polgármester, dr. Bárdos Balázs, Bárdos

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén. 1 Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 6/2014. Jegyzőkönyv Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint.

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint. JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2011. január 19-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-2/2015. ikt.sz. 3/2015.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-2/2015. ikt.sz. 3/2015. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2010. február 25. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 25-én 10.00

Részletesebben

Készült: Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 28-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről.

Készült: Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 28-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. 457 PH-17097/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 28-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 493-10/2014. ikt.sz. 12/2014.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 493-10/2014. ikt.sz. 12/2014. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Később érkezett képviselők: Bartha György, Bazin Géza, Dr. Simon Gábor, Szabó Sándor, Varga Gergő

JEGYZŐKÖNYV. Később érkezett képviselők: Bartha György, Bazin Géza, Dr. Simon Gábor, Szabó Sándor, Varga Gergő MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE I-2175-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. június 21. napján 9.00 órai kezdettel a i Hivatal Konferencia termében (Miskolc,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. április 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Radó Tibor polgármester Anderkó Attila alpolgármester

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV 6. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. február 22. napján 16 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen. Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester Dr. Katona Ernő alpolgármester Dr. Szájbely Ernő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. november 29-én 19,25 órai kezdettel.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. november 29-én 19,25 órai kezdettel. 24 / 2010. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 29-én 19,25 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e 1 ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek NAPIREND Napirendek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny. Psz/59/24/2014.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott rendes, nyilvános üléséről 99/2014. (XII.18.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én 14 óra 30 perces kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137

Részletesebben

1 7. s z á m ú. Készült a 2011. július 28-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről.

1 7. s z á m ú. Készült a 2011. július 28-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. 1 7. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. július 28-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal /Jobbágyi Bencsik utca 10./ Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel tartott üléséről Szám: 3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel tartott üléséről Jelen lévő képviselők: dr. Dietz Ferenc polgármester,

Részletesebben

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 2-8 /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2012. május 30-án tartott testületi ülésérıl. Az ülés helye: Faluház,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A polgármester úr ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyhez az alábbi módosításokat javasolja:

JEGYZŐKÖNYV. A polgármester úr ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyhez az alábbi módosításokat javasolja: 51 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. március 30-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 8. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 8. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 27/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 8-án 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye:

Részletesebben

1. sz. napirend: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról

1. sz. napirend: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 29-én megtartott nyilvános üléséről, a Városi Polgármesteri Hivatal 45. sz. tanácskozótermében Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Füzesgyarmat Város Önkormányzat K é p v i s e lő- testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2002. január 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 2 Bekecs Község Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. június 30.-án Jászboldogháza Önkormányzat Képviselőtestületének munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésén 15.00 órakor, a Községháza, 5144 Jászboldogháza, Rákóczi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 09-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános rendkívüli testületi ülésén Helye: Pétfürdői Közösségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. április 12-i soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Arnóth Sándor polgármester, Petőné Papp Margit, Tóth Lajos

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,, Dr. Gondos István,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/7/2015. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Doboz, Kossuth tér 3. sz. Tel:/Fax: 268-765. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. október hó 25-én (csütörtökön)

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-68 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/4-9/2011. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/4-9/2011. ikt.sz. I-1/4-9/2011. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésén a Városháza 18-as sz. helyiségében. Jelen vannak: Pap Tibor polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-5/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 15. napján 9,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 15. napján 9,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám:..-2/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 15. napján 9,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-jén megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Ráckevei Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné, dr. Becsó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/I/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án (szerda) 16 00 órai kezdettel, a Konecsni

Részletesebben

2015. március 16-án (hétfő) du. 15.00 órára

2015. március 16-án (hétfő) du. 15.00 órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a nyilvános ülésen megtárgyalandó napirendi pontokat, majd a zárt ülésen tárgyalandó három napirendi pontot.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a nyilvános ülésen megtárgyalandó napirendi pontokat, majd a zárt ülésen tárgyalandó három napirendi pontot. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2011. december 15. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Holovits Huba polgármester, Babina Éva alpolgármester, dr. Szakács László alpolgármester,

Részletesebben

Tamási Áron Művelődési Központ II. emeleti tanácsterme (8300 Tapolca, Kisfaludy u. 2-6.)

Tamási Áron Művelődési Központ II. emeleti tanácsterme (8300 Tapolca, Kisfaludy u. 2-6.) TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. Ügyiratszám: 1/38-52/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Barkó Béla, dr. Bokor Béla, Fuchs Gábor, Kovács István, dr. Szakács László közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Barkó Béla, dr. Bokor Béla, Fuchs Gábor, Kovács István, dr. Szakács László közgyűlési tagok. Szám: 50-14/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. május 31-én 11.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ dísztermében (Pécs, Papnövelde

Részletesebben

J e g y zőkönyv FFB-3/2011. (FFB-22/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FFB-3/2011. (FFB-22/2010-2014.) FFB-3/2011. (FFB-22/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának 2011. február 14-én, hétfőn, 9 óra 8 perckor a Képviselői Irodaház V/515. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

Távol maradt: Kovács János alpolgármester és Mesterházi László képviselő.

Távol maradt: Kovács János alpolgármester és Mesterházi László képviselő. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nádasd 28-11/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. március 21-én (csütörtökön) 17 órakor a Művelődési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2003. december 18-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2003. december 18-i üléséről 3-1-18/2003. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2003. december 18-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, dr. Deák

Részletesebben

Iktatószám: 1418-14 /2016.

Iktatószám: 1418-14 /2016. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila út. 19. Tel.: 36/ 554-300 Iktatószám: 1418-14 /2016. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2016. január

Részletesebben

Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban

Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban Szám: 123-25/2013. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 17,00

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről.

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről. Tárgykód Határozat- NAPIRENDEK Rendelet száma Az Art-Vital Kft (Nyíregyháza, Sólyom u. 21.) kérelme 118/2001.

Részletesebben

T Á P I Ó S Á G Képviselő-testületének. 2008. január 7-én, 17 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö ny v e

T Á P I Ó S Á G Képviselő-testületének. 2008. január 7-én, 17 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö ny v e T Á P I Ó S Á G Képviselő-testületének 2008. január 7-én, 17 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö ny v e 1/2008. sz. Képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők elfogadása 2/2008.

Részletesebben

Készült a Képviselő-testület 2008. május 30-án a Városháza B. épületében megtartott üléséről

Készült a Képviselő-testület 2008. május 30-án a Városháza B. épületében megtartott üléséről Dorog Város Jegyzője Dorog, Bécsi út 71. 1/9/2008. Jegyzőkönyv Készült a Képviselő-testület 2008. május 30-án a Városháza B. épületében megtartott üléséről Jelen vannak: Dr. Tittmann János polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben